gewoon gerookte zalm, bij de appie gehaald, ik had niets anders voorhanden op dat momentquote:Op woensdag 5 januari 2011 14:34 schreef T_Killer het volgende:
[..]
Ziet er goed uit Zwabber. Wat voor zalm heb je gebruikt?
Moet het officieel eigenlijk niet met 'normale' rauwe zalm?quote:Op woensdag 5 januari 2011 15:28 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
gewoon gerookte zalm, bij de appie gehaald, ik had niets anders voorhanden op dat moment
ja, maar de kans op parasieten in rauwe zalm is groter dan die van rauwe zeevisquote:Op woensdag 5 januari 2011 18:58 schreef T_Killer het volgende:
[..]
Moet het officieel eigenlijk niet met 'normale' rauwe zalm?
Invriezenquote:Op woensdag 5 januari 2011 19:12 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
ja, maar de kans op parasieten in rauwe zalm is groter dan die van rauwe zeevis
Ik heb vandaag sushi gemaakt met gewone zalm filet en die had ik voor de zekerheid ook even ingevroren (al was het filetje waarschijnlijk al bevroren geweest voordat het in de winkel lagquote:
Ik persoonlijk vind kweekzalm echt niet lekker, heb liever makreel of tonijn, of octopusquote:Op woensdag 5 januari 2011 19:30 schreef Marijkezwolle het volgende:
[..]
Ik heb vandaag sushi gemaakt met gewone zalm filet en die had ik voor de zekerheid ook even ingevroren (al was het filetje waarschijnlijk al bevroren geweest voordat het in de winkel lag). Maar dat is vele malen lekkerder dan gerookte zalm
Dus ik ga het in het vervolg alleen met zalm filet maken
Mij smaakt het gelukkig primaquote:Op woensdag 5 januari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik persoonlijk vind kweekzalm echt niet lekker, heb liever makreel of tonijn, of octopus
Neuh, naar zeewier. Even wennen, maar ik vind het steeds lekkerder worden.quote:Op woensdag 5 januari 2011 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Nori, tja, het blijft naar gras smaken.
Toko Weuroquote:
Ah, dat scheelt, binnenkort maar eens langs de visboer voor wat tonijn en sockeye zalmquote:Op vrijdag 6 mei 2011 17:01 schreef motorbloempje het volgende:
Nopeje kunt de sushivellen die je zo koopt gewoon meteen gebruiken
Ik ga het toch maar eens proberen. Ik vind de vellen die ik heb zo taai. Zelfs als ik de rollen net gemaakt heb en dan eet. Kijken of het helpt of dat ik toch op zoek moet naar een ander merk.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 17:10 schreef RobinOok het volgende:
Van door een gasvlam halen worden ze wel lekkerder.![]()
Maar 't hoeft inderdaad niet.
quote:Op zaterdag 4 juni 2011 21:48 schreef Coolfool het volgende:
De foto niet zo top, maar ik wilde toch deze tweede poging sushi te maken met jullie delen
En dan ga ik het nu opeten!![]()
[ afbeelding ]
Dat ziet er echt lekker uit!quote:Op vrijdag 27 mei 2011 17:44 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Koreaanse sushi gemaakt: gimbap.
De rijst maak je niet aan met sushi-azijn, maar met sesamolie en zout.
Ik had de rijst in tweeen verdeeld, ene helft op zijn Japans, andere op zijn Koreaans, maar daarna helemaal vergeten en tijdens het eten had ik ook niet in de gaten dat er 2 verschillende soorten waren.![]()
Anyway, net als maki sushi, gewoon lekker. Zelfs die surimi vond ik lekker erin.![]()
En natuurlijk de takuan (gele rettich). Die ziet eruit als de grote broer van een Amsterdams uitje, maar smaakt totaal anders. Lekker zoetig. Zit volgens mij standaard in Koreaanse sushi.
[ link | afbeelding ]
Lekker!quote:Op maandag 6 juni 2011 15:52 schreef RobinOok het volgende:
Dank je.
Gisteren aten we sushirijst bij 't eten, ik maakte express wat extra zodat ik vanmiddag de Aziatische versie van een broodje tonijnsalade kon maken. ;-)
[ link | afbeelding ]
Ik heb ook zo'n vormpje. Stop jij daar alleen rijst in? Of eerst het "beleg" en dan rijst erop?quote:Op donderdag 16 juni 2011 17:17 schreef RobinOok het volgende:
Ben ik alweer. :-)
[ link | afbeelding ]
Tamago nigiri
Gemaakt met nigiri vormpje. Die zijn echt handig. Niet alleen omdat je snel mooie, gelijkvormige blokjes rijst hebt, maar het is ook een stuk minder messy. Geen plakhanden enzo.
(en weer van extra rijst van gisteravond)
quote:Op maandag 11 juni 2012 09:53 schreef RobinOok het volgende:
Komkommer, gele rettich, avocado, omelet. En daarbij gewoon een biefstukje bakken. Je gaat toch geen vieze sushies maken omdat er 1 zeikerd tussen zit?
Eerst een plakje zalm/tonijn onderin, rijst erop en aandrukken.quote:Op maandag 11 juni 2012 11:16 schreef RobinOok het volgende:
Alleen de rijst. Ik zou niet weten welke "vulling" ik meegeperst zou willen hebben. Liever niet, denk ik. Maar misschien snap ik je niet?
Klopt helemaal!quote:Op maandag 11 juni 2012 12:53 schreef RobinOok het volgende:
Nee, dat plakje zalm wil je er juist mooi op draperen. Toch? Ikke wel.
In Nieuwegein heb je op het industrieterrein vlakbij de A12 (Ravenswade dacht ik) ook een Chinese groothandel.quote:Op maandag 25 juni 2012 15:00 schreef RobinOok het volgende:
Voor de beste prijzen stap je in de auto en rijd je naar Interburgo.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |