FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / De Beursvloer #147: Waar we vooral daytraden
Thomasv8donderdag 18 februari 2010 @ 21:58

Dit is het [AEX]-topic waarin je de beurzen en de laatste economische nieuws kunt volgen. De OP voor het openen van een nieuw topic staat hier. Voeg onderaan in de Wiki het zojuist gesloten topic toe, sla de pagina op en copy-paste het dan naar je nieuwe topic op Fok.

NB: Het innemen van een bepaalde positie geschiedt geheel op eigen risico, ook het overnemen van een beleggingsstrategie van andere users is dus geheel op eigen risico.


BNR Nieuwsradio
Forex Factory (alle economische data's op een rij)
Bloomberg
CNBC
Briefing.com (incl. economische kalenders)
RTL Z (streaming TV)
[2] (streaming TV)

AEX


Europese Indices




Amerikaanse Indices & Futures
Yahoo! Dow Jones Indices - Streaming
Yahoo! S&P Indices - Streaming
Yahoo! Nasdaq Indices - Streaming
Google Finance - Real-time
IG-Index - Dow Jones-index (fair value) streaming (spread betting)
ProFinance - Streaming S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
CNN Money - Delayed S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
US Markets - S&P- en Nasdaq-futures Semi-real-time

Federal Funds Futures (indicatie van aankomende rentebesluiten, info)
CBOT - Federal Funds Futures - Semi-real-time

Intraday S&P 500-index


Intraday Dow, S&P, Nasdaq (dagverschil in percentage)


Wereldwijde Indices





Intraday Euro-Dollar


Intraday grondstoffen




Bestens order - Een order om effecten te kopen of te verkopen zonder limiet, dus zonder maximumprijs voor een kooporder of zonder minimumprijs voor een verkooporder. Een bestens order wordt ook wel marktorder genoemd. Een bestens order kan altijd worden uitgevoerd.

Calloptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Commodities - Engelse term voor (bulk)goederen. Termijncontracten en opties op commodities worden onder andere verhandeld op de optiebeurs van Euronext.

Dividend - Een winstuitkering in de vorm van geld (cashdividend) of aandelen (stockdividend) aan de houder van een aandeel. De hoogte van de dividenduitkering is doorgaans gerelateerd aan de hoogte van de behaalde winst.

Expiratie - Het ophouden te bestaan,'expireren', van een optie of een future. Een optie heeft altijd een beperkte looptijd, na het bereiken van de einddatum (expiratiedatum) bestaat de optie niet meer.

FTI - De future op de AEX-index.

Future - Termijncontract. Er zijn futures op o.a. indices, aandelen, valuta en commodities. Anders dan bij opties hebben bij futures zowel de koper als de verkoper een verplichting en er is geen premiebetaling.

Hedgen - Engelse term voor afdekken. Hedging is het afdekken van risico's door het aangaan van een andere positie. Een belegger die callopties schrijft, kan deze shortpositie afdekken door het kopen van de onderliggende waarde.

In-the-money optie - Een optie is in-the-money als deze intrinsieke waarde heeft. Callopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. Putopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde.

Koers-winstverhouding - Een cijfer waarmee de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel wordt uitgedrukt. Als de koers van een aandeel ' 100 bedraagt en de winst per aandeel bedraagt ' 5, dan is de koers-winstverhouding 20.

Liquideren - Het (gedwongen) afbouwen van een effectenpositie. Dit kan door een clearingorganisatie, bank of commissionair worden afgedwongen als een belegger bijvoorbeeld niet aan zijn margin-verplichtingen kan voldoen.

Longpositie - Een ander woord voor een kooppositie.

Looptijd - Opties en futures hebben een beperkte levensduur, de zogeheten looptijd. De meeste optieklassen hebben een maximale looptijd van negen maanden, een aantal maximaal vijf jaar. Futures hebben een maximale looptijd van twaalf maanden.

Margin - De margin is een vereist geldbedrag dat als onderpand fungeert voor eventuele verliezen op de termijn- en optiemarkten.

Onderliggende waarde - Een product waarop een optie of een future wordt verhandeld, bijvoorbeeld aandelen, een index, valuta, (edel)metaal of een bulkgoed (commodity) zoals aardappelen, graan of goud.

Openingsveiling - Alle orders die 's morgens voor de opening zijn binnengekomen worden verzameld in het orderboek. Bij de opening is dus een verhoudingsgewijs grote liquiditeit voorhanden. Direct bij de opening vindt een veiling plaats waarbij orders daar waar mogelijk worden gekoppeld aan de in het orderboek aanwezige tegenorders en zo mogelijk uitgevoerd. Dit gebeurt in het NSC-systeem, het verloopt volgens vaste regels en is volledig geautomatiseerd.

Optiepremie - De prijs van een optie. De optiepremie bestaat uit de intrinsieke waarde plus de tijd- en verwachtingswaarde. De optiepremie is uiteraard variabel.

Out-of-the-money optie - Een optie zonder intrinsieke waarde wordt out-of-the-money genoemd. Een calloptie is out-of-the-money wanneer de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde. Een putoptie is out-of-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. De premie van een out-of-the-money optie bestaat alleen uit tijd- en verwachtingswaarde. Door een sterke koersbeweging kan een out-of-the-money optie intrinsieke waarde ontwikkelen en dus at-the-money of zelfs in-the-money worden.

Putoptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Scheefzitten - Een belegger zit 'scheef' als zijn effectenpositie op (een nog ongerealiseerd) verlies staat.

Schrijven - Het verkrijgen van een shortpositie in een optie door een openingsverkoop.

Shortpositie - Effectenbeurs: indien een belegger effecten heeft verkocht die hij op dat moment niet in bezit heeft. Optiebeurs: een positie aangegaan door een openingsverkoop waarbij schrijver de verplichting neemt de onderliggende waarde te leveren of af te nemen.

Slotveiling - Om de slotkoersen niet af te laten hangen van orders die toevallig de laatste zijn is er voor het slot een korte handelsonderbreking van 5 minuten. Gedurende deze tijd worden de orders verzameld waarna er een slotveiling plaats vindt die een breed gedragen slotkoers oplevert.

Spread - Het verschil tussen de bied- en laatprijs.

Technische analyse - Een methode waarbij met behulp van koersgrafieken en rekenmodellen wordt getracht een trend op de beurs te voorspellen. Er wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen kopers en verkopers. In feiten tracht men met technische analyse het (massa)gedrag van de beleggers te doorgronden om daaruit de mogelijke richting van de markt te voorspellen.

Tracker - Een tracker is feitelijk een aandeel op een index. Een tracker volgt nauwkeurig de koersontwikkeling van de index, inclusief de dividenduitkering.

Turbo - Een turbo (ook bekend als sprinter of speeder) is een beleggingsproduct dat beleggers de mogelijkheid geeft met een hefboom te beleggen in verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, beursindices of valuta.

Volatility - Engels voor beweeglijkheid of volatiliteit. Met het begrip volatility wordt de beweeglijkheid van de koers van een effect aangeduid. Een hoge volatility betekent dat de koers van een fonds sterk stijgt en daalt binnen een relatief korte periode. Volatility is mede een indicator voor het risico dat een belegger loopt met een bepaald fonds. Volatility is een belangrijke factor bij de waardebepaling van een optie.



Alle oude topics, mét titel, vind je door hier te klikken
De Beursvloer #139: Staat de grote ommekeer voor de deur?
De Beursvloer #140: Lets get down down down!
De Beursvloer #141: Als de Fed van huis is dansen de beren
Beursvloer #142: Remember the VW-squeeze!
Beursvloer #143: S_E test zijn geduld
De Beursvloer # 144 waar productiviteit de koersen drukt
De Beursvloer #145: Spekkopers...of kat in de zak?
De Beursvloer #146: Waar de PIGS de greenshoots opvreten
Alle oude topics, mét titel, vind je door hier te klikken

[ Bericht 1% gewijzigd door Thomasv8 op 18-02-2010 22:06:36 ]
Babovicdonderdag 18 februari 2010 @ 22:01
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 21:55 schreef Thomasv8 het volgende:

[..]

Nee. Ze gaan per honderd.
Dus jij legt zomaar even 100.000 euro in Bank of America?
Beste portefeuille heb je dan.
Vandergelddonderdag 18 februari 2010 @ 22:02
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 22:01 schreef Babovic het volgende:

[..]

Dus jij legt zomaar even 100.000 euro in Bank of America?
Beste portefeuille heb je dan.
Hij bedoeld de opties natuurlijk, aandelen gaan altijd per stuk, opties gaan x 100.
Thomasv8donderdag 18 februari 2010 @ 22:02
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 22:01 schreef Babovic het volgende:

[..]

Dus jij legt zomaar even 100.000 euro in Bank of America?
Beste portefeuille heb je dan.
Ik had het over de opties. De aandelen gaan uiteraard wel gewoon 1:1
Babovicdonderdag 18 februari 2010 @ 22:03
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 22:02 schreef Vandergeld het volgende:

[..]

Hij bedoeld de opties natuurlijk, aandelen gaan altijd per stuk, opties gaan x 100.
Aha weer wat geleerd.
Thomasv8donderdag 18 februari 2010 @ 22:04
Waarom werken de plaatjes niet? Iemand die het bericht even kan quoten en kan kijken wat er mis gaat?
Depraterdonderdag 18 februari 2010 @ 22:04
tvp
Babovicdonderdag 18 februari 2010 @ 22:05
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 22:04 schreef Thomasv8 het volgende:
Waarom werken de plaatjes niet? Iemand die het bericht even kan quoten en kan kijken wat er mis gaat?
Je moet de wiki gebruiken

http://wiki.fok.nl/index.php/OP/De_Beursvloer
Thomasv8donderdag 18 februari 2010 @ 22:07
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 22:05 schreef Babovic het volgende:

[..]

Je moet de wiki gebruiken

http://wiki.fok.nl/index.php/OP/De_Beursvloer
Dankje.

Done
Omniejdonderdag 18 februari 2010 @ 22:14
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 20:37 schreef Thomasv8 het volgende:
Haha, beleggers die altijd het zelfde doen. Akzo komt met slechte cijfers. Ze duiken diep in het rood. Op 9 procent in de min een call gekocht en nu al 55% winst erop. Even wachten tot morgen en na een uur de zooi weer verkopen.

[ afbeelding ]
Morgen hetzelfde geintje met Corio?
LXIVdonderdag 18 februari 2010 @ 22:16
Maar ThomasV8: vind je jouw portefeuille niet extreem riskant? De wind hoeft maar even de verkeerde kant op te waaien en je kunt gigantisch nat gaan!
draaier89donderdag 18 februari 2010 @ 22:38
Oeps, verkeerde topic
Thomasv8donderdag 18 februari 2010 @ 22:39
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 22:16 schreef LXIV het volgende:
Maar ThomasV8: vind je jouw portefeuille niet extreem riskant? De wind hoeft maar even de verkeerde kant op te waaien en je kunt gigantisch nat gaan!
Daarom doe ik het ook alleen maar als ik 'zeker' weet dat de bodem is bereikt en de jaarcijfers bijvoorbeeld de enige aanleiding zijn.. Dan zijn het vooral de schapen die lijdzaam volgen waarna wat daytraders goedkoop inkomen en voila, de 'stijging' is daar. Verwacht morgen nog een lichte stijging omdat mensen nog even gaan inkopen en onverwerkte orders worden verwerkt en dat het daarna in elkaar stort.
En ik heb inmiddels een behoorlijke buffer opgebouwd dus kan wat klappen vangen.
Vandergelddonderdag 18 februari 2010 @ 22:53
Daar gaan de futures down, top Europese beurzen hoogstwaarschijnlijk gezet rond de 38.2 fibo niveaus.
Thomasv8donderdag 18 februari 2010 @ 22:59
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 22:53 schreef Vandergeld het volgende:
Daar gaan de futures down, top Europese beurzen hoogstwaarschijnlijk gezet rond de 38.2 fibo niveaus.
Wat is je voorspelling voor morgen?
SeLangdonderdag 18 februari 2010 @ 23:06
quote:
Fed Raises Discount Rate by Quarter-Point to 0.75%

Feb. 18 (Bloomberg) -- The Federal Reserve Board raised the discount rate charged to banks for direct loans by a quarter point to 0.75 percent and said the move will encourage financial institutions to rely more on money markets rather than the central bank for short-term liquidity needs.

“These changes are intended as a further normalization of the Federal Reserve’s lending facilities,” the central bank said today in a statement. “The modifications are not expected to lead to tighter financial conditions for households and businesses and do not signal any change in the outlook for the economy or for monetary policy.”

The dollar jumped and Treasuries extended losses as the Fed took another step in a gradual retreat from its unprecedented actions to halt the deepest financial crisis since the Great Depression. The Fed has provided hundreds of billions of dollars in backstop credit to banks, bond dealers, commercial paper borrowers and troubled financial institutions such as American International Group Inc.

The U.S. currency rose to $1.3541 per euro at 4:40 p.m. from $1.3616 before the announcement, while the yield on two- year Treasuries increased to 0.93 percent from 0.87 percent.

The discount rate increase is effective on Feb. 19. The Board also said that effective March 18 “the typical maximum maturity for primary credit loans will be shortened to overnight.”

January Statement

The Fed Board said the outlook for policy remains “about as it was at the January meeting of the Federal Open Market Committee.” The central bank also cited last month’s statement, which said economic conditions are likely to warrant “exceptionally low” levels of the federal funds rate “for an extended period.”

It was the first increase in the discount rate in more than three years.

To contact the reporters on this story: Craig Torres in Washington at ctorres3@bloomberg.net;

Last Updated: February 18, 2010 16:42 EST
De exit gaat beginnen
Your_honordonderdag 18 februari 2010 @ 23:10
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 23:06 schreef SeLang het volgende:

[..]

De exit gaat beginnen
Ik heb op dit moment een volledig Amerikaans portfolio. De aandelen gaan op en qua euro waardering gaan ze ook nog eens omhoog

Waarom verhogen ze eigenlijk eerst de discount factor en daarna waarschijnlijk de interest rates?
Digi2donderdag 18 februari 2010 @ 23:18
quote:
Witte Huis sust zorg om geldschieter China
Uitgegeven: 18 februari 2010 22:12
Laatst gewijzigd: 18 februari 2010 22:12
WASHINGTON - De Amerikaanse regering heeft donderdag de zorg gerelativeerd, die ontstond toen bekend werd dat China Amerikaanse staatsleningen van de hand heeft gedaan.
© ANP

China is een belangrijke financier van Amerikaanse staatsschuld, maar Japan heeft China verdrongen als grootste bezitter van Amerikaanse staatsleningen.

Dat gebeurde nadat China in december de portefeuille van Amerikaanse staatsleningen per saldo met 34 miljard dollar had verminderd van 789 miljard naar 755 miljard dollar.

Dat werd door sommigen uitgelegd als een protest van China tegen het beleid van de Verenigde Staten, maar Lawrence Summers, een belangrijke economisch adviseur van het Witte Huis, vindt dat daaraan niet zo veel betekenis moet worden toegekend.

''Dit soort cijfers schommelt nogal en bovendien zijn de staatsleningen breed gespreid",' zei hij voor de Amerikaanse televisie.
Nu
bascrossdonderdag 18 februari 2010 @ 23:18
tvp
piepeloi55donderdag 18 februari 2010 @ 23:35
Prachtig toch dat de FED toch lijkt te gaan voor de exit strategie. Deflatie here we come en hyperinflatie-voorspellers, EAT SHORTS!
piepeloi55donderdag 18 februari 2010 @ 23:39
Overigens heb ik het idee dat de centrale bank dit juist NU doet om een teken aan china te geven, al was het natuurlijk wachten erop dat de stimulansen (deels) teruggebracht zouden worden.

[ Bericht 16% gewijzigd door piepeloi55 op 18-02-2010 23:54:46 ]
Vandergelddonderdag 18 februari 2010 @ 23:46
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 22:59 schreef Thomasv8 het volgende:

[..]

Wat is je voorspelling voor morgen?
Morgen verwacht ik lager richting 320, komende weken naar de 270-280 m.i.
Vandergelddonderdag 18 februari 2010 @ 23:56
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 23:46 schreef Vandergeld het volgende:

[..]

Morgen verwacht ik lager richting 320, komende weken naar de 270-280 m.i.
Mijn telling op de dow jones:
RobertKunathvrijdag 19 februari 2010 @ 00:28
Nou nou VDG, dat zijn wel flinke bewegingen !
flyguyvrijdag 19 februari 2010 @ 00:32
Mooie spike vandaag trouwens op de unemployment claims. (tvp)
lyolyrcvrijdag 19 februari 2010 @ 00:51
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 23:06 schreef SeLang het volgende:
De exit gaat beginnen
Ben benieuwd hoe de beurzen morgen gaan reageren.
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 00:51
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 23:39 schreef piepeloi55 het volgende:
Overigens heb ik het idee dat de centrale bank dit juist NU doet om een teken aan china te geven, al was het natuurlijk wachten erop dat de stimulansen (deels) teruggebracht zouden worden.
Dit is vooral een symbolische move want die Discount Rate boeit niet zo (dit is niet de FED Funds). Maar het geeft iig wel aan dat men voorzichtig het exitscenario in gaat.

Zelf denk ik dat (zoals ik eerder al schreef) de FED de komende tijd nog gaat verrassen in hun discipline. Ze hebben na alle extreme maatregelen van de laatste paar jaar wat aan geloofwaardigheid terug te winnen. Eén van de grote gevaren is een toenemende inflatieverwachting (zonder dat die inflatie daadwerkelijk plaatsvindt) omdat de reele rente dan stijgt. Om dat tegen te gaan moeten ze aardig pre-emptive te werk gaan om het vertrouwen te houden.

De laatste tijd komen er ook steeds meer geluiden uit de FED die pleiten voor een strakker beleid om een nieuwe bubble tegen te gaan.
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 00:52
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 00:51 schreef lyolyrc het volgende:

[..]

Ben benieuwd hoe de beurzen morgen gaan reageren.
Verwacht niet te veel, het is maar een piepklein stapje. Het heeft wel invloed op de langere termijn psychologie. Veel belangrijker is hoe het straks gaat lopen met het stoppen van MBS aankopen en een eventuele verkoop daarvan in een later stadium.
#ANONIEMvrijdag 19 februari 2010 @ 06:49
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 00:52 schreef SeLang het volgende:

[..]

Verwacht niet te veel, het is maar een piepklein stapje. Het heeft wel invloed op de langere termijn psychologie. Veel belangrijker is hoe het straks gaat lopen met het stoppen van MBS aankopen en een eventuele verkoop daarvan in een later stadium.
MBS? Mutual Bonds?
Rejectedvrijdag 19 februari 2010 @ 07:40
Rente van 0.5 naar 0.75 pocent dus. Dollar gestegen en Aziatische beurzen gedaald. Lijkt mij dat de AEX ook ietwat bearish is vandaag.
Thomasv8vrijdag 19 februari 2010 @ 10:00


Voilà. Check trouwens even de intraday grafiek van Akzo
knnthvrijdag 19 februari 2010 @ 10:05
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 06:49 schreef RvLaak het volgende:

[..]

MBS? Mutual Bonds?
Mortgage Backed Securities.

toch?
edwinhvrijdag 19 februari 2010 @ 10:06
ik ben benieuwd wat dit cijfer kan doen met verkeerd afgestelde algoritme systemen :d
#ANONIEMvrijdag 19 februari 2010 @ 10:07
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 10:06 schreef edwinh het volgende:
ik ben benieuwd wat dit cijfer kan doen met verkeerd afgestelde algoritme systemen :d
welk cijfer? Op forexfactory zijn er net 3 binnen
One_conundrumvrijdag 19 februari 2010 @ 10:17
tvp
piepeloi55vrijdag 19 februari 2010 @ 10:21
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 00:51 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dit is vooral een symbolische move want die Discount Rate boeit niet zo (dit is niet de FED Funds). Maar het geeft iig wel aan dat men voorzichtig het exitscenario in gaat.

Zelf denk ik dat (zoals ik eerder al schreef) de FED de komende tijd nog gaat verrassen in hun discipline. Ze hebben na alle extreme maatregelen van de laatste paar jaar wat aan geloofwaardigheid terug te winnen. Eén van de grote gevaren is een toenemende inflatieverwachting (zonder dat die inflatie daadwerkelijk plaatsvindt) omdat de reele rente dan stijgt. Om dat tegen te gaan moeten ze aardig pre-emptive te werk gaan om het vertrouwen te houden.

De laatste tijd komen er ook steeds meer geluiden uit de FED die pleiten voor een strakker beleid om een nieuwe bubble tegen te gaan.
Juist, het geeft inderdaad aan dat de exit er langzaam aan komt. Zelf denk ik net als jou dat de FED gaat verrassen in de strengheid van het beleid, onder andere om de publieke opinie weer tot zich te winnen. Begin 2009 nog een intervieuw met Volcker in een Duitse krant, waarin die zei een adviserende maar niet prominente rol in de adviezen te hebben aan het witte huis, terwijl die nu een van de prominente adviseurs is op monetair en economisch beleid van Obama is. Obama zal langzaam maar zeker dezelfde lijn inslaan, het naar voren plaatsen van Volcker geeft deze trend aan. En een streng(er) monetair beleid is natuurlijk goed voor de houders van CASH.
foetrevrijdag 19 februari 2010 @ 10:56
tvp
Mortaxxvrijdag 19 februari 2010 @ 11:15
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 10:56 schreef foetre het volgende:
tvp
foetrevrijdag 19 februari 2010 @ 12:04
Ze verhogen de rente en gelijk een aardige min.Het zijn allemaal angsthazen!!
piepeloi55vrijdag 19 februari 2010 @ 12:16
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 12:04 schreef foetre het volgende:
Ze verhogen de rente en gelijk een aardige min.Het zijn allemaal angsthazen!!
En terecht, deze verhoging heeft echter geen enkele invloed want aan leningen met deze regeling staan er slechts 15 miljard uit, waarbij de rente in de vrije markt veel lager ligt dan de rente die FED rekent. Het geeft wel aan dat er een exit strategie aankomt en deze hele rally is grotendeels veroorzaakt door die stimuleringen, het is dus logisch dat men een beetje schrikt.
dramatiekvrijdag 19 februari 2010 @ 12:22
tvp
piepeloi55vrijdag 19 februari 2010 @ 12:34
Volgens het CBS is er weldegelijk/ nu al sprake van deflatie in veel sectoren:

Cosumenten kopen en betalen minder.
capriciavrijdag 19 februari 2010 @ 13:14
Goeie TT
Thomasv8vrijdag 19 februari 2010 @ 13:29
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 13:14 schreef capricia het volgende:
Goeie TT
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 16:44
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 13:14 schreef capricia het volgende:
Goeie TT
Jammer alleen dat bijna niemand hier echt aan daytrading doet.
capriciavrijdag 19 februari 2010 @ 16:45
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 16:44 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Jammer alleen dat bijna niemand hier echt aan daytrading doet.
Ik heb het wel eens geprobeerd, maar ik ben er gewoon niet goed in.
Toen de sprinters gratis waren, was het wel leuk!
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 16:58
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 16:45 schreef capricia het volgende:

[..]

Ik heb het wel eens geprobeerd, maar ik ben er gewoon niet goed in.
Toen de sprinters gratis waren, was het wel leuk!
Ik zie er geen geld in. Gisteren nog 400 backtests(10jaars topdown) met bekende indicatorengedaan op alle AEX-fondsen met alleen EOD-data en minutebars en er zijn maar een handjevol fondsen die marginaal beter presteren dan buy&hold. En dan heb ik niet eens transactiekosten en slippage meegerekend dus raad maar eens wat de echte resultaten zijn.

Als ik dezelfde tests run met marginaccounts kom ik wel op significant hogere resultaten uit maar volgens mij bederft de slippage dan het feest enorm.

Ik ga nu mijn aandacht meer focussen op macronieuwstrading want volgens mij is daar wel een slaatje uit te slaan.
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 17:00
Overigens haat ik traden, hoe ben ik hier in godsnaam beland?
bascrossvrijdag 19 februari 2010 @ 17:28
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 17:00 schreef Mendeljev het volgende:
Overigens haat ik traden, hoe ben ik hier in godsnaam beland?
Omdat je wel van geld houdt?
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 17:34
Trading is for fools
De kans dat jij het daadwerkelijk beter weet dan Goldman Sachs en JP Morgan is vrijwel uitgesloten. En dan hebben wij ook nog eens veel hogere transactiekosten.

Beleggen daarentegen
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 17:37
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 17:28 schreef bascross het volgende:

[..]

Omdat je wel van geld houdt?
In principe weet ik gewoon dat B&H de meest praktische oplossing is om die gedachte te bevredigen maar heb toch een sluike wens om volautomatisch geld te verdienen terwijl ik cocktails drink op de Bahama's.
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 17:38
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 17:37 schreef Mendeljev het volgende:

maar heb toch een sluike wens om volautomatisch geld te verdienen terwijl ik cocktails drink op de Bahama's.
Dat klinkt als Buy and hold
bascrossvrijdag 19 februari 2010 @ 17:44
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 17:37 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

In principe weet ik gewoon dat B&H de meest praktische oplossing is om die gedachte te bevredigen maar heb toch een sluike wens om volautomatisch geld te verdienen terwijl ik cocktails drink op de Bahama's.

Klinkt bekend. Alleen is mijn kennis van daytrading zo beperkt dat ik sowieso de illusie niet heb om de grote jongens te verslaan.

Ik hou het wel bij buy and hold.
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 17:51
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 17:44 schreef bascross het volgende:
de illusie niet heb om de grote jongens te verslaan.
Niet verslaan, je vult alleen de gaten die ze hebben achtergelaten..

En waarom zouden ze gaan voor small game trades met kleine volumes als ze ook kunnen insider-traden... De illusie in die richting had ik sowieso niet.
Arceevrijdag 19 februari 2010 @ 17:53
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 13:01 schreef Vandergeld het volgende:
Ja, maar ik verwacht eerst 1.5-2 weken hogere koersen richting de 333-335
Niet echt.
Digi2vrijdag 19 februari 2010 @ 17:58
Ik ben ook van het buy en hold type. De meeste van mijn aandelen had ik al voor de zomer van 2006 verkocht. Ben nog een kleine positie in renewables aangegaan in 2008 en had goud gekocht maar die posities heb ik niet veel later verkocht. Op de renewables amper een winstje en op goud een leuk winstje gemaakt maar achteraf veel te vroeg verkocht. Ik zit al lange tijd grotendeels cash maar wel op zo'n manier dat ik op korte termijn in goud kan vluchten. Rendament maken op vermogen is voor mij steeds moeilijker geworden. Dat zag ik wel al heel lang aankomen en ben daarom elk jaar minder gaan werken. Want werk levert geld op maar als dat niet echt rendeert geniet ik liever van vrije tijd.
One_conundrumvrijdag 19 februari 2010 @ 18:09
Slippage? Wasdat
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 18:28
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 18:09 schreef One_conundrum het volgende:
Slippage? Wasdat
Het niet kunnen kopen op de koers waarop je had willen kopen.
tony_clifton-vrijdag 19 februari 2010 @ 18:59
Hmm... nog geen 50 euro verlies op de dag de de Fed de rente verhoogt. Nice.
Klopkoekvrijdag 19 februari 2010 @ 19:46
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 00:51 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dit is vooral een symbolische move want die Discount Rate boeit niet zo (dit is niet de FED Funds). Maar het geeft iig wel aan dat men voorzichtig het exitscenario in gaat.

Zelf denk ik dat (zoals ik eerder al schreef) de FED de komende tijd nog gaat verrassen in hun discipline. Ze hebben na alle extreme maatregelen van de laatste paar jaar wat aan geloofwaardigheid terug te winnen. Eén van de grote gevaren is een toenemende inflatieverwachting (zonder dat die inflatie daadwerkelijk plaatsvindt) omdat de reele rente dan stijgt. Om dat tegen te gaan moeten ze aardig pre-emptive te werk gaan om het vertrouwen te houden.

De laatste tijd komen er ook steeds meer geluiden uit de FED die pleiten voor een strakker beleid om een nieuwe bubble tegen te gaan.
Waardoor zou de inflatie kunnen oplopen? Begin jaren 80 verhoogde Volcker ook de rentes fors. Misschien ben ik dom maar ik heb altijd geleerd is dat juist een lage rente voor inflatie kan zorgen.
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 20:00
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 19:46 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Waardoor zou de inflatie kunnen oplopen? Begin jaren 80 verhoogde Volcker ook de rentes fors. Misschien ben ik dom maar ik heb altijd geleerd is dat juist een lage rente voor inflatie kan zorgen.
Ik denk juist niet dat de inflatie gaat oplopen. Krediet krimpt, er is enorme overcapaciteit in de industrie (=weinig pricing power) en de werkloosheid neemt toe dus er is weinig leverage om loonsverhoging te vragen (je ziet zelfs loonsverlagingen in het buitenland). Ook zijn er flinke pensioentekorten en mensen beginnen dat eindelijk door te krijgen en gaan dus meer sparen ipv uitgeven. Al die dingen zijn deflatoir, niet inflatoir.
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 20:06
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 16:44 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Jammer alleen dat bijna niemand hier echt aan daytrading doet.
Ik begrijp het hele idee achter daytraden trouwens niet. Als je de hele dag gestresst voor een beeldscherm gaat zitten dan kun je toch net zo goed gaan werken?
Klopkoekvrijdag 19 februari 2010 @ 20:06
Barre tijden worden het dan. Meer sparen is natuurlijk goed maar moet het niet te veel door slaan? De Chinezen sparen mede zo veel doordat ze voor geen enkel risico verzekerd zijn of op een andere manier steun kunnen krijgen als het mis gaat.
Thomasv8vrijdag 19 februari 2010 @ 20:13
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:06 schreef Klopkoek het volgende:
Barre tijden worden het dan. Meer sparen is natuurlijk goed maar moet het niet te veel door slaan? De Chinezen sparen mede zo veel doordat ze voor geen enkel risico verzekerd zijn of op een andere manier steun kunnen krijgen als het mis gaat.
Wat moeten ze dan? Kijk maar de Amerikanen, dan krijg je zoiets.. Ook gewoon leningen afsluiten terwijl je niet eens bent verzekerd voor ziekte bijvoorbeeld.
Klopkoekvrijdag 19 februari 2010 @ 20:15
Vele Amerikanen moeten nu wel gaan werken en sparen doordat hun pensioenen daar sowieso rapper verdampen dan in Europa.
Thomasv8vrijdag 19 februari 2010 @ 20:20
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:15 schreef Klopkoek het volgende:
Vele Amerikanen moeten nu wel gaan werken en sparen doordat hun pensioenen daar sowieso rapper verdampen dan in Europa.
Denk je soms dat ze daar voor die tijd niet werkten? Veel hadden zelfs twee banen..
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 20:24
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:06 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik begrijp het hele idee achter daytraden trouwens niet. Als je de hele dag gestresst voor een beeldscherm gaat zitten dan kun je toch net zo goed gaan werken?
Het hele idee om apatisch naar een scherm te kijken spreekt mij ook niet echt aan. Vroeger werden (naar het schijnt) vooral werkloze bedrijfskundestudenten gelokt om daytrader te worden bij gebrek aan beter. En dan niet op de dealingroom maar op een zolderkamer zoals ook te zien is in die ene NCRV-documentaire...
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 20:31
Eigenlijk zouden we de torrent van die documentaire in de OP kwijt moeten.
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 20:34
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:24 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Het hele idee om apatisch naar een scherm te kijken spreekt mij ook niet echt aan. Vroeger werden (naar het schijnt) vooral werkloze bedrijfskundestudenten gelokt om daytrader te worden bij gebrek aan beter. En dan niet op de dealingroom maar op een zolderkamer zoals ook te zien is in die ene NCRV-documentaire...
Maar dat zijn dus ook niet de overlevers.

Mijn stelling is dat je een werkende strategie moet hebben (duh...). Een werkende 'strategie' betekent dat er een element van herhaalbaarheid inzit, anders kun je ook niet weten dat het een werkende strategie is. En als het herhaalbaar is dan kun je het ook automatiseren --> tradingbot.

Het traden zelf is apenwerk wat je beter door een 24/7 PC kunt laten doen. De intelligentie zit in het ontwikkelen/ implementeren/ testen van een robuste strategie. Dat is dus ook waar je je tijd in moet steken, niet in het volgen van koersen en staren naar grafieken.
Klopkoekvrijdag 19 februari 2010 @ 20:35
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:20 schreef Thomasv8 het volgende:

[..]

Denk je soms dat ze daar voor die tijd niet werkten? Veel hadden zelfs twee banen..
Ja helaas wel. Ik snap ook niet dat ze het pikken. Ik bedoel: ze hebben zelf gespaard voor hun pensioen. Het is hun geld. Dat past prima in de heersende ideologie van dat land. Maar toch hebben ze zoiets van 'shit happens' ook al zien ze dat hun pensioensysteem eigenlijk ruk is en frauderende geldschuivers en werkgevers bevoordeeld.
flyguyvrijdag 19 februari 2010 @ 20:40
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:34 schreef SeLang het volgende:

[..]

Maar dat zijn dus ook niet de overlevers.

Mijn stelling is dat je een werkende strategie moet hebben (duh...). Een werkende 'strategie' betekent dat er een element van herhaalbaarheid inzit, anders kun je ook niet weten dat het een werkende strategie is. En als het herhaalbaar is dan kun je het ook automatiseren --> tradingbot.
Daarnaast is het hebben van een broker die het beste bij je strategie past ook cruciaal. Dat kan maar zo procenten op je eventuele winst schelen al dan niet meer.
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 20:46
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:40 schreef flyguy het volgende:

[..]

Daarnaast is het hebben van een broker die het beste bij je strategie past ook cruciaal. Dat kan maar zo procenten op je eventuele winst schelen al dan niet meer.
Meer een broker die een API heeft zodat de op mijn PC draaiende strategie automatisch zonder menselijke interventie koop en verkoop orders kan geven, terwijl ik zelf met een paar breezermeisjes op het strand lig.

Eigenlijk is dit niet anders dan buy & hold
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 20:47
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:34 schreef SeLang het volgende:
Het traden zelf is apenwerk wat je beter door een 24/7 PC kunt laten doen.
Je vorige post is meteen een stuk helderder..

Wat betreft je stelling, je hebt helemaal gelijk, zoals altijd..
flyguyvrijdag 19 februari 2010 @ 20:49
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:46 schreef SeLang het volgende:

[..]

Meer een broker die een API heeft zodat de op mijn PC draaiende strategie automatisch zonder menselijke interventie koop en verkoop orders kan geven, terwijl ik zelf met een paar breezermeisjes op het strand lig.

Eigenlijk is dit niet anders dan buy & hold
Eigenlijk is elke tactiek buy, hold and sell
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 20:54
Overigens heb ik 2007 een dedicated trading PC gekocht die bedoeld was voor 24/7 automatisch traden. Hij heeft een tijdje bepaalde forex strategieen in testmode gedraaid om te kijken hoe dat ging. Maar dat ding heeft al heel lang niet meer aangestaan.
edwinhvrijdag 19 februari 2010 @ 21:09
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:54 schreef SeLang het volgende:
Overigens heb ik 2007 een dedicated trading PC gekocht die bedoeld was voor 24/7 automatisch traden. Hij heeft een tijdje bepaalde forex strategieen in testmode gedraaid om te kijken hoe dat ging. Maar dat ding heeft al heel lang niet meer aangestaan.
dan mag je eerst de software wel een upgraden , hoe waren de resultaten btw?
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 21:12
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:09 schreef edwinh het volgende:

[..]

dan mag je eerst de software wel een upgraden , hoe waren de resultaten btw?
Dat was toen nog heel brak inderdaad . De software heeft sindsdien wel steeds upgrades gehad want ik gebruik hem af en toe nog weleens voor een testje, maar niet vaak. Resultaten waren matig.
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 21:13
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:54 schreef SeLang het volgende:
Overigens heb ik 2007 een dedicated trading PC gekocht die bedoeld was voor 24/7 automatisch traden. Hij heeft een tijdje bepaalde forex strategieen in testmode gedraaid om te kijken hoe dat ging. Maar dat ding heeft al heel lang niet meer aangestaan.
Ik vind dat papertrading sowieso een beetje stom. Als je backtests al niet positief zijn waarom zou dat anders zijn met een realtime simulatie..?
Tenzij je al een winstgevende strategie had met je tests ofc..
Thomasv8vrijdag 19 februari 2010 @ 21:14
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:35 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ja helaas wel. Ik snap ook niet dat ze het pikken. Ik bedoel: ze hebben zelf gespaard voor hun pensioen. Het is hun geld. Dat past prima in de heersende ideologie van dat land. Maar toch hebben ze zoiets van 'shit happens' ook al zien ze dat hun pensioensysteem eigenlijk ruk is en frauderende geldschuivers en werkgevers bevoordeeld.
Je weet niet waar je over praat.. Die twee banen waren er óók om te dure leningen af te betalen En denk je echt dat ze denken 'shit happens'? Kom op zeg. Typisch weer zo'n aanname die nergens op gebaseerd is. En werkgevers worden niet bevooroordeeld, moet je eens kijken hoeveel Fok!ken de werknemers er hier zitten onder werktijd, terwijl de 'uitbuiter' er niks van weet of er niks aan kan doen. Kom op zeg.
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 21:17
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:13 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Ik vind dat papertrading sowieso een beetje stom. Als je backtests al niet positief zijn waarom zou dat anders zijn met een realtime simulatie..?
Tenzij je al een winstgevende strategie had met je tests ofc..
Backtest van de strategie was behoorlijk goed. Die livetest was vooral om onverwachte zaken te ontdekken, niet in de laatste plaats de software en infrastructuur zelf.

Backtest over ca 3 jaar:
edwinhvrijdag 19 februari 2010 @ 21:24
eigenlijk moet je gewoon de broncode van goldmansachs op een usb stickje in central park vinden
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 21:24
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:17 schreef SeLang het volgende:

[..]

Backtest van de strategie was behoorlijk goed. Die livetest was vooral om onverwachte zaken te ontdekken, niet in de laatste plaats de software en infrastructuur zelf.

Backtest over ca 3 jaar:
[ afbeelding ]
Wow, dat is extreem goed. Lage drawdowns en bijna lineair omhoog. Zo goed zie je ze niet vaak. Misschien kun je het na 3 jaar nog een keer proberen om het live te testen, je weet maar nooit..
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 21:26
Met zulke lage drawdowns kun je ook enorme leverage toepassen. Ik ben echt aan het kwijlen nu..
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 21:27
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:24 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Wow, dat is extreem goed. Lage drawdowns en bijna lineair omhoog. Zo goed zie je ze niet vaak. Misschien kun je het na 3 jaar nog een keer proberen om het live te testen, je weet maar nooit..
Ja dat kan ik weleens doen. Ik moet de code dan overigens wel herschrijven want TradeStation ligt inmiddels in de vuilnisbak. NinjaTrader is veel stabieler.
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 21:32
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:26 schreef Mendeljev het volgende:
Met zulke lage drawdowns kun je ook enorme leverage toepassen. Ik ben echt aan het kwijlen nu..
Ja de backtest was best goed over die periode
Maar ik had ook diverse twijfels over deze strategie in de praktijk.
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 21:32
Gezien het lage aantal trades voor forex moet dit wel iets met een moving average of dual moving average zijn denk ik, maar toch lijkt je hitrate hoog te liggen. Imma confused.
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 21:34
Ik heb weer motivatie om zelf iets te verzinnen!

Wat slecht is dit zeg..
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 21:34
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:32 schreef Mendeljev het volgende:
Gezien het lage aantal trades voor forex moet dit wel iets met een moving average of dual moving average zijn denk ik, maar toch lijkt je hitrate hoog te liggen. Imma confused.
Nee, moving averages hebben geen edge. Het is iets heel anders.
Maximaal 2 trades per dag btw
Klopkoekvrijdag 19 februari 2010 @ 21:38
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:14 schreef Thomasv8 het volgende:

[..]

Je weet niet waar je over praat.. Die twee banen waren er óók om te dure leningen af te betalen En denk je echt dat ze denken 'shit happens'? Kom op zeg. Typisch weer zo'n aanname die nergens op gebaseerd is. En werkgevers worden niet bevooroordeeld, moet je eens kijken hoeveel Fok!ken de werknemers er hier zitten onder werktijd, terwijl de 'uitbuiter' er niks van weet of er niks aan kan doen. Kom op zeg.
Nou, nou, niet zo agressief...
dvrvrijdag 19 februari 2010 @ 21:44
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 20:46 schreef SeLang het volgende:

[..] terwijl ik zelf met een paar breezermeisjes op het strand lig.

Eigenlijk is dit niet anders dan buy & hold
Zelfs die meisjes zijn Buy & Hold
SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 21:46
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:44 schreef dvr het volgende:

[..]

Zelfs die meisjes zijn Buy & Hold
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 21:49
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:44 schreef dvr het volgende:

[..]

Zelfs die meisjes zijn Buy & Hold
In het boek Cityboy was er ook een figuur die lelijke oude vrouwen ex-dividend noemde. Dat dekt de lading van jouw suggestie wel...
Thomasv8vrijdag 19 februari 2010 @ 22:50
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:38 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Nou, nou, niet zo agressief...
Sorry, heb een hekel aan mensen die vooroordelen hebben en hier wijs komen doen met informatie die nergens op slaat. Dit keer was jij het slachtoffer
tjoptjopvrijdag 19 februari 2010 @ 23:15
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:49 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

In het boek Cityboy was er ook een figuur die lelijke oude vrouwen ex-dividend noemde. Dat dekt de lading van jouw suggestie wel...


Is dat de toon van het boek? Misschien moet ik die ook maar eens gaan halen
richbitchvrijdag 19 februari 2010 @ 23:25
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 21:34 schreef SeLang het volgende:

[..]

Nee, moving averages hebben geen edge. Het is iets heel anders.
Maximaal 2 trades per dag btw
Hoe had je dat ook alweer getest met MA's, kan dat topic niet vinden..
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 23:28
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 23:15 schreef tjoptjop het volgende:

[..]



Is dat de toon van het boek? Misschien moet ik die ook maar eens gaan halen
Kortgezegd, ja. De achterliggende rode draad is om bankiers zwart te maken maar wel op een manier met veel leuke anekdotes.

Dit is overigens de videoclip van de schrijver na zijn succes met Cityboy..

SeLangvrijdag 19 februari 2010 @ 23:35
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 23:25 schreef richbitch het volgende:

[..]

Hoe had je dat ook alweer getest met MA's, kan dat topic niet vinden..
Mythbusters: 50-daags moving average

Met lange MA's kun je wel iets omdat de strategie dan overgaat in een soort buy & hold
Moving average gebruikt als 'stoploss'

Ik heb ook weleens op forex intraday getest (1 minuten bars). Je krijgt dan heel veel trades en dus geldt de wet van de grote aantallen: MA is niet beter dan random entries. Maar dat kun je zelf ook gemakkelijk reproduceren.
Mendeljevvrijdag 19 februari 2010 @ 23:56
Grappig dat ik een jaar na dato een stuk kritischer kan kijken naar beide topics. Blijkbaar is fokken goed voor je learningcurve...
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 00:07
Fok heeft bij vlagen ook best een redelijk niveau

Maar het beste van Fok is dat we hier ook nog leuk met elkaar omgaan (althans in AEX). Dit in tegenstelling tot de meeste andere beleggings/trading forums. Daarom post ik ook alleen maar hier en nergens anders.
capriciazaterdag 20 februari 2010 @ 00:08
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 23:35 schreef SeLang het volgende:

[..]

Mythbusters: 50-daags moving average

Met lange MA's kun je wel iets omdat de strategie dan overgaat in een soort buy & hold
Moving average gebruikt als 'stoploss'

Ik heb ook weleens op forex intraday getest (1 minuten bars). Je krijgt dan heel veel trades en dus geldt de wet van de grote aantallen: MA is niet beter dan random entries. Maar dat kun je zelf ook gemakkelijk reproduceren.
Interessant!
Heb ze een bookmark gegeven. Om in alle rust eens te lezen.
LXIVzaterdag 20 februari 2010 @ 00:08
Die andere fora vind ik ook niks aan. Daar zit iedereen alleen maar de aandeeltjes uit zijn eigen porto ongefundeerd te promoten en dat is het dan. 90% non-info.
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 00:17
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 00:08 schreef capricia het volgende:

[..]

Interessant!
Heb ze een bookmark gegeven. Om in alle rust eens te lezen.
In deze sticky staat nog een lijstje uitgebreidere topics
Overzicht van reeksen en kwaliteitstopics
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 00:19
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 00:08 schreef LXIV het volgende:
Die andere fora vind ik ook niks aan. Daar zit iedereen alleen maar de aandeeltjes uit zijn eigen porto ongefundeerd te promoten en dat is het dan. 90% non-info.
Heb jij vroeger in het pre-forum tijdperk ook op de nieuwsgroep beurs.nl gezeten?
Daar werd pas met rotte vis gesmeten! Nieuwsgroepen zijn natuurlijk ook nog ongemodereerd...
Mortaxxzaterdag 20 februari 2010 @ 00:24
IEX is soms wel leuk om te lezen. Bulls die mensen die short zitten uitschelden als het naar beneden gaat enzo
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 11:34
Het kabinet is gevallen. De AEX zal maandag wel 100 punten lager openen
edwinhzaterdag 20 februari 2010 @ 11:36
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 11:34 schreef SeLang het volgende:
Het kabinet is gevallen. De AEX zal maandag wel 100 punten lager openen
dat heb ik even uitgezocht maar de vorige keer was het maar 1% lager, kan natuurlijk ook toeval zijn

btw heb jij ook wel gewerkt met metastock?
piepeloi55zaterdag 20 februari 2010 @ 11:36
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 11:34 schreef SeLang het volgende:
Het kabinet is gevallen. De AEX zal maandag wel 100 punten lager openen
Ik denk 100 punten omhoog
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 11:38
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 11:36 schreef edwinh het volgende:
dat heb ik even uitgezocht maar de vorige keer was het maar 1% lager, kan natuurlijk ook toeval zijn
Natuurlijk heeft een Nederlandse kabinetscrisis geen enkele invloed op de AEX. De AEX crasht alleen als Obama z'n teen heeft gestoten
quote:
btw heb jij ook wel gewerkt met metastock?
Alleen hele oude ( 12 jaar) versies
LXIVzaterdag 20 februari 2010 @ 19:45
Misschien dat de bouwers wat lager openen ivm de kabinetsval. Veel herstructureringsprojecten komen nu niet meer snel op gang. Verder zal het effect zeer beperkt zijn denk ik. Als we nooit meer een kabinet krijgen zal het effect zelfs positief zijn, de economie kan prima af zonder regering!
capriciazaterdag 20 februari 2010 @ 19:48
Is er eigenlijk een regeringscombinatie te bedenken die de voorkeur van beleggers zou hebben?
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 19:49
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 19:45 schreef LXIV het volgende:
Misschien dat de bouwers wat lager openen ivm de kabinetsval. Veel herstructureringsprojecten komen nu niet meer snel op gang.
Brinkman ligt nu al te jengelen
quote:
Wat gaat er met de crisiswet gebeuren?

Voorzitter Elco Brinkman van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland vreest dat 2010 het jaar wordt van doorsukkelen.

Crisiswet verdwenen
De oud-minister maakt zich na de val van het kabinet ernstige zorgen over de invoering van de crisis- en herstelwet. "Ik ga ervan uit dat die wet dit jaar van de baan is. Hij lijkt verdwenen achter de politieke horizon", liet Brinkman via zijn woordvoerder weten.

Controversieel
"Ondanks dit uitstel hoopten wij dat de crisiswet toch zou worden ingevoerd." Bouwend Nederland vreest nu dat de Eerste Kamer de wet tot controversieel onderwerp verklaart. Dat betekent dat de wet er op zijn vroegst onder een volgend kabinet kan komen.

Moeilijke tijden
De bouwsector verkeert door de economische crisis en de lange periode van vorst al in moeilijke tijden. Met ook nog eens een politieke crisis erbij, begeeft zich de sector helemaal in zwaar weer. "Dit gaat zeker ten koste van de werkgelegenheid in de bouwsector", aldus Brinkmans woordvoerder.

© RTLZ.nl
foetrezaterdag 20 februari 2010 @ 19:50
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 19:48 schreef capricia het volgende:
Is er eigenlijk een regeringscombinatie te bedenken die de voorkeur van beleggers zou hebben?
Beleggers zien linkse coalitie niet zitten
(ANP)

AMSTERDAM - Beleggers willen een coalitie tussen CDA en VVD. Volgens hen is dit het beste voor de Nederlandse economie. Dit blijkt uit een onderzoek van SNS Fundcoach dat donderdag is gepubliceerd. Een kabinet van CDA en PvdA is onder beleggers niet erg populair. Van de ondervraagden wil 3 procent een coalitie van deze partijen, terwijl bijna eenderde van de beleggers een voortzetting van het huidige kabinet wenst. Aan het onderzoek deden ruim 3.500 beleggers mee.
piepeloi55zaterdag 20 februari 2010 @ 19:52
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 19:48 schreef capricia het volgende:
Is er eigenlijk een regeringscombinatie te bedenken die de voorkeur van beleggers zou hebben?
Dat zou een regering zijn die het bedrijsleven weinig maar wel goede regels, een kleine overheid en lage belastingen oplegt. Dan kom je toch in de rechtse hoek uit. Gezien de peilingen zou dat niet anders kunnen dan CDA+VVD+PVV en een kleine partij erbij.
capriciazaterdag 20 februari 2010 @ 19:53
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 19:52 schreef piepeloi55 het volgende:

[..]

Dat zou een regering zijn die het bedrijsleven weinig maar wel goede regels, een kleine overheid en lage belastingen oplegt. Dan kom je toch in de rechtse hoek uit. Gezien de peilingen zou dat niet anders kunnen dan CDA+VVD+PVV en een kleine partij erbij.
Of iets met TON die de venootschapsbelasting wilde afschaffen.
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 19:54
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 19:50 schreef foetre het volgende:

[..]

Beleggers zien linkse coalitie niet zitten
(ANP)

AMSTERDAM - Beleggers willen een coalitie tussen CDA en VVD. Volgens hen is dit het beste voor de Nederlandse economie. Dit blijkt uit een onderzoek van SNS Fundcoach dat donderdag is gepubliceerd. Een kabinet van CDA en PvdA is onder beleggers niet erg populair. Van de ondervraagden wil 3 procent een coalitie van deze partijen, terwijl bijna eenderde van de beleggers een voortzetting van het huidige kabinet wenst. Aan het onderzoek deden ruim 3.500 beleggers mee.
Da's eigenlijk niet lief van die beleggers.
Nog nooit in de geschiedenis heeft het Nederlandse bedrijfsleven zoveel subsidie ontvangen als van PvdA minister Bos. Denk aan de tientallen miljarden aan directe en indirecte bailouts van de financials
piepeloi55zaterdag 20 februari 2010 @ 19:56
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 19:54 schreef SeLang het volgende:
Da's eigenlijk niet lief van die beleggers.
Nog nooit in de geschiedenis heeft het Nederlandse bedrijfsleven zoveel subsidie ontvangen als van PvdA minister Bos. Denk aan de tientallen miljarden aan directe en indirecte bailouts van de financials
Die ze uiteindelijk zelf mogen terugbetalen of ten koste van hun omzet zien gaan als de burgers het gaan dokken.
piepeloi55zaterdag 20 februari 2010 @ 19:59
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 19:53 schreef capricia het volgende:

[..]

Of iets met TON die de venootschapsbelasting wilde afschaffen.
Ton is zowiezo te klein (in peilingen) om regerinsverantwoordelijkheid te dragen. Een regering zou wel dom zijn om een onervaren partij met maar 2 zetels op te nemen in de coalitie, met LPF toestanden in het achterhoofd.
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 20:00
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 19:56 schreef piepeloi55 het volgende:

[..]

Die ze uiteindelijk zelf mogen terugbetalen of ten koste van hun omzet zien gaan als de burgers het gaan dokken.
Dat zijn niet noodzakelijk dezelfde beleggers. In 2008-2009 had je beleggers in failliete bedrijven zoals ING. Die beleggers hebben een bailout gehad. Velen zullen hun aandelen en obligaties allang hebben verkocht. De rekening is straks voor iemand anders.
piepeloi55zaterdag 20 februari 2010 @ 20:04
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 20:00 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dat zijn niet noodzakelijk dezelfde beleggers. In 2008-2009 had je beleggers in failliete bedrijven zoals ING. Die beleggers hebben een bailout gehad. Velen zullen hun aandelen en obligaties allang hebben verkocht. De rekening is straks voor iemand anders.
Uiteraard, ik ben immers ook een van die beleggers
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 20:15
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 20:04 schreef piepeloi55 het volgende:

[..]

Uiteraard, ik ben immers ook een van die beleggers
Jij graaier!
LXIVzaterdag 20 februari 2010 @ 20:17
Los van de beleggersbelangen had en heeft de staat der Nederlanden ook belang bij een gezonde bankensector. Hoeveel miljarden denk je niet dat deze sector heeft opgeleverd de afgelopen decennia? Tientallen!

Nee, onze banken uit principe laten vallen (los van alle meerkosten) en zo de hele sector kwijtraken is slimme lange-termijnpolitiek!
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 20:23
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 20:17 schreef LXIV het volgende:
Los van de beleggersbelangen had en heeft de staat der Nederlanden ook belang bij een gezonde bankensector. Hoeveel miljarden denk je niet dat deze sector heeft opgeleverd de afgelopen decennia? Tientallen!

Nee, onze banken uit principe laten vallen (los van alle meerkosten) en zo de hele sector kwijtraken is slimme lange-termijnpolitiek!
Er is een verschil tussen de sector redden en de beleggers een bailout geven. Je had banken failliet kunnen laten gaan en daarna delen daarvan een doorstart kunnen laten maken. Dan waren aandeelhouders en obligatiehouders hun geld krijt geweest en allerlei bonusverplichtingen waren ook naar nul gegaan. Natuurlijk had er uiteindelijk wel overheidsgeld bij gemoeten, maar je had eerst het risicokapitaal moeten wegvagen, en daarna de staat 100% eigenaar maken (een andere koper mag ook, maar die was er op dat moment denk ik niet).
capriciazaterdag 20 februari 2010 @ 20:23
Als je ziet dat de beurskoersen zoveel harden zijn gezakt (maart vorig jaar) dan de economie tot nu toe in NL, denk ik wel dat je kunt zeggen dat veel beleggers de rekening betaald hebben.
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 20:35
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 20:23 schreef capricia het volgende:
Als je ziet dat de beurskoersen zoveel harden zijn gezakt (maart vorig jaar) dan de economie tot nu toe in NL, denk ik wel dat je kunt zeggen dat veel beleggers de rekening betaald hebben.
Welnee. Aandelen zijn het ultieme risicokapitaal. Aandeelhouders horen alles kwijt te zijn voordat een obligatiehouder ook maar één cent verliest. En de obligatiehouders horen alles kwijt te zijn voordat er ook maar één cent overheidsgeld bij komt.

ING aandeelhouders hebben echter slechts 30% ofzo verloren (via preferred shares naar de overheid) en zelfs dat nog nieteens want daarvoor hebben ze o.a. een overheidsgarantie gekregen op $28 miljard aan rommelhypotheken. Uiteindelijk hebben ze dus gewoon een bijna 100% bailout gehad op kosten van de belastingbetaler. Schande!
LXIVzaterdag 20 februari 2010 @ 20:36
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 20:23 schreef SeLang het volgende:

[..]

Er is een verschil tussen de sector redden en de beleggers een bailout geven. Je had banken failliet kunnen laten gaan en daarna delen daarvan een doorstart kunnen laten maken. Dan waren aandeelhouders en obligatiehouders hun geld krijt geweest en allerlei bonusverplichtingen waren ook naar nul gegaan. Natuurlijk had er uiteindelijk wel overheidsgeld bij gemoeten, maar je had eerst het risicokapitaal moeten wegvagen, en daarna de staat 100% eigenaar maken (een andere koper mag ook, maar die was er op dat moment denk ik niet).
Dat is toch ook niet wenselijk. Je zit ook met je pensioenfondsen, koopkracht, etc. Netto gezien waren we bijna allemaal "aandeelhouder" van ING. Direct of indirect. De keuze die gemaakt is was niet onverstandig en ik denk de beste voor Nederland. Taxpoet-bailout of niet.
TeringHenkiezaterdag 20 februari 2010 @ 21:06
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 19:54 schreef SeLang het volgende:

[..]

Da's eigenlijk niet lief van die beleggers.
Nog nooit in de geschiedenis heeft het Nederlandse bedrijfsleven zoveel subsidie ontvangen als van PvdA minister Bos. Denk aan de tientallen miljarden aan directe en indirecte bailouts van de financials
Had 'ie dat dan maar niet moeten doen? Dan hadden we een bankrun gehad bij ING
richbitchzaterdag 20 februari 2010 @ 21:06
http://flooredthemovie.com/
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 21:42
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 21:06 schreef TeringHenkie het volgende:

[..]

Had 'ie dat dan maar niet moeten doen? Dan hadden we een bankrun gehad bij ING
Een bailout in een of andere vorm was wellicht onvermijdelijk, maar niet voordat de dragers van risicokapitaal zoals de aandeelhouders en obligatiehouders zijn weggevaagd. Obligatiehouders hebben echter geen cent verloren en aandeelhouders hebben een bijna volledige bailout gehad terwijl de belastingbetaler wel voor vele miljarden het schip ingaat. Dat valt toch niet goed te praten?
LXIVzaterdag 20 februari 2010 @ 21:49
In hoeverre zijn die belastingbetalers i.c. ING het schip ingegaan? Dat geld komt wel terug, daar ben ik niet bang voor.

Sterker nog, ING is veel profijtelijker geweest voor de staat dan het geval ABN-AMRO. Dat heeft nu 30 miljard gekost en het is maar zeer de vraag of we die nog terug zien (gewoon niet dus). Bij ING moet er nog 7,5? Miljard terug komen en die komt waarschijnlijk wel.

De bailout is dus beter geweest dan nationalisatie.
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 22:02
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 21:49 schreef LXIV het volgende:
In hoeverre zijn die belastingbetalers i.c. ING het schip ingegaan? Dat geld komt wel terug, daar ben ik niet bang voor.
Ik wel. De staat gaat 80% van de verliezen dragen van een $28 miljard Amerikaanse alt-A hypotheek portefeuille, om maar iets te noemen . De deliquency rate neemt nog steeds toe, zoals je kunt weten als je het nieuws een beetje volgt. Bos mag blij zijn dat hij geen minister meer is...
quote:
Sterker nog, ING is veel profijtelijker geweest voor de staat dan het geval ABN-AMRO. Dat heeft nu 30 miljard gekost en het is maar zeer de vraag of we die nog terug zien (gewoon niet dus). Bij ING moet er nog 7,5? Miljard terug komen en die komt waarschijnlijk wel.

De bailout is dus beter geweest dan nationalisatie.
Een bailout kan natuurlijk nooit gunstiger zijn dan wanneer je aandeelhouders en obligatiehouders had laten meebetalen. Wat betreft obligatiehouders hadden ze eerst een debt to equity conversie moeten doen waarmee je de bestaande aandeelhouders met 100000% verwaterd en de obligatiehouders feitelijk de nieuwe eigenaren worden. Vervolgens kijk je hoeveel de staat dan nog moet bijspringen in ruil voor bijvoorbeeld 90% equity die op hun beurt de obligatiehouders met 1000% verwatert. Zo had het moeten gaan. Had tot dezelfde stabiliteit geleid maar was een veel betere deal geweest voor de belastingbetaler. Voor het doordraaien van het bedrijf ING had het niks uitgemaakt, want voor het bedrijf zelf maakt het geen bal uit wie de feitelijke eigenaren zijn.
TeringHenkiezaterdag 20 februari 2010 @ 22:06
Als je echt een aluhoedje bent vermoed je dat Bos de boel heeft laten vallen zodat hij niet meer verantwoordelijk voor ING is
LXIVzaterdag 20 februari 2010 @ 22:10
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 22:02 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik wel. De staat gaat 80% van de verliezen dragen van een $28 miljard Amerikaanse alt-A hypotheek portefeuille, om maar iets te noemen . De deliquency rate neemt nog steeds toe, zoals je kunt weten als je het nieuws een beetje volgt. Bos mag blij zijn dat hij geen minister meer is...
[..]
Op dat vlak is het nog afwachten inderdaad. Maar ik denk dat het wel mee zal vallen. Die delinquencies in de ING portefeuille vallen volgens mij nog reuze mee.
quote:
Een bailout kan natuurlijk nooit gunstiger zijn dan wanneer je aandeelhouders en obligatiehouders had laten meebetalen. Wat betreft obligatiehouders hadden ze eerst een debt to equity conversie moeten doen waarmee je de bestaande aandeelhouders met 100000% verwaterd en de obligatiehouders feitelijk de nieuwe eigenaren worden. Vervolgens kijk je hoeveel de staat dan nog moet bijspringen in ruil voor bijvoorbeeld 90% equity. Zo had het moeten gaan. Had tot dezelfde stabiliteit geleid maar was een veel betere deal geweest voor de belastingbetaler. Voor het doordraaien van het bedrijf ING had het niks uitgemaakt, want voor het bedrijf zelf maakt het geen bal uit wie de feitelijke eigenaren zijn.
Aandeelhouders betalen wel degelijk mee, gezien de claimemissie van afgelopen jaar. Dat geld is naar de staat terug gegaan. Het tijdstip is alleen wat naar achter geschoven, omdat een emissie op een koers van 3,50 waanzin was geweest. En een deel van de toekomstige winst zal ook terug gaan naar de staat, dus dat komt eigenlijk ook op het conto van de aandeelhouders. Als alles 100% terugbetaald is, met rente, is er toch geen verlies?
Je kunt altijd wel een nationalisatie doorvoeren. En misschien ook wel ten gunste van de staat. Het zou het vertrouwen in de Nlse economie en staat echter niet ten goede zijn gekomen. ING is geen DSB, dat door mismanagment en oplichting ten onder ging. Het was een succesvolle bank die door de onvoorziene kredietcrisis in de problemen kwam. Net als een groot deel van de andere banken. Als Nederland zonder reden als enige natie genationaliseerd had (we hadden ABN al!) was dat LT zeker niet gunstig geweest.

Als een vriend van me in de problemen zit en bij mij aanklopt voor geld om voedsel ga ik op dat moment ook niet eisen dat hij zijn huis aan mij verpand voor 20% van de marktwaarde, gewoon omdat dit kan. Dan leen ik hem het geld uit om terug te betalen in betere tijden. (uiteraard geef ik het hem dan, maar even voor de vergelijking)
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 22:10
Overigens hou ik nog steeds rekening met een (uiteindelijk) 100% nationalisatie van een hele rits banken. Ze zijn nog steeds insolvent en hebben nog steeds veel teveel leverage. Bij een volgende crisis (een souvereign default om maar iets te noemen) komen die banken gelijk weer in de problemen. Een bailout in dezelfde vorm is nu niet meer mogelijk denk ik.
SeLangzaterdag 20 februari 2010 @ 22:21
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 22:10 schreef LXIV het volgende:

Aandeelhouders betalen wel degelijk mee, gezien de claimemissie van afgelopen jaar.
Een schijntje vergeleken met wat ze hebben gekregen. Met name die laatste bailout was een kadootje
quote:
Dat geld is naar de staat terug gegaan. Het tijdstip is alleen wat naar achter geschoven, omdat een emissie op een koers van 3,50 waanzin was geweest. En een deel van de toekomstige winst zal ook terug gaan naar de staat, dus dat komt eigenlijk ook op het conto van de aandeelhouders. Als alles 100% terugbetaald is, met rente, is er toch geen verlies?
Los van de expliciete bailout is er een enorme impliciete bailout in de vorm van feitelijk een geschreven putoptie door de staat waarvoor ze geen premie ontvangen maar waarvoor de belastingbetaler een enorm risico loopt dat mogelijk tot enorme verliezen gaat leiden. De uitkomst kennen we nog niet
quote:
Je kunt altijd wel een nationalisatie doorvoeren. En misschien ook wel ten gunste van de staat. Het zou het vertrouwen in de Nlse economie en staat echter niet ten goede zijn gekomen. ING is geen DSB, dat door mismanagment en oplichting ten onder ging. Het was een succesvolle bank die door de onvoorziene kredietcrisis in de problemen kwam. Net als een groot deel van de andere banken. Als Nederland zonder reden als enige natie genationaliseerd had (we hadden ABN al!) was dat LT zeker niet gunstig geweest.
In de UK is Northern Rock voor 100% genationaliseerd, RBS voor 70% en Lloyds voor 45% ofzo
quote:
Als een vriend van me in de problemen zit en bij mij aanklopt voor geld om voedsel ga ik op dat moment ook niet eisen dat hij zijn huis aan mij verpand voor 20% van de marktwaarde, gewoon omdat dit kan. Dan leen ik hem het geld uit om terug te betalen in betere tijden. (uiteraard geef ik het hem dan, maar even voor de vergelijking)
Dat vind ik geen vergelijking. Van de staat mag je verwachten dat ze belangen behartigen van het Nederlandse volk, de werknemers en de spaarders. Maar ik zie niet waarom ze een bailout moet geven aan investeerders die bewust risicos hebben opgezocht in ruil voor een hoog rendement. Af en toe verlies hoort gewoon bij dat spelletje, zoals jij als belegger ook wel weet.
Dinosaur_Srzaterdag 20 februari 2010 @ 23:28
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 22:10 schreef LXIV het volgende:
Aandeelhouders betalen wel degelijk mee, gezien de claimemissie van afgelopen jaar. Dat geld is naar de staat terug gegaan. Het tijdstip is alleen wat naar achter geschoven, omdat een emissie op een koers van 3,50 waanzin was geweest. En een deel van de toekomstige winst zal ook terug gaan naar de staat, dus dat komt eigenlijk ook op het conto van de aandeelhouders. Als alles 100% terugbetaald is, met rente, is er toch geen verlies?
waanzin voor de zittende aandeelhouders, niet voor de samenleving, en niet voor de obligatiehouders, en al helemaal niet voor de klanten. Eigenlijk alleen waanzin voor LXIV dus.
quote:
ING is geen DSB, dat door mismanagment en oplichting ten onder ging. Het was een succesvolle bank die door de onvoorziene kredietcrisis in de problemen kwam.
mismanagement? Ja. ING had de hoogste leverage van nagenoeg alle banken, DSB was daar nog een koorknaapje bij. NN was jarenlang een schoenendoos, die wisten zelf nog geenens van wie ze wat te vorderen hadden.

Oplichting? Ach, het zal wel blijken de komende jaren hoeveel van de winst in de jaren t/m 2007 gestuurd en gekneed was Kijk maar eens wat er in die jaren door het vermogen eigen gezeild kwam

[ Bericht 1% gewijzigd door Dinosaur_Sr op 20-02-2010 23:42:14 ]
sitting_elflingzondag 21 februari 2010 @ 02:00
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 22:21 schreef SeLang het volgende:

[..]
In de UK is Northern Rock voor 100% genationaliseerd, RBS voor 70% en Lloyds voor 45% ofzo
NR was natuurlijk maar een kleine speler die echt geen idee hadden wat ze aan het doen waren. Vol in de hypothecaire leningen zitten. Back to the point, NR was kleiner dan ING. RBS was wel een grote joekel. Waarom hebben ze RBS eigenlijk slechts voor 70% overgenomen?

Ben sinds afgelopen donderdag mede-eigenaar van een heuse MTF met een groepje anderen
SeLangzondag 21 februari 2010 @ 16:00
Het gaat binnenkort weer beginnen.
Ik heb alvast extra cash in huis gehaald voor als de ATM niet meer werkt.
- $270
- ¤275
- 1000 Chinese yuan

Hopelijk niet nodig, maar toch handig om wat zakgeld bij de hand te hebben voor een paar dagen.
tony_clifton-zondag 21 februari 2010 @ 16:09
Wat gaat weer beginnen? Crash?
dvrzondag 21 februari 2010 @ 17:01
quote:
Op zondag 21 februari 2010 16:00 schreef SeLang het volgende:
Het gaat binnenkort weer beginnen.
Wat, de instorting der banken? Moeten we net hebben nu Bos ergens doodgemoedereerd bloemetjes loopt uit te delen.
quote:
Ik heb alvast extra cash in huis gehaald voor als de ATM niet meer werkt.
- $270
- ¤275
- 1000 Chinese yuan

Hopelijk niet nodig, maar toch handig om wat zakgeld bij de hand te hebben voor een paar dagen.
Ik vat u niet. Je zit in Engeland maar hoopt een ATM-loze week te overleven met buitenlandse valuta?
Govermanzondag 21 februari 2010 @ 17:49
^^ dan heeft ie een week de tijd om naar al die mooie briefjes te kijken .

Maar serieus, als de eigen valutat hard onderuit gaat, dan is het natuurlijk slimmer om wat vreemde valuta op voorraad te hebben dan de eigen valuta. In die zin kun je een tube tandpasta of een blik bonen ook als valuta zien, die bij een volgende crash hard in waarde stijgt t.o.v. de lokale valuta.
SeLangzondag 21 februari 2010 @ 18:11
quote:
Op zondag 21 februari 2010 17:01 schreef dvr het volgende:
Ik vat u niet. Je zit in Engeland maar hoopt een ATM-loze week te overleven met buitenlandse valuta?
Als er in de UK geen geld meer uit de ATM's komt dan is de £ ook problematisch, aangezien de meeste banken = overheid. Met wat verschillende buitenlandse valuta heb je nog een kans(je)
Maar in principe moet je natuurlijk gewoon blikken bonen hebben en vooral wapens.
dvrzondag 21 februari 2010 @ 18:19
Ja pffft, nu ga je wel erg ver in je afkeer van de edelmetalen hoor. Zilveren en gouden munten van bekend gewicht en gehalte, dié moet je hebben. Met die Yuans kun je hooguit de afhaalchinees betalen!
dvrzondag 21 februari 2010 @ 18:22
Batterijen en condooms schijnen het trouwens ook goed te doen als universeel ruilmiddel. Naast whiskey en sigaretten. In Engeland zou ik fish & chips overwegen, maar gezien de houdbaarheid moet je de crash dan wel op het uur nauwkeurig weten te timen.
SeLangzondag 21 februari 2010 @ 18:26
quote:
Op zondag 21 februari 2010 18:19 schreef dvr het volgende:
Ja pffft, nu ga je wel erg ver in je afkeer van de edelmetalen hoor. Zilveren en gouden munten van bekend gewicht en gehalte, dié moet je hebben. Met die Yuans kun je hooguit de afhaalchinees betalen!
Welnee. Niemand neemt die munten aan. Niemand heeft die dingen ooit gezien en niemand weet wat ze waard zijn of dat ze überhaupt echt zijn.

Het bewijs:

Your_honorzondag 21 februari 2010 @ 19:03
quote:
Op zondag 21 februari 2010 02:00 schreef sitting_elfling het volgende:
Ben sinds afgelopen donderdag mede-eigenaar van een heuse MTF met een groepje anderen
Jammer dat de enige bank in Engeland die die MTF aanbiedt voor studenten of universiteiten Barclays is. En die vragen bizar hoge commissie kosten. Twee keer zo hoog als particulier. Voordeel is natuurlijk wel als je het goed doet als groep je vanzelf op lijstjes komt bovendrijven.
quote:
Op zondag 21 februari 2010 18:26 schreef SeLang het volgende:

[..]

Welnee. Niemand neemt die munten aan. Niemand heeft die dingen ooit gezien en niemand weet wat ze waard zijn of dat ze überhaupt echt zijn.

Het bewijs:


Slecht filmpje, ik had ook niks van die droeftoeter gekocht. Kans is groot dat hij je rotzooi verkoopt. Als iemand je midden op straat zou aanspreken of je een gouden munt zou willen kopen denk je toch ook eerst, waar is hier het addertje onder het gras?
SeLangzondag 21 februari 2010 @ 19:17
quote:
Op zondag 21 februari 2010 19:03 schreef Your_honor het volgende:
Kans is groot dat hij je rotzooi verkoopt. Als iemand je midden op straat zou aanspreken of je een gouden munt zou willen kopen denk je toch ook eerst, waar is hier het addertje onder het gras?
Exact. Daarom bieden gouden/zilveren munten geen korte termijn bescherming als er morgen een crisis uitbreekt.

Stel ik heb 10 blikken bonen. Dan komt er iemand met een "gouden" munt die dat wil ruilen teggen 5 blikken bonen. Die vent kan me rug op! Want hoe weet ik 1) hoeveel bonen die munt waard is en 2) of ie wel echt is? En zelfs als ik goed weet hoe zo'n munt eruit ziet en dus kan vaststellen dat ie echt is, dan nog weet ik niet of iemand anders die munt straks wel accepteert als ik hem wil ruilen tegen een zak rijst! Op zo'n moment heeft een gouden munt dus nauwelijks waarde. Je moet "echte" dingen hebben die je kunt gebruiken of kunt eten. Of beter nog: wapens
dvrzondag 21 februari 2010 @ 22:14
quote:
Op zondag 21 februari 2010 19:17 schreef SeLang het volgende:

En zelfs als ik goed weet hoe zo'n munt eruit ziet en dus kan vaststellen dat ie echt is, dan nog weet ik niet of iemand anders die munt straks wel accepteert als ik hem wil ruilen tegen een zak rijst! Op zo'n moment heeft een gouden munt dus nauwelijks waarde.
Ik had het over bekende munten, zoals in Nederland gouden tientjes en de zilveren guldens en rijksdaalders van voor '68. Ik denk dat die na een paar flappentap- en pinloze dagen wel algemeen geaccepteerd zullen worden. Maar zover zal het waarschijnlijk nooit meer komen, ten eerste omdat veel winkeliers machtigingsformulieren hebben klaarliggen voor het geval van een pinstoring (bedrag en rekeningnummer invullen, ondertekenen/legitimeren, klaar) en ten tweede omdat de overheid noodgeld kan uitgeven.
Erasmozondag 21 februari 2010 @ 23:29
Je doelt op een compleet nieuwe guldeneconomie opstarten met waardevolle valuta?
sitting_elflingzondag 21 februari 2010 @ 23:31
quote:
Op zondag 21 februari 2010 22:14 schreef dvr het volgende:

[..]

Ik had het over bekende munten, zoals in Nederland gouden tientjes en de zilveren guldens en rijksdaalders van voor '68. Ik denk dat die na een paar flappentap- en pinloze dagen wel algemeen geaccepteerd zullen worden. Maar zover zal het waarschijnlijk nooit meer komen, ten eerste omdat veel winkeliers machtigingsformulieren hebben klaarliggen voor het geval van een pinstoring (bedrag en rekeningnummer invullen, ondertekenen/legitimeren, klaar) en ten tweede omdat de overheid noodgeld kan uitgeven.
Wat voor nut hebben gouden tientjes en zilveren guldens?
sitting_elflingzondag 21 februari 2010 @ 23:33
quote:
Op zondag 21 februari 2010 23:29 schreef Erasmo het volgende:
Je doelt op een compleet nieuwe guldeneconomie opstarten met waardevolle valuta?
Ik vind de euro niks, maar de gulden was niet veel beter. Al vond ik dat Fl,- wel wat hebben. Terug gaan naar de gulden gaat dan ook niet werken denk ik.

Heb ze nog wel daar niet van. Stiekum op zolder in een doosje om soms nog te dromen over vergane glorie tijden. !( )
sitting_elflingzondag 21 februari 2010 @ 23:36
Zoals de meeste weten kloot ik nog wel eens aan met wat macro economische modellen en gebruik ik dat met name voor de daghandel. Heb laatst weer wat trades gedaan op basis van (amerikaanse) wekelijkse werkloosheid cijfers. Ging niet erg slecht vandaar even een kleine toelichting.

Ik neem op basis van een simpel gemiddelde tussen actuele en verwachtte resultaten van werkloosheid een positie in voordat het cijfer uitkomt. Hier onder een grafiekje van de laatste 216 week waar in de Dow tegenover de actuele en verwachte werkloosheidcijfers staan.


Zoals je ziet is het verschil tussen de actuele en verwachte resultaten erg klein. Wat is het percentage dat de analisten gemiddeld fout zitten over 216 week? Om precies te zijn is dat verschil gemiddeld genomen slechts 1.75%! (actueel/verwacht over 216 week).

En dat in een tijdsperiode van waarin we nog op de top van de bubble zaten en alweer flink herstel zagen in de markten. Hoe zit het dan met de foutmarge van analisten tussen rustige en stormachtige periodes? Zie hier onder de fout marge van analisten eerder berekend door simpel het gemiddelde te nemen. Ik heb dat nu gekwadrateerd om de schokkerige perioden duidelijker in de grafiek te laten zien. Zoals je ziet is dat helemaal niet veel heviger tijdens de crisis. Vrij random dus!


Hiermee neem ik dus aan dat de foutmarge van analisten niks met volatiliteit op de markten heeft te maken. Maar hoe zit het dan met de invloed van de wekelijkse Amerikaanse werkloosheid cijfers op de index? Een simpele econometrische opstelling met (Dow Jones = Intercept + Werkloosheid + Error term) in EViews geeft aan dat de coefficient van werkloosheid -13.3 is. Oftewel als werkloosheid cijfer stijgen met 1% ten opzichte van voorgaande gaat de Dow Jones op dat moment gemiddeld genomen met 0.1209% naar beneden. En dat geld de andere kant om ook, alleen gaat de Dow Jones dan met 0.1209% naar boven. Stijgt of daalt de werkloosheid met meer dan 1% gaat de Dow Jones natuurlijk exponentieel meer bewegen.

Model wat je dan gebruikt is als volgt. Je neem een 100 leverage derivaat op de Dow Jones. Je neemt een positie in voordat het cijfer uitkomt op 14.29 NL tijd en gaat er dan op 14.31 weer uit. Je weet dat de error marge van de analisten erg laag is. Qua resultaten kom je op duidelijk beter resultaat dan B&H uit. C'est voila.

Nadeel zijn dat het slechts een periode van 216 week betreft. Zal 300 week anders zijn? 400 week? Moet gezegd worden dat het verschil tussen de eerste en tweede honderd week bijna hetzelfde was. Een ander nadeel zijn de momenten dat de analisten exact het zelfde voorspellen als het vorige werkloosheidcijfer. Dan komt er ruis in het model want dan weet het niet of het long of short moet. Uitgaan van het gemiddelde is dan niet verstandig want elke misstap met leverage 100 is niet gewenst. Slippage is ook niet meegerekend. En dat is huge in een model als deze. Er zullen bepaalde verkoop orders niet gehit kunnen worden als het model de verkeerde richting inschiet en er dus een gap onstaat voor je verkoop order. Ben er dus nog niet uit of het het beste is om met bestens er uit te vliegen of met stop loss. Het 1e verlaagt je grootste (!) verliezen, het 2e verlaagt het gemiddelde(!) verlies behoorlijk maar is dodelijk destructief als het een order niet kan verkopen.
flyguyzondag 21 februari 2010 @ 23:41
quote:
Op zondag 21 februari 2010 23:36 schreef sitting_elfling het volgende:
Zoals de meeste weten kloot ik nog wel eens aan met wat macro economische modellen en gebruik ik dat met name voor de daghandel. Heb laatst weer wat trades gedaan op basis van (amerikaanse) wekelijkse werkloosheid cijfers. Ging niet erg slecht vandaar even een kleine toelichting.

Ik neem op basis van een simpel gemiddelde tussen actuele en verwachtte resultaten van werkloosheid een positie in voordat het cijfer uitkomt. Hier onder een grafiekje van de laatste 216 week waar in de Dow tegenover de actuele en verwachte werkloosheidcijfers staan.
[ afbeelding ]

Zoals je ziet is het verschil tussen de actuele en verwachte resultaten erg klein. Wat is het percentage dat de analisten gemiddeld fout zitten over 216 week? Om precies te zijn is dat verschil gemiddeld genomen slechts 1.75%! (actueel/verwacht over 216 week).

En dat in een tijdsperiode van waarin we nog op de top van de bubble zaten en alweer flink herstel zagen in de markten. Hoe zit het dan met de foutmarge van analisten tussen rustige en stormachtige periodes? Zie hier onder de fout marge van analisten eerder berekend door simpel het gemiddelde te nemen. Ik heb dat nu gekwadrateerd om de schokkerige perioden duidelijker in de grafiek te laten zien. Zoals je ziet is dat helemaal niet veel heviger tijdens de crisis. Vrij random dus!
[ afbeelding ]

Hiermee neem ik dus aan dat de foutmarge van analisten niks met volatiliteit op de markten heeft te maken. Maar hoe zit het dan met de invloed van de wekelijkse Amerikaanse werkloosheid cijfers op de index? Een simpele econometrische opstelling met (Dow Jones = Intercept + Werkloosheid + Error term) in EViews geeft aan dat de coefficient van werkloosheid -13.3 is. Oftewel als werkloosheid cijfer stijgen met 1% ten opzichte van voorgaande gaat de Dow Jones op dat moment gemiddeld genomen met 0.1209% naar beneden. En dat geld de andere kant om ook, alleen gaat de Dow Jones dan met 0.1209% naar boven. Stijgt of daalt de werkloosheid met meer dan 1% gaat de Dow Jones natuurlijk exponentieel meer bewegen.

Model wat je dan gebruikt is als volgt. Je neem een 100 leverage derivaat op de Dow Jones. Je neemt een positie in voordat het cijfer uitkomt op 14.29 NL tijd en gaat er dan op 14.31 weer uit. Je weet dat de error marge van de analisten erg laag is. Qua resultaten kom je op duidelijk beter resultaat dan B&H uit. C'est voila.

Nadeel zijn dat het slechts een periode van 216 week betreft. Zal 300 week anders zijn? 400 week? Moet gezegd worden dat het verschil tussen de eerste en tweede honderd week bijna hetzelfde was. Een ander nadeel zijn de momenten dat de analisten exact het zelfde voorspellen als het vorige werkloosheidcijfer. Dan komt er ruis in het model want dan weet het niet of het long of short moet. Uitgaan van het gemiddelde is dan niet verstandig want elke misstap met leverage 100 is niet gewenst. Slippage is ook niet meegerekend. En dat is huge in een model als deze. Er zullen bepaalde verkoop orders niet gehit kunnen worden als het model de verkeerde richting inschiet en er dus een gap onstaat voor je verkoop order. Ben er dus nog niet uit of het het beste is om met bestens er uit te vliegen of met stop loss. Het 1e verlaagt je grootste (!) verliezen, het 2e verlaagt het gemiddelde(!) verlies behoorlijk maar is dodelijk destructief als het een order niet kan verkopen.
Gegarandeerde stoploss maakt het in dit geval een stuk leuker Alleen qua kosten heb je dan wat meer achterstand.
SeLangzondag 21 februari 2010 @ 23:46
quote:
Op zondag 21 februari 2010 23:36 schreef sitting_elfling het volgende:
Een simpele econometrische opstelling met (Dow Jones = Intercept + Werkloosheid + Error term) in EViews geeft aan dat de coefficient van werkloosheid -13.3 is. Oftewel als werkloosheid cijfer stijgen met 1% ten opzichte van voorgaande gaat de Dow Jones op dat moment gemiddeld genomen met 0.1209% naar beneden. En dat geld de andere kant om ook, alleen gaat de Dow Jones dan met 0.1209% naar boven. Stijgt of daalt de werkloosheid met meer dan 1% gaat de Dow Jones natuurlijk exponentieel meer bewegen.
Kun je dit eens in een scatterplot zetten? Dan zie je ook gelijk hoe goed de correlatie is in dit model.
De genoemde stijging is de prijs op T + 1 minuut ?
SeLangzondag 21 februari 2010 @ 23:47
quote:
Op zondag 21 februari 2010 23:41 schreef flyguy het volgende:

[..]

Gegarandeerde stoploss maakt het in dit geval een stuk leuker Alleen qua kosten heb je dan wat meer achterstand.
Een stoploss is nooit gegarandeerd
flyguyzondag 21 februari 2010 @ 23:54
quote:
Op zondag 21 februari 2010 23:47 schreef SeLang het volgende:

[..]

Een stoploss is nooit gegarandeerd
Toch zijn er brokers die het tegen een extra vergoeding aanbieden.
SeLangmaandag 22 februari 2010 @ 00:21
quote:
Op zondag 21 februari 2010 23:54 schreef flyguy het volgende:

[..]

Toch zijn er brokers die het tegen een extra vergoeding aanbieden.
In de Dow Jones? (futures? diamonds?) Wie?
dvrmaandag 22 februari 2010 @ 00:22
quote:
Op zondag 21 februari 2010 23:31 schreef sitting_elfling het volgende:

Wat voor nut hebben gouden tientjes en zilveren guldens?
Als het geldverkeer incl. pinapparaten en flappentaps een paar dagen plat ligt, ontstaat het probleem dat mensen honger beginnen te krijgen en dat winkeliers hun kostbare voorraden zien verpieteren. Als er geen contante euro's meer zijn gaat men op zoek naar een ander ruilmiddel. Gewone oude guldens zijn niets meer waard, op drie miljoen condooms en sigaretten zit Albert Heyn niet te wachten, buitenlandse valuta zijn onhandig (moeten weer omgewisseld worden en wie weet hoe de banken er daar voorstaan), maar... die goede oude zilveren en gouden munten van vroeger kennen veel mensen nog, sommige mensen hebben er nog tientallen bewaard, en ze hebben een intrinsieke goud- of zilverwaarde. Een heel geschikt ruilmiddel dus. Een zilveren gulden is aan metaal nu bijvoorbeeld ¤ 1,80 en een rijksdaalder ¤ 4,16 waard, genoeg voor een heel volkoren en een half pond kaas.

Maar zoals gezegd is het onwaarschijnlijk dat een situatie als deze nog zal ontstaan. Althans, laten we het hopen want de laatste keer was in de hongerwinter.

Een ander verhaal is als de euro onverhoeds ontploft en we terugmoeten naar een andere munt. Die zal dan waarschijnlijk wel weer Gulden gaan heten, maar daarmee zouden oude guldens hun waarde en status als betaalmiddel natuurlijk niet terugkrijgen. Zo'n omwisseling zou gewoon 1:1 tegen de euro gaan om te voorkomen dat heel ondernemend Nederland op stel en sprong zijn prijzen, kassa's en boekhouding moet aanpassen.
flyguymaandag 22 februari 2010 @ 00:25
quote:
Op maandag 22 februari 2010 00:21 schreef SeLang het volgende:

[..]

In de Dow Jones? (futures? diamonds?) Wie?
http://www.google.nl/search?hl=nl&source=hp&q=gegarandeerde+stoploss&btnG=Google+zoeken&meta=&aq=f&oq=
SeLangmaandag 22 februari 2010 @ 00:28
quote:
Ik zie alleen forex, geen Dow Jones. Maar ik ga natuurlijk niet al die links afzoeken...
flyguymaandag 22 februari 2010 @ 00:29
quote:
Op maandag 22 februari 2010 00:28 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik zie alleen forex, geen Dow Jones. Maar ik ga natuurlijk niet al die links afzoeken...
Oké dan zal ik morgen wel wat specifiekere links posten. Eerst even schaatsen kijken
dvrmaandag 22 februari 2010 @ 00:38
SeLang en andere kenners,

Hebben jullie weleens van MLP's gehoord? Master Limited Partnerships. Dat is een Amerikaanse rechtsvorm voor met name bedrijven in de opslag en het transport van brandstoffen. De grap is dat ze nauwelijks winstbelasting betalen zolang ze hun eigenaren maar ieder kwartaal minimaal 90% van de winst uitkeren. Hun (gewoon op de beurs verhandelde) aandelen worden Units genoemd, hun dividend heet Distribution. Ze hebben de naam heel stabiel te zijn en hoog dividend op te leveren; de top-50 heeft de afgelopen 10 jaar 16% per jaar (bij herinvestering van dividend) opgeleverd.

Ik ga er zelf niets mee doen, maar misschien is het interessant voor deze of gene. Drie linkjes met meer info:

  • Berichtje van een MLP-fan, waardoor ik er op geattendeerd werd
  • Uitgebreid verhaal over MLP's van Wachovia waarnaar ook in dat bericht gelinkt werd
  • Bondige MLP-uitleg van een beleggerssite

    Ik vrees wel dat die enthousiaste fan, die 100% in MLP's zit, nog niet helemaal de consequenties van een dollar- of energiecrisis ingecalculeerd heeft.
  • tony_clifton-maandag 22 februari 2010 @ 08:38
    Waarom zo plots het extreme pessimisme?
    #ANONIEMmaandag 22 februari 2010 @ 08:39
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 08:38 schreef tony_clifton- het volgende:
    Waarom zo plots het extreme pessimisme?
    realiteitszin?
    capriciamaandag 22 februari 2010 @ 10:21
    Ik heb de indruk dat als we openen met een gap, we vaak de afstand tot de vorige handelsdag toch nog even opvullen. Geen 100% wet, maar ik zie het vaker wel dan niet plaatsvinden.

    Is dat meer mensen opgevallen?
    Gremenmaandag 22 februari 2010 @ 10:42
    Over het algemeen zegt met dat gaps meestal gesloten worden.
    Als je er op gaat handelen of gaat backtesten zal vast blijken dat er geen enkel verband is
    SeLangmaandag 22 februari 2010 @ 10:43
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 00:38 schreef dvr het volgende:
    SeLang en andere kenners,

    Hebben jullie weleens van MLP's gehoord? Master Limited Partnerships. Dat is een Amerikaanse rechtsvorm voor met name bedrijven in de opslag en het transport van brandstoffen. De grap is dat ze nauwelijks winstbelasting betalen zolang ze hun eigenaren maar ieder kwartaal minimaal 90% van de winst uitkeren. Hun (gewoon op de beurs verhandelde) aandelen worden Units genoemd, hun dividend heet Distribution. Ze hebben de naam heel stabiel te zijn en hoog dividend op te leveren; de top-50 heeft de afgelopen 10 jaar 16% per jaar (bij herinvestering van dividend) opgeleverd.

    Ik ga er zelf niets mee doen, maar misschien is het interessant voor deze of gene. Drie linkjes met meer info:

  • Berichtje van een MLP-fan, waardoor ik er op geattendeerd werd
  • Uitgebreid verhaal over MLP's van Wachovia waarnaar ook in dat bericht gelinkt werd
  • Bondige MLP-uitleg van een beleggerssite

    Ik vrees wel dat die enthousiaste fan, die 100% in MLP's zit, nog niet helemaal de consequenties van een dollar- of energiecrisis ingecalculeerd heeft.
  • Interessant.
    Ik heb er even snel naar gekeken en de volgende vragen komen naar boven:

    1) Is dat dividend wel sustainable, aangezien bij veel van die fondsen de earningsyield (omgekeerde van de P/E, dus E/P) lager ligt dan de dividendyield. Op lange termijn kan dat nooit. En de P/E ligt sowieso niet erg laag vergeleken met andere utility style fondsen. Uiteindelijk draait het om welke earnings sustainable zijn en wat je ervoor betaalt (zeg maar price to sustainable earnings ratio). Dat bepaalt wat je er op lange termijn aan gaat verdienen, niet het dividend (al is zo'n stabiele cash uitkering natuurlijk wel lekker)

    2) Ik weet niet of dat 'tax deferred' zijn van dividenden een voordeel is voor buitenlandse beleggers. Volgens mij gaan ze gewoon belasting inhouden zoals overeengekomen in het belastingverdrag

    Maar hoe dan ook zijn het best interessante fondsen als deel van een gespreide portefeuille.

    [ Bericht 1% gewijzigd door SeLang op 22-02-2010 10:59:28 ]
    SeLangmaandag 22 februari 2010 @ 10:50
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 10:42 schreef Gremen het volgende:
    Over het algemeen zegt met dat gaps meestal gesloten worden.
    Als je er op gaat handelen of gaat backtesten zal vast blijken dat er geen enkel verband is
    Dat is een tijdje een hype geweest, een openingsgap strategie op de Dow Jones (of S&P500). Over een bepaalde periode (begin 2000's dacht ik) had dat een goede backtest maar het hield net zo plotseling weer op te werken. Een of andere guru werd daar nog mee bekend. Ik kan het me allemaal niet meer precies herinneren maar Google is je vriend...
    tony_clifton-maandag 22 februari 2010 @ 11:31
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 08:39 schreef RvLaak het volgende:

    [..]

    realiteitszin?
    whatever

    [ Bericht 11% gewijzigd door tony_clifton- op 22-02-2010 11:51:21 ]
    dvrmaandag 22 februari 2010 @ 11:51
    quote:
    Op zondag 21 februari 2010 16:00 schreef SeLang het volgende:
    Het gaat binnenkort weer beginnen.
    Ik heb alvast extra cash in huis gehaald voor als de ATM niet meer werkt.
    Is dat trouwens een voorgevoel of heb je concrete aanwijzingen, bijvoorbeeld over Banco Santander?

    Ik vind het onderstaande, indien waar, erg onheilspellend en het zou de recente vlucht uit de euro naar de dollar verklaren (igg veel beter dan het gedoe rond Griekenland).
    quote:
    LaRouche was referring to his warning first made public on Feb. 2, that a full-fledged meltdown crisis was underway throughout the Eurozone, that could bring down Brazil, and hit Russia—and everything in between. “You have a euro crisis,” LaRouche said, “which will hit Britain and Brazil, notably, as well as Spain and other parts at the same time. So, people should be warned. This is now in progress. The Greek situation is a minor also-ran. This could be the chainreaction collapse of the euro system.”
    The debt numbers show it. For example, the total exposure of German banks throughout the Eurozone is some EU540 billion, but the Greek share is only 8% of that total, or some EU43 billion. German banking exposure to Spain, on the other hand, is 44 % of the total, or EU240 billion.
    “The whole Atlantic community of nations is in a British-directed crash of the entire euro system,” LaRouche said. “The whole system is going down.” In fact, LaRouche added, a widespread wave of bankruptcies is to be expected, possibly led by the meltdown of Santander, whose own debt began to be downgraded by Fitch and other rating agencies in early February. These things are coming to the surface and being exposed now, LaRouche said, because the entire international financial system is coming down.
    jacomaandag 22 februari 2010 @ 13:02
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 00:38 schreef dvr het volgende:
    Hebben jullie weleens van MLP's gehoord? Master Limited Partnerships.
    Ik had er nog nooit van gehoord. Het klinkt een beetje als de C.V. constructie die we in Nederland kennen voor films en schepen. In die Wachovia handleiding zie ik wel het volgende ...
    quote:
    F. Foreign Investor Ownership
    A non-U.S. person who owns an interest in a MLP may be required to file a U.S. federal tax return to report his or her share of an MLP’s gain, loss, or income deduction, and pay federal income tax at regular rates on his or her share of net income or gain. In addition, distributions to a non-U.S. person are typically reduced by withholding taxes at the highest applicable effective tax rate.
    Dat laatste betekent waarschijnlijk dat die MLP 30% US dividendbelasting in houdt op winstuitkeringen. Daarvan kun je als Nederlandse belegger 15% bij de belastingdienst terugvragen als je boven je belastingvrije tranche in box 3 uit komt. De overige 15 % krijg je mogelijk terug bij de Amerikaanse belastingdienst.

    Dit is al een behoorlijke administratieve last en dan hebben we het nog niet eens over die eerste verplichting gehad. Ik denk dat je als Nederlandse kleine belegger nauwkeurig moet doorrekenen of het fiscale voordeel nog overeind blijft en de moeite waard is van de extra administratieve taken.
    SeLangmaandag 22 februari 2010 @ 13:12
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 13:02 schreef jaco het volgende:
    Dat laatste betekent waarschijnlijk dat die MLP 30% US dividendbelasting in houdt op winstuitkeringen. Daarvan kun je als Nederlandse belegger 15% bij de belastingdienst terugvragen als je boven je belastingvrije tranche in box 3 uit komt. De overige 15 % krijg je mogelijk terug bij de Amerikaanse belastingdienst.

    Dit is al een behoorlijke administratieve last en dan hebben we het nog niet eens over die eerste verplichting gehad. Ik denk dat je als Nederlandse kleine belegger nauwkeurig moet doorrekenen of het fiscale voordeel nog overeind blijft en de moeite waard is van de extra administratieve taken.
    Volgens mij hoef je niks te doen en wordt de 15% die je volgens het belastingverdrag verschuldigd bent gewoon ingehouden door je broker. Maar ik heb nooit Amerikaans dividend ontvangen dus ik weet het niet zeker.
    SeLangmaandag 22 februari 2010 @ 13:30
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 11:51 schreef dvr het volgende:

    Is dat trouwens een voorgevoel of heb je concrete aanwijzingen, bijvoorbeeld over Banco Santander?
    Een jaar geleden was er een onvoorwaardelijk vertrouwen in overheden en centrale banken en de enige vraag was hoever zij zouden gaan in hun bailouts. Nu zitten we in het volgende stadium, namelijk in hoeverre de overheid zelf in gevaar is. Tegelijkertijd lopen de centrale banken tegen hun grenzen op.

    Verliezen zijn met boekhoud truuks eventjes onder het kleed geveegd, maar deliquencies nemen nog steeds toe en nieuwe crises zoals CRE en souvereign debt dienen zich nu aan. Bailout mogelijkheden zijn ernstig beperkt: de staat heeft geen geld meer en de centrale banken kunnen de rente niet verder verlagen. QE heeft het risico een spike te triggeren in lange rente die in zichzelf alweer meer debt defaults zou triggeren.

    Het is gewoon weer wachten op het eerste dominosteentje in een nieuwe reeks. Ik ben benieuwd of we weer stijging van individuele bank CDS gaan zien, wat zou aangeven dat het vertrouwen in de mogelijkheden van de overheid om verdere bankbailouts te doen aan het wankelen is. Misschien is dat nog niet zover maar dat lijkt me interessant om in de gaten te houden.

    SE, heb je daar misschien plaatjes van? (CDS op individuele banken)?
    tony_clifton-maandag 22 februari 2010 @ 13:36
    En wat met 't feit dat de economie momenteel herstelt? Jobless, oké, dat klopt...
    Ik denk gewoon dat 't allemaal nog wel meevalt op dit moment. Kan volgende maand anders zijn, maar nog niet morgen en op 1-2-3 imo.
    sitting_elflingmaandag 22 februari 2010 @ 13:50
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 13:30 schreef SeLang het volgende:
    SE, heb je daar misschien plaatjes van? (CDS op individuele banken)?
    Ja en ja op de vorige vraag op de scatterplot. Zal kijken of ik later vandaag het overzichtje van de CDS van de banken kan plaatsen.
    SeLangmaandag 22 februari 2010 @ 13:54
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 13:36 schreef tony_clifton- het volgende:
    En wat met 't feit dat de economie momenteel herstelt? Jobless, oké, dat klopt...
    Welk herstel?

    Krediet krimpt nog steeds, ondanks het feit dat kredietverstrekking extreem aantrekkelijk zou moeten zijn door de super steile yieldcurve. Dit is geen teken van economisch herstel maar van een deflationaire neerwaardse spiraal.





    Natuurlijk zie je wat stijging van het GDP door triljoenen aan overheidsstimulatie en wat herstel van voorraden, maar de onderliggende economie is nog steeds ziek.
    edwinhmaandag 22 februari 2010 @ 14:18
    Gaan we deze week een dikke klapper krijgen of niet , wat zijn juliie mening over de stijgende wig?

    Perrinmaandag 22 februari 2010 @ 14:36
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 13:36 schreef tony_clifton- het volgende:
    En wat met 't feit dat de economie momenteel herstelt? Jobless, oké, dat klopt...
    Ik denk gewoon dat 't allemaal nog wel meevalt op dit moment. Kan volgende maand anders zijn, maar nog niet morgen en op 1-2-3 imo.
    Kweenie hoor, dat herstel.. bij een herstel horen niet dit soort krantenkoppen:
  • US bank lending falls at the fastest rate in history
  • Lending to British businesses falls at record pace
  • UK mortgage lending falls to 10-year low
  • Shock as British deficit equals that of Greece
  • Britain posts first deficit for January since records began
  • SeLangmaandag 22 februari 2010 @ 14:40
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 00:29 schreef flyguy het volgende:

    [..]

    Oké dan zal ik morgen wel wat specifiekere links posten. Eerst even schaatsen kijken
    Ik zie nu inderdaad dat CFD aanbieders ook gegarandeerde stoploss aanbieden (zelf heb ik nooit CFD gedaan). Afhankelijk van de voorwaarden kan dat dus interessant zijn. Maar daar moet je even goed naar kijken want die jongens gaan echt niet gratis het risico van een hoge slippage absorberen...
    edwinhmaandag 22 februari 2010 @ 14:44
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 14:40 schreef SeLang het volgende:

    [..]

    Ik zie nu inderdaad dat CFD aanbieders ook gegarandeerde stoploss aanbieden (zelf heb ik nooit CFD gedaan). Afhankelijk van de voorwaarden kan dat dus interessant zijn. Maar daar moet je even goed naar kijken want die jongens gaan echt niet gratis het risico van een hoge slippage absorberen...
    klopt je betaald hierover volgens mij iets van 10% extra
    edwinhmaandag 22 februari 2010 @ 14:46
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 14:40 schreef SeLang het volgende:

    [..]

    Ik zie nu inderdaad dat CFD aanbieders ook gegarandeerde stoploss aanbieden (zelf heb ik nooit CFD gedaan). Afhankelijk van de voorwaarden kan dat dus interessant zijn. Maar daar moet je even goed naar kijken want die jongens gaan echt niet gratis het risico van een hoge slippage absorberen...
    http://e40f9276de185e21c5(...)delencfd_traden.html
    Mendeljevmaandag 22 februari 2010 @ 14:51
    Een gegarandeerde stoploss kun je toch contractueel vastleggen ter hoogte van je margin? Dat je trailing stoploss niet uitgevoerd wordt is niet leuk maar de meerprijs van 10% niet waard imo. Voorwaarde is wel dat je genoeg trade zodat al die bespaarde 10%'jes die ene niet uitgevoerde stoploss compenseren. Uiteindelijk moet dat goedkoper zijn zoals met alle verzekeringen als je uitgaat van een zero-sum principe.
    edwinhmaandag 22 februari 2010 @ 14:54
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 14:51 schreef Mendeljev het volgende:
    Een gegarandeerde stoploss kun je toch contractueel vastleggen ter hoogte van je margin? Dat je trailing stoploss niet uitgevoerd wordt is niet leuk maar de meerprijs van 10% niet waard imo. Voorwaarde is wel dat je genoeg trade zodat al die bespaarde 10%'jes die ene niet uitgevoerde stoploss compenseren. Uiteindelijk moet dat goedkoper zijn zoals met alle verzekeringen als je uitgaat van een zero-sum principe.
    klopt bovendien staat er wel dat jij de stoploss kan bepalen maar volgens mij kan die nooit meer dan 5% boven of onder de koers zijn, immers dan wordt voor 0.30% van het transactiebedrag al het risico bij de broker gelegd
    Mendeljevmaandag 22 februari 2010 @ 14:57
    Overigens over die MLP's. Dit wordt op een van die uitlegsites beschreven. Dit zijn toch gewoon risicovrije winsten afhankelijk van hoeveel grondstoffen er rondgepompt worden? Blijkbaar zijn dit dus de gasten die het verschil tussen de spot- marktprijs vangen met als enige exposure naar de winst de hoeveelheid contracten die verhandeld worden? Lijkt me een goede business gezien de stijgende energievraag
    quote:
    Thus MLPs typically enjoy toll-road business models. Thus:

    - They do not take title to the commodities transported
    - Are mostly indifferent to fluctuations in commodity prices because they are paid to transport not produce commodities
    - They do not have significant credit risk as commodity prices balloon.
    - MLP’s receive a fixed fee for moving a product over a certain distance through their pipelines
    Mendeljevmaandag 22 februari 2010 @ 15:01
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 14:54 schreef edwinh het volgende:

    [..]

    klopt bovendien staat er wel dat jij de stoploss kan bepalen maar volgens mij kan die nooit meer dan 5% boven of onder de koers zijn, immers dan wordt voor 0.30% van het transactiebedrag al het risico bij de broker gelegd
    Je kunt ook niet anders als je met afgeleide producten van futures werkt. De bank kan niet met dezelfde snelheid de onderliggende futures verkopen en voldoen aan jouw wensen betreffende de stoplossEr van uitgaande dat er uberhaupt futures verkocht worden, daarnaast heb je ook nog de winst voor de bank door de biedlaatspread. Dat was ook iets van 0.6% ofzo volgens elfing dus reken maar uit hoe onzeker je stoploss is.
    SeLangmaandag 22 februari 2010 @ 15:29
    Ja, er is geen gratis geld in deze wereld
    Behalve voor banken e.d.
    tjoptjopmaandag 22 februari 2010 @ 16:14
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 14:57 schreef Mendeljev het volgende:
    Overigens over die MLP's. Dit wordt op een van die uitlegsites beschreven. Dit zijn toch gewoon risicovrije winsten afhankelijk van hoeveel grondstoffen er rondgepompt worden? Blijkbaar zijn dit dus de gasten die het verschil tussen de spot- marktprijs vangen met als enige exposure naar de winst de hoeveelheid contracten die verhandeld worden? Lijkt me een goede business gezien de stijgende energievraag
    [..]


    Wat bedoel je met "verschil tussen de spot- marktprijs". Bedoel je het verschil tussen de spot prijs en de futureprijs van de volgende maand(en). Dat is alleen relevant voor bedrijven die in opslag zitten, en is wel zeker grillig. Er zijn tijden geweest dat die gap een paar dollar was (opslagtekort), maar ook dat het slechts een paar cent was (opslagoverschot).

    Verder zijn ze natuurlijk afhankelijk van de olieconsumptie, als die slinkt vanwege een hoge olieprijs dan verdienen zij minder. Zelfde met natuurrampen.

    Desalniettemin, wel leuk om eens naar te kijken idd
    Mendeljevmaandag 22 februari 2010 @ 17:33
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 16:14 schreef tjoptjop het volgende:

    [..]

    Wat bedoel je met "verschil tussen de spot- marktprijs". Bedoel je het verschil tussen de spot prijs en de futureprijs van de volgende maand(en). Dat is alleen relevant voor bedrijven die in opslag zitten, en is wel zeker grillig. Er zijn tijden geweest dat die gap een paar dollar was (opslagtekort), maar ook dat het slechts een paar cent was (opslagoverschot).

    Verder zijn ze natuurlijk afhankelijk van de olieconsumptie, als die slinkt vanwege een hoge olieprijs dan verdienen zij minder. Zelfde met natuurrampen.

    Desalniettemin, wel leuk om eens naar te kijken idd
    Er wordt dus gezegd dat die MLP's voornamelijk actief zijn in die branche. En zoals ik al zei hebben die bedrijven dus winstexposure naar het aantal contracten dat er verhandeld worden. In hoeverre er prijsconcurrentie is met opslagkosten heb ik werkelijk geen flauw idee van, ik dacht altijd wel dat die bedragen redelijk fixed zijn. Vooral met pijpleidingkosten lijkt het me dat er weinig concurrentie is. Volgens mij maken beurzen zoals CME daar ook wel afspraken over maar desalniettemin, geen flauw idee.
    tjoptjopmaandag 22 februari 2010 @ 19:55
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 17:33 schreef Mendeljev het volgende:

    [..]

    Er wordt dus gezegd dat die MLP's voornamelijk actief zijn in die branche. En zoals ik al zei hebben die bedrijven dus winstexposure naar het aantal contracten dat er verhandeld worden. In hoeverre er prijsconcurrentie is met opslagkosten heb ik werkelijk geen flauw idee van, ik dacht altijd wel dat die bedragen redelijk fixed zijn. Vooral met pijpleidingkosten lijkt het me dat er weinig concurrentie is. Volgens mij maken beurzen zoals CME daar ook wel afspraken over maar desalniettemin, geen flauw idee.
    Ik heb het even opgezocht in een olieboek van me, daar werd het ook (kort) behandeld. Daar was de beschrijving dat het voornamelijk gebruikt wordt om geld op te halen met een asset waar weinig mee gebeurt (qua groei/ontwikkeling). Dus idd een oliebedrijf die z'n pijpleiding afstoot. Gevolg van die fiscale regeling is dat ze hoger gewaardeerd zijn dan vergelijkbare aandelenfondsen (anders zou er ene arbitragemogelijkheid zijn immers) en dus meer opleveren voor de oude 'eigenaar'. Die kan hiermee schulden aflossen of investeren in iets anders.

    Het is dus in feite een manier om een succesvolle operatie qua cash-flow te verzilveren zonder het te verkopen aan een concurrent of apart op de beurs te laten noteren (maar niet fiscaal interessant, dus lagere waardering)

    Er bestaat ook een nog simpelere vorm, Royalty Trust
    capriciamaandag 22 februari 2010 @ 21:21
    Er was vandaag bar weinig te doen op de AEX. En the good old US of A is ook niet echt spannend.
    Gaan we nou weer omhoog richting 340 of gaan we naar beneden?
    Wat zegt jullie TA?

    Ik heb geen voorkeur, zolang er maar iets gebeurt!
    Een jaar lang als vandaag is killing voor ons mooie forum.
    LXIVmaandag 22 februari 2010 @ 21:28
    Aan TA doe ik niet, maar mijn gevoel zegt dat we een beetje rond deze koers blijven hangen dit jaar. Op de korte termijn een ritje naar de 330 ofzo.
    capriciamaandag 22 februari 2010 @ 21:30
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 21:28 schreef LXIV het volgende:
    Aan TA doe ik niet, maar mijn gevoel zegt dat we een beetje rond deze koers blijven hangen dit jaar. Op de korte termijn een ritje naar de 330 ofzo.
    Ik ken jouw posities inmiddels. En die zijn niet echt slecht!
    Maar jij denkt de rest van het jaar tussen de 330 en de 310 of zo, toch?
    Arceemaandag 22 februari 2010 @ 21:31
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 21:28 schreef LXIV het volgende:
    Aan TA doe ik niet, maar mijn gevoel zegt dat we een beetje rond deze koers blijven hangen dit jaar. Op de korte termijn een ritje naar de 330 ofzo.
    Denk ik ook, we gaan niet onder de 300 dit jaar.
    LXIVmaandag 22 februari 2010 @ 21:37
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 21:30 schreef capricia het volgende:

    [..]

    Ik ken jouw posities inmiddels. En die zijn niet echt slecht!
    Maar jij denkt de rest van het jaar tussen de 330 en de 310 of zo, toch?
    In het voorspeltopic ben ik uitgegaan van een AEX tussen de 300 en 360 en daarop heb ik mijn portefeuille ook gemodelleerd. Ook op een vlakke beurs valt te speculeren. Ik had alleen eigenlijk wat calls moeten schrijven toen de AEX op 340 stond, dat was nog beter geweest. Ik wilde wel calls schrijven, maar dacht dat ik beter kon wachten tot het nog iets hoger was.
    Gremenmaandag 22 februari 2010 @ 21:40
    Gewoon lekker long blijven zitten
    LXIVmaandag 22 februari 2010 @ 21:42
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 21:40 schreef Gremen het volgende:
    Gewoon lekker long blijven zitten
    De simpelste en meest effectieve strategie, inderdaad. Maar het kan af en toe wel lang duren voordat je winst maakt.
    flyguydinsdag 23 februari 2010 @ 00:22
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 14:40 schreef SeLang het volgende:

    [..]

    Ik zie nu inderdaad dat CFD aanbieders ook gegarandeerde stoploss aanbieden (zelf heb ik nooit CFD gedaan). Afhankelijk van de voorwaarden kan dat dus interessant zijn. Maar daar moet je even goed naar kijken want die jongens gaan echt niet gratis het risico van een hoge slippage absorberen...
    Nou ik heb geen idee hoe die gasten werken, maar als ik even hypothetisch bezig ga over een handel bij zo'n aanbieder:

    Klant A koopt een positie long in op de dow. Kosten 4 spread points.

    Broker van A neemt die positie long in. Kosten voor de broker 1 spread point. Maar dan is er dus wel risico. Dus de broker neemt een bijna gelijk positie short in om risico tot praktisch nul te beperken. Kosten ook weer 1 spread point.

    Winst zou dan dus de waarde van de 2 overgebleven punten zijn en ze lopen zelf nauwelijks risico. Wordt er dan ook nog een gegarandeerde stoploss aangeboden voor bijvoorbeeld een extra 4 spread points, dan is met hetzelfde risico een behaalde winst van die 6 punten.

    Dat is dus puur cijfer matig, maar ik denk dat het nog wel meer voordelen heeft.

    Gaat iemand (individu of firma) op zijn plaat met het product dan zal dat in veel gevallen trading afschrikken, dus minder winst voor de broker. Of de klant gaat failliet en dan valt er nog minder te verdienen.

    Dankzij die stoploss houden ze dus hun klanten, de gouden kippen, in de markt zodat die weer kunnen handelen en geld in het laatje brengen. En he, zijn ze succesvol, dan vang je in absolute bedragen meer per volgende trade.

    Dit alles is dus even volledig uit mijn duim gezogen. Misschien ben ik gewoon dom en zit ik er volledig naast. Maar mij lijkt het een prima manier om klanten te beschermen, je winsten te vergroten en ook het winstpotentieel te behouden.

    Edit: voor het gemak heb ik zaken als dividend en overnight kosten allemaal niet meegerekend.

    [ Bericht 2% gewijzigd door flyguy op 23-02-2010 00:30:37 ]
    tjoptjopdinsdag 23 februari 2010 @ 00:33
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 00:22 schreef flyguy het volgende:

    [..]

    Nou ik heb geen idee hoe die gasten werken, maar als ik even hypothetisch bezig ga over een handel bij zo'n aanbieder:

    etc.etc.etc.
    Je moeten even zoeken naar voorgaande edities van dit topic, daarin heeft S_E eens uitgebreid uitgelegd over die CFD's
    flyguydinsdag 23 februari 2010 @ 00:35
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 00:33 schreef tjoptjop het volgende:

    [..]

    Je moeten even zoeken naar voorgaande edities van dit topic, daarin heeft S_E eens uitgebreid uitgelegd over die CFD's
    Ja, dat weet ik maar dit was meer om even de gegarandeerde stoploss in het geheel te plaatsen
    tjoptjopdinsdag 23 februari 2010 @ 00:38
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 00:35 schreef flyguy het volgende:

    [..]

    Ja, dat weet ik maar dit was meer om even de gegarandeerde stoploss in het geheel te plaatsen
    oh ok

    Ik ben wel benieuwd of de CFD broker idd een positie op de beurs inneemt nav een klantpositie.
    Vandergelddinsdag 23 februari 2010 @ 14:35
    Gebeurd vooralsnog weinig op de beurzen laatste dagen, het is m.i. wachten tot de stekker er word uitgetrokken want dan kan er zo 12-15% van de huidige koersen af.
    TeringHenkiedinsdag 23 februari 2010 @ 16:23
    Met m'n puts 280 apr heb ik m'n latten aangebonden, want we gaan omlaaaaaaaaaaag
    Lemans24dinsdag 23 februari 2010 @ 16:32
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 14:35 schreef Vandergeld het volgende:
    Gebeurd vooralsnog weinig op de beurzen laatste dagen, het is m.i. wachten tot de stekker er word uitgetrokken want dan kan er zo 12-15% van de huidige koersen af.
    En daar gaan we...
    knnthdinsdag 23 februari 2010 @ 16:33
    Daar ging het consumentenvertrouweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.........
    SeLangdinsdag 23 februari 2010 @ 16:42
    De koers is afgeketst op het 50-daags moving average
    RobertKunathdinsdag 23 februari 2010 @ 16:42
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 16:33 schreef knnth het volgende:
    Daar ging het consumentenvertrouweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.........
    De DOW reageert er tamelijk rustig op terwijl wij meteen +1% in de min vlogen na dit cijfer
    richbitchdinsdag 23 februari 2010 @ 16:54
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 16:42 schreef SeLang het volgende:
    De koers is afgeketst op het 50-daags moving average
    Heb je dat ooit zo getest, na momentum highs/lows?
    knnthdinsdag 23 februari 2010 @ 16:55
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 16:42 schreef SeLang het volgende:
    De koers is afgeketst op het 50-daags moving average
    Geen zorg, we sluiten vandaag nog in de plus:



    Even een paar dozijn sprintertjes kopen hoor ...
    dramatiekdinsdag 23 februari 2010 @ 17:00
    Ben benieuwd naar het herziene US GDP cijfer van a.s. vrijdag.
    capriciadinsdag 23 februari 2010 @ 17:00
    Ik had niet verwacht dat de daling nog even doorging tot 16.30 uur..heftig hoor!
    mierenfokkerdinsdag 23 februari 2010 @ 17:02
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 16:55 schreef knnth het volgende:

    [..]

    Geen zorg, we sluiten vandaag nog in de plus:

    [ afbeelding ]

    Even een paar dozijn sprintertjes kopen hoor ...
    Zo kan ik ook lijntjes trekken
    deenigeechteTSdinsdag 23 februari 2010 @ 17:17
    ZIjn er mensen hier die al zijn aan het inschalen met deze pullback?

    Ik denk dat deze week een down week wordt, waarnaar de stijging weer wordt hervat.

    [ Bericht 36% gewijzigd door deenigeechteTS op 23-02-2010 17:34:42 ]
    SeLangdinsdag 23 februari 2010 @ 18:12
    De hele beweging vanaf maart is een pullback
    fedsingularitywoensdag 24 februari 2010 @ 10:02
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 16:55 schreef knnth het volgende:

    [..]

    Geen zorg, we sluiten vandaag nog in de plus:

    [ afbeelding ]

    Even een paar dozijn sprintertjes kopen hoor ...
    Mooie 5-wave
    Perrinwoensdag 24 februari 2010 @ 11:37
    quote:
    WTO: Grootste daling wereldhandel sinds 1945
    BRUSSEL (AFN) - De wereldhandel is vorig jaar door de economische crisis met 12 procent teruggelopen. Dat is de grootste daling sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dat heeft topman Pascal Lamy van de Wereldhandelsorganisatie WTO woensdag in Brussel gezegd.

    In december ging de WTO er nog van uit dat de wereldhandel in 2009 met 10 procent zou zijn teruggelopen.
    capriciawoensdag 24 februari 2010 @ 12:23
    quote:
    Duitse groei valt stil

    BERLIJN - De groei van de Duitse economie is stilgevallen. Het lichte herstel van Europa's grootste economie in het derde en tweede kwartaal heeft zich niet doorgezet in het laatste kwartaal van vorig jaar.

    © ANP
    Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde definitieve cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek. Het bruto binnenlands product (bbp) in het vierde kwartaal bleef steken op het niveau van het kwartaal ervoor.
    In het derde en tweede kwartaal steeg het Duitse bbp nog met respectievelijk 0,7 en 0,4 procent ten opzichte van de kwartalen ervoor. Vorig jaar is de Duitse economie met een ongekende 5 procent gekrompen ten opzichte van 2008.
    Geen goed nieuws...
    SeLangwoensdag 24 februari 2010 @ 12:47
    Sommige grafiekjes in de OP updaten niet meer dus dat heb ik net even gefixed in de wiki. Dus in het volgende topic moet het allemaal weer werken.

    Edit: En ik heb bij Europese indices Eurostoxx50 toegevoegd en S&P500 futures. Die laatste is natuurlijk geen Europese index maar aangezien Europese beurzen vaak de S&P500 futures volgen voordat de Amerikaanse beurs open is leek me dat wel een nuttige toevoeging.

    [ Bericht 48% gewijzigd door SeLang op 24-02-2010 13:24:50 ]
    Govermanwoensdag 24 februari 2010 @ 13:31
    ^^ je hebt het over een wiki, maar wat is het adres daarvan?

    Verder, waar kan ik relatief eenvoudig en overzichtelijk de obligatiemarkten volgen?
    SeLangwoensdag 24 februari 2010 @ 13:37
    quote:
    Op woensdag 24 februari 2010 13:31 schreef Goverman het volgende:
    ^^ je hebt het over een wiki, maar wat is het adres daarvan?
    Staat in de OP
    quote:
    Verder, waar kan ik relatief eenvoudig en overzichtelijk de obligatiemarkten volgen?
    http://www.bloomberg.com/markets/rates/index.html of gewoon yahoo finance

    SeLangwoensdag 24 februari 2010 @ 13:39
    Om 10:00am EST een Testimony van Bernanke.
    Als het goed is komt er hier een stream.
    TeringHenkiewoensdag 24 februari 2010 @ 14:07
    quote:
    Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef SeLang het volgende:
    Om 10:00am EST een Testimony van Bernanke.
    Als het goed is komt er hier een stream.
    Dan gaan de sluizen weer open
    flyguywoensdag 24 februari 2010 @ 14:10
    Plus verkoopcijfers nieuwe huizen januari.
    #ANONIEMwoensdag 24 februari 2010 @ 16:01
    quote:
    Op woensdag 24 februari 2010 14:10 schreef flyguy het volgende:
    Plus verkoopcijfers nieuwe huizen januari.
    Uhm... Niet dus:

    New Home Sales 309K 354K 342K
    SeLangwoensdag 24 februari 2010 @ 16:03
    quote:
    Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef SeLang het volgende:
    Om 10:00am EST een Testimony van Bernanke.
    Als het goed is komt er hier een stream.
    Het is begonnen
    SeLangwoensdag 24 februari 2010 @ 16:06
    OMG, Obama's propaganda machine aan het woord...
    RobertKunathwoensdag 24 februari 2010 @ 16:44
    Verkoop nieuwe huizen VS daalt onverwacht in januari, DOW trekt zich er niet veel van aan.
    Ah, Bernanke heeft weer is wat leuke woordjes gesproken. Dat zal ´t zijn.
    #ANONIEMwoensdag 24 februari 2010 @ 16:48
    Crude Oil Inventories 3.0M 1.8M 3.1M

    Wederom slechte cijfers... En toch stijgen daar op WS

    Rare jongens die beleggerd
    deenigeechteTSwoensdag 24 februari 2010 @ 16:49
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 18:12 schreef SeLang het volgende:
    De hele beweging vanaf maart is een pullback
    Hoe ver denk je dat we omhooggaan?
    Iemand zei een 100%-move, en ik ben er eigenlijk wel mee eens. Dat zou gelijkstaan aan S&P 1330, of AEX 390
    RobertKunathwoensdag 24 februari 2010 @ 16:55
    quote:
    Op woensdag 24 februari 2010 16:49 schreef deenigeechteTS het volgende:

    [..]

    Hoe ver denk je dat we omhooggaan?
    Iemand zei een 100%-move, en ik ben er eigenlijk wel mee eens. Dat zou gelijkstaan aan S&P 1330, of AEX 390
    Huh, is een pullback niet een terugval van een koers vanaf een bepaalde top ?
    Wat bedoel je dan met omhooggaan als er een pullback komt vanaf maart ?
    Dat we dus eerst omhoog gaan naar de 390 met de 100%move om vervolgens flink te zakken ?

    [ Bericht 7% gewijzigd door RobertKunath op 24-02-2010 17:12:01 ]
    tony_clifton-woensdag 24 februari 2010 @ 17:23
    nm

    [ Bericht 36% gewijzigd door tony_clifton- op 24-02-2010 17:27:26 ]
    Lemans24woensdag 24 februari 2010 @ 17:40
    Ik heb weer eens wat aangeschaft, en het valt zéker niet onder daytraden.

    Ik zit voor het eerst in obligaties! Het mag hier bekend zijn welke... Nu maar hopen dat ze een beetje waardevast blijven. Wel leuk om te zien dat je door de lopende rente in je portefeuille direct op dikke winst staat met die dingen,
    + 4,8% +5,08% al

    [ Bericht 0% gewijzigd door Lemans24 op 24-02-2010 19:19:25 ]
    tony_clifton-woensdag 24 februari 2010 @ 19:05
    wtf

    http://usb.brando.com/usb(...)_p01179c034d015.html

    Dit is niet wat ik in gedachten had maar soit, why not .
    Lemans24woensdag 24 februari 2010 @ 19:21
    quote:
    Op woensdag 24 februari 2010 19:05 schreef tony_clifton- het volgende:
    wtf

    http://usb.brando.com/usb(...)_p01179c034d015.html

    Dit is niet wat ik in gedachten had maar soit, why not .
    Die muis... wil ik ook.... op m'n werk....!
    Digi2woensdag 24 februari 2010 @ 20:40
    Hoe gaat het eigenlijk met de CDS op griekse staatsleningen?
    Stijgen die nu ze daar alweer vollop staken.
    Arceewoensdag 24 februari 2010 @ 22:21
    quote:
    GM trekt stekker uit Hummer

    ***************************************
    ` Het terreinwagenmerk Hummer verdwijnt
    van de markt.Fabrikant General Motors
    heeft gemeld dat de geplande verkoop
    aan het Chinese bedrijf Tengzhong niet
    doorgaat.Dat betekent volgens GM het
    eind van het verlieslijdende merk.

    De reden voor het afblazen van de deal
    is niet bekendgemaakt,maar volgens de
    Financial Times heeft de regering in
    Peking de verkoop tegengehouden.De
    overname van het benzineslurpende merk
    zou indruisen tegen de overheidsplannen
    om de luchtvervuiling terug te dringen.

    Hummer is niet het enige merk dat wordt
    afgestoten door het noodlijdende GM.
    Eerder werd Saab verkocht aan Spyker.
    Mertofzodonderdag 25 februari 2010 @ 00:55
    quote:
    Op woensdag 24 februari 2010 22:21 schreef Arcee het volgende:

    [..]


    dus nu geldt het wie het hoogste bied?
    TeringHenkiedonderdag 25 februari 2010 @ 01:02
    Misschien heeft Victor Muller wel interesse
    LXIVdonderdag 25 februari 2010 @ 08:56
    quote:
    Op woensdag 24 februari 2010 22:21 schreef Arcee het volgende:

    [..]
    Goedzo! Die Hummers zie ik het liefste van de aardbodem verdwijnen!
    #ANONIEMdonderdag 25 februari 2010 @ 08:58
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 08:56 schreef LXIV het volgende:

    [..]

    Goedzo! Die Hummers zie ik het liefste van de aardbodem verdwijnen!
    hoezo?
    LXIVdonderdag 25 februari 2010 @ 09:43
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 08:58 schreef RvLaak het volgende:

    [..]

    hoezo?
    Omdat het vieze, a-sociale, milieuvervuilende, technisch-inferieure bakken zijn.
    #ANONIEMdonderdag 25 februari 2010 @ 09:57
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 09:43 schreef LXIV het volgende:

    [..]

    Omdat het vieze, a-sociale, milieuvervuilende, technisch-inferieure bakken zijn.
    Ja en? Als er vraag naar is, zie ik het probleem niet.
    lyolyrcdonderdag 25 februari 2010 @ 10:02
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 09:43 schreef LXIV het volgende:
    Omdat het vieze, a-sociale, milieuvervuilende, technisch-inferieure bakken zijn.
    De meeste van die eigenschappen gaan op voor alle Amerikaanse auto's. Dat de Amerikanen Toyota nu zo aan het afkammen zijn, is trouwens gewoon een soort propaganda voor de eigen autoindustrie.
    knnthdonderdag 25 februari 2010 @ 10:08
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 09:57 schreef RvLaak het volgende:

    [..]

    Ja en? Als er vraag naar is, zie ik het probleem niet.
    Als er vraag naar is zijn het opeens geen vieze, a-sociale, milieuvervuilende, technisch-inferieure bakken meer?
    LXIVdonderdag 25 februari 2010 @ 10:09
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 09:57 schreef RvLaak het volgende:

    [..]

    Ja en? Als er vraag naar is, zie ik het probleem niet.
    En als er vraag is naar kinderporno?
    #ANONIEMdonderdag 25 februari 2010 @ 10:16
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 10:08 schreef knnth het volgende:

    [..]

    Als er vraag naar is zijn het opeens geen vieze, a-sociale, milieuvervuilende, technisch-inferieure bakken meer?
    Ontken ik dat ergens?

    Ik dacht dat de meeste mensen hier juist zo voor een vrije markt waren. Vraag en aanbod etc.
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 10:09 schreef LXIV het volgende:

    [..]

    En als er vraag is naar kinderporno?
    Met het rijden in een hummer, doe je niet mensen kapot maken voor de rest van hun leven.
    LXIVdonderdag 25 februari 2010 @ 10:27
    Voor het eerst van mijn leven heb ik een assignment gehad van mijn puts voordat de expiratiedatum verlopen was! 400 BAMmetjes wilde iemand kwijt voor 8,80! Terwijl ze pas in Maart verlopen!
    Lemans24donderdag 25 februari 2010 @ 10:56
    quote:
    NYSE Euronext herweegt op grond van de reglementen de samenstelling van de AEX index, de Mid Cap index en de Small Cap index. Per dinsdag 2 maart 2010 worden de volgende wijzigingen in de samenstelling van deze indices doorgevoerd:

    AEX index
    Geen wijzigingen

    Mid Cap index
    Het aandeel Delta Lloyd wordt aan de Mid Cap index toegevoegd.
    Het aandeel Prologis European Properties verdwijnt uit de Mid Cap index.

    Small Cap index
    De aandelen Arseus, Fornix BioSciences, Gamma Holding en Prologis European Properties worden aan de Small Cap index toegevoegd.
    Het aandeel Hunter Douglas verdwijnt uit de Small Cap index.
    Dat heeft Delta Lloyd snel gedaan.
    tony_clifton-donderdag 25 februari 2010 @ 11:29
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 10:08 schreef knnth het volgende:

    [..]

    Als er vraag naar is zijn het opeens geen vieze, a-sociale, milieuvervuilende, technisch-inferieure bakken meer?
    +1
    Severusdonderdag 25 februari 2010 @ 11:34
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 10:56 schreef Lemans24 het volgende:

    [..]

    Dat heeft Delta Lloyd snel gedaan.
    Nogal
    Henktaydonderdag 25 februari 2010 @ 13:12
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 10:27 schreef LXIV het volgende:
    Voor het eerst van mijn leven heb ik een assignment gehad van mijn puts voordat de expiratiedatum verlopen was! 400 BAMmetjes wilde iemand kwijt voor 8,80! Terwijl ze pas in Maart verlopen!
    leukis dat he??
    Zekerr als je er niet op rekende
    deenigeechteTSdonderdag 25 februari 2010 @ 13:35
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 10:27 schreef LXIV het volgende:
    Voor het eerst van mijn leven heb ik een assignment gehad van mijn puts voordat de expiratiedatum verlopen was! 400 BAMmetjes wilde iemand kwijt voor 8,80! Terwijl ze pas in Maart verlopen!
    heb je geld verloren? je hebt puts geschreven en toen ging bam omlaag??
    tony_clifton-donderdag 25 februari 2010 @ 14:25
    Nop, hij heeft zijn maximale winst nu reeds behaalt denk ik...
    Rejecteddonderdag 25 februari 2010 @ 14:26
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 10:02 schreef lyolyrc het volgende:

    [..]

    De meeste van die eigenschappen gaan op voor alle Amerikaanse auto's. Dat de Amerikanen Toyota nu zo aan het afkammen zijn, is trouwens gewoon een soort propaganda voor de eigen autoindustrie.
    dramatiekdonderdag 25 februari 2010 @ 14:31
    nou nou, alweer flutcijfers uit de US
    LXIVdonderdag 25 februari 2010 @ 14:35
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 13:12 schreef Henktay het volgende:

    [..]

    leukis dat he??
    Zekerr als je er niet op rekende
    In principe maakt het niet uit, want de cash had ik wel. Het komt omdat de verwachtingswaarde er al uit is en de puts hoog staan terwijl de spreid ook groot is. Dan kun je ze moeilijk verkopen en dan oefen ze je uit. Logisch.
    dramatiekdonderdag 25 februari 2010 @ 15:38
    -1.7%, -1.9 % kom er maar in VDG

    [ Bericht 5% gewijzigd door dramatiek op 25-02-2010 15:47:41 ]
    #ANONIEMdonderdag 25 februari 2010 @ 16:03
    HPI m/m -1.6% 0.6% 0.4%
    #ANONIEMdonderdag 25 februari 2010 @ 16:08
    Hoe is het met de aankomende beurskrach? De AEX staat lekker laag nu, ik speel met de gedachte wat dingen te kopen voor de middellange termijn (één à twee jaar).

    Is Vandergeld nog steeds overtuigd van zijn eigen gelijk?
    capriciadonderdag 25 februari 2010 @ 16:21
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 16:08 schreef Sloggi het volgende:
    Hoe is het met de aankomende beurskrach? De AEX staat lekker laag nu, ik speel met de gedachte wat dingen te kopen voor de middellange termijn (één à twee jaar).

    Is Vandergeld nog steeds overtuigd van zijn eigen gelijk?
    De 315 is twee weken geleden wel aardig aangestampt. Maar of die ook gaat houden?
    LXIVdonderdag 25 februari 2010 @ 16:25
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 16:08 schreef Sloggi het volgende:
    Hoe is het met de aankomende beurskrach? De AEX staat lekker laag nu, ik speel met de gedachte wat dingen te kopen voor de middellange termijn (één à twee jaar).

    Is Vandergeld nog steeds overtuigd van zijn eigen gelijk?
    Met zo'n korte termijn moet je helemaal geen aandelen willen kopen! Koop je voor de iets langere termijn dan geloof ik dat je nu best in kan stappen.
    Vandergelddonderdag 25 februari 2010 @ 16:35
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 16:08 schreef Sloggi het volgende:
    Hoe is het met de aankomende beurskrach? De AEX staat lekker laag nu, ik speel met de gedachte wat dingen te kopen voor de middellange termijn (één à twee jaar).

    Is Vandergeld nog steeds overtuigd van zijn eigen gelijk?
    Severusdonderdag 25 februari 2010 @ 16:49
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 16:35 schreef Vandergeld het volgende:

    [..]


    Ik vraag me nog steeds af waar je dat negatieve sentiment vandaan haalt

    Er wordt best wat geld uit het niets gecreëerd op dit moment, zonder onderliggende waarde. Dat baart me wel zorgen, maar een echte ineenstorting.. nee.
    SeLangdonderdag 25 februari 2010 @ 16:58
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 15:38 schreef dramatiek het volgende:
    -1.7%, -1.9 % kom er maar in VDG

    Michelle Obama probeert de greenshoots nog te redden, maar de situatie is hopeloos
    deenigeechteTSdonderdag 25 februari 2010 @ 17:21
    Bullflag is te zien op daily charts.. ik voorspel een stijging in de volgende weken op basis van technische analyse!
    richbitchdonderdag 25 februari 2010 @ 17:31
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 17:21 schreef deenigeechteTS het volgende:
    Bullflag is te zien op daily charts.. ik voorspel een stijging in de volgende weken op basis van technische analyse!
    waar zie je die dan?
    Mendeljevdonderdag 25 februari 2010 @ 19:06
    Shiller P/E staat ~23% hoger dan de mean. Nu kopen is hetzelfde als een splinter uit je reet proberen te halen met een bokshandschoen.
    SeLangdonderdag 25 februari 2010 @ 19:25
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 19:06 schreef Mendeljev het volgende:
    Shiller P/E staat ~23% hoger dan de mean. Nu kopen is hetzelfde als een splinter uit je reet proberen te halen met een bokshandschoen.
    Zowel Shiller P/E als q (value of stockmarkt / corporate net worth) geven een gigantische overwaardering aan. Dit zijn btw de enige twee methoden die ik ken die op lange termijn voorspelbaarheid hebben.

    (Btw: in het plaatje CAPE = cyclically adjusted price earnings = Shiller P/E)

    flyguydonderdag 25 februari 2010 @ 19:37
    VS is bijna een flatline vandaag
    deenigeechteTSdonderdag 25 februari 2010 @ 21:59
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 17:31 schreef richbitch het volgende:

    [..]

    waar zie je die dan?
    op de S&P500.. maar op de AEX zie ik juist een bear flag
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 19:06 schreef Mendeljev het volgende:
    Shiller P/E staat ~23% hoger dan de mean. Nu kopen is hetzelfde als een splinter uit je reet proberen te halen met een bokshandschoen.
    voor de lange termijn is de markt onzeker voor voor de middellange termijn verwacht ik een hertest van de recente highs, het probleem is dat de euro niet omhoog gaat terwijl de markt dat wel doet, komt denk ik door griekenland, bam en andere nederland specifieke gebertenissen , waardoor de AEX underperformed.
    over het algemeen wordt volgens mij de markt niet gedreven door waarderingen maar door hebzucht en angst. dat de shiller pe hoog staat betekent niet dat het hoger kan gaan, totdat de bubbel ineenstort
    dus voor deze twee maanden feb en maart heb ik een koop advies..
    Arceedonderdag 25 februari 2010 @ 22:13
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 16:08 schreef Sloggi het volgende:
    Hoe is het met de aankomende beurskrach? De AEX staat lekker laag nu, ik speel met de gedachte wat dingen te kopen voor de middellange termijn (één à twee jaar).

    Is Vandergeld nog steeds overtuigd van zijn eigen gelijk?
    Wall Street stuk hoger dan toen AEX sloot, niks aan de hand dus.
    richbitchdonderdag 25 februari 2010 @ 23:43
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 21:59 schreef deenigeechteTS het volgende:

    [..]

    op de S&P500.. maar op de AEX zie ik juist een bear flag
    [..]
    Laat eens zien.. plaatje..
    capriciavrijdag 26 februari 2010 @ 01:00
    Een twee weken geleden nam ik met plezier een sprintertje long AEX toen we 315 stonden.
    Deze keer ben ik er niet zeker van dat 311 of zo de bodem is.
    #ANONIEMvrijdag 26 februari 2010 @ 08:03
    GB: Nationwide HPI m/m -1.0% 0.4% 1.4%

    Volgens mij zijn de green shoots nu behoorlijk definitief verwelkt... Komt de laatste tijd veel negatief nieuws naar buiten & de bedrijvencijfers waren ook niet echt reden voor een Hosanna
    dramatiekvrijdag 26 februari 2010 @ 09:29
    Ben benieuwd hoeveel er vandaag van dat Q4 GDP cijfer af kan.
    #ANONIEMvrijdag 26 februari 2010 @ 13:42
    '10 sectoren waarin de werkgelegenheid blijft krimpen'
    quote:
    De huidige slechte situatie op de arbeidsmarkt zal voor de meeste sectoren weer aantrekken, als de economie herstelt. Er is echter een aantal sectoren waarin het niet meer goed komt.

    Amerikaanse regering
    Dat schrijft de Amerikaanse banensite Yahoo! hotjobs. De site baseert zich hierbij op schattingen van de Amerikaanse regering voor de periode van 2008 en 2018.

    De top-10 waar banenverlies is te verwachten
    1 Warenhuizen Verlies van 10,2% van de 1,56 miljoen banen
    2 Halfgeleider productie Verlies van 33,7% van de 432.000 banen
    3 Auto-onderdelen, productie Verlies van 18,6% van de 544.000 banen
    4 Post Verlies van 13% van de 748.000 banen
    5 Drukkerijen Verlies van 16% van de 594.000 banen
    6 Kledingproductie Verlies van 57% van de 155.000 banen
    7 Kranten-uitgevers Verlies van 24,8% van de 326.000 banen
    8 Mijnbouw-dienstverlening Verlies van 23,2% van de 328.000 banen
    9 Benzinestations Verlies van 8,9% van de 843.000 banen
    10 Vaste telefonie Verlies van 11% van de 666.000 banen
    dramatiekvrijdag 26 februari 2010 @ 15:31
    quote:
    Op vrijdag 26 februari 2010 09:29 schreef dramatiek het volgende:
    Ben benieuwd hoeveel er vandaag van dat Q4 GDP cijfer af kan.
    5.9 da hedde ik da nie gedacht.
    SeLangvrijdag 26 februari 2010 @ 15:56
    @SE:
    Eind vorig jaar had je een perfecte macrocijfers lijst gepost in Excel. Kon je nog eens zo'n lijst uitdraaien in hetzelfde format die:
    - Teruggaat tot 2006
    - Als het kan ook cijfers bevat van andere landen zoals UK, Zwitserland, EU, Japan ?
    M.Melandrivrijdag 26 februari 2010 @ 16:21
    technisch lastig nu, kan zo omslaan hier.
    M.Melandrivrijdag 26 februari 2010 @ 16:39
    quote:
    Op vrijdag 26 februari 2010 16:21 schreef M.Melandri het volgende:
    technisch lastig nu, kan zo omslaan hier.
    daar gaan ze al
    Lemans24vrijdag 26 februari 2010 @ 16:43
    zozo, binnen een half uur 4 punten erbij.
    lyolyrcvrijdag 26 februari 2010 @ 16:44
    quote:
    Op vrijdag 26 februari 2010 15:31 schreef dramatiek het volgende:
    5.9 da hedde ik da nie gedacht.
    Het gaat over het laatste kwartaal van vorig jaar. Toen was men nog redelijk optimistisch. Waarschijnlijk zullen de cijfers over het eerste kwartaal van 2010 slechter zijn.
    tony_clifton-vrijdag 26 februari 2010 @ 23:36
    Een (zoals gewoonlijk) immer geniaal businessplan van de hand van David Thorne;
    quote:
    Exciting investment opportunity
    As there is no money in graphic design or writing, I have decided on a different career path and am inviting investors to participate in an exciting investment opportunity that promises guaranteed returns in a ready market.
    http://www.27bslash6.com/guaranteed.html
    capriciazaterdag 27 februari 2010 @ 00:35
    Iemand al ingestapt? Of denken we dat het verder naar beneden gaat?
    Ik heb nog geen actie ondernomen...
    bascrosszaterdag 27 februari 2010 @ 02:41
    Ingestapt voor een rit naar beneden? Nee.
    tony_clifton-zaterdag 27 februari 2010 @ 12:43
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 00:35 schreef capricia het volgende:
    Iemand al ingestapt? Of denken we dat het verder naar beneden gaat?
    Ik heb nog geen actie ondernomen...
    Ik ben erin gebleven (ingestapt tussen februari en mei).
    De aandelen die ik verkocht heb waren ofwel rommel (heb zo'n paar vergissingen gemaakt), ofwel begonnen ze te stagneren (zo ben ik een paar keer rond de 10% onder de top uitgestapt).

    Wat ik nu in pf heb hou ik voor de middellange termijn (1 jaar, tenzij de economische situatie veranderd), of tot wanneer tussentijdse 'doelen' bereikt worden. Bv. een stijging van een landbouwaandeel van 50% naar aanleiding van snel aantrekkende vraag naar meststoffen (hetgeen ik verwacht).


    Zelf geloof ik dat 't best wel eens eventjes lelijk kan doen, maar de bears die zeggen dat de economie elk moment kan crashen zijn nu al 2 jaar aan een stuk fout dus ik onthou mij van zo'n uitspraken.
    dramatiekzaterdag 27 februari 2010 @ 13:13
    quote:
    Op vrijdag 26 februari 2010 16:44 schreef lyolyrc het volgende:

    [..]

    Het gaat over het laatste kwartaal van vorig jaar. Toen was men nog redelijk optimistisch. Waarschijnlijk zullen de cijfers over het eerste kwartaal van 2010 slechter zijn.
    Ik weet het, alleen had ik een revisie naar beneden verwacht. Het is hoe je het ook kan draaien een goed cijfer.
    Zerohedge geeft, nu het cijfer positiever dan verwacht uitvalt, iig geen correctie op het zwaar negatieve verhaal toen het Prelim 5.7% cijfer uitkwam. Ik geloof dat ze daar nog negatiever zijn dan Kees op BNR.
    Mendeljevzaterdag 27 februari 2010 @ 14:47
    Ik had het er laatst met iemand over wat de meest fundamentele gedachten achter het beleggen zouden moeten zijn. Op basis hiervan hebben we de 3 gulden regels samengesteld ( )


  • De markten gaan nooit failliet.
    Uit historisch perspectief is een gespreide portefeuille nooit failliet gegaan, het is daarom logischer om in te stappen bij een AEX van 200 dan bij een AEX van 300. Veel particulieren doen echter exact het tegenovergestelde

  • De markt is niet dom.
    De markt beheert al het kapitaal van de wereld en alloceert dit op een efficiente manier. Denken dat je dit beter kan betekent dat je met je a+b=c logica de markt probeert te verslaan. Gezien de goede informatievoorziening op de markt is het lastig om een duurzame edge te behouden.

  • De markten concurreren met elkaar.
    Zonder veel kaas te hebben gegegeten van economie is goed om te bevatten dat de som van al het kapitaal op de markt gelijk is aan 1. Indien markt A een beter yield/risicovoorstel doet dan markt B dan zal er geld vloeien van markt B naar markt A, de kapitaalsom blijft nog steeds gelijk aan 1. Yield/risicoverschuivingen zijn van alle tijden dus beperk je visie niet tot één markt.

    Aanvullingen zijn welkom maar imo is dit toch wel de basic info om te doorgronden. Zoals Marc Faber al zei: 'The man on the street is the best investor' omdat hij niet gebonden is aan tijd en zodoende altijd de beste deal kan uitzoeken.
  • TeringHenkiezaterdag 27 februari 2010 @ 14:57
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 14:47 schreef Mendeljev het volgende:
  • De markten gaan nooit failliet.
    Veel particulieren doen echter exact het tegenovergestelde
  • Je bedoelt: babyboomers in NL doet exact het tegenovergestelde. Die kopen van hun pensioen T2 de dag voordat de kwartaalcijfers uitkomen.
    Mendeljevzaterdag 27 februari 2010 @ 15:09
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 14:57 schreef TeringHenkie het volgende:

    [..]

    Je bedoelt: babyboomers in NL doet exact het tegenovergestelde. Die kopen van hun pensioen T2 de dag voordat de kwartaalcijfers uitkomen.
    Maar ook in het algemeen. Als de AEX de 200 punten barriere doorbreekt houden veel mensen hun poot stijf maar als de AEX 300 topt dan hoor je langzaamaan mensen over instappen en 'we gaan toch wel naar de 500'. HALLO, je hebt net 50% rendement verloren. Als je niet instapt bij 200 omdat je lager wilt instappen, alé, maar het feit dat je dit pas doet bij extreem hogere waarderingen vind ik toch wel jammer. Vooral omdat deze mensen vaak ook nog serieuze plannen hebben met hun geld.
    SeLangzaterdag 27 februari 2010 @ 15:38
    Wat een goede post dit
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 14:47 schreef Mendeljev het volgende:
    Ik had het er laatst met iemand over wat de meest fundamentele gedachten achter het beleggen zouden moeten zijn. Op basis hiervan hebben we de 3 gulden regels samengesteld ( )


  • De markten gaan nooit failliet.
    Uit historisch perspectief is een gespreide portefeuille nooit failliet gegaan, het is daarom logischer om in te stappen bij een AEX van 200 dan bij een AEX van 300. Veel particulieren doen echter exact het tegenovergestelde

  • De markt is niet dom.
    De markt beheert al het kapitaal van de wereld en alloceert dit op een efficiente manier. Denken dat je dit beter kan betekent dat je met je a+b=c logica de markt probeert te verslaan. Gezien de goede informatievoorziening op de markt is het lastig om een duurzame edge te behouden.

  • De markten concurreren met elkaar.
    Zonder veel kaas te hebben gegegeten van economie is goed om te bevatten dat de som van al het kapitaal op de markt gelijk is aan 1. Indien markt A een beter yield/risicovoorstel doet dan markt B dan zal er geld vloeien van markt B naar markt A, de kapitaalsom blijft nog steeds gelijk aan 1. Yield/risicoverschuivingen zijn van alle tijden dus beperk je visie niet tot één markt.

    Aanvullingen zijn welkom maar imo is dit toch wel de basic info om te doorgronden. Zoals Marc Faber al zei: 'The man on the street is the best investor' omdat hij niet gebonden is aan tijd en zodoende altijd de beste deal kan uitzoeken.
  • En dit
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 15:09 schreef Mendeljev het volgende:

    [..]

    Maar ook in het algemeen. Als de AEX de 200 punten barriere doorbreekt houden veel mensen hun poot stijf maar als de AEX 300 topt dan hoor je langzaamaan mensen over instappen en 'we gaan toch wel naar de 500'. HALLO, je hebt net 50% rendement verloren. Als je niet instapt bij 200 omdat je lager wilt instappen, alé, maar het feit dat je dit pas doet bij extreem hogere waarderingen vind ik toch wel jammer. Vooral omdat deze mensen vaak ook nog serieuze plannen hebben met hun geld.
    Mendeljevzaterdag 27 februari 2010 @ 15:44
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 15:38 schreef SeLang het volgende:
    Wat een goede post dit
    Geef jezelf maar de credits, 90% van mijn mening wordt beinvloed door jouw posts.
    deenigeechteTSzaterdag 27 februari 2010 @ 19:22
    quote:
    Op donderdag 25 februari 2010 23:43 schreef richbitch het volgende:

    [..]

    Laat eens zien.. plaatje..


    hier is de bullflag, als je gelooft in ta dan zou je wachten op breakout naar boven
    Govermanzaterdag 27 februari 2010 @ 20:25
    ^^ ehm... leg eens uit, want ik zie hier geen patroon in. Ik zie twee weillekeurig getrokken parallelle lijnen en een golvende lijn op een marktdiagram dat neerwaarts is. Wat is hier bullflag aan??
    tony_clifton-zondag 28 februari 2010 @ 13:08
    Mendeljev, je kan nog toevoegen dat na een significante daling van de markten een tracker op de index het altijd beter doet dan individuele aandelen. Toch met risico/spreiding/winst in 't achterhoofd.
    Mendeljevzondag 28 februari 2010 @ 14:37
    quote:
    Op zondag 28 februari 2010 13:08 schreef tony_clifton- het volgende:
    Mendeljev, je kan nog toevoegen dat na een significante daling van de markten een tracker op de index het altijd beter doet dan individuele aandelen. Toch met risico/spreiding/winst in 't achterhoofd.
    Muah, dan ga je mensen al snel een advies opleggen. Daarnaast is zo'n advies ook inherent aan wat de doelstellingen van de belegger zijn, die zijn natuurlijk voor iedereen anders. Wat uiteindelijk iemand koopt is eigenlijk bijzaak en zou een direct gevolg moeten zijn van het gebruiken van je gezonde verstand en een juiste basisinstelling. Echter moet je om je verstand te kunnen gebruiken wel een hint in de goede richting hebbendingen zoals: gratis geld bestaat niet .

    Waarom zeg ik dit? Ik zie heel veel mensen voorbij gaan aan de hele basis van het beleggen en wanhopig op zoek naar een makkelijk winstje daarbij gebruik makend van dubieuze middelen om op eenvoudige wijze koersverloop te voorspellen. Wederom, de markt is niet dom.

    We wilden eigenlijk nog een punt 4: 'Tijd werkt in je voordeel' erbij zetten maar omdat dit eigenlijk zo ontzettend voor zich spreekt en misschien het punt van concurrerende markten verwatert maar achterwege gelaten.
    richbitchzondag 28 februari 2010 @ 15:15
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 19:22 schreef deenigeechteTS het volgende:

    [..]

    [ afbeelding ]

    hier is de bullflag, als je gelooft in ta dan zou je wachten op breakout naar boven
    Ik zie lowerlow, lowerhigh, lowerlow en nu een higherhigh.. dit is nog downtrend (bekijk ook eens groter timeframe), ik zou hier niet long gaan. Daarnaast.. zijn er momentum highs?
    richbitchzondag 28 februari 2010 @ 15:17
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 20:25 schreef Goverman het volgende:
    ^^ ehm... leg eens uit, want ik zie hier geen patroon in. Ik zie twee weillekeurig getrokken parallelle lijnen en een golvende lijn op een marktdiagram dat neerwaarts is. Wat is hier bullflag aan??
    http://blog.afraidtotrade.com/how-to-trade-a-bull-flag/
    Mendeljevzondag 28 februari 2010 @ 18:33
    Griekenland krijgt bailout.

    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=acUdZ95eNnGo&pos=3
    bascrosszondag 28 februari 2010 @ 18:35
    De EU.
    SeLangmaandag 1 maart 2010 @ 01:48
    Duitse bailout van Griekenland

    SeLangmaandag 1 maart 2010 @ 01:52
    Gelukkig herstelt de huizenmarkt...

    DiegoArmandoMaradonamaandag 1 maart 2010 @ 02:02
    TVP