abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62384425
Ik ben boos. Altijd gaat het taarten maken goed tot nu toe, moet ik er een maken voor mijn schoonmoeder (met belgische fondant, de rest was op en deze zat bij mijn bestelling) SCHEURT HIJ rondom in de helft. Echt heeeel stom, is me nog nooit gebeurt, Deze smaakt ook minder lekker volgens mij, zucht, hoop dat mijn schoonmoeder het toch wardeert. Bah!
pi_62385187
Vandaag had ik gewoon zin om taart te bakken, een lekkere taart, waarbij het om het recept gaat en niet om MMF-versiering.

Chocoladetaart .



  dinsdag 14 oktober 2008 @ 19:55:44 #103
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62385624
En dát bedoelden we gisteren dus, toen we het over jouw posts hadden Reinhilde! Misschien wat offtopic, maar welk recept is het?

Nouwk, balen zeg! Kun je geen nieuwe mmf maken, of heb je geen spullen in huis?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62386226
Oke, kan iemand duidelijk uitleggen hoe zo'n taartring werkt? Zoals iemand eerder al zei: alle beslag loopt daar toch uit als je het in de oven bakt?? Iek niet schnap.
(:
pi_62386505
PM-girl.

Het is een recept van Nigella, uit Feast. Ik kan het wel voor je overtypen?
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 20:40:10 #106
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_62386700
Hmmmm, ik moet toch ook maar eens naar de lidl volgende week.
Die rolmat lijkt me echt superhandig.
***
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 20:49:04 #107
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62386959
quote:
Op dinsdag 14 oktober 2008 20:31 schreef Reinhilde het volgende:
PM-girl.

Het is een recept van Nigella, uit Feast. Ik kan het wel voor je overtypen?
Nee joh, dat is te veel werk! Ik google wel even wat, maar bedankt voor het aanbod!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 20:56:00 #108
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62387131
Ik zie trouwens dat die taartstandaard niet in elke winkel te koop zal zijn. Niet in de onze in elk geval. Nouja, wellicht ergens anders een andere keer!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62387666
Reinhilde, ik krijg honger van jouw foto's.
pi_62387825
Bedankt voor het compliment Isegrim!
pi_62396514
chocoladetaart
pi_62397133
Ik ga ook maar even naar de Lidl.

En aan de taart was niet zoveel meer te doen, kon het er moeilijk afhalen en opnieuw opdoen! Maar ik had het gecamoufleerd met een bloemenrand, en je zag er niet zo veel meer van. De taart viel in ieder geval wel erg in de smaak en iedereen vond het leuk, en nu met schoonmams taarten maken Maar ik blijf wel bij mijn fondant van de bakzolder, was wel wat stugger maar ging ook minder snel plakken en smaakte wat.. Nja, frisser voor mijn gevoel. Foto's volgen nog wel van de taarten!
pi_62399476
Ik heb bedacht wat ik wil maken voor m'n verjaardag, ik weet alleen niet of het gaat lukken. Veel oefenen dan maar komende tijd

Ik wil twee taarten maken: eentje van biscuitmix met laagjes van citroen en lavendel, overdekt met paarse fondant of marsepein (ik weet niet wat makkelijker/lekkerder is) en gedecoreerd met marsepein bloemen. Ik heb ook al wat echte paarse eetbare bloemen voor decoratie in huis.

De ander moet een chocoladetaart worden, dus besmeerd met een chocoladecreme of zo en dan gedecoreerd met chocoladeblaadjes. Ik heb gelezen hoe je die moet maken en ik denk dat dat wel moet lukken. Zo niet, dan houd ik wel vers fruit klaar, dan kan dat erop (misschien deels gechocolateerd). Gelukkig hebben we een goede Marokkaanse slager hier, die verkoopt veel en goedkoop fruit.
Sanity is (not) statistical
pi_62400038
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 11:36 schreef Maeghan het volgende:
De ander moet een chocoladetaart worden, dus besmeerd met een chocoladecreme of zo
Overgieten met ganache geen idee?
  woensdag 15 oktober 2008 @ 20:13:00 #115
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62414199
Merel, heb je de kapsels nog gevonden bij AH?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  woensdag 15 oktober 2008 @ 21:39:51 #116
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62416973
O en kapsel maken is dus echt heel makkelijk! Maneki, je had absoluut gelijk!
Er staat nu een kapseltje in de oven voor een hello kitty taartje!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  donderdag 16 oktober 2008 @ 23:14:31 #117
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62447865
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 21:39 schreef PM-girl het volgende:
O en kapsel maken is dus echt heel makkelijk! Maneki, je had absoluut gelijk!
Er staat nu een kapseltje in de oven voor een hello kitty taartje!
Kapsels maken mislukt soms toch wel!
Dit exemplaar was in elk geval ernstig ingezakt! (eieren niet lang genoeg geklopt? Meel er niet goed doorheen geroerd? Te kort gebakken?)
Nouja, een 4-jarige is vast niet heel kritisch
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62447973
PM, had je biscuit gemaakt? Je moet dan de bloem en de eidooiercreme en de geklopte eiwitten niet heel grondig gaan doorroeren, je moet ze 'enveloperen' omdat je anders verliest aan luchtigheid.

Post je wel een foto? Ik ben heul benieuwd naar een Hello-Kittytaartje
  donderdag 16 oktober 2008 @ 23:22:29 #119
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62448088
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 23:18 schreef ColdFeet het volgende:
PM, had je biscuit gemaakt? Je moet dan de bloem en de eidooiercreme en de geklopte eiwitten niet heel grondig gaan doorroeren, je moet ze 'enveloperen' omdat je anders verliest aan luchtigheid.

Post je wel een foto? Ik ben heul benieuwd naar een Hello-Kittytaartje
Het stomme is dat ik dit mijn derde of zelfs vierde kapsel was, de anderen waren prima!
Ik denk zelf dat de baktijd iets te kort is geweest voor dit biscuittaartje.

En die foto. Wie weet!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62448183
Ik doe het eigeel en wit nooit gescheiden opkloppen.
Ik geef de eieren een heetwaterbad en klop ze daarna op samen met de suiker. Het moet er uit komen te zien als slagroom, maar dan geler. Als het er zo uitziet schep je er voorzichtig de gezeefde bloem/maizena doorheen.
Ik verhoog de baktemperatuur per 10 minuten zo komt hij mooi gelijkmatig op en ik stort hem ondersteboven zodat de bovenkant mooi strak is.
Mislukte kapsels maal ik fijn, mix ik met botercreme 1:1 en haal door de chocola..dan heb je er nog wat lekkers van voor bij de koffie
Saartje
  donderdag 16 oktober 2008 @ 23:27:12 #121
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62448232
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 23:25 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ik doe het eigeel en wit nooit gescheiden opkloppen.
Ik geef de eieren een heetwaterbad en klop ze daarna op samen met de suiker. Het moet er uit komen te zien als slagroom, maar dan geler. Als het er zo uitziet schep je er voorzichtig de gezeefde bloem/maizena doorheen.
Ik verhoog de baktemperatuur per 10 minuten zo komt hij mooi gelijkmatig op en ik stort hem ondersteboven zodat de bovenkant mooi strak is.
Mislukte kapsels maal ik fijn, mix ik met botercreme 1:1 en haal door de chocola..dan heb je er nog wat lekkers van voor bij de koffie
Ik houd hetzelfde recept aan, behalve die baktijd, dat lukt niet met onze combiwondermasjien.
Nu ik lees over dat storten, ik heb hem misschien te lang in de vorm laten zitten. Hij was ook wat nattig.
Nu is de hello kitty gewoon een beetje hol geworden
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62448324
Ach wat geeft dat, doe je alsof ze zwemt in een meertje
Saartje
  donderdag 16 oktober 2008 @ 23:34:26 #123
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62448437
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 23:30 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ach wat geeft dat, doe je alsof ze zwemt in een meertje
Psies, een roze meertje dan wel he! Met zilvere ronde visjes erbij!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62448483
Ik vind hem nu al geweldig
Saartje
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 06:55:54 #125
331 Merel
Be here now.
pi_62451124
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 20:13 schreef PM-girl het volgende:
Merel, heb je de kapsels nog gevonden bij AH?
Mijn AH heeft ze dus echt niet... Van 't weekend even de andere AH's in de stad affietsen. In principe kan ik natuurlijk ook best zelf een kapsel bakken, maar als ik vooral even wil oefenen met decoreren is zo'n AH-ding natuurlijk wel heel handig en snel
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_62451236
PM-girl ik ben nu wel heel erg benieuwd naar je Hello Kitty taart! Foto's!
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 13:03:24 #127
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62457976
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 06:55 schreef Merel het volgende:

[..]

Mijn AH heeft ze dus echt niet... Van 't weekend even de andere AH's in de stad affietsen. In principe kan ik natuurlijk ook best zelf een kapsel bakken, maar als ik vooral even wil oefenen met decoreren is zo'n AH-ding natuurlijk wel heel handig en snel
Jammer. Maar dan de andere appie maar!
Mijn kapsel was overigens wel wat geplakt, de drie lagen moest ik zelf lossnijden. Maar de vorm is prima mee te werken!

De hello kitty:
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62458192
Ik vind hem leuk
En ik heb m`n eerste opdracht binnen
Saartje
pi_62458262
supergave kitty!!

wat voor opdracht is het Maneki.Neko?
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 13:16:27 #130
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62458353
Wat leuk Maneki! Wat moet het worden?
En kijk uit hè, als je professioneel aan de slag gaat en het mislukt, dan zou je zomaar hier kunnen eindigen!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62458356
Lief taartje PM!

Gaaf Maneki, je eerste opdracht! Wel spannend maar o zo leuk om te doen

Ik ga voor het eerst sinds ik taartjes decoreer mee doen met een wedstrijd. Ik vind het bere spannend maar dat zal vast ook wel los lopen. Gaat er nog iemand van hier naar Taart & Trends volgende week?
pi_62459121
Wow wat een mooie taarten allemaal zeg!

Echt heel erg mooi gemaakt
pi_62460477
Wat leuk die hello kitty

Ik heb vanmorgen ook een taart gebakken. Niet zo mooi als deze hier, maar wel erg lekker


pi_62462767
De taart voor mijn oma die 81 wordt is klaar

Chocoladebiscuit gevuld met mokka(boter)creme en chocomousse. Het is mijn derde beklede taart pas dus het ging nog niet allemaal van een leien dakje...

Eerste laag biscuit met een laagje gesmolten chocolade (dit word een knisperlaagje):


Met daarop mokkacreme:


Daarop de volgende laag biscuit met de tweede laag vulling: chocolademousse (al doet het misschien ergens anders aan denken ):



De bovenkant er weer op:


Vervolgens de taart afgesmeerd met de resterende mokkacreme (foto vergeten) en daarna bekleed en gedecoreerd. Dit was het resultaat:





  vrijdag 17 oktober 2008 @ 16:01:40 #135
331 Merel
Be here now.
pi_62462854
Superleuk!!
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_62463051
Kewl! Hoe had je de mokkacreme gemaakt?
pi_62463171
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 16:08 schreef ColdFeet het volgende:
Kewl! Hoe had je de mokkacreme gemaakt?
1,5 zakje Nespresso Cafe Mocca (kan ook met normale oploskoffie) door de botercreme

De foto is trouwens ook eetbaar (is eetbare inkt op ouwel). Heb ik laten maken bij cakeprint.nl
pi_62465052
Vet leuk die taart
pi_62465492
Die oma-taart
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_62469277
Thank you
pi_62470087
trusten, wat een toffe taart
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 21:43:26 #142
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62470968
Wauw trusten, wat goed en leuk!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62474391
PM, hoe maak je zo'n hello kitty nu? uitsnijden met een sjabloontje?
pi_62474615
Ik denk dat het een puzzelplaatje is, dus eigenlijk een kleurplaat en dan de verschillende onderdelen apart maken en op een doorzichtig papiertje aan elkaar puzzelen. Zo wordt het in ieder geval vaak gedaan, en geeft mooi resultaat!
pi_62477107
Trusten, wat een gave taart! Leuke foto ook
pi_62478203
Wow wat een mooie taarten pm en trusten.
Als je die lagen op elkaar hebt, druk je de taart dan nog op elkaar aan zeg maar of laat je m zo zoals op de foto trusten?
En dan helemaalrondom afsmeren?
Ik heb alleen nog maar vierkante taartjes gemaakt en ga me nu binnekort maar eens op een ronde storten denk ik.
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 09:24:16 #147
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62478441
Ik geloof dat puzzeltaartjes eigenlijk plat moeten blijven, dus dat je de vorm ín de basislaag fondant past, maar dat is mij te veel werk! Ik bouw het gewoon omhoog.
Ik heb een voorbeeldje gebruikt voor de afmetingen, maar ik heb het fondant daarna een beetje op de gok geknipt. Niet gesneden, want het fondant trok mee met het mes. En toen de laagjes op elkaar gemaakt.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 09:25:02 #148
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_62478446
na de kerst zal ik eens gaan oefenen voor traktaties..
Vierkante ijsbeker-koek met cake erin.. en dan uitzoeken wat ik er het beste op kan doen zodat het een ijsje lijkt En het moet natuurlijk van te voren klaar te maken zijn en ook nog een wandeling van 10 minuten overleven
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_62479038
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 08:51 schreef het-is-mij het volgende:
Als je die lagen op elkaar hebt, druk je de taart dan nog op elkaar aan zeg maar of laat je m zo zoals op de foto trusten?
En dan helemaalrondom afsmeren?
Nee ik duw er niet meer op, ik laat express wat ruimte tussen de buitenkant van de taart en de vulling. Waarom? in de vullingen zit vocht en als dit tegen het marsepein aan komt kan het gaan smelten. Ik vul de ruimtes dus op tijdens het afsmeren met botercreme
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 12:40:07 #150
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_62481567


Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
pi_62482287
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 13:45:40 #152
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62482704

Nu durf ik het resultaat van vanmorgen bijna niet meer te posten! Al heeft die een andere oorsprong dan bovenstaand exemplaar!




Mijn vader zegt altijd dat we stront met striepkes eten als we vragen wat er op het menu staat.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62482749
PM-girl
pi_62483105
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:34:14 #155
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_62483556


[ Bericht 100% gewijzigd door Isabeau op 21-10-2008 02:07:58 (:! kan het wat minder! :o) ]
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:37:26 #156
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_62483614


Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
pi_62485735
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 13:45 schreef PM-girl het volgende:

Nu durf ik het resultaat van vanmorgen bijna niet meer te posten! Al heeft die een andere oorsprong dan bovenstaand exemplaar!
pi_62494890
hoe smaakt marshmallow fondant eigenlijk? Ik heb het voor het eerst gemaakt van de witte mm van de ah, maar het smaakt een beetje bitter zoet, niet echt lekker

een hoe kan ik het best mijn roosjes vastplakken op de taart?
  zondag 19 oktober 2008 @ 03:21:17 #159
331 Merel
Be here now.
pi_62497806
Ik heb eindelijk een AH gevonden die kant en klare kapsel verkoopt! Nu nog een goede gelegenheid verzinnen om een taart voor te maken
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
  zondag 19 oktober 2008 @ 14:37:08 #160
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62503286
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 23:22 schreef Zana het volgende:
hoe smaakt marshmallow fondant eigenlijk? Ik heb het voor het eerst gemaakt van de witte mm van de ah, maar het smaakt een beetje bitter zoet, niet echt lekker

een hoe kan ik het best mijn roosjes vastplakken op de taart?
Het smaakt mier- en mierzoet, maar dat kan ook niet anders met 2 bussen poedersuiker!
Ik plak de fondant door het voorwerpje even op een nat doekje te leggen en daarna op de taart, met botercréme kan het ook.

De stront-met-striepkes is opgegaan gisteren!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62504603
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 14:37 schreef Prowl het volgende:
[ afbeelding ]


Diesleuk!
pi_62536369
Nou die siliconenrolmat van de Lidl is een beetje een miskoop, die cm aanduiding bestaat uit opstaande randjes....
  maandag 20 oktober 2008 @ 21:13:13 #163
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62538955
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 19:45 schreef Trusten het volgende:
Nou die siliconenrolmat van de Lidl is een beetje een miskoop, die cm aanduiding bestaat uit opstaande randjes....
Inderdaad Maar voor het kleine boetseerwerk toch handig!

De bakring lijkt me wel handig, evenals die spuitset.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62539100
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 21:13 schreef PM-girl het volgende:
De bakring lijkt me wel handig, evenals die spuitset.
Bakring heb ik ook gekocht, hij is alleen vrij laag (6,5 cm) ik had er liever eentje van 8,5 cm gekocht. Heb meteen ook hetzelfde gekocht in vierkant en hartvorm op schlecker.nl
pi_62539987
Stront met streepjes taart

Hier mijn taart van vanmiddag, ging een stuk beter als de cupcakes van vorige keer
en ik had nog wat boter en capselmix over dus ook nog snel een cake in elkaar gezet, die was dan ook minder mooi als de taart maargoed

alle2 met botercreme en aarbei-guave jam als vuling

geen losse foto van de cake, dus maar ff zo
  maandag 20 oktober 2008 @ 21:50:18 #166
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62540167
Mooi zeg! Heb je die krullen eerst laten harden voordat je ze gebruikt hebt?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62540254
wauw mooi zeg
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_62540373
thnx

En ja, de krullen heb ik eerst een beetje hard laten worden, maar dat duurde niet zo lang, half uurtje ofzo.
De lussen werden helaas niet hard...heb ze bijna de hele dag laten liggen, maar nog steeds niet, daarom zijn ze een beetje ingezakt.
pi_62540460
Is het chocoladefondant, die bruine laag? Dat wil ik ook maken, in dat geval
Echt heel sjiek, dat taartje
pi_62540511
Mooi Bla_Bla_bla!
pi_62540570
is idd chocolade fondant
pi_62540604
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 22:03 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
is idd chocolade fondant
Hoe maak je dat?
pi_62540954
Ik heb de rolfondant gewoon gekocht op maakjetaart.nl

Hier staat wel een recept voor gewone rolfondant, maar geen idee hoe je chocolade maakt
pi_62541932
Wow mooi gedaan zeg.
In november is jarig en die wil een taart met chocolade erin dus dat gaan we dan maar eens proberen.
Vorige keer met mijn kleine proeftaartje heb ik de vulling er gewoon tussen gespateld zeg maar maar trusten, hoe heb jij dat gedaan? Met slagroomspuit ofzo?

oja, hoe maak je eigenlijk zo'n boltaartje

En die siliconenmat hebben ze voor het zelfde geld ook bij xenos endie is volgens mij wel helemaal plat.
pi_62545526
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 21:44 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Stront met streepjes taart

Hier mijn taart van vanmiddag, ging een stuk beter als de cupcakes van vorige keer
en ik had nog wat boter en capselmix over dus ook nog snel een cake in elkaar gezet, die was dan ook minder mooi als de taart maargoed

alle2 met botercreme en aarbei-guave jam als vuling
[ afbeelding ]
geen losse foto van de cake, dus maar ff zo
[ afbeelding ]
Wow, die is echt beeldschoon Ik zou niet weten hoe je die krullen daar zo mooi opkrijgt
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_62546079
Tip voor je volgende strik; eerst tylose er doorheen kneden en wat langer daarna uitlaten harden. Dan blijven de lussen wel hard.

En chocofondant is zoooo lekker. Ik kreeg gister ook weer een pretpakket binnen van de leukste taarten met oa chocofondant. Helaas gebruik ik die niet over mijn wedstrijdtaartje want dat smaakt niet met de vulling hihi.
Vanmiddag maar weer goed aan de freubel
pi_62548741
thnx voor de complimentjes
En vlitsie dankje voor de tip, ik moet me nog maar eens een beetje inlezen voor de volgende taart geloof ik
pi_62548813
Ach komt goed met die volgende taart als ik het zo zie .
pi_62559917
Wat mooooooooooooi, die striktaart! Jeetje, echt heel erg mooii!
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 18:07:33 #180
331 Merel
Be here now.
pi_62560012
Ja wat is tylose eigenlijk? Voor zover ik het snap is het spul waar marsepein harder van wordt ofzo?
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_62561188
Tylose is een poeder dat gebruikt kan worden om fondant en marsepein harder en steviger te laten worden. Het poeder door fondant of marsepein (fondant is beter wordt harder, marsepein is te vettig) kneden en laat minimaal 2 uur rusten, luchtdicht verpakt. Hierna is het nog prima kneedbaar, perfect te vormen en het wordt steviger na modeleren. Het verkregen mengsel met fondant wordt ook wel "modeling paste" genoemd.
Heel handig voor figuurtjes, bloemen waarvan de randen op moeten staan e.d.

Ik gebruik het alleen eigenlijk voor het maken van strikken, anders zakken de lussen in. En ook voor boetseren, anders kunnen de figuurtjes instorten.
pi_62571156
zo
na drie uur werk met mn neefje en nichtje eindelijk een fatsoenlijke taart
Kant en klare kapsels gekocht...en de rest zelf gemaakt..zoiets dan
Nog geen IDEE hoe hij smaakt, ik heb kersenvlaaivulling + citroenbotercreme + aardbeiensaus ertussen in gemikt!

Ik vond het glad afwerken eigenlijk heel goed te doen met de creme, en ik heb de fondant ENORM dun uitgerold, want op die muffins had ik het veul te dik. Nix an.

Edit: die slak in t midden is natuurlijk Gary/Gerrit van Spongebob
(:
pi_62573139
Ziet er mooi uit
pi_62576140
mooi hoor
pi_62576250
Mooie taart nein
pi_62580166
Hij is alleen niet erg lekker!! Ik ga nooit meer kant en klare kapsels kopen zeg..gadverdamme wat is dat droog zeg...tis nog net geen beschuit zeg maar. Ik had er met opzet al extra kersen en aardbeiensaus overheen gemikt in de hoop dat dat het wat sompiger zou maken, maar weinig succes!

De citroenbotercreme en de kersenvlaaivulling zijn daarentegen weer erg lekker Dus ik vis ik er wat tussenuit
(:
pi_62580236
Toffe taart nein. Maarre, vraagje, als ik de MMF heel dun uitrol en het oppak, valt het uit elkaar. Hoe doe jij het dan? Laat je het even liggen zodat het wat harder wordt?
pi_62582960
Even een vraagje over botercreme. Ik maak dat altijd met 1 deel boter en 1 deel poedersuiker, en smeer dat bijvoorbeeld bovenop cupcakes. Maar het wordt zo'n vette zoete massa... Niet echt lekker eigenlijk.
Of moet ik misschien de cupcakes zonder boter maken? Het smaakt soms naar een hap boter in plaats van naar cake.

Hoe maken jullie botercreme? Wat is lekkerder, botercreme mix of zelf maken? Wat is het geheim?
pi_62583322
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 14:48 schreef Plukie86 het volgende:
Hoe maken jullie botercreme? Wat is lekkerder, botercreme mix of zelf maken? Wat is het geheim?
Botercreme mix gebruiken, veel lekkerder ook!
pi_62584657
Ik gebruik idd ook botercrememix. Zooooo lekker!
Maar voor het afsmeren voor mijn taarten doe ik 1 op 1, want anders ben ik bang dat de boel gaat smelten.
pi_62585672
Wat trouwens ook echt HEEL ERG belangrijk is is lang mixxen, minimaal 8 minuten bij botercreme-mix.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 20:46:10 #192
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62593580
Nein, leuk hoor!

Plukie, ik zou dan een receptje zoeken voor cakes zonder boter, dat scheelt!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62594017
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 13:12 schreef ijsmeis het volgende:
Toffe taart nein. Maarre, vraagje, als ik de MMF heel dun uitrol en het oppak, valt het uit elkaar. Hoe doe jij het dan? Laat je het even liggen zodat het wat harder wordt?
Het bleef echt perfect heel eigenlijk en ik kon het met gemak omdraaien. En dat terwijl ik echt met mn volle gewicht en al mn spierkracht die MMF maar plat bleef rollen.

Hoe ik t gemaakt heb:
Marshmallows met een eetlepel water in de magnetron, steeds ff heter en weer rondroeren tot er geen klontjes meer inzaten. En vervolgens heb ik er HEUL veel poedersuiker doorheen gemixt, gewoon op gevoel. Het is effe buffelen, maar dan heb je wel een stevig fondant. Als ie iets te hard is om plat te walsen, doe je m 10 secs in de magnetron, en dan is ie direct een stuk buigzamer heb ik gemerkt. Maar ik laat het niet liggen ofzo.
(:
pi_62594076
Ik vond mn citroenbotercreme (zonder mix) eigenlijk keilekker

Gewoon 100 gram margarine, 100 gram roomboter en 200 gram suiker. Daarna naar smaak citroensap en citroenessence erdoorheen mikken en mixen tot je een ons weegt
(:
pi_62606721
mijn moeder maakt botercreme uit gekookte custard, boter en suiker...weet alleen de verhoudingen niet uit mijn hoofd, maar het geheel wordt tot een gladde massa geroerd en je mag niet het velletje van de afgekoelde custard gebruiken

[ Bericht 0% gewijzigd door Zana op 23-10-2008 16:41:48 ]
pi_62615835
mijn eerste taart:





ik had een zelfgebakken kapsel met een vulling uit room, kersen (en gelantine)

het ging nog niet alles helemaal goed, de mmf liet zich maar moeilijk uitrollen en er zitten kleine donkere kruimeltjes in (volgende keer de werkplek beter schoonmaken), ik had de taart over nacht in de koelkast staan en de volgende ochtend had zich een beetje suikerwater versameld langs de randen van de bodem (misschien omdat de mmf het water uit het room/ kersmengsel trok, dus ik had beter botercreme als vulling kunnen gebruiken, denk ik), maar het mindst tervreden was ik eigenlijk dat ik aan de zijkanten plooien hield (heb nog de goede kant op de foto gezet) maar ja voor de eerste keer ...
had trouwens niet gedacht dat er zo veel tijd in zit om het mmf te kneden en de bloemetjes een bladjes te maken...

[ Bericht 6% gewijzigd door Zana op 23-10-2008 17:41:26 ]
pi_62615857
Je foto's doen het helaas niet....
pi_62615990
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 16:54 schreef Zana het volgende:



Ziet er mooi uit!
pi_62617343
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 16:54 schreef Zana het volgende:
mijn eerste taart:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

ik had een zelfgebakken kapsel met een vulling uit room, kersen (en gelantine)
Wow vet mooi
pi_62617457
Mooi hoor! Zeker voor een eerste taart.

Ik heb gisteren met marsepein staan spelen en ik moet zeggen dat het toch makkelijk spul is. Makkelijker dan fondant, omdat het niet zo hard is. En ik vind het lekkerder ook en het neemt de kleurstoffen beter op. Een klein beetje kleurstof is (meer dan) genoeg, terwijl ik bij de fondant veel moest toevoegen om nog een fletse kleur over te houden. Het boetseert ook zo makkelijk, echt fijn spul.

Botercreme had ik gemaakt van boter, poedersuiker en wat vanilleessence (en kleurstof). Ik vond het helemaal niet vies eigenlijk. Maar belangrijk is wel dat je echt hele verse, goede roomboter hebt. Ik gebruik altijd de biologische boter van AH en dan ook alleen als ie net vers is (ook voor de pannenkoeken die ik morgen ga bakken, ik verheug me er nu al op). Boter wordt zo snel ranzig, zelfs al lang voor de tht. Of ik heb een overgevoelige neus, dat kan ook.
Sanity is (not) statistical
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')