abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_124516686
Het is niet alleen spam als mensen er geld mee verdienen. Je aanmelden met als (een van je) eerste post(s) je eigen website erin vermeld is gewoon niet iets wat FOK! graag heeft. FOK! wil content, leuke foto's en recepten hier, in CUL, bijvoorbeeld. Niet op een andere site. Anders kan iedereen naar zijn/haar blog gaan linken. RobinOok mag ook haar sites regelmatig posten hier, maar draagt verder ook superveel bij aan het forum; het is iets wat je opbouwt in de loop van je FOK! carričre: veel op FOK! posten, ook veel foto's, tips, recepten en dan hier en daar een verwijzing naar de site is prima, zodra men ziet dat je verder ook gewoon deelneemt aan FOK!, niet alleen om mensen op jouw site te wijzen. En dan kan dat verder ook niet je intentie zijn, en je kunt natuurlijk gewoon hier leuk mee willen posten, maar doe dat dan ook gewoon, zet je homepage in je profiel en laat eerst zien dat je hier niet alleen komt om mensen op je site te lokken: er zijn genoeg mensen die dat wel doen namelijk, en daarom trekken we gewoon een duidelijke lijn.

Dus, by any means, post gezellig mee, over recepten en andere dingen, maar wacht gewoon nog even met het promoten van je site.
Ja doei.
pi_124517786
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 10:32 schreef Noek het volgende:
Juist door het weghalen van de zgn spam wil ik je site zien.
De enige content op zijn site die de moeite waard is, heeft hij 1 op 1 van andere websites gekopieerd :')
Kan je beter gewoon meteen naar de originele websites van zijn content gaan:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sushi
http://www.misslipgloss.nl/recept-sushi-maken (Sushi workshop in het Okura)

Hier nog een filmpje van diezelfde sushi workshop. De chef praat gebrekkig Engels, maar is goed te volgen en laat duidelijk zien hoe het moet. Een stuk beter dan bijv. die sushi workshop van Rudolf op 24Kitchen.
pi_124518718
Ik haal altijd mn vis van de markt.. Maar is supermarktvis ook geschikt?
pi_124518985
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 11:49 schreef muzas het volgende:
Ik haal altijd mn vis van de markt.. Maar is supermarktvis ook geschikt?
De zalm die ik weleens in de supermarkt zie liggen ziet er niet echt lekker uit en gebruik ik dus ook nooit voor sushi. Vis die ik wel eens uit de supermarkt voor sushi gebruik zijn surimi of grote garnalen uit de diepvries. Garnalen natuurlijk wel eerst koken voor gebruik.
  woensdag 27 maart 2013 @ 22:39:17 #205
399657 wiwo
sushikunst
pi_124588201
Het is niet zo aardig om meteen een site of persoon af te kraken op dit forum.

Het is helemaal niet ongebruikelijk om informatie elders vandaan te halen, dat komt vaak voor, in veel gevallen kan het niet anders omdat het niet anders is als dat.
De informatie op wikipedia is naar aller waarschijnlijkheid de waarheid en waarom zou je dat dan helemaal gaan over typen of stukje plaatsen waardoor de helft er niet in staat.

Ja, de foto' s als handleiding uit misslipgloss kun je ook zelf nemen, dat geef ik toe dat is gemakzucht en een bronvermelding zou netjes zijn.
Dat heb ik ook gedaan inmiddels.

Ga nou niet op zo' n manier reageren FigureBirdStars, dat komt een beetje raar over.
Koken is een hobby van me, evenals modelbouw van papier en plastic.
  donderdag 28 maart 2013 @ 00:03:20 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124592929
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 00:16 schreef wiwo het volgende:
Jawel hoor, ik zou niet weten wat daar gek aan is.
Oja, nee, klopt. Volkomen normaal, sushi met witte bonen en tomatensaus.
Geen idee waarom ik even dacht dat dat gek was, silly me.
  donderdag 28 maart 2013 @ 04:19:20 #207
399657 wiwo
sushikunst
pi_124595884
Volgens mij denk je dat het in een restaurant geserveerd wordt, nee het is geen japans receptdat klopt.
Zelf proberen mag, je denkt te aziatisch volgens mij.
Het is erg lekker, probeer het eens.
Koken is een hobby van me, evenals modelbouw van papier en plastic.
  † In Memoriam † donderdag 28 maart 2013 @ 05:34:24 #208
91830 MaximusTG
pi_124595913
Ja joh, RobinOok, wat denk je wel niet, sushi met Aziatisch associėren.. :')
Wiwo; als je en de tekst en de foto's van je site niet zelf schrijft en maar ergens vandaan plukt (eerst dus zelfs zonder bronvermelding), wat is dan de meerwaarde daarvan? Los nog van bronvermelding, er is ook nog zoiets als auteursrecht.. Die foto's mag je waarschijnlijk niet eens gebruiken.
  donderdag 28 maart 2013 @ 09:37:50 #209
399657 wiwo
sushikunst
pi_124597986
Maximus TG, met aller respect, je overdrijft wel een beetje he?
Er staat nergens dat sushi niets met Azie te maken heeft, je hoeft niet altijd precies de traditie te volgen in je recepten als je het thuis maakt.

Ik snap best dat het niet snel op een menukaaert komt als je een niet al te gangbare vulling gebruikt, alhoewel zo vreemd is hij niet.

Waarom spreek je voor RobinOok en FigureBirdStars eigenlijk?
Dat kunnen ze volgens mij heel goed zelf.
Koken is een hobby van me, evenals modelbouw van papier en plastic.
pi_124608276
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 05:34 schreef MaximusTG het volgende:
Ja joh, RobinOok, wat denk je wel niet, sushi met Aziatisch associėren.. :')
Wiwo; als je en de tekst en de foto's van je site niet zelf schrijft en maar ergens vandaan plukt (eerst dus zelfs zonder bronvermelding), wat is dan de meerwaarde daarvan? Los nog van bronvermelding, er is ook nog zoiets als auteursrecht.. Die foto's mag je waarschijnlijk niet eens gebruiken.
Dit.

En 'wat op wikipedia staat is waar', god hemel :')
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 1 april 2013 @ 12:11:24 #211
37843 lady-wrb
kortaf
pi_124752211
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 22:39 schreef wiwo het volgende:
Het is niet zo aardig om meteen een site of persoon af te kraken op dit forum.

Het is helemaal niet ongebruikelijk om informatie elders vandaan te halen, dat komt vaak voor, in veel gevallen kan het niet anders omdat het niet anders is als dat.
De informatie op wikipedia is naar aller waarschijnlijkheid de waarheid en waarom zou je dat dan helemaal gaan over typen of stukje plaatsen waardoor de helft er niet in staat.

Ja, de foto' s als handleiding uit misslipgloss kun je ook zelf nemen, dat geef ik toe dat is gemakzucht en een bronvermelding zou netjes zijn.
Dat heb ik ook gedaan inmiddels.

Ga nou niet op zo' n manier reageren FigureBirdStars, dat komt een beetje raar over.
ik vind je site best wel leuk hoor! klopt het dat niet alles het doet?
en je zou ook even je spelling moeten controleren. er staan nogal wat foutjes in. (ik weet niet of je dyslectisch bent of niet maar het viel me op)
  donderdag 4 april 2013 @ 04:05:04 #212
399657 wiwo
sushikunst
pi_124864484
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 12:11 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik vind je site best wel leuk hoor! klopt het dat niet alles het doet?
en je zou ook even je spelling moeten controleren. er staan nogal wat foutjes in. (ik weet niet of je dyslectisch bent of niet maar het viel me op)
Dank je lady-wrb, naar mijn weten doet alles het.
Ik heb de spelling nagekeken, ik denk dat hij zo beter is.
Bedankt voor je tip.
Koken is een hobby van me, evenals modelbouw van papier en plastic.
pi_126983227
1. Goedkope nori vellen tips? (zit nu op van die 5 voor 2 euro supermarkt dingen.
2. Surimi, ei, komkommer (niet per se tegelijkertijd), mijn favoriete goedkope sushi, want vis is zo duur.
3. Ergens had ik komkommer op, zoet en zuur of zoiets. Heerlijk. Hoe maak ik die?
  maandag 27 mei 2013 @ 17:23:31 #214
400989 Seagal
Master of Aikido
pi_127072069
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 13:25 schreef outcast_within het volgende:
1. Goedkope nori vellen tips? (zit nu op van die 5 voor 2 euro supermarkt dingen.
2. Surimi, ei, komkommer (niet per se tegelijkertijd), mijn favoriete goedkope sushi, want vis is zo duur.
3. Ergens had ik komkommer op, zoet en zuur of zoiets. Heerlijk. Hoe maak ik die?
Toen ik weleens sushi maakte haalde ik m'n nori vellen altijd bij de Xenos. De prijs weet ik niet meer, maar zeker goedkoper dan de supermarkt.
I love getting out on the streets and helping people.
pi_127105971
quote:
0s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Invriezen
Ik zit dit topic te bekijken en nou had ik laatst ook dit probleem. Had zalm bij de Appie gekocht maar twijfelde of ik dit kon gebruiken in de sushi. Als ik de zalm eerst thuis invries is het dan altijd "veilig" te gebruiken? Ik las namelijk ook dat het te maken had met of de zalm bij vangst meteen ingevroren is geweest of niet?
pi_127151059
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 13:25 schreef outcast_within het volgende:
1. Goedkope nori vellen tips? (zit nu op van die 5 voor 2 euro supermarkt dingen.
2. Surimi, ei, komkommer (niet per se tegelijkertijd), mijn favoriete goedkope sushi, want vis is zo duur.
3. Ergens had ik komkommer op, zoet en zuur of zoiets. Heerlijk. Hoe maak ik die?
1.toko's betaal je voor 10 vellen 2.25
2.Advocado is ook heerlijk, en duur is maar relatief voor vis. Bij de AH betaal je 4 euro voor een pak zalmfilet van 175 gram, maar je heb maar heel weinig nodig voor een sushi rol.
3. gewoon met azijn en suiker, of in plaats daarvan sacharine, maar dat is niet echt nodig.
pi_127161833
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2013 13:52 schreef bl_henkie2 het volgende:

[..]

1.toko's betaal je voor 10 vellen 2.25
2.Advocado is ook heerlijk, en duur is maar relatief voor vis. Bij de AH betaal je 4 euro voor een pak zalmfilet van 175 gram, maar je heb maar heel weinig nodig voor een sushi rol.
3. gewoon met azijn en suiker, of in plaats daarvan sacharine, maar dat is niet echt nodig.
1. Ik zal eens kijken.
2. advocado ook eens kopen/proberen.
3. ook eens proberen. :)
pi_127162095
Oriental Supermarkt in Arnhem haal je 50 of 40 vellen voor iets van 4,50 ^O^
Ja doei.
  vrijdag 31 mei 2013 @ 00:33:38 #219
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_127234957
Laatst ook weer sushi gemaakt was dolle pret, alleen kost altijd weer zo veel tijd. Zeker de rijst en daarna nog secuur vis snijden.
  maandag 21 oktober 2013 @ 14:26:49 #220
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132393381
Een topicreeks zou wel fijn zijn voor dit topic eigenlijk :) hopelijk heb ik de laatste gevonden.

Korte history ... ik at tot mijn 30ste enkel vis in fishtick vorm en was een behoorlijk lastige eter. 30 jaar worden heeft wat met me gedaan op 1 of andere manier, ben anders gaan leven en heb me voorgenomen dat ik alles lust en eet. Tot op heden hou ik me daar redelijk goed aan moet ik zeggen.

In datzelfde levensjaar Japan bezocht waarvan er in het Japan topic een foto reeks staat ... en dus ook sushi beginnen eten. Ondertussen eet ik vrij vaak sushi. Aangezien ik graag in de keuken sta was de link naar zelf sushi maken snel gelegd. Ik heb ondertussen een co-ouderschap en dus in de weken dat ik mijn zoontje niet heb ben ik vrij om dingen te maken die ook wel eens mogen mislukken (op zich valt dat overigens heel heel heel erg goed mee)

Ik heb om aan de sushi te beginnen met laten inspireren door http://makesushi.org/ (geen commerciele site voor de duidelijkheid!)

Ik maak heel veel maki en ga meestal gelijkaardig te werk. Ik kook mijn rijst in een vergiet zodat het half stoomt half kookt, dan laat ik het na afgieten in het vergiet na druppelen in het keteltje en afkoelen. Vervolgens meng ik bloemsuiker en rijstazijn onder de rijst om het nog eens 5 minuten te laten staan.

Ik woon in Belgie dus Toko of zo hebben we hier niet DENK ik maar ik ga er eens naar zoeken, in Brussel is er wel een grote Asiatische winkel. Momenteel koop ik dus vooral vers en supermarkt. De Cora in Woluwe heeft een eigen Sushi afdeling waar je kan gaan stelen met je ogen ;)


Verse productjes uit eigen tuin zijnde radijsjes en uienpijpjes maar ook soms courgette en wortel :) al naar het seizoen


Dit waren de eerste pogingen tot het rollen van maki met zalm, komkomer en radijs


En zo eindig ik dan wel eens aan de TV, ja ik weet het ... rode wijn er bij ... maar hey als mij dat smaakt :) Tevens zie je rechts de Japanse zeewier salade met sezam


Hier tevens wat mango gebruikt en dat was best lekker :)


En dit was dan gisteren, toen ik eens wat meer tijd had dan over het algemeen ... uitgebreid gekookt en door de dag voetjes onder een grote donkere tegel gelijmd. De tegel leg in ter voorbereiding even in de vriezer.

Rechts liggen warme brochettes, die kan je ook op de koude tegel leggen aangezien je die eigenlijk eerst eet ... Ik ben gegaan voor 3 smaakjes.

Verder dus maki's met vanalles en nog wat in, dan wat zalm plajes en komkommer salade met zeewier, wat zalm gesneden en uiteraard gember. Achteraan de wasabi pasta.

Nja ik ben geen pro maar .... vind het wel geslaagd :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Designer maandag 21 oktober 2013 @ 14:35:08 #221
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_132393670
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:26 schreef HaerdenC het volgende:
Een topicreeks zou wel fijn zijn voor dit topic eigenlijk :) hopelijk heb ik de laatste gevonden.

Korte history ... ik at tot mijn 30ste enkel vis in fishtick vorm en was een behoorlijk lastige eter. 30 jaar worden heeft wat met me gedaan op 1 of andere manier, ben anders gaan leven en heb me voorgenomen dat ik alles lust en eet. Tot op heden hou ik me daar redelijk goed aan moet ik zeggen.

In datzelfde levensjaar Japan bezocht waarvan er in het Japan topic een foto reeks staat ... en dus ook sushi beginnen eten. Ondertussen eet ik vrij vaak sushi. Aangezien ik graag in de keuken sta was de link naar zelf sushi maken snel gelegd. Ik heb ondertussen een co-ouderschap en dus in de weken dat ik mijn zoontje niet heb ben ik vrij om dingen te maken die ook wel eens mogen mislukken (op zich valt dat overigens heel heel heel erg goed mee)

Ik heb om aan de sushi te beginnen met laten inspireren door http://makesushi.org/ (geen commerciele site voor de duidelijkheid!)

Ik maak heel veel maki en ga meestal gelijkaardig te werk. Ik kook mijn rijst in een vergiet zodat het half stoomt half kookt, dan laat ik het na afgieten in het vergiet na druppelen in het keteltje en afkoelen. Vervolgens meng ik bloemsuiker en rijstazijn onder de rijst om het nog eens 5 minuten te laten staan.

Ik woon in Belgie dus Toko of zo hebben we hier niet DENK ik maar ik ga er eens naar zoeken, in Brussel is er wel een grote Asiatische winkel. Momenteel koop ik dus vooral vers en supermarkt. De Cora in Woluwe heeft een eigen Sushi afdeling waar je kan gaan stelen met je ogen ;)

[ afbeelding ]
Verse productjes uit eigen tuin zijnde radijsjes en uienpijpjes maar ook soms courgette en wortel :) al naar het seizoen

[ afbeelding ]
Dit waren de eerste pogingen tot het rollen van maki met zalm, komkomer en radijs

[ afbeelding ]
En zo eindig ik dan wel eens aan de TV, ja ik weet het ... rode wijn er bij ... maar hey als mij dat smaakt :) Tevens zie je rechts de Japanse zeewier salade met sezam

[ afbeelding ]
Hier tevens wat mango gebruikt en dat was best lekker :)

[ afbeelding ]
En dit was dan gisteren, toen ik eens wat meer tijd had dan over het algemeen ... uitgebreid gekookt en door de dag voetjes onder een grote donkere tegel gelijmd. De tegel leg in ter voorbereiding even in de vriezer.

Rechts liggen warme brochettes, die kan je ook op de koude tegel leggen aangezien je die eigenlijk eerst eet ... Ik ben gegaan voor 3 smaakjes.

Verder dus maki's met vanalles en nog wat in, dan wat zalm plajes en komkommer salade met zeewier, wat zalm gesneden en uiteraard gember. Achteraan de wasabi pasta.

Nja ik ben geen pro maar .... vind het wel geslaagd :)
Dat ziet er inderdaad goed uit :D :9~

Had laatst wat rijst over en toen voor de lol eens wat anders geprobeerd dan de standaaard nigiri en maki Het is niet perfect, maar vond het voor een eerste poging wel geslaagd.

🐙
  maandag 21 oktober 2013 @ 14:39:37 #222
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132393919
Waauw ook netjes :) ik probeer altijd het binnenste vochtige deel van de komkommer niet te gebruiken dat vocht maakt er zo een boeltje van he :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 21 oktober 2013 @ 15:50:31 #223
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_132396671
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:39 schreef HaerdenC het volgende:
Waauw ook netjes :) ik probeer altijd het binnenste vochtige deel van de komkommer niet te gebruiken dat vocht maakt er zo een boeltje van he :)
Zaadlijst moet je er ook uithalen.

Ik heb een tijdje geleden eens een "nori"vel van komkommer gemaakt, met een (zeer) scherp smal mes (vleesmes gaat prima) de komkommer tot aan de zaadlijst schillen zoals een appel, moet een lang vel van komkommer worden.
De donkergroene schil haal je er op het eind af.

Ook leuke truuk:
pi_132397545
quote:
-snip-
Ik weet dat er in Antwerpen een aantal zitten waarvan 1 grote
pi_132397700
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:26 schreef HaerdenC het volgende:
-snip-
In Antwerpen zitten er een aantal waarvan ook 1 grote. (vorige quote maakte ik foutje vandaar de dubbele post)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')