abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 15 mei 2010 @ 10:37:24 #201
19529 Fendy
True Spirit
pi_81450770
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 10:30 schreef Pascal81 het volgende:
Gefeli met je verjaardag!

* Pascal81 is jaloers...
Thanks

maandag eckt jarig, vandaag vier ik het
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
pi_81454890
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 10:06 schreef Fendy het volgende:
Mogguh.
* Fendy is verwend; een Weber one touch premium 57 bbq gekregen voor mijn verjaardag met een shitload accessoires...en een zak jack daniëls woodchips.

Vanavond meteen proberen met Bacon explosion
Gefeliciteerd!!
Wij hebben donderdagavond lam gegeten bij een restaurant wat was gerookt op die woodchips maar proefden het niet echt
Benieuwd naar jouw ervaringen.
Bij ons is vanochtend de eco brasa gebracht, dus straks even boodschappen doen en eens uitproberen vandaag of morgen
pi_81455918
Heb ook eco brasa besteld voor m'n smokey joe, maar moet vandaag helaas uit bittere noodzaak op briketten...
  zaterdag 15 mei 2010 @ 17:29:09 #204
158491 Broekpaling
Plons is water.
pi_81461725
Moh, honger van dit topic.
Wij BBQen elkker simpel altijd. Alleen als het zomer is en van die kleine stukjes vlees erop. Maar wat ik hier zie zou ik ook wel eens willen doen.
0 topics op naam. 14.gif
  zondag 16 mei 2010 @ 09:05:23 #205
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81480008
@broekerpaling, het wordt weer mooi weer, koop een leuk / goed bbq boek en experimenteer.

Ik zie dat de gem supermarkt er ook op in springt, was het vorig jaar nog voorgegaarde hamburgers, ik heb nu al panga spiesjes, zalmspiesjes in de aanbieding gezien, er komen steeds meer verschillende voor gemarineerde spullen.

Al moet ik zeggen, dat als je een stapje verder gaat en het allemaal zelf doet, het altijd lekkerder is (al is het maar vanwege de tijd die je erin gestopt hebt)
pi_81480264
Ik weet niet of ik de link hier mag plaatsen, zo niet moet een mod hem maar weer ff weghalen...
Ik heb een aantal lekkere recepten en handleidingen gevonden op http://www.bbq-nl.com/
Echt een aanrader, helemaal voor beginners (Zoals * Pascal81 )
pi_81487531
Een klein fotoverslagje van gisteravond. Was wel een beetje fris, dus we hebben lekker dichtbij de Weber gezeten

We zijn erg te spreken over de Ecobrasa. Het duurt wat langer voor je ze aanhebt (met die aanmaakblokjes die we nog hadden liggen) maar nauwelijks walm & resten die overblijven. Het is idd veel heter, dus marineren van vlees kan je beter achterwege laten ; dat verbrand waar je bij staat... de gemarineerde ananas was heerlijk, wordt lekker zoet en geeft een heerlijke nasmaak
  zondag 16 mei 2010 @ 15:13:34 #208
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_81490399
quote:
Op zondag 16 mei 2010 14:03 schreef Bluezz het volgende:
Een klein fotoverslagje van gisteravond. Was wel een beetje fris, dus we hebben lekker dichtbij de Weber gezeten

We zijn erg te spreken over de Ecobrasa. Het duurt wat langer voor je ze aanhebt (met die aanmaakblokjes die we nog hadden liggen) maar nauwelijks walm & resten die overblijven. Het is idd veel heter, dus marineren van vlees kan je beter achterwege laten ; dat verbrand waar je bij staat... de gemarineerde ananas was heerlijk, wordt lekker zoet en geeft een heerlijke nasmaak
ziet er lekker uit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 16 mei 2010 @ 15:32:01 #209
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81491024
Mooi zo, zag er allemaal ook erg lekker uit!
pi_81492171
Harde wind hier dus ik sla even over.
Was het wel van plan
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 16 mei 2010 @ 17:28:10 #211
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_81495619
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 10:06 schreef Fendy het volgende:
Mogguh.
* Fendy is verwend; een Weber one touch premium 57 bbq gekregen voor mijn verjaardag met een shitload accessoires...en een zak jack daniëls woodchips.

Vanavond meteen proberen met Bacon explosion
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
pi_81500607
quote:
Op zondag 16 mei 2010 14:03 schreef Bluezz het volgende:
Een klein fotoverslagje van gisteravond. Was wel een beetje fris, dus we hebben lekker dichtbij de Weber gezeten

We zijn erg te spreken over de Ecobrasa. Het duurt wat langer voor je ze aanhebt (met die aanmaakblokjes die we nog hadden liggen) maar nauwelijks walm & resten die overblijven. Het is idd veel heter, dus marineren van vlees kan je beter achterwege laten ; dat verbrand waar je bij staat... de gemarineerde ananas was heerlijk, wordt lekker zoet en geeft een heerlijke nasmaak
Ziet er lekker uit.
Je deksel lig zo ver weg? Je zet het er toch op om te barbecueën?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81501122
quote:
Op zondag 16 mei 2010 19:22 schreef Drossie het volgende:


Ziet er lekker uit.
Je deksel lig zo ver weg? Je zet het er toch op om te barbecueën?
Niet ver weg, 2 stappen We hebben hem er lekker afgelaten want de temp was al zo heet
Bovendien zijn de foto's dan minder leuk
pi_81504106
quote:
Op zondag 16 mei 2010 09:36 schreef Pascal81 het volgende:
Ik weet niet of ik de link hier mag plaatsen, zo niet moet een mod hem maar weer ff weghalen...
Ik heb een aantal lekkere recepten en handleidingen gevonden op http://www.bbq-nl.com/
Echt een aanrader, helemaal voor beginners (Zoals * Pascal81 )
Zojuist maar even bij mijn favorieten gezet. Echt veel gelegenheid hebben we nog niet gehad dit jaar, maar ik hoop op een mooi BBQ-seizoen.

Zo op het eerste gezicht eenvoudige dingen op de site, maar wel net weer wat anders dan de dingen die je zo kant-en-klaar in de winkel kunt kopen.
pi_81504141
Wat voor BBQ gebruiken jullie overigens?
pi_81504690
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:29 schreef Halcon het volgende:
Wat voor BBQ gebruiken jullie overigens?
Weber One Touch Gold

Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81504823
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:37 schreef Drossie het volgende:

[..]

Weber One Touch Gold

[ afbeelding ]
Mooi apparaat! Houtskool heeft ook mijn voorkeur.

Dit vind ik ook wel een leuk ding: http://www.barbequeshop.n(...)netwerk=tradetracker
pi_81505518
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:39 schreef Halcon het volgende:

[..]

Mooi apparaat! Houtskool heeft ook mijn voorkeur.

Dit vind ik ook wel een leuk ding: http://www.barbequeshop.n(...)netwerk=tradetracker
Ik gebruik nooit houtskool, altijd kokosbriketten.
Wat je daar toont ziet er idd leuk uit, maar een Weber is zoveel veelzijdiger.
Ik zou nooit meer een andere willen.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81505728
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:49 schreef Drossie het volgende:

[..]

Ik gebruik nooit houtskool, altijd kokosbriketten.
Wat je daar toont ziet er idd leuk uit, maar een Weber is zoveel veelzijdiger.
Ik zou nooit meer een andere willen.
Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...
pi_81506012
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:52 schreef Halcon het volgende:

[..]

Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...
Zijn mileuvriendelijker, compacter, kunnen hergebruikt worden. (wanneer je na het grillen alle luchttoevoer sluit, dooft de barbecue en kan je de volgende keer de briketten opnieuw gebruiken)
In een barbecue met deksel kan je dingen klaarmaken die je op een open bbq niet kan: volledige kippen enz.
Geloof me, eens een Weber wil je nooit meer iets anders.
Wanneer je trouwens eentje zou kopen in appelgroen heb je ook een barbecue die er schitterend uitziet.
De webers kan je trouwens ook regelmatig op marktplaats vinden!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81507158
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:52 schreef Halcon het volgende:


Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...
Zie mijn post hierboven, wij hebben het gisteren voor het eerst gebruikt en zijn enthousiast! Met zijn 2tjes hadden we eigenlijk nog teveel briketjes gebruikt, zo heet worden ze en blijven lekker lang nagloeien voor nog een toetje een uur later of zo
  zondag 16 mei 2010 @ 21:43:00 #222
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81509843
Heb jaren briketten gebruikt, maar ben nu helemaal over op (goede) houtskool. Houtskool brand feller en schoner. Het is wel iets lastiger te temmen, maar ook een stuk natuurlijker dan briketten die geperst worden met bruinkool en dergelijke. Daarnaast brand goede houtskool (black ranch bv) net zolang als briketten.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 16 mei 2010 @ 21:44:28 #223
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81509961
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:29 schreef Halcon het volgende:
Wat voor BBQ gebruiken jullie overigens?
Voornamelijk een Weber Smokey Mountain (WSM). Heb ook nog een weber smokey joe, een weber one touch gold en een big green egg mini. Mijn rookkast is eigenlijk geen BBQ.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_81510038
Ik had het over kokosbriketten
  zondag 16 mei 2010 @ 22:39:07 #225
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_81514008
Ik ga morgen moinks maken!
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
pi_81514591
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :

R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_81515592
quote:
Op zondag 16 mei 2010 22:39 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
Ik ga morgen moinks maken!
whut?
quote:
Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :

[ afbeelding ]
Bjoetie zeg Nieuw zeker
pi_81517351
quote:
Op zondag 16 mei 2010 23:06 schreef Bluezz het volgende:


[..]

Bjoetie zeg Nieuw zeker
Was nieuw ja, inmiddels al wel 10 keer gebruikt hoor , en bevalt prima .

En netjes houden met bbq clean up van weber.
De buiten kant dan, rooster alleen even van te voren een borstel overheen halen
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  maandag 17 mei 2010 @ 00:31:15 #229
128548 pavv
The computer says NO
pi_81519580
quote:
Op zondag 16 mei 2010 19:33 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Niet ver weg, 2 stappen We hebben hem er lekker afgelaten want de temp was al zo heet
Bovendien zijn de foto's dan minder leuk
Leuk verslagje hoor! Ziet er lekker uit.

Maar eh... Voor het beheersen van je temperatuur is het juist handiger om wél de deksel op de Q te doen.
De schuif in de deksel laat je dan openstaan terwijl je de luchttoevoer in de bodem van de Weber wat afknijpt, zodat er minder zuurstof bij de briketten kan en de temperatuur zal dalen naar een fijne werktemperatuur van ergens tussen de 150 en 200 graden Celsius.
De volgende stap wordt dan indirect barbecuen, en dan gaat er echt een wereld voor je open
  maandag 17 mei 2010 @ 02:47:36 #230
77575 NiTiN
Move On Up
pi_81521846
wat een geniaal topic.
I went clubbing. Softest coat ever.
  maandag 17 mei 2010 @ 03:53:06 #231
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_81522122
tvp
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  maandag 17 mei 2010 @ 03:56:05 #232
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_81522131
Heb er al wat 'ritten' op zitten.

Gas gril met houtskool, perfect.

tvp dus
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_81522437
quote:
Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :

[ [url=http://94.100.114.2599150001-599200000/599181501-599181600/599181529_6_Oq1v.jpeg]afbeelding[/url] ]
Prachtig! Zoals ik al schreef een paar posts geleden, vind ik dit ook de mooiste kleur.

[ Bericht 2% gewijzigd door Drossie op 17-05-2010 16:22:05 ]
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  maandag 17 mei 2010 @ 11:53:09 #234
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81528094
Supermooie bbq! Ik moet het nog steeds doen met mijn trouwe One-Touch Silver 47 cm.

Ik zie trouwens redelijk vaak tips online voor het "upgraden" van een One-Touch Gold, bestaan die ook voor de Silver?
pi_81528222
Afgelopen week ge-BBQ't. Was wel weer lekker na zo'n lange tijd
  maandag 17 mei 2010 @ 12:11:53 #236
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_81528793
De tuin eindelijk klaar...tijd voor BBQ dus
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_81529423
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!

http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm



[ Bericht 23% gewijzigd door SadKingBilly op 17-05-2010 12:44:45 ]
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  maandag 17 mei 2010 @ 17:36:36 #238
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_81542187
quote:
Op zondag 16 mei 2010 23:06 schreef Bluezz het volgende:

[..]

whut?
[..]

Bjoetie zeg Nieuw zeker
Shift liet me in de steek
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
pi_81543184
quote:
Op maandag 17 mei 2010 12:28 schreef SadKingBilly het volgende:
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!

http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm

[ afbeelding ]
Ik snap het niet zo goed volgens mij, want de kooltjes gaan volgens de beschrijving op het deksel ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  maandag 17 mei 2010 @ 18:19:44 #240
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81544171
Yep dutch oven is absoluut niet OT, er staat er 1 bij mij op mijn verlanglijstje, en idd er gaan kooltjes onder de oven en op de deksel, zo kan je er geweldig brood in bakken.
zo dus

plaatje eerlijk gejat van een goede bbq vriend: robson65
Hier het hele verhaal
http://barbecueselwerd.forumcircle.com/viewtopic.php?t=1999&highlight=dutch+oven

Maar je kan hem ook voor stew etc gebruiken, let wel op, deze dingen hebben speciaal onderhoud nodig, het is gietijzer en onbehandeld roest het gigantisch
pi_81548657
Ja, onbehandeld gietijzer is ellende (om te koken dan), goed in de olie houden! En een beetje OT wel toch, tenslotte moet je ook ergens je BBQ sausjes in warm houden
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_81549430
OT kan dus offtopic of ontopic zijn, jullie snappen elkaar niet
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  maandag 17 mei 2010 @ 20:54:46 #243
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81552347
gehgeh je hebt gelijk, ik bedoelde dutch ovens zijn wel degelijk ON topic!
pi_81554561
Niet zoveel bier drinken als je aan het bbq-en bent joh
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_81555262








Iemand dit weleens geprobeerd?
quote:
Pachamanca is a traditional Peruvian dish based on the baking, with the aid of hot stones (the earthen oven is known as a huatia), of lamb, mutton, pork, chicken or guinea pig, marinated in spices. Other Andean produce, such as potato, green lima beans or "habas", sweet potato, and occasionally cassava, as well as ears of corn, tamale and chile, is included in the baking.

The dish is essentially made in the central Peruvian Andes in three main regions: 1) the upper Huallaga valley, in Huánuco and Pasco vicinity, where it is made with pork and seasoned with chincho, a local herb; 2) in the Mantaro valley and neighboring area around cities like Huancayo, Tarma and Jauja; they use lamb and a different seasoning; and 3) in several places of Ayacucho department. In the Peruvian Amazonia, the southern and northern Andes, and the mostly desertic coast the dish is uncommon due to the lack of firewood or the type of stones needed without any content of sulphur. Meat is wrapped with banana leaves before to be put in this kind of earthen stove.

The word is made of two Quechua roots: "pacha" and "manca", meaning "earthen pot" (cooking vessel).

This important part of Peruvian cuisine, which has existed since the time of the Inca Empire, has evolved over time, and its consumption is now widespread throughout modern Peru, where regional variations have appeared in the technical process of production, but not in the ingredients or their baking. Its important to note that the preparation is not only limited to Peru, but exists with minimal variants in other andean countries, for example Ecuador.
pi_81555312
quote:
Op zondag 16 mei 2010 21:43 schreef Schranseman het volgende:
Heb jaren briketten gebruikt, maar ben nu helemaal over op (goede) houtskool. Houtskool brand feller en schoner. Het is wel iets lastiger te temmen, maar ook een stuk natuurlijker dan briketten die geperst worden met bruinkool en dergelijke. Daarnaast brand goede houtskool (black ranch bv) net zolang als briketten.
En qua smaak? Milieu-aspecten interesseren me bar weinig.
pi_81559608
quote:
Op maandag 17 mei 2010 20:54 schreef macferret het volgende:
gehgeh je hebt gelijk, ik bedoelde dutch ovens zijn wel degelijk ON topic!
My bad

Hier in Zwolle zit een bedrijf die die dingen verkoopt, helaas alleen iedere vrijdag open. Deze week maar eens even gaan kijken dus, ze verkopen ook mooie driepoten en roosters om boven een houtvuur te BBQ-en
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_81560713
Afgelopen zaterdag bij de ikea het ideale bijzettafeltje voor mijn weber gekocht. Nu nog even een beetje oppimpen zoals hier gedaan is:

http://barbecueselwerd.forumcircle.com/viewtopic.php?t=2707&highlight=
  dinsdag 18 mei 2010 @ 04:23:38 #249
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_81565988
quote:
Op maandag 17 mei 2010 12:28 schreef SadKingBilly het volgende:
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!

http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm

[ afbeelding ]
Zo eentje heb ik ook, te gebruiken op houtskool, (kamp)vuur of zelfs op het fornuis.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 18 mei 2010 @ 08:00:43 #250
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81566689
quote:
Op maandag 17 mei 2010 21:40 schreef Halcon het volgende:

[..]

En qua smaak? Milieu-aspecten interesseren me bar weinig.
Persoonlijk vind ik houtskool een lekkerder smaak afgeven aan het vlees. Dit kan met briketten ook, maar je hebt veel meer kans dat briketten een smerig smaakje afgeven.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')