abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_92760253
ik heb ook zo'n recept voor truffeltaart waas 12 eieren een halve liter slagroom en een pond chocola ingaan (en wat boter, suiker en meel)... is dit recept soms ook van donna hay?
Kwak
pi_92763327
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:15 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb ook zo'n recept voor truffeltaart waas 12 eieren een halve liter slagroom en een pond chocola ingaan (en wat boter, suiker en meel)... is dit recept soms ook van donna hay?
Nope, van mij aan de hand van wat recepten die ik online heb gevonden over truffeltaart/ganache en wat experimenteren. Purdey deed daar weer een andere twist aan :).
pi_92782829
quote:
Op zondag 13 februari 2011 22:01 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit, wat is het recept?
Hier is het recept van het brood: http://www.thepinkwhisk.co.uk/2011/02/cheese-onion-bread.html
pi_92888936
Ik heb wel eens betere foto's gemaakt, maar vooruit....







Dorade gevuld met rozemarijn, basilicum en knoflook, met daarbij knolselderijpuree en gestoofde venkel :9
Ja doei.
pi_92904378
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 21:29 schreef motorbloempje het volgende:
Ik heb wel eens betere foto's gemaakt, maar vooruit....

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dorade gevuld met rozemarijn, basilicum en knoflook, met daarbij knolselderijpuree en gestoofde venkel :9
Joh, die vis ligt lang niet zo erg in puin als ik naar aanleiding van je post in het Wat eten we vandaag-topic had gedacht! :) Ik zou dit zó opeten! Ook om tien over negen 's morgens. :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 18 februari 2011 @ 03:23:45 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92951912


Eigenlijk hardstikke simpel en hardstikke lekker. Je koopt een pakje diepvries wontonvelletjes bij de toko, maakt wat gehakt aan met rijstwijn, sojasaus, van die dingen. Lepeltje vulling op een vel, dichtplakken met water of ei. Kunstig dichtvouwen is leuk maar hoeft niet. Dan 4 minuutjes koken en klaar is kees! Lekker met een dipsausje of in noodlesoep.

(recept)
pi_92957502
Leuk gevouwen, dat onthoud ik! Ik plak meestal gewoon allevier de hoeken aan elkaar, piramide-tje.

Is stomen in een mandje trouwens niet makkelijker dan koken?
pi_92957843
Ziet er weer leuk en lekker uit RobinOok, staan al tijden op mijn to-do-verlanglijstje maar het komt er maar niet van, binnenkort toch eens een ker aan beginnen! :s)
  vrijdag 18 februari 2011 @ 12:35:19 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92959917
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 11:19 schreef ColdFeet het volgende:
Leuk gevouwen, dat onthoud ik! Ik plak meestal gewoon allevier de hoeken aan elkaar, piramide-tje.

Is stomen in een mandje trouwens niet makkelijker dan koken?
Nee, koken in water is altijd makkelijker dan stomen. Egaal gaar en ze plakken niet vast.
Stomen kan je wel doen als je bang bent dat er veel pakketjes niet goed dicht zitten en open zullen gaan. Maar ik maakte er gisteren een stuk of 40, op meerdere manieren dichtgeplakt, soms best stom, maar er ging er niet eentje open tijdens het koken. Stiekem denk ik dat dat kwam omdat ik eiwit gebruikte om ze mee dicht te plakken, dat dat beter plakt dan alleen wat water. Maar moet dat eens naast elkaar proberen om er zeker van te zijn.

Ik vond het in ieder geval reuze meevallen allemaal. Denk dat kinderen het ook wel kunnen. Ik vond die gestoomde, open varkenspasteitjes (sui mai) van een tijdje terug veel lastiger om te maken. En eigenlijk minder lekker ook. Dit ging me veel makkelijker af en vond het dus de moeite waard.
pi_92960553
Ik heb er eigenlijk nooit problemen mee; ze blijven niet plakken, gaan niet open, en zijn altijd prima gelijkmatig gaar. Maar de bereidingstijd is misschien wat korter als je kookt.

Hmm, misschien ook gewoon een beetje macht der gewoonte dat ik ze altijd stoom :D
  zaterdag 19 februari 2011 @ 15:54:32 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93015012

Tempeh Kering

Knapperig gefrituurde stukjes tempeh in een plakkerige, zoete, pittige, kruidige saus.
Lekker als bijgerechtje, als je het niet voor het eten al allemaal opgesnoept hebt. :9
pi_93016084
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 19:32 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Hier is het recept van het brood: http://www.thepinkwhisk.co.uk/2011/02/cheese-onion-bread.html
Oh cool, die ga ik ook proberen te maken. Al vind ik receptenEngels altijd best lastig, maar kom er wel uit :)
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  zaterdag 19 februari 2011 @ 19:53:58 #213
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_93023407
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 februari 2011 15:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tempeh Kering

Knapperig gefrituurde stukjes tempeh in een plakkerige, zoete, pittige, kruidige saus.
Lekker als bijgerechtje, als je het niet voor het eten al allemaal opgesnoept hebt. :9
Ohhhh dat is lekker! Maakte oma ook altijd O+
Bedankt voor het recept!
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_93028210
Heb nu een brood in de oven zitten, hmm heerlijk
En morgen maar weer eens gnocchi maken!! :9 echt zoveel beter dan uit de winkel bah die kunnen echt niet :N
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  zondag 20 februari 2011 @ 22:03:56 #215
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93267115

Vandaag zachte knoflook/basilicum knoopbroodjes gebakken :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93267242
Die is mooi gelukt DE ^O^
pi_93267263
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 18:55 schreef Sunnythesun het volgende:
Die is mooi gelukt DE ^O^
Ja! had t serieus niet verwacht na mijn geklungel maar ze rijzen mooi door :)

en ze waren echt lekker en zacht :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93267322
Prachtig DE!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_93267374
Wat een schattig dingetje, DE :D En gesmolten boter met knoflook&basilicum, heerlijk :9

Oef, en nu heb ik ook weer zin in pasta carbonara, zo lekker vind ik dat!
pi_93267463
zijn ong de maat van een kaiserbroodje :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93267820
Ooh, wat een lief knoopbroodje, DE O+ Heb vaak recepten gezien voor dat soort brood, maar ik denk altijd dat het vlechten een kliederboel wordt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_93270056
:9 :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_93270692
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 19:07 schreef Isabeau het volgende:
Ooh, wat een lief knoopbroodje, DE O+ Heb vaak recepten gezien voor dat soort brood, maar ik denk altijd dat het vlechten een kliederboel wordt.
nee tis even klungelen maar als je genoeg bloem gebruikt plakt het niet tijdens het knopen :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 24 februari 2011 @ 20:35:01 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93272393
Wat een poepie!
Is dat een wit broodje met topping of zit er ook iets door het deeg?
pi_93272593
recept

eerste keer dat ik iets nieuws maak volg ik vaak t recept dus nu zit er niets doorheen, volgende keer zal ik mijn eigen draai er wat meer aan geven en wel kruiden door t deeg doen :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 2 maart 2011 @ 10:33:26 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93530151
*knip*

[ Bericht 99% gewijzigd door RobinOok op 02-03-2011 10:34:06 (verkeerde topic) ]
pi_93586105
Ik ga hier vanavond ook maar eens foto's posten, denk ik. Ik ben Bo Luc Lac aan het maken, en het zou heel lekker moeten worden :D
  donderdag 3 maart 2011 @ 14:47:31 #229
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_93592375
hier vanavond boerenkool met worst, spekjes én suddervlees. van alles een beetje, met genoeg restjes voor nog een keer. omnomnom. maar ik ben zo slecht in fotograferen... :'(
Kwak
  vrijdag 4 maart 2011 @ 19:08:41 #230
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_93653488
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 02:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Knapperige tofuvellen gevuld met pittig varkensgehakt

Oh man oh man, nu heb ik dus nog maar net een frituurpannetje en heb meteen al de neiging om elke dag van dit soort snacks te maken. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. De versie hierboven met gehakt is robuust (oa door de sambal) en zou volgens mij zo in een snackbar verkocht kunnen worden. Die hieronder met garnalen is delicaat en lieflijk. Oooooh man, hoe kan een mens ooit nog op gewicht komen met zo'n hobby als koken? :D

Er zijn gewoon teveel leuke dingen om klaar te maken en uit te proberen!

[ link | afbeelding ]
Crispy tofusheets met garnalenvulling
ik heb vandaag heel chinatown afgelopen, maar nergens tofuvellen gevonden. Waar haal jij ze?
  vrijdag 4 maart 2011 @ 20:16:43 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93657329
Oh, da's irritant als je iets niet kunt vinden. Die semi-zachte vellen zijn misschien iets moeilijker te vinden. Ik kocht ze bij Cheung Kong, die heeft ook de verse in de diepvries. Ik verwacht dat vegetarische toko Sie San ze ook wel heeft, of bedoelde je niet Chinatown in Den Haag?

Als je een smartphone hebt kun je ze de foto van 't product laten zien wat je zoekt. :-)
  zaterdag 5 maart 2011 @ 09:42:00 #232
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93677283
Goed het was even zwoegen maar het resultaat is erg bevredigend:



Bouillon gemaakt van 4 soepkippenpoten, bleekselderij, wortel, ui en prei. 2 potjes afgevuld met half ingekookte bouillon en de rest nog verder ingekookt tot supergeconcentreerde drab.
  zaterdag 5 maart 2011 @ 10:25:10 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93677954
Cool!!!
  zaterdag 5 maart 2011 @ 10:30:14 #234
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93678057
Ik moet zeggen die ijsblokjeszakjes zijn echt een uitkomst.
Dit is trouwens het recept dat ik heb gevolgd: http://www.coquinaria.nl/recepten/bouillons/kippenbouillon.htm
  zaterdag 5 maart 2011 @ 10:45:05 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93678360
Veel wortel in de recept. :o Ik heb ooit ontdekt/bedacht/geconcludeerd dat ik niet van wortel in de bouillon hou. Wordt ie zoetig van. Dus die laat ik er nu altijd gewoon uit. Maar dit is natuurlijk wel een traditioneel Hollands recept, dus hij hoort er wel in ja. Ik ga meestal meer de Aziatische kant op, met gember en shaoxing rijstwijn enzo. Niet zoveel groenten ook. En ja, dan trek je ook geen 3,5 liter bouillon van een halve soepkip. Had jij ook zoveel bouillon van je poten?

Ja, die ijsblokzakjes vind ik ook ideaal. Heb er een hele zooi in de vriezer liggen, met twee soorten bouillon, met kokosmelk, met zelfgemaakte oestersaus, met limoensap en met eiwit.
  Moderator zaterdag 5 maart 2011 @ 10:55:10 #236
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_93678591
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 09:42 schreef Erasmo het volgende:
Goed het was even zwoegen maar het resultaat is erg bevredigend:

[ afbeelding ]

Bouillon gemaakt van 4 soepkippenpoten, bleekselderij, wortel, ui en prei. 2 potjes afgevuld met half ingekookte bouillon en de rest nog verder ingekookt tot supergeconcentreerde drab.
Doe mij zo'n zakje voor in de vriezer! ^O^
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  zaterdag 5 maart 2011 @ 12:51:42 #237
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93681845
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 10:45 schreef RobinOok het volgende:
Veel wortel in de recept. :o Ik heb ooit ontdekt/bedacht/geconcludeerd dat ik niet van wortel in de bouillon hou. Wordt ie zoetig van. Dus die laat ik er nu altijd gewoon uit. Maar dit is natuurlijk wel een traditioneel Hollands recept, dus hij hoort er wel in ja. Ik ga meestal meer de Aziatische kant op, met gember en shaoxing rijstwijn enzo. Niet zoveel groenten ook. En ja, dan trek je ook geen 3,5 liter bouillon van een halve soepkip. Had jij ook zoveel bouillon van je poten?

Ja, die ijsblokzakjes vind ik ook ideaal. Heb er een hele zooi in de vriezer liggen, met twee soorten bouillon, met kokosmelk, met zelfgemaakte oestersaus, met limoensap en met eiwit.
Mhoah heb het recept niet 100% aangehouden, heb er 2 kleine winterwortels en 2 uien in gedaan. Edit: en ook nog een gedroogde peper bedenk ik me net.

Ik had een braadpan van ongeveer 5 liter die met alles erin tot de rand toe gevuld was. Ruim 12 uur laten trekken en afzeefsel in laten koken tot de helft. Daar een paar potjes meegevuld en de rest in laten koken tot het supersterk was. Nu nog wat leuks vinden om met de poten te doen.

Eiwitten erin doen, geniaal! Heb vaak wel een paar eiwitten of eigelen over met baksels :P

quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 10:55 schreef Gert het volgende:

[..]

Doe mij zo'n zakje voor in de vriezer! ^O^
Valt makkelijk zelf te maken hoor ;) De netto werktijd zal misschien een kwartiertje zijn en soepkip is super goedkoop als je weet waar je het moet halen.
  zondag 6 maart 2011 @ 19:26:49 #238
251095 Purdey
Better off alone..
pi_93736795
Twee foccacia's gemaakt vanmiddag voor bij de soep vanavond. Waren best lekker, veel robuuster dan de broden die je in de supermarkt haalt en afbakt!

Met groene olijven:



Met rozemarijn en knoflook:

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_93737178
focaccia met rozemarijn en knoflook, lekker :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  FOK!fotograaf zondag 6 maart 2011 @ 19:53:51 #240
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_93737832
Ik heb heel eenvoudig gewoon warme chocolademelk gemaakt :+. Hmmmmm.

pi_93738038
maar die ziet er niet echt simpel uit, maar heeel lekker romig :D
  FOK!fotograaf zondag 6 maart 2011 @ 20:02:29 #242
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_93738252
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 19:58 schreef _Loki het volgende:
maar die ziet er niet echt simpel uit, maar heeel lekker romig :D
Het is toch echt gewoon suiker + cacao in kopje, beetje water erbij om het te mengen, melk opwarmen en door een zeefje in het kopje gieten. Klaaaar :P. Denk dat het zeefje de truc is?
  zondag 6 maart 2011 @ 20:19:40 #243
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93739138
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 20:02 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Het is toch echt gewoon suiker + cacao in kopje, beetje water erbij om het te mengen, melk opwarmen en door een zeefje in het kopje gieten. Klaaaar :P. Denk dat het zeefje de truc is?
Zoals het hoor :)
pi_93739202
Melk door een zeefje in het kopje gieten? Dat klinkt vreemd.
Ik gooi het altijd allemaal in een pannetje en warm het zo op.
  FOK!fotograaf zondag 6 maart 2011 @ 20:23:40 #245
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_93739385
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 20:20 schreef _Loki het volgende:
Melk door een zeefje in het kopje gieten? Dat klinkt vreemd.
Ik gooi het altijd allemaal in een pannetje en warm het zo op.
Voor het geval er een vel op de melk zit. Vel of klontjes in je chocolademelk ;(.
  zondag 6 maart 2011 @ 20:27:32 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93739627
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 20:02 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Het is toch echt gewoon suiker + cacao in kopje, beetje water erbij om het te mengen, melk opwarmen en door een zeefje in het kopje gieten. Klaaaar :P. Denk dat het zeefje de truc is?
Waarom water?
  zondag 6 maart 2011 @ 20:33:24 #247
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93740024
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 20:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom water?
Dat zijn maar een paar druppels om de cacao vloeibaar te maken. Als je daar melk op kamertemperatuur voor gebruikt en je doet er dan hete melk op dan heb je volgens mij kans op spontane velvorming bij de koude melk.
  zondag 6 maart 2011 @ 21:29:52 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93743856
Dat klinkt euh, niet zo geloofwaardig. :-)
Volgende keer dat ik chocomelk maak ga ik 't uitproberen.
  zondag 6 maart 2011 @ 21:40:16 #249
297508 broccolitaart
Om des keizers baard
pi_93744746
In plaats van water gebruik ik koffiemelk.
pi_93749654
Ik gewoon een lepeltje wat warme melk uit het pannetje voor het kookt, ben ik de enige :? lijkt me toch de meest logische optie eigenlijk :?
  zondag 6 maart 2011 @ 22:57:19 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  donderdag 10 maart 2011 @ 23:53:29 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93937547


Je koopt een pakje pangsit velletjes uit de diepvries van de toko. Laat die rustig ontdooien. (liefst een dag ervoor in de ijskast leggen, maar uurtje van tevoren met verpakking en al in bak water kan ook)

Maak een gehaktsmurrie van:
250g varkensgehak (of ander gehakt)
140g gemalen grote garnalen (kan je ook weglaten)
1 el gehakte gember
2 teentjes knoflook, geperst
1 lente-uitje, fijngehakt
1 el sojasaus
1 el shaoxing rijstwijn
1/2 el vissaus
1/2 tl suiker
1/2 tl zout
Of nou ja, wat je maar wilt. Maak er een fijne, natte gehaktprut van, want hoe droger je smurrie, hoe droger het resultaat en je wilt juist een beetje sappige vulling.

Leg je wat pangsit velletjes op je werkblad/tafel/aanrecht.
Theelepeltje smurrie op elke velletje.
Velletje om de smurrie heen nat maken met water of losgeklopt ei.
Velletjes dubbelvouwen (driehoek vind ik 't leukst), goed dicht drukken en zorg dat er geen luchtbellen in zitten.

2 minuten frituren op 180C en voila!
Serveren met chilisaus. :9
pi_93948838
wat een idee! ik ga em vnv maken! thnx RobinOok voor het delen O+
hopelijk heeft de toko pangsit/wontonvellen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 11 maart 2011 @ 11:36:51 #254
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93949653
Ja, pangsitvellen hebben de meeste toko's wel. :Y
Maar let op, er zijn dus 2 soorten. De gewone wonton is bedoeld om te stomen of koken en deze om te frituren. Dat staat er altijd duidelijk op: pangsit vellen of bijvoorbeeld "wonton pastry for deep fry".

Ik ben vorige keer vergeten 2 verschillende velletjes tegelijk in de frituur te gooien om het verschil te zien. Stom. Maar ik zou evengoed toch aanraden de juiste vellen te gebruiken. ;-)
pi_93950021
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 11:36 schreef RobinOok het volgende:
Ja, pangsitvellen hebben de meeste toko's wel. :Y
Maar let op, er zijn dus 2 soorten. De gewone wonton is bedoeld om te stomen of koken en deze om te frituren. Dat staat er altijd duidelijk op: pangsit vellen of bijvoorbeeld "wonton pastry for deep fry".

Ik ben vorige keer vergeten 2 verschillende velletjes tegelijk in de frituur te gooien om het verschil te zien. Stom. Maar ik zou evengoed toch aanraden de juiste vellen te gebruiken. ;-)
ok thnx ik ga t gewoon vragen aan een medewerker, dan komt het vast goed :) die vissaus en shaoxing rijstwijn kan ik hopelijk ook daar kopen en anders in de super
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94004166
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:



Hij is super lekker!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_94004426
zo ziet ie er ook uit! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94004768
:9 :9 @ Rt.
pi_94004954
ooh ja RobinOok; de pangsit was goe-hoed! ^O^
volgende keer doe ik er wel een (of 2) sambal doorheen, mocht wel ietsjes pittiger maar tis erg lekker :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94012389
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 15:24 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:

[ afbeelding ]

Hij is super lekker!
Oh my god, die ziet er echt hemels uit! :D
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 21:49:44 #261
251095 Purdey
Better off alone..
pi_94019104
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 15:24 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:

[ afbeelding ]

Hij is super lekker!
Jou man is volgens mij echt de mannelijke versie van 'De Goddelijke huisvrouw' :Y
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 21:51:27 #262
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94019177
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 15:24 schreef DarkElf het volgende:
De mr heeft een ongelooflijk lekker mokka cake gemaakt:

[ afbeelding ]

Hij is super lekker!
doe mij ook zo'n MR :9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 12 maart 2011 @ 22:10:04 #263
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_94019961
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 20:16 schreef RobinOok het volgende:
Oh, da's irritant als je iets niet kunt vinden. Die semi-zachte vellen zijn misschien iets moeilijker te vinden. Ik kocht ze bij Cheung Kong, die heeft ook de verse in de diepvries. Ik verwacht dat vegetarische toko Sie San ze ook wel heeft, of bedoelde je niet Chinatown in Den Haag?

Als je een smartphone hebt kun je ze de foto van 't product laten zien wat je zoekt. :-)
haha, precies de twee die ik heb overgeslagen. Ik was moe, en ben toen naar huis gegaan. De vegetarische daar kom ik echt vaak, dus dat komt wel goed! thnx!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:54:47 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94138557


Had een zoete, witte aardappel geschild om te fotograferen en vond 't zonde om die weg te gooien, dus ik denk "ik bak er een paar frietjes van, in een klein laagje olie". Daarna dacht ik "ha, ik bouw er zo'n toren van!". (kan normaal nooit, want ik eet nooit zo weinig frietjes)

En toen dacht ik: "beetje saaie kleuren, wacht, ik maak er een Japanse "Bataatje Speciaal" van!" *grin*



Bataatje speciaal met kewpie mayonaise, okonomiyaki saus, fijngehakt rood uitje, bonitovlokken en aonori.

Vond het nog lekker ook. :+
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:55:42 #265
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94138594
Waar af te halen? :D
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:56:49 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94138635
Ja, ik dacht serieus "dat kun je zo verkopen!". :s)
pi_94138847
Dat ziet er serieus uit als een gerecht in een sterrenrestaurant :D
pi_94149705
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 21:49 schreef Purdey het volgende:

[..]

Jou man is volgens mij echt de mannelijke versie van 'De Goddelijke huisvrouw' :Y
Ja mooi he? :7

ik hou meer van hartige dingen dus maak uit mezelf niet snel iets zoets.. dus als er iets gebakken wordt dan is dat meer de mr zijn afdeling :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_94149952
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Had een zoete, witte aardappel geschild om te fotograferen en vond 't zonde om die weg te gooien, dus ik denk "ik bak er een paar frietjes van, in een klein laagje olie". Daarna dacht ik "ha, ik bouw er zo'n toren van!". (kan normaal nooit, want ik eet nooit zo weinig frietjes)

En toen dacht ik: "beetje saaie kleuren, wacht, ik maak er een Japanse "Bataatje Speciaal" van!" *grin*

[ link | afbeelding ]

Bataatje speciaal met kewpie mayonaise, okonomiyaki saus, fijngehakt rood uitje, bonitovlokken en aonori.

Vond het nog lekker ook. :+
Geweldig! :D
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
pi_94152414
Jenga speciaal! :D

Ziet er prachtig uit Robin, erg creatief :Y
pi_94152569
Goed idee Robin!
  zaterdag 19 maart 2011 @ 22:14:58 #272
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94351001
RobinOok, jij hangt hioer ook rond en bent volgens mij expert op het gebied van de aziatische keuken, dus ik heb en vraag :9
ik ben gek op de gebakken bami van de authentieke chinees, zoals bijv. nam kee amsterdam enz., en dan een combi met vlees, groenten en soya-oestersaus. van de week at ik bij charlie chiu's een lekker gerecht met noodles, beef en groenten en soya/oestersaus, dus zoiets wil ik zelf wel maken.
hoe maak ik dit het beste klaar?
dunne noodles kopen, die koken, dan in de wok kwakken, en met groenten en vlees opbakken en dan een mengsel van soyasaus en oestersaus erop kwakken?
\of komt daar iets meer bij kijken? :') :+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 20 maart 2011 @ 00:18:52 #273
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94357170
Ojeeee, niet alleen maak ik nooit bami, ik eet het ook nooit. :@
Maar kan er wel wat over zeggen: volgens mij is de truc om dingen apart te wokken en pas op het laatst bij elkaar te kiepen.
1. Kook je noodles (ik hoor veel goeds over tai ming wokmie, ze staan ergens bovenaan mijn to-do-lijstje, als ik ze geprobeerd heb zal ik er nog op terug komen) en spoel ze meteen onder koud water af. Dan nog even onderdompelen in koud water zodat het kookproces echt is gestopt.
2. Bak het gemarineerde vlees op hoog vuur, lekker bruin. Hoeft bij biefstukreepjes nog niet 100% gaar, want 't gaart door. Haal uit de wok en zet apart.
3. Bak de groenten op hoog vuur.
4. Als je een sausje hebt (bijvoorbeeld oestersaus, sojasaus en rijstwijn) voeg je dat nu toe.
5. Voeg de noodles toe. Bak.
6. Voeg het vlees toe en warm nog even door.

Zoiets.

En oja, geheim van de Chinees is uiteraard een snufje ve-tsin.

PS Zijn we niet enorm off-topic hier? :P
  zondag 20 maart 2011 @ 00:20:51 #274
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94357249
ha, bedankt :D
moet het perse wokmie zijn, of kan ik het af met gewone dunne noodles uit de superomdehoek?

en ja, maar ik wist ff geen andere plek om het te vragen aan je :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 20 maart 2011 @ 01:50:32 #275
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94360724
Nou, die Tai Ming ligt nu juist bij de supermarkt, dacht ik. ;)
Maar ja, uiteraard zijn er nog meer merken okay, al zou ik niet voor zoiets als honig gaan. Wel een beetje authentiek graag. En in ieder geval (eier) tarwenoodles. Maar jij weet zelf vast het beste welk soort noodles je wilt, dus dat merk je dan vanzelf wel, of het erop lijkt.

(en oja, eiernoedels zijn niet eens zozeer noodles met ei, maar meer gelig en wat elastischer, met meer byte en daarom goed geschikt om te bakken.)
  dinsdag 22 maart 2011 @ 16:25:36 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94471062

Piperade van gerookte paprika's

Op de foto in een lief, klein ovenschaaltje wat ik nog nooit had gebruikt (en toch perse moest hebben ;-) ) en een kwarteleitje, maar normaal gesproken gewoon in een ovenschaal met een of twee kippeneitjes. Voor je 't eet roer je lekker alles door elkaar tot een stuk minder fotogeniek geheel, maar lekker!!!
pi_94504347
Oeh, piperade! Daar heb ik er op mijn balkonnetje vorig jaar in de zon heel wat van op. Ook lekker als ontbijt! :Y

Zojuist trouwens romesco-saus gemaakt, naar dit recept van choosy-beggars.com:



Deze romesco is een prutje op basis van geroosterde tomaten en knoflook, geroosterde hazelnoten en amandelen, olie, rode wijnazijn, anchopeper en wat oud brood. Het lijkt misschien niet veel bijzonders, maar jezus allemachtig - wat is dit een ontzettend geniale saus/dip/spread zeg! O+
Ik heb 'm zojuist met plakken stevig stokbrood en wat gebakken repen courgette op, maar volgens mij is het lekker op álles: pasta, vlees, vis, sandwiches..

Ik kan 'm iedereen van harte aanraden! Zeker als er straks in de zomer weer 'n beetje lekkere tomaten zijn. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_94504467
Er zijn in Nederland nooit echt lekkere tomaten vergeleken met veel andere landen :{

Maar ik ga het eens maken, ik hou wel van dat soort dipjes :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 23 maart 2011 @ 12:06:45 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94505456
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 11:37 schreef minilot het volgende:
Deze romesco is een prutje op basis van geroosterde tomaten en knoflook, geroosterde hazelnoten en amandelen, olie, rode wijnazijn, anchopeper en wat oud brood. Het lijkt misschien niet veel bijzonders, maar jezus allemachtig - wat is dit een ontzettend geniale saus/dip/spread zeg! O+
Ik at dat (denk ik) vorige week bij Ron Blaauw!Op een rond toastje. Inderdaad lekker! :Y
Dankjewel voor 't recept, ik ga het ook eens maken.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 24 maart 2011 @ 12:10:22 #280
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94549782


Broodje Meatball Marinara :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 25 maart 2011 @ 00:37:13 #281
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94583788


Bami voor Mirjam!
(2 personen)

Week 3 gedroogde Chinese champignons voor tenminste 1 uur.
Knijp uit en snij in reepjes om de stengel heen. Gooi de stengel weg.

Marineer ongeveer 150g in reepjes/stukjes gesneden varkenshaas in:
0,5 EL lichte sojasaus
0,5 EL oestersaus
0,5 EL Shaoxing rijstwijn
Roerbak op hoog vuur bruin, maar nog niet helemaal gaar.
Kieper op bordje en zet apart.

Kook volgens instructies op de verpakking:
150g noedels (ik gebruikte Tai Ming dikke Chinese Wokmie, lekker is die!)
Giet ze af en spoel goed met koud water.
Besprenkel met een beetje (sesam)olie om plakken te voorkomen.
Zet even apart.

Roerbak 30-60 seconden:
1 EL gehakte knoflook
1 EL gehakte gember
0,5 EL gehakte chilipepers
5 sperziebonen in dunne schuine plakjes
in reepjes gesneden geweekte chinese champignons

Voeg de noedels toe.
Roerbak een minuutje of zo.
Voeg sausje toe:
1 EL lichte sojasaus
1 EL Shaoxing rijstwijn
0,5 EL oestersaus

Warm door.
Voeg roergebakken varkensvlees toe.
Warm ook door.
Proef en voeg sojasaus of zout naar smaak toe.
Op het laatst de ringetjes lente-ui en een scheutje sesamolie.
Voila!

Was heul niet slecht en al at ik nooit bami bij Nam Kee, deze zou zo op de kaart moeten! Haha.
Jammer dat je 'm niet kon proeven.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 10:34:38 #282
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94590211
:D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  FOK!fotograaf zondag 27 maart 2011 @ 13:49:51 #283
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_94671960
Tiramisu ^O^. Geen interessante foto dit keer.

pi_94814715
Ik ga al kwijlend door dit topic heen, vooral Robin's recepten :9~ :9~
pi_94819830
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 13:49 schreef Chemiu het volgende:
Tiramisu ^O^. Geen interessante foto dit keer.

[ afbeelding ]
Is dat lekker met kwark?
pi_94828923
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 19:00 schreef _Loki het volgende:

Is dat lekker met kwark?
Als ik even voor m'n beurt mag praten: mijn vriendin maakte het ook weleens en ik vind het echt niet zo'n wauze combi. Kwark is gewoon te zurig om een fatsoenlijke tiramisu-smaak te krijgen, en daarnaast ook nog eens niet romig genoeg.

Kun je beter gewoon een kleinere portie nemen :Y)
pi_94843790
Dat dacht ik al. :)
pi_94853876
He das toeval. Ik zocht afgelopen weekend dikke noodles en kwam ook bij die Tai Ming dikke Chinese Wokmie terecht. Lekker zijn ze zeg! Nooit meer die hollandse nestjes.
  donderdag 31 maart 2011 @ 16:27:31 #289
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  maandag 4 april 2011 @ 23:06:45 #290
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95051603

Draadjesvlees (gestoofde Runderriblap)

Jus zag er niet uit maar was wel erg lekker.
pi_95051748
Omg, ik zou hier zo m'n tanden in willen zetten. Maakt niet uit dat het 23:08 uur is.
pi_95061521
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 00:37 schreef RobinOok het volgende:

Bami voor Mirjam!

......

Deze van het weekend gemaakt. Erg lekker, makkelijk en snel. Blijvertje!
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  dinsdag 5 april 2011 @ 13:00:57 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95066101
Cool! Dat vind ik echt leuk! Want 't was echt helemaal zelf in elkaar gefröbeld. Had niet eens gegoogeld voor inspiratie of zo.
  dinsdag 5 april 2011 @ 14:42:25 #294
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_95070016
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 13:00 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Dat vind ik echt leuk! Want 't was echt helemaal zelf in elkaar gefröbeld. Had niet eens gegoogeld voor inspiratie of zo.
leuk he :D
ik heb zojuist boodschappen gedaan, eiermie (ik hou van dunne noodles, dikke vind ik héél vies. , biefstuk, bosui, gewone ui, champignons, en ik heb soyasaus, oestersaus en sesamolie, dus ik moet een eind komen lijkt me :7
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 5 april 2011 @ 14:49:24 #295
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zondag 10 april 2011 @ 22:20:27 #296
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_95322030


Voorgerechtje vandaag :9
pi_95346590
Kunstig opgemaakt hoor, kan zo in een restaurant geserveerd worden :)
  donderdag 21 april 2011 @ 23:39:18 #298
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95834131

Chinese, gemarmerde thee eieren

Ik maak ze alleen met Pasen. Vind ze niet superlekker, maar wel superleuk. :-)
  maandag 25 april 2011 @ 15:45:16 #299
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95957108
Wordt er niet meer gekookt en kokkerelt hier?!
Ik dan maar weer, voordat het topic van de bladzijde afvalt. ;-)


Oesters van Nam Kee!

En iedereen die denkt dat rauwe oesters vies zijn, moet je ze echt eens zo proberen. Gestoomd met zwarte boontjes en een sojasausdressinkje. Echt zooooo lekker!
Bij veel Chinese restaurants gewoon per stuk te bestellen. Gewoon eens proberen!
pi_95966416
Dan zal ik mij ook maar eens opofferen:


Een tajine van diverse nutriënten, geur- en smaakstoffen die in mijn koelkast op een toepassing lagen te wachten.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')