quote:Op zaterdag 16 januari 2010 18:12 schreef junkiesietze het volgende:
Waar heb je die speculaas likeur vandaan?
Hier in zoetermeer niet te krijgen
Volgens mij zijn de meesten niet in hoogte instelbaar.quote:Op maandag 18 januari 2010 21:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.
Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
Een Big Green Egg. Beetje jammer dat ze zo duur zijnquote:Op maandag 18 januari 2010 21:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.
Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
quote:Op maandag 18 januari 2010 22:19 schreef prupke het volgende:
iemand ervaring met deze barbie-q?
http://www.barbequeshop.n(...)05-a685-a96aa909ce23
(kunnen we voor 200 euro nieuw kopen)
de adelaide 4 premium is het
Komt ook op een balkon te staan omdat er geen tuin aanwezig is..quote:Op maandag 18 januari 2010 22:23 schreef Schranseman het volgende:
Op dat ding kan je prima grillen. Indirect BBQen (roken, smoken) wordt lastiger. Persoonlijk vind er dan weinig aan, maar als fornuis in de tuin wel handig.
gas is voor mij fijner , omdat ik niet tegen de kolenrooksmaak kan, mijn maag kan daar niet tegen...quote:Op woensdag 20 januari 2010 22:58 schreef Schranseman het volgende:
Dan heb je een behoorlijk groot balkon. Maar nogmaals, als buiten fornuis om te grillen gaat het prima. Als je graag op gas BBQed zijn er ook modellen waarin je ook indirect kan BBQen. Dat houdt in dat je kippen en grote stukken vlees kan klaarmaken. Eigenlijk de dingen die je normaal niet kan klaarmaken op een standaard BBQ. Volgens mij heeft Weber zo'n model, maar dan betaal je ook gelijk de hoofdprijs :-(
Je recept is goedgekeurd.quote:Op woensdag 20 januari 2010 00:52 schreef pavv het volgende:
En ook in januari gaat de BBQ uiteraard gewoon aan....
dit keer voor wat home made burgers:
Top! Ik ben blij dat je het lekker vondquote:Op woensdag 3 februari 2010 18:56 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Je recept is goedgekeurd.![]()
Ik heb gewoon rundergehakt gekocht omdat ik zo'n molen niet heb.
Zag pas later dat je ook ui in het gehakt hebt gedaan. Dat heb ik dus niet.
Gebruik je de molen vaak? Ik heb de mixer namelijk wel.
Vraagje:quote:
ehhh voor 2 man en een kindquote:Op woensdag 24 maart 2010 14:27 schreef Den_Haag het volgende:
Niet te zuinig idd. voor hoeveel man was dat?
Klinkt heerlijk!quote:Op maandag 18 januari 2010 23:02 schreef macferret het volgende:
nog van harte met je BGE, echt te gek!
en de peren, recept is niet van mijzelf
peer uithollen, maar opassen dat je de bodem niet perforeerd. de peerstukjes die je eruit haalt fijn prakken, mengen met bruine suiker, 1 a 2 verkruimelde bastogne koeken en een drank, kan rum zijn oid. peer weer met dit mengsel vullen, indirect op de bbq totdat de buitenkant zacht is.
Heb je al wat op het oog? of wil je advies? Gas? Houtskool? Elektriek?quote:Op zondag 28 maart 2010 20:21 schreef Martijn_77 het volgende:
Dit jaar wel een nieuwe BBQ halen want vooral het rooster ziet er niet meer uit na deze winter.
Houtskool natuurlijk anders is het geen BBQ-enquote:Op maandag 29 maart 2010 00:05 schreef pavv het volgende:
Heb je al wat op het oog? of wil je advies? Gas? Houtskool? Elektriek?
Niet voor dat ding van mij is een imitatie Weber van de Boerenbond omdat ik twee jaar geleden snel een BBQ nodig had.quote:Op maandag 29 maart 2010 00:05 schreef pavv het volgende:
Voor een aantal merken BBQ's verkopen ze gewoon mooie schone nieuwe roosters hoor.
Volgens mij zijn het echte blokken ja.quote:Op maandag 29 maart 2010 22:43 schreef macferret het volgende:
@hughh als het echt blokken hout zijn, hoef je ze niet te weken, die fikken niet zo snel en roken mooi, blokken nemen ook bijna geen vocht op. snippers daarintegen kan je beter even voorweken anders branden ze te snel weg. Hickory? lekkere smaak, alleen gebruik ik er altijd weinig van, smaak gaat snel overheersen (vind ik) weber heeft nu ook pecan, cherry en appel, zeker appel geeft een subtiele lichte smaak.
quote:Op maandag 29 maart 2010 19:49 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Houtskool natuurlijk anders is het geen BBQ-en![]()
[..]
Niet voor dat ding van mij is een imitatie Weber van de Boerenbond omdat ik twee jaar geleden snel een BBQ nodig had.
Mijn Weber One Touch 57 cm had ik vorig jaar voor ~¤ 80 gekocht...nieuw.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:
[..]
Goed om te horen.... Houtskool is dé manier![]()
Tip voor een Q:
kijk eens op marktplaats naar een mooie licht gebruikte Weber One Touch Gold (of silver) 47 of 57
ik had er laatst een OTG57 vandaan voor 50 euro..... nieuw roostertje er op en fikken maar
(nieuw kost zulks al snel 225 euro)
Verleden jaar heb ik een zak Jack Daniels snippers gehaald, dat gaf een hele lekkere smaak en reuk aan het vlees.quote:Op maandag 29 maart 2010 23:42 schreef huhggh het volgende:
[..]
Volgens mij zijn het echte blokken ja.
Allhoewel ze op Amazon "chips" genoemd worden.
Dit is waar ik op doel, Weber Firespice Hickory:
[ afbeelding ]
Hoe lang rookt zo'n stuk hout tussen briketten gemiddeld?
Ik zag het bij een Intratuin tuincentrum staan en dacht "f*ck it", dit neem ik mee.
Had je dat nat of droog gedaan?quote:Op dinsdag 30 maart 2010 10:10 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Verleden jaar heb ik een zak Jack Daniels snippers gehaald, dat gaf een hele lekkere smaak en reuk aan het vlees.
ik ga van het weeknd meteen weer een aantal zakken bestellen
Iddquote:Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:
Goed om te horen.... Houtskool is dé manier![]()
Zal eens kijken ik denk wel aan een Weber want die bol BBQ's vind ik erg fijn werkenquote:Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:
Tip voor een Q:
kijk eens op marktplaats naar een mooie licht gebruikte Weber One Touch Gold (of silver) 47 of 57
ik had er laatst een OTG57 vandaan voor 50 euro..... nieuw roostertje er op en fikken maar
(nieuw kost zulks al snel 225 euro)
Dat ziet er heerlijk uit!quote:Op vrijdag 26 maart 2010 06:40 schreef macferret het volgende:
gelukkig, er wordt nog gebbq't! mooi hoor!
hier is het wat rustig (omdat het druk is!) maar het weer is al zo mooi dat ik ontwenningsverschijnselen krijg,...... wordt echt tijd om de fik er weer in te steken.
hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
Op www.bnr.nl/lekker staat een lekker recept voor eigengemaakte slavinkenquote:Op woensdag 31 maart 2010 10:18 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit!
Zijn dat zelfgemaakte "slavinken"? Is het brutaal als ik vraag naar naar het recept?
Hier heb je hem:quote:Op woensdag 31 maart 2010 10:35 schreef sanger het volgende:
[..]
Op www.bnr.nl/lekker staat een lekker recept voor eigengemaakte slavinkenGeloof dat die van maandag is
Die snippers heb ik nat gebruikt, het klopt idd dat het wat van je warmte laat verdwijnen, dus ik gebruik ze vooral bij indirect bbq-en, beercan chicken gaat er goed op.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 10:30 schreef huhggh het volgende:
[..]
Had je dat nat of droog gedaan?
En moet je regelmatig (al was het maar om een paar uur) die snippers aanvullen?
ehhh.. volgens mij is dat kip.quote:Op woensdag 31 maart 2010 10:18 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit!
Zijn dat zelfgemaakte "slavinken"? Is het brutaal als ik vraag naar naar het recept?
Het kan iets beter, pak de gasbbq op en zet hem in de schuur.quote:Op vrijdag 2 april 2010 11:30 schreef diedlaughing het volgende:
Ik heb een gas bbq.
Wat is de beste methode, bbq aanzetten en wachten tot de temperatuur op high staat.
Rooster in het gras leggen 's avonds en volgende ochtend (of middag als het gezellig was) schoonmaken. Door het natte gras (dauw) schrob je het vuil er zo af.quote:Op vrijdag 2 april 2010 16:54 schreef Coelho het volgende:
Ben al jaren een fanatieke Weberaar, maar kom dit topic pas voor het eerst tegen. Een paar vragen:
- Hoe maken jullie het rooster schoon na gebruik? Mijn vrouw wil het liefst elke keer weer een glimmend rooster terug, dus ik sta een half uur te boenen met van die staalsponsjes. Echt geen doen, zeker niet als je de BBQ pas schoonmaakt als je weer gaat beginnen (ipv kort na de BBQ sessie die het rooster vies heeft gemaakt)
Of je niet zo druk maken over de kleur van je rooster.... Na gebruik even flink afrossen met een messing ( geen staal!) borstel en voor het gebruik herhalen .... en het rooster even goed heet laten worden dood alles wat evt nog op het rooster zat. klaaaarquote:Op vrijdag 2 april 2010 19:19 schreef DIJK het volgende:
[..]
Rooster in het gras leggen 's avonds en volgende ochtend (of middag als het gezellig was) schoonmaken. Door het natte gras (dauw) schrob je het vuil er zo af.
Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.quote:Op vrijdag 2 april 2010 22:55 schreef pavv het volgende:
Of je niet zo druk maken over de kleur van je rooster.... Na gebruik even flink afrossen met een messing ( geen staal!) borstel en voor het gebruik herhalen .... en het rooster even goed heet laten worden dood alles wat evt nog op het rooster zat. klaaaar
hmmm, dan eet zij de salade toch.... en jij al het vleesquote:Op vrijdag 2 april 2010 23:17 schreef Coelho het volgende:
[..]
Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.
En dat is dus onzin. Het beste is idd om je rooster af te borstelen na het BBQen en om de 10x ofzo je BBQ een keer extra heet te laten worden. Dan brand alles schoon. Het perfecte rooster is een beetje zwart, dit voorkomt dat je een staalsmaak aan je vlees krijgt. Het zorgt er ook voor dat je mooie strepen krijgt.quote:Op vrijdag 2 april 2010 23:17 schreef Coelho het volgende:
[..]
Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.
quote:Op dinsdag 23 maart 2010 19:53 schreef Schranseman het volgende:
Laatst geprobeerd een matambre te maken. Ik vond hem niet helemaal gelukt, maar is wel leuk om te maken.
Hier wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hehe helemaal mee eens, alleen als je een tijdje voor het eten hangt en een paar biertjes op hebt dan slaat toch zo erg de honger toe. En om nou stokbroden naar binnen te zitten douwen is ook weer zondequote:Op zaterdag 3 april 2010 14:50 schreef Schranseman het volgende:
[..]
wat je las over de die lange sessies is inderdaad indirect BBQen. Met erg weinig kolen een temp van 100-110 graden en dan langzaam garen. wordt je vlees echt heerlijk van. En je vlees wordt egaal van kleur. Grillen (op zijn nederlands bbqen) is veel lastiger. Je gaat boven heel heet vuur iets grillen. Prima voor een biefstuk, maar voor veel dingen minder geschikt. Lekker relax, met een biertje, beetje aanklooien is veel leuker!
Gewoon gekookte worst vond ik wel prima. Het smaakt goed, maar bij mij was het rundvlees te ver.quote:Op zondag 4 april 2010 13:10 schreef klotezooi het volgende:
Ziet er toch goed uit die Matambre
Heb je Kielbasa ervoor gebruikt of gewoon gekookte worst?
Ik wil hem zsm ook eens gaan maken
[..]
Die nick van jouquote:Op dinsdag 6 april 2010 18:16 schreef Kabouter_Batsgraag het volgende:
Damn!
Goed bezig!
Ziet er onwijs lekker uit!
Zelfs in Noorwegen zetten we de BBQs niet binnen in de winter, sommige buren hebben een hoes, anderen niet, en ik zie geen verschil na zo'n 3 jaar en ik hoor ze ook niet klagen over roest oid. Mijn BBQ is nu eindelijk na een maand of 3-4 weer eens sneeuwvrij, en het was vandaag subtropisch warm met +10, dus het is hoog tijd dat ik het sezoen weer startquote:Op maandag 5 april 2010 13:20 schreef Hik het volgende:
Ik heb even een adviesje nodig. Kijk al jaren verlekkerd naar de Weber van vrienden en vind eigenlijk dat het er maar eens van moet komen. Nu woon ik op een bovenhuis, met een balkon waarop bbq-en goed mogelijk moet zijn, maar waar niet heel veel ruimte is. Bovendien hebben we binnen niet veel ruimte om het ding (bijvoorbeeld in de winter) goed op te slaan. Is dat een probleem? Mijn vader heeft hem het hele jaar in het boothuis staan (zonder hoes ook geen droge plek!) en heeft na 4 jaar nog geen roestplekje. Is het te doen om hem met hoes het hele jaar buiten te laten staan?
Welke Weber is de aanrader voor mij en welke assesoires mag ik niet laten liggen?
Dank!
Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar houtskool. Brand lekker en geeft een goeie smaak. Houtskool van tuincentra en bouwmarkten heb ik alleen geen goede ervaringen mee. Veel kleine stukjes die veel te snel opbranden. Ik gebruik meestal deze:quote:Op dinsdag 6 april 2010 23:42 schreef huhggh het volgende:
Helaas had ik in plaats van briketten houtskool gekocht in het tuincentrum, een paar weken geleden.
Gelukkig bleek het aanstekken en onderhouden van een BBQ die op houtskool draait toch goed te doen.
Tevens gaf het houtskool een aangename geur af.
Heb je ook bepaalde merken in gedachte?quote:Op woensdag 7 april 2010 08:48 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar houtskool. Brand lekker en geeft een goeie smaak. Houtskool van tuincentra en bouwmarkten heb ik alleen geen goede ervaringen mee. Veel kleine stukjes die veel te snel opbranden. Ik gebruik meestal deze:
[ afbeelding ]
Mooie grote stukken en het blijft langer branden dan briketten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |