Ja, de kip met zwarte bonensaus ziet er inderdaad weinig sauzerig uit. :-)quote:Op donderdag 8 november 2012 16:19 schreef Sorella het volgende:
Ik beloofde robinook wat foto,s dus bij deze Deze gerechten heb ik afgelopen donderdag gemaakt voor 15 man, met gewoon witte basmati rijst erbij.
Kip gemarineerd in hoisin saus en daarna in de oven gebakken, erg lekker en sappig.
Kip met zwarte bonen saus, ook wel lekker alleen even te weinig saus.
Mapo tofu, hier waren de meningen over verdeeld, sommige vonden het te heet anderen vonden het erg lekker.
dat vind ik een bijzonder goeie vraagquote:Op vrijdag 9 november 2012 20:46 schreef gianni61 het volgende:
is die blog waar je al die plaatjes af haalt ook van jou?
Jeps! Mijn zusje en ik. Als je bij about us leest dan zie je ook dat we uit NL komen.quote:Op vrijdag 9 november 2012 20:46 schreef gianni61 het volgende:
is die blog waar je al die plaatjes af haalt ook van jou?
geef dan ook even wat meer info bij de foto's , het is niet de bedoeling een stortvloed aan foto's te posten zonder enige relevante uitleg, om op die manier bezoekers naar je eigen site te genereren.quote:Op vrijdag 9 november 2012 21:29 schreef Pocahontasjee het volgende:
[..]
Jeps! Mijn zusje en ik. Als je bij about us leest dan zie je ook dat we uit NL komen.
Er staat post foto's van je kook kunsten. Dat doe ik.quote:Op vrijdag 9 november 2012 21:29 schreef Mirjam het volgende:
[..]
geef dan ook even wat meer info bij de foto's , het is niet de bedoeling een stortvloed aan foto's te posten zonder enige relevante uitleg, om op die manier bezoekers naar je eigen site te genereren.
een beschrijving erbij van wat het nou eigenlijk is lijkt me niet teveel gevraagdquote:Op vrijdag 9 november 2012 21:31 schreef Pocahontasjee het volgende:
[..]
Er staat post foto's van je kook kunsten. Dat doe ik.
Foto 1: Een home made salade.quote:Op vrijdag 9 november 2012 21:31 schreef Mirjam het volgende:
[..]
een beschrijving erbij van wat het nou eigenlijk is lijkt me niet teveel gevraagd
ah heel duidelijkquote:Op vrijdag 9 november 2012 21:36 schreef Pocahontasjee het volgende:
[..]
Foto 1: Een home made salade.
Foto 2: Panagne ( Soort van pannenkoeken wat je op elkaar stapelt. Vult met kip, verschillende groentes en kaas
Foto 3: Lemsemen ( Heerlijk brood)
Sorry hoor, maar ik kijk hier altijd graag om te zien wat men maakt en hoe het dan gemaakt wordt, en dan vooral of ik het zelf ook aandurf een keer te proberenquote:Op vrijdag 9 november 2012 22:42 schreef Noek het volgende:
[..]
Doe niet zo onaardig joh.
Jammer dat de foto's weg zijn.
Foto´s posten en alleen maar commentaar krijgen terwijl je nog niet zo lang op FOK! zit kan behoorlijk afschrikken.quote:Op vrijdag 9 november 2012 23:31 schreef Mirjam het volgende:
Ik snap niet waarom de foto's verwijderd zijn, er is verder niks aan de hand.
dat zag ikquote:Op vrijdag 9 november 2012 21:29 schreef Pocahontasjee het volgende:
[..]
Jeps! Mijn zusje en ik. Als je bij about us leest dan zie je ook dat we uit NL komen.
Er is verder niks aan de hand, op z'n minst kun je er natuurlijk ff bijzetten wat het is. We hoeven geen hele recepten en NAW-gegevens te zien.quote:Op zaterdag 10 november 2012 09:53 schreef Myraela het volgende:
[..]
Foto´s posten en alleen maar commentaar krijgen terwijl je nog niet zo lang op FOK! zit kan behoorlijk afschrikken.
Daarbij snap ik al die heisa niet, geen idee wat deze foto´s waren. Maar in het vorige topic postte ze wat verzamelafbeeldingen met meerdere foto´s, zonder linkje of whatever en dat kan ook gewoon leuk zijn om naar te kijken.
Als mensen dan vragen wat het is, reageert ze ook nog eens gewoon netjes. Seriously, het zou best wel wat vriendelijker kunnen.
myraela is dan ook kapot liefquote:Op zondag 11 november 2012 17:53 schreef Pocahontasjee het volgende:
[ afbeelding ]
CARAMEL ROLLS
Vandaag heb ik caramel rolls gemaakt en ik heb de foto's weg gehaald omdat ze te groot waren. Ik zal er voortaan wel bij vermelden wat het is.
@ myraela ik mag je nu al! Tnx girl:)
Aaaah dank je wel!quote:Op zondag 11 november 2012 18:01 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
myraela is dan ook kapot lief
je karamel dingen zien er lekker uit trouwens en welkom op fok
Dit ziet er heel smakelijk uit!quote:Op dinsdag 13 november 2012 12:02 schreef DarkElf het volgende:
Gisteravond gegeten, was erg lekker
[ afbeelding ]
Gegrilde kipsalade met mango
was het ook!quote:
Erg cool.quote:Op zaterdag 17 november 2012 17:31 schreef Molleman het volgende:
Vanmiddag Croque Madame Muffins gemaakt voor lunch.
[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit! Ik wil het zeker eens maken, maar hoeveel zou je er nemen per persoon als lunch?quote:Op zaterdag 17 november 2012 17:31 schreef Molleman het volgende:
Vanmiddag Croque Madame Muffins gemaakt voor lunch.
[ afbeelding ]
Brood is ontzettend knapperig van boven tot onderen. Helpt mee dat het brood met boter ingesmeerd is.quote:Op zondag 18 november 2012 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij zijn alleen de puntjes brood gebakken, het brood mandje zelf lijkt me soggy.
Ziet er erg droog uit, of lijkt dat maar zo?quote:Op zondag 18 november 2012 20:11 schreef Trusten het volgende:
[ afbeelding ]
Spaghetti met knoflook, citroen, rode peper (of eigenlijk oranje), spinazie en garnalen
Lijkt inderdaad maar zo spinazie was gewokt in olie/knoflook en dat zat erdoor met wat kookvocht + na de foto is natuurlijk ook de kaas erdoor gesmoltenquote:Op zondag 18 november 2012 22:08 schreef Myraela het volgende:
Ziet er erg droog uit, of lijkt dat maar zo?
Dat magquote:Op woensdag 21 november 2012 18:27 schreef Myraela het volgende:
Vind ze er zonder versiering wel mooier uitzien dan met. Eigenlijk.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 21 november 2012 20:00 schreef Myraela het volgende:
Zolang het niet het kant en klare framboos glazuur was, niet nee.
Dat spul heb ik eens over een brownie gedaan, overigens voor een schoolopdracht waarbij ik gewoon de kleur op de foto kon gebruiken en hoopte dat het ook wel te eten zou zijn. Maar het was echt niet meer te eten, wat een smerig spul.Roze voedingskleurstof, citroensap, poedersuiker Niet moeilijk en past bij de rest van de smaakSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh, dat is wel een stuk beter ja.quote:Op woensdag 21 november 2012 20:03 schreef Selestha het volgende:
[..]
Roze voedingskleurstof, citroensap, poedersuiker Niet moeilijk en past bij de rest van de smaak
quote:Op woensdag 21 november 2012 20:00 schreef Myraela het volgende:
Zolang het niet het kant en klare framboos glazuur was, niet nee.
Dat spul heb ik eens over een brownie gedaan, overigens voor een schoolopdracht waarbij ik gewoon de kleur op de foto kon gebruiken en hoopte dat het ook wel te eten zou zijn. Maar het was echt niet meer te eten, wat een smerig spul.het ziet eruit alsof roze pino is klaargekomen over de uitwerpselen van tommy waar innie minnie net gekleurde poepjes op heeft gekeuteldSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oké, welke paddenstoelen heb jij gegeten?quote:Op woensdag 21 november 2012 20:08 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
het ziet eruit alsof roze pino is klaargekomen over de uitwerpselen van tommy waar innie minnie net gekleurde poepjes op heeft gekeuteld
Ziet er lekker uit .quote:Op zaterdag 17 november 2012 20:11 schreef Molleman het volgende:
[..]
Zeer makkelijk om te maken en smaakte goed.
Was het ook zeker. Heb het recept dan ook maar eens online gezet.quote:
Nou, de ragout is wel lekker, maar die verschrikkelijk smerige bladerdeegdingen absoluut nietquote:Op maandag 26 november 2012 20:58 schreef FigureBirdStars het volgende:
Pasteitje met ragout
Echt een van mijn alltime favorieten om te eten.
wT een fantastische koekjes ze zien er ook overheerljk uitquote:Op maandag 26 november 2012 20:59 schreef Pocahontasjee het volgende:
Mijn choco koekjes van vandaag:
[ afbeelding ]
Alleen ragout is wel lekker maar er moet toch iets lekker knapperigs bij. En dan vind ik een bladerdeegpasteitje een hele goede optie. En natuurlijk maak ik ze veel liever zelf, is lekkerder. Als ik de tijd had had ik dat ook gedaanquote:Op maandag 26 november 2012 21:20 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, de ragout is wel lekker, maar die verschrikkelijk smerige bladerdeegdingen absoluut niet
Mooie koekjes, Pocahontasjee!
Zien er echt goed uit de koekjes! Zou het recept graag willen hebbenquote:Op maandag 26 november 2012 21:35 schreef Pocahontasjee het volgende:
Dank jullie wel robincook, Isabeau en mirjam:) Ze zijn super makkelijk om te maken!
Ik zal morgen wel het recept plaatsen als er mensen geļnteresseerd zijn?
quote:Op maandag 26 november 2012 21:35 schreef Pocahontasjee het volgende:
Ik zal morgen wel het recept plaatsen als er mensen geļnteresseerd zijn?
Mooie site! Haha, maar wel duidelijk dat je net bent begonnen . In iedere categorie staat nog 't zelfde maar dat zal wel goed komen .quote:Op zondag 25 november 2012 21:38 schreef Molleman het volgende:
Gisteren een lekker klassiek en makkelijk voorgerecht bij het diner. Kippenragout op de luie manier
[ afbeelding ]
Achja, je moet ergens beginnen. Vond het al leuk om mijn gerechten te fotograferen, dan is de stap klein om de recepten ook te delen. Komende tijd maar eens flink gaan koken, dan kan ik er weer wat bij gaan zetten haha.quote:Op dinsdag 27 november 2012 13:51 schreef Crack_ het volgende:
[..]
Mooie site! Haha, maar wel duidelijk dat je net bent begonnen . In iedere categorie staat nog 't zelfde maar dat zal wel goed komen .
Wauw! Recept? Ziet er fantastisch uit.quote:Op maandag 3 december 2012 20:22 schreef Bortecinem het volgende:
Een dirty chocoalde taart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit DE. Wat voor camera/lens heb je gebruikt?quote:Op zaterdag 1 december 2012 11:11 schreef DarkElf het volgende:
Van de week opgerolde moussaka met zelfgemaakte bechamelsaus gemaakt, en lekker dat dat was!
[ afbeelding ]
Mijn kleine compactje, canon ixus 95 is ofzo?quote:Op donderdag 6 december 2012 20:24 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ziet er goed uit DE. Wat voor camera/lens heb je gebruikt?
Mooie scherpe foto voor zo'n compactje.quote:Op donderdag 6 december 2012 20:50 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Mijn kleine compactje, canon ixus 95 is ofzo?
op de macrostand gezetquote:Op donderdag 6 december 2012 20:53 schreef Molleman het volgende:
[..]
Mooie scherpe foto voor zo'n compactje.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Baby darling doll face honey
quote:Op dinsdag 18 december 2012 00:41 schreef Crack_ het volgende:
[ afbeelding ]
Pasta met paddenstoelen-roomsaus. Als je van paddenstoelen houdt is het erg lekker .ik zou het opetenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
welke camera?Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
Ontzettend mooie presentatie. Die moet ik even onthoudenquote:Op zaterdag 1 december 2012 11:11 schreef DarkElf het volgende:
Van de week opgerolde moussaka met zelfgemaakte bechamelsaus gemaakt, en lekker dat dat was!
[ afbeelding ]
Tnx! Als hapje is het zeker ook een idee jaquote:Op vrijdag 21 december 2012 16:36 schreef Tooto7moe het volgende:
[..]
Ontzettend mooie presentatie. Die moet ik even onthouden
lijkt me namelijk wel leuk als tapas gerecht.
Mooi!quote:Op zondag 23 december 2012 15:23 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag met chocolade geknutseld
[ afbeelding ]
Ziet er lekker (maar érg tijdrovend ) uit, eigen filmpje dus neem ik aan?quote:
Jup Al met al zit er 30 uur tussen het openknippen van de verpakking en het moment op het bordquote:Op zondag 23 december 2012 17:32 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Ziet er lekker (maar érg tijdrovend ) uit, eigen filmpje dus neem ik aan?
pfoe, das een flinke tijdsinvesteringquote:Op zondag 23 december 2012 17:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Jup Al met al zit er 30 uur tussen het openknippen van de verpakking en het moment op het bord
Nop, met z'n vieren en over Sowieso is de smaak extreem, het is niet iets waar je de volle 1250 gram even van wegschuiftquote:Op zondag 23 december 2012 17:57 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
pfoe, das een flinke tijdsinvestering
Maar ziet er heerlijk uit
Was een flinke steak, heb je 'm in je eentje opgegeten?
Extreem in welke zin?quote:Op zondag 23 december 2012 17:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Nop, met z'n vieren en over Sowieso is de smaak extreem, het is niet iets waar je de volle 1250 gram even van wegschuift
Oh dat zag ik niet aan het filmpje af, 1250 gramquote:Op zondag 23 december 2012 17:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Nop, met z'n vieren en over Sowieso is de smaak extreem, het is niet iets waar je de volle 1250 gram even van wegschuift
Meer dan waard Zo'n intense, aparte smaakquote:Op woensdag 26 december 2012 21:15 schreef Tooto7moe het volgende:
Aparte bereiding van je steak LeeHarveyOswald, vind je het ook echt de bereidingstijd waard? Of was het meer een eens en nooit weer recept? Apart dat de smaak dusdanig verandert.
Hier had ik gisteren de tijd&energie voor falafal met extra... alles homemade en vond vooral de mayo goed gelukt.
[ afbeelding ]
Op je website staan bij het recept een paar taalfoutjes.. Zo staat er meet in plaats van meat in recept in plaats van recipe Ziet er echt ontzettend goed uit trouwens, dit ga ik maar eens namaken...quote:Op vrijdag 28 december 2012 01:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Meer dan waard Zo'n intense, aparte smaak
Oe!quote:Op zondag 23 december 2012 15:23 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag met chocolade geknutseld
[ afbeelding ]
Merci!quote:
Yup! Vijf ingredienten, nog veganistisch ook en supermakkelijk te maken. Recept komt van de onvolprezen OhSheGlows: No-bake date squaresquote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:25 schreef Mirjam het volgende:
Die dadelkoeken zien er top uit, zou je daar het recept van willen posten?
hhmm wat lekker.ik heb alleen geen keuken machine. Zou een staafmixer voldoen?quote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:29 schreef minilot het volgende:
[..]
Yup! Vijf ingredienten, nog veganistisch ook en supermakkelijk te maken. Recept komt van de onvolprezen OhSheGlows: No-bake date squares
Enneh, mocht je niet zo'n behoefte hebben aan plantaardig dan kun je de kokosolie uitstekend vervangen door roomboter.
Ai, dat wordt lastig, aangezien je met alleen een staafmixer havermout en amandelen niet echt lekker fijngemalen krijgt zonder dat het prut wordt. Of heb je zo'n mini-keukenmachientje waar je je staafmixer in kunt klikken? Dat werkt namelijk wél prima.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:32 schreef Mirjam het volgende:
[..]
hhmm wat lekker.ik heb alleen geen keuken machine. Zou een staafmixer voldoen?
Wat moet ik me voorstellen bij een in melk gepocheerde meringue, een soort īle flottante? Het klinkt in elk geval lekker.quote:
Pitaya, granaatappelpitjes, avocado, macadamianoten en wat groen spul. Vooral pitaya is gaaf, het ziet eruit als de eighties: groen, roze, hanenkam!quote:Op maandag 7 januari 2013 16:26 schreef Tegan het volgende:
Welke vruchten zijn dat allemaal bij dat fruitontbijtje?
Nom.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:29 schreef minilot het volgende:
[..]
Yup! Vijf ingredienten, nog veganistisch ook en supermakkelijk te maken. Recept komt van de onvolprezen OhSheGlows: No-bake date squares
Enneh, mocht je niet zo'n behoefte hebben aan plantaardig dan kun je de kokosolie uitstekend vervangen door roomboter.
Is de Ibood van vandaag niet wat voor je?quote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:49 schreef Mirjam het volgende:
Nee,.maar zal eens kijken of ik ergens en goedkope keukenmachine o de kop kan tikken, er zijn meer gerechten die ik graag maak, maar nu niet kan maken.
Morgen op de markt kijken of ze ze weer hebben! Goeie tip die squaresquote:Op maandag 7 januari 2013 18:35 schreef minilot het volgende:
Mo, bah, gewone dadels!
Kopen, die medjools! Je kunt ze hartstikke lang bewaren.
Nou, dat inderdaad! Sinds ik de medjooldadels heb ontdekt vraag ik me af hoe ik ooit die andere heb kunnen etenquote:Op maandag 7 januari 2013 18:35 schreef minilot het volgende:
Mo, bah, gewone dadels!
Kopen, die medjools! Je kunt ze hartstikke lang bewaren.
Geklopt eiwit en suiker mengsel met een ijsscoop 2 minuten in de zachtjes kokende melk. Voelt daarna heel grappig aan.quote:Op maandag 7 januari 2013 18:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat moet ik me voorstellen bij een in melk gepocheerde meringue, een soort īle flottante? Het klinkt in elk geval lekker.
quote:Op zondag 6 januari 2013 14:26 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Raspberry and Hazelnut Tart with Milk-Poached Meringue and Frangelico Syrup
(uit het kookboek "The sweet life" van Masterchef winnares 2011 Kate Bracks)
Ja hoor, dat was lekker krokant geworden, een beetje zoals bij een kip maar dan dikker.quote:Op zaterdag 12 januari 2013 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga het weer vragen: eet je dat vel/vet op?
(ziet er verder lekker uit! Mooi bordje eten.)
de eerste keer dat ik die at had ik ze ook geprobeerd uit elkaar te halen, een grote plakzooiquote:Op zondag 13 januari 2013 15:49 schreef RobinOok het volgende:
Niet echt kookkunsten. Men koopt een pak verse rijstnoodles bij de toko. Warmt die eerst vast wat op in een bak warm water, dan uit de verpakking, in de stoompan. Minuut of 5-8 stomen. Op voorverwarmd bord, sausje erbij, lente-uitjes erover. Yum.
[ link | afbeelding ]
Verse rijst noodles
Eerder probeerde ik ze in repen te snijden en te roerbakken, maar nee, dat ga ik niet meer doen. Gewoon zo eten. Echt lekker. Misschien dat ik er volgende keer achteraf nog wat gestoomde garnalen aan toevoeg (lees tussenprop), maar meer moet dat niet zijn.
Of misschien toch ooit eens zelf maken, dan kun je ze daarna wel makkelijk vullen en oprollen.
Wat zit er in het sausje?quote:Op zondag 13 januari 2013 15:49 schreef RobinOok het volgende:
Niet echt kookkunsten. Men koopt een pak verse rijstnoodles bij de toko. Warmt die eerst vast wat op in een bak warm water, dan uit de verpakking, in de stoompan. Minuut of 5-8 stomen. Op voorverwarmd bord, sausje erbij, lente-uitjes erover. Yum.
[ link | afbeelding ]
Verse rijst noodles
Eerder probeerde ik ze in repen te snijden en te roerbakken, maar nee, dat ga ik niet meer doen. Gewoon zo eten. Echt lekker. Misschien dat ik er volgende keer achteraf nog wat gestoomde garnalen aan toevoeg (lees tussenprop), maar meer moet dat niet zijn.
Of misschien toch ooit eens zelf maken, dan kun je ze daarna wel makkelijk vullen en oprollen.
Van jouw foto's krijg ik altijd trek. Je maakt echt lekkere diverse dingen.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 09:00 schreef DarkElf het volgende:
Zelf Foe Yong Hai gemaakt:
En lekker dat het was!
[ afbeelding ]
Tnxquote:Op dinsdag 15 januari 2013 09:12 schreef Noek het volgende:
[..]
Van jouw foto's krijg ik altijd trek. Je maakt echt lekkere diverse dingen.
dit recept moet ik ook eens uitproberen ik heb ooit is uit een pakje foe yong hai gemaakt dat van conimex geloof ik dat was niet lekker. Maar dit ziet er wel lekker uit.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 09:00 schreef DarkElf het volgende:
Zelf Foe Yong Hai gemaakt:
En lekker dat het was!
[ afbeelding ]
mooie foto.quote:Op maandag 21 januari 2013 13:44 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolademousse
105 gram pure chocolade en 3 eieren . Erg lekker al ga ik het de volgende keer met een extra ei of eiwit proberen.
, wel vaker gemaakt? En dan met of zonder slagroom?quote:Op maandag 21 januari 2013 20:08 schreef RobinOok het volgende:
Toevallig dit weekend de ingredienten gekocht, omdat ik tijdens het winkelen zin had in chocolademousse! Maar het is er niet van gekomen. Had ook geen recept voorhanden en was te lui om te googelen. ;-)
Fraai hoor! Nam bijna een lik van mijn scherm.quote:Op dinsdag 22 januari 2013 00:11 schreef n0a het volgende:
[..]
, wel vaker gemaakt? En dan met of zonder slagroom?
Dank je DarkElf. Ben weer wat met mijn DSLR gaan uitproberen ipv de compact camera.
Oh wat heerlijkquote:Op dinsdag 22 januari 2013 16:51 schreef minilot het volgende:
Voorlopig weer even de laatste, beloofd!
Net opgegeten: pierogie met vulling van rode kool, appel, aardappel, ui en dille. Erg lekker!
[ afbeelding ]
Het recept komt uit het kookboek Vegan Eats World en is dus helemaal veganistisch, met een aantal substituten dus. Ik kan het recept voor je uploaden, maar ik denk eerlijk gezegd dat pierogi gemaakt met roomboter en zure room enzo nóg wel wat lekkerder zijn Even Googlen dus.quote:Op dinsdag 22 januari 2013 19:10 schreef Zo-is-dat het volgende:
oehh, recept van die pierogi? Dat ken ik nog niet. Ziet er geweldig uit!
Ah ja zag de link niet . Jammer, had gehoopt dat er iets van salami in zat als een calzonequote:
Als dat er bij past zekerquote:Op vrijdag 25 januari 2013 11:21 schreef DarkElf het volgende:
dat kan je er toch makkelijk zelf in stoppen?
Oooeee, over dat soort hapjes geproken..quote:Op donderdag 24 januari 2013 19:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Jiaozi
In het kader van Chinees Nieuwjaa: zelf jiaozi maken.
Foto boven met kant-en-klare jiaoi velletjes, hieronder met zelfgemaakte:
[ link | afbeelding ]
100% zelfgemaakte jiaozi
Zien er een stuk lomper uit, maar het werkt wel fijner/soepeler, met zelfgemaakte velletjes.
quote:Op dinsdag 29 januari 2013 20:38 schreef minilot het volgende:
Grrrrr, ik wou dat het zomer was. Geen daglicht meer vanaf vijf uur 's middags sucks!
Ha, ik weet het! Al moet gezegd worden dat mijn piepjonge, op kantoor zelfgekweekte bieslooksprietjes ook wel heul erg groen zijn.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 20:54 schreef rhubarb het volgende:
Lijkt wel plastic, zo groen als die bieslook is. Ik heb mooiere foto's van je gezien minilot
dat ziet er mooi en lekker uit!quote:Op zaterdag 2 februari 2013 17:14 schreef minilot het volgende:
Kantoormoestuintjes ftw inderdaad! Ruimte genoeg, en ik woon maar op vijf minuten fietsen van mijn werk vandaan, dus geen verlep-risico tijdens het forenzen.
Ontopic: zojuist gemaakt en er direct vijf van opgegeten..
[ afbeelding ]
..chocoladeblokjes met zoute pinda's en gepofte quinoa
(Helemaal plantaardig)
Losjes hierop gebaseerd:quote:Op zaterdag 2 februari 2013 17:51 schreef BananaPancake het volgende:
[..]
dat ziet er mooi en lekker uit!
Heb je daar een recept van?
Klinkt erg lekker, zal het eens proberen! Dankquote:Op zaterdag 2 februari 2013 18:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Losjes hierop gebaseerd:
http://ohsheglows.com/2011/01/28/no-bake-peanut-butter-chocolate-crispies-with-pb-fudge/
..maar dan met gepofte quinoa in plaats van de rice krispies en in de onderlaag alleen 'raw' cacaopoeder en geen gewone chocolade, dus ze zijn wat kruimeliger.
O, en een veel dikkere bovenlaag, want pure chocolade + kokosolie =
Ze zitten ook wel in het assortiment (prijskaartje ervan hing boven de vriezer), maar ze waren gewoon op. Helaas!quote:Op zondag 3 februari 2013 19:25 schreef RobinOok het volgende:
(WNH heeft ze tegenwoordig wel hoor, in die vrieskisten, lieve kleintjes)
Ik vond de broodjes in gebakken toestand echt prima smaken, al vind ik gestoomde broodjes doorgaans ook hartstikke lekker.quote:Ik vraag me alleen af of ze gebakken wel echt lekkerder zijn, of het recept zich daar wel voor leent. Of had je dat aangepast?
Haha! Ik vroeg het me ook al af. Maar bonen zijn dan ook niet echt mijn ding.quote:
mits goed gemaakt kan ik me hier helemaal klem aan eten.quote:Op maandag 18 februari 2013 18:11 schreef minilot het volgende:
Hmmmm, buikspek
Ik hou het nog 'n beetje vegan: hierbij een foto van zojuist opgegeten 'jin dui' (gefrituurde sesamballetjes van rijstbloem, met zoete rode bonenvulling)
[ afbeelding ]
Heel leuk om zelf te maken!
Snufjes zout: sowieso onmisbaar in zoete frutsels.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 10:41 schreef Novem het volgende:
Ziet er heerlijk uit N0a! Nog nooit buikspek gemaakt, maar eens een keer proberen.
Lekker raw brownies minilot Tijdje terug ook gemaakt naar het recept van My New Roots dacht ik en vond echt dat het snufje zout het afmaakte. Wel gemaakt met Green & Blacks cacao, ipv rauw en met amandelen en walnoten.
Dank je . Wou dat ik eerder had geweten dat het zo makkelijk is om te maken .quote:Op dinsdag 26 februari 2013 10:41 schreef Novem het volgende:
Ziet er heerlijk uit N0a! Nog nooit buikspek gemaakt, maar eens een keer proberen.
Lekker raw brownies minilot Tijdje terug ook gemaakt naar het recept van My New Roots dacht ik en vond echt dat het snufje zout het afmaakte. Wel gemaakt met Green & Blacks cacao, ipv rauw en met amandelen en walnoten.
Owwwwwww dat ziet er heerlijk uit...quote:Op dinsdag 5 maart 2013 19:56 schreef Bortecinem het volgende:
Lahmacun
[ afbeelding ]
Arancini
[ afbeelding ]
Cheesecake
[ afbeelding ]
Chocolade taart
[ afbeelding ]
beb je dat allemaal zelf gemaakt?quote:Op dinsdag 5 maart 2013 19:56 schreef Bortecinem het volgende:
Lahmacun
[ afbeelding ]
Arancini
[ afbeelding ]
Cheesecake
[ afbeelding ]
Chocolade taart
[ afbeelding ]
Ziet er allemaal waanzinnig lekker uit!quote:Op woensdag 6 maart 2013 18:30 schreef Bortecinem het volgende:
Dank jullie wel! En ja, natuurlijk is alles zelfgemaakt.
Ik gebruik nog steeds dit recept.quote:
Lekker! Dat ga ik ook eens makenquote:Op zondag 10 maart 2013 16:31 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Kip Kung Pao
Kip Kung Pao zoals ie ongeveer hoort te zijn.
Dit is zo'n gerecht dat je in elk Chinees restaurant wel kunt bestellen, maar dat nooit, maar dan ook echt nooit smaakt zoals het hoort. Zelfs de gong bao van San San is minder lekker dan deze van Fuchsia Dunlop. ;-)
Dit is zo'n gerecht dat lekker makkelijk en superlekker is, wij eten het al jaren met grote regelmaat. Yum!
Deze ga ik binnenkort maken! Ben al een tijdje op zoek naar het goede recept, want heb het hier nooit meer zo goed gegeten als in ieder willekeurig dorp in Sichuan. Alleen nog even zwarte rijstazijn kopen in de toko!quote:Op zondag 10 maart 2013 16:31 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Kip Kung Pao
Kip Kung Pao zoals ie ongeveer hoort te zijn.
Dit is zo'n gerecht dat je in elk Chinees restaurant wel kunt bestellen, maar dat nooit, maar dan ook echt nooit smaakt zoals het hoort. Zelfs de gong bao van San San is minder lekker dan deze van Fuchsia Dunlop. ;-)
Dit is zo'n gerecht dat lekker makkelijk en superlekker is, wij eten het al jaren met grote regelmaat. Yum!
Check even mijn site, want ze verkopen in de toko 2 soorten zwarte rijstazijn en die ene (zoete) moet je in dit geval niet hebben. Of misschien vind je dat al vanzelfsprekend, maar ik zeg het toch maar even.quote:Op maandag 11 maart 2013 09:47 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Deze ga ik binnenkort maken! Ben al een tijdje op zoek naar het goede recept, want heb het hier nooit meer zo goed gegeten als in ieder willekeurig dorp in Sichuan. Alleen nog even zwarte rijstazijn kopen in de toko!
Dank je! Nee ik was nog aan het twijfelen welke ik moest hebben. Maar dacht: ik rij er maar gewoon heen en zie wel welke ze hebben. Maar ik ga dus de niet-zoete kopen. Hopelijk ga ik het deze week een keer maken!quote:Op maandag 11 maart 2013 20:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Check even mijn site, want ze verkopen in de toko 2 soorten zwarte rijstazijn en die ene (zoete) moet je in dit geval niet hebben. Of misschien vind je dat al vanzelfsprekend, maar ik zeg het toch maar even.
Gelukt! Wel een ander merk, maar ik liet je site zien en ze wisten wat ik moest hebbenquote:Op maandag 11 maart 2013 20:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Check even mijn site, want ze verkopen in de toko 2 soorten zwarte rijstazijn en die ene (zoete) moet je in dit geval niet hebben. Of misschien vind je dat al vanzelfsprekend, maar ik zeg het toch maar even.
Even vlug een vraag: wil vanavond je recept makenquote:
quote:Op zaterdag 16 maart 2013 07:47 schreef DancingPhoebe het volgende:
En je krijgt van zulks niet de behoefte je vriend uit te schelden tot het pijn doet en hem te dwingen het door hem verzorgde probleem zelf ook maar op te lossen
ach ja, ik vergeef het hem deze keer maar, denk ook niet dat hij het de volgende keer nog doet na mijn reactiequote:Op zaterdag 16 maart 2013 07:52 schreef DancingPhoebe het volgende:
Hij moet ook niet in de supermarkt staan, hij moet in de toko staan om die pinda's te kopen die op bonen lijken
pinda's zijn een boonachtige dus zo gek was zijn reactie niet. alleen dat ie dingen die jij speciaal koopt weggooit is wel apartquote:Op zaterdag 16 maart 2013 07:53 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
ach ja, ik vergeef het hem deze keer maar, denk ook niet dat hij het de volgende keer nog doet na mijn reactie
Ja hij heeft wel een opruimwoede, en dan moeten dat soort dingen eraan geloven ... ach ja, als dat alles isquote:Op zaterdag 16 maart 2013 08:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
pinda's zijn een boonachtige dus zo gek was zijn reactie niet. alleen dat ie dingen die jij speciaal koopt weggooit is wel apart
Pelpinda's zouden perfect zijn, misschien zelfs beter. ;-)quote:Op zaterdag 16 maart 2013 07:46 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
en tijd om naar de toko te rijden v
cashewnoten.quote:Op zaterdag 16 maart 2013 10:58 schreef RobinOok het volgende:
Cashewnoten kunnen ook nog he? Doe ik ook vaak.
Ach hij bedoelt het helemaal niet slecht en normaal is hier geen drama over of zo, maar net vandaag had ik het nodig En ik had die pinda;s al eens gebruikt in een gerecht, maar niet goed gedaan (dacht dat ik die zo kon eten, was dus geen succes :S), dus waarschijnlijk was dat de grootste overweging om ze weg te gooienquote:Op zaterdag 16 maart 2013 08:34 schreef Vanyel het volgende:
Ik lust het niet dus mag jij het niet in huis hebben/halen zou bij mij wel tot enig drama leiden.
Het ziet er ook meer uit als nougat. Nougat is gewoonlijk met ei en fudge met room.quote:Op zondag 17 maart 2013 17:05 schreef Bortecinem het volgende:
Fudge (smaakte meer naar nougat, of is dat hetzelfde? )
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 17 maart 2013 17:05 schreef Bortecinem het volgende:
Sarma
[ afbeelding ]
Gözleme
[ afbeelding ]
Fudge (smaakte meer naar nougat, of is dat hetzelfde? )
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ohhhhh. Wat ziet dit er heerlijk uitquote:Op zondag 17 maart 2013 17:05 schreef Bortecinem het volgende:
Sarma
[ afbeelding ]
Gözleme
[ afbeelding ]
Fudge (smaakte meer naar nougat, of is dat hetzelfde? )
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De foto's zijn in ieder geval erg inspirerend.quote:
Dank je wel!quote:Op zondag 17 maart 2013 17:34 schreef Charcot het volgende:
[..]
De foto's zijn in ieder geval erg inspirerend.
Heb je ook een recept van de sarma?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dus wanneer ik de vulling klaarmaak doe ik dat in een pan boven een laag vuurtje. Ik doe er ook nog een klein beetje water bij - een glas, 200 ml ongeveer. Verder zijn je sarma's ook sneller klaar. Dus ongeveer 30 min. ipv 40-50 minuten.
quote:Op zondag 17 maart 2013 17:56 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Dank je wel!
Ik heb het recept ooit al eens op fok! geplaatst, hier was het. Maar ondertussen doe ik het iets anders. Ik gaar de rijst een minuutje of drie-vier voordat ik de wijnbladeren vul. Ik vind dat ze zo iets beter en sneller garen. Overigens heb ik ook een paar stap voor stap foto's, mocht je geļnteresseerd zijn.Geweldig! Dank je wel Zal het van de week eens klaarmakenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dus wanneer ik de vulling klaarmaak doe ik dat in een pan boven een laag vuurtje. Ik doe er ook nog een klein beetje water bij - een glas, 200 ml ongeveer. Verder zijn je sarma's ook sneller klaar. Dus ongeveer 30 min. ipv 40-50 minuten.
Spinazie, feta/witte kaas etc. zijn inderdaad de standaard vullingen, maar desalniettemin wordt gozleme ook wel alleen met boter gegeten. Google maar 'sade/yagli gozleme' en je zult veel op mijn gozleme lijkende gozleme's tegenkomen.quote:Op zondag 17 maart 2013 19:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Ah ok ik ken het met spinazie en nog wat andere dingen
Hmm met paprika heb ik het nog nooit gehad maar het klinkt goed.quote:Op zondag 17 maart 2013 20:02 schreef .Sparkling. het volgende:
Ohh gozleme
Hier in ons dorp is 1x per jaar een Turkse markt en daar koop ik altijd heel veel eten. Ik had die gozleme een keer met witte kaas en paprika ofzo?
En icli kofte ofzo iets! Hmm
Hmm die pie en pudding zien er lekker uit.quote:Op zondag 17 maart 2013 20:43 schreef macferret het volgende:
happy st patricksday!
[ afbeelding ]
Brood met guinness
meat, guinness, cheese pie
chocopudding met guinness
Dat klinkt lekker, maar stomme vraag: waar eet je het mee?quote:Op maandag 18 maart 2013 16:15 schreef DarkElf het volgende:
Heb lekkere rode uienchutney gemaakt
[ afbeelding ]
Hahaha dat is mijn blogquote:Op maandag 18 maart 2013 16:25 schreef habitue het volgende:
Die heb je goed nagemaakt
Of is dat jouw blog
Bij van alles, gerechten met kaas (quiches, tosti´s bv) of bij lekker gekruide worstjes..quote:Op maandag 18 maart 2013 16:25 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Dat klinkt lekker, maar stomme vraag: waar eet je het mee?
Niets lekkerder dan rode uienchutney op een stokbroodje briequote:Op maandag 18 maart 2013 16:15 schreef DarkElf het volgende:
Heb lekkere rode uienchutney gemaakt
[ afbeelding ]
Nice Leuke site!quote:
Wat een waanzinnige post!quote:Op zondag 17 maart 2013 17:05 schreef Bortecinem het volgende:
Sarma
[ afbeelding ]
Gözleme
[ afbeelding ]
Fudge (smaakte meer naar nougat, of is dat hetzelfde? )
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat ziet dit er goddelijk uitquote:Op dinsdag 19 maart 2013 16:10 schreef motorbloempje het volgende:
Weer eens op dreef, en begonnen met wat simpels:
[ afbeelding ]
chocoladebrokken met gedroogd fruit en walnoten.
geeeeef!quote:Op dinsdag 19 maart 2013 16:10 schreef motorbloempje het volgende:
Weer eens op dreef, en begonnen met wat simpels:
[ afbeelding ]
chocoladebrokken met gedroogd fruit en walnoten.
Ziet er lekker uitquote:Op dinsdag 19 maart 2013 16:10 schreef motorbloempje het volgende:
Weer eens op dreef, en begonnen met wat simpels:
[ afbeelding ]
chocoladebrokken met gedroogd fruit en walnoten.
die blue stilton heb ik ook gekocht, errrrg lekkerquote:Op zondag 7 april 2013 13:36 schreef RobinOok het volgende:
Tosti!
[ link | afbeelding ]
Tosti met Blue Stilton
Stolwijkse, belegen boerenkaas van de markt, blue stilton van de Lidl, Waldkornbrood van Eko Plaza.
Ziet er zwarter uit dan hij smaakte. Gelukkig...
Ik heb bijna hetzelfde gegeten en dan nu koffie met moorkop en ik zag dat jij roomsoesjesquote:Op zaterdag 13 april 2013 19:13 schreef Selestha het volgende:
[ afbeelding ]
Penne met chilli-tomatensaus, feta en basilicum
Moorkopsoesjes Dus soesjes gedoopt in chocolade; haha! Zaten zeker op dezelfde flow vandaagquote:Op zaterdag 13 april 2013 21:17 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik heb bijna hetzelfde gegeten en dan nu koffie met moorkop en ik zag dat jij roomsoesjes
had in het andere topic
Wanneer ik chocolade smelt, krijg ik het nooit echt hard meer. Ook al doe ik het au bain-marie. Maar dit ziet er goed/lekker uit.quote:Op dinsdag 19 maart 2013 16:10 schreef motorbloempje het volgende:
Weer eens op dreef, en begonnen met wat simpels:
[ afbeelding ]
chocoladebrokken met gedroogd fruit en walnoten.
Dan moet je de chocolade tempereren.quote:Op zondag 21 april 2013 18:33 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Wanneer ik chocolade smelt, krijg ik het nooit echt hard meer. Ook al doe ik het au bain-marie. Maar dit ziet er goed/lekker uit.
Jammer dat ik geen marmeren werkblad heb.quote:Op maandag 22 april 2013 12:27 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
[..]
Dan moet je de chocolade tempereren.
http://www.callebaut.com/nlnl/technieken/tempereren/tempereren-op-een-koud-marmeren-werkblad
Stuur jij je foto's weleens naar foodgawker?quote:Op zaterdag 20 april 2013 13:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Petite Boule met Paardenrookvlees Petrella & Koriander
Hehe daar zit wat in. De 'gezelligheids factor' van de foto's op foodgawker is inderdaad erg hoog. Ik kreeg vandaag nog de commentaar 'composition - too tight' maar volgens mij bedoelden ze gewoon 'te veel eten in beeld, mist verweerde plank, mes blablabla'. Maar ah, die foto's lokken wel meer mensen denk ik.quote:Op woensdag 24 april 2013 00:14 schreef RobinOok het volgende:
Ooit een paar keer gedaan, maar ik hou niet van afwijzing....
Mijn foto's zijn denk ik niet gezellig genoeg voor ze. Bij foodgawker willen ze graag dat je zo'n broodje op hip bordje legt dat je op een opgevouwen theedoek zet, op een verweerde plank, mes en vork erbij, kopje met bloemmotief, het wit uitgebeten en 60% van de foto out of focus.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |