FOK!forum / Culinesse à gogo / Alles draait om de saus.. Werkelijk alles.
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 05:59
Ik ben ervan overtuigd dat alles om de saus draait.. Zeker bij het eten, maar toch ook wel een groot deel van het leven draait om saus. Het is een wondermiddel, een goede vriend bijna.. Saus kan gekke dingen realiseren. Een bord prei met aardappelen wordt weer eetbaar met een respectabele dosis whiskysaus erover heengegoten.
En dames en heren, zeg nou zelf.. Wat zou een patatje zijn zonder vette, zaanse mayo.

Ik hanteer daarom eigenlijk vaak de saus-first kookfilosofie. Met andere woorden, ik bedenk welke saus ik die dag zie zitten en zoek daar een gerecht bij. Het belangrijkste stel ik centraal.

Post hier sauzen(liefst met pic). De gangbare, varianten of exotische sauzen.. Want zoals ik al zei: Alles draait om de saus.


Whisky Cocktail saus

[ Bericht 4% gewijzigd door Twerk op 20-02-2009 06:09:48 ]
Gabbyliciousvrijdag 20 februari 2009 @ 06:02
Knoflooksaus.
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 06:04
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:02 schreef Gabbylicious het volgende:
Knoflooksaus.
Vanzelfsprekend

Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:04
Manu82vrijdag 20 februari 2009 @ 06:05
liesje1979vrijdag 20 februari 2009 @ 06:05
Klopt!


En nu heb ik honger,

[ Bericht 26% gewijzigd door liesje1979 op 20-02-2009 14:47:06 ]
FritsVanEgtersvrijdag 20 februari 2009 @ 06:09
Ik ben geen grootverbruiker, maar als het op mayonaise aankomt is dit de enige:

m3nstervrijdag 20 februari 2009 @ 06:11
Manu82vrijdag 20 februari 2009 @ 06:11
Pepersaus natuurlijk

Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:12
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:09 schreef FritsVanEgters het volgende:
Ik ben geen grootverbruiker, maar als het op mayonaise aankomt is dit de enige:

[ afbeelding ]
Zie ik zaanse? Mijn favo mosterd er dan ook maar bij
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:12
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:11 schreef m3nster het volgende:
[ afbeelding ]
Grootgebruiker?
m3nstervrijdag 20 februari 2009 @ 06:14
Altijd van alles een voorraad hebben zeg ik altijd..
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 06:15


Teriyaki
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:15
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:14 schreef m3nster het volgende:
Altijd van alles een voorraad hebben zeg ik altijd..
Hier nog zo eentje!

Oh ja, dit is een van mijn favo's:

ingrediënten:


50g (2oz) pijnboompitten, licht geroosterd
1 grote teen knoflook, geplet
100g (4oz) verse basilicum of rucola bladeren, verscheurd
8 eetlepels extra-vierge olijfolie
5 eetlepels fijngemalen parmesaanse kaas, liefst versgemalen van een blok
zout
versgemalen peper

bereiding:
Doe de pijnboompitten, knoflook, verscheurde basilicum of rucola en een paar eetlepels olijfolie in een kom en stamp het mengsel met een vijzel fijn tot een ruw deeg. Voeg de parmesaanse kaas en de rest van de olijfolie eraan toe en meng goed. U kunt de ingredi?nten ook mixen in een blender. Onmiddellijk gebruiken of in een fles met schroefdop tot 2 weken bewaren in de ijskast.
Serveertips: Vervang de pijnboompitten door amandelen. Laat voor een korianderpesto de parmesaanse kaas achterwege en gebruik korianderblaadjes in plaats van basilicum of rucola. 'Some like it hot': voeg er een halve theelepel fijngehakte verse rode chilipeper aan toe. Voor extra smaak: voeg aan de pesto een paar eetlepels zongedroogde tomatenpasta toe. Maak uw eigen verse pestosaus met extra-vierge olijfolie, pijnboompitten, parmesaanse kaas en flink wat verse basilicum of rucola blaadjes, en voeg ze naar believen toe aan pastagerechten, sladressings, aardappelpuree - en nog veel meer.

Alleen knal ik er een extra knoflookje bij maar ja, dat doe ik bij alles geloof ik.

FritsVanEgtersvrijdag 20 februari 2009 @ 06:16
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:12 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Zie ik zaanse? Mijn favo mosterd er dan ook maar bij
[ afbeelding ]
Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.

Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww.. ..een soort middenweg tussen mayo en mosterd
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 06:17
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:15 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Hier nog zo eentje!

Oh ja, dit is een van mijn favo's:

ingrediënten:


50g (2oz) pijnboompitten, licht geroosterd

1 grote teen knoflook, geplet

100g (4oz) verse basilicum of rucola bladeren, verscheurd

8 eetlepels extra-vierge olijfolie

5 eetlepels fijngemalen parmesaanse kaas, liefst versgemalen van een blok

zout

versgemalen peper

bereiding:
Doe de pijnboompitten, knoflook, verscheurde basilicum of rucola en een paar eetlepels olijfolie in een kom en stamp het mengsel met een vijzel fijn tot een ruw deeg. Voeg de parmesaanse kaas en de rest van de olijfolie eraan toe en meng goed. U kunt de ingredi?nten ook mixen in een blender. Onmiddellijk gebruiken of in een fles met schroefdop tot 2 weken bewaren in de ijskast.
Serveertips: Vervang de pijnboompitten door amandelen. Laat voor een korianderpesto de parmesaanse kaas achterwege en gebruik korianderblaadjes in plaats van basilicum of rucola. 'Some like it hot': voeg er een halve theelepel fijngehakte verse rode chilipeper aan toe. Voor extra smaak: voeg aan de pesto een paar eetlepels zongedroogde tomatenpasta toe. Maak uw eigen verse pestosaus met extra-vierge olijfolie, pijnboompitten, parmesaanse kaas en flink wat verse basilicum of rucola blaadjes, en voeg ze naar believen toe aan pastagerechten, sladressings, aardappelpuree - en nog veel meer.

Alleen knal ik er een extra knoflookje bij maar ja, dat doe ik bij alles geloof ik.
Opgeslagen. Het klinkt al bijzonder smakelijk. Heeft het een naam?
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:19
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:16 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.

Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww.. ..een soort middenweg tussen mayo en mosterd
Neeeee, ik hou alleen van groffe mosterd! Niet van die slappe troep.
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:19
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:17 schreef Twerk het volgende:

[..]

Opgeslagen. Het klinkt al bijzonder smakelijk. Heeft het een naam?
Yep! Pestosaus! Zaaaaaaaaaaalig!
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 06:21
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:16 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker.

Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww.. ..een soort middenweg tussen mayo en mosterd
Nee precies, maar dit gaat ook tegen alle regels in van de saus. Sauzen moeten puur en karakteristiek blijven.. Bepaalde varianten zijn ok, maar ze mengen is in de meeste gevallen natuurlijk doodzonde. Bij Curry en mayo kan dit natuurlijk weer wel.
m3nstervrijdag 20 februari 2009 @ 06:22
Moet eigenlijk niet aan eten denken nu.. Heb zoveel redbulls achter mn kiezen..
FritsVanEgtersvrijdag 20 februari 2009 @ 06:23
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:15 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Hier nog zo eentje!

[ afbeelding ]
Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!
Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden ), maar de goedkope van de Jumbo niet proberen!!!!!
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 06:24
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:23 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!
Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden ), maar de goedkope van de Jumbo niet proberen!!!!!
Dat lijkt me ook niet nee. Op sauzen zou je niet moeten bezuinigen vind ik.
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:25
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:24 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook niet nee. Op sauzen zou je niet moeten bezuinigen vind ik.
Zelf maken is het lekkerste en leukste maar voor het gemak koop ik ook weleens potjes, heb nou wat bertolipotjes op voorraad staan.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 06:27
Bruine Chinese saus van de Jap
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 06:28
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:23 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen!
Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden ), maar de goedkope van de Jumbo niet proberen!!!!!
Oy, ik had eens pestokruid of zo waar je zelf saus van moest maken, keiranzig
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 06:30


Tzatzikisaus
Tzatziki saus is bereid volgens Grieks recept met yoghurt, komkommer en knoflook. Lekker bij gegrilde kipfilet, varkensvlees of op stokbrood.
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:30
Carbonara saus:

ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 grote ui
150 reepjes ontbijtspek of ham
1 ei
4 eetlepels crème fraîche
nootmuskaat
100 gr Parmezaanse kaas
zout en peper.
Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan bak hier de spekjes of de in uit.Voeg de gesnipperde ui toe, en fruit deze mee.De geraspte kaas, de eieren, en room vermengen en met grof gemalen zwarte peper en nootmuskaat op smaak brengen.Giet het room ei mengsel bij de spekjes en de ui, en roer alles goed door.Laat het geheel even warm worden op een laag vuurtje.
Eet smakelijk.
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:30
Voor de gehaaste variant:



Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 06:35
Het is werkelijk hartverwarmend om te zien hoe gepassioneerd mensen al praten over saus, terwijl het pas 6:30 is.
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:36
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:35 schreef Twerk het volgende:
Het is werkelijk hartverwarmend om te zien hoe gepassioneerd mensen al praten over saus, terwijl het pas 6:30 is.
Het is redelijk gestoord, we moeten het eigenlijk nu over ontbijt hebben maar ala.........saus is leuker en lekkerder!
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 06:37
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:36 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Het is redelijk gestoord, we moeten het eigenlijk nu over ontbijt hebben maar ala.........saus is leuker en lekkerder!
Mogen we stroop ook tot de sauzen rekenen vind je?
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:39
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:37 schreef Twerk het volgende:

[..]

Mogen we stroop ook tot de sauzen rekenen vind je?
Tuurlijk, zolang het maar lekker is!
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 06:41


Zonder stroop geen pannenkoeken. Essential.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 06:42
Ik vind van niet.
DrDarwinvrijdag 20 februari 2009 @ 06:44
DrDarwinvrijdag 20 februari 2009 @ 06:45
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 06:47
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:44 schreef DrDarwin het volgende:
[ afbeelding ]
Geniaal. VOoral bij de hamburgers.
Ringovrijdag 20 februari 2009 @ 06:47


Chimichurri Sauce

You can mince the ingredients by hand or use a food processor, which is faster and easier. There are many variations on this condiment, and it is served with everything from empanadas to grilled steak.

1/2 cup olive oil
2 tablespoons fresh lemon juice
1/3 cup minced fresh parsley
1 clove garlic
2 minced shallots
1 teaspoon minced basil, thyme or oregano, or mixture
Salt and pepper to taste

Combine all ingredients and let set for at least 2 hours before serving.
DrDarwinvrijdag 20 februari 2009 @ 06:48
DrDarwinvrijdag 20 februari 2009 @ 06:49


Piri piri saus.
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 06:50
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 06:54
verplicht in de keuken!
DrDarwinvrijdag 20 februari 2009 @ 07:02


Mijn dochters favoriete sausje.
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 07:06






Laten we vooral ook niet vergeten dat bijv. chocoladesaus op ijs ook uitstekend is.
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 07:08
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:06 schreef Twerk het volgende:
[ afbeelding ]


[ afbeelding ]


Laten we vooral ook niet vergeten dat bijv. chocoladesaus op ijs ook uitstekend is.
Men nemen een banaan, beetje licht insmeren met citroensap, in schijfjes en dan deze chocosaus erover.
Mijn dochter kan ik daar weer voor wakker maken .
Strolie75vrijdag 20 februari 2009 @ 07:09
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 07:11

kriorovrijdag 20 februari 2009 @ 07:11
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 07:12
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:11 schreef krioro het volgende:
[ afbeelding ]
Kerrie Ananas? Klinkt apart, maar relax.
kriorovrijdag 20 februari 2009 @ 07:18
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:12 schreef Twerk het volgende:

[..]

Kerrie Ananas? Klinkt apart, maar relax.
Ja ik zag het een tijd terug thuis een keer staan bij de barbecue, en dacht ook 'hm aparte combinatie'. Het leek me wel lekker dus geprobeerd, en sindsdien vind ik het de beste Calvé saus ever.
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 07:24


Kruidige coctailsaus dus!
kriorovrijdag 20 februari 2009 @ 07:30


Niet voor de faint-hearted.
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 07:31
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:30 schreef krioro het volgende:
[ afbeelding ]

Niet voor de faint-hearted.
UnderTheWingsOfLovevrijdag 20 februari 2009 @ 07:45
friet
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 07:46
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:45 schreef UnderTheWingsOfLove het volgende:
friet
= Niks zonder saus
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 08:37


Good old babi pangang.
Karinavrijdag 20 februari 2009 @ 08:41
Voor bij de patat is deze mayonaise echt het allerlekkerst, de DL mayonaise met citroen komt op de tweede plaats (kon ik geen plaatje van vinden).
Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 08:45
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:41 schreef Karina het volgende:
Voor bij de patat is deze mayonaise echt het allerlekkerst, de DL mayonaise met citroen komt op de tweede plaats (kon ik geen plaatje van vinden).
[ afbeelding ]
Ik ken het hele merk niet, waar haal je deze?
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 08:47
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:45 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Ik ken het hele merk niet, waar haal je deze?
http://www.hellmanns.com/products/real_mayo.aspx
En1gmavrijdag 20 februari 2009 @ 08:52




En van die zure Belgische mayonaise voor bij de friet.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 08:53
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:37 schreef Twerk het volgende:
[ afbeelding ]

Good old babi pangang.
Dit vind ik dan weer niet ok. Saus is maar zo gauw het een zwembad wordt haak ik af
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 08:57
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:53 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Dit vind ik dan weer niet ok. Saus is maar zo gauw het een zwembad wordt haak ik af
Het staat er vermoedelijk ook voor een buffet. Speciaal voor jou zullen we dan wel een klein bakje fixen waaruit jij je saus haalt ipv dat jij moet scheppen uit idd bijna een oceaan vol saus.
makkie88vrijdag 20 februari 2009 @ 08:58
chapeau!!..
eens

vanmorgen losse noodles met potje Goreng saus dr overheen

kriorovrijdag 20 februari 2009 @ 09:04
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:41 schreef Karina het volgende:
[ afbeelding ]
Hellmann's mayo is idd

En hun Dijonnaise ook

kriorovrijdag 20 februari 2009 @ 09:05
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:52 schreef ruud.nl het volgende:
[ afbeelding ]


Heb ik ook altijd in huis
babipangangvrijdag 20 februari 2009 @ 09:06


deze saus is echt de bomb!
babipangangvrijdag 20 februari 2009 @ 09:07


ook erg lekker!
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 09:09
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:57 schreef Twerk het volgende:

[..]

Het staat er vermoedelijk ook voor een buffet. Speciaal voor jou zullen we dan wel een klein bakje fixen waaruit jij je saus haalt ipv dat jij moet scheppen uit idd bijna een oceaan vol saus.
Ja maar dan is het al verpest, ook al is het voor een buffet. Goede oplossing, bedankt.
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 09:10
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 09:06 schreef babipangang het volgende:
[ afbeelding ]

deze saus is echt de bomb!
Idd. Doodeenvoudig, maar mag zeker niet ontbreken is onze grote vriend Curry:

Karinavrijdag 20 februari 2009 @ 09:10
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 08:45 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Ik ken het hele merk niet, waar haal je deze?
De DL of de Hellman?
De DL zag ik toevallig bij de Albert Heijn, uitgeprobeerd en die was echt lekker (niet zoet).
De Hellman hebben ze volgens mij ook bij sommige AH's, maar ik koop hem altijd bij een delicatessenwinkel, dat is de enige winkel bij mij in de buurt die het verkoopt.

De Hellman is een beetje zurig en de is ook wat anders dan normale mayonaise, het is niet zo romig, maar meer puddingachtig van substantie (kan het niet anders omschrijven).
Isabeauvrijdag 20 februari 2009 @ 09:14
In het Engels is het 'applesauce'

Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 09:19
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 09:14 schreef Isabeau het volgende:
In het Engels is het 'applesauce'

[ afbeelding ]
Ja jammer dan. Dat is echt te gezond hoor voor dit topic
Isabeauvrijdag 20 februari 2009 @ 09:20
Volgens mij is het meer suiker dan appel
Zonvrijdag 20 februari 2009 @ 09:21
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 07:12 schreef Twerk het volgende:

[..]

Kerrie Ananas? Klinkt apart, maar relax.
Apart? Is heel bekende combinatie.
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 09:23
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 09:21 schreef Zon het volgende:

[..]

Apart? Is heel bekende combinatie.
Dat zal best wel, maar schijnbaar moeten de meesten het toch per toeval ontdekken. Ik had het ook nog nooit gezien bij de supermarkt.
coltje87vrijdag 20 februari 2009 @ 10:53


Samba saus
ColdFeetvrijdag 20 februari 2009 @ 11:19
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 09:10 schreef Karina het volgende:

[..]

De DL of de Hellman?
De DL zag ik toevallig bij de Albert Heijn, uitgeprobeerd en die was echt lekker (niet zoet).
De Hellman hebben ze volgens mij ook bij sommige AH's, maar ik koop hem altijd bij een delicatessenwinkel, dat is de enige winkel bij mij in de buurt die het verkoopt.

De Hellman is een beetje zurig en de is ook wat anders dan normale mayonaise, het is niet zo romig, maar meer puddingachtig van substantie (kan het niet anders omschrijven).
Ik vind DL-sauzen vaak ook vrij zurig. Maar ze zijn inderdaad goed! Volgens mij wel wat vetter dan wat je meestal in NL koopt.
_Arual_vrijdag 20 februari 2009 @ 11:32
Guacamole!

Eerst hadden zie die ook kant en klaar als wrapsaus, van casa fiesta.



Nergens meer te krijgen. Nu maak ik hem zelf, en dat is zo lekker!

Verder ben ik geen sauseter, zelfs niet bij het gourmetten of zo. Soms Zaanse mayo bij de gebakken aardappeltjes, dat was het dan.

[ Bericht 14% gewijzigd door _Arual_ op 20-02-2009 12:04:46 ]
_Led_vrijdag 20 februari 2009 @ 11:36
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 05:59 schreef Twerk het volgende:
Ik ben ervan overtuigd dat alles om de saus draait.. Zeker bij het eten, maar toch ook wel een groot deel van het leven draait om saus. Het is een wondermiddel, een goede vriend bijna.. Saus kan gekke dingen realiseren. Een bord prei met aardappelen wordt weer eetbaar met een respectabele dosis whiskysaus erover heengegoten.
En dames en heren, zeg nou zelf.. Wat zou een patatje zijn zonder vette, zaanse mayo.

Ik hanteer daarom eigenlijk vaak de saus-first kookfilosofie. Met andere woorden, ik bedenk welke saus ik die dag zie zitten en zoek daar een gerecht bij. Het belangrijkste stel ik centraal.

Post hier sauzen(liefst met pic). De gangbare, varianten of exotische sauzen.. Want zoals ik al zei: Alles draait om de saus.

[ afbeelding ]
Whisky Cocktail saus
Zeggen van saus te houden en vervolgens een plaatje van supermarkt-saus neerzetten

Een echte sausliefhebber maakt z'n sauzen zelf !

Ga zelf eens aan de slag met (zelfgemaakte) mayonaise, whisky, worcester-sauce, gember-siroop, de hele rataplan - veel lekkerder !
eleusisvrijdag 20 februari 2009 @ 11:41
Kan je het niet leuk hebben zonder saus?
Zwakke mensen zijn dit.
_Led_vrijdag 20 februari 2009 @ 11:41
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 11:41 schreef eleusis het volgende:
Kan je het niet leuk hebben zonder saus?
Zwakke mensen zijn dit.
vaagselvrijdag 20 februari 2009 @ 11:47
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:19 schreef Kaat38 het volgende:

[..]

Yep! Pestosaus! Zaaaaaaaaaaalig!
En 1 van mijn favoriete sauzen is niet meer te krijgen
Margo37vrijdag 20 februari 2009 @ 11:55
Lekker op een

Oblivionvrijdag 20 februari 2009 @ 11:56
Over de kikoman:

De wasabi saus van hassanjassan zijn recept!
Geniaal!
quote:
Combine scallion, coriander, lime juice, soy and wasabi paste to a sauce pan and bring to a boil and then remove from heat and whisk in butter.


Tonijnsteak met wasabi saus
fruityloopvrijdag 20 februari 2009 @ 12:06
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:30 schreef Kaat38 het volgende:
Voor de gehaaste variant:



[ afbeelding ]
Erg lekker, en deze mosterd is toch ook wel onze favoriet..

RobinOokvrijdag 20 februari 2009 @ 12:17
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 05:59 schreef Twerk het volgende:

Whisky Cocktail saus
Gadverdamme man. Whiskeysaus uit een potje. YUK! Niet te eten!
Er zijn sowieso weinig sauzen uit potjes die ik te pruimen vind. Mayo is er een. En verder weet ik het niet.
En ik snap het echt niet, hoe anderen die zure kotssauzen wel te vreten vinden.

PS. Oja, tomatenketchup is ook okay.
ColdFeetvrijdag 20 februari 2009 @ 14:23
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 11:32 schreef _Arual_ het volgende:
Guacamole!

Eerst hadden zie die ook kant en klaar als wrapsaus, van casa fiesta.

[ afbeelding ]

Nergens meer te krijgen. Nu maak ik hem zelf, en dat is zo lekker!

Verder ben ik geen sauseter, zelfs niet bij het gourmetten of zo. Soms Zaanse mayo bij de gebakken aardappeltjes, dat was het dan.
Ik vind guacamole uit een potje maar ranzig; zit ongeveer 5% avocado in Alleen de verse variant van de Appie is wel ok.

RobinOok: zeker iets simpels als whiskysaus maak je natuurlijk gewoon zelf
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 14:43
4
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 11:36 schreef _Led_ het volgende:

[..]

Zeggen van saus te houden en vervolgens een plaatje van supermarkt-saus neerzetten

Een echte sausliefhebber maakt z'n sauzen zelf !

Ga zelf eens aan de slag met (zelfgemaakte) mayonaise, whisky, worcester-sauce, gember-siroop, de hele rataplan - veel lekkerder !


Als de hele strekking van dit topic je nog niet duidelijk was en dat de saus-filosofie ook deels gebaseerd is op luiheid, dan ben je nog een grotere e-autist dan ik al dacht.

Zelf mayonaise maken.. Right. Dat doe je maar op de huishoudbeurs.
liesje1979vrijdag 20 februari 2009 @ 14:58
Valt sambal onder de noemer saus eigenlijk?
Dat_Drink_lk_Opvrijdag 20 februari 2009 @ 15:08
Zwarte bonensaus, je proeft zelfs de groenten niet meer

Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 15:57
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 15:08 schreef Dat_Drink_lk_Op het volgende:
Zwarte bonensaus, je proeft zelfs de groenten niet meer

[ afbeelding ]
Hoe maak je dat? Waar koop je dat?

En godsamme, in elk friggin topic in CUL komen er wel huilies aan dat je alles zelf moet maken Ga fietsen
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 16:04
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 15:57 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Hoe maak je dat? Waar koop je dat?

En godsamme, in elk friggin topic in CUL komen er wel huilies aan dat je alles zelf moet maken Ga fietsen
Geef mij aub dat nummer van die Japanner van jou.. dan weet je het over een paar minuten
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 16:12
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:04 schreef Twerk het volgende:

[..]

Geef mij aub dat nummer van die Japanner van jou.. dan weet je het over een paar minuten
0528 275237
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 16:18
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:12 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

0528 275237
Zozo nog redelijk verstaanbaar ook.. En dat voor een Japanner uit Hoogeveen

Maargoed.. het is dus Soja Bonensaus.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 16:20
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:18 schreef Twerk het volgende:

[..]

Zozo nog redelijk verstaanbaar ook.. En dat voor een Japanner uit Hoogeveen

Maargoed.. het is dus Soja Bonensaus.
Ja wtf is dat nu weer man
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 16:24
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:20 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ja wtf is dat nu weer man
De saus waar je onderhand al een week driftig naar op zoek bent.

Black bean sauce / SojaBonenSaus.
Dat_Drink_lk_Opvrijdag 20 februari 2009 @ 16:25
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 15:57 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Hoe maak je dat? Waar koop je dat?

En godsamme, in elk friggin topic in CUL komen er wel huilies aan dat je alles zelf moet maken Ga fietsen
Ik haal het gewoon bij de lokale turktoko, het is van het merk ''Lee Kum Kee''.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 16:26
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:24 schreef Twerk het volgende:

[..]

De saus waar je onderhand al een week driftig naar op zoek bent.

Black bean sauce / SojaBonenSaus.
Dus zwarte bonensaus is hetzelfde als soja bonensaus? -_- Enw aar haal ik dat nu vandaan, want de supermakrten hebben het niet
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 16:27
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:25 schreef Dat_Drink_lk_Op het volgende:

[..]

Ik haal het gewoon bij de lokale turktoko, het is van het merk ''Lee Kum Kee''.
Lovely, thanks
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 16:28
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:26 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Dus zwarte bonensaus is hetzelfde als soja bonensaus? -_- Enw aar haal ik dat nu vandaan, want de supermakrten hebben het niet
Yep is dezelfde. Die Japanner van jou noemt het Soja bonensaus. Maar zoals hierboven al werd gezegd hebben diverse winkels het wel..
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 16:30
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:28 schreef Twerk het volgende:

[..]

Yep is dezelfde. Die Japanner van jou noemt het Soja bonensaus. Maar zoals hierboven al werd gezegd hebben diverse winkels het wel..
En hoeft er dan verder niets in?
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 16:30
Deze is dat dus van Lee Kum Kee:

Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 16:31
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:30 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

En hoeft er dan verder niets in?
In jouw geval natuurlijk wel champignons he.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 16:36
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:31 schreef Twerk het volgende:

[..]

In jouw geval natuurlijk wel champignons he.
Ja Maar in die andere shizzle moest maizena, suiker, peper, soja
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 16:39
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 16:36 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ja Maar in die andere shizzle moest maizena, suiker, peper, soja
Dat zit er nu al in neem ik aan.. En anders kijk je op het potje als je het koopt en eventueel naar het recept.
Dus kopen en de keuken in!
ShinobizWintervrijdag 20 februari 2009 @ 17:09
hoe maak je een sauzentopic, maar vergeet je de grootvader der sauzen:

Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 17:11
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 17:09 schreef ShinobizWinter het volgende:
hoe maak je een sauzentopic, maar vergeet je de grootvader der sauzen:

[ afbeelding ]
Hij was al voorbij gekomen, maar ketchup mag gerust nogeens extra benadrukt worden.
ShinobizWintervrijdag 20 februari 2009 @ 17:18
O, dan heb ik 't gemist, sorry.

Het is misschien volgens sommigen niet de lekkerste saus, maar alles smaakt lekkerder met ketchup
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 17:21
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 17:18 schreef ShinobizWinter het volgende:
O, dan heb ik 't gemist, sorry.

Het is misschien volgens sommigen niet de lekkerste saus, maar alles smaakt lekkerder met ketchup
Dat het idd zo divers bruikbaar is, maakt het toch wel een master-saus. 1 van de sauzen die nooit maar dan ook nooit mag ontbreken in de keukenkast van ieder zichzelf respecterend huishouden. Altijd meenemen op vakantie ook.

Ik beschouw het ook wel als een schandaal dat de meeste snackbar-eigenaren er maar klakkeloos vanuit gaan dat men een patatje speciaal wil met curry en niet met ketchup. Niet dat er wat mis is met curry, maar ketchup doet er natuurlijk niets voor onder.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 19:03
En bedankt voor t bellen
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 19:05
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:03 schreef Harajuku. het volgende:
En bedankt voor t bellen
Ik heb wel gezegd dat ik namens jou belde, dus dan weet je waarom ze de volgende keer zo wijzen en lachen als je binnenkomt om het op te halen
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 19:10
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:05 schreef Twerk het volgende:

[..]

Ik heb wel gezegd dat ik namens jou belde, dus dan weet je waarom ze de volgende keer zo wijzen en lachen als je binnenkomt om het op te halen
Ze kennen toch geen Harajuku
Isabeauvrijdag 20 februari 2009 @ 19:15
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 17:21 schreef Twerk het volgende:

Ik beschouw het ook wel als een schandaal dat de meeste snackbar-eigenaren er maar klakkeloos vanuit gaan dat men een patatje speciaal wil met curry en niet met ketchup. Niet dat er wat mis is met curry, maar ketchup doet er natuurlijk niets voor onder.
Ik vraag altijd specifiek om ketchup omdat ze idd anders altijd curry gebruiken! Why?!!
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 19:19
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:10 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ze kennen toch geen Harajuku
Nou en.. Van jouw echte naam wonen er vast ook geen 10 in jullie woonplaats.
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 19:26
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:15 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vraag altijd specifiek om ketchup omdat ze idd anders altijd curry gebruiken! Why?!!
Precies. De vanzelfsprekendheid ook waarmee dat gepaard gaat. Eigenlijk zou iedereen dit weekend even naar hun vaste snackbar moeten bellen met een bestelling waaronder een patatje speciaal.

Als ze vervolgens de bestelling zomaar aannemen, zonder te informeren of je ketchup of curry wil dan kun je zeggen: "Als je zomaar voorbij gaat aan de mogelijkheid van een patatje speciaal met ketchup, dan laat de rest ook maar zitten".

Misschien creeer je op deze manier toch wat meer bewustzijn onder de snackbareigenaren.
#ANONIEMvrijdag 20 februari 2009 @ 19:29
Gekke Nederlanders

Ontopic; knoflooksaus En curry!!! Van Elite wel te verstaan. Of Remia.
The_Hivesvrijdag 20 februari 2009 @ 20:43
met pindasaus is alles lekker te maken

Met sterke knoflooksaus proef je sowieso de rest van het eten nauwelijks meer. Maar is wel lekker
The_Hivesvrijdag 20 februari 2009 @ 20:46
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:15 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vraag altijd specifiek om ketchup omdat ze idd anders altijd curry gebruiken! Why?!!
ja belachelijk inderdaad. Volgens mij vinden de meeste mensen ketchup erbij veel lekkerder.
Misschien doen ze dat erbij omdat het pittiger is en je daarom misschien eerder drinken koopt (als het tenmisnte ter plekke op eet)?
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 21:08
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 20:46 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ja belachelijk inderdaad. Volgens mij vinden de meeste mensen ketchup erbij veel lekkerder.
Misschien doen ze dat erbij omdat het pittiger is en je daarom misschien eerder drinken koopt (als het tenmisnte ter plekke op eet)?
Dus je denkt dat het min of meer ook nog opzet is? Ik denk dat ze zich niet bewust zijn (mede door de haast) van het feit dat er ook zoveel ketchup-liefhebbers zijn.. Of misschien denken ze wel van "als iemand ketchup wil dan zeggen ze het wel" (gemakzucht).

Het is in ieder geval een kwalijke zaak.
missy_cvrijdag 20 februari 2009 @ 21:35
zwarte bonen saus/ tausisaus/ sojabonen saus

Verkopen ze ook trouwens in de supermarkt onder merk Amoy of die chinese chef "Ken" nog iets.. geloof ik..
Ik heb het eerder en vaker in de super gezien..

fluistert: maar je kan het natuurlijk ook zelfmaken..
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 21:38
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 21:35 schreef missy_c het volgende:
zwarte bonen saus/ tausisaus/ sojabonen saus

Verkopen ze ook trouwens in de supermarkt onder merk Amoy of die chinese chef "Ken" nog iets.. geloof ik..
Ik heb het eerder en vaker in de super gezien..

fluistert: maar je kan het natuurlijk ook zelfmaken..
Ze schijnen het overal anders te noemen idd, maar volgens mij komt het allemaal op hetzelfde neer. Ik had vanmiddag 'toevallig' een Japanner aan de telefoon en die had het over Sojabonen-saus.

[ Bericht 0% gewijzigd door Twerk op 20-02-2009 21:43:47 ]
missy_cvrijdag 20 februari 2009 @ 21:47
Ja het is allemaal het zelfde spul..

Het is eigenlijk zwarte sojabonen saus.. (tausi = de chinese naam er voor)
littledrummergirlvrijdag 20 februari 2009 @ 22:00


ff wennen maar wel lekker!
golfervrijdag 20 februari 2009 @ 23:26
Maken de users nog wel eens zelf sauzen of komt alles uit flesjes en potjes?
popolonvrijdag 20 februari 2009 @ 23:28
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 23:26 schreef golfer het volgende:
Maken de users nog wel eens zelf sauzen of komt alles uit flesjes en potjes?
Nou inderdaad.

Ik maak m'n hot sauce voor de wings altijd zelf. Verder vind ik sauzen vaak overgewaardeerd. Als je er teveel van nodig hebt kun je gewoon niet koken.

Kruiden/specerijen zijn veel belangrijker dan die kleffe bende wat zich vaak 'saus' noemt.
Aventuravrijdag 20 februari 2009 @ 23:37


Altijd in huis.

Ik snap mensen niet die zakjes poedersaus posten, maar goed. En die potjes baggervette calve-meuk,,,maak het eens zelf en je weet niet wat je meemaakt.
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 23:38


Vers uit de fabriek.. uit de fles, niks geen geklieder met potjes en lepels.. Saus keurig uit de fles.
golfervrijdag 20 februari 2009 @ 23:43
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 23:38 schreef Twerk het volgende:
[ afbeelding ]

Vers uit de fabriek.. uit de fles, niks geen geklieder met potjes en lepels.. Saus keurig uit de fles.
En natuurlijk zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen en houdtbaarheids-chemicaliën?
Puur natuur allemaal die flessen en potjes van je?
popolonvrijdag 20 februari 2009 @ 23:45
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 23:43 schreef golfer het volgende:

[..]

En natuurlijk zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen en houdtbaarheids-chemicaliën?
Puur natuur allemaal die flessen en potjes van je?
Patatgeneratie.
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 23:56
Inderdaad.. vet en vol onnatuurlijke stoffen.. Zo consumeren wij de saus zoals jullie hebben gezien.

Het spijt me dat jullie culinaire puristen het graag anders zien, maar het meerendeel van de saus-liefhebbers zijn bovenal gemakzuchtig.

En zeg nou zelf.. Het is toch gestoord om zelf mayo te maken als de vette zaanse mayo voor een prikkie mee te nemen is uit de supermarkt etc.
golferzaterdag 21 februari 2009 @ 00:00
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 23:56 schreef Twerk het volgende:


En zeg nou zelf.. Het is toch gestoord om zelf mayo te maken als de vette zaanse mayo voor een prikkie mee te nemen is uit de supermarkt etc.

Het is echt zo veel leuker en lekkerder om zelf dat te maken.
Kabolterzaterdag 21 februari 2009 @ 00:01
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 23:56 schreef Twerk het volgende:
Inderdaad.. vet en vol onnatuurlijke stoffen.. Zo consumeren wij de saus zoals jullie hebben gezien.

Het spijt me dat jullie culinaire puristen het graag anders zien, maar het meerendeel van de saus-liefhebbers zijn bovenal gemakzuchtig.

En zeg nou zelf.. Het is toch gestoord om zelf mayo te maken als de vette zaanse mayo voor een prikkie mee te nemen is uit de supermarkt etc.
Het is ook onzin om te stellen dat zelfgemaakte saus beter smaakt.
Het is maar net wat je gewend bent en wat voor waarde je aan het product hecht.
De subjectieve waarde van zelfgemaakt is bij velen automatisch hoger. En dat is terecht, omdat jezelf er extra tijd aan kwijt bent.
mistdeja1zaterdag 21 februari 2009 @ 00:22
ik ben het absoluut niet eens met het topic, saus is echt niet heel belangrijk, je kan prima koken en lekker eten zonder echt waar, maak bv maar is een goede puree met lenteuitjes ofso met varkens oesters, nouja het kan iig prima zonder
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 00:39
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 00:22 schreef mistdeja1 het volgende:
ik ben het absoluut niet eens met het topic, saus is echt niet heel belangrijk, je kan prima koken en lekker eten zonder echt waar, maak bv maar is een goede puree met lenteuitjes ofso met varkens oesters, nouja het kan iig prima zonder


liesje1979zaterdag 21 februari 2009 @ 02:52
{RLS ROOFVOGFELS EN SHHIT $ 234
popolonzaterdag 21 februari 2009 @ 03:16
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 00:39 schreef Twerk het volgende:

[..]



Lastig he, een beetje tegengas. Papkind.

't Zal me benieuwen wat je volgende kloon is.
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 03:19
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:16 schreef popolon het volgende:

[..]

Lastig he, een beetje tegengas. Papkind.

't Zal me benieuwen wat je volgende kloon is.
Nee. Integendeel.

Je lijkt (6 pagina's verder) nog steeds niet de cynische ondertoon van dit hele topic te hebben begrepen.
Dat jij dan ook niet snapt waarom ik zo op haar uiterst serieuze bericht (dezelfde kinderlijke fout die jij al eerder maakte vandaag) reageerde zegt al erg veel. En ondertussen nog elitair doen omdat jij zelf weleens een sausje maakt . Sad.
popolonzaterdag 21 februari 2009 @ 03:23
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:19 schreef Twerk het volgende:

[..]

Nee. Integendeel.

Je lijkt (6 pagina's verder) nog steeds niet de cynische ondertoon van dit hele topic te hebben begrepen.
Dat jij dan ook niet snapt waarom ik zo op haar uiterst serieuze bericht (dezelfde kinderlijke fout die jij al eerder maakte vandaag) reageerde zegt al erg veel. En ondertussen nog elitair doen omdat jij zelf weleens een sausje maakt . Sad.
Zo maak je je er wel heel makkelijk van af boefje.

Stik niet in je pot mayo als je straks in je ledikantje gaat liggen.
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 03:28
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:23 schreef popolon het volgende:

[..]

Zo maak je je er wel heel makkelijk van af boefje.

Stik niet in je pot mayo als je straks in je ledikantje gaat liggen.
Waar makkelijk vanaf? Door nog maareens te benoemen wat voor de meerderheid al lang duidelijk is?
Jij was 1 van de weinigen hier die hier elitair trachtte te doen met een nietszeggende bezigheid als zelf een sausje in elkaar prutsen.

Aan jouw bolle hoofd te zien lig jij misschien met saus (zelfgemaakt?) in jouw bed, maar jij bent eigenlijk de enige die hier kinderachtig bezig is. (zowel qua taalniveau als qua inhoud)
liesje1979zaterdag 21 februari 2009 @ 03:34
Whehehehehhehe
popolonzaterdag 21 februari 2009 @ 03:36
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:28 schreef Twerk het volgende:

[..]

Waar makkelijk vanaf? Door nog maareens te benoemen wat voor de meerderheid al lang duidelijk is?
Jij was 1 van de weinigen hier die hier elitair trachtte te doen met een nietszeggende bezigheid als zelf een sausje in elkaar prutsen.

Aan jouw bolle hoofd te zien lig jij misschien met saus (zelfgemaakt?) in jouw bed, maar jij bent eigenlijk de enige die hier kinderachtig bezig is. (zowel qua taalniveau als qua inhoud)
Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair? !

Ja goed joh, maak je volgende account maar vast want heel veel langer zal het niet duren. We'll meet again.

Die bolle kop is welvaart trouwens. Je mag komen zwemmen als je durft, zet ik de barbecue aan.
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 03:41
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:36 schreef popolon het volgende:

[..]

Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair? !

Ja goed joh, maak je volgende account maar vast want heel veel langer zal het niet duren. We'll meet again.

Die bolle kop is welvaart trouwens. Je mag komen zwemmen als je durft, zet ik de barbecue aan.
Nee, dat zeg ik niet. Het ging nergens over de hoeveelheid, maar om het feit dat jij je zo geweldig vond omdat jij het wel allemaal zelf maakte. Wat ik overigens betwijfel, maar goed.

Ik snap alleen niet zo waarom je er telkens op terugkomt dat ik een clone zou zijn. Waar baseer je dat eigenlijk op?

Dat het je goed gaat ben ik verder heel blij om voor je. Zwemmen is niet zo mijn ding, maar een steak of hamburger overgoten met saus uit de fles sla ik niet af. Ik laat het je weten als ik ooit in de buurt mocht zijn.(de saus neem ik zelf mee deal?)

[ Bericht 0% gewijzigd door Twerk op 21-02-2009 03:46:49 ]
popolonzaterdag 21 februari 2009 @ 03:45
Neem je dan wel je eigen saus mee?

't Is 'steak' trouwens.
FritsVanEgterszaterdag 21 februari 2009 @ 03:45
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:36 schreef popolon het volgende:
Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair? !
Jij eet zeker ook rucola?
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 03:45
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:45 schreef popolon het volgende:
Neem je dan wel je eigen saus mee?
Zie de laatste zin van mijn vorige post.
popolonzaterdag 21 februari 2009 @ 03:48
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:45 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Jij eet zeker ook rucola?
Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.

Niks tegen een goede saus zoals twerkstra doet geloven, wel tegen een overvloed van. Maar dit topic is een grap, ik kan mezelf wel voor m'n hoofd slaan.
liesje1979zaterdag 21 februari 2009 @ 03:48
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:45 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Jij eet zeker ook rucola?
rucola is lekker!
Met kant klare dressing, dat wel.

Serieus, mensen die hun eigen sausjes maken, respect, maar ik ben van de potjes, flesjes en zakjes.
liesje1979zaterdag 21 februari 2009 @ 03:50
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:48 schreef popolon het volgende:

[..]

Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.

Niks tegen een goede saus zoals twerkstra doet geloven, wel tegen een overvloed van. Maar dit topic is een grap, ik kan mezelf wel voor m'n hoofd slaan.
Een grap?! Hoe durf je!
Sausjes
FritsVanEgterszaterdag 21 februari 2009 @ 03:53
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:48 schreef popolon het volgende:

[..]

Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk.
Dit bedoelde ik (wellicht ken je alleen het Amerikaanse woord ervoor, daar het een tikje modern is )



Aangezien je zo'n elitaire saushater bent.
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 03:54
Rocket
popolonzaterdag 21 februari 2009 @ 03:57
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:53 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Dit bedoelde ik (wellicht ken je alleen het Amerikaanse woord ervoor, daar het een tikje modern is )

[ afbeelding ]
Zeg Frits, ik weet dat de Amerikanen een vreemd volk zijn maar dat is nog steeds geen taal.
FritsVanEgterszaterdag 21 februari 2009 @ 04:06
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 03:57 schreef popolon het volgende:

[..]

Zeg Frits, ik weet dat de Amerikanen een vreemd volk zijn maar dat is nog steeds geen taal.
Yeah I know, maar je wil toch niet beweren dat je Algemeen Beschaafd Engels (Oxford English?) spreekt met je buren of wel soms?
popolonzaterdag 21 februari 2009 @ 04:10
Neen. Ik lul gewoon Nederlands. Zij passen zich maar aan.
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 05:05
Patat speciaal = Curry OF Ketchup
popolonzaterdag 21 februari 2009 @ 05:09
quote:
Nou goed, zijn we het toch nog eens.
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 05:10
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 05:09 schreef popolon het volgende:

[..]

Nou goed, zijn we het toch nog eens.
Stoort het jou ook ja?
lubje25zaterdag 21 februari 2009 @ 05:16
Bij boerenkool of spruitjes:

Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 05:19
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 05:16 schreef lubje25 het volgende:
Bij boerenkool of spruitjes:

[ afbeelding ]
Lang niet meer gehad, maar soms zeer relax
lubje25zaterdag 21 februari 2009 @ 05:23
Ook lekker en door velen niet begrepen ,

Een kaassouffle met satesaus/oorlog
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 05:30
Ik ben niet zo van de kaassoufflees, maar opzich lijkt de combi me niet onaardig.
Terpentin07zaterdag 21 februari 2009 @ 05:34
Ik ga zo de frituur aanzetten.Als sausen heb ik Heinz Ketchup, Curry,Hela Curry,Fritessaus,Zaanse Mayo en Zweedse Mosterd.Moet genoeg zijn denk ik.
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 05:38
Dat lijkt me ook wel ja. Heinz ketchup = master.
Isabeauzaterdag 21 februari 2009 @ 07:23
Hmm, ik twijfel tussen de sc/discussie laten staan en verwijderen. Nou ja, ik laat het maar staan, dan krijgen we hopelijk niet weer het gezeur over het zelf maken van sausjes Ik wachtte eigenlijk al op die zelf-maak-maffia, aangezien dat helemaal in de lijn der verwachting lag
Windigozaterdag 21 februari 2009 @ 08:00
Ik mis deze nog:



Voor mij onmisbaar bij patat, gebakken aardappels en als hoofdbestanddeel voor dressings.
Jennehzaterdag 21 februari 2009 @ 08:15


Dieselsaus is echt heel erg lekker!
QuarKzaterdag 21 februari 2009 @ 09:18
Kwa ketchup vind ik de biologische ketchup to echt verreweg het allerlekkerst. Veel vollere smaak dan die oververzadigde Heinz prut.


En gelijk een vraagje: Wat is die Joppie saus? Heb ik bij verschillende snackbars gezien, maar me er nog niet aangewaagd.
RobinOokzaterdag 21 februari 2009 @ 11:25
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 05:16 schreef lubje25 het volgende:
Bij boerenkool of spruitjes:


Eens! Alleen vind ik die van Kuhne niet zo, merkte ik laatst. Geen idee welk merk dan wel lekker is, we eten het alleen bij boerenkool, dus als we 1 pot per jaar eten is het veel.
RobinOokzaterdag 21 februari 2009 @ 11:26
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 08:00 schreef Windigo het volgende:
Ik mis deze nog:



Voor mij onmisbaar bij patat, gebakken aardappels
Yoghurt op je aardappelen?
Isabeauzaterdag 21 februari 2009 @ 12:04
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 11:26 schreef RobinOok het volgende:
Yoghurt op je aardappelen?
Het is een slanke mayonaise/fritessaus
Erosjuhhhzaterdag 21 februari 2009 @ 12:18
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 09:18 schreef QuarK het volgende:
Kwa ketchup vind ik de biologische ketchup to echt verreweg het allerlekkerst. Veel vollere smaak dan die oververzadigde Heinz prut.
[ afbeelding ]

En gelijk een vraagje: Wat is die Joppie saus? Heb ik bij verschillende snackbars gezien, maar me er nog niet aangewaagd.
Dat is mayo kerrie ui en nog wat
Isabeauzaterdag 21 februari 2009 @ 12:39
Joppiesaus is trouwens best lekker
Windigozaterdag 21 februari 2009 @ 14:41
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 12:04 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het is een slanke mayonaise/fritessaus
Dat hij slank is vind ik niet zo belangrijk, maar ik vind hem vreselijk lekker. Het is geen joghurt, maar joghurtmayo.
Pregozaterdag 21 februari 2009 @ 19:53
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 08:00 schreef Windigo het volgende:
Ik mis deze nog:

[ afbeelding ]

Voor mij onmisbaar bij patat, gebakken aardappels en als hoofdbestanddeel voor dressings.
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 20:00
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 09:18 schreef QuarK het volgende:
Kwa ketchup vind ik de biologische ketchup to echt verreweg het allerlekkerst. Veel vollere smaak dan die oververzadigde Heinz prut.
[ afbeelding ]

En gelijk een vraagje: Wat is die Joppie saus? Heb ik bij verschillende snackbars gezien, maar me er nog niet aangewaagd.
quote:
Joppie saus is een koude, gelige saus. Het is een enigszins op fritessaus gelijkende saus die verkrijgbaar is in diverse cafetaria's in Nederland. De saus kan gegeten worden op de friet of bij diverse snacks en hamburgers.

De basis van de Joppie saus is hetzelfde als bij de meeste sauzen: olie, water en een emulgator. Verder bevat het ook uien en kerrie, die domineren de smaak dan ook. Het originele recept van Joppie saus is geheim, maar op het Internet circuleren recepten die de smaak van Joppie saus zeer goed benaderen. In deze recepten wordt Joppie saus bijvoorbeeld gemaakt door de ingrediënten van 'speciaal', d.w.z. mayonaise, curry en uien, samen met kerrie in een bepaalde verhouding zeer fijn te malen en te mengen.
Het is overigens best goed te doen.
Riannzaterdag 21 februari 2009 @ 20:16
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:11 schreef Manu82 het volgende:
Pepersaus natuurlijk

[ afbeelding ]
pepersaus pepersaus over de kalkoen
The_Hiveszaterdag 21 februari 2009 @ 20:32
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 21:08 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dus je denkt dat het min of meer ook nog opzet is? Ik denk dat ze zich niet bewust zijn (mede door de haast) van het feit dat er ook zoveel ketchup-liefhebbers zijn.. Of misschien denken ze wel van "als iemand ketchup wil dan zeggen ze het wel" (gemakzucht).

Het is in ieder geval een kwalijke zaak.
bij sommige zeker. Ik heb bijvoorbeeld in een horeca/sportcentrum gewerkt. Daar gingen we ook wel eens met een schaal met hapjes rond. Waarom denk je dat daar altijd pittige saus bij was? En dat we een bakje curry bij de tosti's deden?

Waarom denk je dat café's nootjes op tafel zetten? Niet omdat je er zo hongerig uitziet hoor

Ik wil niet zeggen dat iedereen daarom er curry bij doet, maar als ik in mijn familie/vrienden/kennissenkring kijk zijn de meeste toch echt voorstander van ketchup tov curry. dan is het toch gek dat curry er vaak bij geserveerd wordt?
The_Hiveszaterdag 21 februari 2009 @ 20:35
Ja, jopiesaus is trouwens ook erg goed. Tot een tijdje geleden alleen in de snackbar te verkrijgen. Goede zaak dat ze het nu ook in de winkel verkopen
Twerkzaterdag 21 februari 2009 @ 20:36
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 20:32 schreef The_Hives het volgende:

[..]

bij sommige zeker. Ik heb bijvoorbeeld in een horeca/sportcentrum gewerkt. Daar gingen we ook wel eens met een schaal met hapjes rond. Waarom denk je dat daar altijd pittige saus bij was? En dat we een bakje curry bij de tosti's deden?

Waarom denk je dat café's nootjes op tafel zetten? Niet omdat je er zo hongerig uitziet hoor

Ik wil niet zeggen dat iedereen daarom er curry bij doet, maar als ik in mijn familie/vrienden/kennissenkring kijk zijn de meeste toch echt voorstander van ketchup tov curry. dan is het toch gek dat curry er vaak bij geserveerd wordt?
Dit topic gaat daar o.a. over:

Patat speciaal = Curry OF Ketchup

Verder snap ik wel wat je bedoelt. Ca-ching!
kriorozondag 22 februari 2009 @ 03:30
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 17:11 schreef Twerk het volgende:

[..]

Hij was al voorbij gekomen, maar ketchup mag gerust nogeens extra benadrukt worden.
Dat was Heinz Hot Ketchup. Veel lekkerder dan gewone Heinz Tomato Ketchup vind ik.
kriorozondag 22 februari 2009 @ 03:34
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 07:23 schreef Isabeau het volgende:
Hmm, ik twijfel tussen de sc/discussie laten staan en verwijderen. Nou ja, ik laat het maar staan, dan krijgen we hopelijk niet weer het gezeur over het zelf maken van sausjes Ik wachtte eigenlijk al op die zelf-maak-maffia, aangezien dat helemaal in de lijn der verwachting lag
Inderdaad, ik zag het ook echt beginnen toen de eersten zich meldden.

On topic: Zelf maak ik vaak een saus die ook wel tot mijn favorieten behoort. Men neme Heinz Hot Ketchup, Remia Fritessaus, mengen, klaar.
Pacmaniaczondag 22 februari 2009 @ 05:12
Gevonden!
Twerkzondag 22 februari 2009 @ 05:17
quote:
Op zondag 22 februari 2009 05:12 schreef Pacmaniac het volgende:
Gevonden!
Haha nu pas?
Pacmaniaczondag 22 februari 2009 @ 05:27
quote:
Op zondag 22 februari 2009 05:17 schreef Twerk het volgende:

[..]

Haha nu pas?
Hij was idd niet te missen

OT mijn zelfgemaakte pepersausje lekker bij kip, varkenshaas, biefstuk (eigelijk alle soorten vlees wel )

1 ui
1prei
1 groene paprika
5 madam jeanette pepers
102 dl slaolie
4 el tomatenketchup
4 el sojasaus
4 el piccalilly (zonder groente)
4 el azijn


Hoe?

Snipper de ui
snij de prei,paprika en peper in heel kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekepan en bak hierin ui,,prei,paprika op laag vuur 3 min. glazig.
Voeg KETCHUP( ),sojasaus en 1 dl water toe.
Breng dit aan de kook en laat op hoog vuur koken tot de saus dik is.Voeg de piccalily en de madam jeanette toe en laat afkoelen.Bewaar dit in goed afgesloten glazen pot
Sicstusdinsdag 24 februari 2009 @ 16:24
Deze mag natuurlijk niet ontbreken in de collectie:

Innocencewoensdag 25 februari 2009 @ 10:08
Bah, ik houd helemaal niet van saus eigenlijk...
Maar avjar is wel gruwelijk goed bij gegrild vlees en wilde rijst:

BasEnAaddonderdag 26 februari 2009 @ 14:06
Voor de bbq/gegrild vlees maak ik altijd een hele simpele saus, maar zooo lekker.
2 el Calvé mayonaise
2 el Calvé Whiskeysaus
1-2 teentjes knoflook
kleine theelepel zeezout
2dopedonderdag 26 februari 2009 @ 14:50
TS = man naar mijn hart.

Ondanks dat hij al voorbij is gekomen dankzij coltje87 wil ik hem toch nog even onder de aandacht brengen:



Sambasaus.

Twerk, weledelgestrenge medesausaanbidder, als je deze nog niet kent, koop hem. Hij is lekker bij al het voedsel waar maar enigszins saus een rol speelt. Veel dus. En dan bedoel ik veel als in bij veel gerechten èn veel in saus-hoeveelheid.
Isabeauvrijdag 27 februari 2009 @ 00:07
Die sambasaus is idd lekker Eén van de weinige sauzen van Calvé die ik echt lekker vind
Pacmaniacvrijdag 27 februari 2009 @ 00:19
http://www.missethoreca.n(...)NadertHoogtepunt.htm

Weten we nog niet welke het geworden is
Oblivionvrijdag 27 februari 2009 @ 00:54
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 00:07 schreef Isabeau het volgende:
Die sambasaus is idd lekker Eén van de weinige sauzen van Calvé die ik echt lekker vind
Volgens mij lijkt die op de pikata saus?
Als dat zo is, hier een combo voor je om te smullen...

Stokbroodje, kalfsragout erop en daarboven op 3 eieren met bacon erin gebakken...
En dan met deze saus...

Oooh...zo lekker...

Dit noemen ze hier een inswinger. Jammie!
Klaagbakvrijdag 27 februari 2009 @ 01:10

Schaam jullie dat jullie deze nog niet met een foto in dit topic hebben geëerd!
Twerkvrijdag 27 februari 2009 @ 02:26
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 01:10 schreef Klaagbak het volgende:
[ afbeelding ]
Schaam jullie dat jullie deze nog niet met een foto in dit topic hebben geëerd!
Terecht.

Een respetacebele curry.
Terpentin07vrijdag 27 februari 2009 @ 03:10
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 01:10 schreef Klaagbak het volgende:
[ afbeelding ]
Schaam jullie dat jullie deze nog niet met een foto in dit topic hebben geëerd!
Ik heb nu trek gekregen in patat met deze saus.Helaas zit ik op mijn werk.
Hellyvrijdag 27 februari 2009 @ 14:11
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 01:10 schreef Klaagbak het volgende:
[ afbeelding ]
Schaam jullie dat jullie deze nog niet met een foto in dit topic hebben geëerd!
Je bedoelt deze
Die scharf variant heb ik in Nederland nog nooit gezien. En de user die eerder in het topic een ander merk Curry durfde te posten moet zich schamen .

Sambasaus is inderdaad bij bijna alles lekker .
#ANONIEMvrijdag 27 februari 2009 @ 14:22
Tot je de Elite hebt geproefd vind je uiteraard Hela de lekkerste
ColdFeetvrijdag 27 februari 2009 @ 14:29
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 11:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Yoghurt op je aardappelen?
Is dat raar? Zo'n lekker dik griekse-yoghurtprutje op je gepofte aardappel, da's toch serieus goed te eten
Windigovrijdag 27 februari 2009 @ 15:50
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 14:29 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Is dat raar? Zo'n lekker dik griekse-yoghurtprutje op je gepofte aardappel, da's toch serieus goed te eten
Het sausje in mijn post is geen yoghurt, maar yoghurtmayo. Overigens is Griekse yoghurt met kruiden op je gepofte aardappel ook heel lekker inderdaad, of yoghurt door de aardappelsalade..:9
Paulinumaandag 9 maart 2009 @ 14:03
Mosterd?
-en weg was de mosterd-

[ Bericht 88% gewijzigd door Vork op 09-03-2009 15:14:35 ]
_Ophelia_maandag 9 maart 2009 @ 14:28
quote:
Op maandag 9 maart 2009 14:03 schreef Paulinu het volgende:
spam
Ga ergens anders lopen spammen

[ Bericht 28% gewijzigd door Vork op 09-03-2009 15:15:12 ]
liesje1979woensdag 11 maart 2009 @ 04:21
Kick.

Twerkwoensdag 11 maart 2009 @ 05:46
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 04:21 schreef liesje1979 het volgende:
Kick.

[ afbeelding ]
Een mooie Oosterse wijsheid!

We maakt het tegeltje?
Harajuku.woensdag 11 maart 2009 @ 05:54
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 04:21 schreef liesje1979 het volgende:
Kick.

[ afbeelding ]