abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_86460849
Het topic over alles wat met sushi te maken heeft! Vraag hier wat je wilt weten, of geef je tips of ervaringen met je sushi experimenten.

Omdat je er al veel over sushi gepraat wordt, wat plaatjes om de smaakpapillen te kietelen:




Itadakimasu!

Vorige topic: Zelf sushi maken deel VI
Ja doei.
pi_86461325
Ik moet ook nog steeds langs de toko voor goedkopere sushi spullen. Jezus wat zijn die in de supermarkt beláchelijk duur! 2,50 voor 10 norivellen, 2,10 voor een rolmatje en 3,00 voor rijst ;(
pi_86461540
quote:
Op woensdag 15 september 2010 14:44 schreef _Loki het volgende:
Ik moet ook nog steeds langs de toko voor goedkopere sushi spullen. Jezus wat zijn die in de supermarkt beláchelijk duur! 2,50 voor 10 norivellen, 2,10 voor een rolmatje en 3,00 voor rijst ;(
Als je een goedkoop rolmatje wil: IKEA heeft ze als placemat. Ze zijn dan wel iets groter, maar ik gebruik ze hier nu (zit een half jaar in het buitenland en geen zin om alles mee te sjouwen) en het werkt prima! 1.50 ongeveer voor zo'n ding.
pi_86462027
Dat is ook een idee inderdaad! Dankje :)

Hier ook nog even m'n vraag: Hoe bewaren jullie nori? Bij mij wordt het echt te snel vochtig..
  Moderator woensdag 15 september 2010 @ 15:06:53 #5
155227 crew  Guppy
dus
pi_86462090
Er was ook al een antwoord:

quote:
Op woensdag 15 september 2010 14:25 schreef Rienie het volgende:
edit: @ loki: de silica gel verpakking er weer indoen en toch goed afsluiten.. maar ik merk zelf ook wel een beetje kwaliteitverlies
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_86462346
Ja die had ik ook al gelezen, maar ik dacht, misschien heeft iemand anders ook nog een goede tip. :)
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 15 september 2010 @ 15:15:06 #7
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_86462386
Lekker Sushi :9
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_86462739
Bestaat er eigenlijk ook sushi zonder vis/vlees of is het dan geen sushi meer?
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  Moderator / Miss SHO woensdag 15 september 2010 @ 15:27:06 #9
22592 crew  Ole
pi_86462812
quote:
Op woensdag 15 september 2010 15:24 schreef rijsttafel het volgende:
Bestaat er eigenlijk ook sushi zonder vis/vlees of is het dan geen sushi meer?
Ja hoor, met bijvoorbeeld komkommer of avocado.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_86462847
quote:
Op woensdag 15 september 2010 15:24 schreef rijsttafel het volgende:
Bestaat er eigenlijk ook sushi zonder vis/vlees of is het dan geen sushi meer?
Ik kwam hier in Tokyo 'Healthy sushi' tegen op de kaart van een sushirestaurant. Niet besteld, maar ik zag iig iets als komkommer, bieslook en ingemaakte daikon. Met japanse omelet kan natuurlijk ook.
pi_86462886
Ok bedankt allebei! Was er benieuwd naar. Misschien ga ik het zelf wel eens maken. Zal vast lekker zijn :9~ en weer eens wat anders.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_86462917
Vergeet ik verdorie de gefermenteerde sojabonen te noemen. Maar die smaken naar kots.
pi_86462994
Ik kan na een week tokyo overigens geen sushi meer zien :')
pi_86463017
quote:
Op woensdag 15 september 2010 15:30 schreef _Arual_ het volgende:
Vergeet ik verdorie de gefermenteerde sojabonen te noemen. Maar die smaken naar kots.
Dan doe ik die maar niet, bedankt voor de tip :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_86463058
quote:
Op woensdag 15 september 2010 15:33 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Dan doe ik die maar niet, bedankt voor de tip :P
Hier zijn hele volksstammen er blij mee, dus je weet maar nooit.
  woensdag 15 september 2010 @ 19:26:04 #16
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_86471135
quote:
Op woensdag 15 september 2010 15:13 schreef _Loki het volgende:
Ja die had ik ook al gelezen, maar ik dacht, misschien heeft iemand anders ook nog een goede tip. :)
Ik plak het pakje altijd weer luchtdicht met plakband.

quote:
Op woensdag 15 september 2010 15:32 schreef _Arual_ het volgende:
Ik kan na een week tokyo overigens geen sushi meer zien :')
:D Wat een luxeprobleem }:| ;)
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_86472084
O+ Sushi O+
Snel weer eens zelf rollen :9
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_86472128
quote:
Op woensdag 15 september 2010 15:13 schreef _Loki het volgende:
Ja die had ik ook al gelezen, maar ik dacht, misschien heeft iemand anders ook nog een goede tip. :)
Als dit gaat over het goed bewaren van de nori vellen dan heb ik denk ik de oplossing... Ik heb van die hersluitbare zakjes van de Ikea, de grootste is precies het goede formaat om de norivellen in de verpakking in te kunnen bewaren! Dus het pas precies en is heel goed afgesloten.
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_86577481
Oe dat klinkt goed, dankje! :)
Ik heb vandaag weer een flink bord gemaakt, ziet er echt leuk uit maar net nu is de batterij van m'n camera leeg ;(
Vulling is 1 rol komkommer en 2 met komkommer en zelfgemaakte tonijnsalade. :D
pi_88059254
Hoewel het al weer een tijdje geleden is dat er in dit topic geschreven is, wil ik toch wat vragen.

Vorige week zijn we wezen eten bij Shabu shabu in Rotterdam, uiteraard hebben wij met volle teuegen genoten, en omdat ik graag zelf kokkelrel lijkt het me luek om zelf eens aan de slag te gaan komend weekend.
Het meeste is al in huis, (behalve de vis uiteraard) maar nu vraag ik me iets af wij hebben daar de Salomon cheese maki gegeten, en vonden dat wel heel erg lekker.
Ik heb geprobeerd om nou vast te stellen wat daar zoal in ging, maar kwam niet veel verder dan rijst en zalm en klaas uiteraard, maar mijn vraag is hebben jullie enig idee welke kaas hierin gebruikt wordt en wat er nog meer in gaat.

(Als ik toen had geweten dat ik het zelf wou gaan proberen had ik uiteraard beter mijn best gedaan om de ingredienten te achterhalen.

Alvast bedankt
pi_88910203
jaja, vanavond weer sushi, nom! :9
Ja doei.
  vrijdag 19 november 2010 @ 22:48:17 #22
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_88924400
Toeval! Ik heb vanavond weer eens, sinds maanden, sushi gemaakt. Gewoon maar even 3 rolletjes niet te moeilijk.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_88930375
quote:
1s.gif Op woensdag 15 september 2010 15:27 schreef Ole het volgende:

[..]

Ja hoor, met bijvoorbeeld komkommer of avocado.
en omelet, of zeewier, of zelfs kaas :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_88930410
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 11:21 schreef Desree65 het volgende:
Hoewel het al weer een tijdje geleden is dat er in dit topic geschreven is, wil ik toch wat vragen.

Vorige week zijn we wezen eten bij Shabu shabu in Rotterdam, uiteraard hebben wij met volle teuegen genoten, en omdat ik graag zelf kokkelrel lijkt het me luek om zelf eens aan de slag te gaan komend weekend.
Het meeste is al in huis, (behalve de vis uiteraard) maar nu vraag ik me iets af wij hebben daar de Salomon cheese maki gegeten, en vonden dat wel heel erg lekker.
Ik heb geprobeerd om nou vast te stellen wat daar zoal in ging, maar kwam niet veel verder dan rijst en zalm en klaas uiteraard, maar mijn vraag is hebben jullie enig idee welke kaas hierin gebruikt wordt en wat er nog meer in gaat.

(Als ik toen had geweten dat ik het zelf wou gaan proberen had ik uiteraard beter mijn best gedaan om de ingredienten te achterhalen.

Alvast bedankt
shabu shabu O+ *; O+
gebruiken ze in die kaasrollen niet gewoon roomkaas, en ei?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_89125110
Heeft iemand tips voor lekkere sushi met rundvlees?

Ik wil vanmiddag gaan rollen, maar wil naast vis en vega ook vleessushi maken. Heb alleen weinig inspiratie....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_89142959
Goed, dank voor al jullie hulp ( :P ), het is gelukt. Ik blijf het gewoon niet zo lekker vinden, sushi. Maar goed, de rest van het gezin wel, dus af en toe komt het gewoon op tafel!

Ik heb alleen maki's gerold.
Eentje met gerookte zalm, komkommer, wasabi en mayonaise.
Eentje met kogelbiefstuk (kort gebakken in een zoet/zoute marinade), bosui en sesam
Eentje met advocado, bosui, sesam en chilisaus
Eentje met kort gebakken pittige courgette en omelet.

Vanmiddag:


En zojuist gesneden. De zalm sushi was al op voordat ik er aan dacht een foto te nemen....

Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_89144458
Ziet er lekker uit Tezz! :Y)
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_89144602
Geen tonijnsushi?
pi_89144668
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2010 18:15 schreef Den_Haag het volgende:
Geen tonijnsushi?
Nee, dit waren maki's met 'alles-wat-ik-nog-in-de-koelkast-vond'!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 7 december 2010 @ 16:31:31 #30
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_89636855
Ik ga morgen weer een poging wagen om zelf sushi te maken. Vind het steeds leuker worden om het zelf te maken :)
  dinsdag 7 december 2010 @ 16:41:15 #31
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_89637235
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 11:21 schreef Desree65 het volgende:
Hoewel het al weer een tijdje geleden is dat er in dit topic geschreven is, wil ik toch wat vragen.

Vorige week zijn we wezen eten bij Shabu shabu in Rotterdam, uiteraard hebben wij met volle teuegen genoten, en omdat ik graag zelf kokkelrel lijkt het me luek om zelf eens aan de slag te gaan komend weekend.
Het meeste is al in huis, (behalve de vis uiteraard) maar nu vraag ik me iets af wij hebben daar de Salomon cheese maki gegeten, en vonden dat wel heel erg lekker.
Ik heb geprobeerd om nou vast te stellen wat daar zoal in ging, maar kwam niet veel verder dan rijst en zalm en klaas uiteraard, maar mijn vraag is hebben jullie enig idee welke kaas hierin gebruikt wordt en wat er nog meer in gaat.

(Als ik toen had geweten dat ik het zelf wou gaan proberen had ik uiteraard beter mijn best gedaan om de ingredienten te achterhalen.

Alvast bedankt
Shabu Shabu is wel de beste in R'dam vind ik! Maar om op je vraag antwoord te geven.. Als ik zelf sushi maak, koop ik altijd een sushi pakket van de AH. Daar zit sowieso de rijst, matjes, stokjes en saus in die je nodig hebt. Enige wat je dan nog nodig hebt, zijn de verse ingrediënten.
pi_89637827
en het is super duur, die pakketten.. gewoon even bij de toko naar binnen stappen ^O^
Ja doei.
pi_89638339
Net nog naar de toko geweest, voor 5 euro een kilo rijst, seasoning en flink wat norivellen.
Morgen weer eens proberen. :)
  dinsdag 7 december 2010 @ 17:35:52 #34
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_89639445
Tip voor degenen die échte wasabi willen: http://wasabi.co.nz
Ik heb verder geen banden met dat bedrijf maar ze hebben wel erg goede wasabi en het is nog 100% Wasabi Japonica ook.
50gram kost ¤11,- incl verzendkosten (in een week in huis) dus opzich niet eens zo heel veel duurder dan tubetjes en poedertjes van de toko en daat zit voornamelijk gewone mierikswortel in.
  dinsdag 7 december 2010 @ 22:36:16 #35
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_89655256
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 16:54 schreef motorbloempje het volgende:
en het is super duur, die pakketten.. gewoon even bij de toko naar binnen stappen ^O^
Toko is natuurlijk goedkoper alleen in het boerendorp waar ik woon, zit het helaas niet.
Daarom koop ik het vaker bij de supermarkt :X
  donderdag 9 december 2010 @ 17:51:27 #36
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_89727682
Woohoo, een doe-het-zelf-sushi-maken-topic. Wil het binnenkort voor het eerst proberen zelf te maken. Hebben jullie in deze topic reeks geen wiki of iets dergelijks met de basisinstructies? Want weet niet waar ik zou moeten beginnen met het zelf maken van sushi.
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
pi_89727768
Youtube heeft een aantal goede tutorials :)
  dinsdag 4 januari 2011 @ 15:05:46 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90837165
Voor een postje op mijn site over sushirijst wil ik verwijzen naar een uitgebreide site met meer informatie over sushi en zelf sushi maken. Hebben jullie een tip, een site waarvan je zegt "die is echt heel goed, informatief, duidelijk, uitgebreid"? Mag ook in het engels.

En verder heb ik sinds kort de susirijstballen "ontdekt". Nou ja, ik wist wel dat ze bestonden, maar vind ze heel handig als je andere gerechten sausloos zijn. Omdat ik gewoon een kommetje witte rijst zonder saus ook zo saai vind, maar die ballen blijken een hit. Gaan meestal schoon op.



[ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 04-01-2011 23:06:51 ]
  dinsdag 4 januari 2011 @ 15:48:34 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90838758
Hoorde laatst iemand klagen dat ze sushi hadden gegeten, en dat het zo slecht was geweest, het eten was koud en niet gaar.
Ik pieste zowat in mijn broek van het lachen, maar moest mijn mond en stijve bovenlip houden, was een klant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 januari 2011 @ 16:41:21 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  Designer woensdag 5 januari 2011 @ 00:48:30 #41
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_90865565
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 15:05 schreef RobinOok het volgende:
Voor een postje op mijn site over sushirijst wil ik verwijzen naar een uitgebreide site met meer informatie over sushi en zelf sushi maken. Hebben jullie een tip, een site waarvan je zegt "die is echt heel goed, informatief, duidelijk, uitgebreid"? Mag ook in het engels.

En verder heb ik sinds kort de susirijstballen "ontdekt". Nou ja, ik wist wel dat ze bestonden, maar vind ze heel handig als je andere gerechten sausloos zijn. Omdat ik gewoon een kommetje witte rijst zonder saus ook zo saai vind, maar die ballen blijken een hit. Gaan meestal schoon op.

[ link | afbeelding ]
oeh, ziet er lekker uit :P

laatst sushi gemaakt voor een avondje bij vrienden

🐙
  woensdag 5 januari 2011 @ 03:35:02 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90867863
Wow! Ziet er goed uit!

(wat zijn die groene "kruimeltjes"?)
  Designer woensdag 5 januari 2011 @ 11:54:11 #43
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_90875036
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 03:35 schreef RobinOok het volgende:
Wow! Ziet er goed uit!

(wat zijn die groene "kruimeltjes"?)
gewoon sesamzaadjes, maar dan met wasabismaak
🐙
  woensdag 5 januari 2011 @ 12:39:46 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90876690
Ooh, die heb ik ook. En andere smaken ook. Goed idee om die voor de sushi te gebruiken. ^O^
pi_90876741
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 15:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoorde laatst iemand klagen dat ze sushi hadden gegeten, en dat het zo slecht was geweest, het eten was koud en niet gaar.
Ik pieste zowat in mijn broek van het lachen, maar moest mijn mond en stijve bovenlip houden, was een klant.
:')!
Ja doei.
pi_90876830
Moblo, aangezien jij in de buurt woont, waar haal jij je spullies?

Ik heb de Nori-vellen van de Jumbo geprobeerd en die kreeg ik niet weg gekauwd.
Ik heb alles zo in de vuilnisbak geflikkerd ;(. Gatverdamme.
  woensdag 5 januari 2011 @ 12:55:16 #47
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_90877222
quote:
10s.gif Op woensdag 5 januari 2011 00:48 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

oeh, ziet er lekker uit :P

laatst sushi gemaakt voor een avondje bij vrienden

[ afbeelding ]
Woah zwabber, dat ziet er echt vet goed uit man :9
quote:
13s.gif Op woensdag 5 januari 2011 12:43 schreef Anne het volgende:
Moblo, aangezien jij in de buurt woont, waar haal jij je spullies?

Ik heb de Nori-vellen van de Jumbo geprobeerd en die kreeg ik niet weg gekauwd.
Ik heb alles zo in de vuilnisbak geflikkerd ;(. Gatverdamme.
Heb je geen toko in de buurt zitten? Daar is alles en goedkoper en vaak lekkerder :Y
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
  woensdag 5 januari 2011 @ 13:49:13 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90879215
quote:
13s.gif Op woensdag 5 januari 2011 12:43 schreef Anne het volgende:
Ik heb de Nori-vellen van de Jumbo geprobeerd en die kreeg ik niet weg gekauwd.
Ik heb alles zo in de vuilnisbak geflikkerd ;(. Gatverdamme.
Je kunt ze ook voor het rollen even boven de vlam van je gasfornuis houden. Knappen ze erg van op. En verder natuurlijk nooit te lang van tevoren maken. En bij het rollen de glanzende kant naar buiten. Hoewel ik eigenlijk niet weet of dat laatste ook van invloed is op het resultaat of alleen op het uiterlijk.
  woensdag 5 januari 2011 @ 14:34:11 #49
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_90881190
quote:
10s.gif Op woensdag 5 januari 2011 00:48 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

oeh, ziet er lekker uit :P

laatst sushi gemaakt voor een avondje bij vrienden

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit Zwabber. Wat voor zalm heb je gebruikt?
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
  Moderator woensdag 5 januari 2011 @ 15:07:01 #50
155227 crew  Guppy
dus
pi_90882545
@Anne, welke regio zoek je?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 5 januari 2011 @ 15:20:38 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  Designer woensdag 5 januari 2011 @ 15:28:13 #52
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_90883446
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 14:34 schreef T_Killer het volgende:

[..]

Ziet er goed uit Zwabber. Wat voor zalm heb je gebruikt?
gewoon gerookte zalm, bij de appie gehaald, ik had niets anders voorhanden op dat moment :P
🐙
  woensdag 5 januari 2011 @ 18:58:14 #53
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_90894937
quote:
10s.gif Op woensdag 5 januari 2011 15:28 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

gewoon gerookte zalm, bij de appie gehaald, ik had niets anders voorhanden op dat moment :P
Moet het officieel eigenlijk niet met 'normale' rauwe zalm?
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:04:23 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90895292
Nori, tja, het blijft naar gras smaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Designer woensdag 5 januari 2011 @ 19:12:31 #55
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_90895850
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 18:58 schreef T_Killer het volgende:

[..]

Moet het officieel eigenlijk niet met 'normale' rauwe zalm?
ja, maar de kans op parasieten in rauwe zalm is groter dan die van rauwe zeevis
🐙
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:17:22 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90896206
quote:
10s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:12 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

ja, maar de kans op parasieten in rauwe zalm is groter dan die van rauwe zeevis
Invriezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:30:59 #57
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_90897106
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Invriezen
Ik heb vandaag sushi gemaakt met gewone zalm filet en die had ik voor de zekerheid ook even ingevroren (al was het filetje waarschijnlijk al bevroren geweest voordat het in de winkel lag :P). Maar dat is vele malen lekkerder dan gerookte zalm :9 Dus ik ga het in het vervolg alleen met zalm filet maken :Y
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:35:13 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90897433
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:30 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]

Ik heb vandaag sushi gemaakt met gewone zalm filet en die had ik voor de zekerheid ook even ingevroren (al was het filetje waarschijnlijk al bevroren geweest voordat het in de winkel lag :P). Maar dat is vele malen lekkerder dan gerookte zalm :9 Dus ik ga het in het vervolg alleen met zalm filet maken :Y
Ik persoonlijk vind kweekzalm echt niet lekker, heb liever makreel of tonijn, of octopus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Designer woensdag 5 januari 2011 @ 19:41:37 #59
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_90897911
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Invriezen
jup, maar op dat moment was ik bij vrienden en moest ik de spullen nog halen
🐙
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:56:57 #60
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_90898931
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik persoonlijk vind kweekzalm echt niet lekker, heb liever makreel of tonijn, of octopus
Mij smaakt het gelukkig prima ;) Maar makreel is vaak gerookt en dat vind ik minder voor de sushi en octopus is dan weer niet mijn ding :D Maak je zelf ook wel eens sushi trouwens?
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_90899260
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 15:07 schreef Guppyfriend het volgende:
@Anne, welke regio zoek je?
Noord-Limburg/Nijmegen :Y.
  woensdag 5 januari 2011 @ 21:10:37 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90903573
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Nori, tja, het blijft naar gras smaken.
Neuh, naar zeewier. Even wennen, maar ik vind het steeds lekkerder worden.
Moet je eens snacknori scoren, met wasabi-smaak bijvoorbeeld. YUM!

  vrijdag 6 mei 2011 @ 16:21:11 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96438484


Had een bakje met ingelegde shisobladeren (Koreaans) en wilde dat gewoon (als lunch) met wat gekookte Japanse rijst eten. Maar dacht, oh, ik heb ook nog van dat sushi-poeder liggen, dat roer ik erdoor. Bovendien had ik net een nieuw nigiri-vorm-dingetje gekocht en tadadadadadaaaaa, een nieuwe sushi is geboren: kkaennip sushi! 8-)
pi_96438574
quote:
14s.gif Op woensdag 5 januari 2011 20:01 schreef Anne het volgende:

[..]

Noord-Limburg/Nijmegen :Y.
Toko Weuro O+

en anders even richting Arnhem rijden, bij de grote Aziatische Supermarkt: http://www.amazingoriental.com/
Ja doei.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 16:59:35 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96440151
Nou heb ik weleens sushi gegeten en zelf ook weleens gemaakt maar veel verder dan sashimi ben ik eigenlijk nog niet gekomen qua maken. :P
Moet je zo'n nori-vel vantevoren ook nog prepareren? wellen bijvoorbeeld?
Ik heb ze het ook weleens door een gasvlam zien halen, wat is nu de methode?
pi_96440238
Nope :) je kunt de sushivellen die je zo koopt gewoon meteen gebruiken :)
Ja doei.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 17:07:50 #67
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96440521
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 17:01 schreef motorbloempje het volgende:
Nope :) je kunt de sushivellen die je zo koopt gewoon meteen gebruiken :)
Ah, dat scheelt, binnenkort maar eens langs de visboer voor wat tonijn en sockeye zalm :9~
  vrijdag 6 mei 2011 @ 17:10:56 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96440663
Van door een gasvlam halen worden ze wel lekkerder. :Y
Maar 't hoeft inderdaad niet.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 22:28:31 #69
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_96455965
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 17:10 schreef RobinOok het volgende:
Van door een gasvlam halen worden ze wel lekkerder. :Y
Maar 't hoeft inderdaad niet.
Ik ga het toch maar eens proberen. Ik vind de vellen die ik heb zo taai. Zelfs als ik de rollen net gemaakt heb en dan eet. Kijken of het helpt of dat ik toch op zoek moet naar een ander merk.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  vrijdag 27 mei 2011 @ 17:44:07 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97390896


Koreaanse sushi gemaakt: gimbap.
De rijst maak je niet aan met sushi-azijn, maar met sesamolie en zout.
Ik had de rijst in tweeen verdeeld, ene helft op zijn Japans, andere op zijn Koreaans, maar daarna helemaal vergeten en tijdens het eten had ik ook niet in de gaten dat er 2 verschillende soorten waren. :@

Anyway, net als maki sushi, gewoon lekker. Zelfs die surimi vond ik lekker erin. :Y
En natuurlijk de takuan (gele rettich). Die ziet eruit als de grote broer van een Amsterdams uitje, maar smaakt totaal anders. Lekker zoetig. Zit volgens mij standaard in Koreaanse sushi.

  vrijdag 27 mei 2011 @ 21:40:13 #71
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_97400982
Klinkt lekker en zo ziet het er ook uit. Compliment voor die toffe foto! ik zie regelmatig mooie foto's van je voorbij komen trouwens
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 28 mei 2011 @ 09:13:06 #72
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_97412629
Ohhh, nu heb ik héél veel zin weer eens zelf aan de slag te gaan. Hmmmm! En nu wil ik vanmiddag nog naar de toko :9
  zaterdag 28 mei 2011 @ 11:58:52 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97415155
Dank je, mmasha. :D
En succes, zo-is-dat!
  zaterdag 4 juni 2011 @ 21:48:21 #74
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_97712070
De foto niet zo top, maar ik wilde toch deze tweede poging sushi te maken met jullie delen :)

En dan ga ik het nu opeten! :P

  zaterdag 4 juni 2011 @ 22:04:08 #75
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_97713023
Ziet er goed uit hoor! Is het al op? Jammer! ;)
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 22:10:18 #76
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97713437
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:48 schreef Coolfool het volgende:
De foto niet zo top, maar ik wilde toch deze tweede poging sushi te maken met jullie delen :)

En dan ga ik het nu opeten! :P

[ afbeelding ]
:9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 4 juni 2011 @ 22:30:28 #77
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_97714759
Ja, het is alweer op. Jammer hoor! Moet ik toch vaker doen! *)
  zondag 5 juni 2011 @ 12:49:21 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97732030
Zo'n binnestebuiten sushirol ziet er toch ook wel heel feestelijk uit he? Moet ik ook eens maken.
Krijg trek van je foto.
  maandag 6 juni 2011 @ 15:49:29 #79
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97788589
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 17:44 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Koreaanse sushi gemaakt: gimbap.
De rijst maak je niet aan met sushi-azijn, maar met sesamolie en zout.
Ik had de rijst in tweeen verdeeld, ene helft op zijn Japans, andere op zijn Koreaans, maar daarna helemaal vergeten en tijdens het eten had ik ook niet in de gaten dat er 2 verschillende soorten waren. :@

Anyway, net als maki sushi, gewoon lekker. Zelfs die surimi vond ik lekker erin. :Y
En natuurlijk de takuan (gele rettich). Die ziet eruit als de grote broer van een Amsterdams uitje, maar smaakt totaal anders. Lekker zoetig. Zit volgens mij standaard in Koreaanse sushi.

[ link | afbeelding ]
Dat ziet er echt lekker uit!
  maandag 6 juni 2011 @ 15:52:08 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97788715
Dank je. *O*

Gisteren aten we sushirijst bij 't eten, ik maakte express wat extra zodat ik vanmiddag de Aziatische versie van een broodje tonijnsalade kon maken. ;-)



[ Bericht 64% gewijzigd door RobinOok op 06-06-2011 23:20:38 ]
  donderdag 16 juni 2011 @ 17:17:04 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98256095
Ben ik alweer. :-)


Tamago nigiri

Gemaakt met nigiri vormpje. Die zijn echt handig. Niet alleen omdat je snel mooie, gelijkvormige blokjes rijst hebt, maar het is ook een stuk minder messy. Geen plakhanden enzo.

(en weer van extra rijst van gisteravond)
pi_98256251
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 15:52 schreef RobinOok het volgende:
Dank je. *O*

Gisteren aten we sushirijst bij 't eten, ik maakte express wat extra zodat ik vanmiddag de Aziatische versie van een broodje tonijnsalade kon maken. ;-)

[ link | afbeelding ]
Lekker! :9
pi_110471238
Maken jullie nog sushi? :)

Ben van plan zelf sushi te maken en vond dit topic...
pi_112726911
Hoi allemaal,

binnenkort willen we met een groep sushi gaan maken, maar nu is eriemand die geen vis lust ... Ik heb inmiddels online al gerookte kip gevonden als vlees, maar hebben jullie nog andere suggesties?

Alvast bedankt!
  maandag 11 juni 2012 @ 09:53:10 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112727598
Komkommer, gele rettich, avocado, omelet. En daarbij gewoon een biefstukje bakken. Je gaat toch geen vieze sushies maken omdat er 1 zeikerd tussen zit?

[ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 11-06-2012 10:53:58 ]
  maandag 11 juni 2012 @ 11:08:42 #86
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_112729475
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2011 17:17 schreef RobinOok het volgende:
Ben ik alweer. :-)

[ link | afbeelding ]
Tamago nigiri

Gemaakt met nigiri vormpje. Die zijn echt handig. Niet alleen omdat je snel mooie, gelijkvormige blokjes rijst hebt, maar het is ook een stuk minder messy. Geen plakhanden enzo.

(en weer van extra rijst van gisteravond)
Ik heb ook zo'n vormpje. Stop jij daar alleen rijst in? Of eerst het "beleg" en dan rijst erop?
Ik doe alleen rijst maar bedacht me dat het met de vulling meteen meeperst.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  maandag 11 juni 2012 @ 11:16:22 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112729717
Alleen de rijst. Ik zou niet weten welke "vulling" ik meegeperst zou willen hebben. Liever niet, denk ik. Maar misschien snap ik je niet?
pi_112729806
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2012 09:53 schreef RobinOok het volgende:
Komkommer, gele rettich, avocado, omelet. En daarbij gewoon een biefstukje bakken. Je gaat toch geen vieze sushies maken omdat er 1 zeikerd tussen zit?
:D

We gaan het op de manier van "gourmetten" doen: alles snijden en dan kan iedereen zijn eigen sushirollen maken :) Dus mag iedereen zijn eigen inhoud bepalen, dus iets extra's op tafel is dan niet erg.

Gele rettich hebben we idd al, dat ligt al klaar in de vriezer, we hebben 10 kilo sushi rijst staan thuis, dus dat komt goed! Biefstuk zal ik dan idd ook halen!
  maandag 11 juni 2012 @ 12:30:37 #89
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_112732420
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 11:16 schreef RobinOok het volgende:
Alleen de rijst. Ik zou niet weten welke "vulling" ik meegeperst zou willen hebben. Liever niet, denk ik. Maar misschien snap ik je niet?
Eerst een plakje zalm/tonijn onderin, rijst erop en aandrukken.
Ik hou het ook maar op alleen rijst :)
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  maandag 11 juni 2012 @ 12:53:56 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112733271
Nee, dat plakje zalm wil je er juist mooi op draperen. Toch? Ikke wel. ;)
  maandag 11 juni 2012 @ 13:02:34 #91
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_112733623
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 12:53 schreef RobinOok het volgende:
Nee, dat plakje zalm wil je er juist mooi op draperen. Toch? Ikke wel. ;)
Klopt helemaal!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_113051622
Vorige week donderdag ook weer eens sushi gemaakt. Het was erg lekker en leuk om te maken. Ik had ze gevuld met zalm, tonijn, komkommer, radijs, wortel en wasabimayonaise.

Foto's:




Clever lives end up rusty and forgotten. Brilliant minds end up with alzheimers.
  maandag 25 juni 2012 @ 13:04:22 #93
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_113359277
:9~ Lekker, Lekker!

Ik wil het binnenkort ook eens voor het eerst gaan proberen. :D Iemand een tip over een goeie toko in Rotterdam Centrum die dat soort spullen verkoopt? Supermarkt is vrij duur.
  maandag 25 juni 2012 @ 15:00:55 #94
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113365385
In het centrum ga je naar Wah Nam Hong of Cheung Kong. Voor de beste prijzen stap je in de auto en rijd je naar Interburgo.
  Designer maandag 25 juni 2012 @ 17:53:08 #95
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_113374359
Wat vind je eigenlijk van de supermarkt op de boot?

Moet nog steeds eens naar de west-kruiskade om te kijken :P
🐙
  maandag 25 juni 2012 @ 18:08:53 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113375039
Ja, daar ga ik meestal naartoe, Oriental op de boot. Fijne toko, goeie kwaliteit en degelijke prijzen. En je kunt er lekker voor de deur parkeren.
Maar Bienelientjee vroeg naar een toko in 't centrum, vandaar dat ik Oriental niet noemde. ;-)

Wah Nam Hong vind ik bijna even fijn, maar kut parkeren. Cheung Kong vind ik leuk, lekker origineel Chinees, maar heeft vaak dingen van (bijna) over de datum enzo. Is altijd oppassen geblazen wat je daar koopt. Ook veel nepmerken. En dan toch niet goedkoper dan die andere twee.
  Designer maandag 25 juni 2012 @ 18:09:46 #97
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_113375069
Eens een keertje kijken bij Wah Nam Hong dan :Y
🐙
  maandag 25 juni 2012 @ 18:20:00 #98
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_113375504
Ja, ik heb zelf nog geen rijbewijs. Dus wordt sowiesow met het openbaar vervoer een keertje! :P Binnenkort maar eens een keertje kijken idd!
  maandag 25 juni 2012 @ 20:06:46 #99
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_113380887
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 15:00 schreef RobinOok het volgende:
Voor de beste prijzen stap je in de auto en rijd je naar Interburgo.
In Nieuwegein heb je op het industrieterrein vlakbij de A12 (Ravenswade dacht ik) ook een Chinese groothandel.
Ben er zelf niet geweest maar volgens mij kan je daar als particuliere klant ook terecht.
Er is een bushalte en tramhalte in de buurt maar volgens mij rijdt de tram alleen in de spits via dat industrieterrein.
  dinsdag 26 juni 2012 @ 00:09:45 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113395297
Ja, okay, Aziatische groothandels met goede prijzen zijn er wel meer. :Y
Maar Interburgo is Japans, vandaar dat ik 'm hier in 't topic extra aanbeval.

Jij bedoelt denk ik:
Tai-Pan For Food
Laagraven 2B, 3439LG Nieuwegein
tel. 030-2876000

(staat ook in mijn adreslijst van Aziatische supermarkten en groothandels vanNederland ;-))
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')