passen met het nog dichte blikje is natuurlijk óók een optiequote:Op zondag 11 april 2010 12:43 schreef macferret het volgende:
tip met beercan chicken, eerst het LEGE blikje passen, en evt de boel oprekken, voordat je er achterkomt dat het niet past met een half vol blikje en de boel morst. en met afhalen opassen, blikje en inhoud zijn gloeiend heet!
Waren je vingers erg verbrand?quote:Op zondag 11 april 2010 12:43 schreef macferret het volgende:
tip met beercan chicken, eerst het LEGE blikje passen, en evt de boel oprekken, voordat je er achterkomt dat het niet past met een half vol blikje en de boel morst. en met afhalen opassen, blikje en inhoud zijn gloeiend heet!
Ik maak vanavond ook voor de 1e keer beercanchicken.quote:Op zaterdag 17 april 2010 11:20 schreef Oceanonix het volgende:
de beercan chicken van gisteravond is goed gelukt. Ik heb het recept van Jamies America gebruikt. In het bier heb ik echter nog knoflook en de kruiden toegevoegd. Iets was volgens het recept niet hoefde.
[ afbeelding ]
before
[ afbeelding ]
after
hij was niet verbrand, dat de kruiden waren gewoon erg donker geworden.
een brood van AH met kruidenboter, bietensalade en wortelsalade.quote:Op zaterdag 17 april 2010 13:02 schreef Drossie het volgende:
[..]
Ik maak vanavond ook voor de 1e keer beercanchicken.
Wat heb je daarbij gegeten?
Ah ok. Ik ga aardappeltjes roosteren op de BBQ en tomaten en salade erbij geven.quote:Op zaterdag 17 april 2010 17:35 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
een brood van AH met kruidenboter, bietensalade en wortelsalade.
Gast!quote:Op woensdag 20 januari 2010 00:52 schreef pavv het volgende:
En ook in januari gaat de BBQ uiteraard gewoon aan....
dit keer voor wat home made burgers:
Men neme een kilo koe:
[ afbeelding ]
snijd het in handzame brokjes:
[ afbeelding ]
Duw het met beleid door de KitchenAid Meatgrinder heen
[ afbeelding ]
Voeg de overige ingredienten toe (Peper, zout, Paprikapoeder, Knoflookpoeder, Ketchup, Worcestershire Sauce, Broodkruim, Cayennepeper, Ei
[ afbeelding ]
Meng het kort
[ afbeelding ]
Maak er stevige (140 grams) burgers van:
[ afbeelding ]
Grill de burgers op een matig hete grill aan beide zijden
( Let op hoe de spek, die er al wat langer op lag in omvang is afgenomen gedurende de verhitting..heerlijk krokant)
[ afbeelding ]
Uiteraard ook wat kaas erop
[ afbeelding ]
En dan het eindresultaat......
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wat heb je precies met het vlees gedaan? Ziet er nl. lekker uitquote:Op zaterdag 16 januari 2010 07:08 schreef macferret het volgende:
blijkbaar had iemand in al zijn wijsheid besloten om het vrige te sluiten, zonder een nieuwe te openen.
Dit was gister
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 24 april 2010 22:59 schreef Bortecinem het volgende:
Wij hebben vandaag ook gebbqt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vleesspies, groentespies en kippenvleugels. Niks bijzonders eigenlijk, maar wel heel lekker.
Sommige zijn sterk genoegquote:Op maandag 26 april 2010 15:22 schreef hilliebillie het volgende:
Ik weet het barbecueen op een gas bbq is niet echt bbq'en, maar toch ben ik van plan een gasbbq aan te schaffen. Maar daar heb ik een vraag over. Je hebt verschillende barbecues met een side burner, nu vraag ik me af of dit ook is om wat groenten of zo in te wokken of alleen om wat saus in op te warmen, ben namelijk benieuwd of die sideburners sterk genoeg zijn om wat te wokken.. of ligt dat aan het vermogen er van?
dank je voor je snelle antwoord, heb je nog tips waar op te letten of zo'n sideburner wel of niet sterk genoeg is? Het staat er namelijk niet bij elke bbq expliciet bij vermeld (ik zie dat er vaak wel het aantal kw bij vermeld staat, maar dat zegt me persoonlijk zo weinig)quote:Op maandag 26 april 2010 15:34 schreef sanger het volgende:
[..]
Sommige zijn sterk genoegVoor satesaus is het vaak zelfs net even te warm (gaat aankoeken). Ik gebruik de sideburner eigenlijk altijd voor wat aardappeltjes of groenten
http://pic100.picturetrai(...)947650/386280744.jpgquote:Op maandag 26 april 2010 11:29 schreef Schranseman het volgende:
Ziet er lekker uit Bortecinem. Heb je ook foto's van je BBQ?
Wij hebben voor de satesaus een plaatje gehaald (kijk bij de campingwinkel!) die de warmte wat geleid. Hierdoor brandt de saus niet meer in. In de praktijk zetten we de pindasaus echter op een rechaud op tafel met een waxinelichtje of op de keramische kookplaat die een pruttelstand heeft.quote:Op maandag 26 april 2010 15:54 schreef hilliebillie het volgende:
[..]
dank je voor je snelle antwoord, heb je nog tips waar op te letten of zo'n sideburner wel of niet sterk genoeg is? Het staat er namelijk niet bij elke bbq expliciet bij vermeld (ik zie dat er vaak wel het aantal kw bij vermeld staat, maar dat zegt me persoonlijk zo weinig)
Blij om te horen dat het gesmaakt heeft!. Indirect is geen kwestie van moeten hoor, ikzelf vind het echter een fijne manier om de juiste garing te bereiken. Dus de weber in 2 zones ingedeeld, aan de ene kant hete kolen en aan de andere kant niets. burger aan beide zijden bruin bakken. en vervolgens (uiteraard met gesloten deksel de burger op het "koude gedeelte" -nou ja...koud? niet echt want door de circulatie van de warme lucht in de ketel is het op die plek van het rooster ook nog wel vaak 120-180 graden Celsius en gaart de burger dus na. eventueel is dat ook het moment om de kaas op de burger te leggen zodat deze mooi kan smelten. op het koude gedeelte kun je ook het spek en de uien klaarmaken (bakje eronder of wat folie).quote:Op dinsdag 27 april 2010 11:11 schreef ioko het volgende:
Zondag BBQ gedaan met het hamburgerrecept van Pavv: erg lekker! Alleen vergeten om het eens indirect te proberen, mijn Weber wordt erg warm en het vet zorgt dat er nogal wat rook vanaf komt.
wat lekker zeg!!! goed gemaaktquote:Op dinsdag 27 april 2010 21:26 schreef pavv het volgende:
[..]
Blij om te horen dat het gesmaakt heeft!. Indirect is geen kwestie van moeten hoor, ikzelf vind het echter een fijne manier om de juiste garing te bereiken. Dus de weber in 2 zones ingedeeld, aan de ene kant hete kolen en aan de andere kant niets. burger aan beide zijden bruin bakken. en vervolgens (uiteraard met gesloten deksel de burger op het "koude gedeelte" -nou ja...koud? niet echt want door de circulatie van de warme lucht in de ketel is het op die plek van het rooster ook nog wel vaak 120-180 graden Celsius en gaart de burger dus na. eventueel is dat ook het moment om de kaas op de burger te leggen zodat deze mooi kan smelten. op het koude gedeelte kun je ook het spek en de uien klaarmaken (bakje eronder of wat folie).
Maar soms doe ik het ook gewoon alleen maar direct/direct... hangt een beetje van mijn schema af. en van de hitte van de kolen.
Als je weber echt té heet is (lees >250 C) dan is het raadzaam de volgende keer wat minder kolen/briketten te gebruiken, of de luchttoevoer aan de onderzijde wat meer te sluiten zodat het vuur tempert.
enjoy!
[ afbeelding ]
receptje?quote:Op vrijdag 30 april 2010 19:11 schreef Spanky78 het volgende:
Vooral courgettes met bloem zijn gehalveerd op de bbq super!
Als je ze kunt krijgen:quote:
65-70°Cquote:Op zondag 2 mei 2010 16:20 schreef Coelho het volgende:
Iemand nog een goed recept voor lamsbout (indirect), inclusief rub/marinade? Welke kerntemperatuur moet lam hebben om medium te zijn? Zijn er websites/tabellen voor vleestemperaturen?
ik kom helpenquote:Op zondag 2 mei 2010 15:18 schreef Fendy het volgende:
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
omgquote:Op zondag 2 mei 2010 15:18 schreef Fendy het volgende:
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
Ik probeer meestal zelf rub te maken. De kant en klare rubs vind ik namelijk nogal zout. Als ik die gebruik leng ik ze vaak aan met paprika poeder (van smokey al). Je kan rubs prima ook maken met poedersquote:Op vrijdag 7 mei 2010 07:57 schreef Redcoon het volgende:
Maken jullie trouwens zelf ook wel eens een rub? Met een vijzel zou je toch al redelijk ver moeten kunnen komen?
Mooie foto's! Boekje BBQ Tapas verkoopt goed blijkbaar. Van zodra ik deze week kan, maak ik er wat uit. Prachtig boekje!quote:Op dinsdag 11 mei 2010 23:49 schreef macferret het volgende:
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!
Hier weer ff wat foto'tjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Geen zoete mobsaus maken, maar pittige. Of de helft van je racks insmeren en de andere helft niet.quote:Op woensdag 12 mei 2010 10:40 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb laatst een paar heerlijke spareribs gemaakt met een mobsaus gemaakt van ketjap, honing, suiker, sambal en gemberpoeder. Daarvoor het vlees een uurtje gekookt met wat kruiden, ui en ketjap.
Ze waren echt verukkelijk, trok ze zo van het bot af.. Er is echter één probleem, mijn vriendin lust geen "zoete" spareribs én ik ben juist weer verslaafd aan mobsauzen.
Wie helpt me dit probleem op te lossen?
oh my, wanneer mag ik bij je komen eten?quote:Op dinsdag 11 mei 2010 23:49 schreef macferret het volgende:
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!
Hier weer ff wat foto'tjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Als je de goede te pakken hebben zijn het de perfecte briketten. EcoBrasa is de top in brikettenland, alleen maar op 1 plek te krijgen (HIER ). Banjar is ook een zeer goed werkend alternatief.quote:Op woensdag 12 mei 2010 22:18 schreef Bluezz het volgende:
Hoe denken jullie BBQ-kenners over kokos(-noot) briketten?
quote:Op woensdag 12 mei 2010 22:37 schreef macferret het volgende:
@Bluezz ananas is een recept uit een nederlands weber kookboek genaamd MAN achter de bbq. saus is suiker water en grand marnier, carameliseren en aflblussen met sinaasappelsap ananas mee insmeren en direct grillen.
Ze gingen deze keer in de oven en het mocht ook niet al te lang duren.quote:Op woensdag 12 mei 2010 18:29 schreef macferret het volgende:
waarom ribs voorkoken? zo gaat met een beetje pech alle smaak in het water zitten, spare rib bouillon. zonde
Dat is nog eens goed om te horen. Ik kan altijd een sligro pas lenen dus dat komt helemaal goed. Ligt dat ook als procureur gelabeld in het vriesvak van de sligro dan? Of heet het dan weer anders?quote:Op donderdag 13 mei 2010 21:01 schreef macferret het volgende:
Voor pulled pork zoek je naar procureur, als je dit aan je slager vraagt betaal je meestal de hoofdprijs, bij de hanos, makro, sligro ligt het ingevroren, stukken van rond de 2,5 kg
Wordt ook varkensnek genoemd denk ik.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 08:41 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Dat is nog eens goed om te horen. Ik kan altijd een sligro pas lenen dus dat komt helemaal goed. Ligt dat ook als procureur gelabeld in het vriesvak van de sligro dan? Of heet het dan weer anders?
ehh, als ze niet in de aanbieding zijn doen ze iets van 7 euro per kiloquote:Op vrijdag 14 mei 2010 10:47 schreef Stansfield het volgende:
Zaterdag eens bij de sligro rondkijken. Wat kost een kilo of 2,5 daarvan ongeveer dan?
Thanksquote:Op zaterdag 15 mei 2010 10:30 schreef Pascal81 het volgende:
Gefeli met je verjaardag!
* Pascal81 is jaloers...
Gefeliciteerd!!quote:Op zaterdag 15 mei 2010 10:06 schreef Fendy het volgende:
Mogguh.
* Fendy is verwend; een Weber one touch premium 57 bbq gekregen voor mijn verjaardag met een shitload accessoires...en een zak jack daniëls woodchips.
Vanavond meteen proberen met Bacon explosion
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |