minilot | maandag 13 december 2010 @ 13:36 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. ![]() Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! Fok-Foodgawkers! Deel 2 Fok-Foodgawkers! Deel 3 Fok-Foodgawkers! Deel 4 Fok-Foodgawkers! Deel 5 Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Een random greep uit het vorige topic! Darkelf: ![]() HAL9000S ![]() Chemiu: ![]() RobinOok: ![]() Ikzelf ![]() ![]() Game on! [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 13-12-2010 13:42:00 ] | |
Hydrogeny | maandag 13 december 2010 @ 13:45 |
Kan TS misschien in de OP er bij zetten wat het is? Edit: Maar even in de edit er bij om het topic niet te zeer te vervuilen: Ik vraag ook niet op de TT te wijzigen maar de OP. Dit moet toch gaan want zie er net een nieuwe foto bij staan? In ieder geval wel lekker allemaal. Dat vlees? [ Bericht 70% gewijzigd door Hydrogeny op 13-12-2010 13:55:28 ] | |
minilot | maandag 13 december 2010 @ 13:48 |
Nope, TS kan topictitel helaas niet aanpassen. ![]() Misschien wil een modje wel zo lief zijn om er even 'Fok-Foodgawkers Deel 6 - post hier foto's van je kookkunsten!' van te maken. | |
ColdFeet | maandag 13 december 2010 @ 14:09 |
Ik hou zelf erg van wat meer chewy caramel, daarvoor is dit recept echt een aanrader, vind ik. Ik ben dol op experimentjes met zelfgemaakt snoep, gister honeycomb gemaakt - leuk ![]() | |
minilot | maandag 13 december 2010 @ 14:17 |
Wat zachtere karamel is natuurlijk óók heel lekker, ja. En dat recept is inderdada erg goed! Sowieso altijd goed, die recepten van David Lebovitz!Vertel daar meer over! Meer! ![]() | |
ColdFeet | maandag 13 december 2010 @ 14:37 |
Foto's heb ik er niet van, maar het principe is supersimpel: je maakt simpele caramel en gooit vervolgens een schepje bicarbonaat bij de loeihete vloeistof, die daardoor enorm gaat bruisen en bubbelen. Snel erdoor 'whisken' en op een ingevette bakplaat gieten. Dan krijg je dus caramel met een dunne egale boven- en onderlaag en daartussen een centimeter of twee prachtig brosse, luchtige caramel. Echt: suikerthermometer, beste aanschaf ooit ![]() | |
minilot | maandag 13 december 2010 @ 14:46 |
Ja, ik ken het principe wel ja, maar nog nooit zelf geprobeerd..Goed te horen dat het niet zo moeilijk was! Suikerthermometer, die heb ik niet meer. Ging stuk. Maar wél handig om toch eens een nieuwe te halen... Steeds die druppels karamel op een koud bord om te kijken hoe ver het is, dat schiet niet op. ![]() | |
minilot | maandag 13 december 2010 @ 14:46 |
Edit: dubbel | |
ColdFeet | maandag 13 december 2010 @ 14:48 |
Ik heb ook nog niet de perfecte thermomenter, maar allez ![]() | |
minilot | maandag 13 december 2010 @ 15:42 |
Oe, ik wilde eens rozenwatermarshallows maken! Mislukt. Niet goed opgelet, even de keuken uitgegaan en toen was de karamel te ver en het had de pan verlaten. Ben een avond bezig geweest om de donkerbruine suikerlaag van mijn gasformuis te krabben. ![]() Ontopic, geen mooie foto, wél erg lekker: mijn lunch vandaag. ![]() Eigengemaakte knoflooknaan met pittige chipotlehummus en wat zure room. Naanrecept: http://www.seasaltwithfood.com/2009/04/leavened-oven-brean-naan.html (maar dan met knoflook). Voor hummus gewoon een blik kikkererwten, een schep chipotlesaus, een ui, knoflook, citroensap, tahin, komijn, zout en peper in de keukenmachine gegooid. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 13-12-2010 16:07:56 ] | |
prinseszondererwt | maandag 13 december 2010 @ 15:58 |
Chipotlehummus. ![]() | |
Ilse86 | maandag 13 december 2010 @ 16:56 |
Ik heb dat laatst ook eens gemaakt, en hoewel het recept erg simpel, kort en makkelijk is, en zelfs de uitkomst erg lekker, vond ik toch iets wat een beetje lastig is. Want bij mij gingen de brokken honeycomb gigantisch plakken zodra ik ze in een schaaltje had gedaan en een half uurtje ofzo in de kamer had. Lijkt wel of ze vocht aantrekken, en suiker + vocht = plakzooi. Had jij dat ook? Enig idee hoe het te voorkomen? En minilot, waar haal je die chipotlesaus vandaan? ![]() | |
ColdFeet | maandag 13 december 2010 @ 16:59 |
Dingen met suiker zijn altijd wat hygroscopisch ja (trekken dus water aan). Ik verpak dingen in boterhampapier om dat tegen te gaan. Of gewoon dooreten ![]() | |
MoChe | maandag 13 december 2010 @ 17:21 |
Wat zijn de recepten voor deze twee? | |
minilot | maandag 13 december 2010 @ 17:39 |
Van deze webshop: http://www.dailydelisshop.nl/ (in de categorie 'Mexicaanse producten' uiteraard). Ik heb ook wel gehoord dat heel ruim gesorteerde toko's ook chipotlesaus hebben, maar daar heb ik er geen van vlakbij. Wellicht kun je eens naar een toko bij je in de buurt bellen? Ik zal binnenkort ook eens bij wat groothandels kijken, zodra ik daar een pasje van heb gevonden.. ![]() | |
minilot | maandag 13 december 2010 @ 17:41 |
Die tweede is een rotolo (pasta), gevuld met romige spinazie en rivierkreeftjes, op een botersaus met witte wijn. Het recept staat in het heel erg toffe boek 'Home Made' van Yvette van Boven, maar die heb ik momenteel niet bij de hand. | |
rhubarb | dinsdag 14 december 2010 @ 11:52 |
Minilot, zie je kans het recept vandaag op te zoeken? Of als je toevallig uit je hoofd weet wat je door de spinazie hebt gedaan om het romig te maken is het ook goed (scheutje koksroom toevallig). Botersaus met witte wijn moet me nog wel lukken. Ga vanmiddag naar de markt om verse zalm te halen (ipv de rivierkreeftjes, kan denk ik ook wel goed), en ik heb nog bloem, eieren en een pastamachine om de rotolo te maken. Edit: Even Googlen leert dat de rotolo van Yvette van Boven semolina bevat. Is dit echt zo essentieel of kan ik ook de doorsnee tarwebloem uit de supermarkt gebruiken voor de rotolo? [ Bericht 18% gewijzigd door rhubarb op 14-12-2010 12:03:08 ] | |
ColdFeet | dinsdag 14 december 2010 @ 20:32 |
OK, ik heb weer een enorme suiker-experimenteerfase. Vooral dingen met caramel. Afgelopen weekend caramel pots de creme en honeycomb, gister marshmallows en vandaag creme caramel. Van het marshmallowexperiment even een snelle flitsfoto; blokken oranje marshmallow bestoven met een mengsel van maizena, poedersuiker en dextrose om het enorme kleven tegen te gaan. ![]() Superleuk, het smaakt echt naar spekkies ![]() | |
minilot | donderdag 16 december 2010 @ 11:35 |
Oeps, te laat zeker? Sorry! Even uit mijn hoofd, want boek is nog niet terug van uitleenadres.. Fijngesneden sjalotten en knoflook fruiten in olijfolie, hier rauwe spinazie in laten slinken. Dat laten uitlekken, vocht er zoveel mogelijk uitdrukken, fijnhakken en mengen met flink wat crème fraîche, wat nootmuskaat en peper en zout naar smaak. Ik heb het al drie keer gemaakt, dus ik ben er vrij zeker van dat het klopt. ![]() Onze Albert Heijn heeft trouwens volgens mij wel semolina/griesmeel, hoor. Al lukt het vast ook wel zonder. | |
minilot | donderdag 16 december 2010 @ 11:35 |
Wat ontzéttend tof! ![]() | |
RobinOok | donderdag 16 december 2010 @ 12:05 |
Gaaf, die marshmellows! Die staan hier ook al een hele tijd op de to-do-list. Of eigenlijk, op de "daarom-moet-ik-een-kitchenaid-list". ![]() | |
ColdFeet | donderdag 16 december 2010 @ 19:31 |
Ja, mijn antieke philips-handmixertje had het er nogal zwaar mee. Maar denk je de mogelijkheden eens in wat betreft kleuren en vooral smaken! | |
RobinOok | zondag 19 december 2010 @ 00:42 |
![]() Momofuku's ontbijtspek dashi met krieltjes in de schil en vongole Het had wel wat, maar de aardappels deugden niet. Soms heb je aardappeltjes die gewoon zoooo lekker van zichzelf zijn en dat waren deze niet. En het waren nog wel "posh" aardappelen van de makro: Ratte. Pfff, de krietjes in de schil van appie zijn meestal nog lekkerder dan deze waren. Grrr. Maar verder was het leuk om weer eens te koken uit het Momofuku kookboek | |
Aphrodyte | maandag 20 december 2010 @ 15:13 |
Mijn foto's stellen niet zo veel voor in vergelijking met jullie, maar ik doe mn best om beter te worden. Mijn eerste eigen zelfgebakken cake en brood ooit: ![]() Bosbessen-Citroencake ![]() Focaccia met feta, rode peper, rozemarijn en zwarte olijven. | |
Gert | maandag 20 december 2010 @ 15:19 |
Ik vind de afwisseling wel leuk. Die "kookboekplaatjes" zijn vaak prachtig. Maar de naturel snapshots zonder opsmuk hebben vaak ook wel wat. | |
Aphrodyte | maandag 20 december 2010 @ 15:20 |
Dankje ![]() Ach, bij mij weet je tenminste zeker dat ik ze écht zelf heb gemaakt ![]() | |
RobinOok | maandag 20 december 2010 @ 15:30 |
Wat insinueer jij daar?! ![]() | |
Aphrodyte | maandag 20 december 2010 @ 15:33 |
Iemand voelt zich aangesproken? ![]() Joh ik maak maar een grapje ![]() ![]() | |
ColdFeet | maandag 20 december 2010 @ 15:36 |
Maar jij moet toch iets van belichting en een witte doos gebruiken? Anders heb je wel heel veel werk aan je Photoshop ![]() | |
Aphrodyte | maandag 20 december 2010 @ 15:37 |
Lijkt me ook, ik snap niet hoe ze het doet. Hoe doe jij dat eigenlijk, Robin? Zulke mooie foto's maken? | |
RobinOok | maandag 20 december 2010 @ 15:55 |
![]() In de kast of in de vensterbank ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 21 december 2010 @ 00:27 |
Project van vanavond: kouign amann, bretons gistgebak met hysterisch veel boter en suiker. Wat een levensgevaarlijk deeg is dat. Om mee te werken, bedoel ik. Ik plak tot aan mijn ellebogen ![]() Afijn, lekker is het wel (zoals jullie kunnen zien, er viel een stukje af en dat heb ik toen maar geproefd ![]() ![]() | |
rhubarb | dinsdag 21 december 2010 @ 01:43 |
Yep, het was entrecote met rode portsaus geworden (geen foto van gemaakt helaas). Ik hoop het boek homemade binnenkort voor m'n verjaardag te krijgen. Staat bovenaan m'n verlanglijstje na jouw postieve verhalen!
| |
rhubarb | vrijdag 24 december 2010 @ 20:11 |
Tagliatelle met kerstomaatjes en gremolata![]() Recept | |
RobinOok | vrijdag 24 december 2010 @ 20:26 |
Lekker! ![]() (al zou ik de gremolata een stuk fijner hebben gehakt.) | |
De_Taartjesfee | vrijdag 24 december 2010 @ 21:16 |
In kerstsfeer; een peperkoektafereeltje ![]() ![]() | |
rhubarb | vrijdag 24 december 2010 @ 21:32 |
In één woord: WOWWWW!! | |
DesertRose | vrijdag 24 december 2010 @ 22:33 |
Wat leuk, voor het huisje op de rand van de glas!! ![]() | |
rhubarb | vrijdag 24 december 2010 @ 22:39 |
| |
GeenWijn | maandag 27 december 2010 @ 12:16 |
Kersttoetje:![]() frambozenmousse & witte chocolademousse, chocoladecake, ijsbonbons (die had ik niet zelf gemaakt, maar van de lidl). | |
RobinOok | maandag 27 december 2010 @ 13:34 |
Dat is mooi gelukt. Was het net zo lekker als het eruit ziet? Ik heb geen foto's van mijn kerstdiner. Had eigenlijk niks nieuws gemaakt en de foto's bij mijn ouders thuis mislukken toch altijd. (lelijk licht, lelijk tafelkleed, lelijk servies, van die dingen) | |
RobinOok | donderdag 30 december 2010 @ 15:36 |
![]() Pitabroodje lam Pita broodje, gevuld met left-over lam van gisteravond (lamsschouder, gekruid met ras el hanout, knoflook, thijm en rosemarijn, 5 uur in de oven) met rucola, griekse yoghurt met limoensap, koriander, peper, zout. En voor de kleur wat dunne reepjes tomaat. Rauwe, rode ui was ook vast lekker geweest maar bedacht ik pas nadat het al op was. | |
motorbloempje | donderdag 30 december 2010 @ 15:41 |
lekker!! ![]() | |
Aphrodyte | donderdag 30 december 2010 @ 15:52 |
Dat ziet er heerlijk uit Robin ![]() | |
RobinOok | donderdag 30 december 2010 @ 15:54 |
Dankjewel. Ik vond het ook erg geslaagd ja. :-) Alleen volgende keer geen pita maar ciabatta of zo. | |
Pietverdriet | donderdag 30 december 2010 @ 17:27 |
Ik vind van die ingelegde groene pepers (peperoni) altijd erg lekker op dat soort broodjes, | |
RobinOok | donderdag 30 december 2010 @ 17:44 |
Zal ze eens in huis halen en het uitproberen dan. | |
minilot | zondag 2 januari 2011 @ 18:22 |
Wat gaaf, dat mini-peperkoekhuisje! ![]() Tevens hongerigmakende mousse, en pita! Puik! ![]() Hier een paar dagen griep gehad, dus een vitaminerijk hapje gemaakt vanmiddag: ![]() Minneola met venkel (met vinaigrette), honing en zwarte peper. | |
RobinOok | zondag 2 januari 2011 @ 18:36 |
Lekker! Daar heb ik nu zin in.... | |
stavromulabeta | zondag 2 januari 2011 @ 19:03 |
Zo zeg... Dat ziet er niet onaardig uit! | |
Harajuku. | zondag 2 januari 2011 @ 19:06 |
Wat enig. | |
minilot | zondag 2 januari 2011 @ 22:51 |
Nou, het koste precies drie minuten om te maken, dus laat dat je vooral niet tegenhouden. ![]() | |
LieLie | zondag 2 januari 2011 @ 23:02 |
Deze is nog wel gawker-waardig ![]() ![]() | |
LieLie | zondag 2 januari 2011 @ 23:39 |
En dit is een foccacia-probeersel! ![]() | |
FutureFairytale | zondag 2 januari 2011 @ 23:43 |
en hoe smaakte die? was het deeg lekker? | |
LieLie | maandag 3 januari 2011 @ 00:00 |
Best goed! Het was een restjepizzadeeg van kerst. Maar het hadwat minder lang moeten staan want je proefde de gist te sterk ![]() | |
minilot | maandag 3 januari 2011 @ 00:11 |
Ik vind dat juist heerlijk, van dat zurige, gistachtige deeg van een paar dagen oud! ![]() | |
Purdey | maandag 3 januari 2011 @ 14:15 |
Al een tijdje niet meer meegelezen en gepost, maar ik was gewoon het topic kwijt! Ik lees weer mee ![]() | |
Chemiu | maandag 3 januari 2011 @ 23:48 |
Ik heb me eens een keer uitgesloofd in de keuken, en er zijn twee foto's goed genoeg gelukt om hier te posten. Wel oudjes, het was met kerst. Zelfgemaakt knoflookbrood ![]() Recept Op de foto zie je de dubbele hoeveelheid! Maar het was teveel als klein hapje tevoren. Nu was het groter dan een gemiddeld saucijzenbroodje. Verse pompoensoep ![]() Recept Recept is van een docent. Was voor 6 personen, maar ik had uiteindelijk 6 liter soep. | |
stavromulabeta | donderdag 6 januari 2011 @ 21:24 |
Niet van vandaag, maar toch Reibekuchen met veldsla postelein en gebakken appeltjes. [ Bericht 5% gewijzigd door stavromulabeta op 06-01-2011 22:37:24 ] | |
RobinOok | donderdag 6 januari 2011 @ 22:03 |
"Enter username and password for ftp://www.wideweirdworld.com", zegt ie, Stavromulabeta. | |
stavromulabeta | donderdag 6 januari 2011 @ 22:07 |
Ah, dank je... Is al gerepareerd, en de beveiliging van de ftp-server blijkt te werken... ![]() | |
RobinOok | donderdag 6 januari 2011 @ 22:35 |
Hm, lijkt niet erg op veldsla. Ik zou eerder denken: winterpostelein. | |
stavromulabeta | donderdag 6 januari 2011 @ 22:38 |
![]() | |
RobinOok | donderdag 6 januari 2011 @ 22:42 |
Jaha, we houden het scherp in de gaten allemaal. ;-) | |
RobinOok | donderdag 13 januari 2011 @ 02:23 |
![]() Knapperige tofuvellen gevuld met pittig varkensgehakt Oh man oh man, nu heb ik dus nog maar net een frituurpannetje en heb meteen al de neiging om elke dag van dit soort snacks te maken. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. De versie hierboven met gehakt is robuust (oa door de sambal) en zou volgens mij zo in een snackbar verkocht kunnen worden. Die hieronder met garnalen is delicaat en lieflijk. Oooooh man, hoe kan een mens ooit nog op gewicht komen met zo'n hobby als koken? ![]() Er zijn gewoon teveel leuke dingen om klaar te maken en uit te proberen! ![]() Crispy tofusheets met garnalenvulling | |
Radio91 | donderdag 13 januari 2011 @ 02:34 |
Zo zeg, ik ben zelf kok van beroep, maaruu de meeste dingen die ik hier zie zien er net zo mooi uit! Echt top, krijg honger! | |
n0a | donderdag 13 januari 2011 @ 10:46 |
Die garnalen versie moet ik echt een keer proberen. ![]() | |
RobinOok | donderdag 13 januari 2011 @ 18:02 |
Moet je zeker doen, want het was echt zooo ongelofelijk lekker. ![]() Nou ben ik sowieso gek op alle garnalen dimsums, maar zo vers en zelfgemaakt? YUM! (en goed voor te bereiden als je gasten hebt. Alleen op het laatst even in de frituurpan) | |
Chemiu | donderdag 13 januari 2011 @ 20:29 |
Ziet er echt weer heerlijk uit ![]() | |
RobinOok | woensdag 19 januari 2011 @ 21:56 |
![]() Tonkatsu met Tonkatsu saus Japans eten heeft de naam licht en gezond te zijn. Yeah, sure. Behalve al die gefrituurde zut als tonkatsu of tempura. ;-) Wel lekker! Dat wel. ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 19 januari 2011 @ 22:02 |
lijkt op schnitzel! ziet er heerlijk uit ![]() | |
RobinOok | woensdag 19 januari 2011 @ 22:14 |
Ja, het is ook gewoon schnitzel hoor. ![]() Varkensvlees (filet of karbonade of haas, wat je wilt, ik gebruikte die dunne lappies van de Lidl) en die haal je eerst door wat kruiden, dan door de bloem of maizena, losgeklopt ei en panko. Dat is gewoon Japans paneermeel. Net iets lekkerder/crunchier dan hollandse paneermeel, maar het is en blijft gewoon paneermeel. Dus ja, schnitzel! ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 21 januari 2011 @ 16:57 |
![]() Okonomiyaki, naar het recept van RobinOok! ![]() ![]() recept! | |
RobinOok | vrijdag 21 januari 2011 @ 17:13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inclusief de bonito vlokken, kewpie mayonaise, okonomiyaki, the works! Helemaal echt! Leuk! En had je ook de nagaimo gevonden? | |
Zo-is-dat | vrijdag 21 januari 2011 @ 17:58 |
![]() ![]() ![]() | |
RobinOok | vrijdag 21 januari 2011 @ 20:10 |
Ja, de Japanse afdeling is vaak nog ondergeschoven kindje, hoewel die wel gestaag groeit, ook bij Oriental. Leuk dat je het uit Japan kent. | |
RobinOok | maandag 24 januari 2011 @ 15:12 |
![]() Had nog wat simpele biefstukjes over die op moesten, dus hup door de gehaktmolen en aangemaakt met: 2 eetl fijngehaktje sjalot 2 eetl fijngehakte koriander 1 lenteuitje in ringetjes 1 knoflookje, geraspt 1 eierdooier 0,5 theel citroenrasp 0,5 theel shichimi togarashi 1 theel zout 1 theel grofgemalen peper 1 eetl sesamzaadjes met rooksmaakje (kun je door 't vlees mengen of later erop strooien) Op een ciabattaatje, ook even gegrilld naast de hamburger Plakjes tomaat, rode ui, nog wat koriander voor de kleur en dan Tonkatsu saus en Kewpie mayonaise Was zomaar een experimentje, maar erg lekker. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 24-01-2011 18:51:40 ] | |
#ANONIEM | maandag 24 januari 2011 @ 15:30 |
Ik krijg er honger van ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 24 januari 2011 @ 15:54 |
Hmmm, de volgende keer als hier hamburgers op het menu staan... Hmm! | |
RobinOok | maandag 24 januari 2011 @ 16:02 |
Vooral die rokerige sesamzaadjes deden het hem. Ik had ze door het ene burgertje gemixt en dat was een succes, maar op deze had ik het er overheen gestrooid (nadat de foto al gemaakt was) en dat was ook lekker. Dat ga ik echt onthouden en vaker doen. (zal er ook binnenkort eens over bloggen, over die sesamzaadjes met een smaakje) | |
Zo-is-dat | maandag 24 januari 2011 @ 16:27 |
Zijn dat die sesamzaadjes in langwerpige strooipotjes die er in allerhande kleuren zijn? | |
Aphrodyte | maandag 24 januari 2011 @ 16:30 |
Yum! ![]() | |
Chemiu | maandag 24 januari 2011 @ 16:31 |
Ik heb weer eens wat zoets gebakken: chocolade-caramel repen. Officieel met hazelnoten, maar daar had ik geen zin meer in. Recept staat erbij als je op de link klikt. | |
Aphrodyte | maandag 24 januari 2011 @ 16:37 |
Ziet er ook super uit! ![]() | |
RobinOok | maandag 24 januari 2011 @ 18:53 |
Ja, die! Heb er toch maar meteen even een blogpostje over geschreven ook. Valt toch niet veel over te zeggen en de foto's lagen eigenlijk al klaar, dus zo gepiept. ![]() | |
Susanne81 | dinsdag 25 januari 2011 @ 10:26 |
Wat een prachtige foto's weer! Die sesamzaadjes lijken me heerlijk, ook idd door een salade bv! Maar waar koop je die RobinOok? | |
RobinOok | dinsdag 25 januari 2011 @ 12:56 |
De meeste Aziatische winkels hebben die volgens mij wel. In ieder geval de wat grotere, bijvoorbeeld die van Oriental. Alleen staan ze soms op een rare plek, 't is even zoeken. Maar ja, dat is het met zoveel dingen in die winkels. ;-) | |
Zo-is-dat | dinsdag 25 januari 2011 @ 16:09 |
![]() Niet zo'n mooie foto met mn telefoon, maar wel lekker: snickerdoodles! ![]() | |
minilot | dinsdag 1 februari 2011 @ 15:31 |
Al in het Wat eten we Vandaag-topic gezet, maar moest eigenlijk hier! ![]() Ik had de staafmixer op wat overgebleven pompoen-pindacurry gezet. Beetje restdeeg tot kleine naanbroodjes gebakken. Brood + prut + ui + kaas even in de oven, en opgegeten met crème fraîche.. ![]() ![]() ![]() O, en die burgers van Robin, die komen voor volgende week vrijdag (vrijdag is hier vaste burgerdag!) bij mij op het menu! ![]() En snickerdoodles - die zie ik op blogs en dergelijke heel vaak voorbij komen. Zijn die nu echt zo lekker? Ze hebben in elk geval een lollige naam! ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 01-02-2011 15:41:20 ] | |
Chemiu | donderdag 3 februari 2011 @ 17:59 |
Ziet er lekker uit minilot!Ze komen hier zo vaak voorbij, ik ben om, ik ga ze ook een keer maken. Mijn avondeten van vandaag was weinig werk maar ziet er wel grappig uit | |
DarkElf | donderdag 3 februari 2011 @ 18:52 |
Niet de mooiste foto ter wereld maar jammer dan even want amai wat was dit lekker! Mijn zelfgebakken focaccia (doorgesneden en gegrild vandaar de grilmarks ![]() Op t brood, parmezaanse kaas erover en onder de grill. Kleine caprese erbij met buffelmozzarella en zelfgemaakte basilicumpesto. ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 3 februari 2011 @ 19:11 |
ohhh wat is dit toch een verukkuluk topic! ![]() Hopelijk straks een foto van mijn hazelnootschuimtaart, de stoofpot met rode kool en puree van daarvoor fotografeert niet zo goed... ![]() En owh ja @ minilot: snickerdoodles zijn lekker! Niet super fantastisch vind ik persoonlijk maar erg makkelijk en leuk voor af en toe. | |
DarkElf | donderdag 3 februari 2011 @ 19:19 |
Koekjesdeeg kan je ook makkelijk invriezen, altijd handig om te hebben liggen voor als je eens zin in een late night snack hebt ![]() ben benieuwd naar je taart trouwens! | |
kwakz0r | donderdag 3 februari 2011 @ 19:24 |
t is al een poosje geleden en niet zo'n hele mooie foto, maar laatst twee momofuku crackpies gebakken.![]() vond t smaken naar hele sjieke boterkoek. maar wel echt heel erg lekker. weet alleen niet of ik t de moeite waard vond want t was wel veel werk. | |
RobinOok | donderdag 3 februari 2011 @ 20:37 |
Leuk! Ik had er vorig weekend ook 2 gebakken, alletwee mislukt, alletwee geprobeerd te redden, de tweede voordat ie de oven in ging (smurrie er weer uit en flink opgeklopt), de eerste nadat ie de oven al in was geweest, dus bodem en smurrie door elkaar, haha. En je raad het al, die compleet mislukte bleek het lekkerst. Maar verder was ik er ook niet zo kapot van en ik vermoed dat als ik beter me best zou doen (nu snap ik tenminste wat de bedoeling is) en hij wel wordt zoals ie hoort ik er ook niet veel aan zal vinden. In ieder geval zal ik een volgende keer echt wel de helft zoveel maken. Dat is me al teveel. Trouwens, de jouwe ziet er ook wel enigzins geschift uit. Zoals wel meer crackpies die ik op google voorbij zag komen. Geen foto met dwarsdoorsnede gemaakt? | |
kwakz0r | donderdag 3 februari 2011 @ 21:57 |
hij was niet geschift hoor! dit is de gecarameliseerde bovenlaag, die gaat bubbelen bij t bakken en dan krijg je allemaal kleine belletjes erop die knappen en bruin worden... de binnenkant was silky smooth, als een ehhh ja, hele luxe boterkoek... ik blijf erbij dat t daar t meeste op leek. edit: dit is niet mijn plaatje, maar de binnenkant leek hier op ![]() | |
RobinOok | donderdag 3 februari 2011 @ 22:24 |
Okay dan! ![]() Ik had voordat ik eraan begon 1 fotootjes gezien en dat zag er al niet uit als het plaatje wat jij plakt. Pas nadat de eerste taart in de oven stond had ik snel door dat ik iets niet helemaal goed had gedaan en ging op zoek naar meer plaatjes. En dan blijkt dat het resultaat echt enorm varieert, maar niemand spreekt van mislukking. Ik denk dat deze taart gewoon altijd lekker is, of ie nou lukt of "mislukt", de ingredienten maken dat ie te eten is. Niet in de laatste plaats omdat de bodem gemaakt is van gebakken koekjes, dus echt ongaar of zo kan ie niet worden. Maar ja, ik had toch liever iets gehad wat leek op het origineel. ![]() | |
ColdFeet | donderdag 3 februari 2011 @ 22:33 |
Vonden jullie 'm echt zo lekker, dan? Ik heb het ook geprobeerd; het resultaat was wel eetbaar, maar te zoet en te eierig naar mijn zin. Zeker bij die vulling, waar natuurlijk ook gewoon erg veel dooiers inzitten. | |
kwakz0r | donderdag 3 februari 2011 @ 22:54 |
ik vond m niet eierig. en erg zoet. maar daar houd ik wel van ![]() | |
ColdFeet | donderdag 3 februari 2011 @ 23:06 |
Ach, ik ben ook wel een pieperd misschien ![]() Hoe is het met je, trouwens? Ik heb je een tijd niet op fok gezien. Druk met werk/opleiding? | |
RobinOok | donderdag 3 februari 2011 @ 23:12 |
Zoet ja, mierzoet en vet. Niet eierig. Meer als gecaramelliseerde gecondenseerde melk. Ik had ze gebakken en meegenomen naar een huis met pubers en daar achter gelaten. Blij dat ik het zelf niet op hoefde te eten. ;-) Maar ik baalde gewoon dat ze eigenlijk mislukt waren. En dat ik dat van tevoren niet aan had zien komen, had gedacht dat het een dummyproof taart was. Dus daarom wil ik eigenlijk wel revanche. | |
minilot | donderdag 3 februari 2011 @ 23:17 |
Ha, dat is het laatste zetje dat ik nodig had. ![]() ![]() Robin, wat ging er bij jou precies mis? Dan kan ik daar even rekening mee houden. | |
ColdFeet | donderdag 3 februari 2011 @ 23:19 |
Nah, ik eet zonder emmeren een kwart banoffee pie, maar dit vond ik dus te zoet ![]() Kouign amann is veel leuker om te bakken, als je zonodig ruzie met de tandarts wilt. Vind ik dan. | |
ColdFeet | donderdag 3 februari 2011 @ 23:23 |
Sowieso zit een aanzienlijk deel van het plezier van dit recept 'm erin dat overal wordt vermeld dat die taarten $44 per stuk kosten, en dat jij er twee maakt voor een paar euro - wat kost een kilo suiker nou, nietwaar? | |
RobinOok | vrijdag 4 februari 2011 @ 00:00 |
In het recept stond als laatste stap: "Gently whisk in the egg yolks, being careful not to add too much air." Ik heb dat er vervolgens meer "in gevouwen", heel voorzichtig dus. Te voorzichtig want het was geen geheel geworden en binnen een minuut in de oven zag ik al dat het schiftte. Toen heb ik het mengsel uit de tweede vorm die al helemaal klaar stond weer terug in de kom gedaan en gewoon goed doorgeslagen. Dat werd een veel mooiere consistentie. De taart die al in de oven stond heb ik er 20 minuten ingelaten, maar dat werd helemaal niks. Een soort van geschifte soep. Die heb ik daarna alsnog weer in een kom gegoten, niks te verliezen haha, met bodem en al dus eigenlijk en flink doorgeroerd/geklopt en weer in de vorm, nog 20 minuten gebakken en wonder boven wonder was die het lekkerste (volgens 6 mensen). Dat was dus omdat het een geheel werd ipv een bodem met vette vulling. En wat ik al eerder zei, de bodem bestaat uit verkruimelde koekjes, dus "ongaar" of zo kan het niet worden. Hoe het ook uit de oven komt, het zal altijd eetbaar en enigzins lekker zijn. Maar zoals het hoort was het niet. | |
minilot | vrijdag 4 februari 2011 @ 00:39 |
Goed om te weten! Oh, en dames: er staat 'powdered milk' in het recept. Gewoon het spul dat mensen wel eens in hun koffie plachten te gooien? [ Bericht 65% gewijzigd door minilot op 04-02-2011 08:48:57 ] | |
kwakz0r | vrijdag 4 februari 2011 @ 11:13 |
inderdaad gewoon te druk. met werk, opleiding, ziek zijn en vriendje. maar alles gaat op zich goed. (uitgebreidere update staat bij slank, maar daar kom je niet meer he?) ik heb idd een potje completa gekocht en gebruikt. geen idee of dat hoort, maar t werkte prima. | |
RobinOok | vrijdag 4 februari 2011 @ 12:00 |
Oh, gadver, dat lijkt me vies, completa. Dat is toch geen melk, dat is koffiemelk. Ik heb een zak volle melkpoeder gekocht bij een de Waart op de Nieuwe binnenweg. Maar ik had eigenlijk ook zakjes in een doosje, zag ik later. Al eens eerder gekocht en ze zien eruit als dat dat gewoon bij appie te koop is? | |
kwakz0r | vrijdag 4 februari 2011 @ 12:38 |
ja, ik dacht ook dat t vies zou zijn, maar t smaakte niet vies. dat gelooft niemand natuurlijk meer nu ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 4 februari 2011 @ 12:40 |
In Belgie verkopen ze poedermelk gewoon bij de supermarkt, minilot. Ik kan je dus niet raden. @kwakz0r, nee, ik ben al slank ![]() | |
minilot | vrijdag 4 februari 2011 @ 14:50 |
Ik heb ook maar Completa gekocht - ik kon niets anders vinden en ben bij twee supermarkten geweest.. Ik zie wel! ![]() Zojuist de koekbodem in de oven geschoven. Ik peuzel momenteel het restant van het koekjesdeeg op. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 4 februari 2011 @ 16:04 |
Oh, je bent al begonnen. Anders had ik je wel wat over de post willen sturen. ;-) | |
minilot | vrijdag 4 februari 2011 @ 16:10 |
Ha, bedankt. ![]() ![]() So far so good, trouwens. Crack pie staat op dit moment in de oven en ik slurp het restant van de vulling op. Na ongebakken koekdeeg daarnet dus nóg meer rauwe eieren. Vast goed voor de weerstand! ![]() | |
RobinOok | vrijdag 4 februari 2011 @ 16:13 |
Rauwe eieren? Huh? Je bakt de taart toch? | |
minilot | vrijdag 4 februari 2011 @ 16:16 |
"Crack pie staat op dit moment in de oven en ik slurp het restant van de vulling op." ![]() | |
minilot | vrijdag 4 februari 2011 @ 17:16 |
Vers uit de oven! (Sorry voor flits, maar het is momenteel stikdonker in mijn keuken wegens sinds vanmiddag defecte TL-lamp.) ![]() Nu nog een poosje laten afkoelen.. | |
Zo-is-dat | zaterdag 5 februari 2011 @ 10:06 |
Ik heb gisteren deze gemaakt. Helaas wel pas bedacht toen de toko al dicht was dus zonder de rokerige sesamzaadjes maar zelfs met gewone sesamzaadjes was het erg lekker! ![]() | |
minilot | zaterdag 5 februari 2011 @ 10:54 |
Zo! Was dát even een geniale taart! Crack pie gisteren, na een paar uur koelen en inklinken: ![]() We waren gisterenavond oprecht sip dat -ie op was. Ik wil niet ontkennen dat er sprake is van enig placebo-effect vanwege de naam van de taart en de hype eromheen, maar we vonden 'm toch écht heel erg lekker! ![]() ![]() Overigens: de recepten die overal online staan missen een ingredient dat in de Milk Bar wél wordt gebruikt, namelijk corn starch, ofwel maiszetmeel, ofwel maizena. Ik heb een flinke theelepel door de vulling gedaan en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat -ie daardoor lekker stabiel en goed 'geset' werd. Tip voor de volgende keer dus. Doe zoals Momofuku doet. Zal ik er nog ééntje gaan bakken vandaag? [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 05-02-2011 11:11:05 ] | |
RobinOok | zaterdag 5 februari 2011 @ 11:54 |
Cool! "Erg lekker" nog wel. ![]() Leuk medium is dat toch, internet. | |
RobinOok | zaterdag 5 februari 2011 @ 11:56 |
Aha! Weet je dat ik dat serieus zelf ook al bedacht had?! Dat gaat ook vaak door de custard, gewoon om het een klein beetje stabiel te houden. | |
Mirjam | zaterdag 5 februari 2011 @ 11:57 |
oh, dat ziet er echt zóó lekker uit ![]() | |
Mirjam | zaterdag 5 februari 2011 @ 11:57 |
ik hou van platte, stevige, natte taarten ![]() ![]() ![]() | |
minilot | zaterdag 5 februari 2011 @ 13:15 |
Mirjam, maken die taart! Het is niet moeilijk, en echt de tijd waard! ![]() Kijk aan! Nou, daar had je dan dus helemaal gelijk in. ![]() Wat naar mijn idee overigens een heel belangrijk aspect van deze taart is, is de kruimelbodem. Als ik ergens taarten te eten krijg met een kruimelbodem van in de supermarkt gekochte koekjes, dan vind ik dat vaak maar zo-zo. Dat je voor deze taart eerst zélf havermoutkoek maakt om te verkruimelen, dat scheelt enorm! [ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 05-02-2011 13:25:54 ] | |
Zo-is-dat | zaterdag 5 februari 2011 @ 15:16 |
![]() Hazelnootschuimtaart ![]() | |
RobinOok | zaterdag 5 februari 2011 @ 15:25 |
Heb net even de foto's uitgezocht die ik toch gemaakt had. Niet de mooiste, maar wel grappig om het resultaat te zien misschien.![]() ![]() Die onderste dus de "compleet mislukte, dubbelgebakken crackpie". Waarbij de crumbles uiteindelijk door de vulling zijn geklopt. Ziet er eigenlijk nog best lekker uit. Misschien volgende keer weer zo doen? ;-) En ik denk ook dat de koekjes cruciaal zijn, komt door de havermout die erin ging. Daardoor blijven ze droog en worden ze niet zompig. ![]() | |
Chemiu | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:24 |
Ziet er lekker uit allemaal! Waarom heet crack pie eigenlijk zo? Zo verslavend als crack? Aangezien er niet echt scheuren in de bovenkant zitten ... Ik had behoefte aan zoet en alle ingredienten in huis ... slechte combi. | |
minilot | zondag 6 februari 2011 @ 14:12 |
Yup, daarom. Tenminste, dat zeggen ze er in Momofuku's Milk Bar van.. ![]() En ik ben het er wel een béétje mee eens. Ik ga vandaag mijn derde taart bakken. ![]() | |
foodlover | zondag 6 februari 2011 @ 14:34 |
Ik herken de vormpjes! (Action???) Ziet er goed uit! | |
RobinOok | zondag 6 februari 2011 @ 15:11 |
Zijn dat herbruikbare muffinvormpjes? Bij de Action? Dan ga ik morgen even langs de Action. Ook al hou ik niet van muffins, ik moet ze toch hebben. ![]() | |
Chemiu | zondag 6 februari 2011 @ 15:16 |
Zijn inderdaad van die herbruikbare vormpjes, vind ik fijner dan opeens een hap papier in je mond. Ik hou ook niet van muffins/cupcakes, maar wilde ze toch maken vanwege de vormpjes ![]() ![]() | |
loecje | zondag 6 februari 2011 @ 15:17 |
ik herken de vormpjes ook. ik heb ze van de action maar heb ze ook bij de xenos gezien. heb ze hier omdat het minder ruimte inneemt dan een bakblik. | |
Sunnythesun | zondag 6 februari 2011 @ 16:25 |
Hier ook maar even een crosspostje. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Semafoor73 | zondag 6 februari 2011 @ 18:20 |
Welk recept gebruik je daarvoor? | |
minilot | zondag 6 februari 2011 @ 18:41 |
Deze: http://almostbourdain.blogspot.com/2010/03/momofuku-milk-bars-crack-pie.html Is ook op heel veel andere blogs te vinden, het recept is in elk geval gepubliceerd in de LA Times. Bij dit recept gooide ik dus nog een extra lepeltje maizena. | |
DarkElf | zondag 6 februari 2011 @ 18:55 |
![]() Pappardelle met wildragú met konijn, hert, koolraap, wortel, verse rozemarijn en tijm, witte wijn, bouillon, beetje tomatenpuree... na het stoven in de oven afgewerkt met een klontje roomboter, sinaasappelrasp en parmezaanse kaas.. en op t bord nog wat van de laatste 2 erover en wat peterselie. Het was echt super lekker ![]() wederom geen fantastische foto, maar ik heb weinig geduld ervoor als er zo'n bord vol lekkers op mij staat te wachten ![]() | |
FutureFairytale | zondag 6 februari 2011 @ 19:32 |
ziet er heel goed uit maar een bord vol? het lijkt heel weinig ![]() | |
RobinOok | zondag 6 februari 2011 @ 19:34 |
Ik rekende dat recept om, dus wie dat liever heeft: crack pie recept in grammen en milliliters enzo | |
RobinOok | zondag 6 februari 2011 @ 19:35 |
Ziet er heerlijk uit. ![]() Maar elke keer als ik zoiets in elkaar probeer te prutsen valt het tegen. ![]() | |
DarkElf | zondag 6 februari 2011 @ 19:38 |
was er ook een beetje bang voor maar we vonden het allebei erg lekker ![]() | |
minilot | maandag 7 februari 2011 @ 10:47 |
Papardelle is heel breed hè? Vertekent misschien een beetje! ![]() DE, ik zou er zó een bord van opkunnen als ontbijt! ![]() | |
DarkElf | maandag 7 februari 2011 @ 10:51 |
als ontbijt? ![]() en t was genoeg hoor FF, je hoeft je bord niet helemaal vol te laden zoals sommige mensen doen om gewoon genoeg te eten ![]() | |
minilot | maandag 7 februari 2011 @ 10:54 |
Bovendien kan ik me voorstellen dat die wildragú nogal heftig smaakt en dan is een bescheiden portie veel lekkerder dan een enorme berg. ![]() | |
FutureFairytale | maandag 7 februari 2011 @ 10:55 |
ja zo iemand ben ik denk ja hihi. maar 5 lintjes pasta vind ik wel heel errug weinig ![]() ![]() | |
minilot | maandag 7 februari 2011 @ 10:56 |
Het is papardelle! Dat neigt meer naar lasagneblad dan naar spaghetti! ![]() | |
DarkElf | maandag 7 februari 2011 @ 10:57 |
Klopt wel fijne smaken waren het, en pappardelle vult als een tierelier. Gelukkig heb ik nog een portie van de ragú over dus in de vriezer gegooid ![]() oh en moest wel ruimte laten voor t toetje natuurlijk, ook al niet zo licht; espresso panna cotta met chocoladesaus en bitterkoekjes.. ![]() | |
DarkElf | maandag 7 februari 2011 @ 10:57 |
5 lintjes pasta ![]() | |
FutureFairytale | maandag 7 februari 2011 @ 11:00 |
ooooh ja is idd vertekend beeld, lijkt op tagliatelle zo op de foto ![]() | |
FutureFairytale | maandag 7 februari 2011 @ 11:00 |
![]() ![]() | |
n0a | maandag 7 februari 2011 @ 12:43 |
Nog vergeten te plaatsen: Chocolade truffeltaart ![]() ![]() ![]() Receptje met maar 4 ingrediënten. | |
DarkElf | maandag 7 februari 2011 @ 13:00 |
ziet er goed uit ![]() | |
Sunnythesun | maandag 7 februari 2011 @ 13:06 |
![]() | |
PdeHoog | maandag 7 februari 2011 @ 13:32 |
Hier nog eentje ![]() ![]() | |
LieLie | maandag 7 februari 2011 @ 14:24 |
Oe! Ik zocht nog een taart extra voor m'n verjaardag! Dit is een kanshebber ![]() | |
Chemiu | maandag 7 februari 2011 @ 16:17 |
Oooooh ![]() ![]() | |
minilot | dinsdag 8 februari 2011 @ 19:04 |
Niet mooi, maar wél lollig.. Het bento-achtige meeneemavondeten voor mijn lief dat ik zojuist alvast voor morgen in een onschuldig ogend, onopvallend plastic doosje heb gestopt. Weg stoere kantoorreputatie! ![]() Het is puree van aardappel en romanesco-kool, met grove mosterd en flink wat roomboter. Daarnaast balletjes varkensgehakt uit de oven en een beetje chilisaus. ![]() ![]() *voorpret* | |
Purdey | dinsdag 8 februari 2011 @ 19:14 |
Oehhh N0a! Me like ![]() Ga ik van het weekend maken ![]() | |
n0a | dinsdag 8 februari 2011 @ 20:05 |
Wel allemaal laten weten hoe het is geworden heh? ![]() | |
Purdey | woensdag 9 februari 2011 @ 10:19 |
Bij mij wordt er van vrijwel elk 'bijzonder' voedsel een foto gemaakt, komt dus goed ![]() | |
Riann | woensdag 9 februari 2011 @ 10:20 |
Dat ziet er leuk en lekker uit. Die man van jou heeft maar geluk met zo'n vrouw in huis. | |
minilot | woensdag 9 februari 2011 @ 12:13 |
Ha, ik vraag me af of mijn lief hetzelfde denkt als -ie dit prikkertjes ziet! ![]() Hier nog even een foto + recept, omdat ik jullie allen het ontbijt gun dat mijn ochtenden tot één grote berg energieke blijheid maakt: ![]() Men neme: - 1 banaan - handje havermout - 150 ml melk - eetlepeltje pindakaas - eetlepeltje honing Samen in de blender en je hebt een smoothie waar je uren mee vooruit kunt! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-02-2011 14:15:57 ] | |
loecje | woensdag 9 februari 2011 @ 12:55 |
pindakaas erbij... dat is best een goed idee ![]() ik heb liever met yoghurt dan met melk (of ijs ![]() | |
Landysh | donderdag 10 februari 2011 @ 12:03 |
Het kan zijn dat ik een fout maak, hoor. Maar moet er niet 61 gram melkpoeder staan ipv 21 gram? 1/3 cup melkpoeder = 40 gram + 3/4 ounce melkpoeder (21 gram) = 61 gram? Oh, wacht, ik snap het al. Never mind. Domme ik. ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door Landysh op 10-02-2011 12:16:41 ] | |
RobinOok | donderdag 10 februari 2011 @ 14:16 |
Nee, het origineel recept spreekt van: 1/3 cup plus 1 teaspoon (3/4 ounce) milk powder Dus mensen zonder weegschaal (iedereen in de VS, de sukkels) nemen 1/3 cup en een theelepel erbij. En mensen met een weegschaal wegen dus 0,75 ounce af. 0,75 x 28,3 gram = 21.2 gram Oh wacht, je zag het al. :-) Nou, ik werd er ook echt helemaal tuureluurs van hoor. En ben blij dat ik de origenele maten erbij heb laten staan, dan kan ik (en jij) het nog terug rekenen. | |
RobinOok | donderdag 10 februari 2011 @ 14:24 |
Lunch van vandaag: Omelet met Chinese bieslook.![]() In een kom door elkaar roeren: 3 eitjes, 1/2 tl oestersaus, 1/2 tl vissaus, 1/2 tl sesamolie, 1el Shaoxing rijstwijn en flinke snuf zout. Daar roer je dan 60gr in stukjes gesneden Chinese bieslook door en bakt het in een beetje olie in een koekenpan. Ik bakte maar 1 kant, vouwde 'm halverwege dubbel en wachtte totdat ik dacht dat de binnenkant niet meer rauw was. Lekker met okonomiyakisaus. Of zoete chilisaus. Of wat je wilt. | |
Axia | donderdag 10 februari 2011 @ 14:30 |
Ow dat ziet er lekker uit! Dat ga ik zeker een keer proberen. | |
minilot | donderdag 10 februari 2011 @ 14:33 |
![]() Steeds weer als ik iets van jou zie Robin, dan denk ik: ik moet toch eens over mijn ikdurfgeenaziatischegerechtentekoken-issues heenkomen! | |
RobinOok | donderdag 10 februari 2011 @ 14:43 |
Heb jij een ikdurfgeenaziatischegerechtentekoken-issue!?!?!?! Maar dit is gewoon omelet! Als je die op de franse manier klaar zou maken is het alleen maar des te beter. ![]() Echt, Aziatisch koken is helemaal niet zo moeilijk. Je moet alleen wel even de juiste recepten uitkiezen want er is ook veel prut. En gewoon gezond verstand gebruiken, niks aantrekken van instructies om knoflook in een gloeiendhete wok te wokken enzo. Gewoon lekker bedaard en beheerst werkt vaak veel beter. ![]() Ik zou echt niet weten waarom je er niet aan zou durven.... Of is het omdat je bang bent niet genoeg plaats te hebben voor alle potjes en flesjes die je keuken dan zullen gaan overspoelen? Hehe. | |
Landysh | donderdag 10 februari 2011 @ 14:43 |
Haha ja ik zag het later al. En inderdaad, erg irritant die Amerikaanse maten. | |
MaximusTG | donderdag 10 februari 2011 @ 15:04 |
Vind ik ook irritant, die cups altijd maar. Maar moet zeggen dat het voor kleine gewichten juist wel handig is. Dan hoef je geen supernauwkeurige weegschaal te kopen. 'Echte' teaspoons(1/8, 1/4, 1/2,1) en een 'echte' tablespoon verkopen ze b.v. bij de Blokker bij elkaar aan een kettinkje. | |
minilot | donderdag 10 februari 2011 @ 15:08 |
Yup! Stom hè? Ik kwam vroeger alleen in aanraking met aziatisch als ergens chinees werd gehaald, en dat vond ik dan over het algemeen heel erg niet te vreten.. Toen ik een paar jaar geleden op mezelf ging wonen en leerde koken ben ik er nooit zo aan toegekomen om me in aziatische gerechten te verdiepen (traumaatje van vroeger dus, denk ik ![]() Het zijn smaken die niet in mijn comfort zone zitten, ik vind toko's vaak volstrekt onbegrijpelijk en intimiderend (goddank voor jouw zeer ondersteunende website Robin! ![]() Wat je al zegt: ik vind het ook lastig om aziatische recepten op waarde te schatten, terwijl ik bij de meeste andere keukens in één oogopslag kan zien of een recept deugt of niet.. Ik vertrouw eigenlijk alleen die van jou, want jij hebt een miljoen credits opgebouwd. ![]() Goed voornemen dus: vanaf nu élke week iets van jou koken. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-02-2011 15:19:38 ] | |
minilot | donderdag 10 februari 2011 @ 15:11 |
Wegen doe ik alleen bij patisserie, want daar komt het vaak heel nauw bij, maar er gaan weken voorbij dat ik mijn keukenweegschaal niet gebruik. Mijn cups-maatbeker en maatscheppen voor hele, halve, 1/3 en kwart cups (en lepeltjes voor eet- en theelepel, halve theelepel en 1/4e theelepel) gebruik ik dagelijks! Veel sneller, veel makkelijker en aangezien ik negentig procent van mijn recepten van Engelstalige blogs pluk heb ik nooit gezeur met omrekenen. ![]() | |
RobinOok | donderdag 10 februari 2011 @ 15:14 |
Cool! (en wordt een beetje stil van je complimenten, dankje ![]() | |
RobinOok | donderdag 10 februari 2011 @ 15:22 |
Ik heb 3 van die setjes lepels. Die staan losgeknipt voor het grijpen in een glaasje. Alleen die voor 1/4 en 1/8 theelepels liggen in een la wegens nooit nodig. En mijn weegschaal hangt aan de muur en gebruik ik eigenlijk ook wel dagelijks. Eerder toen ik vaak aan de lijn deed en calorieën opschreef, maar nu wil ik vaak nog wel weten hoeveel iets weegt. Niet in de laatste plaats natuurlijk zodat ik kan noteren wat ik ook alweer gedaan heb. Want als ik een foto op mijn flickr-account zet moet er wel een recept bij. | |
Purdey | donderdag 10 februari 2011 @ 18:49 |
Minilot, kun je dit ook een avondje van te voren maken, en de volgende morgen pas opdrinken? 's Morgens zit ik namelijk altijd een beetje in tijdnood ![]() | |
minilot | donderdag 10 februari 2011 @ 19:15 |
Nou, dat kun je proberen, maar ik vrees dat een geprakte banaan na een nachtje weken in melk niet zo smakelijk meer is, om nog maar te zwijgen over de havermoutvlokken die mogelijk gaan opzwellen tot snotterige kleddertjes. Maar eerlijk gezegd lijkt het me ook echt niet nodig, het voordeel van een ontbijt-smoothie uit de blender is juist dat het precies anderhalve minuut kost om klaar te maken! Ik doe langer over een broodje smeren.. | |
MaximusTG | donderdag 10 februari 2011 @ 19:34 |
Nee, dat wordt echt een afgrijselijk gezicht (hoewel het qua smaak nog wel mee zal vallen). Heb een keer, nadat we dat in Duitsland ophadden, BananenOrangenSchorle gemaakt = gepureerde banaan + sinaasappelsap + bruisend water. Deel banaan dat over was was binnen no-time bruin. Geen gezicht ![]() | |
RobinOok | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:42 |
150 ml melk, eetlepeltje pindakaas en eetlepeltje honing in de blenderkan in de ijskast zetten. Havermout klaarzetten in bakje. Banaan ernaast. Volgende morgen: blenderkan uit ijskast pakken, bakje havermout erin omkiepen, banaan erbij, blenderen, klaar. | |
Purdey | zaterdag 12 februari 2011 @ 15:02 |
Goed, de chocoladetaart truffeltaart staat (weer) in de koelkast. Had me vergist in de afmetingen. Uiteindelijk had ik 400 ml room, en 200 gram chocolade. Het werd dus totaal niet hard. Vulling weer eruit gegoten, in een pannetje. Terug naar de supermarkt, paar repen chocolade gekocht, en weer smelten in de oude vulling. Soms maak ik het mezelf zo moeilijk ![]() | |
Chemiu | zaterdag 12 februari 2011 @ 15:34 |
Ik heb de chocoladetruffeltaart ook gemaakt! Hij was lekker ![]() | |
DarkElf | zaterdag 12 februari 2011 @ 16:01 |
De mr heeft vandaag lunch gemaakt en dat was wel een foto waard vond ik: Zelfgemaakte Vietnamese loempia's !! ![]() Het was erg lekker ![]() | |
prinseszondererwt | zaterdag 12 februari 2011 @ 16:32 |
Oh lekker. Zelf loempia's maken wil ik ook nog eens doen. | |
n0a | zaterdag 12 februari 2011 @ 16:48 |
Oops ![]() | |
Purdey | zaterdag 12 februari 2011 @ 16:51 |
Nou, ik was wel een bit cranky toen ik terug moest naar de supermarkt. Maar die zit gelukkig om de hoek. Ik heb er nog steeds wel zin in hoor ![]() @DarkElf: Whoehoeee, wat ziet dat er heerlijk uit!! Is de Mr ook verhuurbaar voor zulke kookactiviteiten? ![]() | |
DarkElf | zaterdag 12 februari 2011 @ 16:55 |
Voor geld is alles te huur ![]() ![]() ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 12 februari 2011 @ 17:06 |
wat lekker DE! ik wil proeven als ik die foto zie ![]() | |
RobinOok | zaterdag 12 februari 2011 @ 18:08 |
Zien er perfect uit! Staat hier ook nog op de enoooorme to-do-list. | |
Riann | zaterdag 12 februari 2011 @ 20:00 |
Zou je het recept willen plaatsen ziet idd goed uit. | |
De_Taartjesfee | zaterdag 12 februari 2011 @ 23:05 |
Film kijken met de kindjes, daar moet iets te snacken bij ![]() Chocolatecornflakes ![]() ![]() | |
Purdey | zondag 13 februari 2011 @ 11:56 |
En zoals beloofd N0a en andere gawkers, mijn chocoladetruffeltaart! ![]() | |
n0a | zondag 13 februari 2011 @ 12:12 |
Woah, die is echt hoog ![]() | |
Purdey | zondag 13 februari 2011 @ 14:33 |
Ja ![]() ![]() ![]() | |
nexus-pilot | zondag 13 februari 2011 @ 14:42 |
Omg recept please ![]() | |
prinseszondererwt | zondag 13 februari 2011 @ 15:15 |
Lekker, een chocoladeoverschot hier! Looking good. ![]() Ik ging voor hartig: kaas-uienbrood. ![]() | |
motorbloempje | zondag 13 februari 2011 @ 15:20 |
die taart... ![]() ![]() ![]() wow! | |
Fiorellino | zondag 13 februari 2011 @ 22:01 |
Ziet er lekker uit, wat is het recept? | |
DarkElf | zondag 13 februari 2011 @ 22:02 |
die taart, vult die niet enorm? ![]() ![]() | |
Nikos1986 | maandag 14 februari 2011 @ 10:25 |
Die choco taart ![]() Gisteren heb ik vlaams stoofvlees gemaakt op de bbq. (lekker rooksmaakje door toevoeging van wat houtsnippers) | |
n0a | maandag 14 februari 2011 @ 10:35 |
![]() ![]() | |
Purdey | maandag 14 februari 2011 @ 11:10 |
Die vult enorm zelfs. Gisteravond én uitgebreid Chinees gegeten, en daarna nog een enorm stuk van deze taart. Gevolg: Ontploft, en mezelf naar bed moeten rollen. M'n hele stofwisseling is nog niet wat hij moest zijn.. | |
kwakz0r | maandag 14 februari 2011 @ 11:15 |
ik heb ook zo'n recept voor truffeltaart waas 12 eieren een halve liter slagroom en een pond chocola ingaan (en wat boter, suiker en meel)... is dit recept soms ook van donna hay? | |
n0a | maandag 14 februari 2011 @ 12:34 |
Nope, van mij aan de hand van wat recepten die ik online heb gevonden over truffeltaart/ganache en wat experimenteren. Purdey deed daar weer een andere twist aan ![]() | |
prinseszondererwt | maandag 14 februari 2011 @ 19:32 |
Hier is het recept van het brood: http://www.thepinkwhisk.co.uk/2011/02/cheese-onion-bread.html | |
motorbloempje | woensdag 16 februari 2011 @ 21:29 |
Ik heb wel eens betere foto's gemaakt, maar vooruit....![]() ![]() ![]() Dorade gevuld met rozemarijn, basilicum en knoflook, met daarbij knolselderijpuree en gestoofde venkel ![]() | |
minilot | donderdag 17 februari 2011 @ 09:12 |
Joh, die vis ligt lang niet zo erg in puin als ik naar aanleiding van je post in het Wat eten we vandaag-topic had gedacht! ![]() ![]() | |
RobinOok | vrijdag 18 februari 2011 @ 03:23 |
![]() Eigenlijk hardstikke simpel en hardstikke lekker. Je koopt een pakje diepvries wontonvelletjes bij de toko, maakt wat gehakt aan met rijstwijn, sojasaus, van die dingen. Lepeltje vulling op een vel, dichtplakken met water of ei. Kunstig dichtvouwen is leuk maar hoeft niet. Dan 4 minuutjes koken en klaar is kees! Lekker met een dipsausje of in noodlesoep. (recept) | |
ColdFeet | vrijdag 18 februari 2011 @ 11:19 |
Leuk gevouwen, dat onthoud ik! Ik plak meestal gewoon allevier de hoeken aan elkaar, piramide-tje. Is stomen in een mandje trouwens niet makkelijker dan koken? | |
Zo-is-dat | vrijdag 18 februari 2011 @ 11:30 |
Ziet er weer leuk en lekker uit RobinOok, staan al tijden op mijn to-do-verlanglijstje maar het komt er maar niet van, binnenkort toch eens een ker aan beginnen! ![]() | |
RobinOok | vrijdag 18 februari 2011 @ 12:35 |
Nee, koken in water is altijd makkelijker dan stomen. Egaal gaar en ze plakken niet vast. Stomen kan je wel doen als je bang bent dat er veel pakketjes niet goed dicht zitten en open zullen gaan. Maar ik maakte er gisteren een stuk of 40, op meerdere manieren dichtgeplakt, soms best stom, maar er ging er niet eentje open tijdens het koken. Stiekem denk ik dat dat kwam omdat ik eiwit gebruikte om ze mee dicht te plakken, dat dat beter plakt dan alleen wat water. Maar moet dat eens naast elkaar proberen om er zeker van te zijn. Ik vond het in ieder geval reuze meevallen allemaal. Denk dat kinderen het ook wel kunnen. Ik vond die gestoomde, open varkenspasteitjes (sui mai) van een tijdje terug veel lastiger om te maken. En eigenlijk minder lekker ook. Dit ging me veel makkelijker af en vond het dus de moeite waard. | |
ColdFeet | vrijdag 18 februari 2011 @ 12:53 |
Ik heb er eigenlijk nooit problemen mee; ze blijven niet plakken, gaan niet open, en zijn altijd prima gelijkmatig gaar. Maar de bereidingstijd is misschien wat korter als je kookt. Hmm, misschien ook gewoon een beetje macht der gewoonte dat ik ze altijd stoom ![]() | |
RobinOok | zaterdag 19 februari 2011 @ 15:54 |
![]() Tempeh Kering Knapperig gefrituurde stukjes tempeh in een plakkerige, zoete, pittige, kruidige saus. Lekker als bijgerechtje, als je het niet voor het eten al allemaal opgesnoept hebt. ![]() | |
Naamah | zaterdag 19 februari 2011 @ 16:29 |
Oh cool, die ga ik ook proberen te maken. Al vind ik receptenEngels altijd best lastig, maar kom er wel uit ![]() | |
De_Taartjesfee | zaterdag 19 februari 2011 @ 19:53 |
Ohhhh dat is lekker! Maakte oma ook altijd ![]() Bedankt voor het recept! | |
new_moon | zaterdag 19 februari 2011 @ 21:30 |
Heb nu een brood in de oven zitten, hmm heerlijk En morgen maar weer eens gnocchi maken!! ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 20 februari 2011 @ 22:03 |
![]() Pasta Carbonara ![]() | |
DarkElf | donderdag 24 februari 2011 @ 18:52 |
![]() Vandaag zachte knoflook/basilicum knoopbroodjes gebakken ![]() | |
Sunnythesun | donderdag 24 februari 2011 @ 18:55 |
Die is mooi gelukt DE ![]() | |
DarkElf | donderdag 24 februari 2011 @ 18:56 |
Ja! had t serieus niet verwacht na mijn geklungel maar ze rijzen mooi door ![]() en ze waren echt lekker en zacht ![]() | |
krakkemieke | donderdag 24 februari 2011 @ 18:57 |
Prachtig DE! | |
ColdFeet | donderdag 24 februari 2011 @ 18:58 |
Wat een schattig dingetje, DE ![]() ![]() Oef, en nu heb ik ook weer zin in pasta carbonara, zo lekker vind ik dat! | |
DarkElf | donderdag 24 februari 2011 @ 19:00 |
zijn ong de maat van een kaiserbroodje ![]() | |
Isabeau | donderdag 24 februari 2011 @ 19:07 |
Ooh, wat een lief knoopbroodje, DE ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 24 februari 2011 @ 19:53 |
![]() ![]() | |
DarkElf | donderdag 24 februari 2011 @ 20:06 |
nee tis even klungelen maar als je genoeg bloem gebruikt plakt het niet tijdens het knopen ![]() | |
RobinOok | donderdag 24 februari 2011 @ 20:35 |
Wat een poepie! ![]() Is dat een wit broodje met topping of zit er ook iets door het deeg? | |
DarkElf | donderdag 24 februari 2011 @ 20:39 |
recept eerste keer dat ik iets nieuws maak volg ik vaak t recept dus nu zit er niets doorheen, volgende keer zal ik mijn eigen draai er wat meer aan geven en wel kruiden door t deeg doen ![]() | |
RobinOok | woensdag 2 maart 2011 @ 10:33 |
*knip* [ Bericht 99% gewijzigd door RobinOok op 02-03-2011 10:34:06 (verkeerde topic) ] | |
_Loki | donderdag 3 maart 2011 @ 12:04 |
Ik ga hier vanavond ook maar eens foto's posten, denk ik. Ik ben Bo Luc Lac aan het maken, en het zou heel lekker moeten worden ![]() | |
kwakz0r | donderdag 3 maart 2011 @ 14:47 |
hier vanavond boerenkool met worst, spekjes én suddervlees. van alles een beetje, met genoeg restjes voor nog een keer. omnomnom. maar ik ben zo slecht in fotograferen... ![]() | |
RandomMoron | vrijdag 4 maart 2011 @ 19:08 |
ik heb vandaag heel chinatown afgelopen, maar nergens tofuvellen gevonden. Waar haal jij ze? | |
RobinOok | vrijdag 4 maart 2011 @ 20:16 |
Oh, da's irritant als je iets niet kunt vinden. Die semi-zachte vellen zijn misschien iets moeilijker te vinden. Ik kocht ze bij Cheung Kong, die heeft ook de verse in de diepvries. Ik verwacht dat vegetarische toko Sie San ze ook wel heeft, of bedoelde je niet Chinatown in Den Haag? Als je een smartphone hebt kun je ze de foto van 't product laten zien wat je zoekt. :-) | |
Erasmo | zaterdag 5 maart 2011 @ 09:42 |
Goed het was even zwoegen maar het resultaat is erg bevredigend:![]() Bouillon gemaakt van 4 soepkippenpoten, bleekselderij, wortel, ui en prei. 2 potjes afgevuld met half ingekookte bouillon en de rest nog verder ingekookt tot supergeconcentreerde drab. | |
RobinOok | zaterdag 5 maart 2011 @ 10:25 |
Cool!!! | |
Erasmo | zaterdag 5 maart 2011 @ 10:30 |
Ik moet zeggen die ijsblokjeszakjes zijn echt een uitkomst. Dit is trouwens het recept dat ik heb gevolgd: http://www.coquinaria.nl/recepten/bouillons/kippenbouillon.htm | |
RobinOok | zaterdag 5 maart 2011 @ 10:45 |
Veel wortel in de recept. ![]() Ja, die ijsblokzakjes vind ik ook ideaal. Heb er een hele zooi in de vriezer liggen, met twee soorten bouillon, met kokosmelk, met zelfgemaakte oestersaus, met limoensap en met eiwit. | |
Gert | zaterdag 5 maart 2011 @ 10:55 |
Doe mij zo'n zakje voor in de vriezer! ![]() | |
Erasmo | zaterdag 5 maart 2011 @ 12:51 |
Mhoah heb het recept niet 100% aangehouden, heb er 2 kleine winterwortels en 2 uien in gedaan. Edit: en ook nog een gedroogde peper bedenk ik me net. Ik had een braadpan van ongeveer 5 liter die met alles erin tot de rand toe gevuld was. Ruim 12 uur laten trekken en afzeefsel in laten koken tot de helft. Daar een paar potjes meegevuld en de rest in laten koken tot het supersterk was. Nu nog wat leuks vinden om met de poten te doen. Eiwitten erin doen, geniaal! Heb vaak wel een paar eiwitten of eigelen over met baksels ![]() Valt makkelijk zelf te maken hoor ![]() | |
Purdey | zondag 6 maart 2011 @ 19:26 |
Twee foccacia's gemaakt vanmiddag voor bij de soep vanavond. Waren best lekker, veel robuuster dan de broden die je in de supermarkt haalt en afbakt! Met groene olijven: ![]() Met rozemarijn en knoflook: ![]() | |
DarkElf | zondag 6 maart 2011 @ 19:37 |
focaccia met rozemarijn en knoflook, lekker ![]() | |
Chemiu | zondag 6 maart 2011 @ 19:53 |
Ik heb heel eenvoudig gewoon warme chocolademelk gemaakt ![]() | |
_Loki | zondag 6 maart 2011 @ 19:58 |
maar die ziet er niet echt simpel uit, maar heeel lekker romig ![]() | |
Chemiu | zondag 6 maart 2011 @ 20:02 |
Het is toch echt gewoon suiker + cacao in kopje, beetje water erbij om het te mengen, melk opwarmen en door een zeefje in het kopje gieten. Klaaaar ![]() | |
Erasmo | zondag 6 maart 2011 @ 20:19 |
Zoals het hoor ![]() | |
_Loki | zondag 6 maart 2011 @ 20:20 |
Melk door een zeefje in het kopje gieten? Dat klinkt vreemd. Ik gooi het altijd allemaal in een pannetje en warm het zo op. | |
Chemiu | zondag 6 maart 2011 @ 20:23 |
Voor het geval er een vel op de melk zit. Vel of klontjes in je chocolademelk ![]() | |
RobinOok | zondag 6 maart 2011 @ 20:27 |
Waarom water? | |
Erasmo | zondag 6 maart 2011 @ 20:33 |
Dat zijn maar een paar druppels om de cacao vloeibaar te maken. Als je daar melk op kamertemperatuur voor gebruikt en je doet er dan hete melk op dan heb je volgens mij kans op spontane velvorming bij de koude melk. | |
RobinOok | zondag 6 maart 2011 @ 21:29 |
Dat klinkt euh, niet zo geloofwaardig. :-) Volgende keer dat ik chocomelk maak ga ik 't uitproberen. | |
broccolitaart | zondag 6 maart 2011 @ 21:40 |
In plaats van water gebruik ik koffiemelk. | |
Sunnythesun | zondag 6 maart 2011 @ 22:51 |
Ik gewoon een lepeltje wat warme melk uit het pannetje voor het kookt, ben ik de enige ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 6 maart 2011 @ 22:57 |
![]() | |
RobinOok | donderdag 10 maart 2011 @ 23:53 |
![]() Je koopt een pakje pangsit velletjes uit de diepvries van de toko. Laat die rustig ontdooien. (liefst een dag ervoor in de ijskast leggen, maar uurtje van tevoren met verpakking en al in bak water kan ook) Maak een gehaktsmurrie van: 250g varkensgehak (of ander gehakt) 140g gemalen grote garnalen (kan je ook weglaten) 1 el gehakte gember 2 teentjes knoflook, geperst 1 lente-uitje, fijngehakt 1 el sojasaus 1 el shaoxing rijstwijn 1/2 el vissaus 1/2 tl suiker 1/2 tl zout Of nou ja, wat je maar wilt. Maak er een fijne, natte gehaktprut van, want hoe droger je smurrie, hoe droger het resultaat en je wilt juist een beetje sappige vulling. Leg je wat pangsit velletjes op je werkblad/tafel/aanrecht. Theelepeltje smurrie op elke velletje. Velletje om de smurrie heen nat maken met water of losgeklopt ei. Velletjes dubbelvouwen (driehoek vind ik 't leukst), goed dicht drukken en zorg dat er geen luchtbellen in zitten. 2 minuten frituren op 180C en voila! Serveren met chilisaus. ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 11 maart 2011 @ 11:12 |
wat een idee! ik ga em vnv maken! thnx RobinOok voor het delen ![]() hopelijk heeft de toko pangsit/wontonvellen. | |
RobinOok | vrijdag 11 maart 2011 @ 11:36 |
Ja, pangsitvellen hebben de meeste toko's wel. ![]() Maar let op, er zijn dus 2 soorten. De gewone wonton is bedoeld om te stomen of koken en deze om te frituren. Dat staat er altijd duidelijk op: pangsit vellen of bijvoorbeeld "wonton pastry for deep fry". Ik ben vorige keer vergeten 2 verschillende velletjes tegelijk in de frituur te gooien om het verschil te zien. Stom. Maar ik zou evengoed toch aanraden de juiste vellen te gebruiken. ;-) | |
FutureFairytale | vrijdag 11 maart 2011 @ 11:48 |
ok thnx ik ga t gewoon vragen aan een medewerker, dan komt het vast goed ![]() | |
DarkElf | zaterdag 12 maart 2011 @ 15:24 |
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:![]() Hij is super lekker! | |
FutureFairytale | zaterdag 12 maart 2011 @ 15:31 |
zo ziet ie er ook uit! ![]() | |
Blues | zaterdag 12 maart 2011 @ 15:40 |
![]() ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 12 maart 2011 @ 15:46 |
ooh ja RobinOok; de pangsit was goe-hoed! ![]() volgende keer doe ik er wel een (of 2) sambal doorheen, mocht wel ietsjes pittiger maar tis erg lekker ![]() | |
Goodbye | zaterdag 12 maart 2011 @ 19:23 |
Oh my god, die ziet er echt hemels uit! ![]() | |
Purdey | zaterdag 12 maart 2011 @ 21:49 |
Jou man is volgens mij echt de mannelijke versie van 'De Goddelijke huisvrouw' ![]() | |
Mirjam | zaterdag 12 maart 2011 @ 21:51 |
doe mij ook zo'n MR ![]() | |
RandomMoron | zaterdag 12 maart 2011 @ 22:10 |
haha, precies de twee die ik heb overgeslagen. Ik was moe, en ben toen naar huis gegaan. De vegetarische daar kom ik echt vaak, dus dat komt wel goed! thnx! | |
RobinOok | dinsdag 15 maart 2011 @ 12:54 |
![]() ![]() Had een zoete, witte aardappel geschild om te fotograferen en vond 't zonde om die weg te gooien, dus ik denk "ik bak er een paar frietjes van, in een klein laagje olie". Daarna dacht ik "ha, ik bouw er zo'n toren van!". (kan normaal nooit, want ik eet nooit zo weinig frietjes) En toen dacht ik: "beetje saaie kleuren, wacht, ik maak er een Japanse "Bataatje Speciaal" van!" *grin* ![]() Bataatje speciaal met kewpie mayonaise, okonomiyaki saus, fijngehakt rood uitje, bonitovlokken en aonori. Vond het nog lekker ook. ![]() | |
Erasmo | dinsdag 15 maart 2011 @ 12:55 |
Waar af te halen? ![]() | |
RobinOok | dinsdag 15 maart 2011 @ 12:56 |
Ja, ik dacht serieus "dat kun je zo verkopen!". ![]() | |
_Loki | dinsdag 15 maart 2011 @ 13:02 |
Dat ziet er serieus uit als een gerecht in een sterrenrestaurant ![]() | |
DarkElf | dinsdag 15 maart 2011 @ 17:26 |
Ja mooi he? ![]() ik hou meer van hartige dingen dus maak uit mezelf niet snel iets zoets.. dus als er iets gebakken wordt dan is dat meer de mr zijn afdeling ![]() | |
Goodbye | dinsdag 15 maart 2011 @ 17:32 |
Geweldig! ![]() | |
Sunnythesun | dinsdag 15 maart 2011 @ 18:31 |
Jenga speciaal! ![]() Ziet er prachtig uit Robin, erg creatief ![]() | |
prinseszondererwt | dinsdag 15 maart 2011 @ 18:35 |
Goed idee Robin! | |
Mirjam | zaterdag 19 maart 2011 @ 22:14 |
RobinOok, jij hangt hioer ook rond en bent volgens mij expert op het gebied van de aziatische keuken, dus ik heb en vraag ![]() ik ben gek op de gebakken bami van de authentieke chinees, zoals bijv. nam kee amsterdam enz., en dan een combi met vlees, groenten en soya-oestersaus. van de week at ik bij charlie chiu's een lekker gerecht met noodles, beef en groenten en soya/oestersaus, dus zoiets wil ik zelf wel maken. hoe maak ik dit het beste klaar? dunne noodles kopen, die koken, dan in de wok kwakken, en met groenten en vlees opbakken en dan een mengsel van soyasaus en oestersaus erop kwakken? \of komt daar iets meer bij kijken? ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 20 maart 2011 @ 00:18 |
Ojeeee, niet alleen maak ik nooit bami, ik eet het ook nooit. ![]() Maar kan er wel wat over zeggen: volgens mij is de truc om dingen apart te wokken en pas op het laatst bij elkaar te kiepen. 1. Kook je noodles (ik hoor veel goeds over tai ming wokmie, ze staan ergens bovenaan mijn to-do-lijstje, als ik ze geprobeerd heb zal ik er nog op terug komen) en spoel ze meteen onder koud water af. Dan nog even onderdompelen in koud water zodat het kookproces echt is gestopt. 2. Bak het gemarineerde vlees op hoog vuur, lekker bruin. Hoeft bij biefstukreepjes nog niet 100% gaar, want 't gaart door. Haal uit de wok en zet apart. 3. Bak de groenten op hoog vuur. 4. Als je een sausje hebt (bijvoorbeeld oestersaus, sojasaus en rijstwijn) voeg je dat nu toe. 5. Voeg de noodles toe. Bak. 6. Voeg het vlees toe en warm nog even door. Zoiets. En oja, geheim van de Chinees is uiteraard een snufje ve-tsin. PS Zijn we niet enorm off-topic hier? ![]() | |
Mirjam | zondag 20 maart 2011 @ 00:20 |
ha, bedankt ![]() moet het perse wokmie zijn, of kan ik het af met gewone dunne noodles uit de superomdehoek? en ja, maar ik wist ff geen andere plek om het te vragen aan je ![]() | |
RobinOok | zondag 20 maart 2011 @ 01:50 |
Nou, die Tai Ming ligt nu juist bij de supermarkt, dacht ik. ![]() Maar ja, uiteraard zijn er nog meer merken okay, al zou ik niet voor zoiets als honig gaan. Wel een beetje authentiek graag. En in ieder geval (eier) tarwenoodles. Maar jij weet zelf vast het beste welk soort noodles je wilt, dus dat merk je dan vanzelf wel, of het erop lijkt. (en oja, eiernoedels zijn niet eens zozeer noodles met ei, maar meer gelig en wat elastischer, met meer byte en daarom goed geschikt om te bakken.) | |
RobinOok | dinsdag 22 maart 2011 @ 16:25 |
![]() Piperade van gerookte paprika's Op de foto in een lief, klein ovenschaaltje wat ik nog nooit had gebruikt (en toch perse moest hebben ;-) ) en een kwarteleitje, maar normaal gesproken gewoon in een ovenschaal met een of twee kippeneitjes. Voor je 't eet roer je lekker alles door elkaar tot een stuk minder fotogeniek geheel, maar lekker!!! | |
minilot | woensdag 23 maart 2011 @ 11:37 |
Oeh, piperade! Daar heb ik er op mijn balkonnetje vorig jaar in de zon heel wat van op. Ook lekker als ontbijt! ![]() Zojuist trouwens romesco-saus gemaakt, naar dit recept van choosy-beggars.com: ![]() Deze romesco is een prutje op basis van geroosterde tomaten en knoflook, geroosterde hazelnoten en amandelen, olie, rode wijnazijn, anchopeper en wat oud brood. Het lijkt misschien niet veel bijzonders, maar jezus allemachtig - wat is dit een ontzettend geniale saus/dip/spread zeg! ![]() Ik heb 'm zojuist met plakken stevig stokbrood en wat gebakken repen courgette op, maar volgens mij is het lekker op álles: pasta, vlees, vis, sandwiches.. Ik kan 'm iedereen van harte aanraden! Zeker als er straks in de zomer weer 'n beetje lekkere tomaten zijn. ![]() | |
Isabeau | woensdag 23 maart 2011 @ 11:40 |
Er zijn in Nederland nooit echt lekkere tomaten vergeleken met veel andere landen ![]() Maar ik ga het eens maken, ik hou wel van dat soort dipjes ![]() | |
RobinOok | woensdag 23 maart 2011 @ 12:06 |
Ik at dat (denk ik) vorige week bij Ron Blaauw!Op een rond toastje. Inderdaad lekker! ![]() Dankjewel voor 't recept, ik ga het ook eens maken. | |
borisz | donderdag 24 maart 2011 @ 12:10 |
![]() Broodje Meatball Marinara ![]() | |
RobinOok | vrijdag 25 maart 2011 @ 00:37 |
![]() Bami voor Mirjam! (2 personen) Week 3 gedroogde Chinese champignons voor tenminste 1 uur. Knijp uit en snij in reepjes om de stengel heen. Gooi de stengel weg. Marineer ongeveer 150g in reepjes/stukjes gesneden varkenshaas in: 0,5 EL lichte sojasaus 0,5 EL oestersaus 0,5 EL Shaoxing rijstwijn Roerbak op hoog vuur bruin, maar nog niet helemaal gaar. Kieper op bordje en zet apart. Kook volgens instructies op de verpakking: 150g noedels (ik gebruikte Tai Ming dikke Chinese Wokmie, lekker is die!) Giet ze af en spoel goed met koud water. Besprenkel met een beetje (sesam)olie om plakken te voorkomen. Zet even apart. Roerbak 30-60 seconden: 1 EL gehakte knoflook 1 EL gehakte gember 0,5 EL gehakte chilipepers 5 sperziebonen in dunne schuine plakjes in reepjes gesneden geweekte chinese champignons Voeg de noedels toe. Roerbak een minuutje of zo. Voeg sausje toe: 1 EL lichte sojasaus 1 EL Shaoxing rijstwijn 0,5 EL oestersaus Warm door. Voeg roergebakken varkensvlees toe. Warm ook door. Proef en voeg sojasaus of zout naar smaak toe. Op het laatst de ringetjes lente-ui en een scheutje sesamolie. Voila! Was heul niet slecht en al at ik nooit bami bij Nam Kee, deze zou zo op de kaart moeten! Haha. Jammer dat je 'm niet kon proeven. | |
Mirjam | vrijdag 25 maart 2011 @ 10:34 |
![]() | |
Chemiu | zondag 27 maart 2011 @ 13:49 |
Tiramisu ![]() | |
DeltaCephei | woensdag 30 maart 2011 @ 16:59 |
Ik ga al kwijlend door dit topic heen, vooral Robin's recepten ![]() ![]() | |
_Loki | woensdag 30 maart 2011 @ 19:00 |
Is dat lekker met kwark? | |
ColdFeet | woensdag 30 maart 2011 @ 21:25 |
Als ik even voor m'n beurt mag praten: mijn vriendin maakte het ook weleens en ik vind het echt niet zo'n wauze combi. Kwark is gewoon te zurig om een fatsoenlijke tiramisu-smaak te krijgen, en daarnaast ook nog eens niet romig genoeg. Kun je beter gewoon een kleinere portie nemen ![]() | |
_Loki | donderdag 31 maart 2011 @ 09:20 |
Dat dacht ik al. ![]() | |
DrukVout | donderdag 31 maart 2011 @ 14:20 |
He das toeval. Ik zocht afgelopen weekend dikke noodles en kwam ook bij die Tai Ming dikke Chinese Wokmie terecht. Lekker zijn ze zeg! Nooit meer die hollandse nestjes. | |
RobinOok | donderdag 31 maart 2011 @ 16:27 |
![]() | |
RobinOok | maandag 4 april 2011 @ 23:06 |
![]() Draadjesvlees (gestoofde Runderriblap) Jus zag er niet uit maar was wel erg lekker. | |
Ilse86 | maandag 4 april 2011 @ 23:08 |
Omg, ik zou hier zo m'n tanden in willen zetten. Maakt niet uit dat het 23:08 uur is. | |
reclamedoos | dinsdag 5 april 2011 @ 10:54 |
Deze van het weekend gemaakt. Erg lekker, makkelijk en snel. Blijvertje! | |
RobinOok | dinsdag 5 april 2011 @ 13:00 |
Cool! Dat vind ik echt leuk! Want 't was echt helemaal zelf in elkaar gefröbeld. Had niet eens gegoogeld voor inspiratie of zo. | |
Mirjam | dinsdag 5 april 2011 @ 14:42 |
leuk he ![]() ik heb zojuist boodschappen gedaan, eiermie (ik hou van dunne noodles, dikke vind ik héél vies. , biefstuk, bosui, gewone ui, champignons, en ik heb soyasaus, oestersaus en sesamolie, dus ik moet een eind komen lijkt me ![]() | |
RobinOok | dinsdag 5 april 2011 @ 14:49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 10 april 2011 @ 22:20 |
![]() Voorgerechtje vandaag ![]() | |
Ilse86 | maandag 11 april 2011 @ 16:26 |
Kunstig opgemaakt hoor, kan zo in een restaurant geserveerd worden ![]() | |
RobinOok | donderdag 21 april 2011 @ 23:39 |
![]() Chinese, gemarmerde thee eieren Ik maak ze alleen met Pasen. Vind ze niet superlekker, maar wel superleuk. :-) | |
RobinOok | maandag 25 april 2011 @ 15:45 |
Wordt er niet meer gekookt en kokkerelt hier?! Ik dan maar weer, voordat het topic van de bladzijde afvalt. ;-) ![]() Oesters van Nam Kee! En iedereen die denkt dat rauwe oesters vies zijn, moet je ze echt eens zo proberen. Gestoomd met zwarte boontjes en een sojasausdressinkje. Echt zooooo lekker! Bij veel Chinese restaurants gewoon per stuk te bestellen. Gewoon eens proberen! | |
stavromulabeta | maandag 25 april 2011 @ 20:07 |
Dan zal ik mij ook maar eens opofferen:![]() Een tajine van diverse nutriënten, geur- en smaakstoffen die in mijn koelkast op een toepassing lagen te wachten. | |
motorbloempje | dinsdag 26 april 2011 @ 19:49 |
Weet niet of het een volwaardige sluitfoto is, maargoed:![]() Vrij naar dit recept van Jamie Oliver ![]() |