abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 19 februari 2012 @ 20:42:01 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108162501
Net te laat me het openen van een nieuw deel. Maar het is ook wel prettig als Piet TS is natuurlijk.

Kan iemand mijn laatste post uit het vorige topic hier naartoe kopieren? Ben mobiel.
Spoilers!
  zondag 19 februari 2012 @ 20:44:03 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108162505
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 20:40 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Piet, je bent mijn held! We hebben echt heerlijk saampjes een paar uur in de keuken gestaan en fantastisch genoten van het eten. We hadden vooraf krabsalade met mango salsa. Hoofdgerecht dus de kreeft met eerlijke saus en boter, gegrillde venkel en ovenaardappeltjes bestrooid met semolina gebakken in wagyuvet. En voor mijn vriend (en de krab) nog homemade mayo. Strakjes nog verse muffins met brownie ijs. Het ijs is van vandaag het enige dat niet zelf gemaakt is. Zondagen zijn zo leuk!
De boter was icm de saus niet echt nodig maar de dragon daarin paste wel weer goed bij de venkel.

Ik ben verschrikkelijk blij dat ik niet in fond of bouillon heb gekookt, het vocht was nog verschrikkelijk zout toen er nog 1,5 kopje van over was. En ik heb er zelf geen korrel ingedaan. Uiteindelijk werd het met water, boter en een dooier erg lekker maar helaas noal dun.
Een smerig momentje was wel toen de kreeft gehalveerd werd en alles onder de grijsgroene smurrie kwam te zitten. Gelukkig was het gewoon af te spoelen e proefden we er niets van.
We aim to please
Volgende keer kan je het vocht/boter/Dooier mengsel au bain marie verwarmen (eventueel nog een dooier) en dan bind ie beter door het opwarmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108162687
Thanks, ik ga het allemaal onthouden. Wie weet hebben ze ook wel kreeften bij Kaufland ;).
Spoilers!
  zondag 19 februari 2012 @ 20:49:01 #5
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_108162744
Oh, dit ga ik volgen, handig :s).
  zondag 19 februari 2012 @ 20:52:34 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108162904
Heeft AH geen kreeft in de vriezer?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108163438
Niet standaard :N Althans, onze appie niet.
  Moderator / Redactie Sport zondag 19 februari 2012 @ 21:03:06 #8
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_108163474
Alleen met kerst.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 19 februari 2012 @ 21:04:22 #9
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_108163533
Piet, hoe maak ik de auto van de buurman ónklaar...?
pi_108164752
Geen idee eigenljk. Misschien met Pasen weer? Deze hadden we van vrienden gekregen. Hij lag bij de kerstrestjes, 2 voor 5 euro. Ga er eens op letten.
Spoilers!
  zondag 19 februari 2012 @ 22:05:14 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108167043
quote:
5s.gif Op zondag 19 februari 2012 21:04 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, hoe maak ik de auto van de buurman ónklaar...?
Koop 20-30 spuitbussen goedkoop gamma bouwschuim en pur zijn auto helemaal vol?
Suiker in de benzine?
Olijfolie in de diesel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 februari 2012 @ 22:08:03 #12
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_108167203
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 22:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop 20-30 spuitbussen goedkoop gamma bouwschuim en pur zijn auto helemaal vol?
Suiker in de benzine?
Olijfolie in de diesel?
_O-

Hij is leuk :D
  zondag 19 februari 2012 @ 22:12:30 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108167471
On topic verder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108191915
Piet, ik eet graag gehaktballetjes in mijn groentesoep. Ik maak ze zelf altijd van rundergehakt (slager, want die heeft een prettiger structuur dan die van de supermarkt) met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Vind de smaak dan lekker, maar de balletjes een beetje, tja, droog? Ik kan het niet goed omschrijven.
Ben dan ook benieuwd hoe jij soepballetjes maakt (als je al gehaktballetjes in je soep doet).
  maandag 20 februari 2012 @ 16:57:15 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108192131
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2012 16:52 schreef Idgnkb het volgende:
Piet, ik eet graag gehaktballetjes in mijn groentesoep. Ik maak ze zelf altijd van rundergehakt (slager, want die heeft een prettiger structuur dan die van de supermarkt) met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Vind de smaak dan lekker, maar de balletjes een beetje, tja, droog? Ik kan het niet goed omschrijven.
Ben dan ook benieuwd hoe jij soepballetjes maakt (als je al gehaktballetjes in je soep doet).
Nee, ik doe mergballetjes in de soep, maar als je je ballen mengt met ei en paneermeel worden ze wat sappiger omdat ze bouillon opzuigen. Ik gebruik ook geen nootmuskaat maar banda foelie, dat is het schilletje van de muskaatnoot en veel fijner van smaak vind ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108192445
Thanks, in mijn gewone gehaktballen doe ik wel ei en paneermeel, dus waarom ik dat bij m'n soepballetjes nog nooit geprobeerd heb?? Ik zal het eens doen.
(ik heb weleens kant en klare soepballetjes geproefd en die waren... nouja, niet droog, maar wel ronduit eng! Glibberige dingen vond ik het)
Van banda foelie had ik nog nooit gehoord, waar koop je dat? :@
pi_108192673
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2012 17:03 schreef Idgnkb het volgende:
Thanks, in mijn gewone gehaktballen doe ik wel ei en paneermeel, dus waarom ik dat bij m'n soepballetjes nog nooit geprobeerd heb?? Ik zal het eens doen.
(ik heb weleens kant en klare soepballetjes geproefd en die waren... nouja, niet droog, maar wel ronduit eng! Glibberige dingen vond ik het)
Van banda foelie had ik nog nooit gehoord, waar koop je dat? :@
De naam in ogenschouw nemende zeg ik "Toko".
  maandag 20 februari 2012 @ 17:09:36 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108192711
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2012 17:03 schreef Idgnkb het volgende:
Thanks, in mijn gewone gehaktballen doe ik wel ei en paneermeel, dus waarom ik dat bij m'n soepballetjes nog nooit geprobeerd heb?? Ik zal het eens doen.
(ik heb weleens kant en klare soepballetjes geproefd en die waren... nouja, niet droog, maar wel ronduit eng! Glibberige dingen vond ik het)
Van banda foelie had ik nog nooit gehoord, waar koop je dat? :@
Volgens mij heeft AH het gewoon in het kruidenrekje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 februari 2012 @ 17:54:32 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108194533
Is gewoon foelie, alleen dan met plaatsaanduiding. Zoals ceylon kaneel ook gewoon kaneel is. Zover ik weet inderdaad gewoon bij iedere supermarkt te koop. Maar bij de toko vast ook.
pi_108227735
Ik heb op de biomarkt een reuzenzak versgeplukte winterpostelein gekocht. Ik had het nog nooit op, net een paar blaadjes geproefd: wat lekker en wat zacht!
Ik wil ze vanavond als salade/bijgerecht naast een stapeltje met taleggio gevulde paddestoelen scheppen.
Hoe zal ik de postelein eens aanmaken? Wat voor dressing/vinaigrette past er goed bij? Simpel houden? Wat smaakt er nog meer bij als ik er een salade van wil maken die uit meer bestaat dan alleen postelein?

Ik vond deze: http://www.odin.nl/nl/recept/showrecept.asp?id=882&num=2
Heb er alles voor in huis (macadamia's, rijpe peer), maar zou het ook lekker zijn? Ik wil mijn zak postelein niet verpesten. :)

[ Bericht 29% gewijzigd door minilot op 21-02-2012 16:48:31 ]
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 februari 2012 @ 16:55:59 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108229692
Postelein is zo zacht, dat kan je rauw door warme bloemige aardappels stampen. Als salade heb ik het trouwens nooit gegeten. Dat recept lijkt me best lekker, je kan het eventueel nog opleuken met rozijnen, stukjes dadel en croutons. Lekker die structuurverschillen in je mond.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108229769
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Postelein is zo zacht, dat kan je rauw door warme bloemige aardappels stampen. Als salade heb ik het trouwens nooit gegeten. Dat recept lijkt me best lekker, je kan het eventueel nog opleuken met rozijnen, stukjes dadel en croutons. Lekker die structuurverschillen in je mond.
Geroosterde macademia's zorgen natuurlijk al voor een crunch en dadels bovenop de peer en honing/gembersiroop maken het wel erg zoet. Croutons vind ik een goed idee. Ik heb nog wat zuurdesembrood over - dat kan ik daarvoor wel gebruiken.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:02:20 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108229903
Ik zou voor mezelf ook geen gembersiroop gebruiken, want dan smaakt mijn wijn niet meer
:* :P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108230115
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zou voor mezelf ook geen gembersiroop gebruiken, want dan smaakt mijn wijn niet meer
:* :P
We drinken er frisse glazen water bij. ;)
(nog een beetje een kater van gisteren... :@ )
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:33:02 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108230815
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:10 schreef minilot het volgende:

[..]

We drinken er frisse glazen water bij. ;)
(nog een beetje een kater van gisteren... :@ )
Dan is gember wel weer goed, helpt tegen misselijkheid
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108247107
Nog een origineel idee voor wraps (zelfgemaakt uiteraard) morgen Piet? Voor 6 personen, in combinatie met hummus misschien?
  woensdag 22 februari 2012 @ 07:25:12 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108250970
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 23:31 schreef rhubarb het volgende:
Nog een origineel idee voor wraps (zelfgemaakt uiteraard) morgen Piet? Voor 6 personen, in combinatie met hummus misschien?
Rijst, bonen en wat heet gekruid stoofvlees? Heel mexicaans
:-)
Lamsvlees met wat ras el hanout , sla, munt en dadels, meer noordafrikaans/libanees
Gegrilde kipfilet en gedroogde tomaten?
Rauwe vis met zeewier of zee kraal en rijst met wat azijn voor een sushi wrap?
Zoute haring met zure appel, rode bietjes en creme fraiche? (Duitse Wrap)
Rucola, zacht gekookt ei, croutons, uitgebakken spek en ansjovis? (Caesars Wrap)
Varkenshaas gegrilled, in de wrap met koolsla?
Rookworst, aardappel en postelein?
Rauwe zuurkool met een Knakworst en wat chili?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108285267
Zoete aardappel poffen/koken en door zelfgemaakte, flink knoflokige hummus prakken. Op tortillawrap smeren, wat harissa erop scheppen en dan geroosterde paprika erop. Eventueel wat gekarameliseerde uien nog erbij, en/of geraspte wortel. Bizar lekker!

[ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 22-02-2012 23:12:00 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_108299106
Het is uiteindelijk een Mexicaans en Oosterse wrap geworden.
Mexicaans: gehakt, bruine bonen, tomatenblokjes, ijsbergsla, mais (en kruidenmix & knoflooksaus, sorry)
Oosters: Hummus met limoensap, ijsbergsla, tomaat, paprika en kipshoarma.
  donderdag 23 februari 2012 @ 13:03:35 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108299170
Ik vervang (bruine) bonen is dat soort gerechten altijd door Kapucijners, vind ik lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 23 februari 2012 @ 13:05:30 #31
91830 MaximusTG
pi_108299254
Hmm, apart, hoe maak je die klaar dan?



;)
pi_108300074
Aan de echte zit meer vlees:


Je schijnt er ook koffie met opgeschuimde melk van te kunnen maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 23 februari 2012 @ 13:33:43 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108300279
Dat zijn Kapucijnen, niet Kapucijners
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108300603
Kapucijner monniken, de rest is daar slechts naar vernoemd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 23 februari 2012 @ 13:47:08 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108300717
Afaik worden ze buiten Nederland nauwelijks gegeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108301075
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vervang (bruine) bonen is dat soort gerechten altijd door Kapucijners, vind ik lekkerder
Als ze die in de Aldi hadden gehad, had ik ze meegenomen :)
  donderdag 23 februari 2012 @ 13:57:20 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108301137
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 13:55 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Als ze die in de Aldi hadden gehad, had ik ze meegenomen :)
Hebben ze, in glazen potten, jonge Kapucijners.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108302403
Blijkbaar niet goed gekeken, thanks voor de tip.
  donderdag 23 februari 2012 @ 14:35:04 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108302506
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 14:32 schreef rhubarb het volgende:
Blijkbaar niet goed gekeken, thanks voor de tip.
Staat bij de andere groenten in blik en glas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108302612
Ik had dus een tijdje terug een grote pan linzensoep gemaakt met rundergehakt,bleekselderij, ui en gemixte lamsvleeskruiden, bleef niks van over. :P
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
  donderdag 23 februari 2012 @ 14:39:07 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108302671
En wat is de vraag of het probleem?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108302920
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:
En wat is de vraag of het probleem?
Geen. Gewoon een feel good bericht. O+

Had hier laatst gepost over wat ik met mijn linzen moest doen, wilde even melden hoe het is afgelopen.
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
  donderdag 23 februari 2012 @ 14:48:28 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108302972
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 14:46 schreef Quarant het volgende:

[..]

Geen. Gewoon een feel good bericht. O+

Had hier laatst gepost over wat ik met mijn linzen moest doen.
Ah Okay
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108303615
Hmm vanavond staat op de planning een courgettesoep.
Ingredienten: Courgette, aardappel, tuinkruidenbouillonblokje, ui. Meer niet.

Nu ik het zo lees gok ik dat het een flauwe bende gaat zijn. Nog ideeën hoe ik dat een beetje kan op leuke met wat standaard huis-tuin-keuken spullen?
  donderdag 23 februari 2012 @ 15:51:07 #45
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_108305192
Ik doe altijd blauwe kaas.
Siesta & Fiesta!
pi_108315694
Ik had pas courgettes voor een soep geroosterd, wellicht past dat ook in dit recept.

Edit: 2 x wellicht in een zin is wellicht te veel

[ Bericht 36% gewijzigd door Lucky_Strike op 23-02-2012 20:53:27 ]
Spoilers!
  donderdag 23 februari 2012 @ 20:09:37 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108316167
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 15:08 schreef DrukVout het volgende:
Hmm vanavond staat op de planning een courgettesoep.
Ingredienten: Courgette, aardappel, tuinkruidenbouillonblokje, ui. Meer niet.

Nu ik het zo lees gok ik dat het een flauwe bende gaat zijn. Nog ideeën hoe ik dat een beetje kan op leuke met wat standaard huis-tuin-keuken spullen?
Ik neem aan dat dit gestaafmixerd of geblenderd wordt? Wat room erdoor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 10:35:03 #48
296595 foodlover
live and learn
pi_108337528
Piet, wat is jouw recept voor pepersaus? En: Wat voor peperkorrels gebruik je daarvoor? Gedroogd?
Ik wil de pepersaus serveren bij biefstuk of tartaartjes.

Alvast bedankt voor je hulp!
pi_108337612
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik neem aan dat dit gestaafmixerd of geblenderd wordt? Wat room erdoor?
Nee, ui/aardappel/courgette in stukjes bakken en daarna bouillon erbij. Room erbij is niet echt een goed idee met mijn lactose intollerantie.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 11:23:48 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108339118
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 10:35 schreef foodlover het volgende:
Piet, wat is jouw recept voor pepersaus? En: Wat voor peperkorrels gebruik je daarvoor? Gedroogd?
Ik wil de pepersaus serveren bij biefstuk of tartaartjes.

Alvast bedankt voor je hulp!
Ik gebruik groene peperkorrels, vers, uit de diepvries of uit een potje.
Voor de saus maak ik een klassieke bruine saus,
Hak een 50 Gram wortel, 50 gram uit en een bleekselder in stukjes, en een kopje blokjes gekookte ham.
Braad deze zachtjes in 100 gram geklaarde boter.
Als ze beginnen te bruinen voeg je 3 eetlepels bloem toe, gaar de bloem
Haal het van het vuur
Doe er een liter fond bij en een tomaat of 2 aan stukjes, wat peterselie, laurier en thijm.
Laat dit 2 uur heel zachtjes koken. Zorg dat het ongeveer een liter saus wordt.
Haal dit door een zeef

Je hebt nu een basissaus die je in porties kan invriezen, bv vier porties a 250 cc.

Voor de pepersaus
Snij twee sjalotjes fijn en fruit deze
Voeg een 250 cc van je bruine saus van boven toe
2 a 3 eetlepels groene peper
Breng aan de kook
Smaak af met wat zout, peper, chilipeper
Als je je vlees gebraden hebt, haal dit uit de pan en doe er een glas witte wijn bij om te deglaceren kook in voeg dit bij de saus.
Zet het vuur onder de saus af en monteer deze af met boter en gehakte groene kruiden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')