In deze sticky staat nog een lijstje uitgebreidere topicsquote:Op zaterdag 20 februari 2010 00:08 schreef capricia het volgende:
[..]
Interessant!
Heb ze een bookmark gegeven. Om in alle rust eens te lezen.
Heb jij vroeger in het pre-forum tijdperk ook op de nieuwsgroep beurs.nl gezeten?quote:Op zaterdag 20 februari 2010 00:08 schreef LXIV het volgende:
Die andere fora vind ik ook niks aan. Daar zit iedereen alleen maar de aandeeltjes uit zijn eigen porto ongefundeerd te promoten en dat is het dan. 90% non-info.
dat heb ik even uitgezocht maar de vorige keer was het maar 1% lager, kan natuurlijk ook toeval zijnquote:Op zaterdag 20 februari 2010 11:34 schreef SeLang het volgende:
Het kabinet is gevallen. De AEX zal maandag wel 100 punten lager openen
Ik denk 100 punten omhoogquote:Op zaterdag 20 februari 2010 11:34 schreef SeLang het volgende:
Het kabinet is gevallen. De AEX zal maandag wel 100 punten lager openen
Natuurlijk heeft een Nederlandse kabinetscrisis geen enkele invloed op de AEX. De AEX crasht alleen als Obama z'n teen heeft gestotenquote:Op zaterdag 20 februari 2010 11:36 schreef edwinh het volgende:
dat heb ik even uitgezocht maar de vorige keer was het maar 1% lager, kan natuurlijk ook toeval zijn
Alleen hele oude ( 12 jaar) versiesquote:btw heb jij ook wel gewerkt met metastock?
Brinkman ligt nu al te jengelenquote:Op zaterdag 20 februari 2010 19:45 schreef LXIV het volgende:
Misschien dat de bouwers wat lager openen ivm de kabinetsval. Veel herstructureringsprojecten komen nu niet meer snel op gang.
quote:Wat gaat er met de crisiswet gebeuren?
Voorzitter Elco Brinkman van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland vreest dat 2010 het jaar wordt van doorsukkelen.
Crisiswet verdwenen
De oud-minister maakt zich na de val van het kabinet ernstige zorgen over de invoering van de crisis- en herstelwet. "Ik ga ervan uit dat die wet dit jaar van de baan is. Hij lijkt verdwenen achter de politieke horizon", liet Brinkman via zijn woordvoerder weten.
Controversieel
"Ondanks dit uitstel hoopten wij dat de crisiswet toch zou worden ingevoerd." Bouwend Nederland vreest nu dat de Eerste Kamer de wet tot controversieel onderwerp verklaart. Dat betekent dat de wet er op zijn vroegst onder een volgend kabinet kan komen.
Moeilijke tijden
De bouwsector verkeert door de economische crisis en de lange periode van vorst al in moeilijke tijden. Met ook nog eens een politieke crisis erbij, begeeft zich de sector helemaal in zwaar weer. "Dit gaat zeker ten koste van de werkgelegenheid in de bouwsector", aldus Brinkmans woordvoerder.
© RTLZ.nl
Beleggers zien linkse coalitie niet zittenquote:Op zaterdag 20 februari 2010 19:48 schreef capricia het volgende:
Is er eigenlijk een regeringscombinatie te bedenken die de voorkeur van beleggers zou hebben?
Dat zou een regering zijn die het bedrijsleven weinig maar wel goede regels, een kleine overheid en lage belastingen oplegt. Dan kom je toch in de rechtse hoek uit. Gezien de peilingen zou dat niet anders kunnen dan CDA+VVD+PVV en een kleine partij erbij.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 19:48 schreef capricia het volgende:
Is er eigenlijk een regeringscombinatie te bedenken die de voorkeur van beleggers zou hebben?
Of iets met TON die de venootschapsbelasting wilde afschaffen.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 19:52 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Dat zou een regering zijn die het bedrijsleven weinig maar wel goede regels, een kleine overheid en lage belastingen oplegt. Dan kom je toch in de rechtse hoek uit. Gezien de peilingen zou dat niet anders kunnen dan CDA+VVD+PVV en een kleine partij erbij.
Da's eigenlijk niet lief van die beleggers.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 19:50 schreef foetre het volgende:
[..]
Beleggers zien linkse coalitie niet zitten
(ANP)
AMSTERDAM - Beleggers willen een coalitie tussen CDA en VVD. Volgens hen is dit het beste voor de Nederlandse economie. Dit blijkt uit een onderzoek van SNS Fundcoach dat donderdag is gepubliceerd. Een kabinet van CDA en PvdA is onder beleggers niet erg populair. Van de ondervraagden wil 3 procent een coalitie van deze partijen, terwijl bijna eenderde van de beleggers een voortzetting van het huidige kabinet wenst. Aan het onderzoek deden ruim 3.500 beleggers mee.
Die ze uiteindelijk zelf mogen terugbetalen of ten koste van hun omzet zien gaan als de burgers het gaan dokken.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 19:54 schreef SeLang het volgende:
Da's eigenlijk niet lief van die beleggers.
Nog nooit in de geschiedenis heeft het Nederlandse bedrijfsleven zoveel subsidie ontvangen als van PvdA minister Bos. Denk aan de tientallen miljarden aan directe en indirecte bailouts van de financials
Ton is zowiezo te klein (in peilingen) om regerinsverantwoordelijkheid te dragen. Een regering zou wel dom zijn om een onervaren partij met maar 2 zetels op te nemen in de coalitie, met LPF toestanden in het achterhoofd.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 19:53 schreef capricia het volgende:
[..]
Of iets met TON die de venootschapsbelasting wilde afschaffen.
Dat zijn niet noodzakelijk dezelfde beleggers. In 2008-2009 had je beleggers in failliete bedrijven zoals ING. Die beleggers hebben een bailout gehad. Velen zullen hun aandelen en obligaties allang hebben verkocht. De rekening is straks voor iemand anders.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 19:56 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Die ze uiteindelijk zelf mogen terugbetalen of ten koste van hun omzet zien gaan als de burgers het gaan dokken.
Uiteraard, ik ben immers ook een van die beleggersquote:Op zaterdag 20 februari 2010 20:00 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat zijn niet noodzakelijk dezelfde beleggers. In 2008-2009 had je beleggers in failliete bedrijven zoals ING. Die beleggers hebben een bailout gehad. Velen zullen hun aandelen en obligaties allang hebben verkocht. De rekening is straks voor iemand anders.
Jij graaier!quote:Op zaterdag 20 februari 2010 20:04 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Uiteraard, ik ben immers ook een van die beleggers
Er is een verschil tussen de sector redden en de beleggers een bailout geven. Je had banken failliet kunnen laten gaan en daarna delen daarvan een doorstart kunnen laten maken. Dan waren aandeelhouders en obligatiehouders hun geld krijt geweest en allerlei bonusverplichtingen waren ook naar nul gegaan. Natuurlijk had er uiteindelijk wel overheidsgeld bij gemoeten, maar je had eerst het risicokapitaal moeten wegvagen, en daarna de staat 100% eigenaar maken (een andere koper mag ook, maar die was er op dat moment denk ik niet).quote:Op zaterdag 20 februari 2010 20:17 schreef LXIV het volgende:
Los van de beleggersbelangen had en heeft de staat der Nederlanden ook belang bij een gezonde bankensector. Hoeveel miljarden denk je niet dat deze sector heeft opgeleverd de afgelopen decennia? Tientallen!
Nee, onze banken uit principe laten vallen (los van alle meerkosten) en zo de hele sector kwijtraken is slimme lange-termijnpolitiek!
Welnee. Aandelen zijn het ultieme risicokapitaal. Aandeelhouders horen alles kwijt te zijn voordat een obligatiehouder ook maar één cent verliest. En de obligatiehouders horen alles kwijt te zijn voordat er ook maar één cent overheidsgeld bij komt.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 20:23 schreef capricia het volgende:
Als je ziet dat de beurskoersen zoveel harden zijn gezakt (maart vorig jaar) dan de economie tot nu toe in NL, denk ik wel dat je kunt zeggen dat veel beleggers de rekening betaald hebben.
Dat is toch ook niet wenselijk. Je zit ook met je pensioenfondsen, koopkracht, etc. Netto gezien waren we bijna allemaal "aandeelhouder" van ING. Direct of indirect. De keuze die gemaakt is was niet onverstandig en ik denk de beste voor Nederland. Taxpoet-bailout of niet.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 20:23 schreef SeLang het volgende:
[..]
Er is een verschil tussen de sector redden en de beleggers een bailout geven. Je had banken failliet kunnen laten gaan en daarna delen daarvan een doorstart kunnen laten maken. Dan waren aandeelhouders en obligatiehouders hun geld krijt geweest en allerlei bonusverplichtingen waren ook naar nul gegaan. Natuurlijk had er uiteindelijk wel overheidsgeld bij gemoeten, maar je had eerst het risicokapitaal moeten wegvagen, en daarna de staat 100% eigenaar maken (een andere koper mag ook, maar die was er op dat moment denk ik niet).
Had 'ie dat dan maar niet moeten doen? Dan hadden we een bankrun gehad bij INGquote:Op zaterdag 20 februari 2010 19:54 schreef SeLang het volgende:
[..]
Da's eigenlijk niet lief van die beleggers.
Nog nooit in de geschiedenis heeft het Nederlandse bedrijfsleven zoveel subsidie ontvangen als van PvdA minister Bos. Denk aan de tientallen miljarden aan directe en indirecte bailouts van de financials
Een bailout in een of andere vorm was wellicht onvermijdelijk, maar niet voordat de dragers van risicokapitaal zoals de aandeelhouders en obligatiehouders zijn weggevaagd. Obligatiehouders hebben echter geen cent verloren en aandeelhouders hebben een bijna volledige bailout gehad terwijl de belastingbetaler wel voor vele miljarden het schip ingaat. Dat valt toch niet goed te praten?quote:Op zaterdag 20 februari 2010 21:06 schreef TeringHenkie het volgende:
[..]
Had 'ie dat dan maar niet moeten doen? Dan hadden we een bankrun gehad bij ING
Ik wel. De staat gaat 80% van de verliezen dragen van een $28 miljard Amerikaanse alt-A hypotheek portefeuille, om maar iets te noemenquote:Op zaterdag 20 februari 2010 21:49 schreef LXIV het volgende:
In hoeverre zijn die belastingbetalers i.c. ING het schip ingegaan? Dat geld komt wel terug, daar ben ik niet bang voor.
Een bailout kan natuurlijk nooit gunstiger zijn dan wanneer je aandeelhouders en obligatiehouders had laten meebetalen. Wat betreft obligatiehouders hadden ze eerst een debt to equity conversie moeten doen waarmee je de bestaande aandeelhouders met 100000% verwaterd en de obligatiehouders feitelijk de nieuwe eigenaren worden. Vervolgens kijk je hoeveel de staat dan nog moet bijspringen in ruil voor bijvoorbeeld 90% equity die op hun beurt de obligatiehouders met 1000% verwatert. Zo had het moeten gaan. Had tot dezelfde stabiliteit geleid maar was een veel betere deal geweest voor de belastingbetaler. Voor het doordraaien van het bedrijf ING had het niks uitgemaakt, want voor het bedrijf zelf maakt het geen bal uit wie de feitelijke eigenaren zijn.quote:Sterker nog, ING is veel profijtelijker geweest voor de staat dan het geval ABN-AMRO. Dat heeft nu 30 miljard gekost en het is maar zeer de vraag of we die nog terug zien (gewoon niet dus). Bij ING moet er nog 7,5? Miljard terug komen en die komt waarschijnlijk wel.
De bailout is dus beter geweest dan nationalisatie.
Op dat vlak is het nog afwachten inderdaad. Maar ik denk dat het wel mee zal vallen. Die delinquencies in de ING portefeuille vallen volgens mij nog reuze mee.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 22:02 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik wel. De staat gaat 80% van de verliezen dragen van een $28 miljard Amerikaanse alt-A hypotheek portefeuille, om maar iets te noemen. De deliquency rate neemt nog steeds toe, zoals je kunt weten als je het nieuws een beetje volgt. Bos mag blij zijn dat hij geen minister meer is...
[..]
Aandeelhouders betalen wel degelijk mee, gezien de claimemissie van afgelopen jaar. Dat geld is naar de staat terug gegaan. Het tijdstip is alleen wat naar achter geschoven, omdat een emissie op een koers van 3,50 waanzin was geweest. En een deel van de toekomstige winst zal ook terug gaan naar de staat, dus dat komt eigenlijk ook op het conto van de aandeelhouders. Als alles 100% terugbetaald is, met rente, is er toch geen verlies?quote:Een bailout kan natuurlijk nooit gunstiger zijn dan wanneer je aandeelhouders en obligatiehouders had laten meebetalen. Wat betreft obligatiehouders hadden ze eerst een debt to equity conversie moeten doen waarmee je de bestaande aandeelhouders met 100000% verwaterd en de obligatiehouders feitelijk de nieuwe eigenaren worden. Vervolgens kijk je hoeveel de staat dan nog moet bijspringen in ruil voor bijvoorbeeld 90% equity. Zo had het moeten gaan. Had tot dezelfde stabiliteit geleid maar was een veel betere deal geweest voor de belastingbetaler. Voor het doordraaien van het bedrijf ING had het niks uitgemaakt, want voor het bedrijf zelf maakt het geen bal uit wie de feitelijke eigenaren zijn.
Een schijntje vergeleken met wat ze hebben gekregen. Met name die laatste bailout was een kadootjequote:Op zaterdag 20 februari 2010 22:10 schreef LXIV het volgende:
Aandeelhouders betalen wel degelijk mee, gezien de claimemissie van afgelopen jaar.
Los van de expliciete bailout is er een enorme impliciete bailout in de vorm van feitelijk een geschreven putoptie door de staat waarvoor ze geen premie ontvangen maar waarvoor de belastingbetaler een enorm risico loopt dat mogelijk tot enorme verliezen gaat leiden. De uitkomst kennen we nog nietquote:Dat geld is naar de staat terug gegaan. Het tijdstip is alleen wat naar achter geschoven, omdat een emissie op een koers van 3,50 waanzin was geweest. En een deel van de toekomstige winst zal ook terug gaan naar de staat, dus dat komt eigenlijk ook op het conto van de aandeelhouders. Als alles 100% terugbetaald is, met rente, is er toch geen verlies?
In de UK is Northern Rock voor 100% genationaliseerd, RBS voor 70% en Lloyds voor 45% ofzoquote:Je kunt altijd wel een nationalisatie doorvoeren. En misschien ook wel ten gunste van de staat. Het zou het vertrouwen in de Nlse economie en staat echter niet ten goede zijn gekomen. ING is geen DSB, dat door mismanagment en oplichting ten onder ging. Het was een succesvolle bank die door de onvoorziene kredietcrisis in de problemen kwam. Net als een groot deel van de andere banken. Als Nederland zonder reden als enige natie genationaliseerd had (we hadden ABN al!) was dat LT zeker niet gunstig geweest.
Dat vind ik geen vergelijking. Van de staat mag je verwachten dat ze belangen behartigen van het Nederlandse volk, de werknemers en de spaarders. Maar ik zie niet waarom ze een bailout moet geven aan investeerders die bewust risicos hebben opgezocht in ruil voor een hoog rendement. Af en toe verlies hoort gewoon bij dat spelletje, zoals jij als belegger ook wel weet.quote:Als een vriend van me in de problemen zit en bij mij aanklopt voor geld om voedsel ga ik op dat moment ook niet eisen dat hij zijn huis aan mij verpand voor 20% van de marktwaarde, gewoon omdat dit kan. Dan leen ik hem het geld uit om terug te betalen in betere tijden. (uiteraard geef ik het hem dan, maar even voor de vergelijking)
waanzin voor de zittende aandeelhouders, niet voor de samenleving, en niet voor de obligatiehouders, en al helemaal niet voor de klanten. Eigenlijk alleen waanzin voor LXIV dus.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 22:10 schreef LXIV het volgende:
Aandeelhouders betalen wel degelijk mee, gezien de claimemissie van afgelopen jaar. Dat geld is naar de staat terug gegaan. Het tijdstip is alleen wat naar achter geschoven, omdat een emissie op een koers van 3,50 waanzin was geweest. En een deel van de toekomstige winst zal ook terug gaan naar de staat, dus dat komt eigenlijk ook op het conto van de aandeelhouders. Als alles 100% terugbetaald is, met rente, is er toch geen verlies?
mismanagement? Ja. ING had de hoogste leverage van nagenoeg alle banken, DSB was daar nog een koorknaapje bij. NN was jarenlang een schoenendoos, die wisten zelf nog geenens van wie ze wat te vorderen hadden.quote:ING is geen DSB, dat door mismanagment en oplichting ten onder ging. Het was een succesvolle bank die door de onvoorziene kredietcrisis in de problemen kwam.
NR was natuurlijk maar een kleine speler die echt geen idee hadden wat ze aan het doen waren. Vol in de hypothecaire leningen zitten. Back to the point, NR was kleiner dan ING. RBS was wel een grote joekel. Waarom hebben ze RBS eigenlijk slechts voor 70% overgenomen?quote:Op zaterdag 20 februari 2010 22:21 schreef SeLang het volgende:
[..]
In de UK is Northern Rock voor 100% genationaliseerd, RBS voor 70% en Lloyds voor 45% ofzo
Wat, de instorting der banken? Moeten we net hebben nu Bos ergens doodgemoedereerd bloemetjes loopt uit te delen.quote:Op zondag 21 februari 2010 16:00 schreef SeLang het volgende:
Het gaat binnenkort weer beginnen.
Ik vat u niet. Je zit in Engeland maar hoopt een ATM-loze week te overleven met buitenlandse valuta?quote:Ik heb alvast extra cash in huis gehaald voor als de ATM niet meer werkt.
- $270
- ¤275
- 1000 Chinese yuan
Hopelijk niet nodig, maar toch handig om wat zakgeld bij de hand te hebben voor een paar dagen.
Als er in de UK geen geld meer uit de ATM's komt dan is de £ ook problematisch, aangezien de meeste banken = overheid. Met wat verschillende buitenlandse valuta heb je nog een kans(je)quote:Op zondag 21 februari 2010 17:01 schreef dvr het volgende:
Ik vat u niet. Je zit in Engeland maar hoopt een ATM-loze week te overleven met buitenlandse valuta?
Welnee. Niemand neemt die munten aan. Niemand heeft die dingen ooit gezien en niemand weet wat ze waard zijn of dat ze überhaupt echt zijn.quote:Op zondag 21 februari 2010 18:19 schreef dvr het volgende:
Ja pffft, nu ga je wel erg ver in je afkeer van de edelmetalen hoor. Zilveren en gouden munten van bekend gewicht en gehalte, dié moet je hebben. Met die Yuans kun je hooguit de afhaalchinees betalen!
Jammer dat de enige bank in Engeland die die MTF aanbiedt voor studenten of universiteiten Barclays is. En die vragen bizar hoge commissie kosten. Twee keer zo hoog als particulier. Voordeel is natuurlijk wel als je het goed doet als groep je vanzelf op lijstjes komt bovendrijven.quote:Op zondag 21 februari 2010 02:00 schreef sitting_elfling het volgende:
Ben sinds afgelopen donderdag mede-eigenaar van een heuse MTF met een groepje anderen
Slecht filmpje, ik had ook niks van die droeftoeter gekocht. Kans is groot dat hij je rotzooi verkoopt. Als iemand je midden op straat zou aanspreken of je een gouden munt zou willen kopen denk je toch ook eerst, waar is hier het addertje onder het gras?quote:Op zondag 21 februari 2010 18:26 schreef SeLang het volgende:
[..]
Welnee. Niemand neemt die munten aan. Niemand heeft die dingen ooit gezien en niemand weet wat ze waard zijn of dat ze überhaupt echt zijn.
Het bewijs:
Exact. Daarom bieden gouden/zilveren munten geen korte termijn bescherming als er morgen een crisis uitbreekt.quote:Op zondag 21 februari 2010 19:03 schreef Your_honor het volgende:
Kans is groot dat hij je rotzooi verkoopt. Als iemand je midden op straat zou aanspreken of je een gouden munt zou willen kopen denk je toch ook eerst, waar is hier het addertje onder het gras?
Ik had het over bekende munten, zoals in Nederland gouden tientjes en de zilveren guldens en rijksdaalders van voor '68. Ik denk dat die na een paar flappentap- en pinloze dagen wel algemeen geaccepteerd zullen worden. Maar zover zal het waarschijnlijk nooit meer komen, ten eerste omdat veel winkeliers machtigingsformulieren hebben klaarliggen voor het geval van een pinstoring (bedrag en rekeningnummer invullen, ondertekenen/legitimeren, klaar) en ten tweede omdat de overheid noodgeld kan uitgeven.quote:Op zondag 21 februari 2010 19:17 schreef SeLang het volgende:
En zelfs als ik goed weet hoe zo'n munt eruit ziet en dus kan vaststellen dat ie echt is, dan nog weet ik niet of iemand anders die munt straks wel accepteert als ik hem wil ruilen tegen een zak rijst! Op zo'n moment heeft een gouden munt dus nauwelijks waarde.
Wat voor nut hebben gouden tientjes en zilveren guldens?quote:Op zondag 21 februari 2010 22:14 schreef dvr het volgende:
[..]
Ik had het over bekende munten, zoals in Nederland gouden tientjes en de zilveren guldens en rijksdaalders van voor '68. Ik denk dat die na een paar flappentap- en pinloze dagen wel algemeen geaccepteerd zullen worden. Maar zover zal het waarschijnlijk nooit meer komen, ten eerste omdat veel winkeliers machtigingsformulieren hebben klaarliggen voor het geval van een pinstoring (bedrag en rekeningnummer invullen, ondertekenen/legitimeren, klaar) en ten tweede omdat de overheid noodgeld kan uitgeven.
Ik vind de euro niks, maar de gulden was niet veel beter. Al vond ik dat Fl,- wel wat hebben. Terug gaan naar de gulden gaat dan ook niet werken denk ik.quote:Op zondag 21 februari 2010 23:29 schreef Erasmo het volgende:
Je doelt op een compleet nieuwe guldeneconomie opstarten met waardevolle valuta?![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |