whut?quote:
Bjoetie zeg Nieuw zekerquote:Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :
[ afbeelding ]
Was nieuw ja, inmiddels al wel 10 keer gebruikt hoor , en bevalt prima .quote:
Leuk verslagje hoor! Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 16 mei 2010 19:33 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Niet ver weg, 2 stappen We hebben hem er lekker afgelaten want de temp was al zo heet
Bovendien zijn de foto's dan minder leuk
Prachtig! Zoals ik al schreef een paar posts geleden, vind ik dit ook de mooiste kleur.quote:Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :
[ [url=http://94.100.114.2599150001-599200000/599181501-599181600/599181529_6_Oq1v.jpeg]afbeelding[/url] ]
Shift liet me in de steekquote:
Ik snap het niet zo goed volgens mij, want de kooltjes gaan volgens de beschrijving op het deksel ?quote:Op maandag 17 mei 2010 12:28 schreef SadKingBilly het volgende:
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!
http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm
[ afbeelding ]
quote:Pachamanca is a traditional Peruvian dish based on the baking, with the aid of hot stones (the earthen oven is known as a huatia), of lamb, mutton, pork, chicken or guinea pig, marinated in spices. Other Andean produce, such as potato, green lima beans or "habas", sweet potato, and occasionally cassava, as well as ears of corn, tamale and chile, is included in the baking.
The dish is essentially made in the central Peruvian Andes in three main regions: 1) the upper Huallaga valley, in Huánuco and Pasco vicinity, where it is made with pork and seasoned with chincho, a local herb; 2) in the Mantaro valley and neighboring area around cities like Huancayo, Tarma and Jauja; they use lamb and a different seasoning; and 3) in several places of Ayacucho department. In the Peruvian Amazonia, the southern and northern Andes, and the mostly desertic coast the dish is uncommon due to the lack of firewood or the type of stones needed without any content of sulphur. Meat is wrapped with banana leaves before to be put in this kind of earthen stove.
The word is made of two Quechua roots: "pacha" and "manca", meaning "earthen pot" (cooking vessel).
This important part of Peruvian cuisine, which has existed since the time of the Inca Empire, has evolved over time, and its consumption is now widespread throughout modern Peru, where regional variations have appeared in the technical process of production, but not in the ingredients or their baking. Its important to note that the preparation is not only limited to Peru, but exists with minimal variants in other andean countries, for example Ecuador.
En qua smaak? Milieu-aspecten interesseren me bar weinig.quote:Op zondag 16 mei 2010 21:43 schreef Schranseman het volgende:
Heb jaren briketten gebruikt, maar ben nu helemaal over op (goede) houtskool. Houtskool brand feller en schoner. Het is wel iets lastiger te temmen, maar ook een stuk natuurlijker dan briketten die geperst worden met bruinkool en dergelijke. Daarnaast brand goede houtskool (black ranch bv) net zolang als briketten.
My badquote:Op maandag 17 mei 2010 20:54 schreef macferret het volgende:
gehgeh je hebt gelijk, ik bedoelde dutch ovens zijn wel degelijk ON topic!
Zo eentje heb ik ook, te gebruiken op houtskool, (kamp)vuur of zelfs op het fornuis.quote:Op maandag 17 mei 2010 12:28 schreef SadKingBilly het volgende:
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!
http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm
[ afbeelding ]
Persoonlijk vind ik houtskool een lekkerder smaak afgeven aan het vlees. Dit kan met briketten ook, maar je hebt veel meer kans dat briketten een smerig smaakje afgeven.quote:Op maandag 17 mei 2010 21:40 schreef Halcon het volgende:
[..]
En qua smaak? Milieu-aspecten interesseren me bar weinig.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |