abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 15 januari 2010 @ 13:55:51 #1
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76849704
hier het 2009 topic
en we gaan vrolijk verder!

dat zwarte is niet aangebrand, dat zijn kruiden die verkleurd zijn, en geloof me, daar komt de smaak vandaan, als je dat niet wilt, kan je beter geen pulled pork maken....
Hier PP op zijn best! met dank aan River city smokehouse van het brethren forum

pi_76851556
onbeschaamde tvp.

Van het weekend gaan er weer een aantal bierkippetjes op
pi_76860764
TerugVindPork
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zaterdag 16 januari 2010 @ 07:08:07 #4
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76882267
blijkbaar had iemand in al zijn wijsheid besloten om het vrige te sluiten, zonder een nieuwe te openen.
Dit was gister













  zaterdag 16 januari 2010 @ 18:12:59 #5
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_76896549
Waar heb je die speculaas likeur vandaan?

Hier in zoetermeer niet te krijgen
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  zaterdag 16 januari 2010 @ 18:16:39 #6
191846 makkie88
Zo moeilijk is het niet
pi_76896651
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 18:12 schreef junkiesietze het volgende:
Waar heb je die speculaas likeur vandaan?

Hier in zoetermeer niet te krijgen

Speculaas Likeurrrrr
  zondag 17 januari 2010 @ 15:56:37 #7
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76926710
weduwe joustra = beerenburg = sneek (kerstkado)
  maandag 18 januari 2010 @ 20:17:30 #8
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_76981867
Zondag voor het eerst kalfsribben geBBQed. Ook mijn Big green egg mini die ik heb gewonnen tijdens laegh en traegh in Haarlemmerliede werd voor het eerst ontstoken.















Het smaakte heerlijk!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_76983300
Macferret, iets meer toelichting bij die peren, graag!
pi_76984676
allicht een tvp
  maandag 18 januari 2010 @ 21:42:11 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_76986541
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.

Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_76987174
quote:
Op maandag 18 januari 2010 21:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.

Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
Volgens mij zijn de meesten niet in hoogte instelbaar.
Mijn Weber One touch (47 cm) is in iedergeval niet in hoogte instelbaar.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 18 januari 2010 @ 22:14:01 #13
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_76988463
quote:
Op maandag 18 januari 2010 21:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.

Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
Een Big Green Egg. Beetje jammer dat ze zo duur zijn
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_76988764
iemand ervaring met deze barbie-q?

http://www.barbequeshop.n(...)05-a685-a96aa909ce23

(kunnen we voor 200 euro nieuw kopen)

de adelaide 4 premium is het
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 18 januari 2010 @ 22:23:16 #15
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_76989002
Op dat ding kan je prima grillen. Indirect BBQen (roken, smoken) wordt lastiger. Persoonlijk vind er dan weinig aan, maar als fornuis in de tuin wel handig.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 18 januari 2010 @ 23:02:16 #16
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76991182
nog van harte met je BGE, echt te gek!

en de peren, recept is niet van mijzelf
peer uithollen, maar opassen dat je de bodem niet perforeerd. de peerstukjes die je eruit haalt fijn prakken, mengen met bruine suiker, 1 a 2 verkruimelde bastogne koeken en een drank, kan rum zijn oid. peer weer met dit mengsel vullen, indirect op de bbq totdat de buitenkant zacht is.
pi_77010676
tvp
  woensdag 20 januari 2010 @ 00:47:30 #18
128548 pavv
The computer says NO
pi_77037837
quote:
Op maandag 18 januari 2010 22:19 schreef prupke het volgende:
iemand ervaring met deze barbie-q?

http://www.barbequeshop.n(...)05-a685-a96aa909ce23

(kunnen we voor 200 euro nieuw kopen)

de adelaide 4 premium is het

een leuk gasfornuis lijkt het nog het meeste op......
Zoiets had ik (voor de komst van een inductieplaat) in de keuken staan.

Buiten prefereer ik kolen/briketten. Tevens heb ik graag de mogelijkheid om indirect te verhitten en dat lukt alleen maar wanneer een BBQ over een deksel beschikt.
  woensdag 20 januari 2010 @ 00:52:43 #19
128548 pavv
The computer says NO
pi_77037923
En ook in januari gaat de BBQ uiteraard gewoon aan....

dit keer voor wat home made burgers:

Men neme een kilo koe:



snijd het in handzame brokjes:



Duw het met beleid door de KitchenAid Meatgrinder heen



Voeg de overige ingredienten toe (Peper, zout, Paprikapoeder, Knoflookpoeder, Ketchup, Worcestershire Sauce, Broodkruim, Cayennepeper, Ei



Meng het kort



Maak er stevige (140 grams) burgers van:



Grill de burgers op een matig hete grill aan beide zijden
( Let op hoe de spek, die er al wat langer op lag in omvang is afgenomen gedurende de verhitting..heerlijk krokant)



Uiteraard ook wat kaas erop


En dan het eindresultaat......




pi_77044744
Mooi resultaat.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_77074684
quote:
Op maandag 18 januari 2010 22:23 schreef Schranseman het volgende:
Op dat ding kan je prima grillen. Indirect BBQen (roken, smoken) wordt lastiger. Persoonlijk vind er dan weinig aan, maar als fornuis in de tuin wel handig.
Komt ook op een balkon te staan omdat er geen tuin aanwezig is..
En om elke keer de brandweer te waarschuwen dat we gaan bbq-en op kolen op een balkon....is ook niet echt leuk (krijgen ze te veel meldingen binnen denk ik )
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 20 januari 2010 @ 22:58:02 #22
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77075983
Dan heb je een behoorlijk groot balkon. Maar nogmaals, als buiten fornuis om te grillen gaat het prima. Als je graag op gas BBQed zijn er ook modellen waarin je ook indirect kan BBQen. Dat houdt in dat je kippen en grote stukken vlees kan klaarmaken. Eigenlijk de dingen die je normaal niet kan klaarmaken op een standaard BBQ. Volgens mij heeft Weber zo'n model, maar dan betaal je ook gelijk de hoofdprijs :-(
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_77076441
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 22:58 schreef Schranseman het volgende:
Dan heb je een behoorlijk groot balkon. Maar nogmaals, als buiten fornuis om te grillen gaat het prima. Als je graag op gas BBQed zijn er ook modellen waarin je ook indirect kan BBQen. Dat houdt in dat je kippen en grote stukken vlees kan klaarmaken. Eigenlijk de dingen die je normaal niet kan klaarmaken op een standaard BBQ. Volgens mij heeft Weber zo'n model, maar dan betaal je ook gelijk de hoofdprijs :-(
gas is voor mij fijner , omdat ik niet tegen de kolenrooksmaak kan, mijn maag kan daar niet tegen...

btw : alleen de bbq past op het balkon hoor
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_77098484
Ik heb zaterdag weer een bbq feestje, krijg er echt zin in als ik hier de foto's zie.
  donderdag 21 januari 2010 @ 18:34:57 #25
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_77107379
@Stansfield, niet vergeten foto's te maken
  donderdag 21 januari 2010 @ 22:37:32 #26
128548 pavv
The computer says NO
pi_77120239
Want je weet: zonder foto's is het niet gebeurd!
  zaterdag 23 januari 2010 @ 05:55:36 #27
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_77169705
gisteravond om 20:30 een procureur van 2,6kg erop gelegd, hij ligt nu (05:54) nog steeds, kerntemp is 74C, we gaan door tot 90C


  woensdag 27 januari 2010 @ 21:54:56 #28
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77355105
Zaterdag 3 hammetjes op de BBQ (WSM) gooien. Zijn door de boer/slager zelf in de pekel gezet. Morgen even afspoelen, dan ophangen en zaterdag warm roken. Ben benieuwd, hem eigenlijk nog nooit hammetjes gerookt.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_77465250
TVP
  zondag 31 januari 2010 @ 12:59:18 #30
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77474394
Hammetjes gerookt op de Weber Smokey mountain. Erg lekker:






Hele verhaal
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_77601131
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 00:52 schreef pavv het volgende:
En ook in januari gaat de BBQ uiteraard gewoon aan....

dit keer voor wat home made burgers:

Je recept is goedgekeurd.
Ik heb gewoon rundergehakt gekocht omdat ik zo'n molen niet heb.
Zag pas later dat je ook ui in het gehakt hebt gedaan. Dat heb ik dus niet.

Gebruik je de molen vaak? Ik heb de mixer namelijk wel.
  woensdag 3 februari 2010 @ 20:51:42 #32
128548 pavv
The computer says NO
pi_77606164
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 18:56 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Je recept is goedgekeurd.
Ik heb gewoon rundergehakt gekocht omdat ik zo'n molen niet heb.
Zag pas later dat je ook ui in het gehakt hebt gedaan. Dat heb ik dus niet.

Gebruik je de molen vaak? Ik heb de mixer namelijk wel.
Top! Ik ben blij dat je het lekker vond
Ikzelf gebruik ook wel gewoon rundergehakt van de slager of de supermarkt hoor...alleen soms heb ik zin in net wat meer uitsloven / lekkerder dan anders en dan gaat de molen aan de kitchenaid (een paar keer per jaar hoor, echt niet wekelijks )

En met gewoon rundergehakt gaat het ook prima, alleen braad ik dergelijke burgers nét iets langer.
Ik had er inderdaad ook nog een fijngeneden uitje doorheen gedaan maar dat is net zoals de andere ingredienten geen noodzaak. Het is juist fijn om een beetje met het recept te experimenteren. Lenteuitje er doorheen snipperen? Prima! Uitgepakken spekreepjes fijngekruimeld door de burger heen ? hmmm...
Zo ook bieslook, verse koriander, tabasco, parmesan, etc, etc etc...

Heb je het ook buiten in de tuin op de bbq gedaan? Het was de afgelopen week ook echt bbq-weer
pi_77606585
Wij staan de bbq-en op het balkon (1e verdieping).
We willen naar een huis met tuin zodat we een enorme bbq kunnen aanschaffen met rookoven.

We zaten te denken om de burgers volgende keer in te pakken in spek en dan op de bbq te gooien. Dan blijft het vlees sappiger.
We hadden voldoende ui op het folie liggen om tussen het broodje te proppen, dus ik miste het niet echt.

Mijn vriendje had tot voor kort de regel dat er vanaf 18 graden gegrilld kan worden. Met oud en nieuw is deze regel gesneuveld, omdat ik zo zeurde.
  woensdag 3 februari 2010 @ 21:29:34 #34
128548 pavv
The computer says NO
pi_77607837
LOL.... spiegel hem maar voor dat 18 graden Fahrenheit nog steeds -7.7 graden celsius is....

(enne....echt, ik heb óók bij die temperatuur nog staan grillen, check maar bij schransemans )

In bacon wikkelen maakt alles lekkerder!
  woensdag 3 februari 2010 @ 22:11:58 #35
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77609785
Grillen in de winter is leuk!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_77623289
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 22:11 schreef Schranseman het volgende:
Grillen in de winter is leuk!
Vraagje:
Hebben mensen hier ooit wel eens een brood gebakken in een BBQ, middels indirect grillen?
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  donderdag 4 februari 2010 @ 12:43:26 #37
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77625886
Yep. En niet eens op een ingewikkeld apparaat, maar gewoon op een OTG. Gaat echt prima, al besteed ik de volgende keer meer aandacht aan het kneden.

Hier het recept (voor een broodje warm vlees)

paar plaatjes:






Erg leuk om te doen, al waren mijn broodjes wel erg rustiek.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 8 februari 2010 @ 20:17:37 #38
19529 Fendy
True Spirit
pi_77782622
tvp
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
pi_77926373
De fik zit er weer in. Twee beenhammetjes. Een met een marinade van whiskey, honing, knoflook, tijm en bruine suiker. De andere met een marinade van barbequesaus, paprikapoeder, rode peper, knoflook en een beetje ketjap.
Ze liggen net pas op de bbq dus het is nog even wachten.

Tevens liggen er 3 voorgekookte aardappelen in alu folie klaar.
pi_77926658
Het water loopt me in de mond bij die hamburgers, zeg! Wow.
Is dat zo?
  Moderator vrijdag 12 februari 2010 @ 22:14:08 #41
45833 crew  Fogel
pi_77937405
Hier moet ik bij zijn
Er ligt nog ongeveer een halve meter sneeuw op mijn BBQ, maar zogauw het allemaal weer bereikbaar is verklaar ik het seizoen voor geopend
Als alternatief voor de BBQ heb ik een open haard gebruikt in een berghut. Bataat (zoete aardappel), fjellmandel (een aardappeltype uit het Noorse gebergte) en worsten in folie gedaan, op een laag houtskool gelegd, daar nog een laag houtskool (en stukken hout) bovenop gegooid en zo'n 20-25 minuten later er weer uit gehaald. Smaakte prima
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_77938738
yay barbeque!
Ja doei.
  donderdag 25 februari 2010 @ 07:01:12 #43
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_78423138
weer even wat foto's van de afgelopen tijd


Pulled pork


Liesstuk in de soya limoen marinade


konijn in bacon


spareribs (5 uur sessie)


kipkarbonaatjes


cupcake kippetje


ik heb een paar beugeltjes gekregen zodat ik mijn smokey mountain kan gebruiken als grill, ideaal!
  dinsdag 23 maart 2010 @ 19:53:35 #44
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79504180
Laatst geprobeerd een matambre te maken. Ik vond hem niet helemaal gelukt, maar is wel leuk om te maken.

Hier wat foto's




Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 23 maart 2010 @ 23:24:38 #45
128548 pavv
The computer says NO
pi_79514475
Da's nogal een stuk vlees....smaakte het?

ik heb ook niet stil gezeten de laatste week.... drie keer de BBQ aan...

MOINKS.....





Beercan Chicken




Eendenborstfilet

  woensdag 24 maart 2010 @ 14:02:42 #46
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79530050
Dat is een serieuze hoop MOINK ballen!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_79530968
Niet te zuinig idd. voor hoeveel man was dat?
  woensdag 24 maart 2010 @ 17:48:40 #48
248266 heartwork
Works of heart bleeding dark
pi_79538695
Aaa, wat krijg ik hier een trek van!
Ziet er goddelijk uit allemaal.
Big mouth strikes again
  woensdag 24 maart 2010 @ 19:26:12 #49
128548 pavv
The computer says NO
pi_79541878
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 14:27 schreef Den_Haag het volgende:
Niet te zuinig idd. voor hoeveel man was dat?
ehhh voor 2 man en een kind

(maar we hebben ze niet allemaal opgegeten hoor...er zijn er een aantal in de vriezer gegaan voor toekomstige snackmomenten.)
pi_79543192
quote:
Op maandag 18 januari 2010 23:02 schreef macferret het volgende:
nog van harte met je BGE, echt te gek!

en de peren, recept is niet van mijzelf
peer uithollen, maar opassen dat je de bodem niet perforeerd. de peerstukjes die je eruit haalt fijn prakken, mengen met bruine suiker, 1 a 2 verkruimelde bastogne koeken en een drank, kan rum zijn oid. peer weer met dit mengsel vullen, indirect op de bbq totdat de buitenkant zacht is.
Klinkt heerlijk!
  vrijdag 26 maart 2010 @ 06:40:45 #51
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_79596143
gelukkig, er wordt nog gebbq't! mooi hoor!
hier is het wat rustig (omdat het druk is!) maar het weer is al zo mooi dat ik ontwenningsverschijnselen krijg,...... wordt echt tijd om de fik er weer in te steken.

hier nog wat foto's





pi_79617273
Iemand nog wat varkens karbonade recepten?
Ga van het weekend de gas bbq eens schoonmaken.
I think i've gone insane , i can't remember my own name.
  zondag 28 maart 2010 @ 20:21:03 #53
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_79680641
Dit jaar wel een nieuwe BBQ halen want vooral het rooster ziet er niet meer uit na deze winter.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 29 maart 2010 @ 00:05:32 #54
128548 pavv
The computer says NO
pi_79693321
quote:
Op zondag 28 maart 2010 20:21 schreef Martijn_77 het volgende:
Dit jaar wel een nieuwe BBQ halen want vooral het rooster ziet er niet meer uit na deze winter.
Heb je al wat op het oog? of wil je advies? Gas? Houtskool? Elektriek?

Voor een aantal merken BBQ's verkopen ze gewoon mooie schone nieuwe roosters hoor.
  maandag 29 maart 2010 @ 07:09:19 #55
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_79696155
ik heb wel een receptje voor karbo's maar dan moeten ze een nacht van te voren in een brine. als je wilt zal ik het eens opzoeken.
pi_79702138
Als het weer mee zit, zit ik komende zaterdag weer fikkie te stoken en mensen uit te roken.
Heb afgelopen zaterdag alvast van die Weber Hickorey houtblokjes gehaald, die gaan vrijdag het water in om ze zaterdag te gaan gebruiken.
Foto's zal ik dan zeker posten.

[ Bericht 35% gewijzigd door huhggh op 29-03-2010 14:05:39 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 29 maart 2010 @ 19:49:52 #57
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_79718998
quote:
Op maandag 29 maart 2010 00:05 schreef pavv het volgende:
Heb je al wat op het oog? of wil je advies? Gas? Houtskool? Elektriek?
Houtskool natuurlijk anders is het geen BBQ-en
quote:
Op maandag 29 maart 2010 00:05 schreef pavv het volgende:
Voor een aantal merken BBQ's verkopen ze gewoon mooie schone nieuwe roosters hoor.
Niet voor dat ding van mij is een imitatie Weber van de Boerenbond omdat ik twee jaar geleden snel een BBQ nodig had.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 29 maart 2010 @ 20:11:01 #58
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_79720017
Komend weekend de tuin straten en dan kan het BBQ'en weer los
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  maandag 29 maart 2010 @ 22:43:07 #59
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_79727767
@hughh als het echt blokken hout zijn, hoef je ze niet te weken, die fikken niet zo snel en roken mooi, blokken nemen ook bijna geen vocht op. snippers daarintegen kan je beter even voorweken anders branden ze te snel weg. Hickory? lekkere smaak, alleen gebruik ik er altijd weinig van, smaak gaat snel overheersen (vind ik) weber heeft nu ook pecan, cherry en appel, zeker appel geeft een subtiele lichte smaak.
pi_79730948
quote:
Op maandag 29 maart 2010 22:43 schreef macferret het volgende:
@hughh als het echt blokken hout zijn, hoef je ze niet te weken, die fikken niet zo snel en roken mooi, blokken nemen ook bijna geen vocht op. snippers daarintegen kan je beter even voorweken anders branden ze te snel weg. Hickory? lekkere smaak, alleen gebruik ik er altijd weinig van, smaak gaat snel overheersen (vind ik) weber heeft nu ook pecan, cherry en appel, zeker appel geeft een subtiele lichte smaak.
Volgens mij zijn het echte blokken ja.
Allhoewel ze op Amazon "chips" genoemd worden.
Dit is waar ik op doel, Weber Firespice Hickory:


Hoe lang rookt zo'n stuk hout tussen briketten gemiddeld?
Ik zag het bij een Intratuin tuincentrum staan en dacht "f*ck it", dit neem ik mee.

[ Bericht 2% gewijzigd door huhggh op 29-03-2010 23:50:14 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  dinsdag 30 maart 2010 @ 00:01:21 #61
128548 pavv
The computer says NO
pi_79731818
quote:
Op maandag 29 maart 2010 19:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Houtskool natuurlijk anders is het geen BBQ-en
[..]

Niet voor dat ding van mij is een imitatie Weber van de Boerenbond omdat ik twee jaar geleden snel een BBQ nodig had.

Goed om te horen.... Houtskool is dé manier

Tip voor een Q:

kijk eens op marktplaats naar een mooie licht gebruikte Weber One Touch Gold (of silver) 47 of 57

ik had er laatst een OTG57 vandaan voor 50 euro..... nieuw roostertje er op en fikken maar
(nieuw kost zulks al snel 225 euro)
pi_79737046
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:

[..]

Goed om te horen.... Houtskool is dé manier

Tip voor een Q:

kijk eens op marktplaats naar een mooie licht gebruikte Weber One Touch Gold (of silver) 47 of 57

ik had er laatst een OTG57 vandaan voor 50 euro..... nieuw roostertje er op en fikken maar
(nieuw kost zulks al snel 225 euro)
Mijn Weber One Touch 57 cm had ik vorig jaar voor ~¤ 80 gekocht...nieuw.
Kwam op marktplaats een bouwmarkt tegen die een vestiging ging opdoeken en van al zijn Weber's af moest voor een redelijke prijs.
Via Marktplaats kwam ik uiteindelijk daar terecht, dus zoeken loont echt, aangezien de Weber die ik kocht normaal rond de ¤ 150 kost.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_79737329
quote:
Op maandag 29 maart 2010 23:42 schreef huhggh het volgende:

[..]

Volgens mij zijn het echte blokken ja.
Allhoewel ze op Amazon "chips" genoemd worden.
Dit is waar ik op doel, Weber Firespice Hickory:
[ afbeelding ]

Hoe lang rookt zo'n stuk hout tussen briketten gemiddeld?
Ik zag het bij een Intratuin tuincentrum staan en dacht "f*ck it", dit neem ik mee.
Verleden jaar heb ik een zak Jack Daniels snippers gehaald, dat gaf een hele lekkere smaak en reuk aan het vlees.
ik ga van het weeknd meteen weer een aantal zakken bestellen
pi_79737908
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 10:10 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Verleden jaar heb ik een zak Jack Daniels snippers gehaald, dat gaf een hele lekkere smaak en reuk aan het vlees.
ik ga van het weeknd meteen weer een aantal zakken bestellen
Had je dat nat of droog gedaan?
En moet je regelmatig (al was het maar om een paar uur) die snippers aanvullen?
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  dinsdag 30 maart 2010 @ 20:25:13 #65
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_79760711
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:
Goed om te horen.... Houtskool is dé manier
Idd
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:
Tip voor een Q:

kijk eens op marktplaats naar een mooie licht gebruikte Weber One Touch Gold (of silver) 47 of 57

ik had er laatst een OTG57 vandaan voor 50 euro..... nieuw roostertje er op en fikken maar
(nieuw kost zulks al snel 225 euro)
Zal eens kijken ik denk wel aan een Weber want die bol BBQ's vind ik erg fijn werken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 30 maart 2010 @ 22:16:15 #66
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_79767043
ik zou even op de zak kijken, staat er chips, dan zijn het snippers en zou ik ze weken. chunks (brokken) hoef je niet te weken. ik gebruik meestal 1 a 2 chunks voor een sessie van 12 uur, voor het gewone grillen, gebruik ik snippers (en op een weber week ik ze soms niet voor, maar dan verbranden ze sneller) en ik zou beginnen met een beetje, max handje vol, het gebeurt al snel dat je oversmoked zeg maar, en dan smaakt het bitter, ook heeft het er mee te maken met welk soort hout je werkt, appel bv zal niet snel oversmoken, hickory of mesquite wel, dat is veel sterker. Ook werk ik vaak met woodpellets, kijk hier maar eens naar de verschillende smaken
http://www.bbqrsdelight.com/
  woensdag 31 maart 2010 @ 07:52:57 #67
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79775712
Ik gebruik altijd brokken (beuken) hout of idd chuncks. Snippers zijn te klein en vliegen te gauw in de fik. Als je ze nat maakt doof je weer een deel van je fikkie. Dus mooi grote blokken hout

zo:


of zo op een Weber Smokey Mountain (een soort olievat roker)


Persoonlijk vind ik het verschil in smaak rookhout niet zo groot. Helemaal bij lange sessies is het smaakverschil maar beperkt aanwezig. Beuken is goed verkrijgbaar en je oversmoked je vlees of vis niet te snel.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 31 maart 2010 @ 10:18:41 #68
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79778469
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 06:40 schreef macferret het volgende:
gelukkig, er wordt nog gebbq't! mooi hoor!
hier is het wat rustig (omdat het druk is!) maar het weer is al zo mooi dat ik ontwenningsverschijnselen krijg,...... wordt echt tijd om de fik er weer in te steken.

hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit!

Zijn dat zelfgemaakte "slavinken"? Is het brutaal als ik vraag naar naar het recept?
  woensdag 31 maart 2010 @ 10:35:38 #69
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_79778966
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 10:18 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit!

Zijn dat zelfgemaakte "slavinken"? Is het brutaal als ik vraag naar naar het recept?
Op www.bnr.nl/lekker staat een lekker recept voor eigengemaakte slavinken Geloof dat die van maandag is
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  woensdag 31 maart 2010 @ 10:36:49 #70
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_79779004
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 10:35 schreef sanger het volgende:

[..]

Op www.bnr.nl/lekker staat een lekker recept voor eigengemaakte slavinken Geloof dat die van maandag is
Hier heb je hem:

Slavinken met sambal en ketjap
Hoofdgerecht (4 personen)

400 g halfom gehakt
2 beschuiten, fijngewreven
1 ei
2 el sojasaus
2 el sambal oelek
1 tl gemberpoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl knoflookpoeder
150 g ontbijtspek, in plakjes
75 g boter
4 el fijngesneden (blad)peterselie

Meng het gehakt in een kom met de beschuiten, het ei, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sambal, de gember, nootmuskaat, het knoflookpoeder en 1 theelepel zout. Kneed het goed. Vorm 8 ballen van het gehakt en rol deze uit ik de vorm van een slavink (rolletje). Wikkel elk gehaktrolletje in 2 a 3 plakjes ontbijtspek (afhankelijk van dikte en stevigheid van het spek) tot stevige vinken. Verhit de boter in de pan en bak de slavinken rondom bruin.
Giet 100 ml lauwwarm water in de pan, roer de aanbaksels goed los en breng het aan de kook. Voeg de rest van de sambal en de ketjap toe en roer de saus goed door. Draai het vuur laag en laat de slavinken in 10-15 min. zachtjes gaar worden met een deksel op de pan. Schep de vinken op een schaal en roer de peterselie door de jus. Serveer met de jus. Lekker met rijst en roergebakken spitskool met evt. basilicum erover.

Bereiden: 30 min.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  woensdag 31 maart 2010 @ 10:55:53 #71
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79779660
Super, dankje.
pi_79780843
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 10:30 schreef huhggh het volgende:

[..]

Had je dat nat of droog gedaan?
En moet je regelmatig (al was het maar om een paar uur) die snippers aanvullen?
Die snippers heb ik nat gebruikt, het klopt idd dat het wat van je warmte laat verdwijnen, dus ik gebruik ze vooral bij indirect bbq-en, beercan chicken gaat er goed op.
Na ongeveer 45 minuten gooi ik de tweede keer snippers erbij, maar daarna niet meer.
  woensdag 31 maart 2010 @ 13:39:08 #73
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79786297
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 10:18 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit!

Zijn dat zelfgemaakte "slavinken"? Is het brutaal als ik vraag naar naar het recept?
ehhh.. volgens mij is dat kip.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 31 maart 2010 @ 16:54:10 #74
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79794642
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 13:39 schreef Schranseman het volgende:

[..]

ehhh.. volgens mij is dat kip.
Om de een of andere reden zag ik een rol gehakt met een laag spek eromheen
  woensdag 31 maart 2010 @ 18:31:18 #75
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79798024
Gehakt met bacon is heerlijk! MOINK MOINK
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 31 maart 2010 @ 19:07:42 #76
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_79799345
Nee hoor, je had helemaal gelijk het was geen kip, dit zijn kant en klare gehaktballetjes van de Lidl


een eigen kruidenmengsel erop, dan een plakje bacon eromheen wikkelen en op lage temp garen, op het laatst een sausje erop smeren en nog even doorgaren, heerlijk
idd dat is wat we MOINK ballen noemen, komt uit amerika en is als grap begonnen, MOINK = MOO (balletje is rundvlees) en OINK (bacon is varken)
Je kan ze helemaal van scratch maken
http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html

hier de officiele saus, die is echt te gek!
http://www.rookgordijn.net/2009/05/19/moink-balls/
en voor chipotles kan je ook cayennepeper gebruiken (niet hetzelfde maar smaakt ook goed)

Hier de officiele site van de bedenker
http://www.moinkballs.com/
  woensdag 31 maart 2010 @ 20:31:27 #77
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79802933
Ik zag de term moink al eens eerder voorbij komen, vroeg me al af wat het betekende.

Bedankt voor de info, ik zal er gretig gebruik van maken!
pi_79863057
Ik heb uit amerika wat dry rubs en bbq sauzen meegenomen.
Die ga ik van het weekend eens uit proberen.
Ik heb een gas bbq.
Wat is de beste methode, bbq aanzetten en wachten tot de temperatuur op high staat.
Dan lager zetten en het vlees erop?
I think i've gone insane , i can't remember my own name.
pi_79863683
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 11:30 schreef diedlaughing het volgende:
Ik heb een gas bbq.
Wat is de beste methode, bbq aanzetten en wachten tot de temperatuur op high staat.
Het kan iets beter, pak de gasbbq op en zet hem in de schuur.
Pak de auto, en rij naar een Weber adres in de buurt, let op dat je tegen de verkoper vermeldt dat je een kolen bbq wilt.
Koop er 1 naar je smaak, en natuurlijk binnen je budget.
Koop daarbij wat houtskool of bricketten.
Sla eventueel wat rookhout in.
Steek de bbq aan, en wacht lekker rustig met een biertje totdat de gewenste temperatuur is bereikt.
Voor indirect bakken kunt u de kolen naar 1 kant schuiven, waarna de andere kant voor het al genoemde indirecte bakken gebruikt kan worden.
Gooi eventueel wat (nat gemaakt) rookhout erbij

Veel plezier met je rubs en bbq sauzen, post ook wat plaatjes

[ Bericht 2% gewijzigd door Xlarge op 02-04-2010 11:55:13 ]
  vrijdag 2 april 2010 @ 16:31:18 #80
297177 DrParanoid
U made bro!?
pi_79873914
Ik BQQ alleen maar met http://braaihout.com/

Namibian firewood aan de deur geleverd, 15 euro per grote zak (omdat er hier in Dublin iemand is die het massief importeert).

de geur en de smaak die het aan het vlees geeft is echt heerlijk, en stuk beter kant en klaar houtskool, echt aan te raden als je erin de buurt aan kan komen.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  vrijdag 2 april 2010 @ 16:54:41 #81
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_79874566
Ben al jaren een fanatieke Weberaar, maar kom dit topic pas voor het eerst tegen. Een paar vragen:

- Hoe maken jullie het rooster schoon na gebruik? Mijn vrouw wil het liefst elke keer weer een glimmend rooster terug, dus ik sta een half uur te boenen met van die staalsponsjes. Echt geen doen, zeker niet als je de BBQ pas schoonmaakt als je weer gaat beginnen (ipv kort na de BBQ sessie die het rooster vies heeft gemaakt)

- Veel van jullie foto's laten geweldig egaal gekleurd vlees zien. Staan jullie als een bezetene het vlees te draaien zonder dat de deksel erop gaat? Het gebeurt mij nogal eens dat de Weber veel te heet wordt en het vlees al bruin is voordat het gaar is. Indirect verwarmen met die schotjes aan de zijkant is maar deels een oplossing omdat er ook daarbij veel warmte vrijkomt en de uiteinden van het vlees neigen naar verbranden.

- Ik las ergens iets over een kerntemperatuur van 74 graden bij een bizar stuk vlees van 2.5 kg, terwijl het er al een uurtje of 9 op lag. Dan vraag ik me meteen af: hoe vaak heb je kolen bijgevuld, hoe zorg je dat de temperatuur niet te hoog wordt etc.?

Veel vrienden komen al naar mij toe om "echt" te BBQen ipv vlees te verkolen, maar als ik dit lees kan ik nog heel veel leren... Vertel me aub vooral iets over technieken die jullie hanteren, het ziet er allemaal zo lekker uit
pi_79878808
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 16:54 schreef Coelho het volgende:
Ben al jaren een fanatieke Weberaar, maar kom dit topic pas voor het eerst tegen. Een paar vragen:

- Hoe maken jullie het rooster schoon na gebruik? Mijn vrouw wil het liefst elke keer weer een glimmend rooster terug, dus ik sta een half uur te boenen met van die staalsponsjes. Echt geen doen, zeker niet als je de BBQ pas schoonmaakt als je weer gaat beginnen (ipv kort na de BBQ sessie die het rooster vies heeft gemaakt)
Rooster in het gras leggen 's avonds en volgende ochtend (of middag als het gezellig was) schoonmaken. Door het natte gras (dauw) schrob je het vuil er zo af.
  vrijdag 2 april 2010 @ 22:55:28 #83
128548 pavv
The computer says NO
pi_79887388
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 19:19 schreef DIJK het volgende:

[..]

Rooster in het gras leggen 's avonds en volgende ochtend (of middag als het gezellig was) schoonmaken. Door het natte gras (dauw) schrob je het vuil er zo af.
Of je niet zo druk maken over de kleur van je rooster.... Na gebruik even flink afrossen met een messing ( geen staal!) borstel en voor het gebruik herhalen .... en het rooster even goed heet laten worden dood alles wat evt nog op het rooster zat. klaaaar
pi_79887964
Ik vrees dat regen zaterdag roet in het eten gaat gooien.
Wellicht zondag, anders maandag.
Gelukkig hebben ze hier een tweede paasdag.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  vrijdag 2 april 2010 @ 23:17:07 #85
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_79888163
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 22:55 schreef pavv het volgende:

Of je niet zo druk maken over de kleur van je rooster.... Na gebruik even flink afrossen met een messing ( geen staal!) borstel en voor het gebruik herhalen .... en het rooster even goed heet laten worden dood alles wat evt nog op het rooster zat. klaaaar
Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.
  vrijdag 2 april 2010 @ 23:21:41 #86
128548 pavv
The computer says NO
pi_79888362
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 23:17 schreef Coelho het volgende:

[..]

Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.
hmmm, dan eet zij de salade toch.... en jij al het vlees
problem solved
  zaterdag 3 april 2010 @ 14:50:10 #87
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79902403
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 23:17 schreef Coelho het volgende:

[..]

Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.
En dat is dus onzin. Het beste is idd om je rooster af te borstelen na het BBQen en om de 10x ofzo je BBQ een keer extra heet te laten worden. Dan brand alles schoon. Het perfecte rooster is een beetje zwart, dit voorkomt dat je een staalsmaak aan je vlees krijgt. Het zorgt er ook voor dat je mooie strepen krijgt.

wat je las over de die lange sessies is inderdaad indirect BBQen. Met erg weinig kolen een temp van 100-110 graden en dan langzaam garen. wordt je vlees echt heerlijk van. En je vlees wordt egaal van kleur. Grillen (op zijn nederlands bbqen) is veel lastiger. Je gaat boven heel heet vuur iets grillen. Prima voor een biefstuk, maar voor veel dingen minder geschikt. Lekker relax, met een biertje, beetje aanklooien is veel leuker!

Hier staat wat uitleg over hoe ik meestal BBQ
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 3 april 2010 @ 21:04:25 #88
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_79914455
@dielaughing: welke sausen en rubs?

enne wat betreft dat rooster, gewoon je vrouw niet mee laten kijken, voor of na gebruik heet opstoken, 10 minuten wachten en schoonborstelen.

Voor echt vragen over temperatuur en direct en indirect etc, kijk ff op www.bbqforum.nl

trouwens met een goeie gasbbq, kan je een hoop (zelfs rookhout toevoegen)

Dit was het voor mij vandaag
gerookte chilli zeeduivel
pi_79929803
Ziet er toch goed uit die Matambre
Heb je Kielbasa ervoor gebruikt of gewoon gekookte worst?
Ik wil hem zsm ook eens gaan maken
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 19:53 schreef Schranseman het volgende:
Laatst geprobeerd een matambre te maken. Ik vond hem niet helemaal gelukt, maar is wel leuk om te maken.

Hier wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_79934149
quote:
Op zaterdag 3 april 2010 14:50 schreef Schranseman het volgende:

[..]

wat je las over de die lange sessies is inderdaad indirect BBQen. Met erg weinig kolen een temp van 100-110 graden en dan langzaam garen. wordt je vlees echt heerlijk van. En je vlees wordt egaal van kleur. Grillen (op zijn nederlands bbqen) is veel lastiger. Je gaat boven heel heet vuur iets grillen. Prima voor een biefstuk, maar voor veel dingen minder geschikt. Lekker relax, met een biertje, beetje aanklooien is veel leuker!
Hehe helemaal mee eens, alleen als je een tijdje voor het eten hangt en een paar biertjes op hebt dan slaat toch zo erg de honger toe. En om nou stokbroden naar binnen te zitten douwen is ook weer zonde
  maandag 5 april 2010 @ 13:20:39 #91
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_79964848
Ik heb even een adviesje nodig. Kijk al jaren verlekkerd naar de Weber van vrienden en vind eigenlijk dat het er maar eens van moet komen. Nu woon ik op een bovenhuis, met een balkon waarop bbq-en goed mogelijk moet zijn, maar waar niet heel veel ruimte is. Bovendien hebben we binnen niet veel ruimte om het ding (bijvoorbeeld in de winter) goed op te slaan. Is dat een probleem? Mijn vader heeft hem het hele jaar in het boothuis staan (zonder hoes ook geen droge plek!) en heeft na 4 jaar nog geen roestplekje. Is het te doen om hem met hoes het hele jaar buiten te laten staan?
Welke Weber is de aanrader voor mij en welke assesoires mag ik niet laten liggen?

Dank!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  maandag 5 april 2010 @ 22:40:34 #92
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_79985212
Ja hoor geen probleem, met of zonder hoes, ik ken mensen die juist expres geen hoes gebruiken, omdat daar weer condens onder blijft zitten. ik vergeet vaak mijn hoes. maar 's winters wegzetten buiten met hoes, geen probleem.
tsja welke, ik zou niet voor de compact serie gaan, is niet zo goed te regelen en zit wat minder in mekaar vind ik.
dan blijft over de (vroeger heette ze de silverserie en de goldserie) original en de premium serie.
op een balkon zou ik voor de premium serie gaan, deze heeft een asopvang pan, en de original niet, daar valt de as op een schoteltje en als het dan waait, gaat het stuifen. en tsja een 47cm of een 57cm? wat wil je ermee, gewoon lekker snel grillen of ook indirect grotere (dikkere stukken) bereiden.
  dinsdag 6 april 2010 @ 08:18:37 #93
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_79993412
dank! Heel duidelijk. Zal vooral snel grillen zijn, denk ik...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 6 april 2010 @ 10:46:00 #94
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79996200
quote:
Op zondag 4 april 2010 13:10 schreef klotezooi het volgende:
Ziet er toch goed uit die Matambre
Heb je Kielbasa ervoor gebruikt of gewoon gekookte worst?
Ik wil hem zsm ook eens gaan maken
[..]


Gewoon gekookte worst vond ik wel prima. Het smaakt goed, maar bij mij was het rundvlees te ver.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_80012841
Damn!
Goed bezig!

Ziet er onwijs lekker uit!
Bats.Bats..Bats...Baaats!
  dinsdag 6 april 2010 @ 21:47:39 #96
19529 Fendy
True Spirit
pi_80021517
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 18:16 schreef Kabouter_Batsgraag het volgende:
Damn!
Goed bezig!

Ziet er onwijs lekker uit!
Die nick van jou
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
pi_80026735
GVD.
Geen foto's. Er bleek iets met het foto-toestel niet goed te werken.
Wat ging er bij mij op de BBQ?

- 2 x beenham in honing/whiskey-marinade
- 1 een fatty (bij gebrek aan lange bacon-reepjes).
De fatty is ingesmeerd met onderstaande marinade van Spice Mill:

Ik vond achteraf de marinade erg naar ketjap smaken, maar was een smakelijke toevoeging.

Fatty:
- 3 pakken gemengd gehakt
- klein beetje peper op het platte gehakt strooien
- een laagje geraspt kaas erop
- daarna wat plakjes champignon's
- wat kleine stuk paprika
- oprollen (dat was het lastigste van het hele recept)
- daarna de gehele fatty zoveel mogelijk bekleden met basilicum
- in cellofaanfolie een paar dagen strak in de koelkast laten opstijven
- resultaat: een rol van een paar kilo, ongeveer 40 cm lang en 10 cm dik.
Kortom een lekkere dikke jongen dus
De bbq had ik bij een kennis op een andere locatie gezet (grotere tuin, geen gezeik van buren over het roken, alle ruimte, nuff said) en de fatty had ik nog thuis klaar gemaakt.
Het was trouwens ook de eerste keer dat ik tegen een man zei dat ik "met mijn inmiddels stijve worst naar hem toe kwam".
Dit alles werd uiteindelijk 's avonds met een kennis van mij opgepeuzeld.

De Beenhammen werden geserveerd met andijvie en aardappelplakjes met champignonsaus (bij de plakken fatty).

Helaas had ik in plaats van briketten houtskool gekocht in het tuincentrum, een paar weken geleden.
Gelukkig bleek het aanstekken en onderhouden van een BBQ die op houtskool draait toch goed te doen.
Tevens gaf het houtskool een aangename geur af.
En daarbij ook nog om de paar uur een houtsblok van Weber toegevoegd.
En toegegeven, dat kreng rookt behoorlijk.
Ik kreeg er tijdens het BBQ'en meer tranen van dan tijdens de "zangpogingen" van Anneke Grönloh.

Misschien de laatste week van april opnieuw, als het weer natuurlijk meezit.
Maar dan heb ik inmiddels ook een eigen videocamera, en kan ik Youtube vervuilen met mijn onzin.

[ Bericht 2% gewijzigd door huhggh op 06-04-2010 23:47:32 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  Moderator dinsdag 6 april 2010 @ 23:47:26 #98
45833 crew  Fogel
pi_80026916
quote:
Op maandag 5 april 2010 13:20 schreef Hik het volgende:
Ik heb even een adviesje nodig. Kijk al jaren verlekkerd naar de Weber van vrienden en vind eigenlijk dat het er maar eens van moet komen. Nu woon ik op een bovenhuis, met een balkon waarop bbq-en goed mogelijk moet zijn, maar waar niet heel veel ruimte is. Bovendien hebben we binnen niet veel ruimte om het ding (bijvoorbeeld in de winter) goed op te slaan. Is dat een probleem? Mijn vader heeft hem het hele jaar in het boothuis staan (zonder hoes ook geen droge plek!) en heeft na 4 jaar nog geen roestplekje. Is het te doen om hem met hoes het hele jaar buiten te laten staan?
Welke Weber is de aanrader voor mij en welke assesoires mag ik niet laten liggen?

Dank!
Zelfs in Noorwegen zetten we de BBQs niet binnen in de winter, sommige buren hebben een hoes, anderen niet, en ik zie geen verschil na zo'n 3 jaar en ik hoor ze ook niet klagen over roest oid. Mijn BBQ is nu eindelijk na een maand of 3-4 weer eens sneeuwvrij, en het was vandaag subtropisch warm met +10, dus het is hoog tijd dat ik het sezoen weer start

Assesoires: met een goede griltang en een goede borstel kom je al een heel eind om mee te beginnen
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
  woensdag 7 april 2010 @ 08:48:45 #99
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_80031802
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 23:42 schreef huhggh het volgende:

Helaas had ik in plaats van briketten houtskool gekocht in het tuincentrum, een paar weken geleden.
Gelukkig bleek het aanstekken en onderhouden van een BBQ die op houtskool draait toch goed te doen.
Tevens gaf het houtskool een aangename geur af.

Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar houtskool. Brand lekker en geeft een goeie smaak. Houtskool van tuincentra en bouwmarkten heb ik alleen geen goede ervaringen mee. Veel kleine stukjes die veel te snel opbranden. Ik gebruik meestal deze:


Mooie grote stukken en het blijft langer branden dan briketten.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_80036801
quote:
Op woensdag 7 april 2010 08:48 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar houtskool. Brand lekker en geeft een goeie smaak. Houtskool van tuincentra en bouwmarkten heb ik alleen geen goede ervaringen mee. Veel kleine stukjes die veel te snel opbranden. Ik gebruik meestal deze:
[ afbeelding ]

Mooie grote stukken en het blijft langer branden dan briketten.
Heb je ook bepaalde merken in gedachte?
Of anders waar ik dit in zuid-holland ergens kan halen?

Maar mee eens, het houtskool wat ik nu heb bestaat uit veel kleine stukjes.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')