Die is echt superhandig, die heb ik ook! Staat ook een handige diameter verdeling op zodat je precies kan zien of je nog verder moet uitrollen...quote:
Nee hoor, als je bakplaat gewoon plat is gebeurt dat niet...maar k doe er voor de zekerheid altijd aluminiumfolie onderquote:Op maandag 13 oktober 2008 22:13 schreef Merel het volgende:
Ik bedoel, als er geen onderkant onder zit (zoals bij een springvorm), dan loopt al het taartdeeg (of hoe noem je dat?) er toch onderuit?
Zal ik die voor je halen?quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 15:43 schreef ColdFeet het volgende:
De Lidl in Belgie heeft dat allemaal nietIk wil ook een draaibare schaal, en een siliconenmatje
Ja echt?quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 16:36 schreef DarkElf het volgende:
kan me juist voorstellen dat dit ook echt iets voor jou is mk
ik heb een groot gebrek aan (of wellicht wel helemaal geen) geduld, en zelfs dan is het leuk om te doenquote:Op dinsdag 14 oktober 2008 16:34 schreef mascara-klodder het volgende:
Heilige Poep!!!
Zie net de voorbeelden van users in de OP....damzzz mijn complimenten![]()
Volgens mij zou ik er nieteens het geduld voor kunnen opbrengen en worden het bij mij allemaal misbaksels
Oke.... na de kerst ga ik hier dus ook aan beginnenquote:Op dinsdag 14 oktober 2008 17:15 schreef Wampi het volgende:
[..]
ik heb een groot gebrek aan (of wellicht wel helemaal geen) geduld, en zelfs dan is het leuk om te doen.
Heerlijk natuurlijkquote:Op maandag 13 oktober 2008 22:15 schreef PM-girl het volgende:
LotjeB, erg leuk trouwens die taartjes! Smaakten ze goed?
Nee joh, dat is te veel werk! Ik google wel even wat, maar bedankt voor het aanbod!quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 20:31 schreef Reinhilde het volgende:
PM-girl.
![]()
Het is een recept van Nigella, uit Feast. Ik kan het wel voor je overtypen?
Overgieten met ganache geen idee?quote:Op woensdag 15 oktober 2008 11:36 schreef Maeghan het volgende:
De ander moet een chocoladetaart worden, dus besmeerd met een chocoladecreme of zo
quote:Op woensdag 15 oktober 2008 21:39 schreef PM-girl het volgende:
O en kapsel maken is dus echt heel makkelijk! Maneki, je had absoluut gelijk!![]()
Er staat nu een kapseltje in de oven voor een hello kitty taartje!
Het stomme is dat ik dit mijn derde of zelfs vierde kapsel was, de anderen waren prima!quote:Op donderdag 16 oktober 2008 23:18 schreef ColdFeet het volgende:
PM, had je biscuit gemaakt? Je moet dan de bloem en de eidooiercreme en de geklopte eiwitten niet heel grondig gaan doorroeren, je moet ze 'enveloperen' omdat je anders verliest aan luchtigheid.
Post je wel een foto? Ik ben heul benieuwd naar een Hello-Kittytaartje
Ik houd hetzelfde recept aan, behalve die baktijd, dat lukt niet met onze combiwondermasjien.quote:Op donderdag 16 oktober 2008 23:25 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ik doe het eigeel en wit nooit gescheiden opkloppen.
Ik geef de eieren een heetwaterbad en klop ze daarna op samen met de suiker. Het moet er uit komen te zien als slagroom, maar dan geler. Als het er zo uitziet schep je er voorzichtig de gezeefde bloem/maizena doorheen.
Ik verhoog de baktemperatuur per 10 minuten zo komt hij mooi gelijkmatig op en ik stort hem ondersteboven zodat de bovenkant mooi strak is.
Mislukte kapsels maal ik fijn, mix ik met botercreme 1:1 en haal door de chocola..dan heb je er nog wat lekkers van voor bij de koffie
Psies, een roze meertje dan wel he! Met zilvere ronde visjes erbij!quote:Op donderdag 16 oktober 2008 23:30 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ach wat geeft dat, doe je alsof ze zwemt in een meertje
Mijn AH heeft ze dus echt niet... Van 't weekend even de andere AH's in de stad affietsen. In principe kan ik natuurlijk ook best zelf een kapsel bakken, maar als ik vooral even wil oefenen met decoreren is zo'n AH-ding natuurlijk wel heel handig en snelquote:Op woensdag 15 oktober 2008 20:13 schreef PM-girl het volgende:
Merel, heb je de kapsels nog gevonden bij AH?
Jammer. Maar dan de andere appie maar!quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 06:55 schreef Merel het volgende:
[..]
Mijn AH heeft ze dus echt niet... Van 't weekend even de andere AH's in de stad affietsen. In principe kan ik natuurlijk ook best zelf een kapsel bakken, maar als ik vooral even wil oefenen met decoreren is zo'n AH-ding natuurlijk wel heel handig en snel
1,5 zakje Nespresso Cafe Mocca (kan ook met normale oploskoffie) door de botercremequote:Op vrijdag 17 oktober 2008 16:08 schreef ColdFeet het volgende:
Kewl! Hoe had je de mokkacreme gemaakt?
Nee ik duw er niet meer op, ik laat express wat ruimte tussen de buitenkant van de taart en de vulling. Waarom? in de vullingen zit vocht en als dit tegen het marsepein aan komt kan het gaan smelten. Ik vul de ruimtes dus op tijdens het afsmeren met botercremequote:Op zaterdag 18 oktober 2008 08:51 schreef het-is-mij het volgende:
Als je die lagen op elkaar hebt, druk je de taart dan nog op elkaar aan zeg maar of laat je m zo zoals op de foto trusten?
En dan helemaalrondom afsmeren?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |