 
		 
			 
			
			
			Tadaaaa: http://www.aziatische-ingredienten.nl/adreslijst-belgie/quote:Op maandag 21 oktober 2013 14:26 schreef HaerdenC het volgende:
Ik woon in Belgie dus Toko of zo hebben we hier niet DENK ik maar ik ga er eens naar zoeken
 
			 
			
			
			 lijstje van RobinOok eens bekijken! Bedankt.
 lijstje van RobinOok eens bekijken! Bedankt.
 
			 
			
			
			Kun je ook met een kaasschaaf doen. Is veel makkelijker!quote:Op maandag 21 oktober 2013 15:50 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Zaadlijst moet je er ook uithalen.
Ik heb een tijdje geleden eens een "nori"vel van komkommer gemaakt, met een (zeer) scherp smal mes (vleesmes gaat prima) de komkommer tot aan de zaadlijst schillen zoals een appel, moet een lang vel van komkommer worden.
De donkergroene schil haal je er op het eind af.
Ook leuke truuk:
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ik doe t ook altijd met een kaasschaaf, gaat superquote:Op woensdag 23 oktober 2013 00:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof eerlijk gezegd niet dat dat makkelijker gaat met een kaasschaaf.
 
			 
			
			
			Ja. waarom niet, zelfs diepvries zalm en tonijn, smaak zal wel iets anders zijn misschien maar met soja en wasabi smaakt t bestquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 19:18 schreef regnavetto het volgende:
Kan je serieus supermarkt vis gebruiken voor sushi?!?
 
			 
			
			
			Ingevroren heeft zelfs een paar voordelenquote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:11 schreef SunChaser het volgende:
[..]
Ja. waarom niet, zelfs diepvries zalm en tonijn, smaak zal wel iets anders zijn misschien maar met soja en wasabi smaakt t best
 De meesten onder ons hebben niet echt een vlijmscherp duur sushi mes ... als je je vis lichtjes invriest kan je hem makkelijker in fijne plakjes snijden ... Ikzelf gebruik best regelmatig gerookte zalm, het is een beetje zoeken. Sommige is heel erg rokerig van smaak maar andere is net aangenaam en het beperkt merkelijk de risico's op vieze probleempjes
 De meesten onder ons hebben niet echt een vlijmscherp duur sushi mes ... als je je vis lichtjes invriest kan je hem makkelijker in fijne plakjes snijden ... Ikzelf gebruik best regelmatig gerookte zalm, het is een beetje zoeken. Sommige is heel erg rokerig van smaak maar andere is net aangenaam en het beperkt merkelijk de risico's op vieze probleempjes 
 
			 
			
			
			Ik heb et nog nooit gegeten maar in hoeverre smaakt deze imitatie krab naar krabquote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:44 schreef HaerdenC het volgende:
[..]
Ingevroren heeft zelfs een paar voordelenDe meesten onder ons hebben niet echt een vlijmscherp duur sushi mes ... als je je vis lichtjes invriest kan je hem makkelijker in fijne plakjes snijden ... Ikzelf gebruik best regelmatig gerookte zalm, het is een beetje zoeken. Sommige is heel erg rokerig van smaak maar andere is net aangenaam en het beperkt merkelijk de risico's op vieze probleempjes
Surimi staafjes gebruik ik ook. Deze haal ik gewoon bij de Aldi! Als je lekker budget vriendelijk wil doen is dat helemaal geen slechte oplossing.
[ afbeelding ]
Voordeel is dat ze behoorlijk goed bewaren (ik woon alleen dus heb maar kleine porties nodig). Voor de liefhebbers die willen weten of die surimi wel goed is ...
http://www.een.be/programmas/volt/is-surimi-even-gezond-als-krab
 
			 
			
			
			Mij ook niet, maar ik houd dan ook totaal niet van komkommerquote:Op woensdag 23 oktober 2013 00:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof eerlijk gezegd niet dat dat makkelijker gaat met een kaasschaaf.
Bovendien is een kaasschaaf niet zo breed.
En last but not least, zo'n zalm in een plakkie komkommer lijkt me he-le-maal niks.
 
  
											 
			 
			
			
			Surimi in sushi vind ik zelfs in restaurants niet te vreten. Het is het meest goedkope troep dat je in sushi kan doen. Sushi hoort een delicatesse te zijn met smaakvolle verse echte vis, surimi is dat gewoon niet. Alle surimi van alber hein tot aan de grootste sushi restaurants zullen geen echte krab gebruiken.quote:Op woensdag 6 november 2013 12:45 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ik heb et nog nooit gegeten maar in hoeverre smaakt deze imitatie krab naar krab
 
			 
			
			
			Dat hoort dan ook bij surimi.quote:Op woensdag 6 november 2013 12:48 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Alle surimi van alber hein tot aan de grootste sushi restaurants zullen geen echte krab gebruiken.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 dus dat valt wel mee hier bij de japanner zit het ook in bepaalde rolletjes gedraaid. De smaak is best ok ... als je liever met echte krab maakt kan het ook. Wil je budgetvriendelijk sushi maken en heb je eens zin in wat anders dan tonijn of zalm is het een uitstekende aanvulling. Dat is uiteraard mijn mening.
 dus dat valt wel mee hier bij de japanner zit het ook in bepaalde rolletjes gedraaid. De smaak is best ok ... als je liever met echte krab maakt kan het ook. Wil je budgetvriendelijk sushi maken en heb je eens zin in wat anders dan tonijn of zalm is het een uitstekende aanvulling. Dat is uiteraard mijn mening. in ons gedeelte van de aardkloot kom je dat praktisch niet tegen. Als je de totale conclusie bekijkt is surimi dan wel een goedkoop product gemaakt van een goedkope vissoort maar desondanks heeft het een paar voordelen. Vleesproducten zijn ook niet vrij van rare productjes en dergelijke hormonen en opspuiten ... dat heb je bij vis al weer wat minder. Tevens eten we sowieso al te weinig vis. Ik vind het best een aangename aanvulling maar ieder gebruikt uiteraard wat hij of zij wil. Ik zou zeggen probeer het eens en oordeel dan. Surimi kost praktisch niks dus de gok waard.
 in ons gedeelte van de aardkloot kom je dat praktisch niet tegen. Als je de totale conclusie bekijkt is surimi dan wel een goedkoop product gemaakt van een goedkope vissoort maar desondanks heeft het een paar voordelen. Vleesproducten zijn ook niet vrij van rare productjes en dergelijke hormonen en opspuiten ... dat heb je bij vis al weer wat minder. Tevens eten we sowieso al te weinig vis. Ik vind het best een aangename aanvulling maar ieder gebruikt uiteraard wat hij of zij wil. Ik zou zeggen probeer het eens en oordeel dan. Surimi kost praktisch niks dus de gok waard.
											 
			 
			
			
			Kan zijn, maar het is gewoon vies en niet sushi waardig. Laat dat dan ook altijd staan, tenzij het een calafornia roll is met andere "extras".quote:
 
			 
			
			
			voila dat bedoel ik ... als het als extraatje is kan het best wel hoor ...quote:Op woensdag 6 november 2013 13:05 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Kan zijn, maar het is gewoon vies en niet sushi waardig. Laat dat dan ook altijd staan, tenzij het een calafornia roll is met andere "extras".
 
			 
			
			
			Ja ok, maar dan niet een nigri of maki met alleen surimi er in, de rol moet dan minimaal voorzien zijn met eitjes/sesam advocado beetje wasabi mayo etc. Eigenlijk totdat je de surimi niet meer proeft.quote:Op woensdag 6 november 2013 13:05 schreef HaerdenC het volgende:
[..]
voila dat bedoel ik ... als het als extraatje is kan het best wel hoor ...
 
			 
			
			
			Inderdaad, nu er zit veel meer achter wat er in sushi en maki gebruikt wordt dan enkel smaakmakers. Alles is zo samengesteld dat je er een volwaardige maaltijd aan hebt. In de gebruikte vis en dus ook in surimi sticks zitten er bepaalde voedingsdelen. Dat is ook waarom er nuri gebruikt wordt. Uiteraard ook voor het zicht, het praktische aspect en de smaak maar nuri bevat veel ijzer, iets wat in de meeste andere gebruikte sushi ingredienten niet zit. Dat is ook de reden waarom er bijvoorbeeld ommeletjes en dergelijke mee in de rolletjes gedraaid worden. Alles heeft te maken met complete en evenwichtige voeding. Dat is iets waar wij in onze streken minder mee bezig zijn.quote:Op woensdag 6 november 2013 13:10 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Ja ok, maar dan niet een nigri of maki met alleen surimi er in, de rol moet dan minimaal voorzien zijn met eitjes/sesam advocado beetje wasabi mayo etc. Eigenlijk totdat je de surimi niet meer proeft.
 
			 
			
			
			Aha wist ik niet, wel leuk om te weten en dus uiteindelijk gezond.quote:Op woensdag 6 november 2013 13:14 schreef HaerdenC het volgende:
[..]
Inderdaad, nu er zit veel meer achter wat er in sushi en maki gebruikt wordt dan enkel smaakmakers. Alles is zo samengesteld dat je er een volwaardige maaltijd aan hebt. In de gebruikte vis en dus ook in surimi sticks zitten er bepaalde voedingsdelen. Dat is ook waarom er nuri gebruikt wordt. Uiteraard ook voor het zicht, het praktische aspect en de smaak maar nuri bevat veel ijzer, iets wat in de meeste andere gebruikte sushi ingredienten niet zit. Dat is ook de reden waarom er bijvoorbeeld ommeletjes en dergelijke mee in de rolletjes gedraaid worden. Alles heeft te maken met complete en evenwichtige voeding. Dat is iets waar wij in onze streken minder mee bezig zijn.
 
			 
			
			
			Dat was inderdaad de bedoeling ... nu tegenwoordig ... fukushima en zo ... njaquote:Op woensdag 6 november 2013 13:51 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Aha wist ik niet, wel leuk om te weten en dus uiteindelijk gezond.
 
											 
			 
			
			
			Naja onze vis/ingredienten komen niet uit de buurt van fukushima vandaan, dus voor ons all goodquote:Op woensdag 6 november 2013 13:59 schreef HaerdenC het volgende:
[..]
Dat was inderdaad de bedoeling ... nu tegenwoordig ... fukushima en zo ... nja
 
											 
			 
			
			
			Helaas is het zo dat bij ons zowat alle vissoorten niet geschikt zijn voor rauwe consumptie ... als je hier zalm koopt is die onmogelijk vers genoeg aangezien die van in noorwegen of zo moeten komen en per definitie dus al lang onderweg zijn. Daarom best altijd even invriezen of gewoon licht gerookte zalm gebruiken (ook al zijn veel mensen daar een beetje tegen hier).quote:Op woensdag 6 november 2013 14:00 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Naja onze vis/ingredienten komen niet uit de buurt van fukushima vandaan, dus voor ons all good
 
			 
			
			
			
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |