quote:Op zaterdag 16 januari 2010 18:12 schreef junkiesietze het volgende:
Waar heb je die speculaas likeur vandaan?
Hier in zoetermeer niet te krijgen
Volgens mij zijn de meesten niet in hoogte instelbaar.quote:Op maandag 18 januari 2010 21:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.
Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
Een Big Green Egg. Beetje jammer dat ze zo duur zijnquote:Op maandag 18 januari 2010 21:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.
Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
quote:Op maandag 18 januari 2010 22:19 schreef prupke het volgende:
iemand ervaring met deze barbie-q?
http://www.barbequeshop.n(...)05-a685-a96aa909ce23
(kunnen we voor 200 euro nieuw kopen)
de adelaide 4 premium is het
Komt ook op een balkon te staan omdat er geen tuin aanwezig is..quote:Op maandag 18 januari 2010 22:23 schreef Schranseman het volgende:
Op dat ding kan je prima grillen. Indirect BBQen (roken, smoken) wordt lastiger. Persoonlijk vind er dan weinig aan, maar als fornuis in de tuin wel handig.
gas is voor mij fijner , omdat ik niet tegen de kolenrooksmaak kan, mijn maag kan daar niet tegen...quote:Op woensdag 20 januari 2010 22:58 schreef Schranseman het volgende:
Dan heb je een behoorlijk groot balkon. Maar nogmaals, als buiten fornuis om te grillen gaat het prima. Als je graag op gas BBQed zijn er ook modellen waarin je ook indirect kan BBQen. Dat houdt in dat je kippen en grote stukken vlees kan klaarmaken. Eigenlijk de dingen die je normaal niet kan klaarmaken op een standaard BBQ. Volgens mij heeft Weber zo'n model, maar dan betaal je ook gelijk de hoofdprijs :-(
Je recept is goedgekeurd.quote:Op woensdag 20 januari 2010 00:52 schreef pavv het volgende:
En ook in januari gaat de BBQ uiteraard gewoon aan....
dit keer voor wat home made burgers:
Top! Ik ben blij dat je het lekker vondquote:Op woensdag 3 februari 2010 18:56 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Je recept is goedgekeurd.
Ik heb gewoon rundergehakt gekocht omdat ik zo'n molen niet heb.
Zag pas later dat je ook ui in het gehakt hebt gedaan. Dat heb ik dus niet.
Gebruik je de molen vaak? Ik heb de mixer namelijk wel.
Vraagje:quote:
ehhh voor 2 man en een kindquote:Op woensdag 24 maart 2010 14:27 schreef Den_Haag het volgende:
Niet te zuinig idd. voor hoeveel man was dat?
Klinkt heerlijk!quote:Op maandag 18 januari 2010 23:02 schreef macferret het volgende:
nog van harte met je BGE, echt te gek!
en de peren, recept is niet van mijzelf
peer uithollen, maar opassen dat je de bodem niet perforeerd. de peerstukjes die je eruit haalt fijn prakken, mengen met bruine suiker, 1 a 2 verkruimelde bastogne koeken en een drank, kan rum zijn oid. peer weer met dit mengsel vullen, indirect op de bbq totdat de buitenkant zacht is.
Heb je al wat op het oog? of wil je advies? Gas? Houtskool? Elektriek?quote:Op zondag 28 maart 2010 20:21 schreef Martijn_77 het volgende:
Dit jaar wel een nieuwe BBQ halen want vooral het rooster ziet er niet meer uit na deze winter.
Houtskool natuurlijk anders is het geen BBQ-enquote:Op maandag 29 maart 2010 00:05 schreef pavv het volgende:
Heb je al wat op het oog? of wil je advies? Gas? Houtskool? Elektriek?
Niet voor dat ding van mij is een imitatie Weber van de Boerenbond omdat ik twee jaar geleden snel een BBQ nodig had.quote:Op maandag 29 maart 2010 00:05 schreef pavv het volgende:
Voor een aantal merken BBQ's verkopen ze gewoon mooie schone nieuwe roosters hoor.
Volgens mij zijn het echte blokken ja.quote:Op maandag 29 maart 2010 22:43 schreef macferret het volgende:
@hughh als het echt blokken hout zijn, hoef je ze niet te weken, die fikken niet zo snel en roken mooi, blokken nemen ook bijna geen vocht op. snippers daarintegen kan je beter even voorweken anders branden ze te snel weg. Hickory? lekkere smaak, alleen gebruik ik er altijd weinig van, smaak gaat snel overheersen (vind ik) weber heeft nu ook pecan, cherry en appel, zeker appel geeft een subtiele lichte smaak.
quote:Op maandag 29 maart 2010 19:49 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Houtskool natuurlijk anders is het geen BBQ-en
[..]
Niet voor dat ding van mij is een imitatie Weber van de Boerenbond omdat ik twee jaar geleden snel een BBQ nodig had.
Mijn Weber One Touch 57 cm had ik vorig jaar voor ~¤ 80 gekocht...nieuw.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:
[..]
Goed om te horen.... Houtskool is dé manier
Tip voor een Q:
kijk eens op marktplaats naar een mooie licht gebruikte Weber One Touch Gold (of silver) 47 of 57
ik had er laatst een OTG57 vandaan voor 50 euro..... nieuw roostertje er op en fikken maar
(nieuw kost zulks al snel 225 euro)
Verleden jaar heb ik een zak Jack Daniels snippers gehaald, dat gaf een hele lekkere smaak en reuk aan het vlees.quote:Op maandag 29 maart 2010 23:42 schreef huhggh het volgende:
[..]
Volgens mij zijn het echte blokken ja.
Allhoewel ze op Amazon "chips" genoemd worden.
Dit is waar ik op doel, Weber Firespice Hickory:
[ afbeelding ]
Hoe lang rookt zo'n stuk hout tussen briketten gemiddeld?
Ik zag het bij een Intratuin tuincentrum staan en dacht "f*ck it", dit neem ik mee.
Had je dat nat of droog gedaan?quote:Op dinsdag 30 maart 2010 10:10 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Verleden jaar heb ik een zak Jack Daniels snippers gehaald, dat gaf een hele lekkere smaak en reuk aan het vlees.
ik ga van het weeknd meteen weer een aantal zakken bestellen
Iddquote:Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:
Goed om te horen.... Houtskool is dé manier
Zal eens kijken ik denk wel aan een Weber want die bol BBQ's vind ik erg fijn werkenquote:Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:
Tip voor een Q:
kijk eens op marktplaats naar een mooie licht gebruikte Weber One Touch Gold (of silver) 47 of 57
ik had er laatst een OTG57 vandaan voor 50 euro..... nieuw roostertje er op en fikken maar
(nieuw kost zulks al snel 225 euro)
Dat ziet er heerlijk uit!quote:Op vrijdag 26 maart 2010 06:40 schreef macferret het volgende:
gelukkig, er wordt nog gebbq't! mooi hoor!
hier is het wat rustig (omdat het druk is!) maar het weer is al zo mooi dat ik ontwenningsverschijnselen krijg,...... wordt echt tijd om de fik er weer in te steken.
hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
Op www.bnr.nl/lekker staat een lekker recept voor eigengemaakte slavinken Geloof dat die van maandag isquote:Op woensdag 31 maart 2010 10:18 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit!
Zijn dat zelfgemaakte "slavinken"? Is het brutaal als ik vraag naar naar het recept?
Hier heb je hem:quote:Op woensdag 31 maart 2010 10:35 schreef sanger het volgende:
[..]
Op www.bnr.nl/lekker staat een lekker recept voor eigengemaakte slavinken Geloof dat die van maandag is
Die snippers heb ik nat gebruikt, het klopt idd dat het wat van je warmte laat verdwijnen, dus ik gebruik ze vooral bij indirect bbq-en, beercan chicken gaat er goed op.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 10:30 schreef huhggh het volgende:
[..]
Had je dat nat of droog gedaan?
En moet je regelmatig (al was het maar om een paar uur) die snippers aanvullen?
ehhh.. volgens mij is dat kip.quote:Op woensdag 31 maart 2010 10:18 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit!
Zijn dat zelfgemaakte "slavinken"? Is het brutaal als ik vraag naar naar het recept?
Om de een of andere reden zag ik een rol gehakt met een laag spek eromheenquote:
Het kan iets beter, pak de gasbbq op en zet hem in de schuur.quote:Op vrijdag 2 april 2010 11:30 schreef diedlaughing het volgende:
Ik heb een gas bbq.
Wat is de beste methode, bbq aanzetten en wachten tot de temperatuur op high staat.
Rooster in het gras leggen 's avonds en volgende ochtend (of middag als het gezellig was) schoonmaken. Door het natte gras (dauw) schrob je het vuil er zo af.quote:Op vrijdag 2 april 2010 16:54 schreef Coelho het volgende:
Ben al jaren een fanatieke Weberaar, maar kom dit topic pas voor het eerst tegen. Een paar vragen:
- Hoe maken jullie het rooster schoon na gebruik? Mijn vrouw wil het liefst elke keer weer een glimmend rooster terug, dus ik sta een half uur te boenen met van die staalsponsjes. Echt geen doen, zeker niet als je de BBQ pas schoonmaakt als je weer gaat beginnen (ipv kort na de BBQ sessie die het rooster vies heeft gemaakt)
Of je niet zo druk maken over de kleur van je rooster.... Na gebruik even flink afrossen met een messing ( geen staal!) borstel en voor het gebruik herhalen .... en het rooster even goed heet laten worden dood alles wat evt nog op het rooster zat. klaaaarquote:Op vrijdag 2 april 2010 19:19 schreef DIJK het volgende:
[..]
Rooster in het gras leggen 's avonds en volgende ochtend (of middag als het gezellig was) schoonmaken. Door het natte gras (dauw) schrob je het vuil er zo af.
Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.quote:Op vrijdag 2 april 2010 22:55 schreef pavv het volgende:
Of je niet zo druk maken over de kleur van je rooster.... Na gebruik even flink afrossen met een messing ( geen staal!) borstel en voor het gebruik herhalen .... en het rooster even goed heet laten worden dood alles wat evt nog op het rooster zat. klaaaar
hmmm, dan eet zij de salade toch.... en jij al het vleesquote:Op vrijdag 2 april 2010 23:17 schreef Coelho het volgende:
[..]
Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.
En dat is dus onzin. Het beste is idd om je rooster af te borstelen na het BBQen en om de 10x ofzo je BBQ een keer extra heet te laten worden. Dan brand alles schoon. Het perfecte rooster is een beetje zwart, dit voorkomt dat je een staalsmaak aan je vlees krijgt. Het zorgt er ook voor dat je mooie strepen krijgt.quote:Op vrijdag 2 april 2010 23:17 schreef Coelho het volgende:
[..]
Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.
quote:Op dinsdag 23 maart 2010 19:53 schreef Schranseman het volgende:
Laatst geprobeerd een matambre te maken. Ik vond hem niet helemaal gelukt, maar is wel leuk om te maken.
Hier wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hehe helemaal mee eens, alleen als je een tijdje voor het eten hangt en een paar biertjes op hebt dan slaat toch zo erg de honger toe. En om nou stokbroden naar binnen te zitten douwen is ook weer zondequote:Op zaterdag 3 april 2010 14:50 schreef Schranseman het volgende:
[..]
wat je las over de die lange sessies is inderdaad indirect BBQen. Met erg weinig kolen een temp van 100-110 graden en dan langzaam garen. wordt je vlees echt heerlijk van. En je vlees wordt egaal van kleur. Grillen (op zijn nederlands bbqen) is veel lastiger. Je gaat boven heel heet vuur iets grillen. Prima voor een biefstuk, maar voor veel dingen minder geschikt. Lekker relax, met een biertje, beetje aanklooien is veel leuker!
Gewoon gekookte worst vond ik wel prima. Het smaakt goed, maar bij mij was het rundvlees te ver.quote:Op zondag 4 april 2010 13:10 schreef klotezooi het volgende:
Ziet er toch goed uit die Matambre
Heb je Kielbasa ervoor gebruikt of gewoon gekookte worst?
Ik wil hem zsm ook eens gaan maken
[..]
Die nick van jouquote:Op dinsdag 6 april 2010 18:16 schreef Kabouter_Batsgraag het volgende:
Damn!
Goed bezig!
Ziet er onwijs lekker uit!
Zelfs in Noorwegen zetten we de BBQs niet binnen in de winter, sommige buren hebben een hoes, anderen niet, en ik zie geen verschil na zo'n 3 jaar en ik hoor ze ook niet klagen over roest oid. Mijn BBQ is nu eindelijk na een maand of 3-4 weer eens sneeuwvrij, en het was vandaag subtropisch warm met +10, dus het is hoog tijd dat ik het sezoen weer startquote:Op maandag 5 april 2010 13:20 schreef Hik het volgende:
Ik heb even een adviesje nodig. Kijk al jaren verlekkerd naar de Weber van vrienden en vind eigenlijk dat het er maar eens van moet komen. Nu woon ik op een bovenhuis, met een balkon waarop bbq-en goed mogelijk moet zijn, maar waar niet heel veel ruimte is. Bovendien hebben we binnen niet veel ruimte om het ding (bijvoorbeeld in de winter) goed op te slaan. Is dat een probleem? Mijn vader heeft hem het hele jaar in het boothuis staan (zonder hoes ook geen droge plek!) en heeft na 4 jaar nog geen roestplekje. Is het te doen om hem met hoes het hele jaar buiten te laten staan?
Welke Weber is de aanrader voor mij en welke assesoires mag ik niet laten liggen?
Dank!
Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar houtskool. Brand lekker en geeft een goeie smaak. Houtskool van tuincentra en bouwmarkten heb ik alleen geen goede ervaringen mee. Veel kleine stukjes die veel te snel opbranden. Ik gebruik meestal deze:quote:Op dinsdag 6 april 2010 23:42 schreef huhggh het volgende:
Helaas had ik in plaats van briketten houtskool gekocht in het tuincentrum, een paar weken geleden.
Gelukkig bleek het aanstekken en onderhouden van een BBQ die op houtskool draait toch goed te doen.
Tevens gaf het houtskool een aangename geur af.
Heb je ook bepaalde merken in gedachte?quote:Op woensdag 7 april 2010 08:48 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar houtskool. Brand lekker en geeft een goeie smaak. Houtskool van tuincentra en bouwmarkten heb ik alleen geen goede ervaringen mee. Veel kleine stukjes die veel te snel opbranden. Ik gebruik meestal deze:
[ afbeelding ]
Mooie grote stukken en het blijft langer branden dan briketten.
passen met het nog dichte blikje is natuurlijk óók een optiequote:Op zondag 11 april 2010 12:43 schreef macferret het volgende:
tip met beercan chicken, eerst het LEGE blikje passen, en evt de boel oprekken, voordat je er achterkomt dat het niet past met een half vol blikje en de boel morst. en met afhalen opassen, blikje en inhoud zijn gloeiend heet!
Waren je vingers erg verbrand?quote:Op zondag 11 april 2010 12:43 schreef macferret het volgende:
tip met beercan chicken, eerst het LEGE blikje passen, en evt de boel oprekken, voordat je er achterkomt dat het niet past met een half vol blikje en de boel morst. en met afhalen opassen, blikje en inhoud zijn gloeiend heet!
Ik maak vanavond ook voor de 1e keer beercanchicken.quote:Op zaterdag 17 april 2010 11:20 schreef Oceanonix het volgende:
de beercan chicken van gisteravond is goed gelukt. Ik heb het recept van Jamies America gebruikt. In het bier heb ik echter nog knoflook en de kruiden toegevoegd. Iets was volgens het recept niet hoefde.
[ afbeelding ]
before
[ afbeelding ]
after
hij was niet verbrand, dat de kruiden waren gewoon erg donker geworden.
een brood van AH met kruidenboter, bietensalade en wortelsalade.quote:Op zaterdag 17 april 2010 13:02 schreef Drossie het volgende:
[..]
Ik maak vanavond ook voor de 1e keer beercanchicken.
Wat heb je daarbij gegeten?
Ah ok. Ik ga aardappeltjes roosteren op de BBQ en tomaten en salade erbij geven.quote:Op zaterdag 17 april 2010 17:35 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
een brood van AH met kruidenboter, bietensalade en wortelsalade.
Gast!quote:Op woensdag 20 januari 2010 00:52 schreef pavv het volgende:
En ook in januari gaat de BBQ uiteraard gewoon aan....
dit keer voor wat home made burgers:
Men neme een kilo koe:
[ afbeelding ]
snijd het in handzame brokjes:
[ afbeelding ]
Duw het met beleid door de KitchenAid Meatgrinder heen
[ afbeelding ]
Voeg de overige ingredienten toe (Peper, zout, Paprikapoeder, Knoflookpoeder, Ketchup, Worcestershire Sauce, Broodkruim, Cayennepeper, Ei
[ afbeelding ]
Meng het kort
[ afbeelding ]
Maak er stevige (140 grams) burgers van:
[ afbeelding ]
Grill de burgers op een matig hete grill aan beide zijden
( Let op hoe de spek, die er al wat langer op lag in omvang is afgenomen gedurende de verhitting..heerlijk krokant)
[ afbeelding ]
Uiteraard ook wat kaas erop
[ afbeelding ]
En dan het eindresultaat......
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wat heb je precies met het vlees gedaan? Ziet er nl. lekker uitquote:Op zaterdag 16 januari 2010 07:08 schreef macferret het volgende:
blijkbaar had iemand in al zijn wijsheid besloten om het vrige te sluiten, zonder een nieuwe te openen.
Dit was gister
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 24 april 2010 22:59 schreef Bortecinem het volgende:
Wij hebben vandaag ook gebbqt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vleesspies, groentespies en kippenvleugels. Niks bijzonders eigenlijk, maar wel heel lekker.
Sommige zijn sterk genoeg Voor satesaus is het vaak zelfs net even te warm (gaat aankoeken). Ik gebruik de sideburner eigenlijk altijd voor wat aardappeltjes of groentenquote:Op maandag 26 april 2010 15:22 schreef hilliebillie het volgende:
Ik weet het barbecueen op een gas bbq is niet echt bbq'en, maar toch ben ik van plan een gasbbq aan te schaffen. Maar daar heb ik een vraag over. Je hebt verschillende barbecues met een side burner, nu vraag ik me af of dit ook is om wat groenten of zo in te wokken of alleen om wat saus in op te warmen, ben namelijk benieuwd of die sideburners sterk genoeg zijn om wat te wokken.. of ligt dat aan het vermogen er van?
dank je voor je snelle antwoord, heb je nog tips waar op te letten of zo'n sideburner wel of niet sterk genoeg is? Het staat er namelijk niet bij elke bbq expliciet bij vermeld (ik zie dat er vaak wel het aantal kw bij vermeld staat, maar dat zegt me persoonlijk zo weinig)quote:Op maandag 26 april 2010 15:34 schreef sanger het volgende:
[..]
Sommige zijn sterk genoeg Voor satesaus is het vaak zelfs net even te warm (gaat aankoeken). Ik gebruik de sideburner eigenlijk altijd voor wat aardappeltjes of groenten
http://pic100.picturetrai(...)947650/386280744.jpgquote:Op maandag 26 april 2010 11:29 schreef Schranseman het volgende:
Ziet er lekker uit Bortecinem. Heb je ook foto's van je BBQ?
Wij hebben voor de satesaus een plaatje gehaald (kijk bij de campingwinkel!) die de warmte wat geleid. Hierdoor brandt de saus niet meer in. In de praktijk zetten we de pindasaus echter op een rechaud op tafel met een waxinelichtje of op de keramische kookplaat die een pruttelstand heeft.quote:Op maandag 26 april 2010 15:54 schreef hilliebillie het volgende:
[..]
dank je voor je snelle antwoord, heb je nog tips waar op te letten of zo'n sideburner wel of niet sterk genoeg is? Het staat er namelijk niet bij elke bbq expliciet bij vermeld (ik zie dat er vaak wel het aantal kw bij vermeld staat, maar dat zegt me persoonlijk zo weinig)
Blij om te horen dat het gesmaakt heeft!. Indirect is geen kwestie van moeten hoor, ikzelf vind het echter een fijne manier om de juiste garing te bereiken. Dus de weber in 2 zones ingedeeld, aan de ene kant hete kolen en aan de andere kant niets. burger aan beide zijden bruin bakken. en vervolgens (uiteraard met gesloten deksel de burger op het "koude gedeelte" -nou ja...koud? niet echt want door de circulatie van de warme lucht in de ketel is het op die plek van het rooster ook nog wel vaak 120-180 graden Celsius en gaart de burger dus na. eventueel is dat ook het moment om de kaas op de burger te leggen zodat deze mooi kan smelten. op het koude gedeelte kun je ook het spek en de uien klaarmaken (bakje eronder of wat folie).quote:Op dinsdag 27 april 2010 11:11 schreef ioko het volgende:
Zondag BBQ gedaan met het hamburgerrecept van Pavv: erg lekker! Alleen vergeten om het eens indirect te proberen, mijn Weber wordt erg warm en het vet zorgt dat er nogal wat rook vanaf komt.
wat lekker zeg!!! goed gemaaktquote:Op dinsdag 27 april 2010 21:26 schreef pavv het volgende:
[..]
Blij om te horen dat het gesmaakt heeft!. Indirect is geen kwestie van moeten hoor, ikzelf vind het echter een fijne manier om de juiste garing te bereiken. Dus de weber in 2 zones ingedeeld, aan de ene kant hete kolen en aan de andere kant niets. burger aan beide zijden bruin bakken. en vervolgens (uiteraard met gesloten deksel de burger op het "koude gedeelte" -nou ja...koud? niet echt want door de circulatie van de warme lucht in de ketel is het op die plek van het rooster ook nog wel vaak 120-180 graden Celsius en gaart de burger dus na. eventueel is dat ook het moment om de kaas op de burger te leggen zodat deze mooi kan smelten. op het koude gedeelte kun je ook het spek en de uien klaarmaken (bakje eronder of wat folie).
Maar soms doe ik het ook gewoon alleen maar direct/direct... hangt een beetje van mijn schema af. en van de hitte van de kolen.
Als je weber echt té heet is (lees >250 C) dan is het raadzaam de volgende keer wat minder kolen/briketten te gebruiken, of de luchttoevoer aan de onderzijde wat meer te sluiten zodat het vuur tempert.
enjoy!
[ afbeelding ]
receptje?quote:Op vrijdag 30 april 2010 19:11 schreef Spanky78 het volgende:
Vooral courgettes met bloem zijn gehalveerd op de bbq super!
Als je ze kunt krijgen:quote:
65-70°Cquote:Op zondag 2 mei 2010 16:20 schreef Coelho het volgende:
Iemand nog een goed recept voor lamsbout (indirect), inclusief rub/marinade? Welke kerntemperatuur moet lam hebben om medium te zijn? Zijn er websites/tabellen voor vleestemperaturen?
ik kom helpenquote:Op zondag 2 mei 2010 15:18 schreef Fendy het volgende:
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
omgquote:Op zondag 2 mei 2010 15:18 schreef Fendy het volgende:
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
Ik probeer meestal zelf rub te maken. De kant en klare rubs vind ik namelijk nogal zout. Als ik die gebruik leng ik ze vaak aan met paprika poeder (van smokey al). Je kan rubs prima ook maken met poedersquote:Op vrijdag 7 mei 2010 07:57 schreef Redcoon het volgende:
Maken jullie trouwens zelf ook wel eens een rub? Met een vijzel zou je toch al redelijk ver moeten kunnen komen?
Mooie foto's! Boekje BBQ Tapas verkoopt goed blijkbaar. Van zodra ik deze week kan, maak ik er wat uit. Prachtig boekje!quote:Op dinsdag 11 mei 2010 23:49 schreef macferret het volgende:
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!
Hier weer ff wat foto'tjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Geen zoete mobsaus maken, maar pittige. Of de helft van je racks insmeren en de andere helft niet.quote:Op woensdag 12 mei 2010 10:40 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb laatst een paar heerlijke spareribs gemaakt met een mobsaus gemaakt van ketjap, honing, suiker, sambal en gemberpoeder. Daarvoor het vlees een uurtje gekookt met wat kruiden, ui en ketjap.
Ze waren echt verukkelijk, trok ze zo van het bot af.. Er is echter één probleem, mijn vriendin lust geen "zoete" spareribs én ik ben juist weer verslaafd aan mobsauzen.
Wie helpt me dit probleem op te lossen?
oh my, wanneer mag ik bij je komen eten?quote:Op dinsdag 11 mei 2010 23:49 schreef macferret het volgende:
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!
Hier weer ff wat foto'tjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Als je de goede te pakken hebben zijn het de perfecte briketten. EcoBrasa is de top in brikettenland, alleen maar op 1 plek te krijgen (HIER ). Banjar is ook een zeer goed werkend alternatief.quote:Op woensdag 12 mei 2010 22:18 schreef Bluezz het volgende:
Hoe denken jullie BBQ-kenners over kokos(-noot) briketten?
Ga ik zeker proberen komende bbq avond (29 mei, bidden voor mooi weer mensen)quote:Op woensdag 12 mei 2010 22:37 schreef macferret het volgende:
@Bluezz ananas is een recept uit een nederlands weber kookboek genaamd MAN achter de bbq. saus is suiker water en grand marnier, carameliseren en aflblussen met sinaasappelsap ananas mee insmeren en direct grillen.
Ze gingen deze keer in de oven en het mocht ook niet al te lang duren.quote:Op woensdag 12 mei 2010 18:29 schreef macferret het volgende:
waarom ribs voorkoken? zo gaat met een beetje pech alle smaak in het water zitten, spare rib bouillon. zonde
Dat is nog eens goed om te horen. Ik kan altijd een sligro pas lenen dus dat komt helemaal goed. Ligt dat ook als procureur gelabeld in het vriesvak van de sligro dan? Of heet het dan weer anders?quote:Op donderdag 13 mei 2010 21:01 schreef macferret het volgende:
Voor pulled pork zoek je naar procureur, als je dit aan je slager vraagt betaal je meestal de hoofdprijs, bij de hanos, makro, sligro ligt het ingevroren, stukken van rond de 2,5 kg
Wordt ook varkensnek genoemd denk ik.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 08:41 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Dat is nog eens goed om te horen. Ik kan altijd een sligro pas lenen dus dat komt helemaal goed. Ligt dat ook als procureur gelabeld in het vriesvak van de sligro dan? Of heet het dan weer anders?
ehh, als ze niet in de aanbieding zijn doen ze iets van 7 euro per kiloquote:Op vrijdag 14 mei 2010 10:47 schreef Stansfield het volgende:
Zaterdag eens bij de sligro rondkijken. Wat kost een kilo of 2,5 daarvan ongeveer dan?
Thanksquote:Op zaterdag 15 mei 2010 10:30 schreef Pascal81 het volgende:
Gefeli met je verjaardag!
* Pascal81 is jaloers...
Gefeliciteerd!!quote:Op zaterdag 15 mei 2010 10:06 schreef Fendy het volgende:
Mogguh.
* Fendy is verwend; een Weber one touch premium 57 bbq gekregen voor mijn verjaardag met een shitload accessoires...en een zak jack daniëls woodchips.
Vanavond meteen proberen met Bacon explosion
ziet er lekker uitquote:Op zondag 16 mei 2010 14:03 schreef Bluezz het volgende:
Een klein fotoverslagje van gisteravond. Was wel een beetje fris, dus we hebben lekker dichtbij de Weber gezeten
We zijn erg te spreken over de Ecobrasa. Het duurt wat langer voor je ze aanhebt (met die aanmaakblokjes die we nog hadden liggen) maar nauwelijks walm & resten die overblijven. Het is idd veel heter, dus marineren van vlees kan je beter achterwege laten ; dat verbrand waar je bij staat... de gemarineerde ananas was heerlijk, wordt lekker zoet en geeft een heerlijke nasmaak
quote:Op zaterdag 15 mei 2010 10:06 schreef Fendy het volgende:
Mogguh.
* Fendy is verwend; een Weber one touch premium 57 bbq gekregen voor mijn verjaardag met een shitload accessoires...en een zak jack daniëls woodchips.
Vanavond meteen proberen met Bacon explosion
Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 16 mei 2010 14:03 schreef Bluezz het volgende:
Een klein fotoverslagje van gisteravond. Was wel een beetje fris, dus we hebben lekker dichtbij de Weber gezeten
We zijn erg te spreken over de Ecobrasa. Het duurt wat langer voor je ze aanhebt (met die aanmaakblokjes die we nog hadden liggen) maar nauwelijks walm & resten die overblijven. Het is idd veel heter, dus marineren van vlees kan je beter achterwege laten ; dat verbrand waar je bij staat... de gemarineerde ananas was heerlijk, wordt lekker zoet en geeft een heerlijke nasmaak
Niet ver weg, 2 stappen We hebben hem er lekker afgelaten want de temp was al zo heetquote:Op zondag 16 mei 2010 19:22 schreef Drossie het volgende:
Ziet er lekker uit.
Je deksel lig zo ver weg? Je zet het er toch op om te barbecueën?
Zojuist maar even bij mijn favorieten gezet. Echt veel gelegenheid hebben we nog niet gehad dit jaar, maar ik hoop op een mooi BBQ-seizoen.quote:Op zondag 16 mei 2010 09:36 schreef Pascal81 het volgende:
Ik weet niet of ik de link hier mag plaatsen, zo niet moet een mod hem maar weer ff weghalen...
Ik heb een aantal lekkere recepten en handleidingen gevonden op http://www.bbq-nl.com/
Echt een aanrader, helemaal voor beginners (Zoals * Pascal81 )
Weber One Touch Goldquote:
Mooi apparaat! Houtskool heeft ook mijn voorkeur.quote:
Ik gebruik nooit houtskool, altijd kokosbriketten.quote:Op zondag 16 mei 2010 20:39 schreef Halcon het volgende:
[..]
Mooi apparaat! Houtskool heeft ook mijn voorkeur.
Dit vind ik ook wel een leuk ding: http://www.barbequeshop.n(...)netwerk=tradetracker
Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...quote:Op zondag 16 mei 2010 20:49 schreef Drossie het volgende:
[..]
Ik gebruik nooit houtskool, altijd kokosbriketten.
Wat je daar toont ziet er idd leuk uit, maar een Weber is zoveel veelzijdiger.
Ik zou nooit meer een andere willen.
Zijn mileuvriendelijker, compacter, kunnen hergebruikt worden. (wanneer je na het grillen alle luchttoevoer sluit, dooft de barbecue en kan je de volgende keer de briketten opnieuw gebruiken)quote:Op zondag 16 mei 2010 20:52 schreef Halcon het volgende:
[..]
Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...
Zie mijn post hierboven, wij hebben het gisteren voor het eerst gebruikt en zijn enthousiast! Met zijn 2tjes hadden we eigenlijk nog teveel briketjes gebruikt, zo heet worden ze en blijven lekker lang nagloeien voor nog een toetje een uur later of zoquote:Op zondag 16 mei 2010 20:52 schreef Halcon het volgende:
Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...
Voornamelijk een Weber Smokey Mountain (WSM). Heb ook nog een weber smokey joe, een weber one touch gold en een big green egg mini. Mijn rookkast is eigenlijk geen BBQ.quote:
whut?quote:
Bjoetie zeg Nieuw zekerquote:Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :
[ afbeelding ]
Was nieuw ja, inmiddels al wel 10 keer gebruikt hoor , en bevalt prima .quote:
Leuk verslagje hoor! Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 16 mei 2010 19:33 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Niet ver weg, 2 stappen We hebben hem er lekker afgelaten want de temp was al zo heet
Bovendien zijn de foto's dan minder leuk
Prachtig! Zoals ik al schreef een paar posts geleden, vind ik dit ook de mooiste kleur.quote:Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :
[ [url=http://94.100.114.2599150001-599200000/599181501-599181600/599181529_6_Oq1v.jpeg]afbeelding[/url] ]
Shift liet me in de steekquote:
Ik snap het niet zo goed volgens mij, want de kooltjes gaan volgens de beschrijving op het deksel ?quote:Op maandag 17 mei 2010 12:28 schreef SadKingBilly het volgende:
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!
http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm
[ afbeelding ]
quote:Pachamanca is a traditional Peruvian dish based on the baking, with the aid of hot stones (the earthen oven is known as a huatia), of lamb, mutton, pork, chicken or guinea pig, marinated in spices. Other Andean produce, such as potato, green lima beans or "habas", sweet potato, and occasionally cassava, as well as ears of corn, tamale and chile, is included in the baking.
The dish is essentially made in the central Peruvian Andes in three main regions: 1) the upper Huallaga valley, in Huánuco and Pasco vicinity, where it is made with pork and seasoned with chincho, a local herb; 2) in the Mantaro valley and neighboring area around cities like Huancayo, Tarma and Jauja; they use lamb and a different seasoning; and 3) in several places of Ayacucho department. In the Peruvian Amazonia, the southern and northern Andes, and the mostly desertic coast the dish is uncommon due to the lack of firewood or the type of stones needed without any content of sulphur. Meat is wrapped with banana leaves before to be put in this kind of earthen stove.
The word is made of two Quechua roots: "pacha" and "manca", meaning "earthen pot" (cooking vessel).
This important part of Peruvian cuisine, which has existed since the time of the Inca Empire, has evolved over time, and its consumption is now widespread throughout modern Peru, where regional variations have appeared in the technical process of production, but not in the ingredients or their baking. Its important to note that the preparation is not only limited to Peru, but exists with minimal variants in other andean countries, for example Ecuador.
En qua smaak? Milieu-aspecten interesseren me bar weinig.quote:Op zondag 16 mei 2010 21:43 schreef Schranseman het volgende:
Heb jaren briketten gebruikt, maar ben nu helemaal over op (goede) houtskool. Houtskool brand feller en schoner. Het is wel iets lastiger te temmen, maar ook een stuk natuurlijker dan briketten die geperst worden met bruinkool en dergelijke. Daarnaast brand goede houtskool (black ranch bv) net zolang als briketten.
My badquote:Op maandag 17 mei 2010 20:54 schreef macferret het volgende:
gehgeh je hebt gelijk, ik bedoelde dutch ovens zijn wel degelijk ON topic!
Zo eentje heb ik ook, te gebruiken op houtskool, (kamp)vuur of zelfs op het fornuis.quote:Op maandag 17 mei 2010 12:28 schreef SadKingBilly het volgende:
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!
http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm
[ afbeelding ]
Persoonlijk vind ik houtskool een lekkerder smaak afgeven aan het vlees. Dit kan met briketten ook, maar je hebt veel meer kans dat briketten een smerig smaakje afgeven.quote:Op maandag 17 mei 2010 21:40 schreef Halcon het volgende:
[..]
En qua smaak? Milieu-aspecten interesseren me bar weinig.
Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat reddenquote:Op maandag 17 mei 2010 23:11 schreef Stansfield het volgende:
Afgelopen zaterdag bij de ikea het ideale bijzettafeltje voor mijn weber gekocht. Nu nog even een beetje oppimpen zoals hier gedaan is:
http://barbecueselwerd.forumcircle.com/viewtopic.php?t=2707&highlight=
Ons nieuwe huis wordt op dit moment gebouwd, Ik denk niet dat hij het hele jaar buiten komt te staan, maar grotendeels in mijn schuurtje en dan tijdens de bbq naar buiten wordt gereden.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 08:23 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
Erg fraai, ik heb die dus in het zwart, maar na 1 keer erg flink bezig zijn was ie wel vies...ben je niet bang dat ie op een gegeven moment moeilijk schoon te maken is?quote:Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :
[ afbeelding ]
Waarom maak je er niet zelf een met bewerkt hout? Vrij makkelijk te doen en dan weerbestendig.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 08:23 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
Houtskool dusquote:Op dinsdag 18 mei 2010 08:00 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik houtskool een lekkerder smaak afgeven aan het vlees. Dit kan met briketten ook, maar je hebt veel meer kans dat briketten een smerig smaakje afgeven.
Nee valt wel mee, die spray van weber om de buitenkant schoon te maken werkt prima !quote:Op dinsdag 18 mei 2010 10:15 schreef Fendy het volgende:
[..]
Erg fraai, ik heb die dus in het zwart, maar na 1 keer erg flink bezig zijn was ie wel vies...ben je niet bang dat ie op een gegeven moment moeilijk schoon te maken is?
Die in bonewhite is ook mooi trouwens
Die grill cover heb ik ook over lopen denken, ik denk dat ik het idd ga doen.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 15:07 schreef popolon het volgende:
[..]
Waarom maak je er niet zelf een met bewerkt hout? Vrij makkelijk te doen en dan weerbestendig.
Je kunt er anders ook een 'grill cover' overheen gooien.
* Zorg dan wel dat je een goede zak houtskool van een goede leverancier te pakken krijgt, want bij de verkeerde eindig je vaak met een berg gruis dat zó door je starter (en daarna je kolenrooster) heenvalt,quote:Op woensdag 19 mei 2010 20:53 schreef macferret het volgende:
In principe geven goeie briketten en goed houtskool geen smaak af, slechte kwaliteit geeft vaak een vervelende smaak af. De smaak kan je toevoegen door bv rookhout toe te voegen. en ja ook houtskool kan in een briketten starter.*
Maar je moet er dan ook wat tijd voor nemen. Ik gebruik 't ding bijna dagelijks en grill echt niet dagelijks op houtskool. Ben blij dat 'ie ook op gas kan.quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:17 schreef Schranseman het volgende:
En houtskool knettert dan lekker....
Waar haal jij je houtskool dan?quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:16 schreef pavv het volgende:
[..]
* Zorg dan wel dat je een goede zak houtskool van een goede leverancier te pakken krijgt, want bij de verkeerde eindig je vaak met een berg gruis dat zó door je starter (en daarna je kolenrooster) heenvalt,
Niets is zo irritant als een zak met van dat sneue kleine grut erin. Vooral de goedkope houtskool en de meeste meuk die ze bij de appie/c1000/plus/dirk verkopen is vaak errug slecht qua houtskool-omvang.
ik doe het meeste met ecobrasa briketten....quote:
Hoeveel betaal je voor Black Ranch houtskool als ik vragen mag?quote:Op donderdag 20 mei 2010 20:45 schreef pavv het volgende:
[..]
ik doe het meeste met ecobrasa briketten....
maar als ik houtskool gebruik doe ik dat met Black Ranch Houtskool ... onder andere verkrijgbaar bij Baron's Barbeque Business in Hoofddorp en vast nog wel op andere plekken in NL
Heb op aanraden van iemand ooit een zak (10 KG) houtskool gehaald bij de Welkoop. Zou goed zijn, en bovendien FSC gecertificeerd .... helaas was ook dat een zak met veel te veel gruis
Sindsdien alleen nog Black Ranch als ik houtskool nodig heb.
Big Green Egg houtskool schijnt ook wél goed te zijn.
quote:Op donderdag 20 mei 2010 20:49 schreef Halcon het volgende:
[..]
Hoeveel betaal je voor Black Ranch houtskool als ik vragen mag?
MY bad.... ik heb inderdaad zakken van 15 kilo (en dus niet 10 kg....) scheelt weerquote:Op vrijdag 21 mei 2010 10:12 schreef Schranseman het volgende:
De grote zakken zijn 15 kilo en kosten 23 euro. Ik gebruik het ook en kan het zeker aanraden. Mijn Weber Smokey Mountain (watersmoker) blijft zeker 8 uur op temperatuur met deze houtskool!
quote:Op donderdag 20 mei 2010 22:16 schreef pavv het volgende:
[..]
ehh, iets van 22 euro voor 10 15 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.
ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.
Ik vind het prijsverschil wel meevallen eigenlijk. Voor 5 euro moet je niet gaan tobben.quote:Op donderdag 20 mei 2010 22:16 schreef pavv het volgende:
[..]
ehh, iets van 22 euro voor 10 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.
ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.
In een one touch gold kan je de kip ook niet op het rooster zetten hoor.quote:Op woensdag 26 mei 2010 21:27 schreef huhggh het volgende:
Eindelijk, plaatsjes van mijn BBQ van vorige week:
Onder andere kip.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij zij kon helaas niet rechtovereind staan in de one touch nogwattes van 47 cm.
Dus hebben we haar maar laten liggen, met een bierblikje in haar achterste.
Voor de volgende keer braadworsten aus Duitsland (ik heb het maar opgegeven authentieke braadworsten in Nederland te vinden)
Mooi kleurtje heeft je chick maar heb je nou sprite gebruikt?quote:Op woensdag 26 mei 2010 21:27 schreef huhggh het volgende:
Eindelijk, plaatsjes van mijn BBQ van vorige week:
Onder andere kip.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij zij kon helaas niet rechtovereind staan in de one touch nogwattes van 47 cm.
Dus hebben we haar maar laten liggen, met een bierblikje in haar achterste.
Voor de volgende keer braadworsten aus Duitsland (ik heb het maar opgegeven authentieke braadworsten in Nederland te vinden)
Nee, dat blikje heb ik samen met een maat eerst leeggedronken.quote:Op woensdag 26 mei 2010 22:45 schreef TN-FR het volgende:
[..]
Mooi kleurtje heeft je chick maar heb je nou sprite gebruikt?
Wat is het merk en type van je BBQ?quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:30 schreef popolon het volgende:
[..]
Maar je moet er dan ook wat tijd voor nemen. Ik gebruik 't ding bijna dagelijks en grill echt niet dagelijks op houtskool. Ben blij dat 'ie ook op gas kan.
Een Char-Broil Masterflame. Niks bijzonders en al wel 20 jaar oud denk ik.quote:
Vooral de combinatie kolen/gas spreekt me wel aanquote:Op donderdag 27 mei 2010 03:03 schreef popolon het volgende:
[..]
Een Char-Broil Masterflame. Niks bijzonders en al wel 20 jaar oud denk ik.
Zoiets maar dan met een extra rek erboven.
[ afbeelding ]
Ik ben over een jaar of wat wel aan een nieuwe toe, dan graag een wat grotere met rookkast en warmhoudplaat.
Om dat laatste nu als norm te hanteren...quote:Op donderdag 27 mei 2010 08:52 schreef Fogel het volgende:
[..]
Vooral de combinatie kolen/gas spreekt me wel aan
Extra lekker als je de tijd voor hebt, en met gas lekker snel nog altijd een betere smaak dan uit een Tefal pan
Lijkt me geen probleem toch ?quote:Op woensdag 2 juni 2010 15:23 schreef Jumparound het volgende:
Vraagje: kan je ook kippepoten in de lekbak garen? Zoals je met een hele kip ook kan doen met briketten in een ketelbbq?
Dus wat kippepoten in de bak, dressing erbij en laten staan?
Tnx
Dat kan zeker en is nog lekker ook. Gooi dan ook wat uien en kruiden in je bak samen met deen lekker donker biertjequote:Op woensdag 2 juni 2010 15:23 schreef Jumparound het volgende:
Vraagje: kan je ook kippepoten in de lekbak garen? Zoals je met een hele kip ook kan doen met briketten in een ketelbbq?
Dus wat kippepoten in de bak, dressing erbij en laten staan?
Tnx
bij ons staat nu net de fik erinquote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:12 schreef golfer het volgende:
Bij ons gaat zometeen ook weer de fik erin.
Heb je er ook een regenpak bij gekocht? het wordt takkeweerquote:Op zondag 6 juni 2010 12:50 schreef motorbloempje het volgende:
die we vanavond eens uit gaan proberen
overdekt balkonquote:Op zondag 6 juni 2010 12:53 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Heb je er ook een regenpak bij gekocht? het wordt takkeweer
ik neem mn eigen stoel wel mee naar jou toequote:Op zondag 6 juni 2010 12:50 schreef motorbloempje het volgende:
Wat ziet dat er goed uit zeg!
wij hebben gisteren een nieuwe gekocht, die we vanavond eens uit gaan proberen
Heb lamsribjes met zoet-zoute marinade, kipsaté met ketjapmarinade, zelfgemaakte hamburgers aan vlees.
Ernaast couscoussalade en er liggen twee stokbroden te rijzen Uiteraard ontbreekt ook de zelfgemaakte pindasaaus niet
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |