abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_92301240
Ach, ik ben ook wel een pieperd misschien :D Op zich ben ik helemaal niet vies van eieren, maar ik proef ze gewoon altijd snel in zoete gerechten als cakes of ijs.
Hoe is het met je, trouwens? Ik heb je een tijd niet op fok gezien. Druk met werk/opleiding?
  donderdag 3 februari 2011 @ 23:12:10 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92301566
Zoet ja, mierzoet en vet. Niet eierig. Meer als gecaramelliseerde gecondenseerde melk.
Ik had ze gebakken en meegenomen naar een huis met pubers en daar achter gelaten.
Blij dat ik het zelf niet op hoefde te eten. ;-)

Maar ik baalde gewoon dat ze eigenlijk mislukt waren.
En dat ik dat van tevoren niet aan had zien komen, had gedacht dat het een dummyproof taart was.
Dus daarom wil ik eigenlijk wel revanche.
pi_92301886
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Zoet ja, mierzoet en vet. Niet eierig. Meer als gecaramelliseerde gecondenseerde melk.
Ha, dat is het laatste zetje dat ik nodig had. O+ Morgen crack pie maken dus! :Y Ik was het al een poosje van plan..
Robin, wat ging er bij jou precies mis? Dan kan ik daar even rekening mee houden.
Let me see you stripped down to the bone
pi_92302029
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Zoet ja, mierzoet en vet. Niet eierig. Meer als gecaramelliseerde gecondenseerde melk.
Ik had ze gebakken en meegenomen naar een huis met pubers en daar achter gelaten.
Blij dat ik het zelf niet op hoefde te eten. ;-)
Nah, ik eet zonder emmeren een kwart banoffee pie, maar dit vond ik dus te zoet :P

Kouign amann is veel leuker om te bakken, als je zonodig ruzie met de tandarts wilt. Vind ik dan.
pi_92302262
Sowieso zit een aanzienlijk deel van het plezier van dit recept 'm erin dat overal wordt vermeld dat die taarten $44 per stuk kosten, en dat jij er twee maakt voor een paar euro - wat kost een kilo suiker nou, nietwaar?
  vrijdag 4 februari 2011 @ 00:00:24 #106
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92303911
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 23:17 schreef minilot het volgende:

[..]
Robin, wat ging er bij jou precies mis? Dan kan ik daar even rekening mee houden.
In het recept stond als laatste stap: "Gently whisk in the egg yolks, being careful not to add too much air."

Ik heb dat er vervolgens meer "in gevouwen", heel voorzichtig dus. Te voorzichtig want het was geen geheel geworden en binnen een minuut in de oven zag ik al dat het schiftte. Toen heb ik het mengsel uit de tweede vorm die al helemaal klaar stond weer terug in de kom gedaan en gewoon goed doorgeslagen. Dat werd een veel mooiere consistentie.

De taart die al in de oven stond heb ik er 20 minuten ingelaten, maar dat werd helemaal niks. Een soort van geschifte soep. Die heb ik daarna alsnog weer in een kom gegoten, niks te verliezen haha, met bodem en al dus eigenlijk en flink doorgeroerd/geklopt en weer in de vorm, nog 20 minuten gebakken en wonder boven wonder was die het lekkerste (volgens 6 mensen). Dat was dus omdat het een geheel werd ipv een bodem met vette vulling. En wat ik al eerder zei, de bodem bestaat uit verkruimelde koekjes, dus "ongaar" of zo kan het niet worden. Hoe het ook uit de oven komt, het zal altijd eetbaar en enigzins lekker zijn. Maar zoals het hoort was het niet.
pi_92305789
Goed om te weten!

Oh, en dames: er staat 'powdered milk' in het recept. Gewoon het spul dat mensen wel eens in hun koffie plachten te gooien?

[ Bericht 65% gewijzigd door minilot op 04-02-2011 08:48:57 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_92314910
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 23:06 schreef ColdFeet het volgende:
Ach, ik ben ook wel een pieperd misschien :D Op zich ben ik helemaal niet vies van eieren, maar ik proef ze gewoon altijd snel in zoete gerechten als cakes of ijs.
Hoe is het met je, trouwens? Ik heb je een tijd niet op fok gezien. Druk met werk/opleiding?
inderdaad gewoon te druk. met werk, opleiding, ziek zijn en vriendje. maar alles gaat op zich goed. (uitgebreidere update staat bij slank, maar daar kom je niet meer he?)

quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 00:39 schreef minilot het volgende:
Goed om te weten!

Oh, en dames: er staat 'powdered milk' in het recept. Gewoon het spul dat mensen wel eens in hun koffie plachten te gooien?
ik heb idd een potje completa gekocht en gebruikt. geen idee of dat hoort, maar t werkte prima.
Kwak
  vrijdag 4 februari 2011 @ 12:00:25 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92317125
Oh, gadver, dat lijkt me vies, completa. Dat is toch geen melk, dat is koffiemelk.
Ik heb een zak volle melkpoeder gekocht bij een de Waart op de Nieuwe binnenweg. Maar ik had eigenlijk ook zakjes in een doosje, zag ik later. Al eens eerder gekocht en ze zien eruit als dat dat gewoon bij appie te koop is?
pi_92318811
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 12:00 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gadver, dat lijkt me vies, completa. Dat is toch geen melk, dat is koffiemelk.
Ik heb een zak volle melkpoeder gekocht bij een de Waart op de Nieuwe binnenweg. Maar ik had eigenlijk ook zakjes in een doosje, zag ik later. Al eens eerder gekocht en ze zien eruit als dat dat gewoon bij appie te koop is?
ja, ik dacht ook dat t vies zou zijn, maar t smaakte niet vies. dat gelooft niemand natuurlijk meer nu :P maar toch.
Kwak
pi_92318884
In Belgie verkopen ze poedermelk gewoon bij de supermarkt, minilot. Ik kan je dus niet raden.

@kwakz0r, nee, ik ben al slank :P Zal eens gaan kijken!
pi_92324876
Ik heb ook maar Completa gekocht - ik kon niets anders vinden en ben bij twee supermarkten geweest.. Ik zie wel! :)

Zojuist de koekbodem in de oven geschoven. Ik peuzel momenteel het restant van het koekjesdeeg op. :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 februari 2011 @ 16:04:04 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92328709
Oh, je bent al begonnen. Anders had ik je wel wat over de post willen sturen. ;-)
pi_92329059
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:04 schreef RobinOok het volgende:
Oh, je bent al begonnen. Anders had ik je wel wat over de post willen sturen. ;-)
Ha, bedankt. :) Maar het is voor vanavond! De broer van mijn lief komt op de koffie, vandaar. :)

So far so good, trouwens. Crack pie staat op dit moment in de oven en ik slurp het restant van de vulling op. Na ongebakken koekdeeg daarnet dus nóg meer rauwe eieren. Vast goed voor de weerstand! *)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 februari 2011 @ 16:13:11 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92329191
Rauwe eieren? Huh?
Je bakt de taart toch?
pi_92329341
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:13 schreef RobinOok het volgende:
Rauwe eieren? Huh?
Je bakt de taart toch?
"Crack pie staat op dit moment in de oven en ik slurp het restant van de vulling op."
:9
Let me see you stripped down to the bone
pi_92332047
Vers uit de oven!

(Sorry voor flits, maar het is momenteel stikdonker in mijn keuken wegens sinds vanmiddag defecte TL-lamp.)



Nu nog een poosje laten afkoelen..
Let me see you stripped down to the bone
pi_92362474
quote:
Op maandag 24 januari 2011 15:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding

Was zomaar een experimentje, maar erg lekker. :P
Ik heb gisteren deze gemaakt. Helaas wel pas bedacht toen de toko al dicht was dus zonder de rokerige sesamzaadjes maar zelfs met gewone sesamzaadjes was het erg lekker! :D
pi_92363274
Zo! Was dát even een geniale taart!
Crack pie gisteren, na een paar uur koelen en inklinken:



We waren gisterenavond oprecht sip dat -ie op was. Ik wil niet ontkennen dat er sprake is van enig placebo-effect vanwege de naam van de taart en de hype eromheen, maar we vonden 'm toch écht heel erg lekker! :Y We hebben het er nu nóg over. :')

Overigens: de recepten die overal online staan missen een ingredient dat in de Milk Bar wél wordt gebruikt, namelijk corn starch, ofwel maiszetmeel, ofwel maizena.
Ik heb een flinke theelepel door de vulling gedaan en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat -ie daardoor lekker stabiel en goed 'geset' werd.

Tip voor de volgende keer dus. Doe zoals Momofuku doet.

Zal ik er nog ééntje gaan bakken vandaag?

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 05-02-2011 11:11:05 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 5 februari 2011 @ 11:54:11 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92364618
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 10:06 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ik heb gisteren deze gemaakt. Helaas wel pas bedacht toen de toko al dicht was dus zonder de rokerige sesamzaadjes maar zelfs met gewone sesamzaadjes was het erg lekker! :D
Cool! "Erg lekker" nog wel. *O*
Leuk medium is dat toch, internet.
  zaterdag 5 februari 2011 @ 11:56:00 #121
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92364670
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 10:54 schreef minilot het volgende:
Zo! Was dát even een geniale taart!
Crack pie gisteren, na een paar uur koelen en inklinken:

[ afbeelding ]

Overigens: de recepten die overal online staan missen een ingredient dat in de Milk Bar wél wordt gebruikt, namelijk corn starch, ofwel maiszetmeel, ofwel maizena.
Ik heb een flinke theelepel door de vulling gedaan en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat -ie daardoor lekker stabiel en goed 'geset' werd.

Tip voor de volgende keer dus. Doe zoals Momofuku doet.
Aha! Weet je dat ik dat serieus zelf ook al bedacht had?! Dat gaat ook vaak door de custard, gewoon om het een klein beetje stabiel te houden.
pi_92364717
oh, dat ziet er echt zóó lekker uit :9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_92364733
ik hou van platte, stevige, natte taarten :9~ :D :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_92367072
Mirjam, maken die taart! Het is niet moeilijk, en echt de tijd waard! :)

quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 11:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Aha! Weet je dat ik dat serieus zelf ook al bedacht had?! Dat gaat ook vaak door de custard, gewoon om het een klein beetje stabiel te houden.
Kijk aan! Nou, daar had je dan dus helemaal gelijk in. :)

Wat naar mijn idee overigens een heel belangrijk aspect van deze taart is, is de kruimelbodem. Als ik ergens taarten te eten krijg met een kruimelbodem van in de supermarkt gekochte koekjes, dan vind ik dat vaak maar zo-zo.
Dat je voor deze taart eerst zélf havermoutkoek maakt om te verkruimelen, dat scheelt enorm!

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 05-02-2011 13:25:54 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_92371406


Hazelnootschuimtaart :9
  zaterdag 5 februari 2011 @ 15:25:38 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92371649
Heb net even de foto's uitgezocht die ik toch gemaakt had. Niet de mooiste, maar wel grappig om het resultaat te zien misschien.





Die onderste dus de "compleet mislukte, dubbelgebakken crackpie". Waarbij de crumbles uiteindelijk door de vulling zijn geklopt. Ziet er eigenlijk nog best lekker uit. Misschien volgende keer weer zo doen? ;-)

En ik denk ook dat de koekjes cruciaal zijn, komt door de havermout die erin ging. Daardoor blijven ze droog en worden ze niet zompig.

  FOK!fotograaf zaterdag 5 februari 2011 @ 22:24:57 #127
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_92388870
Ziet er lekker uit allemaal! Waarom heet crack pie eigenlijk zo? Zo verslavend als crack? Aangezien er niet echt scheuren in de bovenkant zitten ...

Ik had behoefte aan zoet en alle ingredienten in huis ... slechte combi.


pi_92409754
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 22:24 schreef Chemiu het volgende:
Waarom heet crack pie eigenlijk zo? Zo verslavend als crack?
Yup, daarom. Tenminste, dat zeggen ze er in Momofuku's Milk Bar van.. :Y
En ik ben het er wel een béétje mee eens. Ik ga vandaag mijn derde taart bakken. :')
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 6 februari 2011 @ 14:34:38 #129
296595 foodlover
live and learn
pi_92410658
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 22:24 schreef Chemiu het volgende:
Ziet er lekker uit allemaal! Waarom heet crack pie eigenlijk zo? Zo verslavend als crack? Aangezien er niet echt scheuren in de bovenkant zitten ...

Ik had behoefte aan zoet en alle ingredienten in huis ... slechte combi.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik herken de vormpjes! (Action???) Ziet er goed uit!
  zondag 6 februari 2011 @ 15:11:04 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92412068
Zijn dat herbruikbare muffinvormpjes? Bij de Action?
Dan ga ik morgen even langs de Action.
Ook al hou ik niet van muffins, ik moet ze toch hebben. :D
  FOK!fotograaf zondag 6 februari 2011 @ 15:16:22 #131
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_92412247
Zijn inderdaad van die herbruikbare vormpjes, vind ik fijner dan opeens een hap papier in je mond. Ik hou ook niet van muffins/cupcakes, maar wilde ze toch maken vanwege de vormpjes :@. Zouden heel goed van de action geweest kunnen zijn, en ander xenos/blokker ofzo? Geen idee, heb ze al een paar maanden :P.
pi_92412285
ik herken de vormpjes ook. ik heb ze van de action maar heb ze ook bij de xenos gezien.
heb ze hier omdat het minder ruimte inneemt dan een bakblik.
pi_92415270
Hier ook maar even een crosspostje. :@ ;) Mijn eerste brood:



:) erg lekker!! Volgende keer kijk ik of ik nog iets meer aan de presentatie kan doen ;)
pi_92420050
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 14:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Yup, daarom. Tenminste, dat zeggen ze er in Momofuku's Milk Bar van.. :Y
En ik ben het er wel een béétje mee eens. Ik ga vandaag mijn derde taart bakken. :')
Welk recept gebruik je daarvoor?
pi_92420997
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 18:20 schreef Semafoor73 het volgende:

[..]

Welk recept gebruik je daarvoor?
Deze: http://almostbourdain.blogspot.com/2010/03/momofuku-milk-bars-crack-pie.html
Is ook op heel veel andere blogs te vinden, het recept is in elk geval gepubliceerd in de LA Times.

Bij dit recept gooide ik dus nog een extra lepeltje maizena.
Let me see you stripped down to the bone
pi_92421692


Pappardelle met wildragú met konijn, hert, koolraap, wortel, verse rozemarijn en tijm, witte wijn, bouillon, beetje tomatenpuree... na het stoven in de oven afgewerkt met een klontje roomboter, sinaasappelrasp en parmezaanse kaas.. en op t bord nog wat van de laatste 2 erover en wat peterselie.

Het was echt super lekker :9

wederom geen fantastische foto, maar ik heb weinig geduld ervoor als er zo'n bord vol lekkers op mij staat te wachten :P
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_92423500
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 18:55 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

Pappardelle met wildragú met konijn, hert, koolraap, wortel, verse rozemarijn en tijm, witte wijn, bouillon, beetje tomatenpuree... na het stoven in de oven afgewerkt met een klontje roomboter, sinaasappelrasp en parmezaanse kaas.. en op t bord nog wat van de laatste 2 erover en wat peterselie.

Het was echt super lekker :9

wederom geen fantastische foto, maar ik heb weinig geduld ervoor als er zo'n bord vol lekkers op mij staat te wachten :P

ziet er heel goed uit maar een bord vol? het lijkt heel weinig :@
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 6 februari 2011 @ 19:34:39 #138
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92423608
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 18:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Deze: http://almostbourdain.blogspot.com/2010/03/momofuku-milk-bars-crack-pie.html
Is ook op heel veel andere blogs te vinden, het recept is in elk geval gepubliceerd in de LA Times.

Bij dit recept gooide ik dus nog een extra lepeltje maizena.
Ik rekende dat recept om, dus wie dat liever heeft: crack pie recept in grammen en milliliters enzo
  zondag 6 februari 2011 @ 19:35:38 #139
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92423647
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 18:55 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

Pappardelle met wildragú met konijn, hert, koolraap, wortel, verse rozemarijn en tijm, witte wijn, bouillon, beetje tomatenpuree... na het stoven in de oven afgewerkt met een klontje roomboter, sinaasappelrasp en parmezaanse kaas.. en op t bord nog wat van de laatste 2 erover en wat peterselie.

Het was echt super lekker :9

wederom geen fantastische foto, maar ik heb weinig geduld ervoor als er zo'n bord vol lekkers op mij staat te wachten :P

Ziet er heerlijk uit. :Y
Maar elke keer als ik zoiets in elkaar probeer te prutsen valt het tegen. :'(
pi_92423769
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 19:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit. :Y
Maar elke keer als ik zoiets in elkaar probeer te prutsen valt het tegen. :'(
was er ook een beetje bang voor maar we vonden het allebei erg lekker :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_92450781
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 19:32 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ziet er heel goed uit maar een bord vol? het lijkt heel weinig :@
Papardelle is heel breed hè? Vertekent misschien een beetje! :)

DE, ik zou er zó een bord van opkunnen als ontbijt! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_92450880
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 10:47 schreef minilot het volgende:

[..]

Papardelle is heel breed hè? Vertekent misschien een beetje! :)

DE, ik zou er zó een bord van opkunnen als ontbijt! O+
als ontbijt? :D

en t was genoeg hoor FF, je hoeft je bord niet helemaal vol te laden zoals sommige mensen doen om gewoon genoeg te eten :+ gaat erom dat wat je eet voedzaam is en dat was het.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_92450995
Bovendien kan ik me voorstellen dat die wildragú nogal heftig smaakt en dan is een bescheiden portie veel lekkerder dan een enorme berg. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_92451030
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 10:51 schreef DarkElf het volgende:

[..]

als ontbijt? :D

en t was genoeg hoor FF, je hoeft je bord niet helemaal vol te laden zoals sommige mensen doen om gewoon genoeg te eten :+ gaat erom dat wat je eet voedzaam is en dat was het.
ja zo iemand ben ik denk ja hihi. maar 5 lintjes pasta vind ik wel heel errug weinig ;) maar ja, dat ben ik. als jij er genoeg aan hebt ok :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_92451075
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 10:55 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ja zo iemand ben ik denk ja hihi. maar 5 lintjes pasta vind ik wel heel errug weinig ;)
Het is papardelle! Dat neigt meer naar lasagneblad dan naar spaghetti! :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_92451085
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 10:54 schreef minilot het volgende:
Bovendien kan ik me voorstellen dat die wildragú nogal heftig smaakt en dan is een bescheiden portie veel lekkerder dan een enorme berg. :Y
Klopt wel fijne smaken waren het, en pappardelle vult als een tierelier.
Gelukkig heb ik nog een portie van de ragú over dus in de vriezer gegooid :9

oh en moest wel ruimte laten voor t toetje natuurlijk, ook al niet zo licht; espresso panna cotta met chocoladesaus en bitterkoekjes.. :7
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_92451093
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 10:55 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ja zo iemand ben ik denk ja hihi. maar 5 lintjes pasta vind ik wel heel errug weinig ;) maar ja, dat ben ik. als jij er genoeg aan hebt ok :)
5 lintjes pasta :') je overdrijft ook nooit he?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_92451198
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 10:56 schreef minilot het volgende:

[..]

Het is papardelle! Dat neigt meer naar lasagneblad dan naar spaghetti! :+
ooooh ja is idd vertekend beeld, lijkt op tagliatelle zo op de foto ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_92451204
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 10:57 schreef DarkElf het volgende:

[..]

5 lintjes pasta :') je overdrijft ook nooit he?
O-) *)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_92454786
Nog vergeten te plaatsen:

Chocolade truffeltaart :9~





Receptje met maar 4 ingrediënten.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')