Pietverdriet | vrijdag 3 juni 2011 @ 14:24 |
Dit nav eerdere berichten op Nu.nl: http://www.nu.nl/buitenla(...)en-in-duitsland.html http://www.nu.nl/buitenla(...)e-bacteriedoden.html Zag hier nog geen topic over (of ik ben echt blind aan het worden), is denk ik wel interessant om te volgen... | |
drvc | vrijdag 3 juni 2011 @ 14:45 |
Ik ontwikkel straks nog smetvrees als het zo door gaat.... | |
Magnificat | vrijdag 3 juni 2011 @ 14:50 |
Van RTLnieuws.nl Volgens een voedselexpert combineert EHEC een gifstof met een zeldzame lijmstof. Door die combinatie blijft de bacterie goed plakken aan ingewanden waar het gif in wordt gespoten. Normaalgesproken wordt deze lijm alleen ontdekt bij kinderen in ontwikkelingslanden. Misschien moeten ze eens kijken naar de overeenkomst in een ontwikkelingsland en DLD, misschien toch besmet water? Las ergens ook nog dat de kans aanwezig is dat de bron nooit gevonden zal worden. Dat zal frusterend zijn, ik wil het gewoon weten! Laat staan de zieken. Ook nog wat positief nieuws Het aantal nieuwe besmettingen met de agressieve darmbacterie EHEC in Duitsland lijkt af te nemen. Het nationale gezondheidscentrum meldde dat er 199 nieuwe verdachte gevallen bij zijn gekomen. Dat is al minder dan de helft van het aantal nieuwe gevallen dat woensdag werden gemeld. | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 3 juni 2011 @ 15:03 |
Ik heb het overleefd, dus ik blij het ook nog even volgen ![]() | |
sigme | vrijdag 3 juni 2011 @ 15:36 |
http://www.volkskrant.nl/(...)on-uit-Hamburg.dhtml | |
Pietverdriet | vrijdag 3 juni 2011 @ 16:59 |
Bron ligt dus duidelijk in Hamburg Bild heeft het over 2 Groothandels en 1 restaurant die in de nadere verdenking liggen http://www.bild.de/region(...)n-18206530.bild.html In Hamburg is de politie te water (Wasserschutzpolizei) voor levensmiddeldelicten verantwoordelijk (dit klinkt krom, hoe zeg je dat beter?) | |
Oud_student | vrijdag 3 juni 2011 @ 17:10 |
Als dit zo is dan moet het makkelijk te verifieren zijn, alle buitenlanders die ziek of dood zijn moeten dan zeer waarschijnlijk het restaurant bezocht hebben. Merkwaardig dat de Wasserschutzpolizei verantwoordelijk is voor het onderzoek, bij ons heb je daar toch gespecialiseerde diensten voor ? | |
Pietverdriet | vrijdag 3 juni 2011 @ 17:21 |
Het strafrechtelijk onderzoek, uiteraard heb je ook het Bundesverband der lebensmittelkontrolleure enzo http://www.lebensmittelko(...)meldeten-ehec-faelle | |
Frutsel | vrijdag 3 juni 2011 @ 19:05 |
Laten we het gewoon ontopic houden en de SC maar achterwege laten aub. | |
Frutsel | vrijdag 3 juni 2011 @ 19:06 |
| |
NorthernStar | vrijdag 3 juni 2011 @ 19:21 |
Het kwam mij wel goed uit. Meestal zijn de maaltijdsalades op of zijn de lekkersten er tussen uitgepakt. Nou had ik volop keus. ![]() | |
Jane | vrijdag 3 juni 2011 @ 19:59 |
Zelfs voor een leek (zoals ikzelf) lijkt dat inmiddels inderdaad ook wel een stuk voor de hand liggender, als je de berichten zo hoort en leest. | |
hmmmz | vrijdag 3 juni 2011 @ 22:48 |
pandemic ![]() ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:06 |
Geen Hamburg maar Lübeck ! zo zie je maar weer niet te snel conclusies trekken ![]() en Yep restaurant ![]() http://www.rnw.nl/nederla(...)idt-naar-l%C3%BCbeck EHEC-spoor leidt naar Lübeck Gepubliceerd op 4 juni 2011 LÜBECK (ANP) - De Duitse autoriteiten zijn mogelijk een stap dichter bij de bron van de EHEC-infecties, die al aan negentien mensen het leven heeft gekost. Zeker zeventien mensen die ziek zijn geworden hebben half mei in een restaurant in het Noord-Duitse Lübeck gegeten. Experts doen onderzoek in de eetgelegenheid en bij de leveranciers van de zaak. Dat meldden Duitse media zaterdag. Er zijn meer dan 2000 EHEC-infecties en verdachte gevallen Duitsland adviseert geen rauwe groenten te eten, vooral geen tomaten, komkommers en sla, maar volgens Italiaanse wetenschappers van een laboratorium gespecialiseerd in de E.colibacterie is er geen wetenschappelijk bewijs dat die de besmettingsbron zijn. Uit Duits onderzoek onder de mensen die de infectie hebben opgelopen is gebleken, dat 95 procent zeker een van die drie groenten had gegeten. Er is nog geen behandelmethode voor de infecties gevonden. Duitsland heeft een landelijk register geopend waarin alle behandelresultaten worden verzameld om ze beter te kunnen vergelijken. Die Duitsers hebben wel wat uit te leggen eerst de spaanse komkommer de schuld geven en in Nederland ligt ook de hele groenteteelt op zijn gat ![]() dat wordt dokken ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:10 |
Dat waren die dames van de vakbond voor belastingdienstpersoneel die daar op een seminar waren. | |
Che_ | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:11 |
Als je de groenten goed wast is er niks aan de hand toch? Of zie ik dat verkeerd. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:11 |
huh ??? tis nog vroeg ![]() eerst effe koffie ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:12 |
nee volgens mij zie je dat goed, hygiëne is restaurants is vaak heeeeeeeel ver te zoeken..... ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:19 |
In het vorige deel [/quote] Die vrouwen waren met elkaar naar een restaurant geweest | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:24 |
Die vrouwen waren met elkaar naar een restaurant geweest [/quote] als ik mijn alu hoedje opzet zou ik bijna zeggen dat het misschien wel opzet was, wie heeft er nu geen hekel aan de belastingdienst ![]() maar dat heb ik niet gezegd, ik zet mijn alu hoedje nog effe weg ![]() ![]() wel vreemd... nee ik hou op, dat gaat te ver ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:24 |
Klopt, toen ik chef was, werd er bij mij in ieder vrij momentje gepoetst en schoongemaakt. Mensen die zich drukten daarvoor konden direct vertrekken. Koelkasten werden iedere dag schoongemaakt, alles in de keuken (planken, kastjes) minstens 1 keer in de week. Ik had nooit, maar dan ook nooit kritiek van de VWA. Maar ik hoorde conculegas altijd klagen over de VWA. Ja, als liever gaat roken achter de keuken dan poetsen, dan krijg je dat. | |
Che_ | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:25 |
Ik heb nooit begrepen hoe sommige mensen zulke dingen niet wassen en schillen. Of hun handen. Maar misschien heb ik wel smetvrees. | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:26 |
Goh, die gedachte was me nog niet gekomen met mijn familie in Duitsland die allemaal ondernemer zijn. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:27 |
Ik heb verhalen gehoord over schoonmaakploegen in echt de sjiekste restaurants hotels die je je maar kan bedenken (ik noem maar geen namen) hoe die keukens daar worden schoogemaakt dat wil je ECHT niet weten ![]() ECHT goor ! ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:28 |
was het niet eens zo'n gekke gedachte van mij? ![]() Dat was namelijk echt het eerste wat ik dacht ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:30 |
Nee hoor dat is geen smetvrees dat is gewoon hygiëne, niks mis mee ![]() zeker niet als het om voedsel gaat. | |
pinine | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:35 |
groenten uit eigen tuin ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:36 |
En denk je dat die steriel zijn? | |
Che_ | zaterdag 4 juni 2011 @ 09:58 |
Daarom. Ik eet alleen nog bij restaurants waarvan ik weet dat het schoon is. | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 11:52 |
We wachten dus gespannen af op een Lubecker "Typhoid Mary" of liever EHEC Heinz | |
alors | zaterdag 4 juni 2011 @ 11:58 |
| |
klipper | zaterdag 4 juni 2011 @ 12:06 |
Uit het AD: Groenten Er zijn meer dan 2.000 EHEC-infecties en verdachte gevallen. Duitsland adviseert geen rauwe groenten te eten, vooral geen tomaten, komkommers en sla, maar volgens Italiaanse wetenschappers van een laboratorium gespecialiseerd in de E.colibacterie is er geen wetenschappelijk bewijs dat die de besmettingsbron zijn. Uit Duits onderzoek onder de mensen die de infectie hebben opgelopen is gebleken, dat 95 procent zeker een van die drie groenten had gegeten. ![]() Is nogal logisch dat 95% van de besmette personen 1 van die groenten gegeten heeft, laten we wel wezen, vrijwel iedereen eet die groenten. Als dat de besmettingsbron zou zijn dan zouden veel meer mensen besmet moeten zijn. Dat restaurant wat nu verdacht wordt lijkt mij een veel logischere keuze en plaats waar het vandaan komt. En zoals eerder al aangegeven, vlees, of rauwe melk producten zou ik eerder verdacht vinden dan groenten, als het groenten zouden zijn, dan zou de besmetting eerder express toegebracht zijn dan per ongeluk, zeker op de schaal waar het nu op voorkomt. Kruisbesmetting in een restaurant is natuurlijk wel mogelijk, denk maar aan de smaakpolitie in Turkije, daar werden ook bacteriën aangetroffen die normaal alleen in je ontlasting zitten, handen wassen van het keukenpersoneel was daar geen overbodige luxe. | |
klipper | zaterdag 4 juni 2011 @ 12:10 |
En hoe bepaal je dat? Moet het een open keuken of gesloten keuken zijn? Moet er een sticker van de smaakpolitie op de deur zitten? Kijk je achter bij het restaurant om te zien of de afvalverwijdering wel netjes verloopt? Kijk je s'ochtends even binnen om te kijken hoe schoon alles is? Moet het personeel daar zelf eten? Of geloof je die mooie groene of blauwe ogen? Ik kom in zeer veel restaurants, en de prijslijst van het menu is in ieder geval niet doorslaggevend, net zo min als wat je wel ziet, gevaarlijker is hetgeen je niet ziet, zoals kratten met verse producten op een smerige vloer, of buiten de koeling en het pretpark voor ratten achter. | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 12:31 |
Ze hebben ook allemaal vast wel een keer hun handen gewassen, oh dear, handen wassen is slecht.. | |
Che_ | zaterdag 4 juni 2011 @ 13:02 |
Ik ken de mensen zelf of die er werken. Anders eet ik er niet. | |
Staal | zaterdag 4 juni 2011 @ 13:10 |
Ik word echt misselijk als ik dit soort dingen lees. ![]() Overigens zwalkt de berichtgeving alle kanten op he? Wil het wel volgen. | |
Banjerkanjer | zaterdag 4 juni 2011 @ 14:27 |
'Vlees verdachter dan groenten' Uitgegeven: 4 juni 2011 11:56 ROME - De Duitse autoriteiten waarschuwen voor rauwe groenten, maar het is veel waarschijnlijker dat vlees de bron is van de vele besmettingen met de gevaarlijke darmbacterie EHEC. Dat heeft een Italiaanse deskundige van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zaterdag gezegd in de krant La Repubblica. ''De ziekteverwekker is gewoonlijk in de darmen van runderen te vinden en daarmee ook in rauw vlees zoals tartaar en slecht doorbakken hamburgers'', aldus Donato Greco. Hij zei nog nooit op grote schaal zulke gevaarlijke darmbacteriën te hebben gevonden op groente of fruit. Besmet Infectie via besmet vlees zou volgens de Italiaanse expert bovendien veel beter de resistentie van de bacterie tegen antibiotica helpen verklaren, omdat in de veehouderij vaak op grote schaal preventief antibiotica worden toegediend. http://www.nu.nl/buitenla(...)er-dan-groenten.html | |
thumbnail | zaterdag 4 juni 2011 @ 14:29 |
Kruisbesmetting heeft niets met het kruis te maken hoor. ![]() Als een niet-besmet product in contact komt met een besmet product (bijvoorbeeld rauw vlees) heet dat kruisbesmetting. | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 14:34 |
Als je naar Turkije of andere landen rond de middelandse zee gaat is het sowieso een goed idee je tegen hepatitus in te laten enten. Ik heb sowieso al mijn tropenprikken. | |
thumbnail | zaterdag 4 juni 2011 @ 14:44 |
Het is hier warmer dan in Turkije. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 4 juni 2011 @ 15:21 |
De consumentenbond is al jaren bezig met een sticker of iets anders zodat je kan zien of een restaurant hygiënisch te werk gaat. http://www.horecaentree.nl/home/5030-'Sticker_voor_hygi%EBnische_Chinese_restaurants'.html maar om de één of andere vage reden wordt dat soort dingen nooit echt serieus genomen en gebeurd er dus gewoon niks. Eerst wilde ze alleen een sticker voor alle Chinese restaurants en toen toch maar (goh... wat slim.... ![]() ook nooit meer iets over gehoord, dat waait dat weer over wegens te weinig belangstelling totdat er zoiets als ''dit'' gebeurd. Nu gaan ze er misschien weer over nadenken. Hoop ik tenminste ![]() Nu is het zo dat de VWA wel restaurants inspecteert, tenminste... die taak hebben ze wel. Maar de resultaten worden niet openbaar gemaakt, dus de consument komt het nooit te weten maar de inspecteur van de VWA waar hij veilig kan eten. Absurd maar waar ![]() http://www.horecaentree.nl/home/5079-'Sticker_voor_%E1lle_(niet-)hygi%EBnische_restaurants'.html
![]() ![]() stelletje gladiolen... om de één of andere reden doen die linken het niet zo dus als je de artikelen wilt lezen moet je even knippen en plakken ![]() | |
klipper | zaterdag 4 juni 2011 @ 15:24 |
Dat zeg ik........ | |
June. | zaterdag 4 juni 2011 @ 16:27 |
Nee, je bedoeld langleve het antibioticagebruik.. | |
Magnificat | zaterdag 4 juni 2011 @ 16:28 |
Van RTLnieuws.nl Havenfestival De oorzaak van de uitbraak is nog onbekend. Zeker is dat de bron in noord-Duitsland ligt. De EHEC-bacterie heeft zich mogelijk op een havenfestival begin mei in Hamburg verspreid. Op het festival van 6 tot 8 mei kwamen 1,5 miljoen mensen af. Een week later doken de eerste gevallen op. Dit zou zeker de bron kunnen zijn. Ook voor de buitenlanders en zelfs de bejaarden. Alleen de vraag wat is de bron en waarom meer vrouwen dan mannen getroffen worden blijft vaag. Vindt dit iig een beter standpunt dan dat gezemel over die rauwkost! | |
klipper | zaterdag 4 juni 2011 @ 16:53 |
Zijn vrouwen toch niet zo sterk als gedacht, of geloof je meer in een complottheorie? Zonder gekheid, het zijn vooral oudere vrouwen en dat is logisch, aangezien er meer oudere vrouwen van 80 en ouder zijn dan mannen.
| |
bigbrotheriswatching | zaterdag 4 juni 2011 @ 17:18 |
t lijkt wel dysenterie. daar werd vroeger kalmoes tegen ingenomen. de tartaren gebruikten kalmoes om hun water te zuiveren... het lijkt me niet dat het wassen van je groenten afdoende is. als je komkommer met besmet water groot geworden is.... | |
Magnificat | zaterdag 4 juni 2011 @ 17:19 |
Eigenlijk moet je tijdens epidemieën van infectieziekte senioren en kinderen ( onder 5 jaar) niet meerekenen in het aantal sterfgevallen. Dat is net als met een standaard griep, daar kunnen ze ook aan overlijden ivm een vermindere afweer. Juist tijdens deze epidemie is het opvallend dat er een groot aantal zieken zijn en mensen zijn overleden in de tussenliggende leeftijdscategorie. Van daaruit is het opvallend dat het meerendeel zieken en overledenen vrouwen betreft. In een complottheorie geloof ik niet. Maar zoals ik al eerder beschreef misschien reageert deze nieuwe variant van EHEC op een bepaalde manier uitzonderlijk op vrouwelijke hormonen? Maar er zal vast een meer logische verklaring voor zijn. | |
Magnificat | zaterdag 4 juni 2011 @ 17:35 |
Nog even over dat havenfestival, had er nog nooit van gehoord. Blijkbaar erg bekend ( ook in het buitenland) Hamburg kent enkele grote evenementen die jaarlijks terugkeren. De allerbekendste is de Hafengeburtstag, een traditie van meer dan 800 jaar die inmiddels is uitgegroeid tot 's werelds grootste havenfestival. Dat trekt wel bezoekers ja.... | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 17:38 |
Vroeger verbranden ze ook heksen en werden de joden ervan verdacht christenkinderen te offeren voor hun paasviering. Voor de rest is je post net zo ongeinformeerd en dom | |
bigbrotheriswatching | zaterdag 4 juni 2011 @ 18:04 |
hahaha, ik snap dat jij jezelf een 'grumpy old man' noemt. | |
Pietverdriet | zaterdag 4 juni 2011 @ 18:06 |
Snap je ook waarom je post erg dom is? | |
WammesWaggel | zondag 5 juni 2011 @ 01:03 |
Een kennis met contacten binnen de wereld van de inlichtingen is van mening dat het een Al-Quaida wapen is, geen idee hoe serieus dat te nemen, hij is geen grappenmaker maar het lijkt wat vergezocht. | |
loop | zondag 5 juni 2011 @ 01:47 |
Het lijkt me aannemelijker dat de bacterie genetisch materiaal van andere bacterieen heeft ontvangen zodat het de antibiotica overleeft. En dat het zich heeft verspreid door onjuist gebruik van mest. Alhoewel het wel vreemd is dat er een lijm mechanisme in zit dat kennelijk alleen in Afrikaanse kinderen is gevonden (wat ze daar ook mee mogen bedoelen), dat het gif hetzelfde is als een ecoli variant die veel voorkomt in de VS en dat het verder lijkt op een eerder gedocumenteerde ecoli variant uit Korea in de jaren '90 (welgeteld 1 zieke). Een andere theorie over GM lijkt me ook niet onwaarschijnlijk, dat bacterieen genetisch materiaal verkrijgen via GM eten voor vee en daardoor muteren tot een gevaarlijkere bacterie wat bij de mens op het bord beland via rauw vlees of door slechte hygiene wordt doorgegeven. | |
THEFXR | zondag 5 juni 2011 @ 03:38 |
nee, als al quaida al echt bestaat, hebben ze gewoon de kennis en techniek niet voor. | |
Stokstaart | zondag 5 juni 2011 @ 04:16 |
NOS sprak vanavond dat alle besmette mensen waarschijnlijk in een bepaald restaurant in Lübeck hebben gegeten. bron | |
plonsikduik | zondag 5 juni 2011 @ 08:02 |
drukke tent geweest dan ?? | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 08:41 |
Ja, dus ... wanneer werd antibiotica ook alweer in grote hoeveel heden gebruikt? In de Bio-industrie dus De Bio-industrie Biologische boeren in het algemeen mogen wel antibiotica gebruiken, maar alleen als een dier echt ziek is. Niet zomaar, vooraf, preventief, omdat hij misschien ziek zou kunnen worden, en het dan meer kost om hem beter te maken. Antibiotica in voedingsproducten zijn ongewenst, omdat mensen daardoor ongemerkt resistentie tegen bepaalde antibiotica kunnen opbouwen. Op den duur werkt het medicijn dan niet meer tegen ernstige ziekten die nu succesvol met antibiotica worden bestreden. En ondanks dat alle gevaren al jaren bekend zijn wordt dee bio-industrie met subsidies overeind gehouden, terwijl in de stal de kippen, varkens en kalveren van ellende bijna omvallen. En als we het over subsidies aan de Bio-industrie hebben dan praten we over miljoenen per jaar,dus vandaar dat ik die Bio-industrie en vooral die Megastallen ronduit misdadig vind en dan heb ik het niet eens over het leed van de dieren en de schade aan het milieu, (dat staat allemaal al in het topic over de Bio-industrie) | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 08:42 |
goh... ![]() EHEC bacterie in Duitsland2 , nu nog meer doden en zieken | |
Frutsel | zondag 5 juni 2011 @ 10:47 |
| |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 10:53 |
De eigenaar van die Kartoffelkeller is dus nu net zo geruineerd als die spaanse komkommertelers. Hij kan nog zo onschuldig zijn, die zaak zal binnenkort over de kop zijn. | |
pinine | zondag 5 juni 2011 @ 11:51 |
zo zie je maar dat geruchten over besmette groenten/vlees of restaurant een enorme impact hebben en grote financiële schade kan aanrichten, stel je voor dat ze zeggen dat de besmetting in gevulde koeken zit dan wordt er geen koek meer verkocht, zo zijn die komkommertelers echt de dupe van dat soort uitlatingen ![]() | |
Magnificat | zondag 5 juni 2011 @ 12:51 |
Ik ben wel benieuwd of Duitsland uiteindelijk nog schadeclaims aan hun broek krijgt. Door direct komkommers als de bron aan te wijzen, loopt oa Nederland miljoenen euro`s mis, doordat landen een importverbod instellen. Dit geld ook voor de komkommertelers in Spanje. Waarschijnlijk omdat de echte bron nog steeds niet is gevonden, zijn er nu steeds meer landen die importrestricties instellen op verse groente uit de EU. Wel absurd dat Duitsland direct groots nieuws maakte dat de komkommer besmet waren, terwijl er uiteindelijk maar op 2 komkommers wat is gevonden, en nog een andere variant ook! | |
Staal | zondag 5 juni 2011 @ 12:53 |
Iemand probeert het verderop in NWS met ijs. ![]() Maar het is kwalijk ja. | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 13:07 |
http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
| |
WammesWaggel | zondag 5 juni 2011 @ 15:09 |
De Belgische teletekst rept over Bio-Gas dat wellicht de oorzaak zou zijn, in dat soort centrales persen ze natuurlijk wel echt vanalles samen als een soort snelkookpan... wellicht dat je dan ook rap mutaties krijgt. | |
barthol | zondag 5 juni 2011 @ 15:41 |
Het gaat niet zozeer om de mutaties, maar om de selectie op de mutaties. Bacterien muteren voortdurend. Een toename van een bepaalde stam wijst naar selectie. Daar waar rijkelijk gestrooid wordt met antibiotica, krijg je een selectieve druk op resistentie. De niet-resistente en minder-resistente bacterien worden er tussen uit gewied, en de meest resistente hebben een grotere kans om te overleven, en zo in aantal toe te nemen. Als er sprake is van een resistentie tegen wel 14 soorten antibiotica, wijst het naar een aanpassing aan een millieu waarin de bacteriepopulaties aan heel veel antibiotica zijn blootgesteld. Ik kan wel begrijpen waarom de CDC expert dr. Robert Tauxe zei: 'Waar is dit organisme geweest dat het zoveel is blootgesteld aan antibiotica dat het de moeite was om resistent te worden?' | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 15:54 |
Daar wordt geen antibiotica gebruikt, integendeel zelfs. Daar worden Methaan producerende bacterieen ingezet, een geheel andere soort van bacterieen dan EHEC. | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 15:55 |
Ergens waar veel verschillende antibiotica wordt ingezet, en niet erg zorgvuldig. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 15:55 |
Biogas is net als aardgas een gasmengsel dat voornamelijk uit methaan bestaat. Het ontstaat bij de vergisting van biomassa en wordt door micro-organismen geproduceerd die planten, mest, gier of organisch afval omzetten. | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 15:55 |
Nee, het is geen vergisting, het zijn bacterieen die het produceren, geen gisten. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 15:56 |
Toch de Kilo knallers ? ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 15:57 |
weet je het zeker? ![]() http://www.methadev.com/nl/s3p1.html | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 15:58 |
Veel derde wereldlanden koop je het gewoon bij de drogist, zonder recept. Mensen voelen zich beter, maken kuurtje niet af, bacterieen worden resistent. | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 15:59 |
Ja
| |
WammesWaggel | zondag 5 juni 2011 @ 16:00 |
Neem even contact op met de journalisten bij Bild http://www.bild.de/news/i(...)n-18228950.bild.html http://crofsblogs.typepad(...)biogas-facility.html | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 16:01 |
Ja maar in Nederland is het toch ook al langere tijd bekend en dat ligt toch echt aan dat vlees uit de Bio-industrie... http://nos.nl/artikel/147(...)rien-in-voedsel.html | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 16:02 |
Ik zie toch echt een ''vergistingstank'' op dit plaatje Pietermans ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 16:10 |
En toch is het geen gist wat daar wordt ingezet, dat men taal fout gebruikt kan ik niets aan doen. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 16:16 |
Nah... ik ben geen expert maar ik hou het er maar op dat als en ik herhaal als Biogas er iets mee te maken heeft (want morgen zeggen ze misschien weer iets anders) dat er dan ''iets'' verkeerd is gegaan aangezien er ook mest en gier wordt gebruikt bij dat proces. maar geen zin om me er verder in te verdiepen want morgen ligt het misschien wel weer aan iets anders... ik wacht wel even af... lijkt me beter ![]() | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 16:22 |
Er kan veel, maar men is nu vooral aan het raden. Maar als ik biogas zou maken zou ik de mest en andere prodúcten eerst verhitten zodat de meeste kiemen dood zijn, en dan op de optimale temperatuur gekweekte methaanbacterien toevoegen. Heeft weinig zin om CO2 te produceren. | |
thumbnail | zondag 5 juni 2011 @ 16:25 |
De paniek is dus groot. Kennelijk weten ze totaal niet waar ze moeten zoeken zodat nu alles verdacht is. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 16:33 |
Ja, dat wordt nog moeilijk zoeken wat nu de ''echte'' bron is geweest, misschien wel gewoon 1 kok die zijn handjes niet had gewassen, of een omgevallen gierwagen of nu weer Biogas, het lag in ieder geval niet aan de Spaanse komkommers die smoes gaat in ieder geval niet meer op ![]() Maar het is best logisch dat er een beetje paniek is daar in Duitland... Zeker achttien mensen zijn al omgekomen en in Duitsland raakten meer dan 1700 mensen besmet, van wie 520 ernstig. Tien andere Europese landen hebben negentig gevallen gemeld, die - behalve twee - allemaal gerelateerd zijn aan bezoeken aan Noord-Duitsland. en dat binnen een paar dagen... gaat best hard dan. http://www.nu.nl/buitenla(...)uizen-gespannen.html Situatie Noord-Duitse ziekenhuizen gespannen 5 juni 2011 16:14 | |
Frutsel | zondag 5 juni 2011 @ 17:03 |
| |
Gulo | zondag 5 juni 2011 @ 17:09 |
Het dna van deze bacterie is toch voor 93% identiek aan die van in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Is het dan niet logisch dat hier een verband in zou moeten zitten? | |
UltraR | zondag 5 juni 2011 @ 17:21 |
http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html En nu zijn het weer spruitjes. Ik denk dat ik maar op crackers ga leven de komende weken. Of nee, misschien zijn crackers wel de oorzaak! ![]() Medische wereld laat zich weer van zijn beste kant zien. Oh wat zijn we toch ver ontwikkeld, maar een bron van een besmetting opsporen dat kunnen we niet... | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 17:35 |
![]() | |
StateOfMind | zondag 5 juni 2011 @ 17:38 |
![]() ![]() | |
Conflict | zondag 5 juni 2011 @ 17:40 |
Ze hebben er nu snel tauge van gemaakt ![]() http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html Ik wist niet wat ik zag! | |
Robby87 | zondag 5 juni 2011 @ 17:42 |
Wtf, nu weer taugé. | |
Staal | zondag 5 juni 2011 @ 17:42 |
Wat een flipperkast op die foto. | |
Staal | zondag 5 juni 2011 @ 17:42 |
![]() | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 17:44 |
http://www.telegraaf.nl/b(...)_.html?sn=buitenland
| |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 17:44 |
![]() ik zag het ook... we krijgen gewoon flink op onze donder van de natuur als je het mij vraagt, wat je geeft krijg je terug ![]() Boontje komt om zijn loontje ! ![]() ik ga witte bonen saladee eten dus als ik jullie niet meer ''spreek'' doei ![]() | |
Kluupkluup | zondag 5 juni 2011 @ 17:52 |
NU.nl verwart bean sprouts (taugé) met Brussels sprout (spruiten)! | |
Kluupkluup | zondag 5 juni 2011 @ 17:53 |
Je moet eens googlen op 'spruiten' + EHEC.. ![]() Telegraaf, Spits.. allemaal klakkeloos overgenomen van ANP.. | |
agenda | zondag 5 juni 2011 @ 18:02 |
Fok frontpage ook ![]() | |
THEFXR | zondag 5 juni 2011 @ 18:25 |
die media moeten nu even hun kop houden, ipv veel onrust te veroorzaken! | |
Gulo | zondag 5 juni 2011 @ 18:29 |
Spruiten worden toch altijd gekookt? Dan kan de EHEC toch niet overleven? | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 18:32 |
Ons DNA is 95% identiek met chimpansees | |
venomsnake | zondag 5 juni 2011 @ 18:33 |
Tauge ![]() | |
Frutsel | zondag 5 juni 2011 @ 18:34 |
HLN heeft Spruitjes nu net veranderd in Soja-scheuten ![]() | |
Maron | zondag 5 juni 2011 @ 18:34 |
Begin Juni al spruitjes..hmm, smaakt zowieso niet als de vorst er niet 'overheen' is geweest.. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 18:34 |
Media zijn als geile honden bij dit soort dingen, hoernalisten komen klaar in hun broek bij het idee van bibberende lezers en kijkers, en spastische aanvallen van geluk bij het idee dat ze een bedrijfstak kapot hebben gekregen. | |
Grrrrrrrr | zondag 5 juni 2011 @ 18:35 |
![]() | |
waht | zondag 5 juni 2011 @ 18:36 |
![]() | |
June. | zondag 5 juni 2011 @ 18:38 |
Waarschijnlijk zit het helemaal niet in groente. De 'gewone' ehec zit meestal in rauw vlees etc, dus mi moeten ze het daar zoeken. | |
maily | zondag 5 juni 2011 @ 18:39 |
http://blogger.xs4all.nl/chow/archive/2011/06/04/660284.aspx | |
aami325 | zondag 5 juni 2011 @ 18:39 |
wat is de incubatie tijd van die bacterie/virus eigenlijk???? | |
Gulo | zondag 5 juni 2011 @ 18:39 |
10 dagen meen ik gehoord te hebben. | |
waht | zondag 5 juni 2011 @ 18:43 |
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs125/en/ 3 tot 8 dagen incubatie. | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 18:52 |
| |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 19:20 |
ZDF meldt nu ook dat het om Tauge gaat | |
barthol | zondag 5 juni 2011 @ 19:29 |
Kan je nagaan, gaat het om een antibiotica resistente darmbacterie, en is de bron de kiemgroenten van een vegetarische bio boerderij... Tenminste als het klopt wat ik lees dat het over deze toeleverancier gaat. | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 19:33 |
Tauge is een kiemgroente, dat groeit op enkel water. | |
Staal | zondag 5 juni 2011 @ 19:33 |
Ze weten het helemaal niet. Testresultaten uit het lab komen morgen pas. Te gek voor woorden hoe dit aan het zwabberen is. | |
UltraR | zondag 5 juni 2011 @ 19:34 |
Hier worden de lessen 1 t/m 10 gegeven in 'hoe verlies ik mijn geloofwaardigheid?' | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 19:35 |
maar op lekker vet bemest water groeit ie veel beter, en afspoelen met koud water na het oogsten dat helpt niet | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 19:36 |
Je gaat kiemgroente toch niet bemesten? En zeker niet als het om biologische Tauge gaat. | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 19:36 |
groeit wel veel sneller water is maar water | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 19:37 |
Het ging om biologische tauge, dus dan is er nooit sprake van bemesting. | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 19:38 |
koeiepoep is toch ook biologisch?? ![]() | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 19:38 |
Dat flikker je niet op kiemgroente ![]() | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 19:48 |
![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 19:49 |
En? Volgens ZDF zou het besmet zaadgoed zijn. | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 19:51 |
Gooi jij maar lekker mest op je tauge dan ![]() Ik heb er slechts water en een donker plekje voor nodig, om de tauge als een tierelier te laten ontkiemen. | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 19:52 |
En? Dan ligt het dus niet aan "bemesting". Zoals ik al zei. | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 20:04 |
Sorry Las besmetting ipv bemesting, maar als er mest in het water zit kan het natuurlijk wel degelijk | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 20:06 |
Ja, dan zou het kunnen. Maar deze tauge was biologisch. Igv tauge, zou je enkel (maar ik zou niet weten waarom, want tauge ontkiemt onwijs snel) een kunstmest kunnen toevoegen aan het water. En dan mag het niet meer biologisch heten. | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 20:11 |
Mest in het water kan gewoon een gevolg zijn van gebrekkige hygiëne, meenemen aan je laarzen als je ruimte ingaat waar de tauge gaat kiemen, etc. | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 20:12 |
Dat kan, maar het lijkt me heel onwaarschijnlijk. Tauge wordt namelijk in grote spoelbakken gekweekt. Iedere dag, moet al het water worden ververst. | |
#ANONIEM | zondag 5 juni 2011 @ 20:15 |
Is het nu zeker dat het tauge is, of gaan nu de taugebedrijven naar de klote om niks.? [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 05-06-2011 20:16:33 ] | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 20:18 |
Ik kan het me niet voorstellen, dat het de tauge zou zijn ![]() Tauge is een kiemgroente. Het heeft enkel donker, water en een beetje warmte nodig om te kunnen ontspruiten. Ik kweek het zelf al 30 jaar in wekpotten met een kaasdoek erover in de meterkast ![]() | |
Oud_student | zondag 5 juni 2011 @ 20:21 |
Voor de zekerheid spruiten ook maar boycotten, weer een sector naar de kloten. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 5 juni 2011 @ 20:27 |
Waar halen ze dat vandaan dan. Ik las wel dat het een aantal jaar geleden wel door tauge kwam. http://www.telegraaf.nl/b(...)k_EHEC___.html?p=1,1 | |
#ANONIEM | zondag 5 juni 2011 @ 20:29 |
En ook geen erwten, linzen en bonen meer.
| |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 20:29 |
De enige oorzaak zou dan kunnen zijn dat het water is besmet. Maar dat kan net zo goed gelden voor de ijsblokjes die in de cola-light gaan... | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 20:41 |
Ieder jaar wel weer een scholier die een science project doet en laat zien dat de ijsmachine smeriger is dan toiletbrillen | |
Felagund | zondag 5 juni 2011 @ 20:43 |
Ze zullen toch niet dezelfde fout maken bij de komkommers en weer te vroeg een schuldige aanwijzen? Mobieltjes zijn ook smeriger dan toiletbrillen in veel onderzoeken. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 20:45 |
Volgens mij kunnen we wel van 1 ding uitgaan en dat is dat de E.coli een intestinale soort van bacteriën is die slechts binnen de ingewanden van dieren (en mensen) groeit. Dus, is de bron van al dit e.coli DIERlijk, niet plantaardig. Maar door bemesting etc. kan het dus gemakkelijk in het grondwater komen en als de boeren hun spruitjes , tauge, boontjes, komkommers of wat ze er ook van ![]() nog, want het veranderd dus zo'n beetje 3x per dag... maar als een Boer bijvoorbeeld door de droogte hun groente's hebben besproeid met ''onzuiver'' water (misschien wel uit de sloot) dan zou het dus ook op groente's kunnen zitten. ik weet alleen niet of groente die e.coli bacterie ook ''in zich opneemt'' doordat het natuurlijk ook water uit de grond krijgt, misschien weet iemand anders dat? Ik heb trouwens net boontjes gegeten en nog nergens last van, maar ze waren van Hak dus die spreken geen Duits ![]() | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 20:45 |
![]() ![]() | |
Staal | zondag 5 juni 2011 @ 20:46 |
Daar zijn ze nu al hard mee bezig. Er zijn nog geen resultaten uit het lab en ook wordt er al een slag om de arm genomen dat ze er waarschijnlijk nooit een bron van zullen vinden. Het is te zot voor woorden. | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 20:47 |
Punt is, tauge valt beslist niet in de categorie van al die andere groenten. Simpelweg, omdat het niet in de volle grond wordt gekweekt, maar in spoelbakken. Het is een kiemgroente. Kiemgroenten worden niet bemest. Er kan slechts sprake zijn van besmet water in dat geval. | |
Staal | zondag 5 juni 2011 @ 20:48 |
En ook geen versiering als wortels en komkommer. Ik heb het niet over salade maar over die groenten als garnituur. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 20:49 |
ja dat is dus heel goed mogelijk ![]() als het tauge is dan, want ik zou het op dit moment echt niet meer weten ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 20:50 |
zo'n wortelroosje bij de chinees... die worden bijna nooit opgegeten en dus tig keren opnieuw gebruikt totdat 1 of andere sukkel hem wel opeet ![]() echt die sukkels heb je ![]() | |
Staal | zondag 5 juni 2011 @ 20:52 |
I know. Ik heb in de jaren negentig in de RSA in een Zwitsers restaurant gewerkt en daar hielden ze toen nog van die jaren zeventig groentekunstwerkjes. Daar moest je inderdaad heel zuinig op zijn, beetje afspoelen en het kon weer doorgegeven worden. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 20:53 |
Maar goed ondertussen is de ramp voor de tuinbouw nu wel compleet en nog steeds niet bekend wat nu de echte oorzaak is, dus echt grappig is het ook weer niet ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 20:54 |
da's toch goor ![]() Ik eet wel thuis ![]() ''die'' keukens , dan hoef je niet meer zo nodig ... Homemade ![]() ![]() | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 20:55 |
Garnituurtjes kunnen inderdaad van bord naar bord verhuizen ![]() ![]() | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 20:58 |
NIemand weet het, maar ondertussen zijn er al vele bedrijven ten gronde gericht door slechts geruchten. Best triest. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 20:58 |
ik heb ooit eens een programma gezien op TV is al een hele tijd geleden hoor, maar daar hadden ze met een verborgen camera in een keuken van ''een chinees'' gefilmd en die hadden dus serieus !!! een emmer staan om hun behoefte op te doen want ''de kok's'' mochten niet naar het toilet in het restaurant. Treu story ![]() ![]() ![]() | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 20:59 |
Ohw wat goor! ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:00 |
jah... ![]() foe jong hai ![]() | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 21:04 |
http://www.telegraaf.nl/b(...)k_EHEC___.html?p=1,1
| |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:06 |
hmmmmm ![]() ik weet niet of ik jou wel serieus ga nemen .... | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 21:07 |
Ik jouw wel | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:08 |
Dan was je niet voor Megastallen ![]() | |
barthol | zondag 5 juni 2011 @ 21:10 |
Als je de site van het verdachte bedrijf leest dan snap je er helemaal niets meer van. Zoveel reclame voor de ekologisch verantwoorde aanpak Bij de kiemgroenten Bij de veldgewassen
| |
Dance99Vv | zondag 5 juni 2011 @ 21:12 |
Potjandorie mot ik nou de hele zomer gekookte groenten eten en varkensvlees om geen risico te lopen ? Jongens aan tafel speklappen met piepers en gekookte komkommersalade ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:15 |
ja... hier heb je ook zo'n bericht ![]() http://www.welingelichtek(...)s-uit-duitsland.html EHEC komt van Nederlandse bio-komkommers uit Spanje voorlopig neem ik effe niks meer serieus... van wat ''ze'' schrijven. | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 21:16 |
Jawel , en er zijn heel goede redenen voor Nog afgezien van de concurrentie met het buitenland, maar ook de mogelijkheden voor energiebesparing / opwekking Ik weet dat linkse fanatici altijd iedereen hun heilige mening willen opdringen. Zodra ze hun mening gewijzigd hebben dan moet iedereen volgen | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:22 |
Een weloverwogen oordeel over megastallen vereist een vergelijking van de voor- en nadelen. Voordelen: Dankzij de megastallen kan er op grote schaal goedkoop vlees worden geproduceerd en verhandeld. .Een voordeel voor producenten en handelaren.. Dankzij de megastallen kunnen consumenten op grote schaal goedkoop vlees kopen en consumeren. Een voordeel voor vleesetende consumenten. Nadelen: De productie van vlees leidt tot een grotere CO2 uitstoot dan al het verkeer bij elkaar opgeteld. Een nadeel voor alle mensen, zowel huidige als toekomstige generaties. De productie van vlees leidt tot voedselschaarste. De landbouwgrond die wordt gebruikt voor de productie van veevoer.zou veel meer voedsel opleveren als diezelfde grond zou worden gebruikt voor mensenvoedsel Een nadeel voor mensen die honger leiden, maar ook voor ons omdat de voedselschaarste tot ernstige economische en vooral politieke instabiliteit zal leiden. De productie van vlees legt een zeer groot beslag ook op andere natuurlijke hulpbronnen dan landbouwgrond. Om een biefstuk van 300 gram te produceren is 744 liter water nodig. Een nadeel voor alle mensen wereldwijd, en vooral voor de jongere generaties. De intensieve productie van vlees vormt een zeer ernstige bedreiging voor de volksgezondheid. Er zijn waarschuwingen geweest (gekke koeien, q-koorts, etc) en het is wachten totdat er een epidemie optreedt (mede door de resistentie tegen antibiotica) die vele dodelijke menselijke slachtoffers zal maken. Een nadeel voor alle mensen wereldwijd. De intensieve productie van vlees brengt dieren onvoorstelbaar leed toe. Een nadeel voor de dieren. Eindconclusie: de voordelen vallen in het niet bij de nadelen. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:24 |
En dan heb ik de ellende voor de dieren er zelfs nog buiten gelaten... ken je nagaan ![]() | |
Gulo | zondag 5 juni 2011 @ 21:25 |
Ik wou er net iets over zeggen inderdaad. ![]() Mensen die megastallen promoten zijn waarlijk gewetenloos of uitgesproken dom. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:26 |
Daarom neem ik hem ook niet serieus ![]() | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 21:26 |
Die nadelen slaan op de consumptie van Vlees niet op de keuze voor megastallen al dan niet De voordelen zijn veel groter dan nadelen, zeker op het gebied van energie opwekking en CO2 uitstoot en hergebruik van de CO2 | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:27 |
sukkeltje ![]() | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 21:31 |
Mensen die tegen megastallen zijn moeten daar niet over janken maar vlees kopen van dieren die daar niet in zitten. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:33 |
Ga janken ![]() nah... ik zal het je nog sterker vertellen, ik eet helemaal geen vlees meer ![]() ![]() en ik jank niet ![]() ![]() | |
Staal | zondag 5 juni 2011 @ 21:33 |
Het een sluit het ander niet uit, Piet. | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 21:34 |
Dat is best betaalbaar ook nog eens. Behalve als het om kip gaat. Een biologische kipfilet is duurder dan een biologische biefstuk (die in prijs niet veel afwijkt van een "normaal" biefstukje). | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 21:37 |
Dat weet ik, maar de meeste Nederlander zeggen wel dat ze tegen die megastallen en bioindustrie zijn, maar dat zijn ze alleen maar op het moment dat ze denken daar een mening over te moeten hebben. Ze lopen daarna net zo makkelijk naar de kiloknaller. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:38 |
en ze zouden de subsidie voor de Bio-industrie (miljoenen per jaar!) iets beter kunnen verdelen, geef de biologische boeren maar wat meer subsidie ![]() of dit: http://www.dierenbescherming.nl/nieuws/758 Lager BTW-tarief voor biologisch vlees niet toegestaan (Why ????) zou een goed idee zijn ![]() | |
Gulo | zondag 5 juni 2011 @ 21:38 |
![]() Mensen die tegen megastallen zijn maar wel veelvuldig vlees uit de bio-industrie eten zijn inderdaad hypocriet. Maar waarom zouden mensen die dit doen er niets over mogen zeggen? Al koop je alleen biologisch vlees dan heb je toch vrijwel net zo veel last van de nadelen en risico's van de bio-industrie? (denk aan resistente bacteriën, vernietiging van de aarde, etc. ) | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 21:38 |
Daar zal die biologische boer blij mee zijn met zijn scharrelvarkens | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:38 |
die sterven snel uit, dus dat lost zich vanzelf op ![]() | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 21:39 |
Goed zo dan moet je jouw willetje niet opleggen aan mensen met een andere mening. Ik ben voor Megastallen, omdat dieren het beter hebben en 1 megastal beter is dan tien oude stallen zonder ventilatie Daarnaast kunne Megastallen de uitgestoite CO2 hergebruiken en de stront gebruiken voor energieopwekking | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:39 |
De Tuinbouw dan weer wel ![]() die moeten ook leven... | |
Pietverdriet | zondag 5 juni 2011 @ 21:40 |
Nee, helemaal geen subsidies, gewoon de mensen de keuze laten maken. Wordt tijd dat mensen eindelijk eens leren te stemmen met hun euro ipv alleen maar te kleppen. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:41 |
Heb ik gezegd dat jij geen vlees mag eten ? Nee heb je mij niet 1x op kunnen betrappen ![]() Je hebt me er wel op kunnen berappen dat ik de Bio-industrie schandalig vind voor mens, Dier en Mileu... maar als jij kiloknallers wil blijven eten, moet je dat vooral doen ![]() | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 21:43 |
Ik koop wel kilo vlees maar gooi het in delen in de vriezer, ik eet geen kippenvlees, maar wel fazant En ik wacht tot de burger ook herten mag afknallen, dat is lekker | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:44 |
![]() en nu denk je zeker dat je mij hiermee op de kast krijgt ![]() Ik zie je gewoon als een sneue Troll ![]() | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 21:47 |
Jij bent dus overduidelijk aan het trollen. Jammer is dat. | |
Staal | zondag 5 juni 2011 @ 21:48 |
Bendk? | |
Staal | zondag 5 juni 2011 @ 21:52 |
Ze willen het niet in de buurt maar dat het er is maakt ze dan niet uit want aan de verpakking zie je toch niks. Onbegrijpelijk eigenlijk. Overigens vind ik wel lastig als mensen echt niet anders kunnen betalen dan vlees uit de bioindustrie. Die groep wordt namelijk ook steeds groter. | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 21:52 |
Ja ten onrechte Vaak zijn mensen erg op inovatie maar de tuinbouw en de landbouw moet maar net als 100 jaar geleden blijven werken , terwijl het buitenland wel verder gaat in de techniek, raar erg raar | |
michaelmoore | zondag 5 juni 2011 @ 21:54 |
Nee, andere mening , schrik je daarvan ?? hebben je hersens wat ander licht nodig?? | |
Dance99Vv | zondag 5 juni 2011 @ 21:55 |
iemand nog een vega-burger ? | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 21:55 |
Ligt er maar net aan welk "buitenland" je bedoelt. Als ik in Nepal ben, mag ik zelf mijn geitje slachten in het slachthuisje en het bloed ervan offeren in de tempel die er pal naast ligt. Bijvoorbeeld. | |
Staal | zondag 5 juni 2011 @ 21:55 |
Kreeg anders de indruk dat jij aan het zuurstof moet. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:57 |
Daarom... als die Bio-industrie nu minder (of het liefst geen) subsidie zou krijgen maar de Biologische boeren wat meer, of in ieder geval de ''gewone'' boeren die over zouden willen stappen naar Biologisch boeren dan zou dat Biologische vlees helemaal niet meer duurder hoeven te zijn, of in ieder geval een stuk goedkoper... Of dat BTW verlagen op Biologisch vlees, ook niet zo'n gek idee, maar het draait nu eenmaal bij de overheid allemaal om geld ... | |
Gulo | zondag 5 juni 2011 @ 21:57 |
Ik principe heb je wel gelijk, maar ik denk dat dit maar een kleine groep is. Als je zo bewust bezig bent kan je er namelijk ook voor kiezen om 3 dagen in de week biologisch vlees te eten in plaats van alle dagen supermarktvlees. | |
Dance99Vv | zondag 5 juni 2011 @ 21:57 |
begint een waslijst aan te komen van dingen die je beter niet kan eten ten gevolge van EHEC MRSA bacterie (koeienmelk) stralende sushi enzovoort .....wat kan ik nog wel eten ? | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 21:58 |
![]() teveel kilo knallers gegeten denk ik ![]() ![]() Ik ga afwassen, koffie drinken en een filmpie kijken, in die volgorde ![]() laters ![]() ![]() | |
sigme | zondag 5 juni 2011 @ 21:58 |
Megastallen hebben zo hun nadelen, maar die moderne halfopen stallen zijn wel echt veel fijner voor koeien dan die nare donkere bedompte stallen die tot voor kort gebruikelijk waren. Ik denk dat het voor EHEC niet uitmaakt, het staltype. | |
barthol | zondag 5 juni 2011 @ 22:29 |
Ik zit me te bedenken, wat zullen die werknemers van dat bedrijf aangeslagen zijn. Zo idealistisch bezig met hun vegetarische bedrijf en dan "juist zij" de bron van die Ehec epidemie....! . | |
June. | zondag 5 juni 2011 @ 22:41 |
Nee, het gaat om antibioticagebruik, dát zorgt voor resistentie. Als 1 koe ziek is geven ze de rest allemaal maar profylactisch antibiotica. Dat klopt niet.. | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 22:53 |
Dat hoeft niet eens (1 zieke koe). Vooral het gebruik van groeihormonen leidt daartoe. Door die groeihormonen wordt de melkproductie zo erg opgevoerd, dat een koe dat niet kan handelen zonder er ontstekingen aan de uiers aan over te houden. Dus worden naast de groeihormonen, ook maar meteen de antibiotica toegevoegd. Al die stoffen vind je terug in je glaasje melk: de groeihormonen, de pus van de uierontsteking en de antibiotica. Proost! | |
freako | zondag 5 juni 2011 @ 23:13 |
Inderdaad, dat klopt niet. Dat gebeurt dan ook niet, niet in de rundveehouderij tenminste. Het zou ook knap stom zijn, want de vondst van antibioticaresidu in de melk levert een boer een boete van duizenden euro's op. En elk antibioticum heeft een wachttijd van minstens een week. [ Bericht 13% gewijzigd door freako op 05-06-2011 23:30:19 ] | |
freako | zondag 5 juni 2011 @ 23:15 |
Het gebruik van groeihormonen is in de EU al sinds de zestiger jaren verboden, en gebruik ervan komt dan ook nauwelijks voor. Al helemaal niet in de melkveehouderij. [ Bericht 11% gewijzigd door freako op 05-06-2011 23:30:10 ] | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 23:19 |
Onzin! http://www.veeteelt.nl/ar(...)voor-dierenwelzijn-0 | |
June. | zondag 5 juni 2011 @ 23:19 |
Goed, weet niet precies welk deel dat dan wel doet, maar dat is toch echt de voornaamste oorzaak van resistentie. | |
freako | zondag 5 juni 2011 @ 23:22 |
Nee, dat is geen onzin. BST is ten strengste verboden. Het staat zelfs in de titel van je bron. BST is nooit toegelaten in de EU. Elk medicijn dat niet is toegelaten mag niet gebruikt worden, en is dus verboden. [ Bericht 0% gewijzigd door freako op 05-06-2011 23:29:40 ] | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 23:23 |
Iets afraden, is niet iets verbieden. | |
#ANONIEM | zondag 5 juni 2011 @ 23:24 |
Erg dubbelzinnige topictitel moet ik zeggen... Je kunt het accent leggen op "nog meer" EHEC bacterie in Duitsland2 , nu nog meer doden en zieken maar ook op "nu nog"... EHEC bacterie in Duitsland2 , nu nog meer doden en zieken... | |
freako | zondag 5 juni 2011 @ 23:24 |
Niet toelaten = verbieden. BST is nooit toegelaten, en is dus verboden. | |
Banjerkanjer | zondag 5 juni 2011 @ 23:26 |
Iets afraden is niet iets niet toelaten en is dus iets niet verbieden. En is dus niet verboden. | |
freako | zondag 5 juni 2011 @ 23:29 |
BST is nooit toegelaten. Dit is een of ander onderzoekje van de Raad van Europa omdat er ooit sprake van is geweest om BST alsnog toe te laten op de Europese markt. Dat plan is vervolgens weer afgeschoten, oa hierdoor. De huidige status van BST is dezelfde status als BST altijd heeft gehad: niet toegelaten. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 5 juni 2011 @ 23:31 |
En jij denkt dat alle Boeren zich netjes aan de regels houden? Dus sinds de jaren 60 worden er geen groeihormonen meer gebruikt? Google maar even op groeihormonen vlees of groeihormonen melk en het zal je verbazen hoe vaak het nog steeds gevonden wordt maar ten eerste komt het niet altijd in het nieuws en ten tweede is er veel te weinig controle. Waarom? Omdat bijvoorbeeld Wakker Dier of de Dierenbescherming die dit soort dingen controleren (voor ''ons'') geen subsidie krijgen dus er is eenvoudig gewoon geen geld voor. ik geef 1 voorbeeldje... http://www.vleesmagazine.(...)l-gegeten--5781.html Hormoon-rundvlees mogelijk al gegeten 09 oktober 2008 Deze komt uit 2008 maar ik kan me ook nog recentere berichten herinneren,
| |
Pietverdriet | maandag 6 juni 2011 @ 07:35 |
FANNvanhetlaatsteuur, zullen we het hier vooral over EHEC hebben en niet over je Vegashisme? | |
Pietverdriet | maandag 6 juni 2011 @ 07:41 |
Ik vind het trouwens zorgelijk dat de politici zo geil zijn een succes te melden dat ze het nu al weer melden dat ze de bron gevonden hebben voordat het labresultaat binnen is. Komkommers -> paniek, niets gevonden Tomaten -> , niets gevonden Restaurant -> , niets gevonden | |
BansheeBoy | maandag 6 juni 2011 @ 09:50 |
Ik heb nu zelf al een week last van diarree, buikkrampen, spierpijn en last van mijn milt. Ik begin me toch zorgen te maken. ![]() ![]() | |
DustPuppy | maandag 6 juni 2011 @ 09:59 |
Het was toch die taugé, makker! | |
BansheeBoy | maandag 6 juni 2011 @ 10:14 |
Eet ik nooit. ![]() ![]() | |
DustPuppy | maandag 6 juni 2011 @ 10:49 |
En je bent niet recent in de buurt van Hamburg geweest? | |
BansheeBoy | maandag 6 juni 2011 @ 10:50 |
Nee, wel 3 weken in Marokko. En eigenlijk heb ik daar altijd diarree. Maar ik ben nu al ruim een week terug en nog steeds. ![]() ![]() | |
waht | maandag 6 juni 2011 @ 11:06 |
![]() | |
meth77 | maandag 6 juni 2011 @ 11:14 |
je moet in marokko ook pizza's eten en water drinken, niet die zooi die ze op markten klaarmaken | |
DustPuppy | maandag 6 juni 2011 @ 11:16 |
Klinkt als een fijn land. ![]() | |
BansheeBoy | maandag 6 juni 2011 @ 11:21 |
Die zooi op markten eet ik ook nooit. Maar wat je daar ook eet, diarree zul je krijgen. Op een random dag kun je daar zo 3 keer laxeren. ![]() ![]() | |
thesiren.nl | maandag 6 juni 2011 @ 11:23 |
IJsblokjes in je drinken en kraanwater wat je gebruikt om tanden te poetsen zijn ook vaak boosdoeners die worden vergeten. | |
meth77 | maandag 6 juni 2011 @ 11:27 |
totaal geen last van gehad daar, maar ik eet dan ook geen gewassen tomaten of sla enzo | |
BansheeBoy | maandag 6 juni 2011 @ 11:32 |
Ok, dat kan. Ik eet die dingen wel en heb het bij elk bezoek in Marokko gehad. En ik kom er al 30 jaar ![]() ![]() | |
meth77 | maandag 6 juni 2011 @ 11:35 |
gewassen sla en gewassen tomaten met drinkwater uit een fles zelf wassen of niet eten, of vers plukken en dan wassen | |
DustPuppy | maandag 6 juni 2011 @ 11:35 |
30 jaar? Ik had je echt niet ouder geschat dan 15. Go figure ![]() Anyways, even on-topic. Stiekem toch biologische groente? Dat zou wel een flinke klap zijn voor alle pro-biologische mensjes. ![]() | |
paddy | maandag 6 juni 2011 @ 11:39 |
Het ging om de een bepaald bedrijf waar de verse gewassen vandaan kwamen en leverde aan meerdere restaurants. Dus bedrijf is gesloten. Misschien zijn we nu van de onzekerheid af. | |
DustPuppy | maandag 6 juni 2011 @ 11:41 |
Maar het bewijs is nog steeds niet geleverd, begrijp ik uit de berichten? Whatever happened to German efficiency? | |
OmniRocket | maandag 6 juni 2011 @ 11:56 |
straks blijkt het in het bier te zitten ![]() | |
Sjeen | maandag 6 juni 2011 @ 12:06 |
Is er dan al echte duidelijkheid nu, want ondertussen geloof ik niet meer zo in alle hersenspinselen uit Duitsland. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 6 juni 2011 @ 12:55 |
HIJ begon... ![]() ![]()
| |
Red_85 | maandag 6 juni 2011 @ 13:05 |
Hmm, dan waren er denk ik al wel meer Duitsers gevallen... | |
barthol | maandag 6 juni 2011 @ 13:43 |
Bild loopt al wat vooruit op de persconferentie, en meldt dat er via het verdachte bedrijf een spoor naar China is. | |
DustPuppy | maandag 6 juni 2011 @ 13:54 |
Dat zou me dan weer niks verbazen, met China's geschiedenis in voedselveiligheid. | |
spuitje | maandag 6 juni 2011 @ 14:39 |
En als het niet uit China blijkt te komen, wie is dan de volgende die als schuldige wordt aangewezen? | |
oompaloompa | maandag 6 juni 2011 @ 14:43 |
Moslims
| |
DustPuppy | maandag 6 juni 2011 @ 14:46 |
Voor extra ironie punten: Rusland! ![]() | |
WammesWaggel | maandag 6 juni 2011 @ 14:58 |
You forgot Poland. | |
plonsikduik | maandag 6 juni 2011 @ 15:04 |
zit het in kou thee of niet ??? al wat bekend uit de testen ??? of doctor evil boven water halen ?? | |
snoekiesnoeksnoek | maandag 6 juni 2011 @ 15:37 |
Ook Noord-Duitse boerderij niet de bron van EHEC-epidemie | |
plonsikduik | maandag 6 juni 2011 @ 15:59 |
we hebben het niet geweten , kan beter worden WE HEBBEN HET NIET GEVONDEN ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 6 juni 2011 @ 19:44 |
En weer een hele landbouwsector voor niks de nek omgedraaid. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 6 juni 2011 @ 19:48 |
Net op het RTL4 journaal, Taugé teler die zegt prima product, ruik maar, drukt medewerker een dot Taugé in het gezicht en gooit het daarna terug in de kweekcontainer. Nee, wij zijn een keurig bedrijf die hard zijn best doen voor een goed product. Blunder ![]() ![]() | |
Gulo | maandag 6 juni 2011 @ 19:48 |
Een doorgaans erg nuchtere collega probeerde mij er vandaag van te overtuigen dat de EHEC ontstaan is als kruising als gevolg van militiair onderzoek dat in Noord-Duitsland verricht wordt. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 6 juni 2011 @ 19:50 |
Aluhoedjes op! | |
Alleskids | maandag 6 juni 2011 @ 19:52 |
1/3 van de slachtoffers reed in een Opel, dus stel ik voor meteen alle Opels te vernietigen,en de Opel fabriken te sluiten... voor het geval het deze keer WEL de oorzaak is. | |
Alleskids | maandag 6 juni 2011 @ 19:54 |
de oorspronkelijke bacterie zat misschien in een groente die misschien in het restaurant gegeten is, maar de rest van de geinfecteerden is aangestoken door een ander | |
Pietverdriet | maandag 6 juni 2011 @ 19:55 |
Er kan ook iemand daar naar de WC zijn gegaan en de mensen die na hem kwamen hun handen niet gewassen. | |
michaelmoore | maandag 6 juni 2011 @ 19:59 |
een koemens, half mens/half koe zou kunnen een plotse mutant Of een paardenfluisteraar | |
#ANONIEM | maandag 6 juni 2011 @ 20:02 |
Zei hij niet ook nog, na het teruggooien van die taugé, iets van "Kijk, geen bacterie te zien hier!"? ![]() | |
plonsikduik | maandag 6 juni 2011 @ 20:06 |
zo denk men dus goed bezig te zijn ![]() nou zou me niet verbazen dat dit bedrijf de oorzaak is ![]() hoe dom kan je zijn ??? | |
Grrrrrrrr | maandag 6 juni 2011 @ 20:06 |
Dan zal hij doorgaans minder nuchter zijn dan hij overkomt vermoed ik ![]() | |
Staal | maandag 6 juni 2011 @ 20:08 |
Kans dat je nog gelijk hebt ook. Sowieso geloof ik niet meer dat ze de bron zullen achterhalen. Het is toch eigenlijk verschrikkelijk al dat geouwehoer allemaal. Heb er speciaal op gelet: de taugé lag onaangeraakt vol in de schappen en de landensalades niet ver van de uiterste datum in de gangpadvitrines in de aanbieding. | |
plonsikduik | maandag 6 juni 2011 @ 20:10 |
KUNNEN JULLIE NOU HELEMAAL NIETS hebben die duisters wel om 4 uur hun cupe soep gehad ??? | |
#ANONIEM | maandag 6 juni 2011 @ 20:13 |
Tief alsjeblieft op naar ONZ ![]() | |
plonsikduik | maandag 6 juni 2011 @ 20:18 |
nou ze hebben genoeg aanknopingspunten, niet alleen doden maar ook zieken ! , moet toch te vinden zijn of is alleen de Duitse versie van warenwet hiermee bezig . en geen mensen die meer en vaker opsporingen doen. opsporing verzocht ?? ouwe tatort of die andere ouwe ![]() | |
fokthesystem | maandag 6 juni 2011 @ 20:55 |
Uit EHEC topic #1 ook soja scheuten niet de boosdoener...... blijkt : ook soja scheuten a.k.a. tauge niet de boosdoener. | |
StateOfMind | maandag 6 juni 2011 @ 20:59 |
Derrick is dood, maar wellicht kan men Schimanski afstoffen ![]() | |
Banjerkanjer | maandag 6 juni 2011 @ 21:01 |
Dat verbaast me niets ![]() | |
tntkiller | maandag 6 juni 2011 @ 21:55 |
http://www.naturalnews.com/032622_ecoli_bioengineering.html | |
michaelmoore | maandag 6 juni 2011 @ 21:56 |
wel lekkere goedkope tomaten nu overal 2 Kg voor een euro | |
Pietverdriet | maandag 6 juni 2011 @ 22:04 |
Die bron van je Wat een triestheid, | |
Gulo | maandag 6 juni 2011 @ 22:07 |
http://www.amsterdampost.(...)an-het-duitse-leger/ Vast wel.:') Overigens vind ik dit soort theoriën nauwelijks triester dan de overheid welke telkens weer zomaar iets roept, waar de media dan hysterisch op reageert (zoals gisteren met de Taugé weer). | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 6 juni 2011 @ 22:25 |
Op BBC ging het zojuist over de EHEC bacterie, Spanje is woest en wil compensatie en de ramp voor de Groente telers is compleet... oeps... nu afgelopen, treurige zooi ![]() Die bron vinden ze natuurlijk nooit meer, stelletje falers... Dat restaurant was toch ook niet de uiteindelijke bron? Was dat nu al zeker? Anders zijn die ook gewoon voor niks geruineerd. ![]() best wel schandalig eigenlijk, ze gaven die tauge al de schuld zonder dat de testresultaten bekend waren. Dat kan toch eigenlijk helemaal niet ? ![]() | |
WammesWaggel | maandag 6 juni 2011 @ 22:47 |
Wij hebben gisteren tauge en vandaag komkommer gegeten, riskant hoor ![]() | |
Alleskids | maandag 6 juni 2011 @ 22:54 |
niet echt handig steeds maar wat roepen, er schijnt niet echt samenwerking te zijn tussen de plaatselijke politiek en de landelijke instanties | |
Injetta | maandag 6 juni 2011 @ 22:54 |
Het lijkt wel alsof ze in een tunnelvisie zitten daar..... Ze zijn de tunnel van "groenten" ingegaan en blijven nu maar daar op doorgaan. Telkens als er dan een aantal zieke mensen hetzelfde hebben gegeten qua groenten, dan volgen ze dat spoor. En... het moet ook het liefst niet uit Duitsland komen. Op die manier zien ze uiteraard van alles over het hoofd en negeren andere tekenen of signalen of aanknopingspunten. Bijv. besmet water (wellicht hebben ze allemaal een bepaald soort water gedronken??). Of... iets van vlees. Kan dat bacterie alleen maar overgebracht worden via voedsel? Of kan het ook anders? Want dan doet de bron er eigenlijk allang niet meer toe.. Dan moet nu alles er op gericht zijn om verdere besmetting op die andere manier te voorkomen. | |
Jane | maandag 6 juni 2011 @ 22:55 |
Serieus, hoe klungelig verloopt dat onderzoek en de berichten die men naar buiten stuurt? Ze roepen maar wat. ![]() | |
Injetta | maandag 6 juni 2011 @ 22:57 |
Vanavond zei een dokter dat er 2 mensen ziek waren (jongen en vriendin) en die hadden allebei een groot bord tauge op.. Tja.. als dat al wetenschappelijk bewijs is, dat als er 2 mensen van de 2200 hetzelfde hebben gegeten... Ze hebben vast ook allebei nog wel andere dingen hetzelfde gegeten/gedronken. Ze hebben waarschijnlijk ook op elkaars toilet gezeten. Ze hebben elkaar gezoend. Weet ik veel.. Ze hebben samen hetzelfde water gedronken uit een fles.. Ze zijn echt dolende daar.. | |
Jane | maandag 6 juni 2011 @ 22:57 |
Vraag me af of er misschien vegetariërs tussen de zieken/slachtoffers zaten en dat ze daarom zo snel tot de 'conclusie' kwamen dat het van groenten moest komen. | |
Sjeen | maandag 6 juni 2011 @ 22:59 |
living on the edge ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 6 juni 2011 @ 22:59 |
Wanneer je besmet bent met de EHEC-bacterie kun je anderen besmetten zolang de bacterie in de ontlasting aanwezig is. Voor zover nu bekend is dat vanaf het moment van besmetting tot enkele weken daarna. Besmetting met de EHEC- of STEC-bacterie komt meestal door het eten van onvoldoende verhit rundvlees of schapenvlees (barbecue, hamburgers), het drinken van rauwe melk of het eten van besmette rauwe groenten. Ook contact met (mest van) besmet vee - bijvoorbeeld op de kinderboerderij - of zwemmen in besmet water kan een EHEC-infectie tot gevolg hebben. Mens op mens besmetting met EHEC is ook mogelijk. De bacterie zit in de ontlasting van besmette mensen, en wordt overgebracht via bijvoorbeeld de toiletbril, de spoelknop of handvatten van toiletdeuren. Via de handen kan de bacterie zo in de mond van anderen terecht komen. Dus eigenlijk kan het van alles zijn... | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 6 juni 2011 @ 23:00 |
Ik zit nu met een bak druiven, wie weet krijgen die morgen de schuld ![]() ik heb ze wel 3x gewassen ![]() | |
Staal | maandag 6 juni 2011 @ 23:14 |
Breaking news: het is wijn. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 6 juni 2011 @ 23:19 |
![]() Bron??? ![]() ![]() tis niet waar toch ![]() | |
BansheeBoy | maandag 6 juni 2011 @ 23:23 |
Ik ben bij de dokter geweest vandaag, ik heb wat potjes gehad waar ik mijn verse diarree in kwijt kan, die willen ze gaan kweken. ![]() Ik ben blij als het in wijn blijkt te zitten, want dat drink ik nooit. Neen. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 6 juni 2011 @ 23:24 |
Bron? Zelfs op bild.de lees ik daar niks over. ![]() | |
Staal | maandag 6 juni 2011 @ 23:30 |
*grijns* Sorry, kon het niet laten. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 6 juni 2011 @ 23:32 |
ik wist het ![]() ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 7 juni 2011 @ 06:37 |
http://www.volkskrant.nl/(...)-EHEC-mysterie.dhtml Radeloosheid om aanhouden EHEC-mysterie 07/06/11, 04:07 Niemand weet het meer. Zelfs de buren van Tuinbouwbedrijf Bienenbüttel zeggen maandagavond sceptisch: 'Eerst waren het de komkommers, nu de taugé, morgen vast de aardbeien.' De wereld kijkt naar Bienenbüttel, omdat die zich verbaast over Duitsland, het land waarvan allen dachten dat alles er zo goed geregeld was. Maar in twee weken is het aantal besmettingen er tot tweeduizend gestegen, en het dodental tot 21. Sindsdien worden wel schuldigen aangewezen, maar geen resultaten geboekt. Buiten, voor de deur bij de tuinbouwer, bestellen de Spaanse cameramensen een pizza, zonder sla. Ze wachten: alles is vandaag nog mogelijk. De directeur van het Robert Koch Instituut heeft ondertussen laten weten dat de bacterie net zo goed nooit gevonden kan worden. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 7 juni 2011 @ 07:25 |
Paniek!!!Niveau van het onderwijs blijft maar dalen. | |
Rewimo | dinsdag 7 juni 2011 @ 07:41 |
![]() | |
plonsikduik | dinsdag 7 juni 2011 @ 08:00 |
de besmetting kan net zo goed uit rondreizende leerlingen komen het is toch algemeen bekend dat de jeugd zijn handen niet wast na wc bezoek ![]() | |
June. | dinsdag 7 juni 2011 @ 08:14 |
Dat RKI (de RIVM van Duitsland) staat gewoon met de rug tegen de muur. Alles gaat zo traag omdat Duitsland te maken heeft met tientallen bundeslanden die elk hun eigen dingen regelen. Het RKI moet vervolgens met hen onderhandelen en daar gaat het fout. Ik zeg niet dat het we in Nederland beter gedaan zouden hebben (zie Qkoorts), maar als wij met zoiets te maken krijgen staan de provincies ten minste onder verantwoording van de minister. Die krijgt vervolgens wel advies van het rivm etc, maar hij neemt de beslissingen. | |
plonsikduik | dinsdag 7 juni 2011 @ 08:37 |
is het in duitsland ook zo dat ze later wat ouwe mannen optrommelen om advies uit te brengen , hoe het in de toekomst zou moeten, en lessen leren uit het heden ???? of leren ze nooit wat in duitsland ??? uitkomst : nooit de oorzaak gevonden, wel iedereen beschuldigen. geef heel veel vertrouwen verder ook een lesje voor bedrijven , wees niet al te afhankelijk van 1 afzetmarkt !!!! | |
Ferdo | dinsdag 7 juni 2011 @ 08:41 |
En welke groente is vandaag aan de beurt? Of wordt het, voor de verandering, fruit? Sinaasappels, kiwi's, appels, aardbeien? Of misschien zijn de bananen de pisang? Ze kunnen er onderhand een sms-spel van maken, Raad de Bron van Vandaag. Dit is wel heel erg triest. Je zou als ouder geneigd zijn subiet (hadden we die trouwens al gehad, de bieten?) je kind van die school te halen. | |
paddy | dinsdag 7 juni 2011 @ 11:05 |
Eerste geval EHEC-besmetting in Canada | |
paddy | dinsdag 7 juni 2011 @ 11:08 |
http://nos.nl/tekst/24643(...)+%28NOS+Teletekst%29 | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 7 juni 2011 @ 15:10 |
![]() ![]() Het zou me niet eens verbazen als ik het zo bekijk ![]() ![]() ![]() ![]() maar goed... http://www.volkskrant.nl/(...)land-is-veilig.dhtml Experts: Voeding in Nederland is veilig ![]() 07/06/11, 13:54 Dodental Het aantal mensen dat sinds half mei is overleden door de bacterie staat nu op 25, melden de autoriteiten in Nedersaksen vandaag. De laatste twee slachtoffers overleden 31 mei en 1 juni. Op één na waren alle fatale gevallen in Duitsland. Eén vrouw overleed in Zweden kort na terugkeer uit Noord-Duitsland. Er zijn meer dan 2300 mensen in 14 landen ziek geworden. ![]() Waar de ziekte is uitgebroken is nog steeds een raadsel. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 7 juni 2011 @ 19:09 |
Ai... ![]() Toen ik dit las: http://www.vilt.be/Circa_(...)tie_EHEC_voor_telers Circa 150 miljoen euro EU-compensatie EHEC voor telers 07/06/2011 Landbouwfederatie Deutsche Bauernverband noemt de EHEC-uitbraak "de ergste crisis sinds Tsjernobyl" voor de Duitse groentetelers. Moest ik ineens aan dit denken: http://nos.nl/artikel/179349-zuidduitse-zwijnen-radioactief.html Zuid-Duitse zwijnen radioactief 19 aug 2010, 14:59 In Zuid-Duitsland schieten jagers steeds meer wilde zwijnen die besmet zijn met radioactiviteit. Wetenschappers zeggen dat die besmetting nog steeds een gevolg is van de ramp met de kernreactor in Tsjernobyl. Door de brand in de kerncentrale, in 1986, kwam onder meer radioactief cesium in Beieren in de grond. Die stof komt nu steeds meer voor in truffels, het favoriete voedsel van everzwijnen. Bovendien moeten de dieren door de radioactieve aarde heen wroeten om erbij te komen. Testen wijzen uit dat sommige dieren maar liefst 2800 bequerel radioactiviteit per kilo hebben. 600 becquerel is grens voor menselijke consumptie. ![]() Wat zit er in die Bratwursten eigenlijk ??? ![]() | |
Drugshond | woensdag 8 juni 2011 @ 04:39 |
Boeie,... Bij verkoudheid = Whisky. Bij griep = Whisky Straks bij EHEC = Iets duurdere Whisky. Werkt nog steeds deze grap. Wel binnen 6 uur leeg toeteren, anders werkt het iets minder goed. | |
BansheeBoy | woensdag 8 juni 2011 @ 11:19 |
Hmm, heb nog steeds last van (verse) diarree, zit nu zelfs wat bloed bij. ![]() ![]() | |
Staal | woensdag 8 juni 2011 @ 12:45 |
Zou je niet weer even de dokter bellen? En hoe lang zou de uitslag van die kweek eigenlijk duren? | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 8 juni 2011 @ 14:19 |
ik dacht eerst dat je een grapje maakte, als dat niet zo is wat zij zegt...
| |
#ANONIEM | woensdag 8 juni 2011 @ 16:19 |
http://www.nu.nl/buitenla(...)ie-aangetroffen.html [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 08-06-2011 16:20:06 ] | |
Staal | woensdag 8 juni 2011 @ 16:31 |
Nu weer wel komkommers? | |
Dance99Vv | woensdag 8 juni 2011 @ 16:33 |
En lees op de telegraaf dat ook frankrijk eindelijk zijn eerste ehec zieke heeft: Frankrijk heeft eerste geval EHEC http://www.telegraaf.nl/b(...)ankrijk__.html?p=9,3 fo toch die wijn ? krijgt die stale flipperkast nog gelijk ook? | |
Pietverdriet | woensdag 8 juni 2011 @ 16:34 |
Is al eerder gezegd en ik zeg het ook, neem contact op met je huisarts. | |
Straatcommando. | woensdag 8 juni 2011 @ 16:36 |
Ik ben eigenlijk tot aan gisteren ook aan de schijt geweest(een weekje ongeveer)heb ook flink liggen kotsen.. maar EHEC was nou niet echt wat in me op kwam ![]() Voel me nu gewoon prima dus ja ![]() | |
Dance99Vv | woensdag 8 juni 2011 @ 16:36 |
Ach is net een griepje duurt 10 dagen ofzo , als je gezond bent | |
Staal | woensdag 8 juni 2011 @ 16:38 |
Maar wel weer bron Duitsland. ![]() Overigens zat ik even terug te lezen in de berichtjes hierboven. Maar ik vind het een begrijpelijke reactie van die school. Het is een hele verantwoordelijkheid voor andermans kinderen en stel dat er wel een besmetting zou plaatsvinden dan is de naam van die school verwoest. Dan maar liever uitstellen hoe onnodig dat nu lijkt. | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 8 juni 2011 @ 18:16 |
nah... bloederige diarree klinkt wel wat anders dan een griepje.. of hij moet bietjes gegeten hebben ![]() |