abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_80932723
Mmm ziet er heerlijk uit
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  zondag 2 mei 2010 @ 15:18:13 #155
19529 Fendy
True Spirit
pi_80933279
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  zondag 2 mei 2010 @ 15:39:49 #156
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_80934026
De betere slager snijd de stukken gewoon zelf voor je af. Je kan ook zelf bacon maken (aanrader). duurt alleen wel ff voordat het klaar is.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 2 mei 2010 @ 16:20:41 #157
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_80935882
Iemand nog een goed recept voor lamsbout (indirect), inclusief rub/marinade? Welke kerntemperatuur moet lam hebben om medium te zijn? Zijn er websites/tabellen voor vleestemperaturen?
pi_80937736
quote:
Op zondag 2 mei 2010 16:20 schreef Coelho het volgende:
Iemand nog een goed recept voor lamsbout (indirect), inclusief rub/marinade? Welke kerntemperatuur moet lam hebben om medium te zijn? Zijn er websites/tabellen voor vleestemperaturen?
65-70°C
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  dinsdag 4 mei 2010 @ 10:33:15 #159
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_80998848
quote:
Op zondag 2 mei 2010 15:18 schreef Fendy het volgende:
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
ik kom helpen
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
pi_80998979
quote:
Op zondag 2 mei 2010 15:18 schreef Fendy het volgende:
Ik ga binnenkort proberen de bacon explosion te bouwen, valt of staat met de baconstrips, maar bij de betere slager moet dat wel lukken toch?
Ik ga voor 6 x 6 in ieder geval
omg
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_81000084
In juni ga ik bij de lokale slager en weber leverancier een bbq cursus volgen. Altijd leuk om wat nieuwe dingen te wten te komen over direct/indirect en dat soort dingen.
  vrijdag 7 mei 2010 @ 05:50:15 #162
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81118857
Ziet er goed uit Schransemans!
  vrijdag 7 mei 2010 @ 07:57:24 #163
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81119290
Maken jullie trouwens zelf ook wel eens een rub? Met een vijzel zou je toch al redelijk ver moeten kunnen komen?
pi_81119484
Ik heb geen vijzel maar gebruik van het extra hulpje van de staafmixer. Dat gaat ook wel goed. Al zal het met een vijzel een mooier poeder worden.
  vrijdag 7 mei 2010 @ 09:05:34 #165
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81120167
quote:
Op vrijdag 7 mei 2010 07:57 schreef Redcoon het volgende:
Maken jullie trouwens zelf ook wel eens een rub? Met een vijzel zou je toch al redelijk ver moeten kunnen komen?
Ik probeer meestal zelf rub te maken. De kant en klare rubs vind ik namelijk nogal zout. Als ik die gebruik leng ik ze vaak aan met paprika poeder (van smokey al). Je kan rubs prima ook maken met poeders
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_81120492
Met een elektrische koffiemolen gaat het maken van een rub of kruidenmengsel perfect.
pi_81123578
Beste BBQ-mannen,

Onlangs heb ik van mijn vader wegens emmigratie een grote oude Weber gekregen en ondanks dat het ding in nogal "gebruikte" staat is, stond ik te popelen om er mee aan het braaien te slaan! Na uitgebreide uitleg over het starten van de kooltjes ging ik aan de slag:


Braaf een half uur gewacht en ze toen verdeeld over de twee bakjes, daartussenin 2 aardappels in alu-folie gelegd, rek er op en de andere heerlijkheden zo goed mogelijk verdeeld over de ruimte boven en naast de kolen.


Verder steeds het deksel dicht gehad, met de gaatjes een beetje open want ik had het verkeerd om begrepen, dacht dat dichte gaatjes hogere temperatuur betekende. De temperatuur bleef een beetje rond de 150-170 hangen terwijl Papa de Chef zei dat 200 ideaal was. Weer wat geleerd, volgende keer de gaatjes open.
Overigens had ik dus: gepofte aardappels, maiskolven met boter en zout, runderworstjes, paprika's, kip met zelfgemaakte honingmosterd en kip met miso, sojasaus en sesamzaad. De meeste dingen hebben er een klein uur op gelegen en alles was heerlijk!


Nou is dit natuurlijk nog redelijk basic voer allemaal, en ik wil meer en spannender! Zodra het weer het toelaat, ik ben nog niet hardcore genoeg voor regenBBQen, wil ik een beercan kip gaan maken sowieso.

Mijn vraag dus eigenlijk, goeie tips/sites/boeken voor de enthousiaste doch beginnende BBQ-chick?
Work hard, play harder.
  vrijdag 7 mei 2010 @ 11:20:53 #168
128548 pavv
The computer says NO
pi_81123890
Je gaat in ieder geval voortvarend te werk!
Het ziet er lekker uit hoor.


2 linkjes die beide een enorme bron van informatie zijn op BBQ gebied:

Grootste BBQ forum van Nederland...

en

mooie blog met flink wat recepten


Veel plezier!
  vrijdag 7 mei 2010 @ 12:43:12 #169
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81127340
Goed bezig! beetje zelfbevlekking, maar ik heb laatst een artikeltje geschreven over wat te doen als je een weber heb gekocht en enthousiast bent om te beginnen.

Het artikel staat hier

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 11 mei 2010 @ 23:49:52 #170
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81323103
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!

Hier weer ff wat foto'tjes
















pi_81329321
Binnenkort ook eens een keer MOINK Balls proberen. Lijkt me erg lekker.
  woensdag 12 mei 2010 @ 10:40:42 #172
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81331173
Ik heb laatst een paar heerlijke spareribs gemaakt met een mobsaus gemaakt van ketjap, honing, suiker, sambal en gemberpoeder. Daarvoor het vlees een uurtje gekookt met wat kruiden, ui en ketjap.

Ze waren echt verukkelijk, trok ze zo van het bot af.. Er is echter één probleem, mijn vriendin lust geen "zoete" spareribs én ik ben juist weer verslaafd aan mobsauzen.

Wie helpt me dit probleem op te lossen?
pi_81333900
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 23:49 schreef macferret het volgende:
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!

Hier weer ff wat foto'tjes
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooie foto's! Boekje BBQ Tapas verkoopt goed blijkbaar. Van zodra ik deze week kan, maak ik er wat uit. Prachtig boekje!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  woensdag 12 mei 2010 @ 12:49:08 #174
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81336249
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 10:40 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb laatst een paar heerlijke spareribs gemaakt met een mobsaus gemaakt van ketjap, honing, suiker, sambal en gemberpoeder. Daarvoor het vlees een uurtje gekookt met wat kruiden, ui en ketjap.

Ze waren echt verukkelijk, trok ze zo van het bot af.. Er is echter één probleem, mijn vriendin lust geen "zoete" spareribs én ik ben juist weer verslaafd aan mobsauzen.

Wie helpt me dit probleem op te lossen?
Geen zoete mobsaus maken, maar pittige. Of de helft van je racks insmeren en de andere helft niet.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_81337176
Of als je 1 groot rack hebt deze vooraf doorsnijden en dan aparte mobs insmeren.
  woensdag 12 mei 2010 @ 18:29:17 #176
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81350731
waarom ribs voorkoken? zo gaat met een beetje pech alle smaak in het water zitten, spare rib bouillon. zonde
  woensdag 12 mei 2010 @ 18:31:17 #177
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81350806
@Drossie, hen het boekje nog niet, vergat er 1 aan kurt te vragen de laatste keer, maar heb het daar wel door gekeken, erg leuk boek.
ps de ham/ananas/ham was het enige wat eruit kwam, de rest komt weer uit andere boeken
pi_81358958
@ macferret : smeer je die prachtige ananassticks op de eerste foto nog in met iets?
  woensdag 12 mei 2010 @ 21:29:14 #179
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_81359002
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 23:49 schreef macferret het volgende:
he Pen-guin ziet er lekker uit, en mooie ingewijde Q!

Hier weer ff wat foto'tjes
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
oh my, wanneer mag ik bij je komen eten?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_81361506
Hoe denken jullie BBQ-kenners over kokos(-noot) briketten?
  woensdag 12 mei 2010 @ 22:32:00 #181
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81362231
Cocosbriketten zijn wat mij betreft de beste briketten die er zijn. Ik zelf gebruik ecobrasa, ideaal spul, naast het feit dat het uit gebruikte cocosschalen gemaakt wordt (dus redelijk groen, er wordt niks speciaal voor gekapt) houd het goed en lang zijn temperatuur vast. bijkomend voordeel dat ecobrasa in een doos verpakt zit, een 10 kilo pak is net zo groot als een grote doos waspoeder. ik bestel ze bij eco-logisch online, bezorgen gratis vanaf 40 kg. http://www.eco-logisch.nl/Details.asp?ProductID=2030
  woensdag 12 mei 2010 @ 22:37:32 #182
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81362602
@Bluezz ananas is een recept uit een nederlands weber kookboek genaamd MAN achter de bbq. saus is suiker water en grand marnier, carameliseren en aflblussen met sinaasappelsap ananas mee insmeren en direct grillen. sausje zit ook over het ijs.

@Mirjam, sure, bbq is voor mij niet alleen iets maken, maar vooral gezelligheid, op vaderdag is het nederlands kampioenschap, komt allen!

http://www.nkbbq.nl/
  woensdag 12 mei 2010 @ 22:47:59 #183
128548 pavv
The computer says NO
pi_81363182
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 22:18 schreef Bluezz het volgende:
Hoe denken jullie BBQ-kenners over kokos(-noot) briketten?
Als je de goede te pakken hebben zijn het de perfecte briketten. EcoBrasa is de top in brikettenland, alleen maar op 1 plek te krijgen (HIER ). Banjar is ook een zeer goed werkend alternatief.
Maar fire-up is meer algemeen verkrijgbaar en is ook best goed.


Hier vind je een uitgebreide test van diverse briketten.

Over het algemeen gesproken zijn kokosbriketten een prima hittebron die meestal weinig nare luchtjes afgeven, lang branden en een voorspelbaar temperatuurverloop hebben.

Daarbij komt nog, en dat spreekt mij zeker ook aan, het feit dat er voor de productie van kokosbriketten er geen bomen gekapt hoeven te worden. Scheelt ook weer!

[edit] .....macferret was me te vlug af...ik typte te langzaam blijkbaar
pi_81364283
Yes, dank voor de info en de linkjes, wat een leuke uitgebreide test
We gaan 10k ecobrasa bestellen
pi_81364408
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 22:37 schreef macferret het volgende:
@Bluezz ananas is een recept uit een nederlands weber kookboek genaamd MAN achter de bbq. saus is suiker water en grand marnier, carameliseren en aflblussen met sinaasappelsap ananas mee insmeren en direct grillen.
Ga ik zeker proberen komende bbq avond (29 mei, bidden voor mooi weer mensen)
  woensdag 12 mei 2010 @ 23:11:32 #186
19529 Fendy
True Spirit
pi_81364425
Hoi vanaf de foon van Fendy!
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
  donderdag 13 mei 2010 @ 00:13:49 #187
168739 Red_85
'echt wel'
pi_81367296
TVP, schaamteloos, keihard.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 13 mei 2010 @ 08:33:42 #188
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81371721
@Pavv, gelukkig hebben we dezelfde coclusie

@Bluezz hier het hele recept, vergeet niet de stokjes te weken in water.
http://barbecueselwerd.forumcircle.com/viewtopic.php?t=2311
pi_81377222
tnx mac Heb ook al youtube filmpjes bekeken van het 'fileren' van een ananas, maar iedereen is dol op plakjes en ik vind het op stokjes nou zo leuk anders Lekker bolletje ijs erbij en je hebt een hele leuke afsluiter
pi_81392593
Waar kopen jullie eigenlijk jullie grote stukken vlees voor pulled pork bijvoorbeeld. Ik heb altijd het idee als ik bij de lokale slager sta dat ze dat soort dingen niet echt hebben.
  donderdag 13 mei 2010 @ 21:01:20 #191
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_81394624
Voor pulled pork zoek je naar procureur, als je dit aan je slager vraagt betaal je meestal de hoofdprijs, bij de hanos, makro, sligro ligt het ingevroren, stukken van rond de 2,5 kg
  donderdag 13 mei 2010 @ 21:59:11 #192
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81396771
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 18:29 schreef macferret het volgende:
waarom ribs voorkoken? zo gaat met een beetje pech alle smaak in het water zitten, spare rib bouillon. zonde
Ze gingen deze keer in de oven en het mocht ook niet al te lang duren.
  donderdag 13 mei 2010 @ 22:01:34 #193
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81396869
Thanks iedereen voor de (eigenlijk best logische) tips!
pi_81407176
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 21:01 schreef macferret het volgende:
Voor pulled pork zoek je naar procureur, als je dit aan je slager vraagt betaal je meestal de hoofdprijs, bij de hanos, makro, sligro ligt het ingevroren, stukken van rond de 2,5 kg
Dat is nog eens goed om te horen. Ik kan altijd een sligro pas lenen dus dat komt helemaal goed. Ligt dat ook als procureur gelabeld in het vriesvak van de sligro dan? Of heet het dan weer anders?
pi_81407698
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 08:41 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Dat is nog eens goed om te horen. Ik kan altijd een sligro pas lenen dus dat komt helemaal goed. Ligt dat ook als procureur gelabeld in het vriesvak van de sligro dan? Of heet het dan weer anders?
Wordt ook varkensnek genoemd denk ik.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81409730
Zaterdag eens bij de sligro rondkijken. Wat kost een kilo of 2,5 daarvan ongeveer dan?
  vrijdag 14 mei 2010 @ 11:42:01 #197
128548 pavv
The computer says NO
pi_81411569
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 10:47 schreef Stansfield het volgende:
Zaterdag eens bij de sligro rondkijken. Wat kost een kilo of 2,5 daarvan ongeveer dan?
ehh, als ze niet in de aanbieding zijn doen ze iets van 7 euro per kilo

maar er zijn ook regelmatig aanbiedingen en dan kost het maar iets van 4 euro per kilo ( ben je dus rond de 11 euro klaar voor een hele procureur

Errug weinig geld voor zulk lekker vlees
  zaterdag 15 mei 2010 @ 09:24:22 #198
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81449688
Bij de slager zijn ze op bestelling ook t ekoop 10 euro de kilo. Dat vind ik het persoonlijk niet waard. Omdat je het vlees zo lang laat garen is de kwaliteit van het vlees minder belangrijk. Zorg ook dat je hem flink stevig in de kruiden zet, anders proef je er niets van terug.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 15 mei 2010 @ 10:06:03 #199
19529 Fendy
True Spirit
pi_81450223
Mogguh.
* Fendy is verwend; een Weber one touch premium 57 bbq gekregen voor mijn verjaardag met een shitload accessoires...en een zak jack daniëls woodchips.

Vanavond meteen proberen met Bacon explosion
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
pi_81450629
Gefeli met je verjaardag!

* Pascal81 is jaloers...
  zaterdag 15 mei 2010 @ 10:37:24 #201
19529 Fendy
True Spirit
pi_81450770
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 10:30 schreef Pascal81 het volgende:
Gefeli met je verjaardag!

* Pascal81 is jaloers...
Thanks

maandag eckt jarig, vandaag vier ik het
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
pi_81454890
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 10:06 schreef Fendy het volgende:
Mogguh.
* Fendy is verwend; een Weber one touch premium 57 bbq gekregen voor mijn verjaardag met een shitload accessoires...en een zak jack daniëls woodchips.

Vanavond meteen proberen met Bacon explosion
Gefeliciteerd!!
Wij hebben donderdagavond lam gegeten bij een restaurant wat was gerookt op die woodchips maar proefden het niet echt
Benieuwd naar jouw ervaringen.
Bij ons is vanochtend de eco brasa gebracht, dus straks even boodschappen doen en eens uitproberen vandaag of morgen
pi_81455918
Heb ook eco brasa besteld voor m'n smokey joe, maar moet vandaag helaas uit bittere noodzaak op briketten...
  zaterdag 15 mei 2010 @ 17:29:09 #204
158491 Broekpaling
Plons is water.
pi_81461725
Moh, honger van dit topic.
Wij BBQen elkker simpel altijd. Alleen als het zomer is en van die kleine stukjes vlees erop. Maar wat ik hier zie zou ik ook wel eens willen doen.
0 topics op naam. 14.gif
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')