Heb je gezien hoe ze met die cv's omgingenquote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:44 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Je gaat je afvragen hoe die selectie was...
Vorige programma van Herman had hier toch ook een eigen topic? Daarom dacht ik dat deze in CUL wel bestaansrecht had.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef golfer het volgende:
Krijgen we het nou alweer in diverse fora?
Hermans Helden: Den Blijker zoekt een wederom chef.
Echte topkoks zullen hier niet op afkomen omdat die meestal al een goede betrekking of eigen restaurant hebben.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:48 schreef Acathla het volgende:
.Of de echte vakmensen hierop afkomen? Geen idee, maar er zullen toch niet allemaal gloryhunters zijn.
ik zit nu in het 3e jaar van de MHS, en heb slechts 2 jaar lang, 3 uur warenkennis per jaar gehad. maar dat is zeker genoeg om te weten voor een simpele kok en ik heb in de keuken 3 jaar lang 1 dag (avond of middag) les gehad en ook geleerd te fileren(inmiddels zonder ons te snijden) en weten ook gewoon verder alle kooktechnieken, snijtechnieken etc.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:46 schreef Acathla het volgende:
Ik vraag me af wat er op koksscholen geleerd wordt...
Misschien kan Euc of een andere kok (i.o) toelichten of het echt zo triest gesteld is met de warenkennis en/of lessen op de Nederlandse koksscholen.
CUL imoquote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef golfer het volgende:
Krijgen we het nou alweer in diverse fora?
Hermans Helden: Den Blijker zoekt een wederom chef.
Mooi, dan hou ik mijn postings erover hier.quote:
Uitgeschoten tijdens het vis-fileren, denk ik.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 22:21 schreef SiGNe het volgende:
En Herman heeft zich flink in z'n kop geschoren![]()
Vergeet niet alle andere nieuwe restaurants die nu onder in de Montevideotoren (zo heet ie toch!?) zitten...quote:Op dinsdag 8 mei 2007 22:29 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik vraag het me ook af, er zit al een grandioos (Goed lopend (zit iig altijd vol) cafe-restaurant-eetcafe namelijk hotel new york vind t ook knap dat ze het aandurven.
Zolang ie met zoveel man naar Zuid Afrika kan, is er weinig mis met de centen van Herman, waar ze dan ook vandaan komen/gesponsord wordenquote:Op dinsdag 8 mei 2007 22:21 schreef SiGNe het volgende:
Als deze tent flopt is Herman behoorlijk wat centen kwijt,
Dat reisje wordt natuurlijk betaald door RTL, maar de kosten van het restaurant opzetten, de verbouwing, de inrichting, personeelskosten, etc. zal toch echt voor herman zelf zijn.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 23:38 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Zolang ie met zoveel man naar Zuid Afrika kan, is er weinig mis met de centen van Herman, waar ze dan ook vandaan/gesponsord worden
Herman en vooral zijn zakelijke partner David, die wat dat betreft eigenlijk de baas is.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 23:47 schreef SiGNe het volgende:
Dat reisje wordt natuurlijk betaald door RTL, maar de kosten van het restaurant opzetten, de verbouwing, de inrichting, personeelskosten, etc. zal toch echt voor herman zelf zijn.
Volgens mij is het helemaal niet de bedoeling dat hij er gaat koken. Hij zoekt niet voor niets een Chef. Zelfde als Fifteen, daar verwacht je ook niet dat Jamie staat te koken. Ik denk dat hij hooguit een keer met z'n dikke sigaar aan de bar zal zitten.quote:Op woensdag 9 mei 2007 01:08 schreef SiGNe het volgende:
Ik vatte die 2 even samen als Herman aangezien hij toch voornamelijk het gezicht van het restaurant is.
Ik vraag me overigens ook af hoe vaak Herman over een tijdje zelf in zijn restaurant gaat koken.
Zeker ivm. die deal met RTL, hij zal toch ook programma's moeten blijven maken en dat combineren met koken in een restaurant lijkt me een flinke taak.
En als hij zelf niet in het restaurant staat voelen mensen zich toch een beetje bekocht.
Zelfde als je naar een musical gaat en je krijgt de understudy
Tenminste, dat lijkt zo,...quote:Op woensdag 9 mei 2007 01:28 schreef Bluezz het volgende:
Herman is allang weer bezig met een nieuw programma gok ik zo, al is het maar in zijn hoofd.
Ik krijg gewoon niet de indruk bij hem dat ie nog vaak achter zijn kacheltje staat te koken.
Maakt niet uit, zijn kennis van produkten etc. is wel indrukwekkend.
Ja we gaan hier praten over het culinaire gedeelte. Net zoals met MTITquote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef golfer het volgende:
Krijgen we het nou alweer in diverse fora?
Hermans Helden: Den Blijker zoekt een wederom chef.
En al kwamen ze hier op af, dan werden ze niet geselecteerd. Dat maakt immers geen leuke TV. Plus dat Herman denk ik een kneedbare kok zoekt, geen eigenwijze chef die alles al weet en kan.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef Brentmeister het volgende:
Ja, de echte vakmensen komen hier niet op af.
De meeste grote bekende chefs staab nauwelijks nog achter de kachel. Of ze hebben meerdere restaurants zoals Herman zelf maar ook Jamie Oliver en Gordon Ramsay. Die zijn meer bezig met PR, TV en het uitwerken van menu's. Of ze werken zelfs op een freelance-consultancy basis zoals Albert Roux dat bijvoorbeeld doet.quote:Op woensdag 9 mei 2007 01:08 schreef SiGNe het volgende:
Ik vatte die 2 even samen als Herman aangezien hij toch voornamelijk het gezicht van het restaurant is.
Ik vraag me overigens ook af hoe vaak Herman over een tijdje zelf in zijn restaurant gaat koken.
Zeker ivm. die deal met RTL, hij zal toch ook programma's moeten blijven maken en dat combineren met koken in een restaurant lijkt me een flinke taak.
En als hij zelf niet in het restaurant staat voelen mensen zich toch een beetje bekocht.
Zelfde als je naar een musical gaat en je krijgt de understudy
Gordon Ramsay heeft ook een restaurant in Dubai en 2 in Tokio, lijkt me niet dat hij daar veel staat te koken.quote:Op woensdag 9 mei 2007 09:23 schreef Fixers het volgende:
[..]
De meeste grote bekende chefs staab nauwelijks nog achter de kachel. Of ze hebben meerdere restaurants zoals Herman zelf maar ook Jamie Oliver en Gordon Ramsay. Die zijn meer bezig met PR, TV en het uitwerken van menu's. Of ze werken zelfs op een freelance-consultancy basis zoals Albert Roux dat bijvoorbeeld doet.
Ik heb overigens nog met die Erik in een hotel gewerkt. ('k was een 'zwarte' daar). Die is best enthousiast en serieus met zijn vak bezig. Maar ook in dat hotel (één ster michelin) stond de chef weinig écht te koken. Hij was meer bezig met uitgiftes en controle in de andere keukens. Je komt de directeur van de bank toch immers ook niet bij het loket tegen? Waarom zou dat in de keuken wel moeten zijn?
Vanavond wordt het om 20:30 op RTL-7 herhaald.quote:Op woensdag 9 mei 2007 15:45 schreef rashudo het volgende:
Is er nog iets van een herhaling, of een site waar je de oude aflevering kan bekijken? Kan het nergens vinden.
Thanksquote:Op woensdag 9 mei 2007 15:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Vanavond wordt het om 20:30 op RTL-7 herhaald.
Precies, als David wil dat er frietjes en kibbeling komen voor de kiddo's, dan komen er magnifique kibbeling en dito frietjes voor de kindertjes. Hoe moeilijk Herman ook kijkt :-)quote:Op dinsdag 8 mei 2007 23:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Herman en vooral zijn zakelijke partner David, die wat dat betreft eigenlijk de baas is.
Herman mag beslissen wat er gekookt wordt en door wie. De rest wordt door David beslist.
die ene uit groep 1quote:Op woensdag 9 mei 2007 20:13 schreef Martijn_77 het volgende:
Ik vond de warenkennis bedroevend om te zien en hoe sommige de vis stonden te verpesten....
Het zal wel een fijne sfeer worden in de keuken met iemand die constant conflict opzoekt.quote:Op donderdag 10 mei 2007 00:57 schreef Tante Bep het volgende:
Je snapt toch echt niet dat sommigen daadwerkelijk een vakopleiding hebben gedaan als je dat hakwerk zag in het begin![]()
En die Maurits, wat een grote bek heeft die vent zeg! Die had in de preview van volgende week zo te zien al flink bonje!![]()
Idd, als ie visgehakt had willen maken was ie goed op wegquote:Op donderdag 10 mei 2007 00:47 schreef SiGNe het volgende:
die ene uit groep 1![]()
Volgens mij was z'n mes hartstikke bot of zat ie het met de verkeerde kant van z'n met te doen.
Ik heb zelf absoluut geen verstand van vis en hoe je moet fileren, maar ik zou er in elk geval niet zo'n zooitje van maken.
't leek of ie gehakt probeerde te maken.
mja, jammer dat daar dan weer geen fotootjes van de kandidaten bij staan, ik ga ff zoeken..quote:Op donderdag 10 mei 2007 13:20 schreef n0a het volgende:
Wat achtergrond over de kandidaten:
http://www.rtl.nl/(/servi(...)i/Hermans_Helden.xml
Nou je kan beter die Maurice hebben creatieve ideeën komt, dan die andere twee lamzakken. En al die topkoks zijn arrogante kwallen en geen muurbloempjes...quote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:11 schreef Tante Bep het volgende:
Ik word bloednerveus van die gasten, hoe moeten ze dat allemaal nog voor elkaar krijgen met zo'n laconieke houding en dan die arrogante kwal van een Maurice die alles "een eitje" vindt.![]()
Ik heb nou ook niet echt een hoge pet op van deze herenquote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:11 schreef Tante Bep het volgende:
Ik word bloednerveus van die gasten, hoe moeten ze dat allemaal nog voor elkaar krijgen met zo'n laconieke houding en dan die arrogante kwal van een Maurice die alles "een eitje" vindt.![]()
idd die maurice is een klein beetje arrogant....quote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:14 schreef RuiDaSilva het volgende:
[..]
Ik heb nou ook niet echt een hoge pet op van deze heren![]()
Nou, ik denk dat het eerder aan die Tayrone en Kris ligt. Zij waggelen er de hele tijd achteraan en komen niet met ideeën om de problemen op te lossen. Dan gaan ze hem zitten verwijten dat ze niet betrokken worden in de plannen, terwijl ze zelf helemaal niks voor elkaar krijgen.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:19 schreef appelsientje het volgende:
[..]
idd die maurice is een klein beetje arrogant....
Nee Maurice had hen een taak toebedeeld die hij vervolgens op het moment dat ze ze in uitvoering wilden brengen weer van hen afnam omdat meneer het allemaal zoveel beter weet.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:39 schreef kassenbouwer het volgende:
[..]
Nou, ik denk dat het eerder aan die Tayrone en Kris ligt. Zij waggelen er de hele tijd achteraan en komen niet met ideeën om de problemen op te lossen. Dan gaan ze hem zitten verwijten dat ze niet betrokken worden in de plannen, terwijl ze zelf helemaal niks voor elkaar krijgen.
quote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:19 schreef appelsientje het volgende:
[..]
idd die maurice is een klein beetje arrogant....
Oke oke een klein beetje heeeeeeel ergquote:
Maar als je die Kris en die Tayrone bezig ziet, dan zie je dat ze het misschien wel goed bedoelen, maar dat ze van regelen geen kaas hebben gegeten. Maurice voelt dat aan en stelt zich daarom zo op.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:44 schreef Tante Bep het volgende:
[..]
Nee Maurice had hen een taak toebedeeld die hij vervolgens op het moment dat ze ze in uitvoering wilden brengen weer van hen afnam omdat meneer het allemaal zoveel beter weet.
Ja, ik dacht ook alquote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:49 schreef Tante Bep het volgende:
Het bleek in elk geval een prima opdracht te zijn om het organisatietalent en de stressbestendigheid te testen...![]()
O ja ik dacht even met dat telefoontje uit Rotterdam jezus komt de koningin die tent nou openen maar dat bleek dus het pand ernaast te zijn.![]()
Dat kan ie helemaal niet weten of ze er al dan niet kaas van hebben gegeten want hij heeft ze niet eens de kans gegeven om dat te laten zien!quote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:48 schreef kassenbouwer het volgende:
[..]
Maar als je die Kris en die Tayrone bezig ziet, dan zie je dat ze het misschien wel goed bedoelen, maar dat ze van regelen geen kaas hebben gegeten. Maurice voelt dat aan en stelt zich daarom zo op.
Kijk, Maurice heeft natuurlijk ook zich fout opgesteld en had hen wat meer de kans moeten geven en ik had het ook zo absoluut niet gedaan, maar het resultaat had waarschijnlijk hetzelfde geweest. Van alle kandidaten geloof ik dat Tayrone en Kris gewoon het minst creatief in oplossingen bedenken en regelen zijn. Dat stralen ze uit. Die Maurice pikt dat onbewust op en gaat stelt zich daarom autoritair op. Het is gewoon de combinatie van die drie. Als er een ander bij had gezeten die wel wat meer ervaring had gehad, was dit ook echt anders gelopen.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:51 schreef Tante Bep het volgende:
[..]
Dat kan ie helemaal niet weten of ze er al dan niet kaas van hebben gegeten want hij heeft ze niet eens de kans gegeven om dat te laten zien!
Ben het met je eens dat Tayrone en Kris niet overtuigend overkomen in het creatief bedenken van oplossingen, zo vond ik het in de 1e afl. al bizar dat Tayrone zijn geld bestemd voor de presentatie ging besteden aan een nieuw jasje maar dit terzijde. Ik vrees echter dat als er een ander bij had gezeten met wel wat meer ervaring ook diegene een aanvaring zou hebben gehad met Maurice want hij weet het hoe dan ook toch beter en heeft daardoor zeer veel moeite met delegeren.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 23:00 schreef kassenbouwer het volgende:
[..]
Kijk, Maurice heeft natuurlijk ook zich fout opgesteld en had hen wat meer de kans moeten geven en ik had het ook zo absoluut niet gedaan, maar het resultaat had waarschijnlijk hetzelfde geweest. Van alle kandidaten geloof ik dat Tayrone en Kris gewoon het minst creatief in oplossingen bedenken en regelen zijn. Dat stralen ze uit. Die Maurice pikt dat onbewust op en gaat stelt zich daarom autoritair op. Het is gewoon de combinatie van die drie. Als er een ander bij had gezeten die wel wat meer ervaring had gehad, was dit ook echt anders gelopen.
Ja inderdaad !quote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:45 schreef Cheiron het volgende:
Wat een zak zeg die Maurice. Dat constante popi-jopie-ik-weet-het-allemaal-zo-goed.
Nu zeg ik niet dat Tayrone en Kris de helderste sterretjes zijn (al lijkt Tayrone mij wel sympathiek), maar dit soort mensen haalt bij mij ook het bloed onder de nagels vandaan
Het gebouw waar restaurant Las Palmas in komt te zitten heet ook Las Palmas, hier zit onder andere ook het Nederlands Fotomuseum. Het gebouw Las Palmas is door de koninging geopend op 18 april.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:49 schreef Tante Bep het volgende:
O ja ik dacht even met dat telefoontje uit Rotterdam jezus komt de koningin die tent nou openen maar dat bleek dus het pand ernaast te zijn.![]()
Daar gaat het dus juist om: chef-kok zijn is niet alleen maar koken, het is veel meer dan dat: regelen, creatief zijn, problemen oplossen, organiseren, dat soort dingen. Koken is voor een chef-kok eigenlijk al van ondergeschikt belang. Tenzij je daar een mannetje voor hebt, zoals duo Herman en David (die eigenlijk de baas is).quote:Op woensdag 16 mei 2007 21:00 schreef Tinkepink het volgende:
Ik zit nu naar de herhaling te kijken en het programma gaat me veel te langzaam. Koken wil ik zien, vis, gerechten! Niet dit gezwam.
En nu dus niet meer gelukkigquote:Op donderdag 17 mei 2007 11:55 schreef BliksemSchigt het volgende:
Ah tof, weer twee topics.
Inderdaadquote:Op dinsdag 15 mei 2007 22:50 schreef SterkStaaltje het volgende:
Die tayrone
Is het plan nu veranderd?![]()
Hebben we nu een ander plan?![]()
Wat is er met het eerste plan gebeurd?![]()
Maar die Maurice is idd een omhooggevallen pipo.![]()
Dan kijk je het verkeerde programma.quote:Op dinsdag 22 mei 2007 21:45 schreef Acathla het volgende:
Hoop dat de heren eens gaan koken.
Tja, gebrek aan zelfkennis kun je 'm niet verwijten inderdaad. Maar wat een sukkel zeg!quote:Op dinsdag 22 mei 2007 21:45 schreef BliksemSchigt het volgende:
Maurice. Wat een nerd zeg.
Ook mooi dat ie zelf zegt dat ie er niet geschikt voor is.
Inderdaad wat een gast zegquote:Op dinsdag 22 mei 2007 21:49 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Tja, gebrek aan zelfkennis kun je 'm niet verwijten inderdaad. Maar wat een sukkel zeg!![]()
En dan onderweg naar de supermarkt tegen de compagnon van den Blijker zichzelf vrij gaan zitten pleiten voor het feit dat er niet genoeg verse vis was afgeleverd door de schuld bij zijn teamleden neer te leggen, die hadden nl. om gamba's gevraagd (alsof ze geeist hadden dat het bevroren exemplaren moesten zijnquote:Op dinsdag 22 mei 2007 22:06 schreef golfer het volgende:
Ik verwachtte al dat ie terug zou komen op het uitstappen.
Naar de supermarkt gaan om diepvriesspullen te kopen.![]()
Dat andere team heeft het lekker voor elkaar.![]()
Jups erik doet het goed. Maar ik herken wel veel van hem uit de tijd dat ik nog met hem werkte: hij is vooral kok. Zolang hij maar met eten bezig is dan is hij zelfverzekerd en weet ie wat ie doet. Die organisatorische kant en zenuwenbeheerzen moet ie nog wel onder de knie gaan krijgen. Als hem dat lukt dan geef ik hem een goede kans.quote:Op dinsdag 22 mei 2007 22:06 schreef golfer het volgende:
Ik verwachtte al dat ie terug zou komen op het uitstappen.
Naar de supermarkt gaan om diepvriesspullen te kopen.![]()
Dat andere team heeft het lekker voor elkaar.![]()
Voorlopig geef ik Michel de beste kansen.quote:Op woensdag 23 mei 2007 00:03 schreef Fixers het volgende:
Jups erik doet het goed. Maar ik herken wel veel van hem uit de tijd dat ik nog met hem werkte: hij is vooral kok. Zolang hij maar met eten bezig is dan is hij zelfverzekerd en weet ie wat ie doet. Die organisatorische kant en zenuwenbeheerzen moet ie nog wel onder de knie gaan krijgen. Als hem dat lukt dan geef ik hem een goede kans.
Marcelquote:Op woensdag 23 mei 2007 01:36 schreef SterkStaaltje het volgende:
Waar heeft die marcel zijn restaurant? Dan ga ik daar niet eten in elk geval
Ja ik geef hem ook de meeste kans.. hij straalt een zekere rust en ervaring uit.quote:Op woensdag 23 mei 2007 00:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Voorlopig geef ik Michel de beste kansen.
Ken z'n kookkunsten nog niet, want die komen te weinig aan bod, maar qua overzicht houden en voortouw nemen springt hij er bij mij uit.
Hij mocht er maar 1 naar huis sturen... anders had hij dat wel gedaan..quote:Op woensdag 23 mei 2007 09:17 schreef kassenbouwer het volgende:
Tayron en Kris hadden er tegelijk met Maurice het vliegtuig in gestuurd kunnen worden. Onbegrijpelijk dat die twee ook een voldoende kregen.
Maar Michel lijkt me inderdaad ook de winnaar. Die straalt rust uit en lijkt alles onder controle te hebben.
Dat vraag ik mij van die Maurice ook afquote:Op woensdag 23 mei 2007 01:36 schreef SterkStaaltje het volgende:
Waar heeft die marcel zijn restaurant? Dan ga ik daar niet eten in elk geval
Dat staat hier [CUL-TV] Herman's Heldenquote:Op woensdag 23 mei 2007 19:53 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Dat vraag ik mij van die Maurice ook af![]()
Ghehehe, ja en die grote pauperbak van 'm gewoon hup op de stoep parkeren.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 21:45 schreef golfer het volgende:
Het is nog steeds niet best gesteld met de warenkennis van de heren kandidaten.
Dat blijkt maar weer uit die vistest die ze nu voor de kiezen krijgen.
David gaf trouwens in Rotterdam ook het goede voorbeeld door even lekker met de telefoon aan z'n oren in die peperdure auto van hem te bellen. Er kon zeker geen handsfree-setje meer vanaf?
Ze moesten een vis proberen te herkennen en zeggen wat hen de beste manier leek om m te bereiden, de viskennis was belabberd, ze gaan zo de vissen klaarmaken en moeten er ook nog een wijntje bij uitzoeken onder toeziend oog van een sommelier.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 21:48 schreef Acathla het volgende:
Ik schakel net in. Kan iemand even kort samenvatten wat er gebeurd is? Alvast bedankt!
Jawel standaard hebben ze zo'n 10 a 15 vissies in hun hoofd maar ze zijn nu natuurlijk in Afrika waar hele andere soorten voorkomen die we hier niet kennen.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 21:53 schreef kassenbouwer het volgende:
Wat ik dus niet snap: hoe kan de viskennis nou belabberd zijn? Herman zoekt naar goede viskoks. Mensen die dat dus denken te kunnen, geven zich op... Herman kiest er een paar uit die hij goed uit de voeten ziet gaan met vis bij die selectie... En dan blijken ze nu geen viskennis te hebben!??
Ik snap dat ook niet zo goed.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 21:53 schreef kassenbouwer het volgende:
Wat ik dus niet snap: hoe kan de viskennis nou belabberd zijn? Herman zoekt naar goede viskoks. Mensen die dat dus denken te kunnen, geven zich op... Herman kiest er een paar uit die hij goed uit de voeten ziet gaan met vis bij die selectie... En dan blijken ze nu geen viskennis te hebben!??
Ja, maar zoveel verschillen die vissen echt niet van wat wij hier hebben. Kingklip (wat je lang zag komen) en kabeljou zijn echt niet heel apart.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 22:13 schreef Tante Bep het volgende:
[..]
Jawel standaard hebben ze zo'n 10 a 15 vissies in hun hoofd maar ze zijn nu natuurlijk in Afrika waar hele andere soorten voorkomen die we hier niet kennen.
Herman roeit ook met die riemen die hij heeft. De echte goede koks komen hier natuurlijk niet op af, want die hebben hoogst waarschijnlijk al ergens een erg goede baan.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 21:53 schreef kassenbouwer het volgende:
Wat ik dus niet snap: hoe kan de viskennis nou belabberd zijn? Herman zoekt naar goede viskoks. Mensen die dat dus denken te kunnen, geven zich op... Herman kiest er een paar uit die hij goed uit de voeten ziet gaan met vis bij die selectie... En dan blijken ze nu geen viskennis te hebben!??
Precies ben het wel eens met je verhaal.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 22:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik snap dat ook niet zo goed.
Verder ontbreekt tot nu toe bij alle kandidaten wat een CHEF-kok zou moeten bezitten: een eigen stijl en de autoriteit om dat over te brengen aan anderen.
Ik zie die Tyrone hooguit als koksmaatje werken, maar zeker niet als chef.
Ben ik met je eens maar iets wat eigenlijk bij alle kandidaten ontbreekt is communicatie vermogen, het zijn stuk voor stille willies waar je ieder woord uit moet trekken en dat lijkt me ook niet echt handig als chef kok zijnde.quote:Op woensdag 30 mei 2007 09:43 schreef Stansfield het volgende:
Ik vind het ook een beetje tegenvallen qua viskennis. Maar het blijft toch altijd leuk om te kijken. Hij zou eigenlijk 1 persoon moeten hebben die de goede eigenschappen van al kandidaten in 1 heeft. De viskennis van Erik, het organistatietalent van michel en de netheid van tyrone.
Inderdaad, het lijken wel een stelletje stagiaires, maar ze blijken ervaring te hebben als (sous-)chefsquote:Op donderdag 31 mei 2007 10:59 schreef travelman het volgende:
Ik vind de kandidaten niet echt snugger overkomen; de kennis van vis en wijn vind ik ook erg tegenvallen. Ik ben benieuwd hoe ze geselecteerd zijn...
Helemaal mee eens. Het kan toch ook enigszins je carriere beschadigen, zoals je nu met Michel ziet...quote:Op vrijdag 1 juni 2007 08:41 schreef Utrecht het volgende:
Herman kiest natuurlijk zelf voor deze sollicitatie procedure.
Ik kan mij voorstellen dat veel chefs geen zin hebben om met hun kop op tv te komen om die leuke baan te krijgen.
Als ik bij mijzelf denk, zou ik ook niet op tv willen meedingen naar die droombaan. Ik zou dan denken stop die baan dan maar in je xxxx
Volgens mij komen toch de leftovers op dit programma op en mensen die graag met hun kop op tv willen
Ja, dat zit er wel dik in.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 22:10 schreef Acathla het volgende:
Dag Michel!
Ben ik het helemaal mee eenschquote:Op dinsdag 5 juni 2007 23:04 schreef golfer het volgende:
Het zal uiteindelijk wel gaan tussen die Gilko en Erik.
Waarbij de vraag bij mij overeind blijft of de uiteindelijke 'winnaar' ook daadwerkelijk als chef-kok in Las Palmas gaat werken, want ik vind ook hun niveau aan de lage kant om echt een goede chef-kok te zijn.
Ja 't valt me ook een beetje tegen om heel eerlijk te zijn, ze kunnen opzich wel koken.. maar ze missen iets.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 23:04 schreef golfer het volgende:
Het zal uiteindelijk wel gaan tussen die Gilko en Erik.
Waarbij de vraag bij mij overeind blijft of de uiteindelijke 'winnaar' ook daadwerkelijk als chef-kok in Las Palmas gaat werken, want ik vind ook hun niveau aan de lage kant om echt een goede chef-kok te zijn.
Leiderschapquote:Op woensdag 6 juni 2007 08:19 schreef appelsientje het volgende:
[..]
Ja 't valt me ook een beetje tegen om heel eerlijk te zijn, ze kunnen opzich wel koken.. maar ze missen iets.
Het was toch een sous-chef in opleiding sinds 2005, dus het was nog niet eens een souschef en dan denk je dat je chef kok kan worden bij een groot restaurant.quote:
Wanneer gaat het open? Want ik heb wel het idee, dat toen Herman vorige week het over 4 weken had, dat hij ook echt vier weken bedoelde (en niet vier weken vanaf het moment dat het was opgenomen...).quote:Op zondag 10 juni 2007 12:53 schreef Acathla het volgende:
Ergens was er een link op Fok! met videobeelden van het restaurant. Het is ook echt mooi geworden.
Heb ergens gelezen dat Las Palmas op zaterdag 23 juni open gaat.quote:Op maandag 11 juni 2007 15:07 schreef kassenbouwer het volgende:
[..]
Wanneer gaat het open? Want ik heb wel het idee, dat toen Herman vorige week het over 4 weken had, dat hij ook echt vier weken bedoelde (en niet vier weken vanaf het moment dat het was opgenomen...).
Gordon Ramsay: "YOU'RE SWEATING ON THE FUCKING FOOD!!quote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:16 schreef Tante Bep het volgende:
Ik vind het zo goor als ze met van die grote zweetdruppels het eten klaar staan te maken![]()
Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen soep fan ben... maar krijg toch wel trek...quote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:19 schreef golfer het volgende:
Wel weer een leuk reisje naar Marseille voor ze.
En de echte bouillabaise is daar goddelijk lekker.![]()
Omdat ie eerst open zal moeten zijn met werkende apparatuur en werkende mensen.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:38 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Waarom kunnen we nog niet reserveren voor die toko ?
Inderdaad jah , er is er geen een die er ook uit springt ofzo .quote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:13 schreef golfer het volgende:
Ik zie het met de 3 overgebleven kandidaten nog steeds niet zitten.
Allemaal een beetje dooie dienders zonder overwicht en initiatief.
Ja echt grappig om te zien. Verteld herman ze dat ze morgen naar marseille gaan. Zeggen zeg gewoon helemaal niets.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:13 schreef golfer het volgende:
Ik zie het met de 3 overgebleven kandidaten nog steeds niet zitten.
Allemaal een beetje dooie dienders zonder overwicht en initiatief.
Zal me niet verbazen als het geen van 3en wordquote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:58 schreef silentwaves_ het volgende:
[..]
Inderdaad jah , er is er geen een die er ook uit springt ofzo .
Ben benieuwd wie het gaat worden.
Misschien gaan ze in andere tenten van Herman & David werken, maar als chef zie ik ook niet gebeuren en zeker niet in Las Palmas.quote:Op woensdag 13 juni 2007 10:46 schreef Slasher het volgende:
Zal me niet verbazen als het geen van 3en word
Die IJsbrand is wel een stille kracht, maar wel een erg goede lijkt me.quote:Op woensdag 13 juni 2007 10:53 schreef SteveBallmer het volgende:
[..]
Misschien gaan ze in andere tenten van Herman & David werken, maar als chef zie ik ook niet gebeuren en zeker niet in Las Palmas.
Het valt me trouwens op dat IJsbrand een erg leuke job heeft bij die club.
Als ik die drie zie die daar voor Chef moeten gaan spelen wil ik eigenlijk niet reserverenquote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:38 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Waarom kunnen we nog niet reserveren voor die toko ?
Daar heb je een punt..........quote:Op woensdag 13 juni 2007 13:25 schreef Maybach het volgende:
[..]
Als ik die drie zie die daar voor Chef moeten gaan spelen wil ik eigenlijk niet reserveren
Zou het eten daar heel erg duur zijn? Als ik dat zo zag gisteren welquote:Op woensdag 13 juni 2007 13:25 schreef Maybach het volgende:
[..]
Als ik die drie zie die daar voor Chef moeten gaan spelen wil ik eigenlijk niet reserveren
Uit Wie wint Herman's Helden?quote:Op woensdag 13 juni 2007 20:43 schreef Utrecht het volgende:
Wie van de drie??
Poll: Wie wint Herman's HeldenErik Krispijn Michel
Tussenstand:
Ook een poll maken? Klik hier
Waarom niet 2 kleintjes maar 1 grote ?quote:Op dinsdag 12 juni 2007 21:59 schreef Fixers het volgende:
Van zo'n kachel gaat mijn hart als fornuisverkoper wel wat sneller klopper.
26 Juni officiele opening voor zo ver ik weetquote:Op vrijdag 15 juni 2007 16:35 schreef BliksemSchigt het volgende:
Dat Michel er nog steeds in zit is echt de grootste grap. Wanneer gaat die toko nou precies open? Kan nog nergens een datum vinden en een site hebben ze ook niet echt.
Het is 'om de hoek' - bijna dan. Dus misschien wel een kijkje nemen.
tis ook een leuk boek, en leuk gedaan door Herman. M.b.t H-H, loopt het een beetje? want ik heb er alleen wat flarderen van gehoord omdat ik lekker van m'n welverdiende vakantie aan het genieten ben en de offciele opening ook aan mij voorbij laat gaan. Had het die kale ook al laten weten,dus wandel wel eind juli ofsow die zaak wel binnen als ik dan ın Rotterdam ben.quote:Op vrijdag 15 juni 2007 17:25 schreef kassenbouwer het volgende:
Krispijn? Is dat z'n echte naam of meer het gevoel wat je krijgt in je buik na het eten van een van zijn culinaire creaties?
Ik heb trouwens daarnet het boek "Herrie in de Keuken" binnengekregen van bol.com. Ziet er leuk uit op het eerste oog![]()
IK ook...quote:Op dinsdag 19 juni 2007 21:40 schreef golfer het volgende:
Om in Hermans taalgebruik te blijven: dat kachelTJE en dat keukenTJE ziet er al behoorlijk werkbaar uit.
Ik kreeg trek van al die lekkere visSIES die nu al voorbij kwamen.
ben bang dat hij niet de enige zal zijnquote:Op dinsdag 19 juni 2007 22:07 schreef golfer het volgende:
Whehe, die Erik zakte de eerste proefdraai-avond wel even door de mand.
Totaal het overzicht kwijt en slecht communiceren.
Ja ik ook... echt.... had dit niet verwacht..quote:Op dinsdag 19 juni 2007 22:31 schreef golfer het volgende:
Ik kijk met open mond naar Kris.
Die doet het gewoon goed. Niet te geloven.![]()
Ik wilde net zoiets gelijks postenquote:Op dinsdag 19 juni 2007 22:35 schreef golfer het volgende:
Ik kijk normaal nooit naar Jensen, maar nu ga ik toch even kijken, want hij heeft Den Blijker en de 2 finalisten als gast.
Ja dat ga ik nu ook doenquote:Op dinsdag 19 juni 2007 22:35 schreef golfer het volgende:
Ik kijk normaal nooit naar Jensen, maar nu ga ik toch even kijken, want hij heeft Den Blijker en de 2 finalisten als gast.
Ja ik denk dat Erik gewoon erg goed is in het klaar maken van de gerechten.quote:Op woensdag 20 juni 2007 08:54 schreef PeRi het volgende:
Zo die Kris, had ik echt niet verwacht, vind hem zo'n mowgli. Erik viel tegen, maar ben benieuwd of ie nog terug zal slaan volgende week. Anders is het wel duidelijk dat Kris zal winnen. Volgende week bij Las Palmas buurten tijdens de uitzending
.
Aparte gast inderdaad jah, heb het gister gemist dus ga vandaag een poging doen..quote:Op woensdag 20 juni 2007 15:55 schreef Slasher het volgende:
[..]
Hij heeft idd een aparte houding, met zijn gezicht schuin naar achteren heel creepy
Ook als staat hij een beetje apart, hij heeft nu wel laten zien wat hij kon.. de rust , alles leif gewoon op rolletjes .quote:Op woensdag 20 juni 2007 18:10 schreef silentwaves_ het volgende:
[..]
Aparte gast inderdaad jah, heb het gister gemist dus ga vandaag een poging doen..![]()
= verlegenheid. Ik waardeer Kris steeds meer (zowel als kok als qua persoon). Ik vond zijn houding eerst ook onvriendelijk, maar als je hem goed observeert zie je dat het verlegenheid is, ook hoe hij praat.quote:Op woensdag 20 juni 2007 15:55 schreef Slasher het volgende:
Hij heeft idd een aparte houding, met zijn gezicht schuin naar achteren heel creepy
Ja dat was idd een mooie prestatie en herman was volgens mij ook onder de indruk (eindelijk)quote:Op donderdag 21 juni 2007 14:52 schreef Bagheera het volgende:
Leuk ook dat hij nu iedereen zo verrastte met zijn uitstekende prestatie als leidinggevende chefkok. Onverwacht talent zien is altijd gaaf.
Idd hij zet wel een prestatie neerquote:Op woensdag 20 juni 2007 21:35 schreef miss_dynastie het volgende:
Wow, Kris, ik ben echt onder de indruk
Met dit kutweer blijven we liever thuisquote:Op woensdag 20 juni 2007 08:54 schreef PeRi het volgende:
Volgende week bij Las Palmas buurten tijdens de uitzending.
Lijkt mij een goed plan.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 21:25 schreef kassenbouwer het volgende:
Geen van de kandidaten lijkt me goed genoeg om chef-kok van zo'n restaurant te worden. Ik denk eigenlijk dat Herman een ander aanstelt en de eventuele winnaar dat dan als sous-chef wordt aangesteld.
Daar gaat wel een beetje het herman-alike sfeertje mee verloren. Vooralsnog een wat rommelig begin. Wat doet die Renate Verbaan in deze show? Hoort daar m.i. niet thuis.quote:
Tja daar heb je een goed punt, ik wil ze gewoon aan 't werk zien....quote:Op dinsdag 26 juni 2007 21:39 schreef SmeerCaas het volgende:
[..]
Daar gaat wel een beetje het herman-alike sfeertje mee verloren. Vooralsnog een wat rommelig begin. Wat doet die Renate Verbaan in deze show? Hoort daar m.i. niet thuis.
RTL betaald he... Maar wat mij betreft mogen ze renate gelijk mee fileren. Of met een paar betonnen schoenen in de Maas gooien, ze zijn er nu toch vlakbij. Ze hoort totaal niet in een programma als dit. Daar hebben ze dus al mooi de plank mee misgeslagen. Het is dat er een bekende inzit, anders had ik al weggezapt. Het programma zelf is al wel vast geheel verpest door haar.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 21:39 schreef SmeerCaas het volgende:
[..]
Daar gaat wel een beetje het herman-alike sfeertje mee verloren. Vooralsnog een wat rommelig begin. Wat doet die Renate Verbaan in deze show? Hoort daar m.i. niet thuis.
Yupquote:Op dinsdag 26 juni 2007 21:49 schreef Slasher het volgende:
[..]
Je doelt op de outfit van zijn vrouw??![]()
Een bekende? Je bedoelt dat je Erik of Kris kent?quote:Op dinsdag 26 juni 2007 21:51 schreef Fixers het volgende:
[..]
RTL betaald he... Maar wat mij betreft mogen ze renate gelijk mee fileren. Of met een paar betonnen schoenen in de Maas gooien, ze zijn er nu toch vlakbij. Ze hoort totaal niet in een programma als dit. Daar hebben ze dus al mooi de plank mee misgeslagen. Het is dat er een bekende inzit, anders had ik al weggezapt. Het programma zelf is al wel vast geheel verpest door haar.
Ja het is net zoals MTIT, wel beetje een tegenvaller eigenlijkquote:Op dinsdag 26 juni 2007 21:51 schreef Fixers het volgende:
Het is dat er een bekende inzit, anders had ik al weggezapt. Het programma zelf is al wel vast geheel verpest door haar.
Het laat weinig aan de verbeelding overquote:
Erik is een ex-collega.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 21:56 schreef kassenbouwer het volgende:
[..]
Een bekende? Je bedoelt dat je Erik of Kris kent?
Ik lust wel een kreeftje of een stukje tarbot nu.quote:
En hoe vind je dan hoe hij het doet? Zou hij als chef daar op zijn plaats zijn?quote:
Qua koken doet ie het prima. Wat dat betreft vind ik hem de winnaar. Maar chef zijn betekent wat meer dan alleen kunnen koken, organisatie, planning en inkoop zijn ook belangrijk. De organisatie van Kris is beter in het programma, maar bij Jensen vorige week bleek dat hij wel veel te veel had ingekocht. Dat zijn dingen waar David dus op let, en die heeft uiteindelijk toch de broek aan op zakelijk gebied.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 22:20 schreef kassenbouwer het volgende:
[..]
En hoe vind je dan hoe hij het doet? Zou hij als chef daar op zijn plaats zijn?
Ja, staat bij ons ook op de planning.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 22:48 schreef appelsientje het volgende:
Mooi binnenkort maar eens langs gaan
Hij heeft wel een betere uitstraling... dan Kris.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 22:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, staat bij ons ook op de planning.
Leuke winnaar die Erik. Is de beste kok van die 2, maar moet z'n zenuwen wel in bedwang krijgen.
En dat is denk ik ook precies waarom ze voor Erik hebben gekozen. Kris - weet je wel - is gewoon niet representatief genoeg naar de gasten toe. Qua koken waren ze misschien even goed, Kris net iets beter in de organisatie. Uiteindelijk breekt die rare houding van 'm hem gewoon op.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 22:53 schreef appelsientje het volgende:
[..]
Hij heeft wel een betere uitstraling... dan Kris.
Na een beetje googlen kan ik niet eens een site vindenquote:Op dinsdag 26 juni 2007 22:55 schreef SHARKYKING het volgende:
Het is dus Erik geworden, gaf op het einde Kris de meeste kans!
Die zal door herman ook wel binnen gehaald worden
Weet iemand al een telefoonnummers of iets dergelijks waar je kan reserveren?
Lijkt me wel leuk om daar in juli een hapje te gaan eten, vandaar
Dat denk ik ook... Je zag het gewoon wel beter gaan met Erik, qua nerveusiteit e.dquote:Op dinsdag 26 juni 2007 22:56 schreef kassenbouwer het volgende:
Qua koken waren ze misschien even goed, Kris net iets beter in de organisatie. Uiteindelijk breekt die rare houding van 'm hem gewoon op.
Inderdaad, nog geen Internetsite van te vinden.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 22:58 schreef kassenbouwer het volgende:
Na een beetje googlen kan ik niet eens een site vinden... Wel vreemd
In ieder geval een telefoonnummer. Ondanks dat ze natuurlijk aandacht genoeg krijgen, blijf ik het raar vinden dat er vanavond geen site online was. Nu mensen geprikkeld zijn, willen ze actie ondernemen door uit te gaan zoeken hoe ze er kunnen komen eten en dan lukt het niet...quote:Op dinsdag 26 juni 2007 23:07 schreef golfer het volgende:
Gevonden via Iens:
http://www.iens.nl/restau(...)taurant.htms?r=23442
Je zou het hier verwachten: http://www.engelgroep.com/. Is echter al heel lang niets aan deze site gedaan. Herrie in 020 staat er nog niet eens op en Foody's nog wel, terwijl deze laatste al weer een tijdje dicht is. Vind het vreemd dat Herman en David zo weinig aandacht aan de site besteden. Beetje restaurant heeft tegenwoordig toch wel een internetsite.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 23:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad, nog geen Internetsite van te vinden.
Dat is natuurlijk de basis van de één-tweetjes tussen Den Blijker c.s. en SBS.quote:Op woensdag 27 juni 2007 10:55 schreef Utrecht het volgende:
Dit programma was natuurlijk een groot reclameblok voor Las Palmas, slimme publiciteit.
quote:Op woensdag 27 juni 2007 11:31 schreef SteveBallmer het volgende:
Dat is natuurlijk de basis van de één-tweetjes tussen Den Blijker c.s. en SBS. RTL
Inderdaad. Helemaal toen je het begin terugzag toen hij zijn inrichting moest presenteren. Blij dat hij gewonnen heeft, hij kan tenminste wel echt lachen en plezier uitstralen.quote:Op dinsdag 26 juni 2007 22:58 schreef Slasher het volgende:
[..]
Dat denk ik ook... Je zag het gewoon wel beter gaan met Erik, qua nerveusiteit e.d
Net gebeld om te vragen of ze een website hebben, maar je kunt pas vanaf 29 juni reserveren. Misschien dat dan ook pas de website in de lucht gaat?quote:Super visrestaurant nu open!
Op 26 juni opent het grootste visrestaurant van Nederland haar deuren. Het gaat om restaurant Las Palmas van topkok Herman den Blijker. De voorbereidingen en de zoektocht naar de nieuwe chefkok waren elke week te volgen op RTL5 in het programma Herman's Helden. Het restaurant ligt op de kop van zuid in Rotterdam en biedt plaats aan zo'n 200 personen. Den Blijker heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Er worden in de grote open keuken alleen seizoensvissen geserveerd. Gasten kunnen hun vis zelf uitzoeken van de verse vis uitstalling of de bassins met levende schaaldieren. Verser kan niet. Restaurant Las Palmas, Wilhelminakade 330, Rotterdam, tel. 010 – 234 51 22
Ja, vond ik dus ook. Vond er heel weinig aan, en die speech van Opstelten was natuurlijk helemaal een aanfluiting. Was die gast dronken ofzo?!?quote:Op woensdag 27 juni 2007 08:32 schreef Karina het volgende:
Ik vond het een leuk programma, maar de finale was helemaal niets. Waarom moet het altijd zo schreeuwerig en met een zooi publiek op een plein? Wat mij betreft hadden ze gewoon allebei nog een keertje de keuken moeten runnen en dat Herman dan de winnaar eruit had gepikt.
Ja, dat dat restaurant geen site heeft, is gewoon slecht. Blijkbaar denken ze dat ze nu voldoende aandacht gegenereerd hebben en vinden ze het minder belangrijk. Terwijl je nieuwsgierige mensen juist de kans moet geven om op een laagdrempelige manier alvast iets meer te weten te kunnen komen over het restaurant zonder gelijk te hoeven bellen...quote:Op donderdag 28 juni 2007 11:48 schreef Heufje het volgende:
Ben erg benieuwd of er nu ook iets voor kinderen op de kaart komt. Gedurende de serie heeft David wel aangegeven dit te willen, Herman vond het alleen niet zo'n fantastisch idee.
Lijkt mij leuk om in het weekend een keer te lunchen met vrouw en kind, liefst bij mooi weer op terras, als ze tenminste ook voor lunch open zijn en een terras hebben.
Daarom zouden ze dus een site moeten hebben, dan kan je dit soort zaken makkelijk nagaan.
Indd, bizar dat ze dat niet inzien.quote:Op donderdag 28 juni 2007 11:51 schreef kassenbouwer het volgende:
[..]
Ja, dat dat restaurant geen site heeft, is gewoon slecht. Blijkbaar denken ze dat ze nu voldoende aandacht gegenereerd hebben en vinden ze het minder belangrijk. Terwijl je nieuwsgierige mensen juist de kans moet geven om op een laagdrempelige manier alvast iets meer te weten te kunnen komen over het restaurant zonder gelijk te hoeven bellen...
Ja, zonder die site valt dat moeilijk te zeggen zo.quote:Op donderdag 28 juni 2007 12:29 schreef Slasher het volgende:
maar het is dus geen restaurant in het top segment?
Mwoah, als je er een beetje voor gaat red je het daar niet mee denk ik..quote:Op donderdag 28 juni 2007 12:44 schreef kassenbouwer het volgende:
Ik verwacht niet dat je meer dan 40 per persoon kwijt bent...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |