De enige content op zijn site die de moeite waard is, heeft hij 1 op 1 van andere websites gekopieerdquote:Op dinsdag 26 maart 2013 10:32 schreef Noek het volgende:
Juist door het weghalen van de zgn spam wil ik je site zien.
De zalm die ik weleens in de supermarkt zie liggen ziet er niet echt lekker uit en gebruik ik dus ook nooit voor sushi. Vis die ik wel eens uit de supermarkt voor sushi gebruik zijn surimi of grote garnalen uit de diepvries. Garnalen natuurlijk wel eerst koken voor gebruik.quote:Op dinsdag 26 maart 2013 11:49 schreef muzas het volgende:
Ik haal altijd mn vis van de markt.. Maar is supermarktvis ook geschikt?
Oja, nee, klopt. Volkomen normaal, sushi met witte bonen en tomatensaus.quote:Op maandag 25 maart 2013 00:16 schreef wiwo het volgende:
Jawel hoor, ik zou niet weten wat daar gek aan is.
Dit.quote:Op donderdag 28 maart 2013 05:34 schreef MaximusTG het volgende:
Ja joh, RobinOok, wat denk je wel niet, sushi met Aziatisch associėren..
Wiwo; als je en de tekst en de foto's van je site niet zelf schrijft en maar ergens vandaan plukt (eerst dus zelfs zonder bronvermelding), wat is dan de meerwaarde daarvan? Los nog van bronvermelding, er is ook nog zoiets als auteursrecht.. Die foto's mag je waarschijnlijk niet eens gebruiken.
ik vind je site best wel leuk hoor! klopt het dat niet alles het doet?quote:Op woensdag 27 maart 2013 22:39 schreef wiwo het volgende:
Het is niet zo aardig om meteen een site of persoon af te kraken op dit forum.
Het is helemaal niet ongebruikelijk om informatie elders vandaan te halen, dat komt vaak voor, in veel gevallen kan het niet anders omdat het niet anders is als dat.
De informatie op wikipedia is naar aller waarschijnlijkheid de waarheid en waarom zou je dat dan helemaal gaan over typen of stukje plaatsen waardoor de helft er niet in staat.
Ja, de foto' s als handleiding uit misslipgloss kun je ook zelf nemen, dat geef ik toe dat is gemakzucht en een bronvermelding zou netjes zijn.
Dat heb ik ook gedaan inmiddels.
Ga nou niet op zo' n manier reageren FigureBirdStars, dat komt een beetje raar over.
Dank je lady-wrb, naar mijn weten doet alles het.quote:Op maandag 1 april 2013 12:11 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik vind je site best wel leuk hoor! klopt het dat niet alles het doet?
en je zou ook even je spelling moeten controleren. er staan nogal wat foutjes in. (ik weet niet of je dyslectisch bent of niet maar het viel me op)
Toen ik weleens sushi maakte haalde ik m'n nori vellen altijd bij de Xenos. De prijs weet ik niet meer, maar zeker goedkoper dan de supermarkt.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 13:25 schreef outcast_within het volgende:
1. Goedkope nori vellen tips? (zit nu op van die 5 voor 2 euro supermarkt dingen.
2. Surimi, ei, komkommer (niet per se tegelijkertijd), mijn favoriete goedkope sushi, want vis is zo duur.
3. Ergens had ik komkommer op, zoet en zuur of zoiets. Heerlijk. Hoe maak ik die?
Ik zit dit topic te bekijken en nou had ik laatst ook dit probleem. Had zalm bij de Appie gekocht maar twijfelde of ik dit kon gebruiken in de sushi. Als ik de zalm eerst thuis invries is het dan altijd "veilig" te gebruiken? Ik las namelijk ook dat het te maken had met of de zalm bij vangst meteen ingevroren is geweest of niet?quote:
1.toko's betaal je voor 10 vellen 2.25quote:Op zaterdag 25 mei 2013 13:25 schreef outcast_within het volgende:
1. Goedkope nori vellen tips? (zit nu op van die 5 voor 2 euro supermarkt dingen.
2. Surimi, ei, komkommer (niet per se tegelijkertijd), mijn favoriete goedkope sushi, want vis is zo duur.
3. Ergens had ik komkommer op, zoet en zuur of zoiets. Heerlijk. Hoe maak ik die?
1. Ik zal eens kijken.quote:Op woensdag 29 mei 2013 13:52 schreef bl_henkie2 het volgende:
[..]
1.toko's betaal je voor 10 vellen 2.25
2.Advocado is ook heerlijk, en duur is maar relatief voor vis. Bij de AH betaal je 4 euro voor een pak zalmfilet van 175 gram, maar je heb maar heel weinig nodig voor een sushi rol.
3. gewoon met azijn en suiker, of in plaats daarvan sacharine, maar dat is niet echt nodig.
Dat ziet er inderdaad goed uitquote:Op maandag 21 oktober 2013 14:26 schreef HaerdenC het volgende:
Een topicreeks zou wel fijn zijn voor dit topic eigenlijkhopelijk heb ik de laatste gevonden.
Korte history ... ik at tot mijn 30ste enkel vis in fishtick vorm en was een behoorlijk lastige eter. 30 jaar worden heeft wat met me gedaan op 1 of andere manier, ben anders gaan leven en heb me voorgenomen dat ik alles lust en eet. Tot op heden hou ik me daar redelijk goed aan moet ik zeggen.
In datzelfde levensjaar Japan bezocht waarvan er in het Japan topic een foto reeks staat ... en dus ook sushi beginnen eten. Ondertussen eet ik vrij vaak sushi. Aangezien ik graag in de keuken sta was de link naar zelf sushi maken snel gelegd. Ik heb ondertussen een co-ouderschap en dus in de weken dat ik mijn zoontje niet heb ben ik vrij om dingen te maken die ook wel eens mogen mislukken (op zich valt dat overigens heel heel heel erg goed mee)
Ik heb om aan de sushi te beginnen met laten inspireren door http://makesushi.org/ (geen commerciele site voor de duidelijkheid!)
Ik maak heel veel maki en ga meestal gelijkaardig te werk. Ik kook mijn rijst in een vergiet zodat het half stoomt half kookt, dan laat ik het na afgieten in het vergiet na druppelen in het keteltje en afkoelen. Vervolgens meng ik bloemsuiker en rijstazijn onder de rijst om het nog eens 5 minuten te laten staan.
Ik woon in Belgie dus Toko of zo hebben we hier niet DENK ik maar ik ga er eens naar zoeken, in Brussel is er wel een grote Asiatische winkel. Momenteel koop ik dus vooral vers en supermarkt. De Cora in Woluwe heeft een eigen Sushi afdeling waar je kan gaan stelen met je ogen
[ afbeelding ]
Verse productjes uit eigen tuin zijnde radijsjes en uienpijpjes maar ook soms courgette en wortelal naar het seizoen
[ afbeelding ]
Dit waren de eerste pogingen tot het rollen van maki met zalm, komkomer en radijs
[ afbeelding ]
En zo eindig ik dan wel eens aan de TV, ja ik weet het ... rode wijn er bij ... maar hey als mij dat smaaktTevens zie je rechts de Japanse zeewier salade met sezam
[ afbeelding ]
Hier tevens wat mango gebruikt en dat was best lekker![]()
[ afbeelding ]
En dit was dan gisteren, toen ik eens wat meer tijd had dan over het algemeen ... uitgebreid gekookt en door de dag voetjes onder een grote donkere tegel gelijmd. De tegel leg in ter voorbereiding even in de vriezer.
Rechts liggen warme brochettes, die kan je ook op de koude tegel leggen aangezien je die eigenlijk eerst eet ... Ik ben gegaan voor 3 smaakjes.
Verder dus maki's met vanalles en nog wat in, dan wat zalm plajes en komkommer salade met zeewier, wat zalm gesneden en uiteraard gember. Achteraan de wasabi pasta.
Nja ik ben geen pro maar .... vind het wel geslaagd
Zaadlijst moet je er ook uithalen.quote:Op maandag 21 oktober 2013 14:39 schreef HaerdenC het volgende:
Waauw ook netjesik probeer altijd het binnenste vochtige deel van de komkommer niet te gebruiken dat vocht maakt er zo een boeltje van he
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |