ziet er lekker uitquote:Op zondag 16 mei 2010 14:03 schreef Bluezz het volgende:
Een klein fotoverslagje van gisteravond. Was wel een beetje fris, dus we hebben lekker dichtbij de Weber gezeten
We zijn erg te spreken over de Ecobrasa. Het duurt wat langer voor je ze aanhebt (met die aanmaakblokjes die we nog hadden liggen) maar nauwelijks walm & resten die overblijven. Het is idd veel heter, dus marineren van vlees kan je beter achterwege laten ; dat verbrand waar je bij staat... de gemarineerde ananas was heerlijk, wordt lekker zoet en geeft een heerlijke nasmaak
quote:Op zaterdag 15 mei 2010 10:06 schreef Fendy het volgende:
Mogguh.
* Fendy is verwend; een Weber one touch premium 57 bbq gekregen voor mijn verjaardag met een shitload accessoires...en een zak jack daniëls woodchips.
Vanavond meteen proberen met Bacon explosion
Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 16 mei 2010 14:03 schreef Bluezz het volgende:
Een klein fotoverslagje van gisteravond. Was wel een beetje fris, dus we hebben lekker dichtbij de Weber gezeten
We zijn erg te spreken over de Ecobrasa. Het duurt wat langer voor je ze aanhebt (met die aanmaakblokjes die we nog hadden liggen) maar nauwelijks walm & resten die overblijven. Het is idd veel heter, dus marineren van vlees kan je beter achterwege laten ; dat verbrand waar je bij staat... de gemarineerde ananas was heerlijk, wordt lekker zoet en geeft een heerlijke nasmaak
Niet ver weg, 2 stappen We hebben hem er lekker afgelaten want de temp was al zo heetquote:Op zondag 16 mei 2010 19:22 schreef Drossie het volgende:
Ziet er lekker uit.
Je deksel lig zo ver weg? Je zet het er toch op om te barbecueën?
Zojuist maar even bij mijn favorieten gezet. Echt veel gelegenheid hebben we nog niet gehad dit jaar, maar ik hoop op een mooi BBQ-seizoen.quote:Op zondag 16 mei 2010 09:36 schreef Pascal81 het volgende:
Ik weet niet of ik de link hier mag plaatsen, zo niet moet een mod hem maar weer ff weghalen...
Ik heb een aantal lekkere recepten en handleidingen gevonden op http://www.bbq-nl.com/
Echt een aanrader, helemaal voor beginners (Zoals * Pascal81 )
Weber One Touch Goldquote:
Mooi apparaat! Houtskool heeft ook mijn voorkeur.quote:
Ik gebruik nooit houtskool, altijd kokosbriketten.quote:Op zondag 16 mei 2010 20:39 schreef Halcon het volgende:
[..]
Mooi apparaat! Houtskool heeft ook mijn voorkeur.
Dit vind ik ook wel een leuk ding: http://www.barbequeshop.n(...)netwerk=tradetracker
Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...quote:Op zondag 16 mei 2010 20:49 schreef Drossie het volgende:
[..]
Ik gebruik nooit houtskool, altijd kokosbriketten.
Wat je daar toont ziet er idd leuk uit, maar een Weber is zoveel veelzijdiger.
Ik zou nooit meer een andere willen.
Zijn mileuvriendelijker, compacter, kunnen hergebruikt worden. (wanneer je na het grillen alle luchttoevoer sluit, dooft de barbecue en kan je de volgende keer de briketten opnieuw gebruiken)quote:Op zondag 16 mei 2010 20:52 schreef Halcon het volgende:
[..]
Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...
Zie mijn post hierboven, wij hebben het gisteren voor het eerst gebruikt en zijn enthousiast! Met zijn 2tjes hadden we eigenlijk nog teveel briketjes gebruikt, zo heet worden ze en blijven lekker lang nagloeien voor nog een toetje een uur later of zoquote:Op zondag 16 mei 2010 20:52 schreef Halcon het volgende:
Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...
Voornamelijk een Weber Smokey Mountain (WSM). Heb ook nog een weber smokey joe, een weber one touch gold en een big green egg mini. Mijn rookkast is eigenlijk geen BBQ.quote:
whut?quote:
Bjoetie zeg Nieuw zekerquote:Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :
[ afbeelding ]
Was nieuw ja, inmiddels al wel 10 keer gebruikt hoor , en bevalt prima .quote:
Leuk verslagje hoor! Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 16 mei 2010 19:33 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Niet ver weg, 2 stappen We hebben hem er lekker afgelaten want de temp was al zo heet
Bovendien zijn de foto's dan minder leuk
Prachtig! Zoals ik al schreef een paar posts geleden, vind ik dit ook de mooiste kleur.quote:Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :
[ [url=http://94.100.114.2599150001-599200000/599181501-599181600/599181529_6_Oq1v.jpeg]afbeelding[/url] ]
Shift liet me in de steekquote:
Ik snap het niet zo goed volgens mij, want de kooltjes gaan volgens de beschrijving op het deksel ?quote:Op maandag 17 mei 2010 12:28 schreef SadKingBilly het volgende:
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!
http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm
[ afbeelding ]
quote:Pachamanca is a traditional Peruvian dish based on the baking, with the aid of hot stones (the earthen oven is known as a huatia), of lamb, mutton, pork, chicken or guinea pig, marinated in spices. Other Andean produce, such as potato, green lima beans or "habas", sweet potato, and occasionally cassava, as well as ears of corn, tamale and chile, is included in the baking.
The dish is essentially made in the central Peruvian Andes in three main regions: 1) the upper Huallaga valley, in Huánuco and Pasco vicinity, where it is made with pork and seasoned with chincho, a local herb; 2) in the Mantaro valley and neighboring area around cities like Huancayo, Tarma and Jauja; they use lamb and a different seasoning; and 3) in several places of Ayacucho department. In the Peruvian Amazonia, the southern and northern Andes, and the mostly desertic coast the dish is uncommon due to the lack of firewood or the type of stones needed without any content of sulphur. Meat is wrapped with banana leaves before to be put in this kind of earthen stove.
The word is made of two Quechua roots: "pacha" and "manca", meaning "earthen pot" (cooking vessel).
This important part of Peruvian cuisine, which has existed since the time of the Inca Empire, has evolved over time, and its consumption is now widespread throughout modern Peru, where regional variations have appeared in the technical process of production, but not in the ingredients or their baking. Its important to note that the preparation is not only limited to Peru, but exists with minimal variants in other andean countries, for example Ecuador.
En qua smaak? Milieu-aspecten interesseren me bar weinig.quote:Op zondag 16 mei 2010 21:43 schreef Schranseman het volgende:
Heb jaren briketten gebruikt, maar ben nu helemaal over op (goede) houtskool. Houtskool brand feller en schoner. Het is wel iets lastiger te temmen, maar ook een stuk natuurlijker dan briketten die geperst worden met bruinkool en dergelijke. Daarnaast brand goede houtskool (black ranch bv) net zolang als briketten.
My badquote:Op maandag 17 mei 2010 20:54 schreef macferret het volgende:
gehgeh je hebt gelijk, ik bedoelde dutch ovens zijn wel degelijk ON topic!
Zo eentje heb ik ook, te gebruiken op houtskool, (kamp)vuur of zelfs op het fornuis.quote:Op maandag 17 mei 2010 12:28 schreef SadKingBilly het volgende:
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!
http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm
[ afbeelding ]
Persoonlijk vind ik houtskool een lekkerder smaak afgeven aan het vlees. Dit kan met briketten ook, maar je hebt veel meer kans dat briketten een smerig smaakje afgeven.quote:Op maandag 17 mei 2010 21:40 schreef Halcon het volgende:
[..]
En qua smaak? Milieu-aspecten interesseren me bar weinig.
Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat reddenquote:Op maandag 17 mei 2010 23:11 schreef Stansfield het volgende:
Afgelopen zaterdag bij de ikea het ideale bijzettafeltje voor mijn weber gekocht. Nu nog even een beetje oppimpen zoals hier gedaan is:
http://barbecueselwerd.forumcircle.com/viewtopic.php?t=2707&highlight=
Ons nieuwe huis wordt op dit moment gebouwd, Ik denk niet dat hij het hele jaar buiten komt te staan, maar grotendeels in mijn schuurtje en dan tijdens de bbq naar buiten wordt gereden.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 08:23 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
Erg fraai, ik heb die dus in het zwart, maar na 1 keer erg flink bezig zijn was ie wel vies...ben je niet bang dat ie op een gegeven moment moeilijk schoon te maken is?quote:Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :
[ afbeelding ]
Waarom maak je er niet zelf een met bewerkt hout? Vrij makkelijk te doen en dan weerbestendig.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 08:23 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
Houtskool dusquote:Op dinsdag 18 mei 2010 08:00 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik houtskool een lekkerder smaak afgeven aan het vlees. Dit kan met briketten ook, maar je hebt veel meer kans dat briketten een smerig smaakje afgeven.
Nee valt wel mee, die spray van weber om de buitenkant schoon te maken werkt prima !quote:Op dinsdag 18 mei 2010 10:15 schreef Fendy het volgende:
[..]
Erg fraai, ik heb die dus in het zwart, maar na 1 keer erg flink bezig zijn was ie wel vies...ben je niet bang dat ie op een gegeven moment moeilijk schoon te maken is?
Die in bonewhite is ook mooi trouwens
Die grill cover heb ik ook over lopen denken, ik denk dat ik het idd ga doen.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 15:07 schreef popolon het volgende:
[..]
Waarom maak je er niet zelf een met bewerkt hout? Vrij makkelijk te doen en dan weerbestendig.
Je kunt er anders ook een 'grill cover' overheen gooien.
* Zorg dan wel dat je een goede zak houtskool van een goede leverancier te pakken krijgt, want bij de verkeerde eindig je vaak met een berg gruis dat zó door je starter (en daarna je kolenrooster) heenvalt,quote:Op woensdag 19 mei 2010 20:53 schreef macferret het volgende:
In principe geven goeie briketten en goed houtskool geen smaak af, slechte kwaliteit geeft vaak een vervelende smaak af. De smaak kan je toevoegen door bv rookhout toe te voegen. en ja ook houtskool kan in een briketten starter.*
Maar je moet er dan ook wat tijd voor nemen. Ik gebruik 't ding bijna dagelijks en grill echt niet dagelijks op houtskool. Ben blij dat 'ie ook op gas kan.quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:17 schreef Schranseman het volgende:
En houtskool knettert dan lekker....
Waar haal jij je houtskool dan?quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:16 schreef pavv het volgende:
[..]
* Zorg dan wel dat je een goede zak houtskool van een goede leverancier te pakken krijgt, want bij de verkeerde eindig je vaak met een berg gruis dat zó door je starter (en daarna je kolenrooster) heenvalt,
Niets is zo irritant als een zak met van dat sneue kleine grut erin. Vooral de goedkope houtskool en de meeste meuk die ze bij de appie/c1000/plus/dirk verkopen is vaak errug slecht qua houtskool-omvang.
ik doe het meeste met ecobrasa briketten....quote:
Hoeveel betaal je voor Black Ranch houtskool als ik vragen mag?quote:Op donderdag 20 mei 2010 20:45 schreef pavv het volgende:
[..]
ik doe het meeste met ecobrasa briketten....
maar als ik houtskool gebruik doe ik dat met Black Ranch Houtskool ... onder andere verkrijgbaar bij Baron's Barbeque Business in Hoofddorp en vast nog wel op andere plekken in NL
Heb op aanraden van iemand ooit een zak (10 KG) houtskool gehaald bij de Welkoop. Zou goed zijn, en bovendien FSC gecertificeerd .... helaas was ook dat een zak met veel te veel gruis
Sindsdien alleen nog Black Ranch als ik houtskool nodig heb.
Big Green Egg houtskool schijnt ook wél goed te zijn.
quote:Op donderdag 20 mei 2010 20:49 schreef Halcon het volgende:
[..]
Hoeveel betaal je voor Black Ranch houtskool als ik vragen mag?
MY bad.... ik heb inderdaad zakken van 15 kilo (en dus niet 10 kg....) scheelt weerquote:Op vrijdag 21 mei 2010 10:12 schreef Schranseman het volgende:
De grote zakken zijn 15 kilo en kosten 23 euro. Ik gebruik het ook en kan het zeker aanraden. Mijn Weber Smokey Mountain (watersmoker) blijft zeker 8 uur op temperatuur met deze houtskool!
quote:Op donderdag 20 mei 2010 22:16 schreef pavv het volgende:
[..]
ehh, iets van 22 euro voor 10 15 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.
ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.
Ik vind het prijsverschil wel meevallen eigenlijk. Voor 5 euro moet je niet gaan tobben.quote:Op donderdag 20 mei 2010 22:16 schreef pavv het volgende:
[..]
ehh, iets van 22 euro voor 10 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.
ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.
In een one touch gold kan je de kip ook niet op het rooster zetten hoor.quote:Op woensdag 26 mei 2010 21:27 schreef huhggh het volgende:
Eindelijk, plaatsjes van mijn BBQ van vorige week:
Onder andere kip.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij zij kon helaas niet rechtovereind staan in de one touch nogwattes van 47 cm.
Dus hebben we haar maar laten liggen, met een bierblikje in haar achterste.
Voor de volgende keer braadworsten aus Duitsland (ik heb het maar opgegeven authentieke braadworsten in Nederland te vinden)
Mooi kleurtje heeft je chick maar heb je nou sprite gebruikt?quote:Op woensdag 26 mei 2010 21:27 schreef huhggh het volgende:
Eindelijk, plaatsjes van mijn BBQ van vorige week:
Onder andere kip.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij zij kon helaas niet rechtovereind staan in de one touch nogwattes van 47 cm.
Dus hebben we haar maar laten liggen, met een bierblikje in haar achterste.
Voor de volgende keer braadworsten aus Duitsland (ik heb het maar opgegeven authentieke braadworsten in Nederland te vinden)
Nee, dat blikje heb ik samen met een maat eerst leeggedronken.quote:Op woensdag 26 mei 2010 22:45 schreef TN-FR het volgende:
[..]
Mooi kleurtje heeft je chick maar heb je nou sprite gebruikt?
Wat is het merk en type van je BBQ?quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:30 schreef popolon het volgende:
[..]
Maar je moet er dan ook wat tijd voor nemen. Ik gebruik 't ding bijna dagelijks en grill echt niet dagelijks op houtskool. Ben blij dat 'ie ook op gas kan.
Een Char-Broil Masterflame. Niks bijzonders en al wel 20 jaar oud denk ik.quote:
Vooral de combinatie kolen/gas spreekt me wel aanquote:Op donderdag 27 mei 2010 03:03 schreef popolon het volgende:
[..]
Een Char-Broil Masterflame. Niks bijzonders en al wel 20 jaar oud denk ik.
Zoiets maar dan met een extra rek erboven.
[ afbeelding ]
Ik ben over een jaar of wat wel aan een nieuwe toe, dan graag een wat grotere met rookkast en warmhoudplaat.
Om dat laatste nu als norm te hanteren...quote:Op donderdag 27 mei 2010 08:52 schreef Fogel het volgende:
[..]
Vooral de combinatie kolen/gas spreekt me wel aan
Extra lekker als je de tijd voor hebt, en met gas lekker snel nog altijd een betere smaak dan uit een Tefal pan
Lijkt me geen probleem toch ?quote:Op woensdag 2 juni 2010 15:23 schreef Jumparound het volgende:
Vraagje: kan je ook kippepoten in de lekbak garen? Zoals je met een hele kip ook kan doen met briketten in een ketelbbq?
Dus wat kippepoten in de bak, dressing erbij en laten staan?
Tnx
Dat kan zeker en is nog lekker ook. Gooi dan ook wat uien en kruiden in je bak samen met deen lekker donker biertjequote:Op woensdag 2 juni 2010 15:23 schreef Jumparound het volgende:
Vraagje: kan je ook kippepoten in de lekbak garen? Zoals je met een hele kip ook kan doen met briketten in een ketelbbq?
Dus wat kippepoten in de bak, dressing erbij en laten staan?
Tnx
bij ons staat nu net de fik erinquote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:12 schreef golfer het volgende:
Bij ons gaat zometeen ook weer de fik erin.
Heb je er ook een regenpak bij gekocht? het wordt takkeweerquote:Op zondag 6 juni 2010 12:50 schreef motorbloempje het volgende:
die we vanavond eens uit gaan proberen
overdekt balkonquote:Op zondag 6 juni 2010 12:53 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Heb je er ook een regenpak bij gekocht? het wordt takkeweer
ik neem mn eigen stoel wel mee naar jou toequote:Op zondag 6 juni 2010 12:50 schreef motorbloempje het volgende:
Wat ziet dat er goed uit zeg!
wij hebben gisteren een nieuwe gekocht, die we vanavond eens uit gaan proberen
Heb lamsribjes met zoet-zoute marinade, kipsaté met ketjapmarinade, zelfgemaakte hamburgers aan vlees.
Ernaast couscoussalade en er liggen twee stokbroden te rijzen Uiteraard ontbreekt ook de zelfgemaakte pindasaaus niet
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |