Ik denk dat het zuur van de appels helpt bij het zachter maken van het vlees, zoals andere zuren dat ook doen. Het zoetige helpt bij de smaak, en zorgt inderdaad voor binding. Echt, probeer het, ik proef absoluut geen appel.quote:Op dinsdag 12 november 2013 17:29 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
Zaterdag ga ik em makenquote:Op dinsdag 12 november 2013 17:37 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik denk dat het zuur van de appels helpt bij het zachter maken van het vlees, zoals andere zuren dat ook doen. Het zoetige helpt bij de smaak, en zorgt inderdaad voor binding. Echt, probeer het, ik proef absoluut geen appel.
Nou, deze staat inmiddels op Wel met bier ipv water.quote:Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Ik zou het vanavond inderdaad invriezen. Des te korter staat het buiten.quote:Op vrijdag 15 november 2013 12:57 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Nou, deze staat inmiddels op Wel met bier ipv water.
Nu heb ik een hele grote hoeveelheid gemaakt. Wil er pas morgen van eten want dan is hij nog lekkerder. Wil echter ook een gedeelte invriezen. Hoe doen jullie dat? Gelijk vanavond als deze klaar is een paar porties invriezen? Of pas morgen als ik één gedeelte warm maak, de rest niet warm maken maar dan invriezen?
Ik zit eens naar dit recept te kijken, maar snap even niet waarom de azijn er zo laat wordt gebruikt. Ik dacht dat het altijd wordt toegevoegd om het vlees malser te krijgen? Dan kan ik me weer voorstellen dat de stroop zorgt voor het zuurtje in het gerecht, maar dan snap ik dus de functie van de azijn niet.quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
daar heb ik niet aan gedacht. ik heb de malsheid on mn hoofd (ik moet zeggen, het staat nu 3 uur op en het vlees is er nog niet...de smaak is heerlijkquote:Op maandag 18 november 2013 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Wat dacht je van "voor de smaak". ;-)
Zuurvlees! Geen idee ik maak het altijd op het gas gewoon.quote:Op zondag 15 december 2013 21:53 schreef bitterend het volgende:
Even een vraagje hier over http://www.ah.nl/allerhande-v2/recept/R-665982/limburgs-zuurvlees
Ik wil het graag in een crockpot maken...kan ik het in de avond aan zetten op low en tot de ochtend laten door pruttelen?
Dit van Peter Goossens blijft een van mijn favorieten in combinatie met friet. Alhoewel die van Jeroen Meus ook erg goed is.quote:Op dinsdag 12 november 2013 17:50 schreef habitue het volgende:
Stoofpotten Dit weekend deze weer eens maken
http://www.keukenliefde.n(...)f-kok-peter-goossens
Heerlijk
Ja.quote:Op zondag 15 december 2013 21:53 schreef bitterend het volgende:
Even een vraagje hier over http://www.ah.nl/allerhande-v2/recept/R-665982/limburgs-zuurvlees
Ik wil het graag in een crockpot maken...kan ik het in de avond aan zetten op low en tot de ochtend laten door pruttelen?
Ik heb het eerder gemaakt op gas ja maar zelfs met de kleinste vlam vond ik het niet langzaam genoeg gaan..maar heb nu een slow cooker dus wil het graag daarmee makenquote:Op donderdag 19 december 2013 10:15 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Zuurvlees! Geen idee ik maak het altijd op het gas gewoon.
Kleinste vlam met zo een plaatje eronder doe ik altijdquote:Op donderdag 19 december 2013 13:26 schreef bitterend het volgende:
[..]
Ik heb het eerder gemaakt op gas ja maar zelfs met de kleinste vlam vond ik het niet langzaam genoeg gaan..maar heb nu een slow cooker dus wil het graag daarmee maken
hmmmz... Misschien toch nog eens richting Amsterdam binnenkortquote:Op dinsdag 3 maart 2015 22:51 schreef UIO_AMS het volgende:
Komt weer een kilo varkenswangetjes aan. Heb er nu al trek in.
Ik ga zo stoven. Ga je dat redden? .quote:Op dinsdag 3 maart 2015 23:20 schreef Sjeen het volgende:
[..]
hmmmz... Misschien toch nog eens richting Amsterdam binnenkort
*naar de trein rent...quote:Op woensdag 4 maart 2015 12:28 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ik ga zo stoven. Ga je dat redden? .
Jazeker, niks mis mee!quote:Op zondag 6 september 2015 21:03 schreef clumsy_clown het volgende:
Mooi, vraagje. Ik heb hele goede kwaliteit stoofvleesch in de vriezer liggen, maar éigenlijk ligt dat er al te lang in. Het is gesneden en direct ingevroren, maar ligt daar al zeker langer dan een halfjaar. Zou ik dat nog kunnen gebruiken?
Dat vind ik toch zo lekker. Met jeneverbessen en room hmmmmm.quote:Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |