FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag? Deel 147
kissaawoensdag 28 oktober 2009 @ 23:27
Glas Chardonnay
jslavenburgwoensdag 28 oktober 2009 @ 23:28
Ik heb honger, weet niet wat ik moet eten
vossswoensdag 28 oktober 2009 @ 23:29
3 sneetjes roggebrood op elkaar met flink wat jonge kaas ertussen. En dan 2 stapels zegmaar tussen de 1ste en de 2de en tussen de 2de en de 3de

Ow en een juupke erbij, want de melk is op
Kevincywoensdag 28 oktober 2009 @ 23:38
Over 8 uurtjes wakker worden met een ham-kaas croissant, gekookt eitje en verse jus en een bakkie koffie!!

ColdFeetwoensdag 28 oktober 2009 @ 23:38
Merlot
Kevincywoensdag 28 oktober 2009 @ 23:45
Ga nu toch maar een Whiskey nemen... Anders begin ik te trillen
mevrouwdebokdonderdag 29 oktober 2009 @ 00:21
net een glas aardbei\appelsap mmmmm..
Rianndonderdag 29 oktober 2009 @ 08:18
een glas melk
jslavenburgdonderdag 29 oktober 2009 @ 08:31
Brood met gekleurde muizen
Ienepiendonderdag 29 oktober 2009 @ 09:19
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 21:20 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ik geloof dat ik zaterdag de straat ff uitloop en bij jou kom eten
Hehe het soepje wordt opgediend in Pijnacker, dus je zult iets verder moeten lopen
zoetekauwtjedonderdag 29 oktober 2009 @ 10:37
vandaag wordt het denk ik koolvisfilet met een korstje van broodkruim/citroen/parmezaan uit de met geroosterde aardappeltjes en groentjes. Toetje: crumble met om het even welk lekker fruit is heerlijk. Lekker bolletje ijs erbij, mmmmmmm. Of chocoladesoufflé
#ANONIEMdonderdag 29 oktober 2009 @ 11:41
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 09:19 schreef Ienepien het volgende:

[..]

Hehe het soepje wordt opgediend in Pijnacker, dus je zult iets verder moeten lopen
#ANONIEMdonderdag 29 oktober 2009 @ 11:46
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 09:19 schreef Ienepien het volgende:

[..]

Hehe het soepje wordt opgediend in Pijnacker, dus je zult iets verder moeten lopen
ben je verhuisd? ik ga zo een grote pan snert maken. oma heeft haar wekelijkse dagje ziekenhuis en opa viert morgen zijn verjaardag,hebben zij en visite wat te eten morgen :p
KiwiTjuHhdonderdag 29 oktober 2009 @ 12:02
Ikw eet het nog niet..
Enfermeradonderdag 29 oktober 2009 @ 12:39
Vandaag iets uit de vriezer: Pasta met creme fraiche, broccoli en pesto met wat kaas erover. Ook nog wat vers gerapste wortel met peper, zout, olijfolie en balsamico azijn
Raissadonderdag 29 oktober 2009 @ 13:46
Twee appels
golferdonderdag 29 oktober 2009 @ 14:28
Vanavond:
tagliatelle met paddenstoelensaus, gebakken roerbak champignons-groentemix, gebraden wild zwijnsteaks met meegebakken cantharellen.
Raissadonderdag 29 oktober 2009 @ 14:36
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 14:28 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
tagliatelle met paddenstoelensaus, gebakken roerbak champignons-groentemix, gebraden wild zwijnsteaks met meegebakken cantharellen.
Mag ik komen eten?
golferdonderdag 29 oktober 2009 @ 14:39
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 14:36 schreef Raissa het volgende:


Mag ik komen eten?

Sorry, heb maar voor 2 personen alles ingekocht.
mevrouwdebokdonderdag 29 oktober 2009 @ 14:47
net op kop tomaten/mozzarellasoep en vanavond pizza casa dimama four cheeses
Raissadonderdag 29 oktober 2009 @ 14:48
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 14:39 schreef golfer het volgende:

[..]


Sorry, heb maar voor 2 personen alles ingekocht.
Dan ga ik toch maar aan de gehaktballen met spruitjes
Ienepiendonderdag 29 oktober 2009 @ 15:06
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 11:46 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ben je verhuisd? ik ga zo een grote pan snert maken. oma heeft haar wekelijkse dagje ziekenhuis en opa viert morgen zijn verjaardag,hebben zij en visite wat te eten morgen :p
Neej, Halloween feestje

Net 2 boterhammen met tonijnsalade op, uit onze ranzige kantine
Fuzzyshamdonderdag 29 oktober 2009 @ 15:46
Ontbeten met een eitje, 4 broodjes en een blikje kippensoep.

Lunch een eiwitshakie, stuk magere kip en 4 broodjes.

Nu als avondeten een pizza + banaan ( bij deze uitzondering ff ongezond doen).
Pizza dekt de honger alleen niet. Wat moet ik nou?
uniekhoorndonderdag 29 oktober 2009 @ 15:57
Tagiatelle met room, kaas en ei, roergebakken chinese kool met scheutje room en kerrie, roergebakken spinazie met ui en knoflook en een gegrilde tonijnsteak.
#ANONIEMdonderdag 29 oktober 2009 @ 16:24
deze snert wordt de beste ever....geloof alleen dat de pan te klein is
BarbaBientje01donderdag 29 oktober 2009 @ 17:01
Hmmmm lekker, snert! Wij eten pasta met spinazie, room en Parmezaanse kaas!
jslavenburgdonderdag 29 oktober 2009 @ 17:03
Patat met frikandel speciall
FutureFairytaledonderdag 29 oktober 2009 @ 17:45
Boerenkool met worst
Rianndonderdag 29 oktober 2009 @ 17:46
friet speciaal
norichdonderdag 29 oktober 2009 @ 18:10
Bloemkool, aardappels anders en chipolata
uniekhoorndonderdag 29 oktober 2009 @ 18:28
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 17:03 schreef jslavenburg het volgende:
Patat met frikandel speciall
Lekker voorgerecht

That's it?
zoalshetisdonderdag 29 oktober 2009 @ 19:06
de zuurkoolschotel kan ieder moment oven.
boem-dikkiedonderdag 29 oktober 2009 @ 21:23
Vanochtend pap en thee, vanmiddag een tosti, melk en een kitkat, en vanavond rösti ( jammerlijk. ), sperzieboontjes ( te weinig ) en vissticks.
Kevincydonderdag 29 oktober 2009 @ 22:00
Nu een lekkere Duits biertje

Helaas niet tussen deze dames
#ANONIEMvrijdag 30 oktober 2009 @ 07:13
thee
KiwiTjuHhvrijdag 30 oktober 2009 @ 07:34
Yohurt met muesli, sinasappelsap en een asperine.
minilotvrijdag 30 oktober 2009 @ 09:40
Het kwam er eerder deze week niet van, dus vanavond alsnog: risotto met geroosterde pompoen, paddestoelen, gorgonzola en krokante salie.

Vast wel even lekker na drie dagen erwtensoep.

[ Bericht 36% gewijzigd door minilot op 30-10-2009 09:53:43 ]
Enfermeravrijdag 30 oktober 2009 @ 09:46
Ik heb echt geen zin om te koken vanavond voor mn avonddienst, dus ik haal straks op mn werk gewoon ordinair een patatje
FutureFairytalevrijdag 30 oktober 2009 @ 09:51
ik ga vanmiddag met een half Chinese/half Indonesische kokkin naar Amsterdam waar ze me allerlei hapjes gaat voorschotelen. Ik moet vooral de gestoomde oesters met tausisaus van haar proberen, maar ik gruwel een beetje van het idee van oesters Vnv weet ik meer, ben benieuwd...
lies1947vrijdag 30 oktober 2009 @ 11:01
gefileerde zeebaars uit de oven met worteltjes, sla en gebakken aardappelen.
erbij denk ik een gles sauvignons blanc uit argentinie.
minilotvrijdag 30 oktober 2009 @ 14:22


Hoeraa! Ik dacht dat ik helemaal geen fruit meer in huis had, maar ik vond achterin de koelkast nog een klein trosje prima druiven!
Nu late lunch, en dan maar gauw even boodschappen doen..
#ANONIEMvrijdag 30 oktober 2009 @ 14:36
opa en oma helemaal blij met de erwtensoep...t smaakte dan ook heerlijk,echt mijn beste snert ever,lolz
boem-dikkievrijdag 30 oktober 2009 @ 14:50
Vanochtend twee witte boterhammen met olijfonaise en rosbief. En twee koppen thee. Vanmiddag leef ik op tosti's en Taksi en wat ik vanavond ga eten weet ik eigenlijk nog niet..
minilotvrijdag 30 oktober 2009 @ 14:53
Moest eerst iets hartigs, nog wat belegen kaas gegeten met honing en limburgse mosterd. Restjes zijn nu echt op. Hop, nu op de fiets en zorgen voor méér eten in huis.
littledrummergirlvrijdag 30 oktober 2009 @ 14:56
vanavond een boerensteak met krieltjes en worteltjes, tomaatjes en komkommer
Dubbyeusvrijdag 30 oktober 2009 @ 14:58
Nu 6 boterhammen met o.a. ham en hagelslag als ontbijt en een liter melk en over enkele uren een paar borden rijst met pilaf. (+bier denk ik)
KrisGrimvrijdag 30 oktober 2009 @ 14:59
Dubbele espresso
Ienepienvrijdag 30 oktober 2009 @ 16:17
2 boterhammen met slankie en een bordje patat. Een evenwichtige lunch dus...
Raissavrijdag 30 oktober 2009 @ 17:15
Vanavond uiteten
Pietverdrietvrijdag 30 oktober 2009 @ 17:20
Ben een lasagna aan het maken geheel zonder prefab.
Curiosityvrijdag 30 oktober 2009 @ 17:20
Pasta met tonijn en een salade.
mevrouwdebokvrijdag 30 oktober 2009 @ 17:26
gebakken aardappels met boontjes en hamburgers
kissaavrijdag 30 oktober 2009 @ 17:37
Macaroni-ovenschotel

(macaroni, tartaar, ui, knoflook, champignons, verse tomaten en zelfgemaakte kaassaus)
Pietverdrietvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:03
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben een lasagna aan het maken geheel zonder prefab.
Heb een bechamelsaus gemaakt met daar chedder toegevoegd, gehakt gebraden en met tomaten, zout peper, laurierblad, , foelie, rozemarijn en oregano een saus gemaakt en ingekookt.
Pecorino geraspt, spinazie gewassen en geblancheerd.
Met ei en meel pasta gemaakt,
Bodem van lasagna blik bedekt met plakjes tomaat en bechamelkaassaus, vel er over, tomatengehaktsaus er over, bedekken met verse basilicum. Vel erover, spinazie erop met wat bechamel, vel erover, tomatengehakt, etc etc etc
afgedekt met vel en daar bechamel en Pecorino op, dit gaat in de oven tot lekker gaar.
Vrees dat ie wat te nat wordt, maar we zien wel.
zoalshetisvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:22
klinkt goed piet. hoop wel dat je zeer fijngemalen griesmeel voor de lasagnebladen gebruikt hebt. en dat je ze 1 minuut voorgekookt hebt. maar dat vertrouw ik jou wel toe.
Pietverdrietvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:23
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:22 schreef zoalshetis het volgende:
klinkt goed piet. hoop wel dat je zeer fijngemalen griesmeel voor de lasagnebladen gebruikt hebt. en dat je ze 1 minuut voorgekookt hebt. maar dat vertrouw ik jou wel toe.
Nope, gewoon bloem en ei, en niet voorgekookt.
zoalshetisvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:24
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nope, gewoon bloem en ei, en niet voorgekookt.
oeps. dan weet ik wel zeker dat het nat en papperig gaat worden.
Dubbyeusvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:26
Er gaat natuurlijk helemaal niets boven de hoogwaardige lasagne van de Aldi.
zoalshetisvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:26
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:26 schreef Dubbyeus het volgende:
Er gaat natuurlijk helemaal niets boven de hoogwaardige lasagne van de Aldi.


wel als je student bent of gewoon aartslui.
Dubbyeusvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:27
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:26 schreef zoalshetis het volgende:

[..]



wel als je student bent of gewoon aartslui.


Oog het ook niet beeldig:

zoalshetisvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:28
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:27 schreef Dubbyeus het volgende:

[..]



Oog het ook niet beeldig:

[ afbeelding ]
1 hele kilo voor 1 euro 90?
Pietverdrietvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:29
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:26 schreef Dubbyeus het volgende:
Er gaat natuurlijk helemaal niets boven de hoogwaardige lasagne van de Aldi.


Kwam laatst een oude kennis van mij tegen bij de aldi, die heeft een italiaans cateringbedrijfje, hele karretje vol met verse lasagna van de aldi.
Pietverdrietvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:30
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:24 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

oeps. dan weet ik wel zeker dat het nat en papperig gaat worden.
geen idee, in geen jaren lasagna gemaakt met verse pasta.
Dubbyeusvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:32
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:28 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

1 hele kilo voor 1 euro 90?
Iets in die geest zal het wel zijn idd, maar zonder dollen: ik eet nooit lasagne en heb het dus ook nog nooit gehaald. Vroeger bij mijn ouders weleens vaker gegeten though.
zoalshetisvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:34
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

geen idee, in geen jaren lasagna gemaakt met verse pasta.
het is eigenlijk stiekem mijn specialiteit met verse pasta. ook qua gehaktsaus, die van jou overigens erg lekker klonk. gekookte griesmeelpasta die je kookt en in koudwater afkoelt zwelt wat op en is stevig, zodat het niet als een vaatdoek over de vullig valt en in staat is om vocht op te nemen.

fijngemalen griesmeel kan je gewoon in turksewinkels voor 1,50 per kilo kopen. onder de naam semoline.
LuKa-LiKeSvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:36
Een groot broodje kipkebab, met cocktailsaus!
Pietverdrietvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:40
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:34 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

het is eigenlijk stiekem mijn specialiteit met verse pasta. ook qua gehaktsaus, die van jou overigens erg lekker klonk. gekookte griesmeelpasta die je kookt en in koudwater afkoelt zwelt wat op en is stevig, zodat het niet als een vaatdoek over de vullig valt en in staat is om vocht op te nemen.

fijngemalen griesmeel kan je gewoon in turksewinkels voor 1,50 per kilo kopen. onder de naam semoline.
Aha,
Echter, als ik de rauwe pasta (alleen ei en bloem) in de lasagna doe, zuigt die zich toch ook vol met vocht tijdens het garen?
KiwiTjuHhvrijdag 30 oktober 2009 @ 18:43
Wij hebben chinees gehaald
Mikkievrijdag 30 oktober 2009 @ 18:49
Lasagne, gewoon zo'n simpel pakketje met zelf groente, melk en vlees erbij tiefen
Curiosityvrijdag 30 oktober 2009 @ 19:05


Gisteren van mijn vader gehad en ik kon het niet laten om er van te snoepen.
Echt super
FutureFairytalevrijdag 30 oktober 2009 @ 19:25
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kwam laatst een oude kennis van mij tegen bij de aldi, die heeft een italiaans cateringbedrijfje, hele karretje vol met verse lasagna van de aldi.

en dan verkopen voor ¤ 8,95 per halve bak Vuile hond
Chinees restaurant Hoi Tin werd het vanmiddag (direct naast de rode ramen );
- Pangsit met garnalen
- Krokant gebakken noodles met biefstuk
- Krabbetjes in zoetzure saus
- Geroosterde kip met sojasaus
- Tja Sieuw
- Babi Pangang Spek
Heerlijk, echt een goede Chinees! En netjes het overige verpakt in bakjes en mee naar huis genomen
zoalshetisvrijdag 30 oktober 2009 @ 19:31
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aha,
Echter, als ik de rauwe pasta (alleen ei en bloem) in de lasagna doe, zuigt die zich toch ook vol met vocht tijdens het garen?
het antwoord staat op je te wachten toch in de oven? je moet pasta bijna altijd even koken als het lapjes zijn voor lasagne en canneloni. bij ravioli niet natuurlijk, dan vul je ze rauw en kook je de pasta later bijna 7 minuten afhankelijk van de vulling, die je er altijd koud in moet doen.
Pietverdrietvrijdag 30 oktober 2009 @ 20:03
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 19:31 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

het antwoord staat op je te wachten toch in de oven? je moet pasta bijna altijd even koken als het lapjes zijn voor lasagne en canneloni. bij ravioli niet natuurlijk, dan vul je ze rauw en kook je de pasta later bijna 7 minuten afhankelijk van de vulling, die je er altijd koud in moet doen.
Antwoord is dat het een bijna perfecte lasagna geworden

Hij smaakt goddelijk, heerlijk de verse spinazie en tomatensaus,
zoalshetisvrijdag 30 oktober 2009 @ 20:24
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Antwoord is dat het een bijna perfecte lasagna geworden

Hij smaakt goddelijk, heerlijk de verse spinazie en tomatensaus,
goed gedaan dan. misschien kan je het deeg de volgende keer behandelen zoals het hoort en is je lasagne met die saus nog lekkerder. en salie doet het vooral erg goed met gehaktsaus. uitgebakken spekjes gesneden van een spekblok is natuurlijk ook heerlijk erbij.
minilotzaterdag 31 oktober 2009 @ 10:40
Ontbijten met Oeufs en Cocotte en broodsoldaatjes.
zoalshetiszaterdag 31 oktober 2009 @ 11:00
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 10:40 schreef minilot het volgende:
Ontbijten met Oeufs en Cocotte en broodsoldaatjes.
maak maar.
Rbhpzaterdag 31 oktober 2009 @ 11:02
Udon salad noodles met sesame saus.
minilotzaterdag 31 oktober 2009 @ 11:05
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 11:00 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

maak maar.
Hela, niks tegen klassieke Franse frutseligheidjes, hè?
lies1947zaterdag 31 oktober 2009 @ 11:18
we gaan maar weer eens aan de fondu, varkenshaasje aan stukken, stokbrood, kruidenboter, sausjes en een bak gemengde sla. even nog en goeie fles rode wijn uitzoeken.
zoalshetiszaterdag 31 oktober 2009 @ 11:32
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 11:05 schreef minilot het volgende:

[..]

Hela, niks tegen klassieke Franse frutseligheidjes, hè?
maak het maar zeg ik toch? klassiek frans is erg moeilijk na te maken met hedendaagse ingerediënten.
FutureFairytalezaterdag 31 oktober 2009 @ 11:45
straks een gebakken ei met dubbele dooier, vnv uit eten in Breda. Waar moeten we nog zien
minilotzaterdag 31 oktober 2009 @ 11:55
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 11:32 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

maak het maar zeg ik toch? klassiek frans is erg moeilijk na te maken met hedendaagse ingerediënten.
O, ik dacht dat je pestte
Overigens valt het hierbij wel mee: room, roomboter en verse eieren zijn natuurlijk prima verkrijgbaar!

[ Bericht 17% gewijzigd door minilot op 31-10-2009 12:03:30 ]
#ANONIEMzaterdag 31 oktober 2009 @ 12:44
Een plak brood met pindakaas
-Mellow-zaterdag 31 oktober 2009 @ 13:36
Nu een geroosterd bruin bolletje met een spiegelei, spek en een likje hot ketchup. En cappuccino.

Vanavond imam bayildi, oftewel: aubergines gevuld met een tomaten-ui prutje. Turks brood erbij
KiwiTjuHhzaterdag 31 oktober 2009 @ 13:40
Vanavond een zelf gemaakt broodje hamburger
Pietverdrietzaterdag 31 oktober 2009 @ 13:42
Vanavond
Eendenborst op de huid gebraden, met een klassiek franse sinaasappelsaus
Pommes gratiné
Rode kool
En als toetje flan caramel
minilotzaterdag 31 oktober 2009 @ 13:56
Strakjes een beetje wortelcurrysoep met kleine naanbroodjes, waarvan het deeg nu staat te rijzen.
Vanavond hachee met knolselderijpuree.

Piet, ik hou niet van eend, maar heb je het recept van die sinaasappelsaus voor mij?
boem-dikkiezaterdag 31 oktober 2009 @ 13:59
Uhm. Stokbroodje ham/kaas uit het tosti apparaat. Vanavond weet ik nog niet eigenlijk. Waarschijnlijk iets wat makkelijk is en goed vult. Bodem enzo.
#ANONIEMzaterdag 31 oktober 2009 @ 14:00
Ik eet twee witte bolletjes met gerookte makreel .
uniekhoornzaterdag 31 oktober 2009 @ 14:13
Hutspot met klapstuk

Nu een kommetje zelfgemaakte champignonsoep met een vers meergranen bolletje met fricandue
littledrummergirlzaterdag 31 oktober 2009 @ 14:16
marabou chocolade met stukjes daim van de ikea
Tokkelboerzaterdag 31 oktober 2009 @ 14:47
Show cooking in Twente
Heb er nu al zin in. echt super lekker eten.
Dubbyeuszaterdag 31 oktober 2009 @ 14:49
Patat + mexicano + bamischijf. + Bier.
julianazaterdag 31 oktober 2009 @ 16:05
Sucadelappen (staan sinds 9 uur op) met hutspot.
Tezzzaterdag 31 oktober 2009 @ 16:10
Biefstuk boter/kaas/eieren (geen idee of het lekker is maar het ziet er wel comfort-food-achtig uit en dat heb ik nodig vandaag).

Daarbij een groene salade met veldsla als basis, tomatensaus en wat rozeval.
Dubbyeuszaterdag 31 oktober 2009 @ 16:11
quote:
Wat een walgelijke vent is die kok in dat filmpje.
Tezzzaterdag 31 oktober 2009 @ 16:15
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 16:11 schreef Dubbyeus het volgende:

[..]

Wat een walgelijke vent is die kok in dat filmpje.
Ik mag hem wel! Hij maakt lekkere dingen, die je zo in het huis-tuin-keuken-huishouden toe kunt passen. Zonder al te veel frutsels of moeilijke ingredienten/handelingen. Ik ben wel een beetje fan van zijn website en heb al vele gerechten geprobeerd.
littledrummergirlzaterdag 31 oktober 2009 @ 16:27
denk dat ik vanavond voor afhaal/bezorg ga heb de hele dag al geen zin om naar buiten te gaan, ongezellig herfst gedoe
Pannenkoekenzaterdag 31 oktober 2009 @ 17:59
Shoarma, brood, knoflooksaus en wokgroenten .
Enfermerazaterdag 31 oktober 2009 @ 18:24
Zelfgemaakte patat uit de oven, sperzieboontjes en een hamburger
TrailerTrashzaterdag 31 oktober 2009 @ 18:31
Tortellinisalade met knoflookbrood
Curiosityzaterdag 31 oktober 2009 @ 18:32
Duitse broodjes met roomboter en kaas, likkepot en
-Mellow-zaterdag 31 oktober 2009 @ 21:32
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 13:36 schreef -Mellow- het volgende:
Nu een geroosterd bruin bolletje met een spiegelei, spek en een likje hot ketchup. En cappuccino.

Vanavond imam bayildi, oftewel: aubergines gevuld met een tomaten-ui prutje. Turks brood erbij
Mijn lief had zin in sushi dus dat hebben we ook maar gehaald. Dus de aubergines worden eventueel een klein hapje voor later vanavond en de lunch voor morgen en maandag. Is toch lekkerder als t koud is geworden (en weer opgewarmd)

Als toetje yoghurt met banaan en maple syrup en daarna Irish coffee met verse slagroom.
Mr.Noodlezaterdag 31 oktober 2009 @ 23:24
In het kader van Halloween:




van:

Bron
FutureFairytalezondag 1 november 2009 @ 02:10
Wezen eten bij Gauchos in Breda.. dit was mijn 1e Gauchos ervaring. Had een steak van 300 gram, whehe zo'n bonk op je bord . Maar hij was heerlijk mals en pittig gepeperd, met pepersaus on the side.
Toe chocoladeijs en stukje chocotaart. Echt heerlijk gegeten
Daksijszondag 1 november 2009 @ 02:11
zelfgemaakte hamburgers met veels te veel hamburgerkruiden
heb er dorst van
#ANONIEMzondag 1 november 2009 @ 09:12
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 23:24 schreef Mr.Noodle het volgende:
In het kader van Halloween:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

van:

Bron
Inventief, maar wat ziet het er smerig uit wel een leuk Halloween idee idd!

Wij aten gisteren deze risotto met pompoen en salie, was heerlijk !
HaverMoutKoekjezondag 1 november 2009 @ 09:32
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 23:24 schreef Mr.Noodle het volgende:
In het kader van Halloween:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

van:

Bron
ziet er ontzettend goor uit! Vooral die nagels

Ik eet vanavond spruitjes met tamme kastanjes en spek
kriorozondag 1 november 2009 @ 10:12
Net maar even wat toast, kwark en melk.
DarkElfzondag 1 november 2009 @ 11:46
voor de luns maak ik zo een mosterdsoepje en vanavond eten we gegrilde lamsfiletjes met romaatjes en zwarte olijvensalade
Pietverdrietzondag 1 november 2009 @ 12:16
Gisterenavond een fles badischer federweißer gedronken en net gebrunched met een ommelet met gorgonzola, verse broodjes, gerookte wilde zalm, filet americain, koffie, verse jus en melk, pata negra ham en daarna elk een flan caramel, die waren over van gisteravond.
_Hestia_zondag 1 november 2009 @ 12:18
pasta met kipfilet, paprika, champignons, ui en kaassaus
Pietverdrietzondag 1 november 2009 @ 12:24
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 13:56 schreef minilot het volgende:
Strakjes een beetje wortelcurrysoep met kleine naanbroodjes, waarvan het deeg nu staat te rijzen.
Vanavond hachee met knolselderijpuree.

Piet, ik hou niet van eend, maar heb je het recept van die sinaasappelsaus voor mij?
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.
Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
Curiosityzondag 1 november 2009 @ 12:27
Kaiserbroodjes met schinkenspicker en ham + een grote beker aardbeienmelk.
-Mellow-zondag 1 november 2009 @ 12:32
quote:
Op zondag 1 november 2009 09:12 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]


Wij aten gisteren deze risotto met pompoen en salie, was heerlijk !
oe dat lijkt mij wel wat, even onthouden voor later deze week. Heb sowieso nog een bosje salie liggen
KiwiTjuHhzondag 1 november 2009 @ 12:45
Vanmiddag vooral taart, hapjes etc. Mijn moeder is jarig.
Voor vanavond hebben we een zelfgemaakte groentesoep met focia.
Curiosityzondag 1 november 2009 @ 17:25
Zometeen halve kip met frieten en appelmoes.
Mikkiezondag 1 november 2009 @ 17:26
Broodjes vanavond. Iets met gehakt en ik heb nog twee pikanto's liggen die ik in de oven gooi.
#ANONIEMzondag 1 november 2009 @ 19:17
De goulash was lekker .

Constatering van de dag: Goulash is chili met karwijzaad. Of Chili is goulash zonder karwijzaad.
renzellzondag 1 november 2009 @ 19:40
Oeioei, er ligt een heerlijk kippetje onder de gril en de sugar snaps staan te stomen. Daarbij heb ik een salade met rode peper, bosui, tomaat en een heerlijk geitenkaasje gemaakt. En dan een glaasje wijn erbij. Genieten!
Mirjamzondag 1 november 2009 @ 19:41
pompoensoep gemaakt, het was niet echt een succes
opgepimpt met allemaal dingen wel lekker, maar op zichzelf niet eigenlijk

zonde van al het werk, maargoed
Curiosityzondag 1 november 2009 @ 20:13
Nu rooibos en een stukje spekkoek.
Mirjamzondag 1 november 2009 @ 20:17
ben en jerry's cookiedough, aangezien de pompoensoep geen succes was
uniekhoornzondag 1 november 2009 @ 20:22
Zelfgemaakte hamburgers.

Tartaar met ei, peterselie, knoflook, mosterd, knoflook, zout, peper, soja, ketjap, komijn, ui, nootmuskaat, beschuit enzo, dat lekker grillen.

Op meergranenbolletjes en dan Hela curry, gegrilde ui en paprika erbij.
Tuurlijk wat kaas, ijsbergsla, tomaat, rauw ui, komkommer en augurk...

Broodje kon natuurlijk niet dicht
Enfermerazondag 1 november 2009 @ 20:24
quote:
Op zondag 1 november 2009 20:22 schreef uniekhoorn het volgende:
Zelfgemaakte hamburgers.

Tartaar met ei, peterselie, knoflook, mosterd, knoflook, zout, peper, soja, ketjap, komijn, ui, nootmuskaat, beschuit enzo, dat lekker grillen.

Op meergranenbolletjes en dan Hela curry, gegrilde ui en paprika erbij.
Tuurlijk wat kaas, ijsbergsla, tomaat, rauw ui, komkommer en augurk...

Broodje kon natuurlijk niet dicht
Zoo, lekkerr!
Hahaha ach, dat maakt niet uit, met een lekkere zelfgemaakte hamburger is het altijd knoeien, dat mag de pret niet drukken!
Christiaanzondag 1 november 2009 @ 20:27
Unox Good Noodles.
#ANONIEMzondag 1 november 2009 @ 21:29
mirjam wat jammer dat je de pompoensoep niet lekker vond. zag dat je niet van paprika houdt, maar de combi van geroosterde paprika en pompoen is echt heerliik. ben zelf ook geen paprika-fan maar geroosterd dus wel. gewoon simpel ui en knof fruiten dan water, bouillonblokje, pompoen en geroosterde paprika erbij en op t laatst wat gemalen zwarte peper en de staafmixer er doorgeen jetsen
FutureFairytalezondag 1 november 2009 @ 21:46
quote:
Op zondag 1 november 2009 20:27 schreef Christiaan het volgende:
Unox Good Noodles.
hou veel van noodles en net ook zakje op (IndoMie) maar Unox vind ik veruit de slechtste
Bij verjaardag kreeg ik tomatensoep (zelf gemaakt) en broodje knakworst. Fruittaart toe. Thuis nog trek (kwam laat op verjaardag dus alle heerlijke hapjes gemist) dus nog een zakje noodles
lies1947maandag 2 november 2009 @ 12:06
vanavond eten we gegrillde kip met aardappeltjes en zelfgemaakte appelmoes
ook staat er nu een bourgondische stoofpot op het vuur te stoven. dat is voor morgen.
dan weet ik zeker dat die morgen op zijn lekkerst is!!!!
DarkElfmaandag 2 november 2009 @ 12:10
gisteren kippenbouillon getrokken, vanavond eten we kippennoedelsoep met baby paksoi, gember, rode peper, kip en boekweitnoedels
FutureFairytalemaandag 2 november 2009 @ 13:33
Bapao met ketchup bij gebrek aan chilisaus + beker yoki en sinaasappel.
Nu sesamcrunch (zonnatura)
Mr.Noodlemaandag 2 november 2009 @ 13:43
quote:
Op maandag 2 november 2009 12:10 schreef DarkElf het volgende:
gisteren kippenbouillon getrokken, vanavond eten we kippennoedelsoep met baby paksoi, gember, rode peper, kip en boekweitnoedels
Grappig, wordt vandaag m'n middaglunch. Noodles in visbouillon en rijstwijn, gamba's, babypaksoi, taugé , shii-take en bosuitjes er bovenop
KiwiTjuHhmaandag 2 november 2009 @ 15:16
Ik weet het nog niet. Denk dat het een broodje met iets erop gaat worden ofzo
Ekfarmaandag 2 november 2009 @ 17:17
Boerenkool met spekjes en rookworst
Enfermeramaandag 2 november 2009 @ 17:25
Zuurkoolstamppot met runderworstje
renzellmaandag 2 november 2009 @ 18:48
Er staan nu gevulde portobello's in de oven, mjum!

En zo'n stoofpot wil ook ook een keer!!! Nog nooit gemaakt gewoon.
* renzell gaat op zoek naar het grote stoofpottentopic
Dubbyeusmaandag 2 november 2009 @ 19:21
quote:
Op maandag 2 november 2009 17:17 schreef Ekfar het volgende:
Boerenkool met spekjes en rookworst
+ Gele vla en een pak melk.
minilotmaandag 2 november 2009 @ 19:22
Hachee over van zaterdag, gaat zo in de oven met een laag knolselderij&aardappelpuree met gorgonzola er bovenop.
#ANONIEMdinsdag 3 november 2009 @ 08:04
thee
DarkElfdinsdag 3 november 2009 @ 08:40
vanavond gebakken pangasius met sinaasappel/zwarte olijf/romaatjes/basilicumsalsa erbij
#ANONIEMdinsdag 3 november 2009 @ 10:18
heerlijke sappige mandarijntjes
motorbloempjedinsdag 3 november 2009 @ 10:29
een banaan
DarkElfdinsdag 3 november 2009 @ 10:49
een groot glas spa rood en een sinaasappel
Enfermeradinsdag 3 november 2009 @ 10:50
Net als ontbijt op: een bakje yoghurt met biologische muesli en een kopje thee. Ga zo een kopje koffie zetten
Koningindinsdag 3 november 2009 @ 12:03
Ga een cup a soepje pakken met mijn boterhammen.
HVdinsdag 3 november 2009 @ 12:19
Zo meteen ff een tosti ham/kaas maken
FutureFairytaledinsdag 3 november 2009 @ 13:25
2 broodjes kroket met mosterdmayo
Zo-is-datdinsdag 3 november 2009 @ 15:01
Wraps met gekruid gehakt, geraspte kaas, komkommer, ijsbergsla, blokjes tomaat en tomatensaus!
Als toetje slagroomvanillevla met overgebleven ganache van de chocolade-frambozentaart van het weekend
Tezzdinsdag 3 november 2009 @ 15:13
In ieder geval groentesoep. Misschien een tosti erbij of zo.
Enfermeradinsdag 3 november 2009 @ 17:04
Vanavond zelfgemaakte pizza. Nog geen zelfgemaakte bodem, dat ga ik een andere keer doen.
Lekkor
uniekhoorndinsdag 3 november 2009 @ 17:21
Boerenkool stamp. met roomkaas, mosterd, azijn, augurk, uitgebakken spekjes en een rundervink.
ForumGekdinsdag 3 november 2009 @ 17:32
Gisteren risotto met bospaddestoelen en gevulde paprika gemaakt.

Vandaag Shoarma / Gyros met brood, tkan niet elke dat feest zijn natuurlijk
motorbloempjedinsdag 3 november 2009 @ 17:33
couscoussalade, vanavond
_Hestia_dinsdag 3 november 2009 @ 17:35
Hollandse aardappelschotel met extra spekjes en champignons
#ANONIEMdinsdag 3 november 2009 @ 17:35
alvast voor morgen beginnen aan de roti, dan hoef ik morgen als de visite er is niet in de keuken te staan.
motorbloempjedinsdag 3 november 2009 @ 17:36
roti heb je daar ergens een goed recept voor staan? Kant en klare meuk lijkt me niet te vreten.

Vork had laatst nog een lekkere vega variant voor ons gemaakt, waar ik ook het recept nog wel van wil overigens , maar met vlees is natuurlijk ook goed!
DarkElfdinsdag 3 november 2009 @ 17:49
yoghurt met druivengelei
Schransemandinsdag 3 november 2009 @ 18:23
Ik keek naar buiten en ben naar de slager gereden voor een pot erwtensoep. Uiteraard een extra rookworst erbij.
Mikkiedinsdag 3 november 2009 @ 18:29
Pasta met ham en champignons. Carbonara is dat geloof ik?
KiwiTjuHhdinsdag 3 november 2009 @ 18:51
Wij hadden aardappels, bloemkool en karbonade.
minilotdinsdag 3 november 2009 @ 19:01
Roodbaarsfilet van de grill met zelfgemaakte citroenboter, gestoofde boontjes en stokbrood met jonge kaas en groene kruiden.
#ANONIEMdinsdag 3 november 2009 @ 19:08
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 17:36 schreef motorbloempje het volgende:
roti heb je daar ergens een goed recept voor staan? L
ik heb t nu zo vaak gemaakt,doe t n btje op gevoel. er is n roti topic en ik ben begonnen met n combi van shmoopy en volgens mij n hindoestaanse. doe internet via mobiel, kan ff niet voor je opzoeken. uiteindelijk is het gewoon een makkelijk recept waar je je gasten veel plezier mee doet. de roti-vellen haal ik btw bij de toko. die zijn prima imo.

[ Bericht 45% gewijzigd door #ANONIEM op 03-11-2009 19:16:36 ]
The_Hivesdinsdag 3 november 2009 @ 20:28
spruitjes
mevrouwdebokdinsdag 3 november 2009 @ 23:00
nu kop tijgerthee en 8 kaastucjes
FutureFairytalewoensdag 4 november 2009 @ 08:37
Gisteren naar de snackbar bij gebrek aan fut om nog te koken en zag een lange lummel op het menu dus zei 'doe dat maar', geen idee wat het was. Een 2x zo lange frikandel speciaal Was wel lekker
-Mellow-woensdag 4 november 2009 @ 11:04
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 17:36 schreef motorbloempje het volgende:
roti heb je daar ergens een goed recept voor staan? Kant en klare meuk lijkt me niet te vreten.

Vork had laatst nog een lekkere vega variant voor ons gemaakt, waar ik ook het recept nog wel van wil overigens , maar met vlees is natuurlijk ook goed!
Roti

- 3 kippenbouten
- 6 aardappels
- kouseband
- uien
- flink wat tenen knoflook
- 2 madame jeanettes (van zaadjes ontdaan)
- 4 eetlepels kerrie massala
- tomatenpuree
- 2 bouillonblokjes
- roti (van de toko, ik ben nog niet zo ver dat ik die ook zelf maak)

uien, knoflook en mme. jeanette heel fijn snijden.
Neem een flinke braadpan en fruit de boel aan. Doe er dan een stuk of drie eetlepels massala bij.
Wrijf de kippenbouten ook in met wat massala (onder het vel) en doe die in de pan zodra de geuren van de massala vrij komen. Kip aan beide kanten kort aanbraden.
Dan doe je er water bij tot de kip onder staat. Lepeltje tomatenpuree en de bouillonblokjes erdoor.
Uurtje laten pruttelen. Als het gaar is kun je de bende nog laten inkoken voor een wat sterkere smaak aan de saus. De kouseband kun je in dezelfde pan gaar koken.

Ondertussen de aardappels koken en erbij doen. En de roti even verwarmen in een koekepan.
DarkElfwoensdag 4 november 2009 @ 11:05
nu hangop met bramen en honing.

vanavond gegrild biefstukje met ratatouille
boem-dikkiewoensdag 4 november 2009 @ 11:56
Chili Con Carne.. En vanmiddag tosti's.
KiwiTjuHhwoensdag 4 november 2009 @ 12:15
Wij eten aardappels, andijvie en een gehaktbal.
VinceMegawoensdag 4 november 2009 @ 13:16
Turks brood met kaas en franse mosterd!
motorbloempjewoensdag 4 november 2009 @ 13:16
net een bak couscous op, vanavond pasta(salade) met tonijn en rode pesto
#ANONIEMwoensdag 4 november 2009 @ 13:25
moblo t recept roti hierboven dekt zo ongeveer de lading. ik doe er ook nog een gekookt eitje bij en de madame jeanet laat ik achterwege ivm kind. serveer er sambal van erbij voor de liefhebbers van pittig.
#ANONIEMwoensdag 4 november 2009 @ 13:27
oh en als kip gaar is ff uit de saus halen en de staafmixer er ff doorheen jetsen voor n mooie saus
uniekhoornwoensdag 4 november 2009 @ 16:14
Staat nu een pan snert op het fornuis en de cake heb ik net uit de oven gehaald.

Dus straks: Snert met saucijsjes, krabbetjes, speklapjes, rookworst en hamlap met roggebrood.
Als nagerecht: Plakjes cake, roomijs en verse slagroom.
Rbhpwoensdag 4 november 2009 @ 16:16
Klinkt goed! Hoe was de boerenkool? Ik mis dat.
Tezzwoensdag 4 november 2009 @ 16:18
Vanavond sinds lange tijd maar weer eens iets op tafel zetten wat eigenlijk mislukt is, maar toch best lekker gaat blijken (hoop ik...).

Ik had een restje kip en een restje aardappels over, dus ik dacht: hoppa, alles in 1 pan met sjalotje, knof, erwtjes, paprika en courgette. Het ziet er super ranzig uit nu in de pan: de aardappels zijn helemaal uit elkaar gevallen en het vocht uit de groentes heeft het prutje alleen maar kleffer gemaakt.
Maar....... het ingredient wat alles lekker maakt (geraspte kaas) zorgt er wellicht voor dat het toch nog te eten is...

Ik heb net geproefd en het ziet er ranzig uit, maar het smaakt best oke. Ik ga tegen mijn tafelgenoten straks zeggen dat het zo hoort. Kijken wat ze zeggen...
DarkElfwoensdag 4 november 2009 @ 16:20
FutureFairytalewoensdag 4 november 2009 @ 16:43
italiaanse aardappeltjes, maïs en ribsters denk
DarkElfwoensdag 4 november 2009 @ 16:48
nu een kopje sweet chaithee
ForumGekwoensdag 4 november 2009 @ 17:30
quote:
Op woensdag 4 november 2009 16:14 schreef uniekhoorn het volgende:
Staat nu een pan snert op het fornuis en de cake heb ik net uit de oven gehaald.

Dus straks: Snert met saucijsjes, krabbetjes, speklapjes, rookworst en hamlap met roggebrood.
Als nagerecht: Plakjes cake, roomijs en verse slagroom.
Mag ut wat calorietjes meer zijn?

Vanmiddag 3,5 uur op het water gezeten incl. natgeregend op de weg ernaartoe dus ben helemaal kapot. Op de terugweg van de Appie een zak Mosterdsoep, afbak stokbroodje en stukje vlees (Slaburger, volgens mij gewoon een slavink, maar dan rechthoekig) meegenomen . Lekker makkelijk, maar dan hoef ik vandaag het huis niet meer uit.
Enfermerawoensdag 4 november 2009 @ 17:52
Heerlijk stukje zelfgebakken pizza van gister met een salade van kropsla, tomaatjes, komkommer en augurk met een mayonaise-mosterd-balsamico-peper-zout dressing
Ienepienwoensdag 4 november 2009 @ 18:53
Verse romige broccolisoep en paprikaatjes gevuld met gehakt uit de oven...mjum
#ANONIEMwoensdag 4 november 2009 @ 19:20
tezz de roti was heerlijk btw.
minilotwoensdag 4 november 2009 @ 19:44
Noedels met rivierkreeftjes, sugar snaps, wortel, sesamolie, sojasaus en sherry. O, en sesamzaadjes
Tezzdonderdag 5 november 2009 @ 07:51
quote:
Op woensdag 4 november 2009 19:20 schreef SeaOfLove het volgende:
tezz de roti was heerlijk btw.
Het viel allemaal reuze mee! Ze vonden het lekker, hihi........ Ze vroegen of ik het nog een keer wilde maken.... (maar ik weet niet of het nog een keer lukt om het te laten mislukken hihi)
#ANONIEMdonderdag 5 november 2009 @ 08:06
lolz. gelukkig heb je aan b. wel een makkelijke eetster. ontopic: thee
Winner_Tacodonderdag 5 november 2009 @ 08:11
Thee ( Fuck Nespresso dat je bijna nergens kunt kopen ) met een boterhammetje met grilworst van de slager
Tezzdonderdag 5 november 2009 @ 08:14
quote:
Op donderdag 5 november 2009 08:06 schreef SeaOfLove het volgende:
lolz. gelukkig heb je aan b. wel een makkelijke eetster. ontopic: thee


En wat wordt het verjaardagsmaaltje voor jouw dochter?
Rbhpdonderdag 5 november 2009 @ 08:36
Big Mac, lang geleden zeg.
DarkElfdonderdag 5 november 2009 @ 08:39
vanavond verse tomatensoep die ik vandaag eens ga maken..
#ANONIEMdonderdag 5 november 2009 @ 08:43
@tezz: ze gaat morgen na school naar haar vader,dus ze eet niet bij mij. voor vanavond spruitjesstampot. traktatie op school worden mini-pavlovla's met ipv fruit tumtum.
Enfermeradonderdag 5 november 2009 @ 10:35
Net een bruin bolletje met hagelslag en een kopje thee als ontbijt. Voor vanavond weet ik het nog niet, manlief mag dat verzinnen vandaag
HVdonderdag 5 november 2009 @ 11:48
Nu een kopje thee en een appel . Als lunch tomatensoep met een broodje en vanavond waarschijnlijk pizza.
Amyrlindonderdag 5 november 2009 @ 14:12
Gisteren pasta met saus van kippenlevertjes, vanavond maar een stamppot ofzo.
renzelldonderdag 5 november 2009 @ 14:56
Thee.

Vanavond kip uit de oven, maiskolven, broccoli en een salade.
-Mellow-donderdag 5 november 2009 @ 18:04
Saltimbocca, rosevalaardappeltjes met rozemarijn en knof uit de oven, en gestoomde sperzieboontjes met daaroverheen de boter waar het vlees in heeft gebakken
KiwiTjuHhdonderdag 5 november 2009 @ 18:49
Wij haddem bami met kipspier en satesaus
minilotdonderdag 5 november 2009 @ 19:15
Groentesoep met ui, wortel, knolselderij, boontjes, broccoli, aardappel en knoflook . Straks wat oude kaas eroverheen.

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 05-11-2009 19:45:18 ]
motorbloempjedonderdag 5 november 2009 @ 19:17
risotto met kastanjechampignons en spinazie. Gebakken met sjalotje uiteraard, en afgemaakt met wat roomboter en een lepeltje creme fraiche vraag me af of Robert Kranenborg hier wel vrolijk van zou worden
Winner_Tacodonderdag 5 november 2009 @ 19:18
quote:
Op donderdag 5 november 2009 18:49 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij haddem bami met kipspier en satesaus
kipspier ?
Pietverdrietdonderdag 5 november 2009 @ 19:33
Vetspek had ik nog liggen en dat moest weg, dus aan blokjes gesneden en langzaam uitgebakken, vet en spekkies apart genomen.
De slager had mooie doorregen riblappen, dus heb daar een kilo van door de gehaktmolen laten draaien en hem daar gehaktballetjes van gemaakt en gebakken in het spekvet. Bloemige aardappels gekookt in wat boullion, sjuutje gemaakt van de aanbaksels van ballen en spek.
bak veldsla schoongemaakt verse tomaten erbij, dressing van Sherryazijn, walnoten, frambozen, en walnotenolie.
de spekkies over de sla met de dressing.
Kortom, gehaktballen met gekookte aardappels en sju, met sla erbij
zoalshetisdonderdag 5 november 2009 @ 19:37
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Vetspek had ik nog liggen en dat moest weg, dus aan blokjes gesneden en langzaam uitgebakken, vet en spekkies apart genomen.
De slager had mooie doorregen riblappen, dus heb daar een kilo van door de gehaktmolen laten draaien en hem daar gehaktballetjes van gemaakt en gebakken in het spekvet. Bloemige aardappels gekookt in wat boullion, sjuutje gemaakt van de aanbaksels van ballen en spek.
bak veldsla schoongemaakt verse tomaten erbij, dressing van Sherryazijn, walnoten, frambozen, en walnotenolie.
de spekkies over de sla met de dressing.
Kortom, gehaktballen met gekookte aardappels en sju, met sla erbij
lekker!
ik las dat jij het vlees door een molen drukt die electrisch is?

ot: ik heb zelf gegeten. nog niets.
Pietverdrietdonderdag 5 november 2009 @ 19:39
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:37 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

lekker!
ik las dat jij het vlees door een molen drukt die electrisch is?

ot: ik heb zelf gegeten. nog niets.
Nee, heb het door de slager laten doen, wil nog wel een gehaktmolenopzetstuk voor mijn kitchenaid hebben om dan zelf worst te kunnen maken.
minilotdonderdag 5 november 2009 @ 19:43
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:17 schreef motorbloempje het volgende:
risotto met kastanjechampignons en spinazie. Gebakken met sjalotje uiteraard, en afgemaakt met wat roomboter en een lepeltje creme fraiche vraag me af of Robert Kranenborg hier wel vrolijk van zou worden

Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
#ANONIEMdonderdag 5 november 2009 @ 19:43
dat klinkt werkelijk waar verrukkelijk piet! ik wil ook een gehaktmolen heb al een profi-snijmachine, moet het ding alleen even mee nemen als ik bij mijn opa en oma ben
zoalshetisdonderdag 5 november 2009 @ 19:47
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, heb het door de slager laten doen, wil nog wel een gehaktmolenopzetstuk voor mijn kitchenaid hebben om dan zelf worst te kunnen maken.
precies mijn gedachte. ik ben laatst even langs een slager gefietst, op weg naar mijn werk, die verkoopt schone darm voor een paar euro. en ik wil graag een handmolentje met worstopzetstuk.

misschien leuk voor een nieuw topic?
#ANONIEMdonderdag 5 november 2009 @ 19:47
oh en een kitchen-aid wil ik ook, kan ik bijna alle apparaten wegdoen en heb ik weer ruimte voor alle servies
DarkElfdonderdag 5 november 2009 @ 19:48
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:

[..]


Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
idd
zoalshetisdonderdag 5 november 2009 @ 19:48
ik heb een magimix echt heerlijk.
zoalshetisdonderdag 5 november 2009 @ 19:48
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:

[..]


Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
mijn vriendin ook.
Pietverdrietdonderdag 5 november 2009 @ 19:54
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:

[..]


Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
Ik ook
in grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 2 had ik eens een mooi recept geplaatst

Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..
minilotdonderdag 5 november 2009 @ 20:31
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:48 schreef zoalshetis het volgende:
mijn vriendin ook.
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:48 schreef DarkElf het volgende:
idd
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ook
Dat zit er maar één ding op, makkers! We moeten ons opgeven voor het volgende seizoen!

Piet, dank voor recept. Gauw eens maken.
motorbloempjedonderdag 5 november 2009 @ 20:33
ik weet niet of ik een 'restaurant-waardige' risotto maak. Hij zal vast wel eens te gaar zijn, of niet 'romig' genoeg ofzo, maar als ik zie wat ze er dáár van brouwen.... die ene die dus gewoon nog niet gaar was vorige week, en een tijdje geleden die italiaan waarbij het gewoon aan het bord bleef plakken als je hem omkeerde (en dan die gasten die zeiden 'dit is geen pasta... ' en ik dacht 'nee... ') Maar echt niet gaar is die van mij nog nooit geweest.. dat PROEF je toch????

Hij zal niet perfect zijn, die van mij, maar zeker wel lekker. Alleen vergissen mensen zich er denk ik wel in dat het in zo'n keuken met grotere pannen en hoeveelheden echt totaal anders is. Ik zou dan ook, als ik aan zoiets meedoe, ook nooit als hoofdgerecht risotto maken. Eerder een klein beetje als onderdeel van een voor of tussengerecht
minilotdonderdag 5 november 2009 @ 20:57
Ik heb juist altijd het idee dat risotto nou net iets is dat je supermakkelijk in grote hoeveelheden klaar kunt maken. Als je je ingrediënten eenmaal paraat hebt is het vooral roeren tot je een ons weegt.
Vinden we trouwens dat je risotto echt voortdurend moet roeren? Ik deed dat in het begin altijd trouw, maar tegenwoordig duw ik er gewoon elke paar minuten even stevig een pollepel doorheen en ik merk echt geen verschil. Kun je tussendoor gewoon iets anders doen.
quote:
Op donderdag 5 november 2009 20:33 schreef motorbloempje het volgende:
iHij zal niet perfect zijn, die van mij, maar zeker wel lekker. Alleen vergissen mensen zich er denk ik wel in dat het in zo'n keuken met grotere pannen en hoeveelheden echt totaal anders is.
Niettemin: als je proeft dan weet je het. Je ziet zóvaak dat deelnemers gewoon niet proeven! En dan verbaasd kijken als iets niet gaar genoeg is of te weinig zout heeft. Wat ik ook kook, ik heb altijd een lepeltje op een bordje op mijn aanrecht, en ik proef desnoods wel tien keer voordat ik iets op tafel zet.

[ Bericht 12% gewijzigd door minilot op 05-11-2009 21:02:57 ]
minilotdonderdag 5 november 2009 @ 21:07
edit: ik plak mijn post wel even in het Vragen-Aan-Piet-topic..
movearounddonderdag 5 november 2009 @ 23:00
ik heb een broodje bal en een broodje warme beenham gehaald.
lekkol!!
#ANONIEMvrijdag 6 november 2009 @ 13:20
Een plak brood met speculoos crunchy en witte pasta
ColdFeetvrijdag 6 november 2009 @ 13:25
quote:
Op donderdag 5 november 2009 20:57 schreef minilot het volgende:
Ik heb juist altijd het idee dat risotto nou net iets is dat je supermakkelijk in grote hoeveelheden klaar kunt maken. Als je je ingrediënten eenmaal paraat hebt is het vooral roeren tot je een ons weegt.
Vinden we trouwens dat je risotto echt voortdurend moet roeren? Ik deed dat in het begin altijd trouw, maar tegenwoordig duw ik er gewoon elke paar minuten even stevig een pollepel doorheen en ik merk echt geen verschil. Kun je tussendoor gewoon iets anders doen.

Ik merk juist dat je met teveel roeren snel de rijst 'kapot' roert. door het heel veel te bewegen, verwijder je juist dat romige laagje van de korrel en krijg je smurrie-risotto. Weinig en voorzichtig roeren, dus.

En: ik maak mijn paddestoelen-risotto dus precies zoals Piet! Oh nee, zonder tomatenpuree.
motorbloempjevrijdag 6 november 2009 @ 13:30
vanavond wraps met gekruid gehakt, verse guacamole en gegrilde groente

nu nog iets voor de lunch bedenken
DarkElfvrijdag 6 november 2009 @ 13:32
vanavond friet wel een minifrietje want die Vlamingen geven absurde porties.
Met een kaassouflé en cola light.

Leuk hoor dat verantwoorde eten altijd maar soms is dit echt lekker
The_Hivesvrijdag 6 november 2009 @ 14:13
ik ga rösti maken, wat groente erbij en denk dat ik nog een lekker hamburgertje fabriceer.

Nu geroosterd brood met pindakaas, hagelslag, kalkoenfilet en
uniekhoornvrijdag 6 november 2009 @ 14:41
Gebakken lever met ui, gekookte aardappels en spruitjes
motorbloempjevrijdag 6 november 2009 @ 15:07
lever
Enfermeravrijdag 6 november 2009 @ 15:18
Ik heb geen idee, we gaan bij vrienden eten Word vast lekker!
TwyLightvrijdag 6 november 2009 @ 15:25
Ik ga zometeen een broodje gezond maken met:

snee brood
mayonaise
kaas
ham
tomaat
peper en zout
snee brood
gekookt ei
komkommer
kaas
mayonaise
snee brood

motorbloempjevrijdag 6 november 2009 @ 15:26
gezond met zoveel mayonaise?
TwyLightvrijdag 6 november 2009 @ 15:26
doe maar heel weinig mayonaise hoor, het is meer zodat alles een beetje blijft plakken (met boter werkt dat minder goed)
uniekhoornvrijdag 6 november 2009 @ 15:59
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 15:07 schreef motorbloempje het volgende:
lever
Typisch voer van: je lust het of je lust het niet, geen tussenweg
Lust het al sinds ik mij kan herinneren alleen ik eet het bijna altijd alleen dan op brood.
motorbloempjevrijdag 6 november 2009 @ 16:01
ik heb 't meerdere malen geprobeerd maar echt... ioew
DarkElfvrijdag 6 november 2009 @ 16:04
lust alleen ganzen- en eendenlever maar verder niet..
golfervrijdag 6 november 2009 @ 16:10
Kalfslever en kippenlevertjes op brood zijn wel te doen, vind ik en natuurlijk ganzenleverpaté.
Dubbyeusvrijdag 6 november 2009 @ 16:19
11:55 stond ik met trillende handen voor de Chinees. Niet veel later ging de deur open. Ik kon scoren; 9 porties saté. Geen sambal bij. In dit geval dus 27 satéstokjes. Inmiddels ben ik bijna op de helft. Het weekend is begonnen met bier en saté. Holadiejee!
_Hestia_vrijdag 6 november 2009 @ 17:18
nasi goreng met kipsaté
motorbloempjevrijdag 6 november 2009 @ 17:18
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 16:19 schreef Dubbyeus het volgende:
11:55 stond ik met trillende handen voor de Chinees. Niet veel later ging de deur open. Ik kon scoren; 9 porties saté. Geen sambal bij. In dit geval dus 27 satéstokjes. Inmiddels ben ik bijna op de helft. Het weekend is begonnen met bier en saté. Holadiejee!
!
FutureFairytalevrijdag 6 november 2009 @ 17:30
vanmiddag volkorenpuntje met gebakken ei/ham en sinaasappel. Net een kleine B&J Chocolate Macadamia op
Straks gekookte andijvie en een gehaktbal
Tezzvrijdag 6 november 2009 @ 17:30
Volledig geinspireerd door de risotto-discussie: risotto met bospaddestoelen en bosuitjes! Jummie! Ik kan niet wachten..........

Voor manlief en dochter een stukje koolvis erbij. Ze houden niet van risotto (barbaren)
FutureFairytalevrijdag 6 november 2009 @ 17:35
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:30 schreef Tezz het volgende:
Volledig geinspireerd door de risotto-discussie: risotto met bospaddestoelen en bosuitjes! Jummie! Ik kan niet wachten..........

Voor manlief en dochter een stukje koolvis erbij. Ze houden niet van risotto (barbaren)
het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegeten Ben ik nu een barbaar?
-Mellow-vrijdag 6 november 2009 @ 17:39
er is nog wat saltimbocca over van gisteren. Daarbij heel veel geroerbakte spruitjes met wat knoflook, olijfolie en een beetje citroensap.
The_Hivesvrijdag 6 november 2009 @ 17:43
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegeten Ben ik nu een barbaar?
dan ben ik het ook
Dubbyeusvrijdag 6 november 2009 @ 17:46
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:18 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

!
Laatst zei jij nog dat ik jou wakker kon maken voor een portie saté.
Pietverdrietvrijdag 6 november 2009 @ 17:49
Heb een stuk varkensrug met zwoert, ingesneden in de huid in wiebertjes vorm, gepekeld en gekruid. Dat gaat 3 uur de oven in bij 140 graden. Hierbij schupfnudeln, een soort aardappelpasta, gebakken met spek en snijbonen. Daarbij een mosterdsaus.

Zo ziet dat er uit als het klaar is
De krustenbraten

De Schupfnudeln
uniekhoornvrijdag 6 november 2009 @ 17:50
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een stuk varkensrug met zwoert, ingesneden in de huid in wiebertjes vorm, gepekeld en gekruid. Dat gaat 3 uur de oven in bij 140 graden. Hierbij schupfnudeln, een soort aardappelpasta, gebakken met spek en snijbonen. Daarbij een mosterdsaus.
Ah, ik heb nog 3 uur om bij je te komen
Dubbyeusvrijdag 6 november 2009 @ 18:06
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:50 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Ah, ik heb nog 3 uur om bij je te komen
Hij is homo hoor.
Tezzvrijdag 6 november 2009 @ 18:09
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegeten Ben ik nu een barbaar?
Nee helemaal niet! Maar een goede risotto is in mijn ogen niet te versmaden. Porno op je bord (aldus Piet). En het dan niet lekker vinden, dan ben je een barbaar (in mijn ogen dan he). Maar als je het nog nooit gegeten hebt weet je niet wat je mist natuurlijk....

Mijn risotto van vanavond miste helaas iets. Ben bang dat ik te zuinig afgeblust heb met witte wijn of een slechte bouillon heb gebruikt (tabletjes). Jammer. Het was toch lekker, maar geen porno helaas.
mevrouwdebokvrijdag 6 november 2009 @ 18:12
net op heerlijke zuurkoolstamp en voor vanavond ligt er nog een zak mama mias met mijn naam ......
Dubbyeusvrijdag 6 november 2009 @ 18:22
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 18:09 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nee helemaal niet! Maar een goede risotto is in mijn ogen niet te versmaden. Porno op je bord (aldus Piet). En het dan niet lekker vinden, dan ben je een barbaar (in mijn ogen dan he). Maar als je het nog nooit gegeten hebt weet je niet wat je mist natuurlijk....

Mijn risotto van vanavond miste helaas iets. Ben bang dat ik te zuinig afgeblust heb met witte wijn of een slechte bouillon heb gebruikt (tabletjes). Jammer. Het was toch lekker, maar geen porno helaas.
Softporn is nog altijd beter dan een b-film.
Tezzvrijdag 6 november 2009 @ 18:29
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 18:22 schreef Dubbyeus het volgende:

[..]

Softporn is nog altijd beter dan een b-film.
KiwiTjuHhvrijdag 6 november 2009 @ 18:48
Wij hebben een frietje gehaald met een berehap.
Dubbyeusvrijdag 6 november 2009 @ 18:49
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 18:48 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij hebben een frietje gehaald met een berehap.
Alweer patat? En waarom nemen jullie hetzelfde? HEeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Mikkievrijdag 6 november 2009 @ 18:52
Oeh nu krijg ik ook zin in friet. Maar dat heb ik deze week al een keer gegeten. .
#ANONIEMvrijdag 6 november 2009 @ 18:53
dubby smaken de biertjes je goed?
golfervrijdag 6 november 2009 @ 19:01
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een stuk varkensrug met zwoert, ingesneden in de huid in wiebertjes vorm, gepekeld en gekruid. Dat gaat 3 uur de oven in bij 140 graden. Hierbij schupfnudeln, een soort aardappelpasta, gebakken met spek en snijbonen. Daarbij een mosterdsaus.

Zo ziet dat er uit als het klaar is
De krustenbraten
[ afbeelding ]


Lijkt heel erg op wat ik in Denemarken heb leren kennen als flæskesteg.
Mirjamvrijdag 6 november 2009 @ 19:03
wij gaan pasta eten met salade on the side
FutureFairytalevrijdag 6 november 2009 @ 19:06
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 18:12 schreef mevrouwdebok het volgende:
net op heerlijke zuurkoolstamp en voor vanavond ligt er nog een zak mama mias met mijn naam ......
schrijven jullie namen op zakken chips?
Mirjamvrijdag 6 november 2009 @ 19:07
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 19:06 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

schrijven jullie namen op zakken chips?
die van mij roepen zelfs mijn naam
MissHobjevrijdag 6 november 2009 @ 19:08
Ik ga zo aan de spinazie ala moi, verse puree enne wat kabeljauw
FutureFairytalevrijdag 6 november 2009 @ 19:17
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 19:07 schreef Mirjam het volgende:

[..]

die van mij roepen zelfs mijn naam
hehe die stemmetjes ken ik ja.. chiippss!
Fuentezaterdag 7 november 2009 @ 13:17
Vanavond wraps met gehakt, tomaten, mais, paprika etc.
DarkElfzaterdag 7 november 2009 @ 13:25
net tosti op met ham en kaas en verse jus.

vanavond uit eten
Enfermerazaterdag 7 november 2009 @ 13:27
2 bruine broodjes met runderrookvlees en augurkjes, en een kopje thee
movearoundzaterdag 7 november 2009 @ 14:22
ik heb net kippensoep gegeten.
vanavond eet ik patat en een broodje kipburger.
Pietverdrietzaterdag 7 november 2009 @ 14:25
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 19:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Lijkt heel erg op wat ik in Denemarken heb leren kennen als flæskesteg.
[ afbeelding ]
in de UK hebben ze het over crackling (als ze de korst bedoelen)
ook daar zeer geliefde kost
minilotzaterdag 7 november 2009 @ 14:26
Blauwe kaas-zin, dus vanavond:

Quiche met roquefort. Daarbij een warme salade van gebakken oesterzwammen en pruimen, met bacon en gorgonzola.
Fles stevige witte wijn erbij.
Pietverdrietzaterdag 7 november 2009 @ 14:27
Vanavond wordt het Lamsfilet met opperdoesjes en snijbonen (en een restje zuurkool) met een barolosaus.
FutureFairytalezaterdag 7 november 2009 @ 14:29
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 14:26 schreef minilot het volgende:
Blauwe kaas-zin, dus vanavond:

Quiche met roquefort. Daarbij een warme salade van gebakken oesterzwammen en pruimen, met bacon en gorgonzola.
Fles stevige witte wijn erbij.
Wow, jij weet een paar dagen vantevoren waar je die dag zin in zal hebben
FutureFairytalezaterdag 7 november 2009 @ 14:30
ik heb nu rijkgevulde vermicellisoep met brood (met tomaat, knoflook en parmezaanse kaas).
Vnv weet ik nog niet zeker
-Mellow-zaterdag 7 november 2009 @ 14:37
Vanavond snij ik een aubergine in plakken en daar maak ik rolletjes van gevuld met spinazie en knoflook. Daaroverheen gaat een restje van mijn favo tomatensaus die ik nog in de vriezer had, en een handje parmezaan. Dat alles mag lekker pruttelen in de oven.
Smallishzaterdag 7 november 2009 @ 14:46
Kaasfondue! Emmentaler, gruyere en appenzeller. Tomaten-, olijven- en stokbroodje erbij.
LPFANzaterdag 7 november 2009 @ 15:03
Kip met gebakken aardappelen en een hele maiskolf allebei van eigen tuin ( of nah ja de tuin van me pa)

Nu een glas Taxi met een oreo koekje
FutureFairytalezaterdag 7 november 2009 @ 16:03
een dik plak Indische cake (2 lagen naturel + 1 laag cacaocake met creme ertussen)
LieLiezaterdag 7 november 2009 @ 16:05
Eendeborst met stoofpeertjes, en een stampotje met rode ui en paddestoelen
minilotzaterdag 7 november 2009 @ 16:15
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 14:29 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Wow, jij weet een paar dagen vantevoren waar je die dag zin in zal hebben
Ik had donderdag al blauwe kaas-zin, en dat bouwt in de loop der dagen alleen maar op tot SUPERVEEL blauwe kaas-zin.

Staat nu in de oven. Ruikt naar Franse teennagels.
movearoundzaterdag 7 november 2009 @ 16:49
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 16:05 schreef LieLie het volgende:
Eendeborst met stoofpeertjes, en een stampotje met rode ui en paddestoelen
klinkt goed
LieLiezaterdag 7 november 2009 @ 16:56
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 16:49 schreef movearound het volgende:

[..]

klinkt goed
Nu hopen dat het ook zo smaakt!
MissHobjezaterdag 7 november 2009 @ 16:58
spruitjes stampot met braadworst van de appie ! eigenlijk denk ik dat het niet lekker is.. maargoed kon even niet anders, ben benieuwd dus.
Felixazaterdag 7 november 2009 @ 17:07
Eigengemaakte tomaten/groentesoep met broodjes uit de oven.
De soep staat nog te pruttelen, is bijna klaar.
FutureFairytalezaterdag 7 november 2009 @ 17:33
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 16:15 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik had donderdag al blauwe kaas-zin, en dat bouwt in de loop der dagen alleen maar op tot SUPERVEEL blauwe kaas-zin.

Staat nu in de oven. Ruikt naar Franse teennagels.
waaaaaaaaaaaah hoe kun je die geur lekker vinden? fetisjist!
motorbloempjezaterdag 7 november 2009 @ 18:24
ik ga zo sliptongetjes bakken in de grillpan en een patatje erbij
Mirjamzaterdag 7 november 2009 @ 18:29
straks uit eten, wokken, al lang niet meer gedaan
heb al knetterende trek
Curiosityzaterdag 7 november 2009 @ 18:31
Hamburgers van de grill op van die heerlijke hamburger buns gegeten
FutureFairytalezaterdag 7 november 2009 @ 18:59
Restje Japanse noodles met kipfilet, verder broodjes shoarma maar we hebben geen saus... wat erg!
Mr.Noodlezaterdag 7 november 2009 @ 19:03
Gebakken knoflook-aardappelpartjes, Schnitzel, Groentemix met pepersaus..
HomoSaabienszaterdag 7 november 2009 @ 19:22
Vanavond Linsentopf met wat prei en rookworst.
KiwiTjuHhzaterdag 7 november 2009 @ 19:24
Wij hadden shoarma met sla en aardappelschijfjes.
Tezzzaterdag 7 november 2009 @ 19:42
Ovenschotel met pasta en ham/courgette.

Vanavond ouders op bezoek, dus wat hapjes. Onder andere:

Oude kaas met vijgen in port
Bonbon van italiaanse ham gevuld met geitekaas, honing en tijm
Zoete olijven
Rivierkreeftjes met coctaildressing
Fetakaas gemarineerd in olijfolie met chilivlokken
Droge worstjes
uniekhoornzaterdag 7 november 2009 @ 19:59
Ordinaire macaroni met kruiden van Honig... tja,dat lusten de kinderen wel en eigen prutsels vinden ze toch te zuur. Doe ik geen moeite meer voor en dit is ook wel zo makkelijk
RoryGilmorezaterdag 7 november 2009 @ 20:40

Tomatensoep met wat zongedroogde tomaatjes en basilicum. 2 minibroodjes: 1 met kalkoenfilet/kaas/tomaat/gegrilde paprika/augurk en 1 met eiersalade/zongedroogde tomaatjes.............. en een pisang ambon met jus
minilotzaterdag 7 november 2009 @ 20:45
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 20:40 schreef RoryGilmore het volgende:
[ afbeelding ]
Tomatensoep met wat zongedroogde tomaatjes en basilicum. 2 minibroodjes: 1 met kalkoenfilet/kaas/tomaat/gegrilde paprika/augurk en 1 met eiersalade/zongedroogde tomaatjes.............. en een pisang ambon met jus
Wat knus.
Shark.Baitzaterdag 7 november 2009 @ 21:47
Lekker haram (=onrein) gegeten vandaag. Gebakken varkenslever met gebakken uitjes. En daar een pan met de hand geprakte aardappelpuree bij gegeten, niet dat behangselplak uit de winkel.
uniekhoornzaterdag 7 november 2009 @ 22:24
Ik heb chips op tafel gezet... ze vinden het niet echt heel geweldig...
Vragen ze: wat is dit voor chips?
Ik: Kettle
Hunnie: dat is vet duur en lekker

chips is op en het was een eigen merk van een supermarkt
lies1947zondag 8 november 2009 @ 13:36
we eten vanavond hutspot met ouderwets gemaakte hachee.lekkerrrrrrr!! hachee stat al te pruttelen, het ruikt heerlijk.
een ordinaire fles rioja erbij en bananenvla met slagroom toe.
KiwiTjuHhzondag 8 november 2009 @ 13:45
Vandaag eten we chow mein.
Mirjamzondag 8 november 2009 @ 14:04
2 donkere meergranen triangelbroodjes met belegen kaas
LPFANzondag 8 november 2009 @ 14:06
gister friteuse gekocht dus die vandaag ff uitproberen.
FutureFairytalezondag 8 november 2009 @ 14:14
quote:
Op zondag 8 november 2009 14:06 schreef LPFAN het volgende:
gister friteuse gekocht dus die vandaag ff uitproberen.
lekker hoor, eetse
vanochtend een ham/kaas croissantje uit de oven, eitje en sinaasappel. Vanmiddag nog een kom vermicelli (met soep ) en vnv fricandeau die al in de oven is gegrild (ruikt heeeerlijk), daarbij witlof ham/kaas en aardappel anders met extra ui en spek
Juicyhilzondag 8 november 2009 @ 15:18
Patat
Ja, ik heb vandaag geen zin om een heul gerecht te gaan koken.
Joel-Smeetszondag 8 november 2009 @ 15:30
Tapas!
motorbloempjezondag 8 november 2009 @ 15:31
pasta met rode saus uit de vriezer (restje vorige keer), dus lekker makkelijk
Fuentezondag 8 november 2009 @ 15:36
Vanavond pannekoeken
TrailerTrashzondag 8 november 2009 @ 15:38
Gegrilde tonijnsteak, gebakken krieltjes en komkommersalade
minilotzondag 8 november 2009 @ 16:16
quote:
Op zondag 8 november 2009 15:30 schreef Joel-Smeets het volgende:
Tapas!

Hier niet echt tapas, maar wel losse hapjes straks.

- Kastagnechampignons uit de oven, gevuld met brie, groene kruiden en knoflook
- Hete garnalenspiezen van de grill
- Kleine pizza's met rode pesto, groene paprika, olijven en mozzarella.