quote:Op vrijdag 18 juni 2010 17:28 schreef Dunckie het volgende:
Piet weet je misschien een goed restaurant in Arnhem of nabije omgeving? (Waar we met zes man voor max. 500 euro klaar kunnen zijn zon beetje)
quote:Op donderdag 24 juni 2010 14:04 schreef misterddude het volgende:
beste piet.
mijn vader en zusje zijn vegetarisch. als ik dan moet koken dan miss ik vaak een goed stuk vlees. vleesvervangers vind ik niets. weet jij misschien een goed recept waar geen vlees bij zit maar waarbij ik dit ook niet ga missen?
mvg dennis
quote:Op donderdag 24 juni 2010 15:50 schreef Eris het volgende:
iemand enig idee wat je kan maken met rauwe niet ingemaakte augurken?
We hebben een augurken plant in te staan. Jammer genoeg is het genoeg voor 1 potje augurken
Waarom niet?quote:Op donderdag 24 juni 2010 16:56 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
kimchi met augurken is geen kimchi
dat is een andere naam zie ik, een soort variant op kimchi. de kruiden en bereidingswijze zijn hetzelfde alleen betekent kimchi 'gefermenteerde kool' en dat is ook wat kimchi is. in grote vaten in de grond zuurhoudende kool, die met pepers e.d. wordt ingemaakt tot kimchiquote:Op donderdag 24 juni 2010 21:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom niet?
[ afbeelding ]
oisobagi kimchi
Ik weet niet wat voor plant Eris thuis heeft staan. In Brabant noemen we komkommers ook augurken. Hoe dan ook, (inmaak)komkommer of augurk, daar zit toch geen/amper verschil tussen? Ik zou dat wel aandurven er kimchi van te maken. Liever dan van gewone supermarktkomkommers.
[ afbeelding ]
Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?quote:Op donderdag 24 juni 2010 23:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
dat is een andere naam zie ik, een soort variant op kimchi. de kruiden en bereidingswijze zijn hetzelfde alleen betekent kimchi 'gefermenteerde kool' en dat is ook wat kimchi is. in grote vaten in de grond zuurhoudende kool, die met pepers e.d. wordt ingemaakt tot kimchi
ok. ja dat dacht ik want in Korea kreeg ik de uitleg dat de met rode pepertjes ingemaakte kool de kimchi was. er lagen ook andere zure/pittige groenten maar dat werd niet aangegeven als kimchi. ben ook bij een kimchi tuin geweest en dat was allemaal van dezelfde koolsoort, vandaarquote:Op vrijdag 25 juni 2010 00:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?![]()
Nou, niet dus. Het Kimchi Museum in Seoul onderkent zo'n 187 soorten kimchi. Van kool, rettich, komkommer, van alles. Het is ingelegde groenten, niet ingelegde kool. Ook al is kool wel het meest voorkomend.
Piet heb jij het antwoord?quote:Op woensdag 30 juni 2010 22:23 schreef Righteous het volgende:
[quote]Op woensdag 30 juni 2010 21:46 schreef Miss_Virgo het volgende:
Weet iemand hoe je een croque monsiour maakt?
In Frankrijk krijg je zo'n tosti met gesmolten kaas erop, maar volgens mij is dat niet gewoon kaas, maar een soort van kaas-bechamelsaus of zo... heb nog geen goed recept kunnen vinden...
[..]
Pietverdriet zal het ongetwijfeld weten
Haha, ben je daar geweest?quote:Op vrijdag 25 juni 2010 00:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?![]()
Nou, niet dus. Het Kimchi Museum in Seoul onderkent zo'n 187 soorten kimchi. Van kool, rettich, komkommer, van alles. Het is ingelegde groenten, niet ingelegde kool. Ook al is kool wel het meest voorkomend.
Ik heet dan wel geen Piet.quote:
dat is zooooo lekker! schrok wel van de prijzen vorig jaar in frankrijk op de terrasjes, 7-8 euroquote:Op donderdag 1 juli 2010 11:39 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik heet dan wel geen Piet.
Maar het is Gruyčre kaas.
En er zijn recepten bij waar ze inderdaad bechamel gebruiken.
Ik ga in september naar Seoul, maar ik heb verder geen Kimchi-obsessiequote:Op donderdag 1 juli 2010 11:23 schreef RobinOok het volgende:
Nee, was het maar waar. Lijkt me wel wat.
gewoon eten denk ikquote:Op zondag 4 juli 2010 20:21 schreef Erosjuhhh het volgende:
Omdat ik weet dat jij soms ook met zelf ingelegde zuren werkt, ik heb hier grote a'damse uien staan in het zuur (helemaal onder het zuur) van Kesbeke :0 maar staan al wel een half jaar open in de koelkast (ong 2 graden), wat zeg jij Piet, Eetbaar?
Op de pot staat trouwens JUN. 2012 omdat we dan toch al lang dood zijn
Ik heb zo'n zelfde pot van Kesbeke in de ijskast gehad, heb ik wel langer dan een jaar over gedaan die op te maken. (eten ze alleen bij de boerenkool, dus dat schiet niet zo op). Niks mis mee, die zijn ervoor bedoeld om lang te bewaren. (wel in de ijskast ook)quote:Op zondag 4 juli 2010 20:21 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik heb hier grote a'damse uien staan in het zuur (helemaal onder het zuur) van Kesbeke :0 maar staan al wel een half jaar open in de koelkast (ong 2 graden), wat zeg jij Piet, Eetbaar?
Op de pot staat trouwens JUN. 2012 omdat we dan toch al lang dood zijn
Lekkerquote:Op woensdag 14 juli 2010 23:33 schreef Oceanonix het volgende:
Geachte Mijnheer P. Verdriet,
Ik heb een moestuin waarin ik drie rijtjes met meiknolletjes heb staan.
In kwarten snijden en koken tot beetgaar en serveren met boter en citroensap vind ik erg lekker.quote:In de Wannee heb ik een recept gevonden waarin de knolletjes worden klaargemaakt met melk en bloem.
Tevens op het grote WWW een salade van meiknol met parmaham gevonden. Wanneer ik deze twee recepten heb klaargemaakt en genuttigd heb ik nog voldoende meiknol over.
Heeft U in Uw oneindige recepten voorraad een paar recepten met meiknolletjes voor me?
Alvast mijn hartelijke dank.
Met vriendelijke groet,
Oceanonix
Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit tuinbonen klaarmaak, vind ze niet echt lekker en de rest hier vind ze smerig.quote:Op donderdag 15 juli 2010 00:42 schreef uniekhoorn het volgende:
Tuinbonen, gisteren gedopt....
wokken,smoren en een kwak lekkere mosterd erdoor.
Het moet toch beter kunnen?
gewoon lekker opsnackenquote:Op woensdag 14 juli 2010 23:33 schreef Oceanonix het volgende:
Geachte Mijnheer P. Verdriet,
Ik heb een moestuin waarin ik drie rijtjes met meiknolletjes heb staan.
In de Wannee heb ik een recept gevonden waarin de knolletjes worden klaargemaakt met melk en bloem.
Tevens op het grote WWW een salade van meiknol met parmaham gevonden. Wanneer ik deze twee recepten heb klaargemaakt en genuttigd heb ik nog voldoende meiknol over.
Heeft U in Uw oneindige recepten voorraad een paar recepten met meiknolletjes voor me?
Alvast mijn hartelijke dank.
Met vriendelijke groet,
Oceanonix
quote:Op donderdag 24 juni 2010 23:36 schreef Dunckie het volgende:
Heeft iemand een antwoord op mijn restaurantvraag (zie OP)?
Bloem met laag gluten gehalte, dus niet het bloem wat je gebruikt voor brood, maar dat voor koekjes enzoquote:Op maandag 19 juli 2010 19:26 schreef Erasmo het volgende:
Cake.
Morgen wil ik weer een cake bakken maar ik heb nieuwe bloem nodig. Nu heeft de supermarkt hier ongeveer een gangpad aan meelsoorten, welke zou ik het beste kunnen halen?
Watermeloensoep? Was ie rood, geel, groen?quote:Op maandag 19 juli 2010 20:58 schreef Soohr het volgende:
Afgelopen zaterdag was ik uit eten in Bergerac,
in een alleraardigst restaurant, waar het eten perfect smaakte, maar de bediening heel snel was, kregen we als voorafje van het huis een koude meloensoep.
In de soep zaten ook nog enkele reepjes ham.
Nu vraag ik me af hoe ik van een meloen soep kan maken zonder dat het gelijk een soort meloenmoes gaat worden.
De structuur had wel iets weg van appelmoes, maar het was veel en veel vochtiger zonder waterig te smaken.
ik gok de koude soep van galiameloenquote:Op maandag 19 juli 2010 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Watermeloensoep? Was ie rood, geel, groen?
Ik had de roomkaas weggelaten en spek ipv ham genomen.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 16:38 schreef Jessiiie het volgende:
Ik heb voor vanavond kipfilet ingesmeerd met roomkaas en daarop ham, dit opgerolt en vast gezet met een prikker.
Kan ik dit in de oven doen of droogt dit dan uit?
Het is van die parma ham, lijkt me noujuist wel erg lekker! maar volgende keer zal ik het eens met spek proberen!quote:Op dinsdag 20 juli 2010 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik had de roomkaas weggelaten en spek ipv ham genomen.
Maar denk niet dat het uitdroogt trouwens, als het het niet te lang in de oven laat staan.
de soep was gelig,quote:Op maandag 19 juli 2010 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Watermeloensoep? Was ie rood, geel, groen?
Lijkt mij dan gewoon puree van meloen maken en op smaak brengen. Hem zout maken en soepkruiden/groenten mee trekken lijkt mij trouwens niets.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 19:31 schreef Soohr het volgende:
[..]
de soep was gelig,
galiameloen kan het wel geweest zijn ja
Voor het klaren van de soep kan je robins aanwijzingen volgen.quote:Op donderdag 24 juni 2010 20:47 schreef Snarf het volgende:
Beste Piet, er staat nog een vraag van mij open in het vorige topic; je zou nog terugkomen op mijn extravagante bouillon.
vlees op 80 c of lager. iig met hele langzame garing. gasoven is daar niet zo goed in helaasquote:Op zondag 15 augustus 2010 15:13 schreef Erasmo het volgende:
Wat wil je dan precies gaan slowcooken?
Ik zou er sowieso een elektro oven bij kopen, is voor veel meer zaken handig. En wat een goede is, poeh, Siemens maakt goed spul.quote:Op zondag 15 augustus 2010 15:08 schreef FkTwkGs2014 het volgende:
beste piet
ik heb een heel antiek fornuis met een gasoven. supertof! maar nu wil ik slowcooken, lijkt me nice. hoe los ik dit op? een kleine electro-oven erbij kopen? wat is een goede?
groetjes
- anoniem fokkertje -
Of zo een:quote:Op zondag 15 augustus 2010 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou er sowieso een elektro oven bij kopen, is voor veel meer zaken handig. En wat een goede is, poeh, Siemens maakt goed spul.
ik wil er ook op 50 c iets mee kunnen. deze lijken me te specifiek voor broodbakken?quote:Op zondag 15 augustus 2010 21:12 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Of zo een:
[ link | afbeelding ]![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ik maak nooit pizza, dat vind ik afhaaleten. Maar ik zou gewoon een blik tomaten nemen, afgieten in een bakje en even een staafmixer erin zetten en dit bij het bakje voegenquote:Op maandag 16 augustus 2010 17:44 schreef Jessiiie het volgende:
Piet, van het weekend ga ik koken met mn vriend voor onze ouders.. We doen voor een klein bordje carpaccio, als hoofd allemaal hapjes, en na tiramisu (jouw recept uit een eerdere reeks).. wat vraagjes:
We maken mini pizzatjes, wat kan ik gebruiken als tomatensaus? Gewoon zo'n pakje tomaten puree achtig? Wat doe jij op je pizza?
Klinkt goed,quote:We doen kleine broodjes warm vlees, wat voor een vlees gebruik ik daar voor? Fricandeau?
Wat dacht je van een eitje losslaan, wat chilipeper en zout erdoor.quote:bedankt vast en andere tips zijn altijd welkom.. jouw olie met kruiden ed uit een eerdere reeks komt ook op tafel!
Bedankt Piet! Vooral die gebakken geitenkaas klinkt heerlijk! Die dadels met bacon kende ik al, zat er ook over te denken om die te maken. Besloten niet te doen.. maar nu begin ik toch weer te twijfelen.. is toch wel erg lekker...quote:Op maandag 16 augustus 2010 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak nooit pizza, dat vind ik afhaaleten. Maar ik zou gewoon een blik tomaten nemen, afgieten in een bakje en even een staafmixer erin zetten en dit bij het bakje voegen
[..]
Klinkt goed,
[..]
Wat dacht je van een eitje losslaan, wat chilipeper en zout erdoor.
Een kleine gourgette aan plakjes snijden, door het ei halen, door bloem halen en dan in neutrale olie in de koekenpan bakken?
Erg lekker als hapje.
Ontpitte dadel laten paar uur wellen in port of zoete sherry, omwikkelen met wat coppa, bacon of iberico ham en even kort aanbakken.
Rolletje geitenkaas aan plakjes snijden, door een losgeslagen eitje halen en gekraakte cornflakes, en even kort bakken.
Blikje octopus laten uitlekken, sap van een citroen erbij, zout, peper, wat gedroogde tomaten in olie kleinsnijden erdoor mengen, klein potje kappertjes uitlekken en erdoor doen, gehakte groene kruiden, olijfolie, heerlijke salade.
Duur maar erg lekker: Jacobsschelpen grillen
Vooral als je ze marineert in zoete (cream) sherry..quote:Op maandag 16 augustus 2010 20:09 schreef Jessiiie het volgende:
[..]
Bedankt Piet! Vooral die gebakken geitenkaas klinkt heerlijk! Die dadels met bacon kende ik al, zat er ook over te denken om die te maken. Besloten niet te doen.. maar nu begin ik toch weer te twijfelen.. is toch wel erg lekker...
Paprikapoeder, chilipeper, Foelie, kummel, kurkuma, peper en zeezout.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 14:53 schreef Jessiiie het volgende:
nog een vraag....
Heb je een goede tip voor marinade of kruiden voor kipvleugeltjes?
Klinkt heerlijk! heb nu alleen kruiden nodig voor de kip (en dus niet de aardappelen) maar dit ga ik zeker een keer maken!quote:Op woensdag 18 augustus 2010 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paprikapoeder, chilipeper, Foelie, kummel, kurkuma, peper en zeezout.
Alles tot poeder stampen in de vijzel, kipvleugels in een plastic zak, wat van de kruiden er over, schudden, kruiden, schudden, etc
Bloemige aardappels aan stukken op een bakblik, kipvleugels erop, 75 minuten bij 180 graden in de convectieoven (200 in normale oven)
Maak ik met een salade als ik geen zin heb echt te koken.
Dat was ook het kruiden van de kippenvleugels, de aardappels leg je gewoon ongekruid op het bakblik. Die trekken zich trouwens vol met het braadvocht van de kip, dus gaan heerlijk smakenquote:Op vrijdag 20 augustus 2010 11:55 schreef Jessiiie het volgende:
[..]
Klinkt heerlijk! heb nu alleen kruiden nodig voor de kip (en dus niet de aardappelen) maar dit ga ik zeker een keer maken!
Olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn, peterselie, basilicum, eventueel wat chili. Hoef je niet lang te later trekken hoor, gewoon vers maken kan ook, maar dan gooi je de kruiden, zout en knof in een vijzel en maakt er een prut van en daar doe je steeds een beetje meer olie bij. Dat vermeng je dan met nog meer olie en doe je van bv op een bord om brood in te dippen. Goddelijkquote:Ik ben in een eerdere reeks een recept tegen gekomen voor olie, met kruiden en erin en dat moest je dan zo lang mogelijk laten "trekken", kan het recept nu niet meer vinden.. Welke kruiden gingen daar in?
Dat snap ik..quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat was ook het kruiden van de kippenvleugels, de aardappels leg je gewoon ongekruid op het bakblik. Die trekken zich trouwens vol met het braadvocht van de kip, dus gaan heerlijk smaken
[..]
Ja dat was het inderdaad! Het is dus niet nodig het nu vast door elkaar te doen? het is voor zondag....quote:Olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn, peterselie, basilicum, eventueel wat chili. Hoef je niet lang te later trekken hoor, gewoon vers maken kan ook, maar dan gooi je de kruiden, zout en knof in een vijzel en maakt er een prut van en daar doe je steeds een beetje meer olie bij. Dat vermeng je dan met nog meer olie en doe je van bv op een bord om brood in te dippen. Goddelijk
Zondequote:Op vrijdag 20 augustus 2010 12:55 schreef Jessiiie het volgende:
[..]
Dat snap ik..bedoelde alleen dat ik het nu zonder aardappeltjes maak...
Neuh, kan wel, maar hoeft niet.quote:Ja dat was het inderdaad! Het is dus niet nodig het nu vast door elkaar te doen? het is voor zondag....
Net laten koken.quote:Op maandag 23 augustus 2010 16:51 schreef woopehh het volgende:
Piet, wat is de beste temperatuur om vlees (sucadelapjes) te stoven?
Ik doe er, als het vlees aangebraden is, water bij? Zodat het wat suddert?quote:Op woensdag 25 augustus 2010 19:19 schreef MissLuna het volgende:
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken..
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in..
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo?.
Vuur lager zetten bij het aanbraden, dat hoeft helemaal niet zo hoog bij dat soort vlees. Verder moet het natuurlijk niet bevroren zijn als het de pan in gaat.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 19:19 schreef MissLuna het volgende:
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken..
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in..
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo?.
Heb nog nooit van wit truffelpoeder gehoord, ken het helemaal niet-quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:00 schreef motorbloempje het volgende:
Piet!
Ik heb 'n potje wit truffelpoeder gehadzomaar
![]()
het meurt als de tering, uiteraard, en ben dan ook benieuwd waar jij het het meeste voor gebruikt.
Ik zat te denken aan lamsgehaktballetjes met iets van een truffeljus ofzo, heb je daar een idee voor?![]()
Horecagroothandelaren bijvoorbeeld, zoals de Hanos, verse witte truffels ook daar op bestellingquote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
nee? o
weet alleen dat ik het met mate moet gebruikenwaar kan ik eigenlijk truffels halen?
heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad
check. krijg voor m'n nieuwe baan binnenkort een sligropasquote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Horecagroothandelaren bijvoorbeeld, zoals de Hanos.
Wat ga je doen in je nieuwe baan?quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:24 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
check. krijg voor m'n nieuwe baan binnenkort een sligropasdus zal daar 's kijken. Ze gingen ook kijken of ik een hanos pas kon krijgen
Online bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://finefoodsonline.nl/quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
waar kan ik eigenlijk truffels halen?heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad
koken!quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat ga je doen in je nieuwe baan?
oeh, thanks, ga zo 's even neuzelen!quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Online bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://finefoodsonline.nl/
Heb daar goeie dingen over gelezen maar nog niet zelf uitgeprobeerd.
Oehquote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:30 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
koken!Kookdemonstraties, kookworkshops (helpen) geven
heb maandag een solliciatiegeprek bij een mogelijke werkgever die een kookstudio heeft en personeel zoekt voor cursussen en zulks, dus hoop een hoop ervaring en kennis op te kunnen doen daar.
Verder heb ik nu een klus waarbij ik eens in de zoveel tijd een kookdemonstratie geef, en mag daar mijn eigen gerechten kiezen en makenérg gaaf en leuk om ervaring op te doen.
Kan ook voorkomen dat ik eens achter een buffet moet staan ofzo, maar ben voornamelijk bij dat bureau aangenomen om te koken
moleculair koken, schuimen, gel´squote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:41 schreef motorbloempje het volgende:
gaaf, nog speciale voorkeuren voor richtingen?
Later als ik groot ben en geld heb wil ik dat ook wel eens gaan doen, maar voorlopig hoop ik zo via deze bijbaan bij te lerenkan wel een potje koken, maar zou graag véééél meer weten
of open solicitaties versturen naar bonbonmakers bij jou in de buurt.quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:49 schreef motorbloempje het volgende:
schuimen vind ik ook echt heel spannend! moleculair koken doet mij persoonlijk niet zoveel..
en patisserie.. als ik dįįr aan begin..evenals chocolade, maar als ik zo bij een beetje restaurant de bonbons voor bij de koffie zie, denk ik ook wel eens 'oeh, dat zou ik ook graag leren maken', dus ook daar kan ik helemaal in komen..
wellicht kan ik ooit nog 's vanuit de werkgever op cursus ofzo, dįt zou wel betaalbaar zijn dan
Ik zou voor een Lamsbout gaan. Lamsbout op kamertemperatuur laten komen, oven op 175 en er een uurtje in.quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 20:32 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Ik heb nog wat italiaanse kruiden(rozemarijn, tijm, basicilum, salie, oregano) liggen en wilde eigenlijk daar morgen een ovenschoteltje mee maken met aardappels in de schil, wat groenten en een groot stuk vlees. Welke groenten en welk vlees zou ik hiervoor het beste kunnen gebruiken en hoe zorg ik ervoor dat ik een lekker geheel krijg? Aardappeltjes met de rozemarijn/tijm, zeezout en olijfolie moet lekker zijn, wat is een aanradar qua vlees, aangezien het in de oven moet. En hoe zit het dan met de bereidingstijd?
Heb het fokkookboek erop nageslagen maar ik kon niks vinden.
Hoop dat je nog een goede suggestie voor me hebt
Aaai, vergeten te vermelden dat ik gebonden ben aan een matige AH-buurtsuper. Het is te triest voor woorden maar we hebben hier in dit gat geen slager. Lamsbout klinkt heerlijk maar denk niet dat ik die bij onze super kan krijgen. Hoe zit het met een beenhammetje/rollade/varkensfillet/ander supermarktvlees?quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou voor een Lamsbout gaan. Lamsbout op kamertemperatuur laten komen, oven op 175 en er een uurtje in.
Qua groenten denk ik dan aan meiraapjes en peen bijvoorbeeld.
Sorrie.. helemaal niet meer hier gekeken.. maaar het ging erg goed! Had wel te veel, veel overgehouden.. maar dat heb ik meestal.. De hapjes vielen goed in de smaak.quote:
Ik heb geen idee. Vriendje van me brand zelf Calvados, is dat wat?quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:05 schreef Erasmo het volgende:
Piet de appelboom hier in de tuin begint behoorlijk wat op te brengen? Weet jij hoe je rakija moet maken? Alles wat ik aan recepten kan vinden is in het cyrillisch en laat ik daar net nou niet zo goed in zijn.
Ook dan kom ik er slecht uit.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:14 schreef RobinOok het volgende:
http://www.google.com/language_tools
Wellicht, voor zover ik weet is het gewoon de balkanversie van ppelbrandewijn.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb geen idee. Vriendje van me brand zelf Calvados, is dat wat?
Sap van maken en dan wijngisten toevoegen lijkt me dan het eenvoudigste.quote:Op vrijdag 10 september 2010 16:14 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ook dan kom ik er slecht uit.
[..]
Wellicht, voor zover ik weet is het gewoon de balkanversie van ppelbrandewijn.
Ik kook de mais altijd eerst voordat ik hem grill, en daarna pas boter erop. Waarom wil je er suiker op? Lijkt mij helemaal niets, maar als je dat wilt, kook de maiskolf, kort uitdruipen en dan heet snel daarna door een bord suiker rollen, de suiker smelt dan en vormt een plakkerige laag op de kolf.quote:Op zondag 26 september 2010 19:26 schreef 2cv het volgende:
Hoe kan ik het beste maiskolven op een barbeque roosteren ? Gister heb ik ze voor het roosteren ingesmeerd met boter (broodboter, ik had niets anders voor handen) en er vervolgens suiker op gestrooid. Tijdens het roosteren heb ik de kolven vaak gedraaid en er telkens weer suiker op gestrooid. Echter, de suiker bleef er totaal niet op plakken (de boter smolt en liep er met de suiker af). Het smaakte goed, maar ik denk dat het met suiker beter smaakt.
Als iemand tips heeft: graag !
Koken was/is niet echt een optie. Is gister ook niet gebeurd.quote:Op zondag 26 september 2010 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kook de mais altijd eerst voordat ik hem grill, en daarna pas boter erop. Waarom wil je er suiker op? Lijkt mij helemaal niets, maar als je dat wilt, kook de maiskolf, kort uitdruipen en dan heet snel daarna door een bord suiker rollen, de suiker smelt dan en vormt een plakkerige laag op de kolf.
Als je hem dan grillt verbrand de suiker gedeeltelijk en heb je verbrande caramel op je mais,
Je kan ook boter met suiker tot een creme slaan, en dan na het grillen op de mais aanbrengen.
Ik blijf het een smerig idee vinden.
inderdaad, een beetje boter met zout...yummyquote:Op zondag 26 september 2010 19:36 schreef motorbloempje het volgende:
ik zou zout er op doen, grof zout
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |