abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 15 januari 2010 @ 13:55:51 #1
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76849704
hier het 2009 topic
en we gaan vrolijk verder!

dat zwarte is niet aangebrand, dat zijn kruiden die verkleurd zijn, en geloof me, daar komt de smaak vandaan, als je dat niet wilt, kan je beter geen pulled pork maken....
Hier PP op zijn best! met dank aan River city smokehouse van het brethren forum

pi_76851556
onbeschaamde tvp.

Van het weekend gaan er weer een aantal bierkippetjes op
pi_76860764
TerugVindPork
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zaterdag 16 januari 2010 @ 07:08:07 #4
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76882267
blijkbaar had iemand in al zijn wijsheid besloten om het vrige te sluiten, zonder een nieuwe te openen.
Dit was gister













  zaterdag 16 januari 2010 @ 18:12:59 #5
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_76896549
Waar heb je die speculaas likeur vandaan?

Hier in zoetermeer niet te krijgen
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  zaterdag 16 januari 2010 @ 18:16:39 #6
191846 makkie88
Zo moeilijk is het niet
pi_76896651
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 18:12 schreef junkiesietze het volgende:
Waar heb je die speculaas likeur vandaan?

Hier in zoetermeer niet te krijgen

Speculaas Likeurrrrr
  zondag 17 januari 2010 @ 15:56:37 #7
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76926710
weduwe joustra = beerenburg = sneek (kerstkado)
  maandag 18 januari 2010 @ 20:17:30 #8
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_76981867
Zondag voor het eerst kalfsribben geBBQed. Ook mijn Big green egg mini die ik heb gewonnen tijdens laegh en traegh in Haarlemmerliede werd voor het eerst ontstoken.















Het smaakte heerlijk!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_76983300
Macferret, iets meer toelichting bij die peren, graag!
pi_76984676
allicht een tvp
  maandag 18 januari 2010 @ 21:42:11 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_76986541
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.

Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_76987174
quote:
Op maandag 18 januari 2010 21:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.

Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
Volgens mij zijn de meesten niet in hoogte instelbaar.
Mijn Weber One touch (47 cm) is in iedergeval niet in hoogte instelbaar.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 18 januari 2010 @ 22:14:01 #13
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_76988463
quote:
Op maandag 18 januari 2010 21:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.

Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
Een Big Green Egg. Beetje jammer dat ze zo duur zijn
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_76988764
iemand ervaring met deze barbie-q?

http://www.barbequeshop.n(...)05-a685-a96aa909ce23

(kunnen we voor 200 euro nieuw kopen)

de adelaide 4 premium is het
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 18 januari 2010 @ 22:23:16 #15
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_76989002
Op dat ding kan je prima grillen. Indirect BBQen (roken, smoken) wordt lastiger. Persoonlijk vind er dan weinig aan, maar als fornuis in de tuin wel handig.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 18 januari 2010 @ 23:02:16 #16
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76991182
nog van harte met je BGE, echt te gek!

en de peren, recept is niet van mijzelf
peer uithollen, maar opassen dat je de bodem niet perforeerd. de peerstukjes die je eruit haalt fijn prakken, mengen met bruine suiker, 1 a 2 verkruimelde bastogne koeken en een drank, kan rum zijn oid. peer weer met dit mengsel vullen, indirect op de bbq totdat de buitenkant zacht is.
pi_77010676
tvp
  woensdag 20 januari 2010 @ 00:47:30 #18
128548 pavv
The computer says NO
pi_77037837
quote:
Op maandag 18 januari 2010 22:19 schreef prupke het volgende:
iemand ervaring met deze barbie-q?

http://www.barbequeshop.n(...)05-a685-a96aa909ce23

(kunnen we voor 200 euro nieuw kopen)

de adelaide 4 premium is het

een leuk gasfornuis lijkt het nog het meeste op......
Zoiets had ik (voor de komst van een inductieplaat) in de keuken staan.

Buiten prefereer ik kolen/briketten. Tevens heb ik graag de mogelijkheid om indirect te verhitten en dat lukt alleen maar wanneer een BBQ over een deksel beschikt.
  woensdag 20 januari 2010 @ 00:52:43 #19
128548 pavv
The computer says NO
pi_77037923
En ook in januari gaat de BBQ uiteraard gewoon aan....

dit keer voor wat home made burgers:

Men neme een kilo koe:



snijd het in handzame brokjes:



Duw het met beleid door de KitchenAid Meatgrinder heen



Voeg de overige ingredienten toe (Peper, zout, Paprikapoeder, Knoflookpoeder, Ketchup, Worcestershire Sauce, Broodkruim, Cayennepeper, Ei



Meng het kort



Maak er stevige (140 grams) burgers van:



Grill de burgers op een matig hete grill aan beide zijden
( Let op hoe de spek, die er al wat langer op lag in omvang is afgenomen gedurende de verhitting..heerlijk krokant)



Uiteraard ook wat kaas erop


En dan het eindresultaat......




pi_77044744
Mooi resultaat.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_77074684
quote:
Op maandag 18 januari 2010 22:23 schreef Schranseman het volgende:
Op dat ding kan je prima grillen. Indirect BBQen (roken, smoken) wordt lastiger. Persoonlijk vind er dan weinig aan, maar als fornuis in de tuin wel handig.
Komt ook op een balkon te staan omdat er geen tuin aanwezig is..
En om elke keer de brandweer te waarschuwen dat we gaan bbq-en op kolen op een balkon....is ook niet echt leuk (krijgen ze te veel meldingen binnen denk ik )
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 20 januari 2010 @ 22:58:02 #22
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77075983
Dan heb je een behoorlijk groot balkon. Maar nogmaals, als buiten fornuis om te grillen gaat het prima. Als je graag op gas BBQed zijn er ook modellen waarin je ook indirect kan BBQen. Dat houdt in dat je kippen en grote stukken vlees kan klaarmaken. Eigenlijk de dingen die je normaal niet kan klaarmaken op een standaard BBQ. Volgens mij heeft Weber zo'n model, maar dan betaal je ook gelijk de hoofdprijs :-(
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_77076441
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 22:58 schreef Schranseman het volgende:
Dan heb je een behoorlijk groot balkon. Maar nogmaals, als buiten fornuis om te grillen gaat het prima. Als je graag op gas BBQed zijn er ook modellen waarin je ook indirect kan BBQen. Dat houdt in dat je kippen en grote stukken vlees kan klaarmaken. Eigenlijk de dingen die je normaal niet kan klaarmaken op een standaard BBQ. Volgens mij heeft Weber zo'n model, maar dan betaal je ook gelijk de hoofdprijs :-(
gas is voor mij fijner , omdat ik niet tegen de kolenrooksmaak kan, mijn maag kan daar niet tegen...

btw : alleen de bbq past op het balkon hoor
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_77098484
Ik heb zaterdag weer een bbq feestje, krijg er echt zin in als ik hier de foto's zie.
  donderdag 21 januari 2010 @ 18:34:57 #25
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_77107379
@Stansfield, niet vergeten foto's te maken
  donderdag 21 januari 2010 @ 22:37:32 #26
128548 pavv
The computer says NO
pi_77120239
Want je weet: zonder foto's is het niet gebeurd!
  zaterdag 23 januari 2010 @ 05:55:36 #27
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_77169705
gisteravond om 20:30 een procureur van 2,6kg erop gelegd, hij ligt nu (05:54) nog steeds, kerntemp is 74C, we gaan door tot 90C


  woensdag 27 januari 2010 @ 21:54:56 #28
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77355105
Zaterdag 3 hammetjes op de BBQ (WSM) gooien. Zijn door de boer/slager zelf in de pekel gezet. Morgen even afspoelen, dan ophangen en zaterdag warm roken. Ben benieuwd, hem eigenlijk nog nooit hammetjes gerookt.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_77465250
TVP
  zondag 31 januari 2010 @ 12:59:18 #30
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77474394
Hammetjes gerookt op de Weber Smokey mountain. Erg lekker:






Hele verhaal
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_77601131
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 00:52 schreef pavv het volgende:
En ook in januari gaat de BBQ uiteraard gewoon aan....

dit keer voor wat home made burgers:

Je recept is goedgekeurd.
Ik heb gewoon rundergehakt gekocht omdat ik zo'n molen niet heb.
Zag pas later dat je ook ui in het gehakt hebt gedaan. Dat heb ik dus niet.

Gebruik je de molen vaak? Ik heb de mixer namelijk wel.
  woensdag 3 februari 2010 @ 20:51:42 #32
128548 pavv
The computer says NO
pi_77606164
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 18:56 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Je recept is goedgekeurd.
Ik heb gewoon rundergehakt gekocht omdat ik zo'n molen niet heb.
Zag pas later dat je ook ui in het gehakt hebt gedaan. Dat heb ik dus niet.

Gebruik je de molen vaak? Ik heb de mixer namelijk wel.
Top! Ik ben blij dat je het lekker vond
Ikzelf gebruik ook wel gewoon rundergehakt van de slager of de supermarkt hoor...alleen soms heb ik zin in net wat meer uitsloven / lekkerder dan anders en dan gaat de molen aan de kitchenaid (een paar keer per jaar hoor, echt niet wekelijks )

En met gewoon rundergehakt gaat het ook prima, alleen braad ik dergelijke burgers nét iets langer.
Ik had er inderdaad ook nog een fijngeneden uitje doorheen gedaan maar dat is net zoals de andere ingredienten geen noodzaak. Het is juist fijn om een beetje met het recept te experimenteren. Lenteuitje er doorheen snipperen? Prima! Uitgepakken spekreepjes fijngekruimeld door de burger heen ? hmmm...
Zo ook bieslook, verse koriander, tabasco, parmesan, etc, etc etc...

Heb je het ook buiten in de tuin op de bbq gedaan? Het was de afgelopen week ook echt bbq-weer
pi_77606585
Wij staan de bbq-en op het balkon (1e verdieping).
We willen naar een huis met tuin zodat we een enorme bbq kunnen aanschaffen met rookoven.

We zaten te denken om de burgers volgende keer in te pakken in spek en dan op de bbq te gooien. Dan blijft het vlees sappiger.
We hadden voldoende ui op het folie liggen om tussen het broodje te proppen, dus ik miste het niet echt.

Mijn vriendje had tot voor kort de regel dat er vanaf 18 graden gegrilld kan worden. Met oud en nieuw is deze regel gesneuveld, omdat ik zo zeurde.
  woensdag 3 februari 2010 @ 21:29:34 #34
128548 pavv
The computer says NO
pi_77607837
LOL.... spiegel hem maar voor dat 18 graden Fahrenheit nog steeds -7.7 graden celsius is....

(enne....echt, ik heb óók bij die temperatuur nog staan grillen, check maar bij schransemans )

In bacon wikkelen maakt alles lekkerder!
  woensdag 3 februari 2010 @ 22:11:58 #35
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77609785
Grillen in de winter is leuk!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_77623289
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 22:11 schreef Schranseman het volgende:
Grillen in de winter is leuk!
Vraagje:
Hebben mensen hier ooit wel eens een brood gebakken in een BBQ, middels indirect grillen?
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  donderdag 4 februari 2010 @ 12:43:26 #37
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77625886
Yep. En niet eens op een ingewikkeld apparaat, maar gewoon op een OTG. Gaat echt prima, al besteed ik de volgende keer meer aandacht aan het kneden.

Hier het recept (voor een broodje warm vlees)

paar plaatjes:






Erg leuk om te doen, al waren mijn broodjes wel erg rustiek.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 8 februari 2010 @ 20:17:37 #38
19529 Fendy
True Spirit
pi_77782622
tvp
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
pi_77926373
De fik zit er weer in. Twee beenhammetjes. Een met een marinade van whiskey, honing, knoflook, tijm en bruine suiker. De andere met een marinade van barbequesaus, paprikapoeder, rode peper, knoflook en een beetje ketjap.
Ze liggen net pas op de bbq dus het is nog even wachten.

Tevens liggen er 3 voorgekookte aardappelen in alu folie klaar.
pi_77926658
Het water loopt me in de mond bij die hamburgers, zeg! Wow.
Is dat zo?
  Moderator vrijdag 12 februari 2010 @ 22:14:08 #41
45833 crew  Fogel
pi_77937405
Hier moet ik bij zijn
Er ligt nog ongeveer een halve meter sneeuw op mijn BBQ, maar zogauw het allemaal weer bereikbaar is verklaar ik het seizoen voor geopend
Als alternatief voor de BBQ heb ik een open haard gebruikt in een berghut. Bataat (zoete aardappel), fjellmandel (een aardappeltype uit het Noorse gebergte) en worsten in folie gedaan, op een laag houtskool gelegd, daar nog een laag houtskool (en stukken hout) bovenop gegooid en zo'n 20-25 minuten later er weer uit gehaald. Smaakte prima
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_77938738
yay barbeque!
Ja doei.
  donderdag 25 februari 2010 @ 07:01:12 #43
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_78423138
weer even wat foto's van de afgelopen tijd


Pulled pork


Liesstuk in de soya limoen marinade


konijn in bacon


spareribs (5 uur sessie)


kipkarbonaatjes


cupcake kippetje


ik heb een paar beugeltjes gekregen zodat ik mijn smokey mountain kan gebruiken als grill, ideaal!
  dinsdag 23 maart 2010 @ 19:53:35 #44
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79504180
Laatst geprobeerd een matambre te maken. Ik vond hem niet helemaal gelukt, maar is wel leuk om te maken.

Hier wat foto's




Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 23 maart 2010 @ 23:24:38 #45
128548 pavv
The computer says NO
pi_79514475
Da's nogal een stuk vlees....smaakte het?

ik heb ook niet stil gezeten de laatste week.... drie keer de BBQ aan...

MOINKS.....





Beercan Chicken




Eendenborstfilet

  woensdag 24 maart 2010 @ 14:02:42 #46
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79530050
Dat is een serieuze hoop MOINK ballen!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_79530968
Niet te zuinig idd. voor hoeveel man was dat?
  woensdag 24 maart 2010 @ 17:48:40 #48
248266 heartwork
Works of heart bleeding dark
pi_79538695
Aaa, wat krijg ik hier een trek van!
Ziet er goddelijk uit allemaal.
Big mouth strikes again
  woensdag 24 maart 2010 @ 19:26:12 #49
128548 pavv
The computer says NO
pi_79541878
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 14:27 schreef Den_Haag het volgende:
Niet te zuinig idd. voor hoeveel man was dat?
ehhh voor 2 man en een kind

(maar we hebben ze niet allemaal opgegeten hoor...er zijn er een aantal in de vriezer gegaan voor toekomstige snackmomenten.)
pi_79543192
quote:
Op maandag 18 januari 2010 23:02 schreef macferret het volgende:
nog van harte met je BGE, echt te gek!

en de peren, recept is niet van mijzelf
peer uithollen, maar opassen dat je de bodem niet perforeerd. de peerstukjes die je eruit haalt fijn prakken, mengen met bruine suiker, 1 a 2 verkruimelde bastogne koeken en een drank, kan rum zijn oid. peer weer met dit mengsel vullen, indirect op de bbq totdat de buitenkant zacht is.
Klinkt heerlijk!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')