Spanje is zeker geen bananenrepubliek. Voor de crisis ging het daar juist economisch heel goed en dat was niet (zoals bij Griekenland) op grond van vervalste statistieken ofzo.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:30 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Haha, Spanje. Spanje heeft gekregen wat het verdient. Het is alleen jammer dat wij ze daar niet laten verrekken, dat was pas een echte leerschool geweest voor die droeftoeters in die veredelde bananenrepubliek.
Een totale beroepsprocedure is in een jaar of 2 wel afgerond, dit loopt al 40 jaar langer.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:28 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Het feit dat de A4 er nog steeds niet ligt is omdat iedere 'belanghebbende' voor een poep en een scheet beroep aan kon tekenen.
Dit is meer beeldvorming dan werkelijkheid.quote:Het poldermodel is daarin veel te zwaar doorgeschoten. Het is toch godsgeklaagd dat elke dag 12 km file op de A13 niet wordt opgelost omdat de Huistakboomluis Filedepia zijn holletje maakte in een eikenboom vlak naast de snelweg die er zou moeten komen? Hoeveel kost dat het bedrijfsleven wel niet?
Spanje heeft nu een rechtse regering.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:31 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ik ben echt benieuwd wat links zich voorstelt om de werkloosheid tegen te gaan. In Spanje houdt de regering zijn hand op bij de EU, gaan we dat dan hier ook doen?
Niet alles kan naar ieders wens gerealiseerd worden. 17 miljoen mensen met 17 miljoen wensen en ideaalbeelden. Gelukkig werkt de regering in NL met meerdere partijen waar coalities gevormd moeten worden voor een kamermeerderheid en geen absolute meerderheden waar je zetels cadeau krijgt bij behaalde resultaten anders was het hek van de dam zoals in Hongarije waar de grondwet naar believen wordt aangepast en de dictatuur toeneemt.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:24 schreef Monolith het volgende:
[..]
Dat is het zeker. Alleen is het horrorbeeld van een mislukt multicultureel drama, gevangenissen die rianter zijn dan bejaardentehuizen, een failliet onderwijs e.d. nou niet direct iets wat ik zou willen toeschrijven aan 'linkse rakkers'.
Verstandige woorden.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:36 schreef Dr.Nikita het volgende:
[..]
Niet alles kan naar ieders wens gerealiseerd worden. 17 miljoen mensen met 17 miljoen wensen en ideaalbeelden. Gelukkig werkt de regering in NL met meerdere partijen waar coalities gevormd moeten worden voor een kamermeerderheid en geen absolute meerderheden waar je zetels cadeau krijgt bij behaalde resultaten anders was het hek van de dam zoals in Hongarije waar de grondwet naar believen wordt aangepast en de dictatuur toeneemt.
quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:34 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Een totale beroepsprocedure is in een jaar of 2 wel afgerond, dit loopt al 40 jaar langer.
Het is de politiek die nooit door heeft willen of durven pakken. Een goed onderbouwd plan kan maar heel beperkt vertraagd worden door bezwaar en beroep.
De politiek werd vooral tegengehouden door de gemeente Schiedam. Daarnaast zijn de kosten echt peanuts, sterker nog, het geld is er al bijna.quote:Ontbrekend deel Delft - Schiedam
Over dit 7 kilometer lange stuk weg wordt al sinds de jaren '50 gediscussieerd, waarbij het vooral ging om het natuurgebied van Midden-Delfland. Vooral de gemeente Schiedam heeft de uitvoering van de plannen tot aanleg jarenlang weten te vertragen.
De kosten voor de aanleg kunnen variëren tussen de ¤ 150 miljoen bij aanleg op het maaiveld en ¤ 800 miljoen bij een milieuvriendelijker oplossing, volgens de zogenaamde IODS-variant "plan Norder". Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, tezamen met de Provincie Zuid-Holland, Stadsregio Rotterdam en het Stadsgewest Haaglanden, hebben momenteel ¤ 641 miljoen beschikbaar om het ontbrekende stuk A4 tussen Delft en knooppunt Kethelplein te realiseren.
Het is een symptoom van een logge, bureaucratische overheid die teveel neigt het poldermodel op elk denkbaar niveau te willen gebruiken. In dit geval botste de wetgeving met directe (financiele) belangen zonder dat daar iets aan gedaan werd. Hier, ter hoogte van Leiderdorp, hadden we dezelfde geitenwollensokken figuren die vonden dat de A4 toch echt niet verbreed mocht worden omdat het milieu eronder zou lijdenquote:Dit is meer beeldvorming dan werkelijkheid.
De overheid moet zich aan haar eigen regels houden maar dat lijkt me logisch. Of is in een geval als dit rechtsonzekerheid plots geen probleem?
Die gemeente kan veel willen maar 60 jaar vertragen lukt niet als het rijk het wel echt wil. Dit is eerder gebrek aan politieke wil en daadkracht dan wat anders.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:38 schreef Scorpie het volgende:
[..]
[..]
De politiek werd vooral tegengehouden door de gemeente Schiedam.
Nou ja bijna 100 miljoen per km zou ik geen peanuts willen noemenquote:Daarnaast zijn de kosten echt peanuts, sterker nog, het geld is er al bijna.
Bij een goed verhaal worden die bezwaren door de rechter zo aan de kant geschoven.quote:Het is een symptoom van een logge, bureaucratische overheid die teveel neigt het poldermodel op elk denkbaar niveau te willen gebruiken. In dit geval botste de wetgeving met directe (financiele) belangen zonder dat daar iets aan gedaan werd. Hier, ter hoogte van Leiderdorp, hadden we dezelfde geitenwollensokken figuren die vonden dat de A4 toch echt niet verbreed mocht worden omdat het milieu eronder zou lijdenze vergaten alleen even dat *elke* dag 8 km file voor Zoeterwoude met duizenden auto`s tegelijkertijd nou ook niet echt bevordelijk is voor het milieu
Dat is inderdaad bullshit. Rijnlands links is heel wat anders dan mediterraan links.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:29 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dat zal je mij niet horen beweren maar het 'argument' dat we onder links naar Griekenlandse toestanden af zouden glijden slaat hiermee nergens meer op. Juist onder het meest rechtse kabinet in decennia gaat het wat dat betreft heel hard de verkeerde kant op.
quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:45 schreef remlof het volgende:
[..]
Dat is inderdaad bullshit. Rijnlands links is heel wat anders dan mediterraan links.
Heeft Schroeder niet juist de Duitse arbeidsmarkt hervormd waar ze nu de vruchten van plukken?
Die enorme bubbel zorgde voor onrealistische groei, hoe je dat in vredesnaam goed kan noemen is me een raadsel. in Nederland deden we trouwens niet anders, we hebben jarenlang onze economische groei grotendeels gefinancierd met de huizenbubbel. Nu dat is weggevallen is de basis van de economische groei bij ons ook weggevallen,quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:33 schreef Igen het volgende:
[..]
Spanje is zeker geen bananenrepubliek. Voor de crisis ging het daar juist economisch heel goed en dat was niet (zoals bij Griekenland) op grond van vervalste statistieken ofzo.
Ze hebben alleen wel een enorme bubbel op de vastgoedmarkt gehad die nu is geknapt, en dat zorgt voor hun problemen. Maar als dat een land tot een 'veredelde bananenrepubliek' maakt, zet dan Nederland ook maar vast op het lijstje met het oog op de kantorenmarkt.
Dat is helemaal waar.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:52 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Die enorme bubbel zorgde voor onrealistische groei, hoe je dat in vredesnaam goed kan noemen is me een raadsel. in Nederland deden we trouwens niet anders, we hebben jarenlang onze economische groei grotendeels gefinancierd met de huizenbubbel. Nu dat is weggevallen is de basis van de economische groei bij ons ook weggevallen,
Als de PvdA die vorm van Schroeder-links zou omarmen zijn ze top!quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:45 schreef remlof het volgende:
[..]
Dat is inderdaad bullshit. Rijnlands links is heel wat anders dan mediterraan links.
Heeft Schroeder niet juist de Duitse arbeidsmarkt hervormd waar ze nu de vruchten van plukken?
Autoritair, met een zweempje corruptie en half afgemaakte klussen?quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:57 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Als de PvdA die vorm van Schroeder-links zou omarmen zijn ze top!
Toch makkelijk, zo'n etiket, dat verschoont van enige verdere inspanning tot nadenken.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:30 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Haha, Spanje. Spanje heeft gekregen wat het verdient. Het is alleen jammer dat wij ze daar niet laten verrekken, dat was pas een echte leerschool geweest voor die droeftoeters in die veredelde bananenrepubliek.
Stuk daadkrachtiger dan het halfwassen zootje dat er nu zitquote:Op vrijdag 6 juli 2012 13:43 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Autoritair, met een zweempje corruptie en half afgemaakte klussen?
Als ik het goed begrijp wil jij flinke belastingverhogingen voor de 'rijkeren' die jaar en dag NL draaiende houden?quote:Op vrijdag 6 juli 2012 13:59 schreef Wespensteek het volgende:
De VVD gaat maar door met ons land te veranderen in een land als de VS, weer afbraak van sociale zekerheid. Blijkbaar beseffen ze niet dat Nederland structureel een totaal afwijkende economie heeft dan de VS en dat wij altijd de gevolgen van een economische crisis elders zullen voelen en iet de grondstoffen en grote hebben om er op eigen kracht uit te groeien. De VVD breekt onze spaarpotten voor slechte tijden steeds maar af omdat ze premie's en belastingen niet willen betalen. Het gevolg is dat de volgende crisis nog harder gaat aankomen want we hebben weer geen geld opzij gezet om mensen die werkloos worden een redelijk koopkracht behoud te geven. De VVD is echt de partij van de happy few geworden en de hele middenmoot en MKB offeren ze op.
Oh, dat sowiesoquote:Op vrijdag 6 juli 2012 13:51 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Stuk daadkrachtiger dan het halfwassen zootje dat er nu zit.
Vergeet niet dat de prognose van het begrotingstekort voor Italië gisteren is bijgesteld van 1,7% naar 2,0% voor het huidige jaar, terwijl we in Nederland op zo'n 4,5% zitten. Bij ons zijn bezuinigingen dus ook veel harder nodig.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 14:05 schreef Vr8 het volgende:
Volgens VVD-bezuinigingsprog.;
NL bezuinigt 24 miljard.
Italië gaat 26 miljard bezuinigen.
Gerekend naar inw. aantal zou It., 82 miljard moeten bezuinigen. Heeft die Rutte met zijn vuist op tafel geslagen toen Monti laatst ontmoette?
wij zijn ook in mindere mate als Spanje een bananenrepubliekquote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:56 schreef Igen het volgende:
[..]
Dat is helemaal waar.
Maar zijn wij Nederlanders dan ook "droeftoeters" in een "veredelde bananenrepubliek" (zoals Scorpie het noemde)? Zo erg is het volgens mij nou ook weer niet. En in Spanje dus evenmin.
Het MKB houdt Nederland draaiende, niet de miljonairs.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 14:12 schreef Dr.Nikita het volgende:
[..]
Als ik het goed begrijp wil jij flinke belastingverhogingen voor de 'rijkeren' die jaar en dag NL draaiende houden?
Ze spelen beiden een grote rol, eigenaars van Blokkers van stinkend rijk maar hebben toch heel veel banen geschapen.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:13 schreef remlof het volgende:
[..]
Het MKB houdt Nederland draaiende, niet de miljonairs.
Als je de CBS cijfers bekijkt waarbij de verhoudingen tussen bruto gezinsinkomen en netto gezinsinkomen wordt bekeken zie je dat de verschillen helemaal niet zo groot zijn in belasting en premie druk. Bekijk tabel 3 maar bij deze PDF:quote:Op vrijdag 6 juli 2012 14:12 schreef Dr.Nikita het volgende:
[..]
Als ik het goed begrijp wil jij flinke belastingverhogingen voor de 'rijkeren' die jaar en dag NL draaiende houden?
En dan verhoog je de belasting van de miljonairs? Denk je dat je daarmee de problemen oplost? Dat is dan nog steeds een druppel op de gloeiende plaat. belastingverhogingen van de groep in het midden zetten veel maar zoden aan de dijk. Helaas worden die middeninkomens al aan alle kanten uitgezogen en kunnen dat al bijna niet meer dragen.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:13 schreef remlof het volgende:
[..]
Het MKB houdt Nederland draaiende, niet de miljonairs.
Je lost niet alle problemen er mee op maar dat wil niet zeggen dat je het niet moet doen.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:54 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
En dan verhoog je de belasting van de miljonairs? Denk je dat je daarmee de problemen oplost? Dat is dan nog steeds een druppel op de gloeiende plaat. belastingverhogingen van de groep in het midden zetten veel maar zoden aan de dijk. Helaas worden die middeninkomens al aan alle kanten uitgezogen en kunnen dat al bijna niet meer dragen.
De sociale "zekerheden" moeten echt op de schop.
Symboolpolitiek. de belastingdruk in Nederland is voor iedereen al schrikbarend hoog. Laten we werken aan verlaging van die druk, ipv de druk nog verder opvoeren.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:57 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Je lost niet alle problemen er mee op maar dat wil niet zeggen dat je het niet moet doen.
De belastingdruk is hier helemaal niet hoog, bij de vergelijkbare Eu landen is het zelfs onder gemiddeld. Gezien het investeringsniveau van onze overheid met goed onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur en veiligheid durf ik het zelfs laag te noemen.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 15:59 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Symboolpolitiek. de belastingdruk in Nederland is voor iedereen al schrikbarend hoog. Laten we werken aan verlaging van die druk, ipv de druk nog verder opvoeren.
Wat stel je voor. Iedereen 70% belasting betalen, want laten we wel solidair met elkaar zijn en 1 tarief laten gelden voor iedereen. Dan zijn we gelijk uit de problemen. We zijn toch allemaal gelijk?quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:06 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
De belastingdruk is hier helemaal niet hoog, bij de vergelijkbare Eu landen is het zelfs onder gemiddeld. Gezien het investeringsniveau van onze overheid met goed onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur en veiligheid durf ik het zelfs laag te noemen.
Onzin verhaal we zijn helemaal niet gelijk en verdienen ook niet evenveel. Alleen dat geklaag over belastingen (bij VVD mensen) is absurd als je naar de cijfers kijkt. Die CBS cijfers liegen niet en daaruit blijkt dat onze vrijstellingen en aftrekposten zorgen dat ons schijvenstelsel behoorlijk anders wordt als je die zaken allemaal meeneemt.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:11 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Wat stel je voor. Iedereen 70% belasting betalen, want laten we wel solidair met elkaar zijn en 1 tarief laten gelden voor iedereen. Dan zijn we gelijk uit de problemen. We zijn toch allemaal gelijk?
Ik stem niet op die nep liberalen en toch mag ik graag klagen over de belastingenquote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:20 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Onzin verhaal we zijn helemaal niet gelijk en verdienen ook niet evenveel. Alleen dat geklaag over belastingen (bij VVD mensen) is absurd als je naar de cijfers kijkt. Die CBS cijfers liegen niet en daaruit blijkt dat onze vrijstellingen en aftrekposten zorgen dat ons schijvenstelsel behoorlijk anders wordt als je die zaken allemaal meeneemt.
Hier heb je wel degelijk een punt. We zouden niet helemaal naar een vlaktaks moeten, maar een systeem van twee schijven 25% voor iedereen onder de 45k-50k en 40-45% voor iedereen er boven en geen enkele aftrekpost zou niet verkeerd zijn. hoe de grens zou moeten liggen zou je moeten berekenen wat het gunstigste ligtquote:Mijn voorstel is overigens om die aftrekposten en vrijstellingen en weet ik wat allemaal af te schaffen en dan nieuwe schijven te maken waarbij men gemiddeld binnen die (10%) groepen huishoudens weer evenveel belasting betaalt. De voorwaarde is dat ziektekosten weer vergoed moeten worden en niet via belastingaftrek teruggegeven wordt. De winst is een enorme besparing op bureaucratie en we zijn af van al die politieke stokpaardjes die steeds maar weer in belastingvoordeeltjes omgezet worden.
De belastingdruk is laag omdat de overheid veel investeert in bepaalde eigen monopolies.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:06 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
De belastingdruk is hier helemaal niet hoog, bij de vergelijkbare Eu landen is het zelfs onder gemiddeld. Gezien het investeringsniveau van onze overheid met goed onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur en veiligheid durf ik het zelfs laag te noemen.
Dan ga je toch lekker naar Roemenië of zo (29% in Roemenië tegen 38% hier), scheelt toch een kleine 10% belasting.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:31 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
De belastingdruk is laag omdat de overheid veel investeert in bepaalde eigen monopolies.
Jaja.
Anders ga jij lekker naar Cuba ofzo.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:36 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Dan ga je toch lekker naar Roemenië of zo (29% in Roemenië tegen 38% hier), scheelt toch een kleine 10% belasting.
In ieder geval heeft de wolf haar schaapsvermomming afgedaan, de kiezer weet nu waar hij al dan niet op stemt (hopelijk niet).quote:VVD: 24 miljard bezuinigen voor 'wederopbouw' van Nederland
De VVD wil in de komende kabinetsperiode 24 miljard euro bezuinigen om het overheidstekort volledig weg te werken. Dat staat in het vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma 'Niet doorschuiven maar aanpakken'.
Op termijn wil de partij zelfs 29 miljard bezuinigen om na 2017 een begrotingsoverschot te bereiken. Tegelijkertijd heeft de VVD een lastenverlichting van 5 miljard voor de burger en 3 miljard extra aan investeringen in onderwijs, veiligheid en infrastructuur. De partij trekt bijvoorbeeld 250 miljoen uit voor extra blauw op straat.
Die miljarden haalt de VVD weg bij de sociale zekerheid (9 miljard) en de zorg (7 miljard), en nog eens 8 miljard op de overige rijksuitgaven. Op ontwikkelingshulp wil de partij 3 miljard bezuinigen. De partij snijdt in de overheid: minder ambtenaren, vereenvoudiging van wetten en regels, de publieke omroep terug naar twee netten, stoppen met 'rondpompen van geld via talloze kleine subsidiepotjes'.
De VVD wil kritisch kijken naar de samenstelling van basispakket in de zorg. Individuele risico's moet de burger zelf gaan bekostigen, zoals huishoudelijke hulp. Ook een bezoek aan de huisarts komt onder het eigen risico te vallen. Wat betreft de sociale zekerheid wil de VVD de WSW hervormen, de Wajong beperken tot volledig arbeidsongeschikten en de WW-duur verkorten.
Doorgaan
De VVD begint het programma met een bekentenis: 'Ons land gaat eerder naar de stembus dan de VVD had gehoopt.' Het werk waaraan het eerste kabinet-Rutte was begonnen, moet doorgaan. De partij wil 'verder gaan waar we mee bezig waren'. Als vanouds pleit de partij voor een overheid die 'alleen de taken uitvoert die echt nodig zijn en een vangnet biedt voor mensen die echt niet kunnen'.
Het gaat allemaal om de 'wederopbouw' (een woord dat in het programma ook tussen aanhalingstekens staat) van Nederland.
Lenteakkoord
De VVD wijkt af van het Lenteakkoord dat de partij sloot met CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. De forensentaks komt niet terug in het programma. Op andere punten wil de partij meer doorpakken. De geplande verhoging van de AOW-leeftijd gaat de partij nog niet snel genoeg. De pensioengerechtigde leeftijd moet in 2018 al naar 67 en wordt daarna aan de levensverwachting gekoppeld. In het Lenteakkoord gaat de pensioenleeftijd in stappen omhoog naar 67 in 2023.
Makkelijk, op lange termijn hebben wij te weinig tandartsen. Die gaan lekker in andere landen werken of kiezen voor een andere opleiding die meer geld oplevert.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:34 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoe de VVD het tandartsexperiment gaat verdedigen
Tandartsen hebben nu gegarandeerde afzet met een tarief waarmee ze tot de best betaalde procent van Nederland wonen. Die gaan echt niet verhuizen omdat ze niet veel meer geld op kunnen strijken dan nu het geval is.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 17:48 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Makkelijk, op lange termijn hebben wij te weinig tandartsen. Die gaan lekker in andere landen werken of kiezen voor een andere opleiding die meer geld oplevert.
Korte termijn denken van links is altijd wel leuk.
Er zijn weinig beroepen in nl die meer verdienen dan tandartsen...quote:Op vrijdag 6 juli 2012 17:48 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Makkelijk, op lange termijn hebben wij te weinig tandartsen. Die gaan lekker in andere landen werken of kiezen voor een andere opleiding die meer geld oplevert.
Korte termijn denken van links is altijd wel leuk.
Dan moet je toch wel heel, HEEL hard zoeken.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 17:48 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Makkelijk, op lange termijn hebben wij te weinig tandartsen. Die gaan lekker in andere landen werken of kiezen voor een andere opleiding die meer geld oplevert.
Korte termijn denken van links is altijd wel leuk.
Hij is toch echt meer een PVV'er hoor.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:32 schreef EchtGaaf het volgende:
Hmm. Joling gaat de VVD redden. Echt waar!
Niet echt joling / gordon zijn echt VVD typesquote:Op vrijdag 6 juli 2012 20:56 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Hij is toch echt meer een PVV'er hoor.
Och, iedere partij kent wel zijn mafketelsquote:Op zaterdag 7 juli 2012 00:06 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Niet echt joling / gordon zijn echt VVD types
Er is geen belasting over spaargeld.quote:Op zondag 1 juli 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Erfbelasting is net zo'n onzinnige belasting als belasting heffen over spaargeld. Hoeveel keer belasting moet je volgens onze linkse rakkers eigenlijk over inkomsten betalen?
Dan voeren we het in bij nieuwe schulden. Daar kan je toch moeilijk tegen zijn?quote:Op zaterdag 7 juli 2012 01:19 schreef bloodymary1 het volgende:
Ja, lijkt me heel verstandig om te doen, dan komen de mensen die schulden hebben er tenminste nooit meer uit.
Liefst ook vooraf te betalen, anders stapelt men alsnog schuld op schuld waar vervolgens niets mee gedaan wordt.quote:Op zaterdag 7 juli 2012 01:41 schreef Tomatenboer het volgende:
Ik zou er best voorstander van kunnen zijn eerlijk gezegd.
Voor diegenen die dat geen belemmering is om een lening aan te gaan, prima, en voor anderen is het wellicht een goede extra drempel om een lening aan te gaan welke misschien in beginsel toch al niet verstandig was. Als je ziet hoeveel mensen er bij schuldhulpverlening zitten omdat ze met een minimuminkomen talloze leningen zijn aangegaan dan zou er met een extra drempel niks mis zijn wat mij betreft.
Ik neem aan dat dit ideetje alleen voor kredieten voor particulieren was bedoeld, niet voor bedrijven.quote:Op zaterdag 7 juli 2012 09:35 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een kortzichtige onzin zeg. Alsof er alleen schulden worden aangegaan om t.v.'s of scootertjes aan te schaffen. Het hele bedrijfsleven draait op schulden. Daar zal men toch moeten lenen om te investeren en daarna terug te verdienen. En dat geeft ook weinig problemen.
Een rendement die veel te hoog is gesteld. Waar krijg jij 4% rente op je spaargeld? Leuk hoor, maar heffing of belasting is uiteindelijk één pot nat. Uiteindelijk betaal je gewoon weer een bedrag aan de overheid over het vermogen waar je al eens belasting over heb betaald.quote:Op zaterdag 7 juli 2012 00:21 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Er is geen belasting over spaargeld.
Er is wel een heffing over een fictief rendement op spaargeld.
Haha, en wat was nou juist de campagne van de overheid. Geld lenen kost...quote:Op zaterdag 7 juli 2012 09:35 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een kortzichtige onzin zeg. Alsof er alleen schulden worden aangegaan om t.v.'s of scootertjes aan te schaffen. Het hele bedrijfsleven draait op schulden. Daar zal men toch moeten lenen om te investeren en daarna terug te verdienen. En dat geeft ook weinig problemen.
De voorlichting voor deze maatregel is al begonnen.quote:Op zaterdag 7 juli 2012 09:54 schreef eriksd het volgende:
[..]
Haha, en wat was nou juist de campagne van de overheid. Geld lenen kost...
Dat spoort niet met de 24 miljard aan bezuinigingen, ombuigingen en lastenverhogingen die er voor de deur staan bij de VVD. Voordeeltjes uitdelen lukt dan niet meer.quote:Op zaterdag 7 juli 2012 10:00 schreef Igen het volgende:
Zou je niet ook een positieve stimulans op sparen moeten instellen?
Als je nou de netto-vermogenspositie uit box 3 neemt, afgetopt op het vrijstellingsbedrag van de vermogensrendementheffing, en dan het verschil t.o.v. het voorgaande jaar aftrekt van het inkomen in box 1 (resp. bij een negatieve verandering het erbij optelt).
Dan kun je volledig belastingvrij sparen tot het vrijstellingsbedrag en tegelijk is het zo dat mensen die boven hun stand leven (en onvoldoende buffers aanhouden) belast worden alsof ze daadwerkelijk het bijbehorende inkomen hadden gehad.
Dat onderscheid is moeilijk te maken bij eenmanszaken.quote:Op zaterdag 7 juli 2012 09:40 schreef Igen het volgende:
[..]
Ik neem aan dat dit ideetje alleen voor kredieten voor particulieren was bedoeld, niet voor bedrijven.
quote:Op zaterdag 7 juli 2012 10:30 schreef 99.999 het volgende:
Is het niet doorschuiven ipv aanschuiven wat ze doen?
Als ik tijd over heb hussel ik de woorden nog wel wat verderquote:Op zaterdag 7 juli 2012 10:31 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Haha, gewoon in 2 topics spammen he, boefje.
Denk je niet dat uitlenen meer kost dan wat contractjes tekenen?quote:Op zaterdag 7 juli 2012 17:00 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Over sparen en lenen gesproken. Kan iemand mij uitleggen waarom je tegenwoordig niet of nauwelijks nog rente krijgt wanneer je je geld op een bankrekening zet terwijl de bank dat geld met een flinke rente uitleent en waarom je dan ook nog moet betalen voor je rekening?
Een simpele boer (niet dat boeren per se simpel zijn) zou toch denken dat het uitlenen van het geld voldoende winst oplevert om als bank meer winst te hebben dan dat dat beetje werk van het beheren van de rekeningen kost.
Zie daar de ware aard van de VVD, het begint met het onvrijwillig euthanaseren van andermans huisdieren waarna u aan de beurt bent!!! Hun masterplan staat geschreven op de 'Georgia stones', niet voor niets moest Mark Rutte mee naar de Bildenbergersquote:VVD-raadslid bedreigt buren om kat
SPIJKENISSE - Een dreigement van een VVD-raadslid uit Spijkenisse aan het adres van zijn buren, heeft tot verontwaardigde reacties geleid op Twitter. Alexander Scheek, die zich voor de liberalen bezighoudt met Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer in de Zuid-Hollandse gemeente, ligt dusdanig overhoop met zijn buren over hun kat, dat hij op het sociale medium dreigt om het recht in eigen hand te nemen.
Bron van ergernis zijn de kattendrollen die Scheek regelmatig op zijn terras zegt te vinden. De VVD’er durft daarom zijn drie maanden oude dochtertje niet meer door de tuin te laten kruipen. Op Twitter schrijft hij dreigend: “mededeling aan mijn buren. Vanaf nu vergiftig ik uw kat wanneer deze weer op mijn terras schijt.”
Veel Twitteraars reageren ontzet op de uitspraak van het raadslid, dat zich op de lokale website van de VVD nota bene hard maakt voor een “minder hufterig Spijkenisse.” “Bizarre uiting!”, schrijft iemand boos. Een andere twitteraar vraagt zich bezorgd af: “ Als je in staat bent een dier te vergiftigen waar ben je nog meer toe in staat?”
Scheek laat weten dat zijn opmerking met een korreltje zout moet worden genomen en dat deze vooral is bedoeld om zijn frustratie duidelijk te maken. “Uiteraard vergiftig ik geen katten, maar is wel frustrerend als je een baby hebt die niet in tuin kan kruipen.”
bron: Telegraaf
Grappig, een raadslid van de lokale VVD twittert iets abjects en meteen wordt de hele VVD verantwoordelijk gehouden. Of was je aan het trollen?quote:Op dinsdag 10 juli 2012 14:24 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Zie daar de ware aard van de VVD, het begint met het onvrijwillig euthanaseren van andermans huisdieren waarna u aan de beurt bent!!! Hun masterplan staat geschreven op de 'Georgia stones', niet voor niets moest Mark Rutte mee naar de Bildenbergers![]()
Maar goed even weer op aarde... hoe haal je het als raadslid in je hoofd om je in het openbaar zo dom uit te laten over de kat van een ander. Roepen dat je de kat van de buren gaat vermoorden is eerder iets wat jij van een psychopaat zou verwachten. Ooh wacht.... psychopaat... VVD , ik zie een verband
dat is een beetje als zeggen dat je niet de hele maffia verantwoordelijk kan houden voor een moord die een maffia lid pleegt.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 15:00 schreef StarGazer het volgende:
[..]
Grappig, een raadslid van de lokale VVD twittert iets abjects en meteen wordt de hele VVD verantwoordelijk gehouden. Of was je aan het trollen?
Die laatste zin is waar, maar de omgekeerde gevolgtrekking is niet juist. Bij de selectiecriteria van Groenlinks kon je heel mooi zien dat de lokale bestuursniveau's ook een beetje als oefenterrein dienen. Wie het daar goed doet kan uiteindelijk de landelijke politiek in en wie het niet zo goed doet blijft op lokaal niveau hangen. Zo doet de VVD het vast ook en dan wil een onhandige actie van een of ander raadslid dus zeker niet zeggen dat het op landelijk niveau hetzelfde is.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 15:03 schreef Viajero het volgende:
[..]
dat is een beetje als zeggen dat je niet de hele maffia verantwoordelijk kan houden voor een moord die een maffia lid pleegt.
Als de hele top van de VVD uit psychopaten bestaat dan is het geen verrassing dat je dat op lagere niveaus terugziet.
Dat komt doordat de rechtse Nederlanders maar wat graag met hun vinger wijzen naar slechte en corrupte politici van linkse partijen.quote:Grappig, een raadslid van de lokale VVD twittert iets abjects en meteen wordt de hele VVD verantwoordelijk gehouden. Of was je aan het trollen?
Worden alle leningen volledig afbetaald, of kan het voorkomen dat men de toko moet verkopen omdat men de hypotheek niet langer kan betalen, dat het huis op een veiling verkocht wordt met een grote restschuld of dat er achterstallige betalingen zijn en men incassokosten heeft?quote:Op zaterdag 7 juli 2012 23:14 schreef Bram_van_Loon het volgende:
10% rente of whatever van god weet hoeveel geld wat wordt uitgeleend, daar kan je toch aardig wat personeelsuren van betalen?
Hoeveel werk is het nu om geld uit te lenen? Een gesprekje, wat papiertjes, een contractje, ...
Misschien schat ik het verkeerd in maar ik snap niet hoe het beheren van een rekening met daarop vele duizenden Euro's (en dat is misschien wel laag ingescaht voor de gemiddelde rekeninghouder) meer geld kan kosten dan die vele procentpunten rente per jaar die je bijna automatisch krijgt door het uit te lenen. Het zou leuk zijn als een bankmanager diteens zou toelichten.
Kan ik me ook nogal over frustreren.quote:Op zaterdag 7 juli 2012 17:00 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Over sparen en lenen gesproken. Kan iemand mij uitleggen waarom je tegenwoordig niet of nauwelijks nog rente krijgt wanneer je je geld op een bankrekening zet terwijl de bank dat geld met een flinke rente uitleent en waarom je dan ook nog moet betalen voor je rekening?
Een simpele boer (niet dat boeren per se simpel zijn) zou toch denken dat het uitlenen van het geld voldoende winst oplevert om als bank meer winst te hebben dan dat dat beetje werk van het beheren van de rekeningen kost.
Daarvoor is het niet voldoende dat ze iedere gespaarde euro een keer of 8 uitlenen tegen een flinke rente?quote:Op dinsdag 10 juli 2012 16:48 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Worden alle leningen volledig afbetaald, of kan het voorkomen dat men de toko moet verkopen omdat men de hypotheek niet langer kan betalen, dat het huis op een veiling verkocht wordt met een grote restschuld of dat er achterstallige betalingen zijn en men incassokosten heeft?
Dat zou ook mijn antwoord zijn.quote:Daarvoor is het niet voldoende dat ze iedere gespaarde euro een keer of 8 uitlenen tegen een flinke rente?
Nee, want de helft van die 8 keer krijg je 't niet terug.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 17:57 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Daarvoor is het niet voldoende dat ze iedere gespaarde euro een keer of 8 uitlenen tegen een flinke rente?
Neequote:Op dinsdag 10 juli 2012 17:57 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Daarvoor is het niet voldoende dat ze iedere gespaarde euro een keer of 8 uitlenen tegen een flinke rente?
Is er zo weinig talent voor het beoordelen van kredietwaardigheidquote:Op dinsdag 10 juli 2012 18:59 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Nee, want de helft van die 8 keer krijg je 't niet terug.
Bek dicht, PVV'er.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 18:59 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Nee, want de helft van die 8 keer krijg je 't niet terug.
Mensen zijn gewoon zo retarded dat ze niet met geld kunnen omgaan en rood (blijven) staan.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 20:40 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Is er zo weinig talent voor het beoordelen van kredietwaardigheid?
Dat geldt meer voor de banken dan voor de mensen heb ik het idee. Weet je hoever de banken bij de belastingbetaler rood staan? Daar gaan ze ook nooit uitkomen, sterker nog, ze staan elke dag verder rood!quote:Op woensdag 11 juli 2012 08:49 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Mensen zijn gewoon zo retarded dat ze niet met geld kunnen omgaan en rood (blijven) staan.
Wat, je hebt sinds 2007 geen nieuws meer meegekregen? Waarom denk je dat we zoveel geld aan de banken moeten geven, omdat ze verantwoordelijk zijn geweest en de kredietwaardigheid van Griekenland ed netjes goed beoordeeld hebben?quote:Op dinsdag 10 juli 2012 20:40 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Is er zo weinig talent voor het beoordelen van kredietwaardigheid?
Daar wordt toch een stevige rente voor in rekening gebracht?quote:Op woensdag 11 juli 2012 08:49 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Mensen zijn gewoon zo retarded dat ze niet met geld kunnen omgaan en rood (blijven) staan.
Of door de financiele markten die te kwistig met kredieten strooiden waardoor instellingen in de problemen kwamen en eigenlijk de overheden chanteerden omdat ze te groot waren om om te vallen?quote:Op woensdag 11 juli 2012 11:15 schreef GSbrder het volgende:
Deze crisis komt door spilzuchtige overheden.
De crisis komt vanuit het op een te grote voet leven door de westerse samenleving. Dus iedereen is er debet aan en niet een bepaalde groep.quote:Op woensdag 11 juli 2012 11:15 schreef GSbrder het volgende:
Deze crisis komt door spilzuchtige overheden.
Onzin. Er zijn meer dan genoeg mensen die wel binnen hun grenzen leven. De crisis komt door het stimuleren van riskant gedrag onder een klein groepje superrijke mensen in de financiele sector.quote:Op woensdag 11 juli 2012 12:48 schreef Tem het volgende:
[..]
De crisis komt vanuit het op een te grote voet leven door de westerse samenleving. Dus iedereen is er debet aan en niet een bepaalde groep.
Voor de crisis niet echt. Te hoge hypotheken, makkelijke kredieten, denken dat er alleen maar groei mogelijk is. Lijkt me te makkelijk het af te schuiven op een kleine groep. Niemand dacht na dat het weleens minder kon worden.quote:Op woensdag 11 juli 2012 13:01 schreef Viajero het volgende:
[..]
Onzin. Er zijn meer dan genoeg mensen die wel binnen hun grenzen leven. De crisis komt door het stimuleren van riskant gedrag onder een klein groepje superrijke mensen in de financiele sector.
Wat te denken van het opknippen van die kredieten en die verkopen aan noobs?quote:Of door de financiele markten die te kwistig met kredieten strooiden waardoor instellingen in de problemen kwamen en eigenlijk de overheden chanteerden omdat ze te groot waren om om te vallen?
Klopt, stiekem heb ik dan ook hoorntjes en bestrijd ik de Goede Fee dagelijks.quote:Op woensdag 11 juli 2012 10:55 schreef Viajero het volgende:
[..]
Dat geldt meer voor de banken dan voor de mensen heb ik het idee. Weet je hoever de banken bij de belastingbetaler rood staan? Daar gaan ze ook nooit uitkomen, sterker nog, ze staan elke dag verder rood!
Ter compensatie ja, maar banken zijn geen goede doelen, ze trachten wel winst te maken.quote:Op woensdag 11 juli 2012 11:41 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Daar wordt toch een stevige rente voor in rekening gebracht?
In die 8-voudige uitlening zit wel een component die de hoge rente wat vreemd maakt
quote:Coffeeshops in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland hebben “minimaal 600 personeelsleden ontslagen” vanwege de invoering van de wietpas op 1 mei. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Stichting Belangenbehartiging Coffeeshoppersoneel Nederland (SBCN), vertelt voorzitter Jo Smeets vandaag in NRC Handelsblad.
Alleen al in Maastricht zouden bij coffeeshops 360 werknemers zijn ontslagen, van de vierhonderd mensen die er werkten voordat de wietpas werd ingevoerd. De directeur van coffeeshopketen The Grass Company – met vier shops in Tilburg en Den Bosch – vertelt dat hij ten minste vijftig mensen gaat ontslaan, op een personeelsbestand van 73 werknemers.
Twee maanden geleden, op 1 mei, werd de wietpas ingevoerd in de drie zuidelijke provincies. Coffeeshops zijn daar nu besloten clubs waar alleen Nederlanders lid van kunnen worden. Drugstoeristen uit bijvoorbeeld België en Duitsland mogen niet meer naar binnen. Shops moeten alle klanten registeren op basis van een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie en een identiteitskaart. In januari geldt de wietpas – in feite geen pasje maar een registratiesysteem – in heel Nederland.
‘Straathandel en thuisteelt nemen toe door wietpas’
Derrick Bergman, bestuurslid van de Vereniging voor de Opheffing van het Cannabisverbod (VOC), noemt de cijfers “realistisch” en bevestigt dit vermoeden:
“Circa twintig procent van de coffeeshopbezoekers in de grensstreek kwam uit het buitenland. De shops zijn nu gemiddeld 80 procent van hun klanten kwijt. Een hele groep Nederlandse klanten vertikt het om zich te laten registeren.”
Coffeeshopeigenaren zien de straathandel en de thuisteelt toenemen. Bergman: “Wij hebben al gehoord dat enkele shops de deuren sluiten en via fietskoeriers hun waar aan de man gaan brengen. Zij gaan dus gedwongen door de wietpas ondergronds.”
Bedrijfsleiders in verschillende growshops – die producten verkopen voor thuisteelt van cannabis – zien een groei van klanten en omzet. De eigenaar van een growshop in Maastricht, die niet met zijn naam in de krant wil: „Veel mensen gaan voorzien in hun eigen behoefte.”
LOLquote:De economie, veiligheid en vrijheid in Nederland kunnen wel wat VVD gebruiken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |