Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat reddenquote:Op maandag 17 mei 2010 23:11 schreef Stansfield het volgende:
Afgelopen zaterdag bij de ikea het ideale bijzettafeltje voor mijn weber gekocht. Nu nog even een beetje oppimpen zoals hier gedaan is:
http://barbecueselwerd.forumcircle.com/viewtopic.php?t=2707&highlight=
Ons nieuwe huis wordt op dit moment gebouwd, Ik denk niet dat hij het hele jaar buiten komt te staan, maar grotendeels in mijn schuurtje en dan tijdens de bbq naar buiten wordt gereden.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 08:23 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
Erg fraai, ik heb die dus in het zwart, maar na 1 keer erg flink bezig zijn was ie wel vies...ben je niet bang dat ie op een gegeven moment moeilijk schoon te maken is?quote:Op zondag 16 mei 2010 22:49 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb een Gold 57 in de mooiste kleur:
[ afbeelding ]
Waarom maak je er niet zelf een met bewerkt hout? Vrij makkelijk te doen en dan weerbestendig.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 08:23 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Het is een heel leuk idee, maar bij mij staat alles het hele jaar door buiten, en ik ben toch bang, dat ondanks buitenlak, het tafeltje het dan niet gaat redden
Houtskool dusquote:Op dinsdag 18 mei 2010 08:00 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik houtskool een lekkerder smaak afgeven aan het vlees. Dit kan met briketten ook, maar je hebt veel meer kans dat briketten een smerig smaakje afgeven.
Nee valt wel mee, die spray van weber om de buitenkant schoon te maken werkt prima !quote:Op dinsdag 18 mei 2010 10:15 schreef Fendy het volgende:
[..]
Erg fraai, ik heb die dus in het zwart, maar na 1 keer erg flink bezig zijn was ie wel vies...ben je niet bang dat ie op een gegeven moment moeilijk schoon te maken is?
Die in bonewhite is ook mooi trouwens
Die grill cover heb ik ook over lopen denken, ik denk dat ik het idd ga doen.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 15:07 schreef popolon het volgende:
[..]
Waarom maak je er niet zelf een met bewerkt hout? Vrij makkelijk te doen en dan weerbestendig.
Je kunt er anders ook een 'grill cover' overheen gooien.
* Zorg dan wel dat je een goede zak houtskool van een goede leverancier te pakken krijgt, want bij de verkeerde eindig je vaak met een berg gruis dat zó door je starter (en daarna je kolenrooster) heenvalt,quote:Op woensdag 19 mei 2010 20:53 schreef macferret het volgende:
In principe geven goeie briketten en goed houtskool geen smaak af, slechte kwaliteit geeft vaak een vervelende smaak af. De smaak kan je toevoegen door bv rookhout toe te voegen. en ja ook houtskool kan in een briketten starter.*
Maar je moet er dan ook wat tijd voor nemen.quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:17 schreef Schranseman het volgende:
En houtskool knettert dan lekker....
Waar haal jij je houtskool dan?quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:16 schreef pavv het volgende:
[..]
* Zorg dan wel dat je een goede zak houtskool van een goede leverancier te pakken krijgt, want bij de verkeerde eindig je vaak met een berg gruis dat zó door je starter (en daarna je kolenrooster) heenvalt,
Niets is zo irritant als een zak met van dat sneue kleine grut erin. Vooral de goedkope houtskool en de meeste meuk die ze bij de appie/c1000/plus/dirk verkopen is vaak errug slecht qua houtskool-omvang.
ik doe het meeste met ecobrasa briketten....quote:
Hoeveel betaal je voor Black Ranch houtskool als ik vragen mag?quote:Op donderdag 20 mei 2010 20:45 schreef pavv het volgende:
[..]
ik doe het meeste met ecobrasa briketten....
maar als ik houtskool gebruik doe ik dat met Black Ranch Houtskool ... onder andere verkrijgbaar bij Baron's Barbeque Business in Hoofddorp en vast nog wel op andere plekken in NL
Heb op aanraden van iemand ooit een zak (10 KG) houtskool gehaald bij de Welkoop. Zou goed zijn, en bovendien FSC gecertificeerd .... helaas was ook dat een zak met veel te veel gruis![]()
Sindsdien alleen nog Black Ranch als ik houtskool nodig heb.
Big Green Egg houtskool schijnt ook wél goed te zijn.
quote:Op donderdag 20 mei 2010 20:49 schreef Halcon het volgende:
[..]
Hoeveel betaal je voor Black Ranch houtskool als ik vragen mag?
MY bad.... ik heb inderdaad zakken van 15 kilo (en dus niet 10 kg....) scheelt weerquote:Op vrijdag 21 mei 2010 10:12 schreef Schranseman het volgende:
De grote zakken zijn 15 kilo en kosten 23 euro. Ik gebruik het ook en kan het zeker aanraden. Mijn Weber Smokey Mountain (watersmoker) blijft zeker 8 uur op temperatuur met deze houtskool!
quote:Op donderdag 20 mei 2010 22:16 schreef pavv het volgende:
[..]
ehh, iets van 22 euro voor 10 15 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.
ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.
Ik vind het prijsverschil wel meevallen eigenlijk. Voor 5 euro moet je niet gaan tobben.quote:Op donderdag 20 mei 2010 22:16 schreef pavv het volgende:
[..]
ehh, iets van 22 euro voor 10 kilo. Ze hebben ook kleinere zakjes, maar meestal zit er in kleine zakjes ook kleinere sortering. En ik houd wel van grote lumps.
ter vergelijk.... die welkoop toestand was iets van 17 euro voor 10 KG.... dan betaal ik liever 5 euro meer hoor.
In een one touch gold kan je de kip ook niet op het rooster zetten hoor.quote:Op woensdag 26 mei 2010 21:27 schreef huhggh het volgende:
Eindelijk, plaatsjes van mijn BBQ van vorige week:
Onder andere kip.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij zij kon helaas niet rechtovereind staan in de one touch nogwattes van 47 cm.
Dus hebben we haar maar laten liggen, met een bierblikje in haar achterste.
Voor de volgende keer braadworsten aus Duitsland (ik heb het maar opgegeven authentieke braadworsten in Nederland te vinden)
Mooi kleurtje heeft je chickquote:Op woensdag 26 mei 2010 21:27 schreef huhggh het volgende:
Eindelijk, plaatsjes van mijn BBQ van vorige week:
Onder andere kip.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij zij kon helaas niet rechtovereind staan in de one touch nogwattes van 47 cm.
Dus hebben we haar maar laten liggen, met een bierblikje in haar achterste.
Voor de volgende keer braadworsten aus Duitsland (ik heb het maar opgegeven authentieke braadworsten in Nederland te vinden)
Nee, dat blikje heb ik samen met een maat eerst leeggedronken.quote:Op woensdag 26 mei 2010 22:45 schreef TN-FR het volgende:
[..]
Mooi kleurtje heeft je chickmaar heb je nou sprite gebruikt?
Wat is het merk en type van je BBQ?quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:30 schreef popolon het volgende:
[..]
Maar je moet er dan ook wat tijd voor nemen.Ik gebruik 't ding bijna dagelijks en grill echt niet dagelijks op houtskool. Ben blij dat 'ie ook op gas kan.
Een Char-Broil Masterflame. Niks bijzonders en al wel 20 jaar oud denk ik.quote:
Vooral de combinatie kolen/gas spreekt me wel aanquote:Op donderdag 27 mei 2010 03:03 schreef popolon het volgende:
[..]
Een Char-Broil Masterflame. Niks bijzonders en al wel 20 jaar oud denk ik.
Zoiets maar dan met een extra rek erboven.
[ afbeelding ]
Ik ben over een jaar of wat wel aan een nieuwe toe, dan graag een wat grotere met rookkast en warmhoudplaat.
Om dat laatste nu als norm te hanteren...quote:Op donderdag 27 mei 2010 08:52 schreef Fogel het volgende:
[..]
Vooral de combinatie kolen/gas spreekt me wel aan
Extra lekker als je de tijd voor hebt, en met gas lekker snel nog altijd een betere smaak dan uit een Tefal pan
Lijkt me geen probleem toch ?quote:Op woensdag 2 juni 2010 15:23 schreef Jumparound het volgende:
Vraagje: kan je ook kippepoten in de lekbak garen? Zoals je met een hele kip ook kan doen met briketten in een ketelbbq?
Dus wat kippepoten in de bak, dressing erbij en laten staan?
Tnx
Dat kan zeker en is nog lekker ook. Gooi dan ook wat uien en kruiden in je bak samen met deen lekker donker biertjequote:Op woensdag 2 juni 2010 15:23 schreef Jumparound het volgende:
Vraagje: kan je ook kippepoten in de lekbak garen? Zoals je met een hele kip ook kan doen met briketten in een ketelbbq?
Dus wat kippepoten in de bak, dressing erbij en laten staan?
Tnx
bij ons staat nu net de fik erinquote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:12 schreef golfer het volgende:
Bij ons gaat zometeen ook weer de fik erin.
Heb je er ook een regenpak bij gekocht? het wordt takkeweerquote:Op zondag 6 juni 2010 12:50 schreef motorbloempje het volgende:
die we vanavond eens uit gaan proberen
overdekt balkonquote:Op zondag 6 juni 2010 12:53 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Heb je er ook een regenpak bij gekocht? het wordt takkeweer
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |