quote:Op vrijdag 18 juni 2010 17:28 schreef Dunckie het volgende:
Piet weet je misschien een goed restaurant in Arnhem of nabije omgeving? (Waar we met zes man voor max. 500 euro klaar kunnen zijn zon beetje)
quote:Op donderdag 24 juni 2010 14:04 schreef misterddude het volgende:
beste piet.
mijn vader en zusje zijn vegetarisch. als ik dan moet koken dan miss ik vaak een goed stuk vlees. vleesvervangers vind ik niets. weet jij misschien een goed recept waar geen vlees bij zit maar waarbij ik dit ook niet ga missen?
mvg dennis
quote:Op donderdag 24 juni 2010 15:50 schreef Eris het volgende:
iemand enig idee wat je kan maken met rauwe niet ingemaakte augurken?
We hebben een augurken plant in te staan. Jammer genoeg is het genoeg voor 1 potje augurken
Waarom niet?quote:Op donderdag 24 juni 2010 16:56 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
kimchi met augurken is geen kimchi
dat is een andere naam zie ik, een soort variant op kimchi. de kruiden en bereidingswijze zijn hetzelfde alleen betekent kimchi 'gefermenteerde kool' en dat is ook wat kimchi is. in grote vaten in de grond zuurhoudende kool, die met pepers e.d. wordt ingemaakt tot kimchiquote:Op donderdag 24 juni 2010 21:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom niet?
[ afbeelding ]
oisobagi kimchi
Ik weet niet wat voor plant Eris thuis heeft staan. In Brabant noemen we komkommers ook augurken. Hoe dan ook, (inmaak)komkommer of augurk, daar zit toch geen/amper verschil tussen? Ik zou dat wel aandurven er kimchi van te maken. Liever dan van gewone supermarktkomkommers.
[ afbeelding ]
Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?quote:Op donderdag 24 juni 2010 23:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
dat is een andere naam zie ik, een soort variant op kimchi. de kruiden en bereidingswijze zijn hetzelfde alleen betekent kimchi 'gefermenteerde kool' en dat is ook wat kimchi is. in grote vaten in de grond zuurhoudende kool, die met pepers e.d. wordt ingemaakt tot kimchi
ok. ja dat dacht ik want in Korea kreeg ik de uitleg dat de met rode pepertjes ingemaakte kool de kimchi was. er lagen ook andere zure/pittige groenten maar dat werd niet aangegeven als kimchi. ben ook bij een kimchi tuin geweest en dat was allemaal van dezelfde koolsoort, vandaarquote:Op vrijdag 25 juni 2010 00:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?
Nou, niet dus. Het Kimchi Museum in Seoul onderkent zo'n 187 soorten kimchi. Van kool, rettich, komkommer, van alles. Het is ingelegde groenten, niet ingelegde kool. Ook al is kool wel het meest voorkomend.
Piet heb jij het antwoord?quote:Op woensdag 30 juni 2010 22:23 schreef Righteous het volgende:
[quote]Op woensdag 30 juni 2010 21:46 schreef Miss_Virgo het volgende:
Weet iemand hoe je een croque monsiour maakt?
In Frankrijk krijg je zo'n tosti met gesmolten kaas erop, maar volgens mij is dat niet gewoon kaas, maar een soort van kaas-bechamelsaus of zo... heb nog geen goed recept kunnen vinden...
[..]
Pietverdriet zal het ongetwijfeld weten
Haha, ben je daar geweest?quote:Op vrijdag 25 juni 2010 00:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?
Nou, niet dus. Het Kimchi Museum in Seoul onderkent zo'n 187 soorten kimchi. Van kool, rettich, komkommer, van alles. Het is ingelegde groenten, niet ingelegde kool. Ook al is kool wel het meest voorkomend.
Ik heet dan wel geen Piet.quote:
dat is zooooo lekker! schrok wel van de prijzen vorig jaar in frankrijk op de terrasjes, 7-8 euroquote:Op donderdag 1 juli 2010 11:39 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik heet dan wel geen Piet.
Maar het is Gruyčre kaas.
En er zijn recepten bij waar ze inderdaad bechamel gebruiken.
Ik ga in september naar Seoul, maar ik heb verder geen Kimchi-obsessie Heb het weleens gekregen van mijn Koreaanse collega, best OK, maar geen acute voorliefde.quote:Op donderdag 1 juli 2010 11:23 schreef RobinOok het volgende:
Nee, was het maar waar. Lijkt me wel wat.
gewoon eten denk ikquote:Op zondag 4 juli 2010 20:21 schreef Erosjuhhh het volgende:
Omdat ik weet dat jij soms ook met zelf ingelegde zuren werkt, ik heb hier grote a'damse uien staan in het zuur (helemaal onder het zuur) van Kesbeke :0 maar staan al wel een half jaar open in de koelkast (ong 2 graden), wat zeg jij Piet, Eetbaar?
Op de pot staat trouwens JUN. 2012 omdat we dan toch al lang dood zijn
Ik heb zo'n zelfde pot van Kesbeke in de ijskast gehad, heb ik wel langer dan een jaar over gedaan die op te maken. (eten ze alleen bij de boerenkool, dus dat schiet niet zo op). Niks mis mee, die zijn ervoor bedoeld om lang te bewaren. (wel in de ijskast ook)quote:Op zondag 4 juli 2010 20:21 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik heb hier grote a'damse uien staan in het zuur (helemaal onder het zuur) van Kesbeke :0 maar staan al wel een half jaar open in de koelkast (ong 2 graden), wat zeg jij Piet, Eetbaar?
Op de pot staat trouwens JUN. 2012 omdat we dan toch al lang dood zijn
Lekkerquote:Op woensdag 14 juli 2010 23:33 schreef Oceanonix het volgende:
Geachte Mijnheer P. Verdriet,
Ik heb een moestuin waarin ik drie rijtjes met meiknolletjes heb staan.
In kwarten snijden en koken tot beetgaar en serveren met boter en citroensap vind ik erg lekker.quote:In de Wannee heb ik een recept gevonden waarin de knolletjes worden klaargemaakt met melk en bloem.
Tevens op het grote WWW een salade van meiknol met parmaham gevonden. Wanneer ik deze twee recepten heb klaargemaakt en genuttigd heb ik nog voldoende meiknol over.
Heeft U in Uw oneindige recepten voorraad een paar recepten met meiknolletjes voor me?
Alvast mijn hartelijke dank.
Met vriendelijke groet,
Oceanonix
Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit tuinbonen klaarmaak, vind ze niet echt lekker en de rest hier vind ze smerig.quote:Op donderdag 15 juli 2010 00:42 schreef uniekhoorn het volgende:
Tuinbonen, gisteren gedopt....
wokken,smoren en een kwak lekkere mosterd erdoor.
Het moet toch beter kunnen?
gewoon lekker opsnackenquote:Op woensdag 14 juli 2010 23:33 schreef Oceanonix het volgende:
Geachte Mijnheer P. Verdriet,
Ik heb een moestuin waarin ik drie rijtjes met meiknolletjes heb staan.
In de Wannee heb ik een recept gevonden waarin de knolletjes worden klaargemaakt met melk en bloem.
Tevens op het grote WWW een salade van meiknol met parmaham gevonden. Wanneer ik deze twee recepten heb klaargemaakt en genuttigd heb ik nog voldoende meiknol over.
Heeft U in Uw oneindige recepten voorraad een paar recepten met meiknolletjes voor me?
Alvast mijn hartelijke dank.
Met vriendelijke groet,
Oceanonix
quote:Op donderdag 24 juni 2010 23:36 schreef Dunckie het volgende:
Heeft iemand een antwoord op mijn restaurantvraag (zie OP)?
Bloem met laag gluten gehalte, dus niet het bloem wat je gebruikt voor brood, maar dat voor koekjes enzoquote:Op maandag 19 juli 2010 19:26 schreef Erasmo het volgende:
Cake.
Morgen wil ik weer een cake bakken maar ik heb nieuwe bloem nodig. Nu heeft de supermarkt hier ongeveer een gangpad aan meelsoorten, welke zou ik het beste kunnen halen?
Watermeloensoep? Was ie rood, geel, groen?quote:Op maandag 19 juli 2010 20:58 schreef Soohr het volgende:
Afgelopen zaterdag was ik uit eten in Bergerac,
in een alleraardigst restaurant, waar het eten perfect smaakte, maar de bediening heel snel was, kregen we als voorafje van het huis een koude meloensoep.
In de soep zaten ook nog enkele reepjes ham.
Nu vraag ik me af hoe ik van een meloen soep kan maken zonder dat het gelijk een soort meloenmoes gaat worden.
De structuur had wel iets weg van appelmoes, maar het was veel en veel vochtiger zonder waterig te smaken.
ik gok de koude soep van galiameloenquote:Op maandag 19 juli 2010 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Watermeloensoep? Was ie rood, geel, groen?
Ik had de roomkaas weggelaten en spek ipv ham genomen.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 16:38 schreef Jessiiie het volgende:
Ik heb voor vanavond kipfilet ingesmeerd met roomkaas en daarop ham, dit opgerolt en vast gezet met een prikker.
Kan ik dit in de oven doen of droogt dit dan uit?
Het is van die parma ham, lijkt me noujuist wel erg lekker! maar volgende keer zal ik het eens met spek proberen!quote:Op dinsdag 20 juli 2010 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik had de roomkaas weggelaten en spek ipv ham genomen.
Maar denk niet dat het uitdroogt trouwens, als het het niet te lang in de oven laat staan.
de soep was gelig,quote:Op maandag 19 juli 2010 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Watermeloensoep? Was ie rood, geel, groen?
Lijkt mij dan gewoon puree van meloen maken en op smaak brengen. Hem zout maken en soepkruiden/groenten mee trekken lijkt mij trouwens niets.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 19:31 schreef Soohr het volgende:
[..]
de soep was gelig,
galiameloen kan het wel geweest zijn ja
Voor het klaren van de soep kan je robins aanwijzingen volgen.quote:Op donderdag 24 juni 2010 20:47 schreef Snarf het volgende:
Beste Piet, er staat nog een vraag van mij open in het vorige topic; je zou nog terugkomen op mijn extravagante bouillon.
vlees op 80 c of lager. iig met hele langzame garing. gasoven is daar niet zo goed in helaasquote:Op zondag 15 augustus 2010 15:13 schreef Erasmo het volgende:
Wat wil je dan precies gaan slowcooken?
Ik zou er sowieso een elektro oven bij kopen, is voor veel meer zaken handig. En wat een goede is, poeh, Siemens maakt goed spul.quote:Op zondag 15 augustus 2010 15:08 schreef FkTwkGs2014 het volgende:
beste piet
ik heb een heel antiek fornuis met een gasoven. supertof! maar nu wil ik slowcooken, lijkt me nice. hoe los ik dit op? een kleine electro-oven erbij kopen? wat is een goede?
groetjes
- anoniem fokkertje -
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |