motorbloempje | woensdag 15 september 2010 @ 14:30 |
Het topic over alles wat met sushi te maken heeft! Vraag hier wat je wilt weten, of geef je tips of ervaringen met je sushi experimenten. Omdat je er al veel over sushi gepraat wordt, wat plaatjes om de smaakpapillen te kietelen: ![]() ![]() ![]() Itadakimasu! Vorige topic: Zelf sushi maken deel VI | |
_Loki | woensdag 15 september 2010 @ 14:44 |
Ik moet ook nog steeds langs de toko voor goedkopere sushi spullen. Jezus wat zijn die in de supermarkt beláchelijk duur! 2,50 voor 10 norivellen, 2,10 voor een rolmatje en 3,00 voor rijst ![]() | |
kirsten. | woensdag 15 september 2010 @ 14:50 |
quote:Als je een goedkoop rolmatje wil: IKEA heeft ze als placemat. Ze zijn dan wel iets groter, maar ik gebruik ze hier nu (zit een half jaar in het buitenland en geen zin om alles mee te sjouwen) en het werkt prima! 1.50 ongeveer voor zo'n ding. | |
_Loki | woensdag 15 september 2010 @ 15:05 |
Dat is ook een idee inderdaad! Dankje ![]() Hier ook nog even m'n vraag: Hoe bewaren jullie nori? Bij mij wordt het echt te snel vochtig.. | |
Guppy | woensdag 15 september 2010 @ 15:06 |
Er was ook al een antwoord: quote: | |
_Loki | woensdag 15 september 2010 @ 15:13 |
Ja die had ik ook al gelezen, maar ik dacht, misschien heeft iemand anders ook nog een goede tip. ![]() | |
D_A | woensdag 15 september 2010 @ 15:15 |
Lekker Sushi ![]() | |
rijsttafel | woensdag 15 september 2010 @ 15:24 |
Bestaat er eigenlijk ook sushi zonder vis/vlees of is het dan geen sushi meer? | |
Ole | woensdag 15 september 2010 @ 15:27 |
quote:Ja hoor, met bijvoorbeeld komkommer of avocado. | |
_Arual_ | woensdag 15 september 2010 @ 15:28 |
quote:Ik kwam hier in Tokyo 'Healthy sushi' tegen op de kaart van een sushirestaurant. Niet besteld, maar ik zag iig iets als komkommer, bieslook en ingemaakte daikon. Met japanse omelet kan natuurlijk ook. | |
rijsttafel | woensdag 15 september 2010 @ 15:29 |
Ok bedankt allebei! Was er benieuwd naar. Misschien ga ik het zelf wel eens maken. Zal vast lekker zijn ![]() | |
_Arual_ | woensdag 15 september 2010 @ 15:30 |
Vergeet ik verdorie de gefermenteerde sojabonen te noemen. Maar die smaken naar kots. | |
_Arual_ | woensdag 15 september 2010 @ 15:32 |
Ik kan na een week tokyo overigens geen sushi meer zien ![]() | |
rijsttafel | woensdag 15 september 2010 @ 15:33 |
quote:Dan doe ik die maar niet, bedankt voor de tip ![]() | |
_Arual_ | woensdag 15 september 2010 @ 15:34 |
quote:Hier zijn hele volksstammen er blij mee, dus je weet maar nooit. | |
mmascha | woensdag 15 september 2010 @ 19:26 |
quote:Ik plak het pakje altijd weer luchtdicht met plakband. quote: ![]() ![]() ![]() | |
Marijkezwolle | woensdag 15 september 2010 @ 19:52 |
![]() ![]() Snel weer eens zelf rollen ![]() | |
Marijkezwolle | woensdag 15 september 2010 @ 19:54 |
quote:Als dit gaat over het goed bewaren van de nori vellen dan heb ik denk ik de oplossing... Ik heb van die hersluitbare zakjes van de Ikea, de grootste is precies het goede formaat om de norivellen in de verpakking in te kunnen bewaren! Dus het pas precies en is heel goed afgesloten. | |
_Loki | zaterdag 18 september 2010 @ 18:59 |
Oe dat klinkt goed, dankje! ![]() Ik heb vandaag weer een flink bord gemaakt, ziet er echt leuk uit maar net nu is de batterij van m'n camera leeg ![]() Vulling is 1 rol komkommer en 2 met komkommer en zelfgemaakte tonijnsalade. ![]() | |
Desree65 | donderdag 28 oktober 2010 @ 11:21 |
Hoewel het al weer een tijdje geleden is dat er in dit topic geschreven is, wil ik toch wat vragen. Vorige week zijn we wezen eten bij Shabu shabu in Rotterdam, uiteraard hebben wij met volle teuegen genoten, en omdat ik graag zelf kokkelrel lijkt het me luek om zelf eens aan de slag te gaan komend weekend. Het meeste is al in huis, (behalve de vis uiteraard) maar nu vraag ik me iets af wij hebben daar de Salomon cheese maki gegeten, en vonden dat wel heel erg lekker. Ik heb geprobeerd om nou vast te stellen wat daar zoal in ging, maar kwam niet veel verder dan rijst en zalm en klaas uiteraard, maar mijn vraag is hebben jullie enig idee welke kaas hierin gebruikt wordt en wat er nog meer in gaat. (Als ik toen had geweten dat ik het zelf wou gaan proberen had ik uiteraard beter mijn best gedaan om de ingredienten te achterhalen. Alvast bedankt | |
motorbloempje | vrijdag 19 november 2010 @ 17:48 |
jaja, vanavond weer sushi, nom! ![]() | |
mmascha | vrijdag 19 november 2010 @ 22:48 |
Toeval! Ik heb vanavond weer eens, sinds maanden, sushi gemaakt. Gewoon maar even 3 rolletjes niet te moeilijk. | |
Mirjam | zaterdag 20 november 2010 @ 01:00 |
en omelet, of zeewier, of zelfs kaas ![]() | |
Mirjam | zaterdag 20 november 2010 @ 01:01 |
shabu shabu ![]() ![]() ![]() gebruiken ze in die kaasrollen niet gewoon roomkaas, en ei? | |
Tezz | donderdag 25 november 2010 @ 08:00 |
Heeft iemand tips voor lekkere sushi met rundvlees? Ik wil vanmiddag gaan rollen, maar wil naast vis en vega ook vleessushi maken. Heb alleen weinig inspiratie.... | |
Tezz | donderdag 25 november 2010 @ 17:33 |
Goed, dank voor al jullie hulp ( ![]() Ik heb alleen maki's gerold. Eentje met gerookte zalm, komkommer, wasabi en mayonaise. Eentje met kogelbiefstuk (kort gebakken in een zoet/zoute marinade), bosui en sesam Eentje met advocado, bosui, sesam en chilisaus Eentje met kort gebakken pittige courgette en omelet. Vanmiddag: ![]() En zojuist gesneden. De zalm sushi was al op voordat ik er aan dacht een foto te nemen.... ![]() | |
Oblivion | donderdag 25 november 2010 @ 18:11 |
Ziet er lekker uit Tezz! ![]() | |
Den_Haag | donderdag 25 november 2010 @ 18:15 |
Geen tonijnsushi? | |
Tezz | donderdag 25 november 2010 @ 18:17 |
Nee, dit waren maki's met 'alles-wat-ik-nog-in-de-koelkast-vond'! | |
Danielle83 | dinsdag 7 december 2010 @ 16:31 |
Ik ga morgen weer een poging wagen om zelf sushi te maken. Vind het steeds leuker worden om het zelf te maken ![]() | |
Danielle83 | dinsdag 7 december 2010 @ 16:41 |
Shabu Shabu is wel de beste in R'dam vind ik! Maar om op je vraag antwoord te geven.. Als ik zelf sushi maak, koop ik altijd een sushi pakket van de AH. Daar zit sowieso de rijst, matjes, stokjes en saus in die je nodig hebt. Enige wat je dan nog nodig hebt, zijn de verse ingrediënten. | |
motorbloempje | dinsdag 7 december 2010 @ 16:54 |
en het is super duur, die pakketten.. gewoon even bij de toko naar binnen stappen ![]() | |
_Loki | dinsdag 7 december 2010 @ 17:05 |
Net nog naar de toko geweest, voor 5 euro een kilo rijst, seasoning en flink wat norivellen. Morgen weer eens proberen. ![]() | |
SiGNe | dinsdag 7 december 2010 @ 17:35 |
Tip voor degenen die échte wasabi willen: http://wasabi.co.nz Ik heb verder geen banden met dat bedrijf maar ze hebben wel erg goede wasabi en het is nog 100% Wasabi Japonica ook. 50gram kost ¤11,- incl verzendkosten (in een week in huis) dus opzich niet eens zo heel veel duurder dan tubetjes en poedertjes van de toko en daat zit voornamelijk gewone mierikswortel in. | |
Danielle83 | dinsdag 7 december 2010 @ 22:36 |
Toko is natuurlijk goedkoper alleen in het boerendorp waar ik woon, zit het helaas niet. Daarom koop ik het vaker bij de supermarkt ![]() | |
T_Killer | donderdag 9 december 2010 @ 17:51 |
Woohoo, een doe-het-zelf-sushi-maken-topic. Wil het binnenkort voor het eerst proberen zelf te maken. Hebben jullie in deze topic reeks geen wiki of iets dergelijks met de basisinstructies? Want weet niet waar ik zou moeten beginnen met het zelf maken van sushi. | |
_Loki | donderdag 9 december 2010 @ 17:54 |
Youtube heeft een aantal goede tutorials ![]() | |
RobinOok | dinsdag 4 januari 2011 @ 15:05 |
Voor een postje op mijn site over sushirijst wil ik verwijzen naar een uitgebreide site met meer informatie over sushi en zelf sushi maken. Hebben jullie een tip, een site waarvan je zegt "die is echt heel goed, informatief, duidelijk, uitgebreid"? Mag ook in het engels. En verder heb ik sinds kort de susirijstballen "ontdekt". Nou ja, ik wist wel dat ze bestonden, maar vind ze heel handig als je andere gerechten sausloos zijn. Omdat ik gewoon een kommetje witte rijst zonder saus ook zo saai vind, maar die ballen blijken een hit. Gaan meestal schoon op. ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 04-01-2011 23:06:51 ] | |
Pietverdriet | dinsdag 4 januari 2011 @ 15:48 |
Hoorde laatst iemand klagen dat ze sushi hadden gegeten, en dat het zo slecht was geweest, het eten was koud en niet gaar. Ik pieste zowat in mijn broek van het lachen, maar moest mijn mond en stijve bovenlip houden, was een klant. | |
RobinOok | dinsdag 4 januari 2011 @ 16:41 |
Broodje aap! | |
DeZwabber | woensdag 5 januari 2011 @ 00:48 |
oeh, ziet er lekker uit ![]() laatst sushi gemaakt voor een avondje bij vrienden ![]() | |
RobinOok | woensdag 5 januari 2011 @ 03:35 |
Wow! Ziet er goed uit! (wat zijn die groene "kruimeltjes"?) | |
DeZwabber | woensdag 5 januari 2011 @ 11:54 |
gewoon sesamzaadjes, maar dan met wasabismaak | |
RobinOok | woensdag 5 januari 2011 @ 12:39 |
Ooh, die heb ik ook. En andere smaken ook. Goed idee om die voor de sushi te gebruiken. ![]() | |
motorbloempje | woensdag 5 januari 2011 @ 12:41 |
![]() | |
Anne | woensdag 5 januari 2011 @ 12:43 |
Moblo, aangezien jij in de buurt woont, waar haal jij je spullies? Ik heb de Nori-vellen van de Jumbo geprobeerd en die kreeg ik niet weg gekauwd. Ik heb alles zo in de vuilnisbak geflikkerd ![]() | |
Marijkezwolle | woensdag 5 januari 2011 @ 12:55 |
Woah zwabber, dat ziet er echt vet goed uit man ![]() Heb je geen toko in de buurt zitten? Daar is alles en goedkoper en vaak lekkerder ![]() | |
RobinOok | woensdag 5 januari 2011 @ 13:49 |
Je kunt ze ook voor het rollen even boven de vlam van je gasfornuis houden. Knappen ze erg van op. En verder natuurlijk nooit te lang van tevoren maken. En bij het rollen de glanzende kant naar buiten. Hoewel ik eigenlijk niet weet of dat laatste ook van invloed is op het resultaat of alleen op het uiterlijk. | |
T_Killer | woensdag 5 januari 2011 @ 14:34 |
Ziet er goed uit Zwabber. Wat voor zalm heb je gebruikt? | |
Guppy | woensdag 5 januari 2011 @ 15:07 |
@Anne, welke regio zoek je? | |
RobinOok | woensdag 5 januari 2011 @ 15:20 |
Hier is een lijst met: Aziatische supermarkten in Nederland | |
DeZwabber | woensdag 5 januari 2011 @ 15:28 |
gewoon gerookte zalm, bij de appie gehaald, ik had niets anders voorhanden op dat moment ![]() | |
T_Killer | woensdag 5 januari 2011 @ 18:58 |
Moet het officieel eigenlijk niet met 'normale' rauwe zalm? | |
Pietverdriet | woensdag 5 januari 2011 @ 19:04 |
Nori, tja, het blijft naar gras smaken. | |
DeZwabber | woensdag 5 januari 2011 @ 19:12 |
ja, maar de kans op parasieten in rauwe zalm is groter dan die van rauwe zeevis | |
Pietverdriet | woensdag 5 januari 2011 @ 19:17 |
Invriezen | |
Marijkezwolle | woensdag 5 januari 2011 @ 19:30 |
Ik heb vandaag sushi gemaakt met gewone zalm filet en die had ik voor de zekerheid ook even ingevroren (al was het filetje waarschijnlijk al bevroren geweest voordat het in de winkel lag ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 5 januari 2011 @ 19:35 |
Ik persoonlijk vind kweekzalm echt niet lekker, heb liever makreel of tonijn, of octopus | |
DeZwabber | woensdag 5 januari 2011 @ 19:41 |
jup, maar op dat moment was ik bij vrienden en moest ik de spullen nog halen | |
Marijkezwolle | woensdag 5 januari 2011 @ 19:56 |
Mij smaakt het gelukkig prima ![]() ![]() | |
Anne | woensdag 5 januari 2011 @ 20:01 |
Noord-Limburg/Nijmegen ![]() | |
RobinOok | woensdag 5 januari 2011 @ 21:10 |
Neuh, naar zeewier. Even wennen, maar ik vind het steeds lekkerder worden. Moet je eens snacknori scoren, met wasabi-smaak bijvoorbeeld. YUM! ![]() | |
RobinOok | vrijdag 6 mei 2011 @ 16:21 |
![]() Had een bakje met ingelegde shisobladeren (Koreaans) en wilde dat gewoon (als lunch) met wat gekookte Japanse rijst eten. Maar dacht, oh, ik heb ook nog van dat sushi-poeder liggen, dat roer ik erdoor. Bovendien had ik net een nieuw nigiri-vorm-dingetje gekocht en tadadadadadaaaaa, een nieuwe sushi is geboren: kkaennip sushi! ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 6 mei 2011 @ 16:23 |
Toko Weuro ![]() en anders even richting Arnhem rijden, bij de grote Aziatische Supermarkt: http://www.amazingoriental.com/ | |
SiGNe | vrijdag 6 mei 2011 @ 16:59 |
Nou heb ik weleens sushi gegeten en zelf ook weleens gemaakt maar veel verder dan sashimi ben ik eigenlijk nog niet gekomen qua maken. ![]() Moet je zo'n nori-vel vantevoren ook nog prepareren? wellen bijvoorbeeld? Ik heb ze het ook weleens door een gasvlam zien halen, wat is nu de methode? | |
motorbloempje | vrijdag 6 mei 2011 @ 17:01 |
Nope ![]() ![]() | |
SiGNe | vrijdag 6 mei 2011 @ 17:07 |
Ah, dat scheelt, binnenkort maar eens langs de visboer voor wat tonijn en sockeye zalm ![]() | |
RobinOok | vrijdag 6 mei 2011 @ 17:10 |
Van door een gasvlam halen worden ze wel lekkerder. ![]() Maar 't hoeft inderdaad niet. | |
mmascha | vrijdag 6 mei 2011 @ 22:28 |
Ik ga het toch maar eens proberen. Ik vind de vellen die ik heb zo taai. Zelfs als ik de rollen net gemaakt heb en dan eet. Kijken of het helpt of dat ik toch op zoek moet naar een ander merk. | |
RobinOok | vrijdag 27 mei 2011 @ 17:44 |
![]() Koreaanse sushi gemaakt: gimbap. De rijst maak je niet aan met sushi-azijn, maar met sesamolie en zout. Ik had de rijst in tweeen verdeeld, ene helft op zijn Japans, andere op zijn Koreaans, maar daarna helemaal vergeten en tijdens het eten had ik ook niet in de gaten dat er 2 verschillende soorten waren. ![]() Anyway, net als maki sushi, gewoon lekker. Zelfs die surimi vond ik lekker erin. ![]() En natuurlijk de takuan (gele rettich). Die ziet eruit als de grote broer van een Amsterdams uitje, maar smaakt totaal anders. Lekker zoetig. Zit volgens mij standaard in Koreaanse sushi. ![]() | |
mmascha | vrijdag 27 mei 2011 @ 21:40 |
Klinkt lekker en zo ziet het er ook uit. Compliment voor die toffe foto! ik zie regelmatig mooie foto's van je voorbij komen trouwens | |
Zo-is-dat | zaterdag 28 mei 2011 @ 09:13 |
Ohhh, nu heb ik héél veel zin weer eens zelf aan de slag te gaan. Hmmmm! En nu wil ik vanmiddag nog naar de toko ![]() | |
RobinOok | zaterdag 28 mei 2011 @ 11:58 |
Dank je, mmasha. ![]() En succes, zo-is-dat! | |
Coolfool | zaterdag 4 juni 2011 @ 21:48 |
De foto niet zo top, maar ik wilde toch deze tweede poging sushi te maken met jullie delen ![]() En dan ga ik het nu opeten! ![]() ![]() | |
mmascha | zaterdag 4 juni 2011 @ 22:04 |
Ziet er goed uit hoor! Is het al op? Jammer! ![]() | |
Mirjam | zaterdag 4 juni 2011 @ 22:10 |
![]() | |
Coolfool | zaterdag 4 juni 2011 @ 22:30 |
Ja, het is alweer op. Jammer hoor! Moet ik toch vaker doen! ![]() | |
RobinOok | zondag 5 juni 2011 @ 12:49 |
Zo'n binnestebuiten sushirol ziet er toch ook wel heel feestelijk uit he? Moet ik ook eens maken. Krijg trek van je foto. | |
Danielle83 | maandag 6 juni 2011 @ 15:49 |
Dat ziet er echt lekker uit! | |
RobinOok | maandag 6 juni 2011 @ 15:52 |
Dank je. ![]() Gisteren aten we sushirijst bij 't eten, ik maakte express wat extra zodat ik vanmiddag de Aziatische versie van een broodje tonijnsalade kon maken. ;-) ![]() [ Bericht 64% gewijzigd door RobinOok op 06-06-2011 23:20:38 ] | |
RobinOok | donderdag 16 juni 2011 @ 17:17 |
Ben ik alweer. :-)![]() Tamago nigiri Gemaakt met nigiri vormpje. Die zijn echt handig. Niet alleen omdat je snel mooie, gelijkvormige blokjes rijst hebt, maar het is ook een stuk minder messy. Geen plakhanden enzo. (en weer van extra rijst van gisteravond) | |
Selestha | donderdag 16 juni 2011 @ 17:20 |
Lekker! ![]() | |
portabel | woensdag 18 april 2012 @ 04:45 |
Maken jullie nog sushi? ![]() Ben van plan zelf sushi te maken en vond dit topic... | |
Tinkerbel_ACC_ | maandag 11 juni 2012 @ 09:22 |
Hoi allemaal, binnenkort willen we met een groep sushi gaan maken, maar nu is eriemand die geen vis lust ... Ik heb inmiddels online al gerookte kip gevonden als vlees, maar hebben jullie nog andere suggesties? Alvast bedankt! | |
RobinOok | maandag 11 juni 2012 @ 09:53 |
Komkommer, gele rettich, avocado, omelet. En daarbij gewoon een biefstukje bakken. Je gaat toch geen vieze sushies maken omdat er 1 zeikerd tussen zit? [ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 11-06-2012 10:53:58 ] | |
mmascha | maandag 11 juni 2012 @ 11:08 |
Ik heb ook zo'n vormpje. Stop jij daar alleen rijst in? Of eerst het "beleg" en dan rijst erop? Ik doe alleen rijst maar bedacht me dat het met de vulling meteen meeperst. | |
RobinOok | maandag 11 juni 2012 @ 11:16 |
Alleen de rijst. Ik zou niet weten welke "vulling" ik meegeperst zou willen hebben. Liever niet, denk ik. Maar misschien snap ik je niet? | |
Tinkerbel_ACC_ | maandag 11 juni 2012 @ 11:19 |
![]() We gaan het op de manier van "gourmetten" doen: alles snijden en dan kan iedereen zijn eigen sushirollen maken ![]() Gele rettich hebben we idd al, dat ligt al klaar in de vriezer, we hebben 10 kilo sushi rijst staan thuis, dus dat komt goed! Biefstuk zal ik dan idd ook halen! | |
mmascha | maandag 11 juni 2012 @ 12:30 |
Eerst een plakje zalm/tonijn onderin, rijst erop en aandrukken. Ik hou het ook maar op alleen rijst ![]() | |
RobinOok | maandag 11 juni 2012 @ 12:53 |
Nee, dat plakje zalm wil je er juist mooi op draperen. Toch? Ikke wel. ![]() | |
mmascha | maandag 11 juni 2012 @ 13:02 |
Klopt helemaal! | |
Croli | maandag 18 juni 2012 @ 14:54 |
Vorige week donderdag ook weer eens sushi gemaakt. Het was erg lekker en leuk om te maken. Ik had ze gevuld met zalm, tonijn, komkommer, radijs, wortel en wasabimayonaise. Foto's: ![]() ![]() ![]() | |
Bienelientjee | maandag 25 juni 2012 @ 13:04 |
![]() Ik wil het binnenkort ook eens voor het eerst gaan proberen. ![]() | |
RobinOok | maandag 25 juni 2012 @ 15:00 |
In het centrum ga je naar Wah Nam Hong of Cheung Kong. Voor de beste prijzen stap je in de auto en rijd je naar Interburgo. | |
DeZwabber | maandag 25 juni 2012 @ 17:53 |
Wat vind je eigenlijk van de supermarkt op de boot? Moet nog steeds eens naar de west-kruiskade om te kijken ![]() | |
RobinOok | maandag 25 juni 2012 @ 18:08 |
Ja, daar ga ik meestal naartoe, Oriental op de boot. Fijne toko, goeie kwaliteit en degelijke prijzen. En je kunt er lekker voor de deur parkeren. Maar Bienelientjee vroeg naar een toko in 't centrum, vandaar dat ik Oriental niet noemde. ;-) Wah Nam Hong vind ik bijna even fijn, maar kut parkeren. Cheung Kong vind ik leuk, lekker origineel Chinees, maar heeft vaak dingen van (bijna) over de datum enzo. Is altijd oppassen geblazen wat je daar koopt. Ook veel nepmerken. En dan toch niet goedkoper dan die andere twee. | |
DeZwabber | maandag 25 juni 2012 @ 18:09 |
Eens een keertje kijken bij Wah Nam Hong dan ![]() | |
Bienelientjee | maandag 25 juni 2012 @ 18:20 |
Ja, ik heb zelf nog geen rijbewijs. Dus wordt sowiesow met het openbaar vervoer een keertje! ![]() | |
SiGNe | maandag 25 juni 2012 @ 20:06 |
In Nieuwegein heb je op het industrieterrein vlakbij de A12 (Ravenswade dacht ik) ook een Chinese groothandel. Ben er zelf niet geweest maar volgens mij kan je daar als particuliere klant ook terecht. Er is een bushalte en tramhalte in de buurt maar volgens mij rijdt de tram alleen in de spits via dat industrieterrein. | |
RobinOok | dinsdag 26 juni 2012 @ 00:09 |
Ja, okay, Aziatische groothandels met goede prijzen zijn er wel meer. ![]() Maar Interburgo is Japans, vandaar dat ik 'm hier in 't topic extra aanbeval. Jij bedoelt denk ik: Tai-Pan For Food Laagraven 2B, 3439LG Nieuwegein tel. 030-2876000 (staat ook in mijn adreslijst van Aziatische supermarkten en groothandels vanNederland ;-)) | |
DeZwabber | dinsdag 26 juni 2012 @ 20:28 |
Binnenkort maar weer eens sushi maken, deze is net binnengekomen ![]() ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 26 juni 2012 @ 20:31 |
Een rijstfrituur? ![]() | |
RobinOok | dinsdag 26 juni 2012 @ 20:39 |
Gezellig! Een pratende rijstkoker! Gefeliciteerd! ![]() | |
DeZwabber | dinsdag 26 juni 2012 @ 20:48 |
Yes, een rijstkoker met veel knopjes ![]() Ik weet niet of hij praat, hij speelt wel een melodietje als de rijst klaar is geloof ik ![]() | |
lady-wrb | woensdag 4 juli 2012 @ 20:34 |
en doettie het? | |
lady-wrb | woensdag 4 juli 2012 @ 20:34 |
en waarom is dit topic geen reeks? ik zoek me een ongeluk naar alle delen ![]() | |
DeZwabber | woensdag 4 juli 2012 @ 21:50 |
Ja, de rijst die er uit komt is heerlijk, had een klein proefbatchje gemaakt. Ben alleen op dit moment bezig met het afronden van een dieet, dus mag pas over een week echt rijst eten ![]() Maar dan ga ik los ![]() Hij speelt trouwens Kortjakje als hij start ![]() | |
lady-wrb | woensdag 4 juli 2012 @ 22:50 |
kortjakje is van mozart | |
Sarabi | donderdag 5 juli 2012 @ 10:29 |
Gisteren voor het eerst in lange tijd weer zelf sushi gemaakt:![]() ![]() | |
MissHobje | donderdag 5 juli 2012 @ 12:26 |
Nu wel ![]() | |
lady-wrb | donderdag 5 juli 2012 @ 13:01 |
o dat vind ik tof van je! dank je wel ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 6 juli 2012 @ 19:10 |
ik heb vanavond voor het eerst van mijn leven sushi gemaakt en het is naar mijn mening (en die van mij vriend) best goed gelukt. maar wat is dat spul vullend zeg! en ik heb nog over. dat staat in de koelkast nu. zou ik dat morgen mee naar mijn werk kunnen nemen als avondeten of is het dan niet meer te eten? ik zal zo een fotootje plaatsen. het is geen hoogstandje, maar zeker voor herhaling vatbaar. ik had zelfs een handrol geprobeerd en ook die was heerlijk. (ik heb me laten leiden door wat filmpjes op youtube) | |
technofreak86 | vrijdag 6 juli 2012 @ 19:58 |
Of het lang houdbaar is ligt er aan wat er in zit. Rauwe vis gaat natuurlijk vrij snel achteruit (hoewel 1 nachtje koelkast het niet kapot maakt). Andere vullingen gaan wellicht langer mee. | |
RobinOok | vrijdag 6 juli 2012 @ 20:01 |
Ik vind een dag al lang. Lekkerder wordt het er niet op, maar het kan natuurlijk wel. | |
mecano | vrijdag 6 juli 2012 @ 21:24 |
Een nacht in de koelkast is geen enkel probleem mits de rauwe vis "vers" was. Ik heb best vaak sushi (meestal met rauwe zalm erin) naar mijn werk meegenomen als lunch. Je moet gewoon verzorgen dat je hygiënisch te werk gaat wanneer je die sushi maakt om voedselvergiftiging te voorkomen. | |
lady-wrb | vrijdag 6 juli 2012 @ 21:55 |
fotoooo's![]() ![]() niet slecht toch voor een eerste keer? ![]() en ja, verse vis. vanzelfsprekend werk ik hygiënisch. | |
RobinOok | vrijdag 6 juli 2012 @ 22:56 |
Ziet er prima uit! Ik krijg er trek van. ![]() | |
DeZwabber | zaterdag 7 juli 2012 @ 02:21 |
Zeker niet slecht ![]() | |
Wooninck | zaterdag 7 juli 2012 @ 17:58 |
Tvp tvp tvp ![]() Wauw, ziet er goed uit! | |
Purdey | zondag 8 juli 2012 @ 14:28 |
Robin, verkopen ze bij Wah Nam Hong veel sushi benodigdheden? Die vormpjes waar jij het bijvoorbeeld weleens over hebt gehad? | |
RobinOok | zondag 8 juli 2012 @ 14:34 |
Ja hoor, in ieder geval niet minder dan Oriental of Cheung Kong of zo. Nori, rijst, gember, wasabi, kewpie, sesamzaadjes, kombu, bonito flakes, rijstazijn, gele rettich, sojasauzen en vormpjes ook. ![]() Van alles. Heeft een eigen schap, rechts naast de diepvrieskasten. En ook nog daar "om het hoekje", dus eigenlijk 2 schappen. | |
Purdey | zondag 8 juli 2012 @ 16:05 |
Hartstikke mooi! Bedankt voor je reactie en enthousiasme altijd ![]() Volgende week zaterdag eens heen, en zondag sushi maken dan! | |
DeZwabber | zondag 8 juli 2012 @ 21:24 |
Heb het al een hele tijd niet meer gedaan, maar ik kon me niet inhouden, dus voor m'n vader sushi gemaakt. ![]() Kon er zelf nog niet van ten, nog even wachten ![]() ![]() | |
lady-wrb | zondag 8 juli 2012 @ 22:08 |
ow dat ziet er lekker uit ![]() | |
Xenorium | dinsdag 10 juli 2012 @ 20:23 |
Kan iemand mij vertellen hoe ik super verse zalm kan krijgen. Heb een aantal keer bij de visboer gehaald op de markt maar de kwaliteit varieert. Weet iemand of de zalm over het algemeen eerst ingevroren wordt wanneer de vis is gevangen zodat de meeste wormpjes doodgaan. Hoe roder de zalm hoe verser toch? Als hij al oranje is met een wittige glans dan neem ik aan dat het niet erg vers meer is. Ook ben ik benieuwd wat voor zalm het beste is, echte wilde zalm of gekweekte zalm? | |
RobinOok | dinsdag 10 juli 2012 @ 21:13 |
Ik weet in ieder geval dat hoe roder hoe verser nergens op slaat. Dat geldt alleen voor zijn kieuwen (van alle vissen trouwens). Zie je moten liggen, dan kun je echt niet meer zo makkelijk bepalen hoe vers ie is. | |
Pietverdriet | dinsdag 10 juli 2012 @ 21:16 |
Koop diepvries, parasieten dood en erg vers | |
tombolafan | dinsdag 10 juli 2012 @ 21:43 |
Zwaabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb hopelijk heb je je notificatie aan ![]() Waar heb je je rijstkoker vandaan en was ie duur? ![]() | |
DeZwabber | dinsdag 10 juli 2012 @ 21:54 |
Nee ![]() Rijstkokert heb ik in Engeland besteld omdat hij in Nederland niet te krijgen is, ben er incl verzenden 280 euro aan kwijt geweest. | |
tombolafan | dinsdag 10 juli 2012 @ 21:55 |
![]() Oh dan laat maar even ![]() ![]() | |
DeZwabber | dinsdag 10 juli 2012 @ 21:56 |
Maar hij speelt dan wel kortjakje! | |
tombolafan | dinsdag 10 juli 2012 @ 21:57 |
Ja ik koop wel een blokfluit ofzo ![]() | |
DeZwabber | dinsdag 10 juli 2012 @ 22:02 |
Dit is wel een van mijn wat excentriekere uitgaves geweest. De rijstkokers die je hier kan halen maken op zich ook prima rijst. ![]() | |
tombolafan | dinsdag 10 juli 2012 @ 22:05 |
Maar waarom dan die? ![]() | |
DeZwabber | dinsdag 10 juli 2012 @ 22:10 |
Omdat als ik een belachelijk duur Japans rijstkookding ging kopen, ik dan wel diegene wilde hebben met de Neuro Fuzzy Logic, komt er op neer dat je dan de nauwkeurigheid hebt van computergestuurde temperatuurregeling, en dat er ook nog een stukje "intelligentie" achter zit. http://en.wikipedia.org/wiki/Neuro-fuzzy | |
DeZwabber | dinsdag 10 juli 2012 @ 22:10 |
En hij maakt perfecte rijst ![]() | |
tombolafan | dinsdag 10 juli 2012 @ 22:12 |
Ah okee ![]() ![]() | |
foxbow | dinsdag 10 juli 2012 @ 22:37 |
haal bij de groothandel(leen een pasje) is de helft goedkoper en is bijna elke week wel in de aanbieding. Wilde atlantische zalm zul jij nergens vinden of je moet grof geld betalen, al is die wel het lekkerste natuurlijk. Ik vang ze zelf wel eens in finland ![]() | |
SiGNe | dinsdag 10 juli 2012 @ 23:09 |
Bij de jumbo hadden ze eerst 2 merken sockeye zalm, beiden ongeveer even duur maar 1 verpakking zat meer zalm in... 3 keer raden welke uit het assortiment is gegaan. Er zonde want op een italiaanse afbakbol (ook jumbo, bij het verse brood in de koeling), philadelphia kruiden, rucola en een paar druppeltjes citroensap had je een superlekkere lunch... (Kan nu ook nog wel maar dan is dat broodje wat duurder) En vis wordt eigenlijk altijd wel ingevroren, tenzij je het zelf vangt. Op de boot wordt het sowieso ingevroren maar hoe het met (professionele) hengelvissers zit weet ik niet. | |
Purdey | donderdag 12 juli 2012 @ 19:12 |
Gister naar Wah Nam Hong in Rotterdam geweest om sushi benodigdheden te kopen. Nu kwam ik weleens in een toko, maar wat een ontzettend toffe winkel was dit ![]() Bij Albert Heijn betaal je voor zo'n rolmatje 2,19 en bij deze winkel 0,65. Alles was zoveel goedkoper! Bedankt dus voor de tip, Robin! Hier ga ik zeker nog vaker heen! Vanmiddag garnalen gehaald, zit alleen nog met de zalm. Wat voor zalm kan ik het beste gebruiken? Ik koop weleens die pakken diepvries zalm bij Lidl. Waarin 2 stukjes apart verpakt zitten, kan ik die ontdooien en gebruiken? | |
RobinOok | donderdag 12 juli 2012 @ 20:27 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nu snap jij ook waarom ik nooit snap dat mensen hun sushi-spullen bij een gewone supermarkt kopen. ;-) Hopelijk wordt je sushi ook nog lekkerder! | |
Pietverdriet | donderdag 12 juli 2012 @ 20:30 |
Ja, dat is beter dan de meeste verse, en parasietvrij | |
Purdey | donderdag 12 juli 2012 @ 20:45 |
Echt niet inderdaad! Alles is daar zoveel goedkoper. En buiten dat, ik had deze beleving niet willen missen. Zo ontzettend veel verschillende dingen, en zo'n uitgebreid assortiment ook. Alsof je even helemaal in Azië zit. Bedankt voor je reactie Piet! Dan neem ik deze zalm ![]() | |
lady-wrb | donderdag 12 juli 2012 @ 20:56 |
weet iemand waar ik in zaanstad inkopen kan doen voor sushi? | |
RobinOok | donderdag 12 juli 2012 @ 21:35 |
Ik ken maar 1 toko in Zaanstad: Toko Gembira Rozengracht 26, 1506SC Zaandam tel. 075-6314417 En al is die enigzins Indisch georienteerd, meestal hebben ze dan ook wel de basis spullen voor sushi. Maar om 't zeker te weten kun je ze ook eerst even bellen. Als je een beter adres hebt hoor ik het graag, dan voeg ik die toe aan mijn adreslijst. | |
SiGNe | donderdag 12 juli 2012 @ 22:21 |
Mocht je trouwens nog foto's van toko's nodig hebben, ik kan foto's maken van Toko centraal in Zeist. Zijn op het moment wel aan het verbouwen. Tevens zit er sinds een jaar op de Steynlaan in Zeist ook een toko, die is meer Indiaas georienteerd. | |
RobinOok | donderdag 12 juli 2012 @ 23:45 |
Ik heb daar eerder wel eens over gedacht en toen meende ik dat het beter was om alleen iets te schrijven als ik er zelf geweest was. Maar ja, hoe meer toko's ik bezoek, hoe meer ik merk dat het toch niet meevalt om een uniek "verhaal" erbij te schrijven. :-) Ze zijn groot of klein, hebben van alles wat of zijn vooral Indisch georienteerd. Van die dingen. Dus als jij het leuk vindt om foto's te maken, dan wil ik wel eens uitproberen of het bevalt. Een razende reporter die voor mij een toko bezoekt. :-) Ik maak zelf altijd een heeeeleboel foto's, ook van de schappen enzo, zodat ik thuis nog terug kan zien wat ze ook alweer wel en niet hadden. Hoe groot het sushi schap is, dat ze een TRS schap hebben, welke groenten enzo, wel of niet verse tofu, van die dingen. Dat zou nu dan wel nog handiger zijn. Niet dat ik die online ga zetten (kun je erbij vertellen als ze ernaar vragen) maar puur ter orientatie/herinnering. Maar inderdaad, op hun site staat dat ze aan het verbouwen zijn en dus ook tijdelijk verhuist? Dat schiet niet erg op! Die ander kende ik nog niet, nu gevonden: Nirmala Stores. En heb 'm er meteen bijgezet. Thanks. | |
Mirjam | donderdag 12 juli 2012 @ 23:49 |
Wordt er nooit vreemd gereageerd, robin, als je uitgebreid foto's staat te maken in zo'n winkel? | |
RobinOok | vrijdag 13 juli 2012 @ 00:12 |
Ja, haha. Ik doe het vaak stiekem, omdat ik me zo "stom" voel als ik het van tevoren ga vragen en uitleggen. Maar tegenwoordig doe ik dat toch meestal wel, vooral bij de wat kleinere zaakjes. En meestal reageren ze dan wel okay. Soms moet ik lullen als brugman, dat ik al die foto's echt heus niet zomaar op internet pleur en dat ik niet van de concurrent ben en dat ze me kunnen mailen of bellen als ze vinden dat ik iets onjuist zeg. En soms, eigenlijk alleen bij Indische tokootjes word ik superhartelijk onthaald en krijg van alles toegestopt om te proeven. Maar meestal vinden ze 't maar wazig. Gelukkig wel iets minder wazig dan zeg 3 jaar geleden. Toko's gaan ook met de tijd mee. ;-) | |
SiGNe | vrijdag 13 juli 2012 @ 02:21 |
Die verbouwing is net 3 dagen bezig volgens mij, dacht dat ze vanaf de 10e tijdelijk een paar deuren verderop zitten. Die tijdelijke winkel heb ik wel al gezien en ze waren open maar ik had geen zin om de straat over te steken om er langs te gaan. Als de nieuwe winkel weer open is zal ik vragen of ik foto's mag maken, zal jouw site dan ook noemen en uitleggen wat het doel is. Dat ze niet gaan denken dat ik een inbreker ben die de beveiliging alvast aan het controleren is ![]() Ik kan er ook wel een korte review bij geven van een paar regeltjes, moet je zelf maar kijken of je het allemaal wil gebruiken of niet. Kan je inderdaad testen of het een mogelijke toevoeging is, je kan tenslotte ook niet alles zelf bezoeken (hoewel dat ook een leuke uitdaging kan zijn ![]() Die Nirmala Stores op de Steynlaan ben ik maar 1 keer geweest, vrij klein winkeltje, ze keken toch een beetje raar op van een blanke in hun winkel had ik het idee. Zo heel veel indiaase/pakistaanse mensen zijn er ook weer niet in Zeist (afgezien van het vluchtelingenkamp) dus het valt me eigenlijk nog mee dat ze er nog zijn. Ik heb dat gevoel trouwens wel vaker bij Toko's die wat onbekender zijn, dat ze je aankijken met een blik van "Conimex hebben we niet dus wat zoek je hier?" | |
morgane | vrijdag 13 juli 2012 @ 08:05 |
Ben je al bij Toko Rinus in Nijmegen geweest? Die bestaat al heeeel lang. Ik heb er nog gewerkt ![]() | |
RobinOok | vrijdag 13 juli 2012 @ 14:03 |
Nee, de toko's van Nijmegen staan ook nog op mijn to-visit-lijstje. :-) Hij staat uiteraard al wel op de "gewone" adreslijst. | |
Purdey | zondag 15 juli 2012 @ 19:28 |
Oh my, de sushi was héérlijk! Lukte in 1 keer prima, en ik vond het best simpel om te doen eigenlijk ![]() ![]() ![]() Sushi met garnaal, zalm, japanse omelet en surimi. Zelfs m'n AVG-vader van 73 vond het lekker ![]() | |
lady-wrb | zondag 15 juli 2012 @ 19:58 |
hoe maak je ze zo mooi rechthoekig? ik heb vandaag ook weer sushi gemaakt. partner stond gisteren te kwijlen bij de sushi van de albert heijn, maar sinds ik ontdekt heb dat mijn eigengemaakte sushi veel lekkerder is dan dat spul van appie, vertik ik het om het nog te kopen. wij hadden vanmiddag dus ook weer zelfgemaakte sushi. heerlijk ! ![]() | |
Purdey | zondag 15 juli 2012 @ 20:18 |
Ik heb vormpjes gekocht bij de Toko ![]() | |
RobinOok | zondag 15 juli 2012 @ 21:11 |
Tadaaaaaa!![]() Nigiri Vormpjes | |
Lotje-Plusone | zaterdag 21 juli 2012 @ 13:33 |
Hmm misschien toch maar weer eens sushi gaan maken, is zeker een jaar geleden dat ik dat gedaan heb. Maar heb nog niet echt goede vis gevonden want vind de diepvrieszalm van de ah weinig smaak hebben en durfde de 'verse' zalm van de ah niet zo goed voor sushi te gebruiken. | |
mmascha | zaterdag 21 juli 2012 @ 14:13 |
Ik gebruik de verse(ontdooide) zalm van AH altijd. Best goed te eten hoor! | |
proud_mami | zondag 22 juli 2012 @ 22:38 |
Wat een leuk en lekker topic is dit zeg! Even een vraagje: iemand enig idee of er mss een online (Japanse toko) is? Bij voorkeur gewoon in Nederland ivm verzenden en verzendkosten enzo? Bedankt alvast! | |
proud_mami | zondag 22 juli 2012 @ 22:43 |
Zelf inmiddels al wat gevonden: http://www.aziatische-ingredienten.nl/online-tokos/ Even gekeken op japanskoken.nl maar die lijkt me nogal duur. Dus ik pas mijn vraag even aan: weet iemand een goedkope online toko ;-) ? Edit: deze webshop heeft ook wel een geinig assortiment, allemaal vormpjes om sushi te maken. Maar hoe je nou met zo'n vormpje een rol maakt? Of gebruiken ze die dingen ook bij bijvoorbeeld een Shabu Shabu ofzo? Ik weet ook niet of deze webshop goedkoop is, ¤ 2,25 voor een rolmatje. Las net dat iemand er een voor ¤ 0,65 had betaald voor een matje. Maar mss zit daar wel kwaliteitsverschil in? http://www.orientalwebsho(...)panskoreaans-日;本韩国食品?page=1 [ Bericht 48% gewijzigd door proud_mami op 22-07-2012 22:51:23 ] | |
RobinOok | zondag 22 juli 2012 @ 23:18 |
Ik heb ze alleen maar verzameld, maar zelf nul ervaring met online toko's. Die laatste is in ieder geval betrouwbaar, want de webwinkel van de Oriental supermarkten. Maar prijzen kunnen inderdaad enorm verschillen, dat doen ze al bij de ene of de andere toko of supermarkt en dus ook per online toko. | |
proud_mami | maandag 23 juli 2012 @ 15:43 |
Oh is dat jouw site? Mooie site hoor, veel en handige info! | |
RobinOok | maandag 23 juli 2012 @ 16:17 |
Dank je! ![]() | |
muzas | dinsdag 24 juli 2012 @ 22:30 |
Goed, ik ben nieuw en oriënterend. Ben een groot fan van sushi en heb al velen uren in restaurants doorgebracht. Volgende stap, zelf aan de zwengel. Receptjes e.d. vind ik allemaal wel, evenals goede tokos in de buurt. Enige wat ik nog echt niet snap is de vis... Ik lees ZOOOO veel verschillende verhalen, vers van de visboer, of diepvries van de super? Of vers van de super? En moet je het dan zelf nog eerst invriezen? Moet dat met visboer-vis ook? Oftewel, Help me met de vis. | |
outcast_within | vrijdag 19 oktober 2012 @ 16:38 |
Morgen wilde ik sushi maken. Moet ik daar vandaag al voorbereidingen voor treffen? | |
Pietverdriet | vrijdag 19 oktober 2012 @ 16:39 |
Boodschappenlijstje maken? | |
outcast_within | vrijdag 19 oktober 2012 @ 16:46 |
Niet iets van rijst in de koelkast zetten oid. | |
motorbloempje | vrijdag 19 oktober 2012 @ 16:47 |
Nee. de rijst laat je afkoelen en gebruik je daarna meteen, op kamertemperatuur. | |
SiGNe | vrijdag 19 oktober 2012 @ 16:50 |
Rijst maak je maximaal 4 uur vantevoren.. Je kan evt zelf Gari maken (ingelegde gember) maar dat kan je ook voorverplakt kopen.. | |
outcast_within | vrijdag 19 oktober 2012 @ 17:43 |
Is er een winkel die doe het zelf sushi pakketten verkoopt? | |
FigureBirdStars | vrijdag 19 oktober 2012 @ 17:49 |
Ik heb het weleens bij de AH zien liggen, maar ik denk dat de meeste grote supermarkten het wel hebben. Als het sushi maken je bevalt kan je de volgende keer beter de ingrediënten los halen. | |
motorbloempje | vrijdag 19 oktober 2012 @ 17:51 |
Ga naar een toko en koop een rolmatje, vellen nori, een kg sushirijst, sushiazijn, sojasaus en wat wasabi ![]() ![]() | |
Lotje-Plusone | vrijdag 19 oktober 2012 @ 18:14 |
Sushi rijst staat o ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 19 oktober 2012 @ 23:08 |
xenos | |
Bierie | dinsdag 22 januari 2013 @ 14:15 |
Topic kick! A.s. zondag voor / met wat vrienden een poging tot sushi maken ![]() Wil in ieder geval de volgende vissoorten gaan halen (een dag vantevoren op de markt) - Heilbot - Zalm - Zwaardvis - Tonijn Zijn er nog andere vissoorten geschikt / aan te raden voor sushi? Had het eigenlijk al veel eerder willen doen maar mijn vriendin is allergisch voor vis. Maar nu dus een redelijk aantal mensen die het ook lusten / kunnen eten en dus afgesproken een sushi middagje te houden bij mij thuis. Heb er nu al zin in! ![]() ![]() | |
DeZwabber | dinsdag 22 januari 2013 @ 19:00 |
- Crabsticks (surimi) - Garnalen voor je nigiri - Inktvip? | |
Crientj | vrijdag 15 februari 2013 @ 16:57 |
Hm, zojuist zelf sushi gemaakt. Maar misschien doe ik iets verkeerd met t rollen van alles. ik krijg het steeds voor elkaar om mn matje dan erin te krijgen, waardoor ik de rol weer half moet openen om de mat eruit te krijgen ![]() Heb het daarna maar in vershoudfolie gerold en het ligt nu in de koelkast. Ben benieuwd voor straks. | |
DeZwabber | vrijdag 15 februari 2013 @ 17:24 |
Ehh, stoppen met rollen voordat je matje er in rolt? | |
Mirjam | vrijdag 15 februari 2013 @ 17:25 |
een stukje rollen, stoppen, matje aan de bovenkant uit je rol trekken, en doorrollen maar | |
RobinOok | vrijdag 15 februari 2013 @ 18:35 |
Gewoon even wat filmpjes zoeken/kijken op youtube, dat helpt meestal wel. Maar waarom je een matje wel meerolt en folie niet, dat snap ik niet. ![]() | |
Crientj | vrijdag 15 februari 2013 @ 21:43 |
Uit t matje halen, opnieuw rollen en toen pas in folie gerold. Volgende week maar rijst en nieuwe vellen nori halen ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 15:00 |
Kick! ![]() Van de week ook zelf sushi maken, nog tips? | |
Mirjam | zaterdag 16 maart 2013 @ 15:01 |
Verse vis gebruiken, rijst niet te nat maken als je het op de norivellen doet, en de rollen even laten rusten in de koelkast alvorens aan te snijden, dan snijdt het beter | |
Apekoek | zaterdag 16 maart 2013 @ 15:04 |
Godverdomme wat is sushi toch een heerlijke delicatesse! Echt mijn favorite en kan ook echt niet meer zonder, zijn hier ook mensen die hetzelfde hebben? En vrijwel dagelijks het zouden kunnen eten? Ik wel, lijkt een soort verslaving ofzo. | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 15:13 |
Ah oke! Kan ik norivellen gewoon in de supermarkt kopen of zitten die in zo'n pakket? | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 15:13 |
Ja. ![]() ![]() | |
Mirjam | zaterdag 16 maart 2013 @ 15:17 |
ik koop mijn norivellen altijd bij de toko,l maar sommige supermarkten hebben ze ookw el | |
Apekoek | zaterdag 16 maart 2013 @ 19:31 |
kunnen we in elk geval de hand schudden. Hoor soms wel suffe verhalen dat er teveel metalen en chemische middelen in rauwe vis zou zitten. Maarja so be it ![]() | |
DeZwabber | vrijdag 22 maart 2013 @ 21:08 |
Heel lang geleden dat ik sushi gemaakt heb, weer even oefenen ![]() ![]() | |
wiwo | zondag 24 maart 2013 @ 03:30 |
Ik heb als hobby koken en vind het maken van sushi erg interessant omdat je het kan maken met ingedrienten (vulling) die je zelf lekker vind. Ik combineer vaak nog niet eerder geprobeerde ingedrienten zoals sushi futomaki, gevuld met een ruime hoeveelheid droge ijsbergsla om het nat worden van de rijst te voorkomen. Daarop witte bonen in tomatensaus zodat de saus wordt tegen gehouden door de sla, ook weer om de rijst niet te nat te maken. Tenslotte dunne reepjes wortel en komkommer, het geheel in de sla rollen. Gebruik hiervoor een half nori vel en rol hem in de lengte richting zodat je hem makkelijker kan rollen en genoeg nori hebt, hij wordt namelijk behoorlijk dik. ![]() Bovenstaande foto is een uramaki sushi (ook wel in side out rol genoemd) zalm, komkommer, wortel gele paprika en wasabi mayonaise. [ Bericht 11% gewijzigd door Mirjam op 24-03-2013 09:29:45 (spam is niet gewenst op fok) ] | |
Tchock | zondag 24 maart 2013 @ 03:44 |
Ik besluit net dat ik ook een keer sushi wil maken. Vind het in een restaurant nooit heel geweldig, maar dat komt omdat ik nogal kieskeurig ben qua ingrediënten. Oplossing: zelf fabriceren. ![]() | |
wiwo | zondag 24 maart 2013 @ 04:25 |
Inderdaad kun je zelf veel weglaten, ik gebruik bijvoorbeeld zelden wasabi omdat het veel te scherp/pittig is vind ik. Gewoon durven en blijven oefenen, veel succes. | |
RobinOok | zondag 24 maart 2013 @ 09:20 |
Nee he? Da's een grapje he? Om te kijken of mensen wel lezen he? Hahahaahahahaha, nee, echt, serieus, dat heb je niet gedaan he? | |
wiwo | maandag 25 maart 2013 @ 00:16 |
Jawel hoor, ik zou niet weten wat daar gek aan is. Sushi maken is ook uitproberen (koken in het algemeen trouwens), het hoeft helemaal niet japans te zijn of gangbaar, van mijn part doe je er een knackworst met mosterd in als je denkt dat het een goede combinatie is. | |
lady-wrb | maandag 25 maart 2013 @ 01:16 |
xenos heeft ze ook ![]() | |
wiwo | maandag 25 maart 2013 @ 22:53 |
Ik zie net dat er een gedeelte van mijn eerste bericht op dit forum is verwijderd met als reden dat het spam (?) zou zijn, weet iemand wat hier mee wordt bedoeld? Ik heb enkel en alleen een verwijzing gemaakt naar mijn website voor mensen die geintereseerd zijn en dus om de site te bezoeken. Er zit geen commerciele bedoeling achter. Jammer, ik dacht dat het wel mocht. Zeker gezien het feit dat er wel een paar linken te vinden zijn op het forum. | |
MaximusTG | maandag 25 maart 2013 @ 23:36 |
Ja, je eigen site op die manier promoten wordt gezien als spam. Toegegeven, dat is een grijs gebied, het ligt er een beetje aan hoe je het brengt, en of het nut heeft voor je post dat je doorlinkt naar je eigen site. Je kan je eigen site wel als homepage in je profiel instellen, en/of er naar linken in je signature. | |
lady-wrb | dinsdag 26 maart 2013 @ 00:09 |
ik ben wel geïnteresseerd in je site. zet m in je sig dan kan ik eens kijken. (dat spamgedoe vind ik eerlijk gezegd ook een beetje onzin, je ben toch niet bezig met financiële zaken?) | |
wiwo | dinsdag 26 maart 2013 @ 02:46 |
Nee, het is direct te zien aan de site dat er geen financiele bedoeling achter zit. Enkel informatief en voor de lol. De website staat in mijn profiel, ik probeer wekelijks de site te updaten en te verbeteren. | |
Noek | dinsdag 26 maart 2013 @ 10:32 |
Juist door het weghalen van de zgn spam wil ik je site zien. | |
motorbloempje | dinsdag 26 maart 2013 @ 10:38 |
Het is niet alleen spam als mensen er geld mee verdienen. Je aanmelden met als (een van je) eerste post(s) je eigen website erin vermeld is gewoon niet iets wat FOK! graag heeft. FOK! wil content, leuke foto's en recepten hier, in CUL, bijvoorbeeld. Niet op een andere site. Anders kan iedereen naar zijn/haar blog gaan linken. RobinOok mag ook haar sites regelmatig posten hier, maar draagt verder ook superveel bij aan het forum; het is iets wat je opbouwt in de loop van je FOK! carrière: veel op FOK! posten, ook veel foto's, tips, recepten en dan hier en daar een verwijzing naar de site is prima, zodra men ziet dat je verder ook gewoon deelneemt aan FOK!, niet alleen om mensen op jouw site te wijzen. En dan kan dat verder ook niet je intentie zijn, en je kunt natuurlijk gewoon hier leuk mee willen posten, maar doe dat dan ook gewoon, zet je homepage in je profiel en laat eerst zien dat je hier niet alleen komt om mensen op je site te lokken: er zijn genoeg mensen die dat wel doen namelijk, en daarom trekken we gewoon een duidelijke lijn. Dus, by any means, post gezellig mee, over recepten en andere dingen, maar wacht gewoon nog even met het promoten van je site. | |
FigureBirdStars | dinsdag 26 maart 2013 @ 11:18 |
De enige content op zijn site die de moeite waard is, heeft hij 1 op 1 van andere websites gekopieerd ![]() Kan je beter gewoon meteen naar de originele websites van zijn content gaan: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sushi http://www.misslipgloss.nl/recept-sushi-maken (Sushi workshop in het Okura) Hier nog een filmpje van diezelfde sushi workshop. De chef praat gebrekkig Engels, maar is goed te volgen en laat duidelijk zien hoe het moet. Een stuk beter dan bijv. die sushi workshop van Rudolf op 24Kitchen. | |
muzas | dinsdag 26 maart 2013 @ 11:49 |
Ik haal altijd mn vis van de markt.. Maar is supermarktvis ook geschikt? | |
FigureBirdStars | dinsdag 26 maart 2013 @ 11:58 |
De zalm die ik weleens in de supermarkt zie liggen ziet er niet echt lekker uit en gebruik ik dus ook nooit voor sushi. Vis die ik wel eens uit de supermarkt voor sushi gebruik zijn surimi of grote garnalen uit de diepvries. Garnalen natuurlijk wel eerst koken voor gebruik. | |
wiwo | woensdag 27 maart 2013 @ 22:39 |
Het is niet zo aardig om meteen een site of persoon af te kraken op dit forum. Het is helemaal niet ongebruikelijk om informatie elders vandaan te halen, dat komt vaak voor, in veel gevallen kan het niet anders omdat het niet anders is als dat. De informatie op wikipedia is naar aller waarschijnlijkheid de waarheid en waarom zou je dat dan helemaal gaan over typen of stukje plaatsen waardoor de helft er niet in staat. Ja, de foto' s als handleiding uit misslipgloss kun je ook zelf nemen, dat geef ik toe dat is gemakzucht en een bronvermelding zou netjes zijn. Dat heb ik ook gedaan inmiddels. Ga nou niet op zo' n manier reageren FigureBirdStars, dat komt een beetje raar over. | |
RobinOok | donderdag 28 maart 2013 @ 00:03 |
Oja, nee, klopt. Volkomen normaal, sushi met witte bonen en tomatensaus. Geen idee waarom ik even dacht dat dat gek was, silly me. | |
wiwo | donderdag 28 maart 2013 @ 04:19 |
Volgens mij denk je dat het in een restaurant geserveerd wordt, nee het is geen japans receptdat klopt. Zelf proberen mag, je denkt te aziatisch volgens mij. Het is erg lekker, probeer het eens. | |
MaximusTG | donderdag 28 maart 2013 @ 05:34 |
Ja joh, RobinOok, wat denk je wel niet, sushi met Aziatisch associëren.. ![]() Wiwo; als je en de tekst en de foto's van je site niet zelf schrijft en maar ergens vandaan plukt (eerst dus zelfs zonder bronvermelding), wat is dan de meerwaarde daarvan? Los nog van bronvermelding, er is ook nog zoiets als auteursrecht.. Die foto's mag je waarschijnlijk niet eens gebruiken. | |
wiwo | donderdag 28 maart 2013 @ 09:37 |
Maximus TG, met aller respect, je overdrijft wel een beetje he? Er staat nergens dat sushi niets met Azie te maken heeft, je hoeft niet altijd precies de traditie te volgen in je recepten als je het thuis maakt. Ik snap best dat het niet snel op een menukaaert komt als je een niet al te gangbare vulling gebruikt, alhoewel zo vreemd is hij niet. Waarom spreek je voor RobinOok en FigureBirdStars eigenlijk? Dat kunnen ze volgens mij heel goed zelf. | |
motorbloempje | donderdag 28 maart 2013 @ 14:57 |
Dit. En 'wat op wikipedia staat is waar', god hemel ![]() | |
lady-wrb | maandag 1 april 2013 @ 12:11 |
ik vind je site best wel leuk hoor! klopt het dat niet alles het doet? en je zou ook even je spelling moeten controleren. er staan nogal wat foutjes in. (ik weet niet of je dyslectisch bent of niet maar het viel me op) | |
wiwo | donderdag 4 april 2013 @ 04:05 |
Dank je lady-wrb, naar mijn weten doet alles het. Ik heb de spelling nagekeken, ik denk dat hij zo beter is. Bedankt voor je tip. | |
outcast_within | zaterdag 25 mei 2013 @ 13:25 |
1. Goedkope nori vellen tips? (zit nu op van die 5 voor 2 euro supermarkt dingen. 2. Surimi, ei, komkommer (niet per se tegelijkertijd), mijn favoriete goedkope sushi, want vis is zo duur. 3. Ergens had ik komkommer op, zoet en zuur of zoiets. Heerlijk. Hoe maak ik die? | |
Seagal | maandag 27 mei 2013 @ 17:23 |
Toen ik weleens sushi maakte haalde ik m'n nori vellen altijd bij de Xenos. De prijs weet ik niet meer, maar zeker goedkoper dan de supermarkt. | |
v0lt026 | dinsdag 28 mei 2013 @ 13:26 |
Ik zit dit topic te bekijken en nou had ik laatst ook dit probleem. Had zalm bij de Appie gekocht maar twijfelde of ik dit kon gebruiken in de sushi. Als ik de zalm eerst thuis invries is het dan altijd "veilig" te gebruiken? Ik las namelijk ook dat het te maken had met of de zalm bij vangst meteen ingevroren is geweest of niet? | |
bl_henkie2 | woensdag 29 mei 2013 @ 13:52 |
1.toko's betaal je voor 10 vellen 2.25 2.Advocado is ook heerlijk, en duur is maar relatief voor vis. Bij de AH betaal je 4 euro voor een pak zalmfilet van 175 gram, maar je heb maar heel weinig nodig voor een sushi rol. 3. gewoon met azijn en suiker, of in plaats daarvan sacharine, maar dat is niet echt nodig. | |
outcast_within | woensdag 29 mei 2013 @ 17:35 |
1. Ik zal eens kijken. 2. advocado ook eens kopen/proberen. 3. ook eens proberen. ![]() | |
motorbloempje | woensdag 29 mei 2013 @ 17:42 |
Oriental Supermarkt in Arnhem haal je 50 of 40 vellen voor iets van 4,50 ![]() | |
Apekoek | vrijdag 31 mei 2013 @ 00:33 |
Laatst ook weer sushi gemaakt was dolle pret, alleen kost altijd weer zo veel tijd. Zeker de rijst en daarna nog secuur vis snijden. ![]() | |
HaerdenC | maandag 21 oktober 2013 @ 14:26 |
Een topicreeks zou wel fijn zijn voor dit topic eigenlijk ![]() Korte history ... ik at tot mijn 30ste enkel vis in fishtick vorm en was een behoorlijk lastige eter. 30 jaar worden heeft wat met me gedaan op 1 of andere manier, ben anders gaan leven en heb me voorgenomen dat ik alles lust en eet. Tot op heden hou ik me daar redelijk goed aan moet ik zeggen. In datzelfde levensjaar Japan bezocht waarvan er in het Japan topic een foto reeks staat ... en dus ook sushi beginnen eten. Ondertussen eet ik vrij vaak sushi. Aangezien ik graag in de keuken sta was de link naar zelf sushi maken snel gelegd. Ik heb ondertussen een co-ouderschap en dus in de weken dat ik mijn zoontje niet heb ben ik vrij om dingen te maken die ook wel eens mogen mislukken (op zich valt dat overigens heel heel heel erg goed mee) Ik heb om aan de sushi te beginnen met laten inspireren door http://makesushi.org/ (geen commerciele site voor de duidelijkheid!) Ik maak heel veel maki en ga meestal gelijkaardig te werk. Ik kook mijn rijst in een vergiet zodat het half stoomt half kookt, dan laat ik het na afgieten in het vergiet na druppelen in het keteltje en afkoelen. Vervolgens meng ik bloemsuiker en rijstazijn onder de rijst om het nog eens 5 minuten te laten staan. Ik woon in Belgie dus Toko of zo hebben we hier niet DENK ik maar ik ga er eens naar zoeken, in Brussel is er wel een grote Asiatische winkel. Momenteel koop ik dus vooral vers en supermarkt. De Cora in Woluwe heeft een eigen Sushi afdeling waar je kan gaan stelen met je ogen ![]() ![]() Verse productjes uit eigen tuin zijnde radijsjes en uienpijpjes maar ook soms courgette en wortel ![]() ![]() Dit waren de eerste pogingen tot het rollen van maki met zalm, komkomer en radijs ![]() En zo eindig ik dan wel eens aan de TV, ja ik weet het ... rode wijn er bij ... maar hey als mij dat smaakt ![]() ![]() Hier tevens wat mango gebruikt en dat was best lekker ![]() ![]() En dit was dan gisteren, toen ik eens wat meer tijd had dan over het algemeen ... uitgebreid gekookt en door de dag voetjes onder een grote donkere tegel gelijmd. De tegel leg in ter voorbereiding even in de vriezer. Rechts liggen warme brochettes, die kan je ook op de koude tegel leggen aangezien je die eigenlijk eerst eet ... Ik ben gegaan voor 3 smaakjes. Verder dus maki's met vanalles en nog wat in, dan wat zalm plajes en komkommer salade met zeewier, wat zalm gesneden en uiteraard gember. Achteraan de wasabi pasta. Nja ik ben geen pro maar .... vind het wel geslaagd ![]() | |
DeZwabber | maandag 21 oktober 2013 @ 14:35 |
Dat ziet er inderdaad goed uit ![]() ![]() Had laatst wat rijst over en toen voor de lol eens wat anders geprobeerd dan de standaaard nigiri en maki Het is niet perfect, maar vond het voor een eerste poging wel geslaagd. ![]() | |
HaerdenC | maandag 21 oktober 2013 @ 14:39 |
Waauw ook netjes ![]() ![]() | |
SiGNe | maandag 21 oktober 2013 @ 15:50 |
Zaadlijst moet je er ook uithalen. Ik heb een tijdje geleden eens een "nori"vel van komkommer gemaakt, met een (zeer) scherp smal mes (vleesmes gaat prima) de komkommer tot aan de zaadlijst schillen zoals een appel, moet een lang vel van komkommer worden. De donkergroene schil haal je er op het eind af. Ook leuke truuk: | |
regnavetto | maandag 21 oktober 2013 @ 16:12 |
Ik weet dat er in Antwerpen een aantal zitten waarvan 1 grote | |
regnavetto | maandag 21 oktober 2013 @ 16:16 |
In Antwerpen zitten er een aantal waarvan ook 1 grote. (vorige quote maakte ik foutje vandaar de dubbele post) | |
RobinOok | maandag 21 oktober 2013 @ 19:55 |
Tadaaaa: http://www.aziatische-ingredienten.nl/adreslijst-belgie/ | |
HaerdenC | dinsdag 22 oktober 2013 @ 12:45 |
Hmzzz Antwerpen en zo zal inderdaad van die winkels hebben maar ik ben sneller in Maastricht dan in Antwerpen ![]() Interessant ... er is er pas 1 geopend in mijn achtertuin (Diest) blijkbaar ... morgen voormiddag eens even gaan checken ![]() [ Bericht 31% gewijzigd door HaerdenC op 22-10-2013 12:58:59 ] | |
regnavetto | dinsdag 22 oktober 2013 @ 19:18 |
Kan je serieus supermarkt vis gebruiken voor sushi?!? | |
Dragonberry | dinsdag 22 oktober 2013 @ 19:42 |
Nu wil ik ook sushi eten.. ![]() | |
Ole | dinsdag 22 oktober 2013 @ 23:02 |
Kun je ook met een kaasschaaf doen. Is veel makkelijker! | |
RobinOok | woensdag 23 oktober 2013 @ 00:03 |
Ik geloof eerlijk gezegd niet dat dat makkelijker gaat met een kaasschaaf. Bovendien is een kaasschaaf niet zo breed. En last but not least, zo'n zalm in een plakkie komkommer lijkt me he-le-maal niks. | |
HaerdenC | woensdag 23 oktober 2013 @ 12:08 |
Zalm met komkommer in maki combineren is best lekker en doe ik vaak hoor ... maar om er nu nouri vervangende bladen mee te maken zou ik ook niet direct op komen vooral ook omdat het om meer draait dan enkel het groene hoesje. Nouri bladen hebben zeer hoge ijzerwaardes en zijn bijzonder gezond. Het wordt dan ook gebruikt bij je sushi gerechten om te zorgen dat je een volwaardige maaltijd krijgt die evenwichtig is. | |
SunChaser | woensdag 23 oktober 2013 @ 12:10 |
Ik doe t ook altijd met een kaasschaaf, gaat super | |
SunChaser | woensdag 23 oktober 2013 @ 12:11 |
Ja. waarom niet, zelfs diepvries zalm en tonijn, smaak zal wel iets anders zijn misschien maar met soja en wasabi smaakt t best | |
HaerdenC | woensdag 23 oktober 2013 @ 12:44 |
Ingevroren heeft zelfs een paar voordelen ![]() ![]() Surimi staafjes gebruik ik ook. Deze haal ik gewoon bij de Aldi! Als je lekker budget vriendelijk wil doen is dat helemaal geen slechte oplossing. ![]() Voordeel is dat ze behoorlijk goed bewaren (ik woon alleen dus heb maar kleine porties nodig). Voor de liefhebbers die willen weten of die surimi wel goed is ... http://www.een.be/programmas/volt/is-surimi-even-gezond-als-krab | |
regnavetto | woensdag 6 november 2013 @ 12:45 |
Ik heb et nog nooit gegeten maar in hoeverre smaakt deze imitatie krab naar krab | |
motorbloempje | woensdag 6 november 2013 @ 12:47 |
Mij ook niet, maar ik houd dan ook totaal niet van komkommer ![]() ![]() | |
Apekoek | woensdag 6 november 2013 @ 12:48 |
Surimi in sushi vind ik zelfs in restaurants niet te vreten. Het is het meest goedkope troep dat je in sushi kan doen. Sushi hoort een delicatesse te zijn met smaakvolle verse echte vis, surimi is dat gewoon niet. Alle surimi van alber hein tot aan de grootste sushi restaurants zullen geen echte krab gebruiken. | |
DeZwabber | woensdag 6 november 2013 @ 12:53 |
Dat hoort dan ook bij surimi. | |
regnavetto | woensdag 6 november 2013 @ 12:58 |
De enige krab die ik heb gegeten bij sushi is alaskan king crab, en die was dan ook knap aan de prijs maar wel heel lekker. | |
HaerdenC | woensdag 6 november 2013 @ 13:01 |
Het smaakt best ok eigenlijk zeker als je het combineert met mango en sezam zaadjes. Ik heb in Japan gewoon sushi gegeten met surimi in hoor ![]() Dit is een leuk receptje ... http://www.sushi-san.nl/seafood-surprise-roll-surimi-garnaal/ Over surimi bestaan er veel vooroordelen en helaas ook veel leugens. De uitleg dat in surimi de afval verwerkt wordt is dus niet waar, ik heb zelf al bezoek gebracht tijdens een open bedrijven dag aan een bedrijfje aan de belgische kust waar surimisticks gemaakt worden. Het is aan de basis koolvis filet ... dat is wel een goedkope vissoort, daar is geen tijfel over mogelijk. Dat wordt vervolgens verpulverd en met wat andere producten terug samen gevoegd tot staafjes met smaken. De krab smaak is de meest bekende maar je kan dus ook surimi sticks krijgen die bv naar banaan of kiwi smaken ![]() | |
Apekoek | woensdag 6 november 2013 @ 13:05 |
Kan zijn, maar het is gewoon vies en niet sushi waardig. Laat dat dan ook altijd staan, tenzij het een calafornia roll is met andere "extras". | |
HaerdenC | woensdag 6 november 2013 @ 13:05 |
voila dat bedoel ik ... als het als extraatje is kan het best wel hoor ... | |
Apekoek | woensdag 6 november 2013 @ 13:10 |
Ja ok, maar dan niet een nigri of maki met alleen surimi er in, de rol moet dan minimaal voorzien zijn met eitjes/sesam advocado beetje wasabi mayo etc. Eigenlijk totdat je de surimi niet meer proeft. | |
HaerdenC | woensdag 6 november 2013 @ 13:14 |
Inderdaad, nu er zit veel meer achter wat er in sushi en maki gebruikt wordt dan enkel smaakmakers. Alles is zo samengesteld dat je er een volwaardige maaltijd aan hebt. In de gebruikte vis en dus ook in surimi sticks zitten er bepaalde voedingsdelen. Dat is ook waarom er nuri gebruikt wordt. Uiteraard ook voor het zicht, het praktische aspect en de smaak maar nuri bevat veel ijzer, iets wat in de meeste andere gebruikte sushi ingredienten niet zit. Dat is ook de reden waarom er bijvoorbeeld ommeletjes en dergelijke mee in de rolletjes gedraaid worden. Alles heeft te maken met complete en evenwichtige voeding. Dat is iets waar wij in onze streken minder mee bezig zijn. | |
Apekoek | woensdag 6 november 2013 @ 13:51 |
Aha wist ik niet, wel leuk om te weten en dus uiteindelijk gezond. | |
HaerdenC | woensdag 6 november 2013 @ 13:59 |
Dat was inderdaad de bedoeling ... nu tegenwoordig ... fukushima en zo ... nja ![]() | |
Apekoek | woensdag 6 november 2013 @ 14:00 |
Naja onze vis/ingredienten komen niet uit de buurt van fukushima vandaan, dus voor ons all good ![]() | |
HaerdenC | woensdag 6 november 2013 @ 14:06 |
Helaas is het zo dat bij ons zowat alle vissoorten niet geschikt zijn voor rauwe consumptie ... als je hier zalm koopt is die onmogelijk vers genoeg aangezien die van in noorwegen of zo moeten komen en per definitie dus al lang onderweg zijn. Daarom best altijd even invriezen of gewoon licht gerookte zalm gebruiken (ook al zijn veel mensen daar een beetje tegen hier). | |
SunChaser | maandag 9 december 2013 @ 00:09 |
Persoonlijke ervaring Had een halve kilo gekookte sushi rijst over. Ingevroren en ontdooid. Dat is als het is ontdooid is dus korrelig en plakt niet meer, maar dat los je zo op. Pannetje water opzetten, bodempje is gemoeg, rijst daarna in vergiet laten stomen met deksel erop, daarna op bord of grote kom ff laren afkoelen en t plakt weer Smaak gaat wel achteruit dan dat je t eet zonder invriezen maar goed, het maken kost zoveel tijd dat weggooien zonde is | |
outcast_within | donderdag 12 december 2013 @ 19:00 |
Het is een beetje het tegenovergestelde van zelf maken, maar wat zijn de beste all you can eat sushi restaurants in nederland? | |
SunChaser | donderdag 12 december 2013 @ 19:00 |
shabu shabu en Sumo | |
_Arual_ | donderdag 12 december 2013 @ 21:13 |
Koi. Zit in Tilburg en Arnhem. | |
Apekoek | donderdag 12 december 2013 @ 21:57 |
Dat zijn bekende tenten, maar zeker weten niet de besten! | |
SunChaser | donderdag 12 december 2013 @ 22:03 |
Welke volgens jou? | |
Mirjam | donderdag 12 december 2013 @ 22:14 |
ik vind shabu shabu anders aardig goed ![]() | |
Apekoek | donderdag 12 december 2013 @ 22:20 |
Geen keten maar een plaatselijke tent waar ik wel eens kom is een voorbeeld. Het verschil is oa dat ze daar het niet machinaal doen, waar sumo dat wel doet. Verder gebruiken ze bij die plaatselijke tent bijvoorbeeld schotse zalm ipv noorse zalm (veel stevigere en lekkere bite, minder slap als noorse zalm bijvoorbeeld). Het hangt dus ook nogal af van de inkoper van het vis. Maar ik heb daar altijd het gevoel dat het "maatwerk" betreft en dat sumo vooral gefocussed is op grote hoeveelheden tegelijkertijd. Dat verschil proef je. | |
SunChaser | donderdag 12 december 2013 @ 23:08 |
Ja, maar er wordt gevraagd naar een All You Can Eat en je plaatselijke tent is geen AYCE | |
Erasmo | donderdag 12 december 2013 @ 23:16 |
Kweekzalm=kweekzalm. | |
JuzzMuzz | vrijdag 13 december 2013 @ 15:01 |
sushi mall in groningen!!![]() | |
Deeltjesversneller | vrijdag 13 december 2013 @ 15:51 |
van wat ik hoor ligt het een beetje aan de locatie. nijmegen schijnt minder te zijn... | |
Apekoek | vrijdag 13 december 2013 @ 16:18 |
Nope is ook een all you can eat, Google maar eens op Yugo Haren. Beter heb ik nergens nog gehad, zij weten wat vers is. | |
_Arual_ | vrijdag 13 december 2013 @ 18:14 |
Oh ok. Op basis van de Nijmeegse shabu shabu ben ik nou net afgehaakt. Grote hompen rijst. Verder heb ik in de regio Arnhem gegeten bij Sumo, Ohashi, Ichiba, Jiro en Yukimi. Koi blijft mijn favoriet. Kom ik vaak. | |
Anne | vrijdag 13 december 2013 @ 18:46 |
Bij mij blijft Yukimi favoriet. | |
Apekoek | vrijdag 13 december 2013 @ 20:42 |
Zonder ouwehoeren, ik ben al in ontzettend veel sushi restaurants geweest van Groningen, Amsterdam, Denpasar, Stockholm tot Kopenhagen. Al zou alles kweekzalm zijn bij elke tent ervaar ik een andere smaak en structuur sensatie en weet dat het bij Yugo haren oa optimaal is. Onderling is er echt zo ontzettend veel verschil, van verse vis tot diepvries zalm meegemaakt, en dat proef je. | |
sirdanilot | zondag 15 december 2013 @ 14:00 |
Of je maakt de volgende dag chirashi-sushi (een sjieke naam voor een kom sushirijst met de vis/ingrediënten erbovenop, in plaats van in mooie sushivormpjes). Of je maakt de volgende dag fried-rice van de sushirijst. Het is natuurlijk niet helemaal het zelfde als de gewone gekookte rijst waar je normaal fried-rice van maakt, vanwege de rijstazijn en zo, maar het kan prima. En als je zo veel hebt gekookt dat het niet in twee dagen opgaat... tsja ![]() | |
Catch22- | vrijdag 27 december 2013 @ 12:00 |
thanks voor de tip. Ga er komende week heen denk ik. Ik vind zelf imono in groningen beter dan sumo. De sushi mall geef ik geeneens een kans, dat ziet er zo achenebbisj uit | |
SunChaser | vrijdag 27 december 2013 @ 12:14 |
Eens de nigri-mal kopen | |
Apekoek | vrijdag 27 december 2013 @ 12:23 |
Al die tenten als groninger geweest ![]() | |
Catch22- | vrijdag 27 december 2013 @ 12:52 |
ik ben benieuwd. Het zal Planet Sushi niet evenaren gok ik ![]() | |
Erasmo | vrijdag 27 december 2013 @ 14:40 |
Wat ik in Shabu Shabu trouwens echt geniaal vind is dat bestellen via de tablet, veel makkelijker dan dat gekut met kaartjes ![]() | |
SunChaser | vrijdag 27 december 2013 @ 15:05 |
Alleen de nieuwe vestigingen hebben dat | |
Apekoek | vrijdag 27 december 2013 @ 16:14 |
Veel plezier! Ik ben benieuwd of het voor jou eventueel wel evenaart. Waar is planet sushi dan? | |
Catch22- | vrijdag 27 december 2013 @ 16:16 |
ik ben naar de vestiging in miami geweest. | |
Apekoek | vrijdag 27 december 2013 @ 17:07 |
Top! Zie je vergelijking later hier wel! Keuze zal minder zijn maar zeker goed! | |
motorbloempje | vrijdag 27 december 2013 @ 18:16 |
Ja.. zondag maar weer 's een simpele sushi maken ![]() | |
Erasmo | vrijdag 27 december 2013 @ 18:26 |
Van mij mogen ze het zo snel mogelijk invoeren, het is echt handig! Afgelopen maanden veel in oost Europa geweest, geheel tegen de verwachting in is de sushi daar beter daar hier ![]() | |
Myraela | zaterdag 28 december 2013 @ 23:32 |
Oudjaarsavond voor m'n vriend sushi maken. ![]() Dinsdag naar de markt voor de vis, alleen een stuk zalm en tonijn. En naar de toko voor de rest. Tof. ![]() | |
Catch22- | zondag 29 december 2013 @ 00:34 |
Wat raar! Had ik maar een vriendin die t lustte maar wel maakte! Gelukkig maakt ze het wel. Doe je er ook wasabimayo in? Dat vind echt zoo lekker | |
E.B.A.H. | zondag 29 december 2013 @ 00:38 |
Ok, ik neem aan dat het sowieso veel goedkoper is om zelf sushi te maken. Ik ben echt gek op sushi en zou het ook wel zelf willen maken. Waar moet ik beginnen? ![]() ![]() | |
Catch22- | zondag 29 december 2013 @ 13:22 |
Elke aziatische toko heeft t wel Sushirijst Kikkoman saus Wasabi Bamboematje (om op te rollen) Norivellen (die groene) Rijstazijn En voor de vulling Komkommer Avacado Zalm (evt gerookt) Tonijn Gambas (gebakken) Surimi En wat je zelf lekker vindt Evt sesamzaadjes als decoratie en smaakmaker. | |
sirdanilot | zondag 29 december 2013 @ 15:14 |
Die dingen die je opnoemt kun je allemaal bij de albert heijn halen, maar vaak is bv. nori (zeewiervellen) bij de toko wat goedkoper en/of beter. Kijk maar op tokowijzer welke goede toko je in de buurt hebt. | |
Catch22- | zondag 29 december 2013 @ 15:45 |
ik haal sowieso alles bij de toko wat ik bij de toko kan halen. Supermarkten hebben vaak maar zo-zo kwaliteit aziatische producten. | |
RobinOok | zondag 29 december 2013 @ 16:21 |
Kan iemand die Sirdanilot even editten?!? Tsssssss. Myraela, kijk, hier is een lijst met toko's: http://www.aziatische-ingredienten.nl/adreslijst/ [ Bericht 65% gewijzigd door RobinOok op 29-12-2013 16:44:39 ] | |
sirdanilot | zondag 29 december 2013 @ 17:05 |
Wat? Ja dat is ook een goede site, maar wel preken voor eigen parochie volgens mij ![]() | |
RobinOok | zondag 29 december 2013 @ 17:08 |
Even opgezocht: voor eigen parochie preken [je mening geven aan mensen die het al met je eens zijn] Cool! ![]() | |
De-Sombrero | vrijdag 3 januari 2014 @ 20:36 |
![]() Voor het eerst zelf Sushi gemaakt. Ik vond het best goed gelukt. We hadden o.a. zalm, tonijn en surimi gebruikt. Dit gaan we vaker proberen. ![]() | |
Catch22- | donderdag 9 januari 2014 @ 01:36 |
eten was prima. Beleving wat minder. Het personeel was niet allemaal even gedreven en er zaten twee vervelende boerentrienen naast ons. Maar daar kunnen zij niets aan doen. En ik moet toch zeggen dat als we zelf sushi maken dat eigenlijk net zo lekker is. Dus dat gaan we voortaan maar doen. | |
HaerdenC | vrijdag 17 januari 2014 @ 18:11 |
Ik heb me gisteren een sushi maak machientje aangeschaft voor 27 euro ... je zou er maki's mee kunnen maken die perfect rond zijn in 1 minuut tijd ![]() dat is hem ... http://www.easy-sushi.fr/ | |
#ANONIEM | dinsdag 21 januari 2014 @ 02:16 |
Laatst genoemde zeker niet want hoe daar soms met de kikoman wordt gesmeten bij bepaalde gerechten gaat alle perken te buiten. Echte goede traditionele Japanners heb je niet in Rotterdam. Amsterdam wel en Den Haag ook nog wel als ik het goed heb. En voor wie het al niet wist. 95% van de "Japanse all u can eat"zaken wordt gerund door Chinezen omdat dit hun nieuwe melkkoe is om wat geld te verdienen daar men na 50+ jaar wel een beetje is uitgekeken op die Chinees-Indische keuken. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-01-2014 02:16:19 ] | |
SunChaser | dinsdag 21 januari 2014 @ 03:23 |
Zolang de sushi goed is mag t gerust worden gerust door voor mijn part ijslanders | |
Isetmyfriendsonfire | donderdag 30 januari 2014 @ 17:28 |
![]() Eerste keer... ![]() Ik had zalm gehaald bij de c1000, maar durfde toch niet, dus heb ze zalm gebakken. Anders zou mama het ook niet eten. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 12 februari 2014 @ 18:01 |
Chapeau voor je probeersel. Hoe smaakte je rijst want dat is eigenlijk het allerbelangrijkste bij een goede sushi. [ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 12-02-2014 18:02:12 ] | |
HaerdenC | woensdag 12 februari 2014 @ 22:09 |
![]() Bereidingstijd een uurtje als je behendigheid hebt anders mogelijk nog wat langer. Budget 1 euro maar met 15 cent extra kom je eigenlijk pas op volwaardige sushi schotel. Het is heel erg mikken met grondstoffen! - 28 gram gerookte zalm uit de aldi of lidl … mijne kwam van bij Jumbo in Nederland en was uit een promotie van 2 de pakje halve prijs waardoor je onder de 1 euro per 100 gram komt! - 3 surimi sticks (komen uit de lidl zitten in een pak van 37 stuks en kosten 3.45 euro dus 0.093 euro per stuk eigenlijk was 2 sticks ook al genoeg maar met 3 kan je wat meer surimi er in doen en minder rijst ![]() - 2 nori bladen gebruikt, ik heb mijn nori gehaald in de Asian market in Brussel als je dit bij de supermarkt koopt ga je zuinig moeten zijn aangezien men hier best veel centjes voor durft vragen. Ik heb 1.95 betaald voor 15 vellen in promo maar ik zag bij Cora 10 bladen voor 4.45 euro. Zo zie je maar dat je in de Asiatische winkel echt wel koopjes kan doen - 1 koffie tasje sushi rijst (in de Asian market 1 euro per kg als je 5 kg koopt) kostprijs is dus bijna niets voor een tasje. - 1 eetlepel rijstazijn - 2 koffielepels poedersuiker - klein beetje sesam zaadjes wit en zwart (Asian market 1.67 euro voor 500 gram, daar kom je zowat een half leven mee toe) - blokje komkommer, blokje wortel, 1/8ste advocado (lag in de uitverkoop super rijp voor 15 cent.) - wasabi bolletje - beetje sojasaus - eventueel wat gember … mijne was op ![]() Belangrijk is de rijst op de juiste manier bereiden zodat hij stevig is en voldoende kleefkracht heeft. Spoel de rijst grondig met koud water 1 tas rijst 2 tassen water dat is zowat de regel ook al zegt de verpakking 1 op 1.5 doe de rijst en het water samen in de ketel en breng ze samen aan de kook … lichtjes roeren eens aan het koken het vuur op een laag pitje zetten (net bij het kookpunt) en 15 minuten laten koken na 15 minuten is al het water opgenomen, nu gewoon 10 minuten laten staan van het vuur af Doe er 1 eetlepel rijstazijn en 2 koffielepels poedersuiker op en roer alles goed onder met je lepel Laat dit geheel goed afkoelen (niet in de frigo) eens afgekoelt kun je het wel even extra chillen in de frigo Snij vervolgens de groentjes in streepjes en van je zalm 2 mooie stukjes voor over een rijst bolletje te leggen al de rest ook in streepjes. Als je beginneling bent met sushi kan je het wat moderniseren door bv een beetje pikante mayonaise te maken. doe wat mayonaise en een puntje wasabipasta in een kommetje en goed mengen dit een beetje tussen je sushi draaien. De sushi zelf kan je vormen met je handen en dan het lapje zalm er op leggen voor de maki’s (rolletjes) zijn die met nori het makkelijkst. Ikzelf heb een sushi makertje gekocht maar je kan het even goed doen met een bamboo matje in een diepvrieszakje. Eens gerold even laten rusten zodat de nori wat vocht op neemt van de rijst en vervolgens snijden met een nat scherp mes! TIP: Zorg dat je 1 laagje nori rond je maki’s hebt. Als je er meerdere lagen rond doet is het niet meer lekker en wordt het een taai boeltje. Voor de mensen die niet zo voor de rauwe vis zijn kan je als alternatief een eitje bakken met wat suiker in en dat in streepjes snijden, surimi is ook niet rauw. Als je toch rauwe zalm of zo wil gebruiken moet je goed weten dat er hier eigenlijk geen zalm te krijgen is die echt goed genoeg is om zomaar rauw te eten. Steek heb daarom eerst even in de vriezer om eventuele voedselproblemen te voorkomen, eens even gevroren geweest kan je hem ook makkelijker in plakjes (sashimi) of streepjes snijden. | |
RobinOok | woensdag 12 februari 2014 @ 22:22 |
Ik hoop dat je de zout alleen vergeten bent op te schrijven.... | |
SunChaser | woensdag 12 februari 2014 @ 22:25 |
rijstazijn van de toko is al compleet | |
RobinOok | woensdag 12 februari 2014 @ 22:45 |
Echt niet. ![]() | |
SunChaser | donderdag 13 februari 2014 @ 08:03 |
Jawel. Die groene flesjes, het staat er zelfs op. Plus dat t smaakt zoals je de rijstazijn wil hebben. | |
Sparafucile | donderdag 13 februari 2014 @ 08:25 |
Ik zie hier alleen koude sushi op basis van kleefrijst. Maken jullie ook wel eens warme sushi? Ik combineer de maki's die mijn dochter maakt vaak met gefrituurde grote garnalen: beslagje maken van bloem, bier en sojasaus, (droge) garnalen er even doorheen en dan in 3 cm olie in de wokpan frituren. Heerlijk en snel klaar. | |
SunChaser | donderdag 13 februari 2014 @ 08:28 |
Dan moet je t gelijk opeten, afgekoeld smaakt t minder | |
SunChaser | donderdag 13 februari 2014 @ 08:28 |
Game off |