abonnement Unibet Coolblue
pi_81455918
Heb ook eco brasa besteld voor m'n smokey joe, maar moet vandaag helaas uit bittere noodzaak op briketten...
  zaterdag 15 mei 2010 @ 17:29:09 #204
158491 Broekpaling
Plons is water.
pi_81461725
Moh, honger van dit topic.
Wij BBQen elkker simpel altijd. Alleen als het zomer is en van die kleine stukjes vlees erop. Maar wat ik hier zie zou ik ook wel eens willen doen.
0 topics op naam. 14.gif
  zondag 16 mei 2010 @ 09:05:23 #205
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81480008
@broekerpaling, het wordt weer mooi weer, koop een leuk / goed bbq boek en experimenteer.

Ik zie dat de gem supermarkt er ook op in springt, was het vorig jaar nog voorgegaarde hamburgers, ik heb nu al panga spiesjes, zalmspiesjes in de aanbieding gezien, er komen steeds meer verschillende voor gemarineerde spullen.

Al moet ik zeggen, dat als je een stapje verder gaat en het allemaal zelf doet, het altijd lekkerder is (al is het maar vanwege de tijd die je erin gestopt hebt)
pi_81480264
Ik weet niet of ik de link hier mag plaatsen, zo niet moet een mod hem maar weer ff weghalen...
Ik heb een aantal lekkere recepten en handleidingen gevonden op http://www.bbq-nl.com/
Echt een aanrader, helemaal voor beginners (Zoals * Pascal81 )
pi_81487531
Een klein fotoverslagje van gisteravond. Was wel een beetje fris, dus we hebben lekker dichtbij de Weber gezeten

We zijn erg te spreken over de Ecobrasa. Het duurt wat langer voor je ze aanhebt (met die aanmaakblokjes die we nog hadden liggen) maar nauwelijks walm & resten die overblijven. Het is idd veel heter, dus marineren van vlees kan je beter achterwege laten ; dat verbrand waar je bij staat... de gemarineerde ananas was heerlijk, wordt lekker zoet en geeft een heerlijke nasmaak
  zondag 16 mei 2010 @ 15:13:34 #208
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_81490399
quote:
Op zondag 16 mei 2010 14:03 schreef Bluezz het volgende:
Een klein fotoverslagje van gisteravond. Was wel een beetje fris, dus we hebben lekker dichtbij de Weber gezeten

We zijn erg te spreken over de Ecobrasa. Het duurt wat langer voor je ze aanhebt (met die aanmaakblokjes die we nog hadden liggen) maar nauwelijks walm & resten die overblijven. Het is idd veel heter, dus marineren van vlees kan je beter achterwege laten ; dat verbrand waar je bij staat... de gemarineerde ananas was heerlijk, wordt lekker zoet en geeft een heerlijke nasmaak
ziet er lekker uit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 16 mei 2010 @ 15:32:01 #209
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81491024
Mooi zo, zag er allemaal ook erg lekker uit!
pi_81492171
Harde wind hier dus ik sla even over.
Was het wel van plan
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 16 mei 2010 @ 17:28:10 #211
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_81495619
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 10:06 schreef Fendy het volgende:
Mogguh.
* Fendy is verwend; een Weber one touch premium 57 bbq gekregen voor mijn verjaardag met een shitload accessoires...en een zak jack daniëls woodchips.

Vanavond meteen proberen met Bacon explosion
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
pi_81500607
quote:
Op zondag 16 mei 2010 14:03 schreef Bluezz het volgende:
Een klein fotoverslagje van gisteravond. Was wel een beetje fris, dus we hebben lekker dichtbij de Weber gezeten

We zijn erg te spreken over de Ecobrasa. Het duurt wat langer voor je ze aanhebt (met die aanmaakblokjes die we nog hadden liggen) maar nauwelijks walm & resten die overblijven. Het is idd veel heter, dus marineren van vlees kan je beter achterwege laten ; dat verbrand waar je bij staat... de gemarineerde ananas was heerlijk, wordt lekker zoet en geeft een heerlijke nasmaak
Ziet er lekker uit.
Je deksel lig zo ver weg? Je zet het er toch op om te barbecueën?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81501122
quote:
Op zondag 16 mei 2010 19:22 schreef Drossie het volgende:


Ziet er lekker uit.
Je deksel lig zo ver weg? Je zet het er toch op om te barbecueën?
Niet ver weg, 2 stappen We hebben hem er lekker afgelaten want de temp was al zo heet
Bovendien zijn de foto's dan minder leuk
pi_81504106
quote:
Op zondag 16 mei 2010 09:36 schreef Pascal81 het volgende:
Ik weet niet of ik de link hier mag plaatsen, zo niet moet een mod hem maar weer ff weghalen...
Ik heb een aantal lekkere recepten en handleidingen gevonden op http://www.bbq-nl.com/
Echt een aanrader, helemaal voor beginners (Zoals * Pascal81 )
Zojuist maar even bij mijn favorieten gezet. Echt veel gelegenheid hebben we nog niet gehad dit jaar, maar ik hoop op een mooi BBQ-seizoen.

Zo op het eerste gezicht eenvoudige dingen op de site, maar wel net weer wat anders dan de dingen die je zo kant-en-klaar in de winkel kunt kopen.
pi_81504141
Wat voor BBQ gebruiken jullie overigens?
pi_81504690
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:29 schreef Halcon het volgende:
Wat voor BBQ gebruiken jullie overigens?
Weber One Touch Gold

Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81504823
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:37 schreef Drossie het volgende:

[..]

Weber One Touch Gold

[ afbeelding ]
Mooi apparaat! Houtskool heeft ook mijn voorkeur.

Dit vind ik ook wel een leuk ding: http://www.barbequeshop.n(...)netwerk=tradetracker
pi_81505518
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:39 schreef Halcon het volgende:

[..]

Mooi apparaat! Houtskool heeft ook mijn voorkeur.

Dit vind ik ook wel een leuk ding: http://www.barbequeshop.n(...)netwerk=tradetracker
Ik gebruik nooit houtskool, altijd kokosbriketten.
Wat je daar toont ziet er idd leuk uit, maar een Weber is zoveel veelzijdiger.
Ik zou nooit meer een andere willen.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81505728
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:49 schreef Drossie het volgende:

[..]

Ik gebruik nooit houtskool, altijd kokosbriketten.
Wat je daar toont ziet er idd leuk uit, maar een Weber is zoveel veelzijdiger.
Ik zou nooit meer een andere willen.
Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...
pi_81506012
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:52 schreef Halcon het volgende:

[..]

Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...
Zijn mileuvriendelijker, compacter, kunnen hergebruikt worden. (wanneer je na het grillen alle luchttoevoer sluit, dooft de barbecue en kan je de volgende keer de briketten opnieuw gebruiken)
In een barbecue met deksel kan je dingen klaarmaken die je op een open bbq niet kan: volledige kippen enz.
Geloof me, eens een Weber wil je nooit meer iets anders.
Wanneer je trouwens eentje zou kopen in appelgroen heb je ook een barbecue die er schitterend uitziet.
De webers kan je trouwens ook regelmatig op marktplaats vinden!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81507158
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:52 schreef Halcon het volgende:


Wat is het voordeel van die briketten t.o.v. houtskool? Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en zit een beetje gevangen tussen een qua veelzijdigheid goed exemplaar en iets wat er leuk uitziet, maar een stuk minder veelzijdig is...
Zie mijn post hierboven, wij hebben het gisteren voor het eerst gebruikt en zijn enthousiast! Met zijn 2tjes hadden we eigenlijk nog teveel briketjes gebruikt, zo heet worden ze en blijven lekker lang nagloeien voor nog een toetje een uur later of zo
  zondag 16 mei 2010 @ 21:43:00 #222
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81509843
Heb jaren briketten gebruikt, maar ben nu helemaal over op (goede) houtskool. Houtskool brand feller en schoner. Het is wel iets lastiger te temmen, maar ook een stuk natuurlijker dan briketten die geperst worden met bruinkool en dergelijke. Daarnaast brand goede houtskool (black ranch bv) net zolang als briketten.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 16 mei 2010 @ 21:44:28 #223
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81509961
quote:
Op zondag 16 mei 2010 20:29 schreef Halcon het volgende:
Wat voor BBQ gebruiken jullie overigens?
Voornamelijk een Weber Smokey Mountain (WSM). Heb ook nog een weber smokey joe, een weber one touch gold en een big green egg mini. Mijn rookkast is eigenlijk geen BBQ.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_81510038
Ik had het over kokosbriketten
  zondag 16 mei 2010 @ 22:39:07 #225
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_81514008
Ik ga morgen moinks maken!
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
pi_81514591
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :

R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_81515592
quote:
Op zondag 16 mei 2010 22:39 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
Ik ga morgen moinks maken!
whut?
quote:
Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :

[ afbeelding ]
Bjoetie zeg Nieuw zeker
pi_81517351
quote:
Op zondag 16 mei 2010 23:06 schreef Bluezz het volgende:


[..]

Bjoetie zeg Nieuw zeker
Was nieuw ja, inmiddels al wel 10 keer gebruikt hoor , en bevalt prima .

En netjes houden met bbq clean up van weber.
De buiten kant dan, rooster alleen even van te voren een borstel overheen halen
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  maandag 17 mei 2010 @ 00:31:15 #229
128548 pavv
The computer says NO
pi_81519580
quote:
Op zondag 16 mei 2010 19:33 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Niet ver weg, 2 stappen We hebben hem er lekker afgelaten want de temp was al zo heet
Bovendien zijn de foto's dan minder leuk
Leuk verslagje hoor! Ziet er lekker uit.

Maar eh... Voor het beheersen van je temperatuur is het juist handiger om wél de deksel op de Q te doen.
De schuif in de deksel laat je dan openstaan terwijl je de luchttoevoer in de bodem van de Weber wat afknijpt, zodat er minder zuurstof bij de briketten kan en de temperatuur zal dalen naar een fijne werktemperatuur van ergens tussen de 150 en 200 graden Celsius.
De volgende stap wordt dan indirect barbecuen, en dan gaat er echt een wereld voor je open
  maandag 17 mei 2010 @ 02:47:36 #230
77575 NiTiN
Move On Up
pi_81521846
wat een geniaal topic.
I went clubbing. Softest coat ever.
  maandag 17 mei 2010 @ 03:53:06 #231
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_81522122
tvp
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  maandag 17 mei 2010 @ 03:56:05 #232
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_81522131
Heb er al wat 'ritten' op zitten.

Gas gril met houtskool, perfect.

tvp dus
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_81522437
quote:
Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :

[ [url=http://94.100.114.2599150001-599200000/599181501-599181600/599181529_6_Oq1v.jpeg]afbeelding[/url] ]
Prachtig! Zoals ik al schreef een paar posts geleden, vind ik dit ook de mooiste kleur.

[ Bericht 2% gewijzigd door Drossie op 17-05-2010 16:22:05 ]
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  maandag 17 mei 2010 @ 11:53:09 #234
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81528094
Supermooie bbq! Ik moet het nog steeds doen met mijn trouwe One-Touch Silver 47 cm.

Ik zie trouwens redelijk vaak tips online voor het "upgraden" van een One-Touch Gold, bestaan die ook voor de Silver?
pi_81528222
Afgelopen week ge-BBQ't. Was wel weer lekker na zo'n lange tijd
  maandag 17 mei 2010 @ 12:11:53 #236
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_81528793
De tuin eindelijk klaar...tijd voor BBQ dus
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_81529423
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!

http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm



[ Bericht 23% gewijzigd door SadKingBilly op 17-05-2010 12:44:45 ]
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  maandag 17 mei 2010 @ 17:36:36 #238
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_81542187
quote:
Op zondag 16 mei 2010 23:06 schreef Bluezz het volgende:

[..]

whut?
[..]

Bjoetie zeg Nieuw zeker
Shift liet me in de steek
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
pi_81543184
quote:
Op maandag 17 mei 2010 12:28 schreef SadKingBilly het volgende:
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!

http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm

[ afbeelding ]
Ik snap het niet zo goed volgens mij, want de kooltjes gaan volgens de beschrijving op het deksel ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  maandag 17 mei 2010 @ 18:19:44 #240
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81544171
Yep dutch oven is absoluut niet OT, er staat er 1 bij mij op mijn verlanglijstje, en idd er gaan kooltjes onder de oven en op de deksel, zo kan je er geweldig brood in bakken.
zo dus

plaatje eerlijk gejat van een goede bbq vriend: robson65
Hier het hele verhaal
http://barbecueselwerd.forumcircle.com/viewtopic.php?t=1999&highlight=dutch+oven

Maar je kan hem ook voor stew etc gebruiken, let wel op, deze dingen hebben speciaal onderhoud nodig, het is gietijzer en onbehandeld roest het gigantisch
pi_81548657
Ja, onbehandeld gietijzer is ellende (om te koken dan), goed in de olie houden! En een beetje OT wel toch, tenslotte moet je ook ergens je BBQ sausjes in warm houden
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_81549430
OT kan dus offtopic of ontopic zijn, jullie snappen elkaar niet
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  maandag 17 mei 2010 @ 20:54:46 #243
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81552347
gehgeh je hebt gelijk, ik bedoelde dutch ovens zijn wel degelijk ON topic!
pi_81554561
Niet zoveel bier drinken als je aan het bbq-en bent joh
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_81555262








Iemand dit weleens geprobeerd?
quote:
Pachamanca is a traditional Peruvian dish based on the baking, with the aid of hot stones (the earthen oven is known as a huatia), of lamb, mutton, pork, chicken or guinea pig, marinated in spices. Other Andean produce, such as potato, green lima beans or "habas", sweet potato, and occasionally cassava, as well as ears of corn, tamale and chile, is included in the baking.

The dish is essentially made in the central Peruvian Andes in three main regions: 1) the upper Huallaga valley, in Huánuco and Pasco vicinity, where it is made with pork and seasoned with chincho, a local herb; 2) in the Mantaro valley and neighboring area around cities like Huancayo, Tarma and Jauja; they use lamb and a different seasoning; and 3) in several places of Ayacucho department. In the Peruvian Amazonia, the southern and northern Andes, and the mostly desertic coast the dish is uncommon due to the lack of firewood or the type of stones needed without any content of sulphur. Meat is wrapped with banana leaves before to be put in this kind of earthen stove.

The word is made of two Quechua roots: "pacha" and "manca", meaning "earthen pot" (cooking vessel).

This important part of Peruvian cuisine, which has existed since the time of the Inca Empire, has evolved over time, and its consumption is now widespread throughout modern Peru, where regional variations have appeared in the technical process of production, but not in the ingredients or their baking. Its important to note that the preparation is not only limited to Peru, but exists with minimal variants in other andean countries, for example Ecuador.
pi_81555312
quote:
Op zondag 16 mei 2010 21:43 schreef Schranseman het volgende:
Heb jaren briketten gebruikt, maar ben nu helemaal over op (goede) houtskool. Houtskool brand feller en schoner. Het is wel iets lastiger te temmen, maar ook een stuk natuurlijker dan briketten die geperst worden met bruinkool en dergelijke. Daarnaast brand goede houtskool (black ranch bv) net zolang als briketten.
En qua smaak? Milieu-aspecten interesseren me bar weinig.
pi_81559608
quote:
Op maandag 17 mei 2010 20:54 schreef macferret het volgende:
gehgeh je hebt gelijk, ik bedoelde dutch ovens zijn wel degelijk ON topic!
My bad

Hier in Zwolle zit een bedrijf die die dingen verkoopt, helaas alleen iedere vrijdag open. Deze week maar eens even gaan kijken dus, ze verkopen ook mooie driepoten en roosters om boven een houtvuur te BBQ-en
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_81560713
Afgelopen zaterdag bij de ikea het ideale bijzettafeltje voor mijn weber gekocht. Nu nog even een beetje oppimpen zoals hier gedaan is:

http://barbecueselwerd.forumcircle.com/viewtopic.php?t=2707&highlight=
  dinsdag 18 mei 2010 @ 04:23:38 #249
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_81565988
quote:
Op maandag 17 mei 2010 12:28 schreef SadKingBilly het volgende:
Misschien een heel klein beetje offtopic want niet echt een BBQ maar heeft iemand hier wel eens aan gedacht? Gietijzer dus kan gewoon rechtstreeks op de kooltjes!

http://www.qvist.nl/OC%20SHOP.htm

[ afbeelding ]
Zo eentje heb ik ook, te gebruiken op houtskool, (kamp)vuur of zelfs op het fornuis.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 18 mei 2010 @ 08:00:43 #250
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81566689
quote:
Op maandag 17 mei 2010 21:40 schreef Halcon het volgende:

[..]

En qua smaak? Milieu-aspecten interesseren me bar weinig.
Persoonlijk vind ik houtskool een lekkerder smaak afgeven aan het vlees. Dit kan met briketten ook, maar je hebt veel meer kans dat briketten een smerig smaakje afgeven.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 18 mei 2010 @ 08:23:30 #251
16632 Xlarge
========
pi_81566927
quote:
Op maandag 17 mei 2010 23:11 schreef Stansfield het volgende:
Afgelopen zaterdag bij de ikea het ideale bijzettafeltje voor mijn weber gekocht. Nu nog even een beetje oppimpen zoals hier gedaan is:

http://barbecueselwerd.forumcircle.com/viewtopic.php?t=2707&highlight=
Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
pi_81567315
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 08:23 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
Ons nieuwe huis wordt op dit moment gebouwd, Ik denk niet dat hij het hele jaar buiten komt te staan, maar grotendeels in mijn schuurtje en dan tijdens de bbq naar buiten wordt gereden.
  dinsdag 18 mei 2010 @ 10:15:45 #253
19529 Fendy
True Spirit
pi_81569388
quote:
Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur :

[ afbeelding ]
Erg fraai, ik heb die dus in het zwart, maar na 1 keer erg flink bezig zijn was ie wel vies...ben je niet bang dat ie op een gegeven moment moeilijk schoon te maken is?

Die in bonewhite is ook mooi trouwens
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  dinsdag 18 mei 2010 @ 15:07:38 #254
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_81580172
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 08:23 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
Waarom maak je er niet zelf een met bewerkt hout? Vrij makkelijk te doen en dan weerbestendig.

Je kunt er anders ook een 'grill cover' overheen gooien.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_81590733
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 08:00 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik houtskool een lekkerder smaak afgeven aan het vlees. Dit kan met briketten ook, maar je hebt veel meer kans dat briketten een smerig smaakje afgeven.
Houtskool dus
  dinsdag 18 mei 2010 @ 20:07:31 #256
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81592274
Het heeft allebei zijn voor en zijn nadelen, ik heb met houtskool de ervaring gehad dat de smaak in het vlees ging zitten, dit was dan wel el cheapo houtskool, maar met ecobrasa heb ik dit nog nooit gehad, en ik vind het makelijker doseren.
pi_81597973
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 10:15 schreef Fendy het volgende:

[..]

Erg fraai, ik heb die dus in het zwart, maar na 1 keer erg flink bezig zijn was ie wel vies...ben je niet bang dat ie op een gegeven moment moeilijk schoon te maken is?

Die in bonewhite is ook mooi trouwens
Nee valt wel mee, die spray van weber om de buitenkant schoon te maken werkt prima !
Samen met de messing borstel krijg ik alles schoon
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  woensdag 19 mei 2010 @ 09:06:25 #258
16632 Xlarge
========
pi_81611467
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 15:07 schreef popolon het volgende:

[..]

Waarom maak je er niet zelf een met bewerkt hout? Vrij makkelijk te doen en dan weerbestendig.

Je kunt er anders ook een 'grill cover' overheen gooien.
Die grill cover heb ik ook over lopen denken, ik denk dat ik het idd ga doen.
Zal mijn vrouw blij mee zijn, het vierde object met een grill cover in de tuin, 1 weber 2 rookkasten en nu het tafeltje
  woensdag 19 mei 2010 @ 11:05:06 #259
19529 Fendy
True Spirit
pi_81615489
Hmz, stof tot nadenken dus....we hebben normale briketten, die je overal kunt kopen. Dan normaal houtskool, dan de kokosbriketten en ook nog speciaal houtskool zoals Black Ranch ofzo.

Wat zal nu het lekkerst smaken, ik hou wel van de smaak die houtskool afgeeft maar heb ik dan nog wel wat aan mijn quickstarter
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  woensdag 19 mei 2010 @ 15:56:08 #260
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_81629288
Ik snap het probleem niet echt met briketten? Ze werken perfect! Smaak is misschien iets minder, maar dat vind ik wel meevallen?
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
  woensdag 19 mei 2010 @ 19:59:38 #261
265352 Redster1984
The man who sold the world....
pi_81641002
Afgelopen weekend "Beer Can Chicken" gemaakt was een groot suc6! Heb alleen geen foto`s kunnen maken..... niet bij stilgestaan. Maar de nieuwe Weber, ook zo`n 57 cm, heeft een uitstekende vuurdoop gehad! En zoals hierboven al gezegd is.... als je één keer een weber hebt, wil je niet meer anders
  woensdag 19 mei 2010 @ 20:53:37 #262
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81644201
In principe geven goeie briketten en goed houtskool geen smaak af, slechte kwaliteit geeft vaak een vervelende smaak af. De smaak kan je toevoegen door bv rookhout toe te voegen. en ja ook houtskool kan in een briketten starter.
  woensdag 19 mei 2010 @ 21:16:42 #263
128548 pavv
The computer says NO
pi_81645656
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 20:53 schreef macferret het volgende:
In principe geven goeie briketten en goed houtskool geen smaak af, slechte kwaliteit geeft vaak een vervelende smaak af. De smaak kan je toevoegen door bv rookhout toe te voegen. en ja ook houtskool kan in een briketten starter.*
* Zorg dan wel dat je een goede zak houtskool van een goede leverancier te pakken krijgt, want bij de verkeerde eindig je vaak met een berg gruis dat zó door je starter (en daarna je kolenrooster) heenvalt,

Niets is zo irritant als een zak met van dat sneue kleine grut erin. Vooral de goedkope houtskool en de meeste meuk die ze bij de appie/c1000/plus/dirk verkopen is vaak errug slecht qua houtskool-omvang.
  woensdag 19 mei 2010 @ 21:17:06 #264
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81645675
En houtskool knettert dan lekker....
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 19 mei 2010 @ 21:30:07 #265
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_81646518
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 21:17 schreef Schranseman het volgende:
En houtskool knettert dan lekker....
Maar je moet er dan ook wat tijd voor nemen. Ik gebruik 't ding bijna dagelijks en grill echt niet dagelijks op houtskool. Ben blij dat 'ie ook op gas kan.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_81686923
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 21:16 schreef pavv het volgende:

[..]

* Zorg dan wel dat je een goede zak houtskool van een goede leverancier te pakken krijgt, want bij de verkeerde eindig je vaak met een berg gruis dat zó door je starter (en daarna je kolenrooster) heenvalt,

Niets is zo irritant als een zak met van dat sneue kleine grut erin. Vooral de goedkope houtskool en de meeste meuk die ze bij de appie/c1000/plus/dirk verkopen is vaak errug slecht qua houtskool-omvang.
Waar haal jij je houtskool dan?
  donderdag 20 mei 2010 @ 20:45:46 #267
128548 pavv
The computer says NO
pi_81690506
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 19:30 schreef Halcon het volgende:

[..]

Waar haal jij je houtskool dan?
ik doe het meeste met ecobrasa briketten....

maar als ik houtskool gebruik doe ik dat met Black Ranch Houtskool ... onder andere verkrijgbaar bij Baron's Barbeque Business in Hoofddorp en vast nog wel op andere plekken in NL

Heb op aanraden van iemand ooit een zak (10 KG) houtskool gehaald bij de Welkoop. Zou goed zijn, en bovendien FSC gecertificeerd .... helaas was ook dat een zak met veel te veel gruis

Sindsdien alleen nog Black Ranch als ik houtskool nodig heb.
Big Green Egg houtskool schijnt ook wél goed te zijn.
pi_81690699
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 20:45 schreef pavv het volgende:

[..]

ik doe het meeste met ecobrasa briketten....

maar als ik houtskool gebruik doe ik dat met Black Ranch Houtskool ... onder andere verkrijgbaar bij Baron's Barbeque Business in Hoofddorp en vast nog wel op andere plekken in NL

Heb op aanraden van iemand ooit een zak (10 KG) houtskool gehaald bij de Welkoop. Zou goed zijn, en bovendien FSC gecertificeerd .... helaas was ook dat een zak met veel te veel gruis

Sindsdien alleen nog Black Ranch als ik houtskool nodig heb.
Big Green Egg houtskool schijnt ook wél goed te zijn.
Hoeveel betaal je voor Black Ranch houtskool als ik vragen mag?
  donderdag 20 mei 2010 @ 22:16:38 #269
128548 pavv
The computer says NO
pi_81695665
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 20:49 schreef Halcon het volgende:

[..]

Hoeveel betaal je voor Black Ranch houtskool als ik vragen mag?

ehh, iets van 22 euro voor 10 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.

ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.
  vrijdag 21 mei 2010 @ 10:12:27 #270
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81708771
De grote zakken zijn 15 kilo en kosten 23 euro. Ik gebruik het ook en kan het zeker aanraden. Mijn Weber Smokey Mountain (watersmoker) blijft zeker 8 uur op temperatuur met deze houtskool!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 21 mei 2010 @ 11:30:48 #271
128548 pavv
The computer says NO
pi_81711598
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 10:12 schreef Schranseman het volgende:
De grote zakken zijn 15 kilo en kosten 23 euro. Ik gebruik het ook en kan het zeker aanraden. Mijn Weber Smokey Mountain (watersmoker) blijft zeker 8 uur op temperatuur met deze houtskool!
MY bad.... ik heb inderdaad zakken van 15 kilo (en dus niet 10 kg....) scheelt weer
  vrijdag 21 mei 2010 @ 23:25:48 #272
128548 pavv
The computer says NO
pi_81745145
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 22:16 schreef pavv het volgende:

[..]

ehh, iets van 22 euro voor 10 15 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.

ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.

Om mijn punt wat kracht bij te zetten even een pic van een flinke lump Black Ranch.... vergelijk deze maar eens met de huis-tuin-en-keuken-houtskool van de benzinepomp

voor de schaal een blokje ecobrasa en een aansteker erbij.
pi_81763365
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 22:16 schreef pavv het volgende:

[..]

ehh, iets van 22 euro voor 10 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.

ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.
Ik vind het prijsverschil wel meevallen eigenlijk. Voor 5 euro moet je niet gaan tobben.
  maandag 24 mei 2010 @ 08:19:49 #274
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81820372
weer even wat foto's om om aan te geven dat het niet altijd speciaal hoeft, dit was allemaal kant en klaar van de supermarkt (kan soms ook lekker zijn!)










Dit was natuurlijk wel zelfgemaakt, PINWHEELS!!!!






pi_81941781
Eindelijk, plaatsjes van mijn BBQ van vorige week:
Onder andere kip.




Hij zij kon helaas niet rechtovereind staan in de one touch nogwattes van 47 cm.
Dus hebben we haar maar laten liggen, met een bierblikje in haar achterste.

Voor de volgende keer braadworsten aus Duitsland (ik heb het maar opgegeven authentieke braadworsten in Nederland te vinden)
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_81942723
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 21:27 schreef huhggh het volgende:
Eindelijk, plaatsjes van mijn BBQ van vorige week:
Onder andere kip.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Hij zij kon helaas niet rechtovereind staan in de one touch nogwattes van 47 cm.
Dus hebben we haar maar laten liggen, met een bierblikje in haar achterste.

Voor de volgende keer braadworsten aus Duitsland (ik heb het maar opgegeven authentieke braadworsten in Nederland te vinden)
In een one touch gold kan je de kip ook niet op het rooster zetten hoor.
Wanneer je een BCC maakt, moet je geen bovenste rooster gebruiken. Je plaatst de kip dan in je lekbak op het kolenrooster, werkt perfect.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81947695
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 21:27 schreef huhggh het volgende:
Eindelijk, plaatsjes van mijn BBQ van vorige week:
Onder andere kip.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Hij zij kon helaas niet rechtovereind staan in de one touch nogwattes van 47 cm.
Dus hebben we haar maar laten liggen, met een bierblikje in haar achterste.

Voor de volgende keer braadworsten aus Duitsland (ik heb het maar opgegeven authentieke braadworsten in Nederland te vinden)
Mooi kleurtje heeft je chick maar heb je nou sprite gebruikt?
pi_81948386
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 22:45 schreef TN-FR het volgende:

[..]

Mooi kleurtje heeft je chick maar heb je nou sprite gebruikt?
Nee, dat blikje heb ik samen met een maat eerst leeggedronken.
Het blikje was gevuld met water.
Helaas vond ik de huid som wel erg leer-achtig smaken, en heb ik amper echt kunnen opeten.
Hopelijk is zoiets op te lossen.
De buitenkant had ik overigens meerdere malen ingesmeerd met honing.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  Moderator woensdag 26 mei 2010 @ 23:50:59 #279
45833 crew  Fogel
pi_81951574
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 21:30 schreef popolon het volgende:

[..]

Maar je moet er dan ook wat tijd voor nemen. Ik gebruik 't ding bijna dagelijks en grill echt niet dagelijks op houtskool. Ben blij dat 'ie ook op gas kan.
Wat is het merk en type van je BBQ?
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
  donderdag 27 mei 2010 @ 03:03:36 #280
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_81955067
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 23:50 schreef Fogel het volgende:

[..]

Wat is het merk en type van je BBQ?
Een Char-Broil Masterflame. Niks bijzonders en al wel 20 jaar oud denk ik.

Zoiets maar dan met een extra rek erboven.



Ik ben over een jaar of wat wel aan een nieuwe toe, dan graag een wat grotere met rookkast en warmhoudplaat.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  Moderator donderdag 27 mei 2010 @ 08:52:42 #281
45833 crew  Fogel
pi_81956760
quote:
Op donderdag 27 mei 2010 03:03 schreef popolon het volgende:

[..]

Een Char-Broil Masterflame. Niks bijzonders en al wel 20 jaar oud denk ik.

Zoiets maar dan met een extra rek erboven.

[ afbeelding ]

Ik ben over een jaar of wat wel aan een nieuwe toe, dan graag een wat grotere met rookkast en warmhoudplaat.
Vooral de combinatie kolen/gas spreekt me wel aan
Extra lekker als je de tijd voor hebt, en met gas lekker snel nog altijd een betere smaak dan uit een Tefal pan
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_81985621
quote:
Op donderdag 27 mei 2010 08:52 schreef Fogel het volgende:

[..]

Vooral de combinatie kolen/gas spreekt me wel aan
Extra lekker als je de tijd voor hebt, en met gas lekker snel nog altijd een betere smaak dan uit een Tefal pan
Om dat laatste nu als norm te hanteren...
  donderdag 27 mei 2010 @ 22:30:43 #283
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_81996249
Nee maar goed, veel mensen hier 'koken' buiten in de zomer dus dan wil je echt niet alleen maar met kolen lopen te pielen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 30 mei 2010 @ 19:08:50 #284
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82110947
Voor het eerst een wat groter stuk (1.8 kilo) rundvlees geBBQed. een achtermuis. het was heerlijk!!

Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 2 juni 2010 @ 15:23:43 #285
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_82238126
Vraagje: kan je ook kippepoten in de lekbak garen? Zoals je met een hele kip ook kan doen met briketten in een ketelbbq?
Dus wat kippepoten in de bak, dressing erbij en laten staan?

Tnx
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
pi_82243435
Komend weekend 2,6 kilo aan braadworsten waaronder "originele" Thuringer braadworsten die ik onlangs uit Duitsland haalde op den BBQ.
Ik kan niet wachten....
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_82245883
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:23 schreef Jumparound het volgende:
Vraagje: kan je ook kippepoten in de lekbak garen? Zoals je met een hele kip ook kan doen met briketten in een ketelbbq?
Dus wat kippepoten in de bak, dressing erbij en laten staan?

Tnx
Lijkt me geen probleem toch ?
Eigenlijk maak je gewoon een soort heteluchtoven
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  woensdag 2 juni 2010 @ 19:17:08 #288
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82248538
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:23 schreef Jumparound het volgende:
Vraagje: kan je ook kippepoten in de lekbak garen? Zoals je met een hele kip ook kan doen met briketten in een ketelbbq?
Dus wat kippepoten in de bak, dressing erbij en laten staan?

Tnx
Dat kan zeker en is nog lekker ook. Gooi dan ook wat uien en kruiden in je bak samen met deen lekker donker biertje
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 2 juni 2010 @ 20:26:17 #289
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_82252210
oke, tnx heb ze nu boven de bak gegaard (voor gemarineerde stukken kip van de deen) was goed om te pruimen
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
pi_82354655
Vanavond de emmer-bbq uitgeprobeerd. Deze leek ons wel handig naast de gewone bbq voor het strand.

De emmer zelf blijft relatief koel. Er zit een binnenbakje bij die op een rooster rust. Hierin gaan de kolen en de briketten.
Het hengsel hadden we verwijderd omdat we niet wisten hoe heet de bbq zou worden.
Onder de emmer zitten uitklapbare pootjes. Daar staat hij stevig op en zorgen ervoor dat er geen brandplekken in het gras kunnen komen.

We hadden worsten, sate en hamburgers mee. Geen spectaculaire items voor op de bbq. Maar langs het water op een stukje gras ga ik geen beercan chickens proberen.

Al met al voor 9,95 een prima bbq voor erbij. Veel handiger als de gemiddelde wegwerp bbq!
  zaterdag 5 juni 2010 @ 17:12:12 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_82369874
Bij ons gaat zometeen ook weer de fik erin.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 5 juni 2010 @ 17:54:57 #292
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_82371048
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 17:12 schreef golfer het volgende:
Bij ons gaat zometeen ook weer de fik erin.
bij ons staat nu net de fik erin
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 6 juni 2010 @ 00:36:31 #293
128548 pavv
The computer says NO
pi_82382019
ik denk dat ze in IJsland inmiddels wel zullen klagen over de aswolk die uit Nederland kwam vandaag.
Overal waar je keek stond er wel een barbecue te roken.

Ook bij mij, maar dat was vanwege de World MOINK Ball day.... de balletjes die de werled aan het veroveren zijn.... simpel, maar heel lekker. Rundvlees aan de binnenkant (MOO) en spek aan de buitenkant (OINK) .....

Dit gaat er allemaal in


gehakt draaien


de rest erbij


naked balls


the rub lane


you gotta rub them the right way


bring on the bacon


Waiting for the Q


De frambozen-balsamico-chipotles mobsaus


20 mnutes op de weber...met wat kersenhout


some MOINK pron for u all...






  zondag 6 juni 2010 @ 07:28:08 #294
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_82385145
SWEEET Pavv!

hier mijn ballen









  zondag 6 juni 2010 @ 12:26:05 #295
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82389562
Nice balls gentlemen!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 6 juni 2010 @ 12:39:16 #296
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_82390084
Even een doekje halen. Volgens mij heb ik mijn toetsenbord onder gekwijld.
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
  zondag 6 juni 2010 @ 12:44:39 #297
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_82390275
Die foto's.

Gisteren een Weber 47 cm Kettle aangeschaft. Man, wat een genot.

We gebruikten voorheen een electrische barbecue, omdat dakterras, beperkte ruimte, snel/gemakkelijk, bla bla bla. Maar dat was ik strontbeu. Voortaan weer mooi de fik d'r in dus!
pi_82390517
Wat ziet dat er goed uit zeg!

wij hebben gisteren een nieuwe gekocht, die we vanavond eens uit gaan proberen

Heb lamsribjes met zoet-zoute marinade, kipsaté met ketjapmarinade, zelfgemaakte hamburgers aan vlees.

Ernaast couscoussalade en er liggen twee stokbroden te rijzen Uiteraard ontbreekt ook de zelfgemaakte pindasaaus niet
Ja doei.
  zondag 6 juni 2010 @ 12:53:00 #299
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82390594
quote:
Op zondag 6 juni 2010 12:50 schreef motorbloempje het volgende:

die we vanavond eens uit gaan proberen
Heb je er ook een regenpak bij gekocht? het wordt takkeweer
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82390624
quote:
Op zondag 6 juni 2010 12:53 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Heb je er ook een regenpak bij gekocht? het wordt takkeweer
overdekt balkon

Ja doei.
pi_82390679
quote:
Op zondag 6 juni 2010 12:50 schreef motorbloempje het volgende:
Wat ziet dat er goed uit zeg!

wij hebben gisteren een nieuwe gekocht, die we vanavond eens uit gaan proberen

Heb lamsribjes met zoet-zoute marinade, kipsaté met ketjapmarinade, zelfgemaakte hamburgers aan vlees.

Ernaast couscoussalade en er liggen twee stokbroden te rijzen Uiteraard ontbreekt ook de zelfgemaakte pindasaaus niet
ik neem mn eigen stoel wel mee naar jou toe
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')