65-70°Cquote:Op zondag 2 mei 2010 16:20 schreef Coelho het volgende:
Iemand nog een goed recept voor lamsbout (indirect), inclusief rub/marinade? Welke kerntemperatuur moet lam hebben om medium te zijn? Zijn er websites/tabellen voor vleestemperaturen?
ik kom helpenquote:Op zondag 2 mei 2010 15:18 schreef Fendy het volgende:
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
omgquote:Op zondag 2 mei 2010 15:18 schreef Fendy het volgende:
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
Ik probeer meestal zelf rub te maken. De kant en klare rubs vind ik namelijk nogal zout. Als ik die gebruik leng ik ze vaak aan met paprika poeder (van smokey al). Je kan rubs prima ook maken met poedersquote:Op vrijdag 7 mei 2010 07:57 schreef Redcoon het volgende:
Maken jullie trouwens zelf ook wel eens een rub? Met een vijzel zou je toch al redelijk ver moeten kunnen komen?
Mooie foto's! Boekje BBQ Tapas verkoopt goed blijkbaar. Van zodra ik deze week kan, maak ik er wat uit. Prachtig boekje!quote:Op dinsdag 11 mei 2010 23:49 schreef macferret het volgende:
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!
Hier weer ff wat foto'tjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Geen zoete mobsaus maken, maar pittige. Of de helft van je racks insmeren en de andere helft niet.quote:Op woensdag 12 mei 2010 10:40 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb laatst een paar heerlijke spareribs gemaakt met een mobsaus gemaakt van ketjap, honing, suiker, sambal en gemberpoeder. Daarvoor het vlees een uurtje gekookt met wat kruiden, ui en ketjap.
Ze waren echt verukkelijk, trok ze zo van het bot af.. Er is echter één probleem, mijn vriendin lust geen "zoete" spareribs én ik ben juist weer verslaafd aan mobsauzen.
Wie helpt me dit probleem op te lossen?
oh my, wanneer mag ik bij je komen eten?quote:Op dinsdag 11 mei 2010 23:49 schreef macferret het volgende:
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!
Hier weer ff wat foto'tjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Als je de goede te pakken hebben zijn het de perfecte briketten. EcoBrasa is de top in brikettenland, alleen maar op 1 plek te krijgen (HIER ). Banjar is ook een zeer goed werkend alternatief.quote:Op woensdag 12 mei 2010 22:18 schreef Bluezz het volgende:
Hoe denken jullie BBQ-kenners over kokos(-noot) briketten?
quote:Op woensdag 12 mei 2010 22:37 schreef macferret het volgende:
@Bluezz ananas is een recept uit een nederlands weber kookboek genaamd MAN achter de bbq. saus is suiker water en grand marnier, carameliseren en aflblussen met sinaasappelsap ananas mee insmeren en direct grillen.
Ze gingen deze keer in de oven en het mocht ook niet al te lang duren.quote:Op woensdag 12 mei 2010 18:29 schreef macferret het volgende:
waarom ribs voorkoken? zo gaat met een beetje pech alle smaak in het water zitten, spare rib bouillon. zonde
Dat is nog eens goed om te horen. Ik kan altijd een sligro pas lenen dus dat komt helemaal goed. Ligt dat ook als procureur gelabeld in het vriesvak van de sligro dan? Of heet het dan weer anders?quote:Op donderdag 13 mei 2010 21:01 schreef macferret het volgende:
Voor pulled pork zoek je naar procureur, als je dit aan je slager vraagt betaal je meestal de hoofdprijs, bij de hanos, makro, sligro ligt het ingevroren, stukken van rond de 2,5 kg
Wordt ook varkensnek genoemd denk ik.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 08:41 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Dat is nog eens goed om te horen. Ik kan altijd een sligro pas lenen dus dat komt helemaal goed. Ligt dat ook als procureur gelabeld in het vriesvak van de sligro dan? Of heet het dan weer anders?
ehh, als ze niet in de aanbieding zijn doen ze iets van 7 euro per kiloquote:Op vrijdag 14 mei 2010 10:47 schreef Stansfield het volgende:
Zaterdag eens bij de sligro rondkijken. Wat kost een kilo of 2,5 daarvan ongeveer dan?
Thanksquote:Op zaterdag 15 mei 2010 10:30 schreef Pascal81 het volgende:
Gefeli met je verjaardag!
* Pascal81 is jaloers...
Gefeliciteerd!!quote:Op zaterdag 15 mei 2010 10:06 schreef Fendy het volgende:
Mogguh.
* Fendy is verwend; een Weber one touch premium 57 bbq gekregen voor mijn verjaardag met een shitload accessoires...en een zak jack daniëls woodchips.
Vanavond meteen proberen met Bacon explosion
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |