We aim to pleasequote:Op zondag 19 februari 2012 20:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Piet, je bent mijn held! We hebben echt heerlijk saampjes een paar uur in de keuken gestaan en fantastisch genoten van het eten. We hadden vooraf krabsalade met mango salsa. Hoofdgerecht dus de kreeft met eerlijke saus en boter, gegrillde venkel en ovenaardappeltjes bestrooid met semolina gebakken in wagyuvet. En voor mijn vriend (en de krab) nog homemade mayo. Strakjes nog verse muffins met brownie ijs. Het ijs is van vandaag het enige dat niet zelf gemaakt is. Zondagen zijn zo leuk!
De boter was icm de saus niet echt nodig maar de dragon daarin paste wel weer goed bij de venkel.
Ik ben verschrikkelijk blij dat ik niet in fond of bouillon heb gekookt, het vocht was nog verschrikkelijk zout toen er nog 1,5 kopje van over was. En ik heb er zelf geen korrel ingedaan. Uiteindelijk werd het met water, boter en een dooier erg lekker maar helaas noal dun.
Een smerig momentje was wel toen de kreeft gehalveerd werd en alles onder de grijsgroene smurrie kwam te zitten. Gelukkig was het gewoon af te spoelen e proefden we er niets van.
Koop 20-30 spuitbussen goedkoop gamma bouwschuim en pur zijn auto helemaal vol?quote:Op zondag 19 februari 2012 21:04 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, hoe maak ik de auto van de buurman ónklaar...?
quote:Op zondag 19 februari 2012 22:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop 20-30 spuitbussen goedkoop gamma bouwschuim en pur zijn auto helemaal vol?
Suiker in de benzine?
Olijfolie in de diesel?
Nee, ik doe mergballetjes in de soep, maar als je je ballen mengt met ei en paneermeel worden ze wat sappiger omdat ze bouillon opzuigen. Ik gebruik ook geen nootmuskaat maar banda foelie, dat is het schilletje van de muskaatnoot en veel fijner van smaak vind ikquote:Op maandag 20 februari 2012 16:52 schreef Idgnkb het volgende:
Piet, ik eet graag gehaktballetjes in mijn groentesoep. Ik maak ze zelf altijd van rundergehakt (slager, want die heeft een prettiger structuur dan die van de supermarkt) met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Vind de smaak dan lekker, maar de balletjes een beetje, tja, droog? Ik kan het niet goed omschrijven.
Ben dan ook benieuwd hoe jij soepballetjes maakt (als je al gehaktballetjes in je soep doet).
De naam in ogenschouw nemende zeg ik "Toko".quote:Op maandag 20 februari 2012 17:03 schreef Idgnkb het volgende:
Thanks, in mijn gewone gehaktballen doe ik wel ei en paneermeel, dus waarom ik dat bij m'n soepballetjes nog nooit geprobeerd heb?? Ik zal het eens doen.
(ik heb weleens kant en klare soepballetjes geproefd en die waren... nouja, niet droog, maar wel ronduit eng! Glibberige dingen vond ik het)
Van banda foelie had ik nog nooit gehoord, waar koop je dat?
Volgens mij heeft AH het gewoon in het kruidenrekjequote:Op maandag 20 februari 2012 17:03 schreef Idgnkb het volgende:
Thanks, in mijn gewone gehaktballen doe ik wel ei en paneermeel, dus waarom ik dat bij m'n soepballetjes nog nooit geprobeerd heb?? Ik zal het eens doen.
(ik heb weleens kant en klare soepballetjes geproefd en die waren... nouja, niet droog, maar wel ronduit eng! Glibberige dingen vond ik het)
Van banda foelie had ik nog nooit gehoord, waar koop je dat?
Geroosterde macademia's zorgen natuurlijk al voor een crunch en dadels bovenop de peer en honing/gembersiroop maken het wel erg zoet. Croutons vind ik een goed idee. Ik heb nog wat zuurdesembrood over - dat kan ik daarvoor wel gebruiken.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Postelein is zo zacht, dat kan je rauw door warme bloemige aardappels stampen. Als salade heb ik het trouwens nooit gegeten. Dat recept lijkt me best lekker, je kan het eventueel nog opleuken met rozijnen, stukjes dadel en croutons. Lekker die structuurverschillen in je mond.
We drinken er frisse glazen water bij.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zou voor mezelf ook geen gembersiroop gebruiken, want dan smaakt mijn wijn niet meer
![]()
Dan is gember wel weer goed, helpt tegen misselijkheidquote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:10 schreef minilot het volgende:
[..]
We drinken er frisse glazen water bij.
(nog een beetje een kater van gisteren...)
Rijst, bonen en wat heet gekruid stoofvlees? Heel mexicaansquote:Op dinsdag 21 februari 2012 23:31 schreef rhubarb het volgende:
Nog een origineel idee voor wraps (zelfgemaakt uiteraard) morgen Piet? Voor 6 personen, in combinatie met hummus misschien?
Als ze die in de Aldi hadden gehad, had ik ze meegenomenquote:Op donderdag 23 februari 2012 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vervang (bruine) bonen is dat soort gerechten altijd door Kapucijners, vind ik lekkerder
Hebben ze, in glazen potten, jonge Kapucijners.quote:Op donderdag 23 februari 2012 13:55 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Als ze die in de Aldi hadden gehad, had ik ze meegenomen
Staat bij de andere groenten in blik en glas.quote:Op donderdag 23 februari 2012 14:32 schreef rhubarb het volgende:
Blijkbaar niet goed gekeken, thanks voor de tip.
Geen. Gewoon een feel good bericht.quote:Op donderdag 23 februari 2012 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:
En wat is de vraag of het probleem?
Ah Okayquote:Op donderdag 23 februari 2012 14:46 schreef Quarant het volgende:
[..]
Geen. Gewoon een feel good bericht.![]()
Had hier laatst gepost over wat ik met mijn linzen moest doen.
Ik neem aan dat dit gestaafmixerd of geblenderd wordt? Wat room erdoor?quote:Op donderdag 23 februari 2012 15:08 schreef DrukVout het volgende:
Hmm vanavond staat op de planning een courgettesoep.
Ingredienten: Courgette, aardappel, tuinkruidenbouillonblokje, ui. Meer niet.
Nu ik het zo lees gok ik dat het een flauwe bende gaat zijn. Nog ideeën hoe ik dat een beetje kan op leuke met wat standaard huis-tuin-keuken spullen?
Nee, ui/aardappel/courgette in stukjes bakken en daarna bouillon erbij. Room erbij is niet echt een goed idee met mijn lactose intollerantie.quote:Op donderdag 23 februari 2012 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik neem aan dat dit gestaafmixerd of geblenderd wordt? Wat room erdoor?
Ik gebruik groene peperkorrels, vers, uit de diepvries of uit een potje.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 10:35 schreef foodlover het volgende:
Piet, wat is jouw recept voor pepersaus? En: Wat voor peperkorrels gebruik je daarvoor? Gedroogd?
Ik wil de pepersaus serveren bij biefstuk of tartaartjes.
Alvast bedankt voor je hulp!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |