Weggekieperd? Zonde!quote:Op zaterdag 9 november 2013 15:23 schreef chocolatelover het volgende:
De stoofpot moest eigenlijk in de oven. Te weinig vocht erbij gedaan waardoor het een aangebrand was. Niet echt door en door, maar toch maar opnieuw begonnen. Maar ik vond hem een beetje zuur, door de wijn neem ik aan, dus ik heb een beetje donkere basterd erbij gedaan en lekker dat ie nu is.
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.quote:Op zondag 10 november 2013 09:29 schreef mascarpone het volgende:
Bah, gisteren voor het eerst een stoofpot van paardenlappen gemaakt, écht zuur.
Paardenlappen, uien, mosterd, knoflook, wijn, jeneverbessen, champignons, wortel, djintan, peper, spek.
Geen idee waarom het zo zuur is. Het heeft 3 uur zachtjes staan pruttelen. Ik heb er nu appelstroop en ahornsiroop bij gedaan. Kijken hoe het vandaag proeft. Het vlees is wel mals.
Ik verdenk de wijn.
Zoervleisj is anders wel heel lekker...quote:Op zondag 10 november 2013 09:48 schreef Myraela het volgende:
Anders naar Limburg brengen. Die houden van zuur stoofvlees.
Deze stoofpot vandaag gemaakt en wat was de saus heerlijk zeg! Heb hem precies nagemaakt met als enige verschil sukadelappen ipv zenuwstuk (weet nl niet wat dat is en heb het nog nooit eerder gezien) Helaas had ik niet voldoende tijd om het vlees zo gaar te krijgen dat het bijna uit elkaar viel, dus ik ga hem binnenkort weer eens maken. Was hoe dan ook erg lekker, heb het geserveerd met aardappelen en knolselderij uit de oven.quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Die heb ik gister nog gegeten, was erg lekker!quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Ik heb een simpele Leffe Bruin gebruikt, die is niet eens zo duur en makkelijk aan te komen.quote:Op zondag 10 november 2013 21:54 schreef vivelafete het volgende:
gebruiken jullie nog meer om een lekkere runderstoofpot te maken? Zou je het bijv. ook met LaTrappe Dubbel kunnen doen of heb je een sterker bier no
Dank je wel. Kruidkoek doe ik ook wel eens (uit dit topic geleerd).quote:Op zondag 10 november 2013 10:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.
En dikker uiteraard. :-)
wantsquote:Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Ik heb nog nooit een stoofpot met varkensvlees gemaakt maar de recepten die ik daarvoor heb gezien hebben een veel kortere stooftijd (45-60min) dan runderstoofpotten. Dat lijkt me iets om rekening mee te houden omdat het natuurlijk ook invloed heeft op hoe de andere ingrediënten smaken en in hoeverre alles inkookt.quote:Op zondag 10 november 2013 21:31 schreef winterstorm666 het volgende:
kan je dezelfde ingredienten aanhouden voor een varkensstoof ipv een runderstoof?
ik heb varkenslappen liggen maar geen inspiratie.
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??quote:Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.quote:Op maandag 11 november 2013 23:14 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?quote:Op maandag 11 november 2013 23:31 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.
Zoeter, binding.. gok ik.quote:Op dinsdag 12 november 2013 17:29 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |