abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62618315
Over cupcakes gesproken:
  donderdag 23 oktober 2008 @ 20:59:24 #203
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62622031
Wow dat is een mooi eerste taartje hoor! Heel wat beter dan mijn eerste misbaksel!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62622164
Ik vind m ook mooi En die plooien, ach, wat geeft dat...
Ben benieuwd wat het precieze recept van de vulling is
pi_62627333
quote:
Ben benieuwd wat het precieze recept van de vulling is
Ik had één glas kersen (van de Lidl), die geef je in een zeef en vangt het vocht op.

Dan klop je twee bekers/ verpakkingen slagroom met 2 eetlepel suiker steif.

In het vocht van de kersen + 2 eetlepel suiker laat je gelantine quellen en verwarm je het tot zich de gelantine volledig heeft opgelost (goed roeren, hoeveelheid gelantie is afhankelijk van het totaal (vocht + slagroom), je laat dat mengsel afkoelen zodat het dik/ stroperig van de lepel loopt en mengt dan de geslagen room een de kersen erdoorheen en geeft het direct op de taartbodem (je moet wel een hoge taartvorm of ring hebben) en dan direct de tweede bodem erbovenop en de koelkast in
pi_62663699
Wat een mooie taarten zijn er weer voorbij gekomen, complimenten!

Heb bij de lidl de rvs slagroomspuit gehaald en bij de action een siliconen bakmat voor 2,99
pi_62675400
Ik heb nog nooit cupcakes gemaakt, maar heb je per se zo'n plaat nodig of zijn die papieren vormpjes voldoende?
pi_62675482
Als je alleen papieren cups gebruikt heb je een goede kans dat ze uitzakken; een muffinblik zorgt voor mooie ronde cakejes.
pi_62675631
Oke dankje


pi_62676948


Met dit taartje heb ik meegedaan aan de taartwedstrijd op de Trends & Taart beurs.
Gevuld met een appeltaartyoghurtmousse met gebakken stukjes appel en kaneelcreme met boerenjongens. (Kapsel met een vleugje kaneel).

Nu even bijkomen van de beurs en op tijd naar bed; het was vroeg vanmorgen haha.
pi_62678060
Wow Vlitsie wat een mooie taart!

Iedereen bedankt voor de tips over botercreme. Ik ga de volgende keer langer mixen en roomboter gebruiken in plaats van of in combi met margarine. En als dat nog niet lekker is ga ik de mix eens proberen, het zal ook wel een kwestie van smaak zijn.
pi_62682702
Vlitsie wat een leuke! Ik moet me ook eens aan het puzzelen gaan wagen hoor, je kunt er zulke leuke dingen mee doen
Saartje
pi_62683383
mooie taartjes Vlitsie en Zana

mijn bestelde spulletjes zullen maandag wel verstuurd worden en dan kan ik aan de slag met mijn herfsttaartje
pi_62685710
Wat een geweldige taarten staan er in dit topic! Doet me een beetje denken aan de taarten van Abel (VPRO) die trouwens ook een winkel in Amsterdam heeft (www.detaartvanmijntante.nl).

Ik denk dat ik ook eens zo'n taart ga maken voor mijn verjaardag!
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  zondag 26 oktober 2008 @ 15:14:25 #215
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62689402
ik vind dat puzzelen niet zo geslaagd. Met het uitsnijden van een vorm trekt het mesje de fondant helemaal mee, zodat je het nooit passend krijgt.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62694718
puzzelen?

heb t al gevonden

[ Bericht 88% gewijzigd door Bla_Bla_Bla op 27-10-2008 11:24:44 ]
pi_62727200
AAAH ik heb mijn eerste opdracht, en nog voor mijn baas ook! En ze wil een stapeltaart voor 15 man, alleen heb ik nog nooit een stapeltaart gemaakt.. Ik weet dat er van die buisjes onder moeten, maar mijn probleem is altijd dat mijn taart een beetje vervormd als ik hem optil, iemand tips?

Ik ga ook voor het eerst een strik maken, maar dat lukt me wel.. Maak de lussen en roosjes/bloemetjes donderdag met wat tylose, en de taart vrijdag.. nu nog een taartdoos vinden!

Ik vind het spannend

Ik wil trouwens de bovenste taart maken als het taartje-met-de-strik-en-de-roos van Bla-Bla op pagina 7, maar wat zal ik dan op de onderste taart doen? Ik weet alleen niet of ik een rondje rondom de taart doe of 4 strepen zoals Bla-taart

[ Bericht 22% gewijzigd door Nouwk op 27-10-2008 19:09:52 ]
pi_62729605
Als ik jou was zou ik proberen wat eerder deze week de strik te maken en ook wat extra lussen te maken voor het geval dat ze breken als je de strik in elkaar gaat zetten .

Verder natuurlijk spannend zo'n eerste opdracht en vooral een stapeltaart!
pi_62730743
wat spannend Nouwk
mischien op de onderste taart alleen kleine strikjes aan de zijkant? in elk geval niet te druk denk ik.

Ben in elk geval benieuwd naar foto's /nod
pi_62740419
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 13:45 schreef PM-girl het volgende:

Nu durf ik het resultaat van vanmorgen bijna niet meer te posten! Al heeft die een andere oorsprong dan bovenstaand exemplaar!
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Mijn vader zegt altijd dat we stront met striepkes eten als we vragen wat er op het menu staat.
Wat vond je vader ervan?
  dinsdag 28 oktober 2008 @ 09:24:33 #221
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62742289
Hij vond hem lekker en leuk! Het bezoek wist soms niet wat ze hoorden (wil je appeltaart, rijstenvlaai of stront met striepkes?)
De taart was wel op aan het eind van de dag!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62745183
Ja, ik maak donderdag de strik en bloemetjes en bak dan ook de kapsels, ook wat extra hehe. Misschien haal ik een lint bij de hobbywinkel om het af te maken, vond dat er ook wel erg leuk uitzien!
pi_62749543
Klik hier even voor een linkje naar m'n foto met m'n allereerste probeerseltjes. Het is op de foto een beetje slecht van kleur, die creme lijkt echt grijs terwijl het toch iets paarsig was in het echt. Ik heb ook marsepeinen vormpjes gemaakt van de week, een roosje en fruit, en dat ging eigenlijk best makkelijk. Fondant vind ik toch lastig spul.
Sanity is (not) statistical
  dinsdag 28 oktober 2008 @ 13:41:36 #224
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62749852
Leuk dat je ook begonnen bent Maeghan! Ziet er lekker uit!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:05:36 #225
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62764055
Okee, het is natuurlijk om te huilen vergeleken bij de bouwwerkjes in deze reeks, maar ik wilde even proberen of ik MMF fijn zou vinden om mee te werken. En ik moet zeggen, het valt me heel erg mee
Sterker nog, ik vind het wel makkelijk!





Ja, het zijn echt op elkaar gestapelde biscuitjes met chocopasta
Het gaat om het idee he

Binnenkort wil ik een koffie-taartje voor mijn vriend maken, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat precies wil gaan doen...
Ik denk aan een kapsel met cacao erdoor (kan dat überhaupt?) besprenkeld met koffielikeur en gevuld met espresso crème.
Hoe ik de bekleding aan ga pakken weet ik nog niet eigenlijk, heeft iemand een idee? Met MMF lijkt het me eigenlijk best vies
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:16:07 #226
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62764487
Oh ja!
ik heb er zelf geen kleurstof aan toe hoeven voegen, want bij de AH hadden ze een zak met fruit-marshmellows van Haribo!
die zijn al hysterisch gekleurd en hebben een fruitsmaakje, dus dat hoef je er niet meer aan toe te voegen. kan misschien best eens handig zijn.
Er zitten roze, groene en gele marshmellows in
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_62764536
Ik was vandaag bij de Lidl en zag allemaal taartdingen. Of wisten jullie dat al?
pi_62764672
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 21:17 schreef Isegrim het volgende:
Ik was vandaag bij de Lidl en zag allemaal taartdingen. Of wisten jullie dat al?


Helaas alleen in Noord-Nederland.
Sanity is (not) statistical
pi_62764772
Nee hoor, ik zit in Rotterdam, dat lijkt me geen Noord-Nederland...
  dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:24:16 #230
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62764797
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 21:23 schreef Isegrim het volgende:
Nee hoor, ik zit in Rotterdam, dat lijkt me geen Noord-Nederland...
en wijk bij duurstede ook niet
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_62765029
Overijssel ook niet!
pi_62765343
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 21:23 schreef Isegrim het volgende:
Nee hoor, ik zit in Rotterdam, dat lijkt me geen Noord-Nederland...
Volgens de site zouden ze het hier helemaal niet hebben... =/ Of het moet inmiddels veranderd zijn, maar er stond twee weken geleden echt op de site dat het niet bij alle filialen was en hier in de regio zou het niet verkocht worden.
Sanity is (not) statistical
pi_62765370
Misschien voor de zekerheid toch eens kijken.
pi_62766104
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 21:39 schreef Isegrim het volgende:
Misschien voor de zekerheid toch eens kijken.
Pff, kheb nou al m'n spulletjes al ergens anders gekocht hoor.
Sanity is (not) statistical
pi_62788861
MIjn herfsttaartje van vandaag
pi_62788910
wat een leuke!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_62788952
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 18:29 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
MIjn herfsttaartje van vandaag
[ afbeelding ]
Wat leuk, lief, ... .
pi_62789133
érg leuk die herfsttaart
(:
pi_62789652
thnx hij is btw gevuld met chocolade botercreme en chocopasta
pi_62789878
Heel lief taartje! En hij klinkt heerlijk.
  woensdag 29 oktober 2008 @ 19:46:15 #241
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62790915
Mooi Blablabla!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62790934
Leuk taartje.
pi_62790954
De mensen die dit als hobby doen, zijn die ook allemaal hartstikke dik? Of geven ze de meeste taarten weg?
pi_62791088
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 19:47 schreef Isegrim het volgende:
De mensen die dit als hobby doen, zijn die ook allemaal hartstikke dik? Of geven ze de meeste taarten weg?
Ik geef alles weg, eet er ook geen stukje van (ik verdraag niet goed suiker) en je kan ze ook moeilijk weggeven met een stuk er uit

Ik vind het het leukste om dingen te maken, om daar leuke reacties op de krijgen en mensen er blij mee te maken. Als het van klei was zou ik het denk ik net zo leuk vinden al is de dimense dat het net zo lekker smaakt als het er uit ziet wel extra leuk
pi_62791374
Dan is zeker je hele vriendenkring hartstikke dik?
  woensdag 29 oktober 2008 @ 20:05:00 #246
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62791507
Ik maak nog niet zo lang taartjes, maar ik ben er nog niet van aangekomen!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62792318
Wat mooi die herfsttaart

Morgen ga ik zo'n plaat voor cupcakes kopen
pi_62793573
Mooie taart!

Ik heb gauw hulp nodig! Ik wil een strik maken voor vrijdagmiddag dus ik denk ik begin nu, na het werk. Maar moet je tragacanthgum eerst laten rusten als je het door de fondant hebt gekneed? En hoelang? O o o!

[ Bericht 0% gewijzigd door Nouwk op 29-10-2008 21:17:14 ]
pi_62794507
Aaah waarom reageert er niemand? Ik hoorde net dat je het 4 of 5 uur moet laten rusten maar kan ik het ook nu doen en morgenochtend om 8 uur aan de knutsel, of is het dan al te hard/droog? Of kan ik ook gewoon kneden en even laten wachten?

HELP!
pi_62797321
ja dat moe je eerst laten rusten...maar ik weet niet hoelang, sorry

thnx voor de complimentjes allemaal

Hier is de eerste taart trouwens mee naar vriendjes werk gegaan, en deze gaat naar mn schoonouders...dus dik zal ik er zelf ieg niet van worden
pi_62797970
Ja ik begin morgenochtend, het moet gewoon goedkomen! Daarna dus strik en bloemetjes maken (had jij ook verstevigend iets gebruikt, ik vind je strikkentaart zooo mooi!). Had jij de lussen op elkaar of steeds om en om? Daarna gauw naar bakzolder, en dan cakes maken!
pi_62800377
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 21:16 schreef Muck het volgende:
Oh ja!
ik heb er zelf geen kleurstof aan toe hoeven voegen, want bij de AH hadden ze een zak met fruit-marshmellows van Haribo!
die zijn al hysterisch gekleurd en hebben een fruitsmaakje, dus dat hoef je er niet meer aan toe te voegen. kan misschien best eens handig zijn.
Er zitten roze, groene en gele marshmellows in
Daarmee heb ik ook mijn eerste slechte muffins mee bekleed
(:
pi_62801878
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 20:00 schreef Isegrim het volgende:
Dan is zeker je hele vriendenkring hartstikke dik?
Nee joh....ik maak echt alleen gelegenheidstaarten, het is niet of ik te pas en te onpas bij iedereen een taart breng. Verjaardagen, kerst, afscheid op me werk....that's it
pi_62805440
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 22:59 schreef Nouwk het volgende:
Ja ik begin morgenochtend, het moet gewoon goedkomen! Daarna dus strik en bloemetjes maken (had jij ook verstevigend iets gebruikt, ik vind je strikkentaart zooo mooi!). Had jij de lussen op elkaar of steeds om en om? Daarna gauw naar bakzolder, en dan cakes maken!
Ik had er niks doorgedaan waardoor de lussen dus niet hard werden en behoorlijk zijn ingestort. Ik heb nu voor de volgende keer alvast tylose in huis gehaald
De lussen zitten in verschillende lagen zeg maar...dus onderste lag eerst vier en dan de laag erboven weer 4 maar dan een kwartslag gedraaid...snap je wat ik bedoel?
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 15:20:24 #255
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62839513
Ik ben sinds de tip hier een trouwe fan van de dagelijkse cakewreckblog!
Hilarische dingen komen er voorbij, waardoor je meteen een boost van zelfvertrouwen krijgt!

Vandaag een aantal mislukte halloweendingen, waaronder deze:
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62839571
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 15:20 schreef PM-girl het volgende:
Ik ben sinds de tip hier een trouwe fan van de dagelijkse cakewreckblog!
Hilarische dingen komen er voorbij, waardoor je meteen een boost van zelfvertrouwen krijgt!

Vandaag een aantal mislukte halloweendingen, waaronder deze:
[ afbeelding ]
Waarom is 'tie mislukt? Ik vind m wel cute
Ik ga zondag weer een taart maken. Maar gewoon een saaie, denk ik.
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 15:49:53 #257
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62840387
Het moet een mummie voorstellen!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62840408
mummie, nee
schetig, ja
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_62840426
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 15:49 schreef PM-girl het volgende:
Het moet een mummie voorstellen!
oh ik dacht een vaag blij spook ofzo
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_62843009
Hallo allemaal,

Hij wordt zometeen opgehaald.. Ik ben benieuwd naar jullie oordeel! Hij moest roze, bloemig, schattig zijn, en hoop dat ik daarin geslaagd ben. Het is pas mijn 4e taart dus ik hoop dat ze er wel blij mee is!

Hij is gevuld met aardbeienjam en slagroom (met vanillesuiker). Het onderste kapsel was maar net gaar in het midden, ik bak ook nooit 26 cm.. In het vervolg maar een spijker erin! Hij lijkt ook een beetje in te zakken maar dat kwam door het onderste kapsel, die is niet mooi recht, de bovenste wel (ik maak vaker die kleine).

Voordat ik er nog 2x3 losse bloemetjes met zilveren balletjes + 26 opgeplakt had:

Erna (gauw gemaakt, sorry!)

pi_62843023
wat een cutie!!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_62843098
Schattig! Hoe maak je dat patroon op de bloemetjes?
pi_62843216
Uitstekers met een patroontje erin.. per drie gekocht, dus de drie maten die je ziet, voor nog geen 10 euro geloof ik, via belgie! Twas een best werk om die bloemetjes eronderin erop te plakken dat ze en gelijk verdeeld waren qua kleur maar ook qua ruimte.. maar ik vind het wel leuk zo Hoop diegene waar hij voor is ook!
pi_62843714
mooie taart hoor!
En je strik ziet er echt super uit!
pi_62846365
Die strik is het voorbeeld dat 'overdaad schaadt' niet altijd opgaat! Wat een prachtige overdadige strik
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_62846538
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 19:35 schreef Isabeau het volgende:
Die strik is het voorbeeld dat 'overdaad schaadt' niet altijd opgaat! Wat een prachtige overdadige strik
Voluptueus
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 20:23:17 #267
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62847704
Mooi Nouwk!
Hoe bedoel je trouwens een spijker in het midden?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62850464
Zo ik ga dit weekend voor het eerst in MAAAAAAAAAANDEN ook weer eens een taartje versieren.
Als verrassing voor mijn onderzoeksgroep. Maandag starten de metingen van ons onderzoek.
Klein taartje voor met name de onderzoekers en testleiders en cupcakejes voor clienten en begeleiders.

Nu nog bedenken hoe ik ze ga versieren. Het onderzoek heet GOUD, Gezond OUDer met een verstandelijke beperking. Maar laat ik nu net geen goudpoeder of spray hebben
Wel chocotransfer met gouden spiraaltjes en goud/lila confetti, dus dan maken we daar maar wat leuks mee.

Als iemand nog versier ideeen heeft houd ik me aanbevolen, ben vrij inspiratieloos.
  vrijdag 31 oktober 2008 @ 23:03:46 #269
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62852082
kunstgebitjes en wandelstokjes erop
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_62858876
PM-girl, een spijker (schone:D ) geleidt de warme, zo wordt de binnenkant van de taart in het midden ook goed gaar! Dat was nu een beetje probleem en het duurde nogal lang!

@ P-iglet, ga dan even goud scoren! En wat doen jullie precies allemaal voor onderzoek? Anders doe je er groente en fruit op ofzo, ook gezond
pi_62859117
tsja, maar waar zou ik goud kunnen scoren?
Ik woon in den haag, dus als iemand wat weet?
DOK heeft van alles, wel zilver, maar geen goud helaas.
pi_62859451
Gewoon even zoeken in de gouden gids, bij een hobbywinkeltje, taartwinkeltje, bakbenodigdheden.. even zoeken, daar moet zeker wat zitten!
pi_62860032
Ik heb goudverf, heb er nog nooit mee gewerkt dus weet niet of het wat is.
Saartje
  zaterdag 1 november 2008 @ 14:09:57 #274
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62860672
En die spijker bak je dan in het midden mee? Hoe dan, zet je hem op de bodem?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62867860
Erin prikken, en meebakken, daarna eruit halen
pi_62886361
Is er iemand die mij voor een schappelijke prijs een beetje eiwitpoeder kan opsturen? Vind het nogal zonde om voor alleen eiwitpoeder te bestellen en dan 4,95 verzendkosten te betalen. Pm me maar.
pi_62886411
Waarvoor gebruik je eiwitpoeder?

Ik ben een taart aan het maken; ik heb roze spekkies voor de fondant, dus het wordt een roze/rood/oranje fondant Met frambozen-botercreme, twee flinke eetlepels frambozenjam door de botercreme. Smaakt goed!
pi_62888757
Om royal icing te maken voor op bijvoorbeeld muffins. Ik durf geen rauw ei te gebruiken.
pi_62888845
quote:
Op zondag 2 november 2008 19:12 schreef _Ingrid_ het volgende:
Om royal icing te maken voor op bijvoorbeeld muffins. Ik durf geen rauw ei te gebruiken.
Kun je toch gewoon gepasteuriseerd eiwit voor gebruiken? Of verkopen ze dat niet meer bij de appie?
pi_62891569
quote:
Op zondag 2 november 2008 19:16 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Kun je toch gewoon gepasteuriseerd eiwit voor gebruiken? Of verkopen ze dat niet meer bij de appie?
Verkopen ze al een hele tijd niet meer helaas.
pi_62892078
Ingrid, ik zal eens even voor je kijken Voor wanneer moet je het hebben? En hoeveel? Ik zal eens kijken of onze taartenwinkel het nog heeft liggen, die is alleen op maandag in ieder geval gesloten.
pi_62894174
Het heeft niet zo'n haast. Het is sowieso voor de verjaardag van Kim. (6 dec) Maar ik wil van tevoren nog wel oefenen of het een beetje lukt en smaakt.
pi_62895884

Dit keer een klein, dik taartje; dubbele bodem, lagen frambozenjam en passievruchtenjam, botercreme gemengd met frambozenjam, MMF, versierd met nog meer botercreme.

Ik moet een taartplateau Ik kreeg die cirkels versiering met de beste wil van de wereld niet mooi rond

Het omplooien van de fondant ging voor geen meter; de taart was gewoon te hoog. Dus ik heb lekker een losse bovenkant en zijkant gemaakt en daatover een randje versiering gespoten
pi_62899688
Erg roze.
pi_62900585
Mag ik een keer samen met je prutsen, CF? Ik heb géén idee hoe dat moet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_62901886
lekker roze
maar ziet er mooi uit
pi_62912738
quote:
Op maandag 3 november 2008 08:59 schreef Isabeau het volgende:
Mag ik een keer samen met je prutsen, CF? Ik heb géén idee hoe dat moet.
Ohh... Ja, sure, leuk! Ik kom ook nog niet echt verder dan biscuit met jam en botercreme en fondant, so far.
pi_62912791
Ik heb werkelijk waar geen idee hoe je zoiets nou moet doen, altijd handig als iemand al iets kan whehe
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_62914634
Hoe wat moet? Fondant omleggen e.d. kun je heel goed op youtube vinden, heel duidelijk uitgelegd allemaal
pi_62917247
Ik heb met bewondering naar alle mooie taarten gekeken. Maar er rijst nu één vraag bij mij op: Hoeveel kost het nou om één taart te maken. En dan praat ik over tijd én geld!
Liever vragen naar de langste weg dan een antwoord dat je stil doet staan.
pi_62917369
Het geld valt best mee - en zak spekkies, twee bussen poedersuiker, wat boter, eieren, jam- maar de tijd... Bodems bakken, fondant maken en rollen, decoreren.... Minstens twee uur.
pi_62917897
quote:
Op maandag 3 november 2008 20:38 schreef ColdFeet het volgende:
Het geld valt best mee - en zak spekkies, twee bussen poedersuiker, wat boter, eieren, jam- maar de tijd... Bodems bakken, fondant maken en rollen, decoreren.... Minstens twee uur.
2 uur vind ik nogal optimistisch
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_62923767
Ik koop mix en fondant in een winkeltje in elburg, kan ook wat goedkoper maar toch..

Fondant: 3,55
Mix: 1,50 per keer ongeveer
Eieren: 1,-
Boter: 0,75
Bus poedersuiker 1,20 ofzo
Slagroom: 0,80
Klopfix en vanillesuiker

Nouja, figuurtjes, kleurtjes, smoother, paletmes, vormen etc.. Dat komt er nog allemaal bij:)

Tijd ben je ook wel mee bezig, met bakken en mixen ongeveer een uurtje, met fondant kleuren uitrollen, figuurtjes maken, bekleden etc ook wel 2 uur, mocht je willen boetseren of tylose oid toevoegen dan moet je dat al een tijdje van te voren doen.. Maar de tijd vliegt voorbij Een simpel taartje maak ik incl bakken in makkelijk 2 uur hoor, alleen moet de cake wel eerst drogen, maar in die tijd kan je fondant al kleuren en boetseren bijv.

@ ingrid, ik zal kijken of ik deze week nog aan het eiwitpoeder toekom, ik wil het je iig wel sturen zonder verzendkosten.
pi_62924164
Je gereedschap is inderdaad wel duur, maar dat is in principe eenmalig. Het is niet dat je voor iedere taart een nieuw paletmes nodig hebt en de kleurtjes gaan ook best lang mee en zijn ook best betaalbaar.

Hoe lang je erover doet ligt er ook maar aan wat je wilt natuurlijk. Als je 'm vol wil spuiten met hele fijne decoratie van suikerwerk of je wilt er een marsepeinen kerststal op maken, dan ben je langer bezig dan wanneer je het 'simpel' houdt met een gekleurde fondant- of marsepeinlaag en een paar uitgestoken vormpjes.

Maar je kunt bij veel taarten al dingen van tevoren doen. Er zijn zelfs taartrecepten die je weken van tevoren kunt maken, dan hoef je voor de gelegenheid zelf alleen nog maar te decoreren bijvoorbeeld. En ook qua decoratie kun je al dingen een paar dagen van tevoren doen, dus het is niet zo dat je per se nu moet beginnen aan een taart en dan door moet gaan tot ie af is.

Verder is het maar welke ingredienten je gebruikt en waar je ze haalt. Ik gebruik veel biologische ingredienten, dat kost wat meer dan wanneer je merkloze niet-biologische ingredienten haalt bij de Aldi. Planet Cake verkoopt zakken poedersuiker voor E1,80 een kilo bijvoorbeeld dus met wat zoeken kun je sommige ingredienten best goedkoop vinden. Grootverpakkingen chocola, cakemix, etc. kun je zo ook vinden, marsepein bijv. voor 7 euro de kilo geloof ik (voor het bekleden van een taart van 24cm heb je 500 gram nodig heb ik gelezen, is ook te overzien dus).

Kortom: het is maar wat je er zelf van maakt. Als je het gewoon eens uit wilt proberen kom je met een pak muffinmix, botercreme, poedersuikerglazuur, wat dr Oetkerdecoraties en een flesje kleurstof een heel eind. Allemaal wel te halen bij de supermarkt (ok, kleurstof niet altijd, maar bijv. bij een Toko) en je hebt geen extra gereedschap nodig.
Sanity is (not) statistical
pi_62928308
quote:
Op maandag 3 november 2008 20:58 schreef Lotjeb het volgende:

[..]

2 uur vind ik nogal optimistisch
Dat was voor die roze taart: 2x biscuit maken, onderwijl fondant en botercreme maken. Decoreren was dit keer zo gepiept.
pi_62936325
ben vandaag toevallig alvast bezig met voorbereiding voor een taart van vrijdag en heb net alleen over t boetseren en t kleuren van de fondantlaag dik 1,5 uur gedaan.
Nu alvast het biscuit aan t bakken en zometeen vullen en dan gaat ie de vriezer in zodat ik m vrijdagmiddag alleen nog hoef "op te tuigen"

Ik denk dat ik gemiddeld zo'n 3 a 4 uur bezig ben met een taart.
en qua prijs, tja denk dat je t zo duurt kunt maken als je zelf wilt..ik koop nu online en bestel ook nog veel materialen erbij omdat ik pas net ben begonnen, maar als je eenmaal alles hebt ben je denk ik voor een euro of 5 a 6 wel klaar
  dinsdag 4 november 2008 @ 15:10:54 #297
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62936465
Wordt het biscuit niet zompig van het invriezen? En kun je alle vullingen invriezen?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62936817
je kunt niet alle vullingen invriezen, ik geloof dat je niks met slagroom kon invriezen.
En het biscuit word alleen wat minder droog, dus alleen maar goed
Bakkers schijnen biscuit allemaal eerst in te vriezen....heb ik ergens gelezen.

Vorige keer hem ik hem volledig bekleed ingevroren, maar dan gaat t fondant toch een beetje smelten
pi_62941792
Ik bak meestal ook biscuits vooruit. En bewaar ze in de diepvries. Deze wordt helemaal niet zompig maar juist een beetje kleffer in de juiste hoeveelheid zeg maar. Hmmmmz ik ben weer heerlijk aan het raaskallen hehe.

Ik hou niet echt bezig hoelang ik met een taart bezig ben, gemiddeld denk ik een uurtje of 3. Maar sommige taarten vergen meer tijd dan de andere.
pi_62947031
Stel ik maak nu een biscuit
dan heb ik alleen nog vulling en buitenkant nodig toch?
Maar aangezien je die biscuit in kan vriezen kan dat ook nog later..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')