egeltje1985 | donderdag 8 november 2012 @ 16:46 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het dertiende deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurig) foto's uit deel 12: [ Bericht 5% gewijzigd door egeltje1985 op 08-11-2012 16:55:48 ] | |
egeltje1985 | donderdag 8 november 2012 @ 16:56 |
Ik ben zo vrij geweest een nieuwe te openen want de topicsluiter is nog niet zo'n doorwinterde FOK!'er zag ik. | |
Sorella | donderdag 8 november 2012 @ 17:46 |
Pocahontasjee heb je die soort snickers met dulce lette gemaakt ? Oja de aubergines en mapo tofu komen van robinook haar site af, de hoisin kip en de kip met zwarte bonen uit het boek van Ching,s take away (daar staat ook de aubergines in) Het is echt een makkelijk recept egeltje | |
RobinOok | donderdag 8 november 2012 @ 17:52 |
Ja, de kip met zwarte bonensaus ziet er inderdaad weinig sauzerig uit. :-) Had je de saus zelf gemaakt met zwarte boontjes of een kant-en-klare saus gebruikt? Dat de meningen over de mapo verdeeld waren geloof ik wel. Zal denk ik altijd zo blijven. Bovendien smaakt ie ook elke keer net weer anders. Bij mij tenminste. Enneuh, ik zie geen sichuanpeper op de foto? Vergeten? Of erdoor geroerd? Mooi dat aubergines boerenstijl in ieder geval wel bij iedereen in de smaak vielen. Kan ook bijna niet anders, die is te lekker. | |
Sorella | donderdag 8 november 2012 @ 18:10 |
Ik heb een blik gefermenteerde boontjes gekocht, het enige wat uit een pakje kwam was de gestoomde rijstcake. Bij de mamo (lees ik net, dus geen mapo ) had ik de chili al gehalveerd en nee geen sichuanpeper dat kon ik niet vinden maar mijn broer die dus niet van tofu houd vond het d8 wel lekker hij heeft het niet laten liggen in ieder geval. Oja heb je site doorgemaild aan een paar anderen die het recpet wilden hebben | |
n0a | donderdag 8 november 2012 @ 18:17 |
Homemade dumplings | |
Pocahontasjee | vrijdag 9 november 2012 @ 19:47 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Pocahontasjee op 09-11-2012 22:29:17 ] | |
Pocahontasjee | vrijdag 9 november 2012 @ 19:54 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Pocahontasjee op 09-11-2012 22:30:47 ] | |
Pocahontasjee | vrijdag 9 november 2012 @ 19:55 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Pocahontasjee op 09-11-2012 22:30:32 ] | |
Pocahontasjee | vrijdag 9 november 2012 @ 19:56 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Pocahontasjee op 09-11-2012 22:30:12 ] | |
gianni61 | vrijdag 9 november 2012 @ 20:46 |
is die blog waar je al die plaatjes af haalt ook van jou? | |
Mirjam | vrijdag 9 november 2012 @ 20:47 |
dat vind ik een bijzonder goeie vraag | |
rhubarb | vrijdag 9 november 2012 @ 20:59 |
Enige toelichting wat het is zou ook wel handig zijn. | |
Pocahontasjee | vrijdag 9 november 2012 @ 21:29 |
Jeps! Mijn zusje en ik. Als je bij about us leest dan zie je ook dat we uit NL komen. | |
Mirjam | vrijdag 9 november 2012 @ 21:29 |
geef dan ook even wat meer info bij de foto's , het is niet de bedoeling een stortvloed aan foto's te posten zonder enige relevante uitleg, om op die manier bezoekers naar je eigen site te genereren. | |
Pocahontasjee | vrijdag 9 november 2012 @ 21:30 |
De salade heb ik nog niet op onze blog gezet. Moet nog gebeuren. | |
Pocahontasjee | vrijdag 9 november 2012 @ 21:31 |
Er staat post foto's van je kook kunsten. Dat doe ik. | |
Mirjam | vrijdag 9 november 2012 @ 21:31 |
een beschrijving erbij van wat het nou eigenlijk is lijkt me niet teveel gevraagd | |
Pocahontasjee | vrijdag 9 november 2012 @ 21:36 |
Foto 1: Een home made salade. Foto 2: Panagne ( Soort van pannenkoeken wat je op elkaar stapelt. Vult met kip, verschillende groentes en kaas Foto 3: Lemsemen ( Heerlijk brood) | |
tombolafan | vrijdag 9 november 2012 @ 21:42 |
ah heel duidelijk | |
Noek | vrijdag 9 november 2012 @ 22:42 |
Doe niet zo onaardig joh. Jammer dat de foto's weg zijn. | |
tombolafan | vrijdag 9 november 2012 @ 23:10 |
Sorry hoor, maar ik kijk hier altijd graag om te zien wat men maakt en hoe het dan gemaakt wordt, en dan vooral of ik het zelf ook aandurf een keer te proberen Dit komt gewoon spammerig over imho, alleen foto's neergooien en bij het minste commentaar meteen weer wissen | |
Mirjam | vrijdag 9 november 2012 @ 23:31 |
Ik snap niet waarom de foto's verwijderd zijn, er is verder niks aan de hand. | |
Myraela | zaterdag 10 november 2012 @ 09:53 |
Foto´s posten en alleen maar commentaar krijgen terwijl je nog niet zo lang op FOK! zit kan behoorlijk afschrikken. Daarbij snap ik al die heisa niet, geen idee wat deze foto´s waren. Maar in het vorige topic postte ze wat verzamelafbeeldingen met meerdere foto´s, zonder linkje of whatever en dat kan ook gewoon leuk zijn om naar te kijken. Als mensen dan vragen wat het is, reageert ze ook nog eens gewoon netjes. Seriously, het zou best wel wat vriendelijker kunnen. | |
gianni61 | zaterdag 10 november 2012 @ 09:57 |
dat zag ik maar nu zijn de foto's weg. jammer want het zag er zeker niet verkeerd uit. | |
Mirjam | zaterdag 10 november 2012 @ 12:47 |
Er is verder niks aan de hand, op z'n minst kun je er natuurlijk ff bijzetten wat het is. We hoeven geen hele recepten en NAW-gegevens te zien. Het zijn mooie foto's en de gerechten zien er heerlijk uit, dus kan me voorstellen dat mensen graag weten hoe/wat. | |
Pocahontasjee | zondag 11 november 2012 @ 17:53 |
CARAMEL ROLLS Vandaag heb ik caramel rolls gemaakt en ik heb de foto's weg gehaald omdat ze te groot waren. Ik zal er voortaan wel bij vermelden wat het is. @ myraela ik mag je nu al! Tnx girl:) | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 november 2012 @ 18:01 |
myraela is dan ook kapot lief je karamel dingen zien er lekker uit trouwens en welkom op fok | |
Pocahontasjee | zondag 11 november 2012 @ 18:02 |
Aaaah dank je wel! | |
Bakkerd | maandag 12 november 2012 @ 16:49 |
Alles wat jij gepost hebt ziet er superlekker uit Pocahontas Kan ik ergens een recept vinden van die soort snickers? Lijkt op een verbeterde versie van caramel shortbread! | |
DarkElf | dinsdag 13 november 2012 @ 12:02 |
Gisteravond gegeten, was erg lekker Gegrilde kipsalade met mango | |
Noek | dinsdag 13 november 2012 @ 12:13 |
Dit ziet er heel smakelijk uit! | |
DarkElf | dinsdag 13 november 2012 @ 12:14 |
was het ook! Combi gegrilde kip, komijn, mango en arganolie is erg smakelijk, en de mango´s die je nu kunt kopen zijn echt lekker rijp | |
Selestha | woensdag 14 november 2012 @ 10:23 |
Gebakken aardappels volgens mijn moeder's recept Staan ook op mijn blog | |
Molleman | woensdag 14 november 2012 @ 11:38 |
Helaas een beetje een slechte foto, volgende keer mijn DSLR maar standaard in de auto leggen als ik naar vrienden ga. Ciabatta afgebakken Rucola Bacon en ui gebakken Kip gemarineerd in wokolie, sojasaus, kerrie masala, peper, goede schep chilivlokken (toko), 2 teentjes knoflook en peper. In de gietijzeren koekenpan gebakken en even geflambeerd met wat 12yo highland park. | |
Molleman | zaterdag 17 november 2012 @ 17:31 |
Vanmiddag Croque Madame Muffins gemaakt voor lunch. | |
Myraela | zaterdag 17 november 2012 @ 18:50 |
Erg cool. Recept? | |
Molleman | zaterdag 17 november 2012 @ 20:11 |
Zeer makkelijk om te maken en smaakte goed. | |
Serieliefhebber | zondag 18 november 2012 @ 11:25 |
Ziet er heerlijk uit! Ik wil het zeker eens maken, maar hoeveel zou je er nemen per persoon als lunch? | |
RobinOok | zondag 18 november 2012 @ 11:33 |
Volgens mij zijn alleen de puntjes brood gebakken, het brood mandje zelf lijkt me soggy. | |
Molleman | zondag 18 november 2012 @ 15:47 |
Brood is ontzettend knapperig van boven tot onderen. Helpt mee dat het brood met boter ingesmeerd is. Ik had voldoende aan 2 stuks voor de lunch maar ik heb een vrij kleine maag Kunt er ook nog een salade of iets dergelijks bij serveren. In de croque madames zit namelijk vrij veel boter en kaas en ei dus dat is allemaal wat zwaarder qua smaak. Ik heb overigens een gruyerekaas gebruikt wat er heel goed bij past qua smaak. | |
Trusten | zondag 18 november 2012 @ 20:11 |
Spaghetti met knoflook, citroen, rode peper (of eigenlijk oranje), spinazie en garnalen | |
Myraela | zondag 18 november 2012 @ 22:08 |
Ziet er erg droog uit, of lijkt dat maar zo? | |
Trusten | zondag 18 november 2012 @ 22:38 |
Lijkt inderdaad maar zo spinazie was gewokt in olie/knoflook en dat zat erdoor met wat kookvocht + na de foto is natuurlijk ook de kaas erdoor gesmolten | |
Selestha | woensdag 21 november 2012 @ 17:00 |
Citroen-Limoen cupcakes voor de luie huisvrouw Recept staat op mijn blog | |
Myraela | woensdag 21 november 2012 @ 18:27 |
Vind ze er zonder versiering wel mooier uitzien dan met. Eigenlijk. | |
Selestha | woensdag 21 november 2012 @ 19:54 |
Dat mag Ik heb nog nooit eerder mijn cakejes gedecoreerd, vond ik ook leuk om eens te doen. Het smaakt er niet minder om | |
Myraela | woensdag 21 november 2012 @ 20:00 |
Zolang het niet het kant en klare framboos glazuur was, niet nee. Dat spul heb ik eens over een brownie gedaan, overigens voor een schoolopdracht waarbij ik gewoon de kleur op de foto kon gebruiken en hoopte dat het ook wel te eten zou zijn. Maar het was echt niet meer te eten, wat een smerig spul.
| |
Selestha | woensdag 21 november 2012 @ 20:03 |
Roze voedingskleurstof, citroensap, poedersuiker Niet moeilijk en past bij de rest van de smaak | |
Myraela | woensdag 21 november 2012 @ 20:07 |
Oh, dat is wel een stuk beter ja. | |
FkTwkGs2012 | woensdag 21 november 2012 @ 20:08 |
het ziet eruit alsof roze pino is klaargekomen over de uitwerpselen van tommy waar innie minnie net gekleurde poepjes op heeft gekeuteld | |
egeltje1985 | woensdag 21 november 2012 @ 20:16 |
Oké, welke paddenstoelen heb jij gegeten? | |
FkTwkGs2012 | woensdag 21 november 2012 @ 20:20 |
[ Bericht 33% gewijzigd door Isabeau op 21-11-2012 20:24:11 (Genoeg geweest :)) ] | |
blow... | woensdag 21 november 2012 @ 22:21 |
Ziet er lekker uit . | |
Molleman | woensdag 21 november 2012 @ 23:40 |
Was het ook zeker. Heb het recept dan ook maar eens online gezet. http://freshipe.wordpress(...)oque-madame-muffins/ | |
Molleman | zondag 25 november 2012 @ 21:38 |
Gisteren een lekker klassiek en makkelijk voorgerecht bij het diner. Kippenragout op de luie manier | |
Pocahontasjee | maandag 26 november 2012 @ 20:54 |
Woww molleman ziet er Chique uit! | |
FkTwkGs2012 | maandag 26 november 2012 @ 20:58 |
ah retro. leuk | |
FigureBirdStars | maandag 26 november 2012 @ 20:58 |
Pasteitje met ragout Echt een van mijn alltime favorieten om te eten. | |
Pocahontasjee | maandag 26 november 2012 @ 20:59 |
Mijn choco koekjes van vandaag: | |
RobinOok | maandag 26 november 2012 @ 21:16 |
Wat een scheetjes! | |
Isabeau | maandag 26 november 2012 @ 21:20 |
Nou, de ragout is wel lekker, maar die verschrikkelijk smerige bladerdeegdingen absoluut niet Mooie koekjes, Pocahontasjee! | |
Mirjam | maandag 26 november 2012 @ 21:21 |
wT een fantastische koekjes ze zien er ook overheerljk uit | |
Pocahontasjee | maandag 26 november 2012 @ 21:35 |
Dank jullie wel robincook, Isabeau en mirjam:) Ze zijn super makkelijk om te maken! Ik zal morgen wel het recept plaatsen als er mensen geïnteresseerd zijn? | |
Molleman | maandag 26 november 2012 @ 22:23 |
Alleen ragout is wel lekker maar er moet toch iets lekker knapperigs bij. En dan vind ik een bladerdeegpasteitje een hele goede optie. En natuurlijk maak ik ze veel liever zelf, is lekkerder. Als ik de tijd had had ik dat ook gedaan Zien er echt goed uit de koekjes! Zou het recept graag willen hebben | |
KillerBee4ever | dinsdag 27 november 2012 @ 13:48 |
| |
Crack_ | dinsdag 27 november 2012 @ 13:51 |
Mooie site! Haha, maar wel duidelijk dat je net bent begonnen . In iedere categorie staat nog 't zelfde maar dat zal wel goed komen . | |
Molleman | dinsdag 27 november 2012 @ 14:55 |
Achja, je moet ergens beginnen. Vond het al leuk om mijn gerechten te fotograferen, dan is de stap klein om de recepten ook te delen. Komende tijd maar eens flink gaan koken, dan kan ik er weer wat bij gaan zetten haha. | |
Pocahontasjee | woensdag 28 november 2012 @ 11:52 |
Koekjes recept: 170 gr boter 150 gr bruine suiker 1 tl vanilla extract 1 ei 100 gram bloem 1 tl bakpoeder 250 gram havermout Chocolade Stap 1:Mix de boter samen met de suiker, ei, vanille extract. Stap 2: Voeg er beetje bij beetje bloem toe en bakpoeder. Stap 3: Voeg de havermout toe. Stap 4: Maak er kleine deeg balletjes van en druk ze plat. Stap 5: Zet ze in een voorverwarmde oven. Stap 6: 180 graden, 15/20minuten. Het hangt echt van je oven af. Kan ook langer of korten zijn. Als je koekjes klaar zijn dep je de onderkant in wat gesmolten chocola. Als je er een leuke vorm in wil krijgen dan kan je je koekjes kapot maken en er wat gesmolten boter toevoegen en ze in een siliconen vorm plat drukken. Doe er wat gesmolten chocolade overheen en zet ze dan een uur in de koelkast. (Als je geen zin hebt om havermout koekjes te maken, dan kan je ze natuurlijk ook uit de winkel halen.) Voor de mensen die het niet snappen.. Just ask;) . | |
DarkElf | zaterdag 1 december 2012 @ 11:11 |
Van de week opgerolde moussaka met zelfgemaakte bechamelsaus gemaakt, en lekker dat dat was! | |
DancingPhoebe | zaterdag 1 december 2012 @ 11:14 |
Mooi DE! | |
DarkElf | zaterdag 1 december 2012 @ 11:34 |
Tnx! | |
BBQ-kip | zaterdag 1 december 2012 @ 12:17 |
Hmm, dat ziet er heerlijk uit zeg! Mooie foto ook! | |
Bortecinem | maandag 3 december 2012 @ 20:22 |
Een dirty chocoalde taart [ Bericht 10% gewijzigd door Bortecinem op 03-12-2012 20:51:36 ] | |
Sts | donderdag 6 december 2012 @ 17:50 |
Wauw! Recept? Ziet er fantastisch uit. | |
Molleman | donderdag 6 december 2012 @ 20:24 |
Ziet er goed uit DE. Wat voor camera/lens heb je gebruikt? | |
DarkElf | donderdag 6 december 2012 @ 20:50 |
Mijn kleine compactje, canon ixus 95 is ofzo? | |
Molleman | donderdag 6 december 2012 @ 20:53 |
Mooie scherpe foto voor zo'n compactje. | |
DarkElf | donderdag 6 december 2012 @ 20:55 |
op de macrostand gezet | |
Molleman | zondag 9 december 2012 @ 16:54 |
Risotto van wilde paddestoelen. Gisteren maar eens risotto gemaakt voor de verandering | |
DarkElf | dinsdag 11 december 2012 @ 11:47 |
Van t weekend gegeten, gegrilde kip, gebakken venkel en aardappeltjes met veel verse kruiden. lekker! | |
Crack_ | dinsdag 18 december 2012 @ 00:41 |
Pasta met paddenstoelen-roomsaus. Als je van paddenstoelen houdt is het erg lekker .
| |
DancingPhoebe | dinsdag 18 december 2012 @ 07:43 |
Omnomnomnom! | |
gianni61 | dinsdag 18 december 2012 @ 07:47 |
ik zou het opeten welke camera? | |
Crack_ | dinsdag 18 december 2012 @ 15:23 |
Compactje . Canon powershot a4000 | |
Tooto7moe | vrijdag 21 december 2012 @ 16:21 |
Prachtig allemaal! | |
Tooto7moe | vrijdag 21 december 2012 @ 16:36 |
Ontzettend mooie presentatie. Die moet ik even onthouden lijkt me namelijk wel leuk als tapas gerecht. | |
DarkElf | zondag 23 december 2012 @ 15:22 |
Tnx! Als hapje is het zeker ook een idee ja | |
DarkElf | zondag 23 december 2012 @ 15:23 |
Vandaag met chocolade geknutseld | |
LeeHarveyOswald | zondag 23 december 2012 @ 17:01 |
Mogen filmpjes ook? | |
Mirjam | zondag 23 december 2012 @ 17:19 |
Mooi! | |
BBQ-kip | zondag 23 december 2012 @ 17:32 |
Ziet er lekker (maar érg tijdrovend ) uit, eigen filmpje dus neem ik aan? | |
LeeHarveyOswald | zondag 23 december 2012 @ 17:56 |
Jup Al met al zit er 30 uur tussen het openknippen van de verpakking en het moment op het bord | |
BBQ-kip | zondag 23 december 2012 @ 17:57 |
pfoe, das een flinke tijdsinvestering Maar ziet er heerlijk uit Was een flinke steak, heb je 'm in je eentje opgegeten? | |
LeeHarveyOswald | zondag 23 december 2012 @ 17:58 |
Nop, met z'n vieren en over Sowieso is de smaak extreem, het is niet iets waar je de volle 1250 gram even van wegschuift | |
DancingPhoebe | zondag 23 december 2012 @ 17:59 |
Extreem in welke zin? | |
BBQ-kip | zondag 23 december 2012 @ 17:59 |
Oh dat zag ik niet aan het filmpje af, 1250 gram En wat bedoel je met extreme smaak? | |
LeeHarveyOswald | zondag 23 december 2012 @ 18:35 |
Het vlees rijpt in de oven, je verliest geen sappen maar je vocht verdampt wel iets. De smaak wordt dus vele malen sterker en meer uitgesproken, het lijkt meer op wild | |
LeeHarveyOswald | zondag 23 december 2012 @ 18:36 |
En het zijn er twee in het filmpje he Ik meen dat de grote tegen de 800 gram was, en de kleinere net geen halve kilo. | |
BBQ-kip | zondag 23 december 2012 @ 18:51 |
Klinkt heerlijk | |
LeeHarveyOswald | maandag 24 december 2012 @ 01:16 |
Was heerlijk, aanrader Cake (Let them eat ~): | |
LeeHarveyOswald | maandag 24 december 2012 @ 23:17 |
Wat een rust hier! | |
Tooto7moe | woensdag 26 december 2012 @ 21:15 |
Aparte bereiding van je steak LeeHarveyOswald, vind je het ook echt de bereidingstijd waard? Of was het meer een eens en nooit weer recept? Apart dat de smaak dusdanig verandert. Hier had ik gisteren de tijd&energie voor falafal met extra... alles homemade en vond vooral de mayo goed gelukt. | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 28 december 2012 @ 01:25 |
Meer dan waard Zo'n intense, aparte smaak | |
AppleMartini | vrijdag 28 december 2012 @ 02:03 |
Op je website staan bij het recept een paar taalfoutjes.. Zo staat er meet in plaats van meat in recept in plaats van recipe Ziet er echt ontzettend goed uit trouwens, dit ga ik maar eens namaken... | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 28 december 2012 @ 11:54 |
Meat ga ik wijzigen! Recept staat op alle pagina's, alleen dit blog is (in tegenstelling tot de rest) in Engels, omdat in de saus een fout zat in 'In search of Perfection' van Heston Blumenthal. En die fout is 1:1 door bloggers overgenomen. Om een aantal kilo champignons te redden hebben we deze blog dus maar in het Engels gedaan, zodat die fout niet meer voor komt. Thanks voor de feedback! | |
RobinOok | dinsdag 1 januari 2013 @ 17:44 |
Piendang Telor Indische eitjes, altijd lekker! Iets ander recept dan hoe ik ze normaal maak/tegenkom, al lijken al die recepten natuurlijk wel veel op elkaar. Maar deze keer, omdat het kerst was en omdat die eitjes altijd zo gauw vullen van kwarteleitjes gemaakt. Ik had er ook eentje op een Chinese lepel gelegd, als stoere amuse (jaja, contradictio in terminis, ik weet het) maar die foto was ruk. | |
minilot | zaterdag 5 januari 2013 @ 15:26 |
Robin, die eitjes zien er verrukkelijk uit! Verder: ik loop hier een beetje achter geloof ik... Nu heb ik toevallig op een Twitteraccountje bijgehouden wat ik gedurende mijn Fok!-pauze zoal gegeten heb, dus voor wie het zien wil: hier een kleine greep uit de collectie! Libanese zoete broden: Anijsmelk met rode bessen: Dadelkoeken: Erwtenhummus: 'Chocolate caramel tarts' met zeezout (van David Lebovitz): Kheer (rijstpudding): Pho, van zelfgetrokken bouillon: Maanzaad- en steranijskoekjes: Gefrituurde pastinaak: Pompoenbroodjes: Pitaya-fruitontbijtje: Warme olijven met sinaasappel en homemade stokbrood: Recepten op aanvraag. ..het is fijn om weer terug in CUL te zijn! [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 05-01-2013 15:39:35 ] | |
Zo-is-dat | zaterdag 5 januari 2013 @ 15:36 |
Oehhh, wat een mooie lekkere lijst! | |
minilot | zaterdag 5 januari 2013 @ 16:06 |
Oe! Ik zou ook wel eens met chocolade willen gaan aanrommelen. Maar het temperen lijkt me zo'n gedoe, zonder marmeren plaat en suikerthermometer in huis.. Merci! | |
Mirjam | zaterdag 5 januari 2013 @ 18:25 |
Wauw wauw,wauw! Wat een heerlijke gerechten, en fantastische foto's! Die dadelkoeken zien er top uit, zou je daar het recept van willen posten? | |
minilot | zaterdag 5 januari 2013 @ 18:29 |
Yup! Vijf ingredienten, nog veganistisch ook en supermakkelijk te maken. Recept komt van de onvolprezen OhSheGlows: No-bake date squares Enneh, mocht je niet zo'n behoefte hebben aan plantaardig dan kun je de kokosolie uitstekend vervangen door roomboter. | |
Mirjam | zaterdag 5 januari 2013 @ 18:32 |
hhmm wat lekker.ik heb alleen geen keuken machine. Zou een staafmixer voldoen? | |
FutureFairytale | zaterdag 5 januari 2013 @ 18:41 |
Prachtig Minilot! Waar ben je al die tijd gebleven? | |
minilot | zaterdag 5 januari 2013 @ 18:42 |
Ai, dat wordt lastig, aangezien je met alleen een staafmixer havermout en amandelen niet echt lekker fijngemalen krijgt zonder dat het prut wordt. Of heb je zo'n mini-keukenmachientje waar je je staafmixer in kunt klikken? Dat werkt namelijk wél prima. | |
Mirjam | zaterdag 5 januari 2013 @ 18:49 |
Nee,.maar zal eens kijken of ik ergens en goedkope keukenmachine o de kop kan tikken, er zijn meer gerechten die ik graag maak, maar nu niet kan maken. | |
BBQ-kip | zaterdag 5 januari 2013 @ 19:46 |
Mir, ik heb deze, maar dan 1 stapje uitgebreider (met mixerfunctie erin). Die doet het hier al een jaar of 8 prima http://www.wehkamp.nl/hui(...)/C27_7G4_7G4_567180/ | |
Molleman | zondag 6 januari 2013 @ 13:25 |
Ziet er goed uit Minilot! | |
rhubarb | zondag 6 januari 2013 @ 14:26 |
Raspberry and Hazelnut Tart with Milk-Poached Meringue and Frangelico Syrup (uit het kookboek "The sweet life" van Masterchef winnares 2011 Kate Bracks) | |
Tooto7moe | maandag 7 januari 2013 @ 16:10 |
minilot: welkom terug en wat een heerlijke foto's! Rhubarb: ziet er lekker uit | |
Tegan | maandag 7 januari 2013 @ 16:26 |
Welke vruchten zijn dat allemaal bij dat fruitontbijtje? | |
minilot | maandag 7 januari 2013 @ 18:32 |
Wat moet ik me voorstellen bij een in melk gepocheerde meringue, een soort île flottante? Het klinkt in elk geval lekker. Pitaya, granaatappelpitjes, avocado, macadamianoten en wat groen spul. Vooral pitaya is gaaf, het ziet eruit als de eighties: groen, roze, hanenkam! Lekker is -ie ook: de structuur van kiwi maar met een milde smaak, een beetje tussen peer en meloen in. | |
motorbloempje | maandag 7 januari 2013 @ 18:34 |
Nom. Heb nog dadels liggen die op moeten. Hier bij de lidl hadden ze trouwens medjools in de aanbieding, maar ik had nog gewone dadels die op moesten, dus heb ze weerstaan, maar moest wel aan jou denken! | |
minilot | maandag 7 januari 2013 @ 18:35 |
Mo, bah, gewone dadels! Kopen, die medjools! Je kunt ze hartstikke lang bewaren. | |
Sunnythesun | maandag 7 januari 2013 @ 19:42 |
Is de Ibood van vandaag niet wat voor je? Minilot het ziet er allemaal echt geweldig uit!! | |
Sunnythesun | maandag 7 januari 2013 @ 19:43 |
Morgen op de markt kijken of ze ze weer hebben! Goeie tip die squares | |
Isabeau | maandag 7 januari 2013 @ 19:58 |
Nou, dat inderdaad! Sinds ik de medjooldadels heb ontdekt vraag ik me af hoe ik ooit die andere heb kunnen eten | |
rhubarb | maandag 7 januari 2013 @ 20:00 |
Geklopt eiwit en suiker mengsel met een ijsscoop 2 minuten in de zachtjes kokende melk. Voelt daarna heel grappig aan. | |
FutureFairytale | maandag 7 januari 2013 @ 20:03 |
Hoe kom je aan dat boek? | |
rhubarb | maandag 7 januari 2013 @ 20:07 |
Is gewoon te koop via Bol.com | |
motorbloempje | maandag 7 januari 2013 @ 21:22 |
Nee, eerst gaan de gewone dadels op. Zuinig ende zulks. | |
minilot | maandag 7 januari 2013 @ 21:50 |
Maar Mo, dan niet klagen als de date squares niet lekker zijn hè? | |
stavromulabeta | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:28 |
Lamszadel a la Julia Child, met zelfgemaakte friet. | |
RobinOok | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:33 |
Ik ga het weer vragen: eet je dat vel/vet op? (ziet er verder lekker uit! Mooi bordje eten.) | |
stavromulabeta | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:43 |
Ja hoor, dat was lekker krokant geworden, een beetje zoals bij een kip maar dan dikker. | |
RobinOok | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:44 |
Okay! | |
RobinOok | zondag 13 januari 2013 @ 15:49 |
Niet echt kookkunsten. Men koopt een pak verse rijstnoodles bij de toko. Warmt die eerst vast wat op in een bak warm water, dan uit de verpakking, in de stoompan. Minuut of 5-8 stomen. Op voorverwarmd bord, sausje erbij, lente-uitjes erover. Yum. Verse rijst noodles Eerder probeerde ik ze in repen te snijden en te roerbakken, maar nee, dat ga ik niet meer doen. Gewoon zo eten. Echt lekker. Misschien dat ik er volgende keer achteraf nog wat gestoomde garnalen aan toevoeg (lees tussenprop), maar meer moet dat niet zijn. Of misschien toch ooit eens zelf maken, dan kun je ze daarna wel makkelijk vullen en oprollen. | |
macferret | zondag 13 januari 2013 @ 16:45 |
Wauw Robin, Weer een super voorbeeld dat eten ook zeker met de ogen gebeurd! Heerlijke foto | |
macferret | zondag 13 januari 2013 @ 16:47 |
Kalbi kui (sort off) | |
RandomMoron | zondag 13 januari 2013 @ 16:48 |
de eerste keer dat ik die at had ik ze ook geprobeerd uit elkaar te halen, een grote plakzooi | |
n0a | zondag 13 januari 2013 @ 18:02 |
Wat zit er in het sausje? | |
RobinOok | zondag 13 januari 2013 @ 18:07 |
Uit mijn hoofd: 1 deel goeie ketjap, 1 deel lichte sojasaus, 1 deel kippenbouillon. Met wat maizena ingedikt. En ik denk dat een scheutje sesamolie erbij nog beter was geweest. En misschien wat "brunoise" chilipeper ook. Ik was niet ontevreden, maar denk wel dat het nog beter kan. Ik zoek nog verder. | |
DarkElf | dinsdag 15 januari 2013 @ 09:00 |
Zelf Foe Yong Hai gemaakt: En lekker dat het was! | |
Noek | dinsdag 15 januari 2013 @ 09:12 |
Van jouw foto's krijg ik altijd trek. Je maakt echt lekkere diverse dingen. | |
DarkElf | dinsdag 15 januari 2013 @ 09:17 |
Tnx en probeer idd zo divers mogelijk te eten, er is nog zoveel lekkers om te maken namelijk | |
Tooto7moe | dinsdag 15 januari 2013 @ 17:58 |
Er is teveel lekkers om te maken Ziet er allemaal heerlijk uit. | |
Riann | zaterdag 19 januari 2013 @ 12:48 |
dit recept moet ik ook eens uitproberen ik heb ooit is uit een pakje foe yong hai gemaakt dat van conimex geloof ik dat was niet lekker. Maar dit ziet er wel lekker uit. | |
n0a | maandag 21 januari 2013 @ 13:44 |
Chocolademousse 105 gram pure chocolade en 3 eieren . Erg lekker al ga ik het de volgende keer met een extra ei of eiwit proberen. | |
RobinOok | maandag 21 januari 2013 @ 20:08 |
Toevallig dit weekend de ingredienten gekocht, omdat ik tijdens het winkelen zin had in chocolademousse! Maar het is er niet van gekomen. Had ook geen recept voorhanden en was te lui om te googelen. ;-) | |
DarkElf | maandag 21 januari 2013 @ 20:18 |
mooie foto. | |
n0a | dinsdag 22 januari 2013 @ 00:11 |
, wel vaker gemaakt? En dan met of zonder slagroom? Dank je DarkElf. Ben weer wat met mijn DSLR gaan uitproberen ipv de compact camera. | |
minilot | dinsdag 22 januari 2013 @ 10:08 |
Fraai hoor! Nam bijna een lik van mijn scherm. Kom ik dan met mijn knalgele makreel-preitaart van gisterenavond.. Twee eetlepels kerrie en een stikdonkere keuken zorgen voor een tamelijk minder geslaagde foto. [ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 22-01-2013 20:14:08 ] | |
minilot | dinsdag 22 januari 2013 @ 10:26 |
O, en net gemaakt: bloedsinaasappeltjes en mandarijnen, geroosterd in de oven met olijfolie, suiker, zout en tijm | |
minilot | dinsdag 22 januari 2013 @ 16:51 |
Voorlopig weer even de laatste, beloofd! Net opgegeten: pierogi met vulling van rode kool, appel, aardappel, ui en dille. Erg lekker! [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 22-01-2013 18:14:06 ] | |
Selestha | dinsdag 22 januari 2013 @ 16:59 |
Oh wat heerlijk Pierogi's zijn fantastisch. Jammer dat ik geen gluten meer mag eten soms | |
Zo-is-dat | dinsdag 22 januari 2013 @ 19:10 |
oehh, recept van die pierogi? Dat ken ik nog niet. Ziet er geweldig uit! | |
n0a | dinsdag 22 januari 2013 @ 20:38 |
Ziet er goed uit minilot, ook de neon makreel prei taart . Al kan ik even geen kerrie zien. Vlak na oud en nieuw ziek geworden en had voor het laatst nogal wat kerrie gegeten. | |
minilot | donderdag 24 januari 2013 @ 16:03 |
Oei n0a, naar is dat! Het recept komt uit het kookboek Vegan Eats World en is dus helemaal veganistisch, met een aantal substituten dus. Ik kan het recept voor je uploaden, maar ik denk eerlijk gezegd dat pierogi gemaakt met roomboter en zure room enzo nóg wel wat lekkerder zijn Even Googlen dus. | |
RobinOok | donderdag 24 januari 2013 @ 19:36 |
Jiaozi In het kader van Chinees Nieuwjaa: zelf jiaozi maken. Foto boven met kant-en-klare jiaoi velletjes, hieronder met zelfgemaakte: 100% zelfgemaakte jiaozi Zien er een stuk lomper uit, maar het werkt wel fijner/soepeler, met zelfgemaakte velletjes. | |
