Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 05:59 |
Ik ben ervan overtuigd dat alles om de saus draait.. Zeker bij het eten, maar toch ook wel een groot deel van het leven draait om saus. Het is een wondermiddel, een goede vriend bijna.. Saus kan gekke dingen realiseren. Een bord prei met aardappelen wordt weer eetbaar met een respectabele dosis whiskysaus erover heengegoten. En dames en heren, zeg nou zelf.. Wat zou een patatje zijn zonder vette, zaanse mayo. Ik hanteer daarom eigenlijk vaak de saus-first kookfilosofie. Met andere woorden, ik bedenk welke saus ik die dag zie zitten en zoek daar een gerecht bij. Het belangrijkste stel ik centraal. Post hier sauzen(liefst met pic). De gangbare, varianten of exotische sauzen.. Want zoals ik al zei: Alles draait om de saus. ![]() Whisky Cocktail saus [ Bericht 4% gewijzigd door Twerk op 20-02-2009 06:09:48 ] | |
Gabbylicious | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:02 |
Knoflooksaus. | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:04 |
quote:Vanzelfsprekend | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:04 |
![]() | |
Manu82 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:05 |
![]() | |
liesje1979 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:05 |
Klopt! ![]() En nu heb ik honger, ![]() [ Bericht 26% gewijzigd door liesje1979 op 20-02-2009 14:47:06 ] | |
FritsVanEgters | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:09 |
Ik ben geen grootverbruiker, maar als het op mayonaise aankomt is dit de enige:![]() | |
m3nster | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:11 |
Manu82 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:11 |
Pepersaus natuurlijk ![]() ![]() | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:12 |
quote:Zie ik zaanse? Mijn favo mosterd er dan ook maar bij ![]() ![]() | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:12 |
quote:Grootgebruiker? ![]() ![]() ![]() | |
m3nster | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:14 |
Altijd van alles een voorraad hebben zeg ik altijd.. ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:15 |
![]() Teriyaki | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:15 |
quote:Hier nog zo eentje! Oh ja, dit is een van mijn favo's: ingrediënten: 50g (2oz) pijnboompitten, licht geroosterd 1 grote teen knoflook, geplet 100g (4oz) verse basilicum of rucola bladeren, verscheurd 8 eetlepels extra-vierge olijfolie 5 eetlepels fijngemalen parmesaanse kaas, liefst versgemalen van een blok zout versgemalen peper bereiding: Doe de pijnboompitten, knoflook, verscheurde basilicum of rucola en een paar eetlepels olijfolie in een kom en stamp het mengsel met een vijzel fijn tot een ruw deeg. Voeg de parmesaanse kaas en de rest van de olijfolie eraan toe en meng goed. U kunt de ingredi?nten ook mixen in een blender. Onmiddellijk gebruiken of in een fles met schroefdop tot 2 weken bewaren in de ijskast. Serveertips: Vervang de pijnboompitten door amandelen. Laat voor een korianderpesto de parmesaanse kaas achterwege en gebruik korianderblaadjes in plaats van basilicum of rucola. 'Some like it hot': voeg er een halve theelepel fijngehakte verse rode chilipeper aan toe. Voor extra smaak: voeg aan de pesto een paar eetlepels zongedroogde tomatenpasta toe. Maak uw eigen verse pestosaus met extra-vierge olijfolie, pijnboompitten, parmesaanse kaas en flink wat verse basilicum of rucola blaadjes, en voeg ze naar believen toe aan pastagerechten, sladressings, aardappelpuree - en nog veel meer. Alleen knal ik er een extra knoflookje bij maar ja, dat doe ik bij alles geloof ik. ![]() ![]() | |
FritsVanEgters | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:16 |
quote:Bij mosterd ben ik minder kieskeurig, maar die is inderdaad lekker. ![]() Mosterdsaus hebben ze ooit bedacht, ieuww.. ![]() ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:17 |
quote:Opgeslagen. Het klinkt al bijzonder smakelijk. Heeft het een naam? | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:19 |
quote:Neeeee, ik hou alleen van groffe mosterd! Niet van die slappe troep. ![]() | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:19 |
quote:Yep! Pestosaus! Zaaaaaaaaaaalig! ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:21 |
quote:Nee precies, maar dit gaat ook tegen alle regels in van de saus. Sauzen moeten puur en karakteristiek blijven.. Bepaalde varianten zijn ok, maar ze mengen is in de meeste gevallen natuurlijk doodzonde. Bij Curry en mayo kan dit natuurlijk weer wel. | |
m3nster | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:22 |
Moet eigenlijk niet aan eten denken nu.. Heb zoveel redbulls achter mn kiezen.. ![]() | |
FritsVanEgters | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:23 |
quote:Bij pesto, koop nooit 'de goedkoopste, mensen! ![]() ![]() Albert Heijn huismerk is goed te doen (en handige kleine potjes, voor de eenpersoonshuishouden ![]() ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:24 |
quote:Dat lijkt me ook niet nee. Op sauzen zou je niet moeten bezuinigen vind ik. | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:25 |
quote:Zelf maken is het lekkerste en leukste maar voor het gemak koop ik ook weleens potjes, heb nou wat bertolipotjes op voorraad staan. | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:27 |
Bruine Chinese saus van de Jap ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:28 |
quote:Oy, ik had eens pestokruid of zo waar je zelf saus van moest maken, keiranzig ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:30 |
![]() Tzatzikisaus Tzatziki saus is bereid volgens Grieks recept met yoghurt, komkommer en knoflook. Lekker bij gegrilde kipfilet, varkensvlees of op stokbrood. | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:30 |
Carbonara saus: ingrediënten: 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 grote ui 150 reepjes ontbijtspek of ham 1 ei 4 eetlepels crème fraîche nootmuskaat 100 gr Parmezaanse kaas zout en peper. Bereiding: Verhit de olie in een koekenpan bak hier de spekjes of de in uit.Voeg de gesnipperde ui toe, en fruit deze mee.De geraspte kaas, de eieren, en room vermengen en met grof gemalen zwarte peper en nootmuskaat op smaak brengen.Giet het room ei mengsel bij de spekjes en de ui, en roer alles goed door.Laat het geheel even warm worden op een laag vuurtje. Eet smakelijk. | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:30 |
Voor de gehaaste variant:![]() ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:35 |
Het is werkelijk hartverwarmend om te zien hoe gepassioneerd mensen al praten over saus, terwijl het pas 6:30 is. | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:36 |
quote:Het is redelijk gestoord, we moeten het eigenlijk nu over ontbijt hebben maar ala.........saus is leuker en lekkerder! ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:37 |
quote:Mogen we stroop ook tot de sauzen rekenen vind je? | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:39 |
quote:Tuurlijk, zolang het maar lekker is! ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:41 |
![]() Zonder stroop geen pannenkoeken. Essential. | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:42 |
Ik vind van niet. | |
DrDarwin | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:44 |
![]() | |
DrDarwin | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:45 |
![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:47 |
quote:Geniaal. VOoral bij de hamburgers. | |
Ringo | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:47 |
![]() Chimichurri Sauce You can mince the ingredients by hand or use a food processor, which is faster and easier. There are many variations on this condiment, and it is served with everything from empanadas to grilled steak. 1/2 cup olive oil 2 tablespoons fresh lemon juice 1/3 cup minced fresh parsley 1 clove garlic 2 minced shallots 1 teaspoon minced basil, thyme or oregano, or mixture Salt and pepper to taste Combine all ingredients and let set for at least 2 hours before serving. | |
DrDarwin | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:48 |
![]() | |
DrDarwin | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:49 |
![]() Piri piri saus. | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:50 |
![]() | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:54 |
verplicht in de keuken!![]() | |
DrDarwin | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:02 |
![]() Mijn dochters favoriete sausje. | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:06 |
![]() ![]() Laten we vooral ook niet vergeten dat bijv. chocoladesaus op ijs ook uitstekend is. | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:08 |
quote:Men nemen een banaan, beetje licht insmeren met citroensap, in schijfjes en dan deze chocosaus erover. Mijn dochter kan ik daar weer voor wakker maken . ![]() | |
Strolie75 | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:09 |
![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:11 |
![]() ![]() | |
krioro | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:11 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:12 |
quote:Kerrie Ananas? Klinkt apart, maar relax. | |
krioro | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:18 |
quote:Ja ik zag het een tijd terug thuis een keer staan bij de barbecue, en dacht ook 'hm aparte combinatie'. Het leek me wel lekker dus geprobeerd, en sindsdien vind ik het de beste Calvé saus ever. | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:24 |
![]() Kruidige coctailsaus dus! ![]() | |
krioro | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:30 |
![]() Niet voor de faint-hearted. ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:31 |
quote: ![]() | |
UnderTheWingsOfLove | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:45 |
friet | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 07:46 |
quote:= Niks zonder saus | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 08:37 |
Good old babi pangang. | |
Karina | vrijdag 20 februari 2009 @ 08:41 |
Voor bij de patat is deze mayonaise echt het allerlekkerst, de DL mayonaise met citroen komt op de tweede plaats (kon ik geen plaatje van vinden).![]() | |
Kaat38 | vrijdag 20 februari 2009 @ 08:45 |
quote:Ik ken het hele merk niet, waar haal je deze? | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 08:47 |
quote:http://www.hellmanns.com/products/real_mayo.aspx | |
En1gma | vrijdag 20 februari 2009 @ 08:52 |
![]() ![]() En van die zure Belgische mayonaise voor bij de friet. ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 08:53 |
quote:Dit vind ik dan weer niet ok. Saus is ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 08:57 |
quote:Het staat er vermoedelijk ook voor een buffet. Speciaal voor jou zullen we dan wel een klein bakje fixen waaruit jij je saus haalt ipv dat jij moet scheppen uit idd bijna een oceaan vol saus. ![]() | |
makkie88 | vrijdag 20 februari 2009 @ 08:58 |
chapeau!!.. eens vanmorgen losse noodles met potje Goreng saus dr overheen ![]() | |
krioro | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:04 |
quote:Hellmann's mayo is idd ![]() En hun Dijonnaise ook ![]() ![]() | |
krioro | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:05 |
quote:Heb ik ook altijd in huis ![]() | |
babipangang | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:06 |
deze saus is echt de bomb! | |
babipangang | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:07 |
![]() ook erg lekker! | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:09 |
quote:Ja maar dan is het al verpest, ook al is het voor een buffet. Goede oplossing, bedankt. | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:10 |
quote:Idd. Doodeenvoudig, maar mag zeker niet ontbreken is onze grote vriend Curry: ![]() | |
Karina | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:10 |
quote:De DL of de Hellman? De DL zag ik toevallig bij de Albert Heijn, uitgeprobeerd en die was echt lekker (niet zoet). De Hellman hebben ze volgens mij ook bij sommige AH's, maar ik koop hem altijd bij een delicatessenwinkel, dat is de enige winkel bij mij in de buurt die het verkoopt. De Hellman is een beetje zurig en de is ook wat anders dan normale mayonaise, het is niet zo romig, maar meer puddingachtig van substantie (kan het niet anders omschrijven). | |
Isabeau | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:14 |
In het Engels is het 'applesauce' ![]() ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:19 |
quote:Ja jammer dan. Dat is echt te gezond hoor voor dit topic ![]() | |
Isabeau | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:20 |
Volgens mij is het meer suiker dan appel ![]() | |
Zon | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:21 |
quote:Apart? Is heel bekende combinatie. | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:23 |
quote:Dat zal best wel, maar schijnbaar moeten de meesten het toch per toeval ontdekken. Ik had het ook nog nooit gezien bij de supermarkt. | |
coltje87 | vrijdag 20 februari 2009 @ 10:53 |
![]() Samba saus ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 20 februari 2009 @ 11:19 |
quote:Ik vind DL-sauzen vaak ook vrij zurig. Maar ze zijn inderdaad goed! Volgens mij wel wat vetter dan wat je meestal in NL koopt. | |
_Arual_ | vrijdag 20 februari 2009 @ 11:32 |
Guacamole! ![]() Eerst hadden zie die ook kant en klaar als wrapsaus, van casa fiesta. ![]() Nergens meer te krijgen. Nu maak ik hem zelf, en dat is zo lekker! Verder ben ik geen sauseter, zelfs niet bij het gourmetten of zo. Soms Zaanse mayo bij de gebakken aardappeltjes, dat was het dan. [ Bericht 14% gewijzigd door _Arual_ op 20-02-2009 12:04:46 ] | |
_Led_ | vrijdag 20 februari 2009 @ 11:36 |
quote:Zeggen van saus te houden en vervolgens een plaatje van supermarkt-saus neerzetten ![]() Een echte sausliefhebber maakt z'n sauzen zelf ! Ga zelf eens aan de slag met (zelfgemaakte) mayonaise, whisky, worcester-sauce, gember-siroop, de hele rataplan - veel lekkerder ! ![]() | |
eleusis | vrijdag 20 februari 2009 @ 11:41 |
Kan je het niet leuk hebben zonder saus? Zwakke mensen zijn dit. | |
_Led_ | vrijdag 20 februari 2009 @ 11:41 |
quote: ![]() ![]() | |
vaagsel | vrijdag 20 februari 2009 @ 11:47 |
quote:En 1 van mijn favoriete sauzen is niet meer te krijgen ![]() | |
Margo37 | vrijdag 20 februari 2009 @ 11:55 |
Lekker op een ![]() ![]() ![]() | |
Oblivion | vrijdag 20 februari 2009 @ 11:56 |
Over de kikoman: De wasabi saus van hassanjassan zijn recept! Geniaal! quote: Tonijnsteak met wasabi saus | |
fruityloop | vrijdag 20 februari 2009 @ 12:06 |
quote:Erg lekker, en deze mosterd is toch ook wel onze favoriet.. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 20 februari 2009 @ 12:17 |
quote:Gadverdamme man. Whiskeysaus uit een potje. YUK! Niet te eten! Er zijn sowieso weinig sauzen uit potjes die ik te pruimen vind. Mayo is er een. En verder weet ik het niet. En ik snap het echt niet, hoe anderen die zure kotssauzen wel te vreten vinden. PS. Oja, tomatenketchup is ook okay. | |
ColdFeet | vrijdag 20 februari 2009 @ 14:23 |
quote:Ik vind guacamole uit een potje maar ranzig; zit ongeveer 5% avocado in ![]() RobinOok: zeker iets simpels als whiskysaus maak je natuurlijk gewoon zelf ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 14:43 |
4quote: ![]() Als de hele strekking van dit topic je nog niet duidelijk was en dat de saus-filosofie ook deels gebaseerd is op luiheid, dan ben je nog een grotere e-autist dan ik al dacht. Zelf mayonaise maken.. Right. Dat doe je maar op de huishoudbeurs. | |
liesje1979 | vrijdag 20 februari 2009 @ 14:58 |
Valt sambal onder de noemer saus eigenlijk? ![]() | |
Dat_Drink_lk_Op | vrijdag 20 februari 2009 @ 15:08 |
Zwarte bonensaus, je proeft zelfs de groenten niet meer ![]() ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 15:57 |
quote: En godsamme, in elk friggin topic in CUL komen er wel huilies aan dat je alles zelf moet maken ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:04 |
quote:Geef mij aub dat nummer van die Japanner van jou.. dan weet je het over een paar minuten ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:12 |
quote:0528 275237 | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:18 |
quote:Zozo nog redelijk verstaanbaar ook.. En dat voor een Japanner uit Hoogeveen ![]() Maargoed.. het is dus Soja Bonensaus. ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:20 |
quote:Ja wtf is dat nu weer man | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:24 |
quote:De saus waar je onderhand al een week driftig naar op zoek bent. ![]() Black bean sauce / SojaBonenSaus. | |
Dat_Drink_lk_Op | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:25 |
quote:Ik haal het gewoon bij de lokale turktoko, het is van het merk ''Lee Kum Kee''. | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:26 |
quote:Dus zwarte bonensaus is hetzelfde als soja bonensaus? -_- Enw aar haal ik dat nu vandaan, want de supermakrten hebben het niet | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:27 |
quote:Lovely, thanks | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:28 |
quote:Yep is dezelfde. Die Japanner van jou noemt het Soja bonensaus. Maar zoals hierboven al werd gezegd hebben diverse winkels het wel.. | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:30 |
quote:En hoeft er dan verder niets in? | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:30 |
Deze is dat dus van Lee Kum Kee:![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:31 |
quote:In jouw geval natuurlijk wel champignons he. ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:36 |
quote:Ja ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 16:39 |
quote:Dat zit er nu al in neem ik aan.. En anders kijk je op het potje als je het koopt en eventueel naar het recept. Dus kopen en de keuken in! | |
ShinobizWinter | vrijdag 20 februari 2009 @ 17:09 |
hoe maak je een sauzentopic, maar vergeet je de grootvader der sauzen:![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 17:11 |
quote:Hij was al voorbij gekomen, maar ketchup mag gerust nogeens extra benadrukt worden. | |
ShinobizWinter | vrijdag 20 februari 2009 @ 17:18 |
O, dan heb ik 't gemist, sorry. Het is misschien volgens sommigen niet de lekkerste saus, maar alles smaakt lekkerder met ketchup ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 17:21 |
quote:Dat het idd zo divers bruikbaar is, maakt het toch wel een master-saus. 1 van de sauzen die nooit maar dan ook nooit mag ontbreken in de keukenkast van ieder zichzelf respecterend huishouden. Altijd meenemen op vakantie ook. ![]() Ik beschouw het ook wel als een schandaal dat de meeste snackbar-eigenaren er maar klakkeloos vanuit gaan dat men een patatje speciaal wil met curry en niet met ketchup. Niet dat er wat mis is met curry, maar ketchup doet er natuurlijk niets voor onder. ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:03 |
En bedankt voor t bellen ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:05 |
quote:Ik heb wel gezegd dat ik namens jou belde, dus dan weet je waarom ze de volgende keer zo wijzen en lachen als je binnenkomt om het op te halen ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:10 |
quote:Ze kennen toch geen Harajuku | |
Isabeau | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:15 |
quote: ![]() ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:19 |
quote:Nou en.. Van jouw echte naam wonen er vast ook geen 10 in jullie woonplaats. ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:26 |
quote:Precies. De vanzelfsprekendheid ook waarmee dat gepaard gaat. Eigenlijk zou iedereen dit weekend even naar hun vaste snackbar moeten bellen met een bestelling waaronder een patatje speciaal. Als ze vervolgens de bestelling zomaar aannemen, zonder te informeren of je ketchup of curry wil dan kun je zeggen: "Als je zomaar voorbij gaat aan de mogelijkheid van een patatje speciaal met ketchup, dan laat de rest ook maar zitten". Misschien creeer je op deze manier toch wat meer bewustzijn onder de snackbareigenaren. | |
#ANONIEM | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:29 |
Gekke Nederlanders ![]() Ontopic; knoflooksaus ![]() | |
The_Hives | vrijdag 20 februari 2009 @ 20:43 |
met pindasaus is alles lekker te maken ![]() Met sterke knoflooksaus proef je sowieso de rest van het eten nauwelijks meer. Maar is wel lekker ![]() | |
The_Hives | vrijdag 20 februari 2009 @ 20:46 |
quote:ja belachelijk inderdaad. Volgens mij vinden de meeste mensen ketchup erbij veel lekkerder. Misschien doen ze dat erbij omdat het pittiger is en je daarom misschien eerder drinken koopt (als het tenmisnte ter plekke op eet)? | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 21:08 |
quote:Dus je denkt dat het min of meer ook nog opzet is? Ik denk dat ze zich niet bewust zijn (mede door de haast) van het feit dat er ook zoveel ketchup-liefhebbers zijn.. Of misschien denken ze wel van "als iemand ketchup wil dan zeggen ze het wel" (gemakzucht). Het is in ieder geval een kwalijke zaak. ![]() | |
missy_c | vrijdag 20 februari 2009 @ 21:35 |
zwarte bonen saus/ tausisaus/ sojabonen saus Verkopen ze ook trouwens in de supermarkt onder merk Amoy of die chinese chef "Ken" nog iets.. geloof ik.. Ik heb het eerder en vaker in de super gezien.. fluistert: maar je kan het natuurlijk ook zelfmaken.. | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 21:38 |
quote:Ze schijnen het overal anders te noemen idd, maar volgens mij komt het allemaal op hetzelfde neer. Ik had vanmiddag 'toevallig' een Japanner aan de telefoon en die had het over Sojabonen-saus. [ Bericht 0% gewijzigd door Twerk op 20-02-2009 21:43:47 ] | |
missy_c | vrijdag 20 februari 2009 @ 21:47 |
Ja het is allemaal het zelfde spul.. Het is eigenlijk zwarte sojabonen saus.. (tausi = de chinese naam er voor) | |
littledrummergirl | vrijdag 20 februari 2009 @ 22:00 |
![]() ff wennen ![]() | |
golfer | vrijdag 20 februari 2009 @ 23:26 |
Maken de users nog wel eens zelf sauzen of komt alles uit flesjes en potjes? | |
popolon | vrijdag 20 februari 2009 @ 23:28 |
quote:Nou inderdaad. ![]() Ik maak m'n hot sauce voor de wings altijd zelf. Verder vind ik sauzen vaak overgewaardeerd. Als je er teveel van nodig hebt kun je gewoon niet koken. Kruiden/specerijen zijn veel belangrijker dan die kleffe bende wat zich vaak 'saus' noemt. | |
Aventura | vrijdag 20 februari 2009 @ 23:37 |
Altijd in huis. Ik snap mensen niet die zakjes poedersaus posten, maar goed. En die potjes baggervette calve-meuk,,,maak het eens zelf en je weet niet wat je meemaakt. | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 23:38 |
![]() Vers uit de fabriek.. uit de fles, niks geen geklieder met potjes en lepels.. Saus keurig uit de fles. ![]() | |
golfer | vrijdag 20 februari 2009 @ 23:43 |
quote:En natuurlijk zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen en houdtbaarheids-chemicaliën? Puur natuur allemaal die flessen en potjes van je? ![]() | |
popolon | vrijdag 20 februari 2009 @ 23:45 |
quote:Patatgeneratie. | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 23:56 |
Inderdaad.. vet en vol onnatuurlijke stoffen.. Zo consumeren wij de saus zoals jullie hebben gezien. ![]() Het spijt me dat jullie culinaire puristen het graag anders zien, maar het meerendeel van de saus-liefhebbers zijn bovenal gemakzuchtig. En zeg nou zelf.. Het is toch gestoord om zelf mayo te maken als de vette zaanse mayo voor een prikkie mee te nemen is uit de supermarkt etc. | |
golfer | zaterdag 21 februari 2009 @ 00:00 |
quote: ![]() Het is echt zo veel leuker en lekkerder om zelf dat te maken. ![]() | |
Kabolter | zaterdag 21 februari 2009 @ 00:01 |
quote:Het is ook onzin om te stellen dat zelfgemaakte saus beter smaakt. Het is maar net wat je gewend bent en wat voor waarde je aan het product hecht. De subjectieve waarde van zelfgemaakt is bij velen automatisch hoger. En dat is terecht, omdat jezelf er extra tijd aan kwijt bent. | |
mistdeja1 | zaterdag 21 februari 2009 @ 00:22 |
ik ben het absoluut niet eens met het topic, saus is echt niet heel belangrijk, je kan prima koken en lekker eten zonder echt waar, maak bv maar is een goede puree met lenteuitjes ofso met varkens oesters, nouja het kan iig prima zonder | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 00:39 |
quote: ![]() ![]() | |
liesje1979 | zaterdag 21 februari 2009 @ 02:52 |
{RLS ROOFVOGFELS EN SHHIT $ 234![]() | |
popolon | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:16 |
quote:Lastig he, een beetje tegengas. Papkind. ![]() 't Zal me benieuwen wat je volgende kloon is. | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:19 |
quote:Nee. Integendeel. Je lijkt (6 pagina's verder) nog steeds niet de cynische ondertoon van dit hele topic te hebben begrepen. Dat jij dan ook niet snapt waarom ik zo op haar uiterst serieuze bericht (dezelfde kinderlijke fout die jij al eerder maakte vandaag) reageerde zegt al erg veel. En ondertussen nog elitair doen omdat jij zelf weleens een sausje maakt ![]() | |
popolon | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:23 |
quote:Zo maak je je er wel heel makkelijk van af boefje. Stik niet in je pot mayo als je straks in je ledikantje gaat liggen. ![]() | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:28 |
quote:Waar makkelijk vanaf? Door nog maareens te benoemen wat voor de meerderheid al lang duidelijk is? Jij was 1 van de weinigen hier die hier elitair trachtte te doen met een nietszeggende bezigheid als zelf een sausje in elkaar prutsen. Aan jouw bolle hoofd te zien lig jij misschien met saus (zelfgemaakt?) in jouw bed, maar jij bent eigenlijk de enige die hier kinderachtig bezig is. (zowel qua taalniveau als qua inhoud) | |
liesje1979 | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:34 |
Whehehehehhehe ![]() | |
popolon | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:36 |
quote:Omdat ik vind dat mensen die hele liters sauzen over hun prakkie heenkwakken rare kwibussen vindt ben ik elitair? ![]() Ja goed joh, maak je volgende account maar vast want heel veel langer zal het niet duren. We'll meet again. Die bolle kop is welvaart trouwens. ![]() | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:41 |
quote:Nee, dat zeg ik niet. Het ging nergens over de hoeveelheid, maar om het feit dat jij je zo geweldig vond omdat jij het wel allemaal zelf maakte. Wat ik overigens betwijfel, maar goed. Ik snap alleen niet zo waarom je er telkens op terugkomt dat ik een clone zou zijn. Waar baseer je dat eigenlijk op? ![]() Dat het je goed gaat ben ik verder heel blij om voor je. Zwemmen is niet zo mijn ding, maar een steak of hamburger overgoten met saus uit de fles sla ik niet af. Ik laat het je weten als ik ooit in de buurt mocht zijn.(de saus neem ik zelf mee deal?) [ Bericht 0% gewijzigd door Twerk op 21-02-2009 03:46:49 ] | |
popolon | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:45 |
Neem je dan wel je eigen saus mee? 't Is 'steak' trouwens. ![]() | |
FritsVanEgters | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:45 |
quote:Jij eet zeker ook rucola? | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:45 |
quote:Zie de laatste zin van mijn vorige post. | |
popolon | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:48 |
quote:Ik eet alles rauw als het even kan, een rauwe biefstuk. ![]() Niks tegen een goede saus zoals twerkstra doet geloven, wel tegen een overvloed van. Maar dit topic is een grap, ik kan mezelf wel voor m'n hoofd slaan. ![]() | |
liesje1979 | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:48 |
quote:rucola is lekker! ![]() Met kant klare dressing, dat wel. ![]() Serieus, mensen die hun eigen sausjes maken, respect, maar ik ben van de potjes, flesjes en zakjes. | |
liesje1979 | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:50 |
quote:Een grap?! Hoe durf je! ![]() ![]() Sausjes ![]() | |
FritsVanEgters | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:53 |
quote:Dit bedoelde ik (wellicht ken je alleen het Amerikaanse woord ervoor, daar het een tikje modern is ![]() ![]() Aangezien je zo'n elitaire saushater bent. ![]() | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:54 |
Rocket ![]() | |
popolon | zaterdag 21 februari 2009 @ 03:57 |
quote:Zeg Frits, ik weet dat de Amerikanen een vreemd volk zijn maar dat is nog steeds geen taal. ![]() | |
FritsVanEgters | zaterdag 21 februari 2009 @ 04:06 |
quote:Yeah I know, maar je wil toch niet beweren dat je Algemeen Beschaafd Engels (Oxford English?) spreekt met je buren of wel soms? ![]() | |
popolon | zaterdag 21 februari 2009 @ 04:10 |
Neen. Ik lul gewoon Nederlands. Zij passen zich maar aan. | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 05:05 |
Patat speciaal = Curry OF Ketchup | |
popolon | zaterdag 21 februari 2009 @ 05:09 |
quote:Nou goed, zijn we het toch nog eens. | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 05:10 |
quote:Stoort het jou ook ja? ![]() | |
lubje25 | zaterdag 21 februari 2009 @ 05:16 |
Bij boerenkool of spruitjes:![]() | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 05:19 |
quote:Lang niet meer gehad, maar soms zeer relax ![]() | |
lubje25 | zaterdag 21 februari 2009 @ 05:23 |
Ook lekker ![]() ![]() Een kaassouffle met satesaus/oorlog ![]() | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 05:30 |
Ik ben niet zo van de kaassoufflees, maar opzich lijkt de combi me niet onaardig. | |
Terpentin07 | zaterdag 21 februari 2009 @ 05:34 |
Ik ga zo de frituur aanzetten.Als sausen heb ik Heinz Ketchup, Curry,Hela Curry,Fritessaus,Zaanse Mayo en Zweedse Mosterd.Moet genoeg zijn denk ik. | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 05:38 |
Dat lijkt me ook wel ja. Heinz ketchup = master. | |
Isabeau | zaterdag 21 februari 2009 @ 07:23 |
Hmm, ik twijfel tussen de sc/discussie laten staan en verwijderen. Nou ja, ik laat het maar staan, dan krijgen we hopelijk niet weer het gezeur over het zelf maken van sausjes ![]() ![]() | |
Windigo | zaterdag 21 februari 2009 @ 08:00 |
Ik mis deze nog: ![]() Voor mij onmisbaar bij patat, gebakken aardappels en als hoofdbestanddeel voor dressings. | |
Jenneh | zaterdag 21 februari 2009 @ 08:15 |
![]() Dieselsaus is echt heel erg lekker! | |
QuarK | zaterdag 21 februari 2009 @ 09:18 |
Kwa ketchup vind ik de biologische ketchup to echt verreweg het allerlekkerst. Veel vollere smaak dan die oververzadigde Heinz prut.![]() En gelijk een vraagje: Wat is die Joppie saus? Heb ik bij verschillende snackbars gezien, maar me er nog niet aangewaagd. | |
RobinOok | zaterdag 21 februari 2009 @ 11:25 |
quote:Eens! Alleen vind ik die van Kuhne niet zo, merkte ik laatst. Geen idee welk merk dan wel lekker is, we eten het alleen bij boerenkool, dus als we 1 pot per jaar eten is het veel. | |
RobinOok | zaterdag 21 februari 2009 @ 11:26 |
quote:Yoghurt op je aardappelen? ![]() | |
Isabeau | zaterdag 21 februari 2009 @ 12:04 |
quote:Het is een slanke mayonaise/fritessaus ![]() | |
Erosjuhhh | zaterdag 21 februari 2009 @ 12:18 |
quote:Dat is mayo kerrie ui en nog wat | |
Isabeau | zaterdag 21 februari 2009 @ 12:39 |
Joppiesaus is trouwens best lekker ![]() | |
Windigo | zaterdag 21 februari 2009 @ 14:41 |
quote:Dat hij slank is vind ik niet zo belangrijk, maar ik vind hem vreselijk lekker. Het is geen joghurt, maar joghurtmayo. | |
Prego | zaterdag 21 februari 2009 @ 19:53 |
quote: ![]() | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 20:00 |
quote: quote:Het is overigens best goed te doen. | |
Riann | zaterdag 21 februari 2009 @ 20:16 |
quote:pepersaus pepersaus over de kalkoen ![]() | |
The_Hives | zaterdag 21 februari 2009 @ 20:32 |
quote:bij sommige zeker. Ik heb bijvoorbeeld in een horeca/sportcentrum gewerkt. Daar gingen we ook wel eens met een schaal met hapjes rond. Waarom denk je dat daar altijd pittige saus bij was? En dat we een bakje curry bij de tosti's deden? Waarom denk je dat café's nootjes op tafel zetten? Niet omdat je er zo hongerig uitziet hoor ![]() Ik wil niet zeggen dat iedereen daarom er curry bij doet, maar als ik in mijn familie/vrienden/kennissenkring kijk zijn de meeste toch echt voorstander van ketchup tov curry. dan is het toch gek dat curry er vaak bij geserveerd wordt? | |
The_Hives | zaterdag 21 februari 2009 @ 20:35 |
Ja, jopiesaus is trouwens ook erg goed. Tot een tijdje geleden alleen in de snackbar te verkrijgen. Goede zaak dat ze het nu ook in de winkel verkopen ![]() | |
Twerk | zaterdag 21 februari 2009 @ 20:36 |
quote:Dit topic gaat daar o.a. over: Patat speciaal = Curry OF Ketchup Verder snap ik wel wat je bedoelt. Ca-ching! | |
krioro | zondag 22 februari 2009 @ 03:30 |
quote:Dat was Heinz Hot Ketchup. Veel lekkerder dan gewone Heinz Tomato Ketchup vind ik. ![]() | |
krioro | zondag 22 februari 2009 @ 03:34 |
quote:Inderdaad, ik zag het ook echt beginnen toen de eersten zich meldden. ![]() On topic: Zelf maak ik vaak een saus die ook wel tot mijn favorieten behoort. Men neme Heinz Hot Ketchup, Remia Fritessaus, mengen, klaar. ![]() | |
Pacmaniac | zondag 22 februari 2009 @ 05:12 |
Gevonden! | |
Twerk | zondag 22 februari 2009 @ 05:17 |
quote:Haha nu pas? ![]() | |
Pacmaniac | zondag 22 februari 2009 @ 05:27 |
quote:Hij was idd niet te missen ![]() OT mijn zelfgemaakte pepersausje lekker bij kip, varkenshaas, biefstuk (eigelijk alle soorten vlees wel ![]() 1 ui 1prei 1 groene paprika 5 madam jeanette pepers 102 dl slaolie 4 el tomatenketchup 4 el sojasaus 4 el piccalilly (zonder groente) 4 el azijn Hoe? Snipper de ui snij de prei,paprika en peper in heel kleine stukjes. Verhit de olie in een koekepan en bak hierin ui,,prei,paprika op laag vuur 3 min. glazig. Voeg KETCHUP( ![]() Breng dit aan de kook en laat op hoog vuur koken tot de saus dik is.Voeg de piccalily en de madam jeanette toe en laat afkoelen.Bewaar dit in goed afgesloten glazen pot | |
Sicstus | dinsdag 24 februari 2009 @ 16:24 |
Deze mag natuurlijk niet ontbreken in de collectie:![]() | |
Innocence | woensdag 25 februari 2009 @ 10:08 |
Bah, ik houd helemaal niet van saus eigenlijk... Maar avjar is wel gruwelijk goed bij gegrild vlees en wilde rijst: ![]() | |
BasEnAad | donderdag 26 februari 2009 @ 14:06 |
Voor de bbq/gegrild vlees maak ik altijd een hele simpele saus, maar zooo lekker. 2 el Calvé mayonaise 2 el Calvé Whiskeysaus 1-2 teentjes knoflook kleine theelepel zeezout | |
2dope | donderdag 26 februari 2009 @ 14:50 |
TS = man naar mijn hart. Ondanks dat hij al voorbij is gekomen dankzij coltje87 wil ik hem toch nog even onder de aandacht brengen: ![]() Sambasaus. Twerk, weledelgestrenge medesausaanbidder, als je deze nog niet kent, koop hem. Hij is lekker bij al het voedsel waar maar enigszins saus een rol speelt. Veel dus. En dan bedoel ik veel als in bij veel gerechten èn veel in saus-hoeveelheid. | |
Isabeau | vrijdag 27 februari 2009 @ 00:07 |
Die sambasaus is idd lekker ![]() ![]() | |
Pacmaniac | vrijdag 27 februari 2009 @ 00:19 |
http://www.missethoreca.n(...)NadertHoogtepunt.htm Weten we nog niet welke het geworden is | |
Oblivion | vrijdag 27 februari 2009 @ 00:54 |
quote:Volgens mij lijkt die op de pikata saus? Als dat zo is, hier een combo voor je om te smullen... ![]() Stokbroodje, kalfsragout erop en daarboven op 3 eieren met bacon erin gebakken... En dan met deze saus... Oooh...zo lekker... ![]() Dit noemen ze hier een inswinger. Jammie! | |
Klaagbak | vrijdag 27 februari 2009 @ 01:10 |
![]() Schaam jullie dat jullie deze nog niet met een foto in dit topic hebben geëerd! ![]() | |
Twerk | vrijdag 27 februari 2009 @ 02:26 |
quote:Terecht. Een respetacebele curry. | |
Terpentin07 | vrijdag 27 februari 2009 @ 03:10 |
quote:Ik heb nu trek gekregen in patat met deze saus.Helaas zit ik op mijn werk. ![]() | |
Helly | vrijdag 27 februari 2009 @ 14:11 |
quote:Je bedoelt deze ![]() ![]() Sambasaus is inderdaad bij bijna alles lekker ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 27 februari 2009 @ 14:22 |
Tot je de Elite hebt geproefd vind je uiteraard Hela de lekkerste ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 27 februari 2009 @ 14:29 |
quote:Is dat raar? ![]() ![]() | |
Windigo | vrijdag 27 februari 2009 @ 15:50 |
quote:Het sausje in mijn post is geen yoghurt, maar yoghurtmayo. Overigens is Griekse yoghurt met kruiden op je gepofte aardappel ook heel lekker inderdaad, of yoghurt door de aardappelsalade..:9 | |
Paulinu | maandag 9 maart 2009 @ 14:03 |
Mosterd? -en weg was de mosterd- [ Bericht 88% gewijzigd door Vork op 09-03-2009 15:14:35 ] | |
_Ophelia_ | maandag 9 maart 2009 @ 14:28 |
quote:Ga ergens anders lopen spammen ![]() [ Bericht 28% gewijzigd door Vork op 09-03-2009 15:15:12 ] | |
liesje1979 | woensdag 11 maart 2009 @ 04:21 |
Kick. ![]() ![]() | |
Twerk | woensdag 11 maart 2009 @ 05:46 |
quote:Een mooie Oosterse wijsheid! We maakt het tegeltje? | |
Harajuku. | woensdag 11 maart 2009 @ 05:54 |
quote: ![]() |