abonnement Unibet Coolblue
pi_92760253
ik heb ook zo'n recept voor truffeltaart waas 12 eieren een halve liter slagroom en een pond chocola ingaan (en wat boter, suiker en meel)... is dit recept soms ook van donna hay?
Kwak
pi_92763327
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:15 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb ook zo'n recept voor truffeltaart waas 12 eieren een halve liter slagroom en een pond chocola ingaan (en wat boter, suiker en meel)... is dit recept soms ook van donna hay?
Nope, van mij aan de hand van wat recepten die ik online heb gevonden over truffeltaart/ganache en wat experimenteren. Purdey deed daar weer een andere twist aan :).
pi_92782829
quote:
Op zondag 13 februari 2011 22:01 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit, wat is het recept?
Hier is het recept van het brood: http://www.thepinkwhisk.co.uk/2011/02/cheese-onion-bread.html
pi_92888936
Ik heb wel eens betere foto's gemaakt, maar vooruit....







Dorade gevuld met rozemarijn, basilicum en knoflook, met daarbij knolselderijpuree en gestoofde venkel :9
Ja doei.
pi_92904378
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 21:29 schreef motorbloempje het volgende:
Ik heb wel eens betere foto's gemaakt, maar vooruit....

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dorade gevuld met rozemarijn, basilicum en knoflook, met daarbij knolselderijpuree en gestoofde venkel :9
Joh, die vis ligt lang niet zo erg in puin als ik naar aanleiding van je post in het Wat eten we vandaag-topic had gedacht! :) Ik zou dit zó opeten! Ook om tien over negen 's morgens. :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 18 februari 2011 @ 03:23:45 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92951912


Eigenlijk hardstikke simpel en hardstikke lekker. Je koopt een pakje diepvries wontonvelletjes bij de toko, maakt wat gehakt aan met rijstwijn, sojasaus, van die dingen. Lepeltje vulling op een vel, dichtplakken met water of ei. Kunstig dichtvouwen is leuk maar hoeft niet. Dan 4 minuutjes koken en klaar is kees! Lekker met een dipsausje of in noodlesoep.

(recept)
pi_92957502
Leuk gevouwen, dat onthoud ik! Ik plak meestal gewoon allevier de hoeken aan elkaar, piramide-tje.

Is stomen in een mandje trouwens niet makkelijker dan koken?
pi_92957843
Ziet er weer leuk en lekker uit RobinOok, staan al tijden op mijn to-do-verlanglijstje maar het komt er maar niet van, binnenkort toch eens een ker aan beginnen! :s)
  vrijdag 18 februari 2011 @ 12:35:19 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92959917
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 11:19 schreef ColdFeet het volgende:
Leuk gevouwen, dat onthoud ik! Ik plak meestal gewoon allevier de hoeken aan elkaar, piramide-tje.

Is stomen in een mandje trouwens niet makkelijker dan koken?
Nee, koken in water is altijd makkelijker dan stomen. Egaal gaar en ze plakken niet vast.
Stomen kan je wel doen als je bang bent dat er veel pakketjes niet goed dicht zitten en open zullen gaan. Maar ik maakte er gisteren een stuk of 40, op meerdere manieren dichtgeplakt, soms best stom, maar er ging er niet eentje open tijdens het koken. Stiekem denk ik dat dat kwam omdat ik eiwit gebruikte om ze mee dicht te plakken, dat dat beter plakt dan alleen wat water. Maar moet dat eens naast elkaar proberen om er zeker van te zijn.

Ik vond het in ieder geval reuze meevallen allemaal. Denk dat kinderen het ook wel kunnen. Ik vond die gestoomde, open varkenspasteitjes (sui mai) van een tijdje terug veel lastiger om te maken. En eigenlijk minder lekker ook. Dit ging me veel makkelijker af en vond het dus de moeite waard.
pi_92960553
Ik heb er eigenlijk nooit problemen mee; ze blijven niet plakken, gaan niet open, en zijn altijd prima gelijkmatig gaar. Maar de bereidingstijd is misschien wat korter als je kookt.

Hmm, misschien ook gewoon een beetje macht der gewoonte dat ik ze altijd stoom :D
  zaterdag 19 februari 2011 @ 15:54:32 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93015012

Tempeh Kering

Knapperig gefrituurde stukjes tempeh in een plakkerige, zoete, pittige, kruidige saus.
Lekker als bijgerechtje, als je het niet voor het eten al allemaal opgesnoept hebt. :9
pi_93016084
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 19:32 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Hier is het recept van het brood: http://www.thepinkwhisk.co.uk/2011/02/cheese-onion-bread.html
Oh cool, die ga ik ook proberen te maken. Al vind ik receptenEngels altijd best lastig, maar kom er wel uit :)
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  zaterdag 19 februari 2011 @ 19:53:58 #213
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_93023407
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 februari 2011 15:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tempeh Kering

Knapperig gefrituurde stukjes tempeh in een plakkerige, zoete, pittige, kruidige saus.
Lekker als bijgerechtje, als je het niet voor het eten al allemaal opgesnoept hebt. :9
Ohhhh dat is lekker! Maakte oma ook altijd O+
Bedankt voor het recept!
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_93028210
Heb nu een brood in de oven zitten, hmm heerlijk
En morgen maar weer eens gnocchi maken!! :9 echt zoveel beter dan uit de winkel bah die kunnen echt niet :N
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  zondag 20 februari 2011 @ 22:03:56 #215
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93267115

Vandaag zachte knoflook/basilicum knoopbroodjes gebakken :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93267242
Die is mooi gelukt DE ^O^
pi_93267263
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 18:55 schreef Sunnythesun het volgende:
Die is mooi gelukt DE ^O^
Ja! had t serieus niet verwacht na mijn geklungel maar ze rijzen mooi door :)

en ze waren echt lekker en zacht :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93267322
Prachtig DE!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_93267374
Wat een schattig dingetje, DE :D En gesmolten boter met knoflook&basilicum, heerlijk :9

Oef, en nu heb ik ook weer zin in pasta carbonara, zo lekker vind ik dat!
pi_93267463
zijn ong de maat van een kaiserbroodje :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93267820
Ooh, wat een lief knoopbroodje, DE O+ Heb vaak recepten gezien voor dat soort brood, maar ik denk altijd dat het vlechten een kliederboel wordt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_93270056
:9 :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_93270692
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 19:07 schreef Isabeau het volgende:
Ooh, wat een lief knoopbroodje, DE O+ Heb vaak recepten gezien voor dat soort brood, maar ik denk altijd dat het vlechten een kliederboel wordt.
nee tis even klungelen maar als je genoeg bloem gebruikt plakt het niet tijdens het knopen :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 24 februari 2011 @ 20:35:01 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93272393
Wat een poepie!
Is dat een wit broodje met topping of zit er ook iets door het deeg?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')