hier ook cheeto'squote:Op vrijdag 19 februari 2010 15:48 schreef uniekhoorn het volgende:
Nu wat cheetos... soms mag ik van mijzelf een bakje chips, lekker!
En een cola-berenburg
De inhoud zegt een hoop over de wrap inderdaadquote:
Exotische wraps.quote:
Achja, het gaat vooral om de smaakquote:Op vrijdag 19 februari 2010 19:15 schreef Fratz het volgende:
Zelfgemaakte pasta met gorgonzola saus.
Vind het gewoon jammer dat ik niet wat foto's heb gemaakt!
Dat heb ik eigenlijk altijd als ik eens iets uit de Allerhande maak..quote:Op vrijdag 19 februari 2010 19:13 schreef Enfermera het volgende:
[..]
Exotische wraps.
Vond ze niet zo lekker eerlijk gezegd. De combi was wel oké, maar weinig smaak verder vond ik.
Hahahaquote:Op vrijdag 19 februari 2010 19:25 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat heb ik eigenlijk altijd als ik eens iets uit de Allerhande maak..Ik ben er daarom maar gewoon mee opgehouden!
Wooh, klinkt goed! Als je wat over hebt hoor ik het welquote:Op zaterdag 20 februari 2010 17:21 schreef PeRi het volgende:
Wordt een ovenschotel; red snapper met een spaanse kruidenmix, omgeven door aardappel, tomaatjes, courgette en broccoli.
bij low carbs mag je toch ook spek en vet vlees? het vet verbrand het vetquote:Op zondag 21 februari 2010 15:42 schreef Mr.J het volgende:
1 Kipfilet, 100 gram komkommer, 2 crackots, 2 eieren en een eetlepel olijfolie.
Low crabs suck...
Wat voor toegevoegde voedingswaarde heeft dat dan?quote:Op zondag 21 februari 2010 15:45 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
bij low carbs mag je toch ook spek en vet vlees? het vet verbrand het vet
voedingswaarde niet echt, maar wel een idee dat je meer gegeten hebtquote:Op zondag 21 februari 2010 15:51 schreef Mr.J het volgende:
[..]
Wat voor toegevoegde voedingswaarde heeft dat dan?
Ik zie het probleem nietquote:Op zondag 21 februari 2010 16:05 schreef minilot het volgende:
Drie rare gangetjes, want het is zondag en ik heb nogal wat restjes.![]()
- Felgroene soep van gepureerde tuinerwtjes, verse munt en feta
- Hummus, falafel, knoflookyoghurt, tomaten en uien in een dubbegeklapt, versgebakken plat brood van half bloem, half maismeel
- Crumble van peer, rozijnen en brandewijn
lekker mager maaltje ook.quote:Op zondag 21 februari 2010 20:39 schreef computergirl het volgende:
ik heb vandaag pastinaak in stukjes gehakt en met wat specerijen in de oven geroosterd. Was erg lekker.
Het is slechts 1 maaltijd van de 8. En don't worry over vitamines, met 4 gram vitamine C, 100mg Vitamine B, wat multivits en Zink zit ik ruim boven het gemiddelde.quote:Op zondag 21 februari 2010 16:02 schreef uniekhoorn het volgende:
100 gram komkommer?? Al eet je 5 komkommers dan nog heb je te weinig vitamines
NIce, have fun! Heb spontaan zin om de zon op te zoeken met dit weerquote:Op maandag 22 februari 2010 14:39 schreef lies1947 het volgende:
we eten vanavond waarschijnlijk zeetong, mmmmm.....
we gaan n.l. uit eten, vertrekken dan naar schiphol en vliegen morgenochtend voor een maand naar curacao.
ik maak daar wel wat foto's van de maaltijden daar met eventueel wat commentaar, heb mijn laptopje bij me.
ik wist wel dat ik je kon aansteken. wassie lekker?quote:Op maandag 22 februari 2010 18:11 schreef SeaOfLove het volgende:
lasagne verde
heerlijk toch.quote:Op maandag 22 februari 2010 21:01 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
Shoarma, vers van de slager. Gewoon simpel gehouden met alleen wat shoarma en sla.
en knoflook saus natuurlijk.
het was zeker lekker, maar ik heb wel vals gespeeld, was nl kant en klaar uit t koelvak vd supermarktquote:Op maandag 22 februari 2010 20:50 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ik wist wel dat ik je kon aansteken. wassie lekker?
quote:Op maandag 22 februari 2010 21:51 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
heerlijk toch.
ik haal mijn shoarma bij de turkse slager. kleine stukjes lamsklees die je maar kort op heet vuur hoeft te bakken, bbqen of onder de hete gril of salamander. zonder olie. kost misschien 6,95 euro per kilo.
Advacado prut.quote:Op maandag 22 februari 2010 22:51 schreef MariaEtcetera het volgende:
Mwoh, ik mis hier in de buurt af en toe echt een Turkse of Marokkaanse slager! In mn vorige woonplaats was er wel 1, die had altijd toffe aanbiedingen inderdaad, en de eigenaar brulde altijd heel vrolijk "HEE VRIEND!!" tegen iedereen. Beter dan de supermarktMaar helaasch ik ben nu verhuisd en vrolijke slagerloos.
OT: ik heb vandaag hamburgers met avocadoprut gegeten
ja en niet te vergeten beetje ui, das ook bij mij prutquote:Op dinsdag 23 februari 2010 00:02 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
[..]
Advacado prut.
Dat doet me denken aan prut zoals ik het ken.
Paar eitjes met wat tomaat erbij en dat dan roeren. Lekker op brood.
Dat noem ik altijd prut
Geen dank! Leuk hè, zelf maken? En zooooo goedkoop!quote:Op dinsdag 23 februari 2010 11:47 schreef PiperMaru het volgende:
Puntjes quesadilla meegenomen naar het werk van zelfgemaakte volkorentortilla's
Thx to minilot voor het recept!!
Idd leuk en goedkoop! Wel een smeerzooi op het aanrecht, met het kneden, uitrollen enzo. Maar eigenlijk zijn tortilla's superveelzijdig. Ik at ze eigenlijk altijd alleen 's avonds of als hapje bij een feestje. Maar koude wraps of quesadilla's meenemen naar het werk is eigenlijk ook heel relaxed!quote:Op dinsdag 23 februari 2010 11:51 schreef minilot het volgende:
[..]
Geen dank! Leuk hè, zelf maken? En zooooo goedkoop!
Dat went vanzelf.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 11:58 schreef PiperMaru het volgende:
[..]
Idd leuk en goedkoop! Wel een smeerzooi op het aanrecht, met het kneden, uitrollen enzo.
Dito!quote:
Das ook lekkere prutquote:Op dinsdag 23 februari 2010 00:02 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
[..]
Advacado prut.
Dat doet me denken aan prut zoals ik het ken.
Paar eitjes met wat tomaat erbij en dat dan roeren. Lekker op brood.
Dat noem ik altijd prut
Ik ga het eens proberenquote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:57 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Das ook lekkere prut![]()
Mijne is avocado, geprakt met een heel fijn gesnipperd uitje, zout, peper en evt wat citroensapLekker op hamburgers, hotdogs, wraps, een gewone boterham, etcetera
quote:Op dinsdag 23 februari 2010 09:21 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ja en niet te vergeten beetje ui, das ook bij mij prut
Sloavink misschien wel het favoriete stukje vlees bij de Hollandse maaltijd voor mij. Samen met een lekkere gehaktbal rijk met jus.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 18:09 schreef FutureFairytale het volgende:
andijvie met sloavink, lekker Hollandsch
jij begrijpt hetquote:Op dinsdag 23 februari 2010 18:22 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
[..]
Sloavink misschien wel het favoriete stukje vlees bij de Hollandse maaltijd voor mij. Samen met een lekkere gehaktbal rijk met jus.
Gewoon normaal andijvie of een stampotje
Hmm... lekker, met een panga filet of zo.quote:
of eet japanse zoutjes, zonder de pindadingenquote:Op dinsdag 23 februari 2010 22:09 schreef Ayca het volgende:eet dan helemaal geen chips als je gezond wilt doen.
jammer die met pinda zijn juist de lekkere in het zakjequote:Op dinsdag 23 februari 2010 22:12 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
of eet japanse zoutjes, zonder de pindadingen
was niet serieus bedoeld hoor, als gezonde snackquote:
weet niet.. heb normaal superchips en nu een keer gewone gepakt en zag eerdaags dat het light was.. maar zo'n ramp is het toch niet? chips = chipsquote:Op dinsdag 23 februari 2010 23:24 schreef SeaOfLove het volgende:
waarom koop je die troep in hemelsnaam?
light producten zijn troep. komen hier niet in huis. maar begrijp dat het bij jou een miskoop wasquote:Op woensdag 24 februari 2010 08:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
weet niet.. heb normaal superchips en nu een keer gewone gepakt en zag eerdaags dat het light was.. maar zo'n ramp is het toch niet? chips = chips
of bedoel je dat chips zelf troep is?
die vind ik echt lekkerder dan de gewone, die volkoren dingenquote:
Ach, niet per definitie. Maar light chips is een beetje een onzinproduct: minder vet, maar natuurlijk meer koolhydraten, waardoor het light-effect echt maar marginaal is.quote:Op woensdag 24 februari 2010 12:22 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
light producten zijn troep. komen hier niet in huis. maar begrijp dat het bij jou een miskoop was
Cola saus? Vertel eens,quote:Op woensdag 24 februari 2010 17:10 schreef -Mellow- het volgende:
Vanavond beenham in colasaus, daarbij roseval aardappeltjes uit de oven ( om ook te dippen in de colasaus) en een frisse salade van geblancheerde peultjes, rode paprika en rucola met balsamicodressing.
Als toetje iets met peer, maple syrup en slagroom. Weet nog niet of ik het zo basic laat of dat ik er echt iets mee ga maken, een taartje ofzo
Van die Chrystal clear dingenquote:Op woensdag 24 februari 2010 17:22 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
Vanavond lekker Stampot rauwe andijvie! Met sloavink
Wou voor de gehaktbal gedrenkt in jus gaan maar dankzij FutureFairytale toch voor de sloavink gegaan
Weet iemand hier iets zonder koolhydraten om te drinken wat lekker is? Want Cola ligh/zero
Fanta light / zero of Rivella begint minder lekker te worden. Ik mix het nu met Cola en fanta met mijn zelfmaak frisdrank machine maar alsnog ik begin die light troep zat te worden.
Ik heb diabetes daarom light zonder koolhydraten.
dan zou je meer richting groentesapjes moeten gaan, appelsap en aanverwanten bevatten nog best wat suiker.quote:Op woensdag 24 februari 2010 18:13 schreef SeaOfLove het volgende:
zelf sapjes maken met sapcentrifuge misschien ook een optie? afgewisseld met gewoon water.
ook lekker! maar diabetes eten toch wel gewoon fruit? waarom dat dan niet uitpersen evt gemixed met groente? favoriet hier is mandarijn met wortelsap. @ degene die hier diabeet is, kijk even in het feedback topic in cul, daar post misshobje een link naar sap topicquote:Op woensdag 24 februari 2010 18:14 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
dan zou je meer richting groentesapjes moeten gaan, appelsap en aanverwanten bevatten nog best wat suiker.
Nu je het zegt! Die zijn idd wel lekker! Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht.quote:
Nee joh, dat zit vol met suikers. Dat is het probleem. Een appelsapje of zo, zit vol met suikerquote:Op woensdag 24 februari 2010 18:35 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ook lekker! maar diabetes eten toch wel gewoon fruit? waarom dat dan niet uitpersen evt gemixed met groente? favoriet hier is mandarijn met wortelsap. @ degene die hier diabeet is, kijk even in het feedback topic in cul, daar post misshobje een link naar sap topic
het is geworden een peren-kruimeltaartje. (Peer met kaneel, suiker, een vanillestokje en maple syrup in de koekenpan, afgeblust met courvoisier. en daaroverheen dus een kruimeldeegje)quote:Op woensdag 24 februari 2010 17:10 schreef -Mellow- het volgende:
Als toetje iets met peer, maple syrup en slagroom. Weet nog niet of ik het zo basic laat of dat ik er echt iets mee ga maken, een taartje ofzo
Ja, is superamerikaans. Schijnt het favo voer van Elvis Presley te zijn geweest.quote:
dus jij eet nooit appels enzo? ik noem je vanaf nu btw RR, klinkt wat vriendelijker dan: 'degene die diabeet is'quote:Op woensdag 24 februari 2010 18:47 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
[..]
Nee joh, dat zit vol met suikers. Dat is het probleem. Een appelsapje of zo, zit vol met suiker
Ik zal even in cul kijken.
ook heel erg lekker op (iberische) spareribs.quote:
Thnx voor het recept, lijkt me heerlijk. Echter past het even niet in mijn eet/sportschemaquote:Op woensdag 24 februari 2010 19:07 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Ja, is superamerikaans. Schijnt het favo voer van Elvis Presley te zijn geweest.
1 bol knoflook in een klont boter aanfruiten, de beenham erbij en rondom bruin bakken. Fles cola (1.5L) erbij en als de ham ongeveer 50 graden van binnen is haal je m eruit en kook je de hele bende in tot een drab. Als laatste nog wat monchou erbij om het romig te maken , een klodder ketchup en nog wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout.
De beenham kan je insmeren met wat stroop, zout en peper erop en nog even in de oven voor een lekker korstje (en tot ie binnenin ca. 60 graden is)
Het is echt yum. Ik en mijn lief maken het regelmatig. De overgebleven colasaus gaat in een lege ketchupfles en die gebruiken we de rest van de week voor tosti's en alles wat er maar in wil zwemmen
Als je alleen de saus wil maken zonder de beenham kun je voor extra smaak ook wel mergpijp gebruiken.
ieg neequote:Op woensdag 24 februari 2010 20:30 schreef TN-FR het volgende:
[..]
Thnx voor het recept, lijkt me heerlijk. Echter past het even niet in mijn eet/sportschemaIk mag (van mezelf) even weinig tot geen suikers en varkensvlees laat ik eigenlijk ook liggen. Het is zeker geen optie om coca cola zero of zo te doen en dan lekker kippenbouten?
Ja ik drink sowieso geen cola, maar dit leek me gewoon zo lekker dat ik best zo'n fles wil aanschaffen.quote:Op woensdag 24 februari 2010 20:46 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ieg neeJe moet echt wel cola met suiker hebben. Dat is juist zo lekker aan dit recept. Zoet en beenham ( of idd spare ribs) zijn juist zo'n fijne combinatie. En met kip lijkt het mij totaal niet combineren. Cola light/ zero begrijp ik sowieso niet. Drink dan geen cola denk ik dan
Je moet dit natuurlijk ook niet elke dag eten als je op suikers wil letten, maar zo heel af en toe moet kunnen toch?
Ik heb dit nog nooit met spare-ribs gedaan, maar je zou het op dezelfde manier kunnen doen: Ribs ongeveer een uurtje gaar laten worden in de cola, eruit halen, cola inkoken, op de ribs smeren en ribs nog 10 minuutjes onder de grill.quote:Op woensdag 24 februari 2010 21:57 schreef TN-FR het volgende:
[..]
Ja ik drink sowieso geen cola, maar dit leek me gewoon zo lekker dat ik best zo'n fles wil aanschaffen.
En je hebt ook gelijk dat het af en toe best mag hoor. Ik ga het denk ik deze zaterdag of zondag maken, het is alleen afhankelijk hoeveel huisgenoten er dan mee willen eten.
Als je het met spare-ribs maakt, hoe doe je het dan precies?
OT: net even een bakje kwark en een banaantje die heerlijk rijp was
Ik hoop dat de verhoudingen goed kloppen, ik doe dingen meestal voornamelijk op gevoel..Schroom dus niet om wat toe te voegen als je denkt dat er iets niet kloptquote:Op donderdag 25 februari 2010 14:30 schreef ColdFeet het volgende:
Vanavond de noedelsalade, Windigo! Ben benieuwd!
Ik heb in een kom gemengd:quote:Op donderdag 25 februari 2010 18:06 schreef SeaOfLove het volgende:
klinkt ernstig lekker die burgers mellow, doe eens receptje posten ajb.
Het resultaat is erg lekker.quote:Op donderdag 25 februari 2010 19:24 schreef SeaOfLove het volgende:
tnx! klinkt goed, al zou ik de peen weglaten. deze staat binnenkort iig op het menu, misschien zelfs morgen aldan een raita van komkommer erbij en turks brood.
het is een kunst om goed beslag te maken! het is een kunst om goed te bakken en het is een kunst om de beste pannekoekkenpannen te kiezen.quote:Op donderdag 25 februari 2010 19:20 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
Pannekoeken!
Alleen dan speciaal met salami spek ham mozzarella Parmezaanse kaas normale geraspe kaas.
MMmnnnmm
het werd Italiaansquote:Op donderdag 25 februari 2010 16:49 schreef FutureFairytale het volgende:
nu een halve twix. vanavond met een groep oud-school vriendinnen Grieks in Leiden![]()
(wordt vast weer gek en gezellig, alleen heb niet zo'n trek in Grieks.. en heb het zelf nog voorgesteld ook haha)
dat klinkt alsof het niet uit een zakje komt!quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:00 schreef Windigo het volgende:
Spaghetti met ragú van kippenlever afgeblust met wat rode wijn, bacon, ui, knoflook en tomaat
Bij mij komt nóóit iets uit een zakjequote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:02 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
dat klinkt alsof het niet uit een zakje komt!
Ja ik ben geloof ik met mijn 22 een grote uitzondering op kookgebied. Leeftijdgenoten die zo met eten bezig zijn zie ik niet vaakquote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:08 schreef motorbloempje het volgende:
zakjes![]()
vroeger, toen ik jong en onbezonnen was, gebruikte ik ze wel, sinds ik de kunst van het combineren van eigen kruiden en specerijen heb ontdekt, komt er hier geen zakje meer inWas ook meer bedoeld als tegenstelling tot de spaghetti uit de post boven je
OT:
Wraps (helaas niet zelf gemaaktmoet ik echt echt echt gaan doen binnenkort..!) met gehakt, paprika in 3 kleuren, kastanjechamps en ui met daarbij verse pittige guacamole en creme fraiche en een klein beetje chilisaus!
Hier ook nauwelijks zakjes en pakjes. Ik maak alleen een uitzondering voor de Beef Chimichuri van Knorr Wereldgerechten. Dat vind ik zoooo lekker! Net fastfood voor mij, woehaha!quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:13 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ja ik ben geloof ik met mijn 22 een grote uitzondering op kookgebied. Leeftijdgenoten die zo met eten bezig zijn zie ik niet vaakMaar ja, ik las op mijn 7e al kookboeken, dus het zat er zeg maar vroeg in
Maar ik geloof dat in Nederland zowieso vrij liefdeloos met eten wordt omgegaan, anders kan ik ook het succes niet verklaren van Knorr wereldmaaltijden en bertolli pastasauzen enzo. Ik zie ze regelmatig staan in keukenkastjes.. Terwijl het zo makkelijk en lekker is om je eigen saus te maken!
Oh dus jij was toen net zo oud als ik.. Het enige verschil is dat ik nooit aan zakjes begonnen ben.. Hoewel ik ze soms mag proeven als ik bij mijn vader eet die na de scheiding nooit wilde leren koken en nu dus altijd 'makkelijk' kookt.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:14 schreef motorbloempje het volgende:
juist die tacokruiden zijn zo makkelijk om zelf te 'maken'! En veel lekkerder dan die zoutprut!
komijnpoeder, paprikapoeder, wat chilopoeder en eventueel nog wat anders wat je hebt staan, gewoon proberenmaar vooral komijn, en je bent een heel eind!
Ik ben nu 24 en ben 2 jaar geleden gestopt met zakjes
no offence, maar echt alles wat je post is terug te brengen op honig, knorr of texmex, om maar niet te spreken over de eeuwige mexico-melange.. ben je die niet zat ondertussen?quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:16 schreef Sylvana het volgende:
Ik maak de laatste tijd best vaak dingen zonder pakjes, maar als ik laat thuis ben dan is zo'n zakje wel makkelijk.
mijn vader is een groot zout-liefhebber en vooral ook hollandse potquote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:16 schreef Windigo het volgende:
[..]
Oh dus jij was toen net zo oud als ik.. Het enige verschil is dat ik nooit aan zakjes begonnen ben.. Hoewel ik ze soms mag proeven als ik bij mijn vader eet die na de scheiding nooit wilde leren koken en nu dus altijd 'makkelijk' kookt.
Helemaal van die zakjes afkomen lukt niet zolang ik niet samenwoon en dus niet altijd zelf de boodschappen doe. En nu ik stageloop ben ik 's avonds vaak zo moe dat ik maar ff snel een blikje groenten met wat aardappels en een stukje vlees kook. Heb dan geen zin om dan eerst nog een recept op te zoeken en uitgebreid te gaan koken. Dat doe ik nu alleen af en toe nog in het weekend, zondag ga ik bijvoorbeeld rosbief maken, met wel allerlei andere dingen erbij waar geen zakje of pakje aan te pas komt.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:17 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
no offence, maar echt alles wat je post is terug te brengen op honig, knorr of texmex, om maar niet te spreken over de eeuwige mexico-melange.. ben je die niet zat ondertussen?![]()
je moet 't helemaal zelf weten uiteraard, maar een tijd geleden toen je nog bezig was met gezonderen, afvallen etc. postte je dat je helemaal van die 'stomme zakjes' af ging![]()
Ik kan helaas ook nog van alles niet maken, omdat ik geen ruimte heb voor een oven en geen geld voor een nieuwe combimagnetron (de oven functie heeft het opgegeven en kan alleen nog met 20 minuten en véél moeite een redelijke diepvriespizza opwarmen), en ook maar 2 pitjes heb om op te koken. Ik heb ook geen frituurpan of keukenmachine of andere luxe. Maar zoals je kan zien, kom ik zelfs zonder die voorzieningen toch iedere dag aan een lekkere en gezonde maaltijd. Af en toe frituur ik wat frites bij mijn moeder als ik daar op de kat pas. Naar mijn idee kan je dus onder vrijwel alle omstandigheden lekker koken, als je maar wilquote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
mijn vader is een groot zout-liefhebber en vooral ook hollandse pottoen ik uit huis ging wist ik eigenlijk niet beter en was ik al blij dat ik een stuk avontuurlijker was met mijn 'wereldgerechten' enzo, toen was ik een jaar of 19
maar toen ik eenmaal zelf ging experimenteren en proberen ontdekte ik dat het toch wel echt heel veel lekkerder en smaakvoller is om alles zelf bij elkaar te combineren
Ben nog niet helemaal op het 'zelf-voorzienings' niveau wat ik zou willen omdat ik, ondanks het feit dat ik koken heerlijk vind, dit jaar totaaaaal geen tijd kan maken om te koken op wat uitzonderingen na door andere verplichtingen. Zo wil ik nog zelf bouillon, wraps, currypasta, etc. gaan maken, maar dat heb ik mezelf beloofd zodra ik geen bestuursjaar meer heb
Zolang je je pesto maar zelf maaktquote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
mijn vader is een groot zout-liefhebber en vooral ook hollandse pottoen ik uit huis ging wist ik eigenlijk niet beter en was ik al blij dat ik een stuk avontuurlijker was met mijn 'wereldgerechten' enzo, toen was ik een jaar of 19
maar toen ik eenmaal zelf ging experimenteren en proberen ontdekte ik dat het toch wel echt heel veel lekkerder en smaakvoller is om alles zelf bij elkaar te combineren
Ben nog niet helemaal op het 'zelf-voorzienings' niveau wat ik zou willen omdat ik, ondanks het feit dat ik koken heerlijk vind, dit jaar totaaaaal geen tijd kan maken om te koken op wat uitzonderingen na door andere verplichtingen. Zo wil ik nog zelf bouillon, wraps, currypasta, etc. gaan maken, maar dat heb ik mezelf beloofd zodra ik geen bestuursjaar meer heb
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:29 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Zolang je je pesto maar zelf maakt
ik moet nog steeds een 'ding' hebben wat goed maalt of een grotere vijzelquote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:29 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Zolang je je pesto maar zelf maakt
Je kunt het ook gewoon hakken met een mes of mezzalune, blijft 'ie lekker grof. Geen smoesjes, Mootjequote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:45 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
ik moet nog steeds een 'ding' hebben wat goed maalt of een grotere vijzelik vroeg ooitom een grote vijzel, kreeg ik de kleinste die je je kunt bedenken
![]()
![]()
al die basilicumquote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:48 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Je kunt het ook gewoon hakken met een mes of mezzalune, blijft 'ie lekker grof. Geen smoesjes, Mootje
Kweek ze zelluf! En anders is twee plantjes wel genoeg.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:50 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
al die basilicumwaar haal je dat vandaan?
een beetje betaalbaar.. een zo'n plantje van de aldi is nooit genoeg, 4 ook niet volgens mij
Ja, ik weet het maar dan vinden ze het hier niet lekker... net zoals macaronisaus, die maak ik wel voor vriend en ik maar als de kinderen er zijn doe ik wel een potje, zelfgemaakt vinden ze niet lekker, nou dan ga ik niet moeilijk doen Als iedereen maar lekker eet.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:14 schreef motorbloempje het volgende:
juist die tacokruiden zijn zo makkelijk om zelf te 'maken'! En veel lekkerder dan die zoutprut!
komijnpoeder, paprikapoeder, wat chilopoeder en eventueel nog wat anders wat je hebt staan, gewoon proberenmaar vooral komijn, en je bent een heel eind!
Ik ben nu 24 en ben 2 jaar geleden gestopt met zakjes
Dat was een goed idee, die combinate, lekkerquote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:00 schreef Windigo het volgende:
Spaghetti met ragú van kippenlever afgeblust met wat rode wijn, bacon, ui, knoflook en tomaat
Die is zó lekker!quote:Op vrijdag 26 februari 2010 20:24 schreef Windigo het volgende:
Nu joghurt met kwarktaart-citroen smaak, die overigens ook heel lekker is
stoerquote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:47 schreef Miam het volgende:
biertje
is dat stoer?quote:
ik weet niet of je het weet, maar 'stoer' is een positief woord voor een chickie.quote:
ah, chickie? johh, ik ben die fase voorbij..quote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:54 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ik weet niet of je het weet, maar 'stoer' is een positief woord voor een chickie.
proost 1985! lol.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:59 schreef Miam het volgende:
[..]
ah, chickie? johh, ik ben die fase voorbij..maar goed,
Ik vind bierdrinken op mijn 24e niet echt stoer, wel lekker!quote:
quote:
slecht voorbeeld toch? voor jezelf iets anders maken dan voor je jongens...quote:Op zaterdag 27 februari 2010 17:18 schreef uniekhoorn het volgende:
Macaroni met saus en salade voor de jongens.
Voor mijzelf een zelfgemaakte maaltijdsalade met garnalen. Vanavond een feestje met veel hapjes dus iets licht.
en ja.. de hele nacht last gehad van dat kut rauwe eiquote:Op vrijdag 26 februari 2010 21:48 schreef FutureFairytale het volgende:
spaghetti carbonara. Heerlijk behalve de laatste happen; dat rauwe ei staat me toch wat tegen.. Ik weet niet hoe ik erbij kom maar het lijkt me ook niet echt gezond
Dan heb je toch echt iets fout gedaan. Meteen de afgegoten spaghetti bij het ei-roommengsel gedaan?quote:Op zaterdag 27 februari 2010 17:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
en ja.. de hele nacht last gehad van dat kut rauwe ei![]()
Vanmiddag bij een brasserie een grote omelet met boerenkaas (zonder brood) op, thee en verse jus.
Nu wat Spikies (chips) en vnv eten in het hotel restaurant
in principe kan een salmonella-vrij rauw ei geen kwaad hoor. En eieren worden over het algemeen goed gecontroleerd.quote:Op zaterdag 27 februari 2010 17:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
en ja.. de hele nacht last gehad van dat kut rauwe ei![]()
Vanmiddag bij een brasserie een grote omelet met boerenkaas (zonder brood) op, thee en verse jus.
Nu wat Spikies (chips) en vnv eten in het hotel restaurant
was in een restaurant dus weet niet wat ze hebben gedaanquote:Op zaterdag 27 februari 2010 18:04 schreef TN-FR het volgende:
[..]
Dan heb je toch echt iets fout gedaan. Meteen de afgegoten spaghetti bij het ei-roommengsel gedaan?
OT: Ik ga zo even wat groenteburgers bakken, wat tomatenrijst erbij maken en wat broccoli roerbakken.
kan ik een uitzondering zijn met rauw ei?quote:Op zaterdag 27 februari 2010 18:12 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
in principe kan een salmonella-vrij rauw ei geen kwaad hoor. En eieren worden over het algemeen goed gecontroleerd.
Ik eet met regelmaat rauw ei ( tiramisu, chocolademousse) en ik leef ook nog
Denk dat het toch wat anders is waar je last van hebt, of je bent een uitzondering met rauw ei dat kan ook.
OT: ik heb net de allerlekkerste chocolademelk ooit gehad en nu heb ik buikpijn.
Het kan ook gewoon de combinatie zijn die zwaar valt hoor. Ik wordt altijd misselijk van de combinatie-ei-room-spek, wat ze er ook mee doen. Veel te vet.quote:Op zaterdag 27 februari 2010 18:17 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
was in een restaurant dus weet niet wat ze hebben gedaan
ja ik bedoel dat je een allergie of intolerantie ofzo hebt dat kan altijd. Maar over het algemeen is er niks mis met rauw ei.quote:Op zaterdag 27 februari 2010 18:17 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
kan ik een uitzondering zijn met rauw ei?
Lekker he! ik ga ze ook zeker vaker makenquote:Op zaterdag 27 februari 2010 19:22 schreef SeaOfLove het volgende:
lmellow, de kikkererwten-courgette burgers waren voor herhaling vatbaar! erbij hadden we turks brood, een raita aubergine-puree en humus. echt heerlijk gegeten gisteren
ZOMG!! Die shit is lekker! Dat heb ik al jaren niet meer gehad! Ik ga morgen meteen kopen in de winkel!!!quote:Op zondag 28 februari 2010 11:09 schreef -Mellow- het volgende:
Nu Brinta.
Ik ben er "groot" mee gewordenquote:Op zondag 28 februari 2010 12:04 schreef motorbloempje het volgende:
Brintabeuh! als ik zou moeten gokken hoe karton dat al 4 weken in een blauwalgsloot heeft liggen weken in hoogzomer zou smaken, dan zou ik zegen 'als brinta'
haha kreeg je trek van mijn slechte ervaring?quote:Op zaterdag 27 februari 2010 19:22 schreef Tezz het volgende:
Goed, na de posts over rauw ei, en de combi met spek en room kan ik vertellen dat wij een overheerlijke carbonara heb gegeten net!
Ik gebruik in mijn carbonara trouwens (naast uitgebakken pancetta, sjalot en knoflook) een mix van eidooiers, parmezaan en volle melk. Na het mengen zet ik de pasta nog even op het vuur, zodat de eidooiers toch nog even mee kunnen garen, dus van rauw ei is in mijn (overheerlijke) carbonara geen sprake!![]()
is dat oranje (bord rechts) bakeljauw?quote:Op zondag 28 februari 2010 13:55 schreef lies1947 het volgende:
gisteren op strand van caracas baai, curacao, kip voor mannetje en bakeljao voor mij
[ afbeelding ]
ja dat is bakeljauw en heel lekker.quote:is dat oranje (bord rechts) bakeljauw?
met op de rest van het bord komkommerslierten?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |