Hier nog eentjequote:Op maandag 7 februari 2011 13:06 schreef Sunnythesun het volgende:
die ga ik onthouden voor mijn verjaardag!! Wil iets maken voor mijn collega's en dit is lekker makkelijk en ziet er geweldig uit!
Oe! Ik zocht nog een taart extra voor m'n verjaardag! Dit is een kanshebberquote:Op maandag 7 februari 2011 12:43 schreef n0a het volgende:
Nog vergeten te plaatsen:
Chocolade truffeltaart![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Receptje met maar 4 ingrediënten.
Ooooohquote:Op maandag 7 februari 2011 12:43 schreef n0a het volgende:
Nog vergeten te plaatsen:
Chocolade truffeltaart![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Receptje met maar 4 ingrediënten.
Oehhh N0a! Me likequote:Op maandag 7 februari 2011 12:43 schreef n0a het volgende:
Nog vergeten te plaatsen:
Chocolade truffeltaart![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Receptje met maar 4 ingrediënten.
Bij mij wordt er van vrijwel elk 'bijzonder' voedsel een foto gemaakt, komt dus goedquote:Op dinsdag 8 februari 2011 20:05 schreef n0a het volgende:
Wel allemaal laten weten hoe het is geworden heh?
Dat ziet er leuk en lekker uit. Die man van jou heeft maar geluk met zo'n vrouw in huis.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 19:04 schreef minilot het volgende:
Niet mooi, maar wél lollig.. Het bento-achtige meeneemavondeten voor mijn lief dat ik zojuist alvast voor morgen in een onschuldig ogend, onopvallend plastic doosje heb gestopt.
Weg stoere kantoorreputatie!![]()
Het is puree van aardappel en romanesco-kool, met grove mosterd en flink wat roomboter. Daarnaast balletjes varkensgehakt uit de oven en een beetje chilisaus.![]()
[ afbeelding ]
*voorpret*
Ha, ik vraag me af of mijn lief hetzelfde denkt als -ie dit prikkertjes ziet!quote:Op woensdag 9 februari 2011 10:20 schreef Riann het volgende:
Dat ziet er leuk en lekker uit. Die man van jou heeft maar geluk met zo'n vrouw in huis.
Het kan zijn dat ik een fout maak, hoor. Maar moet er niet 61 gram melkpoeder staan ipv 21 gram? 1/3 cup melkpoeder = 40 gram + 3/4 ounce melkpoeder (21 gram) = 61 gram?quote:Op zondag 6 februari 2011 19:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik rekende dat recept om, dus wie dat liever heeft: crack pie recept in grammen en milliliters enzo
Ow dat ziet er lekker uit! Dat ga ik zeker een keer proberen.quote:Op donderdag 10 februari 2011 14:24 schreef RobinOok het volgende:
Lunch van vandaag: Omelet met Chinese bieslook.
[ link | afbeelding ]
In een kom door elkaar roeren:
3 eitjes, 1/2 tl oestersaus, 1/2 tl vissaus, 1/2 tl sesamolie, 1el Shaoxing rijstwijn en flinke snuf zout.
Daar roer je dan 60gr in stukjes gesneden Chinese bieslook door en bakt het in een beetje olie in een koekenpan.
Ik bakte maar 1 kant, vouwde 'm halverwege dubbel en wachtte totdat ik dacht dat de binnenkant niet meer rauw was.
Lekker met okonomiyakisaus. Of zoete chilisaus. Of wat je wilt.
quote:Op donderdag 10 februari 2011 14:24 schreef RobinOok het volgende:
Lunch van vandaag: Omelet met Chinese bieslook.
[ link | afbeelding ]
In een kom door elkaar roeren:
3 eitjes, 1/2 tl oestersaus, 1/2 tl vissaus, 1/2 tl sesamolie, 1el Shaoxing rijstwijn en flinke snuf zout.
Daar roer je dan 60gr in stukjes gesneden Chinese bieslook door en bakt het in een beetje olie in een koekenpan.
Ik bakte maar 1 kant, vouwde 'm halverwege dubbel en wachtte totdat ik dacht dat de binnenkant niet meer rauw was.
Lekker met okonomiyakisaus. Of zoete chilisaus. Of wat je wilt.
Haha ja ik zag het later al. En inderdaad, erg irritant die Amerikaanse maten.quote:Op donderdag 10 februari 2011 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Nee, het origineel recept spreekt van:
1/3 cup plus 1 teaspoon (3/4 ounce) milk powder
Dus mensen zonder weegschaal (iedereen in de VS, de sukkels) nemen 1/3 cup en een theelepel erbij. En mensen met een weegschaal wegen dus 0,75 ounce af.
0,75 x 28,3 gram = 21.2 gram
Oh wacht, je zag het al. :-)
Nou, ik werd er ook echt helemaal tuureluurs van hoor.
En ben blij dat ik de origenele maten erbij heb laten staan, dan kan ik (en jij) het nog terug rekenen.
Yup! Stom hè? Ik kwam vroeger alleen in aanraking met aziatisch als ergens chinees werd gehaald, en dat vond ik dan over het algemeen heel erg niet te vreten.. Toen ik een paar jaar geleden op mezelf ging wonen en leerde koken ben ik er nooit zo aan toegekomen om me in aziatische gerechten te verdiepen (traumaatje van vroeger dus, denk ikquote:Op donderdag 10 februari 2011 14:43 schreef RobinOok het volgende:
Heb jij een ikdurfgeenaziatischegerechtentekoken-issue!?!?!?!
Wegen doe ik alleen bij patisserie, want daar komt het vaak heel nauw bij, maar er gaan weken voorbij dat ik mijn keukenweegschaal niet gebruik. Mijn cups-maatbeker en maatscheppen voor hele, halve, 1/3 en kwart cups (en lepeltjes voor eet- en theelepel, halve theelepel en 1/4e theelepel) gebruik ik dagelijks! Veel sneller, veel makkelijker en aangezien ik negentig procent van mijn recepten van Engelstalige blogs pluk heb ik nooit gezeur met omrekenen.quote:Op donderdag 10 februari 2011 15:04 schreef MaximusTG het volgende:
Vind ik ook irritant, die cups altijd maar. Maar moet zeggen dat het voor kleine gewichten juist wel handig is. Dan hoef je geen supernauwkeurige weegschaal te kopen. 'Echte' teaspoons(1/8, 1/4, 1/2,1) en een 'echte' tablespoon verkopen ze b.v. bij de Blokker bij elkaar aan een kettinkje.
Minilot, kun je dit ook een avondje van te voren maken, en de volgende morgen pas opdrinken? 's Morgens zit ik namelijk altijd een beetje in tijdnoodquote:Op woensdag 9 februari 2011 12:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, ik vraag me af of mijn lief hetzelfde denkt als -ie dit prikkertjes ziet!![]()
Hier nog even een foto + recept, omdat ik jullie allen het ontbijt gun dat mijn ochtenden tot één grote berg energieke blijheid maakt:
[ afbeelding ]
Men neme:
- 1 banaan
- handje havermout
- 150 ml melk
- eetlepeltje pindakaas
- eetlepeltje honing
Samen in de blender en je hebt een smoothie waar je uren mee vooruit kunt!
Nou, dat kun je proberen, maar ik vrees dat een geprakte banaan na een nachtje weken in melk niet zo smakelijk meer is, om nog maar te zwijgen over de havermoutvlokken die mogelijk gaan opzwellen tot snotterige kleddertjes.quote:Op donderdag 10 februari 2011 18:49 schreef Purdey het volgende:
[..]
Minilot, kun je dit ook een avondje van te voren maken, en de volgende morgen pas opdrinken? 's Morgens zit ik namelijk altijd een beetje in tijdnood
150 ml melk, eetlepeltje pindakaas en eetlepeltje honing in de blenderkan in de ijskast zetten.quote:Op donderdag 10 februari 2011 18:49 schreef Purdey het volgende:
[..]
Minilot, kun je dit ook een avondje van te voren maken, en de volgende morgen pas opdrinken? 's Morgens zit ik namelijk altijd een beetje in tijdnood
Oopsquote:Op zaterdag 12 februari 2011 15:02 schreef Purdey het volgende:
Goed, de chocoladetaart truffeltaart staat (weer) in de koelkast.
Had me vergist in de afmetingen. Uiteindelijk had ik 400 ml room, en 200 gram chocolade. Het werd dus totaal niet hard. Vulling weer eruit gegoten, in een pannetje. Terug naar de supermarkt, paar repen chocolade gekocht, en weer smelten in de oude vulling. Soms maak ik het mezelf zo moeilijk
Nou, ik was wel een bit cranky toen ik terug moest naar de supermarkt. Maar die zit gelukkig om de hoek. Ik heb er nog steeds wel zin in hoorquote:Op zaterdag 12 februari 2011 16:48 schreef n0a het volgende:
[..]
Oops. 50/50 moet ook nog wel lukken. Hopelijk heb je er nog wel zin in, als het bij mij mis gaat ben ik vaak te chagrijnig om nog echt te kunnen genieten.
Zien er perfect uit!quote:Op zaterdag 12 februari 2011 16:01 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft vandaag lunch gemaakt en dat was wel een foto waard vond ik:
Zelfgemaakte Vietnamese loempia's !!
[ afbeelding ]
Het was erg lekker
Zou je het recept willen plaatsen ziet idd goed uit.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 16:01 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft vandaag lunch gemaakt en dat was wel een foto waard vond ik:
Zelfgemaakte Vietnamese loempia's !!
[ afbeelding ]
Het was erg lekker
Woah, die is echt hoogquote:Op zondag 13 februari 2011 11:56 schreef Purdey het volgende:
En zoals beloofd N0a en andere gawkers, mijn chocoladetruffeltaart!
[ afbeelding ]
Jaquote:Op zondag 13 februari 2011 12:12 schreef n0a het volgende:
[..]
Woah, die is echt hoog. Is het niet super machtig zo'n puntje?
Omg recept pleasequote:Op zaterdag 12 februari 2011 23:05 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Film kijken met de kindjes, daar moet iets te snacken bij
Chocolatecornflakes
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit, wat is het recept?quote:Op zondag 13 februari 2011 15:15 schreef prinseszondererwt het volgende:
Lekker, een chocoladeoverschot hier! Looking good.![]()
Ik ging voor hartig: kaas-uienbrood.
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 14 februari 2011 10:25 schreef Nikos1986 het volgende:
Die choco taart![]()
Gisteren heb ik vlaams stoofvlees gemaakt op de bbq. (lekker rooksmaakje door toevoeging van wat houtsnippers)
[ afbeelding ]
Die vult enorm zelfs. Gisteravond én uitgebreid Chinees gegeten, en daarna nog een enorm stuk van deze taart. Gevolg: Ontploft, en mezelf naar bed moeten rollen. M'n hele stofwisseling is nog niet wat hij moest zijn..quote:Op zondag 13 februari 2011 22:02 schreef DarkElf het volgende:
die taart, vult die niet enorm?ziet er mooi uit
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |