abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_92301240
Ach, ik ben ook wel een pieperd misschien :D Op zich ben ik helemaal niet vies van eieren, maar ik proef ze gewoon altijd snel in zoete gerechten als cakes of ijs.
Hoe is het met je, trouwens? Ik heb je een tijd niet op fok gezien. Druk met werk/opleiding?
  donderdag 3 februari 2011 @ 23:12:10 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92301566
Zoet ja, mierzoet en vet. Niet eierig. Meer als gecaramelliseerde gecondenseerde melk.
Ik had ze gebakken en meegenomen naar een huis met pubers en daar achter gelaten.
Blij dat ik het zelf niet op hoefde te eten. ;-)

Maar ik baalde gewoon dat ze eigenlijk mislukt waren.
En dat ik dat van tevoren niet aan had zien komen, had gedacht dat het een dummyproof taart was.
Dus daarom wil ik eigenlijk wel revanche.
pi_92301886
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Zoet ja, mierzoet en vet. Niet eierig. Meer als gecaramelliseerde gecondenseerde melk.
Ha, dat is het laatste zetje dat ik nodig had. O+ Morgen crack pie maken dus! :Y Ik was het al een poosje van plan..
Robin, wat ging er bij jou precies mis? Dan kan ik daar even rekening mee houden.
Let me see you stripped down to the bone
pi_92302029
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Zoet ja, mierzoet en vet. Niet eierig. Meer als gecaramelliseerde gecondenseerde melk.
Ik had ze gebakken en meegenomen naar een huis met pubers en daar achter gelaten.
Blij dat ik het zelf niet op hoefde te eten. ;-)
Nah, ik eet zonder emmeren een kwart banoffee pie, maar dit vond ik dus te zoet :P

Kouign amann is veel leuker om te bakken, als je zonodig ruzie met de tandarts wilt. Vind ik dan.
pi_92302262
Sowieso zit een aanzienlijk deel van het plezier van dit recept 'm erin dat overal wordt vermeld dat die taarten $44 per stuk kosten, en dat jij er twee maakt voor een paar euro - wat kost een kilo suiker nou, nietwaar?
  vrijdag 4 februari 2011 @ 00:00:24 #106
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92303911
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 23:17 schreef minilot het volgende:

[..]
Robin, wat ging er bij jou precies mis? Dan kan ik daar even rekening mee houden.
In het recept stond als laatste stap: "Gently whisk in the egg yolks, being careful not to add too much air."

Ik heb dat er vervolgens meer "in gevouwen", heel voorzichtig dus. Te voorzichtig want het was geen geheel geworden en binnen een minuut in de oven zag ik al dat het schiftte. Toen heb ik het mengsel uit de tweede vorm die al helemaal klaar stond weer terug in de kom gedaan en gewoon goed doorgeslagen. Dat werd een veel mooiere consistentie.

De taart die al in de oven stond heb ik er 20 minuten ingelaten, maar dat werd helemaal niks. Een soort van geschifte soep. Die heb ik daarna alsnog weer in een kom gegoten, niks te verliezen haha, met bodem en al dus eigenlijk en flink doorgeroerd/geklopt en weer in de vorm, nog 20 minuten gebakken en wonder boven wonder was die het lekkerste (volgens 6 mensen). Dat was dus omdat het een geheel werd ipv een bodem met vette vulling. En wat ik al eerder zei, de bodem bestaat uit verkruimelde koekjes, dus "ongaar" of zo kan het niet worden. Hoe het ook uit de oven komt, het zal altijd eetbaar en enigzins lekker zijn. Maar zoals het hoort was het niet.
pi_92305789
Goed om te weten!

Oh, en dames: er staat 'powdered milk' in het recept. Gewoon het spul dat mensen wel eens in hun koffie plachten te gooien?

[ Bericht 65% gewijzigd door minilot op 04-02-2011 08:48:57 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_92314910
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 23:06 schreef ColdFeet het volgende:
Ach, ik ben ook wel een pieperd misschien :D Op zich ben ik helemaal niet vies van eieren, maar ik proef ze gewoon altijd snel in zoete gerechten als cakes of ijs.
Hoe is het met je, trouwens? Ik heb je een tijd niet op fok gezien. Druk met werk/opleiding?
inderdaad gewoon te druk. met werk, opleiding, ziek zijn en vriendje. maar alles gaat op zich goed. (uitgebreidere update staat bij slank, maar daar kom je niet meer he?)

quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 00:39 schreef minilot het volgende:
Goed om te weten!

Oh, en dames: er staat 'powdered milk' in het recept. Gewoon het spul dat mensen wel eens in hun koffie plachten te gooien?
ik heb idd een potje completa gekocht en gebruikt. geen idee of dat hoort, maar t werkte prima.
Kwak
  vrijdag 4 februari 2011 @ 12:00:25 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92317125
Oh, gadver, dat lijkt me vies, completa. Dat is toch geen melk, dat is koffiemelk.
Ik heb een zak volle melkpoeder gekocht bij een de Waart op de Nieuwe binnenweg. Maar ik had eigenlijk ook zakjes in een doosje, zag ik later. Al eens eerder gekocht en ze zien eruit als dat dat gewoon bij appie te koop is?
pi_92318811
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 12:00 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gadver, dat lijkt me vies, completa. Dat is toch geen melk, dat is koffiemelk.
Ik heb een zak volle melkpoeder gekocht bij een de Waart op de Nieuwe binnenweg. Maar ik had eigenlijk ook zakjes in een doosje, zag ik later. Al eens eerder gekocht en ze zien eruit als dat dat gewoon bij appie te koop is?
ja, ik dacht ook dat t vies zou zijn, maar t smaakte niet vies. dat gelooft niemand natuurlijk meer nu :P maar toch.
Kwak
pi_92318884
In Belgie verkopen ze poedermelk gewoon bij de supermarkt, minilot. Ik kan je dus niet raden.

@kwakz0r, nee, ik ben al slank :P Zal eens gaan kijken!
pi_92324876
Ik heb ook maar Completa gekocht - ik kon niets anders vinden en ben bij twee supermarkten geweest.. Ik zie wel! :)

Zojuist de koekbodem in de oven geschoven. Ik peuzel momenteel het restant van het koekjesdeeg op. :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 februari 2011 @ 16:04:04 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92328709
Oh, je bent al begonnen. Anders had ik je wel wat over de post willen sturen. ;-)
pi_92329059
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:04 schreef RobinOok het volgende:
Oh, je bent al begonnen. Anders had ik je wel wat over de post willen sturen. ;-)
Ha, bedankt. :) Maar het is voor vanavond! De broer van mijn lief komt op de koffie, vandaar. :)

So far so good, trouwens. Crack pie staat op dit moment in de oven en ik slurp het restant van de vulling op. Na ongebakken koekdeeg daarnet dus nóg meer rauwe eieren. Vast goed voor de weerstand! *)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 februari 2011 @ 16:13:11 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92329191
Rauwe eieren? Huh?
Je bakt de taart toch?
pi_92329341
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:13 schreef RobinOok het volgende:
Rauwe eieren? Huh?
Je bakt de taart toch?
"Crack pie staat op dit moment in de oven en ik slurp het restant van de vulling op."
:9
Let me see you stripped down to the bone
pi_92332047
Vers uit de oven!

(Sorry voor flits, maar het is momenteel stikdonker in mijn keuken wegens sinds vanmiddag defecte TL-lamp.)



Nu nog een poosje laten afkoelen..
Let me see you stripped down to the bone
pi_92362474
quote:
Op maandag 24 januari 2011 15:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding

Was zomaar een experimentje, maar erg lekker. :P
Ik heb gisteren deze gemaakt. Helaas wel pas bedacht toen de toko al dicht was dus zonder de rokerige sesamzaadjes maar zelfs met gewone sesamzaadjes was het erg lekker! :D
pi_92363274
Zo! Was dát even een geniale taart!
Crack pie gisteren, na een paar uur koelen en inklinken:



We waren gisterenavond oprecht sip dat -ie op was. Ik wil niet ontkennen dat er sprake is van enig placebo-effect vanwege de naam van de taart en de hype eromheen, maar we vonden 'm toch écht heel erg lekker! :Y We hebben het er nu nóg over. :')

Overigens: de recepten die overal online staan missen een ingredient dat in de Milk Bar wél wordt gebruikt, namelijk corn starch, ofwel maiszetmeel, ofwel maizena.
Ik heb een flinke theelepel door de vulling gedaan en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat -ie daardoor lekker stabiel en goed 'geset' werd.

Tip voor de volgende keer dus. Doe zoals Momofuku doet.

Zal ik er nog ééntje gaan bakken vandaag?

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 05-02-2011 11:11:05 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 5 februari 2011 @ 11:54:11 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92364618
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 10:06 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ik heb gisteren deze gemaakt. Helaas wel pas bedacht toen de toko al dicht was dus zonder de rokerige sesamzaadjes maar zelfs met gewone sesamzaadjes was het erg lekker! :D
Cool! "Erg lekker" nog wel. *O*
Leuk medium is dat toch, internet.
  zaterdag 5 februari 2011 @ 11:56:00 #121
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92364670
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 10:54 schreef minilot het volgende:
Zo! Was dát even een geniale taart!
Crack pie gisteren, na een paar uur koelen en inklinken:

[ afbeelding ]

Overigens: de recepten die overal online staan missen een ingredient dat in de Milk Bar wél wordt gebruikt, namelijk corn starch, ofwel maiszetmeel, ofwel maizena.
Ik heb een flinke theelepel door de vulling gedaan en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat -ie daardoor lekker stabiel en goed 'geset' werd.

Tip voor de volgende keer dus. Doe zoals Momofuku doet.
Aha! Weet je dat ik dat serieus zelf ook al bedacht had?! Dat gaat ook vaak door de custard, gewoon om het een klein beetje stabiel te houden.
pi_92364717
oh, dat ziet er echt zóó lekker uit :9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_92364733
ik hou van platte, stevige, natte taarten :9~ :D :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_92367072
Mirjam, maken die taart! Het is niet moeilijk, en echt de tijd waard! :)

quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 11:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Aha! Weet je dat ik dat serieus zelf ook al bedacht had?! Dat gaat ook vaak door de custard, gewoon om het een klein beetje stabiel te houden.
Kijk aan! Nou, daar had je dan dus helemaal gelijk in. :)

Wat naar mijn idee overigens een heel belangrijk aspect van deze taart is, is de kruimelbodem. Als ik ergens taarten te eten krijg met een kruimelbodem van in de supermarkt gekochte koekjes, dan vind ik dat vaak maar zo-zo.
Dat je voor deze taart eerst zélf havermoutkoek maakt om te verkruimelen, dat scheelt enorm!

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 05-02-2011 13:25:54 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_92371406


Hazelnootschuimtaart :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')