abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 9 november 2013 @ 15:26:50 #126
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_133079171
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 15:23 schreef chocolatelover het volgende:
De stoofpot moest eigenlijk in de oven. Te weinig vocht erbij gedaan waardoor het een aangebrand was. Niet echt door en door, maar toch maar opnieuw begonnen. Maar ik vond hem een beetje zuur, door de wijn neem ik aan, dus ik heb een beetje donkere basterd erbij gedaan en lekker dat ie nu is.
Weggekieperd? Zonde!

Welk recept gebruik je?
The love you take is equal to the love you make.
pi_133079380
een recept van ainsley harriott.

Vlees aanbraden, bloem erover. Sjalotjes, spek, knoflook even bakken. Vlees erbij, wijn erbij, zout en peper en in de oven. Ik heb het op het vuur gedaan want de oven ging me te snel aanbakken/verkleuren.
pi_133084358
Oven op een lagere temperatuur gebruiken, bakt t helemaal niet aan!
pi_133101993
Bah, gisteren voor het eerst een stoofpot van paardenlappen gemaakt, écht zuur.

Paardenlappen, uien, mosterd, knoflook, wijn, jeneverbessen, champignons, wortel, djintan, peper, spek.

Geen idee waarom het zo zuur is. Het heeft 3 uur zachtjes staan pruttelen. Ik heb er nu appelstroop en ahornsiroop bij gedaan. Kijken hoe het vandaag proeft. Het vlees is wel mals.

Ik verdenk de wijn.
pi_133102151
Anders naar Limburg brengen. Die houden van zuur stoofvlees.
  zondag 10 november 2013 @ 10:17:31 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133102514
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2013 09:29 schreef mascarpone het volgende:
Bah, gisteren voor het eerst een stoofpot van paardenlappen gemaakt, écht zuur.

Paardenlappen, uien, mosterd, knoflook, wijn, jeneverbessen, champignons, wortel, djintan, peper, spek.

Geen idee waarom het zo zuur is. Het heeft 3 uur zachtjes staan pruttelen. Ik heb er nu appelstroop en ahornsiroop bij gedaan. Kijken hoe het vandaag proeft. Het vlees is wel mals.

Ik verdenk de wijn.
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.
En dikker uiteraard. :-)
pi_133103369
Van de week een paar lekkere, vette karbonades gestoofd in bruin bier. :9
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_133103643
quote:
9s.gif Op zondag 10 november 2013 09:48 schreef Myraela het volgende:
Anders naar Limburg brengen. Die houden van zuur stoofvlees.
Zoervleisj is anders wel heel lekker...
  Moderator zondag 10 november 2013 @ 16:03:35 #134
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_133111611
Iemand een recept voor kalfschenkels, maar dan niet osso buco?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_133127126
kan je dezelfde ingredienten aanhouden voor een varkensstoof ipv een runderstoof?
ik heb varkenslappen liggen maar geen inspiratie.
home is where doghair sticks to anything but the dog!
pi_133128871
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Deze stoofpot vandaag gemaakt en wat was de saus heerlijk zeg! Heb hem precies nagemaakt met als enige verschil sukadelappen ipv zenuwstuk (weet nl niet wat dat is en heb het nog nooit eerder gezien) Helaas had ik niet voldoende tijd om het vlees zo gaar te krijgen dat het bijna uit elkaar viel, dus ik ga hem binnenkort weer eens maken. Was hoe dan ook erg lekker, heb het geserveerd met aardappelen en knolselderij uit de oven.
Welke bieren gebruiken jullie nog meer om een lekkere runderstoofpot te maken? Zou je het bijv. ook met LaTrappe Dubbel kunnen doen of heb je een sterker bier nodig?
  zondag 10 november 2013 @ 23:06:30 #137
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_133133632
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Die heb ik gister nog gegeten, was erg lekker! :)
  zondag 10 november 2013 @ 23:09:28 #138
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_133133806
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:54 schreef vivelafete het volgende:
gebruiken jullie nog meer om een lekkere runderstoofpot te maken? Zou je het bijv. ook met LaTrappe Dubbel kunnen doen of heb je een sterker bier no
Ik heb een simpele Leffe Bruin gebruikt, die is niet eens zo duur en makkelijk aan te komen.
pi_133135284
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 10:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.
En dikker uiteraard. :-)
Dank je wel. Kruidkoek doe ik ook wel eens (uit dit topic geleerd).

Het heeft zich 'overnight' opgelost. Gisteren appelstroop en ahorn erbij, daarna nog zuur. Vanochtend was hij lekker, vanavond heerlijk.
pi_133135640
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 10-11-2013 23:56:42 ]
pi_133145021
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
:9~ wants :9~
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_133145218
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:31 schreef winterstorm666 het volgende:
kan je dezelfde ingredienten aanhouden voor een varkensstoof ipv een runderstoof?
ik heb varkenslappen liggen maar geen inspiratie.
Ik heb nog nooit een stoofpot met varkensvlees gemaakt maar de recepten die ik daarvoor heb gezien hebben een veel kortere stooftijd (45-60min) dan runderstoofpotten. Dat lijkt me iets om rekening mee te houden omdat het natuurlijk ook invloed heeft op hoe de andere ingrediënten smaken en in hoeverre alles inkookt.
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_133157372
thankxs. ik heb er nu een soort van jachtpannetje van gemaakt met paprika, krieltjes, champignons en ui.
home is where doghair sticks to anything but the dog!
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 22:41:53 #144
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_133168439
Wel eens een Spaanse stoof met varkenslappen en jus d'orange gemaakt. Die was erg lekker.

Qua bier gebruik ik meestal Westmalle dubbel.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_133170011
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??
pi_133170773
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 23:14 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.
  dinsdag 12 november 2013 @ 00:54:27 #147
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_133173681
In de lidl topic al gemeld, de runderlappen die je er kan kopen is ideaal voor stoofpotjes. Ik vis er altijd de stukken vlees met meeste marmering eruit, geweldig dat dat is :9
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  dinsdag 12 november 2013 @ 09:25:46 #148
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_133175819
Nom nom nom! Ribbelfriet omdat de saus daar beter aan blijft kleven en wortels voor mijn geweten. ;)

pi_133189610
quote:
14s.gif Op maandag 11 november 2013 23:31 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
pi_133189801
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 november 2013 17:29 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
Zoeter, binding.. gok ik.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')