abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62482287
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 13:45:40 #152
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62482704

Nu durf ik het resultaat van vanmorgen bijna niet meer te posten! Al heeft die een andere oorsprong dan bovenstaand exemplaar!




Mijn vader zegt altijd dat we stront met striepkes eten als we vragen wat er op het menu staat.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62482749
PM-girl
pi_62483105
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:34:14 #155
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_62483556


[ Bericht 100% gewijzigd door Isabeau op 21-10-2008 02:07:58 (:! kan het wat minder! :o) ]
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:37:26 #156
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_62483614


Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
pi_62485735
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 13:45 schreef PM-girl het volgende:

Nu durf ik het resultaat van vanmorgen bijna niet meer te posten! Al heeft die een andere oorsprong dan bovenstaand exemplaar!
pi_62494890
hoe smaakt marshmallow fondant eigenlijk? Ik heb het voor het eerst gemaakt van de witte mm van de ah, maar het smaakt een beetje bitter zoet, niet echt lekker

een hoe kan ik het best mijn roosjes vastplakken op de taart?
  zondag 19 oktober 2008 @ 03:21:17 #159
331 Merel
Be here now.
pi_62497806
Ik heb eindelijk een AH gevonden die kant en klare kapsel verkoopt! Nu nog een goede gelegenheid verzinnen om een taart voor te maken
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
  zondag 19 oktober 2008 @ 14:37:08 #160
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62503286
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 23:22 schreef Zana het volgende:
hoe smaakt marshmallow fondant eigenlijk? Ik heb het voor het eerst gemaakt van de witte mm van de ah, maar het smaakt een beetje bitter zoet, niet echt lekker

een hoe kan ik het best mijn roosjes vastplakken op de taart?
Het smaakt mier- en mierzoet, maar dat kan ook niet anders met 2 bussen poedersuiker!
Ik plak de fondant door het voorwerpje even op een nat doekje te leggen en daarna op de taart, met botercréme kan het ook.

De stront-met-striepkes is opgegaan gisteren!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62504603
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 14:37 schreef Prowl het volgende:
[ afbeelding ]


Diesleuk!
pi_62536369
Nou die siliconenrolmat van de Lidl is een beetje een miskoop, die cm aanduiding bestaat uit opstaande randjes....
  maandag 20 oktober 2008 @ 21:13:13 #163
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62538955
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 19:45 schreef Trusten het volgende:
Nou die siliconenrolmat van de Lidl is een beetje een miskoop, die cm aanduiding bestaat uit opstaande randjes....
Inderdaad Maar voor het kleine boetseerwerk toch handig!

De bakring lijkt me wel handig, evenals die spuitset.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62539100
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 21:13 schreef PM-girl het volgende:
De bakring lijkt me wel handig, evenals die spuitset.
Bakring heb ik ook gekocht, hij is alleen vrij laag (6,5 cm) ik had er liever eentje van 8,5 cm gekocht. Heb meteen ook hetzelfde gekocht in vierkant en hartvorm op schlecker.nl
pi_62539987
Stront met streepjes taart

Hier mijn taart van vanmiddag, ging een stuk beter als de cupcakes van vorige keer
en ik had nog wat boter en capselmix over dus ook nog snel een cake in elkaar gezet, die was dan ook minder mooi als de taart maargoed

alle2 met botercreme en aarbei-guave jam als vuling

geen losse foto van de cake, dus maar ff zo
  maandag 20 oktober 2008 @ 21:50:18 #166
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62540167
Mooi zeg! Heb je die krullen eerst laten harden voordat je ze gebruikt hebt?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62540254
wauw mooi zeg
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_62540373
thnx

En ja, de krullen heb ik eerst een beetje hard laten worden, maar dat duurde niet zo lang, half uurtje ofzo.
De lussen werden helaas niet hard...heb ze bijna de hele dag laten liggen, maar nog steeds niet, daarom zijn ze een beetje ingezakt.
pi_62540460
Is het chocoladefondant, die bruine laag? Dat wil ik ook maken, in dat geval
Echt heel sjiek, dat taartje
pi_62540511
Mooi Bla_Bla_bla!
pi_62540570
is idd chocolade fondant
pi_62540604
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 22:03 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
is idd chocolade fondant
Hoe maak je dat?
pi_62540954
Ik heb de rolfondant gewoon gekocht op maakjetaart.nl

Hier staat wel een recept voor gewone rolfondant, maar geen idee hoe je chocolade maakt
pi_62541932
Wow mooi gedaan zeg.
In november is jarig en die wil een taart met chocolade erin dus dat gaan we dan maar eens proberen.
Vorige keer met mijn kleine proeftaartje heb ik de vulling er gewoon tussen gespateld zeg maar maar trusten, hoe heb jij dat gedaan? Met slagroomspuit ofzo?

oja, hoe maak je eigenlijk zo'n boltaartje

En die siliconenmat hebben ze voor het zelfde geld ook bij xenos endie is volgens mij wel helemaal plat.
pi_62545526
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 21:44 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Stront met streepjes taart

Hier mijn taart van vanmiddag, ging een stuk beter als de cupcakes van vorige keer
en ik had nog wat boter en capselmix over dus ook nog snel een cake in elkaar gezet, die was dan ook minder mooi als de taart maargoed

alle2 met botercreme en aarbei-guave jam als vuling
[ afbeelding ]
geen losse foto van de cake, dus maar ff zo
[ afbeelding ]
Wow, die is echt beeldschoon Ik zou niet weten hoe je die krullen daar zo mooi opkrijgt
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_62546079
Tip voor je volgende strik; eerst tylose er doorheen kneden en wat langer daarna uitlaten harden. Dan blijven de lussen wel hard.

En chocofondant is zoooo lekker. Ik kreeg gister ook weer een pretpakket binnen van de leukste taarten met oa chocofondant. Helaas gebruik ik die niet over mijn wedstrijdtaartje want dat smaakt niet met de vulling hihi.
Vanmiddag maar weer goed aan de freubel
pi_62548741
thnx voor de complimentjes
En vlitsie dankje voor de tip, ik moet me nog maar eens een beetje inlezen voor de volgende taart geloof ik
pi_62548813
Ach komt goed met die volgende taart als ik het zo zie .
pi_62559917
Wat mooooooooooooi, die striktaart! Jeetje, echt heel erg mooii!
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 18:07:33 #180
331 Merel
Be here now.
pi_62560012
Ja wat is tylose eigenlijk? Voor zover ik het snap is het spul waar marsepein harder van wordt ofzo?
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_62561188
Tylose is een poeder dat gebruikt kan worden om fondant en marsepein harder en steviger te laten worden. Het poeder door fondant of marsepein (fondant is beter wordt harder, marsepein is te vettig) kneden en laat minimaal 2 uur rusten, luchtdicht verpakt. Hierna is het nog prima kneedbaar, perfect te vormen en het wordt steviger na modeleren. Het verkregen mengsel met fondant wordt ook wel "modeling paste" genoemd.
Heel handig voor figuurtjes, bloemen waarvan de randen op moeten staan e.d.

Ik gebruik het alleen eigenlijk voor het maken van strikken, anders zakken de lussen in. En ook voor boetseren, anders kunnen de figuurtjes instorten.
pi_62571156
zo
na drie uur werk met mn neefje en nichtje eindelijk een fatsoenlijke taart
Kant en klare kapsels gekocht...en de rest zelf gemaakt..zoiets dan
Nog geen IDEE hoe hij smaakt, ik heb kersenvlaaivulling + citroenbotercreme + aardbeiensaus ertussen in gemikt!

Ik vond het glad afwerken eigenlijk heel goed te doen met de creme, en ik heb de fondant ENORM dun uitgerold, want op die muffins had ik het veul te dik. Nix an.

Edit: die slak in t midden is natuurlijk Gary/Gerrit van Spongebob
(:
pi_62573139
Ziet er mooi uit
pi_62576140
mooi hoor
pi_62576250
Mooie taart nein
pi_62580166
Hij is alleen niet erg lekker!! Ik ga nooit meer kant en klare kapsels kopen zeg..gadverdamme wat is dat droog zeg...tis nog net geen beschuit zeg maar. Ik had er met opzet al extra kersen en aardbeiensaus overheen gemikt in de hoop dat dat het wat sompiger zou maken, maar weinig succes!

De citroenbotercreme en de kersenvlaaivulling zijn daarentegen weer erg lekker Dus ik vis ik er wat tussenuit
(:
pi_62580236
Toffe taart nein. Maarre, vraagje, als ik de MMF heel dun uitrol en het oppak, valt het uit elkaar. Hoe doe jij het dan? Laat je het even liggen zodat het wat harder wordt?
pi_62582960
Even een vraagje over botercreme. Ik maak dat altijd met 1 deel boter en 1 deel poedersuiker, en smeer dat bijvoorbeeld bovenop cupcakes. Maar het wordt zo'n vette zoete massa... Niet echt lekker eigenlijk.
Of moet ik misschien de cupcakes zonder boter maken? Het smaakt soms naar een hap boter in plaats van naar cake.

Hoe maken jullie botercreme? Wat is lekkerder, botercreme mix of zelf maken? Wat is het geheim?
pi_62583322
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 14:48 schreef Plukie86 het volgende:
Hoe maken jullie botercreme? Wat is lekkerder, botercreme mix of zelf maken? Wat is het geheim?
Botercreme mix gebruiken, veel lekkerder ook!
pi_62584657
Ik gebruik idd ook botercrememix. Zooooo lekker!
Maar voor het afsmeren voor mijn taarten doe ik 1 op 1, want anders ben ik bang dat de boel gaat smelten.
pi_62585672
Wat trouwens ook echt HEEL ERG belangrijk is is lang mixxen, minimaal 8 minuten bij botercreme-mix.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 20:46:10 #192
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62593580
Nein, leuk hoor!

Plukie, ik zou dan een receptje zoeken voor cakes zonder boter, dat scheelt!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62594017
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 13:12 schreef ijsmeis het volgende:
Toffe taart nein. Maarre, vraagje, als ik de MMF heel dun uitrol en het oppak, valt het uit elkaar. Hoe doe jij het dan? Laat je het even liggen zodat het wat harder wordt?
Het bleef echt perfect heel eigenlijk en ik kon het met gemak omdraaien. En dat terwijl ik echt met mn volle gewicht en al mn spierkracht die MMF maar plat bleef rollen.

Hoe ik t gemaakt heb:
Marshmallows met een eetlepel water in de magnetron, steeds ff heter en weer rondroeren tot er geen klontjes meer inzaten. En vervolgens heb ik er HEUL veel poedersuiker doorheen gemixt, gewoon op gevoel. Het is effe buffelen, maar dan heb je wel een stevig fondant. Als ie iets te hard is om plat te walsen, doe je m 10 secs in de magnetron, en dan is ie direct een stuk buigzamer heb ik gemerkt. Maar ik laat het niet liggen ofzo.
(:
pi_62594076
Ik vond mn citroenbotercreme (zonder mix) eigenlijk keilekker

Gewoon 100 gram margarine, 100 gram roomboter en 200 gram suiker. Daarna naar smaak citroensap en citroenessence erdoorheen mikken en mixen tot je een ons weegt
(:
pi_62606721
mijn moeder maakt botercreme uit gekookte custard, boter en suiker...weet alleen de verhoudingen niet uit mijn hoofd, maar het geheel wordt tot een gladde massa geroerd en je mag niet het velletje van de afgekoelde custard gebruiken

[ Bericht 0% gewijzigd door Zana op 23-10-2008 16:41:48 ]
pi_62615835
mijn eerste taart:





ik had een zelfgebakken kapsel met een vulling uit room, kersen (en gelantine)

het ging nog niet alles helemaal goed, de mmf liet zich maar moeilijk uitrollen en er zitten kleine donkere kruimeltjes in (volgende keer de werkplek beter schoonmaken), ik had de taart over nacht in de koelkast staan en de volgende ochtend had zich een beetje suikerwater versameld langs de randen van de bodem (misschien omdat de mmf het water uit het room/ kersmengsel trok, dus ik had beter botercreme als vulling kunnen gebruiken, denk ik), maar het mindst tervreden was ik eigenlijk dat ik aan de zijkanten plooien hield (heb nog de goede kant op de foto gezet) maar ja voor de eerste keer ...
had trouwens niet gedacht dat er zo veel tijd in zit om het mmf te kneden en de bloemetjes een bladjes te maken...

[ Bericht 6% gewijzigd door Zana op 23-10-2008 17:41:26 ]
pi_62615857
Je foto's doen het helaas niet....
pi_62615990
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 16:54 schreef Zana het volgende:



Ziet er mooi uit!
pi_62617343
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 16:54 schreef Zana het volgende:
mijn eerste taart:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

ik had een zelfgebakken kapsel met een vulling uit room, kersen (en gelantine)
Wow vet mooi
pi_62617457
Mooi hoor! Zeker voor een eerste taart.

Ik heb gisteren met marsepein staan spelen en ik moet zeggen dat het toch makkelijk spul is. Makkelijker dan fondant, omdat het niet zo hard is. En ik vind het lekkerder ook en het neemt de kleurstoffen beter op. Een klein beetje kleurstof is (meer dan) genoeg, terwijl ik bij de fondant veel moest toevoegen om nog een fletse kleur over te houden. Het boetseert ook zo makkelijk, echt fijn spul.

Botercreme had ik gemaakt van boter, poedersuiker en wat vanilleessence (en kleurstof). Ik vond het helemaal niet vies eigenlijk. Maar belangrijk is wel dat je echt hele verse, goede roomboter hebt. Ik gebruik altijd de biologische boter van AH en dan ook alleen als ie net vers is (ook voor de pannenkoeken die ik morgen ga bakken, ik verheug me er nu al op). Boter wordt zo snel ranzig, zelfs al lang voor de tht. Of ik heb een overgevoelige neus, dat kan ook.
Sanity is (not) statistical
pi_62618315
Over cupcakes gesproken:
  donderdag 23 oktober 2008 @ 20:59:24 #203
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62622031
Wow dat is een mooi eerste taartje hoor! Heel wat beter dan mijn eerste misbaksel!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62622164
Ik vind m ook mooi En die plooien, ach, wat geeft dat...
Ben benieuwd wat het precieze recept van de vulling is
pi_62627333
quote:
Ben benieuwd wat het precieze recept van de vulling is
Ik had één glas kersen (van de Lidl), die geef je in een zeef en vangt het vocht op.

Dan klop je twee bekers/ verpakkingen slagroom met 2 eetlepel suiker steif.

In het vocht van de kersen + 2 eetlepel suiker laat je gelantine quellen en verwarm je het tot zich de gelantine volledig heeft opgelost (goed roeren, hoeveelheid gelantie is afhankelijk van het totaal (vocht + slagroom), je laat dat mengsel afkoelen zodat het dik/ stroperig van de lepel loopt en mengt dan de geslagen room een de kersen erdoorheen en geeft het direct op de taartbodem (je moet wel een hoge taartvorm of ring hebben) en dan direct de tweede bodem erbovenop en de koelkast in
pi_62663699
Wat een mooie taarten zijn er weer voorbij gekomen, complimenten!

Heb bij de lidl de rvs slagroomspuit gehaald en bij de action een siliconen bakmat voor 2,99
pi_62675400
Ik heb nog nooit cupcakes gemaakt, maar heb je per se zo'n plaat nodig of zijn die papieren vormpjes voldoende?
pi_62675482
Als je alleen papieren cups gebruikt heb je een goede kans dat ze uitzakken; een muffinblik zorgt voor mooie ronde cakejes.
pi_62675631
Oke dankje


pi_62676948


Met dit taartje heb ik meegedaan aan de taartwedstrijd op de Trends & Taart beurs.
Gevuld met een appeltaartyoghurtmousse met gebakken stukjes appel en kaneelcreme met boerenjongens. (Kapsel met een vleugje kaneel).

Nu even bijkomen van de beurs en op tijd naar bed; het was vroeg vanmorgen haha.
pi_62678060
Wow Vlitsie wat een mooie taart!

Iedereen bedankt voor de tips over botercreme. Ik ga de volgende keer langer mixen en roomboter gebruiken in plaats van of in combi met margarine. En als dat nog niet lekker is ga ik de mix eens proberen, het zal ook wel een kwestie van smaak zijn.
pi_62682702
Vlitsie wat een leuke! Ik moet me ook eens aan het puzzelen gaan wagen hoor, je kunt er zulke leuke dingen mee doen
Saartje
pi_62683383
mooie taartjes Vlitsie en Zana

mijn bestelde spulletjes zullen maandag wel verstuurd worden en dan kan ik aan de slag met mijn herfsttaartje
pi_62685710
Wat een geweldige taarten staan er in dit topic! Doet me een beetje denken aan de taarten van Abel (VPRO) die trouwens ook een winkel in Amsterdam heeft (www.detaartvanmijntante.nl).

Ik denk dat ik ook eens zo'n taart ga maken voor mijn verjaardag!
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  zondag 26 oktober 2008 @ 15:14:25 #215
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62689402
ik vind dat puzzelen niet zo geslaagd. Met het uitsnijden van een vorm trekt het mesje de fondant helemaal mee, zodat je het nooit passend krijgt.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62694718
puzzelen?

heb t al gevonden

[ Bericht 88% gewijzigd door Bla_Bla_Bla op 27-10-2008 11:24:44 ]
pi_62727200
AAAH ik heb mijn eerste opdracht, en nog voor mijn baas ook! En ze wil een stapeltaart voor 15 man, alleen heb ik nog nooit een stapeltaart gemaakt.. Ik weet dat er van die buisjes onder moeten, maar mijn probleem is altijd dat mijn taart een beetje vervormd als ik hem optil, iemand tips?

Ik ga ook voor het eerst een strik maken, maar dat lukt me wel.. Maak de lussen en roosjes/bloemetjes donderdag met wat tylose, en de taart vrijdag.. nu nog een taartdoos vinden!

Ik vind het spannend

Ik wil trouwens de bovenste taart maken als het taartje-met-de-strik-en-de-roos van Bla-Bla op pagina 7, maar wat zal ik dan op de onderste taart doen? Ik weet alleen niet of ik een rondje rondom de taart doe of 4 strepen zoals Bla-taart

[ Bericht 22% gewijzigd door Nouwk op 27-10-2008 19:09:52 ]
pi_62729605
Als ik jou was zou ik proberen wat eerder deze week de strik te maken en ook wat extra lussen te maken voor het geval dat ze breken als je de strik in elkaar gaat zetten .

Verder natuurlijk spannend zo'n eerste opdracht en vooral een stapeltaart!
pi_62730743
wat spannend Nouwk
mischien op de onderste taart alleen kleine strikjes aan de zijkant? in elk geval niet te druk denk ik.

Ben in elk geval benieuwd naar foto's /nod
pi_62740419
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 13:45 schreef PM-girl het volgende:

Nu durf ik het resultaat van vanmorgen bijna niet meer te posten! Al heeft die een andere oorsprong dan bovenstaand exemplaar!
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Mijn vader zegt altijd dat we stront met striepkes eten als we vragen wat er op het menu staat.
Wat vond je vader ervan?
  dinsdag 28 oktober 2008 @ 09:24:33 #221
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62742289
Hij vond hem lekker en leuk! Het bezoek wist soms niet wat ze hoorden (wil je appeltaart, rijstenvlaai of stront met striepkes?)
De taart was wel op aan het eind van de dag!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62745183
Ja, ik maak donderdag de strik en bloemetjes en bak dan ook de kapsels, ook wat extra hehe. Misschien haal ik een lint bij de hobbywinkel om het af te maken, vond dat er ook wel erg leuk uitzien!
pi_62749543
Klik hier even voor een linkje naar m'n foto met m'n allereerste probeerseltjes. Het is op de foto een beetje slecht van kleur, die creme lijkt echt grijs terwijl het toch iets paarsig was in het echt. Ik heb ook marsepeinen vormpjes gemaakt van de week, een roosje en fruit, en dat ging eigenlijk best makkelijk. Fondant vind ik toch lastig spul.
Sanity is (not) statistical
  dinsdag 28 oktober 2008 @ 13:41:36 #224
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62749852
Leuk dat je ook begonnen bent Maeghan! Ziet er lekker uit!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:05:36 #225
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62764055
Okee, het is natuurlijk om te huilen vergeleken bij de bouwwerkjes in deze reeks, maar ik wilde even proberen of ik MMF fijn zou vinden om mee te werken. En ik moet zeggen, het valt me heel erg mee
Sterker nog, ik vind het wel makkelijk!





Ja, het zijn echt op elkaar gestapelde biscuitjes met chocopasta
Het gaat om het idee he

Binnenkort wil ik een koffie-taartje voor mijn vriend maken, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat precies wil gaan doen...
Ik denk aan een kapsel met cacao erdoor (kan dat überhaupt?) besprenkeld met koffielikeur en gevuld met espresso crčme.
Hoe ik de bekleding aan ga pakken weet ik nog niet eigenlijk, heeft iemand een idee? Met MMF lijkt het me eigenlijk best vies
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')