Nee joh, dat is te veel werk! Ik google wel even wat, maar bedankt voor het aanbod!quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 20:31 schreef Reinhilde het volgende:
PM-girl.
![]()
Het is een recept van Nigella, uit Feast. Ik kan het wel voor je overtypen?
Overgieten met ganache geen idee?quote:Op woensdag 15 oktober 2008 11:36 schreef Maeghan het volgende:
De ander moet een chocoladetaart worden, dus besmeerd met een chocoladecreme of zo
quote:Op woensdag 15 oktober 2008 21:39 schreef PM-girl het volgende:
O en kapsel maken is dus echt heel makkelijk! Maneki, je had absoluut gelijk!![]()
Er staat nu een kapseltje in de oven voor een hello kitty taartje!
Het stomme is dat ik dit mijn derde of zelfs vierde kapsel was, de anderen waren prima!quote:Op donderdag 16 oktober 2008 23:18 schreef ColdFeet het volgende:
PM, had je biscuit gemaakt? Je moet dan de bloem en de eidooiercreme en de geklopte eiwitten niet heel grondig gaan doorroeren, je moet ze 'enveloperen' omdat je anders verliest aan luchtigheid.
Post je wel een foto? Ik ben heul benieuwd naar een Hello-Kittytaartje
Ik houd hetzelfde recept aan, behalve die baktijd, dat lukt niet met onze combiwondermasjien.quote:Op donderdag 16 oktober 2008 23:25 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ik doe het eigeel en wit nooit gescheiden opkloppen.
Ik geef de eieren een heetwaterbad en klop ze daarna op samen met de suiker. Het moet er uit komen te zien als slagroom, maar dan geler. Als het er zo uitziet schep je er voorzichtig de gezeefde bloem/maizena doorheen.
Ik verhoog de baktemperatuur per 10 minuten zo komt hij mooi gelijkmatig op en ik stort hem ondersteboven zodat de bovenkant mooi strak is.
Mislukte kapsels maal ik fijn, mix ik met botercreme 1:1 en haal door de chocola..dan heb je er nog wat lekkers van voor bij de koffie
Psies, een roze meertje dan wel he! Met zilvere ronde visjes erbij!quote:Op donderdag 16 oktober 2008 23:30 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ach wat geeft dat, doe je alsof ze zwemt in een meertje
Mijn AH heeft ze dus echt niet... Van 't weekend even de andere AH's in de stad affietsen. In principe kan ik natuurlijk ook best zelf een kapsel bakken, maar als ik vooral even wil oefenen met decoreren is zo'n AH-ding natuurlijk wel heel handig en snelquote:Op woensdag 15 oktober 2008 20:13 schreef PM-girl het volgende:
Merel, heb je de kapsels nog gevonden bij AH?
Jammer. Maar dan de andere appie maar!quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 06:55 schreef Merel het volgende:
[..]
Mijn AH heeft ze dus echt niet... Van 't weekend even de andere AH's in de stad affietsen. In principe kan ik natuurlijk ook best zelf een kapsel bakken, maar als ik vooral even wil oefenen met decoreren is zo'n AH-ding natuurlijk wel heel handig en snel
1,5 zakje Nespresso Cafe Mocca (kan ook met normale oploskoffie) door de botercremequote:Op vrijdag 17 oktober 2008 16:08 schreef ColdFeet het volgende:
Kewl! Hoe had je de mokkacreme gemaakt?
Nee ik duw er niet meer op, ik laat express wat ruimte tussen de buitenkant van de taart en de vulling. Waarom? in de vullingen zit vocht en als dit tegen het marsepein aan komt kan het gaan smelten. Ik vul de ruimtes dus op tijdens het afsmeren met botercremequote:Op zaterdag 18 oktober 2008 08:51 schreef het-is-mij het volgende:
Als je die lagen op elkaar hebt, druk je de taart dan nog op elkaar aan zeg maar of laat je m zo zoals op de foto trusten?
En dan helemaalrondom afsmeren?
quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 13:45 schreef PM-girl het volgende:![]()
Nu durf ik het resultaat van vanmorgen bijna niet meer te posten! Al heeft die een andere oorsprong dan bovenstaand exemplaar!
Het smaakt mier- en mierzoet, maar dat kan ook niet anders met 2 bussen poedersuiker!quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 23:22 schreef Zana het volgende:
hoe smaakt marshmallow fondant eigenlijk? Ik heb het voor het eerst gemaakt van de witte mm van de ah, maar het smaakt een beetje bitter zoet, niet echt lekker
een hoe kan ik het best mijn roosjes vastplakken op de taart?
Inderdaadquote:Op maandag 20 oktober 2008 19:45 schreef Trusten het volgende:
Nou die siliconenrolmat van de Lidl is een beetje een miskoop, die cm aanduiding bestaat uit opstaande randjes....
Bakring heb ik ook gekocht, hij is alleen vrij laag (6,5 cm) ik had er liever eentje van 8,5 cm gekocht. Heb meteen ook hetzelfde gekocht in vierkant en hartvorm op schlecker.nlquote:Op maandag 20 oktober 2008 21:13 schreef PM-girl het volgende:
De bakring lijkt me wel handig, evenals die spuitset.
Wow, die is echt beeldschoonquote:Op maandag 20 oktober 2008 21:44 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Stront met streepjes taart
Hier mijn taart van vanmiddag, ging een stuk beter als de cupcakes van vorige keer
en ik had nog wat boter en capselmix over dus ook nog snel een cake in elkaar gezet, die was dan ook minder mooi als de taart maargoed
alle2 met botercreme en aarbei-guave jam als vuling
[ afbeelding ]
geen losse foto van de cake, dus maar ff zo
[ afbeelding ]
Botercreme mix gebruiken, veel lekkerder ook!quote:Op woensdag 22 oktober 2008 14:48 schreef Plukie86 het volgende:
Hoe maken jullie botercreme? Wat is lekkerder, botercreme mix of zelf maken? Wat is het geheim?
Het bleef echt perfect heel eigenlijk en ik kon het met gemak omdraaien. En dat terwijl ik echt met mn volle gewicht en al mn spierkracht die MMF maar plat bleef rollen.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 13:12 schreef ijsmeis het volgende:
Toffe taart nein. Maarre, vraagje, als ik de MMF heel dun uitrol en het oppak, valt het uit elkaar. Hoe doe jij het dan? Laat je het even liggen zodat het wat harder wordt?
Wow vet mooiquote:Op donderdag 23 oktober 2008 16:54 schreef Zana het volgende:
mijn eerste taart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ik had een zelfgebakken kapsel met een vulling uit room, kersen (en gelantine)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |