Niet lang geleden heb ik eens een berekening gemaakt hierover.quote:Op vrijdag 29 juni 2012 11:54 schreef raptorix het volgende:
[..]
Mjah zelfde zou je kunnen roepen van de hele Formule 1
Voordeel is wel dat ze niet hoeven te remmen voor de bochten, scheelt weer brandstofquote:
Haha ik had hetzelfde inderdaadquote:Op zaterdag 30 juni 2012 13:32 schreef MaGNeT het volgende:
En wat zien die nieuwe Bitcoins clients er overigens geweldig uit
Een sprong voorwaarts, als je de oude nog geïnstalleerd had, zoals ik
Videokaart driver opnieuw installeren /wss een nieuwere ook nog, en dan een bitcoin client vinden waarmee je niet je kaart kan overklokken&fansnelheden aanpassen is t makkelijkst voor jou denkquote:Op zaterdag 30 juni 2012 14:52 schreef MrBaas het volgende:
Ik begrijp het niet... Steeds als ik stop met minen, de pc uitzet en 20 minuten later weer aanzet, dan lijkt het wel alsof hij de fans op 100% laat draaien. Dit blijft maar doorgaan.
Hoe krijg ik dit weer normaal?
Ja, altijd. Ik heb nu via het "control center" de fansnelheid weer op automatisch gezet want hij stond blijkbaar op 100%... Ik denk dat ik dit nu altijd moet doen als ik stop met minen.quote:Op zaterdag 30 juni 2012 15:07 schreef _superboer_ het volgende:
Sluit je CGminer af door op Q te drukken?
Die CGMiner is veruit de beste en meest complete miner op dit moment.quote:Op zaterdag 30 juni 2012 14:56 schreef ScarFace- het volgende:
[..]
Videokaart driver opnieuw installeren /wss een nieuwere ook nog, en dan een bitcoin client vinden waarmee je niet je kaart kan overklokken&fansnelheden aanpassen is t makkelijkst voor jou denk
Ah, dat is vaag.quote:Op zaterdag 30 juni 2012 15:09 schreef MrBaas het volgende:
[..]
Ja, altijd. Ik heb nu via het "control center" de fansnelheid weer op automatisch gezet want hij stond blijkbaar op 100%... Ik denk dat ik dit nu altijd moet doen als ik stop met minen.
Welke koers hanteren zij?quote:Op zaterdag 30 juni 2012 19:38 schreef PiRANiA het volgende:
You can now buy SSL Certificates with Bitcoins at Bitronic Technologies
Because of the fantastic response we recieved to offering a bitcoin payment gateway, we now allow purchase of all of our products with bitcoins. No matter if your desire is an SSL certificate; hosting or a domain name, whatever it is that you wish to purchase at Bitronic Technologies, may now be bought with bitcoins.
Die GPU-klokinstelling is 860MHz, dat is de standaardsnelheid van je videokaart en die zou ik mooi zo laten (hogere snelheid is iets sneller Bitcoin minen maar ook meer warmte).quote:Op zaterdag 30 juni 2012 17:48 schreef MrBaas het volgende:
Nu weer een andere vraag, haha
Bij de driver van mijn videokaart staan deze instellingen: (het zwarte scherm is de cgminer)
[ afbeelding ]
Je ziet dat GPU-klokinstellingen voor hoge prestaties en geheugenklokinstellingen voor hoge prestaties niet helemaal is uitgeschoven. Hoezo is dat?
quote:Op zondag 1 juli 2012 12:26 schreef MrBaas het volgende:
Ik laat het zo
Alleen... Ik heb al 3 dagen geen vooruitgang gezien, ik draai 20 uur per dag, 3 dagen achter elkaar. Maar deze 2 schermen blijven hetzelfde:
[ afbeelding ]
Een pool kan soms dagenlang pech hebben en soms na 5 minuten al een blok vinden.quote:Op zondag 1 juli 2012 12:26 schreef MrBaas het volgende:
Ik laat het zo
Alleen... Ik heb al 3 dagen geen vooruitgang gezien, ik draai 20 uur per dag, 3 dagen achter elkaar. Maar deze 2 schermen blijven hetzelfde:
[ afbeelding ]
Welkom bij Bitcoinquote:Op zondag 1 juli 2012 16:37 schreef MrBaas het volgende:
Hoelang duurt dit grapje dan nog? Want ik zit nu bijna 4 dagen achter elkaar stroom te verbruiken in ruil voor 0,2 bitcoin.
Er is 51 minuten geleden een blok gevonden door jouw poolquote:Op zondag 1 juli 2012 16:37 schreef MrBaas het volgende:
Hoelang duurt dit grapje dan nog? Want ik zit nu bijna 4 dagen achter elkaar stroom te verbruiken in ruil voor 0,2 bitcoin.
Dus dan heb ik een videokaart van ¤250,- en dan levert het maar 70 eurocent op per dag terwijl ik 2 euro aan stroom betaalquote:Op zondag 1 juli 2012 17:25 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Er is 51 minuten geleden een blok gevonden door jouw pool
http://btcmine.com/stats
Met 250mhash/s zit je op 0.145640 Bitcoin per 24 uur, ofwel 97 Dollarcent per 24 uur.
quote:Op zondag 1 juli 2012 17:55 schreef MrBaas het volgende:
[..]
Dus dan heb ik een videokaart van ¤250,- en dan levert het maar 70 eurocent op per dag terwijl ik 2 euro aan stroom betaal?
Dat je er vanwege de hoge stroomkosten in Nederland geen winst meer mee kan maken was 8 topics geleden al bekend.quote:Op dinsdag 26 juni 2012 21:59 schreef MrBaas het volgende:
[..]
Ik heb hier niet echt verstand van, heb je misschien een linkje naar een tutorial ofzo? Liefst nederlands.
Ah okequote:Op zondag 1 juli 2012 18:27 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
[..]
Dat je er vanwege de hoge stroomkosten in Nederland geen winst meer mee kon maken was 8 topics geleden al bekend.
Je vroeg om hulp om te beginnen, dat heb ik je geboden
Ik dacht dat je je al had ingelezen hier.
Daarnaast is het leuk om dit soort dingen uit te zoeken
Als je het voor de winst doet kan je beter gaan handelen in Bitcoins.
Je weet nu in iedergeval hoe Bitcoins gevonden worden en dat er een waarde aan energie tegenover staat waardoor ze niet zomaar spontaan ontstaan.
Ook dan kost het meer dan het oplevert, als je het doet kan je het doen met de gedachte "ik bewaar ze, wie weet ooit" of omdat je het leuk vindt.quote:Op zondag 1 juli 2012 18:29 schreef MrBaas het volgende:
[..]
Ah okeDan mine ik alleen tussendoor als de pc toch al aanstaat.
Wat gaat dat volgens jou met de koers doen? Het is een publiek gegeven dat de block reward halveert, du als het goed is is dat al meegenomen in de huidige waarde van de bitcoin.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:01 schreef Jace_TBL het volgende:
Heel dat minen is toch allemaal veel te veel ellende joh. Te veel hassle en levert niets op (d.w.z. minder dan de stroom die het kost).
En slecht voor milieu.
Ik koop mijn bitcoins gewoon, via exchanges. Ik betaal zoveel mogelijk dingen al met Bitcoin (vooralsnog nog niet veel) en verder los ik over 10 jaar m'n hypotheek af met een paar bitcoins (mede omdat de euro dan geen drol meer waard is door al dat gestrooi met miljarden door banken en overheden).
Sowieso wordt de block reward voor het eerst gehalveerd ergens in december, dus dan wordt het nog eens twee keer zo lastig om ze te minen. Je kunt wel raden wat dat met de koers gaat doen.
Echt? Link?quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:52 schreef Shapeshifter het volgende:
Precies, hoewel ik moet toegeven dat het wel interessant gaat zijn om te zien hoe mensen erop reageren.
Even iets anders, is er eigenlijk een plek op Fok! waar je mag handelen met bitcoins, want mijn advertentie in vraag en aanbod is eraf geknikkerdHoe kan ik mensen hier vertellen dat ze bitcoins van mij kunnen kopen.
Hoeveel bitcoins er worden uitgegeven ligt vast. Nu zijn dat er 50 per tien minuten, rond december wordt dat 25 per tien minuten, en dat blijft halveren. Doordat er nu sneller meer mensen bij komen die bitcoins willen hebben,quote:Op zaterdag 7 juli 2012 00:58 schreef topbelegger het volgende:
Ik heb totaal geen verstand van bitcoins maar vind dit echt een super goed topic! Super goede intro ook MaGNeT! Credits daarvoor, maar ik snap dit idee niet helemaal... Er wordt gesproken van geen inflatie, maar aan de andere kant stijgt de Bitcoin toch in waarde. Dat is toch raar?
Ook vind ik het vreemd dat je Bitcoins kan verdienen. De grap is toch juist dat het aantal beperkt is, is dit dan geen vorm van drukken/inflatie?
Het algoritme wordt niet beheerd, het is van te voren afgesproken en dat veranderd niet meer, alle regels liggen vast. Door het peer to peer principe en doordat in elk blok alle transacties zijn vastgelegd kan ook niemand iets veranderen aan bijvoorbeeld het aantal bitcoins in een wallet.quote:Ook is het natuurlijk erg leuk dat je er mee kan doneren, maar wanneer ik bij de bakker aan kom en ik zeg dat ik een brood wil en hem daarvoor wel 2 bitcoins wil geven dan moet ik of heel hard kunnen rennen of ik krijg echt het brood niet mee. Hoe zien jullie dit een werkelijke valuta worden en wie beheerd het algoritme?
Tweet van de oprichter van de eerste piratenpartij:twitter:KimDotcom twitterde op dinsdag 10-07-2012 om 20:30:55The world needs online payment alternatives to US based Credit Cards & Paypal. Send me your suggestions and ideas: Twitter@kim.com reageer retweet
twitter:Falkvinge twitterde op dinsdag 10-07-2012 om 20:32:23@KimDotcom I'd love to see bitcoin take off - unseizable, transfers in a flash, almost untraceable, and would kill the legacy banking system reageer retweet
Zou tof zijn, hoewel ik denk dat de mobiele applicaties alleen maar beter gaan worden (en hopelijk veiliger).quote:Op woensdag 11 juli 2012 22:31 schreef Shapeshifter het volgende:
En terecht, technisch is bitcoin superieur aan eigenlijk alle betalingstechnieken op het moment.Hoe lang zal het nog duren voordat mensen hier mee rondlopen: https://bitcointalk.org/index.php?topic=85931 (lang waarschijnlijk, maar ik wil er wel een
)
Klein "bugje" daarentegen is dat enkele mensen het overgrote deel van alle bitcoins bezitten. En als je de rest van de bitcoins over alle aardbewoners moet uitsmeren, bezitten enkelingen dus continenten!quote:Op woensdag 11 juli 2012 22:31 schreef Shapeshifter het volgende:
En terecht, technisch is bitcoin superieur aan eigenlijk alle betalingstechnieken op het moment.
Met fiat geld is dat op het moment ook zo hoor, voor heel veel dingen gaat de 20/80 regel op. Maar je hebt gelijk early investors konden makkelijker grote hoeveelheden bitcoins naar zich toe trekken, maar liepen daarme natuurlijk wel een groter risico dan wij tegenwoordig lopen.quote:Op donderdag 12 juli 2012 07:59 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Klein "bugje" daarentegen is dat enkele mensen het overgrote deel van alle bitcoins bezitten. En als je de rest van de bitcoins over alle aardbewoners moet uitsmeren, bezitten enkelingen dus continenten!
Exploderen.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:50 schreef _superboer_ het volgende:
Wat gaat dat volgens jou met de koers doen?
Het aantal mensen dat Bitcoin ontdekt en ermee beginnen stijgt voortdurend, en zelfs de groei stijgt. Dus de vraag blijft toenemen en als het aanbod nog eens halveert, tja... Laat ik het zo zeggen: ik zit er voor de lange termijn, in ik koop ze liever nu dan na december.quote:Het is een publiek gegeven dat de block reward halveert, du als het goed is is dat al meegenomen in de huidige waarde van de bitcoin.
Er zou juist sprake zijn van inflatie als de Bitcoin in waarde daalt. Wat er nu dus gebeurt is deflatie. En dat is goed.quote:Op zaterdag 7 juli 2012 00:58 schreef topbelegger het volgende:
maar ik snap dit idee niet helemaal... Er wordt gesproken van geen inflatie, maar aan de andere kant stijgt de Bitcoin toch in waarde. Dat is toch raar?
Wat je kan verdienen (minen) is zeer beperkt. Door meer te minen komen er niet meer bitcoins bij. En het is in zoverre 'drukken' dat er inderdaad wel nieuw geld bij komt, maar dit is een gelimiteerd, gecontroleerd, vooraf gekwantificeerd proces, het kost resources (dus niet iedereen kan het zomaar doen) en het aantal bitcoins dat wordt 'gedrukt' neemt bovendien geleidelijk af naar nul.quote:Ook vind ik het vreemd dat je Bitcoins kan verdienen. De grap is toch juist dat het aantal beperkt is, is dit dan geen vorm van drukken/inflatie?
Niemand beheert het algoritme. Of iedereen eigenlijk, het hele netwerk.quote:Ook is het natuurlijk erg leuk dat je er mee kan doneren, maar wanneer ik bij de bakker aan kom en ik zeg dat ik een brood wil en hem daarvoor wel 2 bitcoins wil geven dan moet ik of heel hard kunnen rennen of ik krijg echt het brood niet mee. Hoe zien jullie dit een werkelijke valuta worden en wie beheerd het algoritme?
Bezitten continenten?quote:Op donderdag 12 juli 2012 07:59 schreef RemcoDelft het volgende:
Klein "bugje" daarentegen is dat enkele mensen het overgrote deel van alle bitcoins bezitten. En als je de rest van de bitcoins over alle aardbewoners moet uitsmeren, bezitten enkelingen dus continenten!
Ik geloof dat je niet helemaar door hebt HOE veel meer de echte early adopters aan bitcoins hebben... Er wordt geschat dat Satoshi en een paar (stuk of 5) consorten zo'n 1 miljoen coins hebben. Dat is dus ~1/20e van alle mogelijke coins in 2045 en momenteel iets van 1/7e van alle beschikbare coins. Dat is wat Remco bedoelt met "continenten bezitten". Stel dat bitcoin ooit een serieus betaalmiddel zou worden, dan is het toch van de zotte dat een handjevol mensen 1/7e - 1/20e van de totale wereldvoorraad er van in bezit heeftquote:Op donderdag 12 juli 2012 15:22 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Overigens staat Bitcoin nog in de kinderschoenen, dus als je nu begint ben je zelf ook nog een early adopter.
Ik heb daar persoonlijk echt geen problemen mee. Ik ga er niet op achteruit als iemand heel veel bitcoins heeft, leuk voor hem. Tegelijkertijd kan ik wel profiteren van alle voordelen van de Bitcoin. Uit jouw reactie maak ik op dat je vooral jaloers en verbitterd bent en daardoor niet de mogelijkheden ziet die het systeem biedt. Niemand houd je tegen om je eigen cryptocurrency op te zetten, alle software van Bitcoin is open source, dus veel succes...quote:Op donderdag 12 juli 2012 15:56 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Ik geloof dat je niet helemaar door hebt HOE veel meer de echte early adopters aan bitcoins hebben... Er wordt geschat dat Satoshi en een paar (stuk of 5) consorten zo'n 1 miljoen coins hebben. Dat is dus ~1/20e van alle mogelijke coins in 2045 en momenteel iets van 1/7e van alle beschikbare coins. Dat is wat Remco bedoelt met "continenten bezitten". Stel dat bitcoin ooit een serieus betaalmiddel zou worden, dan is het toch van de zotte dat een handjevol mensen 1/7e - 1/20e van de totale wereldvoorraad er van in bezit heeft
Maar goed, zo werken piramidespellen nu eenmaal, dus het is niet zo verbazingwekkend. Alleen raar dat sommigen dat "prima" vinden. Het is natuurlijk precies wat Satoshi voor ogen had toen hij dit opzette. Eerst lekker tegen 0 difficulty extragratis een hoop bitcoins vergaren, zodat áls het van de grond komt, hij binnen is.
Tot die persoon die 1/20e van al die bitcoins besluit dat het hem goed uitkomt om de bitcoin prijs finaal te doen crashen. (Ik neem aan dat ik je niet hoef uit te leggen hoe.) Maakt het je dan ook niet uit? Serieus, je snapt niet dat het voor elke serieuze munt een enorm slechte zaak is als er zo'n groot deel van alle beschikbare eenheden ervan in handen zijn van een zeer klein groepje mensenquote:Op donderdag 12 juli 2012 17:17 schreef Shapeshifter het volgende:
[..]
Ik heb daar persoonlijk echt geen problemen mee. Ik ga er niet op achteruit als iemand heel veel bitcoins heeft, leuk voor hem. Tegelijkertijd kan ik wel profiteren van alle voordelen van de Bitcoin.
Kennelijk ben je niet zo goed in het opmaken van dingen uit reactiesquote:Uit jouw reactie maak ik op dat je vooral jaloers en verbitterd bent
Lees een topic of 15 terug en je zult zien dat ik al een hele poos geleden heb uitgelegd waarom ik denk dat bitcoin gedoemd is tot falen. Aan die mening is niets veranderd, sterker nog, die overtuiging is alleen maar sterker geworden.quote:en daardoor niet de mogelijkheden ziet die het systeem biedt.
Ik heb gelukkig betere dingen te doen dan piramidespellen opzettenquote:Niemand houd je tegen om je eigen cryptocurrency op te zetten, alle software van Bitcoin is open source, dus veel succes...
De early adopters worden alleen echt rijk als ze er zoveel mogelijk mensen weten bij te slepen alvorens er zelf uit te stappen. Je ziet de paralellen met een piramaidespel wel neem ik aanquote:Op donderdag 12 juli 2012 19:29 schreef PiRANiA het volgende:
Stoppen met het een "piramidespel" te noemen, dat is het niet.
Helemaal finaal eruit stappen doen ze niet lijkt mij, dat is zelf geld weggooien.quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:31 schreef Whuzz het volgende:
[..]
De early adopters worden alleen echt rijk als ze er zoveel mogelijk mensen weten bij te slepen alvorens er zelf uit te stappen.
Ik weet dat jij inmiddels beter weet en het een passendere term zou kunnen geven. "Piramidespel" schrikt af en is niet gefundeerd.quote:Je ziet de paralellen met een piramaidespel wel neem ik aan
Nee, dat is bitjes weggooien. Ze stappen er uit door de boel te cashen, waarna er een gecrashte lege huls achter blijft en een hoop bitcoin gebruikers die zich achter de oren krabben en zich afvragen wat er is gebeurd.quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:32 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Helemaal finaal eruit stappen doen ze niet lijkt mij, dat is zelf geld weggooien.
Mooi, dat behoed misschien mensen om er in te trappen.quote:"Piramidespel" schrikt af
vind jij.quote:en is niet gefundeerd.
Massaal verkoopen crasht de koers en een hoop potentiële winst. Rustig verkopen brengt de prijs ook omlaag, maar da's minder erg.quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:35 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Nee, dat is bitjes weggooien. Ze stappen er uit door de boel te cashen, waarna er een gecrashte lege huls achter blijft en een hoop bitcoin gebruikers die zich achter de oren krabben en zich afvragen wat er is gebeurd.
De early adoptors hebben dan geen bitcoins meer, maar dollars/euro's. Want daar gaat het ze uiteindelijk om. Met bitcoins kunnen ze geen brood kopen, geen huur betalen en geen mooie auto's kopen.
Deze discussie hebben we al gehad.quote:[..]
Mooi, dat behoed misschien mensen om er in te trappen.
[..]
vind jij.
Vetgedrukt is wat niet van toepassing is.quote:"Een piramidespel is een 'spel' waarbij deelnemers een inleg doen en tevens proberen anderen over te halen om mee te doen, waarna de inleg van de nieuwkomers als prijzengeld uitbetaald wordt aan bestaande deelnemers. Uitbetalingen zijn afhankelijk van het aantal (door de deelnemer) geworven nieuwkomers."
Verspil je tijd en energie er niet aan.quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:37 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Massaal verkoopen crasht de koers en een hoop potentiële winst. Rustig verkopen brengt de prijs ook omlaag, maar da's minder erg.
[..]
Deze discussie hebben we al gehad.
[..]
Vetgedrukt is wat niet van toepassing is.
Klopt. En die paar mensen hebben dan macht vergelijkbaar met centrale banken. Niet dat centrale banken hun macht nou zo goed aanwenden...quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:27 schreef Whuzz het volgende:
Tot die persoon die 1/20e van al die bitcoins besluit dat het hem goed uitkomt om de bitcoin prijs finaal te doen crashen. (Ik neem aan dat ik je niet hoef uit te leggen hoe.) Maakt het je dan ook niet uit? Serieus, je snapt niet dat het voor elke serieuze munt een enorm slechte zaak is als er zo'n groot deel van alle beschikbare eenheden ervan in handen zijn van een zeer klein groepje mensen
Bitcoins is net als goud wat dat betreft. Iedereen wil het hebben, maar eigenlijk wil niemand het hebben, want ze willen alleen dat het meer euro's/dollars waard wordt.quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:35 schreef Whuzz het volgende:
De early adoptors hebben dan geen bitcoins meer, maar dollars/euro's. Want daar gaat het ze uiteindelijk om. Met bitcoins kunnen ze geen brood kopen, geen huur betalen en geen mooie auto's kopen.
Waarom denk jij over mijn plasser na?quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:42 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Verspil je tijd en energie er niet aan.
Hij krijgt er een harde plasser van, al 17 topics lang.
En hoe is dat anders dan met goud, olie, huizen, valuta en elk andere waar alleen een waarde aan hangt simpelweg omdat andere het die waarde vinden hebben.quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:47 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Waarom denk jij over mijn plasser na?
Afgezien van de vraag waarom je het persoonlijk/flamerig moet maken... gevoelige snaar geraakt?
Het feit dat er nog steeds gejubeld wordt wanneer een bitcoin een paar dollarcent meer waard wordt zegt nog steeds genoeg. Het gaat niemand om bitcoins, het gaat mensen om dollars/euro's.
Niet. En daarom gebruiken we goud, olie en huizen ook niet om mee te betalen.quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:50 schreef RPG het volgende:
[..]
[quote]En hoe is dat anders dan met goud, olie, huizen, valuta en elk andere waar alleen een waarde aan hangt simpelweg omdat andere het die waarde vinden hebben.
En juist inflatie houd geld aan het rollen, waar deflatie zorgt voor stagnatie en oppotting.quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef PiRANiA het volgende:
Dollars en euro's kennen inflatie. Dat bestuur je als burger niet.
Uh, nee. Er komen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins. Sterker nog, er komen er gegarandeerd een stuk minder. Er komt dus nooit inflatie in bitcoin, alleen deflatie. Vandaar dat vrijwel niemand iets met bitcoins koopt, behalve dollars/euro's.quote:Bitcoins qua concept niet, maar de mensen met de grote stapels BTC's kunnen die wel in het systeem brengen. Dan krijg je ook een soort inflatie.
quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:47 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Waarom denk jij over mijn plasser na?
Afgezien van de vraag waarom je het persoonlijk/flamerig moet maken... gevoelige snaar geraakt?
Het feit dat er nog steeds gejubeld wordt wanneer een bitcoin een paar dollarcent meer waard wordt zegt nog steeds genoeg. Het gaat niemand om bitcoins, het gaat mensen om dollars/euro's.
Edit: Damn you Remco! ... wat Remco zegt dus. Of wat ik 15 topics terug zei
Heerlijk he, zo'n deflatoire "munt"? We zijn om een reden van de goudstandaard afgestapt, maar dat beseffen bitcoiners (nog) niet.
Dat bitcointalk forum is trouwens ook prima vermaak als je een kwartiertje niets te doen hebt. Nog nooit zo'n hoop nutteloos gespeculeer, getroll en onzin bij elkaar gezien.
Nee, zelfs op FOK niet
Nah, wordt niets.quote:Op donderdag 12 juli 2012 20:02 schreef Shapeshifter het volgende:
Hmm, dit begint op het feeden van trolls te lijkenHoe dan ook, ik weet dat ik er nu geld mee kan ophalen en ik ondersteun het idee van een decentrale munteenheid waarmee ik goedkoop over de hele wereld kan betalen en waar de overheid geen vat op heeft...
Verder vind ik nog steeds dat je kortzichtig bent, het heeft echt wel potentie. Er zijn mensen bezig met het maken van hardware om casual betalen mogelijk te maken, het moet gewoon nog wat winnen aan bekendheid en gemak...
En welk van die twee zaken was de grote drijfveer om er in te stappen?quote:Op donderdag 12 juli 2012 20:02 schreef Shapeshifter het volgende:
Hoe dan ook, ik weet dat ik er nu geld mee kan ophalen en ik ondersteun het idee van een decentrale munteenheid waarmee ik goedkoop over de hele wereld kan betalen en waar de overheid geen vat op heeft...
Je vergeet alleen dat niemand met bitcoins WIL betalen. Ze willen alleen op hun stapeltje coins zitten en hard bidden dat het meer waard wordt, om ze dan weer om te ruilen naar euro's waar ze wel mee willen betalenquote:Verder vind ik nog steeds dat je kortzichtig bent, het heeft echt wel potentie. Er zijn mensen bezig met het maken van hardware om casual betalen mogelijk te maken, het moet gewoon nog wat winnen aan bekendheid en gemak...
Ja, je hebt gelijk.quote:Op donderdag 12 juli 2012 20:04 schreef Whuzz het volgende:
@ Magnet: Een digitale munteenheid heeft veel potentie om een succes te worden. Maar niet als die als een piramidespel is opgezet zoals bitcoin.
Jij verdient meer dan een ton per jaar?quote:Gegarandeerd weer een stuk meer verdiend dan jullie allemaal bij elkaar met bitcoin
quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:42 schreef PiRANiA het volgende:
Mensen willen weer bitcoins van me kopen.
Wat heb ik gemist?quote:Op donderdag 12 juli 2012 19:30 schreef PiRANiA het volgende:
Verder denk ik dat bitcoin (zeker met de nieuwe paypalregels) de grootste kans van alle alternatieve currencies maakt, om groter te worden.
Geen idee, maar het is wel zo dat PayPal-betalingen teruggedraaid kunnen worden en dat is voor verkopers behoorlijk vervelend.quote:
Eigenlijk geen zin om je gelijk te geven op dit punt, maarquote:Op donderdag 12 juli 2012 19:47 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Het feit dat er nog steeds gejubeld wordt wanneer een bitcoin een paar dollarcent meer waard wordt zegt nog steeds genoeg.
$ 7.73quote:Op vrijdag 13 juli 2012 02:58 schreef Shapeshifter het volgende:
[..]
Eigenlijk geen zin om je gelijk te geven op dit punt, maar$7.7
quote:Op vrijdag 13 juli 2012 02:58 schreef Shapeshifter het volgende:
[..]
Eigenlijk geen zin om je gelijk te geven op dit punt, maar$7.7
Wat is daar verkeerd aan? Zijn er niet ook genoeg mensen die goud kopen en wachten tot het meer waard wordt? Kopen er uberhaupt mensen goud om daar spulletjes mee te kopen? En toch blijft goud steeds meer waard worden..quote:Op vrijdag 13 juli 2012 08:15 schreef Whuzz het volgende:
[..]
En ga je nu allemaal spulletjes kopen van je bitcoins? Of blijf je wachten tot het nóg meer waard wordt? En wachten... en wachten... en wachten...
Lees even 10 topics terug zou ik zeggen. Ik hoef toch niet meer uit te leggen waarom het voor iets dat probeert een serieus betaalmiddel te worden vrij dodelijk is als niemand er daadwerkelijk mee betaald, toch?quote:Op vrijdag 13 juli 2012 08:34 schreef _superboer_ het volgende:
[..]
Wat is daar verkeerd aan? Zijn er niet ook genoeg mensen die goud kopen en wachten tot het meer waard wordt? Kopen er uberhaupt mensen goud om daar spulletjes mee te kopen? En toch blijft goud steeds meer waard worden..
Heb je daar cijfers van dan? Voor zover mij bekend gaat om minuscule bedragen.quote:Daarnaast worden via bit-pay en Paysius genoeg bitcoinbetalingen gedaan.
Ik heb alle topics gelezen, maar ben nog steeds geen overtuigend argument tegen gekomen..quote:Op vrijdag 13 juli 2012 08:37 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Lees even 10 topics terug zou ik zeggen. Ik hoef toch niet meer uit te leggen waarom het voor iets dat probeert een serieus betaalmiddel te worden vrij dodelijk is als niemand er daadwerkelijk mee betaald, toch?
De vergelijking met goud is precies waar ik op doel. Bitcoin is niet bedoeld als speculatiemiddel. Je hebt er ook niets aan, in tegenstelling tot goud.
"within 24 hours BitPay processed over $250,000 worth of bitcoin payments" (bron: http://www.prweb.com/releases/2012/bitcoin/prweb9637829.htm)quote:[..]
Heb je daar cijfers van dan? Voor zover mij bekend gaat om minuscule bedragen.
Mooi topic om even door te lezen
Er is anders nog steeds niets veranderd.quote:Op vrijdag 13 juli 2012 09:07 schreef _superboer_ het volgende:
[..]
Ik heb alle topics gelezen, maar ben nog steeds geen overtuigend argument tegen gekomen..
Je vergat het laatste stukje: "shattering its previous record of $31,000 in a single day."quote:"within 24 hours BitPay processed over $250,000 worth of bitcoin payments" (bron: http://www.prweb.com/releases/2012/bitcoin/prweb9637829.htm)
Je plaat blijft hangen.quote:
De jouwe ook. Haleluuujaaah Halelujaaaaaah...quote:
Dat ontkent ook niemand.quote:Van meer miners wordt het netwerk overigens veiliger en stabieler.
Hoe lang gaat die fase duren denk je? Want we zijn er al een aantal jaar mee bezig en er is nog niets aan veranderd.quote:We zitten nog in de opstartfase van Bitcoin, dus dit soort ontwikkelingen zijn niet vreemd.
Elke miner moet toch ook de volledige betaalhistory aan records bewaren?quote:Op vrijdag 13 juli 2012 12:12 schreef MaGNeT het volgende:
Van meer miners wordt het netwerk overigens veiliger en stabieler.
We zitten nog in de opstartfase van Bitcoin, dus dit soort ontwikkelingen zijn niet vreemd.
Dat is dan hun goed recht, en de beloning voor het vroeg instappen in dit systeem.quote:Op donderdag 12 juli 2012 15:56 schreef Whuzz het volgende:
Ik geloof dat je niet helemaar door hebt HOE veel meer de echte early adopters aan bitcoins hebben...
Ik gun het hem (nou ja, hun, want "Satoshi" is niet 1 persoon) van harte. Voor de revolutie van ons monetaire systeem en onafhankelijkheid van al die kutbanken (met al hun gefraudeer en ondermijning van onze economie) heeft hij het dubel en dwars verdiend.quote:Het is natuurlijk precies wat Satoshi voor ogen had toen hij dit opzette. Eerst lekker tegen 0 difficulty extragratis een hoop bitcoins vergaren, zodat áls het van de grond komt, hij binnen is.
In mijn geval: het decentrale aspect. Fuck the system.quote:Op donderdag 12 juli 2012 20:04 schreef Whuzz het volgende:
[quote]En welk van die twee zaken was de grote drijfveer om er in te stappen?
Nope. Ik betaal ALLES wat ik kan betalen met bitcoins, met bitcoins. Uiteraard is dat nog niet zoveel (zoals ook 30 jaar geleden met een pinpas). Maar wel groeiende.quote:Je vergeet alleen dat niemand met bitcoins WIL betalen. Ze willen alleen op hun stapeltje coins zitten en hard bidden dat het meer waard wordt, om ze dan weer om te ruilen naar euro's waar ze wel mee willen betalen
Domeinnamen, webhosting, een anonieme credit card (zodat ik shit waar je nog niet met bitcoins terecht kunt en wel met credit cards, toch via bitcoins kan betalen), en een paar Amazon giftcards.quote:Maar goed, prove me wrong: Wat heb jij allemaal al met je bitcoins gekocht?
Die weddenschap wil ik graag met je aangaan.quote:Anyways, ondertussen nog wat documentjes gereviewed, mijn werkdag zit er weer op! Gegarandeerd weer een stuk meer verdiend dan jullie allemaal bij elkaar met bitcoin
Ik koop niet meer dan ik nodig heb, maar als ik iets koop, dan graag met bitcoins ja.quote:En ga je nu allemaal spulletjes kopen van je bitcoins? Of blijf je wachten tot het nóg meer waard wordt? En wachten... en wachten... en wachten...
Een jaar of 10 (waarvan nu reeds 3½ voorbij).quote:Op vrijdag 13 juli 2012 12:20 schreef Whuzz het volgende:
Hoe lang gaat die fase duren denk je? Want we zijn er al een aantal jaar mee bezig en er is nog niets aan veranderd.
Euhh, we hadden het over bitcoins, niet over euro's en dollars.quote:Overgens denk ik dat we in de neergaande fase zitten.
Weinig, net als nu.quote:Op vrijdag 13 juli 2012 19:04 schreef Jace_TBL het volgende:
En er is nog niets veranderd?Hoeveel online businesses denk je dat er begin 2009 betalingen in bitcoins accepteerden?
En hoeveel daarvan waren gewoon bitcoins die rondgespeculeerd werden? 99%? 99.9%?quote:Op vrijdag 13 juli 2012 19:15 schreef PiRANiA het volgende:
$2,477,734.16 USD aan transacties in de afgelopen 24 uur.
Fout.quote:
Ik denk dat ze alleen dat deel van hun Bitcoin-omzet in euro's/dollars omzetten, wat ze nodig hebben voor bedrijfsuitgaven die ze (nog) niet in bitcoins kunnen doen.quote:Let wel, een betalingssysteem aan bitcoins koppelen en continue je prijs in bitcoins fluctueren aan de hand van de bitcoin-dollar koers is niet hetzelfde als bitcoins accepteren. DIe dumpen die bitcoins namelijk meteen weer op de markt om ze om te zetten in dollars.
Geen idee, niet mijn zaak. Ik weet ook niet hoe euro- en dollarwinkels waar ik zaken mee doe dat regelen, interesseert me ook niet. Ieder land heeft weer andere regels dus dat zoeken ze zelf maar uit.quote:En verder, het aantal serieuze bedrijven dat echt met bitcoins werkt is 0. Als jij er wel een weet te vinden hoor ik graag hoe ze dat met de belastingdienst hebben geregeld.
Dat zou dan een flinke verbetering zijn op euro's en dollars, waarvan 99% wordt verhandeld terwijl het niet eens bestaat. De magie van de bankenquote:Op vrijdag 13 juli 2012 19:16 schreef Whuzz het volgende:
[quote]En hoeveel daarvan waren gewoon bitcoins die rondgespeculeerd werden? 99%? 99.9%?
Daarop hetzelfde antwoord als een jaar geleden:quote:
Ik denk dat jij naief bent. Dat soort bedrijven bieden hun spullen in dollars aan en noteren dat in bitcoins. Kijk je NU op de site kost het artikel 10 bitcoin, kijk je 30 seconden later kost het 10.5 bitcoin. De reden: de prijs is eigenlijk in dollars en je mag met bitcoins betalen. Jij betaalt in bitcoins, zij dumpen die direct op MtGox en pakken de dollars op. Er is dan dus geen economie in bitcoins, er is een economie in dollars.quote:Ik denk dat ze alleen dat deel van hun Bitcoin-omzet in euro's/dollars omzetten, wat ze nodig hebben voor bedrijfsuitgaven die ze (nog) niet in bitcoins kunnen doen.
Ik geloof er geen zak van, maar laten we even aannemen dat je de waarheid spreekt: Wat neem jij een enorm risico met je geld. Moet je fijn zelf weten natuurlijk, maar ik hoop dat je geen familie of erger kinderen hebt om voor te zorgenquote:Zo doe ik het zelf ook: wat ik kan kopen in bitcoins, koop ik in bitcoins. De rest betaal ik nog met euro's. Geld wat ik aan het eind van de maand overhoud en wat vroeger naar m'n spaarrekening zou gaan, gaat nu naar m'n spaaraddress.
Als je in bitcoins geinteresseerd bent, zou ook dit punt je moeten interesseren. Je wilt toch dat bitcoin groot wordt, dat het de banken doet omvallen, dat het de wereldmunt wordt, of op zijn minst een serieus betaalmiddel? Dan zijn dat soort vragen erg van belang. Maar niet iets waar de meeste bitcoin-nerds (want daar bestaat bitcoin uit) over na willen denken helaas.quote:Geen idee, niet mijn zaak. Ik weet ook niet hoe euro- en dollarwinkels waar ik zaken mee doe dat regelen, interesseert me ook niet. Ieder land heeft weer andere regels dus dat zoeken ze zelf maar uit.
Die " kut chargebacks" zijn consumentbeschermend. Het ontbreken van al die elementen is leuk als je een partij drugs op silkroad wilt kopen, kinderporno bij TOR wil downloaden of illegaal wilt gokken op de kaaiman eilanden, maar voor een normale consument is anoniem betalen met 90% kans dat je wordt opgelicht zonder mogelijkheid je geld terug te krijgen of zelfs maar te bewijzen dat je betaald hebt helemaal niet zo'n fijn idee. Een van de redenen waarom bitcoin nooit wat gaat worden. Valt in het niet bij het hele deflatieprobleem, maar toch.quote:Als verkopende partij interesseert het me trouwens wel, ik wil als internet bedrijf wel bitcoins accepteren. Want makkelijk, snel, goedkoop (nooit meer die absurde fees zoals bij credit cards en paypal), en veilig (nooit meer die kut chargebacks zoals bij credit cards en paypal).
Antwoord is simpel: bitcoin is geen valuta. Dus de belastingdienst zal de inkomsten schatten. En dat gaat niet in jou voordeel werkenquote:Ik zal eens navragen bij de belastingdienst hoe zij dat zien. Of ik vraag gewoon wat hun bitcoin address is zodat ik m'n BTW en vennootschapsbelasting daarheen kan transferren.
Muhahaha, en een bitcoin bestaat *wel* wou je zeggen?quote:Dat zou dan een flinke verbetering zijn op euro's en dollars, waarvan 99% wordt verhandeld terwijl het niet eens bestaat. De magie van de banken("meer schulden is altijd beterrrrrrr!")
Dat lijken mij gestolen pinpassen (en creditcards). Er wordt vaak mee gepint in oostbloklanden, dat is de reden dat banken buitenlandse betalingen tegenwoordig vaak blokkeren.quote:Op zondag 15 juli 2012 21:35 schreef jortkeldert het volgende:
Ik las net iets over IBAN cards die men kocht. Hiermee kun je geld uit een automaat opnemenen. Zegt je dat iets?
Bitcoins zijn anoniem doordat mensen niet weten welk Bitcoinadres bij welk persoon hoort. Elke transactie wordt echter wel publiek gemaakt en is opvraagbaar door iedereen. Mocht je dus op een gegeven moment een Bitcoinadres aan een persoon kunnen koppelen, dan kun je alle geldstromen van en naar die persoon traceren (dit zou bijvoorbeeld kunnen via een IP-adres, vandaar dat Silkroad ook alleen maar via TOR te benaderen valt en je oneindig veel Bitcoinadressen kunt aanmaken).quote:Op zondag 15 juli 2012 18:02 schreef jortkeldert het volgende:
Wat ik me nu afvraag; in hoeverre is dit echt anoniem?
Bijvoorbeeld een seller op Silkroad . Koopt z`n waar in met euro`s (waarschijnlijk) en verdient hier bitcoins mee. Hoe worden die uitbetaald? Als ze naar je bank worden geschreven gaat dit toch vragen bij de belasting oproepen? Of is er een manier om dit contant te innen?
Daarnaast zal zo`n iemand op een gegeven in de situatie terecht komen waarin hij geen euro`s meer heeft en alleen nog maar bitcoins.
Kan iemand me dit vertellen?
Muhaha, keep on dreaming. Jij denkt echt dat de belastingdienst het prima vind als jij dingen in bitcoins gaat verkopen en dan de BTW en winstbelasting achterwege laatquote:Op zondag 15 juli 2012 23:30 schreef Shapeshifter het volgende:
de verwachting is dat er geen BTW over Bitcoins gerekend hoeft te worden en geen winstbelasting als Bitcoins gezien kan worden als geld.
In die situatie fungeert Bitcoin al wel als betalingssysteem (als alternatief op paypal / credit card / etc) en nog niet zo zeer als echte aparte valuta. Nog steeds een zeer welkom alternatief. En naarmate meer mensen de voordelen van Bitcoin als betalingssysteem ervaren, komt de acceptatie als valuta ook vanzelf.quote:Op zaterdag 14 juli 2012 08:42 schreef Whuzz het volgende:
hun prijzen laten meefluctueren met de bitcoin koers. Daar betaal je dus gewoon in dollars.
Juist wel, ik heb 8 bloedjes van kinderen die moeten worden gevoed. En mijn beleggingshypotheek moet worden betaald. Voorlopig doen mijn bitcoins het beter dan die gladde fondsmanager bij de ING met zijn dure pak en gewichtige praatjes.quote:Ik geloof er geen zak van, maar laten we even aannemen dat je de waarheid spreekt: Wat neem jij een enorm risico met je geld. Moet je fijn zelf weten natuurlijk, maar ik hoop dat je geen familie of erger kinderen hebt om voor te zorgen
Als jij een mogelijkheid ziet hoe we de huidige PUINHOOP wel te boven kunnen komen (zelfs alleen in theorie), ben ik erg benieuwd.quote:Op vrijdag 13 juli 2012 18:55 schreef Jace_TBL het volgende:
Je schijnt niet door te hebben hoe de banken en overheden het systeem verschrikkelijk aan het uithollen zijn. Ik zie GEEN ENKEL mogelijk scenario (niet eens theoretisch, laat staan plausibel) hoe men ooit nog uit de euro crisis terug omhoog denkt te kunnen krabbelen.
Uiteraard. Je snapt het verschil niet? Bij Bitcoin kan er niet zomaar nieuw geld uit het niets worden getoverd. De creatie van nieuwe bitcoins is een glashelder, geleidelijk, gedetermineerd, zeer beperkt, en afnemend proces, per definitie van het protocol waarover consensus en openheid van zaken is. De creatie van euro's en dollars daarentegen is een bizar goocheltrucje van de bank. Ze toveren letterlijk geld uit lucht, ze lenen geld uit wat ze niet hebben. Dat bedoel ik met niet bestaan.quote:Muhahaha, en een bitcoin bestaat *wel* wou je zeggen?
In dat geval is het enige voordeel dat het nog heeft t.o.v. paypal/ideal/cc/etc dat het met een hoop moeite anoniem is te houden. Iets dat de gemiddelde koper die legaal bezig is maar bar weinig interesseerd, laat staan dat ze er moeite voor willen doen.quote:Op maandag 16 juli 2012 10:10 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
In die situatie fungeert Bitcoin al wel als betalingssysteem (als alternatief op paypal / credit card / etc) en nog niet zo zeer als echte aparte valuta. Nog steeds een zeer welkom alternatief.
Welke voordelen heeft het als betaalsysteem dan allemaalquote:En naarmate meer mensen de voordelen van Bitcoin als betalingssysteem ervaren, komt de acceptatie als valuta ook vanzelf.
Jij bent zeker met bitcoins begonnen ná de val van $33 naar $3? Wanneer de bitcoins nog een keer zo'n val meemaken (je zei zelf dat we nog in een opstartfase zaten, dus er zullen vast nog wel een paar van die struikelpunten komen), ga je dan aan de universiteit vragen of je de studie van je kinderen aub in bitcoins mag betalen?quote:Juist wel, ik heb 8 bloedjes van kinderen die moeten worden gevoed. En mijn beleggingshypotheek moet worden betaald. Voorlopig doen mijn bitcoins het beter dan die gladde fondsmanager bij de ING met zijn dure pak en gewichtige praatjes.
Een heel stuk veiliger en stabieler dan bitcoin iig. Wanneer is de laatste keer dat je 90% van je vermogen in valuta kwijt raakte doordat de euro/gulden/dollar instorte?quote:Over "enorm risico" gesproken, je dacht dat de euro en het hele monetaire systeem waar onze maatschappij op draait, allemaal wel veilig en stabiel is? Paar posts geleden schreef ik:
Gewoon hard werken en je risico's spreiden.quote:Als jij een mogelijkheid ziet hoe we de huidige PUINHOOP wel te boven kunnen komen (zelfs alleen in theorie), ben ik erg benieuwd.
Bitcoin doet niets anders. Waar denk jij dat de nieuwe bitcoins vandaan komen? Uit de grond? Die worden gewoon "vanuit het niets" aangemaakt, volgens een standaard procedure, net als het drukken van geld. Het enige verschil is dat er een limiet aan zit. En dat is geen voordeel, maar juist de reden waarom bitcoin tot mislukken gedoemd is.quote:Uiteraard. Je snapt het verschil niet? Bij Bitcoin kan er niet zomaar nieuw geld uit het niets worden getoverd.
Moet je belasting betalen over punten, talons, knopen, et cetera die je in een LETS verdient met het lappen van ramen of het bakken van cakes?quote:Op maandag 16 juli 2012 08:06 schreef Whuzz het volgende:
Muhaha, keep on dreaming. Jij denkt echt dat de belastingdienst het prima vind als jij dingen in bitcoins gaat verkopen en dan de BTW en winstbelasting achterwege laat![]()
Wat is er lokaal aan bitcoinquote:Op maandag 16 juli 2012 10:36 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Moet je belasting betalen over punten, talons, knopen, et cetera die je in een LETS verdient met het lappen van ramen of het bakken van cakes?
Is dat het criterium dan?quote:
Eén van de criteria ja.quote:
Je hebt er niets van begrepen, natuurlijk betaal je btw als je spullen verkoopt met bitcoins, maar als je bitcoins zelf verhandelt valt het waarschijnlijk onder effecten en daarover wordt geen BTW gerekend... Nogmaals ik zeg waarschijnlijk enkel omdat de Belastingdienst nog geen definitieve uitspraak heeft gedaan.quote:Op maandag 16 juli 2012 12:03 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Eén van de criteria ja.
"LETS (van Local Exchange Trading System of Lokaal Economisch Transactie Systeem) zijn lokale, non-profit ruilnetwerken waar goederen en diensten met elkaar geruild kunnen worden, zonder dat daar valuta voor nodig is."
Bitcoin is niet lokaal.
Bitcoin is geen goed of een dienst.
Bitcoin is niet non-profit. (want we hebben het over de belastingdienst tenslotte)
Zodra jij winst gaat maken, of dat nou met dollars of met bitcoins is, hoor je dat aan te geven bij de belastingdienst. Aangezien je de belasting niet kunt betalen in bitcoins, zal de winst in bitcoins in een andere valuta geschat moeten worden. En nee, dat schatten mag je niet zelf doen.
Aangezien je zelf al aangaf weinig vertrouwen in ons monetaire systeem te hebben zul je het wel met me eens zijn dat de belastingdienst dat schatten niet in een voor jou gunstige manier gaat doen...
quote:
Waarschijnlijk? Je zit dus maar gewoon wat te brainstormen hier? Of hebben we het over feiten? Zo ja, bronvermelding ergens?quote:natuurlijk betaal je btw als je spullen verkoopt met bitcoins, maar als je bitcoins zelf verhandelt valt het waarschijnlijk onder effecten
En zolang die er niet is, valt bitcoin onder het bestaande recht. Als je winst maakt met bitcoins in nederland, moet je die dus gewoon bij je belasting aangeven *in euro's*.quote:en daarover wordt geen BTW gerekend... Nogmaals ik zeg waarschijnlijk enkel omdat de Belastingdienst nog geen definitieve uitspraak heeft gedaan.
En wederom: zonder die uitspraak valt bitcoin onder de gewone wetgeving. Bitcoin is geen geld, bitcoin is een stapel bitjes in een blockchain.quote:Normaalgesproken zou je winstbelasting betalen over je winst, maar als Bitcoins opgevat wordt als "geld" dus niet en wederom moet de Belastingdienst hier nog een uitspraak over doen.
Je zwamt maar wat.quote:En ja, het is goed mogelijk dat de Belastingdienst Bitcoins in "de geest der wet" als geld kan zien.
Lees je eens in over VIA zou ik zeggen en hou op met praten over dingen waar je niets van weet. Je mag niet zelf de waarde van je bitcoins gaan zitten schatten als je ze opgeeft.quote:Als laatste, dat schatten MOET je zelf doen, net zoals bij aandelen. Op een bepaalde peildatum geef je aan hoeveel het waard is en over die waarden betaal je vermogensbelasting (als je boven de grens zit natuurlijk).
Aha, nou prima, in dat geval:quote:Op dinsdag 17 juli 2012 08:19 schreef Whuzz het volgende:
Bitcoin is geen geld, bitcoin is een stapel bitjes in een blockchain.
Zolang ik mijn verdiende bitcoins niet omzet in euro's, is er dus ook geen sprake van winst. Immers, "bitcoins zijn geen geld, slechts een stapeltje bitjes".quote:En zolang die er niet is, valt bitcoin onder het bestaande recht. Als je winst maakt met bitcoins in nederland, moet je die dus gewoon bij je belasting aangeven *in euro's*.
"Moet je nagaan hoeveel mensen ze willen kopen!"quote:Op dinsdag 17 juli 2012 11:01 schreef PiRANiA het volgende:
Volume: 256 295 BTC
Daaaaaaaamn. Dat zijn een hoop bitcoins.
Precies! Veel sterkte met het kopen van brood in bitcoin, het betalen van je hypotheek in bitcoin en het betalen van de studie van je kinderen in bitcoinquote:Op dinsdag 17 juli 2012 10:41 schreef Jace_TBL het volgende:
Zolang ik mijn verdiende bitcoins niet omzet in euro's, is er dus ook geen sprake van winst. Immers, "bitcoins zijn geen geld, slechts een stapeltje bitjes".
Gegronde argumenten over het concept/praktijk zijn tot daaraan toe, maar herhaaldelijk bashen zoals die post hierboven is nergens goed voor.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 19:54 schreef princem het volgende:
Wuzz tief maar niet op beetje tegenwicht word gewaardeerd
Dat kan maar is een risico. Je kan die optie op mtgox aanvinken, dan verkoop je je 150 bitcoins tegen de koers die geldt op het moment dat hij de markt ingeschoten wordt.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 21:19 schreef Herfst het volgende:
Wat ik niet begrijp, stel je hebt 150 bitcoins en je wil deze verkopen, hoe gaat dat dan in zijn werk? Is er een directe transactie met de op dat moment geldende koers,
Iets ja.quote:zit er een vertraging in,
Als je het vinkje aanzet is het vrijwel meteen.quote:of moet je eerst een koper vinden? Hoe lang duurt het dus tussen verkoop en het daadwerkelijk bijschrijven op je eigen bankrekening?
Wat is er niet gegrond aan mijn argumenten dan? Als ik nou scheldwoorden gebruikte, of gewoon zonder verdere argumenten zou roepen dat bitcoin kut is, dan was ik het met je eens. Maar jij weet prima dat mijn argumenten wel degelijk onderbouwd zijn en dat ik zelfs ooit enthausiast over bitcoin was, voor ik me dieper ging inlezen.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 20:00 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Gegronde argumenten over het concept/praktijk zijn tot daaraan toe, maar herhaaldelijk bashen zoals die post hierboven is nergens goed voor.
Als de negatieve kanten je niet bevallen, tieft dan gewoon opquote:als het je niet bevalt, tieft dan gewoon op
Uren? Een dag? Niet onbelangrijk met een nogal fluctuerende koers.quote:
Neuh, eerder minuten tot seconden, zeker momenteel in een rally/bubble fase, dan gaat het heel snelquote:Op dinsdag 17 juli 2012 21:52 schreef Herfst het volgende:
[..]
Uren? Een dag? Niet onbelangrijk met een nogal fluctuerende koers.
Verschilt per exchange. Bij MtGox meen ik 0.6%. Je volgende transactie is dan 0.55%, omdat je over de 100 BTC limiet (dacht ik) heen zit.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 21:53 schreef Herfst het volgende:
Hoeveel moet je aan transactiekosten afdragen bij een verkoop van 150 coins?
Een jaar geleden was de prijs $33 en een maand later $4. Houd je daar ook rekening mee?quote:Op dinsdag 17 juli 2012 22:34 schreef slacKard.x het volgende:
Gudverdeurie. Moet me hier echt meer mee gaan bezighouden. In april was een bitcoin nog ¤4,10 en nu ¤7,50. En ik heb een hele goede manier ontdekt om het te verkopen zonder enig verlies te maken. Erg bizar dit. Zodra de prijs weer flinkt daalt ga ik inslaan!
Ik ga ook weer een deel spaargeld omzetten in Bitcoins binnenkort.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 22:34 schreef slacKard.x het volgende:
Gudverdeurie. Moet me hier echt meer mee gaan bezighouden. In april was een bitcoin nog ¤4,10 en nu ¤7,50. En ik heb een hele goede manier ontdekt om het te verkopen zonder enig verlies te maken. Erg bizar dit. Zodra de prijs weer flinkt daalt ga ik inslaan!
Ik zie dat jij over een stevige berg kennis aangaande bitcoins beschikt. Mensen kunnen nog veel van je leren.quote:Op woensdag 18 juli 2012 08:08 schreef MaGNeT het volgende:
Best leuk topic dit, behalve dat er iemand door ons heen zit te schreeuwen en op iedereen reageert, ongevraagd. Komt aandacht te kort denk ik. Zit op z'n werk ook de hele dag tegen collega's te lullen die hun schouders ophalen. Als dit de plek is waar hij die aandacht kan krijgen, wie zijn wij om het hem te ontnemen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Welkom in het bitcoin-topic, het enige topic op FoK waar je eerst gevraagd moet worden voor je een bericht post.quote:Op woensdag 18 juli 2012 08:08 schreef MaGNeT het volgende:
Best leuk topic dit, behalve dat er iemand door ons heen zit te schreeuwen en op iedereen reageert, ongevraagd.
+1 ik vind het juist wel vermakelijk om te zien wat voor "argumenten" hij BLIJFT opvoeren om het hele Bitcoin concept maar per se als falend te willen afschilderen.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 19:54 schreef princem het volgende:
Wuzz tief maar niet op beetje tegenwicht word gewaardeerd
No worries, dat komt wel goed.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 19:32 schreef Whuzz het volgende:
Precies! Veel sterkte met het kopen van brood in bitcoin, het betalen van je hypotheek in bitcoin en het betalen van de studie van je kinderen in bitcoin
Ik koop zelf alleen via intersango (en ik verkoop nooit) maar het principe is overal hetzelfde. Je plaatst een order met een bepaalde limit (minimum wat je wilt vangen of maximum wat je wilt betalen). En zodra er iemand is die een order de andere kant op plaatst (dus diegene wil juist bitcoins kopen) en zijn limiet overlapt met de jouwe, wordt de deal gesloten en koopt hij jouw bitcoins en jij zijn euro's.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 21:19 schreef Herfst het volgende:
Wat ik niet begrijp, stel je hebt 150 bitcoins en je wil deze verkopen, hoe gaat dat dan in zijn werk? Is er een directe transactie met de op dat moment geldende koers, zit er een vertraging in, of moet je eerst een koper vinden? Hoe lang duurt het dus tussen verkoop en het daadwerkelijk bijschrijven op je eigen bankrekening?
Lees je eens in over E-Gold zou ik zeggen. Dat was ooit groter dan bitcoin nu is. En daar zijn mensen een heleboel meer geld mee verloren dan jij hopenlijk nu op het spel hebt staan.quote:Op woensdag 18 juli 2012 15:10 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
No worries, dat komt wel goed.
Dezelfde zin maar dan "bitcoin" vervangen door "PIN" klonk 30 jaar trouwens net zo vergezocht (of 20 jaar "online"). Maar nee nu met Bitcoin ligt het echt anders hoor
Volgens wiki: "E-Gold is a digital gold currency operated by <random bedrijf> Inc. under <random holding> Ltd." -en daar stopte ik met lezen.quote:Op woensdag 18 juli 2012 15:14 schreef Whuzz het volgende:
Lees je eens in over E-Gold zou ik zeggen. Dat was ooit groter dan bitcoin nu is.
Ik zou het gehele bedrag aan euro's dat ik tot nu toe heb omgezet in bitcoins op dit moment weer terug kunnen ruilen en dan hou ik nog een aanzienlijke hoeveelheid bitcoins over. Die heb ik dan "gratis" en alles wat dat ooit waard wordt (en nu al waard is) is pure winst.quote:En daar zijn mensen een heleboel meer geld mee verloren dan jij hopenlijk nu op het spel hebt staan.
Dat was naar aanleiding van een paar grote hacks. Waarop mensen paniekerig reageerden, en media er lustig op inhaakten: "Bitcoin is gehackt! Zie je wel, het is niet veilig!"quote:Op woensdag 18 juli 2012 08:03 schreef Whuzz het volgende:
Een jaar geleden was de prijs $33 en een maand later $4. Houd je daar ook rekening mee?
Of het verboden is op het fok forum weet ik niet, het lijkt mij niet passend en niet toegestaan mja,quote:Op woensdag 18 juli 2012 15:38 schreef slacKard.x het volgende:
Misschien is dit tegen de regels in om te vragen, maar dan hoor ik het wel.
Op de SilkRoad (een online drugsmarkt waar je betaalt met bitcoins) zijn veel mensen die de prijzen van hun product niet veranderen terwijl de prijzen van de bitcoins wel elke dag veranderen. Vergeten deze mensen dit te doen of..?
Maar daat moet je dus op wachten..? Of is de vraag en het aanbod dusdanig groot dat de transactie direct uitgevoerd wordt?quote:Op woensdag 18 juli 2012 15:14 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Je plaatst een order met een bepaalde limit (minimum wat je wilt vangen of maximum wat je wilt betalen). En zodra er iemand is die een order de andere kant op plaatst (dus diegene wil juist bitcoins kopen) en zijn limiet overlapt met de jouwe, wordt de deal gesloten en koopt hij jouw bitcoins en jij zijn euro's.
E-Gold was van een bedrijf en niet de-centraal "en van iedereen" zoals Bitcoin wel is.quote:Op woensdag 18 juli 2012 15:14 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Lees je eens in over E-Gold zou ik zeggen. Dat was ooit groter dan bitcoin nu is. En daar zijn mensen een heleboel meer geld mee verloren dan jij hopenlijk nu op het spel hebt staan.
quote:Op woensdag 18 juli 2012 08:19 schreef GoedeVraag het volgende:
[..]
Ik zie dat jij over een stevige berg kennis aangaande bitcoins beschikt. Mensen kunnen nog veel van je leren.Ik heb inderdaad ruim 6 maand lang met 7 videokaarten Bitcoins gemined en zeer veel tijd en energie er in gestoken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nu handel ik slechts nog in Bitcoins omdat de stroomkosten te hoog zijn t.o.v. de difficulty.
Of het een succes wordt zal me verder een biet zijn, het is een mooie hobby waar ik tot nu toe ook nog flink wat Bitcoins aan over heb gehouden.
Jammer, als je niet eens bereid bent een minuut of 20 van je tijd te investeren in het hele verhaal te lezen en meteen stopt bij het eerste detail dat wellicht niet helemaal vergelijkbaar is (alhoewel, bitcoin wordt voor 80% gerund door 1 bedrijf dus zo veel anders is het wellicht toch niet), dan wordt het lastig een inhoudelijke discussie te voeren.quote:Op woensdag 18 juli 2012 15:20 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Volgens wiki: "E-Gold is a digital gold currency operated by <random bedrijf> Inc. under <random holding> Ltd." -en daar stopte ik met lezen.
Ah, je bent weer terug bij "jij hebt het niet begrepen".quote:Als je nu serieus E-Gold met Bitcoin wilt vergelijken heb je de essentie kennelijk niet begrepen.
Yup, en als jij al je spaargeld in post had geinvesteerd (zoals je nu met bitcoin doet) hadden je kindjes nu niets meer te etenquote:Weet je wat trouwens ooit hele grote winstgevende business was, nog veel meer dan e-gold? Post, en vervoer per paard en wagen!
Alleen kan " op dit moment" best wel eens een ochtend zijn waarin bitcoin in 1 klap $0.0001 waard is....quote:Ik zou het gehele bedrag aan euro's dat ik tot nu toe heb omgezet in bitcoins op dit moment weer terug kunnen ruilen
En die geef je dan als ontbijt aan je kinderen?quote:en dan hou ik nog een aanzienlijke hoeveelheid bitcoins over.
Doe dat. Hoeveel ongeveer? Noteren we die op jouw naam voor $9. Kijken we over een jaartje terug hoeveel het nog waard is. ok?quote:Maar weet je wat, laat ik dat eens niet doen, en in plaats daarvan nog een SHITLOAD aan bitcoins erbij kopen.
Aangezien de partij (waar niemand controle over heeft, maar die wel de macht hebben om heel bitcoin in een dag om zeep te helpen) die op dat moment zo'n 95% van alle bitcoin handel verzorgde (lol @ decentraal) werd gehacked heeft dat wel degelijk met bitcoin te maken.quote:Op woensdag 18 juli 2012 15:28 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Dat was naar aanleiding van een paar grote hacks. Waarop mensen paniekerig reageerden, en media er lustig op inhaakten: "Bitcoin is gehackt! Zie je wel, het is niet veilig!"
Terwijl die hacks natuurlijk geen ene reet met Bitcoin te maken hadden,
Bitcoin is niet gehackt. Dat er exchanges gehackt worden ligt aan de knulligheid van de eigenaren (of gebruikers) daarvan.quote:Op woensdag 18 juli 2012 21:41 schreef Whuzz het volgende:
Overigens, hier nog een mooi topic over hoe ontzettend knullig het merendeel van de bitcoin-gemeenschap nog is. Tot nu toe is elke serieuze bitcoin onderneming minimaal 1 keer gehacked en een boel coins kwijtgeraakt.
Ik zeg ook nergens dat bitcoin gehackt is. Ik zeg dat als het bedrijf dat 80% van de handel in bitcoins verzorgd gehackt wordt, dat dit nagenoeg hetzelfde effect heeft.quote:Op woensdag 18 juli 2012 22:52 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Bitcoin is niet gehackt. Dat er exchanges gehackt worden ligt aan de knulligheid van de eigenaren (of gebruikers) daarvan.
De security van MtGox is verbeterd, maar het is en blijft zo dat het lot van bitcoin in hun handen ligt.quote:Er zijn ook exchanges die daarna met goede maatregelen zijn gekomen en sterker teruggekomen.
Het bedrijf dat 80% van de Bitcoins verhandelt is al eens gehackt en sterk en veiliger teruggekomen.quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:02 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Ik zeg ook nergens dat bitcoin gehackt is. Ik zeg dat als het bedrijf dat 80% van de handel in bitcoins verzorgd gehackt wordt, dat dit nagenoeg hetzelfde effect heeft.
Bitcoin is niet decentraal, het is veel centraler dan welke valuta dan ook, en wel gecentraliseerd in MtGox. Als Karpales besluit dat het tijd is om te cashen, dan is bitcoin weg, al het geld weg, en niemand die er wat aan kan doen.
[..]
De security van MtGox is verbeterd, maar het is en blijft zo dat het lot van bitcoin in hun handen ligt.
En elke andere poging tot nu toe om iets gelijkwaardigs op te zetten bleek ofwel een scam, ofwel een enorm fiasco dat een hoop mensen hun bitcoins kostte.
Waarom stop je zoveel tijd in iets wat volgens jou gedoemd is om te falen?quote:Op woensdag 18 juli 2012 21:41 schreef Whuzz het volgende:
Overigens, hier nog een mooi topic over hoe ontzettend knullig het merendeel van de bitcoin-gemeenschap nog is. Tot nu toe is elke serieuze bitcoin onderneming minimaal 1 keer gehacked en een boel coins kwijtgeraakt.
Hij probeert dat falen een handje te helpen, duh.quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:13 schreef _superboer_ het volgende:
[..]
Waarom stop je zoveel tijd in iets wat volgens jou gedoemd is om te falen?
Dus jij denkt dat het nooooooit meer gehackt kan worden?quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:11 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Het bedrijf dat 80% van de Bitcoins verhandelt is al eens gehackt en sterk en veiliger teruggekomen.
En die twee sluiten elkaar uit?quote:Overigens las ik op http://gathering.tweakers.net dat jij beweerde dat je je 5 Bitcoins had weggegooid om een statement te maken en op FOK! forum lees ik dat je ze bent kwijtgeraakt bij de MtGox hack van juni 2011
Lees even 15 topics terug, dat heb ik al een paar keer uitgelegd.quote:Op woensdag 18 juli 2012 23:13 schreef _superboer_ het volgende:
[..]
Waarom stop je zoveel tijd in iets wat volgens jou gedoemd is om te falen?
"Spring daarnaast even door een hoepel voor me".quote:Op donderdag 19 juli 2012 07:01 schreef Whuzz het volgende:
En die twee sluiten elkaar uit?
Link daarnaast even naar die quotes aub.
quote:[message=36516041,noline]Whuzz schreef op donderdag 04 augustus 2011 @ 11:26[/message]:
[...]
Ik heb zelf mijn wallet.dat met 5.78 BTC ook weggegooid. Graag gedaan
quote:Op zondag 19 juni 2011 23:32 schreef Whuzz het volgende:
[..]
MtGox kent mijn email niet eens meer
Mijn 5 bitcoins, wat DOE JE!?
quote:Op woensdag 6 juli 2011 18:41 schreef Whuzz het volgende:
* Whuzz wacht rustig af tot zijn 5 bitcoins de laatste 5 op aarde zijn. Ik bewaar ze in een superencrypted superverborgen wallet die ik zorgvuldig bewaar en eventueel doorgeef aan mijn kinderen. Met elke bitcoin die verloren gaat worden de mijne meer waard.
Nu maar heel hard hopen dat die lui met 350k coins snel een foutje maken
Was toch wel een brandende hoepel he?quote:Op donderdag 19 juli 2012 08:10 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
"Spring daarnaast even door een hoepel voor me".
Vooruit maar weer...
Dus je 5 bitcoins hadden een stad waard kunnen zijn! Wat heb je gedaan door dat weg te gooienquote:Op donderdag 19 juli 2012 08:27 schreef Whuzz het volgende:
Oftewel: de basisdeflatie van bitcoin is nog veel groter dan hij lijkt, omdat het aantal beschikbare bitcoins niet langzaam naar 21.000.000 klimt, maar over langere tijd langzaam naar 0 daalt.
Vanuit een filosofisch standpunt: ik denk niet dat op termijn iemand gelukkig gaat worden van bitcoinsquote:Op donderdag 19 juli 2012 10:28 schreef Mender het volgende:
Waarom 5 BTC weg gooien als je er iemand anders mee blij had kunnen maken?
Momenteel waren ze minder dan 50 euro waard geweest. Mijns inziens zijn ze over een jaar of wat nog maar 5 cent waard. Dat wordt een klein stadje dan. Misschien iets van playmobil ofzoquote:Op donderdag 19 juli 2012 10:41 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Dus je 5 bitcoins hadden een stad waard kunnen zijn! Wat heb je gedaan door dat weg te gooien
Waarom heb je na de MtGox hack nog de moeite genomen om ze terug te krijgen terwijl je toen toch al "wist" dat ze straks niets meer waard zijn?quote:Op donderdag 19 juli 2012 08:27 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Was toch wel een brandende hoepel he?
iig bedankt voor het opzoeken.
Voortschrijdend inzichtquote:Op donderdag 19 juli 2012 12:55 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Waarom heb je na de MtGox hack nog de moeite genomen om ze terug te krijgen terwijl je toen toch al "wist" dat ze straks niets meer waard zijn?
Er is altijd vraag en aanbod, maar hoe lang je moet wachten hangt af van de prijs die je biedt of vraagt.quote:Op woensdag 18 juli 2012 18:50 schreef Herfst het volgende:
Maar daat moet je dus op wachten..? Of is de vraag en het aanbod dusdanig groot dat de transactie direct uitgevoerd wordt?
Ik zie in het hele WP artikel geen zinnige overeenkomst. Kun je aangeven waarom jij de vergelijking met E-gold in deze relevant vindt? Dan ga ik er met alle plezier inhoudelijk op in.quote:Op woensdag 18 juli 2012 21:35 schreef Whuzz het volgende:
Jammer, als je niet eens bereid bent een minuut of 20 van je tijd te investeren in het hele verhaal te lezen en meteen stopt bij het eerste detail dat wellicht niet helemaal vergelijkbaar is (alhoewel, bitcoin wordt voor 80% gerund door 1 bedrijf dus zo veel anders is het wellicht toch niet), dan wordt het lastig een inhoudelijke discussie te voeren.
Wel als je Bitcoin vergelijkt met een gecentraliseerd systeem, wat meer met paypal / dollars / euro's overeen komt dan met Bitcoin.quote:Ah, je bent weer terug bij "jij hebt het niet begrepen".
Je draait het precies om, 'post' was in deze analogie juist het uitgerangeerde alternatief.quote:Yup, en als jij al je spaargeld in post had geinvesteerd (zoals je nu met bitcoin doet) hadden je kindjes nu niets meer te eten
Idem voor de euro, of dollar (nou ja ¤0.0001 in dat geval), of goud.quote:Alleen kan " op dit moment" best wel eens een ochtend zijn waarin bitcoin in 1 klap $0.0001 waard is....
Nee daar betaal ik later hun studies van.quote:En die geef je dan als ontbijt aan je kinderen?
Da's goed. Laten we zeggen, ik koop er nu 1000 bij, dus $9000. Eens zien hoeveel dollars dat over een jaartje waard is.quote:Doe dat. Hoeveel ongeveer? Noteren we die op jouw naam voor $9. Kijken we over een jaartje terug hoeveel het nog waard is. ok?
Ze hebben geenszins de macht om bitcoin om zeep te helpen. Gewoon totaal niet. Geen idee hoe je daarbij komt. Overigens zijn ze vorig jaar gehacked, guess what: bitcoin niet om zeep.quote:Aangezien de partij (waar niemand controle over heeft, maar die wel de macht hebben om heel bitcoin in een dag om zeep te helpen) die op dat moment zo'n 95% van alle bitcoin handel verzorgde (lol @ decentraal) werd gehacked heeft dat wel degelijk met bitcoin te maken.
Noem er naast MtGox en Bitcoinica dan eens een paar?quote:Op woensdag 18 juli 2012 21:41 schreef Whuzz het volgende:
Tot nu toe is elke serieuze bitcoin onderneming minimaal 1 keer gehacked en een boel coins kwijtgeraakt.
": The number of e-gold accounts (as claimed by e-gold) grew from 1 million in November 2003 to 3 million on 22 April 2006.[4] In 2008, the company reported more than 5 million accounts."quote:Op donderdag 19 juli 2012 14:10 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Ik zie in het hele WP artikel geen zinnige overeenkomst. Kun je aangeven waarom jij de vergelijking met E-gold in deze relevant vindt? Dan ga ik er met alle plezier inhoudelijk op in.
Als MtGox het wil, zijn morgen in een klap de helft van alle bitcoins weg. Gewoon, wallet.dats erasen en klaar. Theoretisch niet het einde van bitcoin, practisch natuurlijk wel.quote:En Bitcoin wordt niet 80% gerund door 1 bedrijf, dat is onzin.
Je bedoelt oncontroleerbaar.quote:een onafhankelijke 3rd party dienst / website
Waar niemand meer gebruik van wil maken, omdat ze net al hun bitcoins en/of dollars zijn kwijtgeraaktquote:Ten tweede, als dat bedrijf morgen ophoudt staan er overmogen 10 andere exchanges
En da's je goed recht. Net als het mijn goed recht is om te zeggen dat ik denk dat het je een hoop geld gaat kostenquote:Ik zie geen plausibel scenario waarin bitcoin in 1 klap instort. Is vast subjectief of een kwestie van jouw geloof vs het mijne. I'll take my chances.
Ik heb medelijden met je kinderenquote:Nee daar betaal ik later hun studies van.
Ok! Graag even je blockchain info van die aankoop hier posten als bewijsquote:Da's goed. Laten we zeggen, ik koop er nu 1000 bij, dus $9000. Eens zien hoeveel dollars dat over een jaartje waard is.
Vervang acceptatie door totale instorting en we zijn het eensquote:Overigens verwacht ik dat algemene acceptatie (boven een kritische massa zeg maar) nog wel meer dan een jaar duurt hoor. Ik denk eerder een jaar of 5.
Zie bovenstaande. Als ze willen, is bitcoin morgen dood. Willen ze dat nu? Vast niet. Maar weet jij wat voor belangen ze in de toekomst hebben?quote:Ze hebben geenszins de macht om bitcoin om zeep te helpen. Gewoon totaal niet. Geen idee hoe je daarbij komt. Overigens zijn ze vorig jaar gehacked, guess what: bitcoin niet om zeep.
Bitomat, Linode, Bitcoin7, Mooncoin, om er even een paar uit mijn hoofd op te noemen.quote:Op donderdag 19 juli 2012 14:15 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Noem er naast MtGox en Bitcoinica dan eens een paar?
Overigens doe ik al mijn conversies via intersango, na MtGox één van de grootste exchanges. Die zijn nog nooit gehacked, en nog nooit 1 coin kwijtgeraakt.
Leg dat eens uit? Dat kun je daar volgens mij niet zien. Als MtGox zijn hotwallet verplaatst, is dat dan economie? Als iemand zijn coins van deepbit naar zijn wallet of naar MtGox verplaatst, is dat economie?quote:Op donderdag 19 juli 2012 14:35 schreef KwukDuck het volgende:
@Whuzz, kijk even op http://bitcoinmonitor.com/ daar zul je zien dat slechts een relatief klein deel van alle transacties temaken heeft met een exchange.
Dus? Ja het geeft bitcoin opzich een negatief imago, maar kijk eens naar het nieuws, daar worden ook maar weinig leuke en positieve dingen vermeld, en guess what, allemaal met dollars en euros! Ik zeg, verbieden die dollars en euros!quote:Op donderdag 19 juli 2012 14:54 schreef Whuzz het volgende:
"e-gold has been perceived by the United States government as the medium of choice for many online con-artists, with pyramid schemes and high-yield investment programs ("HYIPs") commonplace."
Silkroad en de enorme lijst aan bitcoinscams heeft bitcoin inmiddels dezelfde reputatie gegeven. In dit topic mag je dat niet zeggen, dat weet ik, maar als je een gemiddelde publicatie over bitcoin kijkt worden deze dingen altijd genoemd.
Your point being? Als je hiermee wil duiden op hoe makkelijk het zou zijn voor overheden om bitcoin de nek om te draaien door gewoon exchanges te verbieden, deels waar, als er een kritieke massa word bereikt zal de handel gewoon OTC door gaan en is currency exchange niet meer zo van belang.quote:"e-gold and OmniPay have also been accused of being a medium for money laundering. As digital gold currency providers are not banks but may be considered money service businesses, they are legally required to perform various sorts of "know your customer" background checks."
Dat lijkt heel erg op de aantijgingen aan het adres van MtGox en is ook de reden dat MtGox verplicht is om legimatie te gaan vragen, anders werden ze uitgesloten van het zakendoen met banken en SEPA transfers. Lees hun topic over de rechtzaak in frankrijk even door zou ik zeggen.
Zoals ik eerder zei, kritieke massa. Met elke valuta worden illegale dingen uitgevoerd en ik denk nog wel het meeste met gewoon regulier cash. Hoe gaat de overheid controle houden op wie bitcoin gebruikt en wie niet? Vrijheid van informatie?quote:"The essence of the allegations in the indictment is twofold: (1) e-gold is an unlicensed money transmitting entity as defined by United States Code;[16] and (2) e-gold was a de facto means of moving money from illegal activities to wit: high-yield investment programs which are Ponzi scams, credit card and identity fraud sites and retailers of child pornography."
Zelfde geld voor bitcoin. Als het op zich al geen ponzischeme is, het aantal ponzis dat met bitcoin gerund wordt maakt het minstens zo erg. Je kunt er dan ook op wachten dat als bitcoin ooit zo groot wordt het eenzelfde aanpak kan verwachten.
Ja, er is een verschil, bitcoin zelf is niet eigendom van iemand. Maar dat staat willekeurig welke staat niet in de weg om het gebruik ervan simpelweg te verbieden met bovenstaande redenen.
Oeff... gelukkig maar dat online bankieren en geld in mn knip wel veilig is, anders had ik nog zelf maatregelen moeten nemen voor de veiligheid van mn vermogen... Wil ik niet aan denken joh.quote:"As with any online payment system, e-gold is vulnerable to various threats, notably phishing (for example, forged emails asking for login details) and malware (such as keystroke logging spyware)."
Vervang e-gold door bitcoin en het is net zo geldig.
In de nabije toekomst zal bitcoin multi-sig transacties ondersteunen wat neer komt op de mogelijkheid om een transactie pas geldig te laten zijn op het moment dat beide partijen tevreden zijn.quote:"e-gold offers no protection whatsoever if an attacker succeeds in obtaining the user's e-gold account number, the user's e-gold password, and access to the user's registered email account. Any losses resulting from a security breach cannot be undone since transfers are non-reversible. If funds are stolen, e-gold will not block a recipient's account without being issued with a court order."
Vervang e-gold door bi... naja, je snapt het wel. In bitcoins geval heeft zelfs een court order geen zin.
En ik weet dat je nu gaat zeggen "dit is juist het VOORDEEL" van bitcoin!!!einz
En dat klopt. Als je een scammer bent. Als consument is het een enorm nadeel.
Ik wist niet dat Mt.Gox in bezit was van 4.7 miljoen bitcoins, bedankt voor deze info (bron?)quote:Als MtGox het wil, zijn morgen in een klap de helft van alle bitcoins weg. Gewoon, wallet.dats erasen en klaar. Theoretisch niet het einde van bitcoin, practisch natuurlijk wel.
Nee dat is geen economie maar kijk naar de bedragen en de hoeveelheid transacties, dat is niet van het minen, dat zijn maar kleine bedragen tenzij het een grote miner is (die waarschijnlijk toch geen public pool gebruikt).quote:Op donderdag 19 juli 2012 14:58 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Leg dat eens uit? Dat kun je daar volgens mij niet zien. Als MtGox zijn hotwallet verplaatst, is dat dan economie? Als iemand zijn coins van deepbit naar zijn wallet of naar MtGox verplaatst, is dat economie?
En gelukkig heeft Whuzz daar geen invloed op.quote:Op donderdag 19 juli 2012 16:01 schreef KwukDuck het volgende:
het staat allemaal nog maar in de kinderschoenen en het kan alle kanten op uiteindelijk.
quote:Op donderdag 19 juli 2012 18:49 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Zou hij bij de film Titanic ook om de 3 zinnen tegen zijn vrouw en kinderen zeggen "hij gaat zinken hoor!".
[..]
Boehoehoe iemand post dingen in mijn topic die ik niet wil horenquote:Op donderdag 19 juli 2012 18:49 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
En gelukkig heeft Whuzz daar geen invloed op.
Als hij denkt gelijk te hebben begrijp ik ook niet waarom hij hier nu, een jaar later, nog steeds 1 op de 3 reacties in deze topicreeks vult.
Iemand die gelijk heeft hoeft zijn gelijk niet om de 3 reacties te bewijzen, die krijgt vroeg of laat gelijk.
Zou hij bij de film Titanic ook om de 3 zinnen tegen zijn vrouw en kinderen zeggen "hij gaat zinken hoor!".
Hij zou, met zijn voorkennis, achterover kunnen leunen en genieten hoe wij ons geld kwijtraken.
Wow. $1200 in 1 nachtje weg.quote:Op donderdag 19 juli 2012 14:10 schreef Jace_TBL het volgende:
Da's goed. Laten we zeggen, ik koop er nu 1000 bij, dus $9000. Eens zien hoeveel dollars dat over een jaartje waard is.
De muhaha's en boehoehoe's vliegen je hier om de oren.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 07:00 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Boehoehoe iemand post dingen in mijn topic die ik niet wil horen![]()
Aankoopmoment komt dichterbijquote:Wow. $1200 in 1 nachtje weg.
Trolololquote:Op vrijdag 20 juli 2012 07:54 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
De muhaha's en boehoehoe's vliegen je hier om de oren.
Is dat om je posts kracht bij te zetten?
Mijn streven is om in 2018 ongeveer een ton op de bank te hebben. Tegen die tijd bestaat bitcoin niet meer vermoed ik.quote:Mijn streven is om in 2018 zo'n 8.000 Bitcoins te hebben
Zou me niets verbazen als het klopt.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 08:06 schreef Whuzz het volgende:
Intersango en Bitcoinica lijken meer met elkaar te maken te hebben dan sommigen hier lief is denk ik...
Een ton vind ik persoonlijk wat weinig om echt iets mee te kunnen.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 08:07 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Mijn streven is om in 2018 ongeveer een ton op de bank te hebben. Tegen die tijd bestaat bitcoin niet meer vermoed ik.
Hangt er vanaf wat je er mee wilt kunnen? Die ton is naast het al bezitten van een koophuis en de rest van alle spullen, het is bedoeld als vrij geld.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 08:09 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Een ton vind ik persoonlijk wat weinig om echt iets mee te kunnen.
Een koophuis is geen veilige investering, zeker met de toekomstige dalingen in het verschiet.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 08:12 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Hangt er vanaf wat je er mee wilt kunnen? Die ton is naast het al bezitten van een koophuis en de rest van alle spullen, het is bedoeld als vrij geld.
Overigens, dit somt aardig op hoe ik over MtGox denk.
Mijn huis is dan ook geen investering. Ik woon er in. We lossen ook gewoon af en het is niet de bedoeling het huis in de komende 15-20 jaar te verkopen, met of zonder winst.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 08:15 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Een koophuis is geen veilige investering, zeker met de toekomstige dalingen in het verschiet.
Dus het maakt jou niets uit als blijkt dat MtGox achter de schermen de boel manipuleert?quote:MtGox is maar een exchange, je hoeft er totaal niet mee te maken te hebben als je wat met Bitcoins wil.
Dit soort dingen is één van de dingen die bitcoin zo in de weg staan. De gemiddelde niet-nerd heeft geen zin om dat soort dingen uit te vogelen. Die wil gewoon makkelijk betalen, zoals met iDeal, zijn CC of zijn internetbankieren-app. Of met die nieuwe telefoon-betaal-methode waar Rabo mee bezig is. En zich niet druk maken over "betrouwbare gebruikers leren kennen".quote:Je moet de betrouwbare gebruikers leren kennen en niet teveel ineens kopen.
Alleen hebben de mensen wel euro's nodig, maar geen bitcoins. Dus het omvallen van DSB kostte mensen een boel vertrouwen in "het systeem", maar drijft ze er niet van weg.quote:Bitcoin en MtGox is net zoiets als Euro en de DSB bank, de DSB had de Euro's nodig maar de Euro had de DSB niet nodig.
Klopt, maar toen was een bitcoin ook $25+ waard. In procenten waren de schommelingen vergelijkbaar.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 08:35 schreef KwukDuck het volgende:
Zeker ben ik het met je eens dat de markt nog relatief makkelijk gemanipuleerd kan worden. Echter merk ik ook dat deze invloed sterk afneemt, een jaar geleden zou een dump van 40k btc heel wat meer teweeg gebracht hebben als dan een tijdelijke daling van 1 USD.
quote:Op vrijdag 20 juli 2012 09:51 schreef KwukDuck het volgende:
Na de Mt.Gox hack is met ruim 270k btc de waarde van ~30 USD naar ~17 USD gebracht ja.
Een vergelijkbare 'dump' op dit moment zal de prijs richting de 1 USD drijven bij de huidige open bids. Uiteraard kunnen we het niet zo zwart wit zien aangezien er onderweg een hoop mensen zullen zijn die denken een perfecte kans te hebben goedkoop veel bitcoins te kopen.
Verder wil ik iedereen hier afraden om Mt.Gox te gebruiken, zelf ben ik slachtoffer geweest van een van de hacks die bij hun heeft plaatsgevonden. Er was overduidelijk een XSS kwetsbaarheid aanwezig destijds, deze is door een bekende hacker gebruikt (zelfde bitcoin adres). Toch blijft Mt.Gox ontkennen dat het hun fout was en beweren ze dat er enig bewijs van misbruik ontbreekt. 500 Euri's foetsie. (Jaja, ik weet dat veel meer mensen veel meer geld zijn kwijt geraakt in veel meer vervelende situaties)
Na veel heen en weer mailen met de helpdesk kreeg ik te horen dat ze er niets aan konden doen en dat ik maar naar de politie moest stappen.
Daarnaast hanteren ze behoorlijk hoge SEPA fees van 1% + EUR 1,35
Maar zijn daar een stuk sneller en transparanter mee dan MtGox. Een collega van me is laatst geskimmed. Al zijn geld weg, doordat iemand in californië met "zijn" pas had gepind.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 11:07 schreef ScarFace- het volgende:
Iedere Nederlandse bank heeft ook te maken met verliezen dmv skimming pinpasfraude etc.
Oh? Wie garandeerd er dan je coins/euro's/dollars als MtGox gehacked wordt, of de eigenaar er mee vandoor gaat? Is er een MtGox garantiefonds ofzo?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 12:49 schreef PiRANiA het volgende:
Ik heb een yubikey, dat maakt mtgox voor mij veiliger dan mijn euro-bank
Ik bedoelde meer voor mijn individuele gevalquote:Op vrijdag 20 juli 2012 12:51 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Oh? Wie garandeerd er dan je coins/euro's/dollars als MtGox gehacked wordt, of de eigenaar er mee vandoor gaat? Is er een MtGox garantiefonds ofzo?
In dat geval denk ik dat het idd waar is ja. Alhoewel de gemiddelde persoon met genoeg "nerdskill" om in bitcoin te stappen niet het type is dat snel het slachtoffer wordt van skimming of phishing.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 12:54 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Ik bedoelde meer voor mijn individuele geval
Was dat er vanaf het begin van de dollar of bij de voorgangers van de euro? Bitcoin is nog steeds een valuta in een experimentele fase die pas 3,5 jaar gebruikt wordt, en in die 3,5 jaar zijn er al een hoop mogelijkheden bijgekomen.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 12:51 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Oh? Wie garandeerd er dan je coins/euro's/dollars als MtGox gehacked wordt, of de eigenaar er mee vandoor gaat? Is er een MtGox garantiefonds ofzo?
Over het algemeen zijn banken als de brandweer als het neer komt op 'klant tevredenheid' en zullen dit zonder veel vragen gelijk vergoeden.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 11:07 schreef ScarFace- het volgende:
Iedere Nederlandse bank heeft ook te maken met verliezen dmv skimming pinpasfraude etc.
Het ligt eraan wat je wil.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 19:31 schreef Quotidien het volgende:
Noobvraagje, is dit geschikt voor leken zoals ik? Ik zie het wel zitten, maar ik kan me voorstellen dat het wat programmeerkennis vereist.
Ik wil minen. Hoelang duurt het voordat de GPU een bitcoin minet? En gaat dit proces sneller afhankelijk van de kwaliteit van de GPU?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 19:36 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Het ligt eraan wat je wil.
Als je Bitcoins wil kopen heb je niet veel kennis nodig.
Je installeert de gratis client, laat 'm een paar uurtjes draaien (haalt alle blocks binnen) en dan ben je klaar.
Je kan ze kopen bij een Bitcoin exchange of zelf "oogsten" (minen) met je computer.
Zodra je ze gekocht hebt, maak je ze over naar je eigen "wallet", op je computer.
Het saldo verschijnt dan even later in je Bitcoin client.
(Kopen is overigens goedkoper, zelf minen kost meer stroom dan de waarde van de Bitcoin op dit moment.)
Minen is compleet zinloos, momenteel.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 19:45 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Ik wil minen. Hoelang duurt het voordat de GPU een bitcoin minet? En gaat dit proces sneller afhankelijk van de kwaliteit van de GPU?
En een bitcoin is nu 10 dollar waard (?), kan ik dat overzetten naar euro's?
Waarom? Was niet van plan te gaan kopen, heb er momenteel het geld niet voor en ik wou het gewoon eens uitproberen.quote:
Wie betaalt je electriciteit en weet die persoon wat je er mee wilt gaan doenquote:Op vrijdag 20 juli 2012 19:46 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Waarom? Was niet van plan te gaan kopen, heb er momenteel het geld niet voor en ik wou het gewoon eens uitproberen.
Als je toch wil minen, lees dan vanaf hier:quote:Op vrijdag 20 juli 2012 19:46 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Waarom? Was niet van plan te gaan kopen, heb er momenteel het geld niet voor en ik wou het gewoon eens uitproberen.
Yup. Toen de dollar ontstond was het concept van valuta namelijk al meer dan duizend jaar oud. Bankgaranties en -fondsen zijn ook al honderden jaren oud.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 13:08 schreef _superboer_ het volgende:
[..]
Was dat er vanaf het begin van de dollar of bij de voorgangers van de euro?
Bedankt.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 19:47 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Als je toch wil minen, lees dan vanaf hier:
Digitaal geld Bitcoin #16
Heb het daar al helemaal uitgelegd en dat scheelt me het hele verhaal opnieuw typen
Nee, maakt niets uitquote:Op vrijdag 20 juli 2012 19:58 schreef Quotidien het volgende:
Maakt het wat uit als ik CGMiner Win32 download als ik 64 bit heb? 64 bit versie is namelijk nergens te vinden.
Hoelang duurt het voordat één bitcoin geminet is? Hoeveel is een bitcoin momenteel waard?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 20:02 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Nee, maakt niets uit
Minen hangt totaal op je videokaart, zelfs een teruggeklokte Pentium 4 met een PCI-E 1x slot is ruim snel genoeg.
Heeft geen invloed op de performance.
Gebruik wel een AMD/ATI videokaart, met een nVidia haal je geen snelheden.
Is niet omdat nVidia slecht is, is alleen omdat ze bijzonder slecht zijn in Bitcoin minen.
Wat voor videokaart heb je?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 20:06 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Hoelang duurt het voordat één bitcoin geminet is? Hoeveel is een bitcoin momenteel waard?
Xfx Radeon HD 6850quote:Op vrijdag 20 juli 2012 20:06 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Wat voor videokaart heb je?
Een Bitcoin zit rond de 8 Dollar.
En dat staat gelijk aan...?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 20:07 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison
Je zal zo rond de 260mhash/s halen.
Dagelijks (24 uur minen):quote:
Whuzz inmiddels al 5,78 BTC verloren.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 20:27 schreef Quotidien het volgende:
Hoeveel hebben jullie al verdiend/verloren aan BTC?
Nee, want ik heb er ook 7 videokaarten voor moeten kopen, voedingen, moederborden en een deel later weer met verlies verkocht.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 20:43 schreef Quotidien het volgende:
Je hebt er dus een paar duizend euro winst mee gemaakt en groeiende?
Waarom heb je nieuwe videokaarten voor moeten kopen? Waren ze verouderd of ''versleten'' door het vele minen?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 20:45 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Nee, want ik heb er ook 7 videokaarten voor moeten kopen, voedingen, moederborden en een deel later weer met verlies verkocht.
En vergeet de stroomkosten niet.
2 videokaarten zitten nu in cross-fire in m'n game-bak
Ik ben er onder de streep wel positief uitgesprongen maar dat lukt je nu niet meer, met de huidige difficulty en stroomkosten.
Nee, ik heb ze aangeschaft om te minen.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 20:46 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Waarom heb je nieuwe videokaarten voor moeten kopen? Waren ze verouderd of ''versleten'' door het vele minen?
Verkort het minen de levensduur van mijn graka denk je?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 20:47 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Nee, ik heb ze aangeschaft om te minen.
7x HD5870
De Asus reference kaarten doen het allemaal nog prima, die kunnen daar wel tegen.
Bij de XFX non reference kaarten ging de fan stuk maar dat was garantie.
Waar staat die exe file?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 21:31 schreef Quotidien het volgende:
Als ik de batch file open zegt ie dat het .exe bestand niet gevonden kan worden.
Dat snap ik, maar waarom staat hij er niet bij dan?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 21:54 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Dan zal je bat bestand hem ook niet vinden.
Heb je, net als je voorganger, ook de Linux versie gedownload?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 21:55 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Dat snap ik, maar waarom staat hij er niet bij dan?
Neen.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 21:56 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Heb je, net als je voorganger, ook de Linux versie gedownload?
Haal je daar niet minder snel bitcoins mee binnen?quote:Op vrijdag 20 juli 2012 22:18 schreef KwukDuck het volgende:
@Quotidien
Probeer anders eens GUIMiner die is voor nieuwe mensen vrij eenvoudig.
Met de nederlandse stroom prijzen is minen inderdaad niet erg zinvol, ik mine nog steeds lekker door zelf maar dat is meer principieel en van uit de overtuiging dat ik het er uiteindelijk wel uit krijg door waarde toename.
GUIMiner is alleen maar een interface om andere miners heen, je kan zelf kiezen welke miner je als basis gebruikt, deze zitten bij GUIMiner meegepakt.quote:Op vrijdag 20 juli 2012 22:29 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Haal je daar niet minder snel bitcoins mee binnen?
Welke driver versie van AMD heb je geïnstalleerd?quote:Op zaterdag 21 juli 2012 03:09 schreef Quotidien het volgende:
Ik heb GUIMiner, en nu?
edit-heb het al.
edit2- De blocks zijn nu ''weg'' maar er staat in de miner OpenCL device not found terwijl mijn GPU toch echt wel compatible is. Heb de goede drivers geinstalleerd en nu vindt hij alleen ''barts'' en de integrated GPU.
Laat naar,''bart'' schijnt de codename te zijn voor mijn GPU. Heb nu trouwens na een nacht minen 0.005 BTC.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 11:13 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Welke driver versie van AMD heb je geïnstalleerd?
Welke onderdelen heb je hier van geïnstalleerd?
Na één nacht minen kan je nog niet zien hoeveel Bitcoins je hebt, als je in een pool zit. Dat is altijd een schatting en die wordt nauwkeuriger naarmate je langer werk inlevert.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 14:29 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Laat naar,''bart'' schijnt de codename te zijn voor mijn GPU. Heb nu trouwens na een nacht minen 0.005 BTC.
Hoelang duurt het ong. voordat er een block wordt gevonden? En wat krijg je dan?quote:Op zaterdag 21 juli 2012 15:52 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Na één nacht minen kan je nog niet zien hoeveel Bitcoins je hebt, als je in een pool zit. Dat is altijd een schatting en die wordt nauwkeuriger naarmate je langer werk inlevert.
Het aantal wat je hebt wordt geschat naar het percentage geaccepteerde shares dat jij hebt ingeleverd.
Pas als er een blok is gevonden en deze is geaccepteerd (na 120 confirmations) zal je uitgekeerd krijgen.
Omdat er wereldwijd gemiddeld 6 blokken per uur gevonden worden (dat aantal ligt vast, het netwerk past zijn moeilijkheidsgraad automatisch aan naar dit aantal), zal het (120/6=) 20 uren ná het vinden van een geldig blok voor je uitgekeerd krijgt.
Zo had BTCMine pech dat een blok werd afgekeurd, in dat geval krijg je niets.
Heeft je pool veel geluk, dan kan je wat meer hebben op een dag.
Uiteindelijk middelt dat zichzelf.
Ook je inkomsten zullen na enkele dagen stabieler worden.
http://btcmine.com/stats/
180Mhash/s is erg laag voor jouw kaart.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 18:14 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Hoelang duurt het ong. voordat er een block wordt gevonden? En wat krijg je dan?
Ik haal ook maar 180MHash/s.
Welke settings?quote:Op zaterdag 21 juli 2012 18:49 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
180Mhash/s is erg laag voor jouw kaart.
Wat zijn de settings die je gebruikt?
Oh ja, je gebruikt GUI-miner.quote:
CGMiner kon het .exe bestand niet vinden.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 18:52 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Oh ja, je gebruikt GUI-miner.
Met CGMiner kon je de settings overnemen die ik heb voorgekauwd, dan gaat het sneller
Dat is uitgesloten.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 18:55 schreef Quotidien het volgende:
[..]
CGMiner kon het .exe bestand niet vinden.
1 | start /D "C:\cgmine" cgminer.exe -o http://poolnaam.com:8332 -u naamvanworker -p wachtwoordvanworker -I 10 -d 0 --temp-target 65 --auto-fan --gpu-memclock 300 |
Klopt, sommige virusscanners blokkeren alles wat ze niet kennen.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 19:26 schreef Quotidien het volgende:
Ik zie nu waarom hij het .exe bestand niet kan vinden, het wordt niet uitgepakt omdat het als Malware wordt gezien door Avast.
Je .bat bestand is 0 KB groot, dus is leeg.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 19:36 schreef Quotidien het volgende:
Gvd, ben je net weg. Nou, avast uitgezet en did as you told + batch file aangemaakt, krijg ik deze melding (heb de map erachter dus bij gezet):
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 21 juli 2012 20:20 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Je .bat bestand is 0 KB groot, dus is leeg.
Als je die PM van vanmiddag bedoelt, die heb ik al beantwoord.quote:
Ik denk het niet echt, dat project is een beetje doodgebloed dacht ik, ook is het een stuk lastiger in gebruik als bitcoin.quote:Op zondag 22 juli 2012 02:51 schreef Quotidien het volgende:
Heb ik eigenlijk wat aan namecoins? Misschien daar ook maar eens een wallet voor aanmaken.
Het is wel wat lastiger idd.quote:Op zondag 22 juli 2012 14:11 schreef KwukDuck het volgende:
[..]
Ik denk het niet echt, dat project is een beetje doodgebloed dacht ik, ook is het een stuk lastiger in gebruik als bitcoin.
Dat dacht ik dus al.quote:Op maandag 23 juli 2012 17:34 schreef KwukDuck het volgende:
@Quotidien, hoe bedoel je opnieuw beginnen? Elke share word door de pool geregistreerd en daar zal je voor betaald worden. Op het moment dat je de miner opnieuw start begint de miner bij 0 te tellen maar de site blijft gewoon verder tellen waar je was.
Deze iig even in de gaten houdenquote:Op maandag 23 juli 2012 17:06 schreef KwukDuck het volgende:
Heeft iemand hier enig idee hoe Bitcoin binnen de Nederlandse en / of Europese wetgeving geinterpreteerd kan worden?
Je gebruikt CGMiner nog niet, zeker.quote:Op maandag 23 juli 2012 23:17 schreef Quotidien het volgende:
Hmm, als ik kijk heb ik telkens 180MHash/s en als ik dan naar het gemiddelde kijk is het altijd zo rond de 85. Raar.
KwuckDuck heeft dat via Teamviewer voor me ingesteld en daar had ik precies dezelfde resultaten.quote:
Je ouders zullen wel blij zijn met de stroomrekening die 363 Euro hoger uitvalt dit jaarquote:Op woensdag 25 juli 2012 01:24 schreef Quotidien het volgende:
Het is echt heel raar. Als ik het venstertje open staat er altijd 180MHash/s, wijkt nooit af. Maar op de poolsite staat dus altijd een veel lager gemiddelde. Ik weet ook zeker dat dat gemiddelde klopt, want ik heb nu na 4 dagen minen 1.7 btc terwijl dat er dus 0.4 zouden moeten zijn.
Tja, das dan ook alleen als ie um 24 uur per dag 7 dagen per week aan heeft staan, en aan het minen is.quote:Op woensdag 25 juli 2012 23:06 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Je ouders zullen wel blij zijn met de stroomrekening die 363 Euro hoger uitvalt dit jaar
Nee, bij 24/7 kom ik op 473 Euro aan stroomkosten per jaarquote:Op vrijdag 27 juli 2012 14:32 schreef ScarFace- het volgende:
[..]
Tja, das dan ook alleen als ie um 24 uur per dag 7 dagen per week aan heeft staan, en aan het minen is.
Even je realistische bril opzetten
En hoe kom je op dat getal uit dan? Ben benieuwd.quote:Op vrijdag 27 juli 2012 19:00 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Nee, bij 24/7 kom ik op 473 Euro aan stroomkosten per jaar
(235Wh x 24 uur x 365 dagen) / 1000 x 0.23 Euroquote:Op vrijdag 27 juli 2012 19:12 schreef Quotidien het volgende:
[..]
En hoe kom je op dat getal uit dan? Ben benieuwd.
Ja want een Intel HD Graphics verbruikt ook evenveel als een Quadro 6000.. Hoe kom je aan die 235Wh?quote:Op vrijdag 27 juli 2012 23:51 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
(235Wh x 24 uur x 365 dagen) / 1000 x 0.23 Euro
Je HD6850 bij volle belasting bij minen + de PC waar hij in zit.quote:Op vrijdag 27 juli 2012 23:53 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Ja want een Intel HD Graphics verbruikt ook evenveel als een Quadro 6000.. Hoe kom je aan die 235Wh?
Hoe weet jij wat mijn pc verder verbruikt?quote:Op vrijdag 27 juli 2012 23:59 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Je HD6850 bij volle belasting bij minen + de PC waar hij in zit.
155 + 80 Watt.
Educated guess.quote:Op zaterdag 28 juli 2012 00:00 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Hoe weet jij wat mijn pc verder verbruikt?
Wat is een bitcoin rig?quote:Op zaterdag 28 juli 2012 00:01 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Educated guess.
15 jaar ICT en 5 Bitcoin rigs verder.
Waarom zou je dat doen.quote:Op zaterdag 28 juli 2012 00:39 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Een PC die is ingericht als Bitcoin miner.
Leuk, maar hoe zit het nu met je stroomverbruik?quote:Op zaterdag 28 juli 2012 00:47 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Waarom zou je dat doen.Ga gewoon werken.
Dat krijg ik pas aan het eind van de maand te zien lijkt me..quote:Op zaterdag 28 juli 2012 11:47 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Leuk, maar hoe zit het nu met je stroomverbruik?
Je kan de stand zelf een paar keer opnemen en het verbruik delen door aantal dagen tussen meting. Weet je je dagverbruik.quote:Op zaterdag 28 juli 2012 15:31 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Dat krijg ik pas aan het eind van de maand te zien lijkt me..
quote:Gemiddelde hashrate tijdens de laatste 10 ronden: 16 Mhash/s
Dat is wat de pool aan geeft neem ik aan?quote:
Dat is idd wat de pool aangeeft. En ja, die 180MHash/s is nog steeds van kracht.quote:Op zaterdag 28 juli 2012 22:54 schreef KwukDuck het volgende:
[..]
Dat is wat de pool aan geeft neem ik aan?
Geeft je miner nog steeds wel steady die ~180MHash/s aan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |