Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 15:13 |
In het dieettopic lopen we vaak tegen de gezonde ontbijt of lunch keuzes aan. Veel mensen denken dat een boterhammetje met jam wel volstaat maar daar zitten eigenlijk te weinig nuttige voedingsstoffen in. Elke dag precies hetzelfde ritme is ook niet goed! Er is best wel behoefte aan lijstjes en gezonde recepten wat betreft ontbijt en lunch en hoewel ik zelf geen expert ben zal ik maar een kick-off maken. Gezonde keuzes voor op je brood: - Pindakaas - (Room)boter - Kipfilet - Kalkoenfilet - Vis (tonijn) - Omelet of ander ei product - Nootjes - Rosbief - Rookvlees / paardenrookvlees - Gegrilde fricandeau - Hummus - Avocado - Kaas Gezonde ontbijt en lunch ideeën: - Yoghurt met muesli en fruit - Wrap met groente en vis/kip - Boerenomelet - Quinoa - Havermout of brinta! - Salade met kip of tonijn. Probeer veel gevarieerde groentes hierin te verwerken zodat je lunch niet saai wordt! - Boterhammen met paprika, kipfilet en zalm. - Boterhammen met rucola, gegrilde kipfilet met likje honing en stukjes pinda. - Boterhammen met stukjes peer en kalkoenfilet. - Boterhammen met spinazie, garnalen en schepje yoghurt of mayo erover. - Kwark met iets erin! - Havermout met dikke griekse yoghurt, vers fruit, gedroogd fruit en noten - Volkoren broodjes met roerei, rauwe ham en geroosterde paprika - Smoothie van vers fruit en havermout Probeer fruit als tussendoortje te nemen gezien het niet erg vult. Dus beter niet je O en L laten bestaan uit alleen maar fruit. Post hier jouw ideeën en recepten! Recept ideeën: Omeletjes: Pittige tomaten-omelet Kip - Omelet met kip en groentjes _____________________________________________________________________________ Overnight oats,: (havermout dat een nachtje heeft liggen trekken in melk of iets anders, en dan de volgende dag als trifle serveren met yoghurt, chiazaadjes, (gepureerd) fruit enzovoorts) ![]() _________________________________________________________________________ Smoothie: ![]() Voorbeeld receptje: ______________________________________________________________________________ Maak eens pindakaas zelf! ![]() Recept: _____________________________________________________________________________ Tosti's kunnen ook gezond én lekker zijn! In de spoiler verschillende opties ______________________________________________________________________________ Minilot kwam met onderstaande lunch, ziet er ook niet verkeerd uit ![]()
[ Bericht 12% gewijzigd door Audreyoot op 23-01-2012 17:14:15 ] | |
Mirjam | maandag 23 januari 2012 @ 15:34 |
reeks | |
Mirjam | maandag 23 januari 2012 @ 15:35 |
| |
Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 15:41 |
Thnx ![]() | |
minilot | maandag 23 januari 2012 @ 17:03 |
Hee, dat plaatje met die smakelijke laagjes in de OP - da's géén smoothie, mensen! ![]() ![]() Quinoavlokken zijn iets anders! Quinoa: ![]() Quinoa in Lassie-verpakking: ![]() Quinoavlokken: ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 23-01-2012 17:13:18 ] | |
Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 17:12 |
Heb hem even aangepast ![]() | |
Mirjam | maandag 23 januari 2012 @ 17:17 |
ok, blij dat ik het niet meegenomen heb, thanks! (ik wil het namelijk droog poffen, als een gezond tussendoortje ![]() | |
minilot | maandag 23 januari 2012 @ 17:24 |
Ha, inderdaad, poffen met quinoavlokken lukt niet. ![]() Daarover gesproken: ik eet momenteel, bij wijze van test, boerenkoolchips! Boerenkool omgeschud met wat olijfolie, zeezout, cayennepeper en een heel klein beetje honing. Uitgespreid over bakplaat, kwartiertje in de oven op 210 graden.. Geniale snack! Heb even geen fototoestel of telefoon bij de hand, maar random plaatjes van Foodgawker geven het aardig weer: ![]() ![]() ![]() ![]() Je ziet het er misschien niet aan af, maar óóó wat lekker! ![]() | |
Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 17:40 |
Zijn die crunchy? En kan je dit ook met andere groentes doen? | |
Isabeau | maandag 23 januari 2012 @ 17:41 |
Dát ga ik absoluut ook proberen ![]() | |
minilot | maandag 23 januari 2012 @ 17:44 |
Heel crunchy ja! ![]() ![]() Kan vast ook met andere groenten, maar boerenkool leent zich er qua smaak en stuctuur erg goed voor. En rete-gezond natuurlijk! ![]() Tientallen recepten | |
Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 17:45 |
Ziet er goed uit, ben wel nieuwsgierig dus denk dat ik ze van de week eens ga maken ![]() | |
Mirjam | maandag 23 januari 2012 @ 17:48 |
noujaa, wat grappig ![]() wat is trouwens jouw ervaring met het droog poffen van quinoa? of heb je het nog noet geprobeerd? | |
minilot | maandag 23 januari 2012 @ 17:51 |
Het kwam er gisteren niet van, ik hoop later deze week alsnog eens een poging te kunnen doen! | |
Isabeau | maandag 23 januari 2012 @ 18:49 |
Ik denk alleen dat ik er boerenkool van de markt voor moet gaan halen, want in de supermarkten wordt het alleen in fijne stukjes in plastic zakken aangeboden. | |
Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 21:01 |
Daar kwam ik net dus ook achter ![]() | |
Mirjam | maandag 23 januari 2012 @ 21:11 |
hoe gezond is roggebrood eigenlijk? ik ontbijt de laatste tijd regelmatig met 2 plakjes roggebrood met appelstroop, lijkt me toch redelijk ok | |
Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 21:22 |
In het vorige deel hebben we wat linkjes geplaats, o.a. van appelstroop. Tegenwoordig zitten er bijna geen appels in en vrijwel alleen suikerbieten. Dat het een hoog ijzer gehalte heeft is ook niet altijd waar. Ik denk niet dat het echt kwaad kan maar weet ook niet hoe gezond het is als het vrijwel alleen uit suiker bestaat. Ik weet niet of roggebrood gezond is. Ik at wel eens een snee volkorenbrood met kaas en appelstroop en aan de andere kant een plak roggebrood, was wel altijd lekker. | |
Mirjam | maandag 23 januari 2012 @ 21:23 |
maar desondanks bevat appelstroop toch veel minder kcal dan bijv. pindakaas, als ik de verpakkingen vergelijk | |
Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 21:25 |
Je moet niet alleen naar kcal kijken. In pindakaas zitten hele goede oliën die gezond zijn! | |
Mirjam | maandag 23 januari 2012 @ 21:26 |
ja, ok ![]() maar ik wil graag wat kilotjes kwijt, dan let ik daar toch op ![]() | |
FutureFairytale | maandag 23 januari 2012 @ 21:28 |
Roggebrood is een van het meest vezelrijkse voedsel dus heel goed voor je! Was er een tijdje weg van en at het toen veel maar mn darmen maakten overuren dus ben maar geminderd ![]() | |
minilot | maandag 23 januari 2012 @ 21:31 |
Aaaargh Mirjam, ssssttt! ![]() We hadden TS in het vorige topic éindelijk zo ver om na te denken over wat superlekkergezond is in plaats van wat het minste calorieën bevat! Of je een bolle bips hebt of niet zit 'm niet in die paar likken broodbeleg - het zit 'm in je volledige voedingspatroon. Dit topic draait om gezónd ontbijten en lunchen, niet om waar het allerminste suiker of vet zit. ![]() | |
Spanky78 | maandag 23 januari 2012 @ 21:43 |
Dit, en het bevat veel mineralen. En die appelstroop is prima spul. Dat er bietensap in zit is geen probleem, ook dat is gezond. Pindakaas is helemaal niet zo goed, er zit heel veel zout, veel vet in. Pindakaas is echt iets om met mate te eten, of te verwerken in een lekkere pindasoep. Overigens niets mis met af en toe vet en veel te eten, zolang je maar zorgt dat je dat niet te vaak doet. En gewoon elke dag wat extra groenten eten en dan wat minder koolhydraten helpt enorm met je gewicht op peil houden. Dus als je pasta maakt, neem je op gewicht meer dan 50% groenten, nog wat vlees erbij en voila. Het is ineens veel gezonder geworden. | |
Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 21:51 |
Ik ook ![]() Ik zeg niet dat je altijd alleen pindakaas op je brood moet doen want dat is niet gezond, net zoals altijd alleen maar appelstroop. Wissel eens af, vervang eens een broodmaaltijd door een gezonde wrap of salade of iets dergelijk ![]() | |
Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 21:59 |
Oh ik had laatst trouwens muffin quiches gemaakt, die zijn ook erg lekker! How-to: Neme: -filodeeg -parma of serranoham - paar eieren - magere kwark -paprika - champignons - boursin en wat geraspte kaas Vet een muffinblik in en bak de paprika en champignons even in de pan. Plaats een plakje filodeeg in de muffinvorm en meng wat boursin en geraspte kaas. Plaats dit mengsel op de bodem in de filodeeg, leg hierop een plakje parmaham. Meng het ei met een flinke lepel kwark en voeg peper hieraan toe. Doe een flinke lepel van het eimengsel op de parmaham, vervolgens de paprika en champignons hierop en dan weer een lepel eimengsel. Vouw het deeg dicht en strooi eventueel wat kaas on top. Een kwartiertje op 200 graden et voila! Ze zien er ongeveer zo uit maar dit is niet mijn foto: ![]() Als je het iets 'lighter' wilt kan je de boursin en kaas weglaten en die je er wat extra kruiden in. | |
Mirjam | maandag 23 januari 2012 @ 22:42 |
![]() | |
Stokstaart | maandag 23 januari 2012 @ 22:57 |
![]() Wat is hier gezond aan? | |
Audreyoot | maandag 23 januari 2012 @ 23:08 |
Is gewoon een plaatje voor bij het pindakaas recept. | |
Stokstaart | maandag 23 januari 2012 @ 23:28 |
Aha, vandaar. Staan wel lekkere dingen in de OP, zou het alleen 'ontbijt en lunchrecepten' noemen en dat gezond weg laten. | |
Audreyoot | dinsdag 24 januari 2012 @ 09:34 |
En wat is er precies ongezond volgens jou? | |
Isabeau | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:09 |
Ik geloof dat er weinig woorden zo verschillend worden geïnterpreteerd als het woordje 'gezond' als het gaat om eten ![]() ![]() | |
Audreyoot | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:03 |
Dat blijkt maar weer ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:24 |
Dat hebben wij een paar dagen geleden ook aan jou gevraagd ![]() ![]() | |
Audreyoot | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:44 |
Dat klopt en dat heb ik beantwoord, die vraag mag ik toch ook aan anderen stellen? Flauwval-lijst? Kom op zeg, je weet helemaal niet wat ik de rest van de dagen gegeten heb en waarom ik vandaag voor deze lijst kies. Ik eet vandaag heel veel groente en fruit, een vullend diner en ik had een flink ontbijt genomen, zit hartstikke vol ook door de eiwitshake. | |
FutureFairytale | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:59 |
Ik weet het wel want ik check het Dieettopic wel vaker. Je bent een paar dagen niet afgevallen en daarom heb je zo'n lijst. Ach ja, als jij het erop redt. Ik zeg alleen dat ik flauwval als ik alleen dat zou eten. | |
Audreyoot | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:07 |
Ik post niet elke dag een lijstje dus ik denk niet dat je het weet ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:11 |
![]() ![]() | |
Audreyoot | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:13 |
Dat denk ik ook ![]() ![]() | |
Tommeke | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:13 |
Ik zal proberen hier deze week ook iets lekkers te posten. | |
FutureFairytale | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:20 |
Weet je wat het is? Ik vind het gewoon heel erg als mensen honger lijden en toen ik jouw lijstje zo zag dacht ik 'ach jee' ![]() | |
minilot | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:29 |
![]() On topic - ik kon door omstandigheden net pas wat gaan eten. Het werd een dikke plak (want zelfgesneden) volkoren brood met jong belegen boerenkaas en een likje grove mosterd. Zodadelijk gaan in de blender voor een (hopelijk) kickass smoothie: kiwi, banaan, grapefruit en basilicum! ![]() (Foto komt van blogje waar ik het recept op vond) In het kader van: ook in deel 2 van het topic moet even duidelijk genoemd worden hoe tof en GEZOND smoothies zijn! ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 24-01-2012 13:38:21 ] | |
Audreyoot | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:40 |
haha nee ik vind honger hebben niet prettig dus ik zorg er dan ook voor dat ik geen honger heb ![]() ![]() Hoe komt het dat die zo stevig lijkt, door de banaan zeker? Ik kwam deze tegen op die site: Kiwi Acai ![]() ![]() Ik kan vrijdag pas de boerenkoolchips proberen want dan is er pas markt hier ![]() Edit: gevonden; Wirsingkohl volgens mij hetzelfde als groene kool. [ Bericht 1% gewijzigd door Audreyoot op 24-01-2012 13:46:36 ] | |
FutureFairytale | dinsdag 24 januari 2012 @ 14:08 |
Kun je dat drinken? Lijkt net saus, zo dik. | |
Audreyoot | dinsdag 24 januari 2012 @ 14:14 |
Ik deed in mn smoothies wel eens ijs in de blender, heerlijk in de zomer maar dan moest ik óf een heel dik rietje of een beetje scheppen ![]() | |
Paarse_Kiwi | dinsdag 24 januari 2012 @ 17:55 |
Heeft iemand nog goede ideeen voor een soort sausje voor op brood of wraps op basis van yoghurt of kwark? Net om het een beetje smeuiger te maken. | |
Isabeau | dinsdag 24 januari 2012 @ 17:56 |
Beetje kwark met verse bieslook en wat mierikswortel vind ik altijd erg lekker ![]() | |
Stokstaart | dinsdag 24 januari 2012 @ 18:51 |
Sommige dingen bevatten veel vet en suikers. Dan krijg je de eeuwige discussie hier dat volvette producten, roomboter en zaken bomvol suiker absoluut niet ongezond hoeven zijn MITS.... Als gewicht echt een issue voor je is zou niet ontbijten met een broodje pindakaas+ roomboter. Verder niet lullig bedoeld want er staan absoluut lekkere zaken tussen. ![]() | |
minilot | dinsdag 24 januari 2012 @ 20:33 |
We waren het er in deel 1 al over eens dat gezond eten niet hetzelfde is als mager eten. TS mag dan aan het diëten zijn: deze topicreeks is met name bedoeld om tips uit te wisselen over wat goed voor je is en bomvol voedingsstoffen zit. Niet per se vet- en suikervrije etenswaren dus. 's Morgens havermout met yoghurt, honing en een banaantje is flink zoet, 's middags een avocadosalade met nootjes is vet, maar je lijf gaat er hartstikke van 'hoezeeee!' van omdat er zoveel goeds in zit en dat zou een beetje de focus moeten hebben hier. ![]() | |
minilot | dinsdag 24 januari 2012 @ 20:59 |
Tzatziki is je vriend! Dikke Griekse yoghurt is zelfs in de varianten met een laag vetgehalte ( ![]() ![]() Ik neem tussen de middag graag een soort van grieks-feestje-in-een-tupperwaredoosje mee naar mijn werk: een grote kledder tzatziki met in de oven geroosterde aardappelpartjes (inc. schil), geroosterde paprikas, olijven, rode ui en als toetje wat druiven. Altijd jaloerse blikken. ![]() Tzatziki is ook erg lekker in brood of wraps, met kip en een lekkere slasoort. ![]() Veel recepten vind je, zoals altijd, op Foodgawker. Random foto's via Foodgawker: ![]() ![]() ![]() ![]() Yoghurt is sowieso hartstikke goed voor je! ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 24 januari 2012 @ 23:49 |
Komkommer en knoflook ook! ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 09:22 |
I know maar volvette dingen kunnen ook gezond zijn. De pindakaas kan je het beste zelf maken om die suikers te mijden. Zelf ben ik op dieet dus ik kies niet snel voor volvette dingen maar dat betekent niet dat ze niet in de gezond lijst mogen staan ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 25 januari 2012 @ 09:33 |
Of de gewone Calve variant kopen, ook suikervrij en de lekkerste pindakaas ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 09:36 |
Schijnbaar kan je die net zo goed van de AH kopen dan ![]() Overigens zit in een pot calve 8,75g suiker, of hebben die ook een helemaal suikervrije variant dan? Ook wel raar: http://werkschuwtuig.nl/archief/hoe-calve-ons-belazert/ | |
The_Hives | woensdag 25 januari 2012 @ 09:40 |
Aldi is met de minste suiker. Calve juist 1 van de pindakazen met de meeste suiker. O en light pindakaas? Niet doen ![]() ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 25 januari 2012 @ 09:55 |
Zijn suikers uit de pinda's, die zijn onontkombaar. Als je alleen 100% pinda in je pindakaas hebt bevat dat dus zelfs nog meer suikers. Calve en veel andere merken bevatten pinda's, plantaardige of pindaolie en zout. | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 10:13 |
Ahzo, ik las in sommige recepten dat je er nog anderhalve schep suiker aan toe moest voegen vandaar dat het leek dat het toegevoegde suiker was. Is het trouwens niet zo dat als de suikers van de pinda zelf zijn ze het zo op het etiket moeten aangeven?: Koolhydraten 12g ......waarvan suikers 4g | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 10:16 |
Wanneer je geen kilo pindakaas per week eet maakt het sowieso niet gi-gan-tisch veel uit natuurlijk. ![]() Verder, even gekiekt wat ik -nu- ga wegslurpen bij wijze van hogesnelheidsontbijt, want haast: ![]() Blauwe bessen + (soja)melk + magere yoghurt + havermout + honing = drinkontbijt FTW! ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 10:22 |
Jumjum ![]() Ik heb me trouwens rot gezocht naar verse boerenkool aan de struik maar nergens te krijgen omdat het niet hard genoeg vriest ![]() Nu heb ik vrijdag een spellenavond met wat vrienden en normaal neemt iedereen dan wat te snacken mee, in de trant van chips enzo. Heeft iemand een briljante gezonde snack wat ik in vervanging van mee kan nemen, welke wel lekker is? | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 10:26 |
Pittige geroosterde kikkerwten! ![]() Recepten van Foodgawker Foto's van Foodgawker: ![]() ![]() ![]() ![]() Supersimpel en reuze lekker, echt waar! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 25-01-2012 10:33:54 ] | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 10:35 |
Oeh dat ziet er appetijtelijk uit! Thnx! | |
FutureFairytale | woensdag 25 januari 2012 @ 10:55 |
Is gewoon pinda ja. Ik zou me btw sowieso geen zorgen maken over 4 gram suiker per 100 gram ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 11:01 |
Nee dat doe ik ook niet, dat valt gewoon onder de koolhydraten. Ik vind het alleen jammer als ze er scheppen suiker aan toevoegen omdat ik dat helemaal niet lekker vind. | |
FutureFairytale | woensdag 25 januari 2012 @ 11:11 |
Dat doen ze niet, in Amerika houden ze van veel suiker in hun peanut butter en als je dat proeft merk je het verschil direct. Maar je weet toch zelf wat je lekker vind? Eerst proeven, dan kijken of je het lekker vind. | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 11:19 |
In de recepten welke ik tegenkwam stond dat erbij, dus niet zozeer in een gekocht potje ![]() Er is trouwens onderzoek gedaan naar de lekkerste en beste pindakaas, hier staat de top: http://bozeconsument.blogspot.com/2010_09_01_archive.html Hier keuren ze Calvé af omdat hij erg weinig pinda's bevat. Denk toch dat het net is hoe je het zelf lekker vindt want over smaak valt niet te twisten ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 25 januari 2012 @ 11:29 |
Klopt dat Calve geminderd is in pinda's. Helaas.... maar de smaak bleef hetzelfde met minder pinda's dus nog minder inkoopkosten en dus meer winst. Je zou denken dat meneer Calve al genoeg verdiend.. Dagobert Duck geval ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 11:34 |
Stom genoeg had dit te maken met het 'ik kies bewust'-logo.
| |
FutureFairytale | woensdag 25 januari 2012 @ 11:38 |
Aha duidelijk! Zij wilden graag dat logo dus stopten ze er een hoger percentage olie in omdat dat nog minder verzadigde vetten bevat dan pinda's (en daardoor een logo krijgen), maar de vitamines die in pinda's zitten gaan dus verloren, stom zeg ![]() Ik kies bewust logo ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 11:41 |
Ja, ik vind het echt iets belachelijks! | |
Isabeau | woensdag 25 januari 2012 @ 12:35 |
Wat een krom gedoe ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 25 januari 2012 @ 12:38 |
Wordt ook in de Calve fabrieken gemaakt, van het 'afval' van de pinda's voor in de Calve potten. | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 12:39 |
Dat is hetzelfde als de Calvé ![]() Hier werd de pindakaas van de aldi geopperd. Er zijn ook mensen te spreken over PCD pindakaas maar die is moeilijk te krijgen. Anders is die van Plus ook goed! Of die van reformhuizen | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 12:42 |
Trouwens minilot, ik vind dat je onwijs originele recepten aanhaald, krijg echt zin om die kikkererwten te proberen ![]() Liep zelf ook tegen dit aan wat me het proberen waard lijk (misschien ook lekker een paar prikkers voor bij de lunch): Pickled grapes ![]() ![]() Recept: http://willowbirdbaking.c(...)es-with-goat-cheese/ | |
FutureFairytale | woensdag 25 januari 2012 @ 12:45 |
Die van PCD vind ik aangebrand smaken en wordt ook van een hele slechte kwaliteit pinda's gemaakt. Zou dat niet doen. | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 12:48 |
Geen idee, heb hem zelf niet geprobeerd maar haalde hem aan omdat ie op plek 3 stond in die ranglijst vast beste pindakaas. Hij schijnt sowieso bijna nergens meer te krijgen zijn. | |
FutureFairytale | woensdag 25 januari 2012 @ 12:50 |
Misschien wel omdat de kwaliteit te erg is ![]() ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 13:04 |
Geen idee, ze zijn goedkoop maar ik kan nergens terug vinden dat hun pinda's van slechte kwaliteit zijn? Ik lees eigenlijk dat die van hun het meeste naar pinda's smaakt. Maargoed, het zal een kwestie van smaak zijn ![]() | |
Weird- | woensdag 25 januari 2012 @ 13:32 |
De pindakaas van de Lidl bestaat nog voor 93% uit pinda's en smaakt goed | |
FutureFairytale | woensdag 25 januari 2012 @ 13:57 |
Geloof me, ik weet wat voor pinda's zij gebruiken. De potjes zijn ook niet voor niks zo goedkoop. | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 14:00 |
Tsja het moet idd ergens vandaan komen. Desalniettemin zou ik het zelf ook nog wel eens willen maken, op het roosteren na is het een piece of cake toch ![]() Maar dan zou ik er ook voor een deel cashews in gooien ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 25 januari 2012 @ 14:06 |
De AH verkoopt kleine potjes met pindakaas met een beetje cashewnoten gemixt. Lekker maar wordt machtig omdat cashewnoten heel romig zijn. En of zelf maken moeilijk is; ligt eraan hoe vloeibaar je t wilt hebben. Voor wat slordig uitziende, grove kun je t goed zelf. Voor vloeibare smeuige pasta heb je echt een fabrieksmachine nodig, voor ![]() | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 14:25 |
bij de natuurwinkel hier in de stad kun je je eigen pindakaaas maken ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 14:31 |
Bij mij mogen er best wat stukjes inzitten ![]() ![]() En dat machtige maakt niet zoveel uit als je een beetje op je brood doet, zit je tenminste even vol ervan haha | |
Mirjam | woensdag 25 januari 2012 @ 14:32 |
wat ik ook graag doe is zonnebloempitten en pompoenpitten droog roosteren in de koekenpan, lekker om te snoepen ![]() | |
Mirjam | woensdag 25 januari 2012 @ 14:33 |
dat ziet er echt overheerlijk uit, dat ga ik snel eens proberen ![]() | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 14:33 |
ik ga zo de kikkererwten proberen te maken ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 14:34 |
Ik ook vanavond ![]() | |
anboni | woensdag 25 januari 2012 @ 14:41 |
Dat hele 'ik kies bewust'-logo (en waarschijnlijk ook de meeste supermarkt-eigen varianten zoals AH "gezonde keus") is dan ook een grote oplichting. Was een hele tijd geleden een aflevering over bij Keuringsdienst van Waarden: een appelboer kon voor z'n zelfgeperste pure appelsap geen IKB logo krijgen maar als hij nog wat rotzooi aan z'n sap toe zou voegen (en een flinke zak geld aan die organisatie doneren) kon het ineens wel.
| |
The_Hives | woensdag 25 januari 2012 @ 14:45 |
precies. En als een fabrikant er van een bepaald ingrediënt zoveel procent minder indoet kan hij ook dat logo kopen ookal zit er van een ander ingrediënt veel meer in. BV 10% minder vet maar wel veel meer suiker ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 14:55 |
Ja eigenlijk heel hypocriet, ik let er dan ook niet op. | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 15:12 |
Is een apart pindakaastopic misschien een idee? ![]() Eet smakelijk aan iedereen die de kikkerwerten gaat uitproberen! ![]() | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 15:45 |
jij had ze zelf ook gemaakt toch? ze staan hier nu bij mij in de oven maar er ligt een klein laagje olie op de bodem die er vanaf is komen druppelen. Heb t idee dat het daardoor niet echt goed roostert, had jij dat ook of waren ze droog bij jou? | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 15:52 |
Hoelang heb je ze al in de oven liggen en heb je eentje geproefd? | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 15:53 |
iets meer dan drie kwartier nu, net geproeft, nog bijna helemaal zacht ( maar wel al heel lekker ![]() | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 15:53 |
Er komt bij pinda's altijd wel een beetje olie uitzetten, dat boeit niet zo. Ik rooster ze trouwens zelf altijd gewoon even in een droge koekenpan. Paar minuten erin, regelmatig even schudden en klaar. Overigens een tip voor als je de boel heel fijn wilt hebben... Doe het grove werk in de keukenmachine, en zodra je enigzins een ruwe pindakaasstructuur hebt, schep het dan in een kom en ga er nog even stevig in met een staafmixer. Daarmee krijg je de pindakaas behóórlijk glad! ![]() | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 15:54 |
O wacht, je had het over kikkererwten roosteren, niet over pinda's! ![]() ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 15:54 |
Oh dat is raar, heb je ze gedroogd en de oven op 200 graden? | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 15:54 |
ja en ja ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 15:55 |
hmm in een ander recept las ik een tijd van 55-65 minuten dus ik zou nog even geduld hebben! | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 15:55 |
miss kan ik ze alsnog wel in de koekenpan mikken ![]() | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 15:55 |
ik hou vol ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 15:56 |
Ze schijnen tegen het einde van de bereidingstijd best snel om te kunnen slaan naar verbrand dus ik zou ze even in de gaten houden ![]() | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 15:57 |
ik loop steeds als een opgewonden vijfjarige door dat ruitje te kijken ![]() | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 15:58 |
![]() ![]() Zelfgemaakte snacks: tien keer meer bevrediging dan een gekochte zak chips! | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 16:02 |
Ik kwam dit tegen bij de reacties: Maar anderen zeggen dat je er om de paar minuutjes tegen einde baktijd er 1 uit moet halen, even laten afkoelen en dan proeven om te voorkomen dat ze verbranden. | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 16:04 |
hmm ik heb ze afgespoeld, laten uitlekken en droog gedept met een theedoek. Maar mocht deze batch mislukken heb ik nog genoeg peas voor nog een paar porties ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 16:05 |
Ja, de volgende batch anders een paar uur aan de lucht laten drogen en ze bv morgen maken? Hoe gaat het met je batch, nog steeds chewy? | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 16:05 |
En anders gewoon de blender erin voor spicy hummus! ![]() Schud je de kikkererwten trouwens in de oven wel even elke tien minuten om? | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 16:05 |
ik ga weer even proeven ![]() heb net de olie er even uit gegoten, miss dat dat ook wat scheelt | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 16:06 |
haha jij zit vol goeie ideeen! ja heb ze een paar keer omgeschept. het kan miss ook nog uitmaken dat ik ze in een ovenschaaltje heb gedaan ipv op bakpapier? | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 16:07 |
nu wordt de buitenkant een beeeeeetje knapperig ![]() Het lijkt wel een soap zo ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 16:10 |
Oh dat zou kunnen, als die overschaal van glas is komt de hitte er minder goed bij dan op bakpapier of een bakblik *denk ik* | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 16:50 |
gelukt ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 16:56 |
Oh goed om te weten ![]() Smaken ze lekker btw? | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 16:58 |
ja, is leuk spul ![]() ![]() de batch die er nu in zit is met chili, knoflook peper en zout ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 17:04 |
Cool, ben benieuwd ![]() Gister was trouwens National Peanut Butter Day ![]() | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 17:11 |
Goed, nu ga ik ze vanavond ook maken - door jullie! Ik werp ze denk ik over een salade met geroosterde paprika's. Of in een soepje, als een knapperige topping! ![]() TS, topictitel even omzetten naar "Gezonde ontbijt/lunch/tussendoor-keuzes #2"? ![]() | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 17:15 |
Ja dat lijkt me een goed plan ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 17:32 |
Tadaah! | |
Audreyoot | woensdag 25 januari 2012 @ 17:34 |
![]() | |
littledrummergirl | woensdag 25 januari 2012 @ 17:48 |
die kikkererwtendingen vullen trouwens onwijs ![]() | |
Paarse_Kiwi | woensdag 25 januari 2012 @ 19:47 |
Thnx voor de tips voor een sausje voor brood of wraps! Tzatziki is inderdaad heeeerlijk! Moet ik echt een keer zelf maken, heb tot nu toe geen een echt lekkere uit de winkel gevonden. De meesten zijn veels te zout! En met bieslook en mierikswortel klinkt ook goed, was mierikswortel nou familie van de radijs? | |
Eska | donderdag 26 januari 2012 @ 01:20 |
Wat een leuk topic! Eerder vandaag toevallig ontdekt. Had net voor deze avond een gerechtje met kikkererwten gepland. En meteen besloten wat kikkererwten apart te houden om ze in de oven te kunnen gooien. ![]() Ik heb maar op gevoel wat in de 'marinade' gedaan; vooral flink wat knoflookpoeder. En ze werden heerlijk! (Fijn trouwens dat littledrummergirl een soort van live-verslag gaf tijdens het bereiden, zo wist ik meteen al waar ik op moest letten ![]() Nu is 't op, het was ook echt maar een klein beetje. Maar ik heb de kikkerwten al weer op het boodschappenlijstje gezet. ![]() | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 08:01 |
Ik heb gister ook 2 batches gemaakt, 1 met kruiden en die zijn perfect(en lekker!) en een met de honing kaneel variant, die waren verbrand. Dat komt denk ik omdat in het recept stond dat je de suiker door de olie moest doen voordat ze in de oven gingen en gezien ze tegelijk met de kruidige erin zaten lijkt mij dat de suiker verbrand is. Vanavond een nieuwe batch maken met kaneel en honing zonder de suiker! | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 10:38 |
Dit was trouwens het resultaat: crosspost![]() | |
Eska | donderdag 26 januari 2012 @ 13:24 |
Ziet er mooi uit zo! ![]() Kun je die geroosterde kikkererwten eigenlijk een beetje behoorlijk bewaren? Of gaat het krokante er erg snel vanaf dan? Gister heb ik een klein restje erwten gebruikt, dus dat was zo op. Maar vandaag breek ik er een nieuw blik voor aan. En ik weet niet of ik dan wel het hele blik wel moet gaan gebruiken, want dat gaat veel te veel zijn natuurlijk. Misschien kan ik dan beter een deel gebruiken en de rest invriezen of zo. Ik zou natuurlijk ook rauwe erwten kunnen halen. Gaat wel meer tijd in zitten (wellen/koken), maar is beter te doseren. | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 13:27 |
Als je ze luchtdicht afsluit zijn ze 2 weken houdbaar heb ik ergens gelezen ![]() ![]() | |
Eska | donderdag 26 januari 2012 @ 13:31 |
3 potten?? ![]() ![]() Ik heb van die (huis-tuin-keuken)-weckpotten. Die zouden wel redelijk luchtdicht moeten zijn, denk ik? Dan waag ik gewoon dat hele blik erwten er aan. ![]() | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 13:37 |
Ja die zijn prima! Ja dat was iets van 750 gram samen. Maar het is voor morgenavond, snackavond met vrienden dus ik eet ze niet alleen op ![]() | |
Audreyoot | donderdag 26 januari 2012 @ 15:41 |
In plaats van pindakaas op je brood, op een appel met nootjes ![]() ![]() | |
roos85 | donderdag 26 januari 2012 @ 16:31 |
mmm dat ziet er lekker uit! | |
The_Hives | vrijdag 27 januari 2012 @ 10:11 |
wat voor mix gebruiken jullie voor die kikkererwten en hoeveel? Kaneel, nootmuskaat, suiker, honing en olijfolie (volgens foodgawker), maar gebruiken jullie ook diezelfde ingrediënten en hoeveelheden of hebben jullie smakelijkere combinaties (en in welke hoeveelheden? ![]() | |
Audreyoot | vrijdag 27 januari 2012 @ 10:23 |
Ik heb eerst de suiker wel gebruikt maar dan verbranden de nootjes voordat ze cripsy zijn door de caramelisering. Verder een beetje op gevoel, voor de zoete batch heb ik 2 theelepels olijfolie vermengt met een beetje nootmuskaat en best veel kaneel, de erwten goed gemengd en afgebakken en vervolgens een theelepel honing erover toen ze warm waren, uitgespreid om te laten drogen. Wat teveel is loopt er vanzelf wel af ![]() En voor de pittige/zoute batch heb ik 2 eetlepels olijfolie vermengd met zout, paprikapoeder, chili, peper, knoflook. Toen afgebakken en toen ze klaar waren op smaak bij gekruid. | |
The_Hives | vrijdag 27 januari 2012 @ 10:37 |
dus niet zoals op foodgawker de honing erop voordat ze de oven ingaan? | |
Audreyoot | vrijdag 27 januari 2012 @ 10:41 |
in dit recept op foodgawker http://sweetpeaskitchen.c(...)n-roasted-chickpeas/ staat dat je de honing pas erop doet als je ze uit de oven haalt. | |
Mirjam | vrijdag 27 januari 2012 @ 12:06 |
gooide je het kruiden/olie mengsel er op voordat ze de oven ingingen? | |
roos85 | vrijdag 27 januari 2012 @ 12:34 |
Is dit op 1 pak erwten? | |
Audreyoot | vrijdag 27 januari 2012 @ 13:02 |
Jups ![]() Je krijgt ze in verschillende porties dus ik denk dat je naar eigen inzicht het beste kunt werken. Het komt niet zo nauw op een grammetje ![]() | |
The_Hives | vrijdag 27 januari 2012 @ 15:24 |
ze zijn zojuist in de oven gegaan ![]() | |
Audreyoot | vrijdag 27 januari 2012 @ 15:30 |
Je moet ze vooral goed in de gaten houden als het vocht er een beetje uitschuimt, dan worden ze ineens heel snel gaar. Mijn pofte ook zoals popcorn haha | |
The_Hives | vrijdag 27 januari 2012 @ 15:33 |
thnx voor de tip ![]() ![]() | |
Mirjam | vrijdag 27 januari 2012 @ 15:49 |
dit recept zegt het mengsel pas toe te voegen als ze klaar zijn. http://willowbirdbaking.c(...)e-roasted-chickpeas/ wat is handiger? | |
The_Hives | vrijdag 27 januari 2012 @ 16:34 |
hmmz, vind het tegenvallen ![]() | |
Audreyoot | vrijdag 27 januari 2012 @ 16:41 |
Die is zonder honing toch? De olijfmengseltjes voeg je van tevoren toe en als je honing wilt gebruiken erna ![]() De smaak of de textuur? | |
Mirjam | vrijdag 27 januari 2012 @ 16:51 |
ja, zonder honing. ik ga zo de erwten maar eens wassen en uit laten lekken | |
The_Hives | vrijdag 27 januari 2012 @ 16:55 |
textuur vind ik goed, meer de smaak. Misschien nog een keer proberen met wat meer kaneel ofzo ![]() | |
Mirjam | vrijdag 27 januari 2012 @ 19:20 |
netjes het recept voor de kikkererwten volgend heb ik er komijn bijgedaan, en ik had al spijt toen het er net in lag, ik hou namelijk niet van komijn, what was I thinking? ![]() heb er nog maar wat meer andere kruiden bijgegooid, ik zie wel hoe het gaat ![]() ![]() | |
Nyota | zaterdag 28 januari 2012 @ 09:15 |
Ok, de kikkererwten waren erg lekker. Alles in 1 keer opgegeten.... Zeker voor herhaling vatbaar!! Verder had ik m'n dagelijkse drinkontbijt bij gebrek aan yoghurt maar eens met karnemelk gemaakt. Damn, dat was eigenlijk ook helemaal prima. Wat zou gezonder zijn eigenlijk: yoghurt of karnemelk? | |
Isabeau | zaterdag 28 januari 2012 @ 12:27 |
Ik heb biologische pindakaas (en amandelpasta!) bij een biologische winkel gehaald. Het is bizar, maar de pindakaas (met alleen wat toegevoegd zeezout) smaakt oprecht veel meer naar pinda's, maar Calvé vind ik lekkerder ![]() En ik heb een prachtige struik boerenkool gehaald! Gaat zo de oven in, ik ben benieuwd. | |
Isabeau | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:42 |
De boerenkoolchips zijn echt waanzinnig knapperig geworden! ![]() | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:45 |
ik ga straks groentechips maken, als vervanger voor de gewone chips ![]() ![]() | |
Audreyoot | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:46 |
Ooooh waar heb je de boerenkool gehaald? Ik echt alle groentewinkels afgelopen + supermarkten maar vind alleen de versnipperde ![]() | |
Isabeau | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:46 |
Op de markt! Een mooie struik aan een dikke stronk ![]() | |
Audreyoot | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:47 |
![]() Vrijdag nog maar weer eens een poging wagen dan ![]() | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:48 |
heul vergeten te kijken naar een struik boerenkool , chips! | |
Isabeau | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:50 |
Mijn vriend houdt wel van snoepen en is niet zo'n gezondheidsfreak, maar die nam er dus één en zei: 'hey, dat is echt lekker!' Maar ik ga een nieuwe portie maken omdat ik deze toch wat aan de zoute kant vind. Het is absoluut knapperig en goed van smaak. Dit ga ik vaker maken ![]() | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:51 |
ach, ik ga straks wel een poging wagen met wortel- pastinaak en koolraap chips ![]() | |
Isabeau | zaterdag 28 januari 2012 @ 14:56 |
Bij goed resultaat zet ik die ook op mijn lijstje ![]() | |
minilot | zaterdag 28 januari 2012 @ 15:19 |
Goed is het hè? ![]() | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 16:01 |
groentenchips maken valt niet mee, zeker als je geen mandoline hebt | |
minilot | zondag 29 januari 2012 @ 11:03 |
Precies Mirjam, en daarom is chips van boerenkool ook zo'n geniaal en supermakkelijk idee! ![]() Over toffe ideeën gesproken, mijn twee zelfsamengestelde mueslimixen van http://mymuesli.nl zijn inmiddels binnen! ![]() Dit zit in de mijne (voor mijn lief is 't een heel andere): ![]() Zo ziet het eruit: ![]() Het staat nu te soppen in yoghurt met melk - na het hardlopen straks opslurpen! ![]() | |
Isabeau | zondag 29 januari 2012 @ 15:59 |
Als mijn muesli hier op is ga ik dat ook bestellen ![]() | |
kieskleurig | dinsdag 31 januari 2012 @ 12:41 |
Na dat heerlijke plaatje op de eerste pagina hier van die overnight oats, ben ik die uit gaan proberen. En wat is dat lekker! Ik heb nu bijna constant een vers havermout/chia prutje klaar staan in de koelkast, ik eet het 's ochtends als ontbijt en 's avonds maak ik heerlijke toetjes. Mijn favoriet op dit moment: -laag overnight oats -laag gehalveerde witte druiven -laag banaan gepureerd met magere yoghurt -laag diepvries zomerfruit (wel ontdooid) -laag overnight oats -ahornsiroop -wat geraspte kokos en druiven om het af te maken En smullen maar ![]() Zie al meer dingen in het topic staan die ik echt eens wil gaan proberen, chips van boerenkool ![]() | |
minilot | dinsdag 31 januari 2012 @ 13:53 |
Wat tof dat je zo leuk je inspiratie uit dit topic haalt! ![]() Goed hè, die overnight oats? ![]() | |
Eska | dinsdag 31 januari 2012 @ 14:11 |
Oh, ik kom bijna in de verleiding om ook eens wat overnight oats te gaan proberen. ![]() In mijn hoofd is havermout onsmakelijk ![]() ![]() | |
kieskleurig | dinsdag 31 januari 2012 @ 14:22 |
Het is echt een geweldig prutje, zoveel combinaties mogelijk waardoor het niet snel zal gaan vervelen. Het is ook echt leuk om er iedere keer iets anders in te gooien; diverse soorten fruit, dadels, nootjes, pindakaas etc ![]() | |
JustDreamy | woensdag 1 februari 2012 @ 08:42 |
Hütenkase met bieslook op een cracker <3 | |
Mirjam | zaterdag 4 februari 2012 @ 13:57 |
een hele struik boerenkool scoren op de markt viel niet mee, er was maar 1 kraam die het had ![]() en wij hebben best een grote markt ![]() | |
Audreyoot | zaterdag 4 februari 2012 @ 14:07 |
Met die vrieskou nu zal over een weekje wel overal volop boerenkool te scoren zijn ![]() | |
littledrummergirl | zondag 5 februari 2012 @ 16:35 |
ik ga er zo ook een spullen voor halen ![]() | |
PdeHoog | zondag 5 februari 2012 @ 23:24 |
Zeg Minilot, is dat nou niet heel veel duurder dan in de winkel ![]() ![]() | |
The_Hives | maandag 6 februari 2012 @ 04:23 |
ja, is veel duurder. Maar lijkt me ook veel smaakvoller en kan je naar je eigen wensen aanpassen. | |
minilot | maandag 6 februari 2012 @ 21:32 |
Niet eens zoveel duurder dus! Ik heb in de mijne nu allerlei ingrediënten zitten die niet zo makkelijk los te vinden zijn, en áls je al ergens bij een obscure webwinkel iets vindt dan zit je meteen vast aan, bijvoorbeeld, een halve kilo gepofte amaranth of zes ons geschilde hennepnoten waar je een flinke berg geld voor moet betalen. Dan heb je misschien wel genoeg voor zes jaar lang dezelfde muesli, maar ik vind het bij MyMuesli juist wel leuk dat je steeds weer andere toffe combinaties van bijzondere ingrediënten kunt maken. Als je het op die manier bekijkt is het helemaal niet duur en heb je voor twee euro meer dan in de supermarkt een bijzonder puike doos zelfverzonnen muesli. ![]() | |
minilot | maandag 6 februari 2012 @ 21:58 |
Iets anders.. Nog eens even een tip voor een tussendoortje: Rauwe brownies! ![]() (Recept) Waarom gezond? Eens even kijken.. Geen bloem, geen toegevoegde suikers.. Wat dan wél? Sappige Medjool-dadels, noten en cacao! Als je zo rond een uur of vier 's middags een rázende trek in iets te snaaien krijgt (sommige mensen schijnen dat te hebben ![]() Sowieso: medjool-dadels! Andere dadels lust ik niet, die zijn taai, droog en vies. Medjooldadels zijn het summum van een intens soort zoetheid, karamelachtig - echt waanzinnig! Altijd als ik er nog een paar over heb gooi ik ze in de keukenmachine met een handje amandelen en andere noten, en een snufje zout, en van dat mengsel draai ik dan balletjes. Blijft gerust twee weken goed in de koelkast en je hebt op die manier in een mum van tijd sublieme zelfgemaakte energierepenballen waar je moeiteloos een paar uur op door kunt beuken. ![]() Dus heb je dadels, noten, granen en eventueel gedroogd fruit over? In de hakmachine ermee! Gedroogde kokos, havermout, goji-bessen: er kan van alles doorheen. Ideaal voor restjes! Foodgawker-inspiratie: ![]() ![]() ![]() ![]() | |
.Sparkling. | maandag 6 februari 2012 @ 22:04 |
Ik zag zaterdag hele boerenkoolbladeren bij de Lidl! Niet in de koeling maar gewoon bij de fruit en groente. Heb het niet meegenomen maar toch een beetje spijt | |
PdeHoog | maandag 6 februari 2012 @ 22:49 |
Ik ga het eens proberen zodra mijn huidige bak leeg is. | |
PdeHoog | maandag 6 februari 2012 @ 22:50 |
En waar vinden we die dadels? ![]() | |
littledrummergirl | maandag 6 februari 2012 @ 22:59 |
bij de turk of op de markt ofzo ![]() | |
Mirjam | maandag 6 februari 2012 @ 23:31 |
kan dit ook met een blender? ![]() | |
Goodbye | dinsdag 7 februari 2012 @ 16:01 |
Daar heb ik laatst ook mijn eigen muesli besteld, volgens mij omdat ik op jouw linkje klikte. Geweldig! ![]() Te lui om een foto te maken maar in de mijne zat een volkoren basis, amaranth, psyllium, vijgen, gojibessen, rozijnen, zonnebloempitten en paranoten. Moest wel de verleiding weerstaan om er chocolade dingen door heen te doen ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door Goodbye op 07-02-2012 16:16:04 ] | |
nz1900 | dinsdag 13 maart 2012 @ 18:46 |
Eieren en spek gebakken in roomboter. | |
Audreyoot | woensdag 14 maart 2012 @ 09:24 |
Die hebben we inmiddels al een paar keer gehad ![]() | |
Nyota | woensdag 14 maart 2012 @ 18:19 |
Ok, deze staat te koelen ![]() | |
Tooto7moe | dinsdag 20 maart 2012 @ 21:24 |
heb overnight oats gemaakt van havermout-cacao-sojamelk. en vanmorgen gegeten met griekse yoghurt, banaan & geraspte pure chocolade. Heaven. | |
mytec | woensdag 21 maart 2012 @ 00:37 |
heb elke bladzijde van dit topic met veel plezier gelezen. Ik stond toevallig laatst in de supermarkt te kijken bij de muesli en toen viel het me op dat al dat kellogs spul zo ongezond is. zelfmaken is dan veel lekkerder of via die site ;-) | |
Audreyoot | woensdag 21 maart 2012 @ 11:53 |
![]() Liep gister door de supermarkt en echt 80% wat wordt aangeboden is eigenlijk waardeloze suikerproducten. | |
mytec | woensdag 21 maart 2012 @ 11:57 |
ik heb vannacht meteen 2 kokers muesli besteld, toch vaak een zwaktijdstip heb meestal weer honger dan ;-) | |
Sjaam | zondag 1 juli 2012 @ 19:21 |
102 dagen niet gepost is nog wel de moeite waard om te kicken toch? ik vind van wel.... ![]() Ben nog op zoek naar wat gezonde inspiratie.. er moeten wat kilotjes af... Wie heeft er nog lekkere gezonde tussendoortjes? En ik zoek nog wat inspiratie voor op brood tussen de middag, nu meestal kipfilet met sla, tomaat, komkommer enzo, maar daar mag wel wat meer variatie in! | |
Sjaam | dinsdag 3 juli 2012 @ 11:58 |
Kleine toevoeging van mezelf dan: Simpele ijsjes gemaakt door yoghurt met aardbeien te mengen (staafmixer) en dit in van die ijsvormpjes te doen.. Gezond en lekker, inplaats van bakje yoghurt met aardbeien. Ik vind ze goed gelukt ![]() | |
dabadbass | woensdag 4 juli 2012 @ 13:34 |
Is toch wel een topsite! http://mynewroots.blogspot.nl/ | |
Tooto7moe | woensdag 4 juli 2012 @ 22:52 |
ik heb van die zadencrackers gekocht. Zitten in een bakje en dan omsloten door een folie. Erg lekker, machtig, crunchy, notig en gezond. De ene keer met dadelstroop of pindakaas of roomkaas of auberginepuree. | |
Sjaam | zaterdag 7 juli 2012 @ 17:52 |
Klinkt lekker, welk merk of waar heb je ze vandaan? | |
Tooto7moe | zaterdag 7 juli 2012 @ 20:53 |
Even kieken. ze zijn van dr. Karg en je hebt verschillende soorten. Ik had ze bij de Jumbo vandaan. Ze zijn ook bij sommige natuurwinkels te koop. En daarnaaast zag ik ze eens bij de aldi of lidl van een ander merk. Je hebt ook een kaasvariant en de andere soorten . zijn er heel wat heb ik nog nergens gezien. ![]() | |
Sjaam | zondag 8 juli 2012 @ 08:23 |
Oh die ken ik! inderdaad heel erg lekker! Geloof dat ik ze inderdaad bij de jumbo eens gehaald heb, maar was ze ondertussen alweer "vergeten". Bedankt voor de tip! | |
bellabeauti | zondag 8 juli 2012 @ 14:11 |
auberginepuree ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 8 juli 2012 @ 18:09 |
deze wil ik onthouden ! | |
Tooto7moe | maandag 9 juli 2012 @ 08:20 |
Ik had een keer gegrilde aubergine over. Had daar toen wat dikke griekse/turkse yoghurt aan toegevoegd en wat olijfolie, wat peterselie en zout. Prakken of mixen en toen had ik een puree die lekker was ![]() |