Bami voor Mirjam! (2 personen)
Week 3 gedroogde Chinese champignons voor tenminste 1 uur.
Knijp uit en snij in reepjes om de stengel heen. Gooi de stengel weg.
Marineer ongeveer 150g in reepjes/stukjes gesneden varkenshaas in:
0,5 EL lichte sojasaus
0,5 EL oestersaus
0,5 EL Shaoxing rijstwijn
Roerbak op hoog vuur bruin, maar nog niet helemaal gaar.
Kieper op bordje en zet apart.
Kook volgens instructies op de verpakking:
150g noedels (ik gebruikte Tai Ming dikke Chinese Wokmie, lekker is die!)
Giet ze af en spoel goed met koud water.
Besprenkel met een beetje (sesam)olie om plakken te voorkomen.
Zet even apart.
Roerbak 30-60 seconden:
1 EL gehakte knoflook
1 EL gehakte gember
0,5 EL gehakte chilipepers
5 sperziebonen in dunne schuine plakjes
in reepjes gesneden geweekte chinese champignons
Voeg de noedels toe.
Roerbak een minuutje of zo.
Voeg sausje toe:
1 EL lichte sojasaus
1 EL Shaoxing rijstwijn
0,5 EL oestersaus
Warm door.
Voeg roergebakken varkensvlees toe.
Warm ook door.
Proef en voeg sojasaus of zout naar smaak toe.
Op het laatst de ringetjes lente-ui en een scheutje sesamolie.
Voila!
Was heul niet slecht en al at ik nooit bami bij Nam Kee, deze zou zo op de kaart moeten! Haha.
Jammer dat je 'm niet kon proeven.