abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 8 mei 2007 @ 21:41:45 #1
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_49161390
Schokkend gesteld met de warenkennis der Nederlandsche koks.

Nu vond ik het de vorige keer al slecht gesteld met de warenkennis over vlees, blijkt het bij vis ook niet al te best te zijn. Nu werk ik als keukenhulp al 8 jaar in de horeca bij (en ik geef eerlijk toe dat ik hier ook niets zou presteren), maar als dit vakmensen zijn...

[ Bericht 50% gewijzigd door Acathla op 08-05-2007 21:43:41 (Toevoeging) ]
Love will be my strongest weapon
  dinsdag 8 mei 2007 @ 21:44:09 #2
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_49161515
Je gaat je afvragen hoe die selectie was...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 8 mei 2007 @ 21:45:38 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_49161594
Krijgen we het nou alweer in diverse fora?
Hermans Helden: Den Blijker zoekt een wederom chef.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_49161606
Ja, de echte vakmensen komen hier niet op af.
Oh, and that's a bad miss!
  dinsdag 8 mei 2007 @ 21:46:05 #5
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_49161613
inderdaad zéér slecht gesteld.. sommige dingen die hij vertelde had ik wel goed gehad en hadden vele andere koks ook zeker moeten weten / kunnen
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 8 mei 2007 @ 21:46:06 #6
111843 Cassius
Something's fucky
pi_49161614
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 21:44 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Je gaat je afvragen hoe die selectie was...
Heb je gezien hoe ze met die cv's omgingen
  dinsdag 8 mei 2007 @ 21:46:25 #7
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_49161638
Ik vraag me af wat er op koksscholen geleerd wordt...

Misschien kan Euc of een andere kok (i.o) toelichten of het echt zo triest gesteld is met de warenkennis en/of lessen op de Nederlandse koksscholen.
Love will be my strongest weapon
  dinsdag 8 mei 2007 @ 21:48:31 #8
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_49161728
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef golfer het volgende:
Krijgen we het nou alweer in diverse fora?
Hermans Helden: Den Blijker zoekt een wederom chef.
Vorige programma van Herman had hier toch ook een eigen topic? Daarom dacht ik dat deze in CUL wel bestaansrecht had.

Goed. Het omgaan met de cv's was geen hoogstandje, maar ik vind dat je als kok wel de moeite moet nemen om een fatsoenlijk cv + toelichting op te sturen. Of de echte vakmensen hierop afkomen? Geen idee, maar er zullen toch niet allemaal gloryhunters zijn.
Love will be my strongest weapon
  dinsdag 8 mei 2007 @ 21:49:59 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_49161791
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 21:48 schreef Acathla het volgende:

.Of de echte vakmensen hierop afkomen? Geen idee, maar er zullen toch niet allemaal gloryhunters zijn.
Echte topkoks zullen hier niet op afkomen omdat die meestal al een goede betrekking of eigen restaurant hebben.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 8 mei 2007 @ 21:50:58 #10
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_49161840
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 21:46 schreef Acathla het volgende:
Ik vraag me af wat er op koksscholen geleerd wordt...

Misschien kan Euc of een andere kok (i.o) toelichten of het echt zo triest gesteld is met de warenkennis en/of lessen op de Nederlandse koksscholen.
ik zit nu in het 3e jaar van de MHS, en heb slechts 2 jaar lang, 3 uur warenkennis per jaar gehad. maar dat is zeker genoeg om te weten voor een simpele kok en ik heb in de keuken 3 jaar lang 1 dag (avond of middag) les gehad en ook geleerd te fileren(inmiddels zonder ons te snijden) en weten ook gewoon verder alle kooktechnieken, snijtechnieken etc.

bij mij op school zit ook de koksopleiding en die hebben zoveel meer les in warenkennis van dezelfde leraar en nog meer dagen les op school (en in de praktijk dmv. stage) en als ik die soms bezig zie zijn ze echt duidelijk beter dan de personen hier op tv
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef golfer het volgende:
Krijgen we het nou alweer in diverse fora?
Hermans Helden: Den Blijker zoekt een wederom chef.
CUL imo
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 8 mei 2007 @ 22:11:19 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_49162831
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 21:50 schreef Erosjuhhh het volgende:


CUL imo
Mooi, dan hou ik mijn postings erover hier.

Ik moet wel lachen om de verschillende aanpak van die 8 kandidaten.
Die ene jongen die steeds maar roept dat ie zoveel talent heeft en vervolgens z'n prioriteit legt bij het uitzoeken van een nieuw koks-jasje.

Die andere vent (Richard?) die gelijk een stel professionals optrommelt, inclusief een reclamebureau.

Wat een verschil.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 8 mei 2007 @ 22:16:04 #12
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_49163097
Ik zou het ook wel leuk vinden (maar dat is het doel weer niet helaas) om wat dieper in te gaan op wat sommigen juist fout deden. Wáarom ze de verkeerde vissoort/technieken gebruiken. Dat had misschien wat meer inzicht gegeven.

Aangezien ik niet meer van plan ben om een koksopleiding te volgen, leek het me wel leuk om op zo'n manier wat tips over te houden. Alhoewel de praktijk altijd de beste leermanier is.
Love will be my strongest weapon
  dinsdag 8 mei 2007 @ 22:18:01 #13
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_49163189
dat zou het inderdaad stukken leuker en interessanter maken!
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 8 mei 2007 @ 22:21:12 #14
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_49163338
Als deze tent flopt is Herman behoorlijk wat centen kwijt, gelukkig heeft ie dan z'n contract met RTL nog.
Ik vraag me eigenlijk ook meteen af of een visrestaurant voor 150 man niet te groot is?

En Herman heeft zich flink in z'n kop geschoren
  dinsdag 8 mei 2007 @ 22:29:09 #15
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_49163758
ik vraag het me ook af, er zit al een grandioos (Goed lopend (zit iig altijd vol) cafe-restaurant-eetcafe namelijk hotel new york vind t ook knap dat ze het aandurven.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 8 mei 2007 @ 22:34:43 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_49164050
Die 'ik heb zoveel talent, maar ik kan mijn tekstje niet zonder stotteren van een papiertje oplezen' is tot mijn verbazing doorgedrongen tot de laatste 6.

Of is dat nou echt de spreekwoordelijke excuus-neger?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 8 mei 2007 @ 22:35:18 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_49164093
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 22:21 schreef SiGNe het volgende:


En Herman heeft zich flink in z'n kop geschoren
Uitgeschoten tijdens het vis-fileren, denk ik.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_49164171
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 22:29 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik vraag het me ook af, er zit al een grandioos (Goed lopend (zit iig altijd vol) cafe-restaurant-eetcafe namelijk hotel new york vind t ook knap dat ze het aandurven.
Vergeet niet alle andere nieuwe restaurants die nu onder in de Montevideotoren (zo heet ie toch!?) zitten...
Maak nie regtig saak nie
  dinsdag 8 mei 2007 @ 22:57:45 #19
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_49165221
ik bedoel maar... overbevissing maakt nie uit joh
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 8 mei 2007 @ 23:28:43 #20
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_49166590
ik ben wel blij dat die ene emilio eruit is
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_49167012
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 22:21 schreef SiGNe het volgende:
Als deze tent flopt is Herman behoorlijk wat centen kwijt,
Zolang ie met zoveel man naar Zuid Afrika kan, is er weinig mis met de centen van Herman, waar ze dan ook vandaan komen/gesponsord worden

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 09-05-2007 00:34:42 ]
  dinsdag 8 mei 2007 @ 23:47:23 #22
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_49167320
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 23:38 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Zolang ie met zoveel man naar Zuid Afrika kan, is er weinig mis met de centen van Herman, waar ze dan ook vandaan/gesponsord worden
Dat reisje wordt natuurlijk betaald door RTL, maar de kosten van het restaurant opzetten, de verbouwing, de inrichting, personeelskosten, etc. zal toch echt voor herman zelf zijn.
  dinsdag 8 mei 2007 @ 23:50:49 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_49167437
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 23:47 schreef SiGNe het volgende:


Dat reisje wordt natuurlijk betaald door RTL, maar de kosten van het restaurant opzetten, de verbouwing, de inrichting, personeelskosten, etc. zal toch echt voor herman zelf zijn.
Herman en vooral zijn zakelijke partner David, die wat dat betreft eigenlijk de baas is.
Herman mag beslissen wat er gekookt wordt en door wie. De rest wordt door David beslist.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 9 mei 2007 @ 01:08:40 #24
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_49169538
Ik vatte die 2 even samen als Herman aangezien hij toch voornamelijk het gezicht van het restaurant is.

Ik vraag me overigens ook af hoe vaak Herman over een tijdje zelf in zijn restaurant gaat koken.
Zeker ivm. die deal met RTL, hij zal toch ook programma's moeten blijven maken en dat combineren met koken in een restaurant lijkt me een flinke taak.
En als hij zelf niet in het restaurant staat voelen mensen zich toch een beetje bekocht.
Zelfde als je naar een musical gaat en je krijgt de understudy
pi_49169730
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 01:08 schreef SiGNe het volgende:
Ik vatte die 2 even samen als Herman aangezien hij toch voornamelijk het gezicht van het restaurant is.

Ik vraag me overigens ook af hoe vaak Herman over een tijdje zelf in zijn restaurant gaat koken.
Zeker ivm. die deal met RTL, hij zal toch ook programma's moeten blijven maken en dat combineren met koken in een restaurant lijkt me een flinke taak.
En als hij zelf niet in het restaurant staat voelen mensen zich toch een beetje bekocht.
Zelfde als je naar een musical gaat en je krijgt de understudy
Volgens mij is het helemaal niet de bedoeling dat hij er gaat koken. Hij zoekt niet voor niets een Chef. Zelfde als Fifteen, daar verwacht je ook niet dat Jamie staat te koken. Ik denk dat hij hooguit een keer met z'n dikke sigaar aan de bar zal zitten. Lekker een oestertje wegslurpen ofzo
pi_49169926
Herman is allang weer bezig met een nieuw programma gok ik zo, al is het maar in zijn hoofd.
Ik krijg gewoon niet de indruk bij hem dat ie nog vaak achter zijn kacheltje staat te koken.
Maakt niet uit, zijn kennis van produkten etc. is wel indrukwekkend.
pi_49169937
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 01:28 schreef Bluezz het volgende:
Herman is allang weer bezig met een nieuw programma gok ik zo, al is het maar in zijn hoofd.
Ik krijg gewoon niet de indruk bij hem dat ie nog vaak achter zijn kacheltje staat te koken.
Maakt niet uit, zijn kennis van produkten etc. is wel indrukwekkend.
Tenminste, dat lijkt zo,...
  woensdag 9 mei 2007 @ 03:29:06 #28
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_49171020
Ow heb ik weer iets gemist
Hoop dat ie vandaag herhaald wordt dan kan ik het weer kijken
Beter iets te laat toch
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 9 mei 2007 @ 07:34:20 #29
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_49171442
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef golfer het volgende:
Krijgen we het nou alweer in diverse fora?
Hermans Helden: Den Blijker zoekt een wederom chef.
Ja we gaan hier praten over het culinaire gedeelte. Net zoals met MTIT
Where law ends, tyrrany begins.
  woensdag 9 mei 2007 @ 08:04:39 #30
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_49171700
Ik vond het een leuke programma gisteren
Die ene gast die werd weg gestuurd en ook te laat was op z'n afspraak en daar het verkeer de schuld van gaf.... DAN GA JE TOCH EERDER WEG!! Je wilt die baan of niet.
En als ik het programma mag geloven volgende week gelijk ruzie in de groep
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_49171716
vallen er nu elke x een paar af ofzo?

En dan blijft er 1 over die chef wordt?
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_49171728
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef Brentmeister het volgende:
Ja, de echte vakmensen komen hier niet op af.
En al kwamen ze hier op af, dan werden ze niet geselecteerd. Dat maakt immers geen leuke TV. Plus dat Herman denk ik een kneedbare kok zoekt, geen eigenwijze chef die alles al weet en kan.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_49172418
Wat een arrogante klojo is die Maurice.
Leuk programma
Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity, you go around the circle to sanity, and on the other end of the circle close to insanity, but not insanity, is unsanity
pi_49173030
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 01:08 schreef SiGNe het volgende:
Ik vatte die 2 even samen als Herman aangezien hij toch voornamelijk het gezicht van het restaurant is.

Ik vraag me overigens ook af hoe vaak Herman over een tijdje zelf in zijn restaurant gaat koken.
Zeker ivm. die deal met RTL, hij zal toch ook programma's moeten blijven maken en dat combineren met koken in een restaurant lijkt me een flinke taak.
En als hij zelf niet in het restaurant staat voelen mensen zich toch een beetje bekocht.
Zelfde als je naar een musical gaat en je krijgt de understudy
De meeste grote bekende chefs staab nauwelijks nog achter de kachel. Of ze hebben meerdere restaurants zoals Herman zelf maar ook Jamie Oliver en Gordon Ramsay. Die zijn meer bezig met PR, TV en het uitwerken van menu's. Of ze werken zelfs op een freelance-consultancy basis zoals Albert Roux dat bijvoorbeeld doet.

Ik heb overigens nog met die Erik in een hotel gewerkt. ('k was een 'zwarte' daar). Die is best enthousiast en serieus met zijn vak bezig. Maar ook in dat hotel (één ster michelin) stond de chef weinig écht te koken. Hij was meer bezig met uitgiftes en controle in de andere keukens. Je komt de directeur van de bank toch immers ook niet bij het loket tegen? Waarom zou dat in de keuken wel moeten zijn?
  woensdag 9 mei 2007 @ 12:49:52 #35
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_49180114
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 09:23 schreef Fixers het volgende:

[..]

De meeste grote bekende chefs staab nauwelijks nog achter de kachel. Of ze hebben meerdere restaurants zoals Herman zelf maar ook Jamie Oliver en Gordon Ramsay. Die zijn meer bezig met PR, TV en het uitwerken van menu's. Of ze werken zelfs op een freelance-consultancy basis zoals Albert Roux dat bijvoorbeeld doet.

Ik heb overigens nog met die Erik in een hotel gewerkt. ('k was een 'zwarte' daar). Die is best enthousiast en serieus met zijn vak bezig. Maar ook in dat hotel (één ster michelin) stond de chef weinig écht te koken. Hij was meer bezig met uitgiftes en controle in de andere keukens. Je komt de directeur van de bank toch immers ook niet bij het loket tegen? Waarom zou dat in de keuken wel moeten zijn?
Gordon Ramsay heeft ook een restaurant in Dubai en 2 in Tokio, lijkt me niet dat hij daar veel staat te koken.
Vraag me alleen wel iets af, Hermen den Blijker is ooit eens een michelinster kwijtgeraakt omdat hij zelf amper achter het fornuis te vinden was, Parkzich verloor ook 2 sterren toen de chef naar een ander restaurant ging.
Waarom heeft dat engelse restaurant van Gordon nog steeds 3 sterren als hij er zelf amper te vinden is?
pi_49180973
Is Herman zijn ster kwijt geraakt omdat hij er nauwelijks te vinden was? Of omdat de kwaliteit achteruit gegaan is toen hij er niet meer was.
Oh, and that's a bad miss!
  woensdag 9 mei 2007 @ 13:38:34 #37
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_49182336
Was leuk. Alleen ik vraag me af hoe het zit met de selectieprocedure. Ik kan nog beter fileren dan veel van die 'koks' die meededen. Hoe zijn ze daar ooit doorheen gekomen (of waren er zo weinig aanmeldingen.
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
  woensdag 9 mei 2007 @ 13:43:39 #38
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_49182538
Ik krijg het idee dat het een grote vreetschuur word, beetje zoals Hotel New York ernaast...
Grote, hoge open ruimte met iets teveel echo/galm en te vol met tafels en stoelen...
Moet het eerst maar eens zien allemaal......

Trouwens ook niet altijd even makkelijk om met een groep mensen uiteten te gaan die allemaal vis lusten of het willen ruiken tijdens eten. Hopelijk word daar wel rekening mee gehouden?!

Maargoed, verder leuk programma.....Volgende week rellen!!!!
It's all a blur!!!
  woensdag 9 mei 2007 @ 15:45:38 #39
83951 rashudo
project 2501
pi_49187825
Is er nog iets van een herhaling, of een site waar je de oude aflevering kan bekijken? Kan het nergens vinden.
Their eyes opaque.
  woensdag 9 mei 2007 @ 15:49:28 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_49188024
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 15:45 schreef rashudo het volgende:
Is er nog iets van een herhaling, of een site waar je de oude aflevering kan bekijken? Kan het nergens vinden.
Vanavond wordt het om 20:30 op RTL-7 herhaald.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 9 mei 2007 @ 16:00:52 #41
83951 rashudo
project 2501
pi_49188606
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 15:49 schreef golfer het volgende:

[..]

Vanavond wordt het om 20:30 op RTL-7 herhaald.
Thanks Snap niet dat ik daar over heen gelezen heb.
Their eyes opaque.
  woensdag 9 mei 2007 @ 17:24:09 #42
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_49191772
Die Maurice ofzo? zum kotsen zeg. Die zal het wel worden dan. Ik kan met koks meestal niet opschieten, dus ik heb perfecte voelsprieten voor zulke zaken
pi_49194181
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 23:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Herman en vooral zijn zakelijke partner David, die wat dat betreft eigenlijk de baas is.
Herman mag beslissen wat er gekookt wordt en door wie. De rest wordt door David beslist.
Precies, als David wil dat er frietjes en kibbeling komen voor de kiddo's, dan komen er magnifique kibbeling en dito frietjes voor de kindertjes. Hoe moeilijk Herman ook kijkt :-)
Take on the situation, but not the torment ...
  woensdag 9 mei 2007 @ 20:13:06 #44
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_49197763
Ik vond de warenkennis bedroevend om te zien en hoe sommige de vis stonden te verpesten....
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 10 mei 2007 @ 00:47:36 #45
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_49210552
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 20:13 schreef Martijn_77 het volgende:
Ik vond de warenkennis bedroevend om te zien en hoe sommige de vis stonden te verpesten....
die ene uit groep 1
Volgens mij was z'n mes hartstikke bot of zat ie het met de verkeerde kant van z'n met te doen.
Ik heb zelf absoluut geen verstand van vis en hoe je moet fileren, maar ik zou er in elk geval niet zo'n zooitje van maken.
't leek of ie gehakt probeerde te maken.
pi_49210770
En dat met een vinger in het verband
pi_49210844
Je snapt toch echt niet dat sommigen daadwerkelijk een vakopleiding hebben gedaan als je dat hakwerk zag in het begin

En die Maurits, wat een grote bek heeft die vent zeg! Die had in de preview van volgende week zo te zien al flink bonje!
  donderdag 10 mei 2007 @ 08:54:22 #48
83951 rashudo
project 2501
pi_49214404
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 00:57 schreef Tante Bep het volgende:
Je snapt toch echt niet dat sommigen daadwerkelijk een vakopleiding hebben gedaan als je dat hakwerk zag in het begin

En die Maurits, wat een grote bek heeft die vent zeg! Die had in de preview van volgende week zo te zien al flink bonje!
Het zal wel een fijne sfeer worden in de keuken met iemand die constant conflict opzoekt.
Their eyes opaque.
pi_49221907
dat is toch die man die nog niet weet dat die gay is?
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_49222553
Wat achtergrond over de kandidaten:
http://www.rtl.nl/(/servi(...)i/Hermans_Helden.xml
  donderdag 10 mei 2007 @ 21:27:14 #51
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_49243106
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 00:47 schreef SiGNe het volgende:
die ene uit groep 1
Volgens mij was z'n mes hartstikke bot of zat ie het met de verkeerde kant van z'n met te doen.
Ik heb zelf absoluut geen verstand van vis en hoe je moet fileren, maar ik zou er in elk geval niet zo'n zooitje van maken.
't leek of ie gehakt probeerde te maken.
Idd, als ie visgehakt had willen maken was ie goed op weg
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_49372404
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 13:20 schreef n0a het volgende:
Wat achtergrond over de kandidaten:
http://www.rtl.nl/(/servi(...)i/Hermans_Helden.xml
mja, jammer dat daar dan weer geen fotootjes van de kandidaten bij staan, ik ga ff zoeken..
pi_49372953
Mag dit in de OP please?



Erik (28) werkt momenteel als sous chef in Brasserie Goeie Louisa - Grand Hotel Karel V te Utrecht. Hij woont samen met zijn vriendin in Amersfoort. Hij houdt erg van reizen, culinair genieten en goed gezelschap.

Erik begon in 1996 in het koksvak tijdens zijn stage voor de opleiding tot basiskok aan de Middelbare Hotel School in Apeldoorn. Na zijn stage is hij door middel van verschillende baantjes uitgekomen tot waar hij nu is.

Zelf zegt hij dat hij altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging en dat is ook de reden waarom hij mee wil doen aan ‘Hermans Helden’. Volgens Erik zullen zijn persoonlijkheid, gastgerichtheid, voorgaande werkervaring en teamgeest samen met zijn passie voor het vak zorgen voor een goed lopend, stabiel en knallend nieuw bedrijf.




Gilko (36) werkt op dit moment als chef-kok van restaurant Wijn of Water in Rotterdam. Hij is vader van twee jongens.

Al sinds 1986 zit Gilko in het koksvak en heeft op veel verschillende plaatsen zijn ervaring opgedaan. Hij heeft met veel wedstrijden meegedaan en daarmee een aantal prijzen gewonnen. Daarbij is hij ook opgeleid tot leermeester.

Gilko vindt het zelf een mooie uitdaging om als chef-kok in een mooi restaurant een mooi product neer te zetten en lekker te koken. Hij komt oorspronkelijk uit Zeeland dus dat hij met vis wil werken is niet vreemd.



Krispijn (28) heeft op het moment zijn eerste baan als chef-kok bij restaurant ‘Stockholm’ te Rotterdam, en volgens hem is het een groot succes. Hij woont samen met zijn vriendin in Rotterdam.

Kris werkt sinds 1998 in de horeca en is begonnen als leerling bij Sieberen Meerema in Café Rotterdam. Na verschillende banen als chef de partie en sous chef heeft hij zich opgewerkt als chef-kok.

Lef en skills maken Kris een geschikte kandidaat voor de nieuwe chef-kok van het nieuwe restaurant van Herman. Daarnaast vind hij schaal- en schelpdieren de mooiste producten die er zijn, omdat er eindeloos mee gevarieerd kan worden.

Een reden voor Kris om mee te doen aan het programma is het verwerven van bekendheid.



Maurice (36) heeft zijn eigen hotel-restaurant in Scherpenisse, de Gouden Leeuw, en runt dit samen met zijn vrouw. Hij is vader van twee kinderen, Stijn en Daan.

Maurice is een Zeelander in hart en nieren en weet als geen ander hoe je met vis om moet gaan.

Zeeland wordt hem echter iets te klein en Maurice wil uit de anonimiteit van de provincie. Hij grijpt de uitdaging aan om Herman te laten zien dat hij heel goed weet hoe met vis gewerkt moet worden.



Michel (41) noemt zichzelf enthousiast, een kookgek en een teamplayer. Op het moment werkt hij als chef-kok in restaurant Met De Franse Slag.

Hij is al sinds 1993 chef-kok en heeft in verschillende restaurants ervaring opgedaan. Hij vindt echter dat hij zijn creativiteit en originaliteit niet kan toepassen op zijn dagelijkse werkzaamheden die bestaan uit inkoop, calculatie, afspraken maken met leveranciers en aansturen van collega’s.

Daarom is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin hij zijn sterke kanten juist kan laten zien en zich verder kan ontwikkelen. Hij besloot mee te doen aan het programma omdat hij het een uitdaging vindt om in een visrestaurant met de scepter te mogen zwaaien en om zich met andere collega’s te meten.



Tyron (31) komt oorspronkelijk van de Caribische eilanden en heeft daarom veel affiniteit met vis. Vis is dan ook zijn specialiteit in keuken.

Tyron is naar eigen zeggen stressbestendig, creatief en perfectionistisch. In 1999 heeft hij meegedaan aan de Caribbean Competition in Miami en heeft hier een gouden medaille gewonnen.

Hij heeft veel werkervaring opgedaan op de Antillen, maar werkt nu bij restaurant Odyssee in Rotterdam-Zuid. Tayron woont samen in Rotterdam en heeft vele interesses waaronder: cateren voor vrienden, familie en bekenden, fitness, voetbal, volleybal en vechtsport.

De 2 kandidaten die het programma inmiddels al weer hebben moeten verlaten :



Emilio


Lex
pi_49373034
Die Maurice is dus al hotel/restaurant eigenaar, ik denk niet dat je dan nog bij een ander in de keuken kunt gaan staan, zeker niet als je zo eigengereid bent als hij.
pi_49420628
Ik word bloednerveus van die gasten, hoe moeten ze dat allemaal nog voor elkaar krijgen met zo'n laconieke houding en dan die arrogante kwal van een Maurice die alles "een eitje" vindt.
pi_49420777
Die zou ik met liefde op zijn bek timmeren, wat een arrogante hond
Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity, you go around the circle to sanity, and on the other end of the circle close to insanity, but not insanity, is unsanity
pi_49420783
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:11 schreef Tante Bep het volgende:
Ik word bloednerveus van die gasten, hoe moeten ze dat allemaal nog voor elkaar krijgen met zo'n laconieke houding en dan die arrogante kwal van een Maurice die alles "een eitje" vindt.
Nou je kan beter die Maurice hebben creatieve ideeën komt, dan die andere twee lamzakken. En al die topkoks zijn arrogante kwallen en geen muurbloempjes...
Maak nie regtig saak nie
pi_49420796
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:11 schreef Tante Bep het volgende:
Ik word bloednerveus van die gasten, hoe moeten ze dat allemaal nog voor elkaar krijgen met zo'n laconieke houding en dan die arrogante kwal van een Maurice die alles "een eitje" vindt.
Ik heb nou ook niet echt een hoge pet op van deze heren
Music is no longer an expression of the soul or the work of an artist; it's a 'product' that is manufactured, packaged, catalogued, distributed, managed, regulated, and above all sold! http://xiph.org/about/
pi_49420836
Wel prachtige locaties trouwens... Een jaar geleden zat ik er nog
Maak nie regtig saak nie
  dinsdag 15 mei 2007 @ 22:19:04 #60
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_49421041
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:14 schreef RuiDaSilva het volgende:

[..]

Ik heb nou ook niet echt een hoge pet op van deze heren
idd die maurice is een klein beetje arrogant....
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_49422077
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:19 schreef appelsientje het volgende:

[..]

idd die maurice is een klein beetje arrogant....
Nou, ik denk dat het eerder aan die Tayrone en Kris ligt. Zij waggelen er de hele tijd achteraan en komen niet met ideeën om de problemen op te lossen. Dan gaan ze hem zitten verwijten dat ze niet betrokken worden in de plannen, terwijl ze zelf helemaal niks voor elkaar krijgen.
Maak nie regtig saak nie
  dinsdag 15 mei 2007 @ 22:39:39 #62
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_49422082
een beetje? En hij had geen zin om authoritair te gaan doen hij deed volgens mij niet anders.
  dinsdag 15 mei 2007 @ 22:41:43 #63
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_49422168
Tering.. wat een klootzak is die Maurice, hij denkt echt dat hij het bij het goede eind heeft..
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_49422315
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:39 schreef kassenbouwer het volgende:

[..]

Nou, ik denk dat het eerder aan die Tayrone en Kris ligt. Zij waggelen er de hele tijd achteraan en komen niet met ideeën om de problemen op te lossen. Dan gaan ze hem zitten verwijten dat ze niet betrokken worden in de plannen, terwijl ze zelf helemaal niks voor elkaar krijgen.
Nee Maurice had hen een taak toebedeeld die hij vervolgens op het moment dat ze ze in uitvoering wilden brengen weer van hen afnam omdat meneer het allemaal zoveel beter weet.
  dinsdag 15 mei 2007 @ 22:44:10 #65
171605 henkde_j
BAM BAM BAM
pi_49422317
Waarom gooien die 2 niet die maurice er uit?
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  dinsdag 15 mei 2007 @ 22:45:25 #66
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_49422394
Wat een zak zeg die Maurice. Dat constante popi-jopie-ik-weet-het-allemaal-zo-goed.
Nu zeg ik niet dat Tayrone en Kris de helderste sterretjes zijn (al lijkt Tayrone mij wel sympathiek), maar dit soort mensen haalt bij mij ook het bloed onder de nagels vandaan
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_49422397
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:19 schreef appelsientje het volgende:

[..]

idd die maurice is een klein beetje arrogant....
  dinsdag 15 mei 2007 @ 22:48:12 #68
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_49422562
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:45 schreef Tante Bep het volgende:

[..]

Oke oke een klein beetje heeeeeeel erg
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_49422585
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:44 schreef Tante Bep het volgende:

[..]

Nee Maurice had hen een taak toebedeeld die hij vervolgens op het moment dat ze ze in uitvoering wilden brengen weer van hen afnam omdat meneer het allemaal zoveel beter weet.
Maar als je die Kris en die Tayrone bezig ziet, dan zie je dat ze het misschien wel goed bedoelen, maar dat ze van regelen geen kaas hebben gegeten. Maurice voelt dat aan en stelt zich daarom zo op.
Maak nie regtig saak nie
pi_49422621
Het bleek in elk geval een prima opdracht te zijn om het organisatietalent en de stressbestendigheid te testen...

O ja ik dacht even met dat telefoontje uit Rotterdam jezus komt de koningin die tent nou openen maar dat bleek dus het pand ernaast te zijn.
pi_49422706
Die tayrone

Is het plan nu veranderd?

Hebben we nu een ander plan?

Wat is er met het eerste plan gebeurd?


Maar die Maurice is idd een omhooggevallen pipo.
pi_49422749
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:49 schreef Tante Bep het volgende:
Het bleek in elk geval een prima opdracht te zijn om het organisatietalent en de stressbestendigheid te testen...

O ja ik dacht even met dat telefoontje uit Rotterdam jezus komt de koningin die tent nou openen maar dat bleek dus het pand ernaast te zijn.
Ja, ik dacht ook al Wie weet komt ze over een paar weken terug voor Las Palmas...
Maak nie regtig saak nie
pi_49422759
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:48 schreef kassenbouwer het volgende:

[..]

Maar als je die Kris en die Tayrone bezig ziet, dan zie je dat ze het misschien wel goed bedoelen, maar dat ze van regelen geen kaas hebben gegeten. Maurice voelt dat aan en stelt zich daarom zo op.
Dat kan ie helemaal niet weten of ze er al dan niet kaas van hebben gegeten want hij heeft ze niet eens de kans gegeven om dat te laten zien!
  dinsdag 15 mei 2007 @ 23:00:26 #74
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_49423131
Ik heb bij Michel het beste gevoel totnutoe. Nu zou ik de heren ook nog eens graag in de keuken willen zien.
Love will be my strongest weapon
  dinsdag 15 mei 2007 @ 23:00:44 #75
171605 henkde_j
BAM BAM BAM
pi_49423143
Idd en die bevroren vis
Niet durven toegeven dat ie eigenwijs was geweest
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
pi_49423146
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:51 schreef Tante Bep het volgende:

[..]

Dat kan ie helemaal niet weten of ze er al dan niet kaas van hebben gegeten want hij heeft ze niet eens de kans gegeven om dat te laten zien!
Kijk, Maurice heeft natuurlijk ook zich fout opgesteld en had hen wat meer de kans moeten geven en ik had het ook zo absoluut niet gedaan, maar het resultaat had waarschijnlijk hetzelfde geweest. Van alle kandidaten geloof ik dat Tayrone en Kris gewoon het minst creatief in oplossingen bedenken en regelen zijn. Dat stralen ze uit. Die Maurice pikt dat onbewust op en gaat stelt zich daarom autoritair op. Het is gewoon de combinatie van die drie. Als er een ander bij had gezeten die wel wat meer ervaring had gehad, was dit ook echt anders gelopen.
Maak nie regtig saak nie
pi_49423723
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 23:00 schreef kassenbouwer het volgende:

[..]

Kijk, Maurice heeft natuurlijk ook zich fout opgesteld en had hen wat meer de kans moeten geven en ik had het ook zo absoluut niet gedaan, maar het resultaat had waarschijnlijk hetzelfde geweest. Van alle kandidaten geloof ik dat Tayrone en Kris gewoon het minst creatief in oplossingen bedenken en regelen zijn. Dat stralen ze uit. Die Maurice pikt dat onbewust op en gaat stelt zich daarom autoritair op. Het is gewoon de combinatie van die drie. Als er een ander bij had gezeten die wel wat meer ervaring had gehad, was dit ook echt anders gelopen.
Ben het met je eens dat Tayrone en Kris niet overtuigend overkomen in het creatief bedenken van oplossingen, zo vond ik het in de 1e afl. al bizar dat Tayrone zijn geld bestemd voor de presentatie ging besteden aan een nieuw jasje maar dit terzijde. Ik vrees echter dat als er een ander bij had gezeten met wel wat meer ervaring ook diegene een aanvaring zou hebben gehad met Maurice want hij weet het hoe dan ook toch beter en heeft daardoor zeer veel moeite met delegeren.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tante Bep op 16-05-2007 02:11:55 ]
pi_49427170
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:45 schreef Cheiron het volgende:
Wat een zak zeg die Maurice. Dat constante popi-jopie-ik-weet-het-allemaal-zo-goed.
Nu zeg ik niet dat Tayrone en Kris de helderste sterretjes zijn (al lijkt Tayrone mij wel sympathiek), maar dit soort mensen haalt bij mij ook het bloed onder de nagels vandaan
Ja inderdaad !

Mooie actie van Kris '' Ik ga niet met zo'n klootzak werken''

En ik moet zeggen dat het allemaal mooi locaties zijn
don't get attached too anything you can't walk out on in 30 seconds... "...if you feel the heat around the corner."
pi_49430272
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:49 schreef Tante Bep het volgende:
O ja ik dacht even met dat telefoontje uit Rotterdam jezus komt de koningin die tent nou openen maar dat bleek dus het pand ernaast te zijn.
Het gebouw waar restaurant Las Palmas in komt te zitten heet ook Las Palmas, hier zit onder andere ook het Nederlands Fotomuseum. Het gebouw Las Palmas is door de koninging geopend op 18 april.

Linkje.
  woensdag 16 mei 2007 @ 11:09:13 #80
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_49435093
Ik vind er nog niet veel aan. Ik denk ook niet dat ik het af ga kijken.
Where law ends, tyrrany begins.
pi_49439149
en nu wil ik graag kookkunsten zien!
  woensdag 16 mei 2007 @ 21:00:44 #82
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_49457956
Ik zit nu naar de herhaling te kijken en het programma gaat me veel te langzaam. Koken wil ik zien, vis, gerechten! Niet dit gezwam.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_49458595
quote:
Op woensdag 16 mei 2007 21:00 schreef Tinkepink het volgende:
Ik zit nu naar de herhaling te kijken en het programma gaat me veel te langzaam. Koken wil ik zien, vis, gerechten! Niet dit gezwam.
Daar gaat het dus juist om: chef-kok zijn is niet alleen maar koken, het is veel meer dan dat: regelen, creatief zijn, problemen oplossen, organiseren, dat soort dingen. Koken is voor een chef-kok eigenlijk al van ondergeschikt belang. Tenzij je daar een mannetje voor hebt, zoals duo Herman en David (die eigenlijk de baas is).

Ik vind die Maurice wel een enorme arrogante blaaskaak hoor...
pi_49473818
Ah tof, weer twee topics.
pi_49474837
quote:
Op donderdag 17 mei 2007 11:55 schreef BliksemSchigt het volgende:
Ah tof, weer twee topics.
En nu dus niet meer gelukkig
Maak nie regtig saak nie
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2007 @ 12:57:42 #86
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_49475539
Maurice
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_49475827
Dinsdag gemist, wanneer staat het op uitzendinggemist?
Buy it, use it, break it, fix it,
Trash it, change it, mail - upgrade it,
Charge it, point it, zoom it, press it,
Snap it, work it, quick - erase it,
pi_49475933
Die maurice is echt te grappig wat een mafkees.
pi_49478229
Nou die Maurice is de eerstvolgende die eruitgaat, dat lijkt me duidelijk.
pi_49479953
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 22:50 schreef SterkStaaltje het volgende:
Die tayrone

Is het plan nu veranderd?

Hebben we nu een ander plan?

Wat is er met het eerste plan gebeurd?


Maar die Maurice is idd een omhooggevallen pipo.
Inderdaad

Die maurice vindt zichzelf inderdaad wel heel wat, maar ik had die tayrone wél de auto uitgezet met z'n gezeur over "het plan" zeg...
pi_49662440
Klaarzit.
  dinsdag 22 mei 2007 @ 21:41:45 #92
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_49663335
Wat is Maurice een dweil zeg. Goed dat hij eruit stapt, hij zal je baas toch zijn.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 22 mei 2007 @ 21:43:37 #93
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_49663424
Haha, wat een eikel die Maurice.
Kijken of ie zich aan z'n woord houdt en er daadwerkelijk helemaal uitstapt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_49663521
Maurice . Wat een nerd zeg.

Ook mooi dat ie zelf zegt dat ie er niet geschikt voor is.
  dinsdag 22 mei 2007 @ 21:45:48 #95
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_49663533
Hoop dat de heren eens gaan koken.
Love will be my strongest weapon
pi_49663748
quote:
Op dinsdag 22 mei 2007 21:45 schreef Acathla het volgende:
Hoop dat de heren eens gaan koken.
Dan kijk je het verkeerde programma.
pi_49663749
quote:
Op dinsdag 22 mei 2007 21:45 schreef BliksemSchigt het volgende:
Maurice . Wat een nerd zeg.

Ook mooi dat ie zelf zegt dat ie er niet geschikt voor is.
Tja, gebrek aan zelfkennis kun je 'm niet verwijten inderdaad. Maar wat een sukkel zeg!
  dinsdag 22 mei 2007 @ 21:51:01 #98
171605 henkde_j
BAM BAM BAM
pi_49663855
maurice
tyrone
kris
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  dinsdag 22 mei 2007 @ 21:52:56 #99
171605 henkde_j
BAM BAM BAM
pi_49663978
aaah nooooh
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  dinsdag 22 mei 2007 @ 21:54:12 #100
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_49664061
Waarom doet die eikel nu weer mee? Hij is toch volledig kansloos na zo#n reactie?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 22 mei 2007 @ 22:06:41 #101
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_49664837
Ik verwachtte al dat ie terug zou komen op het uitstappen.
Naar de supermarkt gaan om diepvriesspullen te kopen.
Dat andere team heeft het lekker voor elkaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')