Oh wacht, het recept voor het deeg staat helemaal niet in de link. Stom van mij.
Maar gebruik ongeveer 500 gram bloem, 300 ml melk/water (met melk kleurt de onderkant beter), twee tl zout, een tl suiker en een zakje instant instant gist (of normale gist, wat jou het beste uitkomt).
Je hoeft het deeg niet heel lang te kneden, het is immers geen pizzadeeg. Dus geen 10-15 min (zoals ik ooit schreef in een lahmacun topic lees ik nu
) maar gewoon een minuutje of 3-4. Laat ten minste twee uur rijzen.
Overigens moet ik hier ook weer iets bij vermelden: mijn moeder maakt het deeg meestal maar zij weegt ingrediënten
nooit af.
Dus ik heb een beetje moeten gokken.
En over de salca, ik denk dat het toevoegen van geroosterde paprika's een andere smaak geeft, al zou je het kunnen proberen natuurlijk. Maar het is verder niet zo'n ramp als je het gewoon overslaat aangezien er nog verse paprika's in gaan. Sterker nog, de meeste Turken gebruiken alleen tomaten salca. De mix salca is meer een regionaal iets (een regio die bekend staat om zijn keuken, dat dan weer wel
).
Maar veel succes en laat weten of het is gelukt!
[ Bericht 4% gewijzigd door Bortecinem op 09-03-2013 11:31:52 ]