PM-girl | zaterdag 4 oktober 2008 @ 13:56 |
Deel 1: Taarten en cupcakes decoreren Deel 2: Taarten en cupcakes decoreren #2 - Met spacende cake! Pas op, hieronder volgen een hoop voorbeelden. Heb even geduld, ze zijn de moeite waard! Enkele voorbeelden: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taart Taart 2 Nog een voorbeeld En nog een Voorbeelden van users: Maneki.Neko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Extra voorbeeld Nog een voorbeeld Nog meer En het houdt niet op Nouja nu dan even de_priester ![]() Een vriendin van Vicky ![]() ![]() Taart En nog een Trusten ![]() PM-girl ![]() ![]() Meer taart En nog meer Merel ![]() Vlitsie ![]() ![]() Hey taart! Taart En nog eens taart Zwaalie ![]() ![]() ![]() Extra voorbeeld Nog een extra voorbeeld En het houdt niet op Popples ![]() ![]() Nog een taart lotjeb ![]() maok ![]() Zo-is-dat ![]() ![]() Nog een ijsmeis ![]() ![]() Lady Danae ![]() ColdFeet -edit: foto doet het helaas niet meer- ClumsyClown ![]() MizzEnroe ![]() ![]() Reinhilde ![]() ![]() Nog eentje dan het.is.mij ![]() lotte ![]() -edit: In verband met de grootte en de laadtijd zit een deel van de foto's nu achter linkjes. ![]() [ Bericht 19% gewijzigd door Vork op 06-10-2008 23:00:32 (OP is wat gereduceerd.) ] | |
Merel | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:04 |
Leuk nieuw topic ![]() | |
Deliah | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:09 |
Die to ![]() | |
BE | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:14 |
Dat marmer-taartje uit het vorige topic is echt leuk! ![]() Hoe heb je die 'print' op de strik gekregen trouwens? | |
PM-girl | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:19 |
O man, ik maak liever een kilo mmf dan dat ik die op nog eens bijwerk! ![]() En nu zijn het grote plaatjes terwijl het kleintjes moesten worden ![]() | |
nein | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:22 |
Van de week zou ik met een studiegenoot verder gaan werken aan de scriptie...alles ging goed, tot ik hem vertelde over dit topic. Meteen een stapel muffins gebakken en bij gebrek aan kleurstof hebben we gekleurde spekjes gekocht om MMF mee te maken ![]() En dit is het grandioze resultaat ![]() ![]() ![]() ![]() Ik beloof dat ik beter mn best zal doen op het volgende baksel ![]() (edit: ze smaakten trouwens megamega zoet...bah...biscuitdeeg zal waarschijnlijk al een stuk beter smaken dan een muffin) | |
BE | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:24 |
![]() Maar ik blijf er heel even met mijn handjes vanaf. Ik denk/vind nl. zelf dat er veel te veel in staat en dat hij dus een beetje opgeschoond mag worden, maar aangezien dit mijn forum niet is ga ik daar ook maar niet zomaar aan beginnen. Heeft iemand een suggestie van hoe dit zo kunnen? Ik zou bijv. zeggen alle foto's uit het vorige topic. En dan de vorige op dus niet mee-kopieren. Mensen kunnen zelf terug kijken toch? | |
Maneki.Neko | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:24 |
Wat een verzameling zo ![]() ![]() | |
het-is-mij | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:26 |
Die fondant vna dat gemarmerde taartje, is dat ook al kant en klare gemarmerde fondant? | |
PM-girl | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:33 |
BE, ben het met je eens dat het nu wat veel wordt. Wat mij betreft kan er ook 1 per persoon in komen ofzo. Wat er in elk geval niet in hoeft is mijn infantiele taartje van gisteren ![]() ![]() Hoog playdoh-gehalte, niet waar? ![]() Maar het minimannetje vindt het morgen vast mooi! | |
nein | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:36 |
quote:Je hebt wel gelijk ja, het duurt ook best lang om in te laden. Maar is er anders niet een mogelijkheid om naast een paar recente foto's alleen de LINKJES van de foto's in de OP te zetten, zodat je ze wel gewoon kunt aanklikken? En anders idd maar naar het vorige deel linken. | |
BE | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:37 |
Toch vind ik hem wel leuk hoor PM! ![]() | |
Vlitsie | zaterdag 4 oktober 2008 @ 14:59 |
![]() De striktaart is een "restjes" taartjes. Ik had nog oranje/rood en roze4 fondant en deze heb ik bij elkaar gekneed en daarna uitgerold met dit als resultaat. Het motiefje op de strik is gemaakt met cuttlebug matjes, deze worden doorgaans voor papier en kaarten-hobbie gebruikt, maar kan ook prima voor maraspein/fondant enzo. | |
Isegrim | zaterdag 4 oktober 2008 @ 15:06 |
Ik wil ook wel eens iets gaan proberen. Ben alleen op dieet. ![]() | |
Wampi | zaterdag 4 oktober 2008 @ 15:44 |
Ik ontdekte vandaag per ongeluk dat er in Den Bosch ook een winkel zit die allerlei taartspullen verkoopt!! ![]() | |
snoopy | zaterdag 4 oktober 2008 @ 15:51 |
TerugVindTaart | |
Nouwk | zaterdag 4 oktober 2008 @ 15:54 |
Ik heb vandaag geshopt ![]() Taartmix Moscovisch Creme au Beurremix 1 kg Rolfondant Vanillesuiker Klopfix Sugarflair Melon, Ruby en Liquoric (duur, op internet zijn ze veel goedkoper:() Hoge springvorm van 20 cm Spuitzak Letters Bakspray 'Deegroller' Nog even slagroom, poeder en roomboter halen en even nog blauw en groen in de webshop halen + nog een kilo rolfondant! ![]() Ik heb er zo'n zin in ![]() | |
maok | zaterdag 4 oktober 2008 @ 15:54 |
Even een tvptje ![]() | |
_Ophelia_ | zaterdag 4 oktober 2008 @ 16:19 |
quote:Ik vind de onderste eigenlijk best lief, hij ziet er wat onzeker uit ![]() | |
Trusten | zaterdag 4 oktober 2008 @ 16:35 |
quote:daar moet vast mixxen staan ![]() | |
Bla_Bla_Bla | zaterdag 4 oktober 2008 @ 17:35 |
Ik kreeg vandaag mijn doos met taartspulletjes binnen en heb alvast wat met rolfondant en mmf gespeeld. 2 mooie roosjes van rolfondant en een minder mooi roosje van mmf, dat plakt net iets teveel. ..maar mischien heb ik er gewoon niet genoeg poedersuiker doorgedaan. Morgen in elk geval cupcakes bakken en er iets leuks van maken ![]() | |
maok | zaterdag 4 oktober 2008 @ 17:41 |
Ik ga zo hartige cupcakes maken met versiering, mogen die hier ook? | |
Isegrim | zaterdag 4 oktober 2008 @ 17:44 |
quote:Wat mij betreft zeker weten! Ben benieuwd! | |
Lois | zaterdag 4 oktober 2008 @ 19:53 |
Terugvindpoedersuiker ![]() | |
miss_dynastie | zaterdag 4 oktober 2008 @ 19:56 |
quote:Het staat vast in een van de vorige topics, maar misschien mag het ook even zo ![]() | |
Susanne81 | zaterdag 4 oktober 2008 @ 20:36 |
Ik vind de bus ook leuk hoor! | |
Maneki.Neko | zaterdag 4 oktober 2008 @ 20:51 |
quote:Nee, die lagen per zak van 18 bij de kruidvat mijn naam te roepen ![]() | |
Bob. | zaterdag 4 oktober 2008 @ 21:11 |
Oeh, wat een gave taarten. | |
Maeghan | zaterdag 4 oktober 2008 @ 22:18 |
Die rampentaart vind ik echt zo leuk. Ik heb m'n vriend gevraagd of ie zo'n taart wilde als we gaan trouwen (ooit), maar hij zei dat dat ongeluk bracht. | |
miss_dynastie | zaterdag 4 oktober 2008 @ 22:34 |
quote:He, ik hoopte al dat je ze ergens had gekocht, maar Kruidvat is dan weer minder, die hebben niet zo'n constant assortiment ![]() ![]() | |
maok | zaterdag 4 oktober 2008 @ 22:37 |
Mijn hartige taartjes: Ik heb geprobeerd om ze een beetje op cupcakes te laten lijken door ze in cupcake papiertjes te stoppen. Ze zijn voor morgen voor een buffet. Overzicht: ![]() ![]() Met de oranje papiertjes zijn met surimi, de paarse met geitenkaas en olijven en de rode zijn met groente, cashewnoten en bladerdeeg. Op de surimi taartjes was de bedoeling dat er soort van visje op zou zitten maar tijdens het bakken is hij een beetje misvormt ![]() ![]() Zo zagen ze er uit voor ze de oven in gingen: ![]() | |
Maeghan | zaterdag 4 oktober 2008 @ 22:54 |
Doe mij maar zo'n groentetaartje! Ziet er erg lekker uit, krijg er honger van. | |
_Ingrid_ | zaterdag 4 oktober 2008 @ 22:59 |
quote:Ik hoop goed. Ziet er mooi uit. Ruikt lekker. Het hoort toch niet zo hoog te zijn zeg maar? Chocotaart is bijna klaar. Het warme water en de kachel waren er mee gekapt. Gelukkig de electriciteit niet! | |
DarkElf | zondag 5 oktober 2008 @ 16:00 |
wat staan er mooie dingen in de OP ![]() knap hoor. | |
Reinhilde | zondag 5 oktober 2008 @ 17:53 |
Die groentetaartjes zien er idd lekker uit! ![]() | |
Anne | zondag 5 oktober 2008 @ 19:52 |
Tvp ![]() Ik ben woensdag vrij ![]() | |
Nouwk | zondag 5 oktober 2008 @ 20:00 |
Ik heb zojuist een cake gebakken ![]() ![]() | |
Nouwk | maandag 6 oktober 2008 @ 01:05 |
Hmm, heb ik vanmiddag besteld bij detaartenfee.be voor de taart die volgende week dinsdag klaar moet zijn (dus 9 dagen nog), duurt het overmaken allen al 5 werkdagen, dan 2 werkdagen voor het versturen en daarna moet het nog met de post hierheen.. Volgens mij red ik dat nooit ![]() | |
Maneki.Neko | maandag 6 oktober 2008 @ 08:05 |
ik kan niet meer zonder mijn ![]() ![]() jammer dat het bestellen zo lang duurt Nouwk! | |
admiraal_anaal | maandag 6 oktober 2008 @ 08:15 |
![]() ![]() Heb zelf atm alleen een klein elektrisch oventje ![]() ![]() | |
Bla_Bla_Bla | maandag 6 oktober 2008 @ 16:49 |
Ik wou vandaag cupcakes gaan versieren, maar mijn ze waren bijna allemaal ingezakt ![]() Dus ipv gewoon de cakejes te versieren heb ik er mini taartjes van gemaakt. Lang niet zo mooi als die van jullie, maar oefening baart kunst ![]() ik vind rolfondant trouwens makkelijker als mmf...volgende keer eens een echte taart met lagen proberen ![]() | |
Nouwk | maandag 6 oktober 2008 @ 19:06 |
Wat een mooie cakejes ![]() Nou, vandaag was het zo ver ![]() ![]() ![]() ![]() Ik wilde ook nog witte rozen maken maar had niet genoeg fondant, daarom maar stipjes. ![]() Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik wilde eigenlijk bloementaart maken maar helaas, geen uitstekers te vinden hiero. Hij's gevuld met jam en slagroom! Sorry voor de hele wazige foto's, de taart staat trouwens een beetje scheef lijkt het wel, maar dat komt denk ik een beetje door de camera ![]() | |
BE | maandag 6 oktober 2008 @ 19:13 |
Hij is leuk! ![]() | |
Blurred86 | maandag 6 oktober 2008 @ 19:17 |
wat een mooie creaties hier zeg! ik krijg helemaal zin om te bakken, heb alleen helaas geen tijd ![]() | |
Anne | maandag 6 oktober 2008 @ 20:07 |
Lief taartje, Nouwk ![]() En Bla_Bla_Bla, ik vind ze mooi hoor ![]() | |
PM-girl | maandag 6 oktober 2008 @ 21:53 |
![]() ![]() Blablabla, heb je de oven misschien te vroeg opengedaan? Ik laat ze na de tijd van het bakken afkoelen in de oven en doe pas na 15 minuten de deur open. | |
Bla_Bla_Bla | maandag 6 oktober 2008 @ 22:08 |
Ja mischien heb ik ze idd te snel eruit gehaald, maar deed ik volgens mij normaal ook als ik cake bakte en heb dit nog nooit eerder gehad. Naja ze smaakte er niet minder om, volgende x beter ![]() Leuk taartje Nouwk! en schattig hondje er bovenop ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 7 oktober 2008 @ 13:04 |
Ohhh! Helemaal gemist dat de vorige al vol was! Ik mag voorlopig even geen taart bakken van mezelf. tenzij ik heel veel eters heb ![]() | |
Maneki.Neko | woensdag 8 oktober 2008 @ 21:43 |
Mijn paps was jarig dus heb ik hem een kaas getaart ![]() Gevuld met Mona toetje van de maand, abrikozenjam en lemoncurd. Geweldig lekker ![]() ![]() | |
ColdFeet | woensdag 8 oktober 2008 @ 22:01 |
Cute ![]() | |
Trusten | woensdag 8 oktober 2008 @ 22:02 |
quote:Zo niet kan je een dijkje spuiten van botercreme ![]() | |
Maneki.Neko | woensdag 8 oktober 2008 @ 22:05 |
Ja hoor dat is stevig genoeg, tis een mousse ![]() Ik heb er met een lepel rolletjes van geschept en daar een laag mee gemaakt ![]() | |
Wampi | zaterdag 11 oktober 2008 @ 12:47 |
![]() ![]() ![]() | |
Wampi | zaterdag 11 oktober 2008 @ 15:33 |
zo, heb ruim 400 gram witte MMF en bijna 300 roze MMF. ik begon met de witte, en was veel te snel begonnen met m'n handen te kneden, dus dat duurde even. de roze marshmellows heb ik in een rond hoog ovenschaaltje gesmolten, en ook daarin de MMF gemaakt, met twee lepels. dat ging een stuk sneller en de handjes bleven schoon ![]() ![]() edit: ik heb nog een beetje oranje, bruine en blauwe MMF gemaakt. straks 2 van die kapsels bakken, ben benieuwd hoe dat gaat lukken, en dan morgen twee taartjes maken, een voor ons en een om weg te geven. . zal uiteraard foto's posten van het resultaat dan! [ Bericht 17% gewijzigd door Wampi op 11-10-2008 19:51:21 ] | |
PM-girl | zaterdag 11 oktober 2008 @ 19:48 |
Wampi, als je wilt kneden met je handen maar het plakt te erg, kun je je handen van tevoren invetten met bijvoorbeeld bakspray van Dr. Oetker. Dit werkt erg fijn! Ik spuit er ook de tafel mee in en de deegroller voordat ik ga rollen, Ik wil volgende week een AH-kapsel verwerken tot een taart, met in elk geval kokossmaak. De kapsels kan ik wegens droogte overgieten met malibu had ik bedacht, maar wat is daar lekker bij als vulling? Chocola, maar dat vindt het slachtoffer niet zo lekker volgens mij. Kokosbrood kan ook, maar dan wordt het wel een kokoshap. | |
Wampi | zaterdag 11 oktober 2008 @ 19:54 |
ja, bakspray had ik willen kopen tegelijk met m'n tweede lading marshmellows en poedersuiker.. helaas vergeten, maar die komt er zeker! heb trouwens nog helemaal geen deegroller, die vraag ik voor m'n verjaardag, dus ik moet even improviseren ![]() oh, als vulling doe ik trouwens mascarpone met jam ![]() | |
Wampi | zaterdag 11 oktober 2008 @ 22:31 |
pff, moeilijk, kapsels bakken! had alle biscuitmix (500 gr) gemaakt, was goed voor 3 ovenschalen ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Nouwk | zaterdag 11 oktober 2008 @ 22:36 |
Ik zou inderdaad ook bakpapier gebruiken met schalen, maar ik ben daar eigenlijk niet zo van, veel te risicovol! Ik heb een springvorm van de blokker, 7 euro nog niet eens geloof ik, met antiaanbaklaag van 20 cm. Heb ook een 26 cm maar die is lager, ik vind die 20 mooier want dat is een hoge vorm. Spuit de vorm even in met bakspray en klaar, hartstikke mooie, rechte, hele kapsels. Eerste keer had ik hem ook vrij vol gegooid, ging het ook erboven uit maar wel recht erboven uit! ![]() | |
Maeghan | zaterdag 11 oktober 2008 @ 22:41 |
quote:Banaan of ananas? Laagje ananasjam of zo of bananenmousse (met plakjes banaan)? Vanille kan ook gewoon. | |
Wampi | zaterdag 11 oktober 2008 @ 22:44 |
oh, duh, ook daarvoor gewoon bakspray natuurlijk. maar die had ik dus nog niet ![]() ![]() ga ik nu eens uitzoeken hoe en wat met knutselen met MMF ![]() | |
PM-girl | zondag 12 oktober 2008 @ 10:44 |
kokos banaan, dat is wel een lekkere combi denk ik! Waar smaakt malibu verder naar, behalve kokos? | |
PM-girl | zondag 12 oktober 2008 @ 10:46 |
Wampi, die bakspray is ook handig om de springvorm mee in te vetten inderdaad.Ik gebruik voor de bodem bakpapier en de randen spray ik in. Als hij wat plakt, gebruik ik een lange platte spatel zoals deze of een dun mesje om het kapsel los te snijden.![]() | |
Reinhilde | zondag 12 oktober 2008 @ 10:52 |
Ik werk het liefste met siliconenvormen, dat gaat echt heel goed! Ik heb er nu 5 ![]() | |
Reinhilde | zondag 12 oktober 2008 @ 10:54 |
PMgirl, ik kan je trouwens niet verder helpen, ik vind kokos echt ![]() | |
Maneki.Neko | zondag 12 oktober 2008 @ 11:04 |
PM, tremperen met malibu, een laag abrikozenjam, een laag lemoncurd en het mona toetje van de maand met passievruchteniets. Echt superlekker! | |
VegaKip | zondag 12 oktober 2008 @ 13:42 |
Tvp ![]() Heb vandaag alle 3 de topics doorgelezen en vind het echt geweldig om te zien ![]() | |
PM-girl | zondag 12 oktober 2008 @ 15:11 |
Citroen had ik ook bedacht inmiddels! Dat is toch zo'n pakje met poeder wat je aanmaakt met melk oid? Onee, dat is custard. Lemoncurd is een soort jam! Lekker Maneki! Denk dat het jouw idee wordt, maar dan zonder het toetje. De bovenkant krijgt een iets minder smakelijke invulling ![]() | |
Principessa.Farfallus | zondag 12 oktober 2008 @ 15:41 |
Heeft iemand nog een link naar het recept voor die space cake? | |
Merel | zondag 12 oktober 2008 @ 15:44 |
quote:Ik zoek die dingen in elke AH waar ik kom, maar kan ze nergens vinden ![]() | |
Principessa.Farfallus | zondag 12 oktober 2008 @ 15:45 |
Kun je die rommel gewoon bij de AH halen? Dude! | |
Wampi | zondag 12 oktober 2008 @ 16:31 |
Zo, mijn eerste taart is af. Toch best een crime om zonder een deegroller aan de slag te gaan.. Bij het bakken van koekjes voldoet een dressing-shaker prima als deegroller, bij fondant ehh.. niet. Ik krijg het niet goed dun in een stuk uitgrerold. Buiten dat is m'n witte fondant te stevig, kan ik daar nog iets aan doen? Die heb ik maar niet gebruikt, behalve voor het kroontje. Ben ondanks dat toch best heel tevreden met dit eerste taartje!![]() ![]() Het is een cadeautje voor vrienden die twee weken terug hun tweede dochter kregen, de C en de F zijn de initialen van de meisjes ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 12 oktober 2008 @ 16:47 |
Wauwh! Mooi hoor wampi! Je ziet het er echt niet aan af dat je dit voor elkaar hebt gekregen zonder deegroller! | |
AKnynke | zondag 12 oktober 2008 @ 17:16 |
Kun je in plaats van een deegroller geen legen wijnfles gebruiken? Waarvan je het etiket goed hebt afgeschrobt, en goed gewassen natuurlijk?? Eventueel om het te koelen zou je er zelfs koud water in kunnen doen, met een soort van afsluiting erop (wellicht kurk terug duwen?) Tevens tvp! | |
Maneki.Neko | zondag 12 oktober 2008 @ 17:53 |
Een stuk dik pvc-buis werkt ook goed als deegroller. Is nog lekker breed ook ![]() Mooi resultaat wampi! | |
Maeghan | zondag 12 oktober 2008 @ 20:08 |
Waarom niet gewoon een deegroller kopen? | |
PM-girl | zondag 12 oktober 2008 @ 20:51 |
Merel, ik heb ook even moeten zoeken maar het ligt bij de bakspullen. Er liggen ook van die taartbodempjes, waarop je zo'n blikje taartfruit kunt kwakken. Onderin, lag het bij ons Appie. Wampi, wat mooi gelukt!! ![]() | |
Wampi | zondag 12 oktober 2008 @ 21:14 |
Bedankt voor de complimentjes ![]() ![]() MMF in de magnetron natuurlijk, domme kip die ik ben, gewoon een beetje smelten weer ![]() ![]() | |
Lotjeb | zondag 12 oktober 2008 @ 22:33 |
Ik ben vandaag samen met mijn zusje aan het werk geweest:![]() ![]() | |
Deliah | zondag 12 oktober 2008 @ 22:36 |
Ziet er mooi uit. | |
Merel | maandag 13 oktober 2008 @ 12:17 |
De Lidl heeft vanaf 20-10 in de aanbieding: - een siliconen springvorm met glazen bodem - een draaibare serveerplaat (volgens mij ook handig tijdens het decoreren) - een garneerset - siliconen bakvormen - een siliconen rolmat ![]() | |
Trusten | maandag 13 oktober 2008 @ 12:58 |
quote:Die is echt superhandig, die heb ik ook! Staat ook een handige diameter verdeling op zodat je precies kan zien of je nog verder moet uitrollen... | |
PM-girl | maandag 13 oktober 2008 @ 21:55 |
Die serveerschaal lijkt me wel wat! Hoeveel gaat die kosten? | |
Merel | maandag 13 oktober 2008 @ 22:08 |
http://www.lidl.nl/nl/home.nsf/pages/c.o.20081020.index En dan even naar beneden scrollen ![]() | |
Merel | maandag 13 oktober 2008 @ 22:09 |
Oh en ik zie nu dat er nog wel meer handige dingen tussen staan! | |
Merel | maandag 13 oktober 2008 @ 22:13 |
Misschien een stomme vraag, maar hoe werkt zo'n taartring? Ik bedoel, als er geen onderkant onder zit (zoals bij een springvorm), dan loopt al het taartdeeg (of hoe noem je dat?) er toch onderuit? ![]() | |
PM-girl | maandag 13 oktober 2008 @ 22:15 |
LotjeB, erg leuk trouwens die taartjes! Smaakten ze goed? ![]() | |
Trusten | dinsdag 14 oktober 2008 @ 09:26 |
quote:Nee hoor, als je bakplaat gewoon plat is gebeurt dat niet...maar k doe er voor de zekerheid altijd aluminiumfolie onder ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 14 oktober 2008 @ 15:43 |
De Lidl in Belgie heeft dat allemaal niet ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 14 oktober 2008 @ 16:23 |
quote:Zal ik die voor je halen? | |
ColdFeet | dinsdag 14 oktober 2008 @ 16:25 |
quote:Jah ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 14 oktober 2008 @ 16:29 |
quote:Dus deze: ![]() en deze? ![]() | |
nein | dinsdag 14 oktober 2008 @ 16:30 |
zooo..ik moet de 20e ff langs de Lidl zie ik ![]() Ik heb inmiddels kleurstoffen in huis, geel (wat er verdacht oranje uitziet..), rood en groen...ik voorzie allemaal 'smerige' kleurtjes hier ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 14 oktober 2008 @ 16:34 |
Heilige Poep!!! Zie net de voorbeelden van users in de OP....damzzz mijn complimenten ![]() Volgens mij zou ik er nieteens het geduld voor kunnen opbrengen en worden het bij mij allemaal misbaksels ![]() | |
DarkElf | dinsdag 14 oktober 2008 @ 16:36 |
kan me juist voorstellen dat dit ook echt iets voor jou is mk ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 14 oktober 2008 @ 16:45 |
quote:Ja echt? Als CF dat ook zo vindt, dan ga ik als ik in de gelegenheid ben alle topics doorspitten, kijken wat er allemaal aangeschaft zal moeten worden en dan maak ik een leuk verlanglijstje voor kerst, aangezien ik werkelijk waar niets in huis heb waar je zo mooi taarten mee kan maken zal het toch best in de kosten lopen in het begin lijkt me. Oehhh is wel weer een mooie gelegenheid dan ook om weereens foto-strips te maken van mijn ws in het begin misbaksels ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 14 oktober 2008 @ 16:49 |
Heb je mijn baksels al gezien, Kloddertje? Ik ga met sprongen vooruit. Dus dan kun jij het zeker ook ![]() Taarten en cupcakes decoreren #2 - Met spacende cake! Taarten en cupcakes decoreren #2 - Met spacende cake! | |
Wampi | dinsdag 14 oktober 2008 @ 17:15 |
quote:ik heb een groot gebrek aan (of wellicht wel helemaal geen) geduld, en zelfs dan is het leuk om te doen ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 14 oktober 2008 @ 17:23 |
quote:Oke.... na de kerst ga ik hier dus ook aan beginnen ![]() Ben zelf niet echt een taartfan, dus wie er taartjes wil komen eten is welkom ![]() | |
VegaKip | dinsdag 14 oktober 2008 @ 18:15 |
Ik las in 1 van de vorige topics dat jullie een wiki wilden maken voor de beginners, zijn daar nog plannen voor? ![]() | |
Lotjeb | dinsdag 14 oktober 2008 @ 18:45 |
quote:Heerlijk natuurlijk ![]() ![]() ![]() | |
Nouwk | dinsdag 14 oktober 2008 @ 19:13 |
Ik ben boos. Altijd gaat het taarten maken goed tot nu toe, moet ik er een maken voor mijn schoonmoeder (met belgische fondant, de rest was op en deze zat bij mijn bestelling) SCHEURT HIJ rondom in de helft. Echt heeeel stom, is me nog nooit gebeurt, Deze smaakt ook minder lekker volgens mij, zucht, hoop dat mijn schoonmoeder het toch wardeert. Bah! ![]() | |
Reinhilde | dinsdag 14 oktober 2008 @ 19:40 |
Vandaag had ik gewoon zin om taart te bakken, een lekkere taart, waarbij het om het recept gaat en niet om MMF-versiering. Chocoladetaart ![]() ![]() ![]() | |
PM-girl | dinsdag 14 oktober 2008 @ 19:55 |
En dát bedoelden we gisteren dus, toen we het over jouw posts hadden Reinhilde! ![]() Nouwk, balen zeg! Kun je geen nieuwe mmf maken, of heb je geen spullen in huis? | |
nein | dinsdag 14 oktober 2008 @ 20:19 |
Oke, kan iemand duidelijk uitleggen hoe zo'n taartring werkt? Zoals iemand eerder al zei: alle beslag loopt daar toch uit als je het in de oven bakt?? Iek niet schnap. | |
Reinhilde | dinsdag 14 oktober 2008 @ 20:31 |
![]() ![]() Het is een recept van Nigella, uit Feast. Ik kan het wel voor je overtypen? | |
BE | dinsdag 14 oktober 2008 @ 20:40 |
Hmmmm, ik moet toch ook maar eens naar de lidl volgende week. Die rolmat lijkt me echt superhandig. ![]() | |
PM-girl | dinsdag 14 oktober 2008 @ 20:49 |
quote:Nee joh, dat is te veel werk! Ik google wel even wat, maar bedankt voor het aanbod! | |
PM-girl | dinsdag 14 oktober 2008 @ 20:56 |
Ik zie trouwens dat die taartstandaard niet in elke winkel te koop zal zijn. ![]() | |
Isegrim | dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:14 |
Reinhilde, ik krijg honger van jouw foto's. ![]() | |
Reinhilde | dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:19 |
Bedankt voor het compliment Isegrim! | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 15 oktober 2008 @ 09:26 |
chocoladetaart ![]() | |
Nouwk | woensdag 15 oktober 2008 @ 09:57 |
Ik ga ook maar even naar de Lidl. En aan de taart was niet zoveel meer te doen, kon het er moeilijk afhalen en opnieuw opdoen! Maar ik had het gecamoufleerd met een bloemenrand, en je zag er niet zo veel meer van. De taart viel in ieder geval wel erg in de smaak en iedereen vond het leuk, en nu met schoonmams taarten maken ![]() | |
Maeghan | woensdag 15 oktober 2008 @ 11:36 |
Ik heb bedacht wat ik wil maken voor m'n verjaardag, ik weet alleen niet of het gaat lukken. Veel oefenen dan maar komende tijd ![]() Ik wil twee taarten maken: eentje van biscuitmix met laagjes van citroen en lavendel, overdekt met paarse fondant of marsepein (ik weet niet wat makkelijker/lekkerder is) en gedecoreerd met marsepein bloemen. Ik heb ook al wat echte paarse eetbare bloemen voor decoratie in huis. De ander moet een chocoladetaart worden, dus besmeerd met een chocoladecreme of zo en dan gedecoreerd met chocoladeblaadjes. Ik heb gelezen hoe je die moet maken en ik denk dat dat wel moet lukken. Zo niet, dan houd ik wel vers fruit klaar, dan kan dat erop (misschien deels gechocolateerd). Gelukkig hebben we een goede Marokkaanse slager hier, die verkoopt veel en goedkoop fruit. | |
Trusten | woensdag 15 oktober 2008 @ 11:55 |
quote:Overgieten met ganache geen idee? | |
PM-girl | woensdag 15 oktober 2008 @ 20:13 |
Merel, heb je de kapsels nog gevonden bij AH? | |
PM-girl | woensdag 15 oktober 2008 @ 21:39 |
O en kapsel maken is dus echt heel makkelijk! Maneki, je had absoluut gelijk! ![]() Er staat nu een kapseltje in de oven voor een hello kitty taartje! | |
PM-girl | donderdag 16 oktober 2008 @ 23:14 |
quote: ![]() Dit exemplaar was in elk geval ernstig ingezakt! (eieren niet lang genoeg geklopt? Meel er niet goed doorheen geroerd? Te kort gebakken?) Nouja, een 4-jarige is vast niet heel kritisch ![]() | |
ColdFeet | donderdag 16 oktober 2008 @ 23:18 |
PM, had je biscuit gemaakt? Je moet dan de bloem en de eidooiercreme en de geklopte eiwitten niet heel grondig gaan doorroeren, je moet ze 'enveloperen' omdat je anders verliest aan luchtigheid. Post je wel een foto? Ik ben heul benieuwd naar een Hello-Kittytaartje ![]() | |
PM-girl | donderdag 16 oktober 2008 @ 23:22 |
quote:Het stomme is dat ik dit mijn derde of zelfs vierde kapsel was, de anderen waren prima! Ik denk zelf dat de baktijd iets te kort is geweest voor dit biscuittaartje. En die foto. Wie weet! ![]() | |
Maneki.Neko | donderdag 16 oktober 2008 @ 23:25 |
Ik doe het eigeel en wit nooit gescheiden opkloppen. Ik geef de eieren een heetwaterbad en klop ze daarna op samen met de suiker. Het moet er uit komen te zien als slagroom, maar dan geler. Als het er zo uitziet schep je er voorzichtig de gezeefde bloem/maizena doorheen. Ik verhoog de baktemperatuur per 10 minuten zo komt hij mooi gelijkmatig op en ik stort hem ondersteboven zodat de bovenkant mooi strak is. Mislukte kapsels maal ik fijn, mix ik met botercreme 1:1 en haal door de chocola..dan heb je er nog wat lekkers van voor bij de koffie ![]() | |
PM-girl | donderdag 16 oktober 2008 @ 23:27 |
quote:Ik houd hetzelfde recept aan, behalve die baktijd, dat lukt niet met onze combiwondermasjien. Nu ik lees over dat storten, ik heb hem misschien te lang in de vorm laten zitten. Hij was ook wat nattig. Nu is de hello kitty gewoon een beetje hol geworden ![]() | |
Maneki.Neko | donderdag 16 oktober 2008 @ 23:30 |
Ach wat geeft dat, doe je alsof ze zwemt in een meertje ![]() | |
PM-girl | donderdag 16 oktober 2008 @ 23:34 |
quote:Psies, een roze meertje dan wel he! Met zilvere ronde visjes erbij! ![]() | |
Maneki.Neko | donderdag 16 oktober 2008 @ 23:35 |
Ik vind hem nu al geweldig ![]() | |
Merel | vrijdag 17 oktober 2008 @ 06:55 |
quote:Mijn AH heeft ze dus echt niet... Van 't weekend even de andere AH's in de stad affietsen. In principe kan ik natuurlijk ook best zelf een kapsel bakken, maar als ik vooral even wil oefenen met decoreren is zo'n AH-ding natuurlijk wel heel handig en snel ![]() | |
Reinhilde | vrijdag 17 oktober 2008 @ 07:23 |
PM-girl ik ben nu wel heel erg benieuwd naar je Hello Kitty taart! Foto's! ![]() | |
PM-girl | vrijdag 17 oktober 2008 @ 13:03 |
quote:Jammer. Maar dan de andere appie maar! Mijn kapsel was overigens wel wat geplakt, de drie lagen moest ik zelf lossnijden. Maar de vorm is prima mee te werken! De hello kitty: ![]() | |
Maneki.Neko | vrijdag 17 oktober 2008 @ 13:11 |
Ik vind hem leuk ![]() En ik heb m`n eerste opdracht binnen ![]() | |
Wampi | vrijdag 17 oktober 2008 @ 13:13 |
supergave kitty!! wat voor opdracht is het Maneki.Neko? | |
PM-girl | vrijdag 17 oktober 2008 @ 13:16 |
Wat leuk Maneki! ![]() En kijk uit hè, als je professioneel aan de slag gaat en het mislukt, dan zou je zomaar hier kunnen eindigen! ![]() | |
Vlitsie | vrijdag 17 oktober 2008 @ 13:16 |
Lief taartje PM! Gaaf Maneki, je eerste opdracht! Wel spannend maar o zo leuk om te doen ![]() Ik ga voor het eerst sinds ik taartjes decoreer mee doen met een wedstrijd. Ik vind het bere spannend maar dat zal vast ook wel los lopen. Gaat er nog iemand van hier naar Taart & Trends volgende week? | |
Stiemie | vrijdag 17 oktober 2008 @ 13:44 |
Wow wat een mooie taarten allemaal zeg! ![]() Echt heel erg mooi gemaakt ![]() | |
VegaKip | vrijdag 17 oktober 2008 @ 14:29 |
Wat leuk die hello kitty ![]() Ik heb vanmorgen ook een taart gebakken. Niet zo mooi als deze hier, maar wel erg lekker ![]() ![]() ![]() | |
Trusten | vrijdag 17 oktober 2008 @ 15:58 |
De taart voor mijn oma die 81 wordt is klaar ![]() Chocoladebiscuit gevuld met mokka(boter)creme en chocomousse. Het is mijn derde beklede taart pas dus het ging nog niet allemaal van een leien dakje... Eerste laag biscuit met een laagje gesmolten chocolade (dit word een knisperlaagje): ![]() Met daarop mokkacreme: ![]() Daarop de volgende laag biscuit met de tweede laag vulling: chocolademousse (al doet het misschien ergens anders aan denken ![]() ![]() De bovenkant er weer op: ![]() Vervolgens de taart afgesmeerd met de resterende mokkacreme (foto vergeten) en daarna bekleed en gedecoreerd. Dit was het resultaat: ![]() ![]() ![]() | |
Merel | vrijdag 17 oktober 2008 @ 16:01 |
Superleuk!! | |
ColdFeet | vrijdag 17 oktober 2008 @ 16:08 |
Kewl! Hoe had je de mokkacreme gemaakt? | |
Trusten | vrijdag 17 oktober 2008 @ 16:12 |
quote:1,5 zakje Nespresso Cafe Mocca (kan ook met normale oploskoffie) door de botercreme ![]() De foto is trouwens ook eetbaar (is eetbare inkt op ouwel). Heb ik laten maken bij cakeprint.nl | |
VegaKip | vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:31 |
Vet leuk die taart ![]() | |
Lotjeb | vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:53 |
Die oma-taart ![]() | |
Trusten | vrijdag 17 oktober 2008 @ 20:40 |
Thank you ![]() | |
Mirjam | vrijdag 17 oktober 2008 @ 21:11 |
trusten, wat een toffe taart ![]() | |
PM-girl | vrijdag 17 oktober 2008 @ 21:43 |
Wauw trusten, wat goed en leuk! ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 17 oktober 2008 @ 23:45 |
PM, hoe maak je zo'n hello kitty nu? uitsnijden met een sjabloontje? | |
Nouwk | vrijdag 17 oktober 2008 @ 23:54 |
Ik denk dat het een puzzelplaatje is, dus eigenlijk een kleurplaat en dan de verschillende onderdelen apart maken en op een doorzichtig papiertje aan elkaar puzzelen. Zo wordt het in ieder geval vaak gedaan, en geeft mooi resultaat! | |
Lotte. | zaterdag 18 oktober 2008 @ 02:28 |
Trusten, wat een gave taart! Leuke foto ook ![]() | |
het-is-mij | zaterdag 18 oktober 2008 @ 08:51 |
Wow wat een mooie taarten pm en trusten. Als je die lagen op elkaar hebt, druk je de taart dan nog op elkaar aan zeg maar of laat je m zo zoals op de foto trusten? En dan helemaalrondom afsmeren? Ik heb alleen nog maar vierkante taartjes gemaakt en ga me nu binnekort maar eens op een ronde storten denk ik. | |
PM-girl | zaterdag 18 oktober 2008 @ 09:24 |
Ik geloof dat puzzeltaartjes eigenlijk plat moeten blijven, dus dat je de vorm ín de basislaag fondant past, maar dat is mij te veel werk! Ik bouw het gewoon omhoog. Ik heb een voorbeeldje gebruikt voor de afmetingen, maar ik heb het fondant daarna een beetje op de gok geknipt. Niet gesneden, want het fondant trok mee met het mes. En toen de laagjes op elkaar gemaakt. | |
E.T. | zaterdag 18 oktober 2008 @ 09:25 |
na de kerst zal ik eens gaan oefenen voor traktaties.. Vierkante ijsbeker-koek met cake erin.. en dan uitzoeken wat ik er het beste op kan doen zodat het een ijsje lijkt ![]() ![]() | |
Trusten | zaterdag 18 oktober 2008 @ 10:16 |
quote:Nee ik duw er niet meer op, ik laat express wat ruimte tussen de buitenkant van de taart en de vulling. Waarom? in de vullingen zit vocht en als dit tegen het marsepein aan komt kan het gaan smelten. Ik vul de ruimtes dus op tijdens het afsmeren met botercreme ![]() | |
Prowl | zaterdag 18 oktober 2008 @ 12:40 |
![]() ![]() | |
Deliah | zaterdag 18 oktober 2008 @ 13:23 |
![]() | |
PM-girl | zaterdag 18 oktober 2008 @ 13:45 |
![]() ![]() Nu durf ik het resultaat van vanmorgen bijna niet meer te posten! Al heeft die een andere oorsprong dan bovenstaand exemplaar! ![]() ![]() Mijn vader zegt altijd dat we stront met striepkes eten als we vragen wat er op het menu staat. | |
ColdFeet | zaterdag 18 oktober 2008 @ 13:48 |
PM-girl ![]() | |
Deliah | zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:08 |
![]() | |
Prowl | zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:34 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Isabeau op 21-10-2008 02:07:58 (:! kan het wat minder! :o) ] | |
Prowl | zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:37 |
![]() ![]() | |
Trusten | zaterdag 18 oktober 2008 @ 16:32 |
quote: ![]() | |
Zana | zaterdag 18 oktober 2008 @ 23:22 |
hoe smaakt marshmallow fondant eigenlijk? Ik heb het voor het eerst gemaakt van de witte mm van de ah, maar het smaakt een beetje bitter zoet, niet echt lekker een hoe kan ik het best mijn roosjes vastplakken op de taart? | |
Merel | zondag 19 oktober 2008 @ 03:21 |
Ik heb eindelijk een AH gevonden die kant en klare kapsel verkoopt! Nu nog een goede gelegenheid verzinnen om een taart voor te maken ![]() | |
PM-girl | zondag 19 oktober 2008 @ 14:37 |
quote:Het smaakt mier- en mierzoet, maar dat kan ook niet anders met 2 bussen poedersuiker! ![]() Ik plak de fondant door het voorwerpje even op een nat doekje te leggen en daarna op de taart, met botercréme kan het ook. De stront-met-striepkes is opgegaan gisteren! ![]() | |
Deliah | zondag 19 oktober 2008 @ 15:35 |
quote:Diesleuk! ![]() | |
Trusten | maandag 20 oktober 2008 @ 19:45 |
Nou die siliconenrolmat van de Lidl is een beetje een miskoop, die cm aanduiding bestaat uit opstaande randjes.... | |
PM-girl | maandag 20 oktober 2008 @ 21:13 |
quote:Inderdaad ![]() De bakring lijkt me wel handig, evenals die spuitset. | |
Trusten | maandag 20 oktober 2008 @ 21:17 |
quote:Bakring heb ik ook gekocht, hij is alleen vrij laag (6,5 cm) ik had er liever eentje van 8,5 cm gekocht. Heb meteen ook hetzelfde gekocht in vierkant en hartvorm op schlecker.nl | |
Bla_Bla_Bla | maandag 20 oktober 2008 @ 21:44 |
Stront met streepjes taart ![]() Hier mijn taart van vanmiddag, ging een stuk beter als de cupcakes van vorige keer ![]() en ik had nog wat boter en capselmix over dus ook nog snel een cake in elkaar gezet, die was dan ook minder mooi als de taart maargoed ![]() alle2 met botercreme en aarbei-guave jam als vuling geen losse foto van de cake, dus maar ff zo | |
PM-girl | maandag 20 oktober 2008 @ 21:50 |
Mooi zeg! ![]() | |
DarkElf | maandag 20 oktober 2008 @ 21:53 |
wauw mooi zeg ![]() | |
Bla_Bla_Bla | maandag 20 oktober 2008 @ 21:57 |
thnx ![]() En ja, de krullen heb ik eerst een beetje hard laten worden, maar dat duurde niet zo lang, half uurtje ofzo. De lussen werden helaas niet hard...heb ze bijna de hele dag laten liggen, maar nog steeds niet, daarom zijn ze een beetje ingezakt. | |
ColdFeet | maandag 20 oktober 2008 @ 21:59 |
Is het chocoladefondant, die bruine laag? Dat wil ik ook maken, in dat geval ![]() Echt heel sjiek, dat taartje ![]() | |
_Ophelia_ | maandag 20 oktober 2008 @ 22:01 |
Mooi Bla_Bla_bla! | |
Bla_Bla_Bla | maandag 20 oktober 2008 @ 22:03 |
is idd chocolade fondant ![]() | |
ColdFeet | maandag 20 oktober 2008 @ 22:04 |
quote:Hoe maak je dat? ![]() | |
Bla_Bla_Bla | maandag 20 oktober 2008 @ 22:14 |
Ik heb de rolfondant gewoon gekocht op maakjetaart.nl Hier staat wel een recept voor gewone rolfondant, maar geen idee hoe je chocolade maakt ![]() | |
het-is-mij | maandag 20 oktober 2008 @ 22:45 |
Wow mooi gedaan zeg. In november is ![]() Vorige keer met mijn kleine proeftaartje heb ik de vulling er gewoon tussen gespateld zeg maar maar trusten, hoe heb jij dat gedaan? Met slagroomspuit ofzo? oja, hoe maak je eigenlijk zo'n boltaartje ![]() En die siliconenmat hebben ze voor het zelfde geld ook bij xenos endie is volgens mij wel helemaal plat. | |
Isabeau | dinsdag 21 oktober 2008 @ 02:09 |
quote:Wow, die is echt beeldschoon ![]() ![]() | |
Vlitsie | dinsdag 21 oktober 2008 @ 07:11 |
Tip voor je volgende strik; eerst tylose er doorheen kneden en wat langer daarna uitlaten harden. Dan blijven de lussen wel hard. En chocofondant is zoooo lekker. Ik kreeg gister ook weer een pretpakket binnen van de leukste taarten met oa chocofondant. Helaas gebruik ik die niet over mijn wedstrijdtaartje want dat smaakt niet met de vulling hihi. Vanmiddag maar weer goed aan de freubel ![]() | |
Bla_Bla_Bla | dinsdag 21 oktober 2008 @ 10:40 |
thnx voor de complimentjes ![]() En vlitsie dankje voor de tip, ik moet me nog maar eens een beetje inlezen voor de volgende taart geloof ik ![]() | |
Vlitsie | dinsdag 21 oktober 2008 @ 10:43 |
Ach komt goed met die volgende taart als ik het zo zie ![]() | |
Nouwk | dinsdag 21 oktober 2008 @ 18:01 |
Wat mooooooooooooi, die striktaart! Jeetje, echt heel erg mooii! | |
Merel | dinsdag 21 oktober 2008 @ 18:07 |
Ja wat is tylose eigenlijk? Voor zover ik het snap is het spul waar marsepein harder van wordt ofzo? ![]() | |
Vlitsie | dinsdag 21 oktober 2008 @ 19:04 |
Tylose is een poeder dat gebruikt kan worden om fondant en marsepein harder en steviger te laten worden. Het poeder door fondant of marsepein (fondant is beter wordt harder, marsepein is te vettig) kneden en laat minimaal 2 uur rusten, luchtdicht verpakt. Hierna is het nog prima kneedbaar, perfect te vormen en het wordt steviger na modeleren. Het verkregen mengsel met fondant wordt ook wel "modeling paste" genoemd. Heel handig voor figuurtjes, bloemen waarvan de randen op moeten staan e.d. Ik gebruik het alleen eigenlijk voor het maken van strikken, anders zakken de lussen in. En ook voor boetseren, anders kunnen de figuurtjes instorten. | |
nein | woensdag 22 oktober 2008 @ 00:29 |
zo na drie uur werk met mn neefje en nichtje eindelijk een fatsoenlijke taart ![]() Kant en klare kapsels gekocht...en de rest zelf gemaakt..zoiets dan ![]() Nog geen IDEE hoe hij smaakt, ik heb kersenvlaaivulling + citroenbotercreme + aardbeiensaus ertussen in gemikt! Ik vond het glad afwerken eigenlijk heel goed te doen met de creme, en ik heb de fondant ENORM dun uitgerold, want op die muffins had ik het veul te dik. Nix an. Edit: die slak in t midden is natuurlijk Gary/Gerrit van Spongebob ![]() ![]() | |
VegaKip | woensdag 22 oktober 2008 @ 08:18 |
Ziet er mooi uit ![]() | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 22 oktober 2008 @ 10:47 |
mooi hoor ![]() | |
Plukie86 | woensdag 22 oktober 2008 @ 10:52 |
Mooie taart nein ![]() ![]() | |
nein | woensdag 22 oktober 2008 @ 13:10 |
Hij is alleen niet erg lekker!! Ik ga nooit meer kant en klare kapsels kopen zeg..gadverdamme wat is dat droog zeg...tis nog net geen beschuit zeg maar. Ik had er met opzet al extra kersen en aardbeiensaus overheen gemikt in de hoop dat dat het wat sompiger zou maken, maar weinig succes! De citroenbotercreme en de kersenvlaaivulling zijn daarentegen weer erg lekker ![]() ![]() | |
Anne | woensdag 22 oktober 2008 @ 13:12 |
Toffe taart nein. Maarre, vraagje, als ik de MMF heel dun uitrol en het oppak, valt het uit elkaar. Hoe doe jij het dan? Laat je het even liggen zodat het wat harder wordt? | |
Plukie86 | woensdag 22 oktober 2008 @ 14:48 |
Even een vraagje over botercreme. Ik maak dat altijd met 1 deel boter en 1 deel poedersuiker, en smeer dat bijvoorbeeld bovenop cupcakes. Maar het wordt zo'n vette zoete massa... Niet echt lekker eigenlijk. Of moet ik misschien de cupcakes zonder boter maken? Het smaakt soms naar een hap boter in plaats van naar cake. Hoe maken jullie botercreme? Wat is lekkerder, botercreme mix of zelf maken? Wat is het geheim? | |
Trusten | woensdag 22 oktober 2008 @ 14:59 |
quote:Botercreme mix gebruiken, veel lekkerder ook! | |
Vlitsie | woensdag 22 oktober 2008 @ 15:46 |
Ik gebruik idd ook botercrememix. Zooooo lekker! Maar voor het afsmeren voor mijn taarten doe ik 1 op 1, want anders ben ik bang dat de boel gaat smelten. | |
Trusten | woensdag 22 oktober 2008 @ 16:18 |
Wat trouwens ook echt HEEL ERG belangrijk is is lang mixxen, minimaal 8 minuten bij botercreme-mix. | |
PM-girl | woensdag 22 oktober 2008 @ 20:46 |
Nein, leuk hoor! Plukie, ik zou dan een receptje zoeken voor cakes zonder boter, dat scheelt! | |
nein | woensdag 22 oktober 2008 @ 20:58 |
quote:Het bleef echt perfect heel eigenlijk en ik kon het met gemak omdraaien. En dat terwijl ik echt met mn volle gewicht en al mn spierkracht die MMF maar plat bleef rollen. Hoe ik t gemaakt heb: Marshmallows met een eetlepel water in de magnetron, steeds ff heter en weer rondroeren tot er geen klontjes meer inzaten. En vervolgens heb ik er HEUL veel poedersuiker doorheen gemixt, gewoon op gevoel. Het is effe buffelen, maar dan heb je wel een stevig fondant. Als ie iets te hard is om plat te walsen, doe je m 10 secs in de magnetron, en dan is ie direct een stuk buigzamer heb ik gemerkt. Maar ik laat het niet liggen ofzo. | |
nein | woensdag 22 oktober 2008 @ 21:00 |
Ik vond mn citroenbotercreme (zonder mix) eigenlijk keilekker ![]() Gewoon 100 gram margarine, 100 gram roomboter en 200 gram suiker. Daarna naar smaak citroensap en citroenessence erdoorheen mikken en mixen tot je een ons weegt ![]() ![]() | |
Zana | donderdag 23 oktober 2008 @ 11:32 |
mijn moeder maakt botercreme uit gekookte custard, boter en suiker...weet alleen de verhoudingen niet uit mijn hoofd, maar het geheel wordt tot een gladde massa geroerd en je mag niet het velletje van de afgekoelde custard gebruiken [ Bericht 0% gewijzigd door Zana op 23-10-2008 16:41:48 ] | |
Zana | donderdag 23 oktober 2008 @ 16:54 |
mijn eerste taart:![]() ![]() ik had een zelfgebakken kapsel met een vulling uit room, kersen (en gelantine) het ging nog niet alles helemaal goed, de mmf liet zich maar moeilijk uitrollen en er zitten kleine donkere kruimeltjes in (volgende keer de werkplek beter schoonmaken), ik had de taart over nacht in de koelkast staan en de volgende ochtend had zich een beetje suikerwater versameld langs de randen van de bodem (misschien omdat de mmf het water uit het room/ kersmengsel trok, dus ik had beter botercreme als vulling kunnen gebruiken, denk ik), maar het mindst tervreden was ik eigenlijk dat ik aan de zijkanten plooien hield (heb nog de goede kant op de foto gezet) maar ja voor de eerste keer ... had trouwens niet gedacht dat er zo veel tijd in zit om het mmf te kneden en de bloemetjes een bladjes te maken... [ Bericht 6% gewijzigd door Zana op 23-10-2008 17:41:26 ] | |
Trusten | donderdag 23 oktober 2008 @ 16:55 |
Je foto's doen het helaas niet.... | |
Deliah | donderdag 23 oktober 2008 @ 17:00 |
quote:Ziet er mooi uit! | |
VegaKip | donderdag 23 oktober 2008 @ 18:06 |
quote:Wow vet mooi ![]() | |
Maeghan | donderdag 23 oktober 2008 @ 18:13 |
Mooi hoor! Zeker voor een eerste taart. Ik heb gisteren met marsepein staan spelen en ik moet zeggen dat het toch makkelijk spul is. Makkelijker dan fondant, omdat het niet zo hard is. En ik vind het lekkerder ook en het neemt de kleurstoffen beter op. Een klein beetje kleurstof is (meer dan) genoeg, terwijl ik bij de fondant veel moest toevoegen om nog een fletse kleur over te houden. Het boetseert ook zo makkelijk, echt fijn spul. Botercreme had ik gemaakt van boter, poedersuiker en wat vanilleessence (en kleurstof). Ik vond het helemaal niet vies eigenlijk. Maar belangrijk is wel dat je echt hele verse, goede roomboter hebt. Ik gebruik altijd de biologische boter van AH en dan ook alleen als ie net vers is (ook voor de pannenkoeken die ik morgen ga bakken, ik verheug me er nu al op). Boter wordt zo snel ranzig, zelfs al lang voor de tht. Of ik heb een overgevoelige neus, dat kan ook. | |
VegaKip | donderdag 23 oktober 2008 @ 18:14 |
http://www.bol.com/nl/p/b(...)002089223/index.html Heeft iemand dit boek? ![]() | |
Trusten | donderdag 23 oktober 2008 @ 18:55 |
Over cupcakes gesproken: | |
PM-girl | donderdag 23 oktober 2008 @ 20:59 |
Wow dat is een mooi eerste taartje hoor! Heel wat beter dan mijn eerste misbaksel! | |
ColdFeet | donderdag 23 oktober 2008 @ 21:03 |
Ik vind m ook mooi ![]() Ben benieuwd wat het precieze recept van de vulling is ![]() | |
Zana | donderdag 23 oktober 2008 @ 23:13 |
quote:Ik had één glas kersen (van de Lidl), die geef je in een zeef en vangt het vocht op. Dan klop je twee bekers/ verpakkingen slagroom met 2 eetlepel suiker steif. In het vocht van de kersen + 2 eetlepel suiker laat je gelantine quellen en verwarm je het tot zich de gelantine volledig heeft opgelost (goed roeren, hoeveelheid gelantie is afhankelijk van het totaal (vocht + slagroom), je laat dat mengsel afkoelen zodat het dik/ stroperig van de lepel loopt en mengt dan de geslagen room een de kersen erdoorheen en geeft het direct op de taartbodem (je moet wel een hoge taartvorm of ring hebben) en dan direct de tweede bodem erbovenop en de koelkast in | |
het-is-mij | zaterdag 25 oktober 2008 @ 12:30 |
Wat een mooie taarten zijn er weer voorbij gekomen, complimenten! Heb bij de lidl de rvs slagroomspuit gehaald en bij de action een siliconen bakmat voor 2,99 | |
VegaKip | zaterdag 25 oktober 2008 @ 21:34 |
Ik heb nog nooit cupcakes gemaakt, maar heb je per se zo'n plaat nodig of zijn die papieren vormpjes voldoende? | |
ColdFeet | zaterdag 25 oktober 2008 @ 21:38 |
Als je alleen papieren cups gebruikt heb je een goede kans dat ze uitzakken; een muffinblik zorgt voor mooie ronde cakejes. | |
VegaKip | zaterdag 25 oktober 2008 @ 21:45 |
Oke dankje ![]() ![]() ![]() | |
Vlitsie | zaterdag 25 oktober 2008 @ 22:37 |
![]() Met dit taartje heb ik meegedaan aan de taartwedstrijd op de Trends & Taart beurs. Gevuld met een appeltaartyoghurtmousse met gebakken stukjes appel en kaneelcreme met boerenjongens. (Kapsel met een vleugje kaneel). Nu even bijkomen van de beurs en op tijd naar bed; het was vroeg vanmorgen haha. | |
Plukie86 | zaterdag 25 oktober 2008 @ 23:33 |
Wow Vlitsie wat een mooie taart! ![]() ![]() ![]() ![]() Iedereen bedankt voor de tips over botercreme. Ik ga de volgende keer langer mixen en roomboter gebruiken in plaats van of in combi met margarine. En als dat nog niet lekker is ga ik de mix eens proberen, het zal ook wel een kwestie van smaak zijn. | |
Maneki.Neko | zondag 26 oktober 2008 @ 10:16 |
Vlitsie wat een leuke! Ik moet me ook eens aan het puzzelen gaan wagen hoor, je kunt er zulke leuke dingen mee doen ![]() | |
Bla_Bla_Bla | zondag 26 oktober 2008 @ 11:00 |
mooie taartjes Vlitsie en Zana ![]() mijn bestelde spulletjes zullen maandag wel verstuurd worden en dan kan ik aan de slag met mijn herfsttaartje ![]() | |
Cyan | zondag 26 oktober 2008 @ 12:59 |
Wat een geweldige taarten staan er in dit topic! Doet me een beetje denken aan de taarten van Abel (VPRO) die trouwens ook een winkel in Amsterdam heeft (www.detaartvanmijntante.nl). Ik denk dat ik ook eens zo'n taart ga maken voor mijn verjaardag! | |
PM-girl | zondag 26 oktober 2008 @ 15:14 |
ik vind dat puzzelen niet zo geslaagd. Met het uitsnijden van een vorm trekt het mesje de fondant helemaal mee, zodat je het nooit passend krijgt. | |
Bla_Bla_Bla | zondag 26 oktober 2008 @ 18:01 |
heb t al gevonden ![]() [ Bericht 88% gewijzigd door Bla_Bla_Bla op 27-10-2008 11:24:44 ] | |
Nouwk | maandag 27 oktober 2008 @ 19:00 |
AAAH ik heb mijn eerste opdracht, en nog voor mijn baas ook! En ze wil een stapeltaart voor 15 man, alleen heb ik nog nooit een stapeltaart gemaakt.. Ik weet dat er van die buisjes onder moeten, maar mijn probleem is altijd dat mijn taart een beetje vervormd als ik hem optil, iemand tips? Ik ga ook voor het eerst een strik maken, maar dat lukt me wel.. Maak de lussen en roosjes/bloemetjes donderdag met wat tylose, en de taart vrijdag.. nu nog een taartdoos vinden! Ik vind het spannend ![]() Ik wil trouwens de bovenste taart maken als het taartje-met-de-strik-en-de-roos van Bla-Bla op pagina 7, maar wat zal ik dan op de onderste taart doen? Ik weet alleen niet of ik een rondje rondom de taart doe of 4 strepen zoals Bla-taart ![]() [ Bericht 22% gewijzigd door Nouwk op 27-10-2008 19:09:52 ] | |
Vlitsie | maandag 27 oktober 2008 @ 20:07 |
Als ik jou was zou ik proberen wat eerder deze week de strik te maken en ook wat extra lussen te maken voor het geval dat ze breken als je de strik in elkaar gaat zetten ![]() Verder natuurlijk spannend zo'n eerste opdracht en vooral een stapeltaart! | |
Bla_Bla_Bla | maandag 27 oktober 2008 @ 20:35 |
wat spannend Nouwk ![]() mischien op de onderste taart alleen kleine strikjes aan de zijkant? in elk geval niet te druk denk ik. Ben in elk geval benieuwd naar foto's /nod | |
Isegrim | dinsdag 28 oktober 2008 @ 06:33 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
PM-girl | dinsdag 28 oktober 2008 @ 09:24 |
Hij vond hem lekker en leuk! Het bezoek wist soms niet wat ze hoorden (wil je appeltaart, rijstenvlaai of stront met striepkes?) ![]() De taart was wel op aan het eind van de dag! | |
Nouwk | dinsdag 28 oktober 2008 @ 11:09 |
Ja, ik maak donderdag de strik en bloemetjes en bak dan ook de kapsels, ook wat extra hehe. Misschien haal ik een lint bij de hobbywinkel om het af te maken, vond dat er ook wel erg leuk uitzien! ![]() | |
Maeghan | dinsdag 28 oktober 2008 @ 13:32 |
Klik hier even voor een linkje naar m'n foto met m'n allereerste probeerseltjes. Het is op de foto een beetje slecht van kleur, die creme lijkt echt grijs terwijl het toch iets paarsig was in het echt. Ik heb ook marsepeinen vormpjes gemaakt van de week, een roosje en fruit, en dat ging eigenlijk best makkelijk. Fondant vind ik toch lastig spul. | |
PM-girl | dinsdag 28 oktober 2008 @ 13:41 |
Leuk dat je ook begonnen bent Maeghan! Ziet er lekker uit! ![]() | |
Muck | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:05 |
Okee, het is natuurlijk om te huilen vergeleken bij de bouwwerkjes in deze reeks, maar ik wilde even proberen of ik MMF fijn zou vinden om mee te werken. En ik moet zeggen, het valt me heel erg mee ![]() Sterker nog, ik vind het wel makkelijk! Ja, het zijn echt op elkaar gestapelde biscuitjes met chocopasta ![]() Het gaat om het idee he ![]() Binnenkort wil ik een koffie-taartje voor mijn vriend maken, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat precies wil gaan doen... Ik denk aan een kapsel met cacao erdoor (kan dat überhaupt?) besprenkeld met koffielikeur en gevuld met espresso crème. Hoe ik de bekleding aan ga pakken weet ik nog niet eigenlijk, heeft iemand een idee? Met MMF lijkt het me eigenlijk best vies ![]() | |
Muck | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:16 |
Oh ja! ik heb er zelf geen kleurstof aan toe hoeven voegen, want bij de AH hadden ze een zak met fruit-marshmellows van Haribo! die zijn al hysterisch gekleurd en hebben een fruitsmaakje, dus dat hoef je er niet meer aan toe te voegen. kan misschien best eens handig zijn. Er zitten roze, groene en gele marshmellows in ![]() | |
Isegrim | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:17 |
Ik was vandaag bij de Lidl en zag allemaal taartdingen. Of wisten jullie dat al? | |
Maeghan | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:20 |
quote: ![]() Helaas alleen in Noord-Nederland. ![]() | |
Isegrim | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:23 |
Nee hoor, ik zit in Rotterdam, dat lijkt me geen Noord-Nederland... | |
Muck | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:24 |
quote:en wijk bij duurstede ook niet ![]() | |
Nouwk | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:30 |
Overijssel ook niet! | |
Maeghan | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:39 |
quote:Volgens de site zouden ze het hier helemaal niet hebben... =/ Of het moet inmiddels veranderd zijn, maar er stond twee weken geleden echt op de site dat het niet bij alle filialen was en hier in de regio zou het niet verkocht worden. | |
Isegrim | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:39 |
Misschien voor de zekerheid toch eens kijken. ![]() | |
Maeghan | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:58 |
quote:Pff, kheb nou al m'n spulletjes al ergens anders gekocht hoor. ![]() | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 29 oktober 2008 @ 18:29 |
MIjn herfsttaartje van vandaag ![]() | |
DarkElf | woensdag 29 oktober 2008 @ 18:32 |
wat een leuke! | |
Deliah | woensdag 29 oktober 2008 @ 18:34 |
quote:Wat leuk, lief, ... ![]() | |
nein | woensdag 29 oktober 2008 @ 18:42 |
érg leuk die herfsttaart ![]() | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 29 oktober 2008 @ 19:02 |
thnx ![]() | |
Vlitsie | woensdag 29 oktober 2008 @ 19:10 |
Heel lief taartje! En hij klinkt heerlijk. | |
PM-girl | woensdag 29 oktober 2008 @ 19:46 |
Mooi Blablabla! | |
Isegrim | woensdag 29 oktober 2008 @ 19:46 |
Leuk taartje. ![]() | |
Isegrim | woensdag 29 oktober 2008 @ 19:47 |
De mensen die dit als hobby doen, zijn die ook allemaal hartstikke dik? ![]() | |
Trusten | woensdag 29 oktober 2008 @ 19:51 |
quote:Ik geef alles weg, eet er ook geen stukje van (ik verdraag niet goed suiker) en je kan ze ook moeilijk weggeven met een stuk er uit ![]() Ik vind het het leukste om dingen te maken, om daar leuke reacties op de krijgen en mensen er blij mee te maken. Als het van klei was zou ik het denk ik net zo leuk vinden al is de dimense dat het net zo lekker smaakt als het er uit ziet wel extra leuk ![]() | |
Isegrim | woensdag 29 oktober 2008 @ 20:00 |
Dan is zeker je hele vriendenkring hartstikke dik? ![]() | |
PM-girl | woensdag 29 oktober 2008 @ 20:05 |
Ik maak nog niet zo lang taartjes, maar ik ben er nog niet van aangekomen! | |
VegaKip | woensdag 29 oktober 2008 @ 20:31 |
Wat mooi die herfsttaart ![]() ![]() Morgen ga ik zo'n plaat voor cupcakes kopen ![]() | |
Nouwk | woensdag 29 oktober 2008 @ 21:05 |
Mooie taart! Ik heb gauw hulp nodig! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Nouwk op 29-10-2008 21:17:14 ] | |
Nouwk | woensdag 29 oktober 2008 @ 21:31 |
Aaah waarom reageert er niemand? Ik hoorde net dat je het 4 of 5 uur moet laten rusten maar kan ik het ook nu doen en morgenochtend om 8 uur aan de knutsel, of is het dan al te hard/droog? Of kan ik ook gewoon kneden en even laten wachten? HELP! | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 29 oktober 2008 @ 22:41 |
ja dat moe je eerst laten rusten...maar ik weet niet hoelang, sorry thnx voor de complimentjes allemaal ![]() Hier is de eerste taart trouwens mee naar vriendjes werk gegaan, en deze gaat naar mn schoonouders...dus dik zal ik er zelf ieg niet van worden ![]() | |
Nouwk | woensdag 29 oktober 2008 @ 22:59 |
Ja ik begin morgenochtend, het moet gewoon goedkomen! Daarna dus strik en bloemetjes maken (had jij ook verstevigend iets gebruikt, ik vind je strikkentaart zooo mooi!). Had jij de lussen op elkaar of steeds om en om? Daarna gauw naar bakzolder, en dan cakes maken! | |
nein | donderdag 30 oktober 2008 @ 00:38 |
quote:Daarmee heb ik ook mijn eerste slechte muffins mee bekleed ![]() | |
Trusten | donderdag 30 oktober 2008 @ 07:29 |
quote:Nee joh....ik maak echt alleen gelegenheidstaarten, het is niet of ik te pas en te onpas bij iedereen een taart breng. Verjaardagen, kerst, afscheid op me werk....that's it ![]() | |
Bla_Bla_Bla | donderdag 30 oktober 2008 @ 10:59 |
quote:Ik had er niks doorgedaan waardoor de lussen dus niet hard werden en behoorlijk zijn ingestort. Ik heb nu voor de volgende keer alvast tylose in huis gehaald ![]() De lussen zitten in verschillende lagen zeg maar...dus onderste lag eerst vier en dan de laag erboven weer 4 maar dan een kwartslag gedraaid...snap je wat ik bedoel? | |
PM-girl | vrijdag 31 oktober 2008 @ 15:20 |
Ik ben sinds de tip hier een trouwe fan van de dagelijkse cakewreckblog! ![]() Hilarische dingen komen er voorbij, waardoor je meteen een boost van zelfvertrouwen krijgt! Vandaag een aantal mislukte halloweendingen, waaronder deze: | |
ColdFeet | vrijdag 31 oktober 2008 @ 15:22 |
quote:Waarom is 'tie mislukt? Ik vind m wel cute ![]() Ik ga zondag weer een taart maken. Maar gewoon een saaie, denk ik. | |
PM-girl | vrijdag 31 oktober 2008 @ 15:49 |
Het moet een mummie voorstellen! | |
Mirjam | vrijdag 31 oktober 2008 @ 15:50 |
mummie, nee schetig, ja | |
DarkElf | vrijdag 31 oktober 2008 @ 15:51 |
quote:oh ik dacht een vaag blij spook ofzo | |
Nouwk | vrijdag 31 oktober 2008 @ 17:27 |
Hallo allemaal, Hij wordt zometeen opgehaald.. Ik ben benieuwd naar jullie oordeel! Hij moest roze, bloemig, schattig zijn, en hoop dat ik daarin geslaagd ben. Het is pas mijn 4e taart dus ik hoop dat ze er wel blij mee is! Hij is gevuld met aardbeienjam en slagroom (met vanillesuiker). Het onderste kapsel was maar net gaar in het midden, ik bak ook nooit 26 cm.. In het vervolg maar een spijker erin! Hij lijkt ook een beetje in te zakken maar dat kwam door het onderste kapsel, die is niet mooi recht, de bovenste wel (ik maak vaker die kleine). Voordat ik er nog 2x3 losse bloemetjes met zilveren balletjes + 26 opgeplakt had: ![]() Erna (gauw gemaakt, sorry!) ![]() ![]() | |
DarkElf | vrijdag 31 oktober 2008 @ 17:27 |
wat een cutie!! | |
ColdFeet | vrijdag 31 oktober 2008 @ 17:30 |
Schattig! Hoe maak je dat patroon op de bloemetjes? | |
Nouwk | vrijdag 31 oktober 2008 @ 17:35 |
Uitstekers met een patroontje erin.. per drie gekocht, dus de drie maten die je ziet, voor nog geen 10 euro geloof ik, via belgie! ![]() ![]() | |
Bla_Bla_Bla | vrijdag 31 oktober 2008 @ 17:54 |
mooie taart hoor! ![]() En je strik ziet er echt super uit! | |
Isabeau | vrijdag 31 oktober 2008 @ 19:35 |
Die strik is het voorbeeld dat 'overdaad schaadt' niet altijd opgaat! Wat een prachtige overdadige strik ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 31 oktober 2008 @ 19:40 |
quote:Voluptueus ![]() | |
PM-girl | vrijdag 31 oktober 2008 @ 20:23 |
Mooi Nouwk! Hoe bedoel je trouwens een spijker in het midden? ![]() | |
p_iglet | vrijdag 31 oktober 2008 @ 22:08 |
Zo ik ga dit weekend voor het eerst in MAAAAAAAAAANDEN ook weer eens een taartje versieren. Als verrassing voor mijn onderzoeksgroep. Maandag starten de metingen van ons onderzoek. Klein taartje voor met name de onderzoekers en testleiders en cupcakejes voor clienten en begeleiders. Nu nog bedenken hoe ik ze ga versieren. Het onderzoek heet GOUD, Gezond OUDer met een verstandelijke beperking. Maar laat ik nu net geen goudpoeder of spray hebben ![]() Wel chocotransfer met gouden spiraaltjes en goud/lila confetti, dus dan maken we daar maar wat leuks mee. Als iemand nog versier ideeen heeft houd ik me aanbevolen, ben vrij inspiratieloos. | |
Muck | vrijdag 31 oktober 2008 @ 23:03 |
kunstgebitjes en wandelstokjes erop ![]() | |
Nouwk | zaterdag 1 november 2008 @ 12:27 |
PM-girl, een spijker (schone:D ) geleidt de warme, zo wordt de binnenkant van de taart in het midden ook goed gaar! Dat was nu een beetje probleem en het duurde nogal lang! @ P-iglet, ga dan even goud scoren! ![]() ![]() | |
p_iglet | zaterdag 1 november 2008 @ 12:42 |
tsja, maar waar zou ik goud kunnen scoren? Ik woon in den haag, dus als iemand wat weet? DOK heeft van alles, wel zilver, maar geen goud helaas. | |
Nouwk | zaterdag 1 november 2008 @ 13:02 |
Gewoon even zoeken in de gouden gids, bij een hobbywinkeltje, taartwinkeltje, bakbenodigdheden.. even zoeken, daar moet zeker wat zitten! | |
Maneki.Neko | zaterdag 1 november 2008 @ 13:36 |
Ik heb goudverf, heb er nog nooit mee gewerkt dus weet niet of het wat is. | |
PM-girl | zaterdag 1 november 2008 @ 14:09 |
En die spijker bak je dan in het midden mee? Hoe dan, zet je hem op de bodem? | |
Nouwk | zaterdag 1 november 2008 @ 20:00 |
Erin prikken, en meebakken, daarna eruit halen ![]() | |
_Ingrid_ | zondag 2 november 2008 @ 17:40 |
Is er iemand die mij voor een schappelijke prijs een beetje eiwitpoeder kan opsturen? Vind het nogal zonde om voor alleen eiwitpoeder te bestellen en dan 4,95 verzendkosten te betalen. Pm me maar. ![]() | |
ColdFeet | zondag 2 november 2008 @ 17:43 |
Waarvoor gebruik je eiwitpoeder? Ik ben een taart aan het maken; ik heb roze spekkies voor de fondant, dus het wordt een roze/rood/oranje fondant ![]() | |
_Ingrid_ | zondag 2 november 2008 @ 19:12 |
Om royal icing te maken voor op bijvoorbeeld muffins. Ik durf geen rauw ei te gebruiken. | |
ColdFeet | zondag 2 november 2008 @ 19:16 |
quote:Kun je toch gewoon gepasteuriseerd eiwit voor gebruiken? Of verkopen ze dat niet meer bij de appie? | |
_Ingrid_ | zondag 2 november 2008 @ 20:37 |
quote:Verkopen ze al een hele tijd niet meer helaas. | |
Nouwk | zondag 2 november 2008 @ 20:54 |
Ingrid, ik zal eens even voor je kijken ![]() | |
_Ingrid_ | zondag 2 november 2008 @ 22:00 |
Het heeft niet zo'n haast. Het is sowieso voor de verjaardag van Kim. (6 dec) Maar ik wil van tevoren nog wel oefenen of het een beetje lukt en smaakt. | |
ColdFeet | zondag 2 november 2008 @ 22:51 |
![]() Dit keer een klein, dik taartje; dubbele bodem, lagen frambozenjam en passievruchtenjam, botercreme gemengd met frambozenjam, MMF, versierd met nog meer botercreme. Ik moet een taartplateau ![]() ![]() Het omplooien van de fondant ging voor geen meter; de taart was gewoon te hoog. Dus ik heb lekker een losse bovenkant en zijkant gemaakt en daatover een randje versiering gespoten ![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 3 november 2008 @ 06:39 |
Erg roze. ![]() | |
Isabeau | maandag 3 november 2008 @ 08:59 |
Mag ik een keer samen met je prutsen, CF? Ik heb géén idee hoe dat moet. | |
Bla_Bla_Bla | maandag 3 november 2008 @ 10:21 |
lekker roze ![]() maar ziet er mooi uit ![]() | |
ColdFeet | maandag 3 november 2008 @ 17:33 |
quote:Ohh... Ja, sure, leuk! Ik kom ook nog niet echt verder dan biscuit met jam en botercreme en fondant, so far. | |
Isabeau | maandag 3 november 2008 @ 17:36 |
Ik heb werkelijk waar geen idee hoe je zoiets nou moet doen, altijd handig als iemand al iets kan whehe | |
Nouwk | maandag 3 november 2008 @ 18:50 |
Hoe wat moet? Fondant omleggen e.d. kun je heel goed op youtube vinden, heel duidelijk uitgelegd allemaal ![]() | |
KitchenQueen | maandag 3 november 2008 @ 20:32 |
Ik heb met bewondering naar alle mooie taarten gekeken. Maar er rijst nu één vraag bij mij op: Hoeveel kost het nou om één taart te maken. En dan praat ik over tijd én geld! | |
ColdFeet | maandag 3 november 2008 @ 20:38 |
Het geld valt best mee - en zak spekkies, twee bussen poedersuiker, wat boter, eieren, jam- maar de tijd... Bodems bakken, fondant maken en rollen, decoreren.... Minstens twee uur. | |
Lotjeb | maandag 3 november 2008 @ 20:58 |
quote:2 uur vind ik nogal optimistisch ![]() | |
Nouwk | dinsdag 4 november 2008 @ 00:02 |
Ik koop mix en fondant in een winkeltje in elburg, kan ook wat goedkoper maar toch.. Fondant: 3,55 Mix: 1,50 per keer ongeveer Eieren: 1,- Boter: 0,75 Bus poedersuiker 1,20 ofzo Slagroom: 0,80 Klopfix en vanillesuiker Nouja, figuurtjes, kleurtjes, smoother, paletmes, vormen etc.. Dat komt er nog allemaal bij:) Tijd ben je ook wel mee bezig, met bakken en mixen ongeveer een uurtje, met fondant kleuren uitrollen, figuurtjes maken, bekleden etc ook wel 2 uur, mocht je willen boetseren of tylose oid toevoegen dan moet je dat al een tijdje van te voren doen.. ![]() ![]() ![]() @ ingrid, ik zal kijken of ik deze week nog aan het eiwitpoeder toekom, ik wil het je iig wel sturen zonder verzendkosten. | |
Maeghan | dinsdag 4 november 2008 @ 00:21 |
Je gereedschap is inderdaad wel duur, maar dat is in principe eenmalig. Het is niet dat je voor iedere taart een nieuw paletmes nodig hebt en de kleurtjes gaan ook best lang mee en zijn ook best betaalbaar. Hoe lang je erover doet ligt er ook maar aan wat je wilt natuurlijk. Als je 'm vol wil spuiten met hele fijne decoratie van suikerwerk of je wilt er een marsepeinen kerststal op maken, dan ben je langer bezig dan wanneer je het 'simpel' houdt met een gekleurde fondant- of marsepeinlaag en een paar uitgestoken vormpjes. Maar je kunt bij veel taarten al dingen van tevoren doen. Er zijn zelfs taartrecepten die je weken van tevoren kunt maken, dan hoef je voor de gelegenheid zelf alleen nog maar te decoreren bijvoorbeeld. En ook qua decoratie kun je al dingen een paar dagen van tevoren doen, dus het is niet zo dat je per se nu moet beginnen aan een taart en dan door moet gaan tot ie af is. Verder is het maar welke ingredienten je gebruikt en waar je ze haalt. Ik gebruik veel biologische ingredienten, dat kost wat meer dan wanneer je merkloze niet-biologische ingredienten haalt bij de Aldi. Planet Cake verkoopt zakken poedersuiker voor E1,80 een kilo bijvoorbeeld dus met wat zoeken kun je sommige ingredienten best goedkoop vinden. Grootverpakkingen chocola, cakemix, etc. kun je zo ook vinden, marsepein bijv. voor 7 euro de kilo geloof ik (voor het bekleden van een taart van 24cm heb je 500 gram nodig heb ik gelezen, is ook te overzien dus). Kortom: het is maar wat je er zelf van maakt. Als je het gewoon eens uit wilt proberen kom je met een pak muffinmix, botercreme, poedersuikerglazuur, wat dr Oetkerdecoraties en een flesje kleurstof een heel eind. Allemaal wel te halen bij de supermarkt (ok, kleurstof niet altijd, maar bijv. bij een Toko) en je hebt geen extra gereedschap nodig. | |
ColdFeet | dinsdag 4 november 2008 @ 09:45 |
quote:Dat was voor die roze taart: 2x biscuit maken, onderwijl fondant en botercreme maken. Decoreren was dit keer zo gepiept. | |
Bla_Bla_Bla | dinsdag 4 november 2008 @ 15:05 |
ben vandaag toevallig alvast bezig met voorbereiding voor een taart van vrijdag en heb net alleen over t boetseren en t kleuren van de fondantlaag dik 1,5 uur gedaan. Nu alvast het biscuit aan t bakken en zometeen vullen en dan gaat ie de vriezer in zodat ik m vrijdagmiddag alleen nog hoef "op te tuigen" Ik denk dat ik gemiddeld zo'n 3 a 4 uur bezig ben met een taart. en qua prijs, tja denk dat je t zo duurt kunt maken als je zelf wilt..ik koop nu online en bestel ook nog veel materialen erbij omdat ik pas net ben begonnen, maar als je eenmaal alles hebt ben je denk ik voor een euro of 5 a 6 wel klaar ![]() | |
PM-girl | dinsdag 4 november 2008 @ 15:10 |
Wordt het biscuit niet zompig van het invriezen? En kun je alle vullingen invriezen? | |
Bla_Bla_Bla | dinsdag 4 november 2008 @ 15:25 |
je kunt niet alle vullingen invriezen, ik geloof dat je niks met slagroom kon invriezen. En het biscuit word alleen wat minder droog, dus alleen maar goed ![]() Bakkers schijnen biscuit allemaal eerst in te vriezen....heb ik ergens gelezen. Vorige keer hem ik hem volledig bekleed ingevroren, maar dan gaat t fondant toch een beetje smelten | |
Vlitsie | dinsdag 4 november 2008 @ 18:49 |
Ik bak meestal ook biscuits vooruit. En bewaar ze in de diepvries. Deze wordt helemaal niet zompig maar juist een beetje kleffer in de juiste hoeveelheid zeg maar. Hmmmmz ik ben weer heerlijk aan het raaskallen hehe. Ik hou niet echt bezig hoelang ik met een taart bezig ben, gemiddeld denk ik een uurtje of 3. Maar sommige taarten vergen meer tijd dan de andere. | |
Principessa.Farfallus | dinsdag 4 november 2008 @ 21:31 |
Stel ik maak nu een biscuit dan heb ik alleen nog vulling en buitenkant nodig toch? Maar aangezien je die biscuit in kan vriezen kan dat ook nog later.. | |
Nouwk | dinsdag 4 november 2008 @ 21:39 |
Dat klopt, en botercreme om de gevulde biscuit af te smeren voor je hem bedekt ![]() Wil iemand anders een deel 4 maken? |