abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Designer woensdag 5 januari 2011 @ 15:28:13 #52
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_90883446
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 14:34 schreef T_Killer het volgende:

[..]

Ziet er goed uit Zwabber. Wat voor zalm heb je gebruikt?
gewoon gerookte zalm, bij de appie gehaald, ik had niets anders voorhanden op dat moment :P
🐙
  woensdag 5 januari 2011 @ 18:58:14 #53
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_90894937
quote:
10s.gif Op woensdag 5 januari 2011 15:28 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

gewoon gerookte zalm, bij de appie gehaald, ik had niets anders voorhanden op dat moment :P
Moet het officieel eigenlijk niet met 'normale' rauwe zalm?
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:04:23 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90895292
Nori, tja, het blijft naar gras smaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Designer woensdag 5 januari 2011 @ 19:12:31 #55
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_90895850
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 18:58 schreef T_Killer het volgende:

[..]

Moet het officieel eigenlijk niet met 'normale' rauwe zalm?
ja, maar de kans op parasieten in rauwe zalm is groter dan die van rauwe zeevis
🐙
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:17:22 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90896206
quote:
10s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:12 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

ja, maar de kans op parasieten in rauwe zalm is groter dan die van rauwe zeevis
Invriezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:30:59 #57
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_90897106
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Invriezen
Ik heb vandaag sushi gemaakt met gewone zalm filet en die had ik voor de zekerheid ook even ingevroren (al was het filetje waarschijnlijk al bevroren geweest voordat het in de winkel lag :P). Maar dat is vele malen lekkerder dan gerookte zalm :9 Dus ik ga het in het vervolg alleen met zalm filet maken :Y
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:35:13 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90897433
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:30 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]

Ik heb vandaag sushi gemaakt met gewone zalm filet en die had ik voor de zekerheid ook even ingevroren (al was het filetje waarschijnlijk al bevroren geweest voordat het in de winkel lag :P). Maar dat is vele malen lekkerder dan gerookte zalm :9 Dus ik ga het in het vervolg alleen met zalm filet maken :Y
Ik persoonlijk vind kweekzalm echt niet lekker, heb liever makreel of tonijn, of octopus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Designer woensdag 5 januari 2011 @ 19:41:37 #59
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_90897911
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Invriezen
jup, maar op dat moment was ik bij vrienden en moest ik de spullen nog halen
🐙
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:56:57 #60
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_90898931
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik persoonlijk vind kweekzalm echt niet lekker, heb liever makreel of tonijn, of octopus
Mij smaakt het gelukkig prima ;) Maar makreel is vaak gerookt en dat vind ik minder voor de sushi en octopus is dan weer niet mijn ding :D Maak je zelf ook wel eens sushi trouwens?
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_90899260
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 15:07 schreef Guppyfriend het volgende:
@Anne, welke regio zoek je?
Noord-Limburg/Nijmegen :Y.
  woensdag 5 januari 2011 @ 21:10:37 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90903573
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Nori, tja, het blijft naar gras smaken.
Neuh, naar zeewier. Even wennen, maar ik vind het steeds lekkerder worden.
Moet je eens snacknori scoren, met wasabi-smaak bijvoorbeeld. YUM!

  vrijdag 6 mei 2011 @ 16:21:11 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96438484


Had een bakje met ingelegde shisobladeren (Koreaans) en wilde dat gewoon (als lunch) met wat gekookte Japanse rijst eten. Maar dacht, oh, ik heb ook nog van dat sushi-poeder liggen, dat roer ik erdoor. Bovendien had ik net een nieuw nigiri-vorm-dingetje gekocht en tadadadadadaaaaa, een nieuwe sushi is geboren: kkaennip sushi! 8-)
pi_96438574
quote:
14s.gif Op woensdag 5 januari 2011 20:01 schreef Anne het volgende:

[..]

Noord-Limburg/Nijmegen :Y.
Toko Weuro O+

en anders even richting Arnhem rijden, bij de grote Aziatische Supermarkt: http://www.amazingoriental.com/
Ja doei.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 16:59:35 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96440151
Nou heb ik weleens sushi gegeten en zelf ook weleens gemaakt maar veel verder dan sashimi ben ik eigenlijk nog niet gekomen qua maken. :P
Moet je zo'n nori-vel vantevoren ook nog prepareren? wellen bijvoorbeeld?
Ik heb ze het ook weleens door een gasvlam zien halen, wat is nu de methode?
pi_96440238
Nope :) je kunt de sushivellen die je zo koopt gewoon meteen gebruiken :)
Ja doei.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 17:07:50 #67
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96440521
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 17:01 schreef motorbloempje het volgende:
Nope :) je kunt de sushivellen die je zo koopt gewoon meteen gebruiken :)
Ah, dat scheelt, binnenkort maar eens langs de visboer voor wat tonijn en sockeye zalm :9~
  vrijdag 6 mei 2011 @ 17:10:56 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96440663
Van door een gasvlam halen worden ze wel lekkerder. :Y
Maar 't hoeft inderdaad niet.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 22:28:31 #69
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_96455965
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 17:10 schreef RobinOok het volgende:
Van door een gasvlam halen worden ze wel lekkerder. :Y
Maar 't hoeft inderdaad niet.
Ik ga het toch maar eens proberen. Ik vind de vellen die ik heb zo taai. Zelfs als ik de rollen net gemaakt heb en dan eet. Kijken of het helpt of dat ik toch op zoek moet naar een ander merk.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  vrijdag 27 mei 2011 @ 17:44:07 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97390896


Koreaanse sushi gemaakt: gimbap.
De rijst maak je niet aan met sushi-azijn, maar met sesamolie en zout.
Ik had de rijst in tweeen verdeeld, ene helft op zijn Japans, andere op zijn Koreaans, maar daarna helemaal vergeten en tijdens het eten had ik ook niet in de gaten dat er 2 verschillende soorten waren. :@

Anyway, net als maki sushi, gewoon lekker. Zelfs die surimi vond ik lekker erin. :Y
En natuurlijk de takuan (gele rettich). Die ziet eruit als de grote broer van een Amsterdams uitje, maar smaakt totaal anders. Lekker zoetig. Zit volgens mij standaard in Koreaanse sushi.

  vrijdag 27 mei 2011 @ 21:40:13 #71
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_97400982
Klinkt lekker en zo ziet het er ook uit. Compliment voor die toffe foto! ik zie regelmatig mooie foto's van je voorbij komen trouwens
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 28 mei 2011 @ 09:13:06 #72
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_97412629
Ohhh, nu heb ik héél veel zin weer eens zelf aan de slag te gaan. Hmmmm! En nu wil ik vanmiddag nog naar de toko :9
  zaterdag 28 mei 2011 @ 11:58:52 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97415155
Dank je, mmasha. :D
En succes, zo-is-dat!
  zaterdag 4 juni 2011 @ 21:48:21 #74
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_97712070
De foto niet zo top, maar ik wilde toch deze tweede poging sushi te maken met jullie delen :)

En dan ga ik het nu opeten! :P

  zaterdag 4 juni 2011 @ 22:04:08 #75
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_97713023
Ziet er goed uit hoor! Is het al op? Jammer! ;)
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 22:10:18 #76
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97713437
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:48 schreef Coolfool het volgende:
De foto niet zo top, maar ik wilde toch deze tweede poging sushi te maken met jullie delen :)

En dan ga ik het nu opeten! :P

[ afbeelding ]
:9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 4 juni 2011 @ 22:30:28 #77
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_97714759
Ja, het is alweer op. Jammer hoor! Moet ik toch vaker doen! *)
  zondag 5 juni 2011 @ 12:49:21 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97732030
Zo'n binnestebuiten sushirol ziet er toch ook wel heel feestelijk uit he? Moet ik ook eens maken.
Krijg trek van je foto.
  maandag 6 juni 2011 @ 15:49:29 #79
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97788589
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 17:44 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Koreaanse sushi gemaakt: gimbap.
De rijst maak je niet aan met sushi-azijn, maar met sesamolie en zout.
Ik had de rijst in tweeen verdeeld, ene helft op zijn Japans, andere op zijn Koreaans, maar daarna helemaal vergeten en tijdens het eten had ik ook niet in de gaten dat er 2 verschillende soorten waren. :@

Anyway, net als maki sushi, gewoon lekker. Zelfs die surimi vond ik lekker erin. :Y
En natuurlijk de takuan (gele rettich). Die ziet eruit als de grote broer van een Amsterdams uitje, maar smaakt totaal anders. Lekker zoetig. Zit volgens mij standaard in Koreaanse sushi.

[ link | afbeelding ]
Dat ziet er echt lekker uit!
  maandag 6 juni 2011 @ 15:52:08 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97788715
Dank je. *O*

Gisteren aten we sushirijst bij 't eten, ik maakte express wat extra zodat ik vanmiddag de Aziatische versie van een broodje tonijnsalade kon maken. ;-)



[ Bericht 64% gewijzigd door RobinOok op 06-06-2011 23:20:38 ]
  donderdag 16 juni 2011 @ 17:17:04 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98256095
Ben ik alweer. :-)


Tamago nigiri

Gemaakt met nigiri vormpje. Die zijn echt handig. Niet alleen omdat je snel mooie, gelijkvormige blokjes rijst hebt, maar het is ook een stuk minder messy. Geen plakhanden enzo.

(en weer van extra rijst van gisteravond)
pi_98256251
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 15:52 schreef RobinOok het volgende:
Dank je. *O*

Gisteren aten we sushirijst bij 't eten, ik maakte express wat extra zodat ik vanmiddag de Aziatische versie van een broodje tonijnsalade kon maken. ;-)

[ link | afbeelding ]
Lekker! :9
pi_110471238
Maken jullie nog sushi? :)

Ben van plan zelf sushi te maken en vond dit topic...
pi_112726911
Hoi allemaal,

binnenkort willen we met een groep sushi gaan maken, maar nu is eriemand die geen vis lust ... Ik heb inmiddels online al gerookte kip gevonden als vlees, maar hebben jullie nog andere suggesties?

Alvast bedankt!
  maandag 11 juni 2012 @ 09:53:10 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112727598
Komkommer, gele rettich, avocado, omelet. En daarbij gewoon een biefstukje bakken. Je gaat toch geen vieze sushies maken omdat er 1 zeikerd tussen zit?

[ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 11-06-2012 10:53:58 ]
  maandag 11 juni 2012 @ 11:08:42 #86
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_112729475
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2011 17:17 schreef RobinOok het volgende:
Ben ik alweer. :-)

[ link | afbeelding ]
Tamago nigiri

Gemaakt met nigiri vormpje. Die zijn echt handig. Niet alleen omdat je snel mooie, gelijkvormige blokjes rijst hebt, maar het is ook een stuk minder messy. Geen plakhanden enzo.

(en weer van extra rijst van gisteravond)
Ik heb ook zo'n vormpje. Stop jij daar alleen rijst in? Of eerst het "beleg" en dan rijst erop?
Ik doe alleen rijst maar bedacht me dat het met de vulling meteen meeperst.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  maandag 11 juni 2012 @ 11:16:22 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112729717
Alleen de rijst. Ik zou niet weten welke "vulling" ik meegeperst zou willen hebben. Liever niet, denk ik. Maar misschien snap ik je niet?
pi_112729806
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2012 09:53 schreef RobinOok het volgende:
Komkommer, gele rettich, avocado, omelet. En daarbij gewoon een biefstukje bakken. Je gaat toch geen vieze sushies maken omdat er 1 zeikerd tussen zit?
:D

We gaan het op de manier van "gourmetten" doen: alles snijden en dan kan iedereen zijn eigen sushirollen maken :) Dus mag iedereen zijn eigen inhoud bepalen, dus iets extra's op tafel is dan niet erg.

Gele rettich hebben we idd al, dat ligt al klaar in de vriezer, we hebben 10 kilo sushi rijst staan thuis, dus dat komt goed! Biefstuk zal ik dan idd ook halen!
  maandag 11 juni 2012 @ 12:30:37 #89
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_112732420
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 11:16 schreef RobinOok het volgende:
Alleen de rijst. Ik zou niet weten welke "vulling" ik meegeperst zou willen hebben. Liever niet, denk ik. Maar misschien snap ik je niet?
Eerst een plakje zalm/tonijn onderin, rijst erop en aandrukken.
Ik hou het ook maar op alleen rijst :)
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  maandag 11 juni 2012 @ 12:53:56 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112733271
Nee, dat plakje zalm wil je er juist mooi op draperen. Toch? Ikke wel. ;)
  maandag 11 juni 2012 @ 13:02:34 #91
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_112733623
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 12:53 schreef RobinOok het volgende:
Nee, dat plakje zalm wil je er juist mooi op draperen. Toch? Ikke wel. ;)
Klopt helemaal!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_113051622
Vorige week donderdag ook weer eens sushi gemaakt. Het was erg lekker en leuk om te maken. Ik had ze gevuld met zalm, tonijn, komkommer, radijs, wortel en wasabimayonaise.

Foto's:




Clever lives end up rusty and forgotten. Brilliant minds end up with alzheimers.
  maandag 25 juni 2012 @ 13:04:22 #93
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_113359277
:9~ Lekker, Lekker!

Ik wil het binnenkort ook eens voor het eerst gaan proberen. :D Iemand een tip over een goeie toko in Rotterdam Centrum die dat soort spullen verkoopt? Supermarkt is vrij duur.
  maandag 25 juni 2012 @ 15:00:55 #94
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113365385
In het centrum ga je naar Wah Nam Hong of Cheung Kong. Voor de beste prijzen stap je in de auto en rijd je naar Interburgo.
  Designer maandag 25 juni 2012 @ 17:53:08 #95
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_113374359
Wat vind je eigenlijk van de supermarkt op de boot?

Moet nog steeds eens naar de west-kruiskade om te kijken :P
🐙
  maandag 25 juni 2012 @ 18:08:53 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113375039
Ja, daar ga ik meestal naartoe, Oriental op de boot. Fijne toko, goeie kwaliteit en degelijke prijzen. En je kunt er lekker voor de deur parkeren.
Maar Bienelientjee vroeg naar een toko in 't centrum, vandaar dat ik Oriental niet noemde. ;-)

Wah Nam Hong vind ik bijna even fijn, maar kut parkeren. Cheung Kong vind ik leuk, lekker origineel Chinees, maar heeft vaak dingen van (bijna) over de datum enzo. Is altijd oppassen geblazen wat je daar koopt. Ook veel nepmerken. En dan toch niet goedkoper dan die andere twee.
  Designer maandag 25 juni 2012 @ 18:09:46 #97
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_113375069
Eens een keertje kijken bij Wah Nam Hong dan :Y
🐙
  maandag 25 juni 2012 @ 18:20:00 #98
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_113375504
Ja, ik heb zelf nog geen rijbewijs. Dus wordt sowiesow met het openbaar vervoer een keertje! :P Binnenkort maar eens een keertje kijken idd!
  maandag 25 juni 2012 @ 20:06:46 #99
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_113380887
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 15:00 schreef RobinOok het volgende:
Voor de beste prijzen stap je in de auto en rijd je naar Interburgo.
In Nieuwegein heb je op het industrieterrein vlakbij de A12 (Ravenswade dacht ik) ook een Chinese groothandel.
Ben er zelf niet geweest maar volgens mij kan je daar als particuliere klant ook terecht.
Er is een bushalte en tramhalte in de buurt maar volgens mij rijdt de tram alleen in de spits via dat industrieterrein.
  dinsdag 26 juni 2012 @ 00:09:45 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113395297
Ja, okay, Aziatische groothandels met goede prijzen zijn er wel meer. :Y
Maar Interburgo is Japans, vandaar dat ik 'm hier in 't topic extra aanbeval.

Jij bedoelt denk ik:
Tai-Pan For Food
Laagraven 2B, 3439LG Nieuwegein
tel. 030-2876000

(staat ook in mijn adreslijst van Aziatische supermarkten en groothandels vanNederland ;-))
  Designer dinsdag 26 juni 2012 @ 20:28:54 #101
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_113427545
Binnenkort maar weer eens sushi maken, deze is net binnengekomen *O*

🐙
pi_113427645
Een rijstfrituur? :?
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')