abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 24 juni 2010 @ 17:00:17 #1
121348 Erasmo
f/8 and be there.
  donderdag 24 juni 2010 @ 17:01:55 #2
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_83249774
Laatste vragen:
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 17:28 schreef Dunckie het volgende:
Piet weet je misschien een goed restaurant in Arnhem of nabije omgeving? (Waar we met zes man voor max. 500 euro klaar kunnen zijn zon beetje)
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 14:04 schreef misterddude het volgende:
beste piet.

mijn vader en zusje zijn vegetarisch. als ik dan moet koken dan miss ik vaak een goed stuk vlees. vleesvervangers vind ik niets. weet jij misschien een goed recept waar geen vlees bij zit maar waarbij ik dit ook niet ga missen?

mvg dennis
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 15:50 schreef Eris het volgende:
iemand enig idee wat je kan maken met rauwe niet ingemaakte augurken?

We hebben een augurken plant in te staan. Jammer genoeg is het genoeg voor 1 potje augurken
pi_83249778
Wortelen uit een zakje uit het koelvak.
  donderdag 24 juni 2010 @ 17:21:41 #4
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_83250645
een nieuw deel
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  donderdag 24 juni 2010 @ 17:27:05 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_83250869
Dankjewel Erasmo, das lief van je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 juni 2010 @ 20:47:53 #6
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_83259294
Beste Piet, er staat nog een vraag van mij open in het vorige topic; je zou nog terugkomen op mijn extravagante bouillon.
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  donderdag 24 juni 2010 @ 21:40:38 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83261223
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 16:56 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

kimchi met augurken is geen kimchi
Waarom niet?



oisobagi kimchi

Ik weet niet wat voor plant Eris thuis heeft staan. In Brabant noemen we komkommers ook augurken. Hoe dan ook, (inmaak)komkommer of augurk, daar zit toch geen/amper verschil tussen? Ik zou dat wel aandurven er kimchi van te maken. Liever dan van gewone supermarktkomkommers.

pi_83264887
Dit is een augurken plant:

http://www.lagrandeborne.com/moestuin/augurken.htm

Je kan ze extreem eenvoudig inmaken door ze 24 uur in zout water/ pekel te gooien en dan de potjes te vullen en er azijn over te gooien. Maar 5 van die augurken schieten dan natuurlijk niet op.
  donderdag 24 juni 2010 @ 23:05:33 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83265309
Ja, ik zou dus zweren dat dat zo'n beetje dezelfde dingen zijn die de Koreanen inmaken:

  donderdag 24 juni 2010 @ 23:31:07 #10
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_83266329
omdat ik gen volg knop meer zie...TVP
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_83266477
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 21:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom niet?

[ afbeelding ]

oisobagi kimchi

Ik weet niet wat voor plant Eris thuis heeft staan. In Brabant noemen we komkommers ook augurken. Hoe dan ook, (inmaak)komkommer of augurk, daar zit toch geen/amper verschil tussen? Ik zou dat wel aandurven er kimchi van te maken. Liever dan van gewone supermarktkomkommers.

[ afbeelding ]
dat is een andere naam zie ik, een soort variant op kimchi. de kruiden en bereidingswijze zijn hetzelfde alleen betekent kimchi 'gefermenteerde kool' en dat is ook wat kimchi is. in grote vaten in de grond zuurhoudende kool, die met pepers e.d. wordt ingemaakt tot kimchi
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83266542
Heeft iemand een antwoord op mijn restaurantvraag (zie OP)?
Ik weet het ook niet
  vrijdag 25 juni 2010 @ 00:01:36 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83267514
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 23:34 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

dat is een andere naam zie ik, een soort variant op kimchi. de kruiden en bereidingswijze zijn hetzelfde alleen betekent kimchi 'gefermenteerde kool' en dat is ook wat kimchi is. in grote vaten in de grond zuurhoudende kool, die met pepers e.d. wordt ingemaakt tot kimchi
Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?
Nou, niet dus. Het Kimchi Museum in Seoul onderkent zo'n 187 soorten kimchi. Van kool, rettich, komkommer, van alles. Het is ingelegde groenten, niet ingelegde kool. Ook al is kool wel het meest voorkomend.
pi_83518763
Gebeurt niet veel meer hier
Ik weet het ook niet
pi_83521178
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 00:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?
Nou, niet dus. Het Kimchi Museum in Seoul onderkent zo'n 187 soorten kimchi. Van kool, rettich, komkommer, van alles. Het is ingelegde groenten, niet ingelegde kool. Ook al is kool wel het meest voorkomend.
ok. ja dat dacht ik want in Korea kreeg ik de uitleg dat de met rode pepertjes ingemaakte kool de kimchi was. er lagen ook andere zure/pittige groenten maar dat werd niet aangegeven als kimchi. ben ook bij een kimchi tuin geweest en dat was allemaal van dezelfde koolsoort, vandaar
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83522101
quote:
Op woensdag 30 juni 2010 22:23 schreef Righteous het volgende:

[quote]Op woensdag 30 juni 2010 21:46 schreef Miss_Virgo het volgende:
Weet iemand hoe je een croque monsiour maakt?
In Frankrijk krijg je zo'n tosti met gesmolten kaas erop, maar volgens mij is dat niet gewoon kaas, maar een soort van kaas-bechamelsaus of zo... heb nog geen goed recept kunnen vinden...


[..]

Pietverdriet zal het ongetwijfeld weten
Piet heb jij het antwoord?
pi_83523476
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 00:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oooh, je denkt dat Kimchi alleen van chinese kool wordt gemaakt?
Nou, niet dus. Het Kimchi Museum in Seoul onderkent zo'n 187 soorten kimchi. Van kool, rettich, komkommer, van alles. Het is ingelegde groenten, niet ingelegde kool. Ook al is kool wel het meest voorkomend.
Haha, ben je daar geweest?
  donderdag 1 juli 2010 @ 11:23:06 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83525582
Nee, was het maar waar. Lijkt me wel wat.
  donderdag 1 juli 2010 @ 11:39:27 #19
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_83526227
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 09:38 schreef Miss_Virgo het volgende:

[..]

Piet heb jij het antwoord?
Ik heet dan wel geen Piet.

Maar het is Gruyčre kaas.
En er zijn recepten bij waar ze inderdaad bechamel gebruiken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 1 juli 2010 @ 11:56:00 #20
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_83526848
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 11:39 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ik heet dan wel geen Piet.

Maar het is Gruyčre kaas.
En er zijn recepten bij waar ze inderdaad bechamel gebruiken.
dat is zooooo lekker! schrok wel van de prijzen vorig jaar in frankrijk op de terrasjes, 7-8 euro
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_83550472
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 11:23 schreef RobinOok het volgende:
Nee, was het maar waar. Lijkt me wel wat.
Ik ga in september naar Seoul, maar ik heb verder geen Kimchi-obsessie Heb het weleens gekregen van mijn Koreaanse collega, best OK, maar geen acute voorliefde.
  zondag 4 juli 2010 @ 20:21:31 #22
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_83653320
Omdat ik weet dat jij soms ook met zelf ingelegde zuren werkt, ik heb hier grote a'damse uien staan in het zuur (helemaal onder het zuur) van Kesbeke :0 maar staan al wel een half jaar open in de koelkast (ong 2 graden), wat zeg jij Piet, Eetbaar?

Op de pot staat trouwens JUN. 2012 omdat we dan toch al lang dood zijn
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 4 juli 2010 @ 20:29:27 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_83653565
quote:
Op zondag 4 juli 2010 20:21 schreef Erosjuhhh het volgende:
Omdat ik weet dat jij soms ook met zelf ingelegde zuren werkt, ik heb hier grote a'damse uien staan in het zuur (helemaal onder het zuur) van Kesbeke :0 maar staan al wel een half jaar open in de koelkast (ong 2 graden), wat zeg jij Piet, Eetbaar?

Op de pot staat trouwens JUN. 2012 omdat we dan toch al lang dood zijn
gewoon eten denk ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 juli 2010 @ 20:33:42 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83653741
quote:
Op zondag 4 juli 2010 20:21 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik heb hier grote a'damse uien staan in het zuur (helemaal onder het zuur) van Kesbeke :0 maar staan al wel een half jaar open in de koelkast (ong 2 graden), wat zeg jij Piet, Eetbaar?

Op de pot staat trouwens JUN. 2012 omdat we dan toch al lang dood zijn
Ik heb zo'n zelfde pot van Kesbeke in de ijskast gehad, heb ik wel langer dan een jaar over gedaan die op te maken. (eten ze alleen bij de boerenkool, dus dat schiet niet zo op). Niks mis mee, die zijn ervoor bedoeld om lang te bewaren. (wel in de ijskast ook)

Kijk, die pot daar rechts op de foto.



Zelfde, toch?
  zondag 4 juli 2010 @ 20:49:31 #25
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_83654349
ja zo ongeveer :

Maar dan de 2650ML pot
Lekker bij indische gerechten, over mijn hamburgers of bij kaas en worst

Nadeel van het zuur is dat je niet kan ruiken hoe ze zijn. heb het wel gegeten, maar denk dat ik deze week de pot toch maar leeg moet eten
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 4 juli 2010 @ 20:54:44 #26
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_83654592
Kesbeke, een van mijn favo zuren
  zondag 4 juli 2010 @ 21:39:53 #27
97745 Thorical
finding a way
pi_83656961
Bijna 3 liter zuur daar krijg ik oprispingen van. Maar van Kesbeke uitstekend zuur.
pi_84072194
Geachte Mijnheer P. Verdriet,

Ik heb een moestuin waarin ik drie rijtjes met meiknolletjes heb staan.
In de Wannee heb ik een recept gevonden waarin de knolletjes worden klaargemaakt met melk en bloem.
Tevens op het grote WWW een salade van meiknol met parmaham gevonden. Wanneer ik deze twee recepten heb klaargemaakt en genuttigd heb ik nog voldoende meiknol over.
Heeft U in Uw oneindige recepten voorraad een paar recepten met meiknolletjes voor me?

Alvast mijn hartelijke dank.

Met vriendelijke groet,

Oceanonix
  donderdag 15 juli 2010 @ 00:42:15 #29
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_84074864
Tuinbonen, gisteren gedopt....
wokken,smoren en een kwak lekkere mosterd erdoor.
Het moet toch beter kunnen?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_84079763
Tuinbonen even blancheren daarna nogmaals doppen (dubbel gedopt is véél lekkerder).
Daarna mengen met wat olijfolie, citroensap, parmezaansekaas, peper en zout.
Dit mengeseltje op een geroosterd stuk ciabatta.
Daarboven op een geporcheerd ei.
Afmaken met peterselie en olijfolie.

Misschien nog onder de tuinbonen wat uitgebakken plakken bacon.

Erg lekkah als lunch- of voorgerecht.
  donderdag 15 juli 2010 @ 19:37:06 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84102895
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 23:33 schreef Oceanonix het volgende:
Geachte Mijnheer P. Verdriet,

Ik heb een moestuin waarin ik drie rijtjes met meiknolletjes heb staan.
Lekker
quote:
In de Wannee heb ik een recept gevonden waarin de knolletjes worden klaargemaakt met melk en bloem.
Tevens op het grote WWW een salade van meiknol met parmaham gevonden. Wanneer ik deze twee recepten heb klaargemaakt en genuttigd heb ik nog voldoende meiknol over.

Heeft U in Uw oneindige recepten voorraad een paar recepten met meiknolletjes voor me?

Alvast mijn hartelijke dank.

Met vriendelijke groet,

Oceanonix
In kwarten snijden en koken tot beetgaar en serveren met boter en citroensap vind ik erg lekker.
Of in jullienne snijden (lucifers) en kort roerbakken met wat Pearl River Bridge Mushroom soy sauce, of gember en oestersaus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 juli 2010 @ 19:38:24 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84102941
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 00:42 schreef uniekhoorn het volgende:
Tuinbonen, gisteren gedopt....
wokken,smoren en een kwak lekkere mosterd erdoor.
Het moet toch beter kunnen?
Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit tuinbonen klaarmaak, vind ze niet echt lekker en de rest hier vind ze smerig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84114890
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 23:33 schreef Oceanonix het volgende:
Geachte Mijnheer P. Verdriet,

Ik heb een moestuin waarin ik drie rijtjes met meiknolletjes heb staan.
In de Wannee heb ik een recept gevonden waarin de knolletjes worden klaargemaakt met melk en bloem.
Tevens op het grote WWW een salade van meiknol met parmaham gevonden. Wanneer ik deze twee recepten heb klaargemaakt en genuttigd heb ik nog voldoende meiknol over.
Heeft U in Uw oneindige recepten voorraad een paar recepten met meiknolletjes voor me?

Alvast mijn hartelijke dank.

Met vriendelijke groet,

Oceanonix
gewoon lekker opsnacken
eventueel met een dipje ...maar zonder dip kan ook
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_84119037
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 23:36 schreef Dunckie het volgende:
Heeft iemand een antwoord op mijn restaurantvraag (zie OP)?
Ik weet het ook niet
  maandag 19 juli 2010 @ 19:26:02 #35
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_84245404
Cake.

Morgen wil ik weer een cake bakken maar ik heb nieuwe bloem nodig. Nu heeft de supermarkt hier ongeveer een gangpad aan meelsoorten, welke zou ik het beste kunnen halen?
  maandag 19 juli 2010 @ 19:36:32 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84245885
quote:
Op maandag 19 juli 2010 19:26 schreef Erasmo het volgende:
Cake.

Morgen wil ik weer een cake bakken maar ik heb nieuwe bloem nodig. Nu heeft de supermarkt hier ongeveer een gangpad aan meelsoorten, welke zou ik het beste kunnen halen?
Bloem met laag gluten gehalte, dus niet het bloem wat je gebruikt voor brood, maar dat voor koekjes enzo
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84249052
Afgelopen zaterdag was ik uit eten in Bergerac,
in een alleraardigst restaurant, waar het eten perfect smaakte, maar de bediening heel snel was, kregen we als voorafje van het huis een koude meloensoep.
In de soep zaten ook nog enkele reepjes ham.

Nu vraag ik me af hoe ik van een meloen soep kan maken zonder dat het gelijk een soort meloenmoes gaat worden.

De structuur had wel iets weg van appelmoes, maar het was veel en veel vochtiger zonder waterig te smaken.
  maandag 19 juli 2010 @ 21:52:48 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84251634
quote:
Op maandag 19 juli 2010 20:58 schreef Soohr het volgende:
Afgelopen zaterdag was ik uit eten in Bergerac,
in een alleraardigst restaurant, waar het eten perfect smaakte, maar de bediening heel snel was, kregen we als voorafje van het huis een koude meloensoep.
In de soep zaten ook nog enkele reepjes ham.

Nu vraag ik me af hoe ik van een meloen soep kan maken zonder dat het gelijk een soort meloenmoes gaat worden.

De structuur had wel iets weg van appelmoes, maar het was veel en veel vochtiger zonder waterig te smaken.
Watermeloensoep? Was ie rood, geel, groen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84257873
quote:
Op maandag 19 juli 2010 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Watermeloensoep? Was ie rood, geel, groen?
ik gok de koude soep van galiameloen
lekker is dat recept.

met in de oven gedroogde parmaham of serrano ...
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_84279384
Ik heb voor vanavond kipfilet ingesmeerd met roomkaas en daarop ham, dit opgerolt en vast gezet met een prikker.
Kan ik dit in de oven doen of droogt dit dan uit?
  dinsdag 20 juli 2010 @ 17:43:09 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84281835
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 16:38 schreef Jessiiie het volgende:
Ik heb voor vanavond kipfilet ingesmeerd met roomkaas en daarop ham, dit opgerolt en vast gezet met een prikker.
Kan ik dit in de oven doen of droogt dit dan uit?
Ik had de roomkaas weggelaten en spek ipv ham genomen.
Maar denk niet dat het uitdroogt trouwens, als het het niet te lang in de oven laat staan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84284877
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik had de roomkaas weggelaten en spek ipv ham genomen.
Maar denk niet dat het uitdroogt trouwens, als het het niet te lang in de oven laat staan.
Het is van die parma ham, lijkt me noujuist wel erg lekker! maar volgende keer zal ik het eens met spek proberen!
En wat is niet te lang? het is wel kip natuurlijk...
pi_84285816
quote:
Op maandag 19 juli 2010 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Watermeloensoep? Was ie rood, geel, groen?
de soep was gelig,
galiameloen kan het wel geweest zijn ja
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 10:42:13 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85273017
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 19:31 schreef Soohr het volgende:

[..]

de soep was gelig,
galiameloen kan het wel geweest zijn ja
Lijkt mij dan gewoon puree van meloen maken en op smaak brengen. Hem zout maken en soepkruiden/groenten mee trekken lijkt mij trouwens niets.
Had recent een (koude) meloensoep met kreeftenijs. De meloensoep was honingmeloenpuree verder niets aan toegevoegd volgens mij, met een bolletje ijs van kreeftenvlees/boullion en room.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 10:54:56 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85273228
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 20:47 schreef Snarf het volgende:
Beste Piet, er staat nog een vraag van mij open in het vorige topic; je zou nog terugkomen op mijn extravagante bouillon.
Voor het klaren van de soep kan je robins aanwijzingen volgen.
De tomatensoep heb ik wat lopen experimenteren maar het lekkerste vind ik nog een hele eenvoudige.
2 kilo heel rijpe tomaten (is het nu wel de tijd voor) als je ze niet rijp kan kopen laat ze dan nog een weekje rijpen op de vensterbank.
Je kan ze schillen, (in een bak met kokend heet water dompelen en dan afpellen)
Onkroon ze en snij ze aan stukken.
Koken met een blaadje laurier, foelie, een beetje chili en wat zout.
Door een zeef halen om de pitjes te verwijderen.
Hierna kan je hem laten afkoelen en met robins methode klaren.

Ik doe dat niet, ik serveer hem met zure room en basilicum. Als ik hem bind doe ik dat met aardappel, nooit met bloem, dat jaagt de smaak weg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85273945
koude tuinbonen, hele kleine blokjes kaas, heel fijn gesnipperd uitje wat zure room en bonenkruid.
heerlijk!
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
pi_85309768
beste piet

ik heb een heel antiek fornuis met een gasoven. supertof! maar nu wil ik slowcooken, lijkt me nice. hoe los ik dit op? een kleine electro-oven erbij kopen? wat is een goede?

groetjes

- anoniem fokkertje -
  zondag 15 augustus 2010 @ 15:13:25 #48
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_85309964
Wat wil je dan precies gaan slowcooken?
pi_85310248
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 15:13 schreef Erasmo het volgende:
Wat wil je dan precies gaan slowcooken?
vlees op 80 c of lager. iig met hele langzame garing. gasoven is daar niet zo goed in helaas :(
  zondag 15 augustus 2010 @ 16:40:40 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85312813
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 15:08 schreef FkTwkGs2014 het volgende:
beste piet

ik heb een heel antiek fornuis met een gasoven. supertof! maar nu wil ik slowcooken, lijkt me nice. hoe los ik dit op? een kleine electro-oven erbij kopen? wat is een goede?

groetjes

- anoniem fokkertje -
Ik zou er sowieso een elektro oven bij kopen, is voor veel meer zaken handig. En wat een goede is, poeh, Siemens maakt goed spul.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')