Of zo een:quote:Op zondag 15 augustus 2010 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou er sowieso een elektro oven bij kopen, is voor veel meer zaken handig. En wat een goede is, poeh, Siemens maakt goed spul.
ik wil er ook op 50 c iets mee kunnen. deze lijken me te specifiek voor broodbakken?quote:Op zondag 15 augustus 2010 21:12 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Of zo een:
[ link | afbeelding ]![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ik maak nooit pizza, dat vind ik afhaaleten. Maar ik zou gewoon een blik tomaten nemen, afgieten in een bakje en even een staafmixer erin zetten en dit bij het bakje voegenquote:Op maandag 16 augustus 2010 17:44 schreef Jessiiie het volgende:
Piet, van het weekend ga ik koken met mn vriend voor onze ouders.. We doen voor een klein bordje carpaccio, als hoofd allemaal hapjes, en na tiramisu (jouw recept uit een eerdere reeks).. wat vraagjes:
We maken mini pizzatjes, wat kan ik gebruiken als tomatensaus? Gewoon zo'n pakje tomaten puree achtig? Wat doe jij op je pizza?
Klinkt goed,quote:We doen kleine broodjes warm vlees, wat voor een vlees gebruik ik daar voor? Fricandeau?
Wat dacht je van een eitje losslaan, wat chilipeper en zout erdoor.quote:bedankt vast en andere tips zijn altijd welkom.. jouw olie met kruiden ed uit een eerdere reeks komt ook op tafel!
Bedankt Piet! Vooral die gebakken geitenkaas klinkt heerlijk! Die dadels met bacon kende ik al, zat er ook over te denken om die te maken. Besloten niet te doen.. maar nu begin ik toch weer te twijfelen.. is toch wel erg lekker...quote:Op maandag 16 augustus 2010 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak nooit pizza, dat vind ik afhaaleten. Maar ik zou gewoon een blik tomaten nemen, afgieten in een bakje en even een staafmixer erin zetten en dit bij het bakje voegen
[..]
Klinkt goed,
[..]
Wat dacht je van een eitje losslaan, wat chilipeper en zout erdoor.
Een kleine gourgette aan plakjes snijden, door het ei halen, door bloem halen en dan in neutrale olie in de koekenpan bakken?
Erg lekker als hapje.
Ontpitte dadel laten paar uur wellen in port of zoete sherry, omwikkelen met wat coppa, bacon of iberico ham en even kort aanbakken.
Rolletje geitenkaas aan plakjes snijden, door een losgeslagen eitje halen en gekraakte cornflakes, en even kort bakken.
Blikje octopus laten uitlekken, sap van een citroen erbij, zout, peper, wat gedroogde tomaten in olie kleinsnijden erdoor mengen, klein potje kappertjes uitlekken en erdoor doen, gehakte groene kruiden, olijfolie, heerlijke salade.
Duur maar erg lekker: Jacobsschelpen grillen
Vooral als je ze marineert in zoete (cream) sherry..quote:Op maandag 16 augustus 2010 20:09 schreef Jessiiie het volgende:
[..]
Bedankt Piet! Vooral die gebakken geitenkaas klinkt heerlijk! Die dadels met bacon kende ik al, zat er ook over te denken om die te maken. Besloten niet te doen.. maar nu begin ik toch weer te twijfelen.. is toch wel erg lekker...
Paprikapoeder, chilipeper, Foelie, kummel, kurkuma, peper en zeezout.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 14:53 schreef Jessiiie het volgende:
nog een vraag....
Heb je een goede tip voor marinade of kruiden voor kipvleugeltjes?
Klinkt heerlijk! heb nu alleen kruiden nodig voor de kip (en dus niet de aardappelen) maar dit ga ik zeker een keer maken!quote:Op woensdag 18 augustus 2010 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paprikapoeder, chilipeper, Foelie, kummel, kurkuma, peper en zeezout.
Alles tot poeder stampen in de vijzel, kipvleugels in een plastic zak, wat van de kruiden er over, schudden, kruiden, schudden, etc
Bloemige aardappels aan stukken op een bakblik, kipvleugels erop, 75 minuten bij 180 graden in de convectieoven (200 in normale oven)
Maak ik met een salade als ik geen zin heb echt te koken.
Dat was ook het kruiden van de kippenvleugels, de aardappels leg je gewoon ongekruid op het bakblik. Die trekken zich trouwens vol met het braadvocht van de kip, dus gaan heerlijk smakenquote:Op vrijdag 20 augustus 2010 11:55 schreef Jessiiie het volgende:
[..]
Klinkt heerlijk! heb nu alleen kruiden nodig voor de kip (en dus niet de aardappelen) maar dit ga ik zeker een keer maken!
Olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn, peterselie, basilicum, eventueel wat chili. Hoef je niet lang te later trekken hoor, gewoon vers maken kan ook, maar dan gooi je de kruiden, zout en knof in een vijzel en maakt er een prut van en daar doe je steeds een beetje meer olie bij. Dat vermeng je dan met nog meer olie en doe je van bv op een bord om brood in te dippen. Goddelijkquote:Ik ben in een eerdere reeks een recept tegen gekomen voor olie, met kruiden en erin en dat moest je dan zo lang mogelijk laten "trekken", kan het recept nu niet meer vinden.. Welke kruiden gingen daar in?
Dat snap ik..quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat was ook het kruiden van de kippenvleugels, de aardappels leg je gewoon ongekruid op het bakblik. Die trekken zich trouwens vol met het braadvocht van de kip, dus gaan heerlijk smaken
[..]
Ja dat was het inderdaad! Het is dus niet nodig het nu vast door elkaar te doen? het is voor zondag....quote:Olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn, peterselie, basilicum, eventueel wat chili. Hoef je niet lang te later trekken hoor, gewoon vers maken kan ook, maar dan gooi je de kruiden, zout en knof in een vijzel en maakt er een prut van en daar doe je steeds een beetje meer olie bij. Dat vermeng je dan met nog meer olie en doe je van bv op een bord om brood in te dippen. Goddelijk
Zondequote:Op vrijdag 20 augustus 2010 12:55 schreef Jessiiie het volgende:
[..]
Dat snap ik..bedoelde alleen dat ik het nu zonder aardappeltjes maak...
Neuh, kan wel, maar hoeft niet.quote:Ja dat was het inderdaad! Het is dus niet nodig het nu vast door elkaar te doen? het is voor zondag....
Net laten koken.quote:Op maandag 23 augustus 2010 16:51 schreef woopehh het volgende:
Piet, wat is de beste temperatuur om vlees (sucadelapjes) te stoven?
Ik doe er, als het vlees aangebraden is, water bij? Zodat het wat suddert?quote:Op woensdag 25 augustus 2010 19:19 schreef MissLuna het volgende:
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken..
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in..
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo?.
Vuur lager zetten bij het aanbraden, dat hoeft helemaal niet zo hoog bij dat soort vlees. Verder moet het natuurlijk niet bevroren zijn als het de pan in gaat.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 19:19 schreef MissLuna het volgende:
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken..
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in..
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo?.
Heb nog nooit van wit truffelpoeder gehoord, ken het helemaal niet-quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:00 schreef motorbloempje het volgende:
Piet!
Ik heb 'n potje wit truffelpoeder gehadzomaar
![]()
het meurt als de tering, uiteraard, en ben dan ook benieuwd waar jij het het meeste voor gebruikt.
Ik zat te denken aan lamsgehaktballetjes met iets van een truffeljus ofzo, heb je daar een idee voor?![]()
Horecagroothandelaren bijvoorbeeld, zoals de Hanos, verse witte truffels ook daar op bestellingquote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
nee? o
weet alleen dat ik het met mate moet gebruikenwaar kan ik eigenlijk truffels halen?
heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad
check. krijg voor m'n nieuwe baan binnenkort een sligropasquote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Horecagroothandelaren bijvoorbeeld, zoals de Hanos.
Wat ga je doen in je nieuwe baan?quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:24 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
check. krijg voor m'n nieuwe baan binnenkort een sligropasdus zal daar 's kijken. Ze gingen ook kijken of ik een hanos pas kon krijgen
Online bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://finefoodsonline.nl/quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
waar kan ik eigenlijk truffels halen?heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad
koken!quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat ga je doen in je nieuwe baan?
oeh, thanks, ga zo 's even neuzelen!quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Online bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://finefoodsonline.nl/
Heb daar goeie dingen over gelezen maar nog niet zelf uitgeprobeerd.
Oehquote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:30 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
koken!Kookdemonstraties, kookworkshops (helpen) geven
heb maandag een solliciatiegeprek bij een mogelijke werkgever die een kookstudio heeft en personeel zoekt voor cursussen en zulks, dus hoop een hoop ervaring en kennis op te kunnen doen daar.
Verder heb ik nu een klus waarbij ik eens in de zoveel tijd een kookdemonstratie geef, en mag daar mijn eigen gerechten kiezen en makenérg gaaf en leuk om ervaring op te doen.
Kan ook voorkomen dat ik eens achter een buffet moet staan ofzo, maar ben voornamelijk bij dat bureau aangenomen om te koken
moleculair koken, schuimen, gel´squote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:41 schreef motorbloempje het volgende:
gaaf, nog speciale voorkeuren voor richtingen?
Later als ik groot ben en geld heb wil ik dat ook wel eens gaan doen, maar voorlopig hoop ik zo via deze bijbaan bij te lerenkan wel een potje koken, maar zou graag véééél meer weten
of open solicitaties versturen naar bonbonmakers bij jou in de buurt.quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:49 schreef motorbloempje het volgende:
schuimen vind ik ook echt heel spannend! moleculair koken doet mij persoonlijk niet zoveel..
en patisserie.. als ik dáár aan begin..evenals chocolade, maar als ik zo bij een beetje restaurant de bonbons voor bij de koffie zie, denk ik ook wel eens 'oeh, dat zou ik ook graag leren maken', dus ook daar kan ik helemaal in komen..
wellicht kan ik ooit nog 's vanuit de werkgever op cursus ofzo, dát zou wel betaalbaar zijn dan
Ik zou voor een Lamsbout gaan. Lamsbout op kamertemperatuur laten komen, oven op 175 en er een uurtje in.quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 20:32 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Ik heb nog wat italiaanse kruiden(rozemarijn, tijm, basicilum, salie, oregano) liggen en wilde eigenlijk daar morgen een ovenschoteltje mee maken met aardappels in de schil, wat groenten en een groot stuk vlees. Welke groenten en welk vlees zou ik hiervoor het beste kunnen gebruiken en hoe zorg ik ervoor dat ik een lekker geheel krijg? Aardappeltjes met de rozemarijn/tijm, zeezout en olijfolie moet lekker zijn, wat is een aanradar qua vlees, aangezien het in de oven moet. En hoe zit het dan met de bereidingstijd?
Heb het fokkookboek erop nageslagen maar ik kon niks vinden.
Hoop dat je nog een goede suggestie voor me hebt
Aaai, vergeten te vermelden dat ik gebonden ben aan een matige AH-buurtsuper. Het is te triest voor woorden maar we hebben hier in dit gat geen slager. Lamsbout klinkt heerlijk maar denk niet dat ik die bij onze super kan krijgen. Hoe zit het met een beenhammetje/rollade/varkensfillet/ander supermarktvlees?quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou voor een Lamsbout gaan. Lamsbout op kamertemperatuur laten komen, oven op 175 en er een uurtje in.
Qua groenten denk ik dan aan meiraapjes en peen bijvoorbeeld.
Sorrie.. helemaal niet meer hier gekeken.. maaar het ging erg goed! Had wel te veel, veel overgehouden.. maar dat heb ik meestal.. De hapjes vielen goed in de smaak.quote:
Ik heb geen idee. Vriendje van me brand zelf Calvados, is dat wat?quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:05 schreef Erasmo het volgende:
Piet de appelboom hier in de tuin begint behoorlijk wat op te brengen? Weet jij hoe je rakija moet maken? Alles wat ik aan recepten kan vinden is in het cyrillisch en laat ik daar net nou niet zo goed in zijn.
Ook dan kom ik er slecht uit.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:14 schreef RobinOok het volgende:
http://www.google.com/language_tools
Wellicht, voor zover ik weet is het gewoon de balkanversie van ppelbrandewijn.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb geen idee. Vriendje van me brand zelf Calvados, is dat wat?
Sap van maken en dan wijngisten toevoegen lijkt me dan het eenvoudigste.quote:Op vrijdag 10 september 2010 16:14 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ook dan kom ik er slecht uit.
[..]
Wellicht, voor zover ik weet is het gewoon de balkanversie van ppelbrandewijn.
Ik kook de mais altijd eerst voordat ik hem grill, en daarna pas boter erop. Waarom wil je er suiker op? Lijkt mij helemaal niets, maar als je dat wilt, kook de maiskolf, kort uitdruipen en dan heet snel daarna door een bord suiker rollen, de suiker smelt dan en vormt een plakkerige laag op de kolf.quote:Op zondag 26 september 2010 19:26 schreef 2cv het volgende:
Hoe kan ik het beste maiskolven op een barbeque roosteren ? Gister heb ik ze voor het roosteren ingesmeerd met boter (broodboter, ik had niets anders voor handen) en er vervolgens suiker op gestrooid. Tijdens het roosteren heb ik de kolven vaak gedraaid en er telkens weer suiker op gestrooid. Echter, de suiker bleef er totaal niet op plakken (de boter smolt en liep er met de suiker af). Het smaakte goed, maar ik denk dat het met suiker beter smaakt.
Als iemand tips heeft: graag !
Koken was/is niet echt een optie. Is gister ook niet gebeurd.quote:Op zondag 26 september 2010 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kook de mais altijd eerst voordat ik hem grill, en daarna pas boter erop. Waarom wil je er suiker op? Lijkt mij helemaal niets, maar als je dat wilt, kook de maiskolf, kort uitdruipen en dan heet snel daarna door een bord suiker rollen, de suiker smelt dan en vormt een plakkerige laag op de kolf.
Als je hem dan grillt verbrand de suiker gedeeltelijk en heb je verbrande caramel op je mais,
Je kan ook boter met suiker tot een creme slaan, en dan na het grillen op de mais aanbrengen.
Ik blijf het een smerig idee vinden.
inderdaad, een beetje boter met zout...yummyquote:Op zondag 26 september 2010 19:36 schreef motorbloempje het volgende:
ik zou zout er op doen, grof zout
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |