abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_92760253
ik heb ook zo'n recept voor truffeltaart waas 12 eieren een halve liter slagroom en een pond chocola ingaan (en wat boter, suiker en meel)... is dit recept soms ook van donna hay?
Kwak
pi_92763327
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:15 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb ook zo'n recept voor truffeltaart waas 12 eieren een halve liter slagroom en een pond chocola ingaan (en wat boter, suiker en meel)... is dit recept soms ook van donna hay?
Nope, van mij aan de hand van wat recepten die ik online heb gevonden over truffeltaart/ganache en wat experimenteren. Purdey deed daar weer een andere twist aan :).
pi_92782829
quote:
Op zondag 13 februari 2011 22:01 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit, wat is het recept?
Hier is het recept van het brood: http://www.thepinkwhisk.co.uk/2011/02/cheese-onion-bread.html
pi_92888936
Ik heb wel eens betere foto's gemaakt, maar vooruit....







Dorade gevuld met rozemarijn, basilicum en knoflook, met daarbij knolselderijpuree en gestoofde venkel :9
Ja doei.
pi_92904378
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 21:29 schreef motorbloempje het volgende:
Ik heb wel eens betere foto's gemaakt, maar vooruit....

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dorade gevuld met rozemarijn, basilicum en knoflook, met daarbij knolselderijpuree en gestoofde venkel :9
Joh, die vis ligt lang niet zo erg in puin als ik naar aanleiding van je post in het Wat eten we vandaag-topic had gedacht! :) Ik zou dit zó opeten! Ook om tien over negen 's morgens. :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 18 februari 2011 @ 03:23:45 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92951912


Eigenlijk hardstikke simpel en hardstikke lekker. Je koopt een pakje diepvries wontonvelletjes bij de toko, maakt wat gehakt aan met rijstwijn, sojasaus, van die dingen. Lepeltje vulling op een vel, dichtplakken met water of ei. Kunstig dichtvouwen is leuk maar hoeft niet. Dan 4 minuutjes koken en klaar is kees! Lekker met een dipsausje of in noodlesoep.

(recept)
pi_92957502
Leuk gevouwen, dat onthoud ik! Ik plak meestal gewoon allevier de hoeken aan elkaar, piramide-tje.

Is stomen in een mandje trouwens niet makkelijker dan koken?
pi_92957843
Ziet er weer leuk en lekker uit RobinOok, staan al tijden op mijn to-do-verlanglijstje maar het komt er maar niet van, binnenkort toch eens een ker aan beginnen! :s)
  vrijdag 18 februari 2011 @ 12:35:19 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92959917
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 11:19 schreef ColdFeet het volgende:
Leuk gevouwen, dat onthoud ik! Ik plak meestal gewoon allevier de hoeken aan elkaar, piramide-tje.

Is stomen in een mandje trouwens niet makkelijker dan koken?
Nee, koken in water is altijd makkelijker dan stomen. Egaal gaar en ze plakken niet vast.
Stomen kan je wel doen als je bang bent dat er veel pakketjes niet goed dicht zitten en open zullen gaan. Maar ik maakte er gisteren een stuk of 40, op meerdere manieren dichtgeplakt, soms best stom, maar er ging er niet eentje open tijdens het koken. Stiekem denk ik dat dat kwam omdat ik eiwit gebruikte om ze mee dicht te plakken, dat dat beter plakt dan alleen wat water. Maar moet dat eens naast elkaar proberen om er zeker van te zijn.

Ik vond het in ieder geval reuze meevallen allemaal. Denk dat kinderen het ook wel kunnen. Ik vond die gestoomde, open varkenspasteitjes (sui mai) van een tijdje terug veel lastiger om te maken. En eigenlijk minder lekker ook. Dit ging me veel makkelijker af en vond het dus de moeite waard.
pi_92960553
Ik heb er eigenlijk nooit problemen mee; ze blijven niet plakken, gaan niet open, en zijn altijd prima gelijkmatig gaar. Maar de bereidingstijd is misschien wat korter als je kookt.

Hmm, misschien ook gewoon een beetje macht der gewoonte dat ik ze altijd stoom :D
  zaterdag 19 februari 2011 @ 15:54:32 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93015012

Tempeh Kering

Knapperig gefrituurde stukjes tempeh in een plakkerige, zoete, pittige, kruidige saus.
Lekker als bijgerechtje, als je het niet voor het eten al allemaal opgesnoept hebt. :9
pi_93016084
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 19:32 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Hier is het recept van het brood: http://www.thepinkwhisk.co.uk/2011/02/cheese-onion-bread.html
Oh cool, die ga ik ook proberen te maken. Al vind ik receptenEngels altijd best lastig, maar kom er wel uit :)
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  zaterdag 19 februari 2011 @ 19:53:58 #213
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_93023407
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 februari 2011 15:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tempeh Kering

Knapperig gefrituurde stukjes tempeh in een plakkerige, zoete, pittige, kruidige saus.
Lekker als bijgerechtje, als je het niet voor het eten al allemaal opgesnoept hebt. :9
Ohhhh dat is lekker! Maakte oma ook altijd O+
Bedankt voor het recept!
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_93028210
Heb nu een brood in de oven zitten, hmm heerlijk
En morgen maar weer eens gnocchi maken!! :9 echt zoveel beter dan uit de winkel bah die kunnen echt niet :N
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  zondag 20 februari 2011 @ 22:03:56 #215
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93267115

Vandaag zachte knoflook/basilicum knoopbroodjes gebakken :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93267242
Die is mooi gelukt DE ^O^
pi_93267263
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 18:55 schreef Sunnythesun het volgende:
Die is mooi gelukt DE ^O^
Ja! had t serieus niet verwacht na mijn geklungel maar ze rijzen mooi door :)

en ze waren echt lekker en zacht :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93267322
Prachtig DE!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_93267374
Wat een schattig dingetje, DE :D En gesmolten boter met knoflook&basilicum, heerlijk :9

Oef, en nu heb ik ook weer zin in pasta carbonara, zo lekker vind ik dat!
pi_93267463
zijn ong de maat van een kaiserbroodje :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_93267820
Ooh, wat een lief knoopbroodje, DE O+ Heb vaak recepten gezien voor dat soort brood, maar ik denk altijd dat het vlechten een kliederboel wordt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_93270056
:9 :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_93270692
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 19:07 schreef Isabeau het volgende:
Ooh, wat een lief knoopbroodje, DE O+ Heb vaak recepten gezien voor dat soort brood, maar ik denk altijd dat het vlechten een kliederboel wordt.
nee tis even klungelen maar als je genoeg bloem gebruikt plakt het niet tijdens het knopen :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 24 februari 2011 @ 20:35:01 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93272393
Wat een poepie!
Is dat een wit broodje met topping of zit er ook iets door het deeg?
pi_93272593
recept

eerste keer dat ik iets nieuws maak volg ik vaak t recept dus nu zit er niets doorheen, volgende keer zal ik mijn eigen draai er wat meer aan geven en wel kruiden door t deeg doen :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 2 maart 2011 @ 10:33:26 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93530151
*knip*

[ Bericht 99% gewijzigd door RobinOok op 02-03-2011 10:34:06 (verkeerde topic) ]
pi_93586105
Ik ga hier vanavond ook maar eens foto's posten, denk ik. Ik ben Bo Luc Lac aan het maken, en het zou heel lekker moeten worden :D
  donderdag 3 maart 2011 @ 14:47:31 #229
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_93592375
hier vanavond boerenkool met worst, spekjes én suddervlees. van alles een beetje, met genoeg restjes voor nog een keer. omnomnom. maar ik ben zo slecht in fotograferen... :'(
Kwak
  vrijdag 4 maart 2011 @ 19:08:41 #230
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_93653488
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 02:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Knapperige tofuvellen gevuld met pittig varkensgehakt

Oh man oh man, nu heb ik dus nog maar net een frituurpannetje en heb meteen al de neiging om elke dag van dit soort snacks te maken. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. De versie hierboven met gehakt is robuust (oa door de sambal) en zou volgens mij zo in een snackbar verkocht kunnen worden. Die hieronder met garnalen is delicaat en lieflijk. Oooooh man, hoe kan een mens ooit nog op gewicht komen met zo'n hobby als koken? :D

Er zijn gewoon teveel leuke dingen om klaar te maken en uit te proberen!

[ link | afbeelding ]
Crispy tofusheets met garnalenvulling
ik heb vandaag heel chinatown afgelopen, maar nergens tofuvellen gevonden. Waar haal jij ze?
  vrijdag 4 maart 2011 @ 20:16:43 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93657329
Oh, da's irritant als je iets niet kunt vinden. Die semi-zachte vellen zijn misschien iets moeilijker te vinden. Ik kocht ze bij Cheung Kong, die heeft ook de verse in de diepvries. Ik verwacht dat vegetarische toko Sie San ze ook wel heeft, of bedoelde je niet Chinatown in Den Haag?

Als je een smartphone hebt kun je ze de foto van 't product laten zien wat je zoekt. :-)
  zaterdag 5 maart 2011 @ 09:42:00 #232
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93677283
Goed het was even zwoegen maar het resultaat is erg bevredigend:



Bouillon gemaakt van 4 soepkippenpoten, bleekselderij, wortel, ui en prei. 2 potjes afgevuld met half ingekookte bouillon en de rest nog verder ingekookt tot supergeconcentreerde drab.
  zaterdag 5 maart 2011 @ 10:25:10 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93677954
Cool!!!
  zaterdag 5 maart 2011 @ 10:30:14 #234
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93678057
Ik moet zeggen die ijsblokjeszakjes zijn echt een uitkomst.
Dit is trouwens het recept dat ik heb gevolgd: http://www.coquinaria.nl/recepten/bouillons/kippenbouillon.htm
  zaterdag 5 maart 2011 @ 10:45:05 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93678360
Veel wortel in de recept. :o Ik heb ooit ontdekt/bedacht/geconcludeerd dat ik niet van wortel in de bouillon hou. Wordt ie zoetig van. Dus die laat ik er nu altijd gewoon uit. Maar dit is natuurlijk wel een traditioneel Hollands recept, dus hij hoort er wel in ja. Ik ga meestal meer de Aziatische kant op, met gember en shaoxing rijstwijn enzo. Niet zoveel groenten ook. En ja, dan trek je ook geen 3,5 liter bouillon van een halve soepkip. Had jij ook zoveel bouillon van je poten?

Ja, die ijsblokzakjes vind ik ook ideaal. Heb er een hele zooi in de vriezer liggen, met twee soorten bouillon, met kokosmelk, met zelfgemaakte oestersaus, met limoensap en met eiwit.
  Moderator zaterdag 5 maart 2011 @ 10:55:10 #236
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_93678591
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 09:42 schreef Erasmo het volgende:
Goed het was even zwoegen maar het resultaat is erg bevredigend:

[ afbeelding ]

Bouillon gemaakt van 4 soepkippenpoten, bleekselderij, wortel, ui en prei. 2 potjes afgevuld met half ingekookte bouillon en de rest nog verder ingekookt tot supergeconcentreerde drab.
Doe mij zo'n zakje voor in de vriezer! ^O^
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
  zaterdag 5 maart 2011 @ 12:51:42 #237
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93681845
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 10:45 schreef RobinOok het volgende:
Veel wortel in de recept. :o Ik heb ooit ontdekt/bedacht/geconcludeerd dat ik niet van wortel in de bouillon hou. Wordt ie zoetig van. Dus die laat ik er nu altijd gewoon uit. Maar dit is natuurlijk wel een traditioneel Hollands recept, dus hij hoort er wel in ja. Ik ga meestal meer de Aziatische kant op, met gember en shaoxing rijstwijn enzo. Niet zoveel groenten ook. En ja, dan trek je ook geen 3,5 liter bouillon van een halve soepkip. Had jij ook zoveel bouillon van je poten?

Ja, die ijsblokzakjes vind ik ook ideaal. Heb er een hele zooi in de vriezer liggen, met twee soorten bouillon, met kokosmelk, met zelfgemaakte oestersaus, met limoensap en met eiwit.
Mhoah heb het recept niet 100% aangehouden, heb er 2 kleine winterwortels en 2 uien in gedaan. Edit: en ook nog een gedroogde peper bedenk ik me net.

Ik had een braadpan van ongeveer 5 liter die met alles erin tot de rand toe gevuld was. Ruim 12 uur laten trekken en afzeefsel in laten koken tot de helft. Daar een paar potjes meegevuld en de rest in laten koken tot het supersterk was. Nu nog wat leuks vinden om met de poten te doen.

Eiwitten erin doen, geniaal! Heb vaak wel een paar eiwitten of eigelen over met baksels :P

quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 10:55 schreef Gert het volgende:

[..]

Doe mij zo'n zakje voor in de vriezer! ^O^
Valt makkelijk zelf te maken hoor ;) De netto werktijd zal misschien een kwartiertje zijn en soepkip is super goedkoop als je weet waar je het moet halen.
  zondag 6 maart 2011 @ 19:26:49 #238
251095 Purdey
Better off alone..
pi_93736795
Twee foccacia's gemaakt vanmiddag voor bij de soep vanavond. Waren best lekker, veel robuuster dan de broden die je in de supermarkt haalt en afbakt!

Met groene olijven:



Met rozemarijn en knoflook:

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_93737178
focaccia met rozemarijn en knoflook, lekker :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  FOK!fotograaf zondag 6 maart 2011 @ 19:53:51 #240
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_93737832
Ik heb heel eenvoudig gewoon warme chocolademelk gemaakt :+. Hmmmmm.

pi_93738038
maar die ziet er niet echt simpel uit, maar heeel lekker romig :D
  FOK!fotograaf zondag 6 maart 2011 @ 20:02:29 #242
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_93738252
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 19:58 schreef _Loki het volgende:
maar die ziet er niet echt simpel uit, maar heeel lekker romig :D
Het is toch echt gewoon suiker + cacao in kopje, beetje water erbij om het te mengen, melk opwarmen en door een zeefje in het kopje gieten. Klaaaar :P. Denk dat het zeefje de truc is?
  zondag 6 maart 2011 @ 20:19:40 #243
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93739138
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 20:02 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Het is toch echt gewoon suiker + cacao in kopje, beetje water erbij om het te mengen, melk opwarmen en door een zeefje in het kopje gieten. Klaaaar :P. Denk dat het zeefje de truc is?
Zoals het hoor :)
pi_93739202
Melk door een zeefje in het kopje gieten? Dat klinkt vreemd.
Ik gooi het altijd allemaal in een pannetje en warm het zo op.
  FOK!fotograaf zondag 6 maart 2011 @ 20:23:40 #245
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_93739385
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 20:20 schreef _Loki het volgende:
Melk door een zeefje in het kopje gieten? Dat klinkt vreemd.
Ik gooi het altijd allemaal in een pannetje en warm het zo op.
Voor het geval er een vel op de melk zit. Vel of klontjes in je chocolademelk ;(.
  zondag 6 maart 2011 @ 20:27:32 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93739627
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 20:02 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Het is toch echt gewoon suiker + cacao in kopje, beetje water erbij om het te mengen, melk opwarmen en door een zeefje in het kopje gieten. Klaaaar :P. Denk dat het zeefje de truc is?
Waarom water?
  zondag 6 maart 2011 @ 20:33:24 #247
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93740024
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 20:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom water?
Dat zijn maar een paar druppels om de cacao vloeibaar te maken. Als je daar melk op kamertemperatuur voor gebruikt en je doet er dan hete melk op dan heb je volgens mij kans op spontane velvorming bij de koude melk.
  zondag 6 maart 2011 @ 21:29:52 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93743856
Dat klinkt euh, niet zo geloofwaardig. :-)
Volgende keer dat ik chocomelk maak ga ik 't uitproberen.
  zondag 6 maart 2011 @ 21:40:16 #249
297508 broccolitaart
Om des keizers baard
pi_93744746
In plaats van water gebruik ik koffiemelk.
pi_93749654
Ik gewoon een lepeltje wat warme melk uit het pannetje voor het kookt, ben ik de enige :? lijkt me toch de meest logische optie eigenlijk :?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')