FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag Deel 159
FutureFairytalezaterdag 20 maart 2010 @ 21:40
laatste post:
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 21:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Enchilada met gehakt, kaas en kip.
Daarbij pittige kapucijners, rijst en salade
Mirjamzaterdag 20 maart 2010 @ 21:40
gesuikerde gemengde noten van de markt
was niet helemaal wat ik me ervan had voorgesteld, maar wel aardig
dewintermuiszaterdag 20 maart 2010 @ 21:41
OMFG, dat ziet er lekker uit - wilt u dat recept met ons delen?
motorbloempjezaterdag 20 maart 2010 @ 22:12
ziet er lekker uit FFT!

nom!

onze zelfgemaakte pizza:

rest van de foto's in het pizzatopic
The_Hiveszaterdag 20 maart 2010 @ 22:44
ribbelchips en stroopwafelkruimels, afgeblust met een biertje.
TN-FRzaterdag 20 maart 2010 @ 22:47
Nu even een biertje en voetbal kijken
PiperMaruzaterdag 20 maart 2010 @ 22:59
Wat een lekkere foto's! Krijg er honger van
lies1947zaterdag 20 maart 2010 @ 23:05
ik had trek in eten vanavond en heb hier in curacao bij de kentucky fried chicken, frietjes met gefrituurde kip met zo'n korstje gegeten. smaakte best wel, maar omdat ik nooit zo iets eet, is het me toch niet goed bevallen
ik voel me echt 5 kilo zwaarder, komt misschien ook wel omdat bij de kfc echt alleen maar dikke mensen zaten!!
voor mij vanavond alleen maar water en vruchtensapjes .
motorbloempjezaterdag 20 maart 2010 @ 23:06
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 21:41 schreef dewintermuis het volgende:
OMFG, dat ziet er lekker uit - wilt u dat recept met ons delen?
QFT


gebruik zelf dit recept:
http://www.dekooktips.com/2-recepten/enchiladas.htm maar ben ook benieuwd naar die van FFT
Lief-visjezondag 21 maart 2010 @ 08:38
Gisteravond pizza gegeten.

Straks yoghurt
Trustenzondag 21 maart 2010 @ 10:25
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 23:06 schreef motorbloempje het volgende:
ben ook benieuwd naar die van FFT
Me 2

OT:
Waldkornbol met 1 helft filet americain en 1 helft hagelslag
Verse jus
maartjehzondag 21 maart 2010 @ 10:38
Koffie.
Annezondag 21 maart 2010 @ 11:43
Tomatensoep en een stokbroodje.

Vanavond shoarma met gebakken aardappeltjes en of een bonensalade met een uitje of erwtjes met worteltjes.
#ANONIEMzondag 21 maart 2010 @ 11:54
lasagne
Trustenzondag 21 maart 2010 @ 12:14
quote:
Op zondag 21 maart 2010 11:54 schreef SeaOfLove het volgende:
lasagne
Als ontbijt?
PiperMaruzondag 21 maart 2010 @ 12:15
Vanavond zelf falafel maken
ColdFeetzondag 21 maart 2010 @ 12:33
Quesadilla.
Fuentezondag 21 maart 2010 @ 12:33
Wassie lekker Moblo?

Wij eten vanavond hartige taart met broccoli, cashewnoten en blauwe kaas.
evo87zondag 21 maart 2010 @ 12:43
voor vanavond aan het drogen:

#ANONIEMzondag 21 maart 2010 @ 14:47
quote:
Op zondag 21 maart 2010 12:14 schreef Trusten het volgende:

[..]

Als ontbijt?
lolz, nee, hebben 's middags warm gegeten
uniekhoornzondag 21 maart 2010 @ 15:29
quote:
Op zondag 21 maart 2010 12:43 schreef evo87 het volgende:
voor vanavond aan het drogen:

[ afbeelding ]
Eend?
en dan?? Lijkt me heerlijk

Gisteren, hotelontbijt veel, uit eten bij fat alice in Putten, was heerlijk!

Vandaag: hotelontbijt/lunch: 2 meergranentriangelbroodjes kipfilet, achterham en kaas, krentenbroodje met kaas, beschuit met jam, kaiserbroodje met rosbief, kom volle kwark met fruit, melk, stukje ontbijtkoek, paar poffertjes, scrabbled eggs met spek.
Dus

Avondeten word een gekookt eitje op een cracker een een kommetje soep
KiwiTjuHhzondag 21 maart 2010 @ 15:36
Vanavond eten we Chow Mein
foodloverzondag 21 maart 2010 @ 16:35
Home-made zondagsmaaltje: Gepofte aardappels met een tartaartje, haricots-verts en een groene salade. Bij de aardappels en tartaar serveer ik een duivelse mayo, goede mayo met rode chilipeper.
Aurezondag 21 maart 2010 @ 16:48
Nasi goreng, sambal goreng telor, saté, tjap tjoy en nog iets

motorbloempjezondag 21 maart 2010 @ 16:49
owh, shit! Ik ben de tongetjes vergeten

dan maar wat pancetta erbij/-in doen

waarin? In de broccoli-quiche met kaas en cashews
#ANONIEMzondag 21 maart 2010 @ 16:50
Goulash met rijst.
Killzondag 21 maart 2010 @ 19:12
Bami sate
Lief-visjezondag 21 maart 2010 @ 20:06
Vanavond niets gegeten ik heb geen trek.
Karinazondag 21 maart 2010 @ 20:08
Ik had patat, dit keer eens geprobeerd met patatkruiden erop, was wel lekker eigenlijk en een hamburger (zelf in elkaar geflanst). Toe: een kiwi.
PiperMarumaandag 22 maart 2010 @ 11:03
Zelfgebakken kokoscake van mijn jarige collega
TN-FRmaandag 22 maart 2010 @ 12:00
ontbeten met een bakje yoghurt met fruit n fibre en 2 tarwebolletjes pindakaas
Windigomaandag 22 maart 2010 @ 13:30
Net een stuk turks brood met fetasmeerseltje gehad, en nu n schaaltje chocolademousse

Vanavond visburger, salade en gebakken krieltjes
#ANONIEMmaandag 22 maart 2010 @ 14:37
Net haring op met uitjes.
#ANONIEMmaandag 22 maart 2010 @ 15:08
straks bami goreng met een gebakken eitje erboven op,sate ajam, pindasaus, gebakken uitjes en kroepoek... luie huisvrouwen kost dus
TN-FRmaandag 22 maart 2010 @ 15:08
Ik heb nog een appeltje liggen, en die wil ik half gebruiken voor een broodje met geitenkaas en appel en honing. Maar volgens mij is geitenkaas heel vet, en dat wil ik eigenlijk even vermijden.

Ik ga zo even naar de winkel en kijken wat er op de verpakking staat. Tot die tijd drink ik nu even een watertje en eet ik wat kwark.
antarticamaandag 22 maart 2010 @ 19:11
Heb vanavond lekker voor mezelf gekookt, als ik alleen ben is het tijd om te experimenteren. Voor het eerst zelf tomatensoep gemaakt volgens recept van the taste of life.

Soep 'pureren' smoothie-maker ging niet helemaal goed zie spetters, daarnaast ook mijn witte outfit verprutst (ligt nu in sopje). Moet toch echt een staafmixer voor mn verjaardag vragen...

Maar het resultaat was fantastisch lekker met nog een snelle bruchetta erbij
#ANONIEMmaandag 22 maart 2010 @ 19:18
lolz, heb je de soep in de blender gedaan toen het nog heet was?
KiwiTjuHhmaandag 22 maart 2010 @ 19:19
Wij hadden aardappels, boontjes en een gehaktbal.
Trustenmaandag 22 maart 2010 @ 19:22
quote:
Op maandag 22 maart 2010 19:18 schreef SeaOfLove het volgende:
lolz, heb je de soep in de blender gedaan toen het nog heet was?
Mag dat niet dan? Doe ik ook altijd
antarticamaandag 22 maart 2010 @ 19:26
quote:
Op maandag 22 maart 2010 19:18 schreef SeaOfLove het volgende:
lolz, heb je de soep in de blender gedaan toen het nog heet was?
ja het was gloeiend heet! heb brandplekken op mn armen was n beetje verbouwereerd toen het gebeurde, het leek me zo'n fantastisch plan om het daarin te doen...
Volgens mij zat er teveel in + de combinatie van stoom terwijl ik de deksel erop had hihi...
#ANONIEMmaandag 22 maart 2010 @ 19:30
quote:
Op maandag 22 maart 2010 19:22 schreef Trusten het volgende:

[..]

Mag dat niet dan? Doe ik ook altijd
dan heb je dus kans op 'ontploffingsgevaar'. Iets met stoom en druk ofzo Ik pureer mijn soep altijd met de staafmixer, maar ook altijd als t wat afgekoeld is ivm evt rondvliegende hete spetters soep
antarticamaandag 22 maart 2010 @ 19:31
ja ik moet ook nodig een staafmixer hebben
#ANONIEMmaandag 22 maart 2010 @ 19:34
quote:
Op maandag 22 maart 2010 19:26 schreef antartica het volgende:

[..]

ja het was gloeiend heet! heb brandplekken op mn armen was n beetje verbouwereerd toen het gebeurde, het leek me zo'n fantastisch plan om het daarin te doen...
Volgens mij zat er teveel in + de combinatie van stoom terwijl ik de deksel erop had hihi...
volgende x dus soep wat aflaten koelen daarna gewoon weer opwarmen. want het is verder een ideale manier hoor
Trustenmaandag 22 maart 2010 @ 19:36
quote:
Op maandag 22 maart 2010 19:30 schreef SeaOfLove het volgende:
dan heb je dus kans op 'ontploffingsgevaar'. Iets met stoom en druk ofzo Ik pureer mijn soep altijd met de staafmixer, maar ook altijd als t wat afgekoeld is ivm evt rondvliegende hete spetters soep
Ah oke ja ik mis een onderdeel van m'n deksel waardoor er aan de bovenkant een soort gat in zit, misschien scheelt dat..
#ANONIEMmaandag 22 maart 2010 @ 19:37
quote:
Op maandag 22 maart 2010 19:31 schreef antartica het volgende:
ja ik moet ook nodig een staafmixer hebben
enige reden dat ik de staafmixer gebruik is pure luiheid hoor, het ding ligt voor t grijpen en is met 3 tellen schoon (lullen beetje langs elkaar heen maar ik doe internet via foon en ben erg traag)
#ANONIEMmaandag 22 maart 2010 @ 19:40
quote:
Op maandag 22 maart 2010 19:36 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ah oke ja ik mis een onderdeel van m'n deksel waardoor er aan de bovenkant een soort gat in zit, misschien scheelt dat..
Dan zal ik t ding vooral niet te vol doen, maar je hebt zonder dat dekseltje inderdaad die druk niet meer
LieLiemaandag 22 maart 2010 @ 19:40
Hier ook tomatensoepje gehad, maar dan van Unox
motorbloempjemaandag 22 maart 2010 @ 19:43
pasta 'carbonara', geen échte, maar wel lekker

spekjes, eierdooiers, grana padano en een scheutje room sjalotje en wat peper!

zit wel goed vol nu!
Windigomaandag 22 maart 2010 @ 19:47
Chocolademousse

Krijg verder niks naar binnen
uniekhoornmaandag 22 maart 2010 @ 20:10
Oeh Moblo, heerlijk!!

Windigo, waarom niet? Brrr, chocomousse, lust het niet

Broccoli, gegrilde courgette, ui en knoflook met rode peper enzo, rijst, gegrilde tartaar, roomspinazie.
*burp*
dewintermuismaandag 22 maart 2010 @ 20:29
quote:
Op maandag 22 maart 2010 19:40 schreef LieLie het volgende:
Hier ook tomatensoepje gehad, maar dan van Unox
Die zakken zijn anders best goed

dwm gaat proberen bolognese sauce te maken op basis van UNOX 'Pittige tomatensoep' + geruld tartaar, (en heel mischien 1 druppel slagroom)
Windigodinsdag 23 maart 2010 @ 07:47
Turks brood met fetasmeerseltje, n pot citroen-honingthee en een bak yoghurt met n lepel jam en chococornflakes.
maartjehdinsdag 23 maart 2010 @ 07:48
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 07:47 schreef Windigo het volgende:
Turks brood met fetasmeerseltje, n pot citroen-honingthee en een bak yoghurt met n lepel jam en chococornflakes.
Mag ik bij jou komen ontbijten?
motorbloempjedinsdag 23 maart 2010 @ 08:17
anderhalve boterham (gewone en het kontje) met smeerworst (soms zó lekker ) en een mok melk
Windigodinsdag 23 maart 2010 @ 08:39
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 07:48 schreef maartjeh het volgende:

[..]

Mag ik bij jou komen ontbijten?
Is goed Ik organiseer de volgende keer wel n ontbijtmeeting
maartjehdinsdag 23 maart 2010 @ 08:59
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 08:39 schreef Windigo het volgende:

[..]

Is goed Ik organiseer de volgende keer wel n ontbijtmeeting

Hahaha, goed idee! Jij eet echt heel gezond altijd volgens mij!
Ik zou zo'n ontbijt ook wel kunnen maken, maar ik neem er de tijd gewoon niet voor 's morgens en als ik moet werken.

OT; Vanmorgen 2 crackers met kaas, een sapje, en een kop koffie. Zometeen een banaan.
Windigodinsdag 23 maart 2010 @ 09:46
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 08:59 schreef maartjeh het volgende:

[..]

Hahaha, goed idee! Jij eet echt heel gezond altijd volgens mij!
Ik zou zo'n ontbijt ook wel kunnen maken, maar ik neem er de tijd gewoon niet voor 's morgens en als ik moet werken.
Ik doe dat ook als ik moet werken, vind t gewoon een fijn begin van de dag. En ik eet meestal wel gezond ja, maar soms n beetje te veel

Nu een appel en een glas water.
FutureFairytaledinsdag 23 maart 2010 @ 09:53
JARIG
Dus taart taart taart en taart
motorbloempjedinsdag 23 maart 2010 @ 09:58
gefeliciteerd
Auredinsdag 23 maart 2010 @ 12:23
Een boterham met roompate en suikerbrood met roomboter En een glas melk.

Moet nog ff verzinnen wat ik vanavond wil eten...
maartjehdinsdag 23 maart 2010 @ 13:24
Zometeen een stuk Turks brood. Weet alleen nog niet wat ik er op ga doen.
TN-FRdinsdag 23 maart 2010 @ 14:04
broodje met geitenkaas. Vandaag vroeg avond eten, want ik heb een wedstrijd vanavond. Dus ik denk dat het een vegaburger wordt met gebakken aardappels en spinazie.
maartjehdinsdag 23 maart 2010 @ 14:08
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 13:24 schreef maartjeh het volgende:
Zometeen een stuk Turks brood. Weet alleen nog niet wat ik er op ga doen.
Kwart met chocopasta, en een kwart met een soort van kruidenknoflook-smeerseltje. Daarbij een kop Turkse vijgen/dadel/appel-thee.
FutureFairytaledinsdag 23 maart 2010 @ 15:03
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 14:08 schreef maartjeh het volgende:

[..]

Kwart met chocopasta, en een kwart met een soort van kruidenknoflook-smeerseltje. Daarbij een kop Turkse vijgen/dadel/appel-thee.
en op de andere helft of 2 kwarten?
-Mellow-dinsdag 23 maart 2010 @ 15:29
zelfgemaakt kroketje met mosterd
er liggen er nog maar 5 in de vriezer
maartjehdinsdag 23 maart 2010 @ 16:14
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 15:03 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

en op de andere helft of 2 kwarten?
Ja hallo ik eet geen héél Turks brood op in m'n eentje hoor.
Lief-visjedinsdag 23 maart 2010 @ 18:31
bloemkool met karbonade en aardappels
GimmeGoredinsdag 23 maart 2010 @ 18:57
Italiaanse champignonsoep met ciabatta (besmeerd met tapenade)
uniekhoorndinsdag 23 maart 2010 @ 18:57
Heb veel, heel veel zelf gemaakte groentesoep.
Daar meergranen bolletjes met verse achterham, kaas enzo erbij..
KiwiTjuHhdinsdag 23 maart 2010 @ 19:08
Frietje gehaald.. baaldag, geen zin om te koken..
Tezzdinsdag 23 maart 2010 @ 19:09
Afhaalchinees.. was best lekker!

Nu staan er stooflappen te sudderen (alvast voor morgen).
Windigodinsdag 23 maart 2010 @ 21:41
Bami Goreng, sajoer lodeh, rendang, saté ajam, sambal goreng telor en pisang goreng
mirjammmmdinsdag 23 maart 2010 @ 22:02
Nu lays pepperoni pizza, best te doen.
The_Hiveswoensdag 24 maart 2010 @ 08:56
koffie en geroosterde boterhammen pindakaas, kaas en kipfilet

vanavond naar een tapas-restaurant
FutureFairytalewoensdag 24 maart 2010 @ 10:43
vanochtend mn zoveelste stuk appeltaart... vanmiddag bij de thee nog een stuk monchoutaart en dan moet het echt op zijn, anders gooi ik t weg. 5 dagen taart is iets te veel
Tezzwoensdag 24 maart 2010 @ 16:30
Stoofpotje met rode ui en port, daarbij rozevalaardappels uit de oven met zeezout en groentes van de grill!
Windigowoensdag 24 maart 2010 @ 17:13
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 16:30 schreef Tezz het volgende:
Stoofpotje met rode ui en port, daarbij rozevalaardappels uit de oven met zeezout en groentes van de grill!
Ik wil ook mee-eten! Ben te moe om te koken Iemand ideeën voor iets makkelijks en snels en lekkers?
Tezzwoensdag 24 maart 2010 @ 17:55
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 17:13 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ik wil ook mee-eten! Ben te moe om te koken Iemand ideeën voor iets makkelijks en snels en lekkers?
Gooi wat tomaten in stukken in de wok, even omscheppen met allerlei lekkere kruiden, kook ondertussen pasta en maak het geheel af met een scheut olijfolie en wat lekkere kaas???

Of een boerenomelet met lekkere groente in het midden en eventueel wat uitgebakken spek?

Of kook even wat rijst en roerbak dit snel om met een omeletje, wat ui en eventueel nog wat andere groente die je in je koelkast vindt?

Mee-eten bij mij had gemogen, maar helaas, we hebben het al op.... (het was heel lekker)
-Mellow-woensdag 24 maart 2010 @ 18:50
Sushi
Windigowoensdag 24 maart 2010 @ 19:07
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 17:55 schreef Tezz het volgende:

[..]

Gooi wat tomaten in stukken in de wok, even omscheppen met allerlei lekkere kruiden, kook ondertussen pasta en maak het geheel af met een scheut olijfolie en wat lekkere kaas???

Of een boerenomelet met lekkere groente in het midden en eventueel wat uitgebakken spek?

Of kook even wat rijst en roerbak dit snel om met een omeletje, wat ui en eventueel nog wat andere groente die je in je koelkast vindt?

Mee-eten bij mij had gemogen, maar helaas, we hebben het al op.... (het was heel lekker)
Heb pizza besteld Maar wel bij n echte italiaan..

Ik heb spierpijn in plaatsen waarvan ik niet wist dat ik er spieren had
Ciciwoensdag 24 maart 2010 @ 19:10
Biefstuk met belachelijk veel uien en champignons.
Dat wordt knallen de komende tijd
KiwiTjuHhwoensdag 24 maart 2010 @ 19:28
Wij hadden aardappels, bloemkool en een gehaktbal.
Shirleywoensdag 24 maart 2010 @ 19:30
Zelf geschilde patat, salade a la mij met honing mosterd dressing en eenkipfiletje met pepersaus
Raissawoensdag 24 maart 2010 @ 20:04
Nu een schaal yoghurt met cornflakes.
FutureFairytaledonderdag 25 maart 2010 @ 08:52
bruin bolletje met leverkaas
motorbloempjedonderdag 25 maart 2010 @ 08:53
2 boterhammen met smeerworst, en thee

even de nadorst wegdrinken
TN-FRdonderdag 25 maart 2010 @ 09:21
Zo even een schaaltje cornflakes naar binnen werken. Lunch wordt op de uni dus zal wel soep met brood zijn.

Vanavond feestje dus we gaan een pizzaatje bellen denk ik.
cybermansdonderdag 25 maart 2010 @ 09:24
2 croissanten, 1 bruin pistoletje kaas, 1 beschuitje met aarbeien jam, 1 schaaltje yoghurt met vruchtjes
pen-guindonderdag 25 maart 2010 @ 09:37
2 tijgerboterhammen met rabarberjam en Leerdamer, hmmmm.
Windigodonderdag 25 maart 2010 @ 10:29
2 ham-kaascroissants, rooibosthee, en een bakje aardbeien met slagroom (ja ik weet t schande..aardbeien horen er nog niet te zijn..)
The_Hivesdonderdag 25 maart 2010 @ 11:44
quote:
Op donderdag 25 maart 2010 10:29 schreef Windigo het volgende:
en een bakje aardbeien met slagroom (ja ik weet t schande..aardbeien horen er nog niet te zijn..)
idd. Spaanse?

Kan niet wachten tot mijn zwager weer aardbeien (ook die uit de kas zijn lekker) van Hollandse bodem heeft

[ Bericht 5% gewijzigd door The_Hives op 25-03-2010 12:15:29 ]
Trustendonderdag 25 maart 2010 @ 11:54
Hier worden alweer Hollandse (kas)aardbeien verkocht hoor
The_Hivesdonderdag 25 maart 2010 @ 12:10
quote:
Op donderdag 25 maart 2010 11:54 schreef Trusten het volgende:
Hier worden alweer Hollandse (kas)aardbeien verkocht hoor
woon je in het zuiden/oosten?

Ligt er ook aan in hoeverre ze dekas opstoken. Mn zwager stookt in de winter voldoende om de planten in leven te houden maar niet voldoende om heel vroeg aardbeien te hebben. Maar zal hem eens bellen anders moet ik er binnenkort maar langs

Vooral de laatste uit de kas, ik heb er nu al weer zin in
Trustendonderdag 25 maart 2010 @ 12:12
quote:
Op donderdag 25 maart 2010 12:10 schreef The_Hives het volgende:
woon je in het zuiden/oosten?
Midden (tussen Amsterdam en Utrecht). Ze zijn trouwens nog wel onwijs duur hoor (4/5 euro voor let's say...10 aardbeien)
Windigodonderdag 25 maart 2010 @ 12:13
quote:
Op donderdag 25 maart 2010 11:44 schreef The_Hives het volgende:

[..]

idd. Spaanse?

Kan niet wachten tot mijn zwager weer aardbeien (ook die uit de kas zijn lekker) van Hollandse bodem heeft
Mja, ik kon ze niet laten liggen, ze zagen er zo mooi uit en ik was met honger gaan winkelen Ze waren overigens maar 3 euro voor 500 g.

Nu een pistoletje met gebakken champignons, bacon, ui, tomaat, sla en mayo
Fuentedonderdag 25 maart 2010 @ 12:29
Pistoletje met een likje pesto en mozzarella

Vanavond aardappels, sla, broccoli en een gehaktballetje.
Lief-visjedonderdag 25 maart 2010 @ 14:41
Vanavond kip uit de oven met sla en rijst

Nu: Mega grote kop thee
#ANONIEMdonderdag 25 maart 2010 @ 17:04
Straks een paar broodjes garnalenkroketten.
Windigodonderdag 25 maart 2010 @ 17:11
Gebakken aardappels, salade met geitenkaas, appel, bacon, geroosterde pijnboompitjes en honingmosterdressing en een vegaburger.

Als toetje chocolademousse met frambozen en slagroom

Ik zit in een culinaire dip , heb even totaal geen inspiratie deze week..Maar het zal wel weer komen..

[ Bericht 26% gewijzigd door Windigo op 25-03-2010 18:25:23 ]
inZanitydonderdag 25 maart 2010 @ 18:25
Kapsalon!
#ANONIEMdonderdag 25 maart 2010 @ 18:26
Linzensoep
Tezzdonderdag 25 maart 2010 @ 18:44
Groene asperges van de grill, verse friet en kipkluifjes!
maartjehdonderdag 25 maart 2010 @ 20:54
franse uiensoep.
-Mellow-donderdag 25 maart 2010 @ 20:59
pizzadag
eentje met tomatensaus en buffelmozzarella, de ander met tomatensaus, parmezaan, half parmaham en half rode ui en kastanjechamps.

Als toetje chocolademousse met frambozensaus. Ik geloof dat dit mijn best gelukte chocomousse is tot nu toe.
motorbloempjevrijdag 26 maart 2010 @ 07:54
hoi!

ik wil vandaag 'pittig rundvlees', een beetje indonesisch achtig maken...
Heb een lapje van ongeveer 220 gram en erbij komen pittige sperzieboontjes en naanbrood

iemand nog een fijn recept?

http://www.mijnreceptenbo(...)rundvlees-17243.html

heb wel dit gevonden, maar ben de hele dag thuis, dus kan het wel lekker laten stoven/sudderen!



[ Bericht 39% gewijzigd door motorbloempje op 26-03-2010 08:04:17 ]
Tezzvrijdag 26 maart 2010 @ 08:04
@Moblo: sorry, ik kan je niet helpen... Ben meer van de authentieke stoofpotten en heb niets met de Indo-keuken.....

Hier staan vanavond in ieder geval groene asperges op het menu. Met wat weet ik nog niet.. MIsschien wel in de vorm van een salade met een lekker stuk rundvlees erbij en wat brood. Mocht iemand iets leuks weten met groene asperges dan hoor ik het graag!
#ANONIEMvrijdag 26 maart 2010 @ 08:18
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 07:54 schreef motorbloempje het volgende:
hoi!

ik wil vandaag 'pittig rundvlees', een beetje indonesisch achtig maken...
Heb een lapje van ongeveer 220 gram en erbij komen pittige sperzieboontjes en naanbrood

iemand nog een fijn recept?

http://www.mijnreceptenbo(...)rundvlees-17243.html

heb wel dit gevonden, maar ben de hele dag thuis, dus kan het wel lekker laten stoven/sudderen!

zou je niet gewoon een lekkere rendang kunnen maken met extra chilipepers? zal zo even aan mijn pinda-vriendje vragen of hij een speciaal receptje heeft.
motorbloempjevrijdag 26 maart 2010 @ 08:19
heb idd een rendangrecept hier in mijn indonesisch kookboek staan, vraag me alleen af of het geen overkill wordt aan kokosmelk dan
#ANONIEMvrijdag 26 maart 2010 @ 08:37
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 08:19 schreef motorbloempje het volgende:
heb idd een rendangrecept hier in mijn indonesisch kookboek staan, vraag me alleen af of het geen overkill wordt aan kokosmelk dan
wil je anders receptje voor rendang daging? je hebt btw wel een mini-stukje vlees, ben altijd gewend om in grotere hoeveelheden te koken.
motorbloempjevrijdag 26 maart 2010 @ 08:39
wij eten altijd heel weinig vlees: doen met z'n tweeën met een stuk kip/gehakt/rund/lam van 200 gram

als het een succes is, dan maak ik volgende keer wel een grotere hoeveelheid en dan vries ik 't in, maar iets nieuws ga ik niet zomaar in grotere hoeveelheden maken, omdat we dat niet opkrijgen en het als het mislukt zonde is om in te vriezen

maar, ja graag!
Tezzvrijdag 26 maart 2010 @ 09:52
Ik heb net in de supermarkt bedacht dat er vanavond een lauwwarme salade van gegrilde groente (ook met groene asperges dus) met parmezaan op het menu staat. Met daarbij een entrecote van de grill en breekbrood........
ColdFeetvrijdag 26 maart 2010 @ 09:53
quote:
Op donderdag 25 maart 2010 20:59 schreef -Mellow- het volgende:
Als toetje chocolademousse met frambozensaus. Ik geloof dat dit mijn best gelukte chocomousse is tot nu toe.
Dat schreeuwt om een recept

Ik ga zo eens een sinaasappeltje pellen
motorbloempjevrijdag 26 maart 2010 @ 11:02
SoL: ik heb 't nu maar even wat geïmproviseerd. her en der wat informatie gezocht en gecombineerd tot

rundvlees rondom bruinbakken en even uit de pan halen
in pan met vet rode chili, sjalotje, knoflook, garam marsala en wat gemberpoeder laten pruttelen. Runderbouillon en wat tomatenblokjes erbij. Daarna ui en rundvlees erin en dat staat nu te pruttelen tot aan het einde van de middag. Het ruikt iig al lekker!

maar recept is nog steeds welkom voor volgende keer
Lief-visjevrijdag 26 maart 2010 @ 11:51
Nu thee en vanavond varkenshaas met sperziebonen en rijst
-Mellow-vrijdag 26 maart 2010 @ 12:12
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 09:53 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dat schreeuwt om een recept

Ik ga zo eens een sinaasappeltje pellen
Doe in een pannetje:

-120g pure chocola (70%)
-45 cc rum
-50g boter
-1 gedroogde chilipeper
-merg vaneen vanillestokje
-1/2 theelepel kaneel
- snufje zout

En laat de boel au bain marie smelten tot een geheel Voeg 50g basterdsuiker toe en roer totdat de suiker is opgenomen. Laat daarna afkoelen

Scheid van 4 eieren de dooiers van de witten.

Klop de eiwitten stijf samen met een schepje suiker en 2 theelepels citroensap. Meng 1/3 van het stijve eiwit voorzichtig door de chocola. Doe daarna beetje bij beetje het chocolademengsel door het eiwit en spatel het er heel voorzichtig doorheen. Laat het geheel een nachtje in de koelkast opstijven.

De structuur was ook echt perfect, heerlijk zacht en stijf genoeg om er bolletjes van te kunnen maken met een ijsschep. Qua smaak is een lekkere mousse nog niet zo moeilijk, maar het wil me nog wel eens gebeuren dat de structuur niet helemaal is zoals bedoeld.

De frambozensaus is simpel: frambozen met een schepje suiker staafmixen
-Mellow-vrijdag 26 maart 2010 @ 12:16
edit
FutureFairytalevrijdag 26 maart 2010 @ 12:56
vanochtend bolletje leverkaas en bolletje pindakaas/hagel.

Nu verstandskiezen eruit aan één kant dus voorlopig nog niet eten
Curiosityvrijdag 26 maart 2010 @ 13:13
Soto soepje
ColdFeetvrijdag 26 maart 2010 @ 13:27
Is dat niet wat teveel smaken, mellow? Rum, chili, kaneel, vanille? Of is dat juist de droom-combinatie die je zelf nooit zou bedenken?

Ik had als lunch een zelfgebakken volkoren flatbread dat ik voor het bakken met gesmolten knoflookboter had bestreken, met een smeerseltje van geroosterde paprika en walnoot. Yum
motorbloempjevrijdag 26 maart 2010 @ 13:58
Lunch bestond uit 3 geroosterde volkorenboterhammen.

2 met guacamole, 1 met stukjes avocado en alledrie met wat sockeye zalm
Goede combinatie. Zit nu wel vol
Windigovrijdag 26 maart 2010 @ 14:24
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 13:58 schreef motorbloempje het volgende:
Lunch bestond uit 3 geroosterde volkorenboterhammen.

2 met guacamole, 1 met stukjes avocado en alledrie met wat sockeye zalm
Goede combinatie. Zit nu wel vol
Ik overtref je Ik heb net een heel stokbrood op. Maar ik had dan ook de hele ochtend paardenstront staan scheppen zonder fatsoenlijk ontbijt Stobrood met kruidenkaas dus, en vers sinaasappelsap. Nu nog n bakje yoghurt.

Vanavond Bami Goreng met saté
mirjammmmvrijdag 26 maart 2010 @ 14:40
Pistoletje met rucola en rosbief
Karinavrijdag 26 maart 2010 @ 14:46
Voor de lunch had ik een sneetje brood met kaas, een broodje frikandel van de C1000 een kiwi en een glas melk.

Vanavond: lamsshoarma.
-Mellow-vrijdag 26 maart 2010 @ 15:15
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 13:27 schreef ColdFeet het volgende:
Is dat niet wat teveel smaken, mellow? Rum, chili, kaneel, vanille? Of is dat juist de droom-combinatie die je zelf nooit zou bedenken?
Nee hoor, de smaken passen juist heel erg goed bij elkaar
Het is de droomcombinatie die je prima zelf kan bedenken

Net het laatste restje opgegeten.

Vanavond een stamppotje met rucola, gekarameliseerde rode ui, geitenkaas en een jus van appelperenstroop, boter en wat runderfond.
Tezzvrijdag 26 maart 2010 @ 18:11
Lekker warm op de grill! Jummie jummie!


Grote lappen vlees ook even lekker roosteren....


En het resultaat (zonder vlees, dat heb ik er later nog bijgelegd):


Het was heerlijk!!!
Shirleyvrijdag 26 maart 2010 @ 18:53
Daarnet een lekkerbekje op, en voor straks staan er nu gehaktballetjes in zoetzure saus op het vuur...
motorbloempjevrijdag 26 maart 2010 @ 19:30


zelfgebakken naan, pittige sperzieboontjes, spicy couscous en een runderstoofpotje met tomatenblokjes, garam marsala en nog wat random dingen
pen-guinvrijdag 26 maart 2010 @ 20:11
Katerpasta: hamreepjes en diepvrieserwtjes kort gekookt in kippenbouillon, room er door en over de pasta.
Curiosityvrijdag 26 maart 2010 @ 20:36
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 19:30 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

zelfgebakken naan, pittige sperzieboontjes, spicy couscous en een runderstoofpotje met tomatenblokjes, garam marsala en nog wat random dingen
-Mellow-zaterdag 27 maart 2010 @ 00:07
Oeh ik krijg honger van die foto's.

Ik eet nu een stuk heerlijke oude kaas gedipt in appelperenstroop
Curiosityzaterdag 27 maart 2010 @ 09:37
2 kaiserbroodjes, 1 met Yorkham en de ander met Beemsterkaas en koffie zwart.
-Mellow-zaterdag 27 maart 2010 @ 13:07
Vanavond gestoofde octopus met rode wijn en oregano. Turks brood en een salade erbij.
evo87zaterdag 27 maart 2010 @ 13:23
vanavond pizza poging 2. Net deeg gemaakt, niets wat meer ontspanning geeft
#ANONIEMzaterdag 27 maart 2010 @ 13:23
Een broodje met kartoffelsalade en een glas sinaasappelsap
The_Hiveszaterdag 27 maart 2010 @ 14:16
zelfgemaakte scones, clotted cream en jam (wel uit pot ) en koffie, geen thee
Tezzzaterdag 27 maart 2010 @ 14:54
Varkensvlees met giros kruiden, rode ui en tzaziki. Daarbij een salade en brood. Of friet (als ik straks tenminste nog zin heb om aardappels te snijden, anders dus pita er bij of zo).
-Mellow-zaterdag 27 maart 2010 @ 15:16
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 14:16 schreef The_Hives het volgende:
zelfgemaakte scones, clotted cream en jam (wel uit pot ) en koffie, geen thee
hoe maak jij scones? wij hebben t hier eens geprobeerd met recept van mijn schoonmoe. Was lekker, maar nog niet fantastisch. Wie weet heb jij meer sconeskillz
Karinazaterdag 27 maart 2010 @ 15:20
Nu alleen een glaasje rosé, vanavond Panini met warm vlees.
Lief-visjezaterdag 27 maart 2010 @ 15:29
Vanmiddag broodje brie en vanavond worteltjes met vis.

Nu: kop thee
The_Hiveszaterdag 27 maart 2010 @ 15:32
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 15:16 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

hoe maak jij scones? wij hebben t hier eens geprobeerd met recept van mijn schoonmoe. Was lekker, maar nog niet fantastisch. Wie weet heb jij meer sconeskillz
eigenlijk vrij standaard. De hoeveelheden weet ik ongeveer maar doe ik verder op gevoel. Vandaag was het:

300 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje bakpoeder (voor het eerst dat ik dit gebruikte, maar merkte niet echt veel verschil)
1 of 2 zakjes vanillesuiker
2 1/2 eetlepel suiker (maakt niet o heel veel uit of het kristal, witte- of bruinebasterd suiker is)
ik gok een 70 gram roomboter
nog geen deciliter melk
2 eieren

Droge producten door de zeef, boter in blokjes erdoor heen kneden totdat het meel kruimelig is
de melk met eieren klutsen en er doorheen. Wat overhouden om op het einde de scones mee in te smeren.

Kneden, plakaat maken, vormpjes uitsteken, kneden, plakaat maken, rondjes uitsteken.
Op met bakpapier beklede plaat, besmeren met kwastje met ei/melk mengsel. UIteraard wel onderling wat ruimte over houden

Vandaag wat suiker overheen gestrooid waar mn vriendin erg over te spreken was. Denk dat ik volgende keer wat suiker met kaneel gebruik, kijken of dat ook smaakt.

Ik hak ook wel eens een (deel) pure reep in kleine stukjes en meng dat door het deeg heen. Is ook goed te doen.
kabouter.mutszaterdag 27 maart 2010 @ 15:55
Mijn vader en moeder komen zo met chinees eten.
Ben benieuwd wat.
Lekker even niet zelf koken.
Ooh en zelfgemaakte tomatensoep met brie onder de gril vandaan.
lies1947zaterdag 27 maart 2010 @ 18:13
bal gehakt, gekookte aardappelen en bospeen,
vooraf een glas taki-taki
Gkhnzaterdag 27 maart 2010 @ 18:42
Gebraen haan van de markt.
FutureFairytalezaterdag 27 maart 2010 @ 18:57
verse tortellini met pittige salami, tomaat en parmezaanse kaas
evo87zaterdag 27 maart 2010 @ 19:08
net heerlijk pizza op. Had alleen tiramisu moeten kopen, mijn buik wil een toetje
KiwiTjuHhzaterdag 27 maart 2010 @ 20:18
Wij hadden vandaag bruinebonensoep
uniekhoornzaterdag 27 maart 2010 @ 21:55
Wij hadden een enorme pan macaroni met heel veel kaas erdoor
IJsbergsla, tomaat, komkommer, zilverui, augurken en curry erbij
PiperMaruzaterdag 27 maart 2010 @ 22:14
Zelf Turkse pizza's gemaakt. Was lekker, maar een beetje flauw. Volgende keer nog net iets meer kruiden toevoegen.
evo87zaterdag 27 maart 2010 @ 22:32
stokbroodje met geitenkaas.... zo vol... zo lekker....
inZanityzaterdag 27 maart 2010 @ 22:33
kippenvleugeltjes uit de oven, bourgondische aardappelpartjes en sperzieboontjes.
motorbloempjezaterdag 27 maart 2010 @ 22:53
hier ook kippenvleugeltjes, met piri piri kruiden

en erbij een 'groententompouche' van uiteraard bladerdeeg, met aubergine, courgette en paprika en wat ei/cremefreche/knoflook

erbij gegrilde champs

en toe griekse yoghurt met honing en geplette cashewnoten
-Mellow-zaterdag 27 maart 2010 @ 23:18
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 13:07 schreef -Mellow- het volgende:
Vanavond gestoofde octopus met rode wijn en oregano. Turks brood en een salade erbij.
wow, dat was lekker !

toetje is creme brulee
Mikkiezondag 28 maart 2010 @ 10:53
Nu een heerlijk afbakstokbroodje met gekookt ei

Vanavond werken. En zondagavond werken = friet eten!
R34L-SIcKzondag 28 maart 2010 @ 11:14
Köfte met knoflooksaus en uien, turks brood en witte rijst.
motorbloempjezondag 28 maart 2010 @ 11:16
op dit tijdstip?



waarvan maak je de köfte?
motorbloempjezondag 28 maart 2010 @ 11:17
ga je overigens het turks brood ook zelf maken? en zo ja, mag ik dan een recept
R34L-SIcKzondag 28 maart 2010 @ 11:27
quote:
Op zondag 28 maart 2010 11:16 schreef motorbloempje het volgende:
op dit tijdstip?



waarvan maak je de köfte?
Naah, niet als ontbijt, maar als avondeten straks

Recept:

Benodigdheden:

½ kg lamsgehakt
4 teentjes knoflook
1 lepeltje komijnpoeder
1 blikje tomaten
3 lepels boter
1 pijpje kaneel
6 lepels azijn
piment
olie om in te bakken
1 lepel honing
zout en peper

Doe de gehakt in een kom en voeg zout en peper, de uitgeperste teentjes knoflook, wat piment en komijnpoeder toe. Alles door elkaar kneden. Vorm hier langwerpige gehaktrolletjes van en bak deze in de hete olie goudbruin.
Pureer de tomaten in een andere pan en voeg de boter, het pijpje kaneel, wat zout en de honing toe.
Kook deze saus goed door en leg dan de gehaktrolletjes erin. Eventueel wat water toeveogen en zo'n 20 minuten laten sudderen.
Dan lekker zo'n vers Turks broodje erbij halen, geen pide, weet niet hoe die broodjes heten.
Rijst koken, brood in repen snijden, uien-ringen erbij, knoflooksaus.

MMMMMMMMMMMMMMM
MalaCocinerazondag 28 maart 2010 @ 12:23
Geroosterd brood met roomkaas.
evo87zondag 28 maart 2010 @ 12:40
vanavond pandan rijst met groente en kip uit de wok in een sinasappel, gember, eendenbouillon saus.
Tezzzondag 28 maart 2010 @ 12:44
Vanavond krijgen we wat visite, dus ik heb net enkele hapjes voor staan te bereiden (gehaktballetjes in tomatensaus, olijven, gedroogde tomaatjes etc.). En ik denk dat we verder gewoon een kop soep eten laat in de middag of zo....
LeeHarveyOswaldzondag 28 maart 2010 @ 13:44
Brood van Menno met zelfgemaakte eiersalade
LeeHarveyOswaldzondag 28 maart 2010 @ 13:48
Ah, en met boerenboter, van de markt. Gister een ruime kilo gekocht.
-Mellow-zondag 28 maart 2010 @ 14:03
lunchen met zelfgemaakte vlindertjespasta, de lekkerste tomatensaus, courgette en parmezaan
-Mellow-zondag 28 maart 2010 @ 14:03
oja, farfalle heet dat he
MalaCocinerazondag 28 maart 2010 @ 14:08
Annanasblokjes, voorgesneden door de Albert Heijn
maartjehzondag 28 maart 2010 @ 14:20
Nu een kop Turkse dadel-vijgen-appel thee.
motorbloempjezondag 28 maart 2010 @ 14:21
heeft iemand hier een goed recept voor turks brood?
LieLiezondag 28 maart 2010 @ 14:32
We eten hier een recept uit de nieuwste delicious, met varkenshaas en paksoi.
#ANONIEMzondag 28 maart 2010 @ 16:03
Broodje met kaas en pindakaas
ErwinRommelzondag 28 maart 2010 @ 16:19
Vandaag eten we in Huize Rommel:

visschotel uit de oven

500 gram Cação filet en 500 gram Merluza filet(ken de NL namen niet) en 500 gram kleine garnalen
1 gele paprika
1 groene paprika
2 ferme karotten (wortels)
2 uien
5 flinke patatten (aardappelen)
2 teentjes knoflook
3 tomaten
1 limoen
2 soep-lepels mosterd
zout en peper naar gelang men dat wilt.

Hoe te maken? Simpel maar kost wel wat voorbereidingstijd ivm de groentes
De paprika's schoonmaken en ontpitten. In de breedte uitsnijden, kringetjes dus.
Wortels schoonmaken en in rondjes van een halve centimeter snijden en deze dan voorkoken tot ze halfzacht zijn.
Patatten schillen in plakjes van 1 centimeter snijden en idem halfgaar laten koken.
Uien in ringen snijden
Tomaten in kwarten snijden en het vleesvocht verwijderen evenals de pitjes
Limoen uitpersen voor het sap.

De bereiding zelf:
kook de garnalen eerst.
Doe de vis in een flinke ovenschaal en bestrooi de vis met peper en zout. Dan doe er de mosterd overheen smeren en dan de garnalen over de vis. Daarna giet de limoensap over de vis en garnalen.
Laat dit intrekken gedurende ongeveer 2 uur in de koelkast.
Klaar?
Over voorverwarmen op 220 graden
Mooi zo.
Dan de groenten en patatten in de ovenschaal zetten al naar de voorkeur. Maar de patatten aan de rand van de schotel de groenten ertussen oogt wel geinig.

Men kan dit eten met aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk. Dit is een eigen recept, niet gejat van internet.

PiperMaruzondag 28 maart 2010 @ 16:27
Vanavond lasagne bolognese met verse zelfgemaakte bladen en bechamel. Ben benieuwd of het gaat lukken...
motorbloempjezondag 28 maart 2010 @ 17:04
quote:
Op zondag 28 maart 2010 14:21 schreef motorbloempje het volgende:
heeft iemand hier een goed recept voor turks brood?
hebmaar wat gegoogled en er gaat zo iets de oven in

ben benieuwd
evo87zondag 28 maart 2010 @ 17:35
quote:
Op zondag 28 maart 2010 12:40 schreef evo87 het volgende:
vanavond pandan rijst met groente en kip uit de wok in een sinasappel, gember, eendenbouillon saus.
zelfquote faal. maja, het was heerlijk. Fototje! (rijst beetje begraven onder massa's groente en kip maja)

FutureFairytalezondag 28 maart 2010 @ 17:39
quote:
Op zondag 28 maart 2010 17:35 schreef evo87 het volgende:

[..]

zelfquote faal. maja, het was heerlijk. Fototje! (rijst beetje begraven onder massa's groente en kip maja)

[ afbeelding ]
ziet er heerlijk en gezond uit!

Drumsticks staan gemarineerd en wel in de oven, denk dat ik de frituurpan erbij aanzet voor patat. Of toch gebakken aardappelen en sla?
The_Hiveszondag 28 maart 2010 @ 18:04
nu appel, zometeen patat, frikandel, kaassoufle en kipcorn. Weggespoeld met een paar biertjes en een goed potje kaarten
motorbloempjezondag 28 maart 2010 @ 18:52
vergeten een foto te maken van mijn eerste turkse brood maar hij was lekker!

Volgende keer ga ik hem iets dikker maken, maar de smaak en garing waren echt perfect nomnomnomnom!!!!
PiperMaruzondag 28 maart 2010 @ 19:04
quote:
Op zondag 28 maart 2010 18:52 schreef motorbloempje het volgende:
vergeten een foto te maken van mijn eerste turkse brood maar hij was lekker!

Volgende keer ga ik hem iets dikker maken, maar de smaak en garing waren echt perfect nomnomnomnom!!!!
En, welk recept heb je gevolgd?
motorbloempjezondag 28 maart 2010 @ 19:08
euh, weetiknietmeer tenminste, waar

wat ik gedaan heb is:

330 gram bloem (250 gewone, de rest tipo 00)
200ml water met 3,5 gram gist en een grote theelepel suiker
theelepel zout
wat bakpoeder

Kneden, rijzen, plat stampen, bestrijken met eigeel en sesamzaadjes erop, weer laten rijzen en dan half uurtje in de oven op 170 graden
uniekhoornzondag 28 maart 2010 @ 19:13
Die foto's, blijft lekker om te zien!

Ik had: wortelen/doperwten, gegrilde karbonade en een salade.
Anarithzondag 28 maart 2010 @ 19:13
patat natuurlijk
KiwiTjuHhzondag 28 maart 2010 @ 19:26
Wij hadden shoarma met aardappelschijfjes en sla
stavromulabetazondag 28 maart 2010 @ 21:43
Reibekuchen, jawohl! Met een salade van postelein en gebakken appelpartjes.
FutureFairytalemaandag 29 maart 2010 @ 13:23
2 bapao's rundvlees
Runselpinkmaandag 29 maart 2010 @ 13:33
Net 2 grote koppen groentesoep. Jummie .

Vanavond ws een AVG, aardappels, vlees en groenten.
PiperMarumaandag 29 maart 2010 @ 13:53
Vanavond voor 4 man pannenkoeken bakken
Windigomaandag 29 maart 2010 @ 14:14
Net turks brood met fetasmeerseltje, frambozen met chocoladevla, en citroenthee.

Vanavond gebakken aardappeltjes, visschnitzel, en salade met honing-mosterdressing (mijn aardappels moeten vandaag op)

[ Bericht 10% gewijzigd door Windigo op 29-03-2010 14:46:22 ]
motorbloempjemaandag 29 maart 2010 @ 14:50
nu een appeltje

vanavond pasta (farfalle denk ik) met tomatentonijnsaus
FutureFairytalemaandag 29 maart 2010 @ 15:33


uniekhoornmaandag 29 maart 2010 @ 16:00
Bloemkool, gebakken krieltjes, gegrilde tartaar, komkommersalade en rabarber
Enfermeramaandag 29 maart 2010 @ 16:43
Vanavond lamsburger met zelfgemaakte friet uit de oven, boontjes en pindasaus
ArtemisQmaandag 29 maart 2010 @ 16:50
Gisteren spinazierisotto, vanavond een pasta met romige champignonsaus
maartjehmaandag 29 maart 2010 @ 17:13
Nu een stuk Turks brood (maar dan niet dat standaard Turks brood, kan ff niet op de naam komen), met cottagecheese, vers gemalen peper, een beetje olijfolie, en wat verse basilicum.
Daarbij een kop dadel/vijgen/appelthee.
ErwinRommelmaandag 29 maart 2010 @ 17:54
quote:
Op maandag 29 maart 2010 14:14 schreef Windigo het volgende:
Vanavond gebakken aardappeltjes, visschnitzel, en salade met honing-mosterdressing (mijn aardappels moeten vandaag op)
Mag ik mijzelf vanavond bij jou uitnodigen om rond te tafel te gaan zitten?
Heerlijk!!!!

Hier schaft de pot niks. Dus denk dat we wat gaan bestellen. Denk dat het een Beirute Rosbief gaat worden met 4 esfihas bacon/kaas.
Windigomaandag 29 maart 2010 @ 18:00
quote:
Op maandag 29 maart 2010 17:54 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Mag ik mijzelf vanavond bij jou uitnodigen om rond te tafel te gaan zitten?
Heerlijk!!!!

Hier schaft de pot niks. Dus denk dat we wat gaan bestellen. Denk dat het een Beirute Rosbief gaat worden met 4 esfihas bacon/kaas.
Voor de volgende cul-meeting die ik organiseer ben je welkom De meet die er binnenkort aankomt zit al vol

Ik eet nu trouwens wat crackers met hummus, ik heb honger en het koken duurt nog een half uur
-Mellow-maandag 29 maart 2010 @ 18:15
toast met boter, spekbokking en veel komkommer
MalaCocineramaandag 29 maart 2010 @ 18:48
Net een heerlijke roti gehaald (Asha in Rotterdam) en opgepeuzeld Nu maar eens langzaam een Nespressotje maken
KiwiTjuHhmaandag 29 maart 2010 @ 19:22
Wij hadden aardappels, worteltjes en een karbonade
motorbloempjemaandag 29 maart 2010 @ 21:48

Pasta met een saus van gezeefde tomaten, veul groenten, tonijn en wat rode pesto. Erbovenop wat vers geraspte grana padano!
-Mellow-maandag 29 maart 2010 @ 21:49
niet echt zin in koken vandaag dus heb lamscurry uit de vriezer gehaald. Wat courgette erbij.
Voor mijn lief de octopus stifado van zaterdag

toetje is chocolademousse. alweer, want ik had eiwit over vanwege de creme brulee
PiperMarumaandag 29 maart 2010 @ 22:16
quote:
Op maandag 29 maart 2010 13:53 schreef PiperMaru het volgende:
Vanavond voor 4 man pannenkoeken bakken
Pannenkoekendate ging niet door, dus had vriendinlief een pakje klaargemaakt dat "Oma's pannetje" heet. Voor een pakje was het best goed te doen. Binnenkort eens proberen na te maken, maar dan lekkerder.
FutureFairytalemaandag 29 maart 2010 @ 23:16
had zuurkoolstampot met ananas, rozijnen en spekjes. Daarbij verse worst
Gkhnmaandag 29 maart 2010 @ 23:27
big mac menu.
motorbloempjedinsdag 30 maart 2010 @ 12:26
ben voor het eerst in m'n leven ene focaccia aan het maken een 'gewone simpele'. Even wat ontspanning tijdens het studeren.. hij ligt nu een tweede keer te rijzen, en daarna ga ik 'm lekker afbakken
motorbloempjedinsdag 30 maart 2010 @ 14:42

eerste poging! Volgende keer iets grotere 'putten' maken denk ik, maar verder issie heerlijk
ColdFeetdinsdag 30 maart 2010 @ 14:43
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 14:42 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
eerste poging! Volgende keer iets grotere 'putten' maken denk ik, maar verder issie heerlijk
Verkeerde foto, modderbloempje
motorbloempjedinsdag 30 maart 2010 @ 14:44
al gefixed
FutureFairytaledinsdag 30 maart 2010 @ 15:08
Ongesteld, dus honger in slechte dingen. Groot saucijzenbroodje en een croissantje op als lunch.
Ook wel een banaan en sinaasappel voor de vitaminen
Windigodinsdag 30 maart 2010 @ 15:10
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 14:42 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
eerste poging! Volgende keer iets grotere 'putten' maken denk ik, maar verder issie heerlijk
Ziet er goed uit!

Ik eet vanavond spaghetti met knof, rode peper en peterselie en een salade met geitenkaas, pijnboompitjes en bacon

Zelfgemaakte pizza margharita (bodem wel gekocht want waardeloze oven )

[ Bericht 12% gewijzigd door Windigo op 30-03-2010 17:23:07 ]
FutureFairytaledinsdag 30 maart 2010 @ 15:40
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 14:42 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
eerste poging! Volgende keer iets grotere 'putten' maken denk ik, maar verder issie heerlijk
lekker zeg, ik wil erin happen
Enfermeradinsdag 30 maart 2010 @ 17:41
Zelfgemaakte champignonsoep. Met 500 gram champignons !
En gelukkig hebben ze bospaddenstoelen bouillonblokjes bij de AH, dat smaakt extra lekker. Al bestaan bospaddestoelen niet, magoed
Verder wat gebonden met bloem en een lente uitje erdoorheen. Wat peper. Verder niets. Brood erbij Heerlijk!
rijsttafeldinsdag 30 maart 2010 @ 17:44
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 17:41 schreef Enfermera het volgende:
Zelfgemaakte champignonsoep. Met 500 gram champignons !
En gelukkig hebben ze bospaddenstoelen bouillonblokjes bij de AH, dat smaakt extra lekker. Al bestaan bospaddestoelen niet, magoed
Verder wat gebonden met bloem en een lente uitje erdoorheen. Wat peper. Verder niets. Brood erbij Heerlijk!
Klinkt goed


Ik ook aan de champignons.. Pasta met champignon-roomsaus en een of andere salade die ik nog moet verzinnen. Dus bij elkaar gooien wat ik nog over heb. Couscous met radijsjes ofzo Iemand tips?

Ik ga er maar eens aan de pasta beginnen
ArtemisQdinsdag 30 maart 2010 @ 17:52
Ik heb gisteren de champignon-roomsaus-pasta gegeten, was erg lekker, want met kastanjechampignons!

Vanavond een quiche met cherrytomaatjes: )
Windigodinsdag 30 maart 2010 @ 18:19
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 15:10 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ziet er goed uit!

Ik eet vanavond spaghetti met knof, rode peper en peterselie en een salade met geitenkaas, pijnboompitjes en bacon

Zelfgemaakte pizza margharita (bodem wel gekocht want waardeloze oven )
Omnomnomnom!

Dat was echt de lekkerste pizza die ik in jaren heb gegeten! Later deze week maak ik er een met rode ui en geitenkaas, en ik kan nu al niet wachten!

Nu aardbeien met slagroom, en straks thee en een stukje butterscotch
uniekhoorndinsdag 30 maart 2010 @ 18:23
Gekookte aardappels, prei met kaassaus, dop/wortelen, koolvis in aluminium met cherrytomaat, knoflook, mosterd, bosui, wortel uit de oven
motorbloempjedinsdag 30 maart 2010 @ 18:32
Nom, de kogelbiefstuk was nom!
droomvrouwtjedinsdag 30 maart 2010 @ 18:35
aardappelanders, komkommer/tomatensalade en pepersteak
Enfermeradinsdag 30 maart 2010 @ 19:14
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 17:44 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Klinkt goed


Ik ook aan de champignons.. Pasta met champignon-roomsaus en een of andere salade die ik nog moet verzinnen. Dus bij elkaar gooien wat ik nog over heb. Couscous met radijsjes ofzo Iemand tips?

Ik ga er maar eens aan de pasta beginnen
Uhhuh, was zeer lekker! Mn man had nog heel lief een Turks brood gehaald bij de bakker om de hoek erg lekker erbij!

Oh lekker!
Heb je al wat lekkers gevonden om door je salade heen te gooien?
Tezzdinsdag 30 maart 2010 @ 19:24
Snelle wok met groene knapperige groente (sperzieboontjes, paprika en courgette) en biefreepjes met couscous met munt/limoen-dressing en wat tzaziki er langs. Was lekker!
FutureFairytaledinsdag 30 maart 2010 @ 19:41
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 18:32 schreef motorbloempje het volgende:
Nom, de kogelbiefstuk was nom!
wow wat lekker weer zeg!

Ik had een doodgewone andijvieprak met saucijs.
Wel lekker roomyoghurt met appel, rozijnen en kaneel toe
motorbloempjedinsdag 30 maart 2010 @ 20:18
ik ben echt kook en 'helemaal-zelf-maak' verslaafd de laatste weken.. sinds ik de kracht van bloem heb ontdekt

wraps, naan, focaccia, pizza, turks brood.. nu alleen nog een keer pita's

het is heel slecht, dit SOG, maar ik vind 't wel heerlijk, en omdat 't voornamelijk bij 'bloemproducten' blijft is 't nog relatief goedkoop.

Is er trouwens een mogelijkheid om gist 'groter' in te slaan dan van die mini instant-zakjes van de super?
rijsttafeldinsdag 30 maart 2010 @ 20:26
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 19:14 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Uhhuh, was zeer lekker! Mn man had nog heel lief een Turks brood gehaald bij de bakker om de hoek erg lekker erbij!

Oh lekker!
Heb je al wat lekkers gevonden om door je salade heen te gooien?
Turks brood, altijd goed.

Ik hield het bij couscous met radijsjes met wat citroen en kruiden erdoor. Was best goed te eten, maar paste totaal niet bij de pasta
PiperMarudinsdag 30 maart 2010 @ 21:16
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 20:18 schreef motorbloempje het volgende:
ik ben echt kook en 'helemaal-zelf-maak' verslaafd de laatste weken.. sinds ik de kracht van bloem heb ontdekt

wraps, naan, focaccia, pizza, turks brood.. nu alleen nog een keer pita's

het is heel slecht, dit SOG, maar ik vind 't wel heerlijk, en omdat 't voornamelijk bij 'bloemproducten' blijft is 't nog relatief goedkoop.

Is er trouwens een mogelijkheid om gist 'groter' in te slaan dan van die mini instant-zakjes van de super?
Same here! (van dat koken met bloem: afgelopen weken al zelf pasta, naan, wraps, turkse pizza etc. gemaakt)

Ik heb een groot pak droge gist gekocht bij de Boerenbond, bij het schap met bakmixen enzo.
motorbloempjedinsdag 30 maart 2010 @ 21:18
oh ja, pasta! zaterdag lasagnevellen maken!
FutureFairytalewoensdag 31 maart 2010 @ 09:04
Volkoren brood met pindakaas en hagelslag
PiperMaruwoensdag 31 maart 2010 @ 10:07
Broodje ei en rauwe ham, broodje gestampte muisjes. Glas vruchtensap en mok rooibosthee.
-Mellow-woensdag 31 maart 2010 @ 11:02
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 20:18 schreef motorbloempje het volgende:
ik ben echt kook en 'helemaal-zelf-maak' verslaafd de laatste weken.. sinds ik de kracht van bloem heb ontdekt

wraps, naan, focaccia, pizza, turks brood.. nu alleen nog een keer pita's

het is heel slecht, dit SOG, maar ik vind 't wel heerlijk, en omdat 't voornamelijk bij 'bloemproducten' blijft is 't nog relatief goedkoop.

Is er trouwens een mogelijkheid om gist 'groter' in te slaan dan van die mini instant-zakjes van de super?
Bij de St. Annamolen verkopen ze kilopakken
Karinawoensdag 31 maart 2010 @ 11:25
Stukje appelkruimeltaart en koffie.
FutureFairytalewoensdag 31 maart 2010 @ 13:28
2 tosti's ham/cheddar/rozemarijn
Windigowoensdag 31 maart 2010 @ 13:44
Net een salade van bacon, geitenkaas, tomaat, komkommer, botersla en pijnboompitjes op met een stukje stokbrood


Vanavond spruitjes, gekookte aardappels, en pittige worstjes. Niet moeilijk, wel lekker
KiwiTjuHhwoensdag 31 maart 2010 @ 13:50
Cordon bleu, aardappels en spitskool
PiperMaruwoensdag 31 maart 2010 @ 15:01
Ik maak vanavond Malfatti met gegrilde paprikasaus
Enfermerawoensdag 31 maart 2010 @ 17:13
Pastasalade, wat aanpassingen voor mij en voor mn man. Wij allebei met veldsla, komkommer en courgette, ik nog met tomaten, geitenkaas en balsamico & olijfoliedressing. Hij met schouderham, gewone kaasblokjes en witte wijnazijn & olijfoliedressing
uniekhoornwoensdag 31 maart 2010 @ 17:41
Taco's met toebehoren natuurlijk, lekker hoor
ErwinRommelwoensdag 31 maart 2010 @ 17:55
Vandaag eten we pizza. 1 grote pizza met de helft brocolie, knoflook en bacon en de andere helft belegd met peperoni
Mikkiewoensdag 31 maart 2010 @ 17:56
De planning was chicken tonight, maar daar heb ik eigenlijk geen zin meer in .
ErwinRommelwoensdag 31 maart 2010 @ 17:56
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 17:41 schreef uniekhoorn het volgende:
Taco's met toebehoren natuurlijk, lekker hoor
hmmmm yumie, taco's met quacamole
ErwinRommelwoensdag 31 maart 2010 @ 17:56
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 17:56 schreef Mikkie het volgende:
De planning was chicken tonight, maar daar heb ik eigenlijk geen zin meer in .
Eet dan gewoon aardappel anders
Coolfoolwoensdag 31 maart 2010 @ 18:00
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 14:42 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
eerste poging! Volgende keer iets grotere 'putten' maken denk ik, maar verder issie heerlijk
Jammie! Dat ziet er lekker uit! Recept plz
edceterawoensdag 31 maart 2010 @ 18:22
Vandaag vrij, dus tijd gehad om Irish Stew te maken:





[ Bericht 2% gewijzigd door edcetera op 31-03-2010 18:26:14 (asociaal groot plaatje) ]
ErwinRommelwoensdag 31 maart 2010 @ 18:30
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:22 schreef edcetera het volgende:
Vandaag vrij, dus tijd gehad om Irish Stew te maken:

[ afbeelding ]


ErwinRommelwoensdag 31 maart 2010 @ 18:33
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:30 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]


Dat ziet er idd lekker uit. Goed idee voor vrijdag

Wat ook heerlijk is is een zgn "shephards pie".

Tezzwoensdag 31 maart 2010 @ 18:35
Vandaag errug simpel... spinazie met gekookt ei, chipolata-worstjes met gebakken ui en aardappels uit de oven.
FutureFairytalewoensdag 31 maart 2010 @ 18:50
opgebakken zuurkoolstamppot met een reuze schouderkarbonade
Slager was enthousiast denk.. oh shit, vergeten foto te maken
edceterawoensdag 31 maart 2010 @ 19:10
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:33 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Dat ziet er idd lekker uit. Goed idee voor vrijdag
Vlees op goede vrijdag??
quote:
Wat ook heerlijk is is een zgn "shephards pie".

[ afbeelding ]
Breng je me op een volgend idee, heb hem weleens kant en klaar bij de supermarkt gehaald. Was niet zo'n succes (begrijpelijk)
motorbloempjewoensdag 31 maart 2010 @ 19:19
had nog een kogelbiefstukje over


was érg lekker

met zelfgemaakte guacamole en wraps
ErwinRommelwoensdag 31 maart 2010 @ 19:20
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 19:10 schreef edcetera het volgende:

[..]

Vlees op goede vrijdag??
[..]

Breng je me op een volgend idee, heb hem weleens kant en klaar bij de supermarkt gehaald. Was niet zo'n succes (begrijpelijk)
Ik ben niet gelovig

Die shephards pie moet je daarom ook zelf maken. Niet kant en klaar want dan kan ik me goed voorstellen dat het smaak noch kraak heeft.
Het is in feite heel simpel en vullend.
Een goedkope doch gezonde maaltijd zoals mijn moeke wel eens heeft gezegd.
edceterawoensdag 31 maart 2010 @ 19:39
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 19:20 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Ik ben niet gelovig

Die shephards pie moet je daarom ook zelf maken. Niet kant en klaar want dan kan ik me goed voorstellen dat het smaak noch kraak heeft.
Het is in feite heel simpel en vullend.
Een goedkope doch gezonde maaltijd zoals mijn moeke wel eens heeft gezegd.
Je moeder is Iers/Brits?

Maar ik ga die shepards pie zeker eens zelf proberen te maken. Irritante is altijd dat er zoveel verschillende manieren zijn bij recepten, maar ik kijk dan naar de hoofdingredienten en recepten die er teveel afwijkende dingen bij doen, laat ik links liggen.

Grappige is wel, dat in een echte klassieke Irish Stew volgens sommige Ieren geen Guinness bij moet, maar het geeft het wel een geweldige smaak!
ErwinRommelwoensdag 31 maart 2010 @ 19:46
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 19:39 schreef edcetera het volgende:

[..]

Je moeder is Iers/Brits?

Maar ik ga die shepards pie zeker eens zelf proberen te maken. Irritante is altijd dat er zoveel verschillende manieren zijn bij recepten, maar ik kijk dan naar de hoofdingredienten en recepten die er teveel afwijkende dingen bij doen, laat ik links liggen.

Grappige is wel, dat in een echte klassieke Irish Stew volgens sommige Ieren geen Guinness bij moet, maar het geeft het wel een geweldige smaak!
Moeke is noch iers noch Brits maar half Indo

Die shephrads heb ik leren maken door enkele Britten die lang geleden mijn huisgenoten waren.
De basis is gewoon gehakt, aardappelpurree, wortels en doperwten ui . Natuurlijk kun je dat kruiden op de manier die jij wilt.
Maar dit bv is ook een goede guideline: http://recipeland.com/recipe/v/Basic-Shepherds-Pie-14086
droomvrouwtjewoensdag 31 maart 2010 @ 21:30
dat shephards pie ziet er lekker uit.. (link opslaat in favorieten)

Hier pasta met champignonroomsaus met biefstukreepjes gegeten.. smaakte goed
Enfermerawoensdag 31 maart 2010 @ 21:38
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 19:19 schreef motorbloempje het volgende:
had nog een kogelbiefstukje over

[ afbeelding ]
was érg lekker

met zelfgemaakte guacamole en wraps
Zo, dat ziet er lekker uit!
Wat zit er allemaal op? Ik zie avocado, vlees of course, paprika, iets van crème fraiche?
ErwinRommelwoensdag 31 maart 2010 @ 21:40
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 19:19 schreef motorbloempje het volgende:
had nog een kogelbiefstukje over

[ afbeelding ]
was érg lekker

met zelfgemaakte guacamole en wraps
Hoe maak jij die guacamole?
Ik lees er veel over maar bij jou op de foto ziet het er wel erg lekker uit
edceterawoensdag 31 maart 2010 @ 22:32
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 19:46 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Moeke is noch iers noch Brits maar half Indo

Die shephrads heb ik leren maken door enkele Britten die lang geleden mijn huisgenoten waren.
De basis is gewoon gehakt, aardappelpurree, wortels en doperwten ui . Natuurlijk kun je dat kruiden op de manier die jij wilt.
Maar dit bv is ook een goede guideline: http://recipeland.com/recipe/v/Basic-Shepherds-Pie-14086
Jammer, had gehoopt op wat authentieke tips, maar ik ga eens experimenteren
uniekhoorndonderdag 1 april 2010 @ 15:47
Vanavond witlof ham/kaas uit de oven, pasta met wat ei en ham, gestoofde kabeljauw
Windigodonderdag 1 april 2010 @ 15:48
Vanavond pizza met rode ui, geitenkaas, basilicum, pijnboompitjes en pecorino romano Erbij een groene salade.
LieLiedonderdag 1 april 2010 @ 15:48
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:48 schreef Windigo het volgende:
Vanavond pizza met rode ui, geitenkaas, basilicum, pijnboompitjes en pecorino romano Erbij een groene salade.
Klinkt weer top!
DipKipJedonderdag 1 april 2010 @ 15:48
Een lul met satesaus
Broodje frikandel en een appelflap
(Als lunch)

Lasagne
(Diner)


Goed topic trouwens
motorbloempjedonderdag 1 april 2010 @ 15:48
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 21:40 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Hoe maak jij die guacamole?
Ik lees er veel over maar bij jou op de foto ziet het er wel erg lekker uit
wat ik doe:

sjalotje fijnsnijden, tomaatje in kleine stukjes (hart eruit), chilipepertje in kleine stukjes.
dit goed mengen met een fijngeprakte avocado (lekker grof laten vind ik wel fijn, doe 't nooit helemaal 'vloeibaar', zodat je nog wat echte stukjes avocado proeft ) en dan op smaak brengen met vers citroensap, peper en zout nom!
Windigodonderdag 1 april 2010 @ 15:51
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:48 schreef LieLie het volgende:

[..]

Klinkt weer top!
Dankjewel!

Ik was vergeten het toetje te melden, maar dat is chocolademousse met frambozen en slagroom
LieLiedonderdag 1 april 2010 @ 15:51
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:51 schreef Windigo het volgende:

[..]

Dankjewel!

Ik was vergeten het toetje te melden, maar dat is chocolademousse met frambozen en slagroom
Oh, hou op alsjeblieft
motorbloempjedonderdag 1 april 2010 @ 15:52
nu een appeltje

zodadelijk een biertje

en daarna zuurkool met worst en biermosterdaardappelpuree
Windigodonderdag 1 april 2010 @ 15:52
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:51 schreef LieLie het volgende:

[..]

Oh, hou op alsjeblieft
Ja, kwestie van een goed voorraadje en wat ervaring, kan iedereen hoor!

Helpt dat een beetje?
LieLiedonderdag 1 april 2010 @ 15:54
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:52 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ja, kwestie van een goed voorraadje en wat ervaring, kan iedereen hoor!

Helpt dat een beetje?
Bedoelde het vooral omdat ik aan het afvallen ben

Hoe slecht (of niet slecht) is pizza eigenlijk?
motorbloempjedonderdag 1 april 2010 @ 15:54
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:54 schreef LieLie het volgende:

[..]

Bedoelde het vooral omdat ik aan het afvallen ben

Hoe slecht (of niet slecht) is pizza eigenlijk?
als je 't zelf maakt valt 't wel mee
Windigodonderdag 1 april 2010 @ 15:55
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:54 schreef LieLie het volgende:

[..]

Bedoelde het vooral omdat ik aan het afvallen ben

Hoe slecht (of niet slecht) is pizza eigenlijk?
Ligt eraan wat je er op doet natuurlijk Ik heb er nu geitenkaas met maar 3.5 procent vet op zitten, en een klein beetje geraspte pecorino. Een pizza met veel groenten en weinig kaas is best gezond, olijfolie is een goede soort vet en pizzadeeg is ook niet ongezond.
LieLiedonderdag 1 april 2010 @ 15:56
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:54 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

als je 't zelf maakt valt 't wel mee
Oh, kijk, dat was sowieso het idee. Want van diepvriespizza's krijg ik toch buikpijn
Windigodonderdag 1 april 2010 @ 15:56
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:56 schreef LieLie het volgende:

[..]

Oh, kijk, dat was sowieso het idee. Want van diepvriespizza's krijg ik toch buikpijn
Ja, en die zijn veel vetter en zwaarder dan gewone pizza's.
motorbloempjedonderdag 1 april 2010 @ 15:57
mijn was helemaal ondersteboven van de 'gezondheid' van onze zelfgemaakte pizza's

hij bleef maar zeggen: hij 's heul niet vet! Normaal druipt het vet ervan af! Hij 's niet vet!

held

maandag gaan we weer pizza frobelen
Pinnenmutskedonderdag 1 april 2010 @ 16:34
Pizza Kwak

eigen recept
Gill-T-Azhelldonderdag 1 april 2010 @ 16:36
Vandaag lekker makkelijk Broodje Shoarma
Enfermeradonderdag 1 april 2010 @ 17:14
Vandaag simpel. Zelfgemaakte patat uit de oven, brocolli en een hamburger
Mikkiedonderdag 1 april 2010 @ 17:23
Chicken tonight .
#ANONIEMdonderdag 1 april 2010 @ 17:49
bami goreng, sate ajam.... lekker makkelijk uit de vriezer alleen nog maar even warm maken
GimmeGoredonderdag 1 april 2010 @ 18:17
pannenkoeken

Lekker makkelijk vandaag
Tezzdonderdag 1 april 2010 @ 18:53
Groene salade, biefstuk met champignonsaus en aardappelgratin. Klasiek, eenvoudig maar erg lekker!
ErwinRommeldonderdag 1 april 2010 @ 18:59
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:48 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

wat ik doe:

sjalotje fijnsnijden, tomaatje in kleine stukjes (hart eruit), chilipepertje in kleine stukjes.
dit goed mengen met een fijngeprakte avocado (lekker grof laten vind ik wel fijn, doe 't nooit helemaal 'vloeibaar', zodat je nog wat echte stukjes avocado proeft ) en dan op smaak brengen met vers citroensap, peper en zout nom!
Ha kijk
Daar ben ik de vaud ingegaan. Ik vergat de limoensap plus had het in de blender gepureerd zodat het TE vloeibaar is. De avocado was trouwens wel mooi rijp daar lag het dus niet aan
KiwiTjuHhdonderdag 1 april 2010 @ 19:24
Wij hadden bami goreng met kipsate en satesaus
PiperMaruvrijdag 2 april 2010 @ 09:13
Vanavond waarschijnlijk een broodje ofzo; moet rond etenstijd weg. Alvast nadenken over wat voor nieuwe dingen ik dit weekend ga koken.

Ben van plan voor paasbrunch deze quiche te maken
motorbloempjevrijdag 2 april 2010 @ 11:08

Gisteren dit (al vond ik de worst ranzig dus die heb ik niet opgegeten )

vandaag hamburger met iets van een groentenschotel met aardappeltjes.. nog even op zoek naar een lekker receptje
Tezzvrijdag 2 april 2010 @ 12:45
Vanavond risotto met spinazie en pijnboompitjes. Daarbij wat uitgebakken krokante bacon.
Doelloossvrijdag 2 april 2010 @ 12:48
Vanavond lasagne ofzo
Windigovrijdag 2 april 2010 @ 13:02
Vanavond frietjes want mijn lief heeft een frituurpan (joepie!), met salade en een biefstukje

Zó enorm veel lekkerder dan frietjes van de snackbar..
#ANONIEMvrijdag 2 april 2010 @ 14:14
Vanavond bietenstamppotje met uien en karbonades
uniekhoornvrijdag 2 april 2010 @ 15:07
chicken tonight zoetzuur met broccoli, rijst en een salade
jUsTmE13o2vrijdag 2 april 2010 @ 15:07
vanavond eten wij roergebakken garnalen met knoflook, lente-ui en citroen, met ciabatta en salade. eerste recept uit mijn Kook Ook die ik vandaag binnenkreeg!
KiwiTjuHhvrijdag 2 april 2010 @ 15:39
Chinees
Zo-is-datvrijdag 2 april 2010 @ 16:39
Een lekker roerbak met mie, broccoli, champignons, boontje en rode ui vanavond

nu een groot glas ranja
Lief-visjevrijdag 2 april 2010 @ 16:59
Vanavond gevulde parelhoen met aardappels en sperziebonen
Enfermeravrijdag 2 april 2010 @ 17:17
Vanavond uit eten bij Brunel in Gouda, we gaan vieren dat ik een baan heb! Dus ik post hier later nog wel wat ik gegeten heb
FutureFairytalevrijdag 2 april 2010 @ 19:06
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 17:17 schreef Enfermera het volgende:
Vanavond uit eten bij Brunel in Gouda, we gaan vieren dat ik een baan heb! Dus ik post hier later nog wel wat ik gegeten heb
Gefeliciteerd!

Ik heb vanmiddag een patatje bij Manneke Pis in A'dam gehaald (uitgeroepen tot beste patat van NL). Net een halve cordonbleu schnitzel op.
motorbloempjevrijdag 2 april 2010 @ 19:15
gefeliciteerd Enfermerra! Geniet van het eten!

hier lekker broodje hamburger met guacamole (já, dat is lekker!) en daarbij een aardappeltaartje met wat broccoli en kastanjechamps erin
GimmeGorevrijdag 2 april 2010 @ 19:19
Bamironi


dat is bami met macaroni spul (als in: gehakt, saus en groente) omdat mn vriend even vergeten was te zeggen dat hij geen macaroni meer had
Zerokuvrijdag 2 april 2010 @ 19:46
Vissticks
FutureFairytalevrijdag 2 april 2010 @ 20:16
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 19:46 schreef Zeroku het volgende:
Vissticks
Lekkerrr! Is in de aanbieding hier (2 pakken x 15 vissticks voor 3,-). Ik drink nu limonade en neem een stukje spekkoek erbij
PiperMaruvrijdag 2 april 2010 @ 20:45
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 09:13 schreef PiperMaru het volgende:
Vanavond waarschijnlijk een broodje ofzo; moet rond etenstijd weg. Alvast nadenken over wat voor nieuwe dingen ik dit weekend ga koken.

Ben van plan voor paasbrunch deze quiche te maken
Change of plans en dus moest ik een maaltijd voor 3 in elkaar flansen met wat ik nog in de koelkast had. Het werd pasta met kip, bacon, ricotta, ui, knoflook en parmezaan met daarbij een salade van tomaat, komkommer, feta, olijven en paprika.
Enfermeravrijdag 2 april 2010 @ 21:04
Thanks allemaal!

We hebben zoooo heerlijk gegeten!
Vooraf had ik coquilles met zeekraal en volgensmij een botersausje, ZO lekker. Mn man had carpaccio (as usual)
Hoofdgerecht had ik kalfsoester met shiitakesaus, mn man tamme eend met frambozensaus. Erbij nog aardappeltjes en sla. Heerlijk!

Als toetjes hadden we witte chocolademousse met chocoladetruffels en bosvruchtensaus (voor mij, duh ) en mn man een perentaartje met perenijs. Zelfgemaakt.
Lovely!
En dat voor maar 50 euro pp! had ik nog 2 glazen wijn en hij 2 biertjes.
Tussendoor kregen we ook nog een amuse van zelfgemaakt citroenijs in prosecco

Kortom, geslaagd avondje!
stavromulabetavrijdag 2 april 2010 @ 21:36
Gehaktbrood met kaneel, krenten, abrikozen en amandelen, met koolraap en erwten.
ArtemisQvrijdag 2 april 2010 @ 23:01
Zelfgemaakte pitabroodjes met tzatziki, spicy falafel & griekse salade.. helaas waren de pitabroodjs een beetje te zout (theelepel ipv eetlepel..) maar de volgende keer gaat dat vast beter
edceterazaterdag 3 april 2010 @ 00:29
Afgeloppen 2 dagen op werk gegeten

Gisteren: Hake met boontjes/peultjes, chicken wings en aardappeldalade
Vandaag: zalm met wedges en vanalles uit de saladebar

Morgen mosselen!! waarschijnlijk met friet/papat en groente heb ik nog niet
#ANONIEMzaterdag 3 april 2010 @ 10:04
boterham met kaas en eitje, thee en een appel. Vanavond kaasfondue
motorbloempjezaterdag 3 april 2010 @ 10:48
nu een lekker ontbijtje met afbakbroodjes, vanavond gaan we pizza maken
LieLiezaterdag 3 april 2010 @ 11:04
quote:
Op zaterdag 3 april 2010 10:48 schreef motorbloempje het volgende:
nu een lekker ontbijtje met afbakbroodjes, vanavond gaan we pizza maken
pizza