DarkElf | vrijdag 25 januari 2013 @ 09:45 |
Gevuld Italiaans brood gemaakt, lekker! | |
FutureFairytale | vrijdag 25 januari 2013 @ 10:42 |
Oh fijn! Wat is de vulling? | |
MaximusTG | vrijdag 25 januari 2013 @ 10:50 |
Moet je op de foto klikken | |
FutureFairytale | vrijdag 25 januari 2013 @ 11:20 |
Ah ja zag de link niet . Jammer, had gehoopt dat er iets van salami in zat als een calzone | |
DarkElf | vrijdag 25 januari 2013 @ 11:21 |
dat kan je er toch makkelijk zelf in stoppen? | |
FutureFairytale | vrijdag 25 januari 2013 @ 11:22 |
Als dat er bij past zeker | |
MaximusTG | vrijdag 25 januari 2013 @ 11:29 |
Ruimte zat over in dat brood lijkt me zo, anders kwestie van proppen he? jaja, ik weet dat je qua smaak bedoelde | |
FutureFairytale | vrijdag 25 januari 2013 @ 11:31 |
Ga het wel eens op een zaterdag proberen als ik soep maak. | |
minilot | zaterdag 26 januari 2013 @ 14:14 |
Goed uitziend brood! Ik maakte laatst bijna precies hetzelfde recept, maar dan met gerookte mozzarella Oooeee, over dat soort hapjes geproken.. Robin, na een door Aziatische-Ingredienten.nl-powered tokobezoekje maakte ik een paar weken geleden je siu mai! Foto: Beetje baggerfoto, was zo'n beetje midden in de nacht en de tlbuis in de keuken was net kapot gegaan Ik heb er nu nog dertig stuks van in de vriezer zitten. | |
RobinOok | zaterdag 26 januari 2013 @ 18:06 |
Cool! Met zalmeitjes. Lekker! | |
minilot | dinsdag 29 januari 2013 @ 20:38 |
Grrrrr, ik wou dat het zomer was. Geen daglicht meer vanaf vijf uur 's middags sucks! Niettemin: avondeten vandaag was een stukje gebakken kabeljauw in.. Koninginnensoep! Jawel! | |
rhubarb | dinsdag 29 januari 2013 @ 20:54 |
Lijkt wel plastic, zo groen als die bieslook is. Ik heb mooiere foto's van je gezien minilot | |
DancingPhoebe | dinsdag 29 januari 2013 @ 20:57 |
| |
minilot | dinsdag 29 januari 2013 @ 21:35 |
Ha, ik weet het! Al moet gezegd worden dat mijn piepjonge, op kantoor zelfgekweekte bieslooksprietjes ook wel heul erg groen zijn. | |
rhubarb | dinsdag 29 januari 2013 @ 22:33 |
Haha, ik ben benieuwd naar hoe jouw groene werkplek er uit ziet. Wat groeit er nog meer? | |
minilot | dinsdag 29 januari 2013 @ 22:43 |
Kervel en erwtenscheuten. | |
Lucky_Strike | dinsdag 29 januari 2013 @ 22:58 |
Wat een leuk plan om wat op kantoor te kweken! Ga ik ook doen, daar is mijn vensterbank veel groter dan thuis. | |
minilot | zaterdag 2 februari 2013 @ 17:14 |
Kantoormoestuintjes ftw inderdaad! Ruimte genoeg, en ik woon maar op vijf minuten fietsen van mijn werk vandaan, dus geen verlep-risico tijdens het forenzen. Ontopic: zojuist gemaakt en er direct vijf van opgegeten.. ..chocoladeblokjes met zoute pinda's en gepofte quinoa (Helemaal plantaardig) [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 03-02-2013 16:02:46 ] | |
BananaPancake | zaterdag 2 februari 2013 @ 17:51 |
dat ziet er mooi en lekker uit! Heb je daar een recept van? | |
minilot | zaterdag 2 februari 2013 @ 18:03 |
Losjes hierop gebaseerd: http://ohsheglows.com/2011/01/28/no-bake-peanut-butter-chocolate-crispies-with-pb-fudge/ ..maar dan met gepofte quinoa in plaats van de rice krispies en in de onderlaag alleen 'raw' cacaopoeder en geen gewone chocolade, dus ze zijn wat kruimeliger. O, en een veel dikkere bovenlaag, want pure chocolade + kokosolie = | |
BananaPancake | zaterdag 2 februari 2013 @ 18:07 |
Klinkt erg lekker, zal het eens proberen! Dank | |
minilot | zondag 3 februari 2013 @ 18:59 |
Aziatisch geinspireerd zondagavondsnackje: Je denkt misschien: vleesch! Maar nee, inzake de lopende Vegan Challenge is dit volledig plantaardig. Te weten in 'five spice', sojasaus, knoflook en bruine suiker gestoofde nangka (ook wel: jackfruit), met bosuitjes en hoisinsaus op zelfgeknutselde broodjes in de vorm van sokpopjes. Lékker! | |
RobinOok | zondag 3 februari 2013 @ 19:14 |
Cool! Maar euh, heb je die broodjes nou gebakken? Zie ik dat goed? | |
minilot | zondag 3 februari 2013 @ 19:20 |
Ja, sssst. Ik weet het, ik weet het. In mijn stoommandje past echter maar anderhalf broodje tegelijk en we hadden grote trek, en ik dacht: in de oven worden er zestien tegelijk gaar. Mijn lief vond het allang best, want die houdt niet van gestoomde broodjes. En och, zo is het weer eens wat anders. Was best lekker hoor! ..maar zodra ik weer bij een toko ben haal ik toch eens een groter stoomding. Overigens wél de broodjes helemaal zelfgemaakt, noodgedwongen, want noch de Wah Nam Hong had ze, noch het schattige Koreaantje op de Pannenkoekstraat. | |
n0a | zondag 3 februari 2013 @ 19:23 |
Uitverkocht bij de WNH dan? Heb namelijk nog lotusbroodjes van WNH in de vriezer liggen. | |
RobinOok | zondag 3 februari 2013 @ 19:25 |
Ik vind het niet erg hoor. Ik hou wel van eigenwijzigheid en er zijn er velen die niet van gestoomde broodjes houden (ik eigenlijk ook, hoewel ik ze steeds beter weet te waarderen, ze hebben toch ook echt wel wat) Ik vraag me alleen af of ze gebakken wel echt lekkerder zijn, of het recept zich daar wel voor leent. Of had je dat aangepast? (WNH heeft ze tegenwoordig wel hoor, in die vrieskisten, lieve kleintjes) | |
minilot | zondag 3 februari 2013 @ 19:31 |
Ze zitten ook wel in het assortiment (prijskaartje ervan hing boven de vriezer), maar ze waren gewoon op. Helaas! Ik vond de broodjes in gebakken toestand echt prima smaken, al vind ik gestoomde broodjes doorgaans ook hartstikke lekker. Ik had onder het rek met de broodjes (op bakpapiertjes) in de oven trouwens wel een bakplaat vol kokend water geschoven, zodat ze toch nog een béétje werden gestoomd. Ik gebruikte het recept van David Chang, maar heb het melkpoeder er uit veganistisch oogpunt uit gelaten en heb een scheutje sojamelk aan het deeg toegevoegd. Ik vond de broodjes reuze lekker! Het recept is redelijk regulier brooddeeg-achtig, dus dat laat zich prima bakken.. Snel nog eens maken dus... maar dan wel zodra ik een grote stoommand heb. | |
n0a | vrijdag 15 februari 2013 @ 12:27 |
Heb ze eindelijk ook een keer met buikspek gegeten: | |
BBQ-kip | vrijdag 15 februari 2013 @ 22:38 |
OH MY GOD!!!! een van de lekkerste gerechten oooooooit, knapperig buikspek Ziet er echt heeeerlijk uit zeg! | |
n0a | zaterdag 16 februari 2013 @ 14:48 |
Dank je . Krijg ook iedere keer weer trek als ik de foto's zie . | |
minilot | maandag 18 februari 2013 @ 18:11 |
Hmmmm, buikspek Ik hou het nog 'n beetje vegan: hierbij een foto van zojuist opgegeten 'jin dui' (gefrituurde sesamballetjes van rijstbloem, met zoete rode bonenvulling) Heel leuk om zelf te maken! | |
RobinOok | maandag 18 februari 2013 @ 18:55 |
Maar helemaal niet lekker. | |
egeltje1985 | maandag 18 februari 2013 @ 18:59 |
Haha! Ik vroeg het me ook al af. Maar bonen zijn dan ook niet echt mijn ding. | |
RobinOok | maandag 18 februari 2013 @ 19:03 |
Het is niet zoet en niet hartig en de structuur van kleefrijst is ook wennen voor een westers palet. Ik lustte het vroeger echt echt niet, kan het nu wel eten, maar nee, moet nog wat meer wennen. Maar ze zien er wel lekker uit altijd. En die van minilot dus ook. | |
minilot | maandag 18 februari 2013 @ 19:18 |
Ik vind het wel lekker juist. Of ik ze nu tegenkom op een menukaart in sushirestaurant, bij allerhande Aziatische kraampjes in Rotterdam, of waar dan ook - ik bestel ze áltijd en peuzel ze met zeer veel plezier op. Het leek me daarom ook wel lollig ze eens zelf te maken en ben momenteel zeer in mijn nopjes met het feit dat ik nu nog flink wat overgebleven rodebonenpasta in de koelkast heb staan. Het verbaast me eigenlijk wel dat jij het niet zo lekker vindt, Robin! Je leek me nou niet echt iemand die zich gehinderd voelt door een al te westers smaakpalet. | |
z80 | maandag 18 februari 2013 @ 20:25 |
mits goed gemaakt kan ik me hier helemaal klem aan eten. | |
minilot | maandag 18 februari 2013 @ 20:41 |
Ha, toch nog een medestander! | |
RobinOok | zondag 24 februari 2013 @ 13:30 |
Broodje oude geitenkaas met rucola en een mislukte zoetzurige balsamico dinges. Evengoed wel erg lekker. :-) | |
minilot | dinsdag 26 februari 2013 @ 10:18 |
Oude geitenkaas! Dat is beslist het eerste dat ik ga eten zodra de Vegan Challenge op 1 maart voorbij is. Tot die tijd: 'Raw brownies' (hele kleintjes), met cashewnoten en cranberries: | |
Novem | dinsdag 26 februari 2013 @ 10:41 |
Ziet er heerlijk uit N0a! Nog nooit buikspek gemaakt, maar eens een keer proberen. Lekker raw brownies minilot Tijdje terug ook gemaakt naar het recept van My New Roots dacht ik en vond echt dat het snufje zout het afmaakte. Wel gemaakt met Green & Blacks cacao, ipv rauw en met amandelen en walnoten. | |
minilot | dinsdag 26 februari 2013 @ 10:45 |
Snufjes zout: sowieso onmisbaar in zoete frutsels. | |
n0a | dinsdag 26 februari 2013 @ 11:44 |
Dank je . Wou dat ik eerder had geweten dat het zo makkelijk is om te maken . Ik hou niet zo van soep, bonen of komijn. Maar de Mexicaanse soep naar het recept van een vriendin is super! | |
Mirjam | vrijdag 1 maart 2013 @ 21:26 |
Bananabread: | |
DarkElf | dinsdag 5 maart 2013 @ 12:32 |
Bananenbrood staat ook nog steeds op mijn to do list, maar zitten hier walnoten in? Dat gaat wel vaak samen geloof ik, noten en bananen. | |
DarkElf | dinsdag 5 maart 2013 @ 12:33 |
Lekkere frisse salade gegeten gisteren, appel, venkel, knolselderij. | |
dahippieunicorn | dinsdag 5 maart 2013 @ 14:03 |
Vanille Macarons met Dulce de Leche Penne carbonara! | |
motorbloempje | dinsdag 5 maart 2013 @ 14:03 |
Ziet er goed uit! | |
Bortecinem | dinsdag 5 maart 2013 @ 19:56 |
Lahmacun Arancini Cheesecake Chocolade taart | |
Zo-is-dat | dinsdag 5 maart 2013 @ 19:59 |
Oehhh, die lahmacun | |
uniekhoorn | dinsdag 5 maart 2013 @ 20:25 |
Owwwwwww dat ziet er heerlijk uit... Prachtig! | |
Mirjam | dinsdag 5 maart 2013 @ 22:12 |
beb je dat allemaal zelf gemaakt? | |
egeltje1985 | woensdag 6 maart 2013 @ 00:40 |
Nog nooit van gehoord, Arancini, maar na even googlen maar eens proberen! Of heeft iemand een beter recept? | |
DarkElf | woensdag 6 maart 2013 @ 10:27 |
Arancini, lekker! Ziet er heerlijk uit allemaal trouwens. | |
Bortecinem | woensdag 6 maart 2013 @ 18:30 |
Dank jullie wel! En ja, natuurlijk is alles zelfgemaakt. Over de arancini, die van mij was gemaakt van rijst maar ondanks de bouilion en de vele kruiden die ik had gebruikt, smaakte hij toch best flauw. Ik heb ze ooit met aardappelen (puree) geprobeerd en dat smaakte toch iets beter. Dit is trouwens hoe de arancini er van binnen uitzag: [ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 06-03-2013 18:37:32 ] | |
minilot | donderdag 7 maart 2013 @ 11:34 |
Ziet er allemaal waanzinnig lekker uit! Hiervandaan overigens even geen nieuwe foto's. Heb namelijk mijn been gebroken en zit de komende zes weken in het gips. (De eerste die begint over het onontkoombare effect van een maandlang te weinig eiwitten en calcium wegens de Vegan Challenge krijgt een dreun. ) | |
DarkElf | donderdag 7 maart 2013 @ 11:49 |
Lang niet zulke mooie foto´s als hierboven maar toch wel lekker: Zachte witte maanzaadbolletjes. | |
Sorella | donderdag 7 maart 2013 @ 15:02 |
Heb je een recept van de lamachun ? | |
dahippieunicorn | donderdag 7 maart 2013 @ 15:22 |
Wat ziet het er allemaal lekker uit | |
dahippieunicorn | donderdag 7 maart 2013 @ 20:17 |
Dubbel Zelfgemaakte tomatensoep met stokbrood! | |
Myraela | donderdag 7 maart 2013 @ 20:21 |
In tegenstelling tot de macarons een beetje een magere foto. Al zal het vast lekker zijn geweest. | |
Redcoon | vrijdag 8 maart 2013 @ 18:22 |
Super mooie foto's. Ik weet niet waar ik meer respect voor moet hebben, voor de fotografie of voor het geduld dat jullie hebben uitgeoefend door niet meteen al dat lekkers te verorberen. | |
Bortecinem | vrijdag 8 maart 2013 @ 22:28 |
Ik gebruik nog steeds dit recept. Ik moet er wel bij vermelden dat de tomaten/paprika pasta (salca) die wij thuis gebruiken van zichzelf al behoorlijk zout is. Dus neem je een zoutloze salca, gebruik dan gerust twee of drie theelepels meer zout*. De kruiden (komijn, zwarte peper & paprika poeder) mogen ook wel ietsjes meer. Dus een afgestreken theelepel ipv een halve. * De tomaten/paprika pasta mix die wij thuis hebben is door familie in Turkije zelf gemaakt. Wij kopen het nooit in de winkel dus ik heb eigenlijk geen idee hoe het zit met de kant en klare variant, en of die überhaupt hetzelfde smaken. | |
Sorella | zaterdag 9 maart 2013 @ 07:54 |
Dank je, misschien dat mijn deeg nu wel lukt en niet telkens weer terug komt. Paprika pasta ben ik nog nooit tegen gekomen in de winkels, zou ik daarvoor ook die geroosterde paprika in pot kunnen gebruiken en die fijnstampen ? | |
Bortecinem | zaterdag 9 maart 2013 @ 11:09 |
Oh wacht, het recept voor het deeg staat helemaal niet in de link. Stom van mij. Maar gebruik ongeveer 500 gram bloem, 300 ml melk/water (met melk kleurt de onderkant beter), twee tl zout, een tl suiker en een zakje instant instant gist (of normale gist, wat jou het beste uitkomt). Je hoeft het deeg niet heel lang te kneden, het is immers geen pizzadeeg. Dus geen 10-15 min (zoals ik ooit schreef in een lahmacun topic lees ik nu ) maar gewoon een minuutje of 3-4. Laat ten minste twee uur rijzen. Overigens moet ik hier ook weer iets bij vermelden: mijn moeder maakt het deeg meestal maar zij weegt ingrediënten nooit af. Dus ik heb een beetje moeten gokken. En over de salca, ik denk dat het toevoegen van geroosterde paprika's een andere smaak geeft, al zou je het kunnen proberen natuurlijk. Maar het is verder niet zo'n ramp als je het gewoon overslaat aangezien er nog verse paprika's in gaan. Sterker nog, de meeste Turken gebruiken alleen tomaten salca. De mix salca is meer een regionaal iets (een regio die bekend staat om zijn keuken, dat dan weer wel ). Maar veel succes en laat weten of het is gelukt! [ Bericht 4% gewijzigd door Bortecinem op 09-03-2013 11:31:52 ] | |
RobinOok | zondag 10 maart 2013 @ 16:31 |
Kip Kung Pao Kip Kung Pao zoals ie ongeveer hoort te zijn. Dit is zo'n gerecht dat je in elk Chinees restaurant wel kunt bestellen, maar dat nooit, maar dan ook echt nooit smaakt zoals het hoort. Zelfs de gong bao van San San is minder lekker dan deze van Fuchsia Dunlop. ;-) Dit is zo'n gerecht dat lekker makkelijk en superlekker is, wij eten het al jaren met grote regelmaat. Yum! | |
Selestha | zondag 10 maart 2013 @ 16:35 |
Lekker! Dat ga ik ook eens maken | |
Tinkerbel_ACC_ | maandag 11 maart 2013 @ 09:47 |
Deze ga ik binnenkort maken! Ben al een tijdje op zoek naar het goede recept, want heb het hier nooit meer zo goed gegeten als in ieder willekeurig dorp in Sichuan. Alleen nog even zwarte rijstazijn kopen in de toko! | |
habitue | maandag 11 maart 2013 @ 15:09 |
Ik krijg honger van dit topic. | |
RobinOok | maandag 11 maart 2013 @ 20:02 |
Check even mijn site, want ze verkopen in de toko 2 soorten zwarte rijstazijn en die ene (zoete) moet je in dit geval niet hebben. Of misschien vind je dat al vanzelfsprekend, maar ik zeg het toch maar even. | |
Tinkerbel_ACC_ | dinsdag 12 maart 2013 @ 10:00 |
Dank je! Nee ik was nog aan het twijfelen welke ik moest hebben. Maar dacht: ik rij er maar gewoon heen en zie wel welke ze hebben. Maar ik ga dus de niet-zoete kopen. Hopelijk ga ik het deze week een keer maken! | |
motorbloempje | dinsdag 12 maart 2013 @ 10:10 |
Mijn hemel, dat ziet er lekker uit. Moet alleen nog even een fatsoenlijke toko vinden hier in de buurt. http://www.barnsleyoriental.co.uk/ is helaas gaan specialiseren op enkel sushi.... Op zich wel prima voor sushirijst, hoop ik, want die is op. | |
Tinkerbel_ACC_ | dinsdag 12 maart 2013 @ 16:55 |
Gelukt! Wel een ander merk, maar ik liet je site zien en ze wisten wat ik moest hebben | |
RobinOok | dinsdag 12 maart 2013 @ 23:26 |
Dat is leuk te horen. :-) | |
Jannuk | woensdag 13 maart 2013 @ 17:34 |
RobinOok, bedankt voor het duidelijke buikspek recept! Voortreffelijk! | |
RobinOok | woensdag 13 maart 2013 @ 18:06 |
Ook al zo leuk om te horen. Graag gedaan! | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 16 maart 2013 @ 07:46 |
Even vlug een vraag: wil vanavond je recept maken Daar had ik pinda's voor van de toko, maar nu heeft mijn vriend die weggegooid omdat hij dacht dat het bonen waren en hij die niet lust :S Ik heb geen tijd om naar de toko te rijden vandaag, kan ik dan gewoon pelpinda's kopen en de supermarkt? Dat lijkt me het meeste op die van de toko lijken? | |
DancingPhoebe | zaterdag 16 maart 2013 @ 07:47 |
En je krijgt van zulks niet de behoefte je vriend uit te schelden tot het pijn doet en hem te dwingen het door hem verzorgde probleem zelf ook maar op te lossen | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 16 maart 2013 @ 07:50 |
Dan ben ik bang dat ik het verkeerde krijg ... Als hij dan in de supermarkt staat en ik vraag om pelpinda's denkt hij: ik zal lief doen en haar moeite besparen en koop ie gewone ... En die heb ik niet nodig | |
DancingPhoebe | zaterdag 16 maart 2013 @ 07:52 |
Hij moet ook niet in de supermarkt staan, hij moet in de toko staan om die pinda's te kopen die op bonen lijken | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 16 maart 2013 @ 07:53 |
ach ja, ik vergeef het hem deze keer maar, denk ook niet dat hij het de volgende keer nog doet na mijn reactie | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 16 maart 2013 @ 08:00 |
pinda's zijn een boonachtige dus zo gek was zijn reactie niet. alleen dat ie dingen die jij speciaal koopt weggooit is wel apart | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 16 maart 2013 @ 08:13 |
Ja hij heeft wel een opruimwoede, en dan moeten dat soort dingen eraan geloven ... ach ja, als dat alles is | |
Vanyel | zaterdag 16 maart 2013 @ 08:34 |
Ik lust het niet dus mag jij het niet in huis hebben/halen zou bij mij wel tot enig drama leiden. | |
RobinOok | zaterdag 16 maart 2013 @ 10:58 |
Pelpinda's zouden perfect zijn, misschien zelfs beter. ;-) Maar ik ken ook genoeg mensen die er (gezouten) pinda's van de borrelnotenafdeling door doen. Al zou ik dat dan weer niet gauw aanraden, nog nooit geprobeerd ook. Maar schokkend zal dat niet zijn. Cashewnoten kunnen ook nog he? Doe ik ook vaak. | |
DancingPhoebe | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:13 |
Bij de AH hebben ze ook zakken ongezouten pinda's... Misschien is dat een mooi compromis? | |
loecje | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:59 |
cashewnoten. daarvan heb ik ook een aantal kleine zakjes in huis liggen. kleine zakjes omdat mijn vriend geen cashewnoten door zijn eten blieft. dus apart portie voor mij met cashewnoten. maar regelmatig komt weer de vraag: is dit nog goed? kan ik het weggooien? volgens mij mag ik blij zijn dat hij het tenminste nog vraagt. [ Bericht 1% gewijzigd door loecje op 16-03-2013 21:20:29 ] | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 16 maart 2013 @ 15:31 |
Ach hij bedoelt het helemaal niet slecht en normaal is hier geen drama over of zo, maar net vandaag had ik het nodig En ik had die pinda;s al eens gebruikt in een gerecht, maar niet goed gedaan (dacht dat ik die zo kon eten, was dus geen succes :S), dus waarschijnlijk was dat de grootste overweging om ze weg te gooien | |
-Mellow- | zondag 17 maart 2013 @ 03:21 |
Pizza met tomaat, champs en parmezaan chocolade-kersentaart | |
Bortecinem | zondag 17 maart 2013 @ 10:46 |
Die taart! | |
minilot | zondag 17 maart 2013 @ 11:47 |
En ook: die achtergrond! Waar zit je, Mellow? Goede taart + groene heuvels, dat moet fijn zijn! | |
RobinOok | zondag 17 maart 2013 @ 12:16 |
Ergens waar ze nu kersen hebben.... Ik gok op Australië | |
FutureFairytale | zondag 17 maart 2013 @ 12:31 |
Chocoladetaart doet me niet zoveel maar die sappige kersen bovenop | |
BBQ-kip | zondag 17 maart 2013 @ 12:37 |
pizza, taart én het uitzicht zien er goed uit zeg | |
Bortecinem | zondag 17 maart 2013 @ 17:05 |
Sarma Gözleme Fudge (smaakte meer naar nougat, of is dat hetzelfde? ) | |
_Ophelia_ | zondag 17 maart 2013 @ 17:19 |
Het ziet er ook meer uit als nougat. Nougat is gewoonlijk met ei en fudge met room. | |
Bortecinem | zondag 17 maart 2013 @ 17:20 |
Dit is gemaakt met marshmallow fluff, wat weer is gemaakt van eiwit en suiker. | |
Mirjam | zondag 17 maart 2013 @ 17:27 |
| |
Charcot | zondag 17 maart 2013 @ 17:28 |
Ohhhhh. Wat ziet dit er heerlijk uit | |
Bortecinem | zondag 17 maart 2013 @ 17:29 |
Ik wou dat ik het kon delen. | |
Charcot | zondag 17 maart 2013 @ 17:34 |
De foto's zijn in ieder geval erg inspirerend. Heb je ook een recept van de sarma? | |
Bortecinem | zondag 17 maart 2013 @ 17:56 |
Dank je wel! Ik heb het recept ooit al eens op fok! geplaatst, hier was het. Maar ondertussen doe ik het iets anders. Ik gaar de rijst een minuutje of drie-vier voordat ik de wijnbladeren vul. Ik vind dat ze zo iets beter en sneller garen. Overigens heb ik ook een paar stap voor stap foto's, mocht je geïnteresseerd zijn. Dus wanneer ik de vulling klaarmaak doe ik dat in een pan boven een laag vuurtje. Ik doe er ook nog een klein beetje water bij - een glas, 200 ml ongeveer. Verder zijn je sarma's ook sneller klaar. Dus ongeveer 30 min. ipv 40-50 minuten. | |
FutureFairytale | zondag 17 maart 2013 @ 19:00 |
Met wat is de Gozleme gevuld? Lijkt erg plat. | |
Bortecinem | zondag 17 maart 2013 @ 19:05 |
Het is ook plat. Behalve boter en wat witte kaas zat er niks in. Ik moet wel zeggen dat mijn versie afwijkt van de traditionele gozleme. Wanneer ik het deeg uitrol leg ik er hele dunne plakjes boter en kaas op, vouw het dubbel, herhaal dat een paar keer, rol het uit en bak het af. Dit is hoe ik het lekker vind. | |
FutureFairytale | zondag 17 maart 2013 @ 19:13 |
Ah ok ik ken het met spinazie en nog wat andere dingen | |
Charcot | zondag 17 maart 2013 @ 19:44 |
Geweldig! Dank je wel Zal het van de week eens klaarmaken | |
.Sparkling. | zondag 17 maart 2013 @ 20:02 |
Ohh gozleme Hier in ons dorp is 1x per jaar een Turkse markt en daar koop ik altijd heel veel eten. Ik had die gozleme een keer met witte kaas en paprika ofzo? En icli kofte ofzo iets! Hmm | |
macferret | zondag 17 maart 2013 @ 20:43 |
happy st patricksday! Brood met guinness meat, guinness, cheese pie chocopudding met guinness | |
Bortecinem | zondag 17 maart 2013 @ 23:30 |
Spinazie, feta/witte kaas etc. zijn inderdaad de standaard vullingen, maar desalniettemin wordt gozleme ook wel alleen met boter gegeten. Google maar 'sade/yagli gozleme' en je zult veel op mijn gozleme lijkende gozleme's tegenkomen. Hmm met paprika heb ik het nog nooit gehad maar het klinkt goed. En icli kofte is idd ook heel lekker! De provincie waar mijn familie oorspronkelijk vandaan kom staat bekend om zijn icli kofte. Binnenkort mama maar eens lief aankijken. Hmm die pie en pudding zien er lekker uit. En dank je, jij ook. | |
DarkElf | maandag 18 maart 2013 @ 16:15 |
Heb lekkere rode uienchutney gemaakt | |
habitue | maandag 18 maart 2013 @ 16:25 |
Die heb je goed nagemaakt Of is dat jouw blog | |
Bakkerd | maandag 18 maart 2013 @ 16:25 |
Dat klinkt lekker, maar stomme vraag: waar eet je het mee? | |
DarkElf | maandag 18 maart 2013 @ 16:26 |
Hahaha dat is mijn blog | |
DarkElf | maandag 18 maart 2013 @ 16:27 |
Bij van alles, gerechten met kaas (quiches, tosti´s bv) of bij lekker gekruide worstjes.. Ik dacht ook altijd, wat moet ik met chutney maar sinds ik het een paar keer gemaakt heb gooi ik het bij van alles. | |
Selestha | maandag 18 maart 2013 @ 16:54 |
Niets lekkerder dan rode uienchutney op een stokbroodje brie | |
dahippieunicorn | maandag 18 maart 2013 @ 19:54 |
Wat een prachtgerechten | |
habitue | maandag 18 maart 2013 @ 22:00 |
Nice Leuke site! | |
DarkElf | dinsdag 19 maart 2013 @ 06:28 |
Dank je. | |
minilot | dinsdag 19 maart 2013 @ 08:49 |
Wat een waanzinnige post! | |
motorbloempje | dinsdag 19 maart 2013 @ 16:10 |
Weer eens op dreef, en begonnen met wat simpels: chocoladebrokken met gedroogd fruit en walnoten. | |
rhubarb | dinsdag 19 maart 2013 @ 23:10 |
Ziet er lekker uit motorbloempje! Creme caramel (credits aan mijn vriendin, ik mocht helpen bij het omkeren) | |
Charcot | dinsdag 19 maart 2013 @ 23:18 |
Wat ziet dit er goddelijk uit | |
Skoap | dinsdag 19 maart 2013 @ 23:33 |
geeeeef! | |
motorbloempje | woensdag 20 maart 2013 @ 10:00 |
Men smelt: 200 gram extra pure chocolade, 100 gram witte chocolade. Op een tray gooien met wat bakpapier: pure eerst en dan de witte er grof doorheen 'swirlen'. Dan wat gedroogd fruit (had een zakje met rozijnen en cranberries enzo) en wat walnoten (kan natuurlijk ook hazelnoot ofzo) eroverheen strooien en een beetje aandrukken. Handen aflikken, in de koelkast zetten en even later in brokken breken en genieten | |
DarkElf | woensdag 20 maart 2013 @ 10:50 |
Ziet er goed uit Moblo! Had ik rond kerst ook gedaan, geinig effect wel he? | |
Sarabi | woensdag 20 maart 2013 @ 15:05 |
Ziet er heerlijk uit MoBlo! Dit weekend ook eens proberen | |
Nezhi | woensdag 20 maart 2013 @ 16:02 |
Ziet er lekker uit Is dat een Jamie Oliver vijzel? | |
RobinOok | zondag 31 maart 2013 @ 22:50 |
Cha Om Omelet Simpel is soms het lekkerst. Of nou ja, simpel is soms erg lekker. Eitje klutsen, scheutje vissaus, handje cha-om, omeletje bakken en smullen maar. | |
RobinOok | zondag 7 april 2013 @ 13:36 |
Tosti! Tosti met Blue Stilton Stolwijkse, belegen boerenkaas van de markt, blue stilton van de Lidl, Waldkornbrood van Eko Plaza. Ziet er zwarter uit dan hij smaakte. Gelukkig... | |
chocolatelover | zondag 7 april 2013 @ 15:10 |
Oh man, wat ziet dat er lekker uit! Is wat om te proberen voor volgend weekend. | |
BBQ-kip | zondag 7 april 2013 @ 16:39 |
die blue stilton heb ik ook gekocht, errrrg lekker Gisteren met vrienden de helft opgegeten, nu dunne plakjes op een sesam bagel, vanavond over de salade brokkelen | |
Selestha | zaterdag 13 april 2013 @ 19:13 |
Penne met chilli-tomatensaus, feta en basilicum | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 13 april 2013 @ 21:17 |
Ik heb bijna hetzelfde gegeten en dan nu koffie met moorkop en ik zag dat jij roomsoesjes had in het andere topic | |
Selestha | zondag 14 april 2013 @ 07:12 |
Moorkopsoesjes Dus soesjes gedoopt in chocolade; haha! Zaten zeker op dezelfde flow vandaag | |
RobinOok | zaterdag 20 april 2013 @ 13:00 |
Petite Boule met Paardenrookvlees Petrella & Koriander | |
Bortecinem | zondag 21 april 2013 @ 18:33 |
Wanneer ik chocolade smelt, krijg ik het nooit echt hard meer. Ook al doe ik het au bain-marie. Maar dit ziet er goed/lekker uit. | |
nijenhuisjeroen | maandag 22 april 2013 @ 12:27 |
Dan moet je de chocolade tempereren. http://www.callebaut.com/nlnl/technieken/tempereren/tempereren-op-een-koud-marmeren-werkblad | |
n0a | maandag 22 april 2013 @ 12:52 |
Plakje gebakken bananenbrood met koffie ijs erop. | |
Bortecinem | dinsdag 23 april 2013 @ 23:35 |
Jammer dat ik geen marmeren werkblad heb. (Sowieso te veel gedoe ) | |
Bortecinem | dinsdag 23 april 2013 @ 23:37 |
Stuur jij je foto's weleens naar foodgawker? | |
RobinOok | woensdag 24 april 2013 @ 00:14 |
Ooit een paar keer gedaan, maar ik hou niet van afwijzing.... Mijn foto's zijn denk ik niet gezellig genoeg voor ze. Bij foodgawker willen ze graag dat je zo'n broodje op hip bordje legt dat je op een opgevouwen theedoek zet, op een verweerde plank, mes en vork erbij, kopje met bloemmotief, het wit uitgebeten en 60% van de foto out of focus. | |
Bortecinem | woensdag 24 april 2013 @ 00:27 |
Hehe daar zit wat in. De 'gezelligheids factor' van de foto's op foodgawker is inderdaad erg hoog. Ik kreeg vandaag nog de commentaar 'composition - too tight' maar volgens mij bedoelden ze gewoon 'te veel eten in beeld, mist verweerde plank, mes blablabla'. Maar ah, die foto's lokken wel meer mensen denk ik. Maaarrr..Tastespotting heeft hem wel geaccepteerd. Sowieso is tastespotting iets minder streng heb ik het gevoel. | |
RobinOok | woensdag 1 mei 2013 @ 00:38 |
Kut, nieuw topic openen.... Hoe moest dat ook alweer? :-( *gelukt* (handig, die knop ) [ Bericht 52% gewijzigd door RobinOok op 01-05-2013 00:53:54 ] |