abonnement Unibet Coolblue
pi_123361248
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 10:41 schreef Novem het volgende:
Ziet er heerlijk uit N0a! Nog nooit buikspek gemaakt, maar eens een keer proberen.

Lekker raw brownies minilot :9 Tijdje terug ook gemaakt naar het recept van My New Roots dacht ik en vond echt dat het snufje zout het afmaakte. Wel gemaakt met Green & Blacks cacao, ipv rauw en met amandelen en walnoten.
Dank je :). Wou dat ik eerder had geweten dat het zo makkelijk is om te maken :D.

Ik hou niet zo van soep, bonen of komijn. Maar de Mexicaanse soep naar het recept van een vriendin is super!

  vrijdag 1 maart 2013 @ 21:26:06 #202
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123516784
Bananabread:
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123655670
Bananenbrood staat ook nog steeds op mijn to do list, maar zitten hier walnoten in? Dat gaat wel vaak samen geloof ik, noten en bananen.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_123655715
Lekkere frisse salade gegeten gisteren, appel, venkel, knolselderij. :9

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_123658626


Vanille Macarons met Dulce de Leche



Penne carbonara!
pi_123658650
Ziet er goed uit!
Ja doei.
pi_123672615
Lahmacun



Arancini



Cheesecake



Chocolade taart

  dinsdag 5 maart 2013 @ 19:59:26 #208
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_123672795
Oehhh, die lahmacun :9
  dinsdag 5 maart 2013 @ 20:25:48 #209
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_123674283
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2013 19:56 schreef Bortecinem het volgende:
Lahmacun

[ afbeelding ]

Arancini

[ afbeelding ]

Cheesecake

[ afbeelding ]

Chocolade taart

[ afbeelding ]
Owwwwwww dat ziet er heerlijk uit...
Prachtig!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  dinsdag 5 maart 2013 @ 22:12:03 #210
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123681269
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2013 19:56 schreef Bortecinem het volgende:
Lahmacun

[ afbeelding ]

Arancini

[ afbeelding ]

Cheesecake

[ afbeelding ]

Chocolade taart

[ afbeelding ]
beb je dat allemaal zelf gemaakt? :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 6 maart 2013 @ 00:40:41 #211
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_123689098
Nog nooit van gehoord, Arancini, maar na even googlen maar eens proberen! Of heeft iemand een beter recept?
pi_123694510
Arancini, lekker! :9

Ziet er heerlijk uit allemaal trouwens.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_123710726
Dank jullie wel! En ja, natuurlijk is alles zelfgemaakt. :P

Over de arancini, die van mij was gemaakt van rijst maar ondanks de bouilion en de vele kruiden die ik had gebruikt, smaakte hij toch best flauw. Ik heb ze ooit met aardappelen (puree) geprobeerd en dat smaakte toch iets beter.

Dit is trouwens hoe de arancini er van binnen uitzag:



[ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 06-03-2013 18:37:32 ]
pi_123739344
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2013 18:30 schreef Bortecinem het volgende:
Dank jullie wel! En ja, natuurlijk is alles zelfgemaakt. :P
Ziet er allemaal waanzinnig lekker uit! ^O^

Hiervandaan overigens even geen nieuwe foto's. Heb namelijk mijn been gebroken en zit de komende zes weken in het gips. :')
(De eerste die begint over het onontkoombare effect van een maandlang te weinig eiwitten en calcium wegens de Vegan Challenge krijgt een dreun. }:| )
Let me see you stripped down to the bone
pi_123739872
Lang niet zulke mooie foto´s als hierboven maar toch wel lekker: Zachte witte maanzaadbolletjes. :9

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_123747354
Heb je een recept van de lamachun ?
pi_123748040
Wat ziet het er allemaal lekker uit :9~
pi_123760301
Dubbel :o



Zelfgemaakte tomatensoep met stokbrood!
pi_123760568
In tegenstelling tot de macarons een beetje een magere foto. Al zal het vast lekker zijn geweest.
  vrijdag 8 maart 2013 @ 18:22:26 #220
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_123799895
Super mooie foto's. Ik weet niet waar ik meer respect voor moet hebben, voor de fotografie of voor het geduld dat jullie hebben uitgeoefend door niet meteen al dat lekkers te verorberen. ;)
pi_123811104
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 15:02 schreef Sorella het volgende:
Heb je een recept van de lamachun ?
Ik gebruik nog steeds dit recept.

Ik moet er wel bij vermelden dat de tomaten/paprika pasta (salca) die wij thuis gebruiken van zichzelf al behoorlijk zout is. Dus neem je een zoutloze salca, gebruik dan gerust twee of drie theelepels meer zout*. De kruiden (komijn, zwarte peper & paprika poeder) mogen ook wel ietsjes meer. Dus een afgestreken theelepel ipv een halve. :P

* De tomaten/paprika pasta mix die wij thuis hebben is door familie in Turkije zelf gemaakt. Wij kopen het nooit in de winkel dus ik heb eigenlijk geen idee hoe het zit met de kant en klare variant, en of die überhaupt hetzelfde smaken. :@
pi_123819409
Dank je, misschien dat mijn deeg nu wel lukt en niet telkens weer terug komt.
Paprika pasta ben ik nog nooit tegen gekomen in de winkels, zou ik daarvoor ook die geroosterde paprika in pot kunnen gebruiken en die fijnstampen ?
pi_123821724
Oh wacht, het recept voor het deeg staat helemaal niet in de link. Stom van mij. :')

Maar gebruik ongeveer 500 gram bloem, 300 ml melk/water (met melk kleurt de onderkant beter), twee tl zout, een tl suiker en een zakje instant instant gist (of normale gist, wat jou het beste uitkomt).

Je hoeft het deeg niet heel lang te kneden, het is immers geen pizzadeeg. Dus geen 10-15 min (zoals ik ooit schreef in een lahmacun topic lees ik nu :')) maar gewoon een minuutje of 3-4. Laat ten minste twee uur rijzen.

Overigens moet ik hier ook weer iets bij vermelden: mijn moeder maakt het deeg meestal maar zij weegt ingrediënten nooit af. :') Dus ik heb een beetje moeten gokken. :@

En over de salca, ik denk dat het toevoegen van geroosterde paprika's een andere smaak geeft, al zou je het kunnen proberen natuurlijk. Maar het is verder niet zo'n ramp als je het gewoon overslaat aangezien er nog verse paprika's in gaan. Sterker nog, de meeste Turken gebruiken alleen tomaten salca. De mix salca is meer een regionaal iets (een regio die bekend staat om zijn keuken, dat dan weer wel B-)).

Maar veel succes en laat weten of het is gelukt!

[ Bericht 4% gewijzigd door Bortecinem op 09-03-2013 11:31:52 ]
  zondag 10 maart 2013 @ 16:31:14 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123871797

Kip Kung Pao

Kip Kung Pao zoals ie ongeveer hoort te zijn.
Dit is zo'n gerecht dat je in elk Chinees restaurant wel kunt bestellen, maar dat nooit, maar dan ook echt nooit smaakt zoals het hoort. Zelfs de gong bao van San San is minder lekker dan deze van Fuchsia Dunlop. ;-)

Dit is zo'n gerecht dat lekker makkelijk en superlekker is, wij eten het al jaren met grote regelmaat. Yum!
pi_123872008
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 16:31 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Kip Kung Pao

Kip Kung Pao zoals ie ongeveer hoort te zijn.
Dit is zo'n gerecht dat je in elk Chinees restaurant wel kunt bestellen, maar dat nooit, maar dan ook echt nooit smaakt zoals het hoort. Zelfs de gong bao van San San is minder lekker dan deze van Fuchsia Dunlop. ;-)

Dit is zo'n gerecht dat lekker makkelijk en superlekker is, wij eten het al jaren met grote regelmaat. Yum!
Lekker! Dat ga ik ook eens maken :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')