abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_85323198
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou er sowieso een elektro oven bij kopen, is voor veel meer zaken handig. En wat een goede is, poeh, Siemens maakt goed spul.
Of zo een:

:9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_85334279
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 21:12 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Of zo een:
[ link | afbeelding ]
:9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
ik wil er ook op 50 c iets mee kunnen. deze lijken me te specifiek voor broodbakken?
pi_85356956
Piet, van het weekend ga ik koken met mn vriend voor onze ouders.. We doen voor een klein bordje carpaccio, als hoofd allemaal hapjes, en na tiramisu (jouw recept uit een eerdere reeks).. wat vraagjes:
We maken mini pizzatjes, wat kan ik gebruiken als tomatensaus? Gewoon zo'n pakje tomaten puree achtig? Wat doe jij op je pizza?
We doen kleine broodjes warm vlees, wat voor een vlees gebruik ik daar voor? Fricandeau?

bedankt vast en andere tips zijn altijd welkom.. jouw olie met kruiden ed uit een eerdere reeks komt ook op tafel! :)
  maandag 16 augustus 2010 @ 19:37:45 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85361147
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 17:44 schreef Jessiiie het volgende:
Piet, van het weekend ga ik koken met mn vriend voor onze ouders.. We doen voor een klein bordje carpaccio, als hoofd allemaal hapjes, en na tiramisu (jouw recept uit een eerdere reeks).. wat vraagjes:
We maken mini pizzatjes, wat kan ik gebruiken als tomatensaus? Gewoon zo'n pakje tomaten puree achtig? Wat doe jij op je pizza?
Ik maak nooit pizza, dat vind ik afhaaleten. Maar ik zou gewoon een blik tomaten nemen, afgieten in een bakje en even een staafmixer erin zetten en dit bij het bakje voegen
quote:
We doen kleine broodjes warm vlees, wat voor een vlees gebruik ik daar voor? Fricandeau?
Klinkt goed,
quote:
bedankt vast en andere tips zijn altijd welkom.. jouw olie met kruiden ed uit een eerdere reeks komt ook op tafel! :)
Wat dacht je van een eitje losslaan, wat chilipeper en zout erdoor.
Een kleine gourgette aan plakjes snijden, door het ei halen, door bloem halen en dan in neutrale olie in de koekenpan bakken?
Erg lekker als hapje.
Ontpitte dadel laten paar uur wellen in port of zoete sherry, omwikkelen met wat coppa, bacon of iberico ham en even kort aanbakken.
Rolletje geitenkaas aan plakjes snijden, door een losgeslagen eitje halen en gekraakte cornflakes, en even kort bakken.
Blikje octopus laten uitlekken, sap van een citroen erbij, zout, peper, wat gedroogde tomaten in olie kleinsnijden erdoor mengen, klein potje kappertjes uitlekken en erdoor doen, gehakte groene kruiden, olijfolie, heerlijke salade.
Duur maar erg lekker: Jacobsschelpen grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85362532
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik maak nooit pizza, dat vind ik afhaaleten. Maar ik zou gewoon een blik tomaten nemen, afgieten in een bakje en even een staafmixer erin zetten en dit bij het bakje voegen
[..]

Klinkt goed,
[..]

Wat dacht je van een eitje losslaan, wat chilipeper en zout erdoor.
Een kleine gourgette aan plakjes snijden, door het ei halen, door bloem halen en dan in neutrale olie in de koekenpan bakken?
Erg lekker als hapje.
Ontpitte dadel laten paar uur wellen in port of zoete sherry, omwikkelen met wat coppa, bacon of iberico ham en even kort aanbakken.
Rolletje geitenkaas aan plakjes snijden, door een losgeslagen eitje halen en gekraakte cornflakes, en even kort bakken.
Blikje octopus laten uitlekken, sap van een citroen erbij, zout, peper, wat gedroogde tomaten in olie kleinsnijden erdoor mengen, klein potje kappertjes uitlekken en erdoor doen, gehakte groene kruiden, olijfolie, heerlijke salade.
Duur maar erg lekker: Jacobsschelpen grillen
Bedankt Piet! Vooral die gebakken geitenkaas klinkt heerlijk! Die dadels met bacon kende ik al, zat er ook over te denken om die te maken. Besloten niet te doen.. maar nu begin ik toch weer te twijfelen.. is toch wel erg lekker...
  maandag 16 augustus 2010 @ 20:10:39 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85362577
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 20:09 schreef Jessiiie het volgende:

[..]

Bedankt Piet! Vooral die gebakken geitenkaas klinkt heerlijk! Die dadels met bacon kende ik al, zat er ook over te denken om die te maken. Besloten niet te doen.. maar nu begin ik toch weer te twijfelen.. is toch wel erg lekker...
Vooral als je ze marineert in zoete (cream) sherry..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85436867
nog een vraag....
Heb je een goede tip voor marinade of kruiden voor kipvleugeltjes?
  woensdag 18 augustus 2010 @ 19:40:52 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85447443
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 14:53 schreef Jessiiie het volgende:
nog een vraag....
Heb je een goede tip voor marinade of kruiden voor kipvleugeltjes?
Paprikapoeder, chilipeper, Foelie, kummel, kurkuma, peper en zeezout.
Alles tot poeder stampen in de vijzel, kipvleugels in een plastic zak, wat van de kruiden er over, schudden, kruiden, schudden, etc
Bloemige aardappels aan stukken op een bakblik, kipvleugels erop, 75 minuten bij 180 graden in de convectieoven (200 in normale oven)
Maak ik met een salade als ik geen zin heb echt te koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85506555
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paprikapoeder, chilipeper, Foelie, kummel, kurkuma, peper en zeezout.
Alles tot poeder stampen in de vijzel, kipvleugels in een plastic zak, wat van de kruiden er over, schudden, kruiden, schudden, etc
Bloemige aardappels aan stukken op een bakblik, kipvleugels erop, 75 minuten bij 180 graden in de convectieoven (200 in normale oven)
Maak ik met een salade als ik geen zin heb echt te koken.
Klinkt heerlijk! heb nu alleen kruiden nodig voor de kip (en dus niet de aardappelen) maar dit ga ik zeker een keer maken!
Ik ben in een eerdere reeks een recept tegen gekomen voor olie, met kruiden en erin en dat moest je dan zo lang mogelijk laten "trekken", kan het recept nu niet meer vinden.. Welke kruiden gingen daar in?
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 12:02:25 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85506784
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 11:55 schreef Jessiiie het volgende:

[..]

Klinkt heerlijk! heb nu alleen kruiden nodig voor de kip (en dus niet de aardappelen) maar dit ga ik zeker een keer maken!
Dat was ook het kruiden van de kippenvleugels, de aardappels leg je gewoon ongekruid op het bakblik. Die trekken zich trouwens vol met het braadvocht van de kip, dus gaan heerlijk smaken
quote:
Ik ben in een eerdere reeks een recept tegen gekomen voor olie, met kruiden en erin en dat moest je dan zo lang mogelijk laten "trekken", kan het recept nu niet meer vinden.. Welke kruiden gingen daar in?
Olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn, peterselie, basilicum, eventueel wat chili. Hoef je niet lang te later trekken hoor, gewoon vers maken kan ook, maar dan gooi je de kruiden, zout en knof in een vijzel en maakt er een prut van en daar doe je steeds een beetje meer olie bij. Dat vermeng je dan met nog meer olie en doe je van bv op een bord om brood in te dippen. Goddelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85508514
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat was ook het kruiden van de kippenvleugels, de aardappels leg je gewoon ongekruid op het bakblik. Die trekken zich trouwens vol met het braadvocht van de kip, dus gaan heerlijk smaken
[..]
Dat snap ik.. :Y bedoelde alleen dat ik het nu zonder aardappeltjes maak...

quote:
Olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn, peterselie, basilicum, eventueel wat chili. Hoef je niet lang te later trekken hoor, gewoon vers maken kan ook, maar dan gooi je de kruiden, zout en knof in een vijzel en maakt er een prut van en daar doe je steeds een beetje meer olie bij. Dat vermeng je dan met nog meer olie en doe je van bv op een bord om brood in te dippen. Goddelijk
Ja dat was het inderdaad! Het is dus niet nodig het nu vast door elkaar te doen? het is voor zondag....
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 13:00:19 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85508695
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 12:55 schreef Jessiiie het volgende:

[..]

Dat snap ik.. :Y bedoelde alleen dat ik het nu zonder aardappeltjes maak...
Zonde
Maar met een stuk vers brood zijn ze ook lekker
quote:
Ja dat was het inderdaad! Het is dus niet nodig het nu vast door elkaar te doen? het is voor zondag....
Neuh, kan wel, maar hoeft niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85613528
Piet, wat is de beste temperatuur om vlees (sucadelapjes) te stoven? :)
  maandag 23 augustus 2010 @ 18:54:28 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85618053
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 16:51 schreef woopehh het volgende:
Piet, wat is de beste temperatuur om vlees (sucadelapjes) te stoven? :)
Net laten koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 augustus 2010 @ 18:55:10 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85618076
@Jessie, hoe is het gegaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85627189
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Net laten koken.
net niet toch?
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_85699986
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken. }:| .
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in. :{.
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo? :@.
Karma is a fucking bitch.
pi_85700114
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 19:19 schreef MissLuna het volgende:
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken. }:| .
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in. :{.
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo? :@.
Ik doe er, als het vlees aangebraden is, water bij? Zodat het wat suddert?
  woensdag 25 augustus 2010 @ 19:25:13 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85700155
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 19:19 schreef MissLuna het volgende:
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken. }:| .
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in. :{.
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo? :@.
Vuur lager zetten bij het aanbraden, dat hoeft helemaal niet zo hoog bij dat soort vlees. Verder moet het natuurlijk niet bevroren zijn als het de pan in gaat.
:P
Neem gewoon de tijd ervoor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85704223
Nou ja, heb er nog twee in de vriezer liggen, dus volgende week ga ik voor de herkansing. Uiteraard niet bevroren in de pan. ;).
Kan ik gelijk proberen of het werkt om er wat water bij te doen. To be continued. :Y) .
Karma is a fucking bitch.
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 13:46:32 #71
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_85769824
Straks ga ik Nasi Goreng maken voor 12 personen, maar ik heb geen pan die groot genoeg is om het geheel te kunnen verwerken. Is het acceptabel om de rijst in 4 keer te mengen en wat klaar is in de oven warm te houden tot het op tafel gaat?
pi_85771499
Het kan, maar dan moet je de 4 porties wel onderling mengen om verschillen in smaak enz. te voorkomen
pi_85808236
Piet!

Ik heb 'n potje wit truffelpoeder gehad :o zomaar :')
het meurt als de tering, uiteraard, en ben dan ook benieuwd waar jij het het meeste voor gebruikt.

Ik zat te denken aan lamsgehaktballetjes met iets van een truffeljus ofzo, heb je daar een idee voor? :) :W
Ja doei.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:20:26 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85808661
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:00 schreef motorbloempje het volgende:
Piet!

Ik heb 'n potje wit truffelpoeder gehad :o zomaar :')
het meurt als de tering, uiteraard, en ben dan ook benieuwd waar jij het het meeste voor gebruikt.

Ik zat te denken aan lamsgehaktballetjes met iets van een truffeljus ofzo, heb je daar een idee voor? :) :W
Heb nog nooit van wit truffelpoeder gehoord, ken het helemaal niet-
Maar wat dacht je van een ommelet of pasta met wat boter en truffels?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85808706
nee? o ;(

weet alleen dat ik het met mate moet gebruiken :P waar kan ik eigenlijk truffels halen? :o heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad -O-
Ja doei.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:24:13 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85808731
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
nee? o ;(

weet alleen dat ik het met mate moet gebruiken :P waar kan ik eigenlijk truffels halen? :o heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad -O-
Horecagroothandelaren bijvoorbeeld, zoals de Hanos, verse witte truffels ook daar op bestelling
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85808746
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Horecagroothandelaren bijvoorbeeld, zoals de Hanos.
check. krijg voor m'n nieuwe baan binnenkort een sligropas :) dus zal daar 's kijken. Ze gingen ook kijken of ik een hanos pas kon krijgen :9
Ja doei.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:26:25 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85808772
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:24 schreef motorbloempje het volgende:

[..]


check. krijg voor m'n nieuwe baan binnenkort een sligropas :) dus zal daar 's kijken. Ze gingen ook kijken of ik een hanos pas kon krijgen :9
Wat ga je doen in je nieuwe baan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:26:47 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85808778
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
waar kan ik eigenlijk truffels halen? :o heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad -O-
Online bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://finefoodsonline.nl/
Heb daar goeie dingen over gelezen maar nog niet zelf uitgeprobeerd.
pi_85808841
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ga je doen in je nieuwe baan?
koken! :) Kookdemonstraties, kookworkshops (helpen) geven :) heb maandag een solliciatiegeprek bij een mogelijke werkgever die een kookstudio heeft en personeel zoekt voor cursussen en zulks, dus hoop een hoop ervaring en kennis op te kunnen doen daar.
Verder heb ik nu een klus waarbij ik eens in de zoveel tijd een kookdemonstratie geef, en mag daar mijn eigen gerechten kiezen en maken :) érg gaaf en leuk om ervaring op te doen.

Kan ook voorkomen dat ik eens achter een buffet moet staan ofzo, maar ben voornamelijk bij dat bureau aangenomen om te koken ^O^
Ja doei.
pi_85808846
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Online bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://finefoodsonline.nl/
Heb daar goeie dingen over gelezen maar nog niet zelf uitgeprobeerd.
oeh, thanks, ga zo 's even neuzelen!
Ja doei.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:39:33 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85809015
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:30 schreef motorbloempje het volgende:

[..]


koken! :) Kookdemonstraties, kookworkshops (helpen) geven :) heb maandag een solliciatiegeprek bij een mogelijke werkgever die een kookstudio heeft en personeel zoekt voor cursussen en zulks, dus hoop een hoop ervaring en kennis op te kunnen doen daar.
Verder heb ik nu een klus waarbij ik eens in de zoveel tijd een kookdemonstratie geef, en mag daar mijn eigen gerechten kiezen en maken :) érg gaaf en leuk om ervaring op te doen.

Kan ook voorkomen dat ik eens achter een buffet moet staan ofzo, maar ben voornamelijk bij dat bureau aangenomen om te koken ^O^
Oeh
Leuk
Ik zit er aan te denken binnenkort eens een paar masterclasses te gaan volgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85809046
gaaf, nog speciale voorkeuren voor richtingen?
Later als ik groot ben en geld heb wil ik dat ook wel eens gaan doen, maar voorlopig hoop ik zo via deze bijbaan bij te leren :o kan wel een potje koken, maar zou graag véééél meer weten :o
Ja doei.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:46:31 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85809142
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:41 schreef motorbloempje het volgende:
gaaf, nog speciale voorkeuren voor richtingen?
Later als ik groot ben en geld heb wil ik dat ook wel eens gaan doen, maar voorlopig hoop ik zo via deze bijbaan bij te leren :o kan wel een potje koken, maar zou graag véééél meer weten :o
moleculair koken, schuimen, gel´s
Verder wil ik meer weten van Patiserie, maar dat is echt heel intensief en moeilijk, chocolaterie moet ik ook nog eens meer van weten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85809212
schuimen vind ik ook echt heel spannend! moleculair koken doet mij persoonlijk niet zoveel..

en patisserie.. als ik dáár aan begin.. :o evenals chocolade, maar als ik zo bij een beetje restaurant de bonbons voor bij de koffie zie, denk ik ook wel eens 'oeh, dat zou ik ook graag leren maken', dus ook daar kan ik helemaal in komen..

wellicht kan ik ooit nog 's vanuit de werkgever op cursus ofzo, dát zou wel betaalbaar zijn dan :X
Ja doei.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:52:57 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85809283
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:49 schreef motorbloempje het volgende:
schuimen vind ik ook echt heel spannend! moleculair koken doet mij persoonlijk niet zoveel..

en patisserie.. als ik dáár aan begin.. :o evenals chocolade, maar als ik zo bij een beetje restaurant de bonbons voor bij de koffie zie, denk ik ook wel eens 'oeh, dat zou ik ook graag leren maken', dus ook daar kan ik helemaal in komen..

wellicht kan ik ooit nog 's vanuit de werkgever op cursus ofzo, dát zou wel betaalbaar zijn dan :X
of open solicitaties versturen naar bonbonmakers bij jou in de buurt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 20:32:04 #87
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_85814766
Ik heb nog wat italiaanse kruiden(rozemarijn, tijm, basicilum, salie, oregano) liggen en wilde eigenlijk daar morgen een ovenschoteltje mee maken met aardappels in de schil, wat groenten en een groot stuk vlees. Welke groenten en welk vlees zou ik hiervoor het beste kunnen gebruiken en hoe zorg ik ervoor dat ik een lekker geheel krijg? Aardappeltjes met de rozemarijn/tijm, zeezout en olijfolie moet lekker zijn, wat is een aanradar qua vlees, aangezien het in de oven moet. En hoe zit het dan met de bereidingstijd?
Heb het fokkookboek erop nageslagen maar ik kon niks vinden.

Hoop dat je nog een goede suggestie voor me hebt :)
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 20:42:58 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85815118
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 20:32 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Ik heb nog wat italiaanse kruiden(rozemarijn, tijm, basicilum, salie, oregano) liggen en wilde eigenlijk daar morgen een ovenschoteltje mee maken met aardappels in de schil, wat groenten en een groot stuk vlees. Welke groenten en welk vlees zou ik hiervoor het beste kunnen gebruiken en hoe zorg ik ervoor dat ik een lekker geheel krijg? Aardappeltjes met de rozemarijn/tijm, zeezout en olijfolie moet lekker zijn, wat is een aanradar qua vlees, aangezien het in de oven moet. En hoe zit het dan met de bereidingstijd?
Heb het fokkookboek erop nageslagen maar ik kon niks vinden.

Hoop dat je nog een goede suggestie voor me hebt :)
Ik zou voor een Lamsbout gaan. Lamsbout op kamertemperatuur laten komen, oven op 175 en er een uurtje in.
Qua groenten denk ik dan aan meiraapjes en peen bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 20:52:22 #89
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_85815476
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou voor een Lamsbout gaan. Lamsbout op kamertemperatuur laten komen, oven op 175 en er een uurtje in.
Qua groenten denk ik dan aan meiraapjes en peen bijvoorbeeld.
Aaai, vergeten te vermelden dat ik gebonden ben aan een matige AH-buurtsuper. Het is te triest voor woorden maar we hebben hier in dit gat geen slager. Lamsbout klinkt heerlijk maar denk niet dat ik die bij onze super kan krijgen. Hoe zit het met een beenhammetje/rollade/varkensfillet/ander supermarktvlees?

Meiraapjes kent meneer Albert niet, peen ga ik zeker proberen. Vriendlief is gek op paprika.. lijkt me niet iets voor in de oven gezien de lange bereidingstijd, hoe zit dat als je dat er de laatste 5-10 minuten bij doet? En champignons?

Bedankt voor de snelle reactie! :)
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_85825700
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
@Jessie, hoe is het gegaan?
Sorrie.. helemaal niet meer hier gekeken.. maaar het ging erg goed! Had wel te veel, veel overgehouden.. maar dat heb ik meestal.. De hapjes vielen goed in de smaak.
Had eerst brood met de olie, kruidenboter en boter op tafel gezet.. meestal hebben we geen olie erbij dus het was even afwachten wat ze er van vonden maar omdat het brood en olie er als eerst stonden (we moesten even terug naar binnen lopen voor de boter&kruidenboter, zegmaar) begonnen ze daarmee en ze vonden het erg lekker! en eigenlijk is het heel simpel dus het komt hier vaker op tafel denk ik! toen elke keer een stuk of 3/4 verschillende hapjes zodat alles wat warm was warm kon blijven zegmaar en dat niet alles staat te verpieteren op tafel..
als afsluiter hadden we ook nog is jouw tiramisu en zelfs de mensen die niet van tiramisu houden vonden het heel erg lekker!
Erg gezellige en vooral lekkere avond gehad!

Ik heb trouwens al eerder een keer aardappeltjes gemaakt (uit een eerdere reeks) van jou, ook toen we een keer kookte voor mijn ouders, en nu moet ik ze elke keer maken omdat ze ze zo lekker vind. dus bedankt ;)
  vrijdag 10 september 2010 @ 15:05:42 #91
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86279442
Piet de appelboom hier in de tuin begint behoorlijk wat op te brengen? Weet jij hoe je rakija moet maken? Alles wat ik aan recepten kan vinden is in het cyrillisch en laat ik daar net nou niet zo goed in zijn.
  vrijdag 10 september 2010 @ 15:14:30 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  vrijdag 10 september 2010 @ 15:23:08 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86280011
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 15:05 schreef Erasmo het volgende:
Piet de appelboom hier in de tuin begint behoorlijk wat op te brengen? Weet jij hoe je rakija moet maken? Alles wat ik aan recepten kan vinden is in het cyrillisch en laat ik daar net nou niet zo goed in zijn.
Ik heb geen idee. Vriendje van me brand zelf Calvados, is dat wat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 september 2010 @ 16:14:21 #94
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86281965
quote:
Ook dan kom ik er slecht uit.

quote:
Op vrijdag 10 september 2010 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb geen idee. Vriendje van me brand zelf Calvados, is dat wat?
Wellicht, voor zover ik weet is het gewoon de balkanversie van ppelbrandewijn.
  vrijdag 10 september 2010 @ 16:17:58 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86282118
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 16:14 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ook dan kom ik er slecht uit.
[..]

Wellicht, voor zover ik weet is het gewoon de balkanversie van ppelbrandewijn.
Sap van maken en dan wijngisten toevoegen lijkt me dan het eenvoudigste.
Wijngisten kan je kopen bij webwinkels voor amateurwijnmakers.
Dat distilleren is een kunst, je moet weten wat je doet, je wilt geen Methanol drinken.
Ik heb nooit drank gebrand, dat is bijzonder illigaal en gezien mijn screeningstatus wil ik niets doen wat me mogelijk een strafblad op kan leveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 26 september 2010 @ 19:26:49 #96
25682 2cv
Niet subtiel
pi_86870574
Hoe kan ik het beste maiskolven op een barbeque roosteren ? Gister heb ik ze voor het roosteren ingesmeerd met boter (broodboter, ik had niets anders voor handen) en er vervolgens suiker op gestrooid. Tijdens het roosteren heb ik de kolven vaak gedraaid en er telkens weer suiker op gestrooid. Echter, de suiker bleef er totaal niet op plakken (de boter smolt en liep er met de suiker af). Het smaakte goed, maar ik denk dat het met suiker beter smaakt.

Als iemand tips heeft: graag !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zondag 26 september 2010 @ 19:35:26 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86870903
quote:
Op zondag 26 september 2010 19:26 schreef 2cv het volgende:
Hoe kan ik het beste maiskolven op een barbeque roosteren ? Gister heb ik ze voor het roosteren ingesmeerd met boter (broodboter, ik had niets anders voor handen) en er vervolgens suiker op gestrooid. Tijdens het roosteren heb ik de kolven vaak gedraaid en er telkens weer suiker op gestrooid. Echter, de suiker bleef er totaal niet op plakken (de boter smolt en liep er met de suiker af). Het smaakte goed, maar ik denk dat het met suiker beter smaakt.

Als iemand tips heeft: graag !
Ik kook de mais altijd eerst voordat ik hem grill, en daarna pas boter erop. Waarom wil je er suiker op? Lijkt mij helemaal niets, maar als je dat wilt, kook de maiskolf, kort uitdruipen en dan heet snel daarna door een bord suiker rollen, de suiker smelt dan en vormt een plakkerige laag op de kolf.
Als je hem dan grillt verbrand de suiker gedeeltelijk en heb je verbrande caramel op je mais,
Je kan ook boter met suiker tot een creme slaan, en dan na het grillen op de mais aanbrengen.
Ik blijf het een smerig idee vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86870933
ik zou zout er op doen, grof zout O+
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 26 september 2010 @ 20:47:20 #99
25682 2cv
Niet subtiel
pi_86874037
quote:
Op zondag 26 september 2010 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kook de mais altijd eerst voordat ik hem grill, en daarna pas boter erop. Waarom wil je er suiker op? Lijkt mij helemaal niets, maar als je dat wilt, kook de maiskolf, kort uitdruipen en dan heet snel daarna door een bord suiker rollen, de suiker smelt dan en vormt een plakkerige laag op de kolf.
Als je hem dan grillt verbrand de suiker gedeeltelijk en heb je verbrande caramel op je mais,
Je kan ook boter met suiker tot een creme slaan, en dan na het grillen op de mais aanbrengen.
Ik blijf het een smerig idee vinden.
Koken was/is niet echt een optie. Is gister ook niet gebeurd.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zondag 3 oktober 2010 @ 09:15:41 #100
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_87124854
quote:
Op zondag 26 september 2010 19:36 schreef motorbloempje het volgende:
ik zou zout er op doen, grof zout O+
inderdaad, een beetje boter met zout...yummy
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')