abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_124518718
Ik haal altijd mn vis van de markt.. Maar is supermarktvis ook geschikt?
pi_124518985
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 11:49 schreef muzas het volgende:
Ik haal altijd mn vis van de markt.. Maar is supermarktvis ook geschikt?
De zalm die ik weleens in de supermarkt zie liggen ziet er niet echt lekker uit en gebruik ik dus ook nooit voor sushi. Vis die ik wel eens uit de supermarkt voor sushi gebruik zijn surimi of grote garnalen uit de diepvries. Garnalen natuurlijk wel eerst koken voor gebruik.
  woensdag 27 maart 2013 @ 22:39:17 #205
399657 wiwo
sushikunst
pi_124588201
Het is niet zo aardig om meteen een site of persoon af te kraken op dit forum.

Het is helemaal niet ongebruikelijk om informatie elders vandaan te halen, dat komt vaak voor, in veel gevallen kan het niet anders omdat het niet anders is als dat.
De informatie op wikipedia is naar aller waarschijnlijkheid de waarheid en waarom zou je dat dan helemaal gaan over typen of stukje plaatsen waardoor de helft er niet in staat.

Ja, de foto' s als handleiding uit misslipgloss kun je ook zelf nemen, dat geef ik toe dat is gemakzucht en een bronvermelding zou netjes zijn.
Dat heb ik ook gedaan inmiddels.

Ga nou niet op zo' n manier reageren FigureBirdStars, dat komt een beetje raar over.
Koken is een hobby van me, evenals modelbouw van papier en plastic.
  donderdag 28 maart 2013 @ 00:03:20 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124592929
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 00:16 schreef wiwo het volgende:
Jawel hoor, ik zou niet weten wat daar gek aan is.
Oja, nee, klopt. Volkomen normaal, sushi met witte bonen en tomatensaus.
Geen idee waarom ik even dacht dat dat gek was, silly me.
  donderdag 28 maart 2013 @ 04:19:20 #207
399657 wiwo
sushikunst
pi_124595884
Volgens mij denk je dat het in een restaurant geserveerd wordt, nee het is geen japans receptdat klopt.
Zelf proberen mag, je denkt te aziatisch volgens mij.
Het is erg lekker, probeer het eens.
Koken is een hobby van me, evenals modelbouw van papier en plastic.
  † In Memoriam † donderdag 28 maart 2013 @ 05:34:24 #208
91830 MaximusTG
pi_124595913
Ja joh, RobinOok, wat denk je wel niet, sushi met Aziatisch associėren.. :')
Wiwo; als je en de tekst en de foto's van je site niet zelf schrijft en maar ergens vandaan plukt (eerst dus zelfs zonder bronvermelding), wat is dan de meerwaarde daarvan? Los nog van bronvermelding, er is ook nog zoiets als auteursrecht.. Die foto's mag je waarschijnlijk niet eens gebruiken.
  donderdag 28 maart 2013 @ 09:37:50 #209
399657 wiwo
sushikunst
pi_124597986
Maximus TG, met aller respect, je overdrijft wel een beetje he?
Er staat nergens dat sushi niets met Azie te maken heeft, je hoeft niet altijd precies de traditie te volgen in je recepten als je het thuis maakt.

Ik snap best dat het niet snel op een menukaaert komt als je een niet al te gangbare vulling gebruikt, alhoewel zo vreemd is hij niet.

Waarom spreek je voor RobinOok en FigureBirdStars eigenlijk?
Dat kunnen ze volgens mij heel goed zelf.
Koken is een hobby van me, evenals modelbouw van papier en plastic.
pi_124608276
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 05:34 schreef MaximusTG het volgende:
Ja joh, RobinOok, wat denk je wel niet, sushi met Aziatisch associėren.. :')
Wiwo; als je en de tekst en de foto's van je site niet zelf schrijft en maar ergens vandaan plukt (eerst dus zelfs zonder bronvermelding), wat is dan de meerwaarde daarvan? Los nog van bronvermelding, er is ook nog zoiets als auteursrecht.. Die foto's mag je waarschijnlijk niet eens gebruiken.
Dit.

En 'wat op wikipedia staat is waar', god hemel :')
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 1 april 2013 @ 12:11:24 #211
37843 lady-wrb
kortaf
pi_124752211
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 22:39 schreef wiwo het volgende:
Het is niet zo aardig om meteen een site of persoon af te kraken op dit forum.

Het is helemaal niet ongebruikelijk om informatie elders vandaan te halen, dat komt vaak voor, in veel gevallen kan het niet anders omdat het niet anders is als dat.
De informatie op wikipedia is naar aller waarschijnlijkheid de waarheid en waarom zou je dat dan helemaal gaan over typen of stukje plaatsen waardoor de helft er niet in staat.

Ja, de foto' s als handleiding uit misslipgloss kun je ook zelf nemen, dat geef ik toe dat is gemakzucht en een bronvermelding zou netjes zijn.
Dat heb ik ook gedaan inmiddels.

Ga nou niet op zo' n manier reageren FigureBirdStars, dat komt een beetje raar over.
ik vind je site best wel leuk hoor! klopt het dat niet alles het doet?
en je zou ook even je spelling moeten controleren. er staan nogal wat foutjes in. (ik weet niet of je dyslectisch bent of niet maar het viel me op)
  donderdag 4 april 2013 @ 04:05:04 #212
399657 wiwo
sushikunst
pi_124864484
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 12:11 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik vind je site best wel leuk hoor! klopt het dat niet alles het doet?
en je zou ook even je spelling moeten controleren. er staan nogal wat foutjes in. (ik weet niet of je dyslectisch bent of niet maar het viel me op)
Dank je lady-wrb, naar mijn weten doet alles het.
Ik heb de spelling nagekeken, ik denk dat hij zo beter is.
Bedankt voor je tip.
Koken is een hobby van me, evenals modelbouw van papier en plastic.
pi_126983227
1. Goedkope nori vellen tips? (zit nu op van die 5 voor 2 euro supermarkt dingen.
2. Surimi, ei, komkommer (niet per se tegelijkertijd), mijn favoriete goedkope sushi, want vis is zo duur.
3. Ergens had ik komkommer op, zoet en zuur of zoiets. Heerlijk. Hoe maak ik die?
  maandag 27 mei 2013 @ 17:23:31 #214
400989 Seagal
Master of Aikido
pi_127072069
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 13:25 schreef outcast_within het volgende:
1. Goedkope nori vellen tips? (zit nu op van die 5 voor 2 euro supermarkt dingen.
2. Surimi, ei, komkommer (niet per se tegelijkertijd), mijn favoriete goedkope sushi, want vis is zo duur.
3. Ergens had ik komkommer op, zoet en zuur of zoiets. Heerlijk. Hoe maak ik die?
Toen ik weleens sushi maakte haalde ik m'n nori vellen altijd bij de Xenos. De prijs weet ik niet meer, maar zeker goedkoper dan de supermarkt.
I love getting out on the streets and helping people.
pi_127105971
quote:
0s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Invriezen
Ik zit dit topic te bekijken en nou had ik laatst ook dit probleem. Had zalm bij de Appie gekocht maar twijfelde of ik dit kon gebruiken in de sushi. Als ik de zalm eerst thuis invries is het dan altijd "veilig" te gebruiken? Ik las namelijk ook dat het te maken had met of de zalm bij vangst meteen ingevroren is geweest of niet?
pi_127151059
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 13:25 schreef outcast_within het volgende:
1. Goedkope nori vellen tips? (zit nu op van die 5 voor 2 euro supermarkt dingen.
2. Surimi, ei, komkommer (niet per se tegelijkertijd), mijn favoriete goedkope sushi, want vis is zo duur.
3. Ergens had ik komkommer op, zoet en zuur of zoiets. Heerlijk. Hoe maak ik die?
1.toko's betaal je voor 10 vellen 2.25
2.Advocado is ook heerlijk, en duur is maar relatief voor vis. Bij de AH betaal je 4 euro voor een pak zalmfilet van 175 gram, maar je heb maar heel weinig nodig voor een sushi rol.
3. gewoon met azijn en suiker, of in plaats daarvan sacharine, maar dat is niet echt nodig.
pi_127161833
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2013 13:52 schreef bl_henkie2 het volgende:

[..]

1.toko's betaal je voor 10 vellen 2.25
2.Advocado is ook heerlijk, en duur is maar relatief voor vis. Bij de AH betaal je 4 euro voor een pak zalmfilet van 175 gram, maar je heb maar heel weinig nodig voor een sushi rol.
3. gewoon met azijn en suiker, of in plaats daarvan sacharine, maar dat is niet echt nodig.
1. Ik zal eens kijken.
2. advocado ook eens kopen/proberen.
3. ook eens proberen. :)
pi_127162095
Oriental Supermarkt in Arnhem haal je 50 of 40 vellen voor iets van 4,50 ^O^
Ja doei.
  vrijdag 31 mei 2013 @ 00:33:38 #219
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_127234957
Laatst ook weer sushi gemaakt was dolle pret, alleen kost altijd weer zo veel tijd. Zeker de rijst en daarna nog secuur vis snijden.
  maandag 21 oktober 2013 @ 14:26:49 #220
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132393381
Een topicreeks zou wel fijn zijn voor dit topic eigenlijk :) hopelijk heb ik de laatste gevonden.

Korte history ... ik at tot mijn 30ste enkel vis in fishtick vorm en was een behoorlijk lastige eter. 30 jaar worden heeft wat met me gedaan op 1 of andere manier, ben anders gaan leven en heb me voorgenomen dat ik alles lust en eet. Tot op heden hou ik me daar redelijk goed aan moet ik zeggen.

In datzelfde levensjaar Japan bezocht waarvan er in het Japan topic een foto reeks staat ... en dus ook sushi beginnen eten. Ondertussen eet ik vrij vaak sushi. Aangezien ik graag in de keuken sta was de link naar zelf sushi maken snel gelegd. Ik heb ondertussen een co-ouderschap en dus in de weken dat ik mijn zoontje niet heb ben ik vrij om dingen te maken die ook wel eens mogen mislukken (op zich valt dat overigens heel heel heel erg goed mee)

Ik heb om aan de sushi te beginnen met laten inspireren door http://makesushi.org/ (geen commerciele site voor de duidelijkheid!)

Ik maak heel veel maki en ga meestal gelijkaardig te werk. Ik kook mijn rijst in een vergiet zodat het half stoomt half kookt, dan laat ik het na afgieten in het vergiet na druppelen in het keteltje en afkoelen. Vervolgens meng ik bloemsuiker en rijstazijn onder de rijst om het nog eens 5 minuten te laten staan.

Ik woon in Belgie dus Toko of zo hebben we hier niet DENK ik maar ik ga er eens naar zoeken, in Brussel is er wel een grote Asiatische winkel. Momenteel koop ik dus vooral vers en supermarkt. De Cora in Woluwe heeft een eigen Sushi afdeling waar je kan gaan stelen met je ogen ;)


Verse productjes uit eigen tuin zijnde radijsjes en uienpijpjes maar ook soms courgette en wortel :) al naar het seizoen


Dit waren de eerste pogingen tot het rollen van maki met zalm, komkomer en radijs


En zo eindig ik dan wel eens aan de TV, ja ik weet het ... rode wijn er bij ... maar hey als mij dat smaakt :) Tevens zie je rechts de Japanse zeewier salade met sezam


Hier tevens wat mango gebruikt en dat was best lekker :)


En dit was dan gisteren, toen ik eens wat meer tijd had dan over het algemeen ... uitgebreid gekookt en door de dag voetjes onder een grote donkere tegel gelijmd. De tegel leg in ter voorbereiding even in de vriezer.

Rechts liggen warme brochettes, die kan je ook op de koude tegel leggen aangezien je die eigenlijk eerst eet ... Ik ben gegaan voor 3 smaakjes.

Verder dus maki's met vanalles en nog wat in, dan wat zalm plajes en komkommer salade met zeewier, wat zalm gesneden en uiteraard gember. Achteraan de wasabi pasta.

Nja ik ben geen pro maar .... vind het wel geslaagd :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Designer maandag 21 oktober 2013 @ 14:35:08 #221
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_132393670
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:26 schreef HaerdenC het volgende:
Een topicreeks zou wel fijn zijn voor dit topic eigenlijk :) hopelijk heb ik de laatste gevonden.

Korte history ... ik at tot mijn 30ste enkel vis in fishtick vorm en was een behoorlijk lastige eter. 30 jaar worden heeft wat met me gedaan op 1 of andere manier, ben anders gaan leven en heb me voorgenomen dat ik alles lust en eet. Tot op heden hou ik me daar redelijk goed aan moet ik zeggen.

In datzelfde levensjaar Japan bezocht waarvan er in het Japan topic een foto reeks staat ... en dus ook sushi beginnen eten. Ondertussen eet ik vrij vaak sushi. Aangezien ik graag in de keuken sta was de link naar zelf sushi maken snel gelegd. Ik heb ondertussen een co-ouderschap en dus in de weken dat ik mijn zoontje niet heb ben ik vrij om dingen te maken die ook wel eens mogen mislukken (op zich valt dat overigens heel heel heel erg goed mee)

Ik heb om aan de sushi te beginnen met laten inspireren door http://makesushi.org/ (geen commerciele site voor de duidelijkheid!)

Ik maak heel veel maki en ga meestal gelijkaardig te werk. Ik kook mijn rijst in een vergiet zodat het half stoomt half kookt, dan laat ik het na afgieten in het vergiet na druppelen in het keteltje en afkoelen. Vervolgens meng ik bloemsuiker en rijstazijn onder de rijst om het nog eens 5 minuten te laten staan.

Ik woon in Belgie dus Toko of zo hebben we hier niet DENK ik maar ik ga er eens naar zoeken, in Brussel is er wel een grote Asiatische winkel. Momenteel koop ik dus vooral vers en supermarkt. De Cora in Woluwe heeft een eigen Sushi afdeling waar je kan gaan stelen met je ogen ;)

[ afbeelding ]
Verse productjes uit eigen tuin zijnde radijsjes en uienpijpjes maar ook soms courgette en wortel :) al naar het seizoen

[ afbeelding ]
Dit waren de eerste pogingen tot het rollen van maki met zalm, komkomer en radijs

[ afbeelding ]
En zo eindig ik dan wel eens aan de TV, ja ik weet het ... rode wijn er bij ... maar hey als mij dat smaakt :) Tevens zie je rechts de Japanse zeewier salade met sezam

[ afbeelding ]
Hier tevens wat mango gebruikt en dat was best lekker :)

[ afbeelding ]
En dit was dan gisteren, toen ik eens wat meer tijd had dan over het algemeen ... uitgebreid gekookt en door de dag voetjes onder een grote donkere tegel gelijmd. De tegel leg in ter voorbereiding even in de vriezer.

Rechts liggen warme brochettes, die kan je ook op de koude tegel leggen aangezien je die eigenlijk eerst eet ... Ik ben gegaan voor 3 smaakjes.

Verder dus maki's met vanalles en nog wat in, dan wat zalm plajes en komkommer salade met zeewier, wat zalm gesneden en uiteraard gember. Achteraan de wasabi pasta.

Nja ik ben geen pro maar .... vind het wel geslaagd :)
Dat ziet er inderdaad goed uit :D :9~

Had laatst wat rijst over en toen voor de lol eens wat anders geprobeerd dan de standaaard nigiri en maki Het is niet perfect, maar vond het voor een eerste poging wel geslaagd.

🐙
  maandag 21 oktober 2013 @ 14:39:37 #222
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132393919
Waauw ook netjes :) ik probeer altijd het binnenste vochtige deel van de komkommer niet te gebruiken dat vocht maakt er zo een boeltje van he :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 21 oktober 2013 @ 15:50:31 #223
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_132396671
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:39 schreef HaerdenC het volgende:
Waauw ook netjes :) ik probeer altijd het binnenste vochtige deel van de komkommer niet te gebruiken dat vocht maakt er zo een boeltje van he :)
Zaadlijst moet je er ook uithalen.

Ik heb een tijdje geleden eens een "nori"vel van komkommer gemaakt, met een (zeer) scherp smal mes (vleesmes gaat prima) de komkommer tot aan de zaadlijst schillen zoals een appel, moet een lang vel van komkommer worden.
De donkergroene schil haal je er op het eind af.

Ook leuke truuk:
pi_132397545
quote:
-snip-
Ik weet dat er in Antwerpen een aantal zitten waarvan 1 grote
pi_132397700
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:26 schreef HaerdenC het volgende:
-snip-
In Antwerpen zitten er een aantal waarvan ook 1 grote. (vorige quote maakte ik foutje vandaar de dubbele post)
  maandag 21 oktober 2013 @ 19:55:02 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132405597
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 14:26 schreef HaerdenC het volgende:

Ik woon in Belgie dus Toko of zo hebben we hier niet DENK ik maar ik ga er eens naar zoeken
Tadaaaa: http://www.aziatische-ingredienten.nl/adreslijst-belgie/
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 12:45:49 #227
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132428822
Hmzzz Antwerpen en zo zal inderdaad van die winkels hebben maar ik ben sneller in Maastricht dan in Antwerpen :) lijstje van RobinOok eens bekijken! Bedankt.

Interessant ... er is er pas 1 geopend in mijn achtertuin (Diest) blijkbaar ... morgen voormiddag eens even gaan checken :)

[ Bericht 31% gewijzigd door HaerdenC op 22-10-2013 12:58:59 ]
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_132442521
Kan je serieus supermarkt vis gebruiken voor sushi?!?
pi_132443812
Nu wil ik ook sushi eten.. :(
  Moderator / Miss SHO dinsdag 22 oktober 2013 @ 23:02:04 #230
22592 crew  Ole
pi_132457231
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 15:50 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Zaadlijst moet je er ook uithalen.

Ik heb een tijdje geleden eens een "nori"vel van komkommer gemaakt, met een (zeer) scherp smal mes (vleesmes gaat prima) de komkommer tot aan de zaadlijst schillen zoals een appel, moet een lang vel van komkommer worden.
De donkergroene schil haal je er op het eind af.

Ook leuke truuk:
Kun je ook met een kaasschaaf doen. Is veel makkelijker!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 23 oktober 2013 @ 00:03:50 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132460049
Ik geloof eerlijk gezegd niet dat dat makkelijker gaat met een kaasschaaf.
Bovendien is een kaasschaaf niet zo breed.
En last but not least, zo'n zalm in een plakkie komkommer lijkt me he-le-maal niks.
  woensdag 23 oktober 2013 @ 12:08:38 #232
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132468977
Zalm met komkommer in maki combineren is best lekker en doe ik vaak hoor ... maar om er nu nouri vervangende bladen mee te maken zou ik ook niet direct op komen vooral ook omdat het om meer draait dan enkel het groene hoesje. Nouri bladen hebben zeer hoge ijzerwaardes en zijn bijzonder gezond. Het wordt dan ook gebruikt bij je sushi gerechten om te zorgen dat je een volwaardige maaltijd krijgt die evenwichtig is.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Redactie Frontpage woensdag 23 oktober 2013 @ 12:10:56 #233
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_132469062
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 00:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof eerlijk gezegd niet dat dat makkelijker gaat met een kaasschaaf.

Ik doe t ook altijd met een kaasschaaf, gaat super
  Redactie Frontpage woensdag 23 oktober 2013 @ 12:11:52 #234
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_132469092
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 19:18 schreef regnavetto het volgende:
Kan je serieus supermarkt vis gebruiken voor sushi?!?
Ja. waarom niet, zelfs diepvries zalm en tonijn, smaak zal wel iets anders zijn misschien maar met soja en wasabi smaakt t best
  woensdag 23 oktober 2013 @ 12:44:45 #235
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132470232
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 12:11 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Ja. waarom niet, zelfs diepvries zalm en tonijn, smaak zal wel iets anders zijn misschien maar met soja en wasabi smaakt t best
Ingevroren heeft zelfs een paar voordelen ;) De meesten onder ons hebben niet echt een vlijmscherp duur sushi mes ... als je je vis lichtjes invriest kan je hem makkelijker in fijne plakjes snijden ... Ikzelf gebruik best regelmatig gerookte zalm, het is een beetje zoeken. Sommige is heel erg rokerig van smaak maar andere is net aangenaam en het beperkt merkelijk de risico's op vieze probleempjes ;)

Surimi staafjes gebruik ik ook. Deze haal ik gewoon bij de Aldi! Als je lekker budget vriendelijk wil doen is dat helemaal geen slechte oplossing.



Voordeel is dat ze behoorlijk goed bewaren (ik woon alleen dus heb maar kleine porties nodig). Voor de liefhebbers die willen weten of die surimi wel goed is ...

http://www.een.be/programmas/volt/is-surimi-even-gezond-als-krab
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_132957710
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 12:44 schreef HaerdenC het volgende:

[..]

Ingevroren heeft zelfs een paar voordelen ;) De meesten onder ons hebben niet echt een vlijmscherp duur sushi mes ... als je je vis lichtjes invriest kan je hem makkelijker in fijne plakjes snijden ... Ikzelf gebruik best regelmatig gerookte zalm, het is een beetje zoeken. Sommige is heel erg rokerig van smaak maar andere is net aangenaam en het beperkt merkelijk de risico's op vieze probleempjes ;)

Surimi staafjes gebruik ik ook. Deze haal ik gewoon bij de Aldi! Als je lekker budget vriendelijk wil doen is dat helemaal geen slechte oplossing.

[ afbeelding ]

Voordeel is dat ze behoorlijk goed bewaren (ik woon alleen dus heb maar kleine porties nodig). Voor de liefhebbers die willen weten of die surimi wel goed is ...

http://www.een.be/programmas/volt/is-surimi-even-gezond-als-krab
Ik heb et nog nooit gegeten maar in hoeverre smaakt deze imitatie krab naar krab
pi_132957758
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 00:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof eerlijk gezegd niet dat dat makkelijker gaat met een kaasschaaf.
Bovendien is een kaasschaaf niet zo breed.
En last but not least, zo'n zalm in een plakkie komkommer lijkt me he-le-maal niks.
Mij ook niet, maar ik houd dan ook totaal niet van komkommer :') :@
Ja doei.
pi_132957786
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 12:45 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Ik heb et nog nooit gegeten maar in hoeverre smaakt deze imitatie krab naar krab
Surimi in sushi vind ik zelfs in restaurants niet te vreten. Het is het meest goedkope troep dat je in sushi kan doen. Sushi hoort een delicatesse te zijn met smaakvolle verse echte vis, surimi is dat gewoon niet. Alle surimi van alber hein tot aan de grootste sushi restaurants zullen geen echte krab gebruiken.
  Designer woensdag 6 november 2013 @ 12:53:09 #239
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_132957945
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 12:48 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Alle surimi van alber hein tot aan de grootste sushi restaurants zullen geen echte krab gebruiken.
Dat hoort dan ook bij surimi.
🐙
pi_132958133
De enige krab die ik heb gegeten bij sushi is alaskan king crab, en die was dan ook knap aan de prijs maar wel heel lekker.
  woensdag 6 november 2013 @ 13:01:06 #241
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132958203
Het smaakt best ok eigenlijk zeker als je het combineert met mango en sezam zaadjes. Ik heb in Japan gewoon sushi gegeten met surimi in hoor ;) dus dat valt wel mee hier bij de japanner zit het ook in bepaalde rolletjes gedraaid. De smaak is best ok ... als je liever met echte krab maakt kan het ook. Wil je budgetvriendelijk sushi maken en heb je eens zin in wat anders dan tonijn of zalm is het een uitstekende aanvulling. Dat is uiteraard mijn mening.

Dit is een leuk receptje ...

http://www.sushi-san.nl/seafood-surprise-roll-surimi-garnaal/

Over surimi bestaan er veel vooroordelen en helaas ook veel leugens. De uitleg dat in surimi de afval verwerkt wordt is dus niet waar, ik heb zelf al bezoek gebracht tijdens een open bedrijven dag aan een bedrijfje aan de belgische kust waar surimisticks gemaakt worden. Het is aan de basis koolvis filet ... dat is wel een goedkope vissoort, daar is geen tijfel over mogelijk. Dat wordt vervolgens verpulverd en met wat andere producten terug samen gevoegd tot staafjes met smaken. De krab smaak is de meest bekende maar je kan dus ook surimi sticks krijgen die bv naar banaan of kiwi smaken ;) in ons gedeelte van de aardkloot kom je dat praktisch niet tegen. Als je de totale conclusie bekijkt is surimi dan wel een goedkoop product gemaakt van een goedkope vissoort maar desondanks heeft het een paar voordelen. Vleesproducten zijn ook niet vrij van rare productjes en dergelijke hormonen en opspuiten ... dat heb je bij vis al weer wat minder. Tevens eten we sowieso al te weinig vis. Ik vind het best een aangename aanvulling maar ieder gebruikt uiteraard wat hij of zij wil. Ik zou zeggen probeer het eens en oordeel dan. Surimi kost praktisch niks dus de gok waard.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_132958311
quote:
10s.gif Op woensdag 6 november 2013 12:53 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

Dat hoort dan ook bij surimi.
Kan zijn, maar het is gewoon vies en niet sushi waardig. Laat dat dan ook altijd staan, tenzij het een calafornia roll is met andere "extras".
  woensdag 6 november 2013 @ 13:05:50 #243
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132958336
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 13:05 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Kan zijn, maar het is gewoon vies en niet sushi waardig. Laat dat dan ook altijd staan, tenzij het een calafornia roll is met andere "extras".
voila dat bedoel ik ... als het als extraatje is kan het best wel hoor ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_132958486
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 13:05 schreef HaerdenC het volgende:

[..]

voila dat bedoel ik ... als het als extraatje is kan het best wel hoor ...
Ja ok, maar dan niet een nigri of maki met alleen surimi er in, de rol moet dan minimaal voorzien zijn met eitjes/sesam advocado beetje wasabi mayo etc. Eigenlijk totdat je de surimi niet meer proeft.
  woensdag 6 november 2013 @ 13:14:59 #245
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132958649
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 13:10 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Ja ok, maar dan niet een nigri of maki met alleen surimi er in, de rol moet dan minimaal voorzien zijn met eitjes/sesam advocado beetje wasabi mayo etc. Eigenlijk totdat je de surimi niet meer proeft.
Inderdaad, nu er zit veel meer achter wat er in sushi en maki gebruikt wordt dan enkel smaakmakers. Alles is zo samengesteld dat je er een volwaardige maaltijd aan hebt. In de gebruikte vis en dus ook in surimi sticks zitten er bepaalde voedingsdelen. Dat is ook waarom er nuri gebruikt wordt. Uiteraard ook voor het zicht, het praktische aspect en de smaak maar nuri bevat veel ijzer, iets wat in de meeste andere gebruikte sushi ingredienten niet zit. Dat is ook de reden waarom er bijvoorbeeld ommeletjes en dergelijke mee in de rolletjes gedraaid worden. Alles heeft te maken met complete en evenwichtige voeding. Dat is iets waar wij in onze streken minder mee bezig zijn.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_132960028
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 13:14 schreef HaerdenC het volgende:

[..]

Inderdaad, nu er zit veel meer achter wat er in sushi en maki gebruikt wordt dan enkel smaakmakers. Alles is zo samengesteld dat je er een volwaardige maaltijd aan hebt. In de gebruikte vis en dus ook in surimi sticks zitten er bepaalde voedingsdelen. Dat is ook waarom er nuri gebruikt wordt. Uiteraard ook voor het zicht, het praktische aspect en de smaak maar nuri bevat veel ijzer, iets wat in de meeste andere gebruikte sushi ingredienten niet zit. Dat is ook de reden waarom er bijvoorbeeld ommeletjes en dergelijke mee in de rolletjes gedraaid worden. Alles heeft te maken met complete en evenwichtige voeding. Dat is iets waar wij in onze streken minder mee bezig zijn.
Aha wist ik niet, wel leuk om te weten en dus uiteindelijk gezond.
  woensdag 6 november 2013 @ 13:59:27 #247
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132960315
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 13:51 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Aha wist ik niet, wel leuk om te weten en dus uiteindelijk gezond.
Dat was inderdaad de bedoeling ... nu tegenwoordig ... fukushima en zo ... nja ;)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_132960370
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 13:59 schreef HaerdenC het volgende:

[..]

Dat was inderdaad de bedoeling ... nu tegenwoordig ... fukushima en zo ... nja ;)
Naja onze vis/ingredienten komen niet uit de buurt van fukushima vandaan, dus voor ons all good :P
  woensdag 6 november 2013 @ 14:06:44 #249
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_132960588
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 14:00 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Naja onze vis/ingredienten komen niet uit de buurt van fukushima vandaan, dus voor ons all good :P
Helaas is het zo dat bij ons zowat alle vissoorten niet geschikt zijn voor rauwe consumptie ... als je hier zalm koopt is die onmogelijk vers genoeg aangezien die van in noorwegen of zo moeten komen en per definitie dus al lang onderweg zijn. Daarom best altijd even invriezen of gewoon licht gerookte zalm gebruiken (ook al zijn veel mensen daar een beetje tegen hier).
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Redactie Frontpage maandag 9 december 2013 @ 00:09:34 #250
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_134069235
Persoonlijke ervaring
Had een halve kilo gekookte sushi rijst over. Ingevroren en ontdooid. Dat is als het is ontdooid is dus korrelig en plakt niet meer, maar dat los je zo op. Pannetje water opzetten, bodempje is gemoeg, rijst daarna in vergiet laten stomen met deksel erop, daarna op bord of grote kom ff laren afkoelen en t plakt weer

Smaak gaat wel achteruit dan dat je t eet zonder invriezen maar goed, het maken kost zoveel tijd dat weggooien zonde is
pi_134197555
Het is een beetje het tegenovergestelde van zelf maken, maar wat zijn de beste all you can eat sushi restaurants in nederland?
  Redactie Frontpage donderdag 12 december 2013 @ 19:00:43 #252
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_134197570
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 19:00 schreef outcast_within het volgende:
Het is een beetje het tegenovergestelde van zelf maken, maar wat zijn de beste all you can eat sushi restaurants in nederland?
shabu shabu en Sumo
pi_134204708
Koi. Zit in Tilburg en Arnhem.
pi_134206977
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 19:00 schreef SunChaser het volgende:

[..]

shabu shabu en Sumo
Dat zijn bekende tenten, maar zeker weten niet de besten!
  Redactie Frontpage donderdag 12 december 2013 @ 22:03:05 #255
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_134207268
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2013 21:57 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Dat zijn bekende tenten, maar zeker weten niet de besten!
Welke volgens jou?
pi_134207833
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2013 21:57 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Dat zijn bekende tenten, maar zeker weten niet de besten!
ik vind shabu shabu anders aardig goed :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_134208116
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 22:03 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Welke volgens jou?
Geen keten maar een plaatselijke tent waar ik wel eens kom is een voorbeeld. Het verschil is oa dat ze daar het niet machinaal doen, waar sumo dat wel doet. Verder gebruiken ze bij die plaatselijke tent bijvoorbeeld schotse zalm ipv noorse zalm (veel stevigere en lekkere bite, minder slap als noorse zalm bijvoorbeeld). Het hangt dus ook nogal af van de inkoper van het vis. Maar ik heb daar altijd het gevoel dat het "maatwerk" betreft en dat sumo vooral gefocussed is op grote hoeveelheden tegelijkertijd. Dat verschil proef je.
  Redactie Frontpage donderdag 12 december 2013 @ 23:08:03 #258
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_134210649
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2013 22:20 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Geen keten maar een plaatselijke tent waar ik wel eens kom is een voorbeeld. Het verschil is oa dat ze daar het niet machinaal doen, waar sumo dat wel doet.
Ja, maar er wordt gevraagd naar een All You Can Eat en je plaatselijke tent is geen AYCE
  donderdag 12 december 2013 @ 23:16:27 #259
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134211121
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2013 22:20 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Geen keten maar een plaatselijke tent waar ik wel eens kom is een voorbeeld. Het verschil is oa dat ze daar het niet machinaal doen, waar sumo dat wel doet. Verder gebruiken ze bij die plaatselijke tent bijvoorbeeld schotse zalm ipv noorse zalm (veel stevigere en lekkere bite, minder slap als noorse zalm bijvoorbeeld). Het hangt dus ook nogal af van de inkoper van het vis. Maar ik heb daar altijd het gevoel dat het "maatwerk" betreft en dat sumo vooral gefocussed is op grote hoeveelheden tegelijkertijd. Dat verschil proef je.
Kweekzalm=kweekzalm.
pi_134225864
sushi mall in groningen!!

pi_134227553
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 22:14 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik vind shabu shabu anders aardig goed :@
van wat ik hoor ligt het een beetje aan de locatie. nijmegen schijnt minder te zijn...
pi_134228673
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 23:08 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Ja, maar er wordt gevraagd naar een All You Can Eat en je plaatselijke tent is geen AYCE
Nope is ook een all you can eat, Google maar eens op Yugo Haren. Beter heb ik nergens nog gehad, zij weten wat vers is.
pi_134232470
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 15:51 schreef Deeltjesversneller het volgende:

[..]

van wat ik hoor ligt het een beetje aan de locatie. nijmegen schijnt minder te zijn...
Oh ok. Op basis van de Nijmeegse shabu shabu ben ik nou net afgehaakt. Grote hompen rijst.

Verder heb ik in de regio Arnhem gegeten bij Sumo, Ohashi, Ichiba, Jiro en Yukimi. Koi blijft mijn favoriet. Kom ik vaak.
pi_134233314
Bij mij blijft Yukimi favoriet.
pi_134238766
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 23:16 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Kweekzalm=kweekzalm.
Zonder ouwehoeren, ik ben al in ontzettend veel sushi restaurants geweest van Groningen, Amsterdam, Denpasar, Stockholm tot Kopenhagen. Al zou alles kweekzalm zijn bij elke tent ervaar ik een andere smaak en structuur sensatie en weet dat het bij Yugo haren oa optimaal is. Onderling is er echt zo ontzettend veel verschil, van verse vis tot diepvries zalm meegemaakt, en dat proef je.
pi_134287991
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 00:09 schreef SunChaser het volgende:
Persoonlijke ervaring
Had een halve kilo gekookte sushi rijst over. Ingevroren en ontdooid. Dat is als het is ontdooid is dus korrelig en plakt niet meer, maar dat los je zo op. Pannetje water opzetten, bodempje is gemoeg, rijst daarna in vergiet laten stomen met deksel erop, daarna op bord of grote kom ff laren afkoelen en t plakt weer

Smaak gaat wel achteruit dan dat je t eet zonder invriezen maar goed, het maken kost zoveel tijd dat weggooien zonde is
Of je maakt de volgende dag chirashi-sushi (een sjieke naam voor een kom sushirijst met de vis/ingrediėnten erbovenop, in plaats van in mooie sushivormpjes).

Of je maakt de volgende dag fried-rice van de sushirijst. Het is natuurlijk niet helemaal het zelfde als de gewone gekookte rijst waar je normaal fried-rice van maakt, vanwege de rijstazijn en zo, maar het kan prima.

En als je zo veel hebt gekookt dat het niet in twee dagen opgaat... tsja :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 27 december 2013 @ 12:00:22 #267
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134740546
quote:
13s.gif Op vrijdag 13 december 2013 20:42 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Zonder ouwehoeren, ik ben al in ontzettend veel sushi restaurants geweest van Groningen, Amsterdam, Denpasar, Stockholm tot Kopenhagen. Al zou alles kweekzalm zijn bij elke tent ervaar ik een andere smaak en structuur sensatie en weet dat het bij Yugo haren oa optimaal is. Onderling is er echt zo ontzettend veel verschil, van verse vis tot diepvries zalm meegemaakt, en dat proef je.
thanks voor de tip. Ga er komende week heen denk ik.

Ik vind zelf imono in groningen beter dan sumo. De sushi mall geef ik geeneens een kans, dat ziet er zo achenebbisj uit
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  Redactie Frontpage vrijdag 27 december 2013 @ 12:14:12 #268
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_134740956
Eens de nigri-mal kopen
pi_134741200
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2013 12:00 schreef Catch22- het volgende:

[..]

thanks voor de tip. Ga er komende week heen denk ik.

Ik vind zelf imono in groningen beter dan sumo. De sushi mall geef ik geeneens een kans, dat ziet er zo achenebbisj uit
Al die tenten als groninger geweest :) ,yugo haren "you wont be disappoint son!" :p
  vrijdag 27 december 2013 @ 12:52:47 #270
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134742090
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 december 2013 12:23 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Al die tenten als groninger geweest :) ,yugo haren "you wont be disappoint son!" :p
ik ben benieuwd.

Het zal Planet Sushi niet evenaren gok ik :P
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 27 december 2013 @ 14:40:21 #271
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134745992
Wat ik in Shabu Shabu trouwens echt geniaal vind is dat bestellen via de tablet, veel makkelijker dan dat gekut met kaartjes :P
  Redactie Frontpage vrijdag 27 december 2013 @ 15:05:58 #272
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_134746956
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 14:40 schreef Erasmo het volgende:
Wat ik in Shabu Shabu trouwens echt geniaal vind is dat bestellen via de tablet, veel makkelijker dan dat gekut met kaartjes :P
Alleen de nieuwe vestigingen hebben dat
pi_134749404
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2013 12:52 schreef Catch22- het volgende:

[..]

ik ben benieuwd.

Het zal Planet Sushi niet evenaren gok ik :P
Veel plezier! Ik ben benieuwd of het voor jou eventueel wel evenaart. Waar is planet sushi dan?
  vrijdag 27 december 2013 @ 16:16:22 #274
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134749479
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2013 16:14 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Veel plezier! Ik ben benieuwd of het voor jou eventueel wel evenaart. Waar is planet sushi dan?
ik ben naar de vestiging in miami geweest.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134751651
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2013 16:16 schreef Catch22- het volgende:

[..]

ik ben naar de vestiging in miami geweest.
Top! Zie je vergelijking later hier wel! Keuze zal minder zijn maar zeker goed!
pi_134754210
Ja.. zondag maar weer 's een simpele sushi maken :9
Ja doei.
  vrijdag 27 december 2013 @ 18:26:45 #277
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134754609
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 15:05 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Alleen de nieuwe vestigingen hebben dat
Van mij mogen ze het zo snel mogelijk invoeren, het is echt handig!

Afgelopen maanden veel in oost Europa geweest, geheel tegen de verwachting in is de sushi daar beter daar hier :P
pi_134809045
Oudjaarsavond voor m'n vriend sushi maken. O+ Ik vind het leuk om te maken, maar lust het niet.
Dinsdag naar de markt voor de vis, alleen een stuk zalm en tonijn. En naar de toko voor de rest.

Tof. O+
  zondag 29 december 2013 @ 00:34:39 #279
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134811977
Wat raar! Had ik maar een vriendin die t lustte maar wel maakte!

Gelukkig maakt ze het wel.

Doe je er ook wasabimayo in? Dat vind echt zoo lekker
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zondag 29 december 2013 @ 00:38:05 #280
392923 E.B.A.H.
Freak on a leash
pi_134812156
Ok, ik neem aan dat het sowieso veel goedkoper is om zelf sushi te maken. Ik ben echt gek op sushi en zou het ook wel zelf willen maken. Waar moet ik beginnen? :P Wat heb ik nodig en wat zijn handige sites en winkeltjes in Amsterdam? :)
My nightly bloodlust has overflown into my days. I feel lethal, on the verge of frenzy. I think my mask of sanity is about to slip.
  zondag 29 december 2013 @ 13:22:46 #281
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134823499
Elke aziatische toko heeft t wel

Sushirijst
Kikkoman saus
Wasabi
Bamboematje (om op te rollen)
Norivellen (die groene)
Rijstazijn

En voor de vulling
Komkommer
Avacado
Zalm (evt gerookt)
Tonijn
Gambas (gebakken)
Surimi
En wat je zelf lekker vindt

Evt sesamzaadjes als decoratie en smaakmaker.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_134828578
Die dingen die je opnoemt kun je allemaal bij de albert heijn halen, maar vaak is bv. nori (zeewiervellen) bij de toko wat goedkoper en/of beter. Kijk maar op tokowijzer welke goede toko je in de buurt hebt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 29 december 2013 @ 15:45:45 #283
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_134830002
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 15:14 schreef sirdanilot het volgende:
Die dingen die je opnoemt kun je allemaal bij de albert heijn halen, maar vaak is bv. nori (zeewiervellen) bij de toko wat goedkoper en/of beter. Kijk maar op tokowijzer welke goede toko je in de buurt hebt.
ik haal sowieso alles bij de toko wat ik bij de toko kan halen. Supermarkten hebben vaak maar zo-zo kwaliteit aziatische producten.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zondag 29 december 2013 @ 16:21:39 #284
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134831560
Kan iemand die Sirdanilot even editten?!? Tsssssss.

Myraela, kijk, hier is een lijst met toko's:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/adreslijst/

[ Bericht 65% gewijzigd door RobinOok op 29-12-2013 16:44:39 ]
pi_134833618
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 16:21 schreef RobinOok het volgende:
Kan iemand die Sirdanilot even editten?!? Tsssssss.

Myraela, kijk, hier is een lijst met toko's:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/adreslijst/
Wat?

Ja dat is ook een goede site, maar wel preken voor eigen parochie volgens mij :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 29 december 2013 @ 17:08:28 #286
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134833754
Even opgezocht:
voor eigen parochie preken [je mening geven aan mensen die het al met je eens zijn]

Cool! *O*
pi_135039602


Voor het eerst zelf Sushi gemaakt. Ik vond het best goed gelukt. We hadden o.a. zalm, tonijn en surimi gebruikt. Dit gaan we vaker proberen. :Y
  donderdag 9 januari 2014 @ 01:36:59 #288
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135261424
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 december 2013 17:07 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Top! Zie je vergelijking later hier wel! Keuze zal minder zijn maar zeker goed!
eten was prima. Beleving wat minder. Het personeel was niet allemaal even gedreven en er zaten twee vervelende boerentrienen naast ons. Maar daar kunnen zij niets aan doen.

En ik moet toch zeggen dat als we zelf sushi maken dat eigenlijk net zo lekker is. Dus dat gaan we voortaan maar doen.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 17 januari 2014 @ 18:11:00 #289
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_135610827
Ik heb me gisteren een sushi maak machientje aangeschaft voor 27 euro ... je zou er maki's mee kunnen maken die perfect rond zijn in 1 minuut tijd :) ik ben benieuwd.


dat is hem ...

http://www.easy-sushi.fr/
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_135747057
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 19:00 schreef SunChaser het volgende:

shabu shabu en Sumo
Laatst genoemde zeker niet want hoe daar soms met de kikoman wordt gesmeten bij bepaalde gerechten gaat alle perken te buiten. Echte goede traditionele Japanners heb je niet in Rotterdam.
Amsterdam wel en Den Haag ook nog wel als ik het goed heb.

En voor wie het al niet wist. 95% van de "Japanse all u can eat"zaken wordt gerund door Chinezen omdat dit hun nieuwe melkkoe is om wat geld te verdienen daar men na 50+ jaar wel een beetje is uitgekeken op die Chinees-Indische keuken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-01-2014 02:16:19 ]
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 03:23:45 #291
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_135747512
Zolang de sushi goed is mag t gerust worden gerust door voor mijn part ijslanders
pi_136140731


Eerste keer... :@ Vind ze best goed gelukt! Ze zijn alleen een beetje dik, haha.

Ik had zalm gehaald bij de c1000, maar durfde toch niet, dus heb ze zalm gebakken.
Anders zou mama het ook niet eten. :+
pi_136634374
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 20:36 schreef De-Sombrero het volgende:


Voor het eerst zelf Sushi gemaakt. Ik vond het best goed gelukt. We hadden o.a. zalm, tonijn en surimi gebruikt. Dit gaan we vaker proberen. :Y
Chapeau voor je probeersel. Hoe smaakte je rijst want dat is eigenlijk het allerbelangrijkste bij een goede sushi.

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 12-02-2014 18:02:12 ]
  woensdag 12 februari 2014 @ 22:09:14 #294
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_136645497


Bereidingstijd een uurtje als je behendigheid hebt anders mogelijk nog wat langer. Budget 1 euro maar met 15 cent extra kom je eigenlijk pas op volwaardige sushi schotel. Het is heel erg mikken met grondstoffen!

- 28 gram gerookte zalm uit de aldi of lidl … mijne kwam van bij Jumbo in Nederland en was uit een promotie van 2 de pakje halve prijs waardoor je onder de 1 euro per 100 gram komt!
- 3 surimi sticks (komen uit de lidl zitten in een pak van 37 stuks en kosten 3.45 euro dus 0.093 euro per stuk eigenlijk was 2 sticks ook al genoeg maar met 3 kan je wat meer surimi er in doen en minder rijst :)
- 2 nori bladen gebruikt, ik heb mijn nori gehaald in de Asian market in Brussel als je dit bij de supermarkt koopt ga je zuinig moeten zijn aangezien men hier best veel centjes voor durft vragen. Ik heb 1.95 betaald voor 15 vellen in promo maar ik zag bij Cora 10 bladen voor 4.45 euro. Zo zie je maar dat je in de Asiatische winkel echt wel koopjes kan doen
- 1 koffie tasje sushi rijst (in de Asian market 1 euro per kg als je 5 kg koopt) kostprijs is dus bijna niets voor een tasje.
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 koffielepels poedersuiker
- klein beetje sesam zaadjes wit en zwart (Asian market 1.67 euro voor 500 gram, daar kom je zowat een half leven mee toe)
- blokje komkommer, blokje wortel, 1/8ste advocado (lag in de uitverkoop super rijp voor 15 cent.)
- wasabi bolletje
- beetje sojasaus
- eventueel wat gember … mijne was op :)

Belangrijk is de rijst op de juiste manier bereiden zodat hij stevig is en voldoende kleefkracht heeft.

Spoel de rijst grondig met koud water
1 tas rijst 2 tassen water dat is zowat de regel ook al zegt de verpakking 1 op 1.5
doe de rijst en het water samen in de ketel en breng ze samen aan de kook … lichtjes roeren
eens aan het koken het vuur op een laag pitje zetten (net bij het kookpunt) en 15 minuten laten koken
na 15 minuten is al het water opgenomen, nu gewoon 10 minuten laten staan van het vuur af
Doe er 1 eetlepel rijstazijn en 2 koffielepels poedersuiker op en roer alles goed onder met je lepel
Laat dit geheel goed afkoelen (niet in de frigo) eens afgekoelt kun je het wel even extra chillen in de frigo
Snij vervolgens de groentjes in streepjes en van je zalm 2 mooie stukjes voor over een rijst bolletje te leggen al de rest ook in streepjes. Als je beginneling bent met sushi kan je het wat moderniseren door bv een beetje pikante mayonaise te maken. doe wat mayonaise en een puntje wasabipasta in een kommetje en goed mengen dit een beetje tussen je sushi draaien.

De sushi zelf kan je vormen met je handen en dan het lapje zalm er op leggen voor de maki’s (rolletjes) zijn die met nori het makkelijkst. Ikzelf heb een sushi makertje gekocht maar je kan het even goed doen met een bamboo matje in een diepvrieszakje. Eens gerold even laten rusten zodat de nori wat vocht op neemt van de rijst en vervolgens snijden met een nat scherp mes!

TIP: Zorg dat je 1 laagje nori rond je maki’s hebt. Als je er meerdere lagen rond doet is het niet meer lekker en wordt het een taai boeltje.

Voor de mensen die niet zo voor de rauwe vis zijn kan je als alternatief een eitje bakken met wat suiker in en dat in streepjes snijden, surimi is ook niet rauw. Als je toch rauwe zalm of zo wil gebruiken moet je goed weten dat er hier eigenlijk geen zalm te krijgen is die echt goed genoeg is om zomaar rauw te eten. Steek heb daarom eerst even in de vriezer om eventuele voedselproblemen te voorkomen, eens even gevroren geweest kan je hem ook makkelijker in plakjes (sashimi) of streepjes snijden.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  woensdag 12 februari 2014 @ 22:22:22 #295
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136646129
Ik hoop dat je de zout alleen vergeten bent op te schrijven....
  Redactie Frontpage woensdag 12 februari 2014 @ 22:25:50 #296
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136646333
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2014 22:22 schreef RobinOok het volgende:
Ik hoop dat je de zout alleen vergeten bent op te schrijven....
rijstazijn van de toko is al compleet
  woensdag 12 februari 2014 @ 22:45:33 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136647369
Echt niet. :o
  Redactie Frontpage donderdag 13 februari 2014 @ 08:03:16 #298
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136653256
Jawel. Die groene flesjes, het staat er zelfs op. Plus dat t smaakt zoals je de rijstazijn wil hebben.
pi_136653418
Ik zie hier alleen koude sushi op basis van kleefrijst. Maken jullie ook wel eens warme sushi? Ik combineer de maki's die mijn dochter maakt vaak met gefrituurde grote garnalen: beslagje maken van bloem, bier en sojasaus, (droge) garnalen er even doorheen en dan in 3 cm olie in de wokpan frituren. Heerlijk en snel klaar.
  Redactie Frontpage donderdag 13 februari 2014 @ 08:28:07 #300
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136653435
Dan moet je t gelijk opeten, afgekoeld smaakt t minder
  Redactie Frontpage donderdag 13 februari 2014 @ 08:28:17 #301
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136653436
Game off
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')