abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62546079
Tip voor je volgende strik; eerst tylose er doorheen kneden en wat langer daarna uitlaten harden. Dan blijven de lussen wel hard.

En chocofondant is zoooo lekker. Ik kreeg gister ook weer een pretpakket binnen van de leukste taarten met oa chocofondant. Helaas gebruik ik die niet over mijn wedstrijdtaartje want dat smaakt niet met de vulling hihi.
Vanmiddag maar weer goed aan de freubel
pi_62548741
thnx voor de complimentjes
En vlitsie dankje voor de tip, ik moet me nog maar eens een beetje inlezen voor de volgende taart geloof ik
pi_62548813
Ach komt goed met die volgende taart als ik het zo zie .
pi_62559917
Wat mooooooooooooi, die striktaart! Jeetje, echt heel erg mooii!
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 18:07:33 #180
331 Merel
Be here now.
pi_62560012
Ja wat is tylose eigenlijk? Voor zover ik het snap is het spul waar marsepein harder van wordt ofzo?
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_62561188
Tylose is een poeder dat gebruikt kan worden om fondant en marsepein harder en steviger te laten worden. Het poeder door fondant of marsepein (fondant is beter wordt harder, marsepein is te vettig) kneden en laat minimaal 2 uur rusten, luchtdicht verpakt. Hierna is het nog prima kneedbaar, perfect te vormen en het wordt steviger na modeleren. Het verkregen mengsel met fondant wordt ook wel "modeling paste" genoemd.
Heel handig voor figuurtjes, bloemen waarvan de randen op moeten staan e.d.

Ik gebruik het alleen eigenlijk voor het maken van strikken, anders zakken de lussen in. En ook voor boetseren, anders kunnen de figuurtjes instorten.
pi_62571156
zo
na drie uur werk met mn neefje en nichtje eindelijk een fatsoenlijke taart
Kant en klare kapsels gekocht...en de rest zelf gemaakt..zoiets dan
Nog geen IDEE hoe hij smaakt, ik heb kersenvlaaivulling + citroenbotercreme + aardbeiensaus ertussen in gemikt!

Ik vond het glad afwerken eigenlijk heel goed te doen met de creme, en ik heb de fondant ENORM dun uitgerold, want op die muffins had ik het veul te dik. Nix an.

Edit: die slak in t midden is natuurlijk Gary/Gerrit van Spongebob
(:
pi_62573139
Ziet er mooi uit
pi_62576140
mooi hoor
pi_62576250
Mooie taart nein
pi_62580166
Hij is alleen niet erg lekker!! Ik ga nooit meer kant en klare kapsels kopen zeg..gadverdamme wat is dat droog zeg...tis nog net geen beschuit zeg maar. Ik had er met opzet al extra kersen en aardbeiensaus overheen gemikt in de hoop dat dat het wat sompiger zou maken, maar weinig succes!

De citroenbotercreme en de kersenvlaaivulling zijn daarentegen weer erg lekker Dus ik vis ik er wat tussenuit
(:
pi_62580236
Toffe taart nein. Maarre, vraagje, als ik de MMF heel dun uitrol en het oppak, valt het uit elkaar. Hoe doe jij het dan? Laat je het even liggen zodat het wat harder wordt?
pi_62582960
Even een vraagje over botercreme. Ik maak dat altijd met 1 deel boter en 1 deel poedersuiker, en smeer dat bijvoorbeeld bovenop cupcakes. Maar het wordt zo'n vette zoete massa... Niet echt lekker eigenlijk.
Of moet ik misschien de cupcakes zonder boter maken? Het smaakt soms naar een hap boter in plaats van naar cake.

Hoe maken jullie botercreme? Wat is lekkerder, botercreme mix of zelf maken? Wat is het geheim?
pi_62583322
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 14:48 schreef Plukie86 het volgende:
Hoe maken jullie botercreme? Wat is lekkerder, botercreme mix of zelf maken? Wat is het geheim?
Botercreme mix gebruiken, veel lekkerder ook!
pi_62584657
Ik gebruik idd ook botercrememix. Zooooo lekker!
Maar voor het afsmeren voor mijn taarten doe ik 1 op 1, want anders ben ik bang dat de boel gaat smelten.
pi_62585672
Wat trouwens ook echt HEEL ERG belangrijk is is lang mixxen, minimaal 8 minuten bij botercreme-mix.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 20:46:10 #192
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62593580
Nein, leuk hoor!

Plukie, ik zou dan een receptje zoeken voor cakes zonder boter, dat scheelt!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62594017
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 13:12 schreef ijsmeis het volgende:
Toffe taart nein. Maarre, vraagje, als ik de MMF heel dun uitrol en het oppak, valt het uit elkaar. Hoe doe jij het dan? Laat je het even liggen zodat het wat harder wordt?
Het bleef echt perfect heel eigenlijk en ik kon het met gemak omdraaien. En dat terwijl ik echt met mn volle gewicht en al mn spierkracht die MMF maar plat bleef rollen.

Hoe ik t gemaakt heb:
Marshmallows met een eetlepel water in de magnetron, steeds ff heter en weer rondroeren tot er geen klontjes meer inzaten. En vervolgens heb ik er HEUL veel poedersuiker doorheen gemixt, gewoon op gevoel. Het is effe buffelen, maar dan heb je wel een stevig fondant. Als ie iets te hard is om plat te walsen, doe je m 10 secs in de magnetron, en dan is ie direct een stuk buigzamer heb ik gemerkt. Maar ik laat het niet liggen ofzo.
(:
pi_62594076
Ik vond mn citroenbotercreme (zonder mix) eigenlijk keilekker

Gewoon 100 gram margarine, 100 gram roomboter en 200 gram suiker. Daarna naar smaak citroensap en citroenessence erdoorheen mikken en mixen tot je een ons weegt
(:
pi_62606721
mijn moeder maakt botercreme uit gekookte custard, boter en suiker...weet alleen de verhoudingen niet uit mijn hoofd, maar het geheel wordt tot een gladde massa geroerd en je mag niet het velletje van de afgekoelde custard gebruiken

[ Bericht 0% gewijzigd door Zana op 23-10-2008 16:41:48 ]
pi_62615835
mijn eerste taart:





ik had een zelfgebakken kapsel met een vulling uit room, kersen (en gelantine)

het ging nog niet alles helemaal goed, de mmf liet zich maar moeilijk uitrollen en er zitten kleine donkere kruimeltjes in (volgende keer de werkplek beter schoonmaken), ik had de taart over nacht in de koelkast staan en de volgende ochtend had zich een beetje suikerwater versameld langs de randen van de bodem (misschien omdat de mmf het water uit het room/ kersmengsel trok, dus ik had beter botercreme als vulling kunnen gebruiken, denk ik), maar het mindst tervreden was ik eigenlijk dat ik aan de zijkanten plooien hield (heb nog de goede kant op de foto gezet) maar ja voor de eerste keer ...
had trouwens niet gedacht dat er zo veel tijd in zit om het mmf te kneden en de bloemetjes een bladjes te maken...

[ Bericht 6% gewijzigd door Zana op 23-10-2008 17:41:26 ]
pi_62615857
Je foto's doen het helaas niet....
pi_62615990
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 16:54 schreef Zana het volgende:



Ziet er mooi uit!
pi_62617343
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 16:54 schreef Zana het volgende:
mijn eerste taart:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

ik had een zelfgebakken kapsel met een vulling uit room, kersen (en gelantine)
Wow vet mooi
pi_62617457
Mooi hoor! Zeker voor een eerste taart.

Ik heb gisteren met marsepein staan spelen en ik moet zeggen dat het toch makkelijk spul is. Makkelijker dan fondant, omdat het niet zo hard is. En ik vind het lekkerder ook en het neemt de kleurstoffen beter op. Een klein beetje kleurstof is (meer dan) genoeg, terwijl ik bij de fondant veel moest toevoegen om nog een fletse kleur over te houden. Het boetseert ook zo makkelijk, echt fijn spul.

Botercreme had ik gemaakt van boter, poedersuiker en wat vanilleessence (en kleurstof). Ik vond het helemaal niet vies eigenlijk. Maar belangrijk is wel dat je echt hele verse, goede roomboter hebt. Ik gebruik altijd de biologische boter van AH en dan ook alleen als ie net vers is (ook voor de pannenkoeken die ik morgen ga bakken, ik verheug me er nu al op). Boter wordt zo snel ranzig, zelfs al lang voor de tht. Of ik heb een overgevoelige neus, dat kan ook.
Sanity is (not) statistical
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